Četvrtak, 29.08.2013.

11:54

Voters za B92: Pink Floyd je završena priča

Izvor: Razgovarao: Nemanja Kostiæ

Voters za B92: Pink Floyd je završena prièa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Milan NS

pre 10 godina

VlaD: "Sto ne napisete da smo mi jedini na ovoj turneji koji cemo imati koncert u Areni!?"

- mozda zato sto su i Prag i Mancester u Arenama? Inace se slazem sa ostalim napisanim (i ja sam se snuzdio kad je lokacija promenjena), ali obrni-okreni, najvaznija mi je sama svirka, ne sirine, duzine. Vidimo se!

boza

pre 10 godina

bio sam na Australian Pink Floyd show-u. bio sam na Brit Floydu. U nedelju idem na Wall. cak sam i preko b92 dobio ono upoznavanje.
imam 33 godine i nisam idolopoklonik. obrazovan sam i svasta video i cuo do sada.
zato sada sedim u mraku i jednostavno ne mogu da verujem da me trese groznica i da samo o nedelji razmisljam. nema Gilmora, plasim se da cu biti razocaran. iscekujem i nadam se spektaklu. ne mogu da verujem da sam doziveo da Roger svira u bgd. nadam se solo Gilmoru u narednihnpar godina. sve je to pomesano u meni. razumece me samo oni koji sede tamo negde sa druge strane zida i sa odsutnim pogledom zenicam okrenutim ka iznutra traze odgovore ns pitanja koje postavljaju samima sebi.
pravi zaljubljenici znaju o cemu pisem, a drugima toplo preporucujem da pazljivo dlusaju Pink Floyd. zivot ce im biti i lepsi i drugaciji.
vidimo se u nedelju u kombank areni.

jelena

pre 10 godina

Još jedan dokaz o koliko velikom čoveku se radi!! Deca iz prihvatilišta su pozvana da učestvuju u izvođenju pesme "Another brick in the wall" !

Nikad neću razumeti ove komentare koje postavljuju ljudi kojima je ova tematika totalno nepoznat pojam. Pink Floyd se voli ili ne voli. Nema sredine.

ja

pre 10 godina

@Jos samo sva dana,
ja imam! novi album Steven Wilsona,The Raven That Refused to Sing (And Other Stories) je fenomenalan album...Poslusati i albume Grace for Drowning,Insurgentes,kao i ranije albume sa Porcupine Tree

dajder gajger

pre 10 godina

Pink Floyd mi je jedan od omiljenih bendova. Ovo nije PF ali nešto bliže "originalu" 2013. nigde ne postoji. Svaka čast za Brit Floyd, voleo bih da sam to video. Koliko mi je poznato, ni Dejvid nema planove da traži zamenu za Ričarda - i u pravu je. Dakle, ili THE WALL ili ništa! Sa četvoricom dugogodišnjih drugara idem na koncert i već me drma trema! Kada ostarim, najverovatnije ću 2013. pamtiti baš po ovom događaju. Od ovoga nema bolje, samo drugačije. Pozdrav svima i dobar provod!

Miomir

pre 10 godina

Za one koji se plase da ce postavka biti znacajno manja nego na stadionima - nece. Sirina bine je 70 metara, parter je prilagodjen tako da bina zahvata i deo auditorijuma. To je desetak metara manje nego produkcija na stadionima, razlika ce se jedva i videti. Sve ostalo je isto kao i na open-air koncertima. Bez brige, dodjite - ovakav sou, makar i bez veceg umetnickog znacaja kada je savremeni muzicki izraz u pitanju, ne treba propustiti.

jelena

pre 10 godina

ako mu je PF zavrsena prica, sto onda reciklira njihov repertoar? Pa da - da bi uzeo novce. Toliko o umetnosti.

Slusajte nesto novo, dinosaurusi su izumrli.
(sajbersusha, 29. avgust 2013 14:26)

The Wall je delo RW, prvo izguglajte pa komentarišite,hejteri! Ceo život sam sanjala da ću dočekati ovaj dan...i eto ga :))

Ivan

pre 10 godina

"... Don't be supprised as crack in the ice appears under your feet ..."
Prvi put ovaj album (Wall) sam odlusao sa nekih 16-17 godina (pre nekih 15-tak godina). Nisam mogao normalno da komuniciram posle toga najmanje nedelju dana :)
Pink Floyd je na mene ostavio ogroman utisak, uveren sam da ce tako biti i sa mojom decom.

opaska

pre 10 godina

Definitivno Dark side of the moon,master pice,čudi me da niko ne spomenu
Atome heart mother,a strana je totalna paranoja a b totalno različito vokali
ludnica od ploče.Pa svirali su zajedno 2005 u Londonu na nešto što je trebao
biti odgovor na live aid/ ko je gledao ?/its cool no excuses,imam zabeleženo
na dvd,sećam se da sam se naježio na prve taktove, otkucaj sata i vokali kao
da je 1972,haos.Iskreno ne pratim nešto Watersa pa nisam ni znao da ima solo albume,ali ovo bi trebao biti događaj,šta otkazano ušće zbog slabe
prodaje karata ? strašno.Ovde će biti sve gore,naš nishwille propada polako,ionako nije za onu ledinu gde i Ron Carter mora da guta onu silnu prašinu,a od silnih poznavaoca u ljubitelja jazza se jadan nije ni čuo,osim prva 2 reda možda.Rekoh ja da to posta pantelejska svetkovina/vašar u Nišu i neki praznik/ pa tako i Waters,good luck Serbio and good night.

ZolaNS

pre 10 godina

Pink Floyd kao bend je stvorio jedan takav muzicki kult da se njihove stvari mogu opusteno ubaciti u udzbenike muzicke kulture. Svirali su zajedno na Live 8 festivalu pre smrti velikog Rick Wrighta i to je bio jedan ipak happy end velikog, mozda i najintaligentnijeg i najbolje harmonski sastavljenog benda. Svirali su Nick, Dave i Roger u Londonu 2011. i to je bio kraj jedne lepe price za svagda. I neka je tako, ko zna do cega bi odvelo to "popularno" reokupljanje.








A nedelja je sve blize, bice to spektakl zivota. Vidimo se, pozdrav.

VlaD

pre 10 godina

@(Bazinga, 29. avgust 2013 15:25)

O kakvom je "trolovanju" rec? Kog je porekla tacno ta "izvorno" srpska rec!? Vrlo mi je drago sto Vi procenjujete moju srecu u zivotu. Doduse kao nesrecu, sto govori dovoljno o zluradosti vaseg komentara... Moj komentar nije bio nikakvo "trolovanje" nego sam ukazao na to da je uradjena neka vrsta obmane ljudi. Ja sam moju kartu kupio pre oko 6 meseci i to za fan pit, nadajuci se da cu koncert, posle Zagreba, videti na otvorenom prostoru. Par meseci posle su organizatori resili da mi saopste da necu dobiti ono sto sam platio vec nesto drugo sto sam vec video! Da li sam ja kriv zbog losih procena i lose organizacije u Srbiji!? Na Vasu verovatno veliku zalost, i ja sam pogledao ove godine i ovu varijantu na otvorenom. Da budem precizniji, na poluotvorenom prostoru, posto je bio stadion u pitanju. Bio sam fasciniran koliko je bilo bolje nego u Zagrebu! Mislim da ce koncert dosta izgubiti time sto je pomeren u Arenu.. Ali i pored toga svega u pitanju je i dalje veliki umetnik. Covek koji je sa ostalim clanovima Pink Floyd-a promenio muziku! Sa zadovoljstvom cu doci ponovo da vidim i cujem ovo remek delo!

U Srbiji nije sve lose, niti sam to rekao. Problem je u nesposobnim ljudima. Mozda je Vama svejedno sta vam rade sa zivotom ti ljudi, ali ne mora da znaci da je i svima ostalima svejedno... Tako da Vas molim da ne sudite o mojoj i necijoj tudjoj sreci vec gledajte malo sopstveni zivot! Srecno, takodje!

jos samo 2 dana!!!!!!

pre 10 godina

ako mu je PF zavrsena prica, sto onda reciklira njihov repertoar? Pa da - da bi uzeo novce. Toliko o umetnosti.

Slusajte nesto novo, dinosaurusi su izumrli.
(sajbersusha, 29. avgust 2013 14:26)

Imas li neki predlog, ali da bude bar trecinu kvalitetno kao sto su Flojdi?

GagY

pre 10 godina

Majstor,30 godina nije napisao novu pjesmu a mlati takve pare..
Ako me razumijete što želim reći.
(kiki zg, 29. avgust 2013 13:00)

Stvar opšte kulture je izbor da li ćeš komentarisati nešto o čemu nemaš pojma, a barem danas u eri interneta možeš da proveriš šta je ko objavio, i koliko je napisao novih pJesama...ako do danas nisi saznao da Watters redovno objavljuje sjajne solo albume.

@Leandro

pre 10 godina

Slazem se za Echoes,ali treba naglasiti da je pocetkom sedamdesetih bilo jos side-long pesama u progresivnom roku,kao Lizard od King Crimson-a iz 1970.,Thick as a Brick Jethro Tull-a iz 1972.,Tarkus ELP-a iz 1971.,i naravno,moja omiljena stvar,Supper's Ready sa albuma Foxtrot iz 1972. Remek delo,kao i sve ostale stvari! Uh,to su bila vremena. :)

Bazinga

pre 10 godina

@kiki zg

Jesi siguran da 30g nije nista izbacio i napisao?

Taj covek je toliko uradio da i ne mora vise! Nekoliko puta sam ga gledao uzivo, dve razlicite turneje WALL i IN THE FLASH i mogu reci da ne postoji nista bolje po kvalitetu muzike. Pink Floyd su samo njih cetvorica, a uzivo je armija muzicara koju su ulgavnom medju najboljim muzicarima. Sigurno da nedostaju ali nemojte da pomislite jedan trenutak da svirka nije odlicna.

Na turneji 2011, u Londonu, bas na pesmi Con.numb se pojavio David G. na veliko iznenadjenje publike. Obozavam Dejvida, ali tu nije zvucao najbolje, dal zbog opreme ili jednostavno nije bio uvezban. Potrazite na YouTube-u

Bazinga

pre 10 godina

@VlaD

Koncert je trebao da bude na Uscu, ali zbog male prodaje karata je prebacen u Arenu tek pre neki mesec. Inace mene vise raduje sto ce biti u zatvorenom, ali na zalost ce biti i manja bina.

Projektori , koje masovno koristi, bbolje rade u zatvorenom tj totlnom mraku. Gledao sam ga u obe varijante.


Ne treba trolovati da je Srbija losa u svemu!!! Na vasu zalost, u zivotu ce vam sve biti lose, cak i dobre stvari kada se dogode vi cete pronaci razlog da budu lose. Srecno!

sajbersusha

pre 10 godina

ako mu je PF zavrsena prica, sto onda reciklira njihov repertoar? Pa da - da bi uzeo novce. Toliko o umetnosti.

Slusajte nesto novo, dinosaurusi su izumrli.

MARKONI

pre 10 godina

E da mi je videti Gilmora i Votersa u tandemu kako izvode u comfortably numb, i to bi mi bilo dosta za ceo život, ovo je odličan performans dostojan Pink Floyda ali dok se ne čuje Gilmorovo rastezanje žica nekako nije to to.

MaMiZ

pre 10 godina

Pa nije Wathers sam Pink Floyd? Bio je deo te super grupe,a onda vise nije.Dakle oni nisu "zavrsena prica",jer sta je sa Davidim Gilmourom koji
je od 1968 u grupi? On je pravi sef grupe.

alex

pre 10 godina

"Sve je to u redu za velike prostore, ali sta nas ceka u nasoj Areni? Na Uscu ima mesta za Karleuse i Cece, ali nema za ovog coveka! Sramota za Srbiju.. Sto ne napisete da smo mi jedini na ovoj turneji koji cemo imati koncert u Areni!? Verovatno ce za tu potrebu biti i sve umanjeno... Videcemo reprizu koncerta iz Zagreba od pre 2 godine, dok se svuda u Evropi odvija nova postavka! Srbija - zemlja koja je uvek u zaostatku za ostalima!
(VlaD, 29. avgust 2013 12:26)"

WTF. Svakakvih komentara i svakakvih ljudi. Da nadjem i nekoga ko preferise koncert na otvorenom nego na zatvorenom prostoru.

Saša

pre 10 godina

Obožavam i Votersa i Gilmora. Muzički su potpuno različiti, to je jasno. Voters pravi onako "bolesnu", psihodeličnu muziku, dok je Gilmor više onako "mističan", avangaradan, na momente čak i romantičan. U sinergiji (naravno uz Wrighta i Masona) su činili klasiku i istoriju svetske muzike. Siguran sam da će se njihova muzika kroz sto, dvesta godina, ceniti, izučavati, slušati kao faza u istoriji muzike i imati isti odnos prema tome kao kakav mi danas imamo prema Betovenu ili Bahu.

leandro

pre 10 godina

Echoes mi je mozda i najbolja rok kompozicija ikada. Ej, u ono vreme snimiti pesmu od 20 i kusur minuta...imam utisak da su bendovi koje volim imaju u sebi na neki način uticaj Pink Floyda.

Pink isn't well

pre 10 godina

“Pink Floyd je svoju priču završio sredinom devedesetih i ta priča neće imati nastavak”
Ne bi to Waters ni pominjao da ga dosadni novinari nisu pitali.

Videćemo ga u nedelju i skinuti kapu nakon nastupa.

We're gonna find out where you folks really stand!

VlaD

pre 10 godina

Sve je to u redu za velike prostore, ali sta nas ceka u nasoj Areni? Na Uscu ima mesta za Karleuse i Cece, ali nema za ovog coveka! Sramota za Srbiju.. Sto ne napisete da smo mi jedini na ovoj turneji koji cemo imati koncert u Areni!? Verovatno ce za tu potrebu biti i sve umanjeno... Videcemo reprizu koncerta iz Zagreba od pre 2 godine, dok se svuda u Evropi odvija nova postavka! Srbija - zemlja koja je uvek u zaostatku za ostalima!

Saša

pre 10 godina

Obožavam i Votersa i Gilmora. Muzički su potpuno različiti, to je jasno. Voters pravi onako "bolesnu", psihodeličnu muziku, dok je Gilmor više onako "mističan", avangaradan, na momente čak i romantičan. U sinergiji (naravno uz Wrighta i Masona) su činili klasiku i istoriju svetske muzike. Siguran sam da će se njihova muzika kroz sto, dvesta godina, ceniti, izučavati, slušati kao faza u istoriji muzike i imati isti odnos prema tome kao kakav mi danas imamo prema Betovenu ili Bahu.

VlaD

pre 10 godina

Sve je to u redu za velike prostore, ali sta nas ceka u nasoj Areni? Na Uscu ima mesta za Karleuse i Cece, ali nema za ovog coveka! Sramota za Srbiju.. Sto ne napisete da smo mi jedini na ovoj turneji koji cemo imati koncert u Areni!? Verovatno ce za tu potrebu biti i sve umanjeno... Videcemo reprizu koncerta iz Zagreba od pre 2 godine, dok se svuda u Evropi odvija nova postavka! Srbija - zemlja koja je uvek u zaostatku za ostalima!

leandro

pre 10 godina

Echoes mi je mozda i najbolja rok kompozicija ikada. Ej, u ono vreme snimiti pesmu od 20 i kusur minuta...imam utisak da su bendovi koje volim imaju u sebi na neki način uticaj Pink Floyda.

MARKONI

pre 10 godina

E da mi je videti Gilmora i Votersa u tandemu kako izvode u comfortably numb, i to bi mi bilo dosta za ceo život, ovo je odličan performans dostojan Pink Floyda ali dok se ne čuje Gilmorovo rastezanje žica nekako nije to to.

Pink isn't well

pre 10 godina

“Pink Floyd je svoju priču završio sredinom devedesetih i ta priča neće imati nastavak”
Ne bi to Waters ni pominjao da ga dosadni novinari nisu pitali.

Videćemo ga u nedelju i skinuti kapu nakon nastupa.

We're gonna find out where you folks really stand!

GagY

pre 10 godina

Majstor,30 godina nije napisao novu pjesmu a mlati takve pare..
Ako me razumijete što želim reći.
(kiki zg, 29. avgust 2013 13:00)

Stvar opšte kulture je izbor da li ćeš komentarisati nešto o čemu nemaš pojma, a barem danas u eri interneta možeš da proveriš šta je ko objavio, i koliko je napisao novih pJesama...ako do danas nisi saznao da Watters redovno objavljuje sjajne solo albume.

ZolaNS

pre 10 godina

Pink Floyd kao bend je stvorio jedan takav muzicki kult da se njihove stvari mogu opusteno ubaciti u udzbenike muzicke kulture. Svirali su zajedno na Live 8 festivalu pre smrti velikog Rick Wrighta i to je bio jedan ipak happy end velikog, mozda i najintaligentnijeg i najbolje harmonski sastavljenog benda. Svirali su Nick, Dave i Roger u Londonu 2011. i to je bio kraj jedne lepe price za svagda. I neka je tako, ko zna do cega bi odvelo to "popularno" reokupljanje.








A nedelja je sve blize, bice to spektakl zivota. Vidimo se, pozdrav.

jos samo 2 dana!!!!!!

pre 10 godina

ako mu je PF zavrsena prica, sto onda reciklira njihov repertoar? Pa da - da bi uzeo novce. Toliko o umetnosti.

Slusajte nesto novo, dinosaurusi su izumrli.
(sajbersusha, 29. avgust 2013 14:26)

Imas li neki predlog, ali da bude bar trecinu kvalitetno kao sto su Flojdi?

@Leandro

pre 10 godina

Slazem se za Echoes,ali treba naglasiti da je pocetkom sedamdesetih bilo jos side-long pesama u progresivnom roku,kao Lizard od King Crimson-a iz 1970.,Thick as a Brick Jethro Tull-a iz 1972.,Tarkus ELP-a iz 1971.,i naravno,moja omiljena stvar,Supper's Ready sa albuma Foxtrot iz 1972. Remek delo,kao i sve ostale stvari! Uh,to su bila vremena. :)

Bazinga

pre 10 godina

@VlaD

Koncert je trebao da bude na Uscu, ali zbog male prodaje karata je prebacen u Arenu tek pre neki mesec. Inace mene vise raduje sto ce biti u zatvorenom, ali na zalost ce biti i manja bina.

Projektori , koje masovno koristi, bbolje rade u zatvorenom tj totlnom mraku. Gledao sam ga u obe varijante.


Ne treba trolovati da je Srbija losa u svemu!!! Na vasu zalost, u zivotu ce vam sve biti lose, cak i dobre stvari kada se dogode vi cete pronaci razlog da budu lose. Srecno!

Ivan

pre 10 godina

"... Don't be supprised as crack in the ice appears under your feet ..."
Prvi put ovaj album (Wall) sam odlusao sa nekih 16-17 godina (pre nekih 15-tak godina). Nisam mogao normalno da komuniciram posle toga najmanje nedelju dana :)
Pink Floyd je na mene ostavio ogroman utisak, uveren sam da ce tako biti i sa mojom decom.

VlaD

pre 10 godina

@(Bazinga, 29. avgust 2013 15:25)

O kakvom je "trolovanju" rec? Kog je porekla tacno ta "izvorno" srpska rec!? Vrlo mi je drago sto Vi procenjujete moju srecu u zivotu. Doduse kao nesrecu, sto govori dovoljno o zluradosti vaseg komentara... Moj komentar nije bio nikakvo "trolovanje" nego sam ukazao na to da je uradjena neka vrsta obmane ljudi. Ja sam moju kartu kupio pre oko 6 meseci i to za fan pit, nadajuci se da cu koncert, posle Zagreba, videti na otvorenom prostoru. Par meseci posle su organizatori resili da mi saopste da necu dobiti ono sto sam platio vec nesto drugo sto sam vec video! Da li sam ja kriv zbog losih procena i lose organizacije u Srbiji!? Na Vasu verovatno veliku zalost, i ja sam pogledao ove godine i ovu varijantu na otvorenom. Da budem precizniji, na poluotvorenom prostoru, posto je bio stadion u pitanju. Bio sam fasciniran koliko je bilo bolje nego u Zagrebu! Mislim da ce koncert dosta izgubiti time sto je pomeren u Arenu.. Ali i pored toga svega u pitanju je i dalje veliki umetnik. Covek koji je sa ostalim clanovima Pink Floyd-a promenio muziku! Sa zadovoljstvom cu doci ponovo da vidim i cujem ovo remek delo!

U Srbiji nije sve lose, niti sam to rekao. Problem je u nesposobnim ljudima. Mozda je Vama svejedno sta vam rade sa zivotom ti ljudi, ali ne mora da znaci da je i svima ostalima svejedno... Tako da Vas molim da ne sudite o mojoj i necijoj tudjoj sreci vec gledajte malo sopstveni zivot! Srecno, takodje!

alex

pre 10 godina

"Sve je to u redu za velike prostore, ali sta nas ceka u nasoj Areni? Na Uscu ima mesta za Karleuse i Cece, ali nema za ovog coveka! Sramota za Srbiju.. Sto ne napisete da smo mi jedini na ovoj turneji koji cemo imati koncert u Areni!? Verovatno ce za tu potrebu biti i sve umanjeno... Videcemo reprizu koncerta iz Zagreba od pre 2 godine, dok se svuda u Evropi odvija nova postavka! Srbija - zemlja koja je uvek u zaostatku za ostalima!
(VlaD, 29. avgust 2013 12:26)"

WTF. Svakakvih komentara i svakakvih ljudi. Da nadjem i nekoga ko preferise koncert na otvorenom nego na zatvorenom prostoru.

Bazinga

pre 10 godina

@kiki zg

Jesi siguran da 30g nije nista izbacio i napisao?

Taj covek je toliko uradio da i ne mora vise! Nekoliko puta sam ga gledao uzivo, dve razlicite turneje WALL i IN THE FLASH i mogu reci da ne postoji nista bolje po kvalitetu muzike. Pink Floyd su samo njih cetvorica, a uzivo je armija muzicara koju su ulgavnom medju najboljim muzicarima. Sigurno da nedostaju ali nemojte da pomislite jedan trenutak da svirka nije odlicna.

Na turneji 2011, u Londonu, bas na pesmi Con.numb se pojavio David G. na veliko iznenadjenje publike. Obozavam Dejvida, ali tu nije zvucao najbolje, dal zbog opreme ili jednostavno nije bio uvezban. Potrazite na YouTube-u

jelena

pre 10 godina

Još jedan dokaz o koliko velikom čoveku se radi!! Deca iz prihvatilišta su pozvana da učestvuju u izvođenju pesme "Another brick in the wall" !

Nikad neću razumeti ove komentare koje postavljuju ljudi kojima je ova tematika totalno nepoznat pojam. Pink Floyd se voli ili ne voli. Nema sredine.

boza

pre 10 godina

bio sam na Australian Pink Floyd show-u. bio sam na Brit Floydu. U nedelju idem na Wall. cak sam i preko b92 dobio ono upoznavanje.
imam 33 godine i nisam idolopoklonik. obrazovan sam i svasta video i cuo do sada.
zato sada sedim u mraku i jednostavno ne mogu da verujem da me trese groznica i da samo o nedelji razmisljam. nema Gilmora, plasim se da cu biti razocaran. iscekujem i nadam se spektaklu. ne mogu da verujem da sam doziveo da Roger svira u bgd. nadam se solo Gilmoru u narednihnpar godina. sve je to pomesano u meni. razumece me samo oni koji sede tamo negde sa druge strane zida i sa odsutnim pogledom zenicam okrenutim ka iznutra traze odgovore ns pitanja koje postavljaju samima sebi.
pravi zaljubljenici znaju o cemu pisem, a drugima toplo preporucujem da pazljivo dlusaju Pink Floyd. zivot ce im biti i lepsi i drugaciji.
vidimo se u nedelju u kombank areni.

MaMiZ

pre 10 godina

Pa nije Wathers sam Pink Floyd? Bio je deo te super grupe,a onda vise nije.Dakle oni nisu "zavrsena prica",jer sta je sa Davidim Gilmourom koji
je od 1968 u grupi? On je pravi sef grupe.

jelena

pre 10 godina

ako mu je PF zavrsena prica, sto onda reciklira njihov repertoar? Pa da - da bi uzeo novce. Toliko o umetnosti.

Slusajte nesto novo, dinosaurusi su izumrli.
(sajbersusha, 29. avgust 2013 14:26)

The Wall je delo RW, prvo izguglajte pa komentarišite,hejteri! Ceo život sam sanjala da ću dočekati ovaj dan...i eto ga :))

dajder gajger

pre 10 godina

Pink Floyd mi je jedan od omiljenih bendova. Ovo nije PF ali nešto bliže "originalu" 2013. nigde ne postoji. Svaka čast za Brit Floyd, voleo bih da sam to video. Koliko mi je poznato, ni Dejvid nema planove da traži zamenu za Ričarda - i u pravu je. Dakle, ili THE WALL ili ništa! Sa četvoricom dugogodišnjih drugara idem na koncert i već me drma trema! Kada ostarim, najverovatnije ću 2013. pamtiti baš po ovom događaju. Od ovoga nema bolje, samo drugačije. Pozdrav svima i dobar provod!

Milan NS

pre 10 godina

VlaD: "Sto ne napisete da smo mi jedini na ovoj turneji koji cemo imati koncert u Areni!?"

