Utorak, 30.10.2012.

21:55

Dizni sprema novi „Star Wars" film

Izvor: B92

Dizni sprema novi „Star Wars" film IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Disney employee

pre 11 godina

Pa da. Dizni imperija uzvraca udarac! Bilo je pitanje vremena kada ce Lukas kompletno unistiti "Star Wars" serijal, I bilo je pitanje vremena kada ce Dizni kupiti "Lucasfilms" I "unaprediti I oziveti" posrnulu franshizu.
ha!
Go Mickey!

Android 17

pre 11 godina

@BoxOffice: Postoje 3 scenarija koja su zapravo lazna, taj lik koji je pisao o tome i navodno nabavio te scenarije je kasnije tuzen. :-) A takodje se suskalo o neka 3 dela koja ce se raditi o Jodi. :-)

jerko

pre 11 godina

@farscape

rodjace, nadam se da ne mislis da je sw film za sve generacije. to je bajkica o borbi dobra i zla koja je primerena istom uzrastu koji gleda aladina, petra pana itd...dakle diznijev specijalitet. ovde mislim na originalnu lukasovu pricu. kotor 1, a posebno 2 su druga prica

good night sweet prince

pre 11 godina

Lukas neće praviti nove filmove. Ima zapisane ideje za epizode 7, 8, 9, ali on neće imati direktnu ulogu u njihovom pravljenju, osim ako se Dizni ne nekani da stavi jednog ispodprosečnog reditelja poput njega da režira film vredan nekoliko stotina miliona dolara. Takođe, LukasFilm ide u ruke jednom od njegovih bližih saradnika. Imate njegovu izjavu na

http://youtu.be/YyqlTi7lkhY

djura

pre 11 godina

Mislim da se gubi poenta..Naravno da im materijala za jos 63 filma, ali dokle ce to ici u razvodnjavanju onoga sto nas je nateralo da na popisu se opredelimo za: dzedaj. Ko razume razume, ko ne, vidimo se 2015 u `sikvulu`

republika

pre 11 godina

Ok za sve koji ovde lupetaju o kanonu "Ratova zvezda":

1. Da, Lukas je "kao" razmišljao o epizodama 7, 8 i 9, ali o njima ništa ozbiljnije nije govorio (da li stvarno nije hteo da ih dalje razmatra ili je samo pametno ćutao - ne znamo). Jednom prilikom je rekao da će se te tri (završne) epizode koncentrisati na starog Luka Skajvokera kao povučenog heroja, i da su zamišljene više kao introspekcija/karaterna drama jednog junaka i njegove unutrašnje demone, nego svemirska fentezi epopeja. Ali je do juče kategorično odbijao da će se ikada snimati nove Epizode (prošireni univerzum u knjigama, stripovima i igrama je druga stvar, govorimo filmu i zvaničnim nastavcima).

2. Luk koji preživljava armagedonsku bitku i dolazi na Zemlju - njet. Nikad nije bilo, niti će biti. To je "Battlestar Galactica". Fan fikcija se ne računa, po fan fikciji i Dart Vejder može da osvaja Narniju uz pomoć prstena moći a da se protiv njega bore Betmen i Hari Poter.

3. Niko nikada nigde nije spomenuo Epizode 10, 11, 12. Opet, ne računamo fanfikciju, samo kanon.

4. Palpatin/Imperator Sidius je poginuo na kraju "Džedaja", ali u proširenom univerzumu ima nekoliko klonova; kasnije se vraća, na kratko pobeđuje Novu Republiku.

milso

pre 11 godina

Ako će "Ratovi zvezda" već biti novi "Avendžersi" (onakve filmove iz originalne trilogije više niko neće praviti, publika danas hoće baletske tuče svetlosnim sabljama i eksplozije na sve strane), onda bi mogao da režira J.J. Abrams, taman je i "Zvezdane staze" (koje su još i statičnije od "Ratova zvezda") lepo preporodio u akcionom maniru. Što reče Heri S. Plinket:

"J.J. Abrams should have directed the Star Wars prequels, and George Lucas should have directed people to their seats"

Nemanja

pre 11 godina

The Old Republic nema ama bas nikakve veze sa George Lucasom a reziju su razbili, takodje i Underworld i Coruscant 66... Expanded Universe je dug.

Youzan Vong rasa koja pravi invaziju na SW galaxy je sjajna prica koja se prostire na 30 knjiga.

Rezisera i dbroh scena ima Lucas je to sve video...Lucas je sam poceo da unistava njegovo originalno delo.

Ja od ovoga ocekujem spas i nemojte da vezujete Dizni samo sa Jstin Biberom..

Ima ljudi koji ce proci sito i reseto da reziraju SW.

Samo napred

Nemanja

pre 11 godina

OK NISTE DOBRO NI PROCITALI VEST da DOPUNIM:

The deal will make Lucasfilm owner George Lucas a significant shareholder in Disney, which will pay for the film company with $2 billion cash and around 40 million shares of its stock

Znaci sa pola para koje je dobio on ce nazad investirati da bude suvlasnik odredjenog dela..

Tako da idalje ce imati kontrolu nad svim PA NIJE COVEK LUD.
Cela poenta je da nadju pare za nove filmve i seriju...

Sena

pre 11 godina

Koliko ima stripova, mogli bi da snime 50 filmova, a sto se tice epizode VII mozda bi mogli da snime sa decom Luka Skajvokera i Hana Soloa..

djura

pre 11 godina

I sense a disturbance in the Force! Nek gledaju da useru ovih 6 orginalnih prica..da, ima i prica pre 1000 godina u staroj republici i siti kad su porazeni, al onda ajmo stancati jos 20 filmova bez smisla..igraj igrice i gledaj fan filmove..ostavi ovih 6 na miru ;)

Ivan M

pre 11 godina

Još pre nego sto je izbacio prve Ratove zvezda (zvanično, epizoda IV), Lucas je skicirao da će imati 9 epizoda: prva trećina prati Anakina, 2. Luka, a za 3. je tajna i već više decenija se nagađa i predviđa kako će se saga razvijati.
Zato, nemojte da se čudite što se snima VII deo, to tako treba da bude i davno je zapisano (u zvezdama).
Jedva čekam:)

Aleksandar

pre 11 godina

Meni ce biti drago ako nastave da snimaju jer bi bilo steta da se ne isprica jos neka prica iz Star Wars univerzuma koji je ogroman, samo ako ostave predhodne likove i stvore neke nove junake i drugo doba... Bas kao ova nova igrica koja treba da izadje... Star Wars 1313 koja prati nekog lovca na glave koji mora da se probije na nekoj planeti do 1313 nivoa pod zemljom i da nadje nekog lika, samo sto, sto se dublje ide, to je veci broj olosa i kriminalaca. Pogledajte gameplay na youtubeu

Zoran

pre 11 godina

Ono što uopšte nije dobro je da kompletne medije u svetu drže sad svega par kompanija.Skoro sve drže Dizni, Fox i Sony.Ovim možemo da se oprostimo od slobode mišljenja i izražavanja i celokupnu filmsku industriju će usmeravati par moćnika.

borko

pre 11 godina

Ne znam da li će taj nastavak biti na osnovu originalne ideje... ali , kada se serijal pojavio, jos pre tridesetak godina, valjda sam Lukas je govorio zašto ne počinje epizodom I nego IV... i još je , siguran sam, rekao da je pravi kraj serijala jedna kataklizmična bitka, u kojoj će nestati praktično čitav poznati svet... Luk sa svojom ekipom predvodi kolonu brodova koja putuje kroz svemir, traži zgodno mesto gde će se nastaniti, pronadju planetu Zemlju, i to je ustvari kraj a istovremeno i početak... e sad, da li će to biti to...?...

Protoss_

pre 11 godina

Disney isto tako poseduje i Marvel i Pixar, koji imaju veliku slobodu da rade stagod hoce unutar svojih studija.
To sto Disney sada poseduje LucasArts apsolutno ne znaci "Uspavana lepotica u svemiru" i apsolutno ne znaci da ce sve biti kao one idiotske decije emisije njihove.
Bacite pogled na Avengers, koji je jednako Disney film kao i ovaj novi Star Wars sto ce biti.

Svi zivi su isto tako pohisterisali kada su kupili Marvel pa je sve ispalo sasvim u redu.

Dakle - Dizni ne znaci sve ce biti sa pesmicama i zivim predmetima koji igraju i da ce sve glumiti Bieber ili Miley Cyrus, tako da smirite se :P

ALI

Takodje je daleko od zagarantovanog da je ovo dobro...realno sve zavisi od toga koga unajme sta da radi.
Ja bih bio vrlo srecan da vidim Joss Whedonov Star Wars film, npr.

Apsolutno je prerano za bilo kakve zakljucke, moze biti propast, moze biti odlicno - a moze i biti totalno mlako i zanemarljivo.

Jedino sto ostaje je da se strpimo i vidimo, heh.

Che

pre 11 godina

Holivud je mrtav odavno.Ostaju jos Kazablanka 2,Kum 4,Psiho pocetak da se snime i sto se mene tice Sendi moze da predje na filmsku industriju.

olorin

pre 11 godina

Nemaju sta da izmisljaju.... http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_galactic_history, ima tu materijala za mnogooo filmova....

SWfan

pre 11 godina

NASTAVAK?Kakav nastavak...Star Wars nije igracka.Bas me zanima sta bi mogli da izmisle u nastavku...da Dart Vejder nije umro?

On jeste, Darth Sidius je tehnicki preziveo, tj. vraca se. Po kanonu.

Srđan

pre 11 godina

@daki:
Ili je Dart preživeo lomaču nosivši azbestno odelo ispod onog crnog, ili su stormtrupersi postavili vazdušni jastuk pre nego što je ovaj bacio Imperatora u ambis.

Miško

pre 11 godina

Daki brate, Lukas je isplanirao 9 epizoda još pre snimanja prve (koja je četvrta po sadržaju).
Fanovi već imaju materijale koji su predviđeni za zadnja 3 nastavka.
U zdravlje.

Tekelija

pre 11 godina

Даћу им бенефит ов даут, али не вјерујем да ће из овог ишта добро изаћи.
Скоро сви Дизнијеви филмови су .ње. Погледајте само шта су урадили Принцу од Персије или Пиратима с Кариба(први дио добар, остали глупост).

luka

pre 11 godina

ovo će imat smisla ako se radnja bude dešavala par hiljada godina prije filmova. za one koji neznaju postoji cijeli expanded universe knjiga, igara, rpg igara sa poviješću par hiljada godina prije radnje iz filmova. ako pak bude nešto drugo bit će to šamaranje mrtvog konja.

Nikola

pre 11 godina

Pa nije problem da se napravi sledeci deo lako moze da prodje prica da je sith lord imao naslednika...jos jednog ucenika,sto odmah otvara pricu.

Android 17

pre 11 godina

Nesto iz The Old Repubil ne bi bilo lose. :-) A postoje mnoge igrice, price, itd. koje su vezane za desavanja posle originalne triologije, tako da to nije nikakav problem.

miloš Novi Sad

pre 11 godina

Darth Šilja.

Šalu na stranu, Epizoda VII bi bila overkill, ali mogli bi da naprave nešto iz "univerzuma" BioWareovih "Knights of the Old Republic". Ili "Legacy" stripovi, ili pak "Invasion", ili pak literarna trilogija "Thrawn/Heir to the Empire"... Ima materijala za šoranje svetlosnim sabljama, ne moraju baš da skroz pokopavaju Skajvokerove i Darta Vejdera.

miloš Novi Sad

pre 11 godina

Darth Šilja.

Šalu na stranu, Epizoda VII bi bila overkill, ali mogli bi da naprave nešto iz "univerzuma" BioWareovih "Knights of the Old Republic". Ili "Legacy" stripovi, ili pak "Invasion", ili pak literarna trilogija "Thrawn/Heir to the Empire"... Ima materijala za šoranje svetlosnim sabljama, ne moraju baš da skroz pokopavaju Skajvokerove i Darta Vejdera.

Ivan M

pre 11 godina

Još pre nego sto je izbacio prve Ratove zvezda (zvanično, epizoda IV), Lucas je skicirao da će imati 9 epizoda: prva trećina prati Anakina, 2. Luka, a za 3. je tajna i već više decenija se nagađa i predviđa kako će se saga razvijati.
Zato, nemojte da se čudite što se snima VII deo, to tako treba da bude i davno je zapisano (u zvezdama).
Jedva čekam:)

Android 17

pre 11 godina

Nesto iz The Old Repubil ne bi bilo lose. :-) A postoje mnoge igrice, price, itd. koje su vezane za desavanja posle originalne triologije, tako da to nije nikakav problem.

luka

pre 11 godina

ovo će imat smisla ako se radnja bude dešavala par hiljada godina prije filmova. za one koji neznaju postoji cijeli expanded universe knjiga, igara, rpg igara sa poviješću par hiljada godina prije radnje iz filmova. ako pak bude nešto drugo bit će to šamaranje mrtvog konja.

Miško

pre 11 godina

Daki brate, Lukas je isplanirao 9 epizoda još pre snimanja prve (koja je četvrta po sadržaju).
Fanovi već imaju materijale koji su predviđeni za zadnja 3 nastavka.
U zdravlje.

Nemanja

pre 11 godina

The Old Republic nema ama bas nikakve veze sa George Lucasom a reziju su razbili, takodje i Underworld i Coruscant 66... Expanded Universe je dug.

Youzan Vong rasa koja pravi invaziju na SW galaxy je sjajna prica koja se prostire na 30 knjiga.

Rezisera i dbroh scena ima Lucas je to sve video...Lucas je sam poceo da unistava njegovo originalno delo.

Ja od ovoga ocekujem spas i nemojte da vezujete Dizni samo sa Jstin Biberom..

Ima ljudi koji ce proci sito i reseto da reziraju SW.

Samo napred

Nemanja

pre 11 godina

OK NISTE DOBRO NI PROCITALI VEST da DOPUNIM:

The deal will make Lucasfilm owner George Lucas a significant shareholder in Disney, which will pay for the film company with $2 billion cash and around 40 million shares of its stock

Znaci sa pola para koje je dobio on ce nazad investirati da bude suvlasnik odredjenog dela..

Tako da idalje ce imati kontrolu nad svim PA NIJE COVEK LUD.
Cela poenta je da nadju pare za nove filmve i seriju...

republika

pre 11 godina

Ok za sve koji ovde lupetaju o kanonu "Ratova zvezda":

1. Da, Lukas je "kao" razmišljao o epizodama 7, 8 i 9, ali o njima ništa ozbiljnije nije govorio (da li stvarno nije hteo da ih dalje razmatra ili je samo pametno ćutao - ne znamo). Jednom prilikom je rekao da će se te tri (završne) epizode koncentrisati na starog Luka Skajvokera kao povučenog heroja, i da su zamišljene više kao introspekcija/karaterna drama jednog junaka i njegove unutrašnje demone, nego svemirska fentezi epopeja. Ali je do juče kategorično odbijao da će se ikada snimati nove Epizode (prošireni univerzum u knjigama, stripovima i igrama je druga stvar, govorimo filmu i zvaničnim nastavcima).

2. Luk koji preživljava armagedonsku bitku i dolazi na Zemlju - njet. Nikad nije bilo, niti će biti. To je "Battlestar Galactica". Fan fikcija se ne računa, po fan fikciji i Dart Vejder može da osvaja Narniju uz pomoć prstena moći a da se protiv njega bore Betmen i Hari Poter.

3. Niko nikada nigde nije spomenuo Epizode 10, 11, 12. Opet, ne računamo fanfikciju, samo kanon.

4. Palpatin/Imperator Sidius je poginuo na kraju "Džedaja", ali u proširenom univerzumu ima nekoliko klonova; kasnije se vraća, na kratko pobeđuje Novu Republiku.

Protoss_

pre 11 godina

Disney isto tako poseduje i Marvel i Pixar, koji imaju veliku slobodu da rade stagod hoce unutar svojih studija.
To sto Disney sada poseduje LucasArts apsolutno ne znaci "Uspavana lepotica u svemiru" i apsolutno ne znaci da ce sve biti kao one idiotske decije emisije njihove.
Bacite pogled na Avengers, koji je jednako Disney film kao i ovaj novi Star Wars sto ce biti.

Svi zivi su isto tako pohisterisali kada su kupili Marvel pa je sve ispalo sasvim u redu.

Dakle - Dizni ne znaci sve ce biti sa pesmicama i zivim predmetima koji igraju i da ce sve glumiti Bieber ili Miley Cyrus, tako da smirite se :P

ALI

Takodje je daleko od zagarantovanog da je ovo dobro...realno sve zavisi od toga koga unajme sta da radi.
Ja bih bio vrlo srecan da vidim Joss Whedonov Star Wars film, npr.

Apsolutno je prerano za bilo kakve zakljucke, moze biti propast, moze biti odlicno - a moze i biti totalno mlako i zanemarljivo.

Jedino sto ostaje je da se strpimo i vidimo, heh.

Che

pre 11 godina

Holivud je mrtav odavno.Ostaju jos Kazablanka 2,Kum 4,Psiho pocetak da se snime i sto se mene tice Sendi moze da predje na filmsku industriju.

Sena

pre 11 godina

Koliko ima stripova, mogli bi da snime 50 filmova, a sto se tice epizode VII mozda bi mogli da snime sa decom Luka Skajvokera i Hana Soloa..

djura

pre 11 godina

Mislim da se gubi poenta..Naravno da im materijala za jos 63 filma, ali dokle ce to ici u razvodnjavanju onoga sto nas je nateralo da na popisu se opredelimo za: dzedaj. Ko razume razume, ko ne, vidimo se 2015 u `sikvulu`

Zoran

pre 11 godina

Ono što uopšte nije dobro je da kompletne medije u svetu drže sad svega par kompanija.Skoro sve drže Dizni, Fox i Sony.Ovim možemo da se oprostimo od slobode mišljenja i izražavanja i celokupnu filmsku industriju će usmeravati par moćnika.

Aleksandar

pre 11 godina

Meni ce biti drago ako nastave da snimaju jer bi bilo steta da se ne isprica jos neka prica iz Star Wars univerzuma koji je ogroman, samo ako ostave predhodne likove i stvore neke nove junake i drugo doba... Bas kao ova nova igrica koja treba da izadje... Star Wars 1313 koja prati nekog lovca na glave koji mora da se probije na nekoj planeti do 1313 nivoa pod zemljom i da nadje nekog lika, samo sto, sto se dublje ide, to je veci broj olosa i kriminalaca. Pogledajte gameplay na youtubeu

Tekelija

pre 11 godina

Даћу им бенефит ов даут, али не вјерујем да ће из овог ишта добро изаћи.
Скоро сви Дизнијеви филмови су .ње. Погледајте само шта су урадили Принцу од Персије или Пиратима с Кариба(први дио добар, остали глупост).

Srđan

pre 11 godina

@daki:
Ili je Dart preživeo lomaču nosivši azbestno odelo ispod onog crnog, ili su stormtrupersi postavili vazdušni jastuk pre nego što je ovaj bacio Imperatora u ambis.

olorin

pre 11 godina

Nemaju sta da izmisljaju.... http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_galactic_history, ima tu materijala za mnogooo filmova....

borko

pre 11 godina

Ne znam da li će taj nastavak biti na osnovu originalne ideje... ali , kada se serijal pojavio, jos pre tridesetak godina, valjda sam Lukas je govorio zašto ne počinje epizodom I nego IV... i još je , siguran sam, rekao da je pravi kraj serijala jedna kataklizmična bitka, u kojoj će nestati praktično čitav poznati svet... Luk sa svojom ekipom predvodi kolonu brodova koja putuje kroz svemir, traži zgodno mesto gde će se nastaniti, pronadju planetu Zemlju, i to je ustvari kraj a istovremeno i početak... e sad, da li će to biti to...?...

SWfan

pre 11 godina

NASTAVAK?Kakav nastavak...Star Wars nije igracka.Bas me zanima sta bi mogli da izmisle u nastavku...da Dart Vejder nije umro?

On jeste, Darth Sidius je tehnicki preziveo, tj. vraca se. Po kanonu.

jerko

pre 11 godina

@farscape

rodjace, nadam se da ne mislis da je sw film za sve generacije. to je bajkica o borbi dobra i zla koja je primerena istom uzrastu koji gleda aladina, petra pana itd...dakle diznijev specijalitet. ovde mislim na originalnu lukasovu pricu. kotor 1, a posebno 2 su druga prica

djura

pre 11 godina

I sense a disturbance in the Force! Nek gledaju da useru ovih 6 orginalnih prica..da, ima i prica pre 1000 godina u staroj republici i siti kad su porazeni, al onda ajmo stancati jos 20 filmova bez smisla..igraj igrice i gledaj fan filmove..ostavi ovih 6 na miru ;)

milso

pre 11 godina

Ako će "Ratovi zvezda" već biti novi "Avendžersi" (onakve filmove iz originalne trilogije više niko neće praviti, publika danas hoće baletske tuče svetlosnim sabljama i eksplozije na sve strane), onda bi mogao da režira J.J. Abrams, taman je i "Zvezdane staze" (koje su još i statičnije od "Ratova zvezda") lepo preporodio u akcionom maniru. Što reče Heri S. Plinket:

"J.J. Abrams should have directed the Star Wars prequels, and George Lucas should have directed people to their seats"

Nikola

pre 11 godina

Pa nije problem da se napravi sledeci deo lako moze da prodje prica da je sith lord imao naslednika...jos jednog ucenika,sto odmah otvara pricu.

Android 17

pre 11 godina

@BoxOffice: Postoje 3 scenarija koja su zapravo lazna, taj lik koji je pisao o tome i navodno nabavio te scenarije je kasnije tuzen. :-) A takodje se suskalo o neka 3 dela koja ce se raditi o Jodi. :-)

good night sweet prince

pre 11 godina

Lukas neće praviti nove filmove. Ima zapisane ideje za epizode 7, 8, 9, ali on neće imati direktnu ulogu u njihovom pravljenju, osim ako se Dizni ne nekani da stavi jednog ispodprosečnog reditelja poput njega da režira film vredan nekoliko stotina miliona dolara. Takođe, LukasFilm ide u ruke jednom od njegovih bližih saradnika. Imate njegovu izjavu na

http://youtu.be/YyqlTi7lkhY

Disney employee

pre 11 godina

Pa da. Dizni imperija uzvraca udarac! Bilo je pitanje vremena kada ce Lukas kompletno unistiti "Star Wars" serijal, I bilo je pitanje vremena kada ce Dizni kupiti "Lucasfilms" I "unaprediti I oziveti" posrnulu franshizu.
ha!
Go Mickey!

djura

pre 11 godina

I sense a disturbance in the Force! Nek gledaju da useru ovih 6 orginalnih prica..da, ima i prica pre 1000 godina u staroj republici i siti kad su porazeni, al onda ajmo stancati jos 20 filmova bez smisla..igraj igrice i gledaj fan filmove..ostavi ovih 6 na miru ;)

Che

pre 11 godina

Holivud je mrtav odavno.Ostaju jos Kazablanka 2,Kum 4,Psiho pocetak da se snime i sto se mene tice Sendi moze da predje na filmsku industriju.

jerko

pre 11 godina

@farscape

rodjace, nadam se da ne mislis da je sw film za sve generacije. to je bajkica o borbi dobra i zla koja je primerena istom uzrastu koji gleda aladina, petra pana itd...dakle diznijev specijalitet. ovde mislim na originalnu lukasovu pricu. kotor 1, a posebno 2 su druga prica

miloš Novi Sad

pre 11 godina

Darth Šilja.

Šalu na stranu, Epizoda VII bi bila overkill, ali mogli bi da naprave nešto iz "univerzuma" BioWareovih "Knights of the Old Republic". Ili "Legacy" stripovi, ili pak "Invasion", ili pak literarna trilogija "Thrawn/Heir to the Empire"... Ima materijala za šoranje svetlosnim sabljama, ne moraju baš da skroz pokopavaju Skajvokerove i Darta Vejdera.

borko

pre 11 godina

Ne znam da li će taj nastavak biti na osnovu originalne ideje... ali , kada se serijal pojavio, jos pre tridesetak godina, valjda sam Lukas je govorio zašto ne počinje epizodom I nego IV... i još je , siguran sam, rekao da je pravi kraj serijala jedna kataklizmična bitka, u kojoj će nestati praktično čitav poznati svet... Luk sa svojom ekipom predvodi kolonu brodova koja putuje kroz svemir, traži zgodno mesto gde će se nastaniti, pronadju planetu Zemlju, i to je ustvari kraj a istovremeno i početak... e sad, da li će to biti to...?...

Disney employee

pre 11 godina

Pa da. Dizni imperija uzvraca udarac! Bilo je pitanje vremena kada ce Lukas kompletno unistiti "Star Wars" serijal, I bilo je pitanje vremena kada ce Dizni kupiti "Lucasfilms" I "unaprediti I oziveti" posrnulu franshizu.
ha!
Go Mickey!

Nikola

pre 11 godina

Pa nije problem da se napravi sledeci deo lako moze da prodje prica da je sith lord imao naslednika...jos jednog ucenika,sto odmah otvara pricu.

Tekelija

pre 11 godina

Даћу им бенефит ов даут, али не вјерујем да ће из овог ишта добро изаћи.
Скоро сви Дизнијеви филмови су .ње. Погледајте само шта су урадили Принцу од Персије или Пиратима с Кариба(први дио добар, остали глупост).

