Ponedeljak, 21.09.2020.

11:47

Ovo je prekretnica benda Guns ‘n’ Roses koja im je donele popularnost i među mejnstrim publikom

Izvor: muzika.hr

Ovo je prekretnica benda Guns ‘n’ Roses koja im je donele popularnost i meðu mejnstrim publikom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Guns N Roses

pre 3 godine

(NastyB, 2. oktobar 2020 11:16)

ovo je smesno, Axl je jedan od najboljih Rock pevaca a sto se albuma Chinese democracy tice oni i dan danas nakon sto su se Slash i Duff vratili izvode pesme sa tog albuma,koji se izmedju ostalog prodao u skoro 4 miliona primeraka i bio na 3. mestu top lista u USA a i kritike su bile odlicne. Slash je van GnR samo pravio kopiju za kopijom apetitiea. izmedju ostalog Axl je uz Izzija bio glavni tekstopisac i kompozitor dok bi Slash mahom tu i tamo slozio poneki solo.

NastyB

pre 3 godine

Voleo sam onaj njihov "masan" zvuk sa "Appetite..." za koji je zadužen bio čika Sleš. Koliko je ko značio u bendu dovoljno govori jer je Sleš snimio 4 odlična albuma, pogotovo istoimeni album iz 2010, a poslednji "Living the Dream" it 2018 je nešto što i danas slušam skoro svakodnevno. Uporediti to i "Chinese Democracy" je kao porediti Porše sa Trabantom, te nije čudno što i dan danas Akslov album služi za sprdnju i merilo kiča i lošeg kvaliteta.
Gledao sam Sleša u Beogradu i bednu posetu je nadoknadila vrhunska svirka od preko dva sata na kojoj je Majls Kenedi pokazao kako se UŽIVO peva "Paradise City" i "Sweet Child o` Mine" umesto Akslovog kreštanja i stenjanja.

Dacha

pre 3 godine

Smece od albuma kao sto je i sam band bio, prenaglasen i nebitan u sustini. Te 1991 izasao je "Ten" od Pearl Jam-a, Alice in Chains su urlali "Would", Pixies su izdali "Bossanova, a sa druge strane atlantika je harala manchester scena na celu sa Happy Mondays i Stone Roses. Ove panjeve su tad slusali samo metalci iz Zen'ce i seljaci i seljanke kojima je isti band bio opravdanje da eto pored narodnjaka vole da cuju ponekad i "zabavnu-rok" muziku. Vidim da je i autor teksta bio u istoj grupi, cim je tako odusevljen.

Cronos

pre 3 godine

Primećujem dosta copy-paste elemenata u ovom tekstu. Znam svaku notu sa ovog albuma a ovde ima dosta grešaka,međutim, na stranu to...ovo je veliki album u svakom smislu.

kauboj gnu

pre 3 godine

Secam se da smo se ortak i ja svadjali kako idu reci pesme Don’t Cry i na kraju skontamo da smo obojica u pravu jer postoje dve verzije.. Gansi i Aerosmith su muzika moje osnovne skole..

baltazar

pre 3 godine

Sećam se kako sam besomučno vrteo sve njihove albume za vreme studiranja, negde u drugoj polovini 90-ih. Poslednji put ih gledao uživo u Pragu pre par godina....omatorilo se, i ja i oni. Sviraju još, ali Axl daleko od onoga što je bio. Od par stvari kojih mi je žao što smo generacijski propustili za te proklete 90-te, jedna je što nisam mogao kao klinac da putujem slobodno i gledam Gunse na nekom velikom koncertu, kako recimo onim u Parizu, pred jedno 200,000 ljudi.


Što se tiče "Use Your Illusion", potpuno se slažem sa jednim od komentara dole - jeste bio prekretnica, ali ka kraju i raspadu. I tad sam govorio da je posle takvog DUPLOG albuma, više od dve godine non-stop svetske turneje, bog zna koliko alkohola i narkotika - nema dalje. Brdo para, bez motivacije i inspiracije. Kada je posle izašao onaj Spaghetti Incident sa "obradama idola iz njihove mladosti", znao sam da sam dobro procenio.

Ipak, bilo bi lepo videti ih negde još jednom.

Apatrid

pre 3 godine

@Evgenije Onjegin - Exile od Stonesa je najjaci dupli album ikada, inace slazem se da je vecina duplih albuma skroz nepotrebno razvlacenje.

davzvezda

pre 3 godine

Imao sam oba albuma snimljena na dve kasete i redovno slusao na kasetofonu kao i prethodni Appetite for destruction.Vrhunske pesme pune emocija i energije... cuveni spot za pesmu November rain sa tadasnjom Axl-ovom verenicom Stephanie Seymour . Tu je tekodje i odlicna numera “You could be mine” kao OST za, i do dan danas, neprevazidjeni Terminator 2 ( sa premijerom u Domu Sindikata). Lepa vremena bila ( barem
Sto se tice muzike) u odnosu na ovo sta slusa danas omladina .

021

pre 3 godine

Video ih u Torinu onomad pa na exitu skoro. Omatorili i oni i ja. Nije mi lepo prelaziti sa rocka na pop ali eto Gansi su to nekako lepo upakovali.

Eldorado

pre 3 godine

Poštujem, ali nisam fan.
Isto kao i ostale stadionske rokić bendove.
Volim muziku, i dalje kupujem cd-ove. Ali bendove poput njih, Nirvane, AC/DC, Foo Figters, Bon Jovi, Metallica i slično ne, imaju već i suviše novca.
Postoji gomila underground bendova svih pravaca koji ne mogu da se probiju, jer zadrti rokeri i metalci ne priznaju ništa što je snimljeno posle '94

Evgenije Onjegin

pre 3 godine

Odlican bend i dobri albumi, ali ipak mislim da je bila greska izdati 'Use Your Illusion' kao dupli album.
U principu bi tvrdio za skoro svaki dupli album da nema potrebe za tim.
Ima jednostavno previse pesama koje ne valjaju. Slicno i sa belim albumom Beatles-a (ili 'Bilmeza' kako je moj Deda voleo da kaze).
Da su GnR i Beatles-i izbacili lose/losije pesme imali bi jedan album normalne duzine sa skoro samim ubitacnim stvarima.
Kao dobre primere duplih albuma bi izdvojio 'Physical Graffiti' od Zeppelin-a i Mezmerize/Hypnotize od SOAD. Tu definitvno ima previse dobre muzika za jedan disk/jednu plocu.

Inace, pozdrav za fena od The Cult. Odlican bend!
Za razliku od (verovatno) vecine njihovih fenova mi se vise svidjaju njihove alternativne stvari tipa: The Witch, Real Grrrl, Black Sun, Joy, Sacred Life, In The Clouds, Lucifer, For The Animals, The Wolf itd.
Ali 'Wild Flower' i dalje melje! ;)

P.S.: Dajte vise ovakvih clanaka!

nostalgi

pre 3 godine

Bend koji ima tri solidna albuma i pet dobrih pesama koje prodaju neprekidno i iznova već trideset i kusur godina. Bend koji ništa relevantno nije snimio već trideset godina. Verovatno jedna od najprecenjenijih rok grupa u istoriji popularne muzike.
(Prodavac magle, 30. septembar 2020 21:14)

Upravo si opisao vecinu bendova iz 80-ih koji i danas jos idu na turneje, ali tako ta industrija funkcionise ljudi kupuju karte za koncerte, stoje 2-3 sata da bi culi bas tih pet dobrih pesama.

penaltizan

pre 3 godine

Uf šta reći,obeležili moju mladost od prvog albuma...koji je album najbolji? Meni su svi dobri i svaki na svoj način...kad se setim presnimavanja i prvih cd-a..a spotovi koji je najbolji?meni novembar rain!!!

radovin

pre 3 godine

Gledao ih u Budimpesti '92. Turneja LYI. Poslednja velika R'N'R atrakcija. Inace predgrupe bile Sound garden i Faith no more. Da li sam sve ovo sanjao..

Vlado

pre 3 godine

GNR nisu samo svima dobro poznate "November Rain", "Don't Cry", "You Could be mine" ili "Paradise City". Preporučio bih svima da preslušaju "Appetite For Distruction" ili oba "Use Your Illusion" albuma i da obrate pažnju na manje poznate pesme. Neke od njih su istinska remek dela!
Moji favoriti su "Coma", "Locomotive" i "Nightrain".

Prodavac magle

pre 3 godine

Bend koji ima tri solidna albuma i pet dobrih pesama koje prodaju neprekidno i iznova već trideset i kusur godina. Bend koji ništa relevantno nije snimio već trideset godina. Verovatno jedna od najprecenjenijih rok grupa u istoriji popularne muzike.

