Petak, 09.11.2012.

09:50

Rodžer Voters i "The Wall" na Ušću!

Izvor: B92

Rodžer Voters i "The Wall" na Ušæu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

chupacabra

pre 10 godina

mene samo zanima gde ce biti ta sedeca mesta? da li njihova cena ukljuchuje i najbolji audio/vizuelni dozhivljaj? poshto bi poveo svog matorog kome je ovo zhivotna zhelja al sumnjam da bi mogao izdrzhati 2-3 sata na nogama.

Milan

pre 11 godina

Kolko je dobro sto 80% ljudi mora da ostavi komentar ovde samo da kaze da je bio, on je bio da bas on, bravo za tebe :* .. . ccc.. . a da jedva cekam i ja :)

dragan markovic

pre 11 godina

Sjajna vest! I ne bi trebalo da je razni "navijački" komentari pokvare. Budimo na Ušću i uživajmo! Inače, Pink Floyd je grupa a ne pojedinac. Posle Sydovih problema sa drogama Waters je preuzeo palicu. Ali bez Davida Gilmoura (koji je bio najbolji Sydov drug i uskočio da ne bi bend zamro posle Syda), Nicka i Ricka ne bi bilo Pink Floyda. Gilmour uz pomoć Wrighta je Rogerove tekstove "ozvučio" poznatim solažama. Mnogo je pesničkih genija ali ih je malo svoje stihove pretvorilo u muziku. Na kraju videlo se da Roger bez Davida nije daleko dogurao i pored angažovanja poznatih gitarista. Ali su ti albumi slabo prihvaćeni jer nije bilo potpune hemije između teksta (Waters) i muzike(Gilmour i Waters).Tek kad je 2002. godine krenuo sa turnejama gde je preko 90% pesama iz perioda Pink Floyda Roger je punio dvorane. I David je morao da angažuje tekstopisce za poslednja dva albuma Pink Floyda.Ali je ipak ostalo onog prepoznatljivog Pink Floyd zvuka. Doduše, iako su ta dva albuma bila na vrhu top listi, ne mogu se uporediti sa albumima iz najjače ere Pink Floyda. A Turneje Delicate sound... i Division Bell su za vreme pre 20-25 godina bile pojam za sve grupe po spektaklu. A ko je kriv za to što je Waters 1983.godine hteo da ugasi Floyde?! Ne mogu nikako biti otpadnici David, Rick i Nick koji su bili celo vreme u grupi. Bez njih ne bi bilo Pink Floyda. A Rogerov "težak" karakter je opšte poznat. Kao najveća grupa Pink Floyd je vrhunske umetnike Rogera i Davida dovela do vrha.

Aaaaaah ^^

pre 11 godina

Pa ja ne verujem. Mislim da je ovo samo san za mene s obzirom da imam 15 godina, ali moram da se pojavim tamo nekako, moram! Zahvaljujem svom burazeru koji me je od moje 7 godine naucio sta je prava muzika :). Jedva cekam ovaj dan. Zahvalan sam Watersu sto je ovo omogucio, prezahvalan. Ne znam moju reakciju niti cu je znati dok ne sednem za bus do BG-a, i vidim njega, na otvorenoj bini... :)

by the way which one 's pink

pre 11 godina

Malo mi je muka od ovih ljubomornih i isfrustriranih 'gilmourovaca'! Ako ne volite Watersa jednostavno ne morate da dodjete na show! Svako ko iole poznaje opus Floyda zna ko je bio KO u ovom bendu! Do zabune je moglo da dodje po raspadu benda 1985. godine i na početku perioda (1987. godine) kada su trojica 'odmetnika' nastupala pod imenom P.F i oskrnavila to sveto ime sa 2 bezlična i bezvredna studijska albuma! Prema Rogeru je tada izvršena velika nepravda jer većina onih koji su hrlili na rasprodate turneje 'odmetnika' nisu znale da je glavni autor i idejni pokretač svega što je vezano za njihovo zlatno doba (1973-1983) bio Roger u bar 90 % te antologijske zaostavštine. Čak i u periodu rada benda 1968-1972 on je bio dominantan, ali su preostala trojica, a pogotovo Gilmour imali solidan doprinos svemu. David je jedan od najvećih gitarista uopšteno i odličan je pevač, ali je kao autor minoran u poredjenju sa Rogerom!No, kako je vreme proticalo Waters je postajao sve prominentniji i počela je 'da se širi prava istina'. Autor 'Dark Side...Wish You, Animals, The Wall, The Final Cut...konačno dobija više nego zaslužena priznanja od početka ovog milenijuma,a njegova kreativnost i uloga je jasna kada se odgleda bilo koja njegova turneja i odsluša njegov solo album. Čak je i sam Dave G. krajem '90-ih rekao klavijaturisti Jon-u Carin-u (saradniku otpadničkog trija: 'Idi nastupaj uživo sa Rogerom, On je GENIJE' WATERS RULES!!!

markoatl

pre 11 godina

Ko ne voli Watersa, posle koncerta menja misljenje 100%. Arogantan egocentrican ali je genije i daleko iznad ostatka benda.
The Wall mi je bio najmanje omiljen album, bas zato sto je Watersov 90%, ali posle koncerta uzivo to se promenilo...

novi album pf

pre 11 godina

Upravo sam skontao gdje i kad idem na odmor sljedece godine. I mislicu u pauzama... Kako bi bilo lijepo finale da Waters, Gilmour i Mason sjednu, po zadnji put (figurativno receno), i naprave album kao recimo neku zajebanciju za kraj. Mozda nesto nihilisticki kao to sto nema Flojda ko ne voli Sex Pistolse i njihove majice "I hate PINK FLOYD"? Imamo sa jedne strane rokere brontosauruse, nekakve stare rokere koji se furaju da su jos uvijek "u 20-tima" i stalno recikliraju stare hitove. Sa druge strane imamo recimo Flojdovce koji se ponasaju kao penzioneri u smislu stvaranja. Zar to nije sizofreno? Zar je jos jedna izvedba The Wall najbolje sto moze Waters da da? Zar je poruka za kraj da je otudjenje pobjedilo?

god save the queen, pa nastavi...

pre 11 godina

Kakva simbolika! Koncert u Srbiji, crno-crveni marširajući čekići sa albuma Wall, koji simbolizuju nepostojanje razlike između fašizma i komunizma kao totalitarnih ideologija, i crno-crvena koalicija na vlasti.
(waiting for the worms, 9. novembar 2012 14:32)

obe ideologije nastale su u kapitalizmu, sta mislis gde je Rodzer video fasizam? pa kod kuce covece...kapitalizam izvozi sve, pa i ideologiju.

Drakun

pre 11 godina

Bio sam na koncertu u junu 2011, u Budimpešti. Koncert, slaba reč, možda, performans, pozorište, opera ... spektakl ! Dokaz da R`n`R može biti umetnost.
Ljudi, ovo ne smete da propustite. Jeste da je septembar daleko, ali vredi čekati da se konacno NEŠTO veliko desi na Ušću !
Naravno, najbolji bend je Pink Floyd !
Naravno, svaki njihov album je remek delo !
Naravno, najveći kompozitor je Roger Waters !
Naravno, svaki njegov solo album je remek delo!
Naravno, najbolji njegov album je Amused to Death.
I, naravno, čeka se kraj THE WALL turneje, da, konacno, NJIH DVOJICA shvate da su dužni da Sydu i Richardu u čast snime još jedan i poslednji PINK FlOYD album.
A do tog dana i do te poslednje turneje ... koncert na Ušću i nije tako daleko ...

Drakun

vla

pre 11 godina

Fantasticno, svi smo uzbudjeni i svi idemo.
No, bilo bi daleko bolje da su se pomirili pod stare dane i nastupili kao bend!
Richard Wright R.I.P.

Vanzemlajac

pre 11 godina

Gledao koncert dva puta (ove godine i pre par godina) + 'Tamna strana meseca' takodje. Video sam vecinu vrhunskih rock grupa ali ovo je kategorija za sebe. Ne propustiti nikako. Bez obzira da li neko voli muziku Pink Flojda treba videti kako izgleda najveci koncert na svetu. Orkestar koji ga prati ima oko 15 clanova. Sve pesme su odsvirane savrseno. Vizuelni efekti su 'boli glava. Zvuk je savrsen. Pozdrav i uzivajte.

@is there anybody out there?

pre 11 godina

"Kada je pao berlinski zid tadasnji Pink Floydi su napravili legendarni koncert The Wall koji i dan danas oduzima dah."

Grešiš. I tada je to bio samo Roger Waters, bez Gilmura i ostatka benda Pink Floyd.

The Wall – Live in Berlin was a live concert performance by Roger Waters and numerous guest artists, of the Pink Floyd studio album The Wall, itself largely written by Waters during his time with the band. The show was held in Berlin on 21 July 1990, to commemorate the fall of the Berlin Wall eight months earlier. A live album of the concert was released in September 1990. A video of the concert was also commercially released.

The show is often mistakenly referred to as a Pink Floyd concert. This is incorrect, since unlike previous performances of The Wall, the Berlin show took place after Waters had left the band, and involved no members of Pink Floyd's 1990 line-up.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wall_%E2%80%93_Live_in_Berlin

Kazujosi Funaki

pre 11 godina

@Da nije Roger Watersa ne bi bilo ni koncerta PFa u Beču 1994. Ovaj čovek je živa legenda. Da nije Roger Watersa ne bi bilo ni koncerta PFa u Beču 1994. Ovaj čovek je živa legenda. Shine on you crazy diamond.
(antipop, 9. novembar 2012 14:35)
Shine on you crazy diamond.- Sid Baret

Zoran M.

pre 11 godina

Super je ovo , perverzija , ali .. od skupine koja je ostala gospodin David Gilmour za mene je maestralni genije,kao čovek i muzičar.Nemam ništa protiv Rogera,naprotiv.Platio bih i više kartu samo da čujem comfortably numb iz David-ovih prstiju,e to je moja želja.Živeo najveći band !

Jelena

pre 11 godina

Ja se vec pomirila sa tim da nikada necu videti nikog od PF live. Nema sam, jednostavno ne mogu da verujem da cu to da dozivim...priceless

Arnold

pre 11 godina

e kako su ga uboli baš na moj rođendan svaka im čast idem pa makar umro posle toga!doduše gledao sam pink floyd u pešti 1995 godine na PULSE turneji ali cenim da će ovo biti još bolje!
(v, 9. novembar 2012 13:16)

A da nisi ti to sanjao? Pink Floyd nikada nisu svirali u Budimpesti. Na Division Bell turneji su svirali u Pragu.

crazy diamond

pre 11 godina

nista bolje i kvalitetnije nece se cuti u muzici nego sto su to bili Flojdi!!!!! oni su neprevazidjeni.....vanvremenski bend!!!! i vise od toga... uuuhhhhh sjajno!!! postoje odlicni bendovi,sjajni bendovi....a iznad svih njih su Pink Floyd!!!!

B

pre 11 godina

pink floyd je rnr na piper at the gates of dawn,animals i samo sporadicno na ostalim.ocevi i oci rnr su the stooges.za klince:uporediti prvi i istoimeni album gorepomenutih iz 1969 i recimo pink floyd saucerful of secrets iz iste godine.Bog i sesirdzija

Z

pre 11 godina

Ovo je najveci audio-vizuelni spektakl u istoriji RnR muzike, a mislim da sam procitao i najskuplja turneja koja je ikada napravljena. Ovo ce biti dozivljaj koji se pamti ceo zivot. Procesljajte malo po tubeu i pogledajte o kakvom jedinstvenom dozivljaju cemo biti u prilici da prisustvujemo.

toni montano

pre 11 godina

pink floyd je najveci bend u istoriji rocka!svako ko se imalo razume u rock and roll ce to potvrditi.ne postoji grupa sa takvim tekstovima,zvukom,koncertima...jednostavno njihove solaze i tekstovi su stvarale toliko emocija kao niko pre i posle njih.duzno postovanje svima ali pink floyd je jedan jedini.svi na usce 1 septembra jer ovo je definitivno najveci show u istoriji muzike.long live pink floyd!

Dragan

pre 11 godina

Jul, Tuesday 23 - SPLIT POLJUD STADIUM
August, Friday 23 - VIENNA DONAUINSEL
August, Sunday 25 - BUDAPEST PUSKAS FERENC STADIUM
August, Wednesday 28 - BUCHAREST PIATA CONSITUTIEI
August, Friday 30 - SOFIA VASIL LEVSKI STADIUM
Posetioci iz okruzenja ne dolaze!

Nevidjen Show

pre 11 godina

gledao sam dvapura Pink Floyd, kai i RW nastup u Berlini 1990....Ludilo od prestave...a sada moze da bude jos 100x bolje.....ovo je za sva vremena sto covek moze da dozivi....bogu hvala da se to desava kod nas !!!!

wlado

pre 11 godina

ovo je vrh u muzici, ako volis kvatitet moras biti tu, makar i ne slusas pink floyd ili watersa...nema dalje, ako neko zeli da sazna sta je muzika, sta je rock, sta je srz...ovo je odgovor, jedva cekam jos 10 meseci !

dule

pre 11 godina

Bio sam prosle godine u Zagrebu! I zaista, to je bilo neponovljivo iskustvo!
Srecom, imam priliko ponovo sve to dozivjeti! Samo treba docekati septembat...

Rory

pre 11 godina

...ja bio 1994.g. u Beču na Floydima..dakle,nemam potrebe za gledanjem ove skupine imitatora...živjeli!
(Hulk, 9. novembar 2012 13:37)

E pa prijatelju, 1994 sa Floydima nije bio Waters, sto opet nije pravi bend. Aj' zamisli "One of My Turns" bez Watersa.

waiting for the worms

pre 11 godina

Kakva simbolika! Koncert u Srbiji, crno-crveni marširajući čekići sa albuma Wall, koji simbolizuju nepostojanje razlike između fašizma i komunizma kao totalitarnih ideologija, i crno-crvena koalicija na vlasti.

is there anybody out there?

pre 11 godina

Kada je pao berlinski zid tadasnji Pink Floydi su napravili legendarni koncert The Wall koji i dan danas oduzima dah.
Ja sam tada imao 17 godina i cale nije hteo da me pusti da idem u Berlin, iako moram da kazem da sam vec tada imao sve ploce Pink Floyda, a soba mi je bila izlepljena u njihovim plakatima.
Na girai sam znao da odsviram sve!
Sada imam 40 i malo sam se i predozirao ovim bendom, ali cu ici da ih gledam (za razliku od Stonsa koje sam ignorisao jer su se kasno setili da dodju) zato sto zelim da dozivim najbolji audio video dozivljaj na planeti. A bogami, povescu i cerku!

high hopes

pre 11 godina

Gledao sam ga u Zagrebu,racunam-bolje da odgledam i cetvrtinu floyda,nego da ne vidim nista...sto sam ocekivao,to sam i dobio...obzirom da uopste nisam ljubitelj albuma the wall(koji je vrhunac sterilnosti,posto je Watersu,pored nenadmasnih tekstova i konceptualnih ideja,sterilnost najizrazeniji deo karaktera.Ta tkz sterilnost,najmanji udeo je imala na Dark Side Of The Moon,a potom je sve vise uzimala maha na Wish you were here i Animals,da bi na the Wallu bila gotovo nepodnosljiva.The Wall-album sa 5 pesama i recitacijama izmedju.Dodajte na to Watersovu samovolju i dobicete raspad benda),i da je Gilmour nesto najlepse sto sam cuo u rok muzici uopste,ciji su nastupi svetlosnim godinama ispred Watersovih u SVAKOM smislu,bez zaljenja cu propustiti Watersov koncert...nemam snage i treci put(posto bejah na britfloydu) da cujem solo iz comfortably numb(i bilo koje floydove pesme) odsviran iz ''tudjih'' prstiju...toliko,pozdrav svima!

sax

pre 11 godina

Ovo više nije humano. Toliko dobrih koncerata se najavljuje za sledeću godinu da čovek mora uzeti kredit i godišnji odmor kako bi ovo sve ispratio .

v

pre 11 godina

e kako su ga uboli baš na moj rođendan svaka im čast idem pa makar umro posle toga!doduše gledao sam pink floyd u pešti 1995 godine na PULSE turneji ali cenim da će ovo biti još bolje!

saša

pre 11 godina

Gledao sam u Zagrebu. Zaista je savršeno i sveže i posle 30 godina. Kad bi se svi albumi iz perioda 60-80ih uradili u novoj tehnologiji, pokidali bi. To je otprilike, nešto što će se videti sa "the Wall" koncertom.

komsija

pre 11 godina

gledo sam ga ovde u perth-u(aus)...ne bi trebalo propustiti nikako...iako rodger nije moj omiljeni clan floyd-a...u svakom slucaju nista slicno se ne moze videti na rock sceni u dogledno vreme...sad il' nikad...

roodjacklija

pre 11 godina

Da li je moguce...najezio sam se kad sam procitao naslov vesti (iako nisam par sek. mogao da poverujem da sam dobro procitao), ovo je nesto najlepse sto sam danas mogao da cujem, skoro zaplakao od srece...

do the right thing

pre 11 godina

Nije to -to. Pink floyd je vlasnik polovine pesama a Roger druge polivine. floyd-i ne dozvoljavaju pevanje njhovih pesama. Vizuelno je dobar koncert ima poruka-prica je prilagodjena i preradjena za danasnje vreme. zamislis se malo posle vizuelnih efekata ali muzika - nije ono sto sam ocekivao. video , cuo i zaboravio.

nepoznati_tip

pre 11 godina

Aaaa, ne mogu da verujem!!! Jedan i jedini, najveći liričko-muzički genije svih vremena!!! Ne mogu da dočekam!!! Novac nije bitan, nagrebaće se nekako!!! Jedino što mi je žao što neće biti njegovih solo radova koji su genijalni! Za sve koji nisu slušali, preslušajte album "Amused to death" - jedno od najgenijalnijih dela iz svetu muzike svih vremena.

v

pre 11 godina

najezio sam se... pre par godina bio sam na njegovom koncetru u sklopu dark side of the moon, i pored svih grupa po svetu koje sam slusao, ovo je ne ponovljivo! kao da sam slusao mozarta 21 veka, koncert nije bio koncert, to je citava predstava sa ne vidjenom muzickom podlogom... posle turneje po americi cekao sam da dodje sa wall-om u evropu a sad kad vidim da dolaze na usce... bice najjaci koncert ikad!

T

pre 11 godina

Sedim 5 minuta i pokušavam da napišem komentar, ali uopšte ne znam šta. Suze su mi krenule. Ovo je moj najveći san za koji sam mislila da se nikada neće ostvariti.
Dan nije mogao bolje da mi počne.
Može neko da kaže da nisam normalna ali sigurna sam da ima onih koji na barn eki način razumeju ovakvu moju reakciju... :)

T

pre 11 godina

Sedim 5 minuta i pokušavam da napišem komentar, ali uopšte ne znam šta. Suze su mi krenule. Ovo je moj najveći san za koji sam mislila da se nikada neće ostvariti.
Dan nije mogao bolje da mi počne.
Može neko da kaže da nisam normalna ali sigurna sam da ima onih koji na barn eki način razumeju ovakvu moju reakciju... :)

sax

pre 11 godina

Ovo više nije humano. Toliko dobrih koncerata se najavljuje za sledeću godinu da čovek mora uzeti kredit i godišnji odmor kako bi ovo sve ispratio .

is there anybody out there?

pre 11 godina

Kada je pao berlinski zid tadasnji Pink Floydi su napravili legendarni koncert The Wall koji i dan danas oduzima dah.
Ja sam tada imao 17 godina i cale nije hteo da me pusti da idem u Berlin, iako moram da kazem da sam vec tada imao sve ploce Pink Floyda, a soba mi je bila izlepljena u njihovim plakatima.
Na girai sam znao da odsviram sve!
Sada imam 40 i malo sam se i predozirao ovim bendom, ali cu ici da ih gledam (za razliku od Stonsa koje sam ignorisao jer su se kasno setili da dodju) zato sto zelim da dozivim najbolji audio video dozivljaj na planeti. A bogami, povescu i cerku!

saša

pre 11 godina

Gledao sam u Zagrebu. Zaista je savršeno i sveže i posle 30 godina. Kad bi se svi albumi iz perioda 60-80ih uradili u novoj tehnologiji, pokidali bi. To je otprilike, nešto što će se videti sa "the Wall" koncertom.

waiting for the worms

pre 11 godina

Kakva simbolika! Koncert u Srbiji, crno-crveni marširajući čekići sa albuma Wall, koji simbolizuju nepostojanje razlike između fašizma i komunizma kao totalitarnih ideologija, i crno-crvena koalicija na vlasti.

roodjacklija

pre 11 godina

Da li je moguce...najezio sam se kad sam procitao naslov vesti (iako nisam par sek. mogao da poverujem da sam dobro procitao), ovo je nesto najlepse sto sam danas mogao da cujem, skoro zaplakao od srece...