SWfan

pre 11 godina

NASTAVAK?Kakav nastavak...Star Wars nije igracka.Bas me zanima sta bi mogli da izmisle u nastavku...da Dart Vejder nije umro?

On jeste, Darth Sidius je tehnicki preziveo, tj. vraca se. Po kanonu.

luka

pre 11 godina

ovo će imat smisla ako se radnja bude dešavala par hiljada godina prije filmova. za one koji neznaju postoji cijeli expanded universe knjiga, igara, rpg igara sa poviješću par hiljada godina prije radnje iz filmova. ako pak bude nešto drugo bit će to šamaranje mrtvog konja.

Ivan M

pre 11 godina

Još pre nego sto je izbacio prve Ratove zvezda (zvanično, epizoda IV), Lucas je skicirao da će imati 9 epizoda: prva trećina prati Anakina, 2. Luka, a za 3. je tajna i već više decenija se nagađa i predviđa kako će se saga razvijati.
Zato, nemojte da se čudite što se snima VII deo, to tako treba da bude i davno je zapisano (u zvezdama).
Jedva čekam:)

milso

pre 11 godina

Ako će "Ratovi zvezda" već biti novi "Avendžersi" (onakve filmove iz originalne trilogije više niko neće praviti, publika danas hoće baletske tuče svetlosnim sabljama i eksplozije na sve strane), onda bi mogao da režira J.J. Abrams, taman je i "Zvezdane staze" (koje su još i statičnije od "Ratova zvezda") lepo preporodio u akcionom maniru. Što reče Heri S. Plinket:

"J.J. Abrams should have directed the Star Wars prequels, and George Lucas should have directed people to their seats"

Srđan

pre 11 godina

@daki:
Ili je Dart preživeo lomaču nosivši azbestno odelo ispod onog crnog, ili su stormtrupersi postavili vazdušni jastuk pre nego što je ovaj bacio Imperatora u ambis.

Zoran

pre 11 godina

Ono što uopšte nije dobro je da kompletne medije u svetu drže sad svega par kompanija.Skoro sve drže Dizni, Fox i Sony.Ovim možemo da se oprostimo od slobode mišljenja i izražavanja i celokupnu filmsku industriju će usmeravati par moćnika.

Nemanja

pre 11 godina

OK NISTE DOBRO NI PROCITALI VEST da DOPUNIM:

The deal will make Lucasfilm owner George Lucas a significant shareholder in Disney, which will pay for the film company with $2 billion cash and around 40 million shares of its stock

Znaci sa pola para koje je dobio on ce nazad investirati da bude suvlasnik odredjenog dela..

Tako da idalje ce imati kontrolu nad svim PA NIJE COVEK LUD.
Cela poenta je da nadju pare za nove filmve i seriju...

Miško

pre 11 godina

Daki brate, Lukas je isplanirao 9 epizoda još pre snimanja prve (koja je četvrta po sadržaju).
Fanovi već imaju materijale koji su predviđeni za zadnja 3 nastavka.
U zdravlje.

Protoss_

pre 11 godina

Disney isto tako poseduje i Marvel i Pixar, koji imaju veliku slobodu da rade stagod hoce unutar svojih studija.
To sto Disney sada poseduje LucasArts apsolutno ne znaci "Uspavana lepotica u svemiru" i apsolutno ne znaci da ce sve biti kao one idiotske decije emisije njihove.
Bacite pogled na Avengers, koji je jednako Disney film kao i ovaj novi Star Wars sto ce biti.

Svi zivi su isto tako pohisterisali kada su kupili Marvel pa je sve ispalo sasvim u redu.

Dakle - Dizni ne znaci sve ce biti sa pesmicama i zivim predmetima koji igraju i da ce sve glumiti Bieber ili Miley Cyrus, tako da smirite se :P

ALI

Takodje je daleko od zagarantovanog da je ovo dobro...realno sve zavisi od toga koga unajme sta da radi.
Ja bih bio vrlo srecan da vidim Joss Whedonov Star Wars film, npr.

Apsolutno je prerano za bilo kakve zakljucke, moze biti propast, moze biti odlicno - a moze i biti totalno mlako i zanemarljivo.

Jedino sto ostaje je da se strpimo i vidimo, heh.

