Grand Slam kreativnosti u Kinoteci

U sredu 9. novembra u Beogradu će biti dodeljena najveća regionalna priznanja za doprinos razvoju industrije oglašavanja.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.11.2016.

11:02

Default images
Foto: Thinkstock

Piše: Ekrem Dupanović, glavni urednik Media Marketinga

S nestrpljenjem iščekujem ponedeljak i početak sedmice u kojoj će biti uručena tri vrlo značajna priznanja za razvoj oglašavanja u regiji. Beogradska kompanija SuperStar Culture, koja već dvadeset godina organizuje Beogradsku Noć reklamoždera, Institut za istoriju oglašavanja kojeg je osnovao Vladimir Čeh i Media Marketing, svako u drugoj kategoriji, dodeliće u sredu uveče u Kinoteci po jedno priznanje za doprinos razvoju industrije oglašavanja.

Grand Slam za razvoj oglašavanja u Srbiji pripašće Miši Lukiću, CEO-u Publicis One zaduženom za 30 tržišta Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope i još nekih zemalja. Svrstavši se u krug pet izvršnih direktora Publicis One, među kojima je podeljen celi svet, Miša je učinio mnogo za promociju oglašavanja s ovih prostora. Region koji može da lansira takvog lidera zaslužuje respect. Ovo priznanje dodeljuje SuperStar Culture.

Institut za istoriju oglašavanja dodeliće priznanje Legendarijum koje predstavlja slavoluk kroz čiju se kapiju odlazi u istoriju, u vanvremenski prostor virtuelne realnosti, na zborno mesto legendi koje su svojom kreativnošću ostavile neizbrisiv trag u profesiji i ostvarile istorijski uticaj na standarde oglašavanja.

O novom stanovniku Legendarijuma, Draganu Sakanu, govoriće osnivač Instituta Vladimir Čeh, a priznanje će primiti njegovi sinovi Žarko i Lazar.

Izložba u predvorju svečane sale Kinoteke podsetiće na Sakijevu kreativnu ostavštinu.

Još jedan Grand Slam, onaj za doprinos razvoju oglašavanja u regiji, dodeliće Media Marketing. Odlučujući se između nekoliko uglednih osoba regionalne oglašivačke industrije, ocenjivački odbor Media Marketinga je jednoglasno odlučio da se Grand Slam dodeli Ivi Balent, izvršnoj direktorki marketinga Agrokora.

Naravno da Agrokor, kao najveći oglašivač, ima i najveći uticaj na razvoj industrije oglašavanja, ali ta činjenica nije bila presudna kod odluke ocenjivačkog odbora. Odlučujući su bili izuzetni profesionalni i ljudski kvaliteti Ive Balent, energija koju unosi u industriju, poruke ljubavi i prijateljstva koje se nalaze na bocama Jane, a koje Iva promoviše i deli gotovo svakog dana. Kampanja Malena i Klepetan, za koju je Jana ove godine osvojila prvog kanskog lava u istoriji hrvatskog oglašavanja, samo je bila logičan rezultat komunikacijske strategije koju provodi Iva Balent. Da nije bilo te strategije i energije, ko bi se upustio u avanturu koju je predstavljao rad na kanskim lavom nagrađenoj kampanji.

Biće mi izuzetna čast i zadovoljstvo da Ivi Balent uručim ovo priznanje.

Za ovogodišnje i dosadašnje dobitnike Grand Slama posle dodele priznanja biće upriličena svečana večera čiji je sponzor I&F McCann Grupa Beograd.

Imao sam mnogo toga još da napišem u ovom izdanju dnevnika, ali nisam želeo da krnjim ekskluzivitet informacija koje sam sa vama podelio danas. O drugim stvarima pišem sutra, neposredno pre polaska na put u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: