Ponedeljak, 26.04.2021.

13:41

Oglasila se rediteljka "Quo vadis, Aida?"

Izvor: B92

Oglasila se rediteljka "Quo vadis, Aida?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Mitar

pre 2 godine

Nakezena, u drustvu kolega, nakon zavrsetka igranog dokumenta njihovog vidjenja. Za neverne, vasa miskin red, masakr na markale pijaci i ko zna koji jos su rezija alije njihovog zelenog babe. Nista sto ima veze sa zrtvama Srba nije pomenuto...

Zola

pre 2 godine

SAD, hrvatska i nemacka sa karlom bidom su kreirali taj genocid u srebrenici i narovno da ti to nikad neces moci obistiniti jer kreatori nesmju biti poznati bez obzira da zato i kokoske znaju. i mislis da ce ti film nagraditi kad je njima milo da se je to desilo. nazalost kad citam ovo stoji uzasno ali je istina.

stop cenzuri, botovima i lažnom predstavljanju

pre 2 godine

Najveći crnjak u komentarima su ovi što se lažno predstavljaju i potpisuju imenom "milivoje". To je tako providno i žalosno. Pa "milivoje" crni u Jasenovcu su se sigurno dešavali neuporedivo veći zločini od onih prikazanih u filmu.

Početi film o Srebrenici sa ulaskom Srba tamo bez ikakvog pomena prethodnih dešavanja je kao početi priču o Drugom svetskom ratu sa bombardovanjem Dresdena i Hirošime. Šta je bilo pre toga zaboga?

Kad već pominješ Sarajevo u delovima grada pod srpskom kontrolom (Grbavica, Ilidža) se nije moglo kretati od muslimanskih snajpera i granata, ali toga nema u Žbanićkinim filmovima mada joj se jedan film zove Grbavica. Egničko čišćenje Srba u Sarajevu je počelo već na samom početku rata izgonom Srba iz naselja Pofalići, a kasnije je nastavljeno po istom receptu. U samom centru grada se na svakom ćošku nalazilo neko mučilište za Srbe. I boga ti, ne predstavljaj se lažno kao sarajevski Srbin. Ne mogu ti opisati koliko si providan.

miki ns

pre 2 godine

mili mili ... kazes zrtava na nasoj strani nije ni bilo. pa ti sad nama prosipas teorije kao da se taj nesrecni rat desio pre 300 godina i kao da svedoci jos nisu zivi. vama je izgleda malo krvi pa bi opet da se ganjamo. ja vas gospodine ne razumem i zbog crga mislite da ste vi otporni na olovo.

Mešano meso

pre 2 godine

Prokletstvo istorijske situacije u ex Jugi je što su svi današnji krvoloci na svim stranama nekad bili Srbi ili ako će nekom biti lakše-jedan narod!Danas-jedini lek je oprost,ali oni koji su "izdali" ili otišli,pokušavaju na svaki način zatrti svoje korene,a oni koji su "izdržali" ili ostali,na svaki način gaze po bivšoj braći i dižu u nebesa svoj ponos...I svi bi pobili "one druge"..,a iz iste klice izrasli i istu krvavu karmu na unuke prenose!

Dušan

pre 2 godine

Osmeh kao iz Bavinih Demona 1 i 2, ko pamti horore iz 80-ih znaće o čemu govorim. Another round filmčina nad filmčinama, završna scena među 5 najboljih ikada!

milivoje

pre 2 godine

Ta ista Jasmila je ispljuvala Daru i ne vjeruje u istinitost događaja i smatra film propagandom...
(M, 26. april 2021 23:25)

Film dara je čista srpska Propaganda - k’o da ga pravio gebels. Bolje da je srpska vlada poklonila te pare, koje je uzaludno potrošila na film, memorijalnom centru jasenovac.
Film jasenovac i njegova teška tema zahtjeva malo više ozbiljnosti i profesionalizma nego sto je pokazano u dari - čist promašaj.

milivoje

pre 2 godine

Zašto u filmu nema dešavanja u i okolo Srebrenice i Bratunca prije '95. i oko 3 000 ubijenih Srba većinom civila do tad!
(Arch Enemy, 26. april 2021 20:46)

50-100 ubijenih Srba oko bratunca do 1995-e vs. 3-4,000 ubijenih muslimana.
(milivoje, 26. april 2021 23:14)

Ispravka - vjerovatno sam zato dobio ove silne minuse - broj ubijenih civila/vojnika muslimana je >8,000 dok je broj ubijenih srpskih civila i vojnika

milivoje

pre 2 godine

Zašto u filmu nema dešavanja u i okolo Srebrenice i Bratunca prije '95. i oko 3 000 ubijenih Srba većinom civila do tad!
(Arch Enemy, 26. april 2021 20:46)

50-100 ubijenih Srba oko bratunca do 1995-e vs. 3-4,000 ubijenih muslimana.

ja

pre 2 godine

Pa to valjda Srbi treba da prikazu? Nekih velikih zrtava u stvari i nema tako da nema ni filma.
(milivoje, 26. april 2021 21:24)

Aha...znaci 8 000 je zlatan broj da dobijes etiketu zrtve?! Par hiljada oko Srebrenice niko ne spominje.

OK Real

pre 2 godine

Aida je ispunila svoju ulogu: sirila politicku propagandu. Svesni su da niko nece da se blamira da daju za TO Oskara, i nije im ni bio cilj. Ali definitivno je potvrdjena politika kod izbora filmova za Oskara. Pored UEFA, FIFAi jos nekih medjunarodnih sportskih organizacija i kinematografija je potvrdila da ih politika pokrece i placa

istina

pre 2 godine

Bosanska Leni Rifenštal Jasmila Žbanić se baš izveštila u pravljenju manipulativnih propagandnih filmova. Svaki film na isti kalup: apsolutno zli Srbi i apsolutno nevini muslimani. I da napravi 1000 filmova sa ratnom tematikom kod nje bi sve bilo isto.

Milan

pre 2 godine

Da nije prošlo 90 godina isto tako je mogla i Leni Rifenštal da bude u konkurenciji svojim filmom "Trijumf volje". Propaganda jedno, propaganda drugo.

marinko

pre 2 godine

dara u aida nisu politicki filmovi!
...dara je istina , aida je laz!

kada hocemo da relativizujemo notornu istinu , mi je uporedimo sa notornom lazi , I prosecan amero evropski gledalac trazi u tome sredinu...to je podvala jer ,ISTINA JE ISTINA!

Eugen

pre 2 godine

A da Kusturica po scenariju dr. Neleta Karajlica snimi film pod nazivom "Egzodus Srba iz Sarajeva"? Taj egzodus ima vise elemenata genocida nego 10 Srebrenica.

milivoje

pre 2 godine

Kada ce muslimani da prikazu i srpske zrtve...ili su se one same klale i silovale??
(bgd011, 26. april 2021 18:15)

Pa to valjda Srbi treba da prikazu? Nekih velikih zrtava u stvari i nema tako da nema ni filma.

Dux

pre 2 godine

Aida propagandni film! Sramno!
(kole, 26. april 2021 16:55)
A sta ono bese Dara nesto sam zaboravio
(Samos, 26. april 2021 19:39)
Za sve one senilne poput tebe, Dara iz Jasenovca je film istorijskih činjenica!

Jug Bogdan

pre 2 godine

Milina je čitati komentare srBskih patriota, jer ti je odmah jasno da nisu pogledali Aidu uopšte, a razbacuju se političkim opravdanjima.

Hrapa

pre 2 godine

Za razliku od vas, ja uzasno zalim sve nevine zrtve. Za razliku od vas, za vas su nevine zrtve pripadnici samo vaseg plemena. Za razliku od vas, ja sam pogledao oba filma i, za razliku od vas, vise mi se dopao Quo vadis, Aida.
Za razliku od vas, ja sam drugaciji od vas.

Za razliku od vas, Montreal, Canada

ej bre

pre 2 godine

Aida propagandni film! Sramno!
(kole, 26. april 2021 16:55)
A sta ono bese Dara nesto sam zaboravio
(Samos, 26. april 2021 19:39)

Dara? Bedan pokusaj ublazavanja zlocina nad Srbima. Jasenovac je mnogo krvaviji i monstruozniji od ove bajke upakovane u sarenu lazu.

Kopenhagen

pre 2 godine

Porediti nju sa Vinterbergom je sujeta.
Čovek je veliki filmski Reziser i uvek napravi dobar film.
U Danskoj je kult od filma “Festen” iz 1995.
Ova je igrala na priču koju niko ne negira, ali je zovemo drugačijim imenima.

Rokabili

pre 2 godine

Danski film je onako, nije loš ali ništa posebno iako Mikelsena obožavam. Aida je realno od njega bolja, upečatljivija, a da li je za oskara, ne znam jer nisam video ostale filmove...

iks

pre 2 godine

Ništa, Jasmila, hajde sad jedan film o zločinima krvoločnih zveri Srba nad finim, kulturnim i predobrim udruženjem građana zvanim OVK, pa da pokušaš još jednom da osvojiš Oskara. I ne zaboravi Borisa Isakovića, Šerbedžiju i Hadžihalifisinebegovića za glavne uloge.

Oskar Srbomirovic Srba

pre 2 godine

Mazda bi i film dobio Oskara..da nije iscasene "glume" onog glumca iz "Hajde da se volimo.."Lik je specijalista za tragikomicne uloge..mislim i sam je komicnotragican.."Ivenstirao" je svu mogucu mrznju licnu...prema Srbima i ostvario jedan jako neuverljiv lik "srpskog oficira"lisenog svake ljudske emocije..Obratite paznju u kadru..i insertu na tog debila..kojem glava ide ispred tela..u neskladu..Jako bledo ostvarenje..Zanimljivo je da taj (nazovi) glumac ima i politicku karijeru i jako je blizak muslimanskom extremisti Bokiru Izedbegovicu iz znamenite SDOO stranke..te je vrsio u jednom mandatu i funkciju (mozete misliti) ministra kulture..Interesantno je da je takav (netalentovan..ili skromnih glumackih mogucnosti..da lepse zvuci..) dobio niz glumackih nagrada..Laktanje je po sredi cinimi se..Pogledao bih film..ali banalna gluma doticnog me je sprecila u toj nameri..

soki

pre 2 godine

Al' su se isprimali u komentarima. Aida je dobar film, i pretpostavljam, ako je neko iz tih krajeva da ga i mnogo emotivnije doživljava, ali ni blizu ne može prići filmu Another round. Neutalan gledalac sa strane nema nikakvu sumnju u to. Perfektna gluma, oruginalan scenario i nesvakidašnja priča... Another round je verovatno i ukupno najbolji film, ne samo van engleskog govornog područja.

alejandro

pre 2 godine

Malo to bolje s falsifikovanom istorijom Jasmila! Krenes npr. od toga kako Srbi nikada nisu ziveli u BiH vec da su tu dosli '92. i krenuli da kolju i etnicki ciste. Ovog puta sastav zirija americke Akademije za umetnost i film imao veci broj elementarno normalnih tako da je pobedu odnelo umetnicki vredno delo nad propagandom.

Dragoslav

pre 2 godine

Mi Srbi moramo prihvatiti ostinu o našim zločinima 1991. - 1999. godine i tek onda možemo dalje. Ako se busamo u grudi hrišćanstvom, svetosavljem i ljudskim vrlinama treba da se upitamo zašto smo na lošem glasu i zašto smo mi većinski odgovorni za zločine. Postoji dokumentacija, svedočenja, video zapisi i fotografije, sudske presude itd., ali to ne dopire do Srbije. Sramota.

Običan Srbin

pre 2 godine

Da li je u pitanju film u kojem Jasna Đuričić neprestano trči, kao da se radi o testu izdržljivosti? Sad ozbiljno: Daleko je Qvo vadis Aida? od Oskara. Više je za lokalnu upotrebu, liči na osnaživanje mita o Srebrnici. Ne seti se rediteljka da zađe u sela oko Srebrnice, da snimi neki kadar o pobijenim Srbima. Koliko radi istinoljubovosti. Ali, onda ne bi bio ni u široj selekciji za Oskara. Ne bio bio podoban.

veder

pre 2 godine

Mene zanima još koliko dugo će razni reditelji koristiti zle i proklete srbe za svoje filmsko dokazivanje? Aj pravite filmove tipa "život je čudo", i slično, a ne mi uvek životinje, vi uvek žrtve
(Gari, 26. april 2021 17:16)

Umesto tvog pitanja ja ću ti postavitu pitanje:'ZAŠTO se Srbi posle devedesetih i svih ratova prikazuju u celom svetu kao zli i najgori?
Eto ti pitanje za razmišljanje, tu je pravi odgovor, samo ga treba pronaći.

Voisin

pre 2 godine

U vezi ovog i drugih filmova koji su snimljeni u bivsoj SFRJ💥💨✝☪✡🛐
Mozete vi da pravite filmove i ''kuda ides I Aida I Daro'',to ce samo da ozivljava stare rane,al treba narod da nastavi da zivi.Dokad ce te ubjedjivati drugu stranu o genocidu, ko je prvi poceo,ko je vise izgino,ko se vise raselio.
Ima li ljudi u tom ''crnom vilajetu''iz sva tri naroda da kazu,mozemo li da nesto radimo zajedno,a da se ne vracamo na,koji je rezultat ubijanja izmedju njih u ratovima 20vjeka.
Razlicit pristup ovom problemu su izneli i umne glave kod Hadjifejzovica,Mahmutcehajic i Ivanic.
Tesko,al se moze???

milan

pre 2 godine

Najteže je Srbima koji nisu ni autošovinisti, ni šovinisti, već Srbi koji su tiha većina.
Ugrađuju sebe u Srbiju, služe joj na svim poljima, traže samo od sebe, ne od svoje zemlje. Čast nikad ne prodaju,vole svoje i cene tuđe.
Mnogo sramote su nam naneli neki naši sunarodnici devedesetih. O tome svi imaju pravo snimati onfilmove, ali nemaju pravo na revanšizam i svaljivanje svoje krivice na naša pleća.
Autorki čestitam na plasmanu. Pogledaću film kad se ukaže prilika.

Gari

pre 2 godine

Mene zanima još koliko dugo će razni reditelji koristiti zle i proklete srbe za svoje filmsko dokazivanje? Aj pravite filmove tipa "život je čudo", i slično, a ne mi uvek životinje, vi uvek žrtve

Stojko

pre 2 godine

Smrdljivi falsifikatori istorije i lažne žrtve,želimo istinu o zločinima Naserovih koljača u Srebrenici od 1992-1995?!Pravda za ubijenih zverskom smrću 4000 Srba civila!

Vladimir

pre 2 godine

Aida je odličan film Topao ljudski podosta realan Another round je izvanredan pravo umetničko remek delo Moj favorit je bio Covek koji je prodao svoju kozu u ovom odeljku Oskara
ostale nagrade mogu se tumačiti svakako sem skandalozne odluke o oskarima za zemlju nomada koji je dosadan spor film vrlo jednostavne glume Frensis mek dernot za razliku od bilo koje druge kandidatkinje za glavnu zensku ulogu

Radenko

pre 2 godine

Ova žena je izuzetno opasna i prefrigana i bilo je važno da se malo spusti na zemlju. Šta može da se zaključi iz njene filmske propagande ako niste iz ovih krajeva?
Zli Srbi idu redom i tamane miroljubive(u ovom slučaju) Bošnjake (sve civile i pacifiste) jer su tako u mogućnosti. Nigde uzrok i posledica, akcija i reakcija. Nigde istorijski okvir, nema nijanse sive. Samo 'Mi' jadni dobri i naivni, a 'Oni' (došli pravo iz pakla) žedni pravedničke krvi starosedelaca. 'Mi' smo toliko dobri da ćemo im oprostiti jer u slepoj mržnji ne znaju šta rade, a i želimo da ih izvedemo na pravi put.
Opasno je to što je ovo sve suptilno protureno i zaključuje se između redova. Diskretno se dehumanizuje čitav srpski narod a navodno se insistira na individualnoj krivici. Cilj ovakvih projekata je da se 'umetnickom formom' modelira globalna podsvest tako da i poslednja baba u Kvebeku na kraju vikne potamanite više te varvare što kolju po Balkanu ovu predivnu decu cveća...

Voisin

pre 2 godine

Mozete vi da pravite filmove i ''kuda ides I Aida I Daro'',to ce samo da ozivljava stare rane,al treba narod da nastavi da zivi.Dokad ce te ubjedjivati drugu stranu o genocidu, ko je prvi poceo,ko je vise izgino,ko se vise raselio.
Ima li ljudi u tom ''crnom vilajetu''iz sva tri naroda da kazu,mozemo li da nesto radimo zajedno,a da se ne vracamo na,koji je rezultat ubijanja izmedju njih u ratovima 20vjeka.
Razlicit pristup ovom problemu su izneli i umne glave kod Hadjifejzovica,Mahmutcehajic i Ivanic.
Tesko,al se moze???

Che

pre 2 godine

Aidu sam pogledao. Gledljiv film. Nista posebno. Daleko je to od nekog kvaliteta, ali bosanski muslimani su americki miljenici, za razliku od svih drugih muslimana. Tako da ga nije bilo teško izlobirati u gotovo nikakvoj konkurenciji. Ovaj danski film je teški smor. Izdržao sam 45 min. Dalje nije išlo.

Marko

pre 2 godine

Pravda je pobedila. Starsno bi bilo da je osvojio Oskara...na stranu tematika...film je bas lose odradjen..sto glumacki,sto tehnicki...prilicno los scenario,klasican politicki,studentski dokumentarac u svrhu dnevne politike.

Bajo moj

pre 2 godine

Одвратно! Бавити се подвалом, као јединим "историјским догађајем" лажног народа!

питам за друга

pre 2 godine

Ево, сјајна је ''Аида'', ево, био је геноцид, само не не осмехуј више, Јасмила, љубим те песмама.

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Ja bi voleo da snime jedan film u kome bi sve tri strane bile prikazane kakva su nedela radili a cetvrta strana međunarodna zajednica takođe na najcrnji nacin da bude prikazana.To bi bila neka realnost.Ovako svi samo svoje zrtve a realno svi smo bili zrtve sem 5%onih koji su se bogatili na sve tri strane a i njih ubaciti u film sve sa kanisterima kako prodaju gorivo po 5 maraka za litar pa kasnije cisterne pa pumpe te trzni centri.

ajde malo realnosti

pre 2 godine

Ih da je neko ganjao 60ih ili 70ih film na temu Jasenovcu gledali biste vi u jednu tačku do dana današnjeg.
Ovo je sve ispolitizovano a dokaz je Oskarovac Danisa Tanović za kojeg niko ne zna ni da postoji.

Gari

pre 2 godine

Mene zanima još koliko dugo će razni reditelji koristiti zle i proklete srbe za svoje filmsko dokazivanje? Aj pravite filmove tipa "život je čudo", i slično, a ne mi uvek životinje, vi uvek žrtve

Stojko

pre 2 godine

Smrdljivi falsifikatori istorije i lažne žrtve,želimo istinu o zločinima Naserovih koljača u Srebrenici od 1992-1995?!Pravda za ubijenih zverskom smrću 4000 Srba civila!

Bajo moj

pre 2 godine

Одвратно! Бавити се подвалом, као јединим "историјским догађајем" лажног народа!

Dux

pre 2 godine

Aida propagandni film! Sramno!
(kole, 26. april 2021 16:55)
A sta ono bese Dara nesto sam zaboravio
(Samos, 26. april 2021 19:39)
Za sve one senilne poput tebe, Dara iz Jasenovca je film istorijskih činjenica!

istina

pre 2 godine

Bosanska Leni Rifenštal Jasmila Žbanić se baš izveštila u pravljenju manipulativnih propagandnih filmova. Svaki film na isti kalup: apsolutno zli Srbi i apsolutno nevini muslimani. I da napravi 1000 filmova sa ratnom tematikom kod nje bi sve bilo isto.

iks

pre 2 godine

Ništa, Jasmila, hajde sad jedan film o zločinima krvoločnih zveri Srba nad finim, kulturnim i predobrim udruženjem građana zvanim OVK, pa da pokušaš još jednom da osvojiš Oskara. I ne zaboravi Borisa Isakovića, Šerbedžiju i Hadžihalifisinebegovića za glavne uloge.

Marko

pre 2 godine

Pravda je pobedila. Starsno bi bilo da je osvojio Oskara...na stranu tematika...film je bas lose odradjen..sto glumacki,sto tehnicki...prilicno los scenario,klasican politicki,studentski dokumentarac u svrhu dnevne politike.

alejandro

pre 2 godine

Malo to bolje s falsifikovanom istorijom Jasmila! Krenes npr. od toga kako Srbi nikada nisu ziveli u BiH vec da su tu dosli '92. i krenuli da kolju i etnicki ciste. Ovog puta sastav zirija americke Akademije za umetnost i film imao veci broj elementarno normalnih tako da je pobedu odnelo umetnicki vredno delo nad propagandom.

Eugen

pre 2 godine

A da Kusturica po scenariju dr. Neleta Karajlica snimi film pod nazivom "Egzodus Srba iz Sarajeva"? Taj egzodus ima vise elemenata genocida nego 10 Srebrenica.

OK Real

pre 2 godine

Aida je ispunila svoju ulogu: sirila politicku propagandu. Svesni su da niko nece da se blamira da daju za TO Oskara, i nije im ni bio cilj. Ali definitivno je potvrdjena politika kod izbora filmova za Oskara. Pored UEFA, FIFAi jos nekih medjunarodnih sportskih organizacija i kinematografija je potvrdila da ih politika pokrece i placa

Milan

pre 2 godine

Da nije prošlo 90 godina isto tako je mogla i Leni Rifenštal da bude u konkurenciji svojim filmom "Trijumf volje". Propaganda jedno, propaganda drugo.

ej bre

pre 2 godine

Aida propagandni film! Sramno!
(kole, 26. april 2021 16:55)
A sta ono bese Dara nesto sam zaboravio
(Samos, 26. april 2021 19:39)

Dara? Bedan pokusaj ublazavanja zlocina nad Srbima. Jasenovac je mnogo krvaviji i monstruozniji od ove bajke upakovane u sarenu lazu.

ja

pre 2 godine

Pa to valjda Srbi treba da prikazu? Nekih velikih zrtava u stvari i nema tako da nema ni filma.
(milivoje, 26. april 2021 21:24)

Aha...znaci 8 000 je zlatan broj da dobijes etiketu zrtve?! Par hiljada oko Srebrenice niko ne spominje.

питам за друга

pre 2 godine

Ево, сјајна је ''Аида'', ево, био је геноцид, само не не осмехуј више, Јасмила, љубим те песмама.

Radenko

pre 2 godine

Ova žena je izuzetno opasna i prefrigana i bilo je važno da se malo spusti na zemlju. Šta može da se zaključi iz njene filmske propagande ako niste iz ovih krajeva?
Zli Srbi idu redom i tamane miroljubive(u ovom slučaju) Bošnjake (sve civile i pacifiste) jer su tako u mogućnosti. Nigde uzrok i posledica, akcija i reakcija. Nigde istorijski okvir, nema nijanse sive. Samo 'Mi' jadni dobri i naivni, a 'Oni' (došli pravo iz pakla) žedni pravedničke krvi starosedelaca. 'Mi' smo toliko dobri da ćemo im oprostiti jer u slepoj mržnji ne znaju šta rade, a i želimo da ih izvedemo na pravi put.
Opasno je to što je ovo sve suptilno protureno i zaključuje se između redova. Diskretno se dehumanizuje čitav srpski narod a navodno se insistira na individualnoj krivici. Cilj ovakvih projekata je da se 'umetnickom formom' modelira globalna podsvest tako da i poslednja baba u Kvebeku na kraju vikne potamanite više te varvare što kolju po Balkanu ovu predivnu decu cveća...

ajde malo realnosti

pre 2 godine

Ih da je neko ganjao 60ih ili 70ih film na temu Jasenovcu gledali biste vi u jednu tačku do dana današnjeg.
Ovo je sve ispolitizovano a dokaz je Oskarovac Danisa Tanović za kojeg niko ne zna ni da postoji.

Oskar Srbomirovic Srba

pre 2 godine

Mazda bi i film dobio Oskara..da nije iscasene "glume" onog glumca iz "Hajde da se volimo.."Lik je specijalista za tragikomicne uloge..mislim i sam je komicnotragican.."Ivenstirao" je svu mogucu mrznju licnu...prema Srbima i ostvario jedan jako neuverljiv lik "srpskog oficira"lisenog svake ljudske emocije..Obratite paznju u kadru..i insertu na tog debila..kojem glava ide ispred tela..u neskladu..Jako bledo ostvarenje..Zanimljivo je da taj (nazovi) glumac ima i politicku karijeru i jako je blizak muslimanskom extremisti Bokiru Izedbegovicu iz znamenite SDOO stranke..te je vrsio u jednom mandatu i funkciju (mozete misliti) ministra kulture..Interesantno je da je takav (netalentovan..ili skromnih glumackih mogucnosti..da lepse zvuci..) dobio niz glumackih nagrada..Laktanje je po sredi cinimi se..Pogledao bih film..ali banalna gluma doticnog me je sprecila u toj nameri..

marinko

pre 2 godine

dara u aida nisu politicki filmovi!
...dara je istina , aida je laz!

kada hocemo da relativizujemo notornu istinu , mi je uporedimo sa notornom lazi , I prosecan amero evropski gledalac trazi u tome sredinu...to je podvala jer ,ISTINA JE ISTINA!

Jug Bogdan

pre 2 godine

Milina je čitati komentare srBskih patriota, jer ti je odmah jasno da nisu pogledali Aidu uopšte, a razbacuju se političkim opravdanjima.

stop cenzuri, botovima i lažnom predstavljanju

pre 2 godine

Najveći crnjak u komentarima su ovi što se lažno predstavljaju i potpisuju imenom "milivoje". To je tako providno i žalosno. Pa "milivoje" crni u Jasenovcu su se sigurno dešavali neuporedivo veći zločini od onih prikazanih u filmu.

Početi film o Srebrenici sa ulaskom Srba tamo bez ikakvog pomena prethodnih dešavanja je kao početi priču o Drugom svetskom ratu sa bombardovanjem Dresdena i Hirošime. Šta je bilo pre toga zaboga?

Kad već pominješ Sarajevo u delovima grada pod srpskom kontrolom (Grbavica, Ilidža) se nije moglo kretati od muslimanskih snajpera i granata, ali toga nema u Žbanićkinim filmovima mada joj se jedan film zove Grbavica. Egničko čišćenje Srba u Sarajevu je počelo već na samom početku rata izgonom Srba iz naselja Pofalići, a kasnije je nastavljeno po istom receptu. U samom centru grada se na svakom ćošku nalazilo neko mučilište za Srbe. I boga ti, ne predstavljaj se lažno kao sarajevski Srbin. Ne mogu ti opisati koliko si providan.

Običan Srbin

pre 2 godine

Da li je u pitanju film u kojem Jasna Đuričić neprestano trči, kao da se radi o testu izdržljivosti? Sad ozbiljno: Daleko je Qvo vadis Aida? od Oskara. Više je za lokalnu upotrebu, liči na osnaživanje mita o Srebrnici. Ne seti se rediteljka da zađe u sela oko Srebrnice, da snimi neki kadar o pobijenim Srbima. Koliko radi istinoljubovosti. Ali, onda ne bi bio ni u široj selekciji za Oskara. Ne bio bio podoban.

Hrapa

pre 2 godine

Za razliku od vas, ja uzasno zalim sve nevine zrtve. Za razliku od vas, za vas su nevine zrtve pripadnici samo vaseg plemena. Za razliku od vas, ja sam pogledao oba filma i, za razliku od vas, vise mi se dopao Quo vadis, Aida.
Za razliku od vas, ja sam drugaciji od vas.

Za razliku od vas, Montreal, Canada

soki

pre 2 godine

Al' su se isprimali u komentarima. Aida je dobar film, i pretpostavljam, ako je neko iz tih krajeva da ga i mnogo emotivnije doživljava, ali ni blizu ne može prići filmu Another round. Neutalan gledalac sa strane nema nikakvu sumnju u to. Perfektna gluma, oruginalan scenario i nesvakidašnja priča... Another round je verovatno i ukupno najbolji film, ne samo van engleskog govornog područja.

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Ja bi voleo da snime jedan film u kome bi sve tri strane bile prikazane kakva su nedela radili a cetvrta strana međunarodna zajednica takođe na najcrnji nacin da bude prikazana.To bi bila neka realnost.Ovako svi samo svoje zrtve a realno svi smo bili zrtve sem 5%onih koji su se bogatili na sve tri strane a i njih ubaciti u film sve sa kanisterima kako prodaju gorivo po 5 maraka za litar pa kasnije cisterne pa pumpe te trzni centri.

milivoje

pre 2 godine

Kada ce muslimani da prikazu i srpske zrtve...ili su se one same klale i silovale??
(bgd011, 26. april 2021 18:15)

Pa to valjda Srbi treba da prikazu? Nekih velikih zrtava u stvari i nema tako da nema ni filma.

Che

pre 2 godine

Aidu sam pogledao. Gledljiv film. Nista posebno. Daleko je to od nekog kvaliteta, ali bosanski muslimani su americki miljenici, za razliku od svih drugih muslimana. Tako da ga nije bilo teško izlobirati u gotovo nikakvoj konkurenciji. Ovaj danski film je teški smor. Izdržao sam 45 min. Dalje nije išlo.

Kopenhagen

pre 2 godine

Porediti nju sa Vinterbergom je sujeta.
Čovek je veliki filmski Reziser i uvek napravi dobar film.
U Danskoj je kult od filma “Festen” iz 1995.
Ova je igrala na priču koju niko ne negira, ali je zovemo drugačijim imenima.

Rokabili

pre 2 godine

Danski film je onako, nije loš ali ništa posebno iako Mikelsena obožavam. Aida je realno od njega bolja, upečatljivija, a da li je za oskara, ne znam jer nisam video ostale filmove...

milivoje

pre 2 godine

Zašto u filmu nema dešavanja u i okolo Srebrenice i Bratunca prije '95. i oko 3 000 ubijenih Srba većinom civila do tad!
(Arch Enemy, 26. april 2021 20:46)

50-100 ubijenih Srba oko bratunca do 1995-e vs. 3-4,000 ubijenih muslimana.

Dragoslav

pre 2 godine

Mi Srbi moramo prihvatiti ostinu o našim zločinima 1991. - 1999. godine i tek onda možemo dalje. Ako se busamo u grudi hrišćanstvom, svetosavljem i ljudskim vrlinama treba da se upitamo zašto smo na lošem glasu i zašto smo mi većinski odgovorni za zločine. Postoji dokumentacija, svedočenja, video zapisi i fotografije, sudske presude itd., ali to ne dopire do Srbije. Sramota.

miki ns

pre 2 godine

mili mili ... kazes zrtava na nasoj strani nije ni bilo. pa ti sad nama prosipas teorije kao da se taj nesrecni rat desio pre 300 godina i kao da svedoci jos nisu zivi. vama je izgleda malo krvi pa bi opet da se ganjamo. ja vas gospodine ne razumem i zbog crga mislite da ste vi otporni na olovo.

milan

pre 2 godine

Najteže je Srbima koji nisu ni autošovinisti, ni šovinisti, već Srbi koji su tiha većina.
Ugrađuju sebe u Srbiju, služe joj na svim poljima, traže samo od sebe, ne od svoje zemlje. Čast nikad ne prodaju,vole svoje i cene tuđe.
Mnogo sramote su nam naneli neki naši sunarodnici devedesetih. O tome svi imaju pravo snimati onfilmove, ali nemaju pravo na revanšizam i svaljivanje svoje krivice na naša pleća.
Autorki čestitam na plasmanu. Pogledaću film kad se ukaže prilika.

Zola

pre 2 godine

SAD, hrvatska i nemacka sa karlom bidom su kreirali taj genocid u srebrenici i narovno da ti to nikad neces moci obistiniti jer kreatori nesmju biti poznati bez obzira da zato i kokoske znaju. i mislis da ce ti film nagraditi kad je njima milo da se je to desilo. nazalost kad citam ovo stoji uzasno ali je istina.

veder

pre 2 godine

Mene zanima još koliko dugo će razni reditelji koristiti zle i proklete srbe za svoje filmsko dokazivanje? Aj pravite filmove tipa "život je čudo", i slično, a ne mi uvek životinje, vi uvek žrtve
(Gari, 26. april 2021 17:16)

Umesto tvog pitanja ja ću ti postavitu pitanje:'ZAŠTO se Srbi posle devedesetih i svih ratova prikazuju u celom svetu kao zli i najgori?
Eto ti pitanje za razmišljanje, tu je pravi odgovor, samo ga treba pronaći.

Dušan

pre 2 godine

Osmeh kao iz Bavinih Demona 1 i 2, ko pamti horore iz 80-ih znaće o čemu govorim. Another round filmčina nad filmčinama, završna scena među 5 najboljih ikada!

Mešano meso

pre 2 godine

Prokletstvo istorijske situacije u ex Jugi je što su svi današnji krvoloci na svim stranama nekad bili Srbi ili ako će nekom biti lakše-jedan narod!Danas-jedini lek je oprost,ali oni koji su "izdali" ili otišli,pokušavaju na svaki način zatrti svoje korene,a oni koji su "izdržali" ili ostali,na svaki način gaze po bivšoj braći i dižu u nebesa svoj ponos...I svi bi pobili "one druge"..,a iz iste klice izrasli i istu krvavu karmu na unuke prenose!

Vladimir

pre 2 godine

Aida je odličan film Topao ljudski podosta realan Another round je izvanredan pravo umetničko remek delo Moj favorit je bio Covek koji je prodao svoju kozu u ovom odeljku Oskara
ostale nagrade mogu se tumačiti svakako sem skandalozne odluke o oskarima za zemlju nomada koji je dosadan spor film vrlo jednostavne glume Frensis mek dernot za razliku od bilo koje druge kandidatkinje za glavnu zensku ulogu

milivoje

pre 2 godine

Ta ista Jasmila je ispljuvala Daru i ne vjeruje u istinitost događaja i smatra film propagandom...
(M, 26. april 2021 23:25)

Film dara je čista srpska Propaganda - k’o da ga pravio gebels. Bolje da je srpska vlada poklonila te pare, koje je uzaludno potrošila na film, memorijalnom centru jasenovac.
Film jasenovac i njegova teška tema zahtjeva malo više ozbiljnosti i profesionalizma nego sto je pokazano u dari - čist promašaj.

Voisin

pre 2 godine

U vezi ovog i drugih filmova koji su snimljeni u bivsoj SFRJ💥💨✝☪✡🛐
Mozete vi da pravite filmove i ''kuda ides I Aida I Daro'',to ce samo da ozivljava stare rane,al treba narod da nastavi da zivi.Dokad ce te ubjedjivati drugu stranu o genocidu, ko je prvi poceo,ko je vise izgino,ko se vise raselio.
Ima li ljudi u tom ''crnom vilajetu''iz sva tri naroda da kazu,mozemo li da nesto radimo zajedno,a da se ne vracamo na,koji je rezultat ubijanja izmedju njih u ratovima 20vjeka.
Razlicit pristup ovom problemu su izneli i umne glave kod Hadjifejzovica,Mahmutcehajic i Ivanic.
Tesko,al se moze???

milivoje

pre 2 godine

Zašto u filmu nema dešavanja u i okolo Srebrenice i Bratunca prije '95. i oko 3 000 ubijenih Srba većinom civila do tad!
(Arch Enemy, 26. april 2021 20:46)

50-100 ubijenih Srba oko bratunca do 1995-e vs. 3-4,000 ubijenih muslimana.
(milivoje, 26. april 2021 23:14)

Ispravka - vjerovatno sam zato dobio ove silne minuse - broj ubijenih civila/vojnika muslimana je >8,000 dok je broj ubijenih srpskih civila i vojnika

Voisin

pre 2 godine

Mozete vi da pravite filmove i ''kuda ides I Aida I Daro'',to ce samo da ozivljava stare rane,al treba narod da nastavi da zivi.Dokad ce te ubjedjivati drugu stranu o genocidu, ko je prvi poceo,ko je vise izgino,ko se vise raselio.
Ima li ljudi u tom ''crnom vilajetu''iz sva tri naroda da kazu,mozemo li da nesto radimo zajedno,a da se ne vracamo na,koji je rezultat ubijanja izmedju njih u ratovima 20vjeka.
Razlicit pristup ovom problemu su izneli i umne glave kod Hadjifejzovica,Mahmutcehajic i Ivanic.
Tesko,al se moze???

Mitar

pre 2 godine

Nakezena, u drustvu kolega, nakon zavrsetka igranog dokumenta njihovog vidjenja. Za neverne, vasa miskin red, masakr na markale pijaci i ko zna koji jos su rezija alije njihovog zelenog babe. Nista sto ima veze sa zrtvama Srba nije pomenuto...

milivoje

pre 2 godine

Zašto u filmu nema dešavanja u i okolo Srebrenice i Bratunca prije '95. i oko 3 000 ubijenih Srba većinom civila do tad!
(Arch Enemy, 26. april 2021 20:46)

50-100 ubijenih Srba oko bratunca do 1995-e vs. 3-4,000 ubijenih muslimana.

milivoje

pre 2 godine

Kada ce muslimani da prikazu i srpske zrtve...ili su se one same klale i silovale??
(bgd011, 26. april 2021 18:15)

Pa to valjda Srbi treba da prikazu? Nekih velikih zrtava u stvari i nema tako da nema ni filma.

Jug Bogdan

pre 2 godine

Milina je čitati komentare srBskih patriota, jer ti je odmah jasno da nisu pogledali Aidu uopšte, a razbacuju se političkim opravdanjima.

Hrapa

pre 2 godine

Za razliku od vas, ja uzasno zalim sve nevine zrtve. Za razliku od vas, za vas su nevine zrtve pripadnici samo vaseg plemena. Za razliku od vas, ja sam pogledao oba filma i, za razliku od vas, vise mi se dopao Quo vadis, Aida.
Za razliku od vas, ja sam drugaciji od vas.

Za razliku od vas, Montreal, Canada

Rokabili

pre 2 godine

Danski film je onako, nije loš ali ništa posebno iako Mikelsena obožavam. Aida je realno od njega bolja, upečatljivija, a da li je za oskara, ne znam jer nisam video ostale filmove...

Che

pre 2 godine

Aidu sam pogledao. Gledljiv film. Nista posebno. Daleko je to od nekog kvaliteta, ali bosanski muslimani su americki miljenici, za razliku od svih drugih muslimana. Tako da ga nije bilo teško izlobirati u gotovo nikakvoj konkurenciji. Ovaj danski film je teški smor. Izdržao sam 45 min. Dalje nije išlo.

Dragoslav

pre 2 godine

Mi Srbi moramo prihvatiti ostinu o našim zločinima 1991. - 1999. godine i tek onda možemo dalje. Ako se busamo u grudi hrišćanstvom, svetosavljem i ljudskim vrlinama treba da se upitamo zašto smo na lošem glasu i zašto smo mi većinski odgovorni za zločine. Postoji dokumentacija, svedočenja, video zapisi i fotografije, sudske presude itd., ali to ne dopire do Srbije. Sramota.

Stojko

pre 2 godine

Smrdljivi falsifikatori istorije i lažne žrtve,želimo istinu o zločinima Naserovih koljača u Srebrenici od 1992-1995?!Pravda za ubijenih zverskom smrću 4000 Srba civila!

Dux

pre 2 godine

Aida propagandni film! Sramno!
(kole, 26. april 2021 16:55)
A sta ono bese Dara nesto sam zaboravio
(Samos, 26. april 2021 19:39)
Za sve one senilne poput tebe, Dara iz Jasenovca je film istorijskih činjenica!

Gari

pre 2 godine

Mene zanima još koliko dugo će razni reditelji koristiti zle i proklete srbe za svoje filmsko dokazivanje? Aj pravite filmove tipa "život je čudo", i slično, a ne mi uvek životinje, vi uvek žrtve

veder

pre 2 godine

Mene zanima još koliko dugo će razni reditelji koristiti zle i proklete srbe za svoje filmsko dokazivanje? Aj pravite filmove tipa "život je čudo", i slično, a ne mi uvek životinje, vi uvek žrtve
(Gari, 26. april 2021 17:16)

Umesto tvog pitanja ja ću ti postavitu pitanje:'ZAŠTO se Srbi posle devedesetih i svih ratova prikazuju u celom svetu kao zli i najgori?
Eto ti pitanje za razmišljanje, tu je pravi odgovor, samo ga treba pronaći.

Marko

pre 2 godine

Pravda je pobedila. Starsno bi bilo da je osvojio Oskara...na stranu tematika...film je bas lose odradjen..sto glumacki,sto tehnicki...prilicno los scenario,klasican politicki,studentski dokumentarac u svrhu dnevne politike.

Eugen

pre 2 godine

A da Kusturica po scenariju dr. Neleta Karajlica snimi film pod nazivom "Egzodus Srba iz Sarajeva"? Taj egzodus ima vise elemenata genocida nego 10 Srebrenica.

milivoje

pre 2 godine

Ta ista Jasmila je ispljuvala Daru i ne vjeruje u istinitost događaja i smatra film propagandom...
(M, 26. april 2021 23:25)

Film dara je čista srpska Propaganda - k’o da ga pravio gebels. Bolje da je srpska vlada poklonila te pare, koje je uzaludno potrošila na film, memorijalnom centru jasenovac.
Film jasenovac i njegova teška tema zahtjeva malo više ozbiljnosti i profesionalizma nego sto je pokazano u dari - čist promašaj.

Bajo moj

pre 2 godine

Одвратно! Бавити се подвалом, као јединим "историјским догађајем" лажног народа!

alejandro

pre 2 godine

Malo to bolje s falsifikovanom istorijom Jasmila! Krenes npr. od toga kako Srbi nikada nisu ziveli u BiH vec da su tu dosli '92. i krenuli da kolju i etnicki ciste. Ovog puta sastav zirija americke Akademije za umetnost i film imao veci broj elementarno normalnih tako da je pobedu odnelo umetnicki vredno delo nad propagandom.

iks

pre 2 godine

Ništa, Jasmila, hajde sad jedan film o zločinima krvoločnih zveri Srba nad finim, kulturnim i predobrim udruženjem građana zvanim OVK, pa da pokušaš još jednom da osvojiš Oskara. I ne zaboravi Borisa Isakovića, Šerbedžiju i Hadžihalifisinebegovića za glavne uloge.

milivoje

pre 2 godine

Zašto u filmu nema dešavanja u i okolo Srebrenice i Bratunca prije '95. i oko 3 000 ubijenih Srba većinom civila do tad!
(Arch Enemy, 26. april 2021 20:46)

50-100 ubijenih Srba oko bratunca do 1995-e vs. 3-4,000 ubijenih muslimana.
(milivoje, 26. april 2021 23:14)

Ispravka - vjerovatno sam zato dobio ove silne minuse - broj ubijenih civila/vojnika muslimana je >8,000 dok je broj ubijenih srpskih civila i vojnika

питам за друга

pre 2 godine

Ево, сјајна је ''Аида'', ево, био је геноцид, само не не осмехуј више, Јасмила, љубим те песмама.

Vladimir

pre 2 godine

Aida je odličan film Topao ljudski podosta realan Another round je izvanredan pravo umetničko remek delo Moj favorit je bio Covek koji je prodao svoju kozu u ovom odeljku Oskara
ostale nagrade mogu se tumačiti svakako sem skandalozne odluke o oskarima za zemlju nomada koji je dosadan spor film vrlo jednostavne glume Frensis mek dernot za razliku od bilo koje druge kandidatkinje za glavnu zensku ulogu

Milan

pre 2 godine

Da nije prošlo 90 godina isto tako je mogla i Leni Rifenštal da bude u konkurenciji svojim filmom "Trijumf volje". Propaganda jedno, propaganda drugo.

milan

pre 2 godine

Najteže je Srbima koji nisu ni autošovinisti, ni šovinisti, već Srbi koji su tiha većina.
Ugrađuju sebe u Srbiju, služe joj na svim poljima, traže samo od sebe, ne od svoje zemlje. Čast nikad ne prodaju,vole svoje i cene tuđe.
Mnogo sramote su nam naneli neki naši sunarodnici devedesetih. O tome svi imaju pravo snimati onfilmove, ali nemaju pravo na revanšizam i svaljivanje svoje krivice na naša pleća.
Autorki čestitam na plasmanu. Pogledaću film kad se ukaže prilika.

istina

pre 2 godine

Bosanska Leni Rifenštal Jasmila Žbanić se baš izveštila u pravljenju manipulativnih propagandnih filmova. Svaki film na isti kalup: apsolutno zli Srbi i apsolutno nevini muslimani. I da napravi 1000 filmova sa ratnom tematikom kod nje bi sve bilo isto.

soki

pre 2 godine

Al' su se isprimali u komentarima. Aida je dobar film, i pretpostavljam, ako je neko iz tih krajeva da ga i mnogo emotivnije doživljava, ali ni blizu ne može prići filmu Another round. Neutalan gledalac sa strane nema nikakvu sumnju u to. Perfektna gluma, oruginalan scenario i nesvakidašnja priča... Another round je verovatno i ukupno najbolji film, ne samo van engleskog govornog područja.

marinko

pre 2 godine

dara u aida nisu politicki filmovi!
...dara je istina , aida je laz!

kada hocemo da relativizujemo notornu istinu , mi je uporedimo sa notornom lazi , I prosecan amero evropski gledalac trazi u tome sredinu...to je podvala jer ,ISTINA JE ISTINA!

ajde malo realnosti

pre 2 godine

Ih da je neko ganjao 60ih ili 70ih film na temu Jasenovcu gledali biste vi u jednu tačku do dana današnjeg.
Ovo je sve ispolitizovano a dokaz je Oskarovac Danisa Tanović za kojeg niko ne zna ni da postoji.

Oskar Srbomirovic Srba

pre 2 godine

Mazda bi i film dobio Oskara..da nije iscasene "glume" onog glumca iz "Hajde da se volimo.."Lik je specijalista za tragikomicne uloge..mislim i sam je komicnotragican.."Ivenstirao" je svu mogucu mrznju licnu...prema Srbima i ostvario jedan jako neuverljiv lik "srpskog oficira"lisenog svake ljudske emocije..Obratite paznju u kadru..i insertu na tog debila..kojem glava ide ispred tela..u neskladu..Jako bledo ostvarenje..Zanimljivo je da taj (nazovi) glumac ima i politicku karijeru i jako je blizak muslimanskom extremisti Bokiru Izedbegovicu iz znamenite SDOO stranke..te je vrsio u jednom mandatu i funkciju (mozete misliti) ministra kulture..Interesantno je da je takav (netalentovan..ili skromnih glumackih mogucnosti..da lepse zvuci..) dobio niz glumackih nagrada..Laktanje je po sredi cinimi se..Pogledao bih film..ali banalna gluma doticnog me je sprecila u toj nameri..

ej bre

pre 2 godine

Aida propagandni film! Sramno!
(kole, 26. april 2021 16:55)
A sta ono bese Dara nesto sam zaboravio
(Samos, 26. april 2021 19:39)

Dara? Bedan pokusaj ublazavanja zlocina nad Srbima. Jasenovac je mnogo krvaviji i monstruozniji od ove bajke upakovane u sarenu lazu.

ja

pre 2 godine

Pa to valjda Srbi treba da prikazu? Nekih velikih zrtava u stvari i nema tako da nema ni filma.
(milivoje, 26. april 2021 21:24)

Aha...znaci 8 000 je zlatan broj da dobijes etiketu zrtve?! Par hiljada oko Srebrenice niko ne spominje.

Voisin

pre 2 godine

U vezi ovog i drugih filmova koji su snimljeni u bivsoj SFRJ💥💨✝☪✡🛐
Mozete vi da pravite filmove i ''kuda ides I Aida I Daro'',to ce samo da ozivljava stare rane,al treba narod da nastavi da zivi.Dokad ce te ubjedjivati drugu stranu o genocidu, ko je prvi poceo,ko je vise izgino,ko se vise raselio.
Ima li ljudi u tom ''crnom vilajetu''iz sva tri naroda da kazu,mozemo li da nesto radimo zajedno,a da se ne vracamo na,koji je rezultat ubijanja izmedju njih u ratovima 20vjeka.
Razlicit pristup ovom problemu su izneli i umne glave kod Hadjifejzovica,Mahmutcehajic i Ivanic.
Tesko,al se moze???

