Sreda, 06.10.2021.

09:09

Bonda je tumačilo 6 glumaca – koji je vaš favorit? ANKETA

Izvor: B92

Bonda je tumaèilo 6 glumaca – koji je vaš favorit? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

207 Komentari

Sortiraj po:

Japanac

pre 2 godine

Džejson Statam bi trebalo sada da ga igra.
Kluni je trebao da ga igra ali nije (nije hteo ili sta vec)
Son Koneri tata za sve ove sto su ga igrali.

Sale

pre 2 godine

https://www.b92.net/kultura/komentari.php?nav_id=1932795#k37437215

Usput sam se zapričao, pa sam loše napisao. Pirs je trebao da zameni Rogera Mura u ulozi Bonda, ali zbog serije Remington Steel ga je zamenio Dalton.

Toliko od mene

pre 2 godine

Vidim da u glasanju vrlo ubedljivo vodi Son Koneri. Pa normalno, musko, nema da fali, pa jos kad je oblacio kilt...
E sada, ako je i bio "silovatelj", sto sad pomodno tvrde, ja ne videh da je neka sojka u filmovima od njega bezala, a mogu misliti kako je bilo u prirodi.
Svi ostali su bili tako-tako, a ovaj najnovili maksimalno smara!

Milan_PT

pre 2 godine

Inače, koliko ja znam Pirs je trebao da zameni Konerija, ali zbog serije Remington Steel je ipak to bio Roger.
...
(Sale, 6. oktobar 2021 23:04)

Kad je 1973. Rodžer Mur zamenio Šona u ulozi Džems Bonda, Pirs Brosnan je imao 20 godina i nije imao nijednu filmsku ulogu. Serija Remington Stil, koja je proslavila Brosnana, je počela da se prikazuje tek 1982, tako da ti je komentar totalno nejasan. Pogotovu što sugerišeš da je serija Remington Stil preporučila Mura za ulogu 007. Možda si mislio na seriju Svetac, koja je preporučila Mura za tu ulogu?

Volim i ja vas

pre 2 godine

Rodžer Mur je jedini imao taj miks prefinjenog gospodina - šmekera - zaje*anta. A i film sa najjačim naslovom: Octopussy!
Svi ostali su imali po nešto, ali ne sve.

00711

pre 2 godine

Najrealniji za profesiju je Rodžer Mur jer je čovek džentlmen, lep i dopadljiv, smiren, šarmantan a pritom i u privatnom životu gej i uklopio se savršeno u pravi profil tajnog agenta. Zašto su ove osobine korisne operativcima u tajnoj službi? Pravi posao TAJNOG agenta nije da voze motorne sanke i usput puca na stotine rusa i vozi mlazne avione, već da prikuplja podatke sa terena tj. bavi se obaveštajnim i kontraobaveštajnim poslovima za svoju zemlju, i to tako da niko i ne posumnja u to.

Petar

pre 2 godine

Dao sam glas Sonu Koneriju,mada je i Brenson bio sjajan...Mozda Brensonu i najvise pristoji uloga Bonda.
(Sinke, 6. oktobar 2021 11:36)
Sinke, nije Brenson nego Bronson, Čarls Bronson.
(Zvrndov, 6. oktobar 2021 15:09)

Hajde pogodite se na koga mislite.
Osoba 1 predstavite se:
"Ja sam Bond, James Bond" (Richard Branson)
Osoba 2 predstavite se:
"Ja sam Bond, James Bond" (Charles Bronson)
Osoba 3 predstavite se:
"Ja sam Bond, James Bond" (Pierce Brosnan)

Može biti samo je*an

pre 2 godine

Sreću se Džems Bond i Bosanac....
Kaže Džems Bond...

"Maj nejm iz Bond, Džems Bond"..
Bosanac odgovara :
"Maj nejm iz Tafa, Mus-tafa"...

Marko

pre 2 godine

Pirs. Šmeker i badass. Koneri je uvek glumio samog sebe, precenjen je…Mur je previse gej za Bonda. Krejg je vise Born nego Bond.

Mr. Max

pre 2 godine

Najviše sam voleo Mura pa Bronsona imali su mi taj šmek mačo muškarca. Koneri je šmeker takodje ali to su već bili stari filmovi. Kreg antipatičan bar meni i tu je za mene Bond umro, nema on taj šmek i mimiku na kakvu su me predhodna trojica navikli.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Bilo ko a da nije šiptaroid Fljamurtari...Fljamurtari Krejg...

P.S. Setih se da je svojevremeno ulogu Bonda trebalo da glumi Ioan Gruffudd aka "Mister Fantastic"...
Gde je taj čovek ?

73

pre 2 godine

Po meni Pirs Brosnan ima najvise tu Bond facu i prefinjenost, medjutim Koneri ima najduzu i glavnu tradiciju, a i Mur je iz tog perioda pa mozda ipak prednjace. Licno bih rekao Brosnan, objektivno Koneri a i Mur je odmah uz njih.

Zagor, zvezdarski

pre 2 godine

Nema dileme, jedan je džentlmen i ujedno dasa. Sir Sean Connery. Ovi drugi nisu loši, ali ni približno njemu, čak ni Roger Moore. A što se tiče Craiga, ako može on, može i Vladimir Putin. Inače kao da su rodbina.

CATAPA

pre 2 godine

Dobra je muzika ali samo da te podsetim (ukoliko znaš) da je jedini Bondov film koji je dobio Oskara "Live and let die" i to za muziku (Pol Makartni).
(Zozon, 6. oktobar 2021 21:14)
Stvar ukusa ili ne, po meni je najbolja uvodna pesma Garbage: The World Is Not Enough.

Uzgred, kad se priča o "kvalitetu" celog tog serijala, zaboravlja se koliko pop hitova je lansirano njime. Nisu sve te pesme naravno jednako postale evergrin, ali su sve rađene vrlo ambiciozno, od najboljih autora i izvođača u tom trenutku. To sve skupa i jeste "magija" zbog koje taj objektivno priglupi serijal toliko traje i gotovo je jednako popularan toliko decenija i generacija. Bilo je kopija, ne mnogo gorih (Mat Helm sa Dinom Martinom, ko se još toga seća?) u kojima su kopirani mnogi "Bond elementi" ali niko valjda ne pamti muziku (evo ni ja). Parodije da i ne pominjem. Izuzetak (onaj što "potvrđuje pravilo") je serija "nemogućih misija" koja se možda i pamti ponajviše zbog muzike Lala Šifrina, pa je i doživela filmsku reinkarnaciju.

U maniji recikliranja, već tri godine se priča da će i pomenutog Mata Helma vratiti iz mrtvih u tumačenju Bredlija Kupera. Taman kad pomisliš da glupost ne može da bude veća, Holivud iznenadi. Voleo bih to da vidim, ali nije u pitanju mazohizam, nego... preživeo sam Dina Martina, ako bih preživeo i Kuperovog "Helma", ima šanse da sam neuništiv i besmrtan kao Hajlender. 🤣

V5

pre 2 godine

Najpoznatiji: Koneri.
Pravi džentlmen: Mur.
Najupečatljiviji: Dalton.
Dobar, ali suviše liči na Rusa: Krejg.
Simpatični: Brosnan i Lezenbi.

Sale

pre 2 godine

Uz Rogera sam rastao, pa mi je bio omiljeni, Koneri odmah posle njega. Onda se pojavimo Pirs i uskočio na prvo mesto, iako su Die Another Day i World is not enough slabiji od mnogih. Inače, koliko ja znam Pirs je trebao da zameni Konerija, ali zbog serije Remington Steel je ipak to bio Roger.
Dalton je bio neobičan, Lazenbi promašaj. Krejg nije Bond, iako su filmovi odlični, ali kao akcioni filmovi, ne kao 007 filmovi.

Nataša

pre 2 godine

Iskreno, nikad nisam pala u nesvest nešto, niti otkinula na bilo koji film o Džejmsu Bondu, valjda su veći utisak ti filmovi nekako ostavljali na muškarce, prirodno, ali ako baš treba izabrati, mislim da Timoti Dalton i Pirs Brosnan se nekako izdvajaju, ali sad su to već jako stari ljudi, realno. U ono vreme bili su naočiti. 😉

Pupi

pre 2 godine

Jedno sam siguran, da se svi ovi "Bondovi" okupe zajedno, a da računamo da su u najboljim godinama, Danijel Krejg bi ih isprebijao i pojedinačno i grupno, da ne pričamo o tome što usput ima i šmek za glumu, jedini ko mu može parirati kao glumac je Šon Koneri.

Ahmet

pre 2 godine

U kom univerzumo onaj Pirs Brosnan sa onakvom devojačkom građom može da bude mačo-men i da glumi muškarčinu, fali mu još samo šminka i duža kosa, pa da zaigra u Seks i Grad, on da bude Džejms Bond, smešno, ali stvarno SMEŠNO!
...(Jovo Bakić, 6. oktobar 2021 21:25)



U potpunosti se slažem sa tobom, Pirs Brosnan je ultra isfeminiziran, da sam reditelj taj bi kod mene mogao da glumi samo plejboj zečicu.

Galore

pre 2 godine

"Daniel Craig je po meni bio ubedljivo najbolji. Iz prostor razloga sto je igrao ulogu spijuna najbolje. Ljudi zaboravljavaju da spijun mora da bude "duh", da udje i izadje bez da iko primeti, a ne da bude u centru paznje kad udje u prostoriju kao Connery ili da izigrava Ramba u akcionim scenama kao Brosnan."
(The Unforgiven, 6. oktobar 2021 21:17)

Verovatno je tako u stvarnom životu, ali ne u filmovima o Bondu. Oni nisu bili zamišljeni kao realistični filmovi, već su neki poseban žanr. Jedno je Bond, a drugo je Born, s tim što je sa Krejgom napravljen zaokret prema Bornu. Po mom mišljenju, to nije ispalo najbolje. Publika koja gleda Bonda ne očekuje da vidi mračan film o manje-više ličnim obračunima jednog hladnokrvnog ubice. Jasno je da Krejg ne piše scenario, ali taj koga on glumi nije više onaj Bond. Kad se kaže Bond, ja prvo pomislim na Konerija.

V for Vendeta

pre 2 godine

Mur, Koneri i Brosnan - imaju šmeka jednostavno, Lezenbi i Dalton, solidni, Krejg kad izlazi iz vode sa ramenima 4 broja većim od glave - kraj gledanja 007.
Sledeći po svemu sudeći neće biti vredan ni torrenta jer će zaudarati na pc

Miro

pre 2 godine

Brosnan mi najvise odgovara profilu prefinjenog tajnog agenta, ali su mu filmovi ubedljivo najgori (losi zapleti, nerealni efekti).

Lezenbi je mozda najgore odglumio 007, ali mi je "U tajnoj sluzbi njenog velicanstva" nekako simbol cele fransize (prica, muzika, atmosfera).

Krejg je imao uglavnom jako dobre scenarije, ali mi je suvise sirov - deluje kao necije obezbedjenje a ne gospodin. Takodje nepotrebna komercijalizacija je pokvarila ugodjaj (Heineken umesto Votka martinija, kao sto je Brosnan vozio BMW umesto Aston Martina).

Mislim da Koneri i Mur imaju taj balans sarma, prefinjenosti i dobrog zapleta. Od njih dvojice dajem prednost Koneriju, samo zato sto je originalni Bond.

Valdens

pre 2 godine

Timoti Dalton se najbolje uklapa u lik agenta, nekako mu najbolje stoji.
Krejg ako posmatramo sve kompletno. Filmovi sa Konerijem i Murom su previše neozbiljno rađeni sa današnjeg gledišta, tu je nekako sve bilo podređeno liku Bonda uspešnog ženskaroša koji može da ima svaku koju poželi. Kliše i previše zamorno za gledanje.

Zozon

pre 2 godine

"Najbolja bond muzika - licence to kill, takodje dobar i film. Moj favorit Mur i njegovi najbolji filmovi Pogled na ubistvo i Live and let die sa harlemovcima. Toliko"

Dobra je muzika ali samo da te podsetim (ukoliko znaš) da je jedini Bondov film koji je dobio Oskara "Live and let die" i to za muziku (Pol Makartni).
Dobri su to filmovi sa Murom ali Rodžer ima očajan niz u kojima se pojavljuje famozni "Zuba" tako da po meni "Sean Conery rules".

BoltonBastard

pre 2 godine

Definitivno Šon Koneri. On ima tu neku strogu mušku lepotu ( a ne kao A. Delon koji je uvek imao taj neki dečački izgled) i odaje utisak neotesane sirovine koji nije nešto emotivno inteligentan, ali maksimalno eksploatiše svoj izgled spavajući sa ultra lepim ženama koje doduše i same jedva čekaju da mu uskoče u krevet. Ruku na srce ni Brosnan nije loš, Danijel Kreg je tanak iz razloga što imam utisak da mu je lice kao "smrznuto", ima sve jedan izraz lica i to je to.

The Unforgiven

pre 2 godine

Daniel Craig je po meni bio ubedljivo najbolji. Iz prostor razloga sto je igrao ulogu spijuna najbolje. Ljudi zaboravljavaju da spijun mora da bude "duh", da udje i izadje bez da iko primeti, a ne da bude u centru paznje kad udje u prostoriju kao Connery ili da izigrava Ramba u akcionim scenama kao Brosnan.

Jovo Bakić

pre 2 godine

U kom univerzumo onaj Pirs Brosnan sa onakvom devojačkom građom može da bude mačo-men i da glumi muškarčinu, fali mu još samo šminka i duža kosa, pa da zaigra u Seks i Grad, on da bude Džejms Bond, smešno, ali stvarno SMEŠNO!

aaauuuu

pre 2 godine

Pirs Brosnan..svi su oni dobri glumci ali, Bond treba i dobro da izgleda, kako bi inače zaveo sve te žene. Obožavam Konerija ali on sa tim klempavim ušima je ipak daleko od zgodnog.

OgiBg

pre 2 godine

Ne znam šta je kriterijum na osnovu kojeg se odlučuje ko je više za Bonda, a ko ne, da li gluma, da li fizički izgleda, da li nešto treće ili četvrto

Ako pričamo o fizičkoj građi, onda je to definitivno Danijel Krejg, on je snagator i liči mu da bude Bond, Pirs Brosnan bi više mogao da glumi Bondovu devojku nego Bonda, što se pak glume tiče, opet pre glasam za Krejga negoli za Šona konerija, a što se tiče verodostojnosti knjizi o Džejmsu Bondu, onda Timoti Dalton.

HanSolo

pre 2 godine

Ako se čitaju knjige Ajana Fleminga ima samo dva Bonda.. Šon Koneri i Timoti Dalton.. Bond u knijgama nikako nije bio šaljiv nego strikno ozbiljan.. Od tih dvoje je Timoti bio najbliži po knjigama.. Nije ni čudno.. Dalton je jedan izuzetan glumac koji je došao iz teatra.. I zato je odbacio više filmova.. Teatar mu je bio lepše mesto za glumu.. To je bilo velika šteta pošto po knjigama je najbolje tumačio gospodina Bonda..

Nocni vuk

pre 2 godine

Šon Koneri je za mene broj jedan. Izgled, gluma i harizma.. imao je sve. Pirs Brosnan je možda najbliži onome kako bi Bond trebao da izgleda, ima tu neku urođenu eleganciju..
Što se tiče Krejga bio sam šokiran kad su ga izabrali. Nizak, plav, ružan.. gluma upitna krajnje, harizma nepostojeća..
Mur mi se ranije nije sviđao u toj ulozi ali sad nekako menjam mišljenje, ali svakako Koneri pa Brosnan

kolani

pre 2 godine

Rodzer Mur je verovatno kako bi Bond trebao da izgleda.Ali Pirs Brosnan je meni najbolji, verovatno jer sam tad bio klinac, i onaj BMW i Nokia Comunicator... gde ces bolje

Bane

pre 2 godine

Ovo sve zavisi kako ko dozivljava Bonda, recimo ima dosta filmova o svemocnim tajnim agentima poput Tom Kruza u Nemogucoj misili ili Mat Dejmona u Bornovom identitetu. Zatim ima jedan dobar film sa Robertom Redfordom i Bred Pitom, mislim da se zove Spijenske igre ili tako nekako. Recimo tu mogu da se vide u istom filmu dva temperamenta agenata, agent starog kova koga glumi Redford i mladi agent sasvim drugacijeg temperamenta i naravi koga glumi Bred Pit. Recimo meni u tom filmu Redford vise lici na Bonda nego Krejg u svojim filmovima o Bondu. Dalje meni je Majkl Kejn u nekim spijunskim filmovima omaz Bondu kako ja zamisljam te agente i spijune.

E sada, meni Rodzer Mur likom odgovara Bondu, problem je sto su filmovi u kojima je glumio vise vukli na komediju o romanticnom spijunu uz mrvicu naivne akcije nego na pravi spijunski film.....nesto kao kada bi Hju Grant glumio Bonda.

I tako....uglavnom, meni su svi filmovi o Bondu pomalo naivni, mozda su i najbolji sa Brosnanom, samih filmova na temu spijunaze i tajnih agenata ima mnogo boljih.

Bogi46

pre 2 godine

Šon Koneri
.
.
.
Rodžer Mur
Pirs Brosnan
Džordž Lazenbi
Timoti Dalton
.
.
.
a Krejg ne zaslužuje ni da bude pamćen kao Bond, kao što nije vredan ni da glanca cipele jednom Timoti Daltonu.

FourSeasons

pre 2 godine

Rodzer Mur i Pits Brosnan su definitivno likovi kako bi trebao da izgleda tipicni 007.
Krejg je vise kao akcioni junak nego kao spijun ali je po mom misljenju odradio sasvim dobar posao u svojim filmovima

Ivan

pre 2 godine

za one koji kazu da je sean connery najbolji:

da li bi bio najbolji da je recimo pierce brosnan bio prvi bond, i onda dodje sean connery (i naravno da izgleda kao sto je tada izgledao)???

Dragan

pre 2 godine

Za mene je to Koneri, ali Krejg je opet, sa druge strane, igrao u, po meni, najboljem 007 filmu - Kazino Rojal.
Inače Džordž Kluni nikad nije bio 007 a tako bi mu dobro stajalo...šteta. Velika šteta.

m

pre 2 godine

Što se mene tiče, Koneri je bez prave konkurencije, mada ni Mur ili Brosnan nisu bili loše. odabrani. Krejg je,. međutim, u skladu sa duhom vremena i bolesnim političkim pogledima producenata i celog Holivuda, potpuno deformisanje i persiflaža lika Bonda, mali, zdepasti lik široke primitvne fiziomomije koji, pošto je degenerična woke kvaziumetnička komunjara, očigledno otrovno mrzi sve što Džejms Bond simbolizuje - muškost, lojalnost, pattiotizam, spremnost da se zlo beskompromisno uništava, i o tome otvorenp priča u intervjuima.
(EU Citizen, 06. oktobar 2021 18:24)

koneri 188cm, krejg 178... prvi nista posebo visok a drugi definitivno nije zdepast. koneri kao bonda crtani film, tom i dzeri su realniji. mogu da se kladim da niste odgledali nijedan od pocetka do kraja.

markus1975

pre 2 godine

Koneri je legenda ali meni je u Rodžer Mur definicija "gospodina špijuna" iz tog doba. Ovi noviji su obični akcioni heroji kao i svi drugi. Nekome baš to prija, ali meni nije zanimljivo - to nije Bond uz koga sam odrastao.

Zli komsija

pre 2 godine

Timoti Dalton.
On je najboji i najskolovaniji od svih, mada nije i najpoznatiji. Takodje, on je najvise uticao na Bonda i njegove ideje su uvrstene u film. Njegov Bond je mracniji od svih drugih. Konacno, njegova interpretacija Bonda je nesto najblize onog sto je zamislio Fleming.
Steta, sto zbog pravnih problema nije imao vise filmova.

Трооки Гавран

pre 2 godine

Pierce Brosnan najbolji lik, ali glumio u lošim filmovima. Ubedljivo najgori Roger Moore (ne računam Lazenbija koji je samo u jednom filmu glumio, i naravno bio kriminalno loš).

pera

pre 2 godine

Pazi, Rodzer Mur i Danijel Krejg se kolju oko glasova, neverovatno. Rodzer Mur bio faca u svakom pogledu, sarmantan, itd. dok je Krejg pravo drvo u glumackom smislu, uvek ista faca (vidite li to ljudi?) bez i trunke sarma i sa fizionomijom prodavca na pijaci.

@@@

pre 2 godine

@Spyderco
Bond je lik za sve ere i sva vremena. Kako se menjaju vremena, menja se i on.
Danijel Krejg tumaci mocnog Bonda, snaznog, opasnog, surovog, beskompromisnog, na kojeg sve sto radi ostavlja trag.
Konerijev, Brosnanov ili Murov Bond bio je neki ljubavnik, sarmatni saljivdzija koji eto, s vremena na vreme, lagano, bez nekog napora, spasava svet.
U poslu tajnog agenta i spijunaze ima mnogo vise nasilja nego sto su voljni da nam priznaju, onaj ko misli da se sve svodi na odela, skupe satove i rad na racunaru, ne zna nista o tome. Surovo i sirovo nasilje ostaje osnova svega, jer covek se ne menja, bio je surov i pre 500, 100, 50 godina, takav je i danas, samo lepse mirise i ima lepsu frizuru i odelo.

Sigurno je opisu nekog agenta poput Bonda bliza licnost mracnog, surovog siledzije i ubice, nego veselog i razdraganog smekera i ljubavnika.

Andjuse vrati se

pre 2 godine

Ne kapiram kako ljudi gotive Mura. On kad glumi Bonda film lici na romanticnu komediju a ne na akciju. Takodje mislim da to sto ovde dosta potcenjuju Krejga je stvar godista jednostavno nisu ljudi spremni da prihvate da se i u 21. veku prave dobri filmovi filmovi i da ima dobrih glumaca. Sto se same glume tice mislim da je Krejg tu najbolji( doduse imao je i srece da glumi u 2 vrhunska filma Casino Royal i Skyfall). Ali kao celokupan Bond tu je ipak Son Koneri broj 1

Zvrndov

pre 2 godine

Trivija: Najbolji kandidat posle Konerija je bio Dejv Alen, ali nije imao prst pa nije mogao da puca i da bari ženske. Tako je ulogu Bonda dobio Mur, stariji i od Konerija i od Bonda lično, ali je ispunjavao glavni uslov da ima sve prste.
Posle Mura su taj uslov primenjivali na sve kandidate kao jedini kriterijum.

EU Citizen

pre 2 godine

Što se mene tiče, Koneri je bez prave konkurencije, mada ni Mur ili Brosnan nisu bili loše. odabrani. Krejg je,. međutim, u skladu sa duhom vremena i bolesnim političkim pogledima producenata i celog Holivuda, potpuno deformisanje i persiflaža lika Bonda, mali, zdepasti lik široke primitvne fiziomomije koji, pošto je degenerična woke kvaziumetnička komunjara, očigledno otrovno mrzi sve što Džejms Bond simbolizuje - muškost, lojalnost, pattiotizam, spremnost da se zlo beskompromisno uništava, i o tome otvorenp priča u intervjuima.

Milan

pre 2 godine

Najbolja bond muzika - licence to kill, takodje dobar i film. Moj favorit Mur i njegovi najbolji filmovi Pogled na ubistvo i Live and let die sa harlemovcima. Toliko

Pera

pre 2 godine

Licno iz nekog razloga blizu mi je srcu Timoti Dalton.Realno Koneri je ipak alfa muzjak od ovih ostalih, ali Bonda zamisljam kao Pirs Brosnana, mozda je Nitendo 64 ucinio svoje pa zato. Koneri je imao taj kvalitet malo sega, malo posalica naravno sve dragovoljno a onda odjednom uzme i podeli par disciplinskih. Mur nije imao srece glumio je u filmovima koji su se nekad granicili sa sprdnjom.
Krejgove filmove ne volim, previse ulaze u dubinu njegove psihe, smaraju, za to imamo Borna.

DUŠKO POPOV

pre 2 godine

Ajde da se ne lažemo, jedino Danijel Krejg liči na tepača i ima dobru građu, pa deluje kao neko ko je fizički jak i sposoban da bude čovek od spreme koji će da juri svu onu silnu akciju u filmovima o Džejmsu Bondu, što se ostalih tiče oni su tu više kao manekeni, posebno onaj Pirs Brosnan, meni on deluje kao Džejms Bond koji je ustvari gej Bond, dakle moj favorit za pravog bonda je Danijel Krejg, snaga naspram šminkera!

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Mozda kao neko ko je odgledao barem po 7-8 puta svaki Bond film osim Krejgovih koji su mi negledljivi imam pravo da komentarisem. Svako vreme je imalo svog Bonda, meni omiljeni je Rodzer Mur pa Son Koneri pa Pirs. Dzordz je sasvim dobro odglumio Bonda ali je glumio u samo jednom filmu, Timoti... hm nije los ali je film Licence to kill ocajan po meni. Krejga kao sto rekoh ne zelim da komentarisem. Bond nije i ne treba da bude Terminator.

Pera

pre 2 godine

Pirs bronson najbolji ali glumio u najgorim filmovima.
(np, 06. oktobar 2021 12:05)

Jesu, ali Goldeneye je jedan od najboljih , ostali jesu sprdnja.

severnjak

pre 2 godine

Son Koneri. Dobri su i Mur i Brosnan. Velika steta sto Dalton nije imao vise sanse, mislim da bi i on bio odlican. I kako bi samo bilo interesantno videti karijeru Liama Nisona da je prihvatio da glumi agenta 007 ( nudjeno mu je pre Pirsa ). Krejg nije Bond. Super su sve to filmovi, dobro osmisljeni i moderno radjeni, ali Bond nije mali nabijeni mrsatavac i akrobata ( to je radio tip slicne pojave - Ethan Hunt ). Zato je Bond pre svega Koneri, a za njim Mur i Brosnan.

Spyderco

pre 2 godine

E sad, činjenica je da je svaki od njih bio pravi izbor za svoju dekadu, pa je Mur bio taman za analogne osamdesete, Brosnan za devedesete sa počecima interneta i mobilne telefonije, a Krejg za novomilenijumskog kros fit / hajtek egzekutora, tako da je najbolji Bond stvar ukusa i/ili nostalgije.
(Lea, 6. oktobar 2021 14:09)

Originalni Bond je pre svega ličnost iz vremena hladnog rata, a tzv franšize su najveće zlo današnje (holivudske) kinematografije. Donose pare, fakat, ali izbacuju sve veće i veće bljuvotine koje nisu ni za decu od 10 godina. Bilo bi lepo kada bi milenijalci kreirali svoje nove, autentične digitalizovane crossfit LGBTQWERTY+ heroje, a da likove iz prošlosti malo ostave na miru. Zamislite da su, ne daj bože, krenuli da prave franšize od filmova kao što su „Građanin Kejn“, „Kazablanka“, „Treći čovek“ ili „Kvaka 22“? Sem toga, prava špjunaža nikada nije bila posao za šibadžije (kome je do toga, neka gleda MMA), pošto se nasilju u tom poslu pribegava samo u krajnjoj nuždi. Da nije tako, ne bi se tolika frka digla oko Asanža i Snoudena. Za mlađe ljubitelje ovog žanra, ali malo realističnije prikazanog, preporučujem sledeću dopunu gradiva: „Smiley’s people“, 1982, mini tv serija od 6 epizoda, sigurno je ima na netu; nećete biti razočarani, Džon Le Kare je velemajstor; „The good shepherd“, 2006, Met Dejmon u sasvim drugačijoj ulozi, anti-Jason Bourne.

Kakvi koneriji i bakraci

pre 2 godine

Nzm kako se zove, bio je na kseri jedan brkati porno bond.. E taj je moj favorit, presegao dosta plavusa u tom filmu..

brm

pre 2 godine

Pa s obzirom da je pravi Bond bio naš brat Duško Popov, po kojem je lik za film i napisan, velika nepravda je što uloga tajnog agenta nije pripala Bati Živojinoviću. To bi bila prava stvar. Jer kako bre može neki englez ili škot da glumi srbina?
(Voja Smederevac, 6. oktobar 2021 14:39)

Kao prvo, Flemingov fikcioni lik Džejms Bond nije Srbin, već Britanac. Duško Popov je bio inspiracija Flemingu za Bonda zbog svog životnog stila, ali to ne znači da su sve Bondove karakteristike iste koje je imao Popov, niti da u Bondu nema karakteristika drugih agenata iz tog period. Npr. Popov je itekako bio drčan kada treba (izderao se na Huvera i posvađap sa njim što je ignorisao njegove informacije da će biti napadnut Perl Harbor), i nije imao problem da podigne ton. Tako nešto se Bondu nikada ne dešava.

pop

pre 2 godine

Danijel Krejg igra u filmovima u kojima najvise deluje kao neki tajni agent, ili onako kako bi pravi Bond trebalo da deluje.
Pre svega agent, profesionalac, pa tek onda sarmer, ljubavnik itd.
Po samom fizickom izgledu i karakteru novijih Bond filmova, on jeste najbolji Bond.
Son Koneri i Brosnan jesu veliki glumci, ali u Bondu se nisu nesto pokazali, iako sada mnogi velicaju te njihove uloge, jer nostalgija je jaca od razuma.

MisterNo

pre 2 godine

@Por qué no te callas?

Pa vidite, po meni u tome i jeste stvar - Bond nije covek od krvi i mesa. Ili krace - Nije Superman Superman, Bond je Super Muskarac. I to je ta njegova draz.
Nakon godinu dana mucenja u Koreji, osamuti medicinsko osoblje, namigne sestri, skoci u more, ispliva kod hotela i useta se onako mokar, samo u donjem delu pidzamae i trazi svoju uobicajenu sobu. Ovo je cak iz jednog od losijih filmova.

mare

pre 2 godine

krejg



zašto zato sto mu leži uloga psihopate i lecenog alkosa bonda.


inace odrastao sam uz rodzera mura, nije mi jasno kako je on onako mator dobio uloge a druge smenjivali sa po 40 godina.

Драган

pre 2 godine

1. Шон Конери
8. Роџер Мур
23. Тимоти Далтон
48. Пирс Бронснан
97. Данијел Крејг
215. Џорџ Лезенби

Zvrndov

pre 2 godine

Dao sam glas Sonu Koneriju,mada je i Brenson bio sjajan...Mozda Brensonu i najvise pristoji uloga Bonda.
(Sinke, 6. oktobar 2021 11:36)
Sinke, nije Brenson nego Bronson, Čarls Bronson.

palop

pre 2 godine

Pirs bronson najbolji ali glumio u najgorim filmovima.
(np, 06. oktobar 2021 12:05)

Goldeneye je bio super, ostali tuga, ali meni je Brosnan bas slika pravog Bonda, doduse mozda jer sam bio klinac kad su izlazili njegovi filmovi pa mi tako ostao u secanju.

Lea

pre 2 godine

Meni je Rodžer Mur loš glumac, onaj što glumi očima i preglumljava. Prema tome, i loš Bond. Brosnan i Krejg su mi odlični.
E sad, činjenica je da je svaki od njih bio pravi izbor za svoju dekadu, pa je Mur bio taman za analogne osamdesete, Brosnan za devedesete sa počecima interneta i mobilne telefonije, a Krejg za novomilenijumskog kros fit / hajtek egzekutora, tako da je najbolji Bond stvar ukusa i/ili nostalgije.

vonLjutavski

pre 2 godine

Ursula Andress, the quintessential Bond girl. That's what everyone says. The embodiment of his superiority over us. Beautiful, exotic, highly sexual and totally unavaiable to anyone apart from him. Shite. Let's face it. She can shag one punter from Edinburgh, she'd shag the whole lot of us.

....samo Šon!!!

Šta ti dečko radiš?

pre 2 godine

1. Danijel Krejg
2. Šon Koneri
3. Pirs Brosnan
4. Timoti Dalton
5. Rodžer Mur
6. Džordž Lejzenbi

Isti je raspored u kvalitetu filmova i kvalitetu odigranih uloga. A ako pričamo o tome ko je od njih najbolji glumac, onda je lista sledeća:

1. Šon Koneri
2. Pirs Brosnan
3. Danijel Krejg
4. Timoti Dalton
5. Rodžer Mur
6. Džordž Lejzenbi

Ovo nije subjektivna lista već činjenično stanje.

Haha, ma sjajno

pre 2 godine

@ djony. Ko je dokazao i gde je dokazao.Šta,postoji neka komisija,koja određuje redosled najboljeg Bonda.Sve je stvar subjektivnog osećaja svakog gledaoca.Ti si samo nesrećnik,koji pokušava da nametne svoje mišljenje,nečije suze ti ne mogu pomoći,stručna pomoć bi mogla.

snezana

pre 2 godine

Danijel Krejg, realistično prikazan kao agent, kvalitetno napisan scenario svakog filmskog nastavka,dobar odabir ženskih likova, posebno Eva Grin, nema raznoraznih smešnih pomagala kao u vreme Konerija i Mura. Realna gluma, nije ulickan sa leptir mašnom i oružjem.

muž "Okac" i "Brada" ljubavnik

pre 2 godine

JB je jedna pod najnegledljivijih franšiza. I najkomercijalnijih: mačo frajer, brza kola, lepe žene, akcija, nabeđenost, poziranje, itd... limunada za sirotinju.

A od glumaca mi je najgledljiviji bio Lazenby: onako širokih ramena, četvrtaste brade, jake građe makar je u scenama tuče izgledao koliko-toliko uverljiv. I sav je bio nekako lagan, nepretenciozan, opušten. Ovi ostali šminkeri su bili komični... naročito Brosnan, njegove scene makljaže su Parodija: ko njega vidi kao sposobnog da prebije trojicu ljudi? Kao gledati batwoman i ostale WOKE Parodije...

.

pre 2 godine

Probala sam da gledam sve filmove o J.Bondu ali nije išlo. Jedino mi se dopalo sa Brosnanom i te sam odgledala. Ako izaberu Hardija, sigurno ću gledati. On se dopada i muškarcima i ženama, nema šanse da omane kod publike.

NN_lice

pre 2 godine

Naravno, "Old School" glumci i filmovi, Šon Koneri i Rodžer Mur. Možda i zbog toga što napisane knjige o Dejmsu Bondu Jana Fleminga više odgovaraju filmovima u vreme kada su snimani. Stil, odeća, dijalozi, taj cool glam koji se izgubio u kasnijim filmovima, gde već caruju ogoljeno nasilje, kompjuterske animacije, nedefinisane rodne karakteristike i politička korektnost.

Voja Smederevac

pre 2 godine

Pa s obzirom da je pravi Bond bio naš brat Duško Popov, po kojem je lik za film i napisan, velika nepravda je što uloga tajnog agenta nije pripala Bati Živojinoviću. To bi bila prava stvar. Jer kako bre može neki englez ili škot da glumi srbina?

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

A gde je na listi Dejvid Niven koji je glumio Bonda u filmu "Casino Royale" iz 1966? Jeste da je parodija u pitanju, ali glavni lik je Dzejms Bond, pa se (po mom glupom misljenju) to racuna. Ili ne?

?Por qué no te callas?

pre 2 godine

Ja imam 37 nisam ni mlad ni mator. Poštujem Konerija I Mura i jesu najbolji ali Za Brosnana ne mogu da shvatim da je ispred Danijela. Brosnan je snimao u eri kada je iz auta izlazila raketa, bez imalo fizičke spreme u truda. Cigareta u usta i kardio istovremeno. Čak i poenta bila da filmovi budu što manje realni. Ima to svoju draž sve je to ok ali Danijel se naradio za svaku ulogu jer su promenili koncept. Poceli su da Bonda predstavljaju kao ipak samo čoveka od krvi i mesa, akcije je više pa samim tim mora puno više da se radi nego u vremenu kad je Bondu sva akcija bila da sedne u E-type Jaguara. Mislim da Danijel zaslužuje puno više pažnje iako naravno uvek će biti teško porediti se sa jednom legendom poput Šona.

Miloš Ilić

pre 2 godine

Niko neće priznati da su mu draži Bondovi tada kad su bili mladi...
(lutalica, 6. oktobar 2021 13:10)

Na prvom mestu Koneri i Mur, a ostali kako hoće. I, živo me interesuje kako mi je Koneri na prvom mestu kad je snimao Bonda pre mog rođenja?

Tih

pre 2 godine

Sean Connery i Roger Moore. Ne znam za koga bih se opredelio da je bolji. Obojica su neprevaziđeni. Toma Hardy je dobar, ali mi je više za ulogu nekog ubice iz Spectre. Ne znam, možda grešim 😉

DJony

pre 2 godine

Zna se:
1. Son Koneri
2. Rodzer Mur
Pa 5 mesta prazno i onda svi ostali. Sto je i dokazano.
A ovi sto misle da je Brosnan savrsen mogu samo da placu.

jeka

pre 2 godine

1995 godina, ja klinka zacopana u Pierce Brosnan, slusam Tinu Turner kao da me primila u svoj kult, prvi Bond film koji gledam...

Sve nekako ide u korist Pierce!

Дон Армандо

pre 2 godine

Пирс Броснан из једноставног разлога, први Бонд филм ми је био са њим у главној улози, Golden eye.

Jdjska

pre 2 godine

Navodno je Dalton najbolje odigrao onog Bonda kakav je u knjigama i kako ga je pisac zamislio. Ali ne mogu sad da garantujem jer knjige nisam čitao. A ni filma se baš ne sećam xD

Mika

pre 2 godine

Kad sam ja bio klinac Bond na platnu je bio Mur. Pa ipak ni je najdraži
Krejg baš zato što je "sirovina". Nekako mislim da za taj posao moraš
da budeš psihopata a ne džentlmen sa manirima. U prvom Bondu Krejg
naručuje martini i na pitanje barmena - promućkan ili promešan? -
odgovora: koga briga (u prevodu j..mi se) što je sjajan otklon od
onoga što je dotad Bond bio na filmu. Ili možda je to povezano
sa starošću i cinizmom - u ovim godimana teško mogu da se poistovetim
sa nekim ko ludo vozi i odvaja žene kao na traci - sve ima svoje vreme.
Da ubace Bonda koji je dobar pecaroš/varaličar verovatno bi mi on bio
najdraži.

Sabre

pre 2 godine

Ne mogu da verujem da je ljudima Krejg omiljeniji od Mura. Ljudi, Mur je esencija te ljigave British persone koja treba da bude 007. Koneri i Brosnan su mi omiljeniji, ali Mur i Dalton sigurno odmah iza. Hvala bogu da barski fajter i razbijac iz paba Krejg konacno ide u penziju..

Gde ja živim

pre 2 godine

Svaki na neki svoj način, ali Murovi filmovi verovatno najzabavniji, bar meni. Pirsa je malo zafrknuo "Umri drugi put", previše su otišli u Sci-fi. Zavisi i od raspoloženja, kad mi šta odgovara.

Tom 2021

pre 2 godine

Po Fleming držeći se njegovih knjiga, najbliži je bio Timoti Dalton, šteta što se nije realizovao treci film sa njim..
Inicijalno u vidu je bilo da 95. On zaigra u Goldeneye-u

vlada13

pre 2 godine

ja sam skontao da omiljeni bond obicno bude onaj uz kojeg smo odrastali i usli u ceku tu 007 pricu...meni je Brosnan, kontam bas iz tog razloga...

Pseudoharms

pre 2 godine

Omiljeni Koneri, a što se tiče predloga za novog Bonda, koliko god ja voleo i cenio Hardija kao glumca, cenim da Elbi više pristaje ta uloga.

Patak

pre 2 godine

Za mene je Rodžer Mur jedini pravi Džejms Bond, kao neka kopija recimo Pirs Brosman. Ostale ne priznajem kao Džejms Bonda. Čak ni Konerija.

Nikola S

pre 2 godine

Nisam neki zagriženi fan, a nisam bio oduševljen kad su njemu dali ulogu-ali meni je sada Daniel Krejg jedini Bond, svi ostali pre njega samo glumci.

realista

pre 2 godine

Koneri, pa Dalton.Steta sto je Dalton dosao na red, kada se marod vec zasitio Bonda jer su filmovi izlazi skoro na svake dve godine.

То је то

pre 2 godine

За мене Пирс Броснан има најбољу равнотежу, између шармантног лика и бруталности човека са дозволом за убијање.Сваки Бонд има нешто своје, и сви смо ми сваки филм погледали више пута,највише ми је у сећању остао урезан Пирс.

bezobraznik

pre 2 godine

Lejzenbi ubedljivo broj 1! Čoveka su sinhronizovali i oženili kao Bonda, scene tučnjave ubrzali, legendarno.
Dalton je imao najgora 2 scenarija za njegove Bond filmove i jedini koji je imao tu zlobnu crtu, prava šteta.
Koneri je Koneri, ostali treš na kvadrat.

Mrtvac

pre 2 godine

Son Koneri pa Rodzer Mur. Pa 3 mesta prazno pa Pirs Brosnan. Pa 10 mesta prazno pa Timoti Dalton. A posle neka se poredja ko hoce, kako hoce...

brm

pre 2 godine

Šon Koneri i Rodžer Mur su mi nekako pravi stereotip za Bonda. Ja sam nekako odrastao uz Pirsa Brosnana, tj. kad sam bio u tinejdžerskim danima tada je Pirs snimao Bondove pa mi je on nekako najdraži, volim tu njegovu eleganciju koju je dao Bondu. Krejg mi nije nešto legao, ali smatram da je to lični ukus. Dao je novi pećat Bondu i mislim da je bio pravi Bond u vremenu u kojem ga je igrao.

Srleee

pre 2 godine

To bre Brosnan na drugom mestu. Bas mi je drago. Ovde ga nipodastavaju i uzdižu ovog Žuću. Dobar je Krejg, ali nije za Dzejms Bonda nikad bio.
Previse je sirov i nije prefinjen!

Srdjan

pre 2 godine

Bond je old school cold war operativac i besmisleni su mi 007 filmovi smješteni u post cold war okruženje. U tom smislu, Rodžer Mur i Šon Koneri su pun pogodak.
Brosnan dobro izgleda, ali su filmovi bili pogrešni.

ja sam

pre 2 godine

Svi su dobri na svoj nacin, ipak istakao bih Rodzera Mura - uopste, nacin snimanja filmova, samo okruzenje i sporedne uloge, sve u tom vremenskom periodu, mislim da je to bio vrhunac Bonda.

Darko

pre 2 godine

Krejg je previse "kamen" nema tu emociju,ali je kacio mozda i najbolje price u filmovima i najbolje scenarije.Svakako najbolji su Son Koneri i Pirs je neprevazidjen.JEdan je Pirs Brosnan smekercina.Izdvojio bih naravno i Rogera Mura jer on je prvi uveo tu neku posebnu komediju u Bondu,ima i on neki poseban sarm.

Back in Black

pre 2 godine

Rodzer Mur.
Nisam baš neki toliko fan Bond filmova nisam ih sve ni gledao ali ove sa Murom sam najviše odgledao.Cini mi se da sa njim serijali imaju neku dozu humora,elegancije.Ovi sa Krejgom kao da gledam Rambo filmove.

Srdjan

pre 2 godine

Bond je old school cold war operativac i besmisleni su mi 007 filmovi smješteni u post cold war okruženje. U tom smislu, Rodžer Mur i Šon Koneri su pun pogodak.
Brosnan dobro izgleda, ali su filmovi bili pogrešni.

Darko

pre 2 godine

Krejg je previse "kamen" nema tu emociju,ali je kacio mozda i najbolje price u filmovima i najbolje scenarije.Svakako najbolji su Son Koneri i Pirs je neprevazidjen.JEdan je Pirs Brosnan smekercina.Izdvojio bih naravno i Rogera Mura jer on je prvi uveo tu neku posebnu komediju u Bondu,ima i on neki poseban sarm.

Srleee

pre 2 godine

To bre Brosnan na drugom mestu. Bas mi je drago. Ovde ga nipodastavaju i uzdižu ovog Žuću. Dobar je Krejg, ali nije za Dzejms Bonda nikad bio.
Previse je sirov i nije prefinjen!

Mrtvac

pre 2 godine

Son Koneri pa Rodzer Mur. Pa 3 mesta prazno pa Pirs Brosnan. Pa 10 mesta prazno pa Timoti Dalton. A posle neka se poredja ko hoce, kako hoce...

ja sam

pre 2 godine

Svi su dobri na svoj nacin, ipak istakao bih Rodzera Mura - uopste, nacin snimanja filmova, samo okruzenje i sporedne uloge, sve u tom vremenskom periodu, mislim da je to bio vrhunac Bonda.

Zvrndov

pre 2 godine

Dao sam glas Sonu Koneriju,mada je i Brenson bio sjajan...Mozda Brensonu i najvise pristoji uloga Bonda.
(Sinke, 6. oktobar 2021 11:36)
Sinke, nije Brenson nego Bronson, Čarls Bronson.

Back in Black

pre 2 godine

Rodzer Mur.
Nisam baš neki toliko fan Bond filmova nisam ih sve ni gledao ali ove sa Murom sam najviše odgledao.Cini mi se da sa njim serijali imaju neku dozu humora,elegancije.Ovi sa Krejgom kao da gledam Rambo filmove.

vlada13

pre 2 godine

ja sam skontao da omiljeni bond obicno bude onaj uz kojeg smo odrastali i usli u ceku tu 007 pricu...meni je Brosnan, kontam bas iz tog razloga...

Mika

pre 2 godine

Kad sam ja bio klinac Bond na platnu je bio Mur. Pa ipak ni je najdraži
Krejg baš zato što je "sirovina". Nekako mislim da za taj posao moraš
da budeš psihopata a ne džentlmen sa manirima. U prvom Bondu Krejg
naručuje martini i na pitanje barmena - promućkan ili promešan? -
odgovora: koga briga (u prevodu j..mi se) što je sjajan otklon od
onoga što je dotad Bond bio na filmu. Ili možda je to povezano
sa starošću i cinizmom - u ovim godimana teško mogu da se poistovetim
sa nekim ko ludo vozi i odvaja žene kao na traci - sve ima svoje vreme.
Da ubace Bonda koji je dobar pecaroš/varaličar verovatno bi mi on bio
najdraži.

brm

pre 2 godine

Šon Koneri i Rodžer Mur su mi nekako pravi stereotip za Bonda. Ja sam nekako odrastao uz Pirsa Brosnana, tj. kad sam bio u tinejdžerskim danima tada je Pirs snimao Bondove pa mi je on nekako najdraži, volim tu njegovu eleganciju koju je dao Bondu. Krejg mi nije nešto legao, ali smatram da je to lični ukus. Dao je novi pećat Bondu i mislim da je bio pravi Bond u vremenu u kojem ga je igrao.

Tih

pre 2 godine

Sean Connery i Roger Moore. Ne znam za koga bih se opredelio da je bolji. Obojica su neprevaziđeni. Toma Hardy je dobar, ali mi je više za ulogu nekog ubice iz Spectre. Ne znam, možda grešim 😉

?Por qué no te callas?

pre 2 godine

Ja imam 37 nisam ni mlad ni mator. Poštujem Konerija I Mura i jesu najbolji ali Za Brosnana ne mogu da shvatim da je ispred Danijela. Brosnan je snimao u eri kada je iz auta izlazila raketa, bez imalo fizičke spreme u truda. Cigareta u usta i kardio istovremeno. Čak i poenta bila da filmovi budu što manje realni. Ima to svoju draž sve je to ok ali Danijel se naradio za svaku ulogu jer su promenili koncept. Poceli su da Bonda predstavljaju kao ipak samo čoveka od krvi i mesa, akcije je više pa samim tim mora puno više da se radi nego u vremenu kad je Bondu sva akcija bila da sedne u E-type Jaguara. Mislim da Danijel zaslužuje puno više pažnje iako naravno uvek će biti teško porediti se sa jednom legendom poput Šona.

Sabre

pre 2 godine

Ne mogu da verujem da je ljudima Krejg omiljeniji od Mura. Ljudi, Mur je esencija te ljigave British persone koja treba da bude 007. Koneri i Brosnan su mi omiljeniji, ali Mur i Dalton sigurno odmah iza. Hvala bogu da barski fajter i razbijac iz paba Krejg konacno ide u penziju..

pera

pre 2 godine

Pazi, Rodzer Mur i Danijel Krejg se kolju oko glasova, neverovatno. Rodzer Mur bio faca u svakom pogledu, sarmantan, itd. dok je Krejg pravo drvo u glumackom smislu, uvek ista faca (vidite li to ljudi?) bez i trunke sarma i sa fizionomijom prodavca na pijaci.

То је то

pre 2 godine

За мене Пирс Броснан има најбољу равнотежу, између шармантног лика и бруталности човека са дозволом за убијање.Сваки Бонд има нешто своје, и сви смо ми сваки филм погледали више пута,највише ми је у сећању остао урезан Пирс.

jeka

pre 2 godine

1995 godina, ja klinka zacopana u Pierce Brosnan, slusam Tinu Turner kao da me primila u svoj kult, prvi Bond film koji gledam...

Sve nekako ide u korist Pierce!

NN_lice

pre 2 godine

Naravno, "Old School" glumci i filmovi, Šon Koneri i Rodžer Mur. Možda i zbog toga što napisane knjige o Dejmsu Bondu Jana Fleminga više odgovaraju filmovima u vreme kada su snimani. Stil, odeća, dijalozi, taj cool glam koji se izgubio u kasnijim filmovima, gde već caruju ogoljeno nasilje, kompjuterske animacije, nedefinisane rodne karakteristike i politička korektnost.

Miloš Ilić

pre 2 godine

Niko neće priznati da su mu draži Bondovi tada kad su bili mladi...
(lutalica, 6. oktobar 2021 13:10)

Na prvom mestu Koneri i Mur, a ostali kako hoće. I, živo me interesuje kako mi je Koneri na prvom mestu kad je snimao Bonda pre mog rođenja?

mare

pre 2 godine

krejg



zašto zato sto mu leži uloga psihopate i lecenog alkosa bonda.


inace odrastao sam uz rodzera mura, nije mi jasno kako je on onako mator dobio uloge a druge smenjivali sa po 40 godina.

DJony

pre 2 godine

Zna se:
1. Son Koneri
2. Rodzer Mur
Pa 5 mesta prazno i onda svi ostali. Sto je i dokazano.
A ovi sto misle da je Brosnan savrsen mogu samo da placu.

snezana

pre 2 godine

Danijel Krejg, realistično prikazan kao agent, kvalitetno napisan scenario svakog filmskog nastavka,dobar odabir ženskih likova, posebno Eva Grin, nema raznoraznih smešnih pomagala kao u vreme Konerija i Mura. Realna gluma, nije ulickan sa leptir mašnom i oružjem.

markus1975

pre 2 godine

Koneri je legenda ali meni je u Rodžer Mur definicija "gospodina špijuna" iz tog doba. Ovi noviji su obični akcioni heroji kao i svi drugi. Nekome baš to prija, ali meni nije zanimljivo - to nije Bond uz koga sam odrastao.

Zagor, zvezdarski

pre 2 godine

Nema dileme, jedan je džentlmen i ujedno dasa. Sir Sean Connery. Ovi drugi nisu loši, ali ni približno njemu, čak ni Roger Moore. A što se tiče Craiga, ako može on, može i Vladimir Putin. Inače kao da su rodbina.

Gde ja živim

pre 2 godine

Svaki na neki svoj način, ali Murovi filmovi verovatno najzabavniji, bar meni. Pirsa je malo zafrknuo "Umri drugi put", previše su otišli u Sci-fi. Zavisi i od raspoloženja, kad mi šta odgovara.

severnjak

pre 2 godine

Son Koneri. Dobri su i Mur i Brosnan. Velika steta sto Dalton nije imao vise sanse, mislim da bi i on bio odlican. I kako bi samo bilo interesantno videti karijeru Liama Nisona da je prihvatio da glumi agenta 007 ( nudjeno mu je pre Pirsa ). Krejg nije Bond. Super su sve to filmovi, dobro osmisljeni i moderno radjeni, ali Bond nije mali nabijeni mrsatavac i akrobata ( to je radio tip slicne pojave - Ethan Hunt ). Zato je Bond pre svega Koneri, a za njim Mur i Brosnan.

Pera

pre 2 godine

Licno iz nekog razloga blizu mi je srcu Timoti Dalton.Realno Koneri je ipak alfa muzjak od ovih ostalih, ali Bonda zamisljam kao Pirs Brosnana, mozda je Nitendo 64 ucinio svoje pa zato. Koneri je imao taj kvalitet malo sega, malo posalica naravno sve dragovoljno a onda odjednom uzme i podeli par disciplinskih. Mur nije imao srece glumio je u filmovima koji su se nekad granicili sa sprdnjom.
Krejgove filmove ne volim, previse ulaze u dubinu njegove psihe, smaraju, za to imamo Borna.

Tom 2021

pre 2 godine

Po Fleming držeći se njegovih knjiga, najbliži je bio Timoti Dalton, šteta što se nije realizovao treci film sa njim..
Inicijalno u vidu je bilo da 95. On zaigra u Goldeneye-u

Galore

pre 2 godine

"Daniel Craig je po meni bio ubedljivo najbolji. Iz prostor razloga sto je igrao ulogu spijuna najbolje. Ljudi zaboravljavaju da spijun mora da bude "duh", da udje i izadje bez da iko primeti, a ne da bude u centru paznje kad udje u prostoriju kao Connery ili da izigrava Ramba u akcionim scenama kao Brosnan."
(The Unforgiven, 6. oktobar 2021 21:17)

Verovatno je tako u stvarnom životu, ali ne u filmovima o Bondu. Oni nisu bili zamišljeni kao realistični filmovi, već su neki poseban žanr. Jedno je Bond, a drugo je Born, s tim što je sa Krejgom napravljen zaokret prema Bornu. Po mom mišljenju, to nije ispalo najbolje. Publika koja gleda Bonda ne očekuje da vidi mračan film o manje-više ličnim obračunima jednog hladnokrvnog ubice. Jasno je da Krejg ne piše scenario, ali taj koga on glumi nije više onaj Bond. Kad se kaže Bond, ja prvo pomislim na Konerija.

Pera

pre 2 godine

Pirs bronson najbolji ali glumio u najgorim filmovima.
(np, 06. oktobar 2021 12:05)

Jesu, ali Goldeneye je jedan od najboljih , ostali jesu sprdnja.

V5

pre 2 godine

Najpoznatiji: Koneri.
Pravi džentlmen: Mur.
Najupečatljiviji: Dalton.
Dobar, ali suviše liči na Rusa: Krejg.
Simpatični: Brosnan i Lezenbi.

vonLjutavski

pre 2 godine

Ursula Andress, the quintessential Bond girl. That's what everyone says. The embodiment of his superiority over us. Beautiful, exotic, highly sexual and totally unavaiable to anyone apart from him. Shite. Let's face it. She can shag one punter from Edinburgh, she'd shag the whole lot of us.

....samo Šon!!!

MisterNo

pre 2 godine

@Por qué no te callas?

Pa vidite, po meni u tome i jeste stvar - Bond nije covek od krvi i mesa. Ili krace - Nije Superman Superman, Bond je Super Muskarac. I to je ta njegova draz.
Nakon godinu dana mucenja u Koreji, osamuti medicinsko osoblje, namigne sestri, skoci u more, ispliva kod hotela i useta se onako mokar, samo u donjem delu pidzamae i trazi svoju uobicajenu sobu. Ovo je cak iz jednog od losijih filmova.

Sale

pre 2 godine

Uz Rogera sam rastao, pa mi je bio omiljeni, Koneri odmah posle njega. Onda se pojavimo Pirs i uskočio na prvo mesto, iako su Die Another Day i World is not enough slabiji od mnogih. Inače, koliko ja znam Pirs je trebao da zameni Konerija, ali zbog serije Remington Steel je ipak to bio Roger.
Dalton je bio neobičan, Lazenbi promašaj. Krejg nije Bond, iako su filmovi odlični, ali kao akcioni filmovi, ne kao 007 filmovi.

Дон Армандо

pre 2 godine

Пирс Броснан из једноставног разлога, први Бонд филм ми је био са њим у главној улози, Golden eye.

Драган

pre 2 godine

1. Шон Конери
8. Роџер Мур
23. Тимоти Далтон
48. Пирс Бронснан
97. Данијел Крејг
215. Џорџ Лезенби

Spyderco

pre 2 godine

E sad, činjenica je da je svaki od njih bio pravi izbor za svoju dekadu, pa je Mur bio taman za analogne osamdesete, Brosnan za devedesete sa počecima interneta i mobilne telefonije, a Krejg za novomilenijumskog kros fit / hajtek egzekutora, tako da je najbolji Bond stvar ukusa i/ili nostalgije.
(Lea, 6. oktobar 2021 14:09)

Originalni Bond je pre svega ličnost iz vremena hladnog rata, a tzv franšize su najveće zlo današnje (holivudske) kinematografije. Donose pare, fakat, ali izbacuju sve veće i veće bljuvotine koje nisu ni za decu od 10 godina. Bilo bi lepo kada bi milenijalci kreirali svoje nove, autentične digitalizovane crossfit LGBTQWERTY+ heroje, a da likove iz prošlosti malo ostave na miru. Zamislite da su, ne daj bože, krenuli da prave franšize od filmova kao što su „Građanin Kejn“, „Kazablanka“, „Treći čovek“ ili „Kvaka 22“? Sem toga, prava špjunaža nikada nije bila posao za šibadžije (kome je do toga, neka gleda MMA), pošto se nasilju u tom poslu pribegava samo u krajnjoj nuždi. Da nije tako, ne bi se tolika frka digla oko Asanža i Snoudena. Za mlađe ljubitelje ovog žanra, ali malo realističnije prikazanog, preporučujem sledeću dopunu gradiva: „Smiley’s people“, 1982, mini tv serija od 6 epizoda, sigurno je ima na netu; nećete biti razočarani, Džon Le Kare je velemajstor; „The good shepherd“, 2006, Met Dejmon u sasvim drugačijoj ulozi, anti-Jason Bourne.

V for Vendeta

pre 2 godine

Mur, Koneri i Brosnan - imaju šmeka jednostavno, Lezenbi i Dalton, solidni, Krejg kad izlazi iz vode sa ramenima 4 broja većim od glave - kraj gledanja 007.
Sledeći po svemu sudeći neće biti vredan ni torrenta jer će zaudarati na pc

Bogi46

pre 2 godine

Šon Koneri
.
.
.
Rodžer Mur
Pirs Brosnan
Džordž Lazenbi
Timoti Dalton
.
.
.
a Krejg ne zaslužuje ni da bude pamćen kao Bond, kao što nije vredan ni da glanca cipele jednom Timoti Daltonu.

CATAPA

pre 2 godine

Dobra je muzika ali samo da te podsetim (ukoliko znaš) da je jedini Bondov film koji je dobio Oskara "Live and let die" i to za muziku (Pol Makartni).
(Zozon, 6. oktobar 2021 21:14)
Stvar ukusa ili ne, po meni je najbolja uvodna pesma Garbage: The World Is Not Enough.

Uzgred, kad se priča o "kvalitetu" celog tog serijala, zaboravlja se koliko pop hitova je lansirano njime. Nisu sve te pesme naravno jednako postale evergrin, ali su sve rađene vrlo ambiciozno, od najboljih autora i izvođača u tom trenutku. To sve skupa i jeste "magija" zbog koje taj objektivno priglupi serijal toliko traje i gotovo je jednako popularan toliko decenija i generacija. Bilo je kopija, ne mnogo gorih (Mat Helm sa Dinom Martinom, ko se još toga seća?) u kojima su kopirani mnogi "Bond elementi" ali niko valjda ne pamti muziku (evo ni ja). Parodije da i ne pominjem. Izuzetak (onaj što "potvrđuje pravilo") je serija "nemogućih misija" koja se možda i pamti ponajviše zbog muzike Lala Šifrina, pa je i doživela filmsku reinkarnaciju.

U maniji recikliranja, već tri godine se priča da će i pomenutog Mata Helma vratiti iz mrtvih u tumačenju Bredlija Kupera. Taman kad pomisliš da glupost ne može da bude veća, Holivud iznenadi. Voleo bih to da vidim, ali nije u pitanju mazohizam, nego... preživeo sam Dina Martina, ako bih preživeo i Kuperovog "Helma", ima šanse da sam neuništiv i besmrtan kao Hajlender. 🤣

brm

pre 2 godine

Pa s obzirom da je pravi Bond bio naš brat Duško Popov, po kojem je lik za film i napisan, velika nepravda je što uloga tajnog agenta nije pripala Bati Živojinoviću. To bi bila prava stvar. Jer kako bre može neki englez ili škot da glumi srbina?
(Voja Smederevac, 6. oktobar 2021 14:39)

Kao prvo, Flemingov fikcioni lik Džejms Bond nije Srbin, već Britanac. Duško Popov je bio inspiracija Flemingu za Bonda zbog svog životnog stila, ali to ne znači da su sve Bondove karakteristike iste koje je imao Popov, niti da u Bondu nema karakteristika drugih agenata iz tog period. Npr. Popov je itekako bio drčan kada treba (izderao se na Huvera i posvađap sa njim što je ignorisao njegove informacije da će biti napadnut Perl Harbor), i nije imao problem da podigne ton. Tako nešto se Bondu nikada ne dešava.

Nikola S

pre 2 godine

Nisam neki zagriženi fan, a nisam bio oduševljen kad su njemu dali ulogu-ali meni je sada Daniel Krejg jedini Bond, svi ostali pre njega samo glumci.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

A gde je na listi Dejvid Niven koji je glumio Bonda u filmu "Casino Royale" iz 1966? Jeste da je parodija u pitanju, ali glavni lik je Dzejms Bond, pa se (po mom glupom misljenju) to racuna. Ili ne?

FourSeasons

pre 2 godine

Rodzer Mur i Pits Brosnan su definitivno likovi kako bi trebao da izgleda tipicni 007.
Krejg je vise kao akcioni junak nego kao spijun ali je po mom misljenju odradio sasvim dobar posao u svojim filmovima

Dragan

pre 2 godine

Za mene je to Koneri, ali Krejg je opet, sa druge strane, igrao u, po meni, najboljem 007 filmu - Kazino Rojal.
Inače Džordž Kluni nikad nije bio 007 a tako bi mu dobro stajalo...šteta. Velika šteta.

HanSolo

pre 2 godine

Ako se čitaju knjige Ajana Fleminga ima samo dva Bonda.. Šon Koneri i Timoti Dalton.. Bond u knijgama nikako nije bio šaljiv nego strikno ozbiljan.. Od tih dvoje je Timoti bio najbliži po knjigama.. Nije ni čudno.. Dalton je jedan izuzetan glumac koji je došao iz teatra.. I zato je odbacio više filmova.. Teatar mu je bio lepše mesto za glumu.. To je bilo velika šteta pošto po knjigama je najbolje tumačio gospodina Bonda..

Patak

pre 2 godine

Za mene je Rodžer Mur jedini pravi Džejms Bond, kao neka kopija recimo Pirs Brosman. Ostale ne priznajem kao Džejms Bonda. Čak ni Konerija.

realista

pre 2 godine

Koneri, pa Dalton.Steta sto je Dalton dosao na red, kada se marod vec zasitio Bonda jer su filmovi izlazi skoro na svake dve godine.

Jdjska

pre 2 godine

Navodno je Dalton najbolje odigrao onog Bonda kakav je u knjigama i kako ga je pisac zamislio. Ali ne mogu sad da garantujem jer knjige nisam čitao. A ni filma se baš ne sećam xD

Lea

pre 2 godine

Meni je Rodžer Mur loš glumac, onaj što glumi očima i preglumljava. Prema tome, i loš Bond. Brosnan i Krejg su mi odlični.
E sad, činjenica je da je svaki od njih bio pravi izbor za svoju dekadu, pa je Mur bio taman za analogne osamdesete, Brosnan za devedesete sa počecima interneta i mobilne telefonije, a Krejg za novomilenijumskog kros fit / hajtek egzekutora, tako da je najbolji Bond stvar ukusa i/ili nostalgije.

Miro

pre 2 godine

Brosnan mi najvise odgovara profilu prefinjenog tajnog agenta, ali su mu filmovi ubedljivo najgori (losi zapleti, nerealni efekti).

Lezenbi je mozda najgore odglumio 007, ali mi je "U tajnoj sluzbi njenog velicanstva" nekako simbol cele fransize (prica, muzika, atmosfera).

Krejg je imao uglavnom jako dobre scenarije, ali mi je suvise sirov - deluje kao necije obezbedjenje a ne gospodin. Takodje nepotrebna komercijalizacija je pokvarila ugodjaj (Heineken umesto Votka martinija, kao sto je Brosnan vozio BMW umesto Aston Martina).

Mislim da Koneri i Mur imaju taj balans sarma, prefinjenosti i dobrog zapleta. Od njih dvojice dajem prednost Koneriju, samo zato sto je originalni Bond.

Zli komsija

pre 2 godine

Timoti Dalton.
On je najboji i najskolovaniji od svih, mada nije i najpoznatiji. Takodje, on je najvise uticao na Bonda i njegove ideje su uvrstene u film. Njegov Bond je mracniji od svih drugih. Konacno, njegova interpretacija Bonda je nesto najblize onog sto je zamislio Fleming.
Steta, sto zbog pravnih problema nije imao vise filmova.

Voja Smederevac

pre 2 godine

Pa s obzirom da je pravi Bond bio naš brat Duško Popov, po kojem je lik za film i napisan, velika nepravda je što uloga tajnog agenta nije pripala Bati Živojinoviću. To bi bila prava stvar. Jer kako bre može neki englez ili škot da glumi srbina?

Kakvi koneriji i bakraci

pre 2 godine

Nzm kako se zove, bio je na kseri jedan brkati porno bond.. E taj je moj favorit, presegao dosta plavusa u tom filmu..

Milan

pre 2 godine

Najbolja bond muzika - licence to kill, takodje dobar i film. Moj favorit Mur i njegovi najbolji filmovi Pogled na ubistvo i Live and let die sa harlemovcima. Toliko

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Mozda kao neko ko je odgledao barem po 7-8 puta svaki Bond film osim Krejgovih koji su mi negledljivi imam pravo da komentarisem. Svako vreme je imalo svog Bonda, meni omiljeni je Rodzer Mur pa Son Koneri pa Pirs. Dzordz je sasvim dobro odglumio Bonda ali je glumio u samo jednom filmu, Timoti... hm nije los ali je film Licence to kill ocajan po meni. Krejga kao sto rekoh ne zelim da komentarisem. Bond nije i ne treba da bude Terminator.

Valdens

pre 2 godine

Timoti Dalton se najbolje uklapa u lik agenta, nekako mu najbolje stoji.
Krejg ako posmatramo sve kompletno. Filmovi sa Konerijem i Murom su previše neozbiljno rađeni sa današnjeg gledišta, tu je nekako sve bilo podređeno liku Bonda uspešnog ženskaroša koji može da ima svaku koju poželi. Kliše i previše zamorno za gledanje.

EU Citizen

pre 2 godine

Što se mene tiče, Koneri je bez prave konkurencije, mada ni Mur ili Brosnan nisu bili loše. odabrani. Krejg je,. međutim, u skladu sa duhom vremena i bolesnim političkim pogledima producenata i celog Holivuda, potpuno deformisanje i persiflaža lika Bonda, mali, zdepasti lik široke primitvne fiziomomije koji, pošto je degenerična woke kvaziumetnička komunjara, očigledno otrovno mrzi sve što Džejms Bond simbolizuje - muškost, lojalnost, pattiotizam, spremnost da se zlo beskompromisno uništava, i o tome otvorenp priča u intervjuima.

BoltonBastard

pre 2 godine

Definitivno Šon Koneri. On ima tu neku strogu mušku lepotu ( a ne kao A. Delon koji je uvek imao taj neki dečački izgled) i odaje utisak neotesane sirovine koji nije nešto emotivno inteligentan, ali maksimalno eksploatiše svoj izgled spavajući sa ultra lepim ženama koje doduše i same jedva čekaju da mu uskoče u krevet. Ruku na srce ni Brosnan nije loš, Danijel Kreg je tanak iz razloga što imam utisak da mu je lice kao "smrznuto", ima sve jedan izraz lica i to je to.

Nocni vuk

pre 2 godine

Šon Koneri je za mene broj jedan. Izgled, gluma i harizma.. imao je sve. Pirs Brosnan je možda najbliži onome kako bi Bond trebao da izgleda, ima tu neku urođenu eleganciju..
Što se tiče Krejga bio sam šokiran kad su ga izabrali. Nizak, plav, ružan.. gluma upitna krajnje, harizma nepostojeća..
Mur mi se ranije nije sviđao u toj ulozi ali sad nekako menjam mišljenje, ali svakako Koneri pa Brosnan

The Unforgiven

pre 2 godine

Daniel Craig je po meni bio ubedljivo najbolji. Iz prostor razloga sto je igrao ulogu spijuna najbolje. Ljudi zaboravljavaju da spijun mora da bude "duh", da udje i izadje bez da iko primeti, a ne da bude u centru paznje kad udje u prostoriju kao Connery ili da izigrava Ramba u akcionim scenama kao Brosnan.

Volim i ja vas

pre 2 godine

Rodžer Mur je jedini imao taj miks prefinjenog gospodina - šmekera - zaje*anta. A i film sa najjačim naslovom: Octopussy!
Svi ostali su imali po nešto, ali ne sve.

Трооки Гавран

pre 2 godine

Pierce Brosnan najbolji lik, ali glumio u lošim filmovima. Ubedljivo najgori Roger Moore (ne računam Lazenbija koji je samo u jednom filmu glumio, i naravno bio kriminalno loš).

DUŠKO POPOV

pre 2 godine

Ajde da se ne lažemo, jedino Danijel Krejg liči na tepača i ima dobru građu, pa deluje kao neko ko je fizički jak i sposoban da bude čovek od spreme koji će da juri svu onu silnu akciju u filmovima o Džejmsu Bondu, što se ostalih tiče oni su tu više kao manekeni, posebno onaj Pirs Brosnan, meni on deluje kao Džejms Bond koji je ustvari gej Bond, dakle moj favorit za pravog bonda je Danijel Krejg, snaga naspram šminkera!

@@@

pre 2 godine

@Spyderco
Bond je lik za sve ere i sva vremena. Kako se menjaju vremena, menja se i on.
Danijel Krejg tumaci mocnog Bonda, snaznog, opasnog, surovog, beskompromisnog, na kojeg sve sto radi ostavlja trag.
Konerijev, Brosnanov ili Murov Bond bio je neki ljubavnik, sarmatni saljivdzija koji eto, s vremena na vreme, lagano, bez nekog napora, spasava svet.
U poslu tajnog agenta i spijunaze ima mnogo vise nasilja nego sto su voljni da nam priznaju, onaj ko misli da se sve svodi na odela, skupe satove i rad na racunaru, ne zna nista o tome. Surovo i sirovo nasilje ostaje osnova svega, jer covek se ne menja, bio je surov i pre 500, 100, 50 godina, takav je i danas, samo lepse mirise i ima lepsu frizuru i odelo.

Sigurno je opisu nekog agenta poput Bonda bliza licnost mracnog, surovog siledzije i ubice, nego veselog i razdraganog smekera i ljubavnika.

palop

pre 2 godine

Pirs bronson najbolji ali glumio u najgorim filmovima.
(np, 06. oktobar 2021 12:05)

Goldeneye je bio super, ostali tuga, ali meni je Brosnan bas slika pravog Bonda, doduse mozda jer sam bio klinac kad su izlazili njegovi filmovi pa mi tako ostao u secanju.

pop

pre 2 godine

Danijel Krejg igra u filmovima u kojima najvise deluje kao neki tajni agent, ili onako kako bi pravi Bond trebalo da deluje.
Pre svega agent, profesionalac, pa tek onda sarmer, ljubavnik itd.
Po samom fizickom izgledu i karakteru novijih Bond filmova, on jeste najbolji Bond.
Son Koneri i Brosnan jesu veliki glumci, ali u Bondu se nisu nesto pokazali, iako sada mnogi velicaju te njihove uloge, jer nostalgija je jaca od razuma.

kolani

pre 2 godine

Rodzer Mur je verovatno kako bi Bond trebao da izgleda.Ali Pirs Brosnan je meni najbolji, verovatno jer sam tad bio klinac, i onaj BMW i Nokia Comunicator... gde ces bolje

Bane

pre 2 godine

Ovo sve zavisi kako ko dozivljava Bonda, recimo ima dosta filmova o svemocnim tajnim agentima poput Tom Kruza u Nemogucoj misili ili Mat Dejmona u Bornovom identitetu. Zatim ima jedan dobar film sa Robertom Redfordom i Bred Pitom, mislim da se zove Spijenske igre ili tako nekako. Recimo tu mogu da se vide u istom filmu dva temperamenta agenata, agent starog kova koga glumi Redford i mladi agent sasvim drugacijeg temperamenta i naravi koga glumi Bred Pit. Recimo meni u tom filmu Redford vise lici na Bonda nego Krejg u svojim filmovima o Bondu. Dalje meni je Majkl Kejn u nekim spijunskim filmovima omaz Bondu kako ja zamisljam te agente i spijune.

E sada, meni Rodzer Mur likom odgovara Bondu, problem je sto su filmovi u kojima je glumio vise vukli na komediju o romanticnom spijunu uz mrvicu naivne akcije nego na pravi spijunski film.....nesto kao kada bi Hju Grant glumio Bonda.

I tako....uglavnom, meni su svi filmovi o Bondu pomalo naivni, mozda su i najbolji sa Brosnanom, samih filmova na temu spijunaze i tajnih agenata ima mnogo boljih.

aaauuuu

pre 2 godine

Pirs Brosnan..svi su oni dobri glumci ali, Bond treba i dobro da izgleda, kako bi inače zaveo sve te žene. Obožavam Konerija ali on sa tim klempavim ušima je ipak daleko od zgodnog.

muž "Okac" i "Brada" ljubavnik

pre 2 godine

JB je jedna pod najnegledljivijih franšiza. I najkomercijalnijih: mačo frajer, brza kola, lepe žene, akcija, nabeđenost, poziranje, itd... limunada za sirotinju.

A od glumaca mi je najgledljiviji bio Lazenby: onako širokih ramena, četvrtaste brade, jake građe makar je u scenama tuče izgledao koliko-toliko uverljiv. I sav je bio nekako lagan, nepretenciozan, opušten. Ovi ostali šminkeri su bili komični... naročito Brosnan, njegove scene makljaže su Parodija: ko njega vidi kao sposobnog da prebije trojicu ljudi? Kao gledati batwoman i ostale WOKE Parodije...

bezobraznik

pre 2 godine

Lejzenbi ubedljivo broj 1! Čoveka su sinhronizovali i oženili kao Bonda, scene tučnjave ubrzali, legendarno.
Dalton je imao najgora 2 scenarija za njegove Bond filmove i jedini koji je imao tu zlobnu crtu, prava šteta.
Koneri je Koneri, ostali treš na kvadrat.

Zozon

pre 2 godine

"Najbolja bond muzika - licence to kill, takodje dobar i film. Moj favorit Mur i njegovi najbolji filmovi Pogled na ubistvo i Live and let die sa harlemovcima. Toliko"

Dobra je muzika ali samo da te podsetim (ukoliko znaš) da je jedini Bondov film koji je dobio Oskara "Live and let die" i to za muziku (Pol Makartni).
Dobri su to filmovi sa Murom ali Rodžer ima očajan niz u kojima se pojavljuje famozni "Zuba" tako da po meni "Sean Conery rules".

Pupi

pre 2 godine

Jedno sam siguran, da se svi ovi "Bondovi" okupe zajedno, a da računamo da su u najboljim godinama, Danijel Krejg bi ih isprebijao i pojedinačno i grupno, da ne pričamo o tome što usput ima i šmek za glumu, jedini ko mu može parirati kao glumac je Šon Koneri.

Milan_PT

pre 2 godine

Inače, koliko ja znam Pirs je trebao da zameni Konerija, ali zbog serije Remington Steel je ipak to bio Roger.
...
(Sale, 6. oktobar 2021 23:04)

Kad je 1973. Rodžer Mur zamenio Šona u ulozi Džems Bonda, Pirs Brosnan je imao 20 godina i nije imao nijednu filmsku ulogu. Serija Remington Stil, koja je proslavila Brosnana, je počela da se prikazuje tek 1982, tako da ti je komentar totalno nejasan. Pogotovu što sugerišeš da je serija Remington Stil preporučila Mura za ulogu 007. Možda si mislio na seriju Svetac, koja je preporučila Mura za tu ulogu?

Andjuse vrati se

pre 2 godine

Ne kapiram kako ljudi gotive Mura. On kad glumi Bonda film lici na romanticnu komediju a ne na akciju. Takodje mislim da to sto ovde dosta potcenjuju Krejga je stvar godista jednostavno nisu ljudi spremni da prihvate da se i u 21. veku prave dobri filmovi filmovi i da ima dobrih glumaca. Sto se same glume tice mislim da je Krejg tu najbolji( doduse imao je i srece da glumi u 2 vrhunska filma Casino Royal i Skyfall). Ali kao celokupan Bond tu je ipak Son Koneri broj 1

m

pre 2 godine

Što se mene tiče, Koneri je bez prave konkurencije, mada ni Mur ili Brosnan nisu bili loše. odabrani. Krejg je,. međutim, u skladu sa duhom vremena i bolesnim političkim pogledima producenata i celog Holivuda, potpuno deformisanje i persiflaža lika Bonda, mali, zdepasti lik široke primitvne fiziomomije koji, pošto je degenerična woke kvaziumetnička komunjara, očigledno otrovno mrzi sve što Džejms Bond simbolizuje - muškost, lojalnost, pattiotizam, spremnost da se zlo beskompromisno uništava, i o tome otvorenp priča u intervjuima.
(EU Citizen, 06. oktobar 2021 18:24)

koneri 188cm, krejg 178... prvi nista posebo visok a drugi definitivno nije zdepast. koneri kao bonda crtani film, tom i dzeri su realniji. mogu da se kladim da niste odgledali nijedan od pocetka do kraja.

OgiBg

pre 2 godine

Ne znam šta je kriterijum na osnovu kojeg se odlučuje ko je više za Bonda, a ko ne, da li gluma, da li fizički izgleda, da li nešto treće ili četvrto

Ako pričamo o fizičkoj građi, onda je to definitivno Danijel Krejg, on je snagator i liči mu da bude Bond, Pirs Brosnan bi više mogao da glumi Bondovu devojku nego Bonda, što se pak glume tiče, opet pre glasam za Krejga negoli za Šona konerija, a što se tiče verodostojnosti knjizi o Džejmsu Bondu, onda Timoti Dalton.

Haha, ma sjajno

pre 2 godine

@ djony. Ko je dokazao i gde je dokazao.Šta,postoji neka komisija,koja određuje redosled najboljeg Bonda.Sve je stvar subjektivnog osećaja svakog gledaoca.Ti si samo nesrećnik,koji pokušava da nametne svoje mišljenje,nečije suze ti ne mogu pomoći,stručna pomoć bi mogla.

Jovo Bakić

pre 2 godine

U kom univerzumo onaj Pirs Brosnan sa onakvom devojačkom građom može da bude mačo-men i da glumi muškarčinu, fali mu još samo šminka i duža kosa, pa da zaigra u Seks i Grad, on da bude Džejms Bond, smešno, ali stvarno SMEŠNO!

Pseudoharms

pre 2 godine

Omiljeni Koneri, a što se tiče predloga za novog Bonda, koliko god ja voleo i cenio Hardija kao glumca, cenim da Elbi više pristaje ta uloga.

Zvrndov

pre 2 godine

Trivija: Najbolji kandidat posle Konerija je bio Dejv Alen, ali nije imao prst pa nije mogao da puca i da bari ženske. Tako je ulogu Bonda dobio Mur, stariji i od Konerija i od Bonda lično, ali je ispunjavao glavni uslov da ima sve prste.
Posle Mura su taj uslov primenjivali na sve kandidate kao jedini kriterijum.

Ahmet

pre 2 godine

U kom univerzumo onaj Pirs Brosnan sa onakvom devojačkom građom može da bude mačo-men i da glumi muškarčinu, fali mu još samo šminka i duža kosa, pa da zaigra u Seks i Grad, on da bude Džejms Bond, smešno, ali stvarno SMEŠNO!
...(Jovo Bakić, 6. oktobar 2021 21:25)



U potpunosti se slažem sa tobom, Pirs Brosnan je ultra isfeminiziran, da sam reditelj taj bi kod mene mogao da glumi samo plejboj zečicu.

Šta ti dečko radiš?

pre 2 godine

1. Danijel Krejg
2. Šon Koneri
3. Pirs Brosnan
4. Timoti Dalton
5. Rodžer Mur
6. Džordž Lejzenbi

Isti je raspored u kvalitetu filmova i kvalitetu odigranih uloga. A ako pričamo o tome ko je od njih najbolji glumac, onda je lista sledeća:

1. Šon Koneri
2. Pirs Brosnan
3. Danijel Krejg
4. Timoti Dalton
5. Rodžer Mur
6. Džordž Lejzenbi

Ovo nije subjektivna lista već činjenično stanje.

Ivan

pre 2 godine

za one koji kazu da je sean connery najbolji:

da li bi bio najbolji da je recimo pierce brosnan bio prvi bond, i onda dodje sean connery (i naravno da izgleda kao sto je tada izgledao)???

Nataša

pre 2 godine

Iskreno, nikad nisam pala u nesvest nešto, niti otkinula na bilo koji film o Džejmsu Bondu, valjda su veći utisak ti filmovi nekako ostavljali na muškarce, prirodno, ali ako baš treba izabrati, mislim da Timoti Dalton i Pirs Brosnan se nekako izdvajaju, ali sad su to već jako stari ljudi, realno. U ono vreme bili su naočiti. 😉

Petar

pre 2 godine

Dao sam glas Sonu Koneriju,mada je i Brenson bio sjajan...Mozda Brensonu i najvise pristoji uloga Bonda.
(Sinke, 6. oktobar 2021 11:36)
Sinke, nije Brenson nego Bronson, Čarls Bronson.
(Zvrndov, 6. oktobar 2021 15:09)

Hajde pogodite se na koga mislite.
Osoba 1 predstavite se:
"Ja sam Bond, James Bond" (Richard Branson)
Osoba 2 predstavite se:
"Ja sam Bond, James Bond" (Charles Bronson)
Osoba 3 predstavite se:
"Ja sam Bond, James Bond" (Pierce Brosnan)

Toliko od mene

pre 2 godine

Vidim da u glasanju vrlo ubedljivo vodi Son Koneri. Pa normalno, musko, nema da fali, pa jos kad je oblacio kilt...
E sada, ako je i bio "silovatelj", sto sad pomodno tvrde, ja ne videh da je neka sojka u filmovima od njega bezala, a mogu misliti kako je bilo u prirodi.
Svi ostali su bili tako-tako, a ovaj najnovili maksimalno smara!

Može biti samo je*an

pre 2 godine

Sreću se Džems Bond i Bosanac....
Kaže Džems Bond...

"Maj nejm iz Bond, Džems Bond"..
Bosanac odgovara :
"Maj nejm iz Tafa, Mus-tafa"...

73

pre 2 godine

Po meni Pirs Brosnan ima najvise tu Bond facu i prefinjenost, medjutim Koneri ima najduzu i glavnu tradiciju, a i Mur je iz tog perioda pa mozda ipak prednjace. Licno bih rekao Brosnan, objektivno Koneri a i Mur je odmah uz njih.

.

pre 2 godine

Probala sam da gledam sve filmove o J.Bondu ali nije išlo. Jedino mi se dopalo sa Brosnanom i te sam odgledala. Ako izaberu Hardija, sigurno ću gledati. On se dopada i muškarcima i ženama, nema šanse da omane kod publike.

Mr. Max

pre 2 godine

Najviše sam voleo Mura pa Bronsona imali su mi taj šmek mačo muškarca. Koneri je šmeker takodje ali to su već bili stari filmovi. Kreg antipatičan bar meni i tu je za mene Bond umro, nema on taj šmek i mimiku na kakvu su me predhodna trojica navikli.

Marko

pre 2 godine

Pirs. Šmeker i badass. Koneri je uvek glumio samog sebe, precenjen je…Mur je previse gej za Bonda. Krejg je vise Born nego Bond.

00711

pre 2 godine

Najrealniji za profesiju je Rodžer Mur jer je čovek džentlmen, lep i dopadljiv, smiren, šarmantan a pritom i u privatnom životu gej i uklopio se savršeno u pravi profil tajnog agenta. Zašto su ove osobine korisne operativcima u tajnoj službi? Pravi posao TAJNOG agenta nije da voze motorne sanke i usput puca na stotine rusa i vozi mlazne avione, već da prikuplja podatke sa terena tj. bavi se obaveštajnim i kontraobaveštajnim poslovima za svoju zemlju, i to tako da niko i ne posumnja u to.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Bilo ko a da nije šiptaroid Fljamurtari...Fljamurtari Krejg...

P.S. Setih se da je svojevremeno ulogu Bonda trebalo da glumi Ioan Gruffudd aka "Mister Fantastic"...
Gde je taj čovek ?

Sale

pre 2 godine

https://www.b92.net/kultura/komentari.php?nav_id=1932795#k37437215

Usput sam se zapričao, pa sam loše napisao. Pirs je trebao da zameni Rogera Mura u ulozi Bonda, ali zbog serije Remington Steel ga je zamenio Dalton.

Japanac

pre 2 godine

Džejson Statam bi trebalo sada da ga igra.
Kluni je trebao da ga igra ali nije (nije hteo ili sta vec)
Son Koneri tata za sve ove sto su ga igrali.

Nikola S

pre 2 godine

Nisam neki zagriženi fan, a nisam bio oduševljen kad su njemu dali ulogu-ali meni je sada Daniel Krejg jedini Bond, svi ostali pre njega samo glumci.

Pupi

pre 2 godine

Jedno sam siguran, da se svi ovi "Bondovi" okupe zajedno, a da računamo da su u najboljim godinama, Danijel Krejg bi ih isprebijao i pojedinačno i grupno, da ne pričamo o tome što usput ima i šmek za glumu, jedini ko mu može parirati kao glumac je Šon Koneri.

m

pre 2 godine

Što se mene tiče, Koneri je bez prave konkurencije, mada ni Mur ili Brosnan nisu bili loše. odabrani. Krejg je,. međutim, u skladu sa duhom vremena i bolesnim političkim pogledima producenata i celog Holivuda, potpuno deformisanje i persiflaža lika Bonda, mali, zdepasti lik široke primitvne fiziomomije koji, pošto je degenerična woke kvaziumetnička komunjara, očigledno otrovno mrzi sve što Džejms Bond simbolizuje - muškost, lojalnost, pattiotizam, spremnost da se zlo beskompromisno uništava, i o tome otvorenp priča u intervjuima.
(EU Citizen, 06. oktobar 2021 18:24)

koneri 188cm, krejg 178... prvi nista posebo visok a drugi definitivno nije zdepast. koneri kao bonda crtani film, tom i dzeri su realniji. mogu da se kladim da niste odgledali nijedan od pocetka do kraja.

DUŠKO POPOV

pre 2 godine

Ajde da se ne lažemo, jedino Danijel Krejg liči na tepača i ima dobru građu, pa deluje kao neko ko je fizički jak i sposoban da bude čovek od spreme koji će da juri svu onu silnu akciju u filmovima o Džejmsu Bondu, što se ostalih tiče oni su tu više kao manekeni, posebno onaj Pirs Brosnan, meni on deluje kao Džejms Bond koji je ustvari gej Bond, dakle moj favorit za pravog bonda je Danijel Krejg, snaga naspram šminkera!

Šta ti dečko radiš?

pre 2 godine

1. Danijel Krejg
2. Šon Koneri
3. Pirs Brosnan
4. Timoti Dalton
5. Rodžer Mur
6. Džordž Lejzenbi

Isti je raspored u kvalitetu filmova i kvalitetu odigranih uloga. A ako pričamo o tome ko je od njih najbolji glumac, onda je lista sledeća:

1. Šon Koneri
2. Pirs Brosnan
3. Danijel Krejg
4. Timoti Dalton
5. Rodžer Mur
6. Džordž Lejzenbi

Ovo nije subjektivna lista već činjenično stanje.

Трооки Гавран

pre 2 godine

Pierce Brosnan najbolji lik, ali glumio u lošim filmovima. Ubedljivo najgori Roger Moore (ne računam Lazenbija koji je samo u jednom filmu glumio, i naravno bio kriminalno loš).

bezobraznik

pre 2 godine

Lejzenbi ubedljivo broj 1! Čoveka su sinhronizovali i oženili kao Bonda, scene tučnjave ubrzali, legendarno.
Dalton je imao najgora 2 scenarija za njegove Bond filmove i jedini koji je imao tu zlobnu crtu, prava šteta.
Koneri je Koneri, ostali treš na kvadrat.

Srleee

pre 2 godine

To bre Brosnan na drugom mestu. Bas mi je drago. Ovde ga nipodastavaju i uzdižu ovog Žuću. Dobar je Krejg, ali nije za Dzejms Bonda nikad bio.
Previse je sirov i nije prefinjen!

Kakvi koneriji i bakraci

pre 2 godine

Nzm kako se zove, bio je na kseri jedan brkati porno bond.. E taj je moj favorit, presegao dosta plavusa u tom filmu..

DJony

pre 2 godine

Zna se:
1. Son Koneri
2. Rodzer Mur
Pa 5 mesta prazno i onda svi ostali. Sto je i dokazano.
A ovi sto misle da je Brosnan savrsen mogu samo da placu.

Jovo Bakić

pre 2 godine

U kom univerzumo onaj Pirs Brosnan sa onakvom devojačkom građom može da bude mačo-men i da glumi muškarčinu, fali mu još samo šminka i duža kosa, pa da zaigra u Seks i Grad, on da bude Džejms Bond, smešno, ali stvarno SMEŠNO!

Pseudoharms

pre 2 godine

Omiljeni Koneri, a što se tiče predloga za novog Bonda, koliko god ja voleo i cenio Hardija kao glumca, cenim da Elbi više pristaje ta uloga.

OgiBg

pre 2 godine

Ne znam šta je kriterijum na osnovu kojeg se odlučuje ko je više za Bonda, a ko ne, da li gluma, da li fizički izgleda, da li nešto treće ili četvrto

Ako pričamo o fizičkoj građi, onda je to definitivno Danijel Krejg, on je snagator i liči mu da bude Bond, Pirs Brosnan bi više mogao da glumi Bondovu devojku nego Bonda, što se pak glume tiče, opet pre glasam za Krejga negoli za Šona konerija, a što se tiče verodostojnosti knjizi o Džejmsu Bondu, onda Timoti Dalton.

pop

pre 2 godine

Danijel Krejg igra u filmovima u kojima najvise deluje kao neki tajni agent, ili onako kako bi pravi Bond trebalo da deluje.
Pre svega agent, profesionalac, pa tek onda sarmer, ljubavnik itd.
Po samom fizickom izgledu i karakteru novijih Bond filmova, on jeste najbolji Bond.
Son Koneri i Brosnan jesu veliki glumci, ali u Bondu se nisu nesto pokazali, iako sada mnogi velicaju te njihove uloge, jer nostalgija je jaca od razuma.

Mrtvac

pre 2 godine

Son Koneri pa Rodzer Mur. Pa 3 mesta prazno pa Pirs Brosnan. Pa 10 mesta prazno pa Timoti Dalton. A posle neka se poredja ko hoce, kako hoce...

Patak

pre 2 godine

Za mene je Rodžer Mur jedini pravi Džejms Bond, kao neka kopija recimo Pirs Brosman. Ostale ne priznajem kao Džejms Bonda. Čak ni Konerija.

muž "Okac" i "Brada" ljubavnik

pre 2 godine

JB je jedna pod najnegledljivijih franšiza. I najkomercijalnijih: mačo frajer, brza kola, lepe žene, akcija, nabeđenost, poziranje, itd... limunada za sirotinju.

A od glumaca mi je najgledljiviji bio Lazenby: onako širokih ramena, četvrtaste brade, jake građe makar je u scenama tuče izgledao koliko-toliko uverljiv. I sav je bio nekako lagan, nepretenciozan, opušten. Ovi ostali šminkeri su bili komični... naročito Brosnan, njegove scene makljaže su Parodija: ko njega vidi kao sposobnog da prebije trojicu ljudi? Kao gledati batwoman i ostale WOKE Parodije...

Bogi46

pre 2 godine

Šon Koneri
.
.
.
Rodžer Mur
Pirs Brosnan
Džordž Lazenbi
Timoti Dalton
.
.
.
a Krejg ne zaslužuje ni da bude pamćen kao Bond, kao što nije vredan ni da glanca cipele jednom Timoti Daltonu.

Ahmet

pre 2 godine

U kom univerzumo onaj Pirs Brosnan sa onakvom devojačkom građom može da bude mačo-men i da glumi muškarčinu, fali mu još samo šminka i duža kosa, pa da zaigra u Seks i Grad, on da bude Džejms Bond, smešno, ali stvarno SMEŠNO!
...(Jovo Bakić, 6. oktobar 2021 21:25)



U potpunosti se slažem sa tobom, Pirs Brosnan je ultra isfeminiziran, da sam reditelj taj bi kod mene mogao da glumi samo plejboj zečicu.

Драган

pre 2 godine

1. Шон Конери
8. Роџер Мур
23. Тимоти Далтон
48. Пирс Бронснан
97. Данијел Крејг
215. Џорџ Лезенби

The Unforgiven

pre 2 godine

Daniel Craig je po meni bio ubedljivo najbolji. Iz prostor razloga sto je igrao ulogu spijuna najbolje. Ljudi zaboravljavaju da spijun mora da bude "duh", da udje i izadje bez da iko primeti, a ne da bude u centru paznje kad udje u prostoriju kao Connery ili da izigrava Ramba u akcionim scenama kao Brosnan.

snezana

pre 2 godine

Danijel Krejg, realistično prikazan kao agent, kvalitetno napisan scenario svakog filmskog nastavka,dobar odabir ženskih likova, posebno Eva Grin, nema raznoraznih smešnih pomagala kao u vreme Konerija i Mura. Realna gluma, nije ulickan sa leptir mašnom i oružjem.

.

pre 2 godine

Probala sam da gledam sve filmove o J.Bondu ali nije išlo. Jedino mi se dopalo sa Brosnanom i te sam odgledala. Ako izaberu Hardija, sigurno ću gledati. On se dopada i muškarcima i ženama, nema šanse da omane kod publike.

Andjuse vrati se

pre 2 godine

Ne kapiram kako ljudi gotive Mura. On kad glumi Bonda film lici na romanticnu komediju a ne na akciju. Takodje mislim da to sto ovde dosta potcenjuju Krejga je stvar godista jednostavno nisu ljudi spremni da prihvate da se i u 21. veku prave dobri filmovi filmovi i da ima dobrih glumaca. Sto se same glume tice mislim da je Krejg tu najbolji( doduse imao je i srece da glumi u 2 vrhunska filma Casino Royal i Skyfall). Ali kao celokupan Bond tu je ipak Son Koneri broj 1

Ivan

pre 2 godine

za one koji kazu da je sean connery najbolji:

da li bi bio najbolji da je recimo pierce brosnan bio prvi bond, i onda dodje sean connery (i naravno da izgleda kao sto je tada izgledao)???

Sabre

pre 2 godine

Ne mogu da verujem da je ljudima Krejg omiljeniji od Mura. Ljudi, Mur je esencija te ljigave British persone koja treba da bude 007. Koneri i Brosnan su mi omiljeniji, ali Mur i Dalton sigurno odmah iza. Hvala bogu da barski fajter i razbijac iz paba Krejg konacno ide u penziju..

?Por qué no te callas?

pre 2 godine

Ja imam 37 nisam ni mlad ni mator. Poštujem Konerija I Mura i jesu najbolji ali Za Brosnana ne mogu da shvatim da je ispred Danijela. Brosnan je snimao u eri kada je iz auta izlazila raketa, bez imalo fizičke spreme u truda. Cigareta u usta i kardio istovremeno. Čak i poenta bila da filmovi budu što manje realni. Ima to svoju draž sve je to ok ali Danijel se naradio za svaku ulogu jer su promenili koncept. Poceli su da Bonda predstavljaju kao ipak samo čoveka od krvi i mesa, akcije je više pa samim tim mora puno više da se radi nego u vremenu kad je Bondu sva akcija bila da sedne u E-type Jaguara. Mislim da Danijel zaslužuje puno više pažnje iako naravno uvek će biti teško porediti se sa jednom legendom poput Šona.

Voja Smederevac

pre 2 godine

Pa s obzirom da je pravi Bond bio naš brat Duško Popov, po kojem je lik za film i napisan, velika nepravda je što uloga tajnog agenta nije pripala Bati Živojinoviću. To bi bila prava stvar. Jer kako bre može neki englez ili škot da glumi srbina?

Valdens

pre 2 godine

Timoti Dalton se najbolje uklapa u lik agenta, nekako mu najbolje stoji.
Krejg ako posmatramo sve kompletno. Filmovi sa Konerijem i Murom su previše neozbiljno rađeni sa današnjeg gledišta, tu je nekako sve bilo podređeno liku Bonda uspešnog ženskaroša koji može da ima svaku koju poželi. Kliše i previše zamorno za gledanje.

Srdjan

pre 2 godine

Bond je old school cold war operativac i besmisleni su mi 007 filmovi smješteni u post cold war okruženje. U tom smislu, Rodžer Mur i Šon Koneri su pun pogodak.
Brosnan dobro izgleda, ali su filmovi bili pogrešni.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

A gde je na listi Dejvid Niven koji je glumio Bonda u filmu "Casino Royale" iz 1966? Jeste da je parodija u pitanju, ali glavni lik je Dzejms Bond, pa se (po mom glupom misljenju) to racuna. Ili ne?

jeka

pre 2 godine

1995 godina, ja klinka zacopana u Pierce Brosnan, slusam Tinu Turner kao da me primila u svoj kult, prvi Bond film koji gledam...

Sve nekako ide u korist Pierce!

Lea

pre 2 godine

Meni je Rodžer Mur loš glumac, onaj što glumi očima i preglumljava. Prema tome, i loš Bond. Brosnan i Krejg su mi odlični.
E sad, činjenica je da je svaki od njih bio pravi izbor za svoju dekadu, pa je Mur bio taman za analogne osamdesete, Brosnan za devedesete sa počecima interneta i mobilne telefonije, a Krejg za novomilenijumskog kros fit / hajtek egzekutora, tako da je najbolji Bond stvar ukusa i/ili nostalgije.

Дон Армандо

pre 2 godine

Пирс Броснан из једноставног разлога, први Бонд филм ми је био са њим у главној улози, Golden eye.

Mika

pre 2 godine

Kad sam ja bio klinac Bond na platnu je bio Mur. Pa ipak ni je najdraži
Krejg baš zato što je "sirovina". Nekako mislim da za taj posao moraš
da budeš psihopata a ne džentlmen sa manirima. U prvom Bondu Krejg
naručuje martini i na pitanje barmena - promućkan ili promešan? -
odgovora: koga briga (u prevodu j..mi se) što je sjajan otklon od
onoga što je dotad Bond bio na filmu. Ili možda je to povezano
sa starošću i cinizmom - u ovim godimana teško mogu da se poistovetim
sa nekim ko ludo vozi i odvaja žene kao na traci - sve ima svoje vreme.
Da ubace Bonda koji je dobar pecaroš/varaličar verovatno bi mi on bio
najdraži.

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Mozda kao neko ko je odgledao barem po 7-8 puta svaki Bond film osim Krejgovih koji su mi negledljivi imam pravo da komentarisem. Svako vreme je imalo svog Bonda, meni omiljeni je Rodzer Mur pa Son Koneri pa Pirs. Dzordz je sasvim dobro odglumio Bonda ali je glumio u samo jednom filmu, Timoti... hm nije los ali je film Licence to kill ocajan po meni. Krejga kao sto rekoh ne zelim da komentarisem. Bond nije i ne treba da bude Terminator.

mare

pre 2 godine

krejg



zašto zato sto mu leži uloga psihopate i lecenog alkosa bonda.


inace odrastao sam uz rodzera mura, nije mi jasno kako je on onako mator dobio uloge a druge smenjivali sa po 40 godina.

@@@

pre 2 godine

@Spyderco
Bond je lik za sve ere i sva vremena. Kako se menjaju vremena, menja se i on.
Danijel Krejg tumaci mocnog Bonda, snaznog, opasnog, surovog, beskompromisnog, na kojeg sve sto radi ostavlja trag.
Konerijev, Brosnanov ili Murov Bond bio je neki ljubavnik, sarmatni saljivdzija koji eto, s vremena na vreme, lagano, bez nekog napora, spasava svet.
U poslu tajnog agenta i spijunaze ima mnogo vise nasilja nego sto su voljni da nam priznaju, onaj ko misli da se sve svodi na odela, skupe satove i rad na racunaru, ne zna nista o tome. Surovo i sirovo nasilje ostaje osnova svega, jer covek se ne menja, bio je surov i pre 500, 100, 50 godina, takav je i danas, samo lepse mirise i ima lepsu frizuru i odelo.

Sigurno je opisu nekog agenta poput Bonda bliza licnost mracnog, surovog siledzije i ubice, nego veselog i razdraganog smekera i ljubavnika.

EU Citizen

pre 2 godine

Što se mene tiče, Koneri je bez prave konkurencije, mada ni Mur ili Brosnan nisu bili loše. odabrani. Krejg je,. međutim, u skladu sa duhom vremena i bolesnim političkim pogledima producenata i celog Holivuda, potpuno deformisanje i persiflaža lika Bonda, mali, zdepasti lik široke primitvne fiziomomije koji, pošto je degenerična woke kvaziumetnička komunjara, očigledno otrovno mrzi sve što Džejms Bond simbolizuje - muškost, lojalnost, pattiotizam, spremnost da se zlo beskompromisno uništava, i o tome otvorenp priča u intervjuima.

pera

pre 2 godine

Pazi, Rodzer Mur i Danijel Krejg se kolju oko glasova, neverovatno. Rodzer Mur bio faca u svakom pogledu, sarmantan, itd. dok je Krejg pravo drvo u glumackom smislu, uvek ista faca (vidite li to ljudi?) bez i trunke sarma i sa fizionomijom prodavca na pijaci.

Zli komsija

pre 2 godine

Timoti Dalton.
On je najboji i najskolovaniji od svih, mada nije i najpoznatiji. Takodje, on je najvise uticao na Bonda i njegove ideje su uvrstene u film. Njegov Bond je mracniji od svih drugih. Konacno, njegova interpretacija Bonda je nesto najblize onog sto je zamislio Fleming.
Steta, sto zbog pravnih problema nije imao vise filmova.

Dragan

pre 2 godine

Za mene je to Koneri, ali Krejg je opet, sa druge strane, igrao u, po meni, najboljem 007 filmu - Kazino Rojal.
Inače Džordž Kluni nikad nije bio 007 a tako bi mu dobro stajalo...šteta. Velika šteta.

То је то

pre 2 godine

За мене Пирс Броснан има најбољу равнотежу, између шармантног лика и бруталности човека са дозволом за убијање.Сваки Бонд има нешто своје, и сви смо ми сваки филм погледали више пута,највише ми је у сећању остао урезан Пирс.

Pera

pre 2 godine

Licno iz nekog razloga blizu mi je srcu Timoti Dalton.Realno Koneri je ipak alfa muzjak od ovih ostalih, ali Bonda zamisljam kao Pirs Brosnana, mozda je Nitendo 64 ucinio svoje pa zato. Koneri je imao taj kvalitet malo sega, malo posalica naravno sve dragovoljno a onda odjednom uzme i podeli par disciplinskih. Mur nije imao srece glumio je u filmovima koji su se nekad granicili sa sprdnjom.
Krejgove filmove ne volim, previse ulaze u dubinu njegove psihe, smaraju, za to imamo Borna.

aaauuuu

pre 2 godine

Pirs Brosnan..svi su oni dobri glumci ali, Bond treba i dobro da izgleda, kako bi inače zaveo sve te žene. Obožavam Konerija ali on sa tim klempavim ušima je ipak daleko od zgodnog.

Back in Black

pre 2 godine

Rodzer Mur.
Nisam baš neki toliko fan Bond filmova nisam ih sve ni gledao ali ove sa Murom sam najviše odgledao.Cini mi se da sa njim serijali imaju neku dozu humora,elegancije.Ovi sa Krejgom kao da gledam Rambo filmove.

Darko

pre 2 godine

Krejg je previse "kamen" nema tu emociju,ali je kacio mozda i najbolje price u filmovima i najbolje scenarije.Svakako najbolji su Son Koneri i Pirs je neprevazidjen.JEdan je Pirs Brosnan smekercina.Izdvojio bih naravno i Rogera Mura jer on je prvi uveo tu neku posebnu komediju u Bondu,ima i on neki poseban sarm.

V for Vendeta

pre 2 godine

Mur, Koneri i Brosnan - imaju šmeka jednostavno, Lezenbi i Dalton, solidni, Krejg kad izlazi iz vode sa ramenima 4 broja većim od glave - kraj gledanja 007.
Sledeći po svemu sudeći neće biti vredan ni torrenta jer će zaudarati na pc

V5

pre 2 godine

Najpoznatiji: Koneri.
Pravi džentlmen: Mur.
Najupečatljiviji: Dalton.
Dobar, ali suviše liči na Rusa: Krejg.
Simpatični: Brosnan i Lezenbi.

Miloš Ilić

pre 2 godine

Niko neće priznati da su mu draži Bondovi tada kad su bili mladi...
(lutalica, 6. oktobar 2021 13:10)

Na prvom mestu Koneri i Mur, a ostali kako hoće. I, živo me interesuje kako mi je Koneri na prvom mestu kad je snimao Bonda pre mog rođenja?

Sale

pre 2 godine

Uz Rogera sam rastao, pa mi je bio omiljeni, Koneri odmah posle njega. Onda se pojavimo Pirs i uskočio na prvo mesto, iako su Die Another Day i World is not enough slabiji od mnogih. Inače, koliko ja znam Pirs je trebao da zameni Konerija, ali zbog serije Remington Steel je ipak to bio Roger.
Dalton je bio neobičan, Lazenbi promašaj. Krejg nije Bond, iako su filmovi odlični, ali kao akcioni filmovi, ne kao 007 filmovi.

ja sam

pre 2 godine

Svi su dobri na svoj nacin, ipak istakao bih Rodzera Mura - uopste, nacin snimanja filmova, samo okruzenje i sporedne uloge, sve u tom vremenskom periodu, mislim da je to bio vrhunac Bonda.

realista

pre 2 godine

Koneri, pa Dalton.Steta sto je Dalton dosao na red, kada se marod vec zasitio Bonda jer su filmovi izlazi skoro na svake dve godine.

Zvrndov

pre 2 godine

Trivija: Najbolji kandidat posle Konerija je bio Dejv Alen, ali nije imao prst pa nije mogao da puca i da bari ženske. Tako je ulogu Bonda dobio Mur, stariji i od Konerija i od Bonda lično, ali je ispunjavao glavni uslov da ima sve prste.
Posle Mura su taj uslov primenjivali na sve kandidate kao jedini kriterijum.

Nataša

pre 2 godine

Iskreno, nikad nisam pala u nesvest nešto, niti otkinula na bilo koji film o Džejmsu Bondu, valjda su veći utisak ti filmovi nekako ostavljali na muškarce, prirodno, ali ako baš treba izabrati, mislim da Timoti Dalton i Pirs Brosnan se nekako izdvajaju, ali sad su to već jako stari ljudi, realno. U ono vreme bili su naočiti. 😉

brm

pre 2 godine

Šon Koneri i Rodžer Mur su mi nekako pravi stereotip za Bonda. Ja sam nekako odrastao uz Pirsa Brosnana, tj. kad sam bio u tinejdžerskim danima tada je Pirs snimao Bondove pa mi je on nekako najdraži, volim tu njegovu eleganciju koju je dao Bondu. Krejg mi nije nešto legao, ali smatram da je to lični ukus. Dao je novi pećat Bondu i mislim da je bio pravi Bond u vremenu u kojem ga je igrao.

Pera

pre 2 godine

Pirs bronson najbolji ali glumio u najgorim filmovima.
(np, 06. oktobar 2021 12:05)

Jesu, ali Goldeneye je jedan od najboljih , ostali jesu sprdnja.

BoltonBastard

pre 2 godine

Definitivno Šon Koneri. On ima tu neku strogu mušku lepotu ( a ne kao A. Delon koji je uvek imao taj neki dečački izgled) i odaje utisak neotesane sirovine koji nije nešto emotivno inteligentan, ali maksimalno eksploatiše svoj izgled spavajući sa ultra lepim ženama koje doduše i same jedva čekaju da mu uskoče u krevet. Ruku na srce ni Brosnan nije loš, Danijel Kreg je tanak iz razloga što imam utisak da mu je lice kao "smrznuto", ima sve jedan izraz lica i to je to.

Zagor, zvezdarski

pre 2 godine

Nema dileme, jedan je džentlmen i ujedno dasa. Sir Sean Connery. Ovi drugi nisu loši, ali ni približno njemu, čak ni Roger Moore. A što se tiče Craiga, ako može on, može i Vladimir Putin. Inače kao da su rodbina.

vonLjutavski

pre 2 godine

Ursula Andress, the quintessential Bond girl. That's what everyone says. The embodiment of his superiority over us. Beautiful, exotic, highly sexual and totally unavaiable to anyone apart from him. Shite. Let's face it. She can shag one punter from Edinburgh, she'd shag the whole lot of us.

....samo Šon!!!

Miro

pre 2 godine

Brosnan mi najvise odgovara profilu prefinjenog tajnog agenta, ali su mu filmovi ubedljivo najgori (losi zapleti, nerealni efekti).

Lezenbi je mozda najgore odglumio 007, ali mi je "U tajnoj sluzbi njenog velicanstva" nekako simbol cele fransize (prica, muzika, atmosfera).

Krejg je imao uglavnom jako dobre scenarije, ali mi je suvise sirov - deluje kao necije obezbedjenje a ne gospodin. Takodje nepotrebna komercijalizacija je pokvarila ugodjaj (Heineken umesto Votka martinija, kao sto je Brosnan vozio BMW umesto Aston Martina).

Mislim da Koneri i Mur imaju taj balans sarma, prefinjenosti i dobrog zapleta. Od njih dvojice dajem prednost Koneriju, samo zato sto je originalni Bond.

vlada13

pre 2 godine

ja sam skontao da omiljeni bond obicno bude onaj uz kojeg smo odrastali i usli u ceku tu 007 pricu...meni je Brosnan, kontam bas iz tog razloga...

severnjak

pre 2 godine

Son Koneri. Dobri su i Mur i Brosnan. Velika steta sto Dalton nije imao vise sanse, mislim da bi i on bio odlican. I kako bi samo bilo interesantno videti karijeru Liama Nisona da je prihvatio da glumi agenta 007 ( nudjeno mu je pre Pirsa ). Krejg nije Bond. Super su sve to filmovi, dobro osmisljeni i moderno radjeni, ali Bond nije mali nabijeni mrsatavac i akrobata ( to je radio tip slicne pojave - Ethan Hunt ). Zato je Bond pre svega Koneri, a za njim Mur i Brosnan.

Nocni vuk

pre 2 godine

Šon Koneri je za mene broj jedan. Izgled, gluma i harizma.. imao je sve. Pirs Brosnan je možda najbliži onome kako bi Bond trebao da izgleda, ima tu neku urođenu eleganciju..
Što se tiče Krejga bio sam šokiran kad su ga izabrali. Nizak, plav, ružan.. gluma upitna krajnje, harizma nepostojeća..
Mur mi se ranije nije sviđao u toj ulozi ali sad nekako menjam mišljenje, ali svakako Koneri pa Brosnan

Tom 2021

pre 2 godine

Po Fleming držeći se njegovih knjiga, najbliži je bio Timoti Dalton, šteta što se nije realizovao treci film sa njim..
Inicijalno u vidu je bilo da 95. On zaigra u Goldeneye-u

brm

pre 2 godine

Pa s obzirom da je pravi Bond bio naš brat Duško Popov, po kojem je lik za film i napisan, velika nepravda je što uloga tajnog agenta nije pripala Bati Živojinoviću. To bi bila prava stvar. Jer kako bre može neki englez ili škot da glumi srbina?
(Voja Smederevac, 6. oktobar 2021 14:39)

Kao prvo, Flemingov fikcioni lik Džejms Bond nije Srbin, već Britanac. Duško Popov je bio inspiracija Flemingu za Bonda zbog svog životnog stila, ali to ne znači da su sve Bondove karakteristike iste koje je imao Popov, niti da u Bondu nema karakteristika drugih agenata iz tog period. Npr. Popov je itekako bio drčan kada treba (izderao se na Huvera i posvađap sa njim što je ignorisao njegove informacije da će biti napadnut Perl Harbor), i nije imao problem da podigne ton. Tako nešto se Bondu nikada ne dešava.

FourSeasons

pre 2 godine

Rodzer Mur i Pits Brosnan su definitivno likovi kako bi trebao da izgleda tipicni 007.
Krejg je vise kao akcioni junak nego kao spijun ali je po mom misljenju odradio sasvim dobar posao u svojim filmovima

Zozon

pre 2 godine

"Najbolja bond muzika - licence to kill, takodje dobar i film. Moj favorit Mur i njegovi najbolji filmovi Pogled na ubistvo i Live and let die sa harlemovcima. Toliko"

Dobra je muzika ali samo da te podsetim (ukoliko znaš) da je jedini Bondov film koji je dobio Oskara "Live and let die" i to za muziku (Pol Makartni).
Dobri su to filmovi sa Murom ali Rodžer ima očajan niz u kojima se pojavljuje famozni "Zuba" tako da po meni "Sean Conery rules".

Galore

pre 2 godine

"Daniel Craig je po meni bio ubedljivo najbolji. Iz prostor razloga sto je igrao ulogu spijuna najbolje. Ljudi zaboravljavaju da spijun mora da bude "duh", da udje i izadje bez da iko primeti, a ne da bude u centru paznje kad udje u prostoriju kao Connery ili da izigrava Ramba u akcionim scenama kao Brosnan."
(The Unforgiven, 6. oktobar 2021 21:17)

Verovatno je tako u stvarnom životu, ali ne u filmovima o Bondu. Oni nisu bili zamišljeni kao realistični filmovi, već su neki poseban žanr. Jedno je Bond, a drugo je Born, s tim što je sa Krejgom napravljen zaokret prema Bornu. Po mom mišljenju, to nije ispalo najbolje. Publika koja gleda Bonda ne očekuje da vidi mračan film o manje-više ličnim obračunima jednog hladnokrvnog ubice. Jasno je da Krejg ne piše scenario, ali taj koga on glumi nije više onaj Bond. Kad se kaže Bond, ja prvo pomislim na Konerija.

00711

pre 2 godine

Najrealniji za profesiju je Rodžer Mur jer je čovek džentlmen, lep i dopadljiv, smiren, šarmantan a pritom i u privatnom životu gej i uklopio se savršeno u pravi profil tajnog agenta. Zašto su ove osobine korisne operativcima u tajnoj službi? Pravi posao TAJNOG agenta nije da voze motorne sanke i usput puca na stotine rusa i vozi mlazne avione, već da prikuplja podatke sa terena tj. bavi se obaveštajnim i kontraobaveštajnim poslovima za svoju zemlju, i to tako da niko i ne posumnja u to.

Jdjska

pre 2 godine

Navodno je Dalton najbolje odigrao onog Bonda kakav je u knjigama i kako ga je pisac zamislio. Ali ne mogu sad da garantujem jer knjige nisam čitao. A ni filma se baš ne sećam xD

Tih

pre 2 godine

Sean Connery i Roger Moore. Ne znam za koga bih se opredelio da je bolji. Obojica su neprevaziđeni. Toma Hardy je dobar, ali mi je više za ulogu nekog ubice iz Spectre. Ne znam, možda grešim 😉

Zvrndov

pre 2 godine

Dao sam glas Sonu Koneriju,mada je i Brenson bio sjajan...Mozda Brensonu i najvise pristoji uloga Bonda.
(Sinke, 6. oktobar 2021 11:36)
Sinke, nije Brenson nego Bronson, Čarls Bronson.

markus1975

pre 2 godine

Koneri je legenda ali meni je u Rodžer Mur definicija "gospodina špijuna" iz tog doba. Ovi noviji su obični akcioni heroji kao i svi drugi. Nekome baš to prija, ali meni nije zanimljivo - to nije Bond uz koga sam odrastao.

Marko

pre 2 godine

Pirs. Šmeker i badass. Koneri je uvek glumio samog sebe, precenjen je…Mur je previse gej za Bonda. Krejg je vise Born nego Bond.

Toliko od mene

pre 2 godine

Vidim da u glasanju vrlo ubedljivo vodi Son Koneri. Pa normalno, musko, nema da fali, pa jos kad je oblacio kilt...
E sada, ako je i bio "silovatelj", sto sad pomodno tvrde, ja ne videh da je neka sojka u filmovima od njega bezala, a mogu misliti kako je bilo u prirodi.
Svi ostali su bili tako-tako, a ovaj najnovili maksimalno smara!

Spyderco

pre 2 godine

E sad, činjenica je da je svaki od njih bio pravi izbor za svoju dekadu, pa je Mur bio taman za analogne osamdesete, Brosnan za devedesete sa počecima interneta i mobilne telefonije, a Krejg za novomilenijumskog kros fit / hajtek egzekutora, tako da je najbolji Bond stvar ukusa i/ili nostalgije.
(Lea, 6. oktobar 2021 14:09)

Originalni Bond je pre svega ličnost iz vremena hladnog rata, a tzv franšize su najveće zlo današnje (holivudske) kinematografije. Donose pare, fakat, ali izbacuju sve veće i veće bljuvotine koje nisu ni za decu od 10 godina. Bilo bi lepo kada bi milenijalci kreirali svoje nove, autentične digitalizovane crossfit LGBTQWERTY+ heroje, a da likove iz prošlosti malo ostave na miru. Zamislite da su, ne daj bože, krenuli da prave franšize od filmova kao što su „Građanin Kejn“, „Kazablanka“, „Treći čovek“ ili „Kvaka 22“? Sem toga, prava špjunaža nikada nije bila posao za šibadžije (kome je do toga, neka gleda MMA), pošto se nasilju u tom poslu pribegava samo u krajnjoj nuždi. Da nije tako, ne bi se tolika frka digla oko Asanža i Snoudena. Za mlađe ljubitelje ovog žanra, ali malo realističnije prikazanog, preporučujem sledeću dopunu gradiva: „Smiley’s people“, 1982, mini tv serija od 6 epizoda, sigurno je ima na netu; nećete biti razočarani, Džon Le Kare je velemajstor; „The good shepherd“, 2006, Met Dejmon u sasvim drugačijoj ulozi, anti-Jason Bourne.

Milan

pre 2 godine

Najbolja bond muzika - licence to kill, takodje dobar i film. Moj favorit Mur i njegovi najbolji filmovi Pogled na ubistvo i Live and let die sa harlemovcima. Toliko

kolani

pre 2 godine

Rodzer Mur je verovatno kako bi Bond trebao da izgleda.Ali Pirs Brosnan je meni najbolji, verovatno jer sam tad bio klinac, i onaj BMW i Nokia Comunicator... gde ces bolje

HanSolo

pre 2 godine

Ako se čitaju knjige Ajana Fleminga ima samo dva Bonda.. Šon Koneri i Timoti Dalton.. Bond u knijgama nikako nije bio šaljiv nego strikno ozbiljan.. Od tih dvoje je Timoti bio najbliži po knjigama.. Nije ni čudno.. Dalton je jedan izuzetan glumac koji je došao iz teatra.. I zato je odbacio više filmova.. Teatar mu je bio lepše mesto za glumu.. To je bilo velika šteta pošto po knjigama je najbolje tumačio gospodina Bonda..

Gde ja živim

pre 2 godine

Svaki na neki svoj način, ali Murovi filmovi verovatno najzabavniji, bar meni. Pirsa je malo zafrknuo "Umri drugi put", previše su otišli u Sci-fi. Zavisi i od raspoloženja, kad mi šta odgovara.

Haha, ma sjajno

pre 2 godine

@ djony. Ko je dokazao i gde je dokazao.Šta,postoji neka komisija,koja određuje redosled najboljeg Bonda.Sve je stvar subjektivnog osećaja svakog gledaoca.Ti si samo nesrećnik,koji pokušava da nametne svoje mišljenje,nečije suze ti ne mogu pomoći,stručna pomoć bi mogla.

palop

pre 2 godine

Pirs bronson najbolji ali glumio u najgorim filmovima.
(np, 06. oktobar 2021 12:05)

Goldeneye je bio super, ostali tuga, ali meni je Brosnan bas slika pravog Bonda, doduse mozda jer sam bio klinac kad su izlazili njegovi filmovi pa mi tako ostao u secanju.

Petar

pre 2 godine

Dao sam glas Sonu Koneriju,mada je i Brenson bio sjajan...Mozda Brensonu i najvise pristoji uloga Bonda.
(Sinke, 6. oktobar 2021 11:36)
Sinke, nije Brenson nego Bronson, Čarls Bronson.
(Zvrndov, 6. oktobar 2021 15:09)

Hajde pogodite se na koga mislite.
Osoba 1 predstavite se:
"Ja sam Bond, James Bond" (Richard Branson)
Osoba 2 predstavite se:
"Ja sam Bond, James Bond" (Charles Bronson)
Osoba 3 predstavite se:
"Ja sam Bond, James Bond" (Pierce Brosnan)

NN_lice

pre 2 godine

Naravno, "Old School" glumci i filmovi, Šon Koneri i Rodžer Mur. Možda i zbog toga što napisane knjige o Dejmsu Bondu Jana Fleminga više odgovaraju filmovima u vreme kada su snimani. Stil, odeća, dijalozi, taj cool glam koji se izgubio u kasnijim filmovima, gde već caruju ogoljeno nasilje, kompjuterske animacije, nedefinisane rodne karakteristike i politička korektnost.

MisterNo

pre 2 godine

@Por qué no te callas?

Pa vidite, po meni u tome i jeste stvar - Bond nije covek od krvi i mesa. Ili krace - Nije Superman Superman, Bond je Super Muskarac. I to je ta njegova draz.
Nakon godinu dana mucenja u Koreji, osamuti medicinsko osoblje, namigne sestri, skoci u more, ispliva kod hotela i useta se onako mokar, samo u donjem delu pidzamae i trazi svoju uobicajenu sobu. Ovo je cak iz jednog od losijih filmova.

CATAPA

pre 2 godine

Dobra je muzika ali samo da te podsetim (ukoliko znaš) da je jedini Bondov film koji je dobio Oskara "Live and let die" i to za muziku (Pol Makartni).
(Zozon, 6. oktobar 2021 21:14)
Stvar ukusa ili ne, po meni je najbolja uvodna pesma Garbage: The World Is Not Enough.

Uzgred, kad se priča o "kvalitetu" celog tog serijala, zaboravlja se koliko pop hitova je lansirano njime. Nisu sve te pesme naravno jednako postale evergrin, ali su sve rađene vrlo ambiciozno, od najboljih autora i izvođača u tom trenutku. To sve skupa i jeste "magija" zbog koje taj objektivno priglupi serijal toliko traje i gotovo je jednako popularan toliko decenija i generacija. Bilo je kopija, ne mnogo gorih (Mat Helm sa Dinom Martinom, ko se još toga seća?) u kojima su kopirani mnogi "Bond elementi" ali niko valjda ne pamti muziku (evo ni ja). Parodije da i ne pominjem. Izuzetak (onaj što "potvrđuje pravilo") je serija "nemogućih misija" koja se možda i pamti ponajviše zbog muzike Lala Šifrina, pa je i doživela filmsku reinkarnaciju.

U maniji recikliranja, već tri godine se priča da će i pomenutog Mata Helma vratiti iz mrtvih u tumačenju Bredlija Kupera. Taman kad pomisliš da glupost ne može da bude veća, Holivud iznenadi. Voleo bih to da vidim, ali nije u pitanju mazohizam, nego... preživeo sam Dina Martina, ako bih preživeo i Kuperovog "Helma", ima šanse da sam neuništiv i besmrtan kao Hajlender. 🤣

73

pre 2 godine

Po meni Pirs Brosnan ima najvise tu Bond facu i prefinjenost, medjutim Koneri ima najduzu i glavnu tradiciju, a i Mur je iz tog perioda pa mozda ipak prednjace. Licno bih rekao Brosnan, objektivno Koneri a i Mur je odmah uz njih.

Volim i ja vas

pre 2 godine

Rodžer Mur je jedini imao taj miks prefinjenog gospodina - šmekera - zaje*anta. A i film sa najjačim naslovom: Octopussy!
Svi ostali su imali po nešto, ali ne sve.

Japanac

pre 2 godine

Džejson Statam bi trebalo sada da ga igra.
Kluni je trebao da ga igra ali nije (nije hteo ili sta vec)
Son Koneri tata za sve ove sto su ga igrali.

Bane

pre 2 godine

Ovo sve zavisi kako ko dozivljava Bonda, recimo ima dosta filmova o svemocnim tajnim agentima poput Tom Kruza u Nemogucoj misili ili Mat Dejmona u Bornovom identitetu. Zatim ima jedan dobar film sa Robertom Redfordom i Bred Pitom, mislim da se zove Spijenske igre ili tako nekako. Recimo tu mogu da se vide u istom filmu dva temperamenta agenata, agent starog kova koga glumi Redford i mladi agent sasvim drugacijeg temperamenta i naravi koga glumi Bred Pit. Recimo meni u tom filmu Redford vise lici na Bonda nego Krejg u svojim filmovima o Bondu. Dalje meni je Majkl Kejn u nekim spijunskim filmovima omaz Bondu kako ja zamisljam te agente i spijune.

E sada, meni Rodzer Mur likom odgovara Bondu, problem je sto su filmovi u kojima je glumio vise vukli na komediju o romanticnom spijunu uz mrvicu naivne akcije nego na pravi spijunski film.....nesto kao kada bi Hju Grant glumio Bonda.

I tako....uglavnom, meni su svi filmovi o Bondu pomalo naivni, mozda su i najbolji sa Brosnanom, samih filmova na temu spijunaze i tajnih agenata ima mnogo boljih.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Bilo ko a da nije šiptaroid Fljamurtari...Fljamurtari Krejg...

P.S. Setih se da je svojevremeno ulogu Bonda trebalo da glumi Ioan Gruffudd aka "Mister Fantastic"...
Gde je taj čovek ?

Mr. Max

pre 2 godine

Najviše sam voleo Mura pa Bronsona imali su mi taj šmek mačo muškarca. Koneri je šmeker takodje ali to su već bili stari filmovi. Kreg antipatičan bar meni i tu je za mene Bond umro, nema on taj šmek i mimiku na kakvu su me predhodna trojica navikli.

Može biti samo je*an

pre 2 godine

Sreću se Džems Bond i Bosanac....
Kaže Džems Bond...

"Maj nejm iz Bond, Džems Bond"..
Bosanac odgovara :
"Maj nejm iz Tafa, Mus-tafa"...

Milan_PT

pre 2 godine

Inače, koliko ja znam Pirs je trebao da zameni Konerija, ali zbog serije Remington Steel je ipak to bio Roger.
...
(Sale, 6. oktobar 2021 23:04)

Kad je 1973. Rodžer Mur zamenio Šona u ulozi Džems Bonda, Pirs Brosnan je imao 20 godina i nije imao nijednu filmsku ulogu. Serija Remington Stil, koja je proslavila Brosnana, je počela da se prikazuje tek 1982, tako da ti je komentar totalno nejasan. Pogotovu što sugerišeš da je serija Remington Stil preporučila Mura za ulogu 007. Možda si mislio na seriju Svetac, koja je preporučila Mura za tu ulogu?

Sale

pre 2 godine

https://www.b92.net/kultura/komentari.php?nav_id=1932795#k37437215

Usput sam se zapričao, pa sam loše napisao. Pirs je trebao da zameni Rogera Mura u ulozi Bonda, ali zbog serije Remington Steel ga je zamenio Dalton.