Pozorište

Šta znači marketing za pozorište?

Većina rukovodilaca umetničkih institucija u našem okruženju potiče iz umetničkih krugova. Oni su izabrani ili su odabrali da rukovode umetničkim insitucijama zato što poznaju umetnost i njome se bave. Oni imaju programske ideje i sastavljaju sezone po svom umetničkom osećanju i svojim umetničkim vizijama. To je, naravno, veoma važno i često presudno za uspešnost institucija kojima rukovode.

Pozorište utorak 7.04. 10:15 Komentara: 2

„Otelo“: Inteligencija zla

Tokom poslednjih 20 godina „Otelo“ je zamenio „Kralja Lira“ na način na koji je Lir ranije zamenio Hamleta kao tragedija koja govori najdirektnije i najsnažnije o savremenom trenutku. „Otelo“ ima jedinstvenu moć da nas progoni kao sablasna projekcija, iz prošlosti, do naše konfliktne sadašnjosti. To nam pokazuje i nova predstava Miloša Lolića.

Pozorište ponedeljak 24.12. 10:15 Komentara: 12

Istorija trgovine ili nešto drugo?

Moto ovogodišnjeg Bitef festivala je “Izlet u istinu”, što za ljubitelje istog predstavlja pravi mamac i poziv na filozofsku misao. Zato je i tema trgovine, kao neizbežna činjenica sadašnjice, ili kao način života jednog dela društva, našla svoje mesto na ovom prestižnom festivalu.

Pozorište nedelja 23.09. 15:17 Komentara: 1

Šta će pozorište u supermarketu?

"Svi problemi u kulturi danas umeju da se svedu na onu poznatu: država ne daje novac. Ideja je naći mogućnost da umetnici dođu do novca na drugi način. Smatramo da mladi umetnici mogu u marketingu da ponude mnogo više od onoga što se sada pojavljuje.”

Pozorište sreda 11.04. 10:30 Komentara: 4

Nesporazum: O smislu života

Na prvi pogled, radnja predstave “Nesporazum“ Albera Kamija veoma je jednostavna – majka i kćerka koje izdaju sobe i ubijaju stanare zbog novca, nesporazumom ubiju i sina, tj. brata, koga nisu prepoznale.

Pozorište utorak 10.01. 14:11 Komentara: 3
strana 1 od 6 idi na stranu