Jovan Ćirilov: "Greške" i bugarski smeh

Iako ovih dana ima pune ruke posla, jer pripreme za predstojeći BITEF dostižu vrhunac, direktor ovog značajnog pozorišnog festivala, i naš istaknuti teatrolog Jovan Ćirilov našao je vremena da posetiocima sajta b92.net preporuči neophodnu dozu kulture. A kako je "u početku bila reč", tako i Ćirilov prvo preporučuje knjigu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 25.06.2010.

12:08

Default images

"Uživao sam čitajući "Rečnik grešaka" profesora Srđana Damnjanovića. U pitanju je knjiga logičkih greški i greški u mišljenju. Iako sam studirao logiku i filozofiju nikad nisam razmišljao o tome zašto ljudi toliko brinu o platanima, a ne brine ih koliko penzionera nema šta da jede. E takve teme su ovde obrađene. To je kompleksno, ali odlično napisano štivo."

S ozirom na to da slika vredi više od hiljadu reči, Ćirilov sa knjiga prelazi na izložbe. "Oduševila me je izložba 170 godina Pošte Srbije u Galeriji SANU. Kroz transformaciju poštanske službe vidi se i naša transformacija. Mi smo se modernizovali davno, bar što se pošta tiče, a ova izložba jasno pokazuje da smo imali sjajne, ali i neke malo lošije periode."

Za Ćirilova svi putevu vode u pozorište, pa tako i na kraju preporučuje nešto što će obeležiti BITEF naredne godine. "Gledao sam u Bugarskoj predstavu Golub i potpuno sam oduševljen. Nije u pitanju samo režija, niti glumačka podela koja je odlična, već je ta predstava nešto sasvim drugačije. Deluje kao laka komedija, ali je to sasvim nova upotreba smeha. Niko nije postupao sa smehom u pozorištu na taj način i zaista mi je drago što će i naša publika imati priliku da ovu predstavu pogleda naredne godine na BITEF-u."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: