Ponedeljak, 14.09.2020.

11:08

Mnogi su obožavali "Mućke": Momenat iz ove serije publika je proglasila za najbolji svih vremena

Izvor: Blic

Mnogi su obožavali "Muæke": Momenat iz ove serije publika je proglasila za najbolji svih vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

286 Komentari

Sortiraj po:

Sledece godine u ovo doba bicemo milioneri

pre 3 godine

Mnogo volim Mucke evo zbog ovog clanka idem da odgledam neku epizodu.Strasno koliko ima dobrih epizoda ali najvise volim epizodu kad Delboj dobije Bojsija na pokeru, i epizodu kad postaju milioneri.Obozavam da ih gledam i nikad mi nisu dosadni.

P.S: Kad sam bio klinac mislio da je zivot slican kao u Muckama.Mucices se u zivotu,radices,zaradjivaces a onda jednog dana doci ce nagrada za to mucenje i obogatices se kao Del Boj i Rodni.Nazalost ovo je Srbija.....Pozdrav svim fanovima Mucki!!!!

Kole

pre 3 godine

Kad Del i Rodni jure nekog retkog i skupocenog leptira po celom Londonu prolazeći kroz niz avantura i vratolomija. Na kraju ga nađu u jednoj fontani u koju Del mora da uđe i pokvasi se do pojasa. Konačno ga iznosi držeći ga na otvorenim dlanovima. Od nekud se pojavljuje Denzel i sa obe ruke raspali po Delovim dlanovima uz pozdrav i pitanje, dali se vidimo večeras. On veselo odlazi, a ova dvojica se samo u užasu pogledaju.

Stole

pre 3 godine

Ona scena kad odu na maskenbal obučeni kao Betmen i robin, a tip kod koga je žurka trebala da bude umro u međuvremenu, pa su mu organizovali bdenje, svi u crnini sem Dela i Rodnija.
(đed_đuro, 17. septembar 2020 22:48)
Ni Triger nije znao, nego se maskirao kao grobar.

Torrente

pre 3 godine

Delboj u baru predstavlja devojkama Rodnija kao slavnog tenisera, a on je kao njegov menadžer.

Devoke: Da li više voliš travu ili astroturf?
Rodni: Ne znam, nikada nisam pušio astroturf.
Delboj: You, wally!

undercover

pre 3 godine

najbolje epizode su mi ona u Majamiju i ona kad zaglave u supermarketu sa onim pljackasem koji je zakasnio jer se sef automatski zakljucava u 8 uvece i moraju svi zajedno (Rodni,Del,Deka,upravnik,sef obezbedjenja i pljackas) da cekaju do ujutru.

Broj 1

pre 3 godine

Sjajna serija, nemoguce je izdvojiti najbolju scenu. Pomenuo bih scenu kad Albert popije Kasandrin uzorak, kao i ono kad Del prica s Albertom o tome kako je zima napolju, a Rodni kupio masu kutija kreme za suncanje.

Srdjan

pre 3 godine

@john
Za Simpsonove ništa nisam napisao. Nisam čak ni gledao tu seriju u srpskoj obradi. Moji komentari odnosili su se isključivo na prevod Mućki i Alo, alo. A "prevođenje" sa hrvatskog na srpski naravno ne odnosi se samo na ubacivanje ekavice, ali apsolutno se ne može porediti sa pravim prevođenjem sa stranog jezika. Znam, pošto za život zarađujem radeći i jedno i drugo već 20+ godina.

borivoje surdilovic

pre 3 godine

albert sprema stan....del i rodni ulaze u stan i na delovo pitanje sta je sve spremio...albert kaze...spremio sam sve sem tvoje i rodnijeve sobe....

ljutikrilo

pre 3 godine

meni je jedna od najjačih fora kada Rodni šatro pobegne od kuće i vrati se posle 3-4 dana... Del ga pita, gde si bio dokle si dogurao?
Rodni krene da laže kako je bio u Sen Tropeu na jahti kod neke bogatašice...
Del ga pita, pa što si se vratio?
Rodni: pa nedostajao mi je Pekam, ova divlja lepota Pekama.
Del: Lepota? Pa nas je i Luftvafe zaobišao...

Na engleskom mislim da kaže: only one who can miss this wild beaty was bloody Luftwaffe.

Cinique

pre 3 godine

Da sam neko, ko što nisam, podigao bih im spomenik na počasnom mestu Aleje Velikana Komedije. Tik pored Radovana i Rumenke, familije Topalovič, ekipe Kostić & sin & putnici i likova iz Cvjećare. To su jedini i autentični heroji nas običnih ljudi, muka mi je od idealizovanja aristokratije, generala i popova i svih takvih protuva.
Makar neka ulica da se nazove ulicom "Narodnog heroja Dereka Trotera". Zabole me da li je iz Pekama ili Koteža, Delboj je Srbin.

Дражен

pre 3 godine

Из специјала- кад Бојси слика животиње по Еверглејдсу и услика Дел Боја...

Aga

pre 3 godine

Kada Albert pomeša lekove i uzme vitamine za Bojsijevu dogu...
Zaglavi u bolnicu i na izlazu ga Del i Rodni zovu na na "APORT!!"
(g12, 17. septembar 2020 14:50)
Pre toga se lepo dogovore da ne zezaju dedu jer je svo ono testiranje i klistiranje u bolnici teško podneo i uplašio se.
Na kraju ipak ne mogu da odole: "Hajde Alberte, idemo kući. C'mon boy!"

marko

pre 3 godine

Scena, kad su u poseti, Del boy i Rodni na imanju čini mi se nekog vojvode, i on im kaže "Ceo dan da se vozimo autom, ne bi obišli svo moje imanje" A Rodni kaže : Imamo i mi takav auto.

Srki Velja

pre 3 godine

Најбоље епизоде су ми када иду на летовање а Родни мора да глуми да је дете пошто га је Дел пријавио на такмичење у сликарству...и она кад је Дел у викендици са серијским убицом и лудаком па играју невидљиви билијар....???

wasp

pre 3 godine

Bojsi kod njih u stanu i stalno gleda kroz prozor.Na pitanje o čemu se radi, kaže gleda da mu neko ne ošteti automobil.Del : u našem kraju to ne rade..
Bojsi: ovde da Boing 747
leti niže poskidali bi mu
točkove....

YNWAzija

pre 3 godine

Milion scena ima zbog kojih sam plakao od smeha, ali ako bih morao da izdvojim jednu, scena kad skidaju onaj džinovski luster da ga šatro očiste i repariraju i postave se ispod pogrešnog... :)))

Mućkalo

pre 3 godine

Ono kad prodaju fluorescentnu boju, kradenu od železnice, nekom Kinezu restorandžiji, pa ih on zove da se žali iz te prostorije sa sve naočarima za sunce. Pa se sete da su ofarbali time i majčin nadgrobni spomenik.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Jedna od najsmjesnijih scena je ona kada Del nagovori Bojsija da usvoji dijete koje je rodila Njemica koja se zadesila tu kod njih a ne zeli ga,i sve u redu pristane Bojsi,Del naravno vec racuna koliko ce zaraditi i onda sve propadne zbog jedne "sitnice",dijete je crno...i onda Bojsi kaze Delu-pa moze li covjek ista kupiti od tebe a da nije roba sa greskom :))))

kiko

pre 3 godine

Uzivanje bi bilo gledati ih opet...samo da je to moguce.....da je vreme stalo....a svi mi isti.Kad sad gledam Delboya u drugim ulogama,omatorio i polako odlazi ali vidim ga sa Rodnijem i ekipom i dalje.Trajace vecno,sjajno

Bob Rock

pre 3 godine

Кад Родни у очајању пита Тригера,... Зашто ме зовеш Дејв?
Каже овај, Па зар се ти не зовеш Дејв?...

Jr

pre 3 godine

Albert: "Hladno vam je li? Ne znate vi deco šta je hladnoća. Niste bili sa mnom u ruskim konvojima. Jedne noći je bilo toliko hladno da mi se plamen na upaljaču zaledio." :)

You plonker!

pre 3 godine

Obožavao sam mućke i crnog guju. Alo alo i nepristojni ljudi su mi dragi i zabavni, ali ne tako smešni kao ove dve. A ove američke usiljene - kako sam upoznao tvoju majku, 2 i po muškarca i slično - sačuvaj me bože takvog humora.

Brzi

pre 3 godine

Scena kad Majk i Triger doteraju kući Dela koji se izlomio na paraglajderu. Triger govori da je Del pao na televizijski relej. Rodni pita da li je nešto slomio(misleći na Delove povrede) a na to će Triger: "Misle da se televizijski relej više ne može popraviti".

đed_đuro

pre 3 godine

Ona scena kad odu na maskenbal obučeni kao Betmen i robin, a tip kod koga je žurka trebala da bude umro u međuvremenu, pa su mu organizovali bdenje, svi u crnini sem Dela i Rodnija.

Alberte, vraže jedan...

pre 3 godine

Kad odu u ono francusko selo gde se Albert krio tokom okupacije, a ono svaki drugi stanovnik istog, pljunuti Albert (nabijen, ćelav, gusta brada....).

igor

pre 3 godine

Najuzasnija epizoda je kad se rodni muva sa vojvodinom ćerkom i kad odu u operu.
Jeste, to je DaVinci.
Nikadd nisam uspeo odjednom da je odgledam, od smeha i transfera blama

Ilija

pre 3 godine

Sve ste skoro nabrojali ali ipak ste zaboravili onu epizidu posle djedove smrti kad ujka albert upadne u podrum ragine glave nebili izvukao koju paru.Naravno to bi mu i uspjelo da del boy nije bio proklet pa htjeo vise.Na sudjenju kad advokat pocne nabrajati gdje je sve djed upadao u podrume i u tom trenutku face del boya i rodnija znaci plakanje.Neprevazidjena serija a meni je najdraze sto sam na tu seriju navukao i svoju djecu.Kad vidim da je i oni gledaju bez daha onda vidis da kada je nesto kvalitet rok trajanja nema.

John

pre 3 godine

a i mladi mogu nešto da nauče prije pisanja komentara.
(Srdjan, 17. septembar 2020 20:52)

Stariji bi mogli malo da uključe mozak (ako im još uvek funkcioniše) i sete se da su Simpsonovi ovde išli u isto vreme kao i u Hrvatskoj, ako ne i ranije i nema šanse da je to moglo da se desi.
A mogli bi i stariji da nauče (ako već ne znaju) da se, ma koliko bili isti/slični, srpski i hrvatski, ne mogu "prevoditi" prostim prebacivanjem ekavice u ijekavicu ili obrnuto (ili tako što bi se zamenile tisuća i hiljada)

P.S. Naravno, morao je neko i na vesti o "Mućkama" da se javi da pametuje...

DuckyDuck

pre 3 godine

A Sheffid steel... Kad ucjenjuje Bojsija da ga ubaci u Masone, pa preko telefona priča sa Marlene, spominjući ŠEFILD, gdje Bojsi ima ljubavnicu, a u stvari priča o udici za pecanje ribe iz Šefilda...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dany2806, 17. septembar 2020 20:08)

Ovoga sam se setio kad sam iznajmio stan i u njemu zatekao nozeve napravljene od Sefildskog celika :)

Mucke na citav zivot uticu

Maximuss

pre 3 godine

Ima bas vrhunskih fora... Kada Del i Rodni muvaju neke devojke u klubu predstavljajuci se kao teniseri. Jedna pita Rodnija sta vise voli travu ili vestacku travu, a Rodni kaze, ne znam, nikad nisam pusio vestacku travu. Prijatelje i Mucke mogu 100 puta da gledam.

Toronto

pre 3 godine

Деда морнар: - "Био сам и на Титанику и на Лузитанији. Знате како су ме звали?"
Родни: - "Џона?" (код енглеских морнара митско биће које запоседа и потапа бродове)
Гушење, срце трокира...
(Баук или ала, 17. septembar 2020 20:13)

Jonah/Jonas je biblijski prorok a ne mitsko biće koje potapa brodove. Mornari su nazivali Jonah (Džona ili Jona kako mi izgovaramo) osobu na brodu za koju su mislili da je baksuz i da tu osobu prate loše stvari. A zašto baš Jona, uzmite Bibliju pa pričitajte Knjigu proroka Jone, pa će vam biti jasno.
Što se tiče Mućki, jedna od najsmešnijih scena meni je ona sa lusterima. Cela serija je fantastična.

Ovo je doba železnice

pre 3 godine

Niko nije spomenuo fosforescentnu boju za tunele kojom su farbali sobu nekom Indijcu, pa zidovi sljaste, on stavio naocare za sunce i cvili "What have you done to my walls?" Del mu objasni da je to nova boja koja stedi energiju i kaze "Razumem, vidimo se ujutru".
- Hoce da mu vratimo pare?
- Ne, hoce da mu okrecimo i dnevnu sobu.
Spominjali ste spomenik koji svetli ali meni je i ova scena iz te epizode simpaticna.

bre

pre 3 godine

Mućke...neću da pišem po stoti put koliki sam fan iste, ali mi je serija bukvalno život spasila u najtežem trenutku u mom životu. Zbog nje nisam klonuo duhom. Naravno da je odlična pobednička scena. Moj favorit je ipak Rodnijev dejt sa nervoznom Neris kada on izigrava opasnog uličnog momka vozi je u Reliant Regalu u provaljuje iza sebe pankere sa kojima se prethodno sukobio. I počinje trka, a ja počinjem da plačem od smeha. Svaki put, pa i malopre :)

Zuba

pre 3 godine

Scena kada Bojsijevo cerekanje prelazi u sok kada mu Rodni pokaze papir sa racunom od para prilikom kupovine Rols Rojsa za Del Boja.
A sta tek reci za aplauz koji dobijaju prilikom ulaska u Raginu Glavu posle aukcije sata.
A tek cuveni Pekamski izvor pijace vode.

Mogao bih ovako do jutra. Nego jedina dobra stvar kod ovih maski u GSP-u sto nisu gledali moje cerekanje dok sam citao vase komentare i secao se svih scena koje ste nabrajali.

dany2806

pre 3 godine

A Sheffid steel... Kad ucjenjuje Bojsija da ga ubaci u Masone, pa preko telefona priča sa Marlene, spominjući ŠEFILD, gdje Bojsi ima ljubavnicu, a u stvari priča o udici za pecanje ribe iz Šefilda...

caokliperi

pre 3 godine

1. najjači lik - miki pirs
2. stajling dellboya - kratka jakna, blede farmerke, bele patike i ona kapa
3. Lice dellboya kada je video don oketija na slici 3 x 3, zatim objasnjavanje rodniju gde su oni ustvari i kod koga

NEPROCENJIVO

Баук или ала

pre 3 godine

Деда морнар: - "Био сам и на Титанику и на Лузитанији. Знате како су ме звали?"
Родни: - "Џона?" (код енглеских морнара митско биће које запоседа и потапа бродове)
Гушење, срце трокира...

Mickey O'Neil

pre 3 godine

Mikrotalasna rerna, partija pokera, Toni Anđelino, letenje zmajem, Mental Miki, PVC lutke, lusteri, kanarinac, pas Vojvoda i Albertove pilule za spavanje, dijamanti, trudna Nemica, video Mikija Pirsa u Delovom stanu,
vojvoda od Malberija, trgovac nakitom Arni, izlet u Margejtu, kradena antena
sa Getvika, Kuc-Kuc i tuča sa Albertom, voda iz Pekama, Arapin Gari ...

urke

pre 3 godine

duo ,
poredis serije Nepristojni ljudi i Mucke?
Mucke su svetlosnim godinama ispred.Cak sta vise,serija Nepristojni ljudi vrlo opravdava svoj naziv....

ThoR

pre 3 godine

A kada se Rodni skrivao u prostoriji na vrhu njihove zgrade. Del Boj ga provali i dođe gore po njega. Uzima gutljaj vode iz neke posude, a Rodni mu kaže: " POsle svega što sam radio u tu vodu, ja je ne bih pio da sam na tvom mestu".

Srdjan

pre 3 godine

Da nije možda i prevod Simpsonovih prebacivao na ekavicu?
Ili Alo Alo? ("Dobar jutar", "Hoćem prućiš s Ronija", "Imam loša nevest" - pozornik Krebtri, naravno)
(John, 17. septembar 2020 19:21)

Za Simpsonove ne znam, ali Alo, alo dolazi iz iste prevodilačke redakcije kojom je rukovodila Mignon Mihaljević. Dobar jutar i sve te fore su otud. Mućke i Alo, alo zajedno su debitovali krajem osamdesetih u Programu plus TV Zagreb. Stariji se toga sjećaju, a i mladi mogu nešto da nauče prije pisanja komentara.

Tenk

pre 3 godine

Meni je najjača scena i epizoda ona sa kanarincem kad kreče stan od onog Denzila. Pa ona scena kad Rodni dovodi kući onu trudnu nemicu sa stomakom do zuba a Del Boy priča na telefon pa kaže "izvini moram da prekinem iskrslo mi je nešto krupno" hahaha

Something like that

pre 3 godine

Kada Rodni zaljubljeno cvrkuće preko telefona dok razgovara sa Ajrin MekKej na šta ga Del upita ko je to na telefonu. Na to će Rodni mrtav ladan - Miki Pirs. Del umalo da povrati doručak, upozorivši Rodnija da to više ne radi, jer u njihovoj familiji "takvog nečeg" nikad nije bilo.

petar

pre 3 godine

luster i scena kada del treba da poleti paraglajdingom. "nemamo telefon u autu". inace od ovde navedenih citata ovaj najbolji "Naravno da nije znao da pliva, imao je samo jednu ruku. Išao bi ukrug, zar ne? (Del Boj)"

Emilio Pascucci

pre 3 godine

Luster i ova scena neprevazidjene u televizijskoj antologiji zajedno na scenom kad pijani prijatelji Žika i Milan skaču u vodu, pa Žika u zadnjem trenutku odustane

John

pre 3 godine

Cvetković je to prebacio na ekavicu, eto, toliko je on zaslužan.
(Srdjan, 17. septembar 2020 18:57)

Da nije možda i prevod Simpsonovih prebacivao na ekavicu?
Ili Alo Alo? ("Dobar jutar", "Hoćem prućiš s Ronija", "Imam loša nevest" - pozornik Krebtri, naravno)

Sanja

pre 3 godine

Meni je bilo smešno kad dođu policajke u Raginu glavu, a Delboj počne da ih skida, misleći da su striptizete. Ili kad su bili zarobljeni u supermarketu, pa Albert odglumi srčani udar, ali ga svi iskuliraju.

dany2806

pre 3 godine

Meni je jedna u moru kultnih scena ona kafa Rodni poslije svog vjenčanja dolazi kod Dela, sjeda u fotelju, uzima novine... A ZABORAVIO DA IMA SVOJU KUĆU I ŽENU... FENOMENALNI SALIVEN...

Dragan

pre 3 godine

Scena kad Rodni i Miki Pirs podignu onaj krš od kosilice koji su pazarili na aukciji.

Del im kroz zafrkanciju kaže: "To nije obična kosilica".
Na to će Rodni pun nade da pogleda u Dela a isti će šeretski: "To je pokvarena kosilica".

Zema

pre 3 godine

A kad uhvate skupog leptira, pa im Denzel lupi pet... evo opet se kezim. Ili prvi deda koji ponavlja "žuti kanarinac, žuti kanarinac" sa onim akcentom... Uhhh, carevi.

Maui

pre 3 godine

Prica kad je Albert bio navigator na podmornici, pa su se sudarili u sred bela dana sa svojim nosacem aviona. A pri tom je japanska podmornica otisla. Kaze del, osetila se suvisno pored alberta.

Aleksandar

pre 3 godine

Prosto ne moze da se odabere koja je scena najbolja. Najjaca ikad serija. Setio sam se i scene kad Rodni dovede pandurku kucu. Delova faca neprocenjivo.

I Delovo poznavanje "francuskog" (haha)

pre 3 godine

Scena kada farbaju spomenik na groblju fluorescentnom bojom (jer su želeli da ga srede) i Rodnijev komentar na "rezultat" tog rada (da ne otkrivam sve, ako će neko iznova da gleda).
I, scena kada se Bojsi pretvara da je lekar (uz reči: "Let the doctor see the patient.", dok pokazuje rezervaciju sa stola, kao legitimaciju (ili tako nešto); da bi skinuo sa ruke koferče trgovcu nakita, kome je nedugo pre toga "pozlilo").

Srdjan

pre 3 godine

Neko je spomenuo g. Cvetkovića kao prevodioca. Mućke je izvorno prevodila Mignon Mihaljević sa TV Zagreb i ako nekome treba da se zahvalimo onda je to ona. Pokojna g. Mihaljević je izvršila i lokalizaciju jezika serije, stvorila imena i izraze koje pamtimo. Cvetković je to prebacio na ekavicu, eto, toliko je on zaslužan.

mahir

pre 3 godine

Epizoda sa Delovim drugom iz mladosti koji je otisao u Australiju i dolazi da kupi auta od Bojsija, ona scena kad mu Del skine periku a prije toga se kladi sa Bojsijem da je frizura laznjak je vrh, pa tek one zajebancije s njegovom celom ostalih iz ekipe, neponovljivo. Ljudi,ovu seriju treba proglasiti za religiju.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Ja sam imao tu sreću da vrativši se od drugara gde smo konzumirali najpoznatiji proizvod iz Jovanjice, prvi put pogledam dve vezane epizode u kojima Rodni i Kasandra osvežavaju brak roll play-om, Rodni kao gladijator (Russel Craw), a ona kao policajka. U toj epizodi Del Boy učestvuje u kvizu. Trigger svraća dok se svi spremaju jer će Del Boy da ga vozi u bar, a Dave ga pita zašto kad on živi bliže baru nego oni i to sa druge strane. Onda mu pusti neku simfoniju koju ovaj nazove karaoke verzijom jer nema reči. Kviz je bio totalni hit. Ja sam se smejao kao što nisam duugo, dugo. A ove legdarne scene na koje me podsećate u komentarima, necu nikad zaboraviti. Kao da sve likove lično poznajem. Hvala im!

Dundjer

pre 3 godine

Ortak i ja u Dohi, u neko gluvo doba,uzimamo taksi. Kažemo taksisti adresu zgrade i on nas pita gde je zgrada tačno. Ortak mu kaže “Pered zgrade Qatar Airways” . Taksista pita “ A čime se vi bavite”? A nas dvojica u glas “ WE ARE KONKORD PILOTS”

Long live!

pre 3 godine

Ova serija je za mene nesto najbolje sto se ikada pojavilo na tv ekranu. Jedine reprize koje mi nikada ne smetaju. Gledam kad god stignem i uvek se ponovo iscepam od smeha. Moj favorit je scena sa skidanjem lustera. Ludilo!

John

pre 3 godine

A da ne spominjem najvecu scenu ikada, koju su izgleda svi zaboravili, a to je trcanje Betmena i Robina.

(zemunski trol, 17. septembar 2020 13:09)

Scena je "reprizirana" na zatvaranju Olimpijskih igara 2012. Mada nisu njih dvojica...

Vladan R

pre 3 godine

Meni lično, ova scena jeste, jedna od prvih asocijacija kad se spomenu Mućke. Mada bez Trigera, i rebusa u kojem se prvo našao, kad mu je Delboj, nestao iz vidokruga, a onda novog rebusa, kad se opet pojavio, scena ne bi bila ni blizu toliko urnebesna.

I konj i budala

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:22)

Znam ja zasto, a to sad najbolje i objasnjava koji ljudi mogu da navijaju za Federera: Oni bez imalo duha i duse.

Štirlic

pre 3 godine

Legendarna serija! Stotine urnebesnih scena u desetinama sjajnih epizoda. Mnoge scene su nabrojane u komentarima. Meni omiljena epizoda je specijal u Majamiju i scena kad Del vidi sebe (Don Oketija) na slikama sa papom, Frenk Sinatrom... Njegov izraz lica... :)))))

Simon le Bon

pre 3 godine

Ne,ne,ne,nije ovo neko nemačko ili japansko đubre, ovo je novi fm radio, Musa, made in Albania!
I na kraju im Musa zapali bus...
E to je scena, Rodnijev ispraćaj pogledom busa koji leti u nebo dok priča u telefonskoj govornici sa Kasandrom...
Za svojih 46 godina, nisam video ništa smešnije...
Ali to je samo mali segment ovih vrhunskih komičara, ekipe koja je bila toliko spontana, prirodna, opuštena i familijarna, nikada više na žalost skup takvih majstora svog posla na jednom mestu...
Osamdesete, savršene serije, New wave muzika, to su bila vremena...
Da mi se ponovo probuditi recimo '82...
Moja Detelinara sva u drveću, graja dece iz Dositejeve škole, iz stanova se čuje Depeche Mode, Duran Duran, devojke nasmejane, život cveta....
Eh,kao da je prošao vek, dva...

Trotter iz Niš

pre 3 godine

Malo Nišlija ovo zna osim nas "starih". Mi ovde imamo jednu pravu porodicu Trotter. Njihov pradeda je ostao u Nišu nakon 1919 kada su Britanci došli u Srbiju nakon savezničkog proboja solunskog fronta. Kao bolničar ili vojni lekar, nisam siguran, ostao je ovde u engleskom domu kod Učitelj Tasine škole, i oženio Nišlijku. Nakon ćetiri generacije sad su srpski Troteri i, ne, još se nisu obogatili. Žive u skromnoj kući s početka 20 veka. A i biznis nikako da krene. I mi Nišlije Trotere za trku imamo.

VS

pre 3 godine

jolly boys outting... kad legnu da spavaju i kreće priča...

boleli me obrazi dva meseca od ekstremnog smejanja... dobio spazam mišića

mali radojica

pre 3 godine

@Slavko ne znam gde i kako se ti informises i da li si ikada ziveo negde van Balkana ali da te malkice prosvetlim. Ova serija zajedno sa Crnim Gujom i Nepristojnim muskarcima je u prvih 6 sitkoma u skoro svim zemljama Evrope ali i sire. Serija Alo ALo iako veoma zabavna je u stvari ta koja nije naisla na neki veliki odjek narocito u Francuskoj(jer se sprda sa La Resistance)ali i u nekim drugim zemljama koji naciste pamte po mnogo cemu drugome. A s druge strane ako pogledas na IMDB listi najpopularnijih sitcoma videces da se tu nalaze i neke potpuno nezanimljive i krajnje cudne serije koje ne mogu da te nasmeju cak i da popijes po neku. To su serije tipa Arrested Development,The Larry Sanders Show,Scrubbs,Frasier,zatim izuzetno dosadni Parks and Recreations i krajnje bljutavi Family Guy. Na toj listi nema nijedne od ove tri fenomenalne Britanske serije iako po komentarima na samom IMDB mnogi sastavljacu te liste mnogo stosta zameraju a medju prvim zamerkama je nedostatak Britanskog humora i serija.

milan010

pre 3 godine

Del Boj i Rodni muvaju dve devojke u kafiću i Del laže da je Rodni profi teniser a on njegov trener. Rodni zeva sa strane a devojke ga pitaju koja mu je omiljena podloga, trava ili astroturf. On pogleda devojke, one ponove pitanje: trava ili astroturf? Kaže Rodni: ne znam, astroturf nisam pušio. ?

I budala i konj

pre 3 godine

Лустер убедљиво,никад се нисам смејао као када сам први пут видео ту сцену
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Срба, 17. septembar 2020 15:58)

Luster, naravno. Uvek se smejem, ne samo kad gledam, vec i kad se samo setim te scene.

Marko BG

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:22)
Nisi ti u winklu, em ti je Rodzer idol em ne volis Engleski humor, verovatno si navijac Celsija ili tako nesto.

101%

pre 3 godine

@King Roger
Ne moraš da se pravdaš pa nemoguće je da svi imaju zdrav smisao za humor....samo nastavi sa američkim bljuvotinama i uživaj u životu.

Bor'ša

pre 3 godine

Kad im dodje Lisa na veceru i scena kad Rodni izladi sa sirom u ruci, a pre toga bio u solarijimu. Sav pregoreo i jos u belom odelu i Fel boy mu kaze Hawk. Ubedljivo najjaca pojedinacna scena..
(Slucajni prolaznik, 17. septembar 2020 11:57)
- Roders, ličiš na šibicu: tanak, dugačak, sa crvenom glavom.
Ali zato mu je Rodni vratio punom merom sa onim "Pa mi uopšte nemamo telefon u kolima".
Možda ipak najjača epizoda... bar meni. Plačem od smeha uvek. Kakvi divni ludaci!
(Cune, 17. septembar 2020 15:20)
Da, da... Ubedljivo najjaca epizoda!

2CRAZY

pre 3 godine

Ma daj, bilo je deset puta smesnijih scena od te.
Ona kad se Rakel poradja, ona kad se ona strankinja poradja, petak 13 kad odu da pecaju ribu, pa ih napadne manijak iz ludnice itd...

mighty banana

pre 3 godine

Toj fori sam se najviše smejao, ali celu scenu koja me je dovela do suza u Španiji sa dedom u zatvoru, od početka kad uđu do kraja kad čuvar zavrne Dela za pare je vrištanje.

Mariano Markoni

pre 3 godine

Tesko je izdvojiti najbolju, ali meni je omiljena kada Rodni se posvadja sa Kasandrom i treba da ide u bioskop sa drugom a Del i Albert treba da se iznenade kada kaze da ne ide sa Kasandorom
I druga scena kada. Rodni kaze na recenicu od Indusa da im je imanje toliko da treba 4 sata da se vozis da bi ga obisao "i mi smo imali nekada takav auto"

gargleblaster

pre 3 godine

@King Roger
Vidim da si redovna musterija ovde I molim te da se drzis svojih dnevnosportskih kladionicarskih tema koje mozak ne naprezu.
Svi smo zadivljeni sto znas I engleski (?) ali nedostatak smisla za humor (onaj koji napreze mozak) nije ono sto bi trebalo promovisati pred gomilom ljubitelja I poznavalaca.
Pitam se, kako izgleda zivot vas trolova I kako to podnose vasi roditelji jer moraju ziveti sa vama.

mali mikica

pre 3 godine

A kad upadnu obuceni kao Betmen i Robin na sahranu?! Secam se da sam vristala od smeha kad trce kroz onu izmaglicu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikolina, 17. septembar 2020 15:25)

I onda nastavak sa Trigerovim pitanjem: "Vi sigurno niste culi da je Henri umro?".
Za mene je to vrhunac serije ali naravno tesko je izabrati jednu scenu verovatno ona i ne postoji posle toliko maestralnih.

Dejan

pre 3 godine

Kada Delu stižu rezultati testa, čita: "my test is negative" i hvata se za glavu A deda i Rodni zabrinuti, dok Rodni nije ukapirao da je to ustvari dobro.

Срба

pre 3 godine

Лустер убедљиво,никад се нисам смејао као када сам први пут видео ту сцену

buzz dowan

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 17. septembar 2020 12:22)


What a plonker!!

Mare

pre 3 godine

Baš sam nedavno završio sa gledanjem komplet svih sezona. Naravno gledalo se i ranije ali onako na preskoke, kad se uhvati na tv-u. Reko' daj bre da odgledam sve kao čovek!
Kakvo uživanje, kakav skup likova, zavoliš ih kao da su ti porodica.
Neobično mi kad njih dvojicu sada vidim, prosto mozak odbija da veruje da su omatorili, za mene će oni uvek biti Del Boj i Rodni koji se voze žutim kršem na tri točka. :)

neko iz mase

pre 3 godine

...znači odoh od prve epizode da je gledam , čitam i smejem se komentarima. i ako sam je odgledao celu ,nisam je gledao već godinama i sada eto dobio želju

kako je lepo biti glup

pre 3 godine

-Albert kaže da pije rum jer kruti pisaljku.Marlin se nadovezuje "Daj jedan i Bojsiju" ;
-Poker sa Bojsijem i Rodni,koji na kraju,kad Del bacaš novčić za opkladu za kraj,kaže "glava" iako zna da je novčić sa dva pisma;
-jedna od najstarijih kad Rodni, u ranoj mladosti uleće u šemu sa Ajrin MkKej kojoj je muž naš robiji i koja ima preko 40 godina.Kad ga Del ispituje koliko ona ima godina,polako licitira,diže godine,pa kad Rodni kaže da ima 40 i neku,deka ga zakucava "za nju bih i ja razmislio"

Lugenc Dort

pre 3 godine

Svaka scena s Trigerom. Rodni objašnjava da je Vorhol rekao da će svi imati svojih 15 minuta slave, pa nabraja neke one-hit wonders, a kaže Trig ili recimo Gandi. Svi ga pogledaju začuđeno, a on onda "objasni" da je Gandi snimio samo jedan film i nestao s lica zemlje.

Cune

pre 3 godine

Kad im dodje Lisa na veceru i scena kad Rodni izladi sa sirom u ruci, a pre toga bio u solarijimu. Sav pregoreo i jos u belom odelu i Fel boy mu kaze Hawk. Ubedljivo najjaca pojedinacna scena..
(Slucajni prolaznik, 17. septembar 2020 11:57)
- Roders, ličiš na šibicu: tanak, dugačak, sa crvenom glavom.
Ali zato mu je Rodni vratio punom merom sa onim "Pa mi uopšte nemamo telefon u kolima".
Možda ipak najjača epizoda... bar meni. Plačem od smeha uvek. Kakvi divni ludaci!

fidelio

pre 3 godine

Pored nabrojenih mogao bih dodati.. Kada je Del nadmudrio Slejtera u stanici. Onda do hala i natrag kada je na kraju serije bacio pare kroz prozor jer je mislio da su lazne. Lutke na naduvavanje. Rodni kada se zabavljao sa policajkom..prodaje vode iz cesme. I jos dosta dosta toga

Jasna

pre 3 godine

Legendarna serija, mogu da je gledam stalno. Mislim da sam citala negde da ova scena nije bila ovako planirana, samo je barmen zaboravio da spusti pult nazad pa je ostala tako kako je... ma koliko puta je pogledala uvek se smejem kao da je prvi put vidim. Mogli bi ponovo reprize, ne bi imala nista protiv.

beki

pre 3 godine

Jedna od boljih scena je kad Rodni pusti sekretaricu koju je Rekel kupila del boju i sazna za medicinslu sestru,a u tom trenutku ulazi del boy i peva da je djavolak ???

anotherplace

pre 3 godine

scena kad rodni treba da izadje sa nekom devojkom nakon raskida sa kasandrom,pa del objasnjava stricu albertu da treba da izgleda iznenadjeno....

Nikola

pre 3 godine

Stvarno serija za sva vremena imam 19. godina i ne znam dal ima bolje serije od Mucki a Del Boy najbolje opisuje radnicku klasu Balkana

Popravni

pre 3 godine

@King Roger
Nine je na nemačkom "ne", a Rodni je shvatio da je rekao devet i povezao to sa brojem njenih prstiju, biće da nisi shvatio.

Mare

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:22)

Ovakvo trolovanje ipak zasluzuje odgovor. Posto sam ziveo u Engleskoj, malo ih i poznajem. Za njih mozes da kazes razlicite stvari: da su kolonijalisti, rasisti, elitisti, autisticni, ksenofobicni, odbojni u komunikaciji, o konstantnosti njihove spoljne politike prema Srbiji da i ne govorim... Ali jednu stvar im niko ne moze osporiti - neverovatan smisao za humor. U tome su neprevazidjeni majstori: Monti Pajton, Falicni pansion, Crna Guja, Mucke, Nepristojni muskarci, da nabrojim samo meni najmilije..

прастари мрмот

pre 3 godine

Негде сам прочитао да он у ствари није ни знао да је шанк отворен, уопште није било у сценарију али су оставили тај снимак, као непоновљив и спонтан...

majtimajk

pre 3 godine

Znam engleski ali brate stvarno ne razumem sta je tu toliko smesno.Ukusi su definitivno razliciti.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:26)

- kako inace objasniti da neko iz Srbije obozava onu slinu, Rodzera!? Tu se vise ne radi o ukusima vec o karakteru coveka. Slina slinu privlaci.

Kizamen

pre 3 godine

Scena kad im dolaze neki gosti, a deda gleda 2TV-a... Pitaju ovi što deda gleda na dva TV-a... A Del mrtav ladan odgovara:zato što je treći na popravci..

Slavko

pre 3 godine

Ova serija je dobra i uvek se slatko ismejem kada je gledam.
Ipak, ima jedna istina koja boli.
Dok nigde u Evropi nije u top 10 sitkoma, kod nas je na prvom mestu, najvise zbog toga sto su mucke i prevare da bi se doslo do novca u nasem mentalitetu.
Mi ove karaktere bolje razumemo od Nemaca ili Svedjana jer svercujemo raznu robu, varamo drzavu za porez, preprodajemo, varamo u skoli, na poslu itd

Vanja LFC

pre 3 godine

Moze izvuci stotine fora iz Mućki. Krsna koja je previdena...
Del Boy i Trigger u priči:
Triger: "I've never met my father."
Del Boy: "So what was his name, what does it say on your birth certificate?"
Triger: "Some soldiers".
Dva minuta mi ke trebalo da se opasuljim.
Naravno, uz padanje u nesvest na licitaciji, sa lusterima, scena za šankom jeste najbolja. Pogotovo kada se uzme u obzir da je snimana na keca...bez ponavljanja a čak je i vino oatalo u čaši. Nema boljih od njih.

Gde ja živim

pre 3 godine

Ova scena naravno.

Dekina ispovest o krijumčarenju oružja.

Slejter ispituje Dela o ukradenim mikrotalasnim: "Sorry, Del Boy. I'm just reading these descriptions of the Phantom of the Market! Oh, it's good, Del. It's good! According to you and your family, we are looking for a 6ft 7 in dwarf, aged between 15 and 50, a white male with oriental features, who's as black as Newgate's knocker! And, oh yeah, he wears a deaf-aid!

Albertov užasnuti izraz lica.

Bojsi, Marlin, beba i Luj Armstrong.

Lutke na naduvavanje.

Na kraju šlag na tortu, bogaćenje i aplauz u Raginoj glavi.

Mnogo scena i ne mogu svih da se setim trenutno. Jedna od najboljih stvari koje je ljudski mozak ikada izmislio u sferi zabave.

rodny

pre 3 godine

Odlicna scena ali ipak scena kada deka odvija luster,a Del Boj i Rodni cekaju kod drugog lustera nesto najsmešnije sto sam video za svoje 43 godine......

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Scena kada muvaju dve devojke u klubu i lažu kako je Rodni profesionalni teniser. Devojka ga pita sta misli o astroturfu, Rodni odgovara, ne znm to nisam pušio!
(taxi driver, 17. septembar 2020 13:34)

Pita ga da li više voli astetorf ili travu.

Slova se ne izgovaraju nego pisu

pre 3 godine

@ "Scena kad Toni Anđelino peva Orbisonovu "Crying" u duetu sa Rakel, na proslavi rođendana majke jednog od lokalnih mafijaša. Tada se ispostavlja da Toni ne ume pravilno da izgovara određena slova. One zabezeknute face Delboja, Rodnija, mafijaša i ljudi u sali dok to slušaju. Neprocenjivo :D"
(Kuajing..., 17. septembar 2020 14:05)

Slovo je ZNAK za glas. Prema tome, Toni ne moze pravilno da IZGOVARA odredjene GLASOVE.

Amigdala

pre 3 godine

Epizoda kada Del na crnoj berzi kupi odašiljač za navođenje aviona misleći da je Bojsijeva satelitska antena. Rodni u debaklu jer je puko pare za hotel, Kasandra sletela na drugi aerodrom, avio saobraćaj u kolapsu širom Evrope i finale u kom avion okreće ka njihovoj terasi u Pekamu. What a plonkers! :D

Kuajing...

pre 3 godine

Scena kad Toni Anđelino peva Orbisonovu "Crying" u duetu sa Rakel, na proslavi rođendana majke jednog od lokalnih mafijaša. Tada se ispostavlja da Toni ne ume pravilno da izgovara određena slova. One zabezeknute face Delboja, Rodnija, mafijaša i ljudi u sali dok to slušaju. Neprocenjivo :D

During the war...

pre 3 godine

Scena kad su u kuhinji u vili bogataša sa čijom ćerkom se Rodni muvao. Sedi Albert sa kuvaricama i batlerima i priča kako su u njegovoj familiji svi tradicionalno, mornari. A onda se "pohvali" kako mu je rođak bio oficir za bezbednost na Titaniku :D

ja

pre 3 godine

Znao sam koja je scena u pitanju i pre nego što sam pročitao tekst članka. Ja ne znam da li sam se u životu više smejao nego kad je Del propao kroz šank. Takođe urnebesna je scena kad odluči da se ženi, pa kad, mrtav pijan, upada sa šampanjcem u stan, a vrata, koja nasilno otvori, se rikošetiraju i zveknu ga po tintari.

Brkajlo

pre 3 godine

If it's a girl, they gonna name her Sigourney, after some actress broad and if it's a boy, theys gonna name him Rodney, after Dave...

Srki

pre 3 godine

Kada Driskol braća ulaze u pab i jedan od njih daje funtu da časti celu kafanu i traži kusur. Ili kada Triger objašnjava da je dobio medalju jer je 20 godina čistio ulice istom metlom haaahahahaha

alex

pre 3 godine

A kad ujka Albert greškom popije kereće lekove pa nakon ispiranja stomaka Del Boj dođe po njega u bolnicu:"Alberte (zvižduk), dođi, dođi..."

Slavica

pre 3 godine

A kad Del posalje Rodnijev crtez na decje takmicenje,pa pobedi i kao nagradu dobiju putovanje za troje, pa krenu Del i Kasandra kao muz i zena a Rodni sin hahhahahh
(Stevo,

Joj Stevo živ bio :) podseti me kako smo nas tri zbog te epizode izbačena sa časa
Gde je Rodni? Eno ga sanka se sa drugarima hahah

Рајко

pre 3 godine

За мене једна од најбољих сцена је кад Дел Бој и Дејв крену на маскенбал маскирани у Бетмена и Робина.Наравно,ауто им се квари пре него ...
Ма шта ја ту вама препричавам када вам је, као и мени, та епизода позната до најситнијих детаља.

Roki

pre 3 godine

Mnogo je smešnih koje su neprevazidjene. Meni omiljena emotivna scena je kad Kasandra i Rodni izgube bebu, a Rodni ne uspeva da se izbori sa tim. Del ih namerno zaglavi u liftu da bi ga naterao da priča o tome.

KOSTA1703

pre 3 godine

Ovu ste zaboravili.....

Rodni je poznati teniser a Del njegov menadžer, muvaju neke ribe.
-Igra na astroturfu i na travi- kaže Del
-Šta se tebi više svidja, trava ili astroturf?-pitaju devojke.
-Ne znam, nisam nikad pušio astroturf.

Mare

pre 3 godine

Deka Albert i scena kada opisuje kako je video lava.

He look at me i look at him and arrrr..and i pee myself
Its fine, everyone would do the same in front of lion
No, i mean now when i say arrrr i pee myself :D

Srki

pre 3 godine

Meni je najbolja scena kada Driskol braća ulaze u pab. "Here is a pound and I want change!". Dobra je i ona scena kada Triger objašnjava da je dobio medalju jer je 20 godina čistio ulice istom metlom haaahahahahaha

vjeran

pre 3 godine

scena kada rodney i del boy pričaju s dvije žene i upucavaju se. kaže del boy da su oni profesionalni tenisači. jedna žena pita rodneya da li više voli travu ili sintetiku a on odgovara da sintetiku još nije pušio...

taxi driver

pre 3 godine

Scena kada muvaju dve devojke u klubu i lažu kako je Rodni profesionalni teniser. Devojka ga pita sta misli o astroturfu, Rodni odgovara, ne znm to nisam pušio!

leks

pre 3 godine

Au kakva serija, ni sa jednom je ne mogu uporediti. Nekako ti likovi su prirasli za srce. Mogao bih dugo nabrajati smesne scene, ali kada Rodni na putovanju ima kao 14 godina i Del i Kasandra ga trpaju neprocenjivo. Kaze rodni u trci skejtom bio je drugi, a Del mu kaze dok sam gledao bio si prvi, dok Rodni pao sam

Milos

pre 3 godine

Meni je najbolja scena kad prodaju sat na aukciju pa kad cuju pocetnu scenu prvo u nesvest pada Del boj i onda kad se prosvestio u hodnik Rodni objasnjava da se aukcija nastavila i kad se vraćaju i kad su culi sledecu cifru onda Rodni pada u nesvest i onda onaj deo u kolima kao mrtvi hladni i onda kao jer krecemo i picinju da se deru

Stevo

pre 3 godine

A kad Del posalje Rodnijev crtez na decje takmicenje,pa pobedi i kao nagradu dobiju putovanje za troje, pa krenu Del i Kasandra kao muz i zena a Rodni sin hahhahahh

zemunski trol

pre 3 godine

Ne mogu da verujem da ste zaboravili jednu od boljih scena, kada Rodni upozna Kasandru i laze da zivi u Kings Road. Kasandra ga ostavlja ispred tudje gajbe a Rodni moli Boga da ode vec jednom, dok u isto vreme izlazi pravi vlasnik kuce na prozor.

A da ne spominjem najvecu scenu ikada, koju su izgleda svi zaboravili, a to je trcanje Betmena i Robina.

Bice tri dana zalosti kada umre Del.

Blek Sten

pre 3 godine

Scena kada pada luster je istinita, taj događaj je Džonu Salivenu, piscu Mućki, pričao otac, to se desilo u firmi za koju je on radio. Kada je to čuo, Saliven je pao na pod plačuči od smeha a otac ga je samo nemo gledao i onda mu rekao, "ništa nije smešno zbog toga je nekoliko ljudi izgubilo posao". Ovo je naravno kasnije u baru, autor Mućki ispričao Del Boju koji je odmah skočio sa stolice i rekao "ovo moramo da stavimo u šou".

Ivan ZG

pre 3 godine

Ova serija mi dođe kao ekranizirani strip Alan Ford. Sve je malo karikirano, ali sve skupa urnebesno smiješno. Te situacije, face.
Nije lako napraviti takve dijaloge da izgledaju beskonačno glupo, a uvjerljivo. Tu je naivni Rodni, glupi Brzi, Pohlepni Bojs(z)i...
Ekipa snova.
Pa onda Del jeftino nabavi prave kožne kofere ze koje nema šifru za otvaranje, videokamere koje su veće od metra iz Rusije, pokvarene kosilice koje jedva proda, a kupio ih Rodni duplo skuplje preko posrednika pa se Delu hvali kako je dobar posao sklopio...
Svaku sam epizodu gledao valjda 3 puta, a mogao bi još toliko i ne bi mi bilo dosadno.

Dino

pre 3 godine

Nisam znao da je nas Bojsi jalova Jaffa.Sta?Pa,Narandza bez kostica.
ps Kad Bojsijeva zena saopstava da je u njemu problem sto nemaju decu

Munzeovac

pre 3 godine

Satelitski risiver, koji je u stvari ukraden sa aerodroma, za navodjenje aviona (scena na kraju, kad avion ide ka zgradi u Pekamu ???)

Bro

pre 3 godine

Meni su najdraže scene iz svakodnevnog života, kad sede na foteljama i gledaju 2 TV-a, kad deka spremi neku zagorelu klopu ili prepucavanje u Raginoj glavi...

big lebowski

pre 3 godine

A kad biraju predednika stanara zgrade, u sali aktuelni predsednik u ostavci, Triger i Rodni. I predsednik predlozi Rodnija za tu funkciju, i stavi predlog na glasanje. Za su predsednik i Triger, a Rodni je protiv ?. I posto je nadglasan, postane novi predsednik saveta stanara. Kraljevi!

N

pre 3 godine

Albert spava zavaljen u fotelji sa sve keceljom, lopaticom i metlicom. Kako ce čuje otvaranje vrata, Albert pada na kolena i "čisti" kuću i kaže nešto u fazonu "Ceo dan čistim, moj problem je u tome što ne znam kada treba da stanem", a Del Boj podiže polu praznu flašu konjaka i kaže "Istina, istina..."

Prosecana Estradna Zvezda

pre 3 godine

Tu nema kraja najboljim scenama: Luster, Paraglajding, Poker sa Bojsijem, Don Oketi, Pekam Spring, Spomenik, Imunitet za kradju Mikrotalasnih, Demijan, itd. itd. Sa Crnom Gujom, i Alo, Alo vrhunac Britanskog humora!

N

pre 3 godine

Alber spava zavaljen u fotelji sa sve keceljom, lopaticom i metlicom. Kako ce čuje otvaranje vrata, Albert pada na kolena i "čisti" kuću i kaže nešto u fazonu "Ceo dan čistim, moj problem je u tome što ne znam kada treba da stanem", a Del Boj podiže polu praznu flašu konjaka i kaže "Istina, istina..."

King Roger

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.

majtimajk

pre 3 godine

...ili kad Rodni pita Trigera, zasto ga stalno zove Dejv, a ovaj mu odgovara - pa tako ti je ime! Onda je Rodni potrosio vremena da mu objasni da se zove Rodni… I posle krace pauze i onim blago-telecim pogledom, Triger pita: "Are you sure"?

Nikola

pre 3 godine

Ne treba zaboraviti ni legendarnu epizodu kada Del i Rodni idu na zabavu obučeni kao Betmen i Robin i igrom slučaja spasu od pljačke neku odbornicu koja treba da odluči da li će stan pripasti njima. Na kraju uleću u tu kuću ne znavši da je zabava otkazana jer je domaćin preminuo a Bojsi je 'zaboravio' da im javi.

donja_crta

pre 3 godine

Ipak, kad smo kod ovd serije, red je spomenuti i genijalnog prevodioca - Nebojšu Cvetkovića! Čovek je prevodio Mućke, Simpsonove, Alo alo... Mislim da su ovo izvrsni prevodi, a o čoveku ne znamo ništa.

King Roger

pre 3 godine

meni najaca kad Albert prica o Helgi...i kako joj falio mali prst desne ruke...
I asked her to marry me... and she said no, just like that. No.
Everytime I'm watching a German war film and I hear the word nein, I always think of Helga.
A Rodney ce na to: Why, cause thats how many fingers she had?
Hahahahaha
(Pantelija, 17. septembar 2020 10:49)

Znam engleski ali brate stvarno ne razumem sta je tu toliko smesno.Ukusi su definitivno razliciti.

Андреј

pre 3 godine

Ако погледате коментаре, скоро ниједан нема негативну оцјену. То довољно говори о самој серији...

Brkajlo

pre 3 godine

Za mene ima i par dražih scena, iako je navedena zaista među najprepoznatljivijima:
1. Luj XIV
2. Još jedan par kečeva.
3. My grandma didn't estimate it, she nicked it. (za sliku na aukciji)

Alex

pre 3 godine

Nisu oni popularni kod nas jer su se snalazili i dovijali na razne načine da prežive. Oni su popularni kod nas jer su DUHOVITI, imaju odlične dosetke ,što može da se vidi i iz ovih nekoliko rečenica koje ste naveli. E, to ne može svako da razume a ne može ni da smisli. To mogu samo narodi i ljudi sa razvijenom emocionalnom i socijalnom inteligencijom. Nećete valjda da očekujete da jedan emotivno otuđeni German ili Skandinavac razume ove stvari? U tome leži veličina ovog serijala i nije za svakog.Pozdrav!

pomorac

pre 3 godine

Kad Del Boj konacno uhvati skupog leptira na sred jezerca, i drzi ga izmedju saka, i naidje Denzil na rolsuama, Del da mu pokaze leptira otvori sake, a Denzil mu da petaka...Delova uzasnuta faca koja traje 3 sekunde, i onda samo otrese prasinu od leptira, okrene se i krene prolaznicima da prodaje ogradu koja je bila oko jezerceta...

drinska divizija

pre 3 godine

Meni je jedna od najboljih scena u baru, kada Rodni glumi tenisera, a Del njegovog trenera. Startuju neke dve ribe i jedna ih pita na kojim turnirima nastupaju, a Del kaze samo na najvecim. Ona pita jeste bili na Vimbldonu? A Del odgovori, ne samo na najvecim turnirima. Posle toga Del kaze da Rodni igra na novoj podlozi koja se zove astroturf. Riba pita Rodnija sta je bolje trava, ili astroturf, a on, posto naravno nije slusao sta Del prica, mrtav ladan kaze ne znam, astroturf jos nisam pusio.

milos

pre 3 godine

smesnija scena je bila kad Del treba da leti na paraglajderu,Rodni kao treba da ga izvuce iz toga pod izgovorom da mu zvoni telefon u autu a oni i nemaju telefon?

City Slicker

pre 3 godine

Scena jeste smešna ali mora da se posmatra u kontekstu cele epizode gde je Del Boj bio u fazonu "japija". Utripovao se da je moderno i cool biti "japi" pa je čitavo svoje ponašanje prilagodio tome, uključujući i odlazak u bar gde se "japiji" okupljaju posle radnog vremena. Čitava radnja je smešna do bola, a ovaj pad kroz šank je finale situacije koja se svakako pamti ceo život.

Igor Gavran

pre 3 godine

Cak ni blizu. Najbolja scena je sa Oonom Kirsch, kad Rodni zamoli Dela da mu kupi casopis za odrasle, ali diskretno, posto bi prodavacica mogla da pomisli da je nastran: "Exchange and Mart and give me one of your dirty magazines darling, will ya? Rodney, which one do you want?"

Srdjan

pre 3 godine

"Why do only fools and horses work?" na naš jezik prevelo bi se "Pa, zar ne rade samo budale i konji?"
Naslov serije, naravno, referiše se na kokni izreku da samo budale i konji u životu moraju da rade, ali ta izreka nije šire poznata, čak ni u Engleskoj, tako da je Džon Saliven napisao pjesmu u kojoj je objasnio o čemu se radi.
Naravno

Zabjelcanin

pre 3 godine

Meni je jos bolja kad pridju djevojkana i pitaju da li planiraju da krenu, one srecne kazu da i Rodni kaze odlicno, da mi zauzmemo sto.

Njakalo

pre 3 godine

Za mene i scena kada menjaju lustere spada u isti rang "pad kroz šank" , jer je totalno neočekivano, toliko dugo su gradili tu scenu i onda "BUM" :)))))))))))

Milan

pre 3 godine

Tesko je izdvojiti jednu stvar, ali nikad necu zaboraviti epizodu u kojoj ganjaju onog leptira, na kraju ga uhvate, a drug na rolsulama pljesne po dlanovima Delboja u znak pozdrava. A na dlanu je leptir mokrih krila.

boki

pre 3 godine

- kada del boj i rodni muvaju neke cure pa pitaju rodnija šta više voli travu ili astroturf a ovaj odgovara da to nikad nije pušio astroturf

- kad del boj prije poletanja zmajem pita rodnija da li se to čuje telefon iz njihovog auta a ovaj odgovara da oni nemaju telefon u autu

- kad nagovore dedu da se iščudi kad čuje da rodni kaže da izlazi sa drugom djevojkom u bioskop

ovako se može do sutra nabrajati
jednostavno najbolja serija svih vremena.

samo mucke

pre 3 godine

smesnija scena je bila kad Del treba da leti na paraglajderu,Rodni kao treba da ga izvuce iz toga pod izgovorom da mu zvoni telefon u autu a oni i nemaju telefon?
(milos, 17. septembar 2020 11:13)

Tako je, jedna od.
A ovaj onako res pecen - odakle nama telefon. Kidanje.
Ali i prva scena kad se pojavljuje u kolicima izlomljen, znaci kidanje. Ili kad krene da ustane iz kolica pa shvati da se z...bao. Kidanje.
Suze mi idu, najjaci svih vremena.
Kada drzi pice u obe ruke i konabarica treba da naplati zavlacenjem ruke u dzep. Ne taj dzep, drugi dzep ... Kidanje.

DEDA CVETKO

pre 3 godine

Nema sumnje da je serija bila sjajna, ali zamislite kako bi izgledalo kad bi statisticki zanemarivi uzorak Srba kategoricki proglasio "Maratonce" najboljom svetskom komedijom svih vremena. Smesno, zar ne?

?

pre 3 godine

Dve scene koje ne navodite.
Prva je kad se Rodni smuva sa starijom zenskom. I kad kaze Delu i deki da ona ima 40ak godina (mislim 45), Del kaze, pa suvise je stara za mene. A deka iz pozadine: 'cak bih i ja morao dvaput da razmislim'.
Druga kada idu na pecanje a upadne im u kucu odbegli ludak. I tera Dela da igraju bilijar, samo, kaze, Del mora da ga pobedi, posto ludak ne voli da pobedjuje (tata ga terao kad je bio mali). A Del samo slozi facu i kaze 'ocemo u pet funti?'

Slucajni prolaznik

pre 3 godine

Kad im dodje Lisa na veceru i scena kad Rodni izladi sa sirom u ruci, a pre toga bio u solarijimu. Sav pregoreo i jos u belom odelu i Fel boy mu kaze Hawk. Ubedljivo najjaca pojedinacna scena..

Јабучило

pre 3 godine

Кад овако читам наводе, готово да личи на Алан Форд! Што је заправо и тачно. Сличан друштвени миље.

markonisd

pre 3 godine

Zestoka je konkurencija...jedna od boljih je I kad licitiraju sat koji su nasli u garazi, a Del Boj cuje cifru I pada u nesvest, ili kad navlaci Bojsija na pokeru, pa ga na kraju odere, ili kad vodi Rodnija u Spaniju kao 14-o godisnjaka I dobiju na lutriji million pezosa...ma stvarno genijalna serija...

Branči Vu

pre 3 godine

U knjizi Grejema Mekena o seriji Mućke, o tome kako je nastala i kako se odvijala radnja čitave serije piše da je ključna scena koja je prelomila da se nastavi snimanje i treće sezone bila ta kada Deka, Del Boj i Rodni čiste luster u grofovskoj vili i kada deka spletom okolnosti udari čekićem pogrešan šraf, takođe kadar koji je obeležio seriju.
Moram opet da je gledam! ?

GM

pre 3 godine

Podsecanje na gledanje ove serije, vraca osecaj koji je to pruzrokovalo... a to je neki mir, opustenost, smeh i sreca... jednom recju bezanje iz realnosti i problema koji se gomilaju.

Sam taj osecaj vraca zelju da se serija ponovo gleda i na taj nacin zaborave svi problemi i uziva kao u nekom paralenom svetu, kao da se ucestvuje u seriji i samo osmeh na licu.

Triger

pre 3 godine

Kasandra dozivi spontani pobacaj i Del tesi Rodnija u bolnici kako mora biti jak kada udje kod nje u sobu, kako nema plakanja i tugovanja... Ulaze njih dvojica u sobu i Del pocne da place i da vristi kao malo dete xD

Mare

pre 3 godine

Svako ima svoju omiljenu scenu u Muckama. Meni licno, omiljena je ona kada se Rodni ozenio, zaposlio i poceo da zivi sa Kasandrom. Dolazi posle posla kod Dela, dize noge na sto, uzima novine i pita, Sta ima da se jede? Del mu prilazi sa ocinskom figurom i kaze: Dacu ti savet koji ce ti mnogo znaciti u zivotu... Ti vise ne zivis ovde...

donja_crta

pre 3 godine

Meni su legendarne scene sa Albertom, kad objašnjava kako su potopili američki nosač aviona i u Margejtu, kad priča kako su se smrzli u ruskim konvojima ?

Nenad

pre 3 godine

Popularnost Mucki kazuje da smo mi 1989. trebali da krenemo prema Engleskoj a ne ka Kini i Iraku. Bolje bi prosli sa starim nego ovim saveznicima u pokusaju.

POPovanje

pre 3 godine

A šta reći. Gledao punoooo puta, i iako gotovo sve replike znam napamet smejem se kao da gledam prvi put. Mućke toliko volim da mi je čak i muzika na mobitelu s najavne špice.

heavy

pre 3 godine

Teško je izdvojiti jednu scenu.
Prvo što mi pade na pamet je svetleći,fluorescentni spomenik i ono kada su zamenili mrtvog papagaja živim.
Neponovljivi !

Back in Black

pre 3 godine

Svaka scena u kojoj se pojavljuje Triger je najbolja svih vremena.A ona scena kada Del Boj pada sa šanka je najbolja u univerzumu.Ko nije dugo video neka ukuca "Del Boy falls"

John

pre 3 godine

Ima i ona scena kad igraju poker. I Del posle kaže Rodniju - "Znaš kako sam znao da (Bojsi) vara? To nisu bile karte koje sam mu podelio."
Tu je bilo i ono sa novčićem sa dve glave - Del nudi Bojsiju duplo ili ništa (ne sećam se baš najbolje) na bacanje novčića i kaže "Evo, Rodni neka kaže", a Rodni kaže "Pismo".

A za scenu propadanja kroz bar je u jednom dokumentarcu pričao scenarista ili režiser. Rekao je da je u jednom pabu prisustvovao sličnoj sceni, samo što tip nije pao na patos nego je uspeo da se zadrži.

besan ker

pre 3 godine

Scena kad deka ponosno silazi niz stepenice, a skupoceni luster razvaljen u 1000 komada, sa šokiranim facama Del Boja i Rodnija, je za mene najupečatljiviji momenat serije.

Pantelija

pre 3 godine

meni najaca kad Albert prica o Helgi...i kako joj falio mali prst desne ruke...
I asked her to marry me... and she said no, just like that. No.
Everytime I'm watching a German war film and I hear the word nein, I always think of Helga.
A Rodney ce na to: Why, cause thats how many fingers she had?
Hahahahaha

Sasa

pre 3 godine

Boze koliko je ovo genijalna serija, za mene najbolja svih vremena i mogla bih vecno da je gledam !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mici, 17. septembar 2020 10:06) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Sve zavisi od subjektivnog osecaja, sto je potrebno postovati.
Objektivno, ima ih mnogo koje su bile vrhunske, koje se mogu nazvati jednim od najboljih u istoriji. Svakako je deo te grupe i Alo Alo.

brm

pre 3 godine

Na ovakvo glasanje je sigurno imalo uticaja jer na YT postoji jedan video sa ovom scenom koji glasi, parafraziram "najbolja scena iz Mućki" i tamo stoji pa bar 7-8 godina, i onda često mnogi to tako i vide i sete se najpre ove scene u tom kontekstu.

Za mene su bolje mnoge druge scene. Npr. kad Del vadi dva para asova protiv Bojsija, ili kad je Bojsi smeje Delu što hoće da kupi RR, pa mu onda pokaže ček. Isto, kada svojoj devojci koja mu je ukrala sliku i prepisala na sebe i dobila potvrdu da je kod njih generacijama u porodici, kaže za vreme aukcije da je slika ukradena i da nije znao kako da je se reši. To mi je ovako sa vrha pameti...sigurno bih se setio još nekih koje su meni draže.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Meni je najbolji momenat kada Del Boj glumi ekstremnog sportistu pred zenskom i nalaze Rodniju da ga pozove na razgovor mobilnim u njihovoj trokolici a Rodni ljut zato sto ga je Del Boj ispekao u solarijumu na ponovljeno pitanje Del Boja pred liticom sa letecim zmajem da li to zvoni mobilni u kolima odgovara da oni nikada nisu imali mobilni u kolima.

Mare

pre 3 godine

Svako ima svoju omiljenu scenu u Muckama. Meni licno, omiljena je ona kada se Rodni ozenio, zaposlio i poceo da zivi sa Kasandrom. Dolazi posle posla kod Dela, dize noge na sto, uzima novine i pita, Sta ima da se jede? Del mu prilazi sa ocinskom figurom i kaze: Dacu ti savet koji ce ti mnogo znaciti u zivotu... Ti vise ne zivis ovde...

Branči Vu

pre 3 godine

U knjizi Grejema Mekena o seriji Mućke, o tome kako je nastala i kako se odvijala radnja čitave serije piše da je ključna scena koja je prelomila da se nastavi snimanje i treće sezone bila ta kada Deka, Del Boj i Rodni čiste luster u grofovskoj vili i kada deka spletom okolnosti udari čekićem pogrešan šraf, takođe kadar koji je obeležio seriju.
Moram opet da je gledam! ?

Pantelija

pre 3 godine

meni najaca kad Albert prica o Helgi...i kako joj falio mali prst desne ruke...
I asked her to marry me... and she said no, just like that. No.
Everytime I'm watching a German war film and I hear the word nein, I always think of Helga.
A Rodney ce na to: Why, cause thats how many fingers she had?
Hahahahaha

Zabjelcanin

pre 3 godine

Meni je jos bolja kad pridju djevojkana i pitaju da li planiraju da krenu, one srecne kazu da i Rodni kaze odlicno, da mi zauzmemo sto.

heavy

pre 3 godine

Teško je izdvojiti jednu scenu.
Prvo što mi pade na pamet je svetleći,fluorescentni spomenik i ono kada su zamenili mrtvog papagaja živim.
Neponovljivi !

markonisd

pre 3 godine

Zestoka je konkurencija...jedna od boljih je I kad licitiraju sat koji su nasli u garazi, a Del Boj cuje cifru I pada u nesvest, ili kad navlaci Bojsija na pokeru, pa ga na kraju odere, ili kad vodi Rodnija u Spaniju kao 14-o godisnjaka I dobiju na lutriji million pezosa...ma stvarno genijalna serija...

milos

pre 3 godine

smesnija scena je bila kad Del treba da leti na paraglajderu,Rodni kao treba da ga izvuce iz toga pod izgovorom da mu zvoni telefon u autu a oni i nemaju telefon?

donja_crta

pre 3 godine

Ipak, kad smo kod ovd serije, red je spomenuti i genijalnog prevodioca - Nebojšu Cvetkovića! Čovek je prevodio Mućke, Simpsonove, Alo alo... Mislim da su ovo izvrsni prevodi, a o čoveku ne znamo ništa.

Јабучило

pre 3 godine

Кад овако читам наводе, готово да личи на Алан Форд! Што је заправо и тачно. Сличан друштвени миље.

besan ker

pre 3 godine

Scena kad deka ponosno silazi niz stepenice, a skupoceni luster razvaljen u 1000 komada, sa šokiranim facama Del Boja i Rodnija, je za mene najupečatljiviji momenat serije.

Stevo

pre 3 godine

A kad Del posalje Rodnijev crtez na decje takmicenje,pa pobedi i kao nagradu dobiju putovanje za troje, pa krenu Del i Kasandra kao muz i zena a Rodni sin hahhahahh

buzz dowan

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 17. septembar 2020 12:22)


What a plonker!!

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Meni je najbolji momenat kada Del Boj glumi ekstremnog sportistu pred zenskom i nalaze Rodniju da ga pozove na razgovor mobilnim u njihovoj trokolici a Rodni ljut zato sto ga je Del Boj ispekao u solarijumu na ponovljeno pitanje Del Boja pred liticom sa letecim zmajem da li to zvoni mobilni u kolima odgovara da oni nikada nisu imali mobilni u kolima.

Simon le Bon

pre 3 godine

Ne,ne,ne,nije ovo neko nemačko ili japansko đubre, ovo je novi fm radio, Musa, made in Albania!
I na kraju im Musa zapali bus...
E to je scena, Rodnijev ispraćaj pogledom busa koji leti u nebo dok priča u telefonskoj govornici sa Kasandrom...
Za svojih 46 godina, nisam video ništa smešnije...
Ali to je samo mali segment ovih vrhunskih komičara, ekipe koja je bila toliko spontana, prirodna, opuštena i familijarna, nikada više na žalost skup takvih majstora svog posla na jednom mestu...
Osamdesete, savršene serije, New wave muzika, to su bila vremena...
Da mi se ponovo probuditi recimo '82...
Moja Detelinara sva u drveću, graja dece iz Dositejeve škole, iz stanova se čuje Depeche Mode, Duran Duran, devojke nasmejane, život cveta....
Eh,kao da je prošao vek, dva...

Triger

pre 3 godine

Kasandra dozivi spontani pobacaj i Del tesi Rodnija u bolnici kako mora biti jak kada udje kod nje u sobu, kako nema plakanja i tugovanja... Ulaze njih dvojica u sobu i Del pocne da place i da vristi kao malo dete xD

Nenad

pre 3 godine

Popularnost Mucki kazuje da smo mi 1989. trebali da krenemo prema Engleskoj a ne ka Kini i Iraku. Bolje bi prosli sa starim nego ovim saveznicima u pokusaju.

Kuajing...

pre 3 godine

Scena kad Toni Anđelino peva Orbisonovu "Crying" u duetu sa Rakel, na proslavi rođendana majke jednog od lokalnih mafijaša. Tada se ispostavlja da Toni ne ume pravilno da izgovara određena slova. One zabezeknute face Delboja, Rodnija, mafijaša i ljudi u sali dok to slušaju. Neprocenjivo :D

John

pre 3 godine

Ima i ona scena kad igraju poker. I Del posle kaže Rodniju - "Znaš kako sam znao da (Bojsi) vara? To nisu bile karte koje sam mu podelio."
Tu je bilo i ono sa novčićem sa dve glave - Del nudi Bojsiju duplo ili ništa (ne sećam se baš najbolje) na bacanje novčića i kaže "Evo, Rodni neka kaže", a Rodni kaže "Pismo".

A za scenu propadanja kroz bar je u jednom dokumentarcu pričao scenarista ili režiser. Rekao je da je u jednom pabu prisustvovao sličnoj sceni, samo što tip nije pao na patos nego je uspeo da se zadrži.

taxi driver

pre 3 godine

Scena kada muvaju dve devojke u klubu i lažu kako je Rodni profesionalni teniser. Devojka ga pita sta misli o astroturfu, Rodni odgovara, ne znm to nisam pušio!

Holden Caulfield

pre 3 godine

Jedna od najsmjesnijih scena je ona kada Del nagovori Bojsija da usvoji dijete koje je rodila Njemica koja se zadesila tu kod njih a ne zeli ga,i sve u redu pristane Bojsi,Del naravno vec racuna koliko ce zaraditi i onda sve propadne zbog jedne "sitnice",dijete je crno...i onda Bojsi kaze Delu-pa moze li covjek ista kupiti od tebe a da nije roba sa greskom :))))

I konj i budala

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:22)

Znam ja zasto, a to sad najbolje i objasnjava koji ljudi mogu da navijaju za Federera: Oni bez imalo duha i duse.

Srdjan

pre 3 godine

"Why do only fools and horses work?" na naš jezik prevelo bi se "Pa, zar ne rade samo budale i konji?"
Naslov serije, naravno, referiše se na kokni izreku da samo budale i konji u životu moraju da rade, ali ta izreka nije šire poznata, čak ni u Engleskoj, tako da je Džon Saliven napisao pjesmu u kojoj je objasnio o čemu se radi.
Naravno

zemunski trol

pre 3 godine

Ne mogu da verujem da ste zaboravili jednu od boljih scena, kada Rodni upozna Kasandru i laze da zivi u Kings Road. Kasandra ga ostavlja ispred tudje gajbe a Rodni moli Boga da ode vec jednom, dok u isto vreme izlazi pravi vlasnik kuce na prozor.

A da ne spominjem najvecu scenu ikada, koju su izgleda svi zaboravili, a to je trcanje Betmena i Robina.

Bice tri dana zalosti kada umre Del.

Mare

pre 3 godine

Deka Albert i scena kada opisuje kako je video lava.

He look at me i look at him and arrrr..and i pee myself
Its fine, everyone would do the same in front of lion
No, i mean now when i say arrrr i pee myself :D

GM

pre 3 godine

Podsecanje na gledanje ove serije, vraca osecaj koji je to pruzrokovalo... a to je neki mir, opustenost, smeh i sreca... jednom recju bezanje iz realnosti i problema koji se gomilaju.

Sam taj osecaj vraca zelju da se serija ponovo gleda i na taj nacin zaborave svi problemi i uziva kao u nekom paralenom svetu, kao da se ucestvuje u seriji i samo osmeh na licu.

Brkajlo

pre 3 godine

Za mene ima i par dražih scena, iako je navedena zaista među najprepoznatljivijima:
1. Luj XIV
2. Još jedan par kečeva.
3. My grandma didn't estimate it, she nicked it. (za sliku na aukciji)

Alberte, vraže jedan...

pre 3 godine

Kad odu u ono francusko selo gde se Albert krio tokom okupacije, a ono svaki drugi stanovnik istog, pljunuti Albert (nabijen, ćelav, gusta brada....).

POPovanje

pre 3 godine

A šta reći. Gledao punoooo puta, i iako gotovo sve replike znam napamet smejem se kao da gledam prvi put. Mućke toliko volim da mi je čak i muzika na mobitelu s najavne špice.

Munzeovac

pre 3 godine

Satelitski risiver, koji je u stvari ukraden sa aerodroma, za navodjenje aviona (scena na kraju, kad avion ide ka zgradi u Pekamu ???)

KOSTA1703

pre 3 godine

Ovu ste zaboravili.....

Rodni je poznati teniser a Del njegov menadžer, muvaju neke ribe.
-Igra na astroturfu i na travi- kaže Del
-Šta se tebi više svidja, trava ili astroturf?-pitaju devojke.
-Ne znam, nisam nikad pušio astroturf.

donja_crta

pre 3 godine

Meni su legendarne scene sa Albertom, kad objašnjava kako su potopili američki nosač aviona i u Margejtu, kad priča kako su se smrzli u ruskim konvojima ?

wasp

pre 3 godine

Bojsi kod njih u stanu i stalno gleda kroz prozor.Na pitanje o čemu se radi, kaže gleda da mu neko ne ošteti automobil.Del : u našem kraju to ne rade..
Bojsi: ovde da Boing 747
leti niže poskidali bi mu
točkove....

dany2806

pre 3 godine

Meni je jedna u moru kultnih scena ona kafa Rodni poslije svog vjenčanja dolazi kod Dela, sjeda u fotelju, uzima novine... A ZABORAVIO DA IMA SVOJU KUĆU I ŽENU... FENOMENALNI SALIVEN...

Marko BG

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:22)
Nisi ti u winklu, em ti je Rodzer idol em ne volis Engleski humor, verovatno si navijac Celsija ili tako nesto.

milan010

pre 3 godine

Del Boj i Rodni muvaju dve devojke u kafiću i Del laže da je Rodni profi teniser a on njegov trener. Rodni zeva sa strane a devojke ga pitaju koja mu je omiljena podloga, trava ili astroturf. On pogleda devojke, one ponove pitanje: trava ili astroturf? Kaže Rodni: ne znam, astroturf nisam pušio. ?

Jr

pre 3 godine

Albert: "Hladno vam je li? Ne znate vi deco šta je hladnoća. Niste bili sa mnom u ruskim konvojima. Jedne noći je bilo toliko hladno da mi se plamen na upaljaču zaledio." :)

?

pre 3 godine

Dve scene koje ne navodite.
Prva je kad se Rodni smuva sa starijom zenskom. I kad kaze Delu i deki da ona ima 40ak godina (mislim 45), Del kaze, pa suvise je stara za mene. A deka iz pozadine: 'cak bih i ja morao dvaput da razmislim'.
Druga kada idu na pecanje a upadne im u kucu odbegli ludak. I tera Dela da igraju bilijar, samo, kaze, Del mora da ga pobedi, posto ludak ne voli da pobedjuje (tata ga terao kad je bio mali). A Del samo slozi facu i kaze 'ocemo u pet funti?'

majtimajk

pre 3 godine

...ili kad Rodni pita Trigera, zasto ga stalno zove Dejv, a ovaj mu odgovara - pa tako ti je ime! Onda je Rodni potrosio vremena da mu objasni da se zove Rodni… I posle krace pauze i onim blago-telecim pogledom, Triger pita: "Are you sure"?

brm

pre 3 godine

Na ovakvo glasanje je sigurno imalo uticaja jer na YT postoji jedan video sa ovom scenom koji glasi, parafraziram "najbolja scena iz Mućki" i tamo stoji pa bar 7-8 godina, i onda često mnogi to tako i vide i sete se najpre ove scene u tom kontekstu.

Za mene su bolje mnoge druge scene. Npr. kad Del vadi dva para asova protiv Bojsija, ili kad je Bojsi smeje Delu što hoće da kupi RR, pa mu onda pokaže ček. Isto, kada svojoj devojci koja mu je ukrala sliku i prepisala na sebe i dobila potvrdu da je kod njih generacijama u porodici, kaže za vreme aukcije da je slika ukradena i da nije znao kako da je se reši. To mi je ovako sa vrha pameti...sigurno bih se setio još nekih koje su meni draže.

Blek Sten

pre 3 godine

Scena kada pada luster je istinita, taj događaj je Džonu Salivenu, piscu Mućki, pričao otac, to se desilo u firmi za koju je on radio. Kada je to čuo, Saliven je pao na pod plačuči od smeha a otac ga je samo nemo gledao i onda mu rekao, "ništa nije smešno zbog toga je nekoliko ljudi izgubilo posao". Ovo je naravno kasnije u baru, autor Mućki ispričao Del Boju koji je odmah skočio sa stolice i rekao "ovo moramo da stavimo u šou".

Alex

pre 3 godine

Nisu oni popularni kod nas jer su se snalazili i dovijali na razne načine da prežive. Oni su popularni kod nas jer su DUHOVITI, imaju odlične dosetke ,što može da se vidi i iz ovih nekoliko rečenica koje ste naveli. E, to ne može svako da razume a ne može ni da smisli. To mogu samo narodi i ljudi sa razvijenom emocionalnom i socijalnom inteligencijom. Nećete valjda da očekujete da jedan emotivno otuđeni German ili Skandinavac razume ove stvari? U tome leži veličina ovog serijala i nije za svakog.Pozdrav!

Ivan ZG

pre 3 godine

Ova serija mi dođe kao ekranizirani strip Alan Ford. Sve je malo karikirano, ali sve skupa urnebesno smiješno. Te situacije, face.
Nije lako napraviti takve dijaloge da izgledaju beskonačno glupo, a uvjerljivo. Tu je naivni Rodni, glupi Brzi, Pohlepni Bojs(z)i...
Ekipa snova.
Pa onda Del jeftino nabavi prave kožne kofere ze koje nema šifru za otvaranje, videokamere koje su veće od metra iz Rusije, pokvarene kosilice koje jedva proda, a kupio ih Rodni duplo skuplje preko posrednika pa se Delu hvali kako je dobar posao sklopio...
Svaku sam epizodu gledao valjda 3 puta, a mogao bi još toliko i ne bi mi bilo dosadno.

Mare

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:22)

Ovakvo trolovanje ipak zasluzuje odgovor. Posto sam ziveo u Engleskoj, malo ih i poznajem. Za njih mozes da kazes razlicite stvari: da su kolonijalisti, rasisti, elitisti, autisticni, ksenofobicni, odbojni u komunikaciji, o konstantnosti njihove spoljne politike prema Srbiji da i ne govorim... Ali jednu stvar im niko ne moze osporiti - neverovatan smisao za humor. U tome su neprevazidjeni majstori: Monti Pajton, Falicni pansion, Crna Guja, Mucke, Nepristojni muskarci, da nabrojim samo meni najmilije..

Brzi

pre 3 godine

Scena kad Majk i Triger doteraju kući Dela koji se izlomio na paraglajderu. Triger govori da je Del pao na televizijski relej. Rodni pita da li je nešto slomio(misleći na Delove povrede) a na to će Triger: "Misle da se televizijski relej više ne može popraviti".

YNWAzija

pre 3 godine

Milion scena ima zbog kojih sam plakao od smeha, ali ako bih morao da izdvojim jednu, scena kad skidaju onaj džinovski luster da ga šatro očiste i repariraju i postave se ispod pogrešnog... :)))

Zuba

pre 3 godine

Scena kada Bojsijevo cerekanje prelazi u sok kada mu Rodni pokaze papir sa racunom od para prilikom kupovine Rols Rojsa za Del Boja.
A sta tek reci za aplauz koji dobijaju prilikom ulaska u Raginu Glavu posle aukcije sata.
A tek cuveni Pekamski izvor pijace vode.

Mogao bih ovako do jutra. Nego jedina dobra stvar kod ovih maski u GSP-u sto nisu gledali moje cerekanje dok sam citao vase komentare i secao se svih scena koje ste nabrajali.

pomorac

pre 3 godine

Kad Del Boj konacno uhvati skupog leptira na sred jezerca, i drzi ga izmedju saka, i naidje Denzil na rolsuama, Del da mu pokaze leptira otvori sake, a Denzil mu da petaka...Delova uzasnuta faca koja traje 3 sekunde, i onda samo otrese prasinu od leptira, okrene se i krene prolaznicima da prodaje ogradu koja je bila oko jezerceta...

Trotter iz Niš

pre 3 godine

Malo Nišlija ovo zna osim nas "starih". Mi ovde imamo jednu pravu porodicu Trotter. Njihov pradeda je ostao u Nišu nakon 1919 kada su Britanci došli u Srbiju nakon savezničkog proboja solunskog fronta. Kao bolničar ili vojni lekar, nisam siguran, ostao je ovde u engleskom domu kod Učitelj Tasine škole, i oženio Nišlijku. Nakon ćetiri generacije sad su srpski Troteri i, ne, još se nisu obogatili. Žive u skromnoj kući s početka 20 veka. A i biznis nikako da krene. I mi Nišlije Trotere za trku imamo.

đed_đuro

pre 3 godine

Ona scena kad odu na maskenbal obučeni kao Betmen i robin, a tip kod koga je žurka trebala da bude umro u međuvremenu, pa su mu organizovali bdenje, svi u crnini sem Dela i Rodnija.

big lebowski

pre 3 godine

A kad biraju predednika stanara zgrade, u sali aktuelni predsednik u ostavci, Triger i Rodni. I predsednik predlozi Rodnija za tu funkciju, i stavi predlog na glasanje. Za su predsednik i Triger, a Rodni je protiv ?. I posto je nadglasan, postane novi predsednik saveta stanara. Kraljevi!

Something like that

pre 3 godine

Kada Rodni zaljubljeno cvrkuće preko telefona dok razgovara sa Ajrin MekKej na šta ga Del upita ko je to na telefonu. Na to će Rodni mrtav ladan - Miki Pirs. Del umalo da povrati doručak, upozorivši Rodnija da to više ne radi, jer u njihovoj familiji "takvog nečeg" nikad nije bilo.

Igor Gavran

pre 3 godine

Cak ni blizu. Najbolja scena je sa Oonom Kirsch, kad Rodni zamoli Dela da mu kupi casopis za odrasle, ali diskretno, posto bi prodavacica mogla da pomisli da je nastran: "Exchange and Mart and give me one of your dirty magazines darling, will ya? Rodney, which one do you want?"

Back in Black

pre 3 godine

Svaka scena u kojoj se pojavljuje Triger je najbolja svih vremena.A ona scena kada Del Boj pada sa šanka je najbolja u univerzumu.Ko nije dugo video neka ukuca "Del Boy falls"

Mućkalo

pre 3 godine

Ono kad prodaju fluorescentnu boju, kradenu od železnice, nekom Kinezu restorandžiji, pa ih on zove da se žali iz te prostorije sa sve naočarima za sunce. Pa se sete da su ofarbali time i majčin nadgrobni spomenik.

bre

pre 3 godine

Mućke...neću da pišem po stoti put koliki sam fan iste, ali mi je serija bukvalno život spasila u najtežem trenutku u mom životu. Zbog nje nisam klonuo duhom. Naravno da je odlična pobednička scena. Moj favorit je ipak Rodnijev dejt sa nervoznom Neris kada on izigrava opasnog uličnog momka vozi je u Reliant Regalu u provaljuje iza sebe pankere sa kojima se prethodno sukobio. I počinje trka, a ja počinjem da plačem od smeha. Svaki put, pa i malopre :)

Андреј

pre 3 godine

Ако погледате коментаре, скоро ниједан нема негативну оцјену. То довољно говори о самој серији...

Milos

pre 3 godine

Meni je najbolja scena kad prodaju sat na aukciju pa kad cuju pocetnu scenu prvo u nesvest pada Del boj i onda kad se prosvestio u hodnik Rodni objasnjava da se aukcija nastavila i kad se vraćaju i kad su culi sledecu cifru onda Rodni pada u nesvest i onda onaj deo u kolima kao mrtvi hladni i onda kao jer krecemo i picinju da se deru

Mickey O'Neil

pre 3 godine

Mikrotalasna rerna, partija pokera, Toni Anđelino, letenje zmajem, Mental Miki, PVC lutke, lusteri, kanarinac, pas Vojvoda i Albertove pilule za spavanje, dijamanti, trudna Nemica, video Mikija Pirsa u Delovom stanu,
vojvoda od Malberija, trgovac nakitom Arni, izlet u Margejtu, kradena antena
sa Getvika, Kuc-Kuc i tuča sa Albertom, voda iz Pekama, Arapin Gari ...

igor

pre 3 godine

Najuzasnija epizoda je kad se rodni muva sa vojvodinom ćerkom i kad odu u operu.
Jeste, to je DaVinci.
Nikadd nisam uspeo odjednom da je odgledam, od smeha i transfera blama

City Slicker

pre 3 godine

Scena jeste smešna ali mora da se posmatra u kontekstu cele epizode gde je Del Boj bio u fazonu "japija". Utripovao se da je moderno i cool biti "japi" pa je čitavo svoje ponašanje prilagodio tome, uključujući i odlazak u bar gde se "japiji" okupljaju posle radnog vremena. Čitava radnja je smešna do bola, a ovaj pad kroz šank je finale situacije koja se svakako pamti ceo život.

