1. Kakva opresija zena u 14 veku, to je bio 14 vek. Prave istorijske filmove kroz prizmu modernog doba, iskrivljuju celokupnu istoriju i prave pogresan narativ. Vreme je bilo kakvo je bilo, to su bila surova vremena za sve aktere, mnogo vise za muskarce posto se ratovalo dosta a muskarci su umirali kao na traci. Od njih se ocekivalo da ratuju , ubijaju i otimaju u tim procesu su ubijani u velikim brojevima. Od srednjeg veka se napredovalo, ali reci da u to doba zene nisu bile zajedno sa muskarcima kreatori tog vremena je suludo.
  (pertinaks, 22. jul 2021 11:44)

  Tačno tako život je bio i biće komplikovan, težak i pun izazova za oba pola. Ali tu je pitanje društvene uloge i položaja, ne toliko sudbine pojedinca, i tada kao i danas je bilo žena koje ne pristaju na te uloge, žena koje kreiraju te uloge i žena koje na kraju u konačnom saldu trpe represije. Promena načina proizvodnje, gubitak muške radne snage kroz ratove je dovelo i do prava žena, zato što "glavni represor" traži radnu snagu. Nije ni Rimljanima bilo lako kad su videli Vandale, Vizigote Gote ili koga već, tako ni današnje društvene promene ne padaju lako, a da li će doneti boljitak ili propast o tome ne možemo nažalost dati sud kao savremenici i učesnici tih Promena.
  (Maka@, 24. jul 2021 08:23)

  # Link komentara

 2. французи нису имали краљеве са именом чарлс. једино карло, односно шарл.
  (key and peele, 22. jul 2021 23:03)

  # Link komentara

 3. Od srednjeg veka se napredovalo, ali reci da u to doba zene nisu bile zajedno sa muskarcima kreatori tog vremena je suludo.
  (pertinaks, 22. jul 2021 11:44)
  Upravo tako. U Evropi je to bilo zlatno doba hrišćanstva i takozvanog "hrišćanskog morala". I danas je jeres reći da religija uopšte, a hrišćanstvo i posebno počiva i opstaje prevashodno na ženama, odnosno majkama. Iako su razume se opet muškarci ti koji održavaju crkvu kao mehanizam religijske deformacije uma i morala. Utoliko si u pravu za ono "zajedno", mada su motivi i sredstva "konstrukcije onog vremena" potpuno različiti kako za žene, tako i za muškarce. Kao i ovog, uostalom.

  Nažalost, sumnjam da se time bavi ovaj film. Film u kom se žene ne prikazuju kao savršena ili bar besprekorno racionalna iracionalna bića, danas teško da može da bude i snimljen. Đubrad u filmu mogu da budu samo muškarci, nikada žene. Sve van tog klišea može da bude i opasno.
  (CATAPA, 22. jul 2021 21:35)

  # Link komentara

 4. opet ojadjene zene..
  (Guts, 22. jul 2021 21:30)

  # Link komentara

 5. Svi ljubitelji filmova znaju da, tradicionalno, od septembra počinje prikazivanje filmova koji pretenduju da budu u trci za nagradu Oskar.

  Ja sam veliki ljubitelj filmova ali ovo nisam znao znate zašto jer me boli ćufta za oskara niti mi išta znači priznanje koje jeste ili nije dobio neki film tako bi svako trebalo da rezonuje a ne da mu drugi kaže šta je dobro a šta ne.
  (Nebojša, 22. jul 2021 17:49)

  # Link komentara

 6. Ene ga i Aflek Ben.
  (NN, 22. jul 2021 14:04)

  # Link komentara

 7. "Prometej" zvuči istorijski, ali to je deo Alien serijala. "Nebesko kraljevstvo" je istorijski spektakl kao i "1492 Osvajanje raja", pa čak i "Robin Hud" ali Prometej nikako.
  (Tasa, 22. jul 2021 12:41)

  # Link komentara

 8. A kralj Čarls VI će sigurno biti neki crnac hahaha
  (Šrek, 22. jul 2021 12:21)

  # Link komentara

 9. Kakva opresija zena u 14 veku, to je bio 14 vek. Prave istorijske filmove kroz prizmu modernog doba, iskrivljuju celokupnu istoriju i prave pogresan narativ. Vreme je bilo kakvo je bilo, to su bila surova vremena za sve aktere, mnogo vise za muskarce posto se ratovalo dosta a muskarci su umirali kao na traci. Od njih se ocekivalo da ratuju , ubijaju i otimaju u tim procesu su ubijani u velikim brojevima. Od srednjeg veka se napredovalo, ali reci da u to doba zene nisu bile zajedno sa muskarcima kreatori tog vremena je suludo.
  (pertinaks, 22. jul 2021 11:44)

  # Link komentara