Četvrtak, 16.01.2014.

15:03

A za Oskare su nominovani...

Izvor: Piše: Mladen Savkoviæ, B92

A za Oskare su nominovani... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Deni Krejn

pre 10 godina

Leonardo definitivno! Pored Vuka sa Vol strita, on ima Inception ima The departed ima Shutter island i ajde taj Titanik. Čovek je zaslužio Oskara!

if you know what i mean

pre 10 godina

@kennymckormick mozda zato sto je true story, covek je znao sta je zivot i kako da ga potrosi, mislim da bi 90% nas uradilo isto ili slicno kao on.

kennymckormick

pre 10 godina

Neshvatljivo je da velicanstveni RUSH nije obuhvacen nominacijama.Sjajno snimljen I odglumljen,film koji je zapravo ekranizacija sukoba dvaju razlicitih zivotnih filozofija mnogo vise nego samo film o formuli 1,svakako je zasluzio nekoliko nominacija.U svakom slucaju,mnogo pre ogavnog I bolesnog Vuka sa WS,ciju svrhu I duzinu sa onoliko bljuvotina,najbolesnijih perverzija,izopacenih I bolesnih likova zaista ne mogu da shvatim.

qwerty

pre 10 godina

Inside Llewyn Davis, Prisoners i Rush su zasluzili vise nominacija... Ogromna je glupost to sto filmovi koji su izasli pre zime ne mogu da dobiju nominacije (osim ako niste Woody Allen, svi gotive Woody Allena). I naravno, sto su zaobisli 'Blue is the warmest color' samo zato sto je NC-17, licemeri... Nije to bog zna kako dobar film, da se razumemo(nije los, ali precenjen), ali ti isti ljudi sto glasaju filmove su rekli da im se svidja. Vuk sa Volstrita me je iznenadio jer su Scorsese-a napljuvali zesce posle projekcije za kriticare, mozda su hteli da se izvade. Gravity me je jednako iznenadio jer to nije tip filma koji dobija nominacije, pitam se da li bi isto prosao da ga je rezirao neko drugi, jako precenjen. Jeste film lud u vizuelnom smislu (zlocin je gledati ga kod kuce, prvi film koji zahteva gledanje u 3d-u), ako izuzmemo forsirane momente egzistencijalizma i religijske reference (jako forsirano, da se ne kaze da nema neku vrednost) nema nista, prazno. Koliko god bilo dobro da Oskar dobije film tog tipa (jer jos ni jedan film tog tipa jos nije dobio Oskar), toliko bi bio kriminal jer toliko dobrih filmova pre Gravity-a u zadnjih 50 i vise godina nije bilo ni nominovano (najvise ciljam na Odiseju u svemiru koja ima samo Oskar za efekte, da ne idem dalje...) i jos zato sto Her zasluzuje Oskara za film godine.

lis sal

pre 10 godina

Potpuno je bezveze sto nisu nominovane Ad?le Exarchopoulos i Léa Seydoux (Blue is the Warmest Color). Ako je neko zasluzio da osvoji, to su one. Film je fenomenalan, a takvu glumu u zivotu nisam videla.

Upintheair

pre 10 godina

Ako Leo Oskara dobije za ulogu u smeću kao što je Vuk sa Vol Strita, onda bolje da nikad nije ni postao glumac. Bolje da sam tri sata gledala u plafon nego što sam pokušavala da shvatim ZAŠTO je ovakav film zaslužio da ugleda svetlost dana.

paukx

pre 10 godina

Glumica Adèle Exarchopoulos je zaslužila da dobije oskara ove godine.Ko je gledao film biće mu jasno zašto.Od svih nominovanih filmova belgijki kandidat je najbolji.

NastyB

pre 10 godina

Nisam gledao "Wolf of Wall street", ali sam gledao "American Hustle", "Nebraska" i "Dallas Buyers Club" i ne pamtim kad je nominacija za glavnu mušku ulogu ovako "teška". Bejl je sjajan (mada je mnogo bolji u "The Fighter"), Brus Dern fenomenalan, ali Metju Mekonahi i Džared Leto su fascinantni u "Dallas Buyers Club". Jednostavno, Mekonahi me je zaprepastio koliko je dobro odglumio, da sam prvi put posle "Profesionalca" i mega-maestralne role Gerija Oldmana, odgledao neki film razjapljenih usta samo zbog čudesne glume.
Ko god od ove trojice dobije oskara (nisam gledao Lea ni "12 year a slave") zasluženo je, ali, lično, Mekonahi je za nijansu ispred svih.

niko vazan

pre 10 godina

12 година ће сигурно добити неколико оскара јер та прича има прођу у овим временима када се американци бусају у груди да су њима људска права све. Америчка превара или како се већ зове је добар филм и узима и он неколико сигурно. Саркозеов филм је тешка болештина и можда на конту старе славе Мартина узме неки оскар. Гравитација је смор и заслужује евентуално један за ефекте. Није ми јасно зашто нема " Ruch"-a, одличан филм, као и "Prisoners", такође одличан филм.

Bette

pre 10 godina

@eeeeeeeeeee
"Blue is the warmest color"... definitivno u top 10 najboljih filmova koje sam videla, ne ove godine nego uopšte. Da je nominovan, sigurno bi dobio Oskara.

Misljenje

pre 10 godina

Nikad gora godina.. Ajde neki
dobar film iz 2013-e napisite u- komentarima..
The Best Offer najbolji film koji sam ja ove godine gled'o.

Gari

pre 10 godina

Manje komentarisano, pa reko da podelim misljenje za dokumentarni. Nisam ih pogledao sve, ali The act of killing zasluzuje paznje. Pogledajte ako jos niste, ima ga na netu.

Mikac

pre 10 godina

Leo je dobar glumac, ali ne razumem dramu oko toga što nema oskara. Postoje i bolji glumci koje nikad nisu nagradili (Piter O Tul, npr). Teško da će dobiti i ove godine, ima zaslužnijih.
Meni je lično drago zbog pet nominacija za "Her", odličan film. Generalno, filmovi su bolji od prošle godine.

marty

pre 10 godina

(miki, 16. januar 2014 16:09)
Slazem se sa tobom. Ko je sve dobio Oskara.... Pa i Julia Roberts je, cini mi se, uzela jedan. Meril Strip se izgleda preplatila na nominacije, mada joj je ova uloga nista posebno, iako je smatram jednom od najboljih, ako ne i najboljom stranom glumicom. Izbor filmova nije neki, moglo je i daleko bolje.

strebam

pre 10 godina

Neko se u komentarima podsmeva Brad Pitu, ali ja mislim da je jako podcenjen glumac. Njegov fizicki izgled je i njegovo prokletsvo, jer mnogi to gledaju pre njegovog talenta (slicna prica je bila sa Marlon Brandom pre kuma). Svako ko je gledao manje poznate Pitove filmove tipa Snatch zna o cemu pricam. Steta je sto ce biti upamcen uglavnom po uzasno losim filmovima poput Troy i Ocean's serijalu...

Holivudska posla

pre 10 godina

Daniel Bruhl je za ulogu Niki Laude u filmu Rush zasluzio Oskara za sporednu ulogu, a ovamo Akademija ga nije ni nominovala.

Guide

pre 10 godina

Od ove neke generacije glumaca Kristijan Bejl je po mom misljenju broj jedan, fantastican glumac zaista. Leo je jako dobar i zaista briljira, ali ne mogu se oteti dojmu da su mu uloge kao iz kalupa, da li zbog njegovog decackog lica ili nesto drugo, nemam pojma, ali meni kao da uvek glumi istog lika.

Dojava na kladzi ...

pre 10 godina

Najbolji film - Američka prevara
Najbolji reditelj - Martin Skorseze
Najbolja muška glavna uloga - Metju Mekonahi
Najbolja ženska glavna uloga - Kejt Blanšet
Najbolja sporedna muška uloga - Džona Hil
Najbolja sporedna ženska uloga - Džune Skib
Najbolji adaptirani scenario - 12 Years of Slave
Najbolji animirani film - Frozen
Najbolja pesma - Let it go (Frozen)

Ironije Mudri

pre 10 godina

The hunt, odnosno Jagten na danskom, ako ne dobije Oskara za strani film, onda nesto nije u redu sa Akademijom. Taj film je savrsen!!! Preporuka!

