Ne propustite završnicu Beogradskog festivala igre

Jubilarni 15. Beogradski festival igre, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile, održava se od 15. marta do 4. aprila, i ljubiteljima savremene igre donosi pregršt svetski poznatih trupa današnjice.

Podeli
Foto: Ljubaznošću Beogradskog festivala igre
Foto: Ljubaznošću Beogradskog festivala igre

Beogradsku publiku oduševile su ponovne izvedbe Dimitrisa Papajoanua, „Kompanije Kristjana Ingimarsona“ i „Baleta Trokadero od Monte Karla“, ali i koreografije trupa koje su po prvi put gostovale u našem regionu, poput „Baleta Hongkonga“ i izraelske kompanije „Vertigo”.

Ukoliko do sada niste bili u prilici da posetite Beogradski festival igre, i u narednim danima očekuje vas izuzetan program.

Foto: Ljubaznošću Beogradskog festivala igre
Foto: Ljubaznošću Beogradskog festivala igre

Čuvena kanadska „Kompanija Mari Šuinar“ će se beogradskoj publici predstaviti danas i sutra, predstavom koja je inspirisana Bošovim slikarskim remek delom, u dinamičnoj izvedbi deset igrača na sceni. Festivalska publika je do sada imala priliku da se upozna sa radom fantastičnog belgijskog sastava „Peeping Tom“, koji će 1. i 2. aprila u Pozorištu na Terazijama izvesti komad „Otac“, Gabrijele Karizo i Franka Šartijea.

Ne propustite izvođenje izraelske „Kompanije Roja Asafa” u Ateljeu 212, koja će se predstaviti komadom „Dečaci“, a u čijem je fokusu istraživanje predstave o muškosti i sopstvenom identitetu.

Foto: Ljubaznošću Beogradskog festivala igre
Foto: Ljubaznošću Beogradskog festivala igre

„Sidnejska kompanija igre“ donosi nam sjajni triptih koga čine dela Gabrijele Nenkajvel, Rafaela Bonačele i Čenga Cunga Lunga. Srpsko narodno pozorošte u Novom Sadu najpre će ugostiti ovaj poznati australijski ansambl 3. aprila, dok će beogradska publika uživati u njihovom nastupu, koji će zatvoriti ovogodišnji festival, 4. aprila u Sava centru.

Uspešna saradnja Beogradskog festivala igre i kompanije Vip mobile rezultirala je još jednim vrhunskim programom, zvučnim imenima iz sveta igre, unapređenom produkcijom, ali i porastom interesovanja publike i medija. Kao dugogodišnji partner festivala, Vip već jedanaest godina daje veliki doprinos razvoju umetničke igre u Srbiji kroz projekte kao što su nagrada „Vip poziva“, novinarska nagrada „Vip iskorak“, projekat za najmlađe „Vip talenti“ i podrška Nacionalnoj fondaciji za igru.

Program 15. Beogradskog festivala igre možete preuzeti na linku.

Kultura: PR

"Terminal Music i Arts Festival 2018" 29. i 30. juna u Somboru

Treći po redu Terminal Music & Arts Festival 2018. održava se 29. i 30. juna u Somboru. Priču nastavljamo gde smo je i započeli - promovisanjem novih trendova u umetnosti i muzici, predstavljenjem jedinstvenih lokalnih i svetskih izvođača koji prelaze žanrovske granice, raznovrsnim programom u prelepom ambijentu grada i uz autentičnu energiju posetilaca, umetnika i svih učesnika festivala!

kultura: pr sreda 27.06. 09:27 Komentara: 0

Otvoren Cineplexx Big Beograd

Najmoderniji bioskop Cineplexx BIG Beograd otvoren je u okviru BIG FASHION šoping centra na Karaburmi. Ljubitelji filmova će nakon višemesečnih radova i investicije od preko 4 miliona evra, uživati u elegantnom spoju tradicionalnog i modernog bioskopa urađenog prema visokim standardima kompanije Cineplexx.

kultura: pr petak 21.04. 10:20 Komentara: 0

Pozitivan ritam u Puli tokom leta

Pozitivan ritam je novi subjekat na regionalnoj nezavisnoj muzičkoj sceni, koji sa svojim aktivnostima na polju muzike okupira pulske meštane, ali i turiste već 10 godina organizacijom muzičkih festivala različitih pravaca. Otvaranje nove sezone zakazano je za 19. jula i to Seasplash festivalom, od koga je sve i počelo pre deset godina.

kultura: pr ponedeljak 2.07. 14:20 Komentara: 0

Rovinj domaćin 2. Avantgarde Jazz-a

2. izdanje Avantgarde Jazz Festivala održaće se i ove godine u Rovinju, a vrhunski jazz program sa čak 10 koncerata odvijaće se tokom tri meseca na nekoliko lokacija. Od maja do jula Rovinj će zahvaljujući generalnom sponzorstvu hotelijerske kompanije Maistre ugostiti impresivna muzička imena i velikane džeza.

kultura: pr četvrtak 31.05. 14:47 Komentara: 0