1. Nekada je Atelje 212 bilo svetsko pozoriste. Sada, moram da prodjem pored jer tu stanujem, ali okrecem glavu da ne gledam sramotu. Zbogom SFRJ, Djindjic, nekakvi politicki pamfleti, jad i beda, palanacki duh, uvlacenje politickih sefovima. Niti mi pada na pamet da gledam te somnambulije, niti su vredne nekog razgovora. Smeniti Kokana sto pre i ako je moguce imati malo postovanja prema duhu onih koji su na tom mestu stvarali cuda ranijih godina.
  (objektivno, 14. jun 2012 15:50)

  # Link komentara

 2. Dragi Milose Obilicu,

  Ne znam da li si disfunkcionalno pismen ili funkcionalno nepismen, ali nigde u mojem komentaru neces pronaci to sto tvrdis. Dakle niti sam druga Bebu optuzio za atentat niti osporavam pravosnaznu presudu Legiji i zemunskoj ekipi sa kojim je Beba imao razlicite faze odnosa. Ono sto sam rekao je cinjenica da je tip direktno zainteresovan za interpretaciju atentata na Zorana i romanticno prikazivanje svojih nejasnih odnosa sa tom bagrom te se njegova "svedocenja" ne mogu uzimati kao pouzdana dokumnentarna gradja za predstavu koja ima smelu tezu da je srpski kolektiv odgovoran za ubistvo premijera. Dakle radi se o pandurskoj predstavi koja moze imati samo takve domete tj. pandurske. Sto se vidi posredno kroz tvoje pandurske namere da me uhodis i hapsis.

  ADMIN: Travise, Miloše - ovo je kraj vaše diskusije.
  (Travis Bickle, 14. jun 2012 11:18)

  # Link komentara

 3. Draga Treveta

  vidim da si obilazio sudjenje za atentat pa je slatko kada iz tebe progovori Kurir i Press Kress. Voleo bih da te vidim uzivo pa da popricamo na tu temu. Lepo je sto si tako samouveren ali je jos lepse sto zivis u Srbiji gde ovakve stupidarije mozes nekaznjeno da siris i to nakon pravosnazne presude.

  Lahko bi ga robijao, dragi, svuda po Evropi. But in Serbia ...

  I seti se ponekad sam neke duhovitosti. Ispasce da si jos jedan sa slatkim kompleksima iz detinjstva koji je zavrsio u Glavnom oboru jedne slatke stranke koja je za neutralnost u korist majcice Rusije (edipov kompleks?).
  (Milos, 14. jun 2012 07:36)

  # Link komentara

 4. Dragi Milose,

  Ne znam koja je moja ekipa niti me interesuje koja je tvoja i da li si ti u mesecnom ciklusu ili pokosovskom, postsurcinskom ili postzemunskom. Medjutim autor predstave drug Beba, je prvi disident zemunskog klana, otuda i moje vidjenje predstave da je to fiction/fiction, presvucen u faction/fiction. Medjutim, tvoja sportsko-ekipno pokosovsko shvatanje umetnosti i politickog teatra to ne moze dokuciti, sto te cini pravim konzumentom ovog vida politickog teatra, koji podilazi dogmama u koje sam verujes. Jer ova predstava nije otvorila ni jednu novu temu vec kao papagaj ponavlja redom Bebine teze iz "Insajdera". Dakle, tipa koji je imao svoju ekipu kako u policiji tako i medju kriminalcima. Otuda i shvatanje autora ovog teksta da se predstava bavi tabu temama jeste neodrziva jer su teze na kojima se zasniva predstava vec godinama opste mesto i pretenduju na snagu fakta a ne dozvoljavaju preispitivanje, kako na planu teme umetnicke obrade tako i na planu javnog diskursa. No posto gajis odredjen animozitet prema usmenoj umetnosti ne bi vredelo da te uputim na bajku "U cara Trojana kozje usi" jer je veoma poucna, a i da testiras koluko si uistinu otvorenog uma.
  (Travis Bickle, 13. jun 2012 22:13)

  # Link komentara

 5. Dragi Trevore

  Nema potrebe za tim. Citava tvoja ekipa je vanzemaljsko - predkosovskog porekla. Trenutno je u ciklusu

  Na sud pa razresi problem brzinom svetlosti
  (Milos, 13. jun 2012 18:41)

  # Link komentara

 6. Milos @
  Dragi Milose posalji koju razglednicu sa meseca.
  (Travis Bickle, 13. jun 2012 15:54)

  # Link komentara

 7. Travis Bickle @@@@

  Ako je Beba Popovic umesan u poslednji atentat na Balkanu onda sam ja umesan u let na mesec. Zajedno sa Travis Bickleom. On je ocigledno mesecar.
  U redu, hajde da vam poverujemo. Predsednik DSS je nevin, Rusi nemaju nista sa srpskim vojnim sluzbama bezbednosti, atentator je pucao najmanje 3 puta sa svih strana odjednom, a Travis Bickle i moja malenkost smo astronauti na privremenom radu u Srbiji.
  Mora da je tako.
  Takvu istinu ste imali priliku da izlozite sudu ali predsednik DSS nece da se odazove pozivu na saslusanje. I ja bih na njegovom mestu izbegao da se raspadnem pred sudijom i samozakopam na dugogodisnju robiju.
  Cuj, Travis Bickle ...
  (Milos, 13. jun 2012 12:41)

  # Link komentara

 8. Sve to samo obrnuto. predstava je projekcija njenih autora na citavu Srbiju, gde je Frljic samo majstor forme ili mesanja dokumentarnog i fikcije radi saopstavanja teza kao cinjenica. Problem predstave je upravo sto je dokumentarna gradja predstave mahom falsifikat stvarnosti, pachvork poluistina ili "zauvek utvrdjenih istina" u kojem su preskoceni detalji koji se ne uklapaju u dogmu, tj. tezu. Ko je tu zapravo autor,a ko je publika? Ako gradju predstave grade Frljicevi intervjui sa direktno "zainteresovanim" i upletenim krugovima poput Bebe Popovica i slicnih barokno raskosnih likova sta onda ostaje od fiction/faction forme i autorskog pecata? Dakle reditelju je ostala samo njegova forma koju je popunio Bebinom fikcijom koja je u vezi sa stvarnim u meri u kojoj Beba autor nema veze sa kriminalnim podzemljem koje je povuklo okidac na premijera. Predstava se mogla svesti na jednostavno prikazivanje "Insajdera" i bila bi to jednako provokativna predstava kao "Zoran Djindjic" ako ne i provokativnija. Jedino sto bi tada bilo jasnije da je u pitanju fiction/fiction a ne faction/fiction. Ova predstava je prema tome doprinos religioznom shvatanju stvarnosti gde se zelje i motivacije mesaju sa faktima. Ako nista dat je novi doprinos teatarskoj formi koja se moze nazvati dvostrukom fikcijom ili ti fiction/fiction. A publika bi trebalo da bude ona koja ne razlikuje fikciju od stvarnosti, dobro pripremljena remekdelima novog srpskog dokumentarnog horora kakav je "Insajder".
  (Travis Bickle, 13. jun 2012 11:48)

  # Link komentara

 9. Vasilije Knezevic @@@@@

  Superioran kao i uvek, otvara oci svima. Svaka mu rec mudra kroz sfinkter ispala
  (Milos, 13. jun 2012 07:54)

  # Link komentara

 10. Dramaturškinja... kakva nakarada od reci
  (Mima, 13. jun 2012 05:16)

  # Link komentara

 11. a kad će neko nešto reč, predstava ili film o Đorđu Martinoviću
  (bljutavko, 12. jun 2012 22:47)

  # Link komentara

 12. Anaksagorka @@@@

  svako ima pravo da kaze bilo sta. Ti si to pravo maksimalno iskoristio.
  (Milos, 12. jun 2012 21:25)

  # Link komentara

 13. Zaista ne mogu da verujem koliko je mrznje obojene predrasudama u ovoj zemlji.....sad je kao najbitnije sto je jedan Hrvat napravio takvu predstavu,koja nas kao blamira odnosno koja nas predstavlja u losem svetlu.A ko je dobrineo losoj slici o nama,da li smo i mi u tome ucesvovali.....pravimo se kao da nam se nista nije dogodilo,kao da nismo doziveli sve sto smo doziveli i jos uvek svasta prezivljavamo zbog nekih ljudi koji odlucuju o nasim zivotima,koji i dalje seju zlo po ovoj zemlji,koji odlucuju ko ce dobiti posao a ko izgubiti bez obzira na kvalitet....sramota je sto su javno prozvani glumci koji nisu hteli da ucestvuju u predstavi,e ja mislim da je to bas NAJISPRAVNIJE,postavite im pitanje zasto su odbili,mozda da ne izgube radno mesto ili da ne prestanu dobijati dobre uloge ili zbog cega.....pitam se kako su zavrsili akademiju i sta ih tamo naucise....no da ne duzim,neka je ljudima koji pljuju po predstavi a da je nisu ni odgledali ,ni razumeli na cast kako lako donose sudove i zakljucke,a glumcima koji su igrali u predstavi svaka cast na hrabrosti ,jer oni su pravi profesionalci,sto se za mnoge ne moze reci
  (Ivanica, 12. jun 2012 21:04)

  # Link komentara

 14. Ne Anaksagora, Zoran Đinđić je arhitekta obnove i pobede Srbije i normalnog života u Srbiji. Njegove ubice su mutirani likovi iz Zemuna i Surčina, iznikao iz zla kriminala, sortiran u taj JSO i neke narko bande kojima se nije na vreme stalo na put.
  Za mene tako stoje stvari i ja opet ne mogu da prihvatim način izražavanja iz ove predstave jer su malo pomešali nas sve kroz taj odvratni milje. Hvala ali ono povraćanje po zastavi ipak nije normalno.
  (SaleC, 12. jun 2012 20:18)

  # Link komentara

 15. Kritika R.Ivanovica je jenom rijecju superiorna.Iako sam daleko od zemlje
  potpuno osjecam vaznost zapazanja koja mi, iz vise razloga,pomazu da
  konacno oblikujem Djindjica nekoga koga sam samo kratko vidio na
  nekom sporednom kanalu lokalne televizije i vizualno donio potpuno
  negativnu formu misljenja.Diskutovao je sa nekim svojim pomocnikom,
  Sanco Pansa po profilu,kako ce utrositi americku "pomoc",ciji je iznos
  otprilike bio ravan plati osrednjeg americkog bankara.Djindjic,ni u kom
  slucaju, nije bio Don Kihote nego, najvjerovatnije,stariji brat Sanca Panse.
  Moj utisak o njemu i njegovoj posjeti Americi bio je jednak nekoj posjeti
  opstnske delagacije Svilajnca a on samo clan te delegacije.Onda se kritika
  potpuno uklapa u moja zapazanja.Mozda je Djindjic,na kraju,bio sretan da
  izgubi svoj zivot da bi postao slavan.Sjecam se dobro obozavanja,neslavne,
  M.Olbright i njenog promovisanja placenika "revolucionara"zajedno sa
  Djindjicem koji su u Budimpesti bili trenirani od strane CIA da bi promijenili
  rezim u Srbiji.Onda kritika potpuno razotkriva dusu obicnog covjeka koji
  nijemo "kipi i ceka al' ne da djavo il' ne da bog".Tako se stvara kult nekoga
  o kome se vrlo malo zna,nesto kao Isus Hristos,koji bi ustvari bio idealni
  vodja da se sve pozitivne osobine nakaleme na nekoga ko ,mozda,jos
  nije rodjen.I tako cekajuci nekog heroja-vodju Srbi moraju da se pomire
  sa prosjecnoscu dok Slobodan Djindjic posmrtno uziva u vaskrsenju.
  vasilije knezevic 12 juna 2012
  (vasilije knezevic, 12. jun 2012 19:36)

  # Link komentara

 16. Na zalost, danas moramo da postavimo dijagnozu: Zoran Djindjic je arhitekta poraza i pljacke Srbije.
  Oni koji su ga ubili su njegovi izvodjaci radova. Tacka.
  Sve ostalo je zamagljivanje istine.
  (Anaksagora, 12. jun 2012 18:37)

  # Link komentara

 17. Postoji razlika između bede u kojoj se našla ova zemlja iz koje je Đinđić pokušavao da je izvede i predstave o Đinđiću i Srbiji koju imaju neki ljudi u regionu. Posebno oni koji krivicu za sve što se dešavalo tokom devedesetih svaljuju na Srbiju, u nemogućnosti da sagledaju sebe i svoju zemlju u tom kontekstu.
  Stvarno mi nije ni malo potrebno sagledavanje Zorana Đinđića iz vizure nekog ko nije deo ovog društva, ko ne razume sa čim se Đinđić suočavao i sa čim ovo društvo treba da se suoči u bliskoj budućnosti. To nisu zločini iz 90-ih, niti društvo koje je komunistički režim izrodio, već je reč o mnogo širem problemu, a za tako nešto mi nije potreban neki šalabajzer koji će da mi svoju predstavu o nedavnoj prošlosti, plasira kroz priglupu dnevno političku pozorišnu predstavu.
  Autor koji je napisao ovu kritiku, je u rečenici: "To je svet u kome se menjaju imena ulica, proglašavaju novi državni praznici, prekrajaju školski udžbenici, ali to je, takođe, svet u kome ljudi koji su žigosali druge ljude za života kao „kvislinge“, u smrti ih proglašavaju za heroje. A to jasno vidimo na primeru Zorana Đinđića.", sebe predstavio kao nekoga ko pojma nema šta je Đinđić radio (on je skinuo petokraku sa skupštine grada) niti zašto je ovoj zemlji bila potrebna demokratija, državni praznici... i ostali simboli, na kojima svaka država počiva.
  Sama činjenica da su glumci koji su odbili da glume u ovakvoj predstavi prozvani, govori mnogo o samom komadu, kao i o onima koji su učestvovali u tome.
  (Marko, 12. jun 2012 13:46)

  # Link komentara

 18. Jaoo...
  Koliko je nas narod (i ne samo nas,ali me se on najvise tice) zatucan, ekstremno nacionalisticki nastrojen, ogrezao u neku pakost, ogorcenje, umisljen da smo nesto posebno pa, eto, ceo svet hoce da nas napada, a mi smo sama susta vrlina?!

  -Prvi problem u nasim zamagljenim mozgovima (100 posto!) je to sto je to delo jednog Hrvata! - sta, bre! ko su oni tu da nama nesto pricaju! i slicno,zar ne?
  Ali,ko je od nasih to uradio? Niko, a to je nas problem! Ne smemo istini u oci da gledamo.
  -Drugi problem je sto vecina nema sposobnost kritickog rasudjivanja! Rec je o CINJENICI koja se JESTE dogodila: ubili su coveka koji je DOBRO ZELEO ovoj zemlji!(sta je bilo lose?) Alooo??!! Ali nas to ne zanima jer se dira u istinu, stvarnost, a nama je lepse da smo uljuljkani u neku memlu i da sanjamo jos uvek o starim vremenima slavnim...a ni to ne znamo kako da sacuvamo, realno.
  Zar nas jos u skoli nisu ucili da se NE MOZE ZIVETI SAMO OD STARE SLAVE?!?! Dajte nesto da uradimo sa sadasnjoscu (o buducnosti jos ne govorim), a ne da se busamo sa prosloscu koja je, ljudi, proslost!

  Meni je zalosno sto, gde god da se okrenem, 90 posto ljudi je takvo. Odakle taj los nacionalizam? Nigde altruizma! Spremni smo samo da skrgucemo zubima na sve ono sto nam baca istinu u lice.
  Koliko bismo bili lepsi, srecniji i priznatiji kada bismo sami zaronili u nase probleme, SAMI priznali sve sto ne valja, a istakli ono dobro.
  (Luca mikrokozma, 12. jun 2012 13:31)

  # Link komentara

 19. Ne razumem ljude koji tek tako napadaju svet koji ne želi ni da gleda ovo. I ja sam čuo od nekih koji su gledali da je priča kao "umetnički teža", krv, prozivanje, povraćanje, bilo je problema i sa glumcima a i da scenario nije ni postojao nego eto takva je tema bila pa se to tokom proba sve uobličavalo iz perspektive cenjenog reditelja.
  Čini mi se da sam savim svestan loših stvari iz neposredne prošlosti ovog naroda koji je već i previše brutalno kažnjen više puta, tako da sorry Piter i ostali koji ovo hvalite, ali ja stvarno nemam želju da gledam sve to.
  Ja zapravo imam želju da to ne gledam, a normalno, ovo je Beograd i predstava nije zabranjena pa svako ko želi neka je i pogleda.
  (Cera, 12. jun 2012 12:30)

  # Link komentara

 20. Opet "Mrtvo more", o predstavi sve najgore zbore oni koji je nisu ni gledali jer im "ne pada na pamet da gledaju to smece". Od "Svetog Save" sa Lausevicem do ove predstave, najvaznije je da pozoriste bude politicko korektno i ne drzne se da dirne u svetinje srpskog naroda... jadno i bedno.
  (Piter, 12. jun 2012 11:12)

  # Link komentara

 21. Predstava i nije bas originalna. Tu skoro zalepise nam istu zvaku zvanu "U zemlji krvi i meda"...
  (Goca, 12. jun 2012 11:01)

  # Link komentara

 22. Čestitke glumcima koji su odbili da igraju u "Srpskoj Predstavi". Ne sumnjam da će naturščici koji su u ovom skeču prevazišli sami sebe, pobrati sve prestižne nagrade na fetivalima u Fojnici, Đakovici ili Imotskom. Bravurozna gluma ove jedinstvene glumačke ekipe, može se uporediti samo sa onom iz "Srpskog Filma". Nestrpljivo čekam "Srpski Vodvilj" po scenariju Andreja Nikolaidisa!
  (Strogg, 12. jun 2012 09:08)

  # Link komentara

 23. "Odgledao sam teškom mukom ovu sramotu. Ako smo po nečemu jednistveni onda je to zbog ove predstave, jer ne verujem da bi igde na kugli zemaljskoj mogla da bude odigrana prestava sličnog konteksta. "

  Moze, evo primera iz Hrvatske:
  Umetnica 40 minuta povraćala uz pesmu Miše Kovača
  Sandra Sterle, umetnica iz Splita, u sredu je izvela performans tokom kojeg je 40 minuta povraćala u metalnu posudu, dok se u pozadini čula pesma Miše Kovača "Dalmatinac", prenosi "Glas Dalmacije"....
  Sandra Sterle govori za Danas:...
  * Vi ste vaš individualni stav iskazali u Mučnini povraćajući 40 minuta na pesmu Miše Kovača. Odakle ideja za takvim radom?
  - ... Ta pjesma je za mene uvijek bila simbol ustajalosti, ponavljanja, grčevitog držanja za identitet, koji je besmislen. ...To večito ponavljanje stihova Dalmatinac nosi lančić oko vrata i on se uvijek svome jatu vraća mene je toliko iritiralo da mi je znala biti mučnina u prevozu kad ovi lokalni autobusi raspale glazbu na sav glas. To je očito pogađalo masovni ukus i njega je očigledno bilo uvredljivo dirati...
  * Da li je taj rad u nekom smislu komentar i na nacionalističke stavove Miše Kovača koje je svojedobno iskazivao i kako je sredina reagovala na performans?
  - Ima veze, ali njega ne bih stavila u prvi plan, pošto u tom smislu ima mnogo gorih od njega, ali u nekom kontekstu sam i to htjela reć, da je takva vrsta stava, preovlađujući moment za kako preživit.Reakcije na performans od mase ljudi dočekan je strašno i meni je stvarno bilo muka"
  (Milica, 12. jun 2012 09:07)

  # Link komentara

 24. Svaki misleći srbin,a njih je vrlo malo, ovu predstavu vidi kao bledu, ali vrlo autentičnu, kopiju jadne, bedne i sjebane Srbije. Od naroda mentalno i fizički bolesnog do granica koje vode ka istrebljenju ne možete ni očekivati otvorene oči kojima se gleda stvarnost i ova predstava. Nekome, čiji naslednik danas licitira oko sastavljanja vlade, je od 1989. pa na ovamo trebao baš takav narod...
  (Dragan, 12. jun 2012 08:08)

  # Link komentara

 25. Kad sve ovo bude rekao sadašnji predsednik biće svima pihvatljivije.
  (Sajdžija, 12. jun 2012 07:52)

  # Link komentara

 26. Milutin i ostali @@@

  Sa kakvim se mi tabuima nosimo odgovorio ti je jedan od komentatora. Zato napred u pretkosovski ciklus (cirkus?). Mene opet zanima jasno prozivanje politicara koji nas u pretkosovski ciklus vracaju i koji su politicka pozadina atentata, odnosno zaverenici.
  Drzavni udar je to bio Milutine.
  Prema tome hvala Hrvatu koji je javno izgovorio ono sto 99 procenata Milutina tajno ne sme ni da pomisli.
  I hvala glumcima koji su predstavu odigrali.
  (Milos, 12. jun 2012 07:48)

  # Link komentara

 27. Dovoljno je reci, reziser je Oliver Frljic! A povracanje po zastavi i ostale podmetacine naivnom srpskom gledalistu...To je kao i Biljana Srbljanovic, dobijes nagradu ako pljujes po svojoj zemlji.
  (goran ns, 12. jun 2012 07:47)

  # Link komentara

 28. Ovome bi se smejao i sam Zoran Djindjic, ali bi bio prilicno uvredjen kad bi mogao da sazna da se ova propaganda zove po njegovom imenu.

  Od svih predstava, ova mi najmanje lici na pozorisnu predstavu, jer to i nije.
  (Milos, 12. jun 2012 02:35)

  # Link komentara

 29. Gledao sam insert iz predstave i to baš deo sa ove druge fotke. U buretu je crvena farba i onda ovaj zamoči do lakata ruke u "novu srpsku istoriju". Na kraju nam se ispovraćaju na zastavu. Lično sam iz potpuno druge priče u odnosu na fazon JSO, Milošević, DB... ali meni je ovo preterano do gluposti. Ne kapiram taj način izražavanja.
  (SaleC, 11. jun 2012 22:23)

  # Link komentara

 30. Izvinite, ako sam dobro razumeo iz nekog prethodnog clanka ovde, bilo je I glumaca koji su posle prve, ili prvih par proba, odbili ulogu. I ok, oni su odbili, niti zameram njima niti onima koji su prihvatili jos manje. Ali znate li vi da su ti koji su izasli iz projekta prozvani direktno u izvodjenju predstave. To nije ok, mislim da sam to I komentarisao vec. I sta sad, I oni da budu procesuirani? Zaverenici? Da, vec sam napisao da je reditelj koji moze I to- diletant.
   (Milutin, 11. jun 2012 22:04)

  # Link komentara

 31. Odgledao sam teškom mukom ovu sramotu. Ako smo po nečemu jednistveni onda je to zbog ove predstave, jer ne verujem da bi igde na kugli zemaljskoj mogla da bude odigrana prestava sličnog konteksta. Ne radi se ni o kakvom umetničkom delu već propagandnoj izvedbi ispunjenoj neistinama, lažima, podmetačinama, ispoljavanjem vlastitih frustracija i kompleksa više vrednosti. Zbog ovakve podmetačine jednom slobodarskom gradu i narodu, koji ima pretkosovski i pokosovski ciklus, slobodoljubive mitove, koji pameti samo pobedničke i oslobodilačke bitke i proboje, koji je mučki bombardovan od strane vaskolikih fašista svako malo neko bi morao DEBELO da odgovara. I to još u kultom "Ateleju 212". Sramno!
  (Žika Vračaruralac, 11. jun 2012 21:25)

  # Link komentara

 32. @ bljutavko, evo da probam licno. Do reci "tabuirano" se nadam da je jasno. Navedena rec ti pise u tekstu clanka pa vidi iz konteksta ili zamisli nesto kao od reci "tabu". Potom ovo do kraja recenice mozes da analiziras ako procitas malo knjiga napisanih u Srbiji u poslednjih 30 godina I pogledas neke domace filmove I predstave koje se ticu nasih tabuiranih (to smo savladali nadam se) delova istorije. Druga recenica, pretpostavljam, nije sporna. Konacno, "pamflet" ti je nesto kao neki letak ili brosura ili tako nesto... E, pa to ali u ovom slucaju - bas lose uradjeno.
  @ Milos, budi ljubazan, sada je I meni ovde stvarno potreban prevod.
   (Milutin, 11. jun 2012 20:59)

  # Link komentara

 33. Milutin@

  Milutine, ova predstava je svakako los pamflet za razliku od Knjige o Milutinu koja je remek delo. Barem za tebe.
  U svakoj evropskoj drzavi, i Bugarskoj, prozvani iz predstave bi odavno bili procesuirani i odbrojavali bi svoje duge zatvorske kazne. U Srbiji koja se tako hrabro nosi sa svojim traumama zaverenici procenjuju kvalitet pozorisnih predstava koje im ne odgovaraju.
  Na klupu Milutine, ne u nju
  (Milos, 11. jun 2012 20:31)

  # Link komentara

 34. jel može neko da prevede šta reče prvi komentator
  (bljutavko, 11. jun 2012 20:25)

  # Link komentara

 35. Ovde u regionu najhrabrije se nosimo sa tabuiranim delovima nase istorije ponajvise kroz umetnost. To je dobro I potrebno jer nas u tom smislu izdize u odnosu na druge. Ali ova predstava je los pamflet.
   (Milutin, 11. jun 2012 18:31)

  # Link komentara