Nikola

pre 10 godina

Nisam ocekivao da ce skorseze da napravi ovako "bljestav" i komercijalan film ciji su najveci kvalitet 2.5satne bahanalije.Leonardo kao i uvek,uvek dobro ali i nista drugacije nego pre.Red je da dobije tog oskara jer zadnje 15god snima filmove iskljucivo zbog tog oskara.W from w jeste odlican i zabavan film,ali iako je pokusao da bude,po nacinu price, kao goodfellas mislim da je daleko losiji film.

SCZ

pre 10 godina

Pa jel moguce da Prisoners nije zasluzio nijednu nominaciju?! Ispada da stvarno nominacije kupe filmovi koji u decembru izadju u bioskope.

Toni Soprano

pre 10 godina

Oskara je zaslužio Hju Džekmen za film "Zatvorenici" ,mada dobar je bio i Forest Vitaker dobar,ali apsolutno Hju Dzekmen je odglumio najbolju ulogu prošle godine i razočaran sam što čak nije ni nominovan.

Pedja P.

pre 10 godina

@eeeeeeeeeee
Ovo valja: La grande belleza. L'inconnu du lac. Poziþia copilului. Moj pes Killer. Gloria. Leviatan. Stories We Tell. Blue is the Warmest Color. Blue Jasmine. Before Midnight. Inside Llewyn Davis. Act of Killing. Upstream Color. Frances Ha. Bastards. Oh boy. Camille Claudel, 1915. The Hunt.
... a sve ostalo je gubljenje vremena!

lazy houseboy

pre 10 godina

Koliko su loši filmovi, ne verujem.
Gravitacija notorna glupost, Američka prevara na momente simpatičan ali sve u svemu isprazan film; 12god rob beskrajno dosadan film koji ne nudi baš ništa što već me znamo o datoj temi; Džulija Roberts??? O bože, koliko bi film bio bolji bez nje! Zaslužene nominacije Blanšet i Strip (uz ogradu da nisam pogledao sve (nepomenute)).

miki

pre 10 godina

haha Oskar,

Bred Pit i Andjelina Dzoli i onaj sa vilicom velikom, vazda mu zaboravim ime posto mi ne znaci nista, Clooney valjda.

Ahahah Oskar.

eeeeeeeeeee

pre 10 godina

12 Years a Slave, nije los film, a americka prevara, nista narocito! Evropski filmovi su daleko kvalitetniji od americkih, na primer: The Book Thief, i La migliore offerta (The Best Offer) su 10x bolji. Da li neko zna jos neke EU filmove koji su stvarno kvalitetni, a da su izasli 2013/2014 god?!

Maxim

pre 10 godina

Za glavnu mušku ulogu: Al Exandar Vučić kao prvi potpredsednik vlade u tragikomediji "Srbija".
Za najbolje debitantsko ostvarenje: Tomislav Nikolić u komediji "Našla se vila u čem' nije bila".
Za glavnu žensku ulogu: Zorana Mihajlović u trileru "Izdajnik".
Za najbolju sporednu ulogu: Milan Bačević u dokumentarnom filmu "Jezik brojeva".

Nagrade će biti dodeljene na osnovu glasova publike sredinom marta.

Maxim

pre 10 godina

Za glavnu mušku ulogu: Al Exandar Vučić kao prvi potpredsednik vlade u tragikomediji "Srbija".
Za najbolje debitantsko ostvarenje: Tomislav Nikolić u komediji "Našla se vila u čem' nije bila".
Za glavnu žensku ulogu: Zorana Mihajlović u trileru "Izdajnik".
Za najbolju sporednu ulogu: Milan Bačević u dokumentarnom filmu "Jezik brojeva".

Nagrade će biti dodeljene na osnovu glasova publike sredinom marta.

strebam

pre 10 godina

Neko se u komentarima podsmeva Brad Pitu, ali ja mislim da je jako podcenjen glumac. Njegov fizicki izgled je i njegovo prokletsvo, jer mnogi to gledaju pre njegovog talenta (slicna prica je bila sa Marlon Brandom pre kuma). Svako ko je gledao manje poznate Pitove filmove tipa Snatch zna o cemu pricam. Steta je sto ce biti upamcen uglavnom po uzasno losim filmovima poput Troy i Ocean's serijalu...

Holivudska posla

pre 10 godina

Daniel Bruhl je za ulogu Niki Laude u filmu Rush zasluzio Oskara za sporednu ulogu, a ovamo Akademija ga nije ni nominovala.

SCZ

pre 10 godina

Pa jel moguce da Prisoners nije zasluzio nijednu nominaciju?! Ispada da stvarno nominacije kupe filmovi koji u decembru izadju u bioskope.

eeeeeeeeeee

pre 10 godina

12 Years a Slave, nije los film, a americka prevara, nista narocito! Evropski filmovi su daleko kvalitetniji od americkih, na primer: The Book Thief, i La migliore offerta (The Best Offer) su 10x bolji. Da li neko zna jos neke EU filmove koji su stvarno kvalitetni, a da su izasli 2013/2014 god?!

Guide

pre 10 godina

Od ove neke generacije glumaca Kristijan Bejl je po mom misljenju broj jedan, fantastican glumac zaista. Leo je jako dobar i zaista briljira, ali ne mogu se oteti dojmu da su mu uloge kao iz kalupa, da li zbog njegovog decackog lica ili nesto drugo, nemam pojma, ali meni kao da uvek glumi istog lika.

Toni Soprano

pre 10 godina

Oskara je zaslužio Hju Džekmen za film "Zatvorenici" ,mada dobar je bio i Forest Vitaker dobar,ali apsolutno Hju Dzekmen je odglumio najbolju ulogu prošle godine i razočaran sam što čak nije ni nominovan.

Ironije Mudri

pre 10 godina

The hunt, odnosno Jagten na danskom, ako ne dobije Oskara za strani film, onda nesto nije u redu sa Akademijom. Taj film je savrsen!!! Preporuka!

NastyB

pre 10 godina

Nisam gledao "Wolf of Wall street", ali sam gledao "American Hustle", "Nebraska" i "Dallas Buyers Club" i ne pamtim kad je nominacija za glavnu mušku ulogu ovako "teška". Bejl je sjajan (mada je mnogo bolji u "The Fighter"), Brus Dern fenomenalan, ali Metju Mekonahi i Džared Leto su fascinantni u "Dallas Buyers Club". Jednostavno, Mekonahi me je zaprepastio koliko je dobro odglumio, da sam prvi put posle "Profesionalca" i mega-maestralne role Gerija Oldmana, odgledao neki film razjapljenih usta samo zbog čudesne glume.
Ko god od ove trojice dobije oskara (nisam gledao Lea ni "12 year a slave") zasluženo je, ali, lično, Mekonahi je za nijansu ispred svih.

Nikola

pre 10 godina

Nisam ocekivao da ce skorseze da napravi ovako "bljestav" i komercijalan film ciji su najveci kvalitet 2.5satne bahanalije.Leonardo kao i uvek,uvek dobro ali i nista drugacije nego pre.Red je da dobije tog oskara jer zadnje 15god snima filmove iskljucivo zbog tog oskara.W from w jeste odlican i zabavan film,ali iako je pokusao da bude,po nacinu price, kao goodfellas mislim da je daleko losiji film.

Mikac

pre 10 godina

Leo je dobar glumac, ali ne razumem dramu oko toga što nema oskara. Postoje i bolji glumci koje nikad nisu nagradili (Piter O Tul, npr). Teško da će dobiti i ove godine, ima zaslužnijih.
Meni je lično drago zbog pet nominacija za "Her", odličan film. Generalno, filmovi su bolji od prošle godine.

lazy houseboy

pre 10 godina

Koliko su loši filmovi, ne verujem.
Gravitacija notorna glupost, Američka prevara na momente simpatičan ali sve u svemu isprazan film; 12god rob beskrajno dosadan film koji ne nudi baš ništa što već me znamo o datoj temi; Džulija Roberts??? O bože, koliko bi film bio bolji bez nje! Zaslužene nominacije Blanšet i Strip (uz ogradu da nisam pogledao sve (nepomenute)).

miki

pre 10 godina

haha Oskar,

Bred Pit i Andjelina Dzoli i onaj sa vilicom velikom, vazda mu zaboravim ime posto mi ne znaci nista, Clooney valjda.

Ahahah Oskar.

Pedja P.

pre 10 godina

@eeeeeeeeeee
Ovo valja: La grande belleza. L'inconnu du lac. Poziþia copilului. Moj pes Killer. Gloria. Leviatan. Stories We Tell. Blue is the Warmest Color. Blue Jasmine. Before Midnight. Inside Llewyn Davis. Act of Killing. Upstream Color. Frances Ha. Bastards. Oh boy. Camille Claudel, 1915. The Hunt.
... a sve ostalo je gubljenje vremena!

marty

pre 10 godina

(miki, 16. januar 2014 16:09)
Slazem se sa tobom. Ko je sve dobio Oskara.... Pa i Julia Roberts je, cini mi se, uzela jedan. Meril Strip se izgleda preplatila na nominacije, mada joj je ova uloga nista posebno, iako je smatram jednom od najboljih, ako ne i najboljom stranom glumicom. Izbor filmova nije neki, moglo je i daleko bolje.

niko vazan

pre 10 godina

12 година ће сигурно добити неколико оскара јер та прича има прођу у овим временима када се американци бусају у груди да су њима људска права све. Америчка превара или како се већ зове је добар филм и узима и он неколико сигурно. Саркозеов филм је тешка болештина и можда на конту старе славе Мартина узме неки оскар. Гравитација је смор и заслужује евентуално један за ефекте. Није ми јасно зашто нема " Ruch"-a, одличан филм, као и "Prisoners", такође одличан филм.

Bette

pre 10 godina

@eeeeeeeeeee
"Blue is the warmest color"... definitivno u top 10 najboljih filmova koje sam videla, ne ove godine nego uopšte. Da je nominovan, sigurno bi dobio Oskara.

paukx

pre 10 godina

Glumica Adèle Exarchopoulos je zaslužila da dobije oskara ove godine.Ko je gledao film biće mu jasno zašto.Od svih nominovanih filmova belgijki kandidat je najbolji.

Dojava na kladzi ...

pre 10 godina

Najbolji film - Američka prevara
Najbolji reditelj - Martin Skorseze
Najbolja muška glavna uloga - Metju Mekonahi
Najbolja ženska glavna uloga - Kejt Blanšet
Najbolja sporedna muška uloga - Džona Hil
Najbolja sporedna ženska uloga - Džune Skib
Najbolji adaptirani scenario - 12 Years of Slave
Najbolji animirani film - Frozen
Najbolja pesma - Let it go (Frozen)

Gari

pre 10 godina

Manje komentarisano, pa reko da podelim misljenje za dokumentarni. Nisam ih pogledao sve, ali The act of killing zasluzuje paznje. Pogledajte ako jos niste, ima ga na netu.

lis sal

pre 10 godina

Potpuno je bezveze sto nisu nominovane Ad?le Exarchopoulos i Léa Seydoux (Blue is the Warmest Color). Ako je neko zasluzio da osvoji, to su one. Film je fenomenalan, a takvu glumu u zivotu nisam videla.

Upintheair

pre 10 godina

Ako Leo Oskara dobije za ulogu u smeću kao što je Vuk sa Vol Strita, onda bolje da nikad nije ni postao glumac. Bolje da sam tri sata gledala u plafon nego što sam pokušavala da shvatim ZAŠTO je ovakav film zaslužio da ugleda svetlost dana.

Misljenje

pre 10 godina

Nikad gora godina.. Ajde neki
dobar film iz 2013-e napisite u- komentarima..
The Best Offer najbolji film koji sam ja ove godine gled'o.

qwerty

pre 10 godina

Inside Llewyn Davis, Prisoners i Rush su zasluzili vise nominacija... Ogromna je glupost to sto filmovi koji su izasli pre zime ne mogu da dobiju nominacije (osim ako niste Woody Allen, svi gotive Woody Allena). I naravno, sto su zaobisli 'Blue is the warmest color' samo zato sto je NC-17, licemeri... Nije to bog zna kako dobar film, da se razumemo(nije los, ali precenjen), ali ti isti ljudi sto glasaju filmove su rekli da im se svidja. Vuk sa Volstrita me je iznenadio jer su Scorsese-a napljuvali zesce posle projekcije za kriticare, mozda su hteli da se izvade. Gravity me je jednako iznenadio jer to nije tip filma koji dobija nominacije, pitam se da li bi isto prosao da ga je rezirao neko drugi, jako precenjen. Jeste film lud u vizuelnom smislu (zlocin je gledati ga kod kuce, prvi film koji zahteva gledanje u 3d-u), ako izuzmemo forsirane momente egzistencijalizma i religijske reference (jako forsirano, da se ne kaze da nema neku vrednost) nema nista, prazno. Koliko god bilo dobro da Oskar dobije film tog tipa (jer jos ni jedan film tog tipa jos nije dobio Oskar), toliko bi bio kriminal jer toliko dobrih filmova pre Gravity-a u zadnjih 50 i vise godina nije bilo ni nominovano (najvise ciljam na Odiseju u svemiru koja ima samo Oskar za efekte, da ne idem dalje...) i jos zato sto Her zasluzuje Oskara za film godine.

kennymckormick

pre 10 godina

Neshvatljivo je da velicanstveni RUSH nije obuhvacen nominacijama.Sjajno snimljen I odglumljen,film koji je zapravo ekranizacija sukoba dvaju razlicitih zivotnih filozofija mnogo vise nego samo film o formuli 1,svakako je zasluzio nekoliko nominacija.U svakom slucaju,mnogo pre ogavnog I bolesnog Vuka sa WS,ciju svrhu I duzinu sa onoliko bljuvotina,najbolesnijih perverzija,izopacenih I bolesnih likova zaista ne mogu da shvatim.

Deni Krejn

pre 10 godina

Leonardo definitivno! Pored Vuka sa Vol strita, on ima Inception ima The departed ima Shutter island i ajde taj Titanik. Čovek je zaslužio Oskara!

if you know what i mean

pre 10 godina

@kennymckormick mozda zato sto je true story, covek je znao sta je zivot i kako da ga potrosi, mislim da bi 90% nas uradilo isto ili slicno kao on.

miki

pre 10 godina

haha Oskar,

Bred Pit i Andjelina Dzoli i onaj sa vilicom velikom, vazda mu zaboravim ime posto mi ne znaci nista, Clooney valjda.

Ahahah Oskar.

Maxim

pre 10 godina

Za glavnu mušku ulogu: Al Exandar Vučić kao prvi potpredsednik vlade u tragikomediji "Srbija".
Za najbolje debitantsko ostvarenje: Tomislav Nikolić u komediji "Našla se vila u čem' nije bila".
Za glavnu žensku ulogu: Zorana Mihajlović u trileru "Izdajnik".
Za najbolju sporednu ulogu: Milan Bačević u dokumentarnom filmu "Jezik brojeva".

Nagrade će biti dodeljene na osnovu glasova publike sredinom marta.

eeeeeeeeeee

pre 10 godina

12 Years a Slave, nije los film, a americka prevara, nista narocito! Evropski filmovi su daleko kvalitetniji od americkih, na primer: The Book Thief, i La migliore offerta (The Best Offer) su 10x bolji. Da li neko zna jos neke EU filmove koji su stvarno kvalitetni, a da su izasli 2013/2014 god?!

Dojava na kladzi ...

pre 10 godina

Najbolji film - Američka prevara
Najbolji reditelj - Martin Skorseze
Najbolja muška glavna uloga - Metju Mekonahi
Najbolja ženska glavna uloga - Kejt Blanšet
Najbolja sporedna muška uloga - Džona Hil
Najbolja sporedna ženska uloga - Džune Skib
Najbolji adaptirani scenario - 12 Years of Slave
Najbolji animirani film - Frozen
Najbolja pesma - Let it go (Frozen)

Misljenje

pre 10 godina

Nikad gora godina.. Ajde neki
dobar film iz 2013-e napisite u- komentarima..
The Best Offer najbolji film koji sam ja ove godine gled'o.

Guide

pre 10 godina

Od ove neke generacije glumaca Kristijan Bejl je po mom misljenju broj jedan, fantastican glumac zaista. Leo je jako dobar i zaista briljira, ali ne mogu se oteti dojmu da su mu uloge kao iz kalupa, da li zbog njegovog decackog lica ili nesto drugo, nemam pojma, ali meni kao da uvek glumi istog lika.

Upintheair

pre 10 godina

Ako Leo Oskara dobije za ulogu u smeću kao što je Vuk sa Vol Strita, onda bolje da nikad nije ni postao glumac. Bolje da sam tri sata gledala u plafon nego što sam pokušavala da shvatim ZAŠTO je ovakav film zaslužio da ugleda svetlost dana.

niko vazan

pre 10 godina

12 година ће сигурно добити неколико оскара јер та прича има прођу у овим временима када се американци бусају у груди да су њима људска права све. Америчка превара или како се већ зове је добар филм и узима и он неколико сигурно. Саркозеов филм је тешка болештина и можда на конту старе славе Мартина узме неки оскар. Гравитација је смор и заслужује евентуално један за ефекте. Није ми јасно зашто нема " Ruch"-a, одличан филм, као и "Prisoners", такође одличан филм.

lazy houseboy

pre 10 godina

Koliko su loši filmovi, ne verujem.
Gravitacija notorna glupost, Američka prevara na momente simpatičan ali sve u svemu isprazan film; 12god rob beskrajno dosadan film koji ne nudi baš ništa što već me znamo o datoj temi; Džulija Roberts??? O bože, koliko bi film bio bolji bez nje! Zaslužene nominacije Blanšet i Strip (uz ogradu da nisam pogledao sve (nepomenute)).

Toni Soprano

pre 10 godina

Oskara je zaslužio Hju Džekmen za film "Zatvorenici" ,mada dobar je bio i Forest Vitaker dobar,ali apsolutno Hju Dzekmen je odglumio najbolju ulogu prošle godine i razočaran sam što čak nije ni nominovan.

Nikola

pre 10 godina

Nisam ocekivao da ce skorseze da napravi ovako "bljestav" i komercijalan film ciji su najveci kvalitet 2.5satne bahanalije.Leonardo kao i uvek,uvek dobro ali i nista drugacije nego pre.Red je da dobije tog oskara jer zadnje 15god snima filmove iskljucivo zbog tog oskara.W from w jeste odlican i zabavan film,ali iako je pokusao da bude,po nacinu price, kao goodfellas mislim da je daleko losiji film.

marty

pre 10 godina

(miki, 16. januar 2014 16:09)
Slazem se sa tobom. Ko je sve dobio Oskara.... Pa i Julia Roberts je, cini mi se, uzela jedan. Meril Strip se izgleda preplatila na nominacije, mada joj je ova uloga nista posebno, iako je smatram jednom od najboljih, ako ne i najboljom stranom glumicom. Izbor filmova nije neki, moglo je i daleko bolje.

Ironije Mudri

pre 10 godina

The hunt, odnosno Jagten na danskom, ako ne dobije Oskara za strani film, onda nesto nije u redu sa Akademijom. Taj film je savrsen!!! Preporuka!

strebam

pre 10 godina

Neko se u komentarima podsmeva Brad Pitu, ali ja mislim da je jako podcenjen glumac. Njegov fizicki izgled je i njegovo prokletsvo, jer mnogi to gledaju pre njegovog talenta (slicna prica je bila sa Marlon Brandom pre kuma). Svako ko je gledao manje poznate Pitove filmove tipa Snatch zna o cemu pricam. Steta je sto ce biti upamcen uglavnom po uzasno losim filmovima poput Troy i Ocean's serijalu...

SCZ

pre 10 godina

Pa jel moguce da Prisoners nije zasluzio nijednu nominaciju?! Ispada da stvarno nominacije kupe filmovi koji u decembru izadju u bioskope.

Mikac

pre 10 godina

Leo je dobar glumac, ali ne razumem dramu oko toga što nema oskara. Postoje i bolji glumci koje nikad nisu nagradili (Piter O Tul, npr). Teško da će dobiti i ove godine, ima zaslužnijih.
Meni je lično drago zbog pet nominacija za "Her", odličan film. Generalno, filmovi su bolji od prošle godine.

Holivudska posla

pre 10 godina

Daniel Bruhl je za ulogu Niki Laude u filmu Rush zasluzio Oskara za sporednu ulogu, a ovamo Akademija ga nije ni nominovala.

kennymckormick

pre 10 godina

Neshvatljivo je da velicanstveni RUSH nije obuhvacen nominacijama.Sjajno snimljen I odglumljen,film koji je zapravo ekranizacija sukoba dvaju razlicitih zivotnih filozofija mnogo vise nego samo film o formuli 1,svakako je zasluzio nekoliko nominacija.U svakom slucaju,mnogo pre ogavnog I bolesnog Vuka sa WS,ciju svrhu I duzinu sa onoliko bljuvotina,najbolesnijih perverzija,izopacenih I bolesnih likova zaista ne mogu da shvatim.

Pedja P.

pre 10 godina

@eeeeeeeeeee
Ovo valja: La grande belleza. L'inconnu du lac. Poziþia copilului. Moj pes Killer. Gloria. Leviatan. Stories We Tell. Blue is the Warmest Color. Blue Jasmine. Before Midnight. Inside Llewyn Davis. Act of Killing. Upstream Color. Frances Ha. Bastards. Oh boy. Camille Claudel, 1915. The Hunt.
... a sve ostalo je gubljenje vremena!

Bette

pre 10 godina

@eeeeeeeeeee
"Blue is the warmest color"... definitivno u top 10 najboljih filmova koje sam videla, ne ove godine nego uopšte. Da je nominovan, sigurno bi dobio Oskara.

qwerty

pre 10 godina

Inside Llewyn Davis, Prisoners i Rush su zasluzili vise nominacija... Ogromna je glupost to sto filmovi koji su izasli pre zime ne mogu da dobiju nominacije (osim ako niste Woody Allen, svi gotive Woody Allena). I naravno, sto su zaobisli 'Blue is the warmest color' samo zato sto je NC-17, licemeri... Nije to bog zna kako dobar film, da se razumemo(nije los, ali precenjen), ali ti isti ljudi sto glasaju filmove su rekli da im se svidja. Vuk sa Volstrita me je iznenadio jer su Scorsese-a napljuvali zesce posle projekcije za kriticare, mozda su hteli da se izvade. Gravity me je jednako iznenadio jer to nije tip filma koji dobija nominacije, pitam se da li bi isto prosao da ga je rezirao neko drugi, jako precenjen. Jeste film lud u vizuelnom smislu (zlocin je gledati ga kod kuce, prvi film koji zahteva gledanje u 3d-u), ako izuzmemo forsirane momente egzistencijalizma i religijske reference (jako forsirano, da se ne kaze da nema neku vrednost) nema nista, prazno. Koliko god bilo dobro da Oskar dobije film tog tipa (jer jos ni jedan film tog tipa jos nije dobio Oskar), toliko bi bio kriminal jer toliko dobrih filmova pre Gravity-a u zadnjih 50 i vise godina nije bilo ni nominovano (najvise ciljam na Odiseju u svemiru koja ima samo Oskar za efekte, da ne idem dalje...) i jos zato sto Her zasluzuje Oskara za film godine.

NastyB

pre 10 godina

Nisam gledao "Wolf of Wall street", ali sam gledao "American Hustle", "Nebraska" i "Dallas Buyers Club" i ne pamtim kad je nominacija za glavnu mušku ulogu ovako "teška". Bejl je sjajan (mada je mnogo bolji u "The Fighter"), Brus Dern fenomenalan, ali Metju Mekonahi i Džared Leto su fascinantni u "Dallas Buyers Club". Jednostavno, Mekonahi me je zaprepastio koliko je dobro odglumio, da sam prvi put posle "Profesionalca" i mega-maestralne role Gerija Oldmana, odgledao neki film razjapljenih usta samo zbog čudesne glume.
Ko god od ove trojice dobije oskara (nisam gledao Lea ni "12 year a slave") zasluženo je, ali, lično, Mekonahi je za nijansu ispred svih.

lis sal

pre 10 godina

Potpuno je bezveze sto nisu nominovane Ad?le Exarchopoulos i Léa Seydoux (Blue is the Warmest Color). Ako je neko zasluzio da osvoji, to su one. Film je fenomenalan, a takvu glumu u zivotu nisam videla.

paukx

pre 10 godina

Glumica Adèle Exarchopoulos je zaslužila da dobije oskara ove godine.Ko je gledao film biće mu jasno zašto.Od svih nominovanih filmova belgijki kandidat je najbolji.

if you know what i mean

pre 10 godina

@kennymckormick mozda zato sto je true story, covek je znao sta je zivot i kako da ga potrosi, mislim da bi 90% nas uradilo isto ili slicno kao on.

Deni Krejn

pre 10 godina

Leonardo definitivno! Pored Vuka sa Vol strita, on ima Inception ima The departed ima Shutter island i ajde taj Titanik. Čovek je zaslužio Oskara!

Gari

pre 10 godina

Manje komentarisano, pa reko da podelim misljenje za dokumentarni. Nisam ih pogledao sve, ali The act of killing zasluzuje paznje. Pogledajte ako jos niste, ima ga na netu.