Zašto nikada nisam gledao "Hadersfild"

Volim priče. Kratke, dugačke, spore, brze, maštovite, tmurne, sumorne, vesele, na papiru, na filmu, nacrtane, igrane, kakve god, a nikada nisam gledao "Hadersfild"

Kultura

Izvor: Slobodan Marièiæ

Sreda, 31.01.2018.

12:45

Zašto nikada nisam gledao
Foto: Screenshot

Od Agate Kristi, potraga za Atlantidom i zakopanim blagom kakvog jednookog pirata, preko nekog “Tajnog dnevnika Adrijana Mola“ (jer to je taj period), do lektira, gospodara prstenova i muva, “Ptice rugalice“, “Lovca u žitu“ i one dece sa stanice Zoo, a sve do istraživača noćnih mora, “Šifre tricikl“ o Dušku Popovu, “Gamore“ o italijanskoj mafiji, “O miševima i ljudima“ i tako u nedogled.

Sa filmovima i serijama je isto. Dobra priča je dobra priča, kakva god ona bila. U svemiru, na konjima u oklopu, na konjima uz pištolje na opasačima, ljubavna, teška, laka, o narkomanima, fudbalu... Nije uopšte bitno.

Svašta sam gledao, ali "Hadersfild" nikad, a kažu da je Glogovac tamo opasan. Zašto? Jer gledaću u pozorištu...

Doduše, moram da priznam, pozorište mi nije baš jača strana. Nije da nisam nikada bio, ali nije ni da sam redovan tamo. Profesor Kosta koji je predavao srpski u osnovnoj često je grupno vodio u pozorište i išli smo, nije da nismo. Čak dva puta na “Seks za početnike“ (jer to je taj period) na Terazijama.

Bio sam kasnije i nekoliko puta u Jugoslovenskom dramskom i u Narodnom, gledao “San letnje noći“, “Nije smrt biciklo da ti ga ukradu“, “Mali bračni zločini“ i još nekoliko predstava, ali “Hadersfild“ nikad.

Karte se uvek odmah rasprodaju, a ja spor, šta ću. Pomišljao sam par puta da gledam film, ali sam odustao, sve računam gledaću u pozorištu, samo da uspem da dođem do karte na vreme, što se nikad ne desi.

I tako svaki put kada prođem kroz Kralja Milana i ugledam stakleni zid JDP-a kažem sebi moram da gledam “Hadersfild“. I onda stativa. Nekoliko puta sam ušao da pitam kako i šta, ali bilo je ili da su karte rasprodate ili da predstave neće biti u skorije vreme.

“Ne znam, Glogovac ima mnogo obaveza, neće skoro biti“, rekao mi je jednom tip što prodaje karte.

A sve neću da gledam film, bolje je sigurno u pozorištu. Pričao mi Ozmo, mislim da je to njemu omiljena predstava, kao šteta što nisam zakačio Josifa Tatića. Stvarno šteta, ali nema veze, gledaću Glogovca.

Eto, samo sam to hteo da vam kažem – baš mi se gleda "Hadersfild", ići ću čim bude.

Kažu da je Glogovac tamo opasan.

Slobodan Maričić (@SlobodanMaricic)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: