"Ljudska patnja sve manje privlači pažnju"

„U najboljem slučaju vidim sebe kao glumca Stivena Sigala koji se suočava sa gomilom plaćenih ubica govoreći im da je on samo jedan mali običan kuvar. Budući da ga oni ne slušaju, priča se nepovoljno završava po njih. Ali Sigal i dalje ostaje samo mali kuvar.“

Piše: Dragan Jovićević, NIN
Pošaljite komentar
 1. Zato cemo se transhumanizovati, zbog isčezle empatije!
  (drug stari, 10. februar 2015 12:01)

  # Link komentara

 2. @Aron
  Ne slazem se sa vama. U razvijenim zemljama zapada ima i te kako konzervativnih ljudi. Uopste nisu statisticka greska nego manjina ili je trenutno stanje u tim drustvima takvo da ne mogu da uticu, ali ih ima - Albahari je u pravu. Ovo ostalo oko identiteta i jugonsotalgije... mislim da mi je muka i da pisem ista na to. Covek je rekao da nije zeleo da baca svetlno ni na sta, i sta tu nije jasno? Uostalom intervju uoste ne zraci politikom.
  (Citalac, 10. februar 2015 02:18)

  # Link komentara

 3. Po broju komentara je sve jasno.
  (Manojle, 9. februar 2015 20:26)

  # Link komentara

 4. Još jedan roman sa temom u vezi jugonostalgije. Iskreno svo zlo u vezi ovog društva dolazi iz tog perioda, naš mentalitet je oblikovan time. Samo smo osamdesetih i devedesetih godina dodali malo nacionalizma ali suština je ista. U komunizmu smo navilki da se sve dobija uz nasilje, laž i prevaru a neuspehe naše "divnog" samoupravljanja pokrivali smo kroz odlaske u inostranstvo i zaduživanjima. U ovom intervjuu nije mi se dopala ova Albaharijeva konstatacija:

  "Čak i u zemljama gde se proklamuje najviša sloboda za npr. gej zajednicu postoje i dan-danas mnogi protivnici i mnogi koji bi rado ukinuli prava i slobodu toj zajednici."

  Ma nije nego. Razvijene zapadne zemlja poštuju sva prava a broj ljudi koji želi to da ukine su na nivou statističke greške. To kod tamošnjih naroda nije samo pitanje poštovanja zakona već imorala i kolektivnog stava.
  (Aron, 9. februar 2015 19:23)

  # Link komentara