Radenko

pre 2 godine

Ova žena je izuzetno opasna i prefrigana i bilo je važno da se malo spusti na zemlju. Šta može da se zaključi iz njene filmske propagande ako niste iz ovih krajeva?
Zli Srbi idu redom i tamane miroljubive(u ovom slučaju) Bošnjake (sve civile i pacifiste) jer su tako u mogućnosti. Nigde uzrok i posledica, akcija i reakcija. Nigde istorijski okvir, nema nijanse sive. Samo 'Mi' jadni dobri i naivni, a 'Oni' (došli pravo iz pakla) žedni pravedničke krvi starosedelaca. 'Mi' smo toliko dobri da ćemo im oprostiti jer u slepoj mržnji ne znaju šta rade, a i želimo da ih izvedemo na pravi put.
Opasno je to što je ovo sve suptilno protureno i zaključuje se između redova. Diskretno se dehumanizuje čitav srpski narod a navodno se insistira na individualnoj krivici. Cilj ovakvih projekata je da se 'umetnickom formom' modelira globalna podsvest tako da i poslednja baba u Kvebeku na kraju vikne potamanite više te varvare što kolju po Balkanu ovu predivnu decu cveća...

OK Real

pre 2 godine

Aida je ispunila svoju ulogu: sirila politicku propagandu. Svesni su da niko nece da se blamira da daju za TO Oskara, i nije im ni bio cilj. Ali definitivno je potvrdjena politika kod izbora filmova za Oskara. Pored UEFA, FIFAi jos nekih medjunarodnih sportskih organizacija i kinematografija je potvrdila da ih politika pokrece i placa

stop cenzuri, botovima i lažnom predstavljanju

pre 2 godine

Najveći crnjak u komentarima su ovi što se lažno predstavljaju i potpisuju imenom "milivoje". To je tako providno i žalosno. Pa "milivoje" crni u Jasenovcu su se sigurno dešavali neuporedivo veći zločini od onih prikazanih u filmu.

Početi film o Srebrenici sa ulaskom Srba tamo bez ikakvog pomena prethodnih dešavanja je kao početi priču o Drugom svetskom ratu sa bombardovanjem Dresdena i Hirošime. Šta je bilo pre toga zaboga?

Kad već pominješ Sarajevo u delovima grada pod srpskom kontrolom (Grbavica, Ilidža) se nije moglo kretati od muslimanskih snajpera i granata, ali toga nema u Žbanićkinim filmovima mada joj se jedan film zove Grbavica. Egničko čišćenje Srba u Sarajevu je počelo već na samom početku rata izgonom Srba iz naselja Pofalići, a kasnije je nastavljeno po istom receptu. U samom centru grada se na svakom ćošku nalazilo neko mučilište za Srbe. I boga ti, ne predstavljaj se lažno kao sarajevski Srbin. Ne mogu ti opisati koliko si providan.

Voisin

pre 2 godine

Mozete vi da pravite filmove i ''kuda ides I Aida I Daro'',to ce samo da ozivljava stare rane,al treba narod da nastavi da zivi.Dokad ce te ubjedjivati drugu stranu o genocidu, ko je prvi poceo,ko je vise izgino,ko se vise raselio.
Ima li ljudi u tom ''crnom vilajetu''iz sva tri naroda da kazu,mozemo li da nesto radimo zajedno,a da se ne vracamo na,koji je rezultat ubijanja izmedju njih u ratovima 20vjeka.
Razlicit pristup ovom problemu su izneli i umne glave kod Hadjifejzovica,Mahmutcehajic i Ivanic.
Tesko,al se moze???

Kopenhagen

pre 2 godine

Porediti nju sa Vinterbergom je sujeta.
Čovek je veliki filmski Reziser i uvek napravi dobar film.
U Danskoj je kult od filma “Festen” iz 1995.
Ova je igrala na priču koju niko ne negira, ali je zovemo drugačijim imenima.

Običan Srbin

pre 2 godine

Da li je u pitanju film u kojem Jasna Đuričić neprestano trči, kao da se radi o testu izdržljivosti? Sad ozbiljno: Daleko je Qvo vadis Aida? od Oskara. Više je za lokalnu upotrebu, liči na osnaživanje mita o Srebrnici. Ne seti se rediteljka da zađe u sela oko Srebrnice, da snimi neki kadar o pobijenim Srbima. Koliko radi istinoljubovosti. Ali, onda ne bi bio ni u široj selekciji za Oskara. Ne bio bio podoban.

Dušan

pre 2 godine

Osmeh kao iz Bavinih Demona 1 i 2, ko pamti horore iz 80-ih znaće o čemu govorim. Another round filmčina nad filmčinama, završna scena među 5 najboljih ikada!

Zola

pre 2 godine

SAD, hrvatska i nemacka sa karlom bidom su kreirali taj genocid u srebrenici i narovno da ti to nikad neces moci obistiniti jer kreatori nesmju biti poznati bez obzira da zato i kokoske znaju. i mislis da ce ti film nagraditi kad je njima milo da se je to desilo. nazalost kad citam ovo stoji uzasno ali je istina.

Bljuzgo Drpović

pre 2 godine

Ja bi voleo da snime jedan film u kome bi sve tri strane bile prikazane kakva su nedela radili a cetvrta strana međunarodna zajednica takođe na najcrnji nacin da bude prikazana.To bi bila neka realnost.Ovako svi samo svoje zrtve a realno svi smo bili zrtve sem 5%onih koji su se bogatili na sve tri strane a i njih ubaciti u film sve sa kanisterima kako prodaju gorivo po 5 maraka za litar pa kasnije cisterne pa pumpe te trzni centri.

Mešano meso

pre 2 godine

Prokletstvo istorijske situacije u ex Jugi je što su svi današnji krvoloci na svim stranama nekad bili Srbi ili ako će nekom biti lakše-jedan narod!Danas-jedini lek je oprost,ali oni koji su "izdali" ili otišli,pokušavaju na svaki način zatrti svoje korene,a oni koji su "izdržali" ili ostali,na svaki način gaze po bivšoj braći i dižu u nebesa svoj ponos...I svi bi pobili "one druge"..,a iz iste klice izrasli i istu krvavu karmu na unuke prenose!

miki ns

pre 2 godine

mili mili ... kazes zrtava na nasoj strani nije ni bilo. pa ti sad nama prosipas teorije kao da se taj nesrecni rat desio pre 300 godina i kao da svedoci jos nisu zivi. vama je izgleda malo krvi pa bi opet da se ganjamo. ja vas gospodine ne razumem i zbog crga mislite da ste vi otporni na olovo.

Mitar

pre 2 godine

Nakezena, u drustvu kolega, nakon zavrsetka igranog dokumenta njihovog vidjenja. Za neverne, vasa miskin red, masakr na markale pijaci i ko zna koji jos su rezija alije njihovog zelenog babe. Nista sto ima veze sa zrtvama Srba nije pomenuto...