Aleksandar

pre 11 godina

Meni ce biti drago ako nastave da snimaju jer bi bilo steta da se ne isprica jos neka prica iz Star Wars univerzuma koji je ogroman, samo ako ostave predhodne likove i stvore neke nove junake i drugo doba... Bas kao ova nova igrica koja treba da izadje... Star Wars 1313 koja prati nekog lovca na glave koji mora da se probije na nekoj planeti do 1313 nivoa pod zemljom i da nadje nekog lika, samo sto, sto se dublje ide, to je veci broj olosa i kriminalaca. Pogledajte gameplay na youtubeu

good night sweet prince

pre 11 godina

Lukas neće praviti nove filmove. Ima zapisane ideje za epizode 7, 8, 9, ali on neće imati direktnu ulogu u njihovom pravljenju, osim ako se Dizni ne nekani da stavi jednog ispodprosečnog reditelja poput njega da režira film vredan nekoliko stotina miliona dolara. Takođe, LukasFilm ide u ruke jednom od njegovih bližih saradnika. Imate njegovu izjavu na

http://youtu.be/YyqlTi7lkhY

djura

pre 11 godina

Mislim da se gubi poenta..Naravno da im materijala za jos 63 filma, ali dokle ce to ici u razvodnjavanju onoga sto nas je nateralo da na popisu se opredelimo za: dzedaj. Ko razume razume, ko ne, vidimo se 2015 u `sikvulu`

Android 17

pre 11 godina

Nesto iz The Old Repubil ne bi bilo lose. :-) A postoje mnoge igrice, price, itd. koje su vezane za desavanja posle originalne triologije, tako da to nije nikakav problem.

olorin

pre 11 godina

Nemaju sta da izmisljaju.... http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_galactic_history, ima tu materijala za mnogooo filmova....

Sena

pre 11 godina

Koliko ima stripova, mogli bi da snime 50 filmova, a sto se tice epizode VII mozda bi mogli da snime sa decom Luka Skajvokera i Hana Soloa..

Nemanja

pre 11 godina

The Old Republic nema ama bas nikakve veze sa George Lucasom a reziju su razbili, takodje i Underworld i Coruscant 66... Expanded Universe je dug.

Youzan Vong rasa koja pravi invaziju na SW galaxy je sjajna prica koja se prostire na 30 knjiga.

Rezisera i dbroh scena ima Lucas je to sve video...Lucas je sam poceo da unistava njegovo originalno delo.

Ja od ovoga ocekujem spas i nemojte da vezujete Dizni samo sa Jstin Biberom..

Ima ljudi koji ce proci sito i reseto da reziraju SW.

Samo napred

republika

pre 11 godina

Ok za sve koji ovde lupetaju o kanonu "Ratova zvezda":

1. Da, Lukas je "kao" razmišljao o epizodama 7, 8 i 9, ali o njima ništa ozbiljnije nije govorio (da li stvarno nije hteo da ih dalje razmatra ili je samo pametno ćutao - ne znamo). Jednom prilikom je rekao da će se te tri (završne) epizode koncentrisati na starog Luka Skajvokera kao povučenog heroja, i da su zamišljene više kao introspekcija/karaterna drama jednog junaka i njegove unutrašnje demone, nego svemirska fentezi epopeja. Ali je do juče kategorično odbijao da će se ikada snimati nove Epizode (prošireni univerzum u knjigama, stripovima i igrama je druga stvar, govorimo filmu i zvaničnim nastavcima).

2. Luk koji preživljava armagedonsku bitku i dolazi na Zemlju - njet. Nikad nije bilo, niti će biti. To je "Battlestar Galactica". Fan fikcija se ne računa, po fan fikciji i Dart Vejder može da osvaja Narniju uz pomoć prstena moći a da se protiv njega bore Betmen i Hari Poter.

3. Niko nikada nigde nije spomenuo Epizode 10, 11, 12. Opet, ne računamo fanfikciju, samo kanon.

4. Palpatin/Imperator Sidius je poginuo na kraju "Džedaja", ali u proširenom univerzumu ima nekoliko klonova; kasnije se vraća, na kratko pobeđuje Novu Republiku.

Android 17

pre 11 godina

@BoxOffice: Postoje 3 scenarija koja su zapravo lazna, taj lik koji je pisao o tome i navodno nabavio te scenarije je kasnije tuzen. :-) A takodje se suskalo o neka 3 dela koja ce se raditi o Jodi. :-)