- mozda zato sto su i Prag i Mancester u Arenama? Inace se slazem sa ostalim napisanim (i ja sam se snuzdio kad je lokacija promenjena), ali obrni-okreni, najvaznija mi je sama svirka, ne sirine, duzine. Vidimo se!

opaska

pre 10 godina

Definitivno Dark side of the moon,master pice,čudi me da niko ne spomenu
Atome heart mother,a strana je totalna paranoja a b totalno različito vokali
ludnica od ploče.Pa svirali su zajedno 2005 u Londonu na nešto što je trebao
biti odgovor na live aid/ ko je gledao ?/its cool no excuses,imam zabeleženo
na dvd,sećam se da sam se naježio na prve taktove, otkucaj sata i vokali kao
da je 1972,haos.Iskreno ne pratim nešto Watersa pa nisam ni znao da ima solo albume,ali ovo bi trebao biti događaj,šta otkazano ušće zbog slabe
prodaje karata ? strašno.Ovde će biti sve gore,naš nishwille propada polako,ionako nije za onu ledinu gde i Ron Carter mora da guta onu silnu prašinu,a od silnih poznavaoca u ljubitelja jazza se jadan nije ni čuo,osim prva 2 reda možda.Rekoh ja da to posta pantelejska svetkovina/vašar u Nišu i neki praznik/ pa tako i Waters,good luck Serbio and good night.

Miomir

pre 10 godina

Za one koji se plase da ce postavka biti znacajno manja nego na stadionima - nece. Sirina bine je 70 metara, parter je prilagodjen tako da bina zahvata i deo auditorijuma. To je desetak metara manje nego produkcija na stadionima, razlika ce se jedva i videti. Sve ostalo je isto kao i na open-air koncertima. Bez brige, dodjite - ovakav sou, makar i bez veceg umetnickog znacaja kada je savremeni muzicki izraz u pitanju, ne treba propustiti.

sajbersusha

pre 10 godina

ako mu je PF zavrsena prica, sto onda reciklira njihov repertoar? Pa da - da bi uzeo novce. Toliko o umetnosti.

Slusajte nesto novo, dinosaurusi su izumrli.

ja

pre 10 godina

@Jos samo sva dana,
ja imam! novi album Steven Wilsona,The Raven That Refused to Sing (And Other Stories) je fenomenalan album...Poslusati i albume Grace for Drowning,Insurgentes,kao i ranije albume sa Porcupine Tree

sajbersusha

pre 10 godina

ako mu je PF zavrsena prica, sto onda reciklira njihov repertoar? Pa da - da bi uzeo novce. Toliko o umetnosti.

Slusajte nesto novo, dinosaurusi su izumrli.

alex

pre 10 godina

"Sve je to u redu za velike prostore, ali sta nas ceka u nasoj Areni? Na Uscu ima mesta za Karleuse i Cece, ali nema za ovog coveka! Sramota za Srbiju.. Sto ne napisete da smo mi jedini na ovoj turneji koji cemo imati koncert u Areni!? Verovatno ce za tu potrebu biti i sve umanjeno... Videcemo reprizu koncerta iz Zagreba od pre 2 godine, dok se svuda u Evropi odvija nova postavka! Srbija - zemlja koja je uvek u zaostatku za ostalima!
(VlaD, 29. avgust 2013 12:26)"

WTF. Svakakvih komentara i svakakvih ljudi. Da nadjem i nekoga ko preferise koncert na otvorenom nego na zatvorenom prostoru.

MaMiZ

pre 10 godina

Pa nije Wathers sam Pink Floyd? Bio je deo te super grupe,a onda vise nije.Dakle oni nisu "zavrsena prica",jer sta je sa Davidim Gilmourom koji
je od 1968 u grupi? On je pravi sef grupe.

VlaD

pre 10 godina

Sve je to u redu za velike prostore, ali sta nas ceka u nasoj Areni? Na Uscu ima mesta za Karleuse i Cece, ali nema za ovog coveka! Sramota za Srbiju.. Sto ne napisete da smo mi jedini na ovoj turneji koji cemo imati koncert u Areni!? Verovatno ce za tu potrebu biti i sve umanjeno... Videcemo reprizu koncerta iz Zagreba od pre 2 godine, dok se svuda u Evropi odvija nova postavka! Srbija - zemlja koja je uvek u zaostatku za ostalima!

Saša

pre 10 godina

Obožavam i Votersa i Gilmora. Muzički su potpuno različiti, to je jasno. Voters pravi onako "bolesnu", psihodeličnu muziku, dok je Gilmor više onako "mističan", avangaradan, na momente čak i romantičan. U sinergiji (naravno uz Wrighta i Masona) su činili klasiku i istoriju svetske muzike. Siguran sam da će se njihova muzika kroz sto, dvesta godina, ceniti, izučavati, slušati kao faza u istoriji muzike i imati isti odnos prema tome kao kakav mi danas imamo prema Betovenu ili Bahu.

leandro

pre 10 godina

Echoes mi je mozda i najbolja rok kompozicija ikada. Ej, u ono vreme snimiti pesmu od 20 i kusur minuta...imam utisak da su bendovi koje volim imaju u sebi na neki način uticaj Pink Floyda.

Pink isn't well

pre 10 godina

“Pink Floyd je svoju priču završio sredinom devedesetih i ta priča neće imati nastavak”
Ne bi to Waters ni pominjao da ga dosadni novinari nisu pitali.

Videćemo ga u nedelju i skinuti kapu nakon nastupa.

We're gonna find out where you folks really stand!

MARKONI

pre 10 godina

E da mi je videti Gilmora i Votersa u tandemu kako izvode u comfortably numb, i to bi mi bilo dosta za ceo život, ovo je odličan performans dostojan Pink Floyda ali dok se ne čuje Gilmorovo rastezanje žica nekako nije to to.

Bazinga

pre 10 godina

@VlaD

Koncert je trebao da bude na Uscu, ali zbog male prodaje karata je prebacen u Arenu tek pre neki mesec. Inace mene vise raduje sto ce biti u zatvorenom, ali na zalost ce biti i manja bina.

Projektori , koje masovno koristi, bbolje rade u zatvorenom tj totlnom mraku. Gledao sam ga u obe varijante.


Ne treba trolovati da je Srbija losa u svemu!!! Na vasu zalost, u zivotu ce vam sve biti lose, cak i dobre stvari kada se dogode vi cete pronaci razlog da budu lose. Srecno!

Bazinga

pre 10 godina

@kiki zg

Jesi siguran da 30g nije nista izbacio i napisao?

Taj covek je toliko uradio da i ne mora vise! Nekoliko puta sam ga gledao uzivo, dve razlicite turneje WALL i IN THE FLASH i mogu reci da ne postoji nista bolje po kvalitetu muzike. Pink Floyd su samo njih cetvorica, a uzivo je armija muzicara koju su ulgavnom medju najboljim muzicarima. Sigurno da nedostaju ali nemojte da pomislite jedan trenutak da svirka nije odlicna.

Na turneji 2011, u Londonu, bas na pesmi Con.numb se pojavio David G. na veliko iznenadjenje publike. Obozavam Dejvida, ali tu nije zvucao najbolje, dal zbog opreme ili jednostavno nije bio uvezban. Potrazite na YouTube-u

GagY

pre 10 godina

Majstor,30 godina nije napisao novu pjesmu a mlati takve pare..
Ako me razumijete što želim reći.
(kiki zg, 29. avgust 2013 13:00)

Stvar opšte kulture je izbor da li ćeš komentarisati nešto o čemu nemaš pojma, a barem danas u eri interneta možeš da proveriš šta je ko objavio, i koliko je napisao novih pJesama...ako do danas nisi saznao da Watters redovno objavljuje sjajne solo albume.

opaska

pre 10 godina

Definitivno Dark side of the moon,master pice,čudi me da niko ne spomenu
Atome heart mother,a strana je totalna paranoja a b totalno različito vokali
ludnica od ploče.Pa svirali su zajedno 2005 u Londonu na nešto što je trebao
biti odgovor na live aid/ ko je gledao ?/its cool no excuses,imam zabeleženo
na dvd,sećam se da sam se naježio na prve taktove, otkucaj sata i vokali kao
da je 1972,haos.Iskreno ne pratim nešto Watersa pa nisam ni znao da ima solo albume,ali ovo bi trebao biti događaj,šta otkazano ušće zbog slabe
prodaje karata ? strašno.Ovde će biti sve gore,naš nishwille propada polako,ionako nije za onu ledinu gde i Ron Carter mora da guta onu silnu prašinu,a od silnih poznavaoca u ljubitelja jazza se jadan nije ni čuo,osim prva 2 reda možda.Rekoh ja da to posta pantelejska svetkovina/vašar u Nišu i neki praznik/ pa tako i Waters,good luck Serbio and good night.

VlaD

pre 10 godina

@(Bazinga, 29. avgust 2013 15:25)

O kakvom je "trolovanju" rec? Kog je porekla tacno ta "izvorno" srpska rec!? Vrlo mi je drago sto Vi procenjujete moju srecu u zivotu. Doduse kao nesrecu, sto govori dovoljno o zluradosti vaseg komentara... Moj komentar nije bio nikakvo "trolovanje" nego sam ukazao na to da je uradjena neka vrsta obmane ljudi. Ja sam moju kartu kupio pre oko 6 meseci i to za fan pit, nadajuci se da cu koncert, posle Zagreba, videti na otvorenom prostoru. Par meseci posle su organizatori resili da mi saopste da necu dobiti ono sto sam platio vec nesto drugo sto sam vec video! Da li sam ja kriv zbog losih procena i lose organizacije u Srbiji!? Na Vasu verovatno veliku zalost, i ja sam pogledao ove godine i ovu varijantu na otvorenom. Da budem precizniji, na poluotvorenom prostoru, posto je bio stadion u pitanju. Bio sam fasciniran koliko je bilo bolje nego u Zagrebu! Mislim da ce koncert dosta izgubiti time sto je pomeren u Arenu.. Ali i pored toga svega u pitanju je i dalje veliki umetnik. Covek koji je sa ostalim clanovima Pink Floyd-a promenio muziku! Sa zadovoljstvom cu doci ponovo da vidim i cujem ovo remek delo!

U Srbiji nije sve lose, niti sam to rekao. Problem je u nesposobnim ljudima. Mozda je Vama svejedno sta vam rade sa zivotom ti ljudi, ali ne mora da znaci da je i svima ostalima svejedno... Tako da Vas molim da ne sudite o mojoj i necijoj tudjoj sreci vec gledajte malo sopstveni zivot! Srecno, takodje!

@Leandro

pre 10 godina

Slazem se za Echoes,ali treba naglasiti da je pocetkom sedamdesetih bilo jos side-long pesama u progresivnom roku,kao Lizard od King Crimson-a iz 1970.,Thick as a Brick Jethro Tull-a iz 1972.,Tarkus ELP-a iz 1971.,i naravno,moja omiljena stvar,Supper's Ready sa albuma Foxtrot iz 1972. Remek delo,kao i sve ostale stvari! Uh,to su bila vremena. :)

jos samo 2 dana!!!!!!

pre 10 godina

ako mu je PF zavrsena prica, sto onda reciklira njihov repertoar? Pa da - da bi uzeo novce. Toliko o umetnosti.

Slusajte nesto novo, dinosaurusi su izumrli.
(sajbersusha, 29. avgust 2013 14:26)

Imas li neki predlog, ali da bude bar trecinu kvalitetno kao sto su Flojdi?

jelena

pre 10 godina

ako mu je PF zavrsena prica, sto onda reciklira njihov repertoar? Pa da - da bi uzeo novce. Toliko o umetnosti.

Slusajte nesto novo, dinosaurusi su izumrli.
(sajbersusha, 29. avgust 2013 14:26)

The Wall je delo RW, prvo izguglajte pa komentarišite,hejteri! Ceo život sam sanjala da ću dočekati ovaj dan...i eto ga :))

Milan NS

pre 10 godina

VlaD: "Sto ne napisete da smo mi jedini na ovoj turneji koji cemo imati koncert u Areni!?"

- mozda zato sto su i Prag i Mancester u Arenama? Inace se slazem sa ostalim napisanim (i ja sam se snuzdio kad je lokacija promenjena), ali obrni-okreni, najvaznija mi je sama svirka, ne sirine, duzine. Vidimo se!

Ivan

pre 10 godina

"... Don't be supprised as crack in the ice appears under your feet ..."
Prvi put ovaj album (Wall) sam odlusao sa nekih 16-17 godina (pre nekih 15-tak godina). Nisam mogao normalno da komuniciram posle toga najmanje nedelju dana :)
Pink Floyd je na mene ostavio ogroman utisak, uveren sam da ce tako biti i sa mojom decom.

ZolaNS

pre 10 godina

Pink Floyd kao bend je stvorio jedan takav muzicki kult da se njihove stvari mogu opusteno ubaciti u udzbenike muzicke kulture. Svirali su zajedno na Live 8 festivalu pre smrti velikog Rick Wrighta i to je bio jedan ipak happy end velikog, mozda i najintaligentnijeg i najbolje harmonski sastavljenog benda. Svirali su Nick, Dave i Roger u Londonu 2011. i to je bio kraj jedne lepe price za svagda. I neka je tako, ko zna do cega bi odvelo to "popularno" reokupljanje.








A nedelja je sve blize, bice to spektakl zivota. Vidimo se, pozdrav.

Miomir

pre 10 godina

Za one koji se plase da ce postavka biti znacajno manja nego na stadionima - nece. Sirina bine je 70 metara, parter je prilagodjen tako da bina zahvata i deo auditorijuma. To je desetak metara manje nego produkcija na stadionima, razlika ce se jedva i videti. Sve ostalo je isto kao i na open-air koncertima. Bez brige, dodjite - ovakav sou, makar i bez veceg umetnickog znacaja kada je savremeni muzicki izraz u pitanju, ne treba propustiti.

dajder gajger

pre 10 godina

Pink Floyd mi je jedan od omiljenih bendova. Ovo nije PF ali nešto bliže "originalu" 2013. nigde ne postoji. Svaka čast za Brit Floyd, voleo bih da sam to video. Koliko mi je poznato, ni Dejvid nema planove da traži zamenu za Ričarda - i u pravu je. Dakle, ili THE WALL ili ništa! Sa četvoricom dugogodišnjih drugara idem na koncert i već me drma trema! Kada ostarim, najverovatnije ću 2013. pamtiti baš po ovom događaju. Od ovoga nema bolje, samo drugačije. Pozdrav svima i dobar provod!

ja

pre 10 godina

@Jos samo sva dana,
ja imam! novi album Steven Wilsona,The Raven That Refused to Sing (And Other Stories) je fenomenalan album...Poslusati i albume Grace for Drowning,Insurgentes,kao i ranije albume sa Porcupine Tree

jelena

pre 10 godina

Još jedan dokaz o koliko velikom čoveku se radi!! Deca iz prihvatilišta su pozvana da učestvuju u izvođenju pesme "Another brick in the wall" !

Nikad neću razumeti ove komentare koje postavljuju ljudi kojima je ova tematika totalno nepoznat pojam. Pink Floyd se voli ili ne voli. Nema sredine.

boza

pre 10 godina

bio sam na Australian Pink Floyd show-u. bio sam na Brit Floydu. U nedelju idem na Wall. cak sam i preko b92 dobio ono upoznavanje.
imam 33 godine i nisam idolopoklonik. obrazovan sam i svasta video i cuo do sada.
zato sada sedim u mraku i jednostavno ne mogu da verujem da me trese groznica i da samo o nedelji razmisljam. nema Gilmora, plasim se da cu biti razocaran. iscekujem i nadam se spektaklu. ne mogu da verujem da sam doziveo da Roger svira u bgd. nadam se solo Gilmoru u narednihnpar godina. sve je to pomesano u meni. razumece me samo oni koji sede tamo negde sa druge strane zida i sa odsutnim pogledom zenicam okrenutim ka iznutra traze odgovore ns pitanja koje postavljaju samima sebi.
pravi zaljubljenici znaju o cemu pisem, a drugima toplo preporucujem da pazljivo dlusaju Pink Floyd. zivot ce im biti i lepsi i drugaciji.
vidimo se u nedelju u kombank areni.