Kusturica: Arirang, Eko i The Rosenberg Trio

Dok obavlja finalne pripreme za 5. Kustendorf (koji se održava od 17. do 23. januara), proslavljeni reditelj Emir Kusturica izdvojio je malo vremena da nam preporuči svoje trenutne muzičke, književne i filmske favorite, od kojih će dve trećine ugostiti na Mokroj Gori u januaru.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2011.

10:29

Default images

Od knjiga preporučujem najnovije delo Umberta Eka - "Praško groblje". Muzičara ima puno dobrih, trenutno slušam kompilaciju grupe The Rosenberg Trio, koja će učestvovati u okviru muzičkog programa Kustendorfa.

Od filmova mi se u poslednje vreme naročito dopao "Arirang", najnovije delo južnokorejskog autora Kim Ki-Duka, inače najveće rediteljske zvezde predstojećeg Kustendorfa.

On je snimio dokumentarac o tome ko mu je sve smetao poslednje 4 godine da snimi film. Doneo je mali šator u neku kolibu i živeo u šatoru. Spravu za pravljenje espresa napravio je sam, čak je i pištolj da ubije nekog producenta napravio sam... nema šta nema. Divan autor i divan film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: