Nedelja, 09.11.2014.

19:51

Umro Nikola Simić

Izvor: B92

Umro Nikola Simiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

462 Komentari

Sortiraj po:

dederer

pre 9 godina

Uh, tuga. Obožavao sam "Davitelja" i inspektora Ognjena Strahinjića. Ali, malo njih zna koliko je Nikola bio briljantan i u ozbiljnim dramskim ulogama. Pogledajte dramu "Misao", ako uspete da je pronađete, Nikola je tu neverovatan!
Večna ti slava, veliki čoveče!

brane

pre 9 godina

A uvek sam se nervirao što posle NATO bombardovanja televizije, kada su navodno uništene sve kopije sa crtanim filmovima, naša televizija nije ponovo otkupila sve crtaće i ponovo ih sinhronizovala. Znao sam da Nikola Simić i Đuza Stojiljković neće večno živeti, ali ovi naši sa televizije kao da nisu za to hajali. I evo sad, Duška Dugouška više nema i ostaće samo na našim starim video-kasetama, da nas podseća na bezbrižno detinjstvo. Hvala Vam za sve dragi čika-Nikola. S poštovanjem.

neka ti je lak san

pre 9 godina

Neka mu je laka zemlja. Rastuzila me vijest i onda sam pogledao neke njegove glumacke bravure, onako iz postovanja, nije mi bilo do komedije, i mozda nije prilicno reci, mozda ce ispasti pogresno, ali nisam mogao a da se ne nasmijem grohotom, mada sam jos bio tuzan. Eto, nekako mi sad to pade na pamet, poslije par sati, koliko je genijalan glumac bio da te jednostavno u momentu skroz prebaci u neku scenu, bas kao da si par metara dalje od njega i sav taj urnebes se desava bas ovog trenutka. Slava mu.

plata 20k

pre 9 godina

Bilo šta da se kaže malo je za ovakvog glumca, njegov život tek počinje... 3 generacija u mojoj kući su ubijala depresiju uz njegove glumačke bravure... I još 3 će, minimum...

izCG

pre 9 godina

Na pragu sam pedesetih ali tek sad odlaskom ovog Velikog Covjeka kao da zvanicno zavrsava moje djetinstvo i mladost. Gotovo...Nema vise...Hvala Ti za sve

biće bolje

pre 9 godina

Takvi ljudi ne umiru, ostaju da žive zauvek u njihovim delima a neke buduće generacije kada budu gledale Tesnu Kožu kroz jedno 50 godina reći će pa ovo kao da je danas snimano.

Troller

pre 9 godina

Nije covek umro sta vam je?Jos dugo ce se gledati i slusati njegova dela i njegove fraze.To nije smrt nego odlazak u legendu.Porodica treba da bude ponosna sto je imala takvog velikana.I mi treba da smo srecni i ponosni sto zivimo u njegovom vremenu i sto nam je sve to pruzio.Vise me brine uz sta ce odrastati ove nove generacije.

Pinturikio

pre 9 godina

"Ma šta hoćeš s ti Turci Pantitju?"
"Hoću da ih zaustavim direktore Šojiću, evo tu, tu."
"S čime da ih zaustaviš, s toga štapa, jel ?"
"Kako s čime, kako s čime, turski motel Šojiću!"
Poslije Bate Stojkovića moj omiljeni glumac. Genijalac. Što bi rekli nije glumio, već živio svoje uloge.

Ћезо рца

pre 9 godina

Хвала ти што си своју генијалност поделио са нама. На само помињање твога имена лице ми се озари осмехом. Али не и овога пута, на ову тужну вест. Почивај у миру, велики човече.

mentalist

pre 9 godina

Isrena sucut obitelji. Pocivaj u miru legendo,tvoje uloge i tvoj smisao za nasmijati ostat ce zauvijek u sjecanju mi, laka ti crna zemlja legendo!

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Nikola Simić,najveća legenda srpske kinematografije ! Čovek uz koga smo odrastali ! Neka ti je laka zemlja,večna slava i hvala !

Oche Makarije

pre 9 godina

Neka ti je laka zemlja Genije! Poslije Bore Todorovica ostali smo bez jos jednog velikog covjeka, imena, genijalca i umjetnika.. Sumnjam da ce se genijalci slicni njima ikada vise pojaviti na malim ekranima... Sido,ode 'idiot' za kog si se udala..Zbogom

prevladala tuga..

pre 9 godina

Ode jos jedan dragi glumac..Ode jos jedan veliki srpski umetnik!Ali znamo da je otisao u nezaborav!To je mesto u raju za najbolje i najistaknutije ljude ali po genijalnosti u onome sto rade!Nikola uzivaj u raju,zasluzo si to..Poslednji pozdrav bardu srpske glume,presimpaticnom liku
dragoga nam Pantica,dragog prijatelja..velikog imetnika Nikole Simica!Gledajuci te u raznim glumackim ulogama..uvek mi je na usnama lebdeo onaj osmeh,izmedju tuge i srece..Danas je prevladala neizmerna tuga!Tako je uvek kada nas napustaju najbolji medju nama!

Mišo

pre 9 godina

Uvek ću se sećati Duška Dugouška zbog Vas. Neka Vam Gospod podari rajsko naselje, jer ste ga i zaslužili. Otišli ste pravo u legendu ali ipak zauvek ostali u našim srcima.

Arminowski

pre 9 godina

Pantiću, pa zar i ti!? Druže, pozdravi ekipu gore, a siguran sam da ćeš i gore negdje nasmijati mase i da ćeš stvarati. Velika čast i ponos nam je bilo s tobom odrastati. Hvala ti za svaki osmijeh. Takvi kao ti ne umiru, oni se ponovo rađaju. Tebi je život bio smijeh i zabava, takvi su barem živjeli na ovom svijetu i nikad im nije bilo dosadno.

Goran

pre 9 godina

Dragi Nikola
Odrastao sam uz vase filmove. Zavoleo pse uz vaseg psa Adu. Zavole pozoriste uz vasu Bubu u uhu . Cesto nam je koza bila tesna u zivotu a mislili smo sta ce Pantic reci....Legendo odmori se

Кривокапић

pre 9 godina

Лафе нека ти је лака земља. Одрастао сам уз твоје филмове и представе. Сада ми оне иду кроз главу и непрестано се смејем. Идем да одгледам неки од твојих филмова.
Слава ти и хвала.

Ante

pre 9 godina

Pozdrav najstarijem mlađem referentu. Legenda, takav se ne rađa dva puta. Hrvat sam , ali Pantić i Šojić su najsmiješniji dvojac ikad na ovim prostorima što se mene tiče. Šojića više nema ni u Beloj lađi tako da mi ostaje samo iznova po jedno 20 put gledati Tesnu kožu i ta dva genijalca. Počivaj u miru Pantiću

nebitno

pre 9 godina

U mislima, tako, uzdahno sam jako,
a suze su tekle niz obraz polako:
od grudi se mojih večan oganj stvori,
da u njima duša pre roka izgori!
Po golemom svetu mlađan se potucam -
što Gromovnik nisam, da na sudbu pucam?

Vjecna slava legendo.

dadoredstar

pre 9 godina

Vječna slava i hvala za sve!!!??? Šojiću kavez je za tebe ja koju ti god dovedem ona avanzuje a gde vam stoje lusteri na plafonu pazi stvarno na plafonu to je stvarno zanimljivo pitaj te druga Nedeljkovića ja imam tubu vazelina ....????

ivan

pre 9 godina

bog nek ti dušu oprosti, obeležio si moje detinjstvo sa ulogom mite pantića u tesnu kožu i naravno duško duguško.
počivaj u miru legendo

Pavle

pre 9 godina

Mnogo mi je zao, ja inace imam 16 godina i opet razumem sve vas ovde kojima je ova Legenda, ova Ljudina ulepsao detinjstvo, i ja sam takodje odrastao i smejao se uz njega.Stvarno mi je mnogo zao, tuzna vest.Pocivaj u miru , zauvek u nasim srcima :(

milan26

pre 9 godina

Bio sam mali kad su se prikazivale Nindza kornjace na Rts-u, i uvek sam cekao da cujem kraj kad naratorka kaze '' tekst citali Nikola Simic i Djuza Stojiljkovic''! Evo i sad se najezis ceo! Ne znam zasto, ali to smo sestra i ja jako voleli da cujemo i ponavljamo! Ko bi bolje odglumeo tog dedu komsiju u Srecnim ljudima od njega!? Nikola Simic je stvarno velikan jugoslovenskog i srpskog glumista, cini mi se neponovljiva faca! Ziv nam i veseo budi tamo gde si odputovao, a sta od njega drugo ocekivati!

zar nije tako?

pre 9 godina

Izuzetan glumac, neka počiva u miru, veliko poštovanje je stekao svojim umjetničkim dostignućima, generacije su uživale i još mnogo generacija će uživati u njihovom stvaralaštvu.

mlekadzija

pre 9 godina

Odlaskom Nikole Simica nestao je i deo detinjstva mnogih od nas,,, nezaboravni Hej sefe koji ti je vrag???? Kasnije su dosle na red nezaboravne uloge. Nebeski ansambl je postao bogatiji za jos jednog maestra. Vecna Vam slava i hvala....

Vojke

pre 9 godina

Napustio nas je jedan od najvecih glumackih velikana u istoriji glume na ovim prostorima . Poslednji aplauz za gospodina Simica koji je napustio zivotnu scenu zajedno sa jos dva velika barda Borom Todorovicem i Ruzicom Sokic ove godine ! Zivite u srcima legende glume

Бацач пламена

pre 9 godina

,,Па-ра-па-пам, па-ра-па-пам, па-ра-па-па-па-па-па-пам... Децо, хајде сви да певамо!'' ЛЕГЕНДО, ПОЧИВАЈ У МИРУ!

sojic

pre 9 godina

Pre par godina tada jos uvek klinje setamo drugar i ja Knezom sa ogromnom kesom kokica koju smo dobili od prodavacice posto je zatvarala tezgu i krenula da ih baci..i idemo mi tako s tom kesetinom kad ono na Trgu Nikola Simic,nas dvojica odusevljeni pitamo ga za sliku a on ce nama : "Moze momci ali ako date malo kokica"... Da na onom svrtu docekas "Trinaest pogodaka" "Keca u Nisu" i da ti koza nikada ne bude Tesna...neka ti je vecna slava ljudino

SIMIC

pre 9 godina

U poslednje vreme izgubili smo znacajan broj velikana! Strah me je sta ce ostati i ko ce kreirati kulturni zivot ovog specificnog drustva!

Niski

pre 9 godina

Nikola, hvala ti za SVE!
Hvala ti za smeh koji si mi kroz zivot podario, hvala ti za sve cime si me ganuo, hvala ti - neizmerno ti hvala na svemu!
Bio si i ostaces maestro naseg glumista!
Pocivaj u miru! :-(

bokicA

pre 9 godina

Jako tuzna vest! Imala sam priliku da ga upoznam,i toga se secam kao da je juce bilo. Kupio mi je cokoladu,u povratku iz prodavnice...jako prijatna i harizmaticna licnost.. Bila mi je cast razgovarati sa tako velikim glumcem,sa legendom!!

Del_Tintoreto

pre 9 godina

(lud,zbunjen,normalan, 9. novembar 2014 21:56)

Mustafa Nadarevic,Senad Basic,Enis Hadzihafizbegovic,Zan Marolt,Vanja Drah,Moamer Kasumovic...

resident94

pre 9 godina

Neka mu je laka zemlja. Po meni najbolji glumac koji je ikada glumio u srbskoj kinematografiji. I sada mi je u glavi glas Duska Duguska. :(

dak

pre 9 godina

au rasplakala me ova vest.vec neko vreme ne mogu da napredujem na poslu i preskace me zasluzeno unapredjenje jer sam izabrao tezi put,put postenja i dostojanstva.cesto mi bude tesko pa za sebe kazem ono njegovo cuveno pa od koga sam ja to mladji i poistovetim se sa nikolom simicem,posle toga obavezno se pojavi osmeh na mom licu.za taj osmeh je on bio zasluzan.zao mi je sto nije mogao jos malo da pozivi,da dozivi drugaciju srbiju od one u tesnoj kozi.pocivaj u miru legendo!

uninstall

pre 9 godina

Kad pogledate sta je ovom coveku u zivotu bilo vazno, a to je umetnost, dodje mi da placem naglas u kakvom danas svetu zivimo jer na istoj strani mozete da procitate da se Madonona garderoba prodala za 3,2 miliona cega god...dakle ucite sebe, a onda i svoju decu umetnosti!!!

Жика Врачаруралац

pre 9 godina

Упокојио се у Господу, незабораван глас мог детињства (Душко Дугоушко), генијални Пантић из "Лафа у Срцу" и "Тесне коже", сјајан глумац свих осталих главних и споредних улога. Остаје празнина, жал и поштовање још једном отишлом великану овог маленог и дивног народа.

Mairon

pre 9 godina

Obicno se ovako nesto kaze kada neko umre, ali u slucaju Nikole Simica, njegova smrt je stvarno veliki gubitak.
Kada pomislim na najbolje glumce na ovim prostorima njegovo ime je nezaobilazno. Mestu mu je zajedno sa najvecim legendama umetnosti.

mladen.ba

pre 9 godina

Imao sam divno vece sa svojom ljubavi. Ispratio je kuci i sav srecan krenuo svojoj kada mi je stigla ova vijest. Za mene si bio i ostao broj jedan. Mnogo sam tuzan sad. Pocivaj u miru, Mito.

mirko

pre 9 godina

Bez dileme jedan od nasih najboljih glumaca ikad, kako u pozoristu tako na filmu i televiziji. Kao dete sam bio fasciniran njegovim glasom u Dusku Dugousku i od tad mi njegov glas uvek popravi raspolozenje, kao i njegove maestralne uloge.

Vredelo je Nikola. K.I.

pre 9 godina

Postujem jedan broj danasnjih glumaca mljade generacije, ali velicina poput Nikole, posebno komicara, skoro da nema. To su bili, ili jesu, ljudi mnogo sireg znanja, obrazovanja.
Dirljivo mi je bilo, a toga sam se setio i danas kada sam cuo tuznu vest, kada sam u briljantnoj emisiji o biografijama nasih glumaca - ,,Bardovi teatra'' gledao Nikolino ukazivanje na los status, nipodastavanje vrednosti glumaca komicara i njegovo zaljenje za neodigranim ,,ozbiljnim'' ulogama - klasicima Sekspira, Cehova... Nadao se, i ja sam, da ce biti vremena za njih - pribojavao da nece. Mislim ipak da je ono sto je od sebe, svog dara ostavio u nasem pozoristu i filmu veliko, za nasu umetnost veliko poput genijalnih misli slavnih pisaca za koje, nazalost, ipak nije bilo vremena.
Vecna slava i hvala bardu, gospodinu Nikoli Simicu.

Gile

pre 9 godina

-Ja mogu na posao, ovaj ne može?
-Ovaj više nije nizašta!... Ne zna jadan kako se zove, šokirao se!
-Šta mu je?
-Pa, neverovatno! Dobio na sportskoj prognozi svih 13 pogodaka!

:I

:)

:(

POČIVAJ U MIRU, LEGENDO I HVALA TI...

Dag Kristi

pre 9 godina

"Herbert fon Karajan",i "Mita Pantic",kakva legenda,kakav glumac,kakav covek.Krenuse mi suze kao da mi je rod rodjeni.Pocivaj u miru,majstore,nek ti je laka crna zemlja.

Marko

pre 9 godina

Otisao je i nas Dusko Dugousko, nas "laf u srcu" i moj omiljenji Dimitrije Pantic. Pocivaj u miru legendo, nekoliko generacija je odraslo gledajuci te u raznim predstavama i filmovima.

29

pre 9 godina

odlaze bardovi glume..ostavio je veliki trag koji ce mnoge generacije jos prepricavati i gledati.srbija te je volela a to se vidi po komentarima.pocivaj u miru.sigurno si gore negde na nebu sa tvojim kolegama,velikanima srpskog glumista...sigurno do tebe dopire ova zalost ali i ponos jer si ostavio traga.saucesce porodici i ne tugujte vec budite srecni sto ste ga imali...

Mile

pre 9 godina

Svi koji me znaju, znaju da mi je on bio omiljeni glumac (i dalje je za mene tu). Hvala ti Nikola na svim trenucima koje si kroz svoje filmove podelio sa nama. Sa tobom
Smo mnogi odrasli, a barem moja deca ako ih budem imao ce znati za tebe, tvoje filmove i tvoj glas Duska Dugouska.
Vecna ti slava legendo.

EVEREST

pre 9 godina

Saucesce porodici i celoj naciji.
Izgubili smo jednog legendarnog glumca.

Nadam se da ce dobiti zasluzeno priznanje u vidu neke nagrade koja ce nositi njegovo ime.
Hvala mu i Vecna slava.

veviti decak

pre 9 godina

Uz njegov glas smo rasli i odrasli, a i danas ostali deca.

Zec nam ne dostaje nas dusko, milojko.... bices zauve ziv u nasim secanjima.

Zbogom

marija

pre 9 godina

...dugo nisam plakala, sad tek shvatam.
Neka mu je laka zemlja.

-Sido! Sta je? Rodila si idiota...

Tuga velika kad nam ode glumac..., glumcina...

moris

pre 9 godina

Al vam je naslov. Ovakav covek i ljudska gromada ne zasluzuje ovakav naslov. Neprevazidjeni Pantic, Dusko Dugousko... Neka ti je laka zemlja.

Дечко са Вождовца

pre 9 godina

Имам 17 година,и маштао сам да упишем глуму и да глумим са Вама на ,,даскама које живот значе".Нажалост,Ви сте пожурили у легенду,јер људи као Ви не умиру.Хвала Вам што сте ми улепшали детињство синхронизацијом Душка Дугоушка.Што сте ми вашим улогама Мите Пантића,чика Остоје Остојића,и многим другим дали инспирацију и жељу да постанем глумац.Ако једнога дана успем у томе,моју прву улогу ћу посветити Вама.Хвала Вам и нека вам је вечна слава.

Maffi

pre 9 godina

Puno puta me je oraspolozio i nasmejao kroz svoje uloge, cak i kada je bilo tesko. Hvala mu na tome. Neka je vecna slava ubedljivo najboljem i najupecatljivijem srpskom glumcu. Pozdrav legendo.

Pavle

pre 9 godina

Malo gorštaka sam poznavo. Jedan od njih je svakako "bio" Nikola Simić. Bio je avatar večnog života, neuništivosti i stalnog osmeha na pomen njegovog imena... Mislim da ću ga još dugo vidjati po trolama, kako vežba scenario neke neke nove uloge.

I.T.

pre 9 godina

Ode još jedna glumčina sa životne scene. Ulepšao si moje detinjstvo sa mojim omiljenim crtanim junakom Duškom Dugouškom. Tvoje uloge u serijama su bile neponovljive, upečatljive i uvek komične, a po njima ćete srpska javnost pamtiti. Počivaj u miru legendo.

Don Quijote

pre 9 godina

Veliki gubitak za nasu kulturu. Bio je veliki glumac. Jedan od najvecih. Pre svega, veliki gubitak za nase pozoriste. Sto rece neko ovde, kad te jednom i Nikola Simic rastuzi. Neka pociva u miru.

bg

pre 9 godina

Odlaze polako sve legende... Pitam se samo uz cije ce filmove, muziku, aforizme, doskocice da rastu nasa nerodjena deca? Uz farmu,grand itd? Sramota.... Nikola nek ti je vecna slava i hvala...mnogo si nas zaduzio, i rastuzio...

Ivana

pre 9 godina

Vesti poput ove me strašno rastuže ne samo zbog činjenice da nas je napustio još jedan iz ekipe kakva teško da će se ikada više okupiti, već i zato što mi se čini da se svaki put pokida po jedna veza sa mojim detinjstvom - imam 28 godina, ali me "hej, šefe, koji ti je vrag?!" i danas natera da se od srca nasmejem, ostavim sve i odgledam Duška do kraja... E, pa gledanje tog crtaća više nikada neće biti isto.

Počivajte u miru, čika Dugouško, hvala Vam za sve!

vladimir

pre 9 godina

Neverovatan glumac i covek! Odrastao sam uz njegove filmove. Kad se samo setim i nezaobravnih Nindža Kornjača, Duška Dugouška i drugih crtaca koje je ova glumacka gromada pozajmljivala glas, prosto je nezamislivo cuti neki drugi glas umesto njegovog. Jedan od retkih naših glumaca sa toliko talenta, uvek je imao majstorsku moc transformacije, nešto što samo retki mogu. Uspostaviti nagradu po njemu.

vladans

pre 9 godina

Malo je reci, da kada uz nekog odrastete i cujete ovakvu vest, vecna ti slava i saucesce porodici. Ogromna tuga i gubitak za sve nas :( Strasno dobar i talentovan covek, ljudina, nas je napustio. Jedno je sigurno! Nikada neces biti zaboravljen.

Igor Sekulic

pre 9 godina

Nikola Simic je umro njegove uloge su bezsmrtne. Ko si ti a Dimitrije Pantic greska Velislav Glavas postar. Nikola Simic nije umro sve dok postoje filmovi i tv serije. Nikola Simic je legenda.

nole

pre 9 godina

Moje saučešće porodici. Mislim da je on bio čovek koji je vredno, profesionalno i od srca radio, i voleo svoju profesiju. Pamtićemo ga po mnogim komediografskim ulogama i važno je da je uvek uspevao da nas zasmeje do suza. Mislim da njegov predan rad treba da se nagradi posthumno, izgradnjom neke biste, ili recimo ulicom koja nosi njegovo ime.

tomy

pre 9 godina

Ma sve pohvale i zal za njegovim odlaskom i koji kreten stavlja minus sram da ga bude.Ovakva glumcina,ostavio nam je toliko filmova i serija.

inside tip

pre 9 godina

Pamticemo vas i prepricavati dok smo zivi, kao i ostale velikane! Tako da, nema frke gospodine, za vas kraj ne postoji dok je nas zivih!!

Sale.

pre 9 godina

Kad sam čuo ovu vest, tako tužnu, ali neminovnu, pošto smrt dodje bez najave, bez milosti i odlaganja, pokušavao sam u nekim filmovima i serijama nove produkcije da pronadjem ono što su imali Bora, Zoran, Nikola, Bata, Čkalja, Paja i ostali velikani koji nas napustiše, neku ulogu, nekakvu repliku ili monolog po kojem ćemo pamtiti sadašnju garnituru glumaca i nisam našao, odnosno našao sam samo časne izuzetke...
Ili se takvi filmovi i serije više ne snimaju, ili se takvi glumci više ne radjaju... Ko će ga znati?!
Počivajte u miru legende srpskog glumišta. Danas ste dobili još jednog svog prijatelja, koji će nam puno nedostajati...
Barem onoliko, koliko nam vi falite ovde na zemlji i u ovim našim životima...

Loli

pre 9 godina

Otisao je jos jedan od vwlikana srpskog glumista...
Zauvek ces nam ostati u divnom secanju po svojim ulogama i skromnosti!
Pocivaj u miru.

Ugroženi građanin

pre 9 godina

Umro je još jedan vrstan umetnik i komičar. I njemu, isto kao i Zoranu Radmiloviću, treba odati priznanje i poštovanje! Svaki od njih su nas uveseljavali, svaki na svoj način, a opet su, svaki za sebe, bili jedinstveni. Nek' je Nikoli Simiću večna slava i hvala!

http://youtu.be/KWUoqK3ON70

Escobar91

pre 9 godina

Uhh..kako neka vest moze da vas rastuzi da to nije normalno. Pocivaj u miru, veliki covece! Za mene ces ostati Ostoja, deda Tripko i naravno Dimitrije Pantic! I znas sta, nadam se da vise neces biti mladji referent i da ces pogoditi 13 parova na sportskoj prognozi, i da ces pronaci svoj moped! :(((

nema diskusije, bate

pre 9 godina

Samo mi odzvanja u ušima:"Moji obožavaoci, kako me samo obožavaju...", a ja često koristim ono "Je l si ti pio nešto il si svako jutro tako blesav?"
Au, kako sam se raznežio :(

obavesten

pre 9 godina

Veoma mi je zao Sto je umro veliki glumac,ali nazalost,vreme nam uzima najbolje glumce sa ovih prostora ikada.
Postao je glumac u zemlji koja je bila znatno veca,u kojoj se vise radilo , snimalo i zasluzeno bio u drustvu drugih velikih glumaca kao sto je Zoki Radmilovic,Paja Vujisic,Bora Todorovic,Bata Stojkovic....Generaciji koja se vise nikada nece ponoviti!
Slava mu!

Danilo

pre 9 godina

Kako tuzno bas sam skoro sa komsijom gledao kornjace da se prisetimo kad smo bili klinci ,ode legendarni Mikelandjelo.Sta cemo u buducnosti gledati kad ovake glumcine odlaze a nema drugih koji bi ih nasledili .

Nolan

pre 9 godina

Istinski velikan, još jedan od starije generacije koji su za života postali legende nas napušta.
Nije pravi trenutak da se prisećam neke od izjava dok je igrao Pantića...

lud,zbunjen,normalan

pre 9 godina

Bata Stojković,Bora Todorović, Nikola Simić,Čkalja,Gidra Bojanić, Pavle Vujisić....Ova glumačka imena kada spomeneš je u rangu igrača F.K.Real Madrid ili Barselone,pa se diviš Mesiju ,Ronaldu,Ćaviju,Inijesti...
Neka vam je večna slava i hvala.

KingJulian

pre 9 godina

:( :( Vecna ti slava gospodine! Takvog glumca Srbija nikad vise nece imati. Saucesce porodici. Hvala ti za sve trenutke, smejanja i raspolozenja koje smo imali gledajuci tebe u raznim ulogama.

losmi

pre 9 godina

Koliko sam se smorio u momentu kad sam slučajno na nekoj kretenskoj grupi na fejsbuku pročitao malopre ovo. I nisam hteo da poverujem isprva pa sam morao da proverim. Večna slava Duško Dugouško, detinjstva nove dece neće biti ista...

Последњи поздрав

pre 9 godina

Почивајте у миру, господине Никола! Заувек ћемо Вас памтити као великана домаћег глумишта!

Јако ме је погодила ова вест, недостајаћете нам.

Саучешће породици.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Legendo nisi umreo, samo nećeš biti više fizički među nama! Bićeš uvek u našim srcima, jer jedan takav čovek, legenda, glumac se nikad ne zaboravlja! Nasmejavao si me još kao klinca podjednako kao i sada u zrelim godinama! Jedan je Pantić! Nikola počivaj u miru i neka ti je laka zemlja!

vase ime

pre 9 godina

Zar treba da cekamo da ovakva legenda umre da bismo postali svesni da smo umesto njemu i slicnim velicinama, paznju poklanjali bezvrednim likovima koji se zbirno nazivaju politicarima?

pera

pre 9 godina

Hoce li ovaj grad ponovo oziveti ideju svetlecih zvezda sa imenima nasih velikana glumista u plocniku ispred bioskopa Balkan? Pa Nikola Simic i mnogi drugi zasluzuju i vise od toga, ali eto bar to da im ucinimo..da sijaju..a Nikoli Simicu neka je vecna slava! I hvala za detinjstvo uz njegov glas!

zagorka

pre 9 godina

Kod nas u kancelariji(Varaždin,Hr) je i dalje njegovo:

LEPO...LEEPOOO... (gleda se u ogledalu u karo odjelu, karo košulji i kravati)
ili ona...nemojmo duljiti da se prasići ne olade...

LEGENDA!!!!

RIP mastore...odlaze najbolji!!!!
saučešće obitelji!

srbofan

pre 9 godina

legende polako odlaze,hvala ti za sve nezaboravne trenutke koji si podelio sa nama,pamticemo ga kao vrsnog glumca i coveka,vecna ti slava i hvala za sve.

Oliver Nedeljkovic

pre 9 godina

Generacijama si ulepsao detinjstvo! Tvoji filmovi i replike su me uvek oraspolozili kad god mi je trebalo! A kad se samo setim na kraju crtanih filmova recenice-tekst citali Nikola Simic,Djuza Stojiljkovic,Nada Blam... Drago mi je sto sam vise puta u gradu prosao pored tebe i svima javljao da sam sreo Mitu Pantica... Hvala ti za sve, tvoje delo je neizbrisivo...

Bobi

pre 9 godina

Slava tebi Nikola, i hvala ti za sve lepe trenutke (a mnogo ih je bilo) koje si mi priredio dok sam uživao u tvojim filmovima, ili u crtanim filmovima.

Zoran

pre 9 godina

Eee šefe koji ti je vrag :(
Napustio nas je, ali samo fizički, možda i poslednji iz plejade najvećih.
Neka je večna slava gospodinu Simiću.
Iskreno saučešće njegovoj porodici.
Blago tome ko dovijek živi, imao se rašta i roditi!

Počivaj u miru

pre 9 godina

Uf ovo me baš pogodilo. Odlaze i poslednji dobri glumci koje smo imali. Sve dobro iz mog detinjstva polako nestaje a ništa dobro u međuvremenu nije došlo. Generacija glumaca koju više nikad nećemo imati je otišla u legendu :(.

alejandro

pre 9 godina

Još jedan velikan ode! Posle Bore Todorovića nažalost evo sa životne i umetničke scene siđe i Nikola Simić! Pamtiću ga po ulozi Gulivera (Miroslava) iz serije "Više od igre", i fantastično pozajmljenom glasu Dušku Dugoušku junaku crtanih filmova!

Corto

pre 9 godina

Zbogom, legendo. Ti si bio jedan od poslednjih iz onog vremena. Tako tuzna vesta. Generacija dece su nasmejana odrastala uz tvoj glas. Glumac fenomen. Bez njega ni pozoriste ni film nece biti isto.
Saucesce porodici. Vecna slava, umetnice.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Kad god nas napusti neko od glumaca uz koje svo svi mi odrastali i smejali se,kao da je deo mene odamreo!Pozdrav druze Panticu.

Сића

pre 9 godina

Полако нам одлазе све истинске легенде, громаде од људи, глумчине, а долазе нам све ружичастије звездице...
Искрено сам се расплакао. Био је један од највећих српских глумаца, уметника, људи који су имали душу и који су целог себе давали публици, не штедећи се ни једног јединог стреса.
Никола, Бора, Бата, Павле, Зоки... Када се спомену ова имена, мора се устати.
Надолазећи глумци, будите макар сенка ових величина и Србија ће ваљда опстати у културном и духовном смислу. Јер ово нису били само обични глумци на екрану или на даскама. Ово су биле људине.

komarac u sorcu

pre 9 godina

Napusti nas jos jedna legenda, hvala za sve majstore. Ziveces vecno u nama jer nikad neces biti zaboravljen. Jedan je Nikola Simic!

x file

pre 9 godina

vjecna mu slava i hvala..bas me uvijek nasmijavao..Tesna Koza je super komedija i mogu uvijek da se nasmijem...pa kaze " ruke mu se tresu , a jos studira" ili pobecu ni interpol nece znati gde sam...
pravi glumac i covjek...
iskreno saucesce porodici

Molijer

pre 9 godina

Bilo je zadovoljstvo poznavati Vas i sarađivati sa Vama! Hvala Vam, a zbogom neću reći jer u mojoj glavi i srcu ćete biti sve dok moje srce bude kucalo. Nikad neću zaboraviti intervju sa Vama.

mirko

pre 9 godina

Poslije Bate , pa Bore otiđe još jedan velikan glumišta , koji je svojim filmovima ulješao i obilježio moju mladost . Doista sam uživao u njegovim filmovimae , a po mačku inspektora Strahinjića , i moj mačak se zove Žorž . Neka ti je laka zemlja,a gori pozdravi ekipu !!
PS: Sučut obitelji.

Nislija

pre 9 godina

Neka ti je vecna slava i VELIKO HVALA, glumac koji je ostavio dubok trag u nasim zivotima, pamticu ga celog zivota kao izvanrednog glumca i coveka!

Gari-NS

pre 9 godina

E moj sefe, jos uvek ne znam koji mi je vrag, jos uvek svojoj deci pustam crtace koje sam ja gledao i jos uvek se odusevljavam, iznova i iznova. Vecna ti slava i laka zemlja.

Nislija

pre 9 godina

Velicina, ljudska gromada, legenda!!!! Strasno si me rastuzio kad sam cuo ovu vest ali ti si jedan od onih koji ne umiru tako lako, nego ostaju upamceni kroz generacije i generacije mladih ljudi koji ce uzivati u tvojim cuvenim replikama i glumackim sposobnostima! Vecna slava i pocivaj u miru.

cojstvo i junastvo

pre 9 godina

Pocivaj u miru vrhunski glumcu! Secacu te se kao i ostalih nasih vrhunskih glumaca koji su negde gore! Iskreno saucesce porodici i familiji!

Darinjo

pre 9 godina

Zbogom Dusko dugousko, hvala ti za sve crtane filmove koje si sinhronizovao, i ucinio nam detinjstvo lepsim.
Zbogom Panticu koji si zasmejavao sve nas koji smo gledali Tesnu Kozu.
Zbogom veliki glumce, pocivaj u miru :(

Petar

pre 9 godina

Smatram da je u svetu televizije i filma bio izuzetno podcenjen (za razliku od pozorista), i cesto su mu dodeljivane uloge ispod njegovog renomea i njegovih kvaliteta. Kao i Seki Sabljic. Ali zato kad su zaigrali u "Ljubav, navika, panika" - e to je bilo maestralno.

Paja Marganovic

pre 9 godina

Pare, daj pare, samo daj pare, evo vam pare za vase televirore za vase ves masine, za podmicivanje...
Ode drug mladji referent.

Dino

pre 9 godina

Ode nas Dusko Dugousko :-( .... Neka ti je laka zemlja, pocivaj u miru... Hvala ti za predivno detinjstvo koje sam uz osmeh proveo gledajuci Duska Dugouska ;-( ... Placem ..........

Nikola Nis

pre 9 godina

Najveca umetnost je biti takav dramski umetnik poput Nikole Simica a ujedno pored Ckalje legenda komedije JDP. Pocivaj u miru "Panticu" legendo! Vise nisi mladji referent sada si medju kraljevima neba!

milan

pre 9 godina

bio je odlican glumac. jos dugo cemo ga gledati u starim dobrim filmovima i serijama. nek mu je srecan put u vecnost. poslednji pozdrav...

Vuk Sev

pre 9 godina

Imam 28 godina, jos uvek drzim kasete sa RTB-RTS sinhronizacijom Nindza Kornjaca, evo sad ih drzim na kompu nekih 20-tak giga video formata. Nekako mi je zao, depresivno, voleo bih da takvi izmisljeni crtani karakteri zive vecno , mislim na neki nacin i hoce.

Beojadjen

pre 9 godina

Kakva glumčina!!! Baš me rastužila ova vest. Velikan, majstor, umetnik, gospodin, čovek. Moj dubok naklon gospodine Simiću, bili ste velikan naše kinematografije, ulepšali ste mi detinjstvo, lepe uspomene I naše čuvene antologijske komedije. Počivajte u miru, večno vam hvala!

Зоран

pre 9 godina

Последњи поздрав другу Пантићу! За све остало, питаћемо друга Пајковића.

Adam Jensen

pre 9 godina

Otišao je verovatno jedan od najomiljenijih domaćih glumaca...Neka ti je laka zemlja, Nikola. Nenadmašan si bio u ulogama koje si tumačio.

Postovalac

pre 9 godina

Uvek sam sa uživanjem gledao njegove predstave, serije i filmove. Sada ću moći da gledam samo serije i filmove... Nikola Simiću hvala vam za sve ove godine. Počivajte u miru.

Doktor

pre 9 godina

@pokojni toza Veliki glumac..Ne znam jesam li ja kompetentan da odredim ko su bili nasi najveci glumci, ali tu su po meni Ckalja, Pavle Vujisic, Zoran Radmilovic, Gidra Bojanic, Bata Stojkovic, sada je gore i Nikola Simic.. mozda sam nekog zaboravio, ali od zivih sem velikog Bate, Dragana Nikolica koji je ipak mladji nema mnogo glumaca..

Slade Wilson

pre 9 godina

neeee! danas mi je rodjendan i ovo mi je pokvarilo taj dan :/ bas mi je zao mnogo sam voleo Simica legendu nase kinematografije

Nikola, Ivana i Boba

pre 9 godina

Bio je jedinstven, autentičan, uvek nasmejan i nezaustavljivo razigran, neponovljiv velikan srpskog glumišta koji je ostavio neizbrisiv pečat u domaćoj kinematografiji. Zauvek ćemo pamtiti mnoge njegove role, a naročito njegovog genijalnog Poša i Viktora Emanuela Šandebiza u 40 godina igranoj kultnoj predstavi BUBA U UHU!

Neka mu je večna SLAVA i veliko HVALA!

2014

pre 9 godina

Kada pomislite na film,pozorište,tv seriju, pomislite na gospidina Nikolu Simica,ljudinu koji je bio i ostaće večno onaj isti.Godine i problemi prolaze,ovakvi ljudi su večni!!Neka ti je laks crna zemlja i Bog da te primi kao prijatelja, jer si bio prijatelj svih nas!Zbogom i Zdravo Nikola!!!!

Mita

pre 9 godina

Moj omiljen glumac. Kada se samo setim scene: ''Sido rodila si idiota'' iskidam se od smeha,ali mi trenutno do smeha i nije. Pocivaj u miru legendo.

Srdjan

pre 9 godina

Uz Danilu Batu Stojkovica, prema mom misljenju, nas najbolji glumac. Pocivaj u miru legendo, a na nama i buducim generacijama je da te sacuvamo od zaborava, toliko si nas bar zaduzio!

que sera, sera

pre 9 godina

Lafe i legendo, pocivaj u Miru Bozjem. A Simic da moze porucio bi nam ponaosob: Sta te muci Cakani? Zato, slavimo njegov zivot, glumu i sve ono sto nam je ostavio u amanet.

jad,čemer....tuga

pre 9 godina

Ko da mi je umro član familije,neko blizak neko koga sam poznavao...A svi smo ga znali ceo život,rasli uz njega i smejali se....Zbogom gromado ljudska.....Zbogom duško dugouško.....Uvek ćemo te se rado sećati

Mita

pre 9 godina

Moj omiljen glumac. Kada se samo setim scene: ''Sido rodila si idiota'' iskidam se od smeha,ali mi trenutno do smeha i nije. Pocivaj u miru legendo.

Srdjan

pre 9 godina

Uz Danilu Batu Stojkovica, prema mom misljenju, nas najbolji glumac. Pocivaj u miru legendo, a na nama i buducim generacijama je da te sacuvamo od zaborava, toliko si nas bar zaduzio!

Pavle

pre 9 godina

Malo gorštaka sam poznavo. Jedan od njih je svakako "bio" Nikola Simić. Bio je avatar večnog života, neuništivosti i stalnog osmeha na pomen njegovog imena... Mislim da ću ga još dugo vidjati po trolama, kako vežba scenario neke neke nove uloge.

Escobar91

pre 9 godina

Uhh..kako neka vest moze da vas rastuzi da to nije normalno. Pocivaj u miru, veliki covece! Za mene ces ostati Ostoja, deda Tripko i naravno Dimitrije Pantic! I znas sta, nadam se da vise neces biti mladji referent i da ces pogoditi 13 parova na sportskoj prognozi, i da ces pronaci svoj moped! :(((

Marko

pre 9 godina

Otisao je i nas Dusko Dugousko, nas "laf u srcu" i moj omiljenji Dimitrije Pantic. Pocivaj u miru legendo, nekoliko generacija je odraslo gledajuci te u raznim predstavama i filmovima.

mirko

pre 9 godina

Poslije Bate , pa Bore otiđe još jedan velikan glumišta , koji je svojim filmovima ulješao i obilježio moju mladost . Doista sam uživao u njegovim filmovimae , a po mačku inspektora Strahinjića , i moj mačak se zove Žorž . Neka ti je laka zemlja,a gori pozdravi ekipu !!
PS: Sučut obitelji.

zagorka

pre 9 godina

Kod nas u kancelariji(Varaždin,Hr) je i dalje njegovo:

LEPO...LEEPOOO... (gleda se u ogledalu u karo odjelu, karo košulji i kravati)
ili ona...nemojmo duljiti da se prasići ne olade...

LEGENDA!!!!

RIP mastore...odlaze najbolji!!!!
saučešće obitelji!

Ivana

pre 9 godina

Vesti poput ove me strašno rastuže ne samo zbog činjenice da nas je napustio još jedan iz ekipe kakva teško da će se ikada više okupiti, već i zato što mi se čini da se svaki put pokida po jedna veza sa mojim detinjstvom - imam 28 godina, ali me "hej, šefe, koji ti je vrag?!" i danas natera da se od srca nasmejem, ostavim sve i odgledam Duška do kraja... E, pa gledanje tog crtaća više nikada neće biti isto.

Počivajte u miru, čika Dugouško, hvala Vam za sve!

29

pre 9 godina

odlaze bardovi glume..ostavio je veliki trag koji ce mnoge generacije jos prepricavati i gledati.srbija te je volela a to se vidi po komentarima.pocivaj u miru.sigurno si gore negde na nebu sa tvojim kolegama,velikanima srpskog glumista...sigurno do tebe dopire ova zalost ali i ponos jer si ostavio traga.saucesce porodici i ne tugujte vec budite srecni sto ste ga imali...

vase ime

pre 9 godina

Zar treba da cekamo da ovakva legenda umre da bismo postali svesni da smo umesto njemu i slicnim velicinama, paznju poklanjali bezvrednim likovima koji se zbirno nazivaju politicarima?

Adam Jensen

pre 9 godina

Otišao je verovatno jedan od najomiljenijih domaćih glumaca...Neka ti je laka zemlja, Nikola. Nenadmašan si bio u ulogama koje si tumačio.

I.T.

pre 9 godina

Ode još jedna glumčina sa životne scene. Ulepšao si moje detinjstvo sa mojim omiljenim crtanim junakom Duškom Dugouškom. Tvoje uloge u serijama su bile neponovljive, upečatljive i uvek komične, a po njima ćete srpska javnost pamtiti. Počivaj u miru legendo.

Дечко са Вождовца

pre 9 godina

Имам 17 година,и маштао сам да упишем глуму и да глумим са Вама на ,,даскама које живот значе".Нажалост,Ви сте пожурили у легенду,јер људи као Ви не умиру.Хвала Вам што сте ми улепшали детињство синхронизацијом Душка Дугоушка.Што сте ми вашим улогама Мите Пантића,чика Остоје Остојића,и многим другим дали инспирацију и жељу да постанем глумац.Ако једнога дана успем у томе,моју прву улогу ћу посветити Вама.Хвала Вам и нека вам је вечна слава.

bg

pre 9 godina

Odlaze polako sve legende... Pitam se samo uz cije ce filmove, muziku, aforizme, doskocice da rastu nasa nerodjena deca? Uz farmu,grand itd? Sramota.... Nikola nek ti je vecna slava i hvala...mnogo si nas zaduzio, i rastuzio...

Зоран

pre 9 godina

Последњи поздрав другу Пантићу! За све остало, питаћемо друга Пајковића.

pera

pre 9 godina

Hoce li ovaj grad ponovo oziveti ideju svetlecih zvezda sa imenima nasih velikana glumista u plocniku ispred bioskopa Balkan? Pa Nikola Simic i mnogi drugi zasluzuju i vise od toga, ali eto bar to da im ucinimo..da sijaju..a Nikoli Simicu neka je vecna slava! I hvala za detinjstvo uz njegov glas!

Dino

pre 9 godina

Ode nas Dusko Dugousko :-( .... Neka ti je laka zemlja, pocivaj u miru... Hvala ti za predivno detinjstvo koje sam uz osmeh proveo gledajuci Duska Dugouska ;-( ... Placem ..........

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Legendo nisi umreo, samo nećeš biti više fizički među nama! Bićeš uvek u našim srcima, jer jedan takav čovek, legenda, glumac se nikad ne zaboravlja! Nasmejavao si me još kao klinca podjednako kao i sada u zrelim godinama! Jedan je Pantić! Nikola počivaj u miru i neka ti je laka zemlja!

cojstvo i junastvo

pre 9 godina

Pocivaj u miru vrhunski glumcu! Secacu te se kao i ostalih nasih vrhunskih glumaca koji su negde gore! Iskreno saucesce porodici i familiji!

Mile

pre 9 godina

Svi koji me znaju, znaju da mi je on bio omiljeni glumac (i dalje je za mene tu). Hvala ti Nikola na svim trenucima koje si kroz svoje filmove podelio sa nama. Sa tobom
Smo mnogi odrasli, a barem moja deca ako ih budem imao ce znati za tebe, tvoje filmove i tvoj glas Duska Dugouska.
Vecna ti slava legendo.

Сића

pre 9 godina

Полако нам одлазе све истинске легенде, громаде од људи, глумчине, а долазе нам све ружичастије звездице...
Искрено сам се расплакао. Био је један од највећих српских глумаца, уметника, људи који су имали душу и који су целог себе давали публици, не штедећи се ни једног јединог стреса.
Никола, Бора, Бата, Павле, Зоки... Када се спомену ова имена, мора се устати.
Надолазећи глумци, будите макар сенка ових величина и Србија ће ваљда опстати у културном и духовном смислу. Јер ово нису били само обични глумци на екрану или на даскама. Ово су биле људине.

Sale.

pre 9 godina

Kad sam čuo ovu vest, tako tužnu, ali neminovnu, pošto smrt dodje bez najave, bez milosti i odlaganja, pokušavao sam u nekim filmovima i serijama nove produkcije da pronadjem ono što su imali Bora, Zoran, Nikola, Bata, Čkalja, Paja i ostali velikani koji nas napustiše, neku ulogu, nekakvu repliku ili monolog po kojem ćemo pamtiti sadašnju garnituru glumaca i nisam našao, odnosno našao sam samo časne izuzetke...
Ili se takvi filmovi i serije više ne snimaju, ili se takvi glumci više ne radjaju... Ko će ga znati?!
Počivajte u miru legende srpskog glumišta. Danas ste dobili još jednog svog prijatelja, koji će nam puno nedostajati...
Barem onoliko, koliko nam vi falite ovde na zemlji i u ovim našim životima...

Corto

pre 9 godina

Zbogom, legendo. Ti si bio jedan od poslednjih iz onog vremena. Tako tuzna vesta. Generacija dece su nasmejana odrastala uz tvoj glas. Glumac fenomen. Bez njega ni pozoriste ni film nece biti isto.
Saucesce porodici. Vecna slava, umetnice.

Paja Marganovic

pre 9 godina

Pare, daj pare, samo daj pare, evo vam pare za vase televirore za vase ves masine, za podmicivanje...
Ode drug mladji referent.

Postovalac

pre 9 godina

Uvek sam sa uživanjem gledao njegove predstave, serije i filmove. Sada ću moći da gledam samo serije i filmove... Nikola Simiću hvala vam za sve ove godine. Počivajte u miru.

lud,zbunjen,normalan

pre 9 godina

Bata Stojković,Bora Todorović, Nikola Simić,Čkalja,Gidra Bojanić, Pavle Vujisić....Ova glumačka imena kada spomeneš je u rangu igrača F.K.Real Madrid ili Barselone,pa se diviš Mesiju ,Ronaldu,Ćaviju,Inijesti...
Neka vam je večna slava i hvala.

Oliver Nedeljkovic

pre 9 godina

Generacijama si ulepsao detinjstvo! Tvoji filmovi i replike su me uvek oraspolozili kad god mi je trebalo! A kad se samo setim na kraju crtanih filmova recenice-tekst citali Nikola Simic,Djuza Stojiljkovic,Nada Blam... Drago mi je sto sam vise puta u gradu prosao pored tebe i svima javljao da sam sreo Mitu Pantica... Hvala ti za sve, tvoje delo je neizbrisivo...

losmi

pre 9 godina

Koliko sam se smorio u momentu kad sam slučajno na nekoj kretenskoj grupi na fejsbuku pročitao malopre ovo. I nisam hteo da poverujem isprva pa sam morao da proverim. Večna slava Duško Dugouško, detinjstva nove dece neće biti ista...

Zoran

pre 9 godina

Eee šefe koji ti je vrag :(
Napustio nas je, ali samo fizički, možda i poslednji iz plejade najvećih.
Neka je večna slava gospodinu Simiću.
Iskreno saučešće njegovoj porodici.
Blago tome ko dovijek živi, imao se rašta i roditi!

Igor Sekulic

pre 9 godina

Nikola Simic je umro njegove uloge su bezsmrtne. Ko si ti a Dimitrije Pantic greska Velislav Glavas postar. Nikola Simic nije umro sve dok postoje filmovi i tv serije. Nikola Simic je legenda.

Gari-NS

pre 9 godina

E moj sefe, jos uvek ne znam koji mi je vrag, jos uvek svojoj deci pustam crtace koje sam ja gledao i jos uvek se odusevljavam, iznova i iznova. Vecna ti slava i laka zemlja.

Nikola, Ivana i Boba

pre 9 godina

Bio je jedinstven, autentičan, uvek nasmejan i nezaustavljivo razigran, neponovljiv velikan srpskog glumišta koji je ostavio neizbrisiv pečat u domaćoj kinematografiji. Zauvek ćemo pamtiti mnoge njegove role, a naročito njegovog genijalnog Poša i Viktora Emanuela Šandebiza u 40 godina igranoj kultnoj predstavi BUBA U UHU!

Neka mu je večna SLAVA i veliko HVALA!

Vuk Sev

pre 9 godina

Imam 28 godina, jos uvek drzim kasete sa RTB-RTS sinhronizacijom Nindza Kornjaca, evo sad ih drzim na kompu nekih 20-tak giga video formata. Nekako mi je zao, depresivno, voleo bih da takvi izmisljeni crtani karakteri zive vecno , mislim na neki nacin i hoce.

jad,čemer....tuga

pre 9 godina

Ko da mi je umro član familije,neko blizak neko koga sam poznavao...A svi smo ga znali ceo život,rasli uz njega i smejali se....Zbogom gromado ljudska.....Zbogom duško dugouško.....Uvek ćemo te se rado sećati

Maffi

pre 9 godina

Puno puta me je oraspolozio i nasmejao kroz svoje uloge, cak i kada je bilo tesko. Hvala mu na tome. Neka je vecna slava ubedljivo najboljem i najupecatljivijem srpskom glumcu. Pozdrav legendo.

alejandro

pre 9 godina

Još jedan velikan ode! Posle Bore Todorovića nažalost evo sa životne i umetničke scene siđe i Nikola Simić! Pamtiću ga po ulozi Gulivera (Miroslava) iz serije "Više od igre", i fantastično pozajmljenom glasu Dušku Dugoušku junaku crtanih filmova!

EVEREST

pre 9 godina

Saucesce porodici i celoj naciji.
Izgubili smo jednog legendarnog glumca.

Nadam se da ce dobiti zasluzeno priznanje u vidu neke nagrade koja ce nositi njegovo ime.
Hvala mu i Vecna slava.

Darinjo

pre 9 godina

Zbogom Dusko dugousko, hvala ti za sve crtane filmove koje si sinhronizovao, i ucinio nam detinjstvo lepsim.
Zbogom Panticu koji si zasmejavao sve nas koji smo gledali Tesnu Kozu.
Zbogom veliki glumce, pocivaj u miru :(

Последњи поздрав

pre 9 godina

Почивајте у миру, господине Никола! Заувек ћемо Вас памтити као великана домаћег глумишта!

Јако ме је погодила ова вест, недостајаћете нам.

Саучешће породици.

Nolan

pre 9 godina

Istinski velikan, još jedan od starije generacije koji su za života postali legende nas napušta.
Nije pravi trenutak da se prisećam neke od izjava dok je igrao Pantića...

Danilo

pre 9 godina

Kako tuzno bas sam skoro sa komsijom gledao kornjace da se prisetimo kad smo bili klinci ,ode legendarni Mikelandjelo.Sta cemo u buducnosti gledati kad ovake glumcine odlaze a nema drugih koji bi ih nasledili .

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Kad god nas napusti neko od glumaca uz koje svo svi mi odrastali i smejali se,kao da je deo mene odamreo!Pozdrav druze Panticu.

nema diskusije, bate

pre 9 godina

Samo mi odzvanja u ušima:"Moji obožavaoci, kako me samo obožavaju...", a ja često koristim ono "Je l si ti pio nešto il si svako jutro tako blesav?"
Au, kako sam se raznežio :(

Doktor

pre 9 godina

@pokojni toza Veliki glumac..Ne znam jesam li ja kompetentan da odredim ko su bili nasi najveci glumci, ali tu su po meni Ckalja, Pavle Vujisic, Zoran Radmilovic, Gidra Bojanic, Bata Stojkovic, sada je gore i Nikola Simic.. mozda sam nekog zaboravio, ali od zivih sem velikog Bate, Dragana Nikolica koji je ipak mladji nema mnogo glumaca..

Nikola Nis

pre 9 godina

Najveca umetnost je biti takav dramski umetnik poput Nikole Simica a ujedno pored Ckalje legenda komedije JDP. Pocivaj u miru "Panticu" legendo! Vise nisi mladji referent sada si medju kraljevima neba!

vladans

pre 9 godina

Malo je reci, da kada uz nekog odrastete i cujete ovakvu vest, vecna ti slava i saucesce porodici. Ogromna tuga i gubitak za sve nas :( Strasno dobar i talentovan covek, ljudina, nas je napustio. Jedno je sigurno! Nikada neces biti zaboravljen.

tomy

pre 9 godina

Ma sve pohvale i zal za njegovim odlaskom i koji kreten stavlja minus sram da ga bude.Ovakva glumcina,ostavio nam je toliko filmova i serija.

que sera, sera

pre 9 godina

Lafe i legendo, pocivaj u Miru Bozjem. A Simic da moze porucio bi nam ponaosob: Sta te muci Cakani? Zato, slavimo njegov zivot, glumu i sve ono sto nam je ostavio u amanet.

Počivaj u miru

pre 9 godina

Uf ovo me baš pogodilo. Odlaze i poslednji dobri glumci koje smo imali. Sve dobro iz mog detinjstva polako nestaje a ništa dobro u međuvremenu nije došlo. Generacija glumaca koju više nikad nećemo imati je otišla u legendu :(.

Beojadjen

pre 9 godina

Kakva glumčina!!! Baš me rastužila ova vest. Velikan, majstor, umetnik, gospodin, čovek. Moj dubok naklon gospodine Simiću, bili ste velikan naše kinematografije, ulepšali ste mi detinjstvo, lepe uspomene I naše čuvene antologijske komedije. Počivajte u miru, večno vam hvala!

x file

pre 9 godina

vjecna mu slava i hvala..bas me uvijek nasmijavao..Tesna Koza je super komedija i mogu uvijek da se nasmijem...pa kaze " ruke mu se tresu , a jos studira" ili pobecu ni interpol nece znati gde sam...
pravi glumac i covjek...
iskreno saucesce porodici

Ugroženi građanin

pre 9 godina

Umro je još jedan vrstan umetnik i komičar. I njemu, isto kao i Zoranu Radmiloviću, treba odati priznanje i poštovanje! Svaki od njih su nas uveseljavali, svaki na svoj način, a opet su, svaki za sebe, bili jedinstveni. Nek' je Nikoli Simiću večna slava i hvala!

http://youtu.be/KWUoqK3ON70

Molijer

pre 9 godina

Bilo je zadovoljstvo poznavati Vas i sarađivati sa Vama! Hvala Vam, a zbogom neću reći jer u mojoj glavi i srcu ćete biti sve dok moje srce bude kucalo. Nikad neću zaboraviti intervju sa Vama.

srbofan

pre 9 godina

legende polako odlaze,hvala ti za sve nezaboravne trenutke koji si podelio sa nama,pamticemo ga kao vrsnog glumca i coveka,vecna ti slava i hvala za sve.

Nislija

pre 9 godina

Velicina, ljudska gromada, legenda!!!! Strasno si me rastuzio kad sam cuo ovu vest ali ti si jedan od onih koji ne umiru tako lako, nego ostaju upamceni kroz generacije i generacije mladih ljudi koji ce uzivati u tvojim cuvenim replikama i glumackim sposobnostima! Vecna slava i pocivaj u miru.

Petar

pre 9 godina

Smatram da je u svetu televizije i filma bio izuzetno podcenjen (za razliku od pozorista), i cesto su mu dodeljivane uloge ispod njegovog renomea i njegovih kvaliteta. Kao i Seki Sabljic. Ali zato kad su zaigrali u "Ljubav, navika, panika" - e to je bilo maestralno.

komarac u sorcu

pre 9 godina

Napusti nas jos jedna legenda, hvala za sve majstore. Ziveces vecno u nama jer nikad neces biti zaboravljen. Jedan je Nikola Simic!

Slade Wilson

pre 9 godina

neeee! danas mi je rodjendan i ovo mi je pokvarilo taj dan :/ bas mi je zao mnogo sam voleo Simica legendu nase kinematografije

KingJulian

pre 9 godina

:( :( Vecna ti slava gospodine! Takvog glumca Srbija nikad vise nece imati. Saucesce porodici. Hvala ti za sve trenutke, smejanja i raspolozenja koje smo imali gledajuci tebe u raznim ulogama.

nole

pre 9 godina

Moje saučešće porodici. Mislim da je on bio čovek koji je vredno, profesionalno i od srca radio, i voleo svoju profesiju. Pamtićemo ga po mnogim komediografskim ulogama i važno je da je uvek uspevao da nas zasmeje do suza. Mislim da njegov predan rad treba da se nagradi posthumno, izgradnjom neke biste, ili recimo ulicom koja nosi njegovo ime.

obavesten

pre 9 godina

Veoma mi je zao Sto je umro veliki glumac,ali nazalost,vreme nam uzima najbolje glumce sa ovih prostora ikada.
Postao je glumac u zemlji koja je bila znatno veca,u kojoj se vise radilo , snimalo i zasluzeno bio u drustvu drugih velikih glumaca kao sto je Zoki Radmilovic,Paja Vujisic,Bora Todorovic,Bata Stojkovic....Generaciji koja se vise nikada nece ponoviti!
Slava mu!

Troller

pre 9 godina

Nije covek umro sta vam je?Jos dugo ce se gledati i slusati njegova dela i njegove fraze.To nije smrt nego odlazak u legendu.Porodica treba da bude ponosna sto je imala takvog velikana.I mi treba da smo srecni i ponosni sto zivimo u njegovom vremenu i sto nam je sve to pruzio.Vise me brine uz sta ce odrastati ove nove generacije.

Pinturikio

pre 9 godina

"Ma šta hoćeš s ti Turci Pantitju?"
"Hoću da ih zaustavim direktore Šojiću, evo tu, tu."
"S čime da ih zaustaviš, s toga štapa, jel ?"
"Kako s čime, kako s čime, turski motel Šojiću!"
Poslije Bate Stojkovića moj omiljeni glumac. Genijalac. Što bi rekli nije glumio, već živio svoje uloge.

inside tip

pre 9 godina

Pamticemo vas i prepricavati dok smo zivi, kao i ostale velikane! Tako da, nema frke gospodine, za vas kraj ne postoji dok je nas zivih!!

Bobi

pre 9 godina

Slava tebi Nikola, i hvala ti za sve lepe trenutke (a mnogo ih je bilo) koje si mi priredio dok sam uživao u tvojim filmovima, ili u crtanim filmovima.

mentalist

pre 9 godina

Isrena sucut obitelji. Pocivaj u miru legendo,tvoje uloge i tvoj smisao za nasmijati ostat ce zauvijek u sjecanju mi, laka ti crna zemlja legendo!

Nislija

pre 9 godina

Neka ti je vecna slava i VELIKO HVALA, glumac koji je ostavio dubok trag u nasim zivotima, pamticu ga celog zivota kao izvanrednog glumca i coveka!

milan

pre 9 godina

bio je odlican glumac. jos dugo cemo ga gledati u starim dobrim filmovima i serijama. nek mu je srecan put u vecnost. poslednji pozdrav...

neka ti je lak san

pre 9 godina

Neka mu je laka zemlja. Rastuzila me vijest i onda sam pogledao neke njegove glumacke bravure, onako iz postovanja, nije mi bilo do komedije, i mozda nije prilicno reci, mozda ce ispasti pogresno, ali nisam mogao a da se ne nasmijem grohotom, mada sam jos bio tuzan. Eto, nekako mi sad to pade na pamet, poslije par sati, koliko je genijalan glumac bio da te jednostavno u momentu skroz prebaci u neku scenu, bas kao da si par metara dalje od njega i sav taj urnebes se desava bas ovog trenutka. Slava mu.

resident94

pre 9 godina

Neka mu je laka zemlja. Po meni najbolji glumac koji je ikada glumio u srbskoj kinematografiji. I sada mi je u glavi glas Duska Duguska. :(

Oche Makarije

pre 9 godina

Neka ti je laka zemlja Genije! Poslije Bore Todorovica ostali smo bez jos jednog velikog covjeka, imena, genijalca i umjetnika.. Sumnjam da ce se genijalci slicni njima ikada vise pojaviti na malim ekranima... Sido,ode 'idiot' za kog si se udala..Zbogom

uninstall

pre 9 godina

Kad pogledate sta je ovom coveku u zivotu bilo vazno, a to je umetnost, dodje mi da placem naglas u kakvom danas svetu zivimo jer na istoj strani mozete da procitate da se Madonona garderoba prodala za 3,2 miliona cega god...dakle ucite sebe, a onda i svoju decu umetnosti!!!

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Nikola Simić,najveća legenda srpske kinematografije ! Čovek uz koga smo odrastali ! Neka ti je laka zemlja,večna slava i hvala !

Ante

pre 9 godina

Pozdrav najstarijem mlađem referentu. Legenda, takav se ne rađa dva puta. Hrvat sam , ali Pantić i Šojić su najsmiješniji dvojac ikad na ovim prostorima što se mene tiče. Šojića više nema ni u Beloj lađi tako da mi ostaje samo iznova po jedno 20 put gledati Tesnu kožu i ta dva genijalca. Počivaj u miru Pantiću

Ћезо рца

pre 9 godina

Хвала ти што си своју генијалност поделио са нама. На само помињање твога имена лице ми се озари осмехом. Али не и овога пута, на ову тужну вест. Почивај у миру, велики човече.

izCG

pre 9 godina

Na pragu sam pedesetih ali tek sad odlaskom ovog Velikog Covjeka kao da zvanicno zavrsava moje djetinstvo i mladost. Gotovo...Nema vise...Hvala Ti za sve

2014

pre 9 godina

Kada pomislite na film,pozorište,tv seriju, pomislite na gospidina Nikolu Simica,ljudinu koji je bio i ostaće večno onaj isti.Godine i problemi prolaze,ovakvi ljudi su večni!!Neka ti je laks crna zemlja i Bog da te primi kao prijatelja, jer si bio prijatelj svih nas!Zbogom i Zdravo Nikola!!!!

Vredelo je Nikola. K.I.

pre 9 godina

Postujem jedan broj danasnjih glumaca mljade generacije, ali velicina poput Nikole, posebno komicara, skoro da nema. To su bili, ili jesu, ljudi mnogo sireg znanja, obrazovanja.
Dirljivo mi je bilo, a toga sam se setio i danas kada sam cuo tuznu vest, kada sam u briljantnoj emisiji o biografijama nasih glumaca - ,,Bardovi teatra'' gledao Nikolino ukazivanje na los status, nipodastavanje vrednosti glumaca komicara i njegovo zaljenje za neodigranim ,,ozbiljnim'' ulogama - klasicima Sekspira, Cehova... Nadao se, i ja sam, da ce biti vremena za njih - pribojavao da nece. Mislim ipak da je ono sto je od sebe, svog dara ostavio u nasem pozoristu i filmu veliko, za nasu umetnost veliko poput genijalnih misli slavnih pisaca za koje, nazalost, ipak nije bilo vremena.
Vecna slava i hvala bardu, gospodinu Nikoli Simicu.

sojic

pre 9 godina

Pre par godina tada jos uvek klinje setamo drugar i ja Knezom sa ogromnom kesom kokica koju smo dobili od prodavacice posto je zatvarala tezgu i krenula da ih baci..i idemo mi tako s tom kesetinom kad ono na Trgu Nikola Simic,nas dvojica odusevljeni pitamo ga za sliku a on ce nama : "Moze momci ali ako date malo kokica"... Da na onom svrtu docekas "Trinaest pogodaka" "Keca u Nisu" i da ti koza nikada ne bude Tesna...neka ti je vecna slava ljudino

brane

pre 9 godina

A uvek sam se nervirao što posle NATO bombardovanja televizije, kada su navodno uništene sve kopije sa crtanim filmovima, naša televizija nije ponovo otkupila sve crtaće i ponovo ih sinhronizovala. Znao sam da Nikola Simić i Đuza Stojiljković neće večno živeti, ali ovi naši sa televizije kao da nisu za to hajali. I evo sad, Duška Dugouška više nema i ostaće samo na našim starim video-kasetama, da nas podseća na bezbrižno detinjstvo. Hvala Vam za sve dragi čika-Nikola. S poštovanjem.

Loli

pre 9 godina

Otisao je jos jedan od vwlikana srpskog glumista...
Zauvek ces nam ostati u divnom secanju po svojim ulogama i skromnosti!
Pocivaj u miru.

Goran

pre 9 godina

Dragi Nikola
Odrastao sam uz vase filmove. Zavoleo pse uz vaseg psa Adu. Zavole pozoriste uz vasu Bubu u uhu . Cesto nam je koza bila tesna u zivotu a mislili smo sta ce Pantic reci....Legendo odmori se

Mišo

pre 9 godina

Uvek ću se sećati Duška Dugouška zbog Vas. Neka Vam Gospod podari rajsko naselje, jer ste ga i zaslužili. Otišli ste pravo u legendu ali ipak zauvek ostali u našim srcima.

prevladala tuga..

pre 9 godina

Ode jos jedan dragi glumac..Ode jos jedan veliki srpski umetnik!Ali znamo da je otisao u nezaborav!To je mesto u raju za najbolje i najistaknutije ljude ali po genijalnosti u onome sto rade!Nikola uzivaj u raju,zasluzo si to..Poslednji pozdrav bardu srpske glume,presimpaticnom liku
dragoga nam Pantica,dragog prijatelja..velikog imetnika Nikole Simica!Gledajuci te u raznim glumackim ulogama..uvek mi je na usnama lebdeo onaj osmeh,izmedju tuge i srece..Danas je prevladala neizmerna tuga!Tako je uvek kada nas napustaju najbolji medju nama!

milan26

pre 9 godina

Bio sam mali kad su se prikazivale Nindza kornjace na Rts-u, i uvek sam cekao da cujem kraj kad naratorka kaze '' tekst citali Nikola Simic i Djuza Stojiljkovic''! Evo i sad se najezis ceo! Ne znam zasto, ali to smo sestra i ja jako voleli da cujemo i ponavljamo! Ko bi bolje odglumeo tog dedu komsiju u Srecnim ljudima od njega!? Nikola Simic je stvarno velikan jugoslovenskog i srpskog glumista, cini mi se neponovljiva faca! Ziv nam i veseo budi tamo gde si odputovao, a sta od njega drugo ocekivati!

Pavle

pre 9 godina

Mnogo mi je zao, ja inace imam 16 godina i opet razumem sve vas ovde kojima je ova Legenda, ova Ljudina ulepsao detinjstvo, i ja sam takodje odrastao i smejao se uz njega.Stvarno mi je mnogo zao, tuzna vest.Pocivaj u miru , zauvek u nasim srcima :(

Arminowski

pre 9 godina

Pantiću, pa zar i ti!? Druže, pozdravi ekipu gore, a siguran sam da ćeš i gore negdje nasmijati mase i da ćeš stvarati. Velika čast i ponos nam je bilo s tobom odrastati. Hvala ti za svaki osmijeh. Takvi kao ti ne umiru, oni se ponovo rađaju. Tebi je život bio smijeh i zabava, takvi su barem živjeli na ovom svijetu i nikad im nije bilo dosadno.

mladen.ba

pre 9 godina

Imao sam divno vece sa svojom ljubavi. Ispratio je kuci i sav srecan krenuo svojoj kada mi je stigla ova vijest. Za mene si bio i ostao broj jedan. Mnogo sam tuzan sad. Pocivaj u miru, Mito.

dak

pre 9 godina

au rasplakala me ova vest.vec neko vreme ne mogu da napredujem na poslu i preskace me zasluzeno unapredjenje jer sam izabrao tezi put,put postenja i dostojanstva.cesto mi bude tesko pa za sebe kazem ono njegovo cuveno pa od koga sam ja to mladji i poistovetim se sa nikolom simicem,posle toga obavezno se pojavi osmeh na mom licu.za taj osmeh je on bio zasluzan.zao mi je sto nije mogao jos malo da pozivi,da dozivi drugaciju srbiju od one u tesnoj kozi.pocivaj u miru legendo!

mlekadzija

pre 9 godina

Odlaskom Nikole Simica nestao je i deo detinjstva mnogih od nas,,, nezaboravni Hej sefe koji ti je vrag???? Kasnije su dosle na red nezaboravne uloge. Nebeski ansambl je postao bogatiji za jos jednog maestra. Vecna Vam slava i hvala....

Жика Врачаруралац

pre 9 godina

Упокојио се у Господу, незабораван глас мог детињства (Душко Дугоушко), генијални Пантић из "Лафа у Срцу" и "Тесне коже", сјајан глумац свих осталих главних и споредних улога. Остаје празнина, жал и поштовање још једном отишлом великану овог маленог и дивног народа.

Vojke

pre 9 godina

Napustio nas je jedan od najvecih glumackih velikana u istoriji glume na ovim prostorima . Poslednji aplauz za gospodina Simica koji je napustio zivotnu scenu zajedno sa jos dva velika barda Borom Todorovicem i Ruzicom Sokic ove godine ! Zivite u srcima legende glume

Gile

pre 9 godina

-Ja mogu na posao, ovaj ne može?
-Ovaj više nije nizašta!... Ne zna jadan kako se zove, šokirao se!
-Šta mu je?
-Pa, neverovatno! Dobio na sportskoj prognozi svih 13 pogodaka!

:I

:)

:(

POČIVAJ U MIRU, LEGENDO I HVALA TI...

Mairon

pre 9 godina

Obicno se ovako nesto kaze kada neko umre, ali u slucaju Nikole Simica, njegova smrt je stvarno veliki gubitak.
Kada pomislim na najbolje glumce na ovim prostorima njegovo ime je nezaobilazno. Mestu mu je zajedno sa najvecim legendama umetnosti.

ivan

pre 9 godina

bog nek ti dušu oprosti, obeležio si moje detinjstvo sa ulogom mite pantića u tesnu kožu i naravno duško duguško.
počivaj u miru legendo

plata 20k

pre 9 godina

Bilo šta da se kaže malo je za ovakvog glumca, njegov život tek počinje... 3 generacija u mojoj kući su ubijala depresiju uz njegove glumačke bravure... I još 3 će, minimum...

Niski

pre 9 godina

Nikola, hvala ti za SVE!
Hvala ti za smeh koji si mi kroz zivot podario, hvala ti za sve cime si me ganuo, hvala ti - neizmerno ti hvala na svemu!
Bio si i ostaces maestro naseg glumista!
Pocivaj u miru! :-(

Кривокапић

pre 9 godina

Лафе нека ти је лака земља. Одрастао сам уз твоје филмове и представе. Сада ми оне иду кроз главу и непрестано се смејем. Идем да одгледам неки од твојих филмова.
Слава ти и хвала.

vladimir

pre 9 godina

Neverovatan glumac i covek! Odrastao sam uz njegove filmove. Kad se samo setim i nezaobravnih Nindža Kornjača, Duška Dugouška i drugih crtaca koje je ova glumacka gromada pozajmljivala glas, prosto je nezamislivo cuti neki drugi glas umesto njegovog. Jedan od retkih naših glumaca sa toliko talenta, uvek je imao majstorsku moc transformacije, nešto što samo retki mogu. Uspostaviti nagradu po njemu.

moris

pre 9 godina

Al vam je naslov. Ovakav covek i ljudska gromada ne zasluzuje ovakav naslov. Neprevazidjeni Pantic, Dusko Dugousko... Neka ti je laka zemlja.

veviti decak

pre 9 godina

Uz njegov glas smo rasli i odrasli, a i danas ostali deca.

Zec nam ne dostaje nas dusko, milojko.... bices zauve ziv u nasim secanjima.

Zbogom

nebitno

pre 9 godina

U mislima, tako, uzdahno sam jako,
a suze su tekle niz obraz polako:
od grudi se mojih večan oganj stvori,
da u njima duša pre roka izgori!
Po golemom svetu mlađan se potucam -
što Gromovnik nisam, da na sudbu pucam?

Vjecna slava legendo.

dadoredstar

pre 9 godina

Vječna slava i hvala za sve!!!??? Šojiću kavez je za tebe ja koju ti god dovedem ona avanzuje a gde vam stoje lusteri na plafonu pazi stvarno na plafonu to je stvarno zanimljivo pitaj te druga Nedeljkovića ja imam tubu vazelina ....????

Dag Kristi

pre 9 godina

"Herbert fon Karajan",i "Mita Pantic",kakva legenda,kakav glumac,kakav covek.Krenuse mi suze kao da mi je rod rodjeni.Pocivaj u miru,majstore,nek ti je laka crna zemlja.

SIMIC

pre 9 godina

U poslednje vreme izgubili smo znacajan broj velikana! Strah me je sta ce ostati i ko ce kreirati kulturni zivot ovog specificnog drustva!

zar nije tako?

pre 9 godina

Izuzetan glumac, neka počiva u miru, veliko poštovanje je stekao svojim umjetničkim dostignućima, generacije su uživale i još mnogo generacija će uživati u njihovom stvaralaštvu.

mirko

pre 9 godina

Bez dileme jedan od nasih najboljih glumaca ikad, kako u pozoristu tako na filmu i televiziji. Kao dete sam bio fasciniran njegovim glasom u Dusku Dugousku i od tad mi njegov glas uvek popravi raspolozenje, kao i njegove maestralne uloge.

bokicA

pre 9 godina

Jako tuzna vest! Imala sam priliku da ga upoznam,i toga se secam kao da je juce bilo. Kupio mi je cokoladu,u povratku iz prodavnice...jako prijatna i harizmaticna licnost.. Bila mi je cast razgovarati sa tako velikim glumcem,sa legendom!!

dederer

pre 9 godina

Uh, tuga. Obožavao sam "Davitelja" i inspektora Ognjena Strahinjića. Ali, malo njih zna koliko je Nikola bio briljantan i u ozbiljnim dramskim ulogama. Pogledajte dramu "Misao", ako uspete da je pronađete, Nikola je tu neverovatan!
Večna ti slava, veliki čoveče!

biće bolje

pre 9 godina

Takvi ljudi ne umiru, ostaju da žive zauvek u njihovim delima a neke buduće generacije kada budu gledale Tesnu Kožu kroz jedno 50 godina reći će pa ovo kao da je danas snimano.

marija

pre 9 godina

...dugo nisam plakala, sad tek shvatam.
Neka mu je laka zemlja.

-Sido! Sta je? Rodila si idiota...

Tuga velika kad nam ode glumac..., glumcina...

Бацач пламена

pre 9 godina

,,Па-ра-па-пам, па-ра-па-пам, па-ра-па-па-па-па-па-пам... Децо, хајде сви да певамо!'' ЛЕГЕНДО, ПОЧИВАЈ У МИРУ!

Don Quijote

pre 9 godina

Veliki gubitak za nasu kulturu. Bio je veliki glumac. Jedan od najvecih. Pre svega, veliki gubitak za nase pozoriste. Sto rece neko ovde, kad te jednom i Nikola Simic rastuzi. Neka pociva u miru.

Del_Tintoreto

pre 9 godina

(lud,zbunjen,normalan, 9. novembar 2014 21:56)

Mustafa Nadarevic,Senad Basic,Enis Hadzihafizbegovic,Zan Marolt,Vanja Drah,Moamer Kasumovic...

Mita

pre 9 godina

Moj omiljen glumac. Kada se samo setim scene: ''Sido rodila si idiota'' iskidam se od smeha,ali mi trenutno do smeha i nije. Pocivaj u miru legendo.

mirko

pre 9 godina

Poslije Bate , pa Bore otiđe još jedan velikan glumišta , koji je svojim filmovima ulješao i obilježio moju mladost . Doista sam uživao u njegovim filmovimae , a po mačku inspektora Strahinjića , i moj mačak se zove Žorž . Neka ti je laka zemlja,a gori pozdravi ekipu !!
PS: Sučut obitelji.

Pavle

pre 9 godina

Malo gorštaka sam poznavo. Jedan od njih je svakako "bio" Nikola Simić. Bio je avatar večnog života, neuništivosti i stalnog osmeha na pomen njegovog imena... Mislim da ću ga još dugo vidjati po trolama, kako vežba scenario neke neke nove uloge.

zagorka

pre 9 godina

Kod nas u kancelariji(Varaždin,Hr) je i dalje njegovo:

LEPO...LEEPOOO... (gleda se u ogledalu u karo odjelu, karo košulji i kravati)
ili ona...nemojmo duljiti da se prasići ne olade...

LEGENDA!!!!

RIP mastore...odlaze najbolji!!!!
saučešće obitelji!

Зоран

pre 9 godina

Последњи поздрав другу Пантићу! За све остало, питаћемо друга Пајковића.

lud,zbunjen,normalan

pre 9 godina

Bata Stojković,Bora Todorović, Nikola Simić,Čkalja,Gidra Bojanić, Pavle Vujisić....Ova glumačka imena kada spomeneš je u rangu igrača F.K.Real Madrid ili Barselone,pa se diviš Mesiju ,Ronaldu,Ćaviju,Inijesti...
Neka vam je večna slava i hvala.

29

pre 9 godina

odlaze bardovi glume..ostavio je veliki trag koji ce mnoge generacije jos prepricavati i gledati.srbija te je volela a to se vidi po komentarima.pocivaj u miru.sigurno si gore negde na nebu sa tvojim kolegama,velikanima srpskog glumista...sigurno do tebe dopire ova zalost ali i ponos jer si ostavio traga.saucesce porodici i ne tugujte vec budite srecni sto ste ga imali...

Дечко са Вождовца

pre 9 godina

Имам 17 година,и маштао сам да упишем глуму и да глумим са Вама на ,,даскама које живот значе".Нажалост,Ви сте пожурили у легенду,јер људи као Ви не умиру.Хвала Вам што сте ми улепшали детињство синхронизацијом Душка Дугоушка.Што сте ми вашим улогама Мите Пантића,чика Остоје Остојића,и многим другим дали инспирацију и жељу да постанем глумац.Ако једнога дана успем у томе,моју прву улогу ћу посветити Вама.Хвала Вам и нека вам је вечна слава.

Nikola, Ivana i Boba

pre 9 godina

Bio je jedinstven, autentičan, uvek nasmejan i nezaustavljivo razigran, neponovljiv velikan srpskog glumišta koji je ostavio neizbrisiv pečat u domaćoj kinematografiji. Zauvek ćemo pamtiti mnoge njegove role, a naročito njegovog genijalnog Poša i Viktora Emanuela Šandebiza u 40 godina igranoj kultnoj predstavi BUBA U UHU!

Neka mu je večna SLAVA i veliko HVALA!

EVEREST

pre 9 godina

Saucesce porodici i celoj naciji.
Izgubili smo jednog legendarnog glumca.

Nadam se da ce dobiti zasluzeno priznanje u vidu neke nagrade koja ce nositi njegovo ime.
Hvala mu i Vecna slava.

Marko

pre 9 godina

Otisao je i nas Dusko Dugousko, nas "laf u srcu" i moj omiljenji Dimitrije Pantic. Pocivaj u miru legendo, nekoliko generacija je odraslo gledajuci te u raznim predstavama i filmovima.

Del_Tintoreto

pre 9 godina

(lud,zbunjen,normalan, 9. novembar 2014 21:56)

Mustafa Nadarevic,Senad Basic,Enis Hadzihafizbegovic,Zan Marolt,Vanja Drah,Moamer Kasumovic...

Darinjo

pre 9 godina

Zbogom Dusko dugousko, hvala ti za sve crtane filmove koje si sinhronizovao, i ucinio nam detinjstvo lepsim.
Zbogom Panticu koji si zasmejavao sve nas koji smo gledali Tesnu Kozu.
Zbogom veliki glumce, pocivaj u miru :(

Corto

pre 9 godina

Zbogom, legendo. Ti si bio jedan od poslednjih iz onog vremena. Tako tuzna vesta. Generacija dece su nasmejana odrastala uz tvoj glas. Glumac fenomen. Bez njega ni pozoriste ni film nece biti isto.
Saucesce porodici. Vecna slava, umetnice.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Legendo nisi umreo, samo nećeš biti više fizički među nama! Bićeš uvek u našim srcima, jer jedan takav čovek, legenda, glumac se nikad ne zaboravlja! Nasmejavao si me još kao klinca podjednako kao i sada u zrelim godinama! Jedan je Pantić! Nikola počivaj u miru i neka ti je laka zemlja!

Petar

pre 9 godina

Smatram da je u svetu televizije i filma bio izuzetno podcenjen (za razliku od pozorista), i cesto su mu dodeljivane uloge ispod njegovog renomea i njegovih kvaliteta. Kao i Seki Sabljic. Ali zato kad su zaigrali u "Ljubav, navika, panika" - e to je bilo maestralno.

Sale.

pre 9 godina

Kad sam čuo ovu vest, tako tužnu, ali neminovnu, pošto smrt dodje bez najave, bez milosti i odlaganja, pokušavao sam u nekim filmovima i serijama nove produkcije da pronadjem ono što su imali Bora, Zoran, Nikola, Bata, Čkalja, Paja i ostali velikani koji nas napustiše, neku ulogu, nekakvu repliku ili monolog po kojem ćemo pamtiti sadašnju garnituru glumaca i nisam našao, odnosno našao sam samo časne izuzetke...
Ili se takvi filmovi i serije više ne snimaju, ili se takvi glumci više ne radjaju... Ko će ga znati?!
Počivajte u miru legende srpskog glumišta. Danas ste dobili još jednog svog prijatelja, koji će nam puno nedostajati...
Barem onoliko, koliko nam vi falite ovde na zemlji i u ovim našim životima...

Igor Sekulic

pre 9 godina

Nikola Simic je umro njegove uloge su bezsmrtne. Ko si ti a Dimitrije Pantic greska Velislav Glavas postar. Nikola Simic nije umro sve dok postoje filmovi i tv serije. Nikola Simic je legenda.

bg

pre 9 godina

Odlaze polako sve legende... Pitam se samo uz cije ce filmove, muziku, aforizme, doskocice da rastu nasa nerodjena deca? Uz farmu,grand itd? Sramota.... Nikola nek ti je vecna slava i hvala...mnogo si nas zaduzio, i rastuzio...

I.T.

pre 9 godina

Ode još jedna glumčina sa životne scene. Ulepšao si moje detinjstvo sa mojim omiljenim crtanim junakom Duškom Dugouškom. Tvoje uloge u serijama su bile neponovljive, upečatljive i uvek komične, a po njima ćete srpska javnost pamtiti. Počivaj u miru legendo.

Srdjan

pre 9 godina

Uz Danilu Batu Stojkovica, prema mom misljenju, nas najbolji glumac. Pocivaj u miru legendo, a na nama i buducim generacijama je da te sacuvamo od zaborava, toliko si nas bar zaduzio!

Zoran

pre 9 godina

Eee šefe koji ti je vrag :(
Napustio nas je, ali samo fizički, možda i poslednji iz plejade najvećih.
Neka je večna slava gospodinu Simiću.
Iskreno saučešće njegovoj porodici.
Blago tome ko dovijek živi, imao se rašta i roditi!

vase ime

pre 9 godina

Zar treba da cekamo da ovakva legenda umre da bismo postali svesni da smo umesto njemu i slicnim velicinama, paznju poklanjali bezvrednim likovima koji se zbirno nazivaju politicarima?

Gari-NS

pre 9 godina

E moj sefe, jos uvek ne znam koji mi je vrag, jos uvek svojoj deci pustam crtace koje sam ja gledao i jos uvek se odusevljavam, iznova i iznova. Vecna ti slava i laka zemlja.

komarac u sorcu

pre 9 godina

Napusti nas jos jedna legenda, hvala za sve majstore. Ziveces vecno u nama jer nikad neces biti zaboravljen. Jedan je Nikola Simic!

2014

pre 9 godina

Kada pomislite na film,pozorište,tv seriju, pomislite na gospidina Nikolu Simica,ljudinu koji je bio i ostaće večno onaj isti.Godine i problemi prolaze,ovakvi ljudi su večni!!Neka ti je laks crna zemlja i Bog da te primi kao prijatelja, jer si bio prijatelj svih nas!Zbogom i Zdravo Nikola!!!!

nole

pre 9 godina

Moje saučešće porodici. Mislim da je on bio čovek koji je vredno, profesionalno i od srca radio, i voleo svoju profesiju. Pamtićemo ga po mnogim komediografskim ulogama i važno je da je uvek uspevao da nas zasmeje do suza. Mislim da njegov predan rad treba da se nagradi posthumno, izgradnjom neke biste, ili recimo ulicom koja nosi njegovo ime.

tomy

pre 9 godina

Ma sve pohvale i zal za njegovim odlaskom i koji kreten stavlja minus sram da ga bude.Ovakva glumcina,ostavio nam je toliko filmova i serija.

Escobar91

pre 9 godina

Uhh..kako neka vest moze da vas rastuzi da to nije normalno. Pocivaj u miru, veliki covece! Za mene ces ostati Ostoja, deda Tripko i naravno Dimitrije Pantic! I znas sta, nadam se da vise neces biti mladji referent i da ces pogoditi 13 parova na sportskoj prognozi, i da ces pronaci svoj moped! :(((

Nikola Nis

pre 9 godina

Najveca umetnost je biti takav dramski umetnik poput Nikole Simica a ujedno pored Ckalje legenda komedije JDP. Pocivaj u miru "Panticu" legendo! Vise nisi mladji referent sada si medju kraljevima neba!

Počivaj u miru

pre 9 godina

Uf ovo me baš pogodilo. Odlaze i poslednji dobri glumci koje smo imali. Sve dobro iz mog detinjstva polako nestaje a ništa dobro u međuvremenu nije došlo. Generacija glumaca koju više nikad nećemo imati je otišla u legendu :(.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Kad god nas napusti neko od glumaca uz koje svo svi mi odrastali i smejali se,kao da je deo mene odamreo!Pozdrav druze Panticu.

Сића

pre 9 godina

Полако нам одлазе све истинске легенде, громаде од људи, глумчине, а долазе нам све ружичастије звездице...
Искрено сам се расплакао. Био је један од највећих српских глумаца, уметника, људи који су имали душу и који су целог себе давали публици, не штедећи се ни једног јединог стреса.
Никола, Бора, Бата, Павле, Зоки... Када се спомену ова имена, мора се устати.
Надолазећи глумци, будите макар сенка ових величина и Србија ће ваљда опстати у културном и духовном смислу. Јер ово нису били само обични глумци на екрану или на даскама. Ово су биле људине.

pera

pre 9 godina

Hoce li ovaj grad ponovo oziveti ideju svetlecih zvezda sa imenima nasih velikana glumista u plocniku ispred bioskopa Balkan? Pa Nikola Simic i mnogi drugi zasluzuju i vise od toga, ali eto bar to da im ucinimo..da sijaju..a Nikoli Simicu neka je vecna slava! I hvala za detinjstvo uz njegov glas!

Postovalac

pre 9 godina

Uvek sam sa uživanjem gledao njegove predstave, serije i filmove. Sada ću moći da gledam samo serije i filmove... Nikola Simiću hvala vam za sve ove godine. Počivajte u miru.

Последњи поздрав

pre 9 godina

Почивајте у миру, господине Никола! Заувек ћемо Вас памтити као великана домаћег глумишта!

Јако ме је погодила ова вест, недостајаћете нам.

Саучешће породици.

x file

pre 9 godina

vjecna mu slava i hvala..bas me uvijek nasmijavao..Tesna Koza je super komedija i mogu uvijek da se nasmijem...pa kaze " ruke mu se tresu , a jos studira" ili pobecu ni interpol nece znati gde sam...
pravi glumac i covjek...
iskreno saucesce porodici

Oliver Nedeljkovic

pre 9 godina

Generacijama si ulepsao detinjstvo! Tvoji filmovi i replike su me uvek oraspolozili kad god mi je trebalo! A kad se samo setim na kraju crtanih filmova recenice-tekst citali Nikola Simic,Djuza Stojiljkovic,Nada Blam... Drago mi je sto sam vise puta u gradu prosao pored tebe i svima javljao da sam sreo Mitu Pantica... Hvala ti za sve, tvoje delo je neizbrisivo...

losmi

pre 9 godina

Koliko sam se smorio u momentu kad sam slučajno na nekoj kretenskoj grupi na fejsbuku pročitao malopre ovo. I nisam hteo da poverujem isprva pa sam morao da proverim. Večna slava Duško Dugouško, detinjstva nove dece neće biti ista...

Doktor

pre 9 godina

@pokojni toza Veliki glumac..Ne znam jesam li ja kompetentan da odredim ko su bili nasi najveci glumci, ali tu su po meni Ckalja, Pavle Vujisic, Zoran Radmilovic, Gidra Bojanic, Bata Stojkovic, sada je gore i Nikola Simic.. mozda sam nekog zaboravio, ali od zivih sem velikog Bate, Dragana Nikolica koji je ipak mladji nema mnogo glumaca..

inside tip

pre 9 godina

Pamticemo vas i prepricavati dok smo zivi, kao i ostale velikane! Tako da, nema frke gospodine, za vas kraj ne postoji dok je nas zivih!!

Danilo

pre 9 godina

Kako tuzno bas sam skoro sa komsijom gledao kornjace da se prisetimo kad smo bili klinci ,ode legendarni Mikelandjelo.Sta cemo u buducnosti gledati kad ovake glumcine odlaze a nema drugih koji bi ih nasledili .

Maffi

pre 9 godina

Puno puta me je oraspolozio i nasmejao kroz svoje uloge, cak i kada je bilo tesko. Hvala mu na tome. Neka je vecna slava ubedljivo najboljem i najupecatljivijem srpskom glumcu. Pozdrav legendo.

Ivana

pre 9 godina

Vesti poput ove me strašno rastuže ne samo zbog činjenice da nas je napustio još jedan iz ekipe kakva teško da će se ikada više okupiti, već i zato što mi se čini da se svaki put pokida po jedna veza sa mojim detinjstvom - imam 28 godina, ali me "hej, šefe, koji ti je vrag?!" i danas natera da se od srca nasmejem, ostavim sve i odgledam Duška do kraja... E, pa gledanje tog crtaća više nikada neće biti isto.

Počivajte u miru, čika Dugouško, hvala Vam za sve!

dak

pre 9 godina

au rasplakala me ova vest.vec neko vreme ne mogu da napredujem na poslu i preskace me zasluzeno unapredjenje jer sam izabrao tezi put,put postenja i dostojanstva.cesto mi bude tesko pa za sebe kazem ono njegovo cuveno pa od koga sam ja to mladji i poistovetim se sa nikolom simicem,posle toga obavezno se pojavi osmeh na mom licu.za taj osmeh je on bio zasluzan.zao mi je sto nije mogao jos malo da pozivi,da dozivi drugaciju srbiju od one u tesnoj kozi.pocivaj u miru legendo!

Бацач пламена

pre 9 godina

,,Па-ра-па-пам, па-ра-па-пам, па-ра-па-па-па-па-па-пам... Децо, хајде сви да певамо!'' ЛЕГЕНДО, ПОЧИВАЈ У МИРУ!

milan26

pre 9 godina

Bio sam mali kad su se prikazivale Nindza kornjace na Rts-u, i uvek sam cekao da cujem kraj kad naratorka kaze '' tekst citali Nikola Simic i Djuza Stojiljkovic''! Evo i sad se najezis ceo! Ne znam zasto, ali to smo sestra i ja jako voleli da cujemo i ponavljamo! Ko bi bolje odglumeo tog dedu komsiju u Srecnim ljudima od njega!? Nikola Simic je stvarno velikan jugoslovenskog i srpskog glumista, cini mi se neponovljiva faca! Ziv nam i veseo budi tamo gde si odputovao, a sta od njega drugo ocekivati!

Ћезо рца

pre 9 godina

Хвала ти што си своју генијалност поделио са нама. На само помињање твога имена лице ми се озари осмехом. Али не и овога пута, на ову тужну вест. Почивај у миру, велики човече.

Pinturikio

pre 9 godina

"Ma šta hoćeš s ti Turci Pantitju?"
"Hoću da ih zaustavim direktore Šojiću, evo tu, tu."
"S čime da ih zaustaviš, s toga štapa, jel ?"
"Kako s čime, kako s čime, turski motel Šojiću!"
Poslije Bate Stojkovića moj omiljeni glumac. Genijalac. Što bi rekli nije glumio, već živio svoje uloge.

izCG

pre 9 godina

Na pragu sam pedesetih ali tek sad odlaskom ovog Velikog Covjeka kao da zvanicno zavrsava moje djetinstvo i mladost. Gotovo...Nema vise...Hvala Ti za sve

jad,čemer....tuga

pre 9 godina

Ko da mi je umro član familije,neko blizak neko koga sam poznavao...A svi smo ga znali ceo život,rasli uz njega i smejali se....Zbogom gromado ljudska.....Zbogom duško dugouško.....Uvek ćemo te se rado sećati

que sera, sera

pre 9 godina

Lafe i legendo, pocivaj u Miru Bozjem. A Simic da moze porucio bi nam ponaosob: Sta te muci Cakani? Zato, slavimo njegov zivot, glumu i sve ono sto nam je ostavio u amanet.

Molijer

pre 9 godina

Bilo je zadovoljstvo poznavati Vas i sarađivati sa Vama! Hvala Vam, a zbogom neću reći jer u mojoj glavi i srcu ćete biti sve dok moje srce bude kucalo. Nikad neću zaboraviti intervju sa Vama.

Slade Wilson

pre 9 godina

neeee! danas mi je rodjendan i ovo mi je pokvarilo taj dan :/ bas mi je zao mnogo sam voleo Simica legendu nase kinematografije

Vuk Sev

pre 9 godina

Imam 28 godina, jos uvek drzim kasete sa RTB-RTS sinhronizacijom Nindza Kornjaca, evo sad ih drzim na kompu nekih 20-tak giga video formata. Nekako mi je zao, depresivno, voleo bih da takvi izmisljeni crtani karakteri zive vecno , mislim na neki nacin i hoce.

Nislija

pre 9 godina

Neka ti je vecna slava i VELIKO HVALA, glumac koji je ostavio dubok trag u nasim zivotima, pamticu ga celog zivota kao izvanrednog glumca i coveka!

Beojadjen

pre 9 godina

Kakva glumčina!!! Baš me rastužila ova vest. Velikan, majstor, umetnik, gospodin, čovek. Moj dubok naklon gospodine Simiću, bili ste velikan naše kinematografije, ulepšali ste mi detinjstvo, lepe uspomene I naše čuvene antologijske komedije. Počivajte u miru, večno vam hvala!

srbofan

pre 9 godina

legende polako odlaze,hvala ti za sve nezaboravne trenutke koji si podelio sa nama,pamticemo ga kao vrsnog glumca i coveka,vecna ti slava i hvala za sve.

alejandro

pre 9 godina

Još jedan velikan ode! Posle Bore Todorovića nažalost evo sa životne i umetničke scene siđe i Nikola Simić! Pamtiću ga po ulozi Gulivera (Miroslava) iz serije "Više od igre", i fantastično pozajmljenom glasu Dušku Dugoušku junaku crtanih filmova!

Bobi

pre 9 godina

Slava tebi Nikola, i hvala ti za sve lepe trenutke (a mnogo ih je bilo) koje si mi priredio dok sam uživao u tvojim filmovima, ili u crtanim filmovima.

KingJulian

pre 9 godina

:( :( Vecna ti slava gospodine! Takvog glumca Srbija nikad vise nece imati. Saucesce porodici. Hvala ti za sve trenutke, smejanja i raspolozenja koje smo imali gledajuci tebe u raznim ulogama.

Paja Marganovic

pre 9 godina

Pare, daj pare, samo daj pare, evo vam pare za vase televirore za vase ves masine, za podmicivanje...
Ode drug mladji referent.

Nislija

pre 9 godina

Velicina, ljudska gromada, legenda!!!! Strasno si me rastuzio kad sam cuo ovu vest ali ti si jedan od onih koji ne umiru tako lako, nego ostaju upamceni kroz generacije i generacije mladih ljudi koji ce uzivati u tvojim cuvenim replikama i glumackim sposobnostima! Vecna slava i pocivaj u miru.

Adam Jensen

pre 9 godina

Otišao je verovatno jedan od najomiljenijih domaćih glumaca...Neka ti je laka zemlja, Nikola. Nenadmašan si bio u ulogama koje si tumačio.

cojstvo i junastvo

pre 9 godina

Pocivaj u miru vrhunski glumcu! Secacu te se kao i ostalih nasih vrhunskih glumaca koji su negde gore! Iskreno saucesce porodici i familiji!

Dino

pre 9 godina

Ode nas Dusko Dugousko :-( .... Neka ti je laka zemlja, pocivaj u miru... Hvala ti za predivno detinjstvo koje sam uz osmeh proveo gledajuci Duska Dugouska ;-( ... Placem ..........

milan

pre 9 godina

bio je odlican glumac. jos dugo cemo ga gledati u starim dobrim filmovima i serijama. nek mu je srecan put u vecnost. poslednji pozdrav...

obavesten

pre 9 godina

Veoma mi je zao Sto je umro veliki glumac,ali nazalost,vreme nam uzima najbolje glumce sa ovih prostora ikada.
Postao je glumac u zemlji koja je bila znatno veca,u kojoj se vise radilo , snimalo i zasluzeno bio u drustvu drugih velikih glumaca kao sto je Zoki Radmilovic,Paja Vujisic,Bora Todorovic,Bata Stojkovic....Generaciji koja se vise nikada nece ponoviti!
Slava mu!

Loli

pre 9 godina

Otisao je jos jedan od vwlikana srpskog glumista...
Zauvek ces nam ostati u divnom secanju po svojim ulogama i skromnosti!
Pocivaj u miru.

nema diskusije, bate

pre 9 godina

Samo mi odzvanja u ušima:"Moji obožavaoci, kako me samo obožavaju...", a ja često koristim ono "Je l si ti pio nešto il si svako jutro tako blesav?"
Au, kako sam se raznežio :(

vladans

pre 9 godina

Malo je reci, da kada uz nekog odrastete i cujete ovakvu vest, vecna ti slava i saucesce porodici. Ogromna tuga i gubitak za sve nas :( Strasno dobar i talentovan covek, ljudina, nas je napustio. Jedno je sigurno! Nikada neces biti zaboravljen.

Ugroženi građanin

pre 9 godina

Umro je još jedan vrstan umetnik i komičar. I njemu, isto kao i Zoranu Radmiloviću, treba odati priznanje i poštovanje! Svaki od njih su nas uveseljavali, svaki na svoj način, a opet su, svaki za sebe, bili jedinstveni. Nek' je Nikoli Simiću večna slava i hvala!

http://youtu.be/KWUoqK3ON70

Nolan

pre 9 godina

Istinski velikan, još jedan od starije generacije koji su za života postali legende nas napušta.
Nije pravi trenutak da se prisećam neke od izjava dok je igrao Pantića...

Mile

pre 9 godina

Svi koji me znaju, znaju da mi je on bio omiljeni glumac (i dalje je za mene tu). Hvala ti Nikola na svim trenucima koje si kroz svoje filmove podelio sa nama. Sa tobom
Smo mnogi odrasli, a barem moja deca ako ih budem imao ce znati za tebe, tvoje filmove i tvoj glas Duska Dugouska.
Vecna ti slava legendo.

vladimir

pre 9 godina

Neverovatan glumac i covek! Odrastao sam uz njegove filmove. Kad se samo setim i nezaobravnih Nindža Kornjača, Duška Dugouška i drugih crtaca koje je ova glumacka gromada pozajmljivala glas, prosto je nezamislivo cuti neki drugi glas umesto njegovog. Jedan od retkih naših glumaca sa toliko talenta, uvek je imao majstorsku moc transformacije, nešto što samo retki mogu. Uspostaviti nagradu po njemu.

marija

pre 9 godina

...dugo nisam plakala, sad tek shvatam.
Neka mu je laka zemlja.

-Sido! Sta je? Rodila si idiota...

Tuga velika kad nam ode glumac..., glumcina...

moris

pre 9 godina

Al vam je naslov. Ovakav covek i ljudska gromada ne zasluzuje ovakav naslov. Neprevazidjeni Pantic, Dusko Dugousko... Neka ti je laka zemlja.

veviti decak

pre 9 godina

Uz njegov glas smo rasli i odrasli, a i danas ostali deca.

Zec nam ne dostaje nas dusko, milojko.... bices zauve ziv u nasim secanjima.

Zbogom

Dag Kristi

pre 9 godina

"Herbert fon Karajan",i "Mita Pantic",kakva legenda,kakav glumac,kakav covek.Krenuse mi suze kao da mi je rod rodjeni.Pocivaj u miru,majstore,nek ti je laka crna zemlja.

Don Quijote

pre 9 godina

Veliki gubitak za nasu kulturu. Bio je veliki glumac. Jedan od najvecih. Pre svega, veliki gubitak za nase pozoriste. Sto rece neko ovde, kad te jednom i Nikola Simic rastuzi. Neka pociva u miru.

Жика Врачаруралац

pre 9 godina

Упокојио се у Господу, незабораван глас мог детињства (Душко Дугоушко), генијални Пантић из "Лафа у Срцу" и "Тесне коже", сјајан глумац свих осталих главних и споредних улога. Остаје празнина, жал и поштовање још једном отишлом великану овог маленог и дивног народа.

mladen.ba

pre 9 godina

Imao sam divno vece sa svojom ljubavi. Ispratio je kuci i sav srecan krenuo svojoj kada mi je stigla ova vijest. Za mene si bio i ostao broj jedan. Mnogo sam tuzan sad. Pocivaj u miru, Mito.

Gile

pre 9 godina

-Ja mogu na posao, ovaj ne može?
-Ovaj više nije nizašta!... Ne zna jadan kako se zove, šokirao se!
-Šta mu je?
-Pa, neverovatno! Dobio na sportskoj prognozi svih 13 pogodaka!

:I

:)

:(

POČIVAJ U MIRU, LEGENDO I HVALA TI...

mirko

pre 9 godina

Bez dileme jedan od nasih najboljih glumaca ikad, kako u pozoristu tako na filmu i televiziji. Kao dete sam bio fasciniran njegovim glasom u Dusku Dugousku i od tad mi njegov glas uvek popravi raspolozenje, kao i njegove maestralne uloge.

Mairon

pre 9 godina

Obicno se ovako nesto kaze kada neko umre, ali u slucaju Nikole Simica, njegova smrt je stvarno veliki gubitak.
Kada pomislim na najbolje glumce na ovim prostorima njegovo ime je nezaobilazno. Mestu mu je zajedno sa najvecim legendama umetnosti.

Vredelo je Nikola. K.I.

pre 9 godina

Postujem jedan broj danasnjih glumaca mljade generacije, ali velicina poput Nikole, posebno komicara, skoro da nema. To su bili, ili jesu, ljudi mnogo sireg znanja, obrazovanja.
Dirljivo mi je bilo, a toga sam se setio i danas kada sam cuo tuznu vest, kada sam u briljantnoj emisiji o biografijama nasih glumaca - ,,Bardovi teatra'' gledao Nikolino ukazivanje na los status, nipodastavanje vrednosti glumaca komicara i njegovo zaljenje za neodigranim ,,ozbiljnim'' ulogama - klasicima Sekspira, Cehova... Nadao se, i ja sam, da ce biti vremena za njih - pribojavao da nece. Mislim ipak da je ono sto je od sebe, svog dara ostavio u nasem pozoristu i filmu veliko, za nasu umetnost veliko poput genijalnih misli slavnih pisaca za koje, nazalost, ipak nije bilo vremena.
Vecna slava i hvala bardu, gospodinu Nikoli Simicu.

uninstall

pre 9 godina

Kad pogledate sta je ovom coveku u zivotu bilo vazno, a to je umetnost, dodje mi da placem naglas u kakvom danas svetu zivimo jer na istoj strani mozete da procitate da se Madonona garderoba prodala za 3,2 miliona cega god...dakle ucite sebe, a onda i svoju decu umetnosti!!!

resident94

pre 9 godina

Neka mu je laka zemlja. Po meni najbolji glumac koji je ikada glumio u srbskoj kinematografiji. I sada mi je u glavi glas Duska Duguska. :(

Niski

pre 9 godina

Nikola, hvala ti za SVE!
Hvala ti za smeh koji si mi kroz zivot podario, hvala ti za sve cime si me ganuo, hvala ti - neizmerno ti hvala na svemu!
Bio si i ostaces maestro naseg glumista!
Pocivaj u miru! :-(

sojic

pre 9 godina

Pre par godina tada jos uvek klinje setamo drugar i ja Knezom sa ogromnom kesom kokica koju smo dobili od prodavacice posto je zatvarala tezgu i krenula da ih baci..i idemo mi tako s tom kesetinom kad ono na Trgu Nikola Simic,nas dvojica odusevljeni pitamo ga za sliku a on ce nama : "Moze momci ali ako date malo kokica"... Da na onom svrtu docekas "Trinaest pogodaka" "Keca u Nisu" i da ti koza nikada ne bude Tesna...neka ti je vecna slava ljudino

SIMIC

pre 9 godina

U poslednje vreme izgubili smo znacajan broj velikana! Strah me je sta ce ostati i ko ce kreirati kulturni zivot ovog specificnog drustva!

bokicA

pre 9 godina

Jako tuzna vest! Imala sam priliku da ga upoznam,i toga se secam kao da je juce bilo. Kupio mi je cokoladu,u povratku iz prodavnice...jako prijatna i harizmaticna licnost.. Bila mi je cast razgovarati sa tako velikim glumcem,sa legendom!!

mlekadzija

pre 9 godina

Odlaskom Nikole Simica nestao je i deo detinjstva mnogih od nas,,, nezaboravni Hej sefe koji ti je vrag???? Kasnije su dosle na red nezaboravne uloge. Nebeski ansambl je postao bogatiji za jos jednog maestra. Vecna Vam slava i hvala....

Vojke

pre 9 godina

Napustio nas je jedan od najvecih glumackih velikana u istoriji glume na ovim prostorima . Poslednji aplauz za gospodina Simica koji je napustio zivotnu scenu zajedno sa jos dva velika barda Borom Todorovicem i Ruzicom Sokic ove godine ! Zivite u srcima legende glume

Pavle

pre 9 godina

Mnogo mi je zao, ja inace imam 16 godina i opet razumem sve vas ovde kojima je ova Legenda, ova Ljudina ulepsao detinjstvo, i ja sam takodje odrastao i smejao se uz njega.Stvarno mi je mnogo zao, tuzna vest.Pocivaj u miru , zauvek u nasim srcima :(

zar nije tako?

pre 9 godina

Izuzetan glumac, neka počiva u miru, veliko poštovanje je stekao svojim umjetničkim dostignućima, generacije su uživale i još mnogo generacija će uživati u njihovom stvaralaštvu.

ivan

pre 9 godina

bog nek ti dušu oprosti, obeležio si moje detinjstvo sa ulogom mite pantića u tesnu kožu i naravno duško duguško.
počivaj u miru legendo

nebitno

pre 9 godina

U mislima, tako, uzdahno sam jako,
a suze su tekle niz obraz polako:
od grudi se mojih večan oganj stvori,
da u njima duša pre roka izgori!
Po golemom svetu mlađan se potucam -
što Gromovnik nisam, da na sudbu pucam?

Vjecna slava legendo.

dadoredstar

pre 9 godina

Vječna slava i hvala za sve!!!??? Šojiću kavez je za tebe ja koju ti god dovedem ona avanzuje a gde vam stoje lusteri na plafonu pazi stvarno na plafonu to je stvarno zanimljivo pitaj te druga Nedeljkovića ja imam tubu vazelina ....????

Ante

pre 9 godina

Pozdrav najstarijem mlađem referentu. Legenda, takav se ne rađa dva puta. Hrvat sam , ali Pantić i Šojić su najsmiješniji dvojac ikad na ovim prostorima što se mene tiče. Šojića više nema ni u Beloj lađi tako da mi ostaje samo iznova po jedno 20 put gledati Tesnu kožu i ta dva genijalca. Počivaj u miru Pantiću

Кривокапић

pre 9 godina

Лафе нека ти је лака земља. Одрастао сам уз твоје филмове и представе. Сада ми оне иду кроз главу и непрестано се смејем. Идем да одгледам неки од твојих филмова.
Слава ти и хвала.

Goran

pre 9 godina

Dragi Nikola
Odrastao sam uz vase filmove. Zavoleo pse uz vaseg psa Adu. Zavole pozoriste uz vasu Bubu u uhu . Cesto nam je koza bila tesna u zivotu a mislili smo sta ce Pantic reci....Legendo odmori se

Arminowski

pre 9 godina

Pantiću, pa zar i ti!? Druže, pozdravi ekipu gore, a siguran sam da ćeš i gore negdje nasmijati mase i da ćeš stvarati. Velika čast i ponos nam je bilo s tobom odrastati. Hvala ti za svaki osmijeh. Takvi kao ti ne umiru, oni se ponovo rađaju. Tebi je život bio smijeh i zabava, takvi su barem živjeli na ovom svijetu i nikad im nije bilo dosadno.

Mišo

pre 9 godina

Uvek ću se sećati Duška Dugouška zbog Vas. Neka Vam Gospod podari rajsko naselje, jer ste ga i zaslužili. Otišli ste pravo u legendu ali ipak zauvek ostali u našim srcima.

Oche Makarije

pre 9 godina

Neka ti je laka zemlja Genije! Poslije Bore Todorovica ostali smo bez jos jednog velikog covjeka, imena, genijalca i umjetnika.. Sumnjam da ce se genijalci slicni njima ikada vise pojaviti na malim ekranima... Sido,ode 'idiot' za kog si se udala..Zbogom

prevladala tuga..

pre 9 godina

Ode jos jedan dragi glumac..Ode jos jedan veliki srpski umetnik!Ali znamo da je otisao u nezaborav!To je mesto u raju za najbolje i najistaknutije ljude ali po genijalnosti u onome sto rade!Nikola uzivaj u raju,zasluzo si to..Poslednji pozdrav bardu srpske glume,presimpaticnom liku
dragoga nam Pantica,dragog prijatelja..velikog imetnika Nikole Simica!Gledajuci te u raznim glumackim ulogama..uvek mi je na usnama lebdeo onaj osmeh,izmedju tuge i srece..Danas je prevladala neizmerna tuga!Tako je uvek kada nas napustaju najbolji medju nama!

J.D.Aleksandar

pre 9 godina

Nikola Simić,najveća legenda srpske kinematografije ! Čovek uz koga smo odrastali ! Neka ti je laka zemlja,večna slava i hvala !

mentalist

pre 9 godina

Isrena sucut obitelji. Pocivaj u miru legendo,tvoje uloge i tvoj smisao za nasmijati ostat ce zauvijek u sjecanju mi, laka ti crna zemlja legendo!

Troller

pre 9 godina

Nije covek umro sta vam je?Jos dugo ce se gledati i slusati njegova dela i njegove fraze.To nije smrt nego odlazak u legendu.Porodica treba da bude ponosna sto je imala takvog velikana.I mi treba da smo srecni i ponosni sto zivimo u njegovom vremenu i sto nam je sve to pruzio.Vise me brine uz sta ce odrastati ove nove generacije.

biće bolje

pre 9 godina

Takvi ljudi ne umiru, ostaju da žive zauvek u njihovim delima a neke buduće generacije kada budu gledale Tesnu Kožu kroz jedno 50 godina reći će pa ovo kao da je danas snimano.

plata 20k

pre 9 godina

Bilo šta da se kaže malo je za ovakvog glumca, njegov život tek počinje... 3 generacija u mojoj kući su ubijala depresiju uz njegove glumačke bravure... I još 3 će, minimum...

neka ti je lak san

pre 9 godina

Neka mu je laka zemlja. Rastuzila me vijest i onda sam pogledao neke njegove glumacke bravure, onako iz postovanja, nije mi bilo do komedije, i mozda nije prilicno reci, mozda ce ispasti pogresno, ali nisam mogao a da se ne nasmijem grohotom, mada sam jos bio tuzan. Eto, nekako mi sad to pade na pamet, poslije par sati, koliko je genijalan glumac bio da te jednostavno u momentu skroz prebaci u neku scenu, bas kao da si par metara dalje od njega i sav taj urnebes se desava bas ovog trenutka. Slava mu.

brane

pre 9 godina

A uvek sam se nervirao što posle NATO bombardovanja televizije, kada su navodno uništene sve kopije sa crtanim filmovima, naša televizija nije ponovo otkupila sve crtaće i ponovo ih sinhronizovala. Znao sam da Nikola Simić i Đuza Stojiljković neće večno živeti, ali ovi naši sa televizije kao da nisu za to hajali. I evo sad, Duška Dugouška više nema i ostaće samo na našim starim video-kasetama, da nas podseća na bezbrižno detinjstvo. Hvala Vam za sve dragi čika-Nikola. S poštovanjem.

dederer

pre 9 godina

Uh, tuga. Obožavao sam "Davitelja" i inspektora Ognjena Strahinjića. Ali, malo njih zna koliko je Nikola bio briljantan i u ozbiljnim dramskim ulogama. Pogledajte dramu "Misao", ako uspete da je pronađete, Nikola je tu neverovatan!
Večna ti slava, veliki čoveče!