Zigfrid

pre 3 godine

Sećam se da smo se tada delili na “prave” fanove, koji su slušali Ganse od početka, i “lažnjake”, koji su ih primetili tek na Use your illusion. Po meni ipak njihova daleko najbolja pesma je “Sweet child of mine”. Kad god je čujem, maltene imam reakciju kao Berček u Nacionalnoj klasi - kkkkaaaakkko Sleš cepa!

Mr. White

pre 3 godine

Obeležili moju mladost zajedno sa Perl Jam, Metallica, Peppers i Depeche. Hvala im na tome. SLušao sam ih kranjave u Areni, nije to to ali Axl je i dalje autentična rock zvezda. Jesu postali ultra mejnstrim u prvoj polovini 90tih, pa ja kasnije bilo cool da se ogradiš od njih ali za mene su Gansi i dalje nešto posebno, pomogli su i da se izborim sa dizelašima i tom muzikom...

My opinion

pre 3 godine

Use your illusion je maestralan album. Estranged je remek delo. Dont cry, November rain i Estranged su najbolji spotovi ikada u rok muzici.
Sam taj pocetak devedesetih Never Mind, Black Album i Use... su bili eksplozija grunge-a, metala i roka. Ujedno po meni i kraj RNR-a . Posle toga je sve krenulo nizbrdo.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Uz "The Cult" bend moje mladosti ! I danas ,kada sam na dužem putovanju u kolima je kompilacija "G&R"...Na 90 decibela,otprilike...Meni najdraža je "One in a milion" i pokazalo se da je ubedljivo najbolji song za prelazak sa prve na drugu bazu...naravno uslov je da je odrecitujete kao ja...Beše mladost...jednom...nekada...davno...

Bang a drum

pre 3 godine

Mat Sorum je najbolje opisao situaciju kada je rekao: "Došao sam u najveći bend na svetu da sviram pravi rok end rol i odjednom sedim na bini i slušam kako Eksel Rouz deset minuta svira solo klavir".

cry baby cry

pre 3 godine

Jeste bila prekretnica ali ka raspadu benda i kraju karijere rok grupe. Posle ovog albuma su postali seka perse i ubrzo prestali sa radom.

nfs

pre 3 godine

Volim Estranged baš...
Definitivno su "dobro odradili posao".
Spotovi su bili fenomenalni i to je prodalo i pesme, koje uopšte nisu loše same po sebi. Budžet za November rain je bio nepojmljiv u to vreme.

Aleksandar

pre 3 godine

Lozio sam se na njih kao klinac ali brzo su mi dosadili.Dobri su za nekog ko tek pocinje da slusa rock I metal.Ne pamtim kada sam pustio neku njihovu pesmu a pre uzbuđenje kada kupim njihov piratski disk ili kada vidim njihovu majicu na vašaru :)

VlajkoVeliki

pre 3 godine

Gledao ih dva puta posle reunion. Razvaljuju skroz.Axl Rose vratio svoj glas .Tri sata kvalitetnog Rock and Rolla bez prestanka.Visual effects mnogo dobri.
Mastori nema sta!!!

davzvezda

pre 3 godine

Imao sam oba albuma snimljena na dve kasete i redovno slusao na kasetofonu kao i prethodni Appetite for destruction.Vrhunske pesme pune emocija i energije... cuveni spot za pesmu November rain sa tadasnjom Axl-ovom verenicom Stephanie Seymour . Tu je tekodje i odlicna numera “You could be mine” kao OST za, i do dan danas, neprevazidjeni Terminator 2 ( sa premijerom u Domu Sindikata). Lepa vremena bila ( barem
Sto se tice muzike) u odnosu na ovo sta slusa danas omladina .

Mr. White

pre 3 godine

Obeležili moju mladost zajedno sa Perl Jam, Metallica, Peppers i Depeche. Hvala im na tome. SLušao sam ih kranjave u Areni, nije to to ali Axl je i dalje autentična rock zvezda. Jesu postali ultra mejnstrim u prvoj polovini 90tih, pa ja kasnije bilo cool da se ogradiš od njih ali za mene su Gansi i dalje nešto posebno, pomogli su i da se izborim sa dizelašima i tom muzikom...

My opinion

pre 3 godine

Use your illusion je maestralan album. Estranged je remek delo. Dont cry, November rain i Estranged su najbolji spotovi ikada u rok muzici.
Sam taj pocetak devedesetih Never Mind, Black Album i Use... su bili eksplozija grunge-a, metala i roka. Ujedno po meni i kraj RNR-a . Posle toga je sve krenulo nizbrdo.

VlajkoVeliki

pre 3 godine

Gledao ih dva puta posle reunion. Razvaljuju skroz.Axl Rose vratio svoj glas .Tri sata kvalitetnog Rock and Rolla bez prestanka.Visual effects mnogo dobri.
Mastori nema sta!!!

radovin

pre 3 godine

Gledao ih u Budimpesti '92. Turneja LYI. Poslednja velika R'N'R atrakcija. Inace predgrupe bile Sound garden i Faith no more. Da li sam sve ovo sanjao..

Bang a drum

pre 3 godine

Mat Sorum je najbolje opisao situaciju kada je rekao: "Došao sam u najveći bend na svetu da sviram pravi rok end rol i odjednom sedim na bini i slušam kako Eksel Rouz deset minuta svira solo klavir".

nfs

pre 3 godine

Volim Estranged baš...
Definitivno su "dobro odradili posao".
Spotovi su bili fenomenalni i to je prodalo i pesme, koje uopšte nisu loše same po sebi. Budžet za November rain je bio nepojmljiv u to vreme.

Zigfrid

pre 3 godine

Sećam se da smo se tada delili na “prave” fanove, koji su slušali Ganse od početka, i “lažnjake”, koji su ih primetili tek na Use your illusion. Po meni ipak njihova daleko najbolja pesma je “Sweet child of mine”. Kad god je čujem, maltene imam reakciju kao Berček u Nacionalnoj klasi - kkkkaaaakkko Sleš cepa!

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Uz "The Cult" bend moje mladosti ! I danas ,kada sam na dužem putovanju u kolima je kompilacija "G&R"...Na 90 decibela,otprilike...Meni najdraža je "One in a milion" i pokazalo se da je ubedljivo najbolji song za prelazak sa prve na drugu bazu...naravno uslov je da je odrecitujete kao ja...Beše mladost...jednom...nekada...davno...

nostalgi

pre 3 godine

Bend koji ima tri solidna albuma i pet dobrih pesama koje prodaju neprekidno i iznova već trideset i kusur godina. Bend koji ništa relevantno nije snimio već trideset godina. Verovatno jedna od najprecenjenijih rok grupa u istoriji popularne muzike.
(Prodavac magle, 30. septembar 2020 21:14)

Upravo si opisao vecinu bendova iz 80-ih koji i danas jos idu na turneje, ali tako ta industrija funkcionise ljudi kupuju karte za koncerte, stoje 2-3 sata da bi culi bas tih pet dobrih pesama.

Vlado

pre 3 godine

GNR nisu samo svima dobro poznate "November Rain", "Don't Cry", "You Could be mine" ili "Paradise City". Preporučio bih svima da preslušaju "Appetite For Distruction" ili oba "Use Your Illusion" albuma i da obrate pažnju na manje poznate pesme. Neke od njih su istinska remek dela!
Moji favoriti su "Coma", "Locomotive" i "Nightrain".

cry baby cry

pre 3 godine

Jeste bila prekretnica ali ka raspadu benda i kraju karijere rok grupe. Posle ovog albuma su postali seka perse i ubrzo prestali sa radom.

penaltizan

pre 3 godine

Uf šta reći,obeležili moju mladost od prvog albuma...koji je album najbolji? Meni su svi dobri i svaki na svoj način...kad se setim presnimavanja i prvih cd-a..a spotovi koji je najbolji?meni novembar rain!!!

021

pre 3 godine

Video ih u Torinu onomad pa na exitu skoro. Omatorili i oni i ja. Nije mi lepo prelaziti sa rocka na pop ali eto Gansi su to nekako lepo upakovali.

Evgenije Onjegin

pre 3 godine

Odlican bend i dobri albumi, ali ipak mislim da je bila greska izdati 'Use Your Illusion' kao dupli album.
U principu bi tvrdio za skoro svaki dupli album da nema potrebe za tim.
Ima jednostavno previse pesama koje ne valjaju. Slicno i sa belim albumom Beatles-a (ili 'Bilmeza' kako je moj Deda voleo da kaze).
Da su GnR i Beatles-i izbacili lose/losije pesme imali bi jedan album normalne duzine sa skoro samim ubitacnim stvarima.
Kao dobre primere duplih albuma bi izdvojio 'Physical Graffiti' od Zeppelin-a i Mezmerize/Hypnotize od SOAD. Tu definitvno ima previse dobre muzika za jedan disk/jednu plocu.

Inace, pozdrav za fena od The Cult. Odlican bend!
Za razliku od (verovatno) vecine njihovih fenova mi se vise svidjaju njihove alternativne stvari tipa: The Witch, Real Grrrl, Black Sun, Joy, Sacred Life, In The Clouds, Lucifer, For The Animals, The Wolf itd.
Ali 'Wild Flower' i dalje melje! ;)

P.S.: Dajte vise ovakvih clanaka!

Aleksandar

pre 3 godine

Lozio sam se na njih kao klinac ali brzo su mi dosadili.Dobri su za nekog ko tek pocinje da slusa rock I metal.Ne pamtim kada sam pustio neku njihovu pesmu a pre uzbuđenje kada kupim njihov piratski disk ili kada vidim njihovu majicu na vašaru :)

Prodavac magle

pre 3 godine

Bend koji ima tri solidna albuma i pet dobrih pesama koje prodaju neprekidno i iznova već trideset i kusur godina. Bend koji ništa relevantno nije snimio već trideset godina. Verovatno jedna od najprecenjenijih rok grupa u istoriji popularne muzike.

Eldorado

pre 3 godine

Poštujem, ali nisam fan.
Isto kao i ostale stadionske rokić bendove.
Volim muziku, i dalje kupujem cd-ove. Ali bendove poput njih, Nirvane, AC/DC, Foo Figters, Bon Jovi, Metallica i slično ne, imaju već i suviše novca.
Postoji gomila underground bendova svih pravaca koji ne mogu da se probiju, jer zadrti rokeri i metalci ne priznaju ništa što je snimljeno posle '94

baltazar

pre 3 godine

Sećam se kako sam besomučno vrteo sve njihove albume za vreme studiranja, negde u drugoj polovini 90-ih. Poslednji put ih gledao uživo u Pragu pre par godina....omatorilo se, i ja i oni. Sviraju još, ali Axl daleko od onoga što je bio. Od par stvari kojih mi je žao što smo generacijski propustili za te proklete 90-te, jedna je što nisam mogao kao klinac da putujem slobodno i gledam Gunse na nekom velikom koncertu, kako recimo onim u Parizu, pred jedno 200,000 ljudi.


Što se tiče "Use Your Illusion", potpuno se slažem sa jednim od komentara dole - jeste bio prekretnica, ali ka kraju i raspadu. I tad sam govorio da je posle takvog DUPLOG albuma, više od dve godine non-stop svetske turneje, bog zna koliko alkohola i narkotika - nema dalje. Brdo para, bez motivacije i inspiracije. Kada je posle izašao onaj Spaghetti Incident sa "obradama idola iz njihove mladosti", znao sam da sam dobro procenio.

Ipak, bilo bi lepo videti ih negde još jednom.

Dacha

pre 3 godine

Smece od albuma kao sto je i sam band bio, prenaglasen i nebitan u sustini. Te 1991 izasao je "Ten" od Pearl Jam-a, Alice in Chains su urlali "Would", Pixies su izdali "Bossanova, a sa druge strane atlantika je harala manchester scena na celu sa Happy Mondays i Stone Roses. Ove panjeve su tad slusali samo metalci iz Zen'ce i seljaci i seljanke kojima je isti band bio opravdanje da eto pored narodnjaka vole da cuju ponekad i "zabavnu-rok" muziku. Vidim da je i autor teksta bio u istoj grupi, cim je tako odusevljen.

kauboj gnu

pre 3 godine

Secam se da smo se ortak i ja svadjali kako idu reci pesme Don’t Cry i na kraju skontamo da smo obojica u pravu jer postoje dve verzije.. Gansi i Aerosmith su muzika moje osnovne skole..

Cronos

pre 3 godine

Primećujem dosta copy-paste elemenata u ovom tekstu. Znam svaku notu sa ovog albuma a ovde ima dosta grešaka,međutim, na stranu to...ovo je veliki album u svakom smislu.

Guns N Roses

pre 3 godine

(NastyB, 2. oktobar 2020 11:16)

ovo je smesno, Axl je jedan od najboljih Rock pevaca a sto se albuma Chinese democracy tice oni i dan danas nakon sto su se Slash i Duff vratili izvode pesme sa tog albuma,koji se izmedju ostalog prodao u skoro 4 miliona primeraka i bio na 3. mestu top lista u USA a i kritike su bile odlicne. Slash je van GnR samo pravio kopiju za kopijom apetitiea. izmedju ostalog Axl je uz Izzija bio glavni tekstopisac i kompozitor dok bi Slash mahom tu i tamo slozio poneki solo.

NastyB

pre 3 godine

Voleo sam onaj njihov "masan" zvuk sa "Appetite..." za koji je zadužen bio čika Sleš. Koliko je ko značio u bendu dovoljno govori jer je Sleš snimio 4 odlična albuma, pogotovo istoimeni album iz 2010, a poslednji "Living the Dream" it 2018 je nešto što i danas slušam skoro svakodnevno. Uporediti to i "Chinese Democracy" je kao porediti Porše sa Trabantom, te nije čudno što i dan danas Akslov album služi za sprdnju i merilo kiča i lošeg kvaliteta.
Gledao sam Sleša u Beogradu i bednu posetu je nadoknadila vrhunska svirka od preko dva sata na kojoj je Majls Kenedi pokazao kako se UŽIVO peva "Paradise City" i "Sweet Child o` Mine" umesto Akslovog kreštanja i stenjanja.

Apatrid

pre 3 godine

@Evgenije Onjegin - Exile od Stonesa je najjaci dupli album ikada, inace slazem se da je vecina duplih albuma skroz nepotrebno razvlacenje.

Prodavac magle

pre 3 godine

Bend koji ima tri solidna albuma i pet dobrih pesama koje prodaju neprekidno i iznova već trideset i kusur godina. Bend koji ništa relevantno nije snimio već trideset godina. Verovatno jedna od najprecenjenijih rok grupa u istoriji popularne muzike.

Eldorado

pre 3 godine

Poštujem, ali nisam fan.
Isto kao i ostale stadionske rokić bendove.
Volim muziku, i dalje kupujem cd-ove. Ali bendove poput njih, Nirvane, AC/DC, Foo Figters, Bon Jovi, Metallica i slično ne, imaju već i suviše novca.
Postoji gomila underground bendova svih pravaca koji ne mogu da se probiju, jer zadrti rokeri i metalci ne priznaju ništa što je snimljeno posle '94

Aleksandar

pre 3 godine

Lozio sam se na njih kao klinac ali brzo su mi dosadili.Dobri su za nekog ko tek pocinje da slusa rock I metal.Ne pamtim kada sam pustio neku njihovu pesmu a pre uzbuđenje kada kupim njihov piratski disk ili kada vidim njihovu majicu na vašaru :)

Dacha

pre 3 godine

Smece od albuma kao sto je i sam band bio, prenaglasen i nebitan u sustini. Te 1991 izasao je "Ten" od Pearl Jam-a, Alice in Chains su urlali "Would", Pixies su izdali "Bossanova, a sa druge strane atlantika je harala manchester scena na celu sa Happy Mondays i Stone Roses. Ove panjeve su tad slusali samo metalci iz Zen'ce i seljaci i seljanke kojima je isti band bio opravdanje da eto pored narodnjaka vole da cuju ponekad i "zabavnu-rok" muziku. Vidim da je i autor teksta bio u istoj grupi, cim je tako odusevljen.

cry baby cry

pre 3 godine

Jeste bila prekretnica ali ka raspadu benda i kraju karijere rok grupe. Posle ovog albuma su postali seka perse i ubrzo prestali sa radom.

nostalgi

pre 3 godine

Bend koji ima tri solidna albuma i pet dobrih pesama koje prodaju neprekidno i iznova već trideset i kusur godina. Bend koji ništa relevantno nije snimio već trideset godina. Verovatno jedna od najprecenjenijih rok grupa u istoriji popularne muzike.
(Prodavac magle, 30. septembar 2020 21:14)

Upravo si opisao vecinu bendova iz 80-ih koji i danas jos idu na turneje, ali tako ta industrija funkcionise ljudi kupuju karte za koncerte, stoje 2-3 sata da bi culi bas tih pet dobrih pesama.

Evgenije Onjegin

pre 3 godine

Odlican bend i dobri albumi, ali ipak mislim da je bila greska izdati 'Use Your Illusion' kao dupli album.
U principu bi tvrdio za skoro svaki dupli album da nema potrebe za tim.
Ima jednostavno previse pesama koje ne valjaju. Slicno i sa belim albumom Beatles-a (ili 'Bilmeza' kako je moj Deda voleo da kaze).
Da su GnR i Beatles-i izbacili lose/losije pesme imali bi jedan album normalne duzine sa skoro samim ubitacnim stvarima.
Kao dobre primere duplih albuma bi izdvojio 'Physical Graffiti' od Zeppelin-a i Mezmerize/Hypnotize od SOAD. Tu definitvno ima previse dobre muzika za jedan disk/jednu plocu.

Inace, pozdrav za fena od The Cult. Odlican bend!
Za razliku od (verovatno) vecine njihovih fenova mi se vise svidjaju njihove alternativne stvari tipa: The Witch, Real Grrrl, Black Sun, Joy, Sacred Life, In The Clouds, Lucifer, For The Animals, The Wolf itd.
Ali 'Wild Flower' i dalje melje! ;)

P.S.: Dajte vise ovakvih clanaka!

My opinion

pre 3 godine

Use your illusion je maestralan album. Estranged je remek delo. Dont cry, November rain i Estranged su najbolji spotovi ikada u rok muzici.
Sam taj pocetak devedesetih Never Mind, Black Album i Use... su bili eksplozija grunge-a, metala i roka. Ujedno po meni i kraj RNR-a . Posle toga je sve krenulo nizbrdo.

Bang a drum

pre 3 godine

Mat Sorum je najbolje opisao situaciju kada je rekao: "Došao sam u najveći bend na svetu da sviram pravi rok end rol i odjednom sedim na bini i slušam kako Eksel Rouz deset minuta svira solo klavir".

VlajkoVeliki

pre 3 godine

Gledao ih dva puta posle reunion. Razvaljuju skroz.Axl Rose vratio svoj glas .Tri sata kvalitetnog Rock and Rolla bez prestanka.Visual effects mnogo dobri.
Mastori nema sta!!!

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Uz "The Cult" bend moje mladosti ! I danas ,kada sam na dužem putovanju u kolima je kompilacija "G&R"...Na 90 decibela,otprilike...Meni najdraža je "One in a milion" i pokazalo se da je ubedljivo najbolji song za prelazak sa prve na drugu bazu...naravno uslov je da je odrecitujete kao ja...Beše mladost...jednom...nekada...davno...

NastyB

pre 3 godine

Voleo sam onaj njihov "masan" zvuk sa "Appetite..." za koji je zadužen bio čika Sleš. Koliko je ko značio u bendu dovoljno govori jer je Sleš snimio 4 odlična albuma, pogotovo istoimeni album iz 2010, a poslednji "Living the Dream" it 2018 je nešto što i danas slušam skoro svakodnevno. Uporediti to i "Chinese Democracy" je kao porediti Porše sa Trabantom, te nije čudno što i dan danas Akslov album služi za sprdnju i merilo kiča i lošeg kvaliteta.
Gledao sam Sleša u Beogradu i bednu posetu je nadoknadila vrhunska svirka od preko dva sata na kojoj je Majls Kenedi pokazao kako se UŽIVO peva "Paradise City" i "Sweet Child o` Mine" umesto Akslovog kreštanja i stenjanja.

021

pre 3 godine

Video ih u Torinu onomad pa na exitu skoro. Omatorili i oni i ja. Nije mi lepo prelaziti sa rocka na pop ali eto Gansi su to nekako lepo upakovali.

Zigfrid

pre 3 godine

Sećam se da smo se tada delili na “prave” fanove, koji su slušali Ganse od početka, i “lažnjake”, koji su ih primetili tek na Use your illusion. Po meni ipak njihova daleko najbolja pesma je “Sweet child of mine”. Kad god je čujem, maltene imam reakciju kao Berček u Nacionalnoj klasi - kkkkaaaakkko Sleš cepa!

penaltizan

pre 3 godine

Uf šta reći,obeležili moju mladost od prvog albuma...koji je album najbolji? Meni su svi dobri i svaki na svoj način...kad se setim presnimavanja i prvih cd-a..a spotovi koji je najbolji?meni novembar rain!!!

nfs

pre 3 godine

Volim Estranged baš...
Definitivno su "dobro odradili posao".
Spotovi su bili fenomenalni i to je prodalo i pesme, koje uopšte nisu loše same po sebi. Budžet za November rain je bio nepojmljiv u to vreme.

davzvezda

pre 3 godine

Imao sam oba albuma snimljena na dve kasete i redovno slusao na kasetofonu kao i prethodni Appetite for destruction.Vrhunske pesme pune emocija i energije... cuveni spot za pesmu November rain sa tadasnjom Axl-ovom verenicom Stephanie Seymour . Tu je tekodje i odlicna numera “You could be mine” kao OST za, i do dan danas, neprevazidjeni Terminator 2 ( sa premijerom u Domu Sindikata). Lepa vremena bila ( barem
Sto se tice muzike) u odnosu na ovo sta slusa danas omladina .

Mr. White

pre 3 godine

Obeležili moju mladost zajedno sa Perl Jam, Metallica, Peppers i Depeche. Hvala im na tome. SLušao sam ih kranjave u Areni, nije to to ali Axl je i dalje autentična rock zvezda. Jesu postali ultra mejnstrim u prvoj polovini 90tih, pa ja kasnije bilo cool da se ogradiš od njih ali za mene su Gansi i dalje nešto posebno, pomogli su i da se izborim sa dizelašima i tom muzikom...

radovin

pre 3 godine

Gledao ih u Budimpesti '92. Turneja LYI. Poslednja velika R'N'R atrakcija. Inace predgrupe bile Sound garden i Faith no more. Da li sam sve ovo sanjao..

Vlado

pre 3 godine

GNR nisu samo svima dobro poznate "November Rain", "Don't Cry", "You Could be mine" ili "Paradise City". Preporučio bih svima da preslušaju "Appetite For Distruction" ili oba "Use Your Illusion" albuma i da obrate pažnju na manje poznate pesme. Neke od njih su istinska remek dela!
Moji favoriti su "Coma", "Locomotive" i "Nightrain".

Cronos

pre 3 godine

Primećujem dosta copy-paste elemenata u ovom tekstu. Znam svaku notu sa ovog albuma a ovde ima dosta grešaka,međutim, na stranu to...ovo je veliki album u svakom smislu.

kauboj gnu

pre 3 godine

Secam se da smo se ortak i ja svadjali kako idu reci pesme Don’t Cry i na kraju skontamo da smo obojica u pravu jer postoje dve verzije.. Gansi i Aerosmith su muzika moje osnovne skole..

Apatrid

pre 3 godine

@Evgenije Onjegin - Exile od Stonesa je najjaci dupli album ikada, inace slazem se da je vecina duplih albuma skroz nepotrebno razvlacenje.

Guns N Roses

pre 3 godine

(NastyB, 2. oktobar 2020 11:16)

ovo je smesno, Axl je jedan od najboljih Rock pevaca a sto se albuma Chinese democracy tice oni i dan danas nakon sto su se Slash i Duff vratili izvode pesme sa tog albuma,koji se izmedju ostalog prodao u skoro 4 miliona primeraka i bio na 3. mestu top lista u USA a i kritike su bile odlicne. Slash je van GnR samo pravio kopiju za kopijom apetitiea. izmedju ostalog Axl je uz Izzija bio glavni tekstopisac i kompozitor dok bi Slash mahom tu i tamo slozio poneki solo.

baltazar

pre 3 godine

Sećam se kako sam besomučno vrteo sve njihove albume za vreme studiranja, negde u drugoj polovini 90-ih. Poslednji put ih gledao uživo u Pragu pre par godina....omatorilo se, i ja i oni. Sviraju još, ali Axl daleko od onoga što je bio. Od par stvari kojih mi je žao što smo generacijski propustili za te proklete 90-te, jedna je što nisam mogao kao klinac da putujem slobodno i gledam Gunse na nekom velikom koncertu, kako recimo onim u Parizu, pred jedno 200,000 ljudi.


Što se tiče "Use Your Illusion", potpuno se slažem sa jednim od komentara dole - jeste bio prekretnica, ali ka kraju i raspadu. I tad sam govorio da je posle takvog DUPLOG albuma, više od dve godine non-stop svetske turneje, bog zna koliko alkohola i narkotika - nema dalje. Brdo para, bez motivacije i inspiracije. Kada je posle izašao onaj Spaghetti Incident sa "obradama idola iz njihove mladosti", znao sam da sam dobro procenio.

Ipak, bilo bi lepo videti ih negde još jednom.