wlado

pre 11 godina

ovo je vrh u muzici, ako volis kvatitet moras biti tu, makar i ne slusas pink floyd ili watersa...nema dalje, ako neko zeli da sazna sta je muzika, sta je rock, sta je srz...ovo je odgovor, jedva cekam jos 10 meseci !

v

pre 11 godina

najezio sam se... pre par godina bio sam na njegovom koncetru u sklopu dark side of the moon, i pored svih grupa po svetu koje sam slusao, ovo je ne ponovljivo! kao da sam slusao mozarta 21 veka, koncert nije bio koncert, to je citava predstava sa ne vidjenom muzickom podlogom... posle turneje po americi cekao sam da dodje sa wall-om u evropu a sad kad vidim da dolaze na usce... bice najjaci koncert ikad!

toni montano

pre 11 godina

pink floyd je najveci bend u istoriji rocka!svako ko se imalo razume u rock and roll ce to potvrditi.ne postoji grupa sa takvim tekstovima,zvukom,koncertima...jednostavno njihove solaze i tekstovi su stvarale toliko emocija kao niko pre i posle njih.duzno postovanje svima ali pink floyd je jedan jedini.svi na usce 1 septembra jer ovo je definitivno najveci show u istoriji muzike.long live pink floyd!

nepoznati_tip

pre 11 godina

Aaaa, ne mogu da verujem!!! Jedan i jedini, najveći liričko-muzički genije svih vremena!!! Ne mogu da dočekam!!! Novac nije bitan, nagrebaće se nekako!!! Jedino što mi je žao što neće biti njegovih solo radova koji su genijalni! Za sve koji nisu slušali, preslušajte album "Amused to death" - jedno od najgenijalnijih dela iz svetu muzike svih vremena.

komsija

pre 11 godina

gledo sam ga ovde u perth-u(aus)...ne bi trebalo propustiti nikako...iako rodger nije moj omiljeni clan floyd-a...u svakom slucaju nista slicno se ne moze videti na rock sceni u dogledno vreme...sad il' nikad...

Z

pre 11 godina

Ovo je najveci audio-vizuelni spektakl u istoriji RnR muzike, a mislim da sam procitao i najskuplja turneja koja je ikada napravljena. Ovo ce biti dozivljaj koji se pamti ceo zivot. Procesljajte malo po tubeu i pogledajte o kakvom jedinstvenom dozivljaju cemo biti u prilici da prisustvujemo.

Rory

pre 11 godina

...ja bio 1994.g. u Beču na Floydima..dakle,nemam potrebe za gledanjem ove skupine imitatora...živjeli!
(Hulk, 9. novembar 2012 13:37)

E pa prijatelju, 1994 sa Floydima nije bio Waters, sto opet nije pravi bend. Aj' zamisli "One of My Turns" bez Watersa.

Nevidjen Show

pre 11 godina

gledao sam dvapura Pink Floyd, kai i RW nastup u Berlini 1990....Ludilo od prestave...a sada moze da bude jos 100x bolje.....ovo je za sva vremena sto covek moze da dozivi....bogu hvala da se to desava kod nas !!!!

crazy diamond

pre 11 godina

nista bolje i kvalitetnije nece se cuti u muzici nego sto su to bili Flojdi!!!!! oni su neprevazidjeni.....vanvremenski bend!!!! i vise od toga... uuuhhhhh sjajno!!! postoje odlicni bendovi,sjajni bendovi....a iznad svih njih su Pink Floyd!!!!

Jelena

pre 11 godina

Ja se vec pomirila sa tim da nikada necu videti nikog od PF live. Nema sam, jednostavno ne mogu da verujem da cu to da dozivim...priceless

Dragan

pre 11 godina

Jul, Tuesday 23 - SPLIT POLJUD STADIUM
August, Friday 23 - VIENNA DONAUINSEL
August, Sunday 25 - BUDAPEST PUSKAS FERENC STADIUM
August, Wednesday 28 - BUCHAREST PIATA CONSITUTIEI
August, Friday 30 - SOFIA VASIL LEVSKI STADIUM
Posetioci iz okruzenja ne dolaze!

v

pre 11 godina

e kako su ga uboli baš na moj rođendan svaka im čast idem pa makar umro posle toga!doduše gledao sam pink floyd u pešti 1995 godine na PULSE turneji ali cenim da će ovo biti još bolje!

dule

pre 11 godina

Bio sam prosle godine u Zagrebu! I zaista, to je bilo neponovljivo iskustvo!
Srecom, imam priliko ponovo sve to dozivjeti! Samo treba docekati septembat...

high hopes

pre 11 godina

Gledao sam ga u Zagrebu,racunam-bolje da odgledam i cetvrtinu floyda,nego da ne vidim nista...sto sam ocekivao,to sam i dobio...obzirom da uopste nisam ljubitelj albuma the wall(koji je vrhunac sterilnosti,posto je Watersu,pored nenadmasnih tekstova i konceptualnih ideja,sterilnost najizrazeniji deo karaktera.Ta tkz sterilnost,najmanji udeo je imala na Dark Side Of The Moon,a potom je sve vise uzimala maha na Wish you were here i Animals,da bi na the Wallu bila gotovo nepodnosljiva.The Wall-album sa 5 pesama i recitacijama izmedju.Dodajte na to Watersovu samovolju i dobicete raspad benda),i da je Gilmour nesto najlepse sto sam cuo u rok muzici uopste,ciji su nastupi svetlosnim godinama ispred Watersovih u SVAKOM smislu,bez zaljenja cu propustiti Watersov koncert...nemam snage i treci put(posto bejah na britfloydu) da cujem solo iz comfortably numb(i bilo koje floydove pesme) odsviran iz ''tudjih'' prstiju...toliko,pozdrav svima!

Vanzemlajac

pre 11 godina

Gledao koncert dva puta (ove godine i pre par godina) + 'Tamna strana meseca' takodje. Video sam vecinu vrhunskih rock grupa ali ovo je kategorija za sebe. Ne propustiti nikako. Bez obzira da li neko voli muziku Pink Flojda treba videti kako izgleda najveci koncert na svetu. Orkestar koji ga prati ima oko 15 clanova. Sve pesme su odsvirane savrseno. Vizuelni efekti su 'boli glava. Zvuk je savrsen. Pozdrav i uzivajte.

Zoran M.

pre 11 godina

Super je ovo , perverzija , ali .. od skupine koja je ostala gospodin David Gilmour za mene je maestralni genije,kao čovek i muzičar.Nemam ništa protiv Rogera,naprotiv.Platio bih i više kartu samo da čujem comfortably numb iz David-ovih prstiju,e to je moja želja.Živeo najveći band !

by the way which one 's pink

pre 11 godina

Malo mi je muka od ovih ljubomornih i isfrustriranih 'gilmourovaca'! Ako ne volite Watersa jednostavno ne morate da dodjete na show! Svako ko iole poznaje opus Floyda zna ko je bio KO u ovom bendu! Do zabune je moglo da dodje po raspadu benda 1985. godine i na početku perioda (1987. godine) kada su trojica 'odmetnika' nastupala pod imenom P.F i oskrnavila to sveto ime sa 2 bezlična i bezvredna studijska albuma! Prema Rogeru je tada izvršena velika nepravda jer većina onih koji su hrlili na rasprodate turneje 'odmetnika' nisu znale da je glavni autor i idejni pokretač svega što je vezano za njihovo zlatno doba (1973-1983) bio Roger u bar 90 % te antologijske zaostavštine. Čak i u periodu rada benda 1968-1972 on je bio dominantan, ali su preostala trojica, a pogotovo Gilmour imali solidan doprinos svemu. David je jedan od najvećih gitarista uopšteno i odličan je pevač, ali je kao autor minoran u poredjenju sa Rogerom!No, kako je vreme proticalo Waters je postajao sve prominentniji i počela je 'da se širi prava istina'. Autor 'Dark Side...Wish You, Animals, The Wall, The Final Cut...konačno dobija više nego zaslužena priznanja od početka ovog milenijuma,a njegova kreativnost i uloga je jasna kada se odgleda bilo koja njegova turneja i odsluša njegov solo album. Čak je i sam Dave G. krajem '90-ih rekao klavijaturisti Jon-u Carin-u (saradniku otpadničkog trija: 'Idi nastupaj uživo sa Rogerom, On je GENIJE' WATERS RULES!!!

Arnold

pre 11 godina

e kako su ga uboli baš na moj rođendan svaka im čast idem pa makar umro posle toga!doduše gledao sam pink floyd u pešti 1995 godine na PULSE turneji ali cenim da će ovo biti još bolje!
(v, 9. novembar 2012 13:16)

A da nisi ti to sanjao? Pink Floyd nikada nisu svirali u Budimpesti. Na Division Bell turneji su svirali u Pragu.

god save the queen, pa nastavi...

pre 11 godina

Kakva simbolika! Koncert u Srbiji, crno-crveni marširajući čekići sa albuma Wall, koji simbolizuju nepostojanje razlike između fašizma i komunizma kao totalitarnih ideologija, i crno-crvena koalicija na vlasti.
(waiting for the worms, 9. novembar 2012 14:32)

obe ideologije nastale su u kapitalizmu, sta mislis gde je Rodzer video fasizam? pa kod kuce covece...kapitalizam izvozi sve, pa i ideologiju.

Aaaaaah ^^

pre 11 godina

Pa ja ne verujem. Mislim da je ovo samo san za mene s obzirom da imam 15 godina, ali moram da se pojavim tamo nekako, moram! Zahvaljujem svom burazeru koji me je od moje 7 godine naucio sta je prava muzika :). Jedva cekam ovaj dan. Zahvalan sam Watersu sto je ovo omogucio, prezahvalan. Ne znam moju reakciju niti cu je znati dok ne sednem za bus do BG-a, i vidim njega, na otvorenoj bini... :)

Kazujosi Funaki

pre 11 godina

@Da nije Roger Watersa ne bi bilo ni koncerta PFa u Beču 1994. Ovaj čovek je živa legenda. Da nije Roger Watersa ne bi bilo ni koncerta PFa u Beču 1994. Ovaj čovek je živa legenda. Shine on you crazy diamond.
(antipop, 9. novembar 2012 14:35)
Shine on you crazy diamond.- Sid Baret

@is there anybody out there?

pre 11 godina

"Kada je pao berlinski zid tadasnji Pink Floydi su napravili legendarni koncert The Wall koji i dan danas oduzima dah."

Grešiš. I tada je to bio samo Roger Waters, bez Gilmura i ostatka benda Pink Floyd.

The Wall – Live in Berlin was a live concert performance by Roger Waters and numerous guest artists, of the Pink Floyd studio album The Wall, itself largely written by Waters during his time with the band. The show was held in Berlin on 21 July 1990, to commemorate the fall of the Berlin Wall eight months earlier. A live album of the concert was released in September 1990. A video of the concert was also commercially released.

The show is often mistakenly referred to as a Pink Floyd concert. This is incorrect, since unlike previous performances of The Wall, the Berlin show took place after Waters had left the band, and involved no members of Pink Floyd's 1990 line-up.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wall_%E2%80%93_Live_in_Berlin

Drakun

pre 11 godina

Bio sam na koncertu u junu 2011, u Budimpešti. Koncert, slaba reč, možda, performans, pozorište, opera ... spektakl ! Dokaz da R`n`R može biti umetnost.
Ljudi, ovo ne smete da propustite. Jeste da je septembar daleko, ali vredi čekati da se konacno NEŠTO veliko desi na Ušću !
Naravno, najbolji bend je Pink Floyd !
Naravno, svaki njihov album je remek delo !
Naravno, najveći kompozitor je Roger Waters !
Naravno, svaki njegov solo album je remek delo!
Naravno, najbolji njegov album je Amused to Death.
I, naravno, čeka se kraj THE WALL turneje, da, konacno, NJIH DVOJICA shvate da su dužni da Sydu i Richardu u čast snime još jedan i poslednji PINK FlOYD album.
A do tog dana i do te poslednje turneje ... koncert na Ušću i nije tako daleko ...

Drakun

do the right thing

pre 11 godina

Nije to -to. Pink floyd je vlasnik polovine pesama a Roger druge polivine. floyd-i ne dozvoljavaju pevanje njhovih pesama. Vizuelno je dobar koncert ima poruka-prica je prilagodjena i preradjena za danasnje vreme. zamislis se malo posle vizuelnih efekata ali muzika - nije ono sto sam ocekivao. video , cuo i zaboravio.

markoatl

pre 11 godina

Ko ne voli Watersa, posle koncerta menja misljenje 100%. Arogantan egocentrican ali je genije i daleko iznad ostatka benda.
The Wall mi je bio najmanje omiljen album, bas zato sto je Watersov 90%, ali posle koncerta uzivo to se promenilo...

dragan markovic

pre 11 godina

Sjajna vest! I ne bi trebalo da je razni "navijački" komentari pokvare. Budimo na Ušću i uživajmo! Inače, Pink Floyd je grupa a ne pojedinac. Posle Sydovih problema sa drogama Waters je preuzeo palicu. Ali bez Davida Gilmoura (koji je bio najbolji Sydov drug i uskočio da ne bi bend zamro posle Syda), Nicka i Ricka ne bi bilo Pink Floyda. Gilmour uz pomoć Wrighta je Rogerove tekstove "ozvučio" poznatim solažama. Mnogo je pesničkih genija ali ih je malo svoje stihove pretvorilo u muziku. Na kraju videlo se da Roger bez Davida nije daleko dogurao i pored angažovanja poznatih gitarista. Ali su ti albumi slabo prihvaćeni jer nije bilo potpune hemije između teksta (Waters) i muzike(Gilmour i Waters).Tek kad je 2002. godine krenuo sa turnejama gde je preko 90% pesama iz perioda Pink Floyda Roger je punio dvorane. I David je morao da angažuje tekstopisce za poslednja dva albuma Pink Floyda.Ali je ipak ostalo onog prepoznatljivog Pink Floyd zvuka. Doduše, iako su ta dva albuma bila na vrhu top listi, ne mogu se uporediti sa albumima iz najjače ere Pink Floyda. A Turneje Delicate sound... i Division Bell su za vreme pre 20-25 godina bile pojam za sve grupe po spektaklu. A ko je kriv za to što je Waters 1983.godine hteo da ugasi Floyde?! Ne mogu nikako biti otpadnici David, Rick i Nick koji su bili celo vreme u grupi. Bez njih ne bi bilo Pink Floyda. A Rogerov "težak" karakter je opšte poznat. Kao najveća grupa Pink Floyd je vrhunske umetnike Rogera i Davida dovela do vrha.

B

pre 11 godina

pink floyd je rnr na piper at the gates of dawn,animals i samo sporadicno na ostalim.ocevi i oci rnr su the stooges.za klince:uporediti prvi i istoimeni album gorepomenutih iz 1969 i recimo pink floyd saucerful of secrets iz iste godine.Bog i sesirdzija

vla

pre 11 godina

Fantasticno, svi smo uzbudjeni i svi idemo.
No, bilo bi daleko bolje da su se pomirili pod stare dane i nastupili kao bend!
Richard Wright R.I.P.

novi album pf

pre 11 godina

Upravo sam skontao gdje i kad idem na odmor sljedece godine. I mislicu u pauzama... Kako bi bilo lijepo finale da Waters, Gilmour i Mason sjednu, po zadnji put (figurativno receno), i naprave album kao recimo neku zajebanciju za kraj. Mozda nesto nihilisticki kao to sto nema Flojda ko ne voli Sex Pistolse i njihove majice "I hate PINK FLOYD"? Imamo sa jedne strane rokere brontosauruse, nekakve stare rokere koji se furaju da su jos uvijek "u 20-tima" i stalno recikliraju stare hitove. Sa druge strane imamo recimo Flojdovce koji se ponasaju kao penzioneri u smislu stvaranja. Zar to nije sizofreno? Zar je jos jedna izvedba The Wall najbolje sto moze Waters da da? Zar je poruka za kraj da je otudjenje pobjedilo?

Milan

pre 11 godina

Kolko je dobro sto 80% ljudi mora da ostavi komentar ovde samo da kaze da je bio, on je bio da bas on, bravo za tebe :* .. . ccc.. . a da jedva cekam i ja :)

chupacabra

pre 10 godina

mene samo zanima gde ce biti ta sedeca mesta? da li njihova cena ukljuchuje i najbolji audio/vizuelni dozhivljaj? poshto bi poveo svog matorog kome je ovo zhivotna zhelja al sumnjam da bi mogao izdrzhati 2-3 sata na nogama.

do the right thing

pre 11 godina

Nije to -to. Pink floyd je vlasnik polovine pesama a Roger druge polivine. floyd-i ne dozvoljavaju pevanje njhovih pesama. Vizuelno je dobar koncert ima poruka-prica je prilagodjena i preradjena za danasnje vreme. zamislis se malo posle vizuelnih efekata ali muzika - nije ono sto sam ocekivao. video , cuo i zaboravio.

high hopes

pre 11 godina

Gledao sam ga u Zagrebu,racunam-bolje da odgledam i cetvrtinu floyda,nego da ne vidim nista...sto sam ocekivao,to sam i dobio...obzirom da uopste nisam ljubitelj albuma the wall(koji je vrhunac sterilnosti,posto je Watersu,pored nenadmasnih tekstova i konceptualnih ideja,sterilnost najizrazeniji deo karaktera.Ta tkz sterilnost,najmanji udeo je imala na Dark Side Of The Moon,a potom je sve vise uzimala maha na Wish you were here i Animals,da bi na the Wallu bila gotovo nepodnosljiva.The Wall-album sa 5 pesama i recitacijama izmedju.Dodajte na to Watersovu samovolju i dobicete raspad benda),i da je Gilmour nesto najlepse sto sam cuo u rok muzici uopste,ciji su nastupi svetlosnim godinama ispred Watersovih u SVAKOM smislu,bez zaljenja cu propustiti Watersov koncert...nemam snage i treci put(posto bejah na britfloydu) da cujem solo iz comfortably numb(i bilo koje floydove pesme) odsviran iz ''tudjih'' prstiju...toliko,pozdrav svima!

B

pre 11 godina

pink floyd je rnr na piper at the gates of dawn,animals i samo sporadicno na ostalim.ocevi i oci rnr su the stooges.za klince:uporediti prvi i istoimeni album gorepomenutih iz 1969 i recimo pink floyd saucerful of secrets iz iste godine.Bog i sesirdzija

waiting for the worms

pre 11 godina

Kakva simbolika! Koncert u Srbiji, crno-crveni marširajući čekići sa albuma Wall, koji simbolizuju nepostojanje razlike između fašizma i komunizma kao totalitarnih ideologija, i crno-crvena koalicija na vlasti.

by the way which one 's pink

pre 11 godina

Malo mi je muka od ovih ljubomornih i isfrustriranih 'gilmourovaca'! Ako ne volite Watersa jednostavno ne morate da dodjete na show! Svako ko iole poznaje opus Floyda zna ko je bio KO u ovom bendu! Do zabune je moglo da dodje po raspadu benda 1985. godine i na početku perioda (1987. godine) kada su trojica 'odmetnika' nastupala pod imenom P.F i oskrnavila to sveto ime sa 2 bezlična i bezvredna studijska albuma! Prema Rogeru je tada izvršena velika nepravda jer većina onih koji su hrlili na rasprodate turneje 'odmetnika' nisu znale da je glavni autor i idejni pokretač svega što je vezano za njihovo zlatno doba (1973-1983) bio Roger u bar 90 % te antologijske zaostavštine. Čak i u periodu rada benda 1968-1972 on je bio dominantan, ali su preostala trojica, a pogotovo Gilmour imali solidan doprinos svemu. David je jedan od najvećih gitarista uopšteno i odličan je pevač, ali je kao autor minoran u poredjenju sa Rogerom!No, kako je vreme proticalo Waters je postajao sve prominentniji i počela je 'da se širi prava istina'. Autor 'Dark Side...Wish You, Animals, The Wall, The Final Cut...konačno dobija više nego zaslužena priznanja od početka ovog milenijuma,a njegova kreativnost i uloga je jasna kada se odgleda bilo koja njegova turneja i odsluša njegov solo album. Čak je i sam Dave G. krajem '90-ih rekao klavijaturisti Jon-u Carin-u (saradniku otpadničkog trija: 'Idi nastupaj uživo sa Rogerom, On je GENIJE' WATERS RULES!!!

is there anybody out there?

pre 11 godina

Kada je pao berlinski zid tadasnji Pink Floydi su napravili legendarni koncert The Wall koji i dan danas oduzima dah.
Ja sam tada imao 17 godina i cale nije hteo da me pusti da idem u Berlin, iako moram da kazem da sam vec tada imao sve ploce Pink Floyda, a soba mi je bila izlepljena u njihovim plakatima.
Na girai sam znao da odsviram sve!
Sada imam 40 i malo sam se i predozirao ovim bendom, ali cu ici da ih gledam (za razliku od Stonsa koje sam ignorisao jer su se kasno setili da dodju) zato sto zelim da dozivim najbolji audio video dozivljaj na planeti. A bogami, povescu i cerku!

T

pre 11 godina

Sedim 5 minuta i pokušavam da napišem komentar, ali uopšte ne znam šta. Suze su mi krenule. Ovo je moj najveći san za koji sam mislila da se nikada neće ostvariti.
Dan nije mogao bolje da mi počne.
Može neko da kaže da nisam normalna ali sigurna sam da ima onih koji na barn eki način razumeju ovakvu moju reakciju... :)

novi album pf

pre 11 godina

Upravo sam skontao gdje i kad idem na odmor sljedece godine. I mislicu u pauzama... Kako bi bilo lijepo finale da Waters, Gilmour i Mason sjednu, po zadnji put (figurativno receno), i naprave album kao recimo neku zajebanciju za kraj. Mozda nesto nihilisticki kao to sto nema Flojda ko ne voli Sex Pistolse i njihove majice "I hate PINK FLOYD"? Imamo sa jedne strane rokere brontosauruse, nekakve stare rokere koji se furaju da su jos uvijek "u 20-tima" i stalno recikliraju stare hitove. Sa druge strane imamo recimo Flojdovce koji se ponasaju kao penzioneri u smislu stvaranja. Zar to nije sizofreno? Zar je jos jedna izvedba The Wall najbolje sto moze Waters da da? Zar je poruka za kraj da je otudjenje pobjedilo?

Rory

pre 11 godina

...ja bio 1994.g. u Beču na Floydima..dakle,nemam potrebe za gledanjem ove skupine imitatora...živjeli!
(Hulk, 9. novembar 2012 13:37)

E pa prijatelju, 1994 sa Floydima nije bio Waters, sto opet nije pravi bend. Aj' zamisli "One of My Turns" bez Watersa.

wlado

pre 11 godina

ovo je vrh u muzici, ako volis kvatitet moras biti tu, makar i ne slusas pink floyd ili watersa...nema dalje, ako neko zeli da sazna sta je muzika, sta je rock, sta je srz...ovo je odgovor, jedva cekam jos 10 meseci !

Dragan

pre 11 godina

Jul, Tuesday 23 - SPLIT POLJUD STADIUM
August, Friday 23 - VIENNA DONAUINSEL
August, Sunday 25 - BUDAPEST PUSKAS FERENC STADIUM
August, Wednesday 28 - BUCHAREST PIATA CONSITUTIEI
August, Friday 30 - SOFIA VASIL LEVSKI STADIUM
Posetioci iz okruzenja ne dolaze!

Zoran M.

pre 11 godina

Super je ovo , perverzija , ali .. od skupine koja je ostala gospodin David Gilmour za mene je maestralni genije,kao čovek i muzičar.Nemam ništa protiv Rogera,naprotiv.Platio bih i više kartu samo da čujem comfortably numb iz David-ovih prstiju,e to je moja želja.Živeo najveći band !

god save the queen, pa nastavi...

pre 11 godina

Kakva simbolika! Koncert u Srbiji, crno-crveni marširajući čekići sa albuma Wall, koji simbolizuju nepostojanje razlike između fašizma i komunizma kao totalitarnih ideologija, i crno-crvena koalicija na vlasti.
(waiting for the worms, 9. novembar 2012 14:32)

obe ideologije nastale su u kapitalizmu, sta mislis gde je Rodzer video fasizam? pa kod kuce covece...kapitalizam izvozi sve, pa i ideologiju.

markoatl

pre 11 godina

Ko ne voli Watersa, posle koncerta menja misljenje 100%. Arogantan egocentrican ali je genije i daleko iznad ostatka benda.
The Wall mi je bio najmanje omiljen album, bas zato sto je Watersov 90%, ali posle koncerta uzivo to se promenilo...

dragan markovic

pre 11 godina

Sjajna vest! I ne bi trebalo da je razni "navijački" komentari pokvare. Budimo na Ušću i uživajmo! Inače, Pink Floyd je grupa a ne pojedinac. Posle Sydovih problema sa drogama Waters je preuzeo palicu. Ali bez Davida Gilmoura (koji je bio najbolji Sydov drug i uskočio da ne bi bend zamro posle Syda), Nicka i Ricka ne bi bilo Pink Floyda. Gilmour uz pomoć Wrighta je Rogerove tekstove "ozvučio" poznatim solažama. Mnogo je pesničkih genija ali ih je malo svoje stihove pretvorilo u muziku. Na kraju videlo se da Roger bez Davida nije daleko dogurao i pored angažovanja poznatih gitarista. Ali su ti albumi slabo prihvaćeni jer nije bilo potpune hemije između teksta (Waters) i muzike(Gilmour i Waters).Tek kad je 2002. godine krenuo sa turnejama gde je preko 90% pesama iz perioda Pink Floyda Roger je punio dvorane. I David je morao da angažuje tekstopisce za poslednja dva albuma Pink Floyda.Ali je ipak ostalo onog prepoznatljivog Pink Floyd zvuka. Doduše, iako su ta dva albuma bila na vrhu top listi, ne mogu se uporediti sa albumima iz najjače ere Pink Floyda. A Turneje Delicate sound... i Division Bell su za vreme pre 20-25 godina bile pojam za sve grupe po spektaklu. A ko je kriv za to što je Waters 1983.godine hteo da ugasi Floyde?! Ne mogu nikako biti otpadnici David, Rick i Nick koji su bili celo vreme u grupi. Bez njih ne bi bilo Pink Floyda. A Rogerov "težak" karakter je opšte poznat. Kao najveća grupa Pink Floyd je vrhunske umetnike Rogera i Davida dovela do vrha.

v

pre 11 godina

e kako su ga uboli baš na moj rođendan svaka im čast idem pa makar umro posle toga!doduše gledao sam pink floyd u pešti 1995 godine na PULSE turneji ali cenim da će ovo biti još bolje!

toni montano

pre 11 godina

pink floyd je najveci bend u istoriji rocka!svako ko se imalo razume u rock and roll ce to potvrditi.ne postoji grupa sa takvim tekstovima,zvukom,koncertima...jednostavno njihove solaze i tekstovi su stvarale toliko emocija kao niko pre i posle njih.duzno postovanje svima ali pink floyd je jedan jedini.svi na usce 1 septembra jer ovo je definitivno najveci show u istoriji muzike.long live pink floyd!

crazy diamond

pre 11 godina

nista bolje i kvalitetnije nece se cuti u muzici nego sto su to bili Flojdi!!!!! oni su neprevazidjeni.....vanvremenski bend!!!! i vise od toga... uuuhhhhh sjajno!!! postoje odlicni bendovi,sjajni bendovi....a iznad svih njih su Pink Floyd!!!!

