Ruždi: Basilov film je patetičan

Indijski pisac Salman Ruždi, koji je godinama zbog svoje knjige "Satanski stihovi" živeo u izgnanstvu, rekao je za južnoafrički list da je film Sema Basila "Nevinost muslimana" koji je izazvao nasilje širom muslimanskog sveta, samo "smešan jutjub snimak".

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Salman Ruždi je iranski a ne idijski pisac.
  (šain, 17. septembar 2012 16:52)

  Salman Rušdi je indijski pisac, rođen u Bombaju. Jedina veza sa Iranom je ta što je iranski ajatolah bacio fatvu na njega.
  (miloš Novi Sad, 17. septembar 2012 21:35)

  # Link komentara

 2. Naravno da ima vise od samog filma, svi znaju ko je i sa kim u saradnji napravio film. To je mozda i najveci problem. Otkud jednom jevrejinu prava da ismejava Muslimane kad se zna sta njegovi sunarodnici rade u izraelu i koliko sve okolne zemlje moracu da cute i trpe samo zbog sile kojom Izrael zajedno sa svojim saveznicima Amerikancima raspolaze. Ali to kod njih odavno vri, vremenom se skuplja ta zla krv, nije se to preko noci dogodilo!
  (visi ciljevi, 17. septembar 2012 20:23)

  # Link komentara

 3. Ma cekaj, ovo nije snimano mobilnim vec fiksnim telefonom... Huh, odgledao trejler i nemam reci. Cemu takva buka oko ovog... cega vec...
  (Srdjan, 17. septembar 2012 18:38)

  # Link komentara

 4. Salman Ruždi je iranski a ne idijski pisac.
  (šain, 17. septembar 2012 16:52)

  # Link komentara

 5. ovo je film za budale ko u to poveruje taj je ogranicen.
  (hrkljus, 17. septembar 2012 15:39)

  # Link komentara

 6. Tonix!! Nekosta znati pisati!!!
  (Nataeos, 17. septembar 2012 15:38)

  # Link komentara

 7. Sta prica ovaj Ruzdi? Film je odlican! Autori su uspeli da me nasmeju i uspeli su da me rasplacu. Veoma upecatljivo delo iz kog sam mnogo naucio.
  (poznati jerej, 17. septembar 2012 15:13)

  # Link komentara

 8. Film je neviđena glupost, kao što je rekao Ruždi smešan snimak na youtube-u. Da su ga ignorisali prošao bi potpuno nezapaženo, ovvako dobio je potpuno nezaslužen publicitet.
  (Alisa u zemlji cuda, 17. septembar 2012 14:56)

  # Link komentara

 9. uduvek izraelci vole arpski pobune ko sta sad radi,a i film je rezirao amerikanac poreklom izralca,dok oni zive u svet biqce kriza bice ratova oduvek u korist izraelca!
   (tonix, 17. septembar 2012 14:02)

  # Link komentara

 10. Ovo sto ti muslimani rade je apsolutno neprihvatljivo. Nesto se mora uraditi da se oni stave pod kontrolu jer ovako nece moci.
  (modesty blaise, 17. septembar 2012 12:46)

  # Link komentara

 11. Cuj molim te, "bogohuljenje". Verovanje treba da je licna stvar svakog coveka, a neko ko ne veruje u boga, ne moze ni da bogohuli. A ako se neko vec drzne da "bogohuli", neka ga sam bog kazni. Naprimer neka se razboli ili neka ga posalje posle smrti u pakao. To sto "vernici" sami uzimaju pravdu u svoje ruke je samo dokaz da i oni sami u "pravdu bozju" mnogo ne veruju.
  Takodje je smesno da se kao nagrada vernicima obecavaju zemaljske stvari kao dolari. Pravi vernici nebi trebalo toliko vrednosti da pridaju "dolarima" i "evrima", vec nebeskim.
  Ali i sami "velikodostojnici" nekako mnogo vole da se vozaju u skupim autima i da zive na visokoj nozi.
  (Alek, 17. septembar 2012 12:44)

  # Link komentara

 12. pogledao sam film i svaki komentar na ovaj "film" je izlisan, jer je u pitanju orkestrirana stvar. neko je za hiljadu dolara snimio ovu budalastinu, plasirao je na tubu, a onda se neko drugi preduzeo da postavi arapski prevod i podigne muslimane na noge. krajem 19. veka pojavio se kratki pamflet "protokoli sabora sionskih mudraca", slicna prica koju je tadasnja ohrana podrzala, kako bi se stvorilo opste nezadovoljstvo protiv jevreja. danas se slicno radi sa muslimanima, ali da se oni mobilisu na agresiju i da daju novi polet americkim raketama. pronasli su nekog sumnjivog tipa da bude producent i reditelj ovog "ostvarenja" i prosto zatim preko svojih agenata podigli ceo islamski svet na noge. jedan mrtav ambasador-sta je to za njih? tako ce al kaida zavladati tamo gde to amerika zeli, kao americki produkt i, kako to americke tajne sluzbe misle, njihova ekipa na istoku, cime ce svi lokalni resursi biti na raspolaganju americi. interesantno je da se iran nije previse glasno izjasnio na ovaj dogadjaj. amerika ce uskoro izgubiti podrsku al kaide, koju je sama osnovala, tako da ce nastati i novi krvavi obracuni sirom sveta, ali pre svega na americkoj teritoriji, sto mislim da mora da pocne da se desava, nazalost po civile, ali da je neminovno, ako usa nastavi sa ovakvim akcijama.
  (sasa, 17. septembar 2012 11:59)

  # Link komentara

 13. kao sto rece covek, tu definitivno ima još nečega, nije samo film sve ovo izazvao!
  (Ana M, 17. septembar 2012 11:40)

  # Link komentara

 14. Jel' B92 bas mora prenijeti ovo smece od nazovi filma? Koliko znam i u Srbiji zive muslimani kojima se mozda ovo nece svidjeti i koji ce sadrzaj naci uvredljivim...Cemu to?
  (paaaaa, 17. septembar 2012 11:38)

  # Link komentara