Studija: Deca čitaju sve manje

Deca danas čitaju manje nego pre sedam godina jer im slobodno vreme odlazi na druge aktivnosti, pokazalo je najnovije istraživanje britanskog Nacionalnog fonda za pismenost koje je sprovedeno na 21.000 dece i mladih krajem prošle godine.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Na čitanje sam se " navuk'o" još u vojsci '83 i nikad nisam stao,
  (D.Z., 8. septembar 2012 11:42)

  # Link komentara

 2. a roditelji, oni nemaju nikakvu ulogu u nezainteresovanosti dece ?
  (zoran1965, 8. septembar 2012 10:27)

  # Link komentara

 3. Lektira. Pisci iz 19 veka. Pih. Bolidi iz prosvete. Imam troje dece i svi citaju Mac Magija i sl... Nece da citaju Zil Verna pa sta nece da citaju ni Asimova ni Artur Klarka to mi je zao ali razumem da su vec zastareli. Jel ima neko normalan i skolovan da im sastavi lektiru. Da vidis kako bi citali. Vec sad mi troskovi za knige predsavljaju problem. Pri tom su sva tri deteta muskarci za koje cujem da ne citaju. Da nece da citaju o partizanima iz ww2 ali mozemo li ih kriviti. Deca treba prvo a zavole da citaju citajuci ono sto vole i sto je savremeno a posle ono sto moraju i sto je klasika pa ako zavole OK ako ne nek citaju i alje Gospodare.....
   (Perun, 8. septembar 2012 09:40)

  # Link komentara

 4. Ja jako volim knjige i sama mnogo citam,te sam svom sinu pocela da kupujem knjige kad je napunio godinu dana. On sada ima tri i po godine i svoju biblioteku od oko stotinu naslova,a citanje knjiga mu je neizbezan ritual pred spavanje;citamo od pola sata do sat,zavisi od umora. Pored toga,citamo i preko dana,i ujutru,na plazi smo citali svaki dan...ne biramo vreme i mesto. To je dokaz da se ljubav prema knjigama i citanju prenosi,i ja sam srecna zbog sve dece koja uzivaju u toj vrsti zabave :) A najsrecnija sam kad mi sin kaze "Ja volim da citam." :)
   (Novosadjanka, 8. septembar 2012 08:40)

  # Link komentara

 5. Al zato uopšte ne pišu!
   (Nema tu..., 7. septembar 2012 23:40)

  # Link komentara

 6. kome trebaju te glupe knjige, ajde ko voli to da radi ok...
  ja u zivotu nisam procitao knjigu, pa eto znam jos dva jezika pored srpskog, zavrsio fax, para imam za ono sto hocu... jednostavno odaberite sta hocete da radite u zivotu, sve ostale gluposti batalite..
  (blah, 7. septembar 2012 23:09)

  # Link komentara

 7. Evo kako se cita lektira.....sa kolena na koleno
  [link]
  (Primer, 7. septembar 2012 22:18)

  # Link komentara