Kazujosi Funaki

pre 11 godina

@Da nije Roger Watersa ne bi bilo ni koncerta PFa u Beču 1994. Ovaj čovek je živa legenda. Da nije Roger Watersa ne bi bilo ni koncerta PFa u Beču 1994. Ovaj čovek je živa legenda. Shine on you crazy diamond.
(antipop, 9. novembar 2012 14:35)
Shine on you crazy diamond.- Sid Baret

v

pre 11 godina

najezio sam se... pre par godina bio sam na njegovom koncetru u sklopu dark side of the moon, i pored svih grupa po svetu koje sam slusao, ovo je ne ponovljivo! kao da sam slusao mozarta 21 veka, koncert nije bio koncert, to je citava predstava sa ne vidjenom muzickom podlogom... posle turneje po americi cekao sam da dodje sa wall-om u evropu a sad kad vidim da dolaze na usce... bice najjaci koncert ikad!

nepoznati_tip

pre 11 godina

Aaaa, ne mogu da verujem!!! Jedan i jedini, najveći liričko-muzički genije svih vremena!!! Ne mogu da dočekam!!! Novac nije bitan, nagrebaće se nekako!!! Jedino što mi je žao što neće biti njegovih solo radova koji su genijalni! Za sve koji nisu slušali, preslušajte album "Amused to death" - jedno od najgenijalnijih dela iz svetu muzike svih vremena.

roodjacklija

pre 11 godina

Da li je moguce...najezio sam se kad sam procitao naslov vesti (iako nisam par sek. mogao da poverujem da sam dobro procitao), ovo je nesto najlepse sto sam danas mogao da cujem, skoro zaplakao od srece...

komsija

pre 11 godina

gledo sam ga ovde u perth-u(aus)...ne bi trebalo propustiti nikako...iako rodger nije moj omiljeni clan floyd-a...u svakom slucaju nista slicno se ne moze videti na rock sceni u dogledno vreme...sad il' nikad...

dule

pre 11 godina

Bio sam prosle godine u Zagrebu! I zaista, to je bilo neponovljivo iskustvo!
Srecom, imam priliko ponovo sve to dozivjeti! Samo treba docekati septembat...

Z

pre 11 godina

Ovo je najveci audio-vizuelni spektakl u istoriji RnR muzike, a mislim da sam procitao i najskuplja turneja koja je ikada napravljena. Ovo ce biti dozivljaj koji se pamti ceo zivot. Procesljajte malo po tubeu i pogledajte o kakvom jedinstvenom dozivljaju cemo biti u prilici da prisustvujemo.

Arnold

pre 11 godina

e kako su ga uboli baš na moj rođendan svaka im čast idem pa makar umro posle toga!doduše gledao sam pink floyd u pešti 1995 godine na PULSE turneji ali cenim da će ovo biti još bolje!
(v, 9. novembar 2012 13:16)

A da nisi ti to sanjao? Pink Floyd nikada nisu svirali u Budimpesti. Na Division Bell turneji su svirali u Pragu.

Vanzemlajac

pre 11 godina

Gledao koncert dva puta (ove godine i pre par godina) + 'Tamna strana meseca' takodje. Video sam vecinu vrhunskih rock grupa ali ovo je kategorija za sebe. Ne propustiti nikako. Bez obzira da li neko voli muziku Pink Flojda treba videti kako izgleda najveci koncert na svetu. Orkestar koji ga prati ima oko 15 clanova. Sve pesme su odsvirane savrseno. Vizuelni efekti su 'boli glava. Zvuk je savrsen. Pozdrav i uzivajte.

saša

pre 11 godina

Gledao sam u Zagrebu. Zaista je savršeno i sveže i posle 30 godina. Kad bi se svi albumi iz perioda 60-80ih uradili u novoj tehnologiji, pokidali bi. To je otprilike, nešto što će se videti sa "the Wall" koncertom.

sax

pre 11 godina

Ovo više nije humano. Toliko dobrih koncerata se najavljuje za sledeću godinu da čovek mora uzeti kredit i godišnji odmor kako bi ovo sve ispratio .

Nevidjen Show

pre 11 godina

gledao sam dvapura Pink Floyd, kai i RW nastup u Berlini 1990....Ludilo od prestave...a sada moze da bude jos 100x bolje.....ovo je za sva vremena sto covek moze da dozivi....bogu hvala da se to desava kod nas !!!!

Jelena

pre 11 godina

Ja se vec pomirila sa tim da nikada necu videti nikog od PF live. Nema sam, jednostavno ne mogu da verujem da cu to da dozivim...priceless

@is there anybody out there?

pre 11 godina

"Kada je pao berlinski zid tadasnji Pink Floydi su napravili legendarni koncert The Wall koji i dan danas oduzima dah."

Grešiš. I tada je to bio samo Roger Waters, bez Gilmura i ostatka benda Pink Floyd.

The Wall – Live in Berlin was a live concert performance by Roger Waters and numerous guest artists, of the Pink Floyd studio album The Wall, itself largely written by Waters during his time with the band. The show was held in Berlin on 21 July 1990, to commemorate the fall of the Berlin Wall eight months earlier. A live album of the concert was released in September 1990. A video of the concert was also commercially released.

The show is often mistakenly referred to as a Pink Floyd concert. This is incorrect, since unlike previous performances of The Wall, the Berlin show took place after Waters had left the band, and involved no members of Pink Floyd's 1990 line-up.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wall_%E2%80%93_Live_in_Berlin

vla

pre 11 godina

Fantasticno, svi smo uzbudjeni i svi idemo.
No, bilo bi daleko bolje da su se pomirili pod stare dane i nastupili kao bend!
Richard Wright R.I.P.

Drakun

pre 11 godina

Bio sam na koncertu u junu 2011, u Budimpešti. Koncert, slaba reč, možda, performans, pozorište, opera ... spektakl ! Dokaz da R`n`R može biti umetnost.
Ljudi, ovo ne smete da propustite. Jeste da je septembar daleko, ali vredi čekati da se konacno NEŠTO veliko desi na Ušću !
Naravno, najbolji bend je Pink Floyd !
Naravno, svaki njihov album je remek delo !
Naravno, najveći kompozitor je Roger Waters !
Naravno, svaki njegov solo album je remek delo!
Naravno, najbolji njegov album je Amused to Death.
I, naravno, čeka se kraj THE WALL turneje, da, konacno, NJIH DVOJICA shvate da su dužni da Sydu i Richardu u čast snime još jedan i poslednji PINK FlOYD album.
A do tog dana i do te poslednje turneje ... koncert na Ušću i nije tako daleko ...

Drakun

Aaaaaah ^^

pre 11 godina

Pa ja ne verujem. Mislim da je ovo samo san za mene s obzirom da imam 15 godina, ali moram da se pojavim tamo nekako, moram! Zahvaljujem svom burazeru koji me je od moje 7 godine naucio sta je prava muzika :). Jedva cekam ovaj dan. Zahvalan sam Watersu sto je ovo omogucio, prezahvalan. Ne znam moju reakciju niti cu je znati dok ne sednem za bus do BG-a, i vidim njega, na otvorenoj bini... :)

Milan

pre 11 godina

Kolko je dobro sto 80% ljudi mora da ostavi komentar ovde samo da kaze da je bio, on je bio da bas on, bravo za tebe :* .. . ccc.. . a da jedva cekam i ja :)

chupacabra

pre 10 godina

mene samo zanima gde ce biti ta sedeca mesta? da li njihova cena ukljuchuje i najbolji audio/vizuelni dozhivljaj? poshto bi poveo svog matorog kome je ovo zhivotna zhelja al sumnjam da bi mogao izdrzhati 2-3 sata na nogama.