Long live!

pre 3 godine

Ova serija je za mene nesto najbolje sto se ikada pojavilo na tv ekranu. Jedine reprize koje mi nikada ne smetaju. Gledam kad god stignem i uvek se ponovo iscepam od smeha. Moj favorit je scena sa skidanjem lustera. Ludilo!

drinska divizija

pre 3 godine

Meni je jedna od najboljih scena u baru, kada Rodni glumi tenisera, a Del njegovog trenera. Startuju neke dve ribe i jedna ih pita na kojim turnirima nastupaju, a Del kaze samo na najvecim. Ona pita jeste bili na Vimbldonu? A Del odgovori, ne samo na najvecim turnirima. Posle toga Del kaze da Rodni igra na novoj podlozi koja se zove astroturf. Riba pita Rodnija sta je bolje trava, ili astroturf, a on, posto naravno nije slusao sta Del prica, mrtav ladan kaze ne znam, astroturf jos nisam pusio.

Dundjer

pre 3 godine

Ortak i ja u Dohi, u neko gluvo doba,uzimamo taksi. Kažemo taksisti adresu zgrade i on nas pita gde je zgrada tačno. Ortak mu kaže “Pered zgrade Qatar Airways” . Taksista pita “ A čime se vi bavite”? A nas dvojica u glas “ WE ARE KONKORD PILOTS”

Zema

pre 3 godine

A kad uhvate skupog leptira, pa im Denzel lupi pet... evo opet se kezim. Ili prvi deda koji ponavlja "žuti kanarinac, žuti kanarinac" sa onim akcentom... Uhhh, carevi.

Srki

pre 3 godine

Meni je najbolja scena kada Driskol braća ulaze u pab. "Here is a pound and I want change!". Dobra je i ona scena kada Triger objašnjava da je dobio medalju jer je 20 godina čistio ulice istom metlom haaahahahahaha

Nikola

pre 3 godine

Ne treba zaboraviti ni legendarnu epizodu kada Del i Rodni idu na zabavu obučeni kao Betmen i Robin i igrom slučaja spasu od pljačke neku odbornicu koja treba da odluči da li će stan pripasti njima. Na kraju uleću u tu kuću ne znavši da je zabava otkazana jer je domaćin preminuo a Bojsi je 'zaboravio' da im javi.

kiko

pre 3 godine

Uzivanje bi bilo gledati ih opet...samo da je to moguce.....da je vreme stalo....a svi mi isti.Kad sad gledam Delboya u drugim ulogama,omatorio i polako odlazi ali vidim ga sa Rodnijem i ekipom i dalje.Trajace vecno,sjajno

Ilija

pre 3 godine

Sve ste skoro nabrojali ali ipak ste zaboravili onu epizidu posle djedove smrti kad ujka albert upadne u podrum ragine glave nebili izvukao koju paru.Naravno to bi mu i uspjelo da del boy nije bio proklet pa htjeo vise.Na sudjenju kad advokat pocne nabrajati gdje je sve djed upadao u podrume i u tom trenutku face del boya i rodnija znaci plakanje.Neprevazidjena serija a meni je najdraze sto sam na tu seriju navukao i svoju djecu.Kad vidim da je i oni gledaju bez daha onda vidis da kada je nesto kvalitet rok trajanja nema.

You plonker!

pre 3 godine

Obožavao sam mućke i crnog guju. Alo alo i nepristojni ljudi su mi dragi i zabavni, ali ne tako smešni kao ove dve. A ove američke usiljene - kako sam upoznao tvoju majku, 2 i po muškarca i slično - sačuvaj me bože takvog humora.

leks

pre 3 godine

Au kakva serija, ni sa jednom je ne mogu uporediti. Nekako ti likovi su prirasli za srce. Mogao bih dugo nabrajati smesne scene, ali kada Rodni na putovanju ima kao 14 godina i Del i Kasandra ga trpaju neprocenjivo. Kaze rodni u trci skejtom bio je drugi, a Del mu kaze dok sam gledao bio si prvi, dok Rodni pao sam

Maui

pre 3 godine

Prica kad je Albert bio navigator na podmornici, pa su se sudarili u sred bela dana sa svojim nosacem aviona. A pri tom je japanska podmornica otisla. Kaze del, osetila se suvisno pored alberta.

Aleksandar

pre 3 godine

Prosto ne moze da se odabere koja je scena najbolja. Najjaca ikad serija. Setio sam se i scene kad Rodni dovede pandurku kucu. Delova faca neprocenjivo.

boki

pre 3 godine

- kada del boj i rodni muvaju neke cure pa pitaju rodnija šta više voli travu ili astroturf a ovaj odgovara da to nikad nije pušio astroturf

- kad del boj prije poletanja zmajem pita rodnija da li se to čuje telefon iz njihovog auta a ovaj odgovara da oni nemaju telefon u autu

- kad nagovore dedu da se iščudi kad čuje da rodni kaže da izlazi sa drugom djevojkom u bioskop

ovako se može do sutra nabrajati
jednostavno najbolja serija svih vremena.

Bob Rock

pre 3 godine

Кад Родни у очајању пита Тригера,... Зашто ме зовеш Дејв?
Каже овај, Па зар се ти не зовеш Дејв?...

Prosecana Estradna Zvezda

pre 3 godine

Tu nema kraja najboljim scenama: Luster, Paraglajding, Poker sa Bojsijem, Don Oketi, Pekam Spring, Spomenik, Imunitet za kradju Mikrotalasnih, Demijan, itd. itd. Sa Crnom Gujom, i Alo, Alo vrhunac Britanskog humora!

Dragan

pre 3 godine

Scena kad Rodni i Miki Pirs podignu onaj krš od kosilice koji su pazarili na aukciji.

Del im kroz zafrkanciju kaže: "To nije obična kosilica".
Na to će Rodni pun nade da pogleda u Dela a isti će šeretski: "To je pokvarena kosilica".

Toronto

pre 3 godine

Деда морнар: - "Био сам и на Титанику и на Лузитанији. Знате како су ме звали?"
Родни: - "Џона?" (код енглеских морнара митско биће које запоседа и потапа бродове)
Гушење, срце трокира...
(Баук или ала, 17. septembar 2020 20:13)

Jonah/Jonas je biblijski prorok a ne mitsko biće koje potapa brodove. Mornari su nazivali Jonah (Džona ili Jona kako mi izgovaramo) osobu na brodu za koju su mislili da je baksuz i da tu osobu prate loše stvari. A zašto baš Jona, uzmite Bibliju pa pričitajte Knjigu proroka Jone, pa će vam biti jasno.
Što se tiče Mućki, jedna od najsmešnijih scena meni je ona sa lusterima. Cela serija je fantastična.

Lugenc Dort

pre 3 godine

Svaka scena s Trigerom. Rodni objašnjava da je Vorhol rekao da će svi imati svojih 15 minuta slave, pa nabraja neke one-hit wonders, a kaže Trig ili recimo Gandi. Svi ga pogledaju začuđeno, a on onda "objasni" da je Gandi snimio samo jedan film i nestao s lica zemlje.

N

pre 3 godine

Albert spava zavaljen u fotelji sa sve keceljom, lopaticom i metlicom. Kako ce čuje otvaranje vrata, Albert pada na kolena i "čisti" kuću i kaže nešto u fazonu "Ceo dan čistim, moj problem je u tome što ne znam kada treba da stanem", a Del Boj podiže polu praznu flašu konjaka i kaže "Istina, istina..."

Štirlic

pre 3 godine

Legendarna serija! Stotine urnebesnih scena u desetinama sjajnih epizoda. Mnoge scene su nabrojane u komentarima. Meni omiljena epizoda je specijal u Majamiju i scena kad Del vidi sebe (Don Oketija) na slikama sa papom, Frenk Sinatrom... Njegov izraz lica... :)))))

101%

pre 3 godine

@King Roger
Ne moraš da se pravdaš pa nemoguće je da svi imaju zdrav smisao za humor....samo nastavi sa američkim bljuvotinama i uživaj u životu.

Mare

pre 3 godine

Baš sam nedavno završio sa gledanjem komplet svih sezona. Naravno gledalo se i ranije ali onako na preskoke, kad se uhvati na tv-u. Reko' daj bre da odgledam sve kao čovek!
Kakvo uživanje, kakav skup likova, zavoliš ih kao da su ti porodica.
Neobično mi kad njih dvojicu sada vidim, prosto mozak odbija da veruje da su omatorili, za mene će oni uvek biti Del Boj i Rodni koji se voze žutim kršem na tri točka. :)

Tenk

pre 3 godine

Meni je najjača scena i epizoda ona sa kanarincem kad kreče stan od onog Denzila. Pa ona scena kad Rodni dovodi kući onu trudnu nemicu sa stomakom do zuba a Del Boy priča na telefon pa kaže "izvini moram da prekinem iskrslo mi je nešto krupno" hahaha

petar

pre 3 godine

luster i scena kada del treba da poleti paraglajdingom. "nemamo telefon u autu". inace od ovde navedenih citata ovaj najbolji "Naravno da nije znao da pliva, imao je samo jednu ruku. Išao bi ukrug, zar ne? (Del Boj)"

Maximuss

pre 3 godine

Ima bas vrhunskih fora... Kada Del i Rodni muvaju neke devojke u klubu predstavljajuci se kao teniseri. Jedna pita Rodnija sta vise voli travu ili vestacku travu, a Rodni kaze, ne znam, nikad nisam pusio vestacku travu. Prijatelje i Mucke mogu 100 puta da gledam.

gargleblaster

pre 3 godine

@King Roger
Vidim da si redovna musterija ovde I molim te da se drzis svojih dnevnosportskih kladionicarskih tema koje mozak ne naprezu.
Svi smo zadivljeni sto znas I engleski (?) ali nedostatak smisla za humor (onaj koji napreze mozak) nije ono sto bi trebalo promovisati pred gomilom ljubitelja I poznavalaca.
Pitam se, kako izgleda zivot vas trolova I kako to podnose vasi roditelji jer moraju ziveti sa vama.

Mariano Markoni

pre 3 godine

Tesko je izdvojiti najbolju, ali meni je omiljena kada Rodni se posvadja sa Kasandrom i treba da ide u bioskop sa drugom a Del i Albert treba da se iznenade kada kaze da ne ide sa Kasandorom
I druga scena kada. Rodni kaze na recenicu od Indusa da im je imanje toliko da treba 4 sata da se vozis da bi ga obisao "i mi smo imali nekada takav auto"

Srdjan

pre 3 godine

Da nije možda i prevod Simpsonovih prebacivao na ekavicu?
Ili Alo Alo? ("Dobar jutar", "Hoćem prućiš s Ronija", "Imam loša nevest" - pozornik Krebtri, naravno)
(John, 17. septembar 2020 19:21)

Za Simpsonove ne znam, ali Alo, alo dolazi iz iste prevodilačke redakcije kojom je rukovodila Mignon Mihaljević. Dobar jutar i sve te fore su otud. Mućke i Alo, alo zajedno su debitovali krajem osamdesetih u Programu plus TV Zagreb. Stariji se toga sjećaju, a i mladi mogu nešto da nauče prije pisanja komentara.

Slucajni prolaznik

pre 3 godine

Kad im dodje Lisa na veceru i scena kad Rodni izladi sa sirom u ruci, a pre toga bio u solarijimu. Sav pregoreo i jos u belom odelu i Fel boy mu kaze Hawk. Ubedljivo najjaca pojedinacna scena..

Kizamen

pre 3 godine

Scena kad im dolaze neki gosti, a deda gleda 2TV-a... Pitaju ovi što deda gleda na dva TV-a... A Del mrtav ladan odgovara:zato što je treći na popravci..

samo mucke

pre 3 godine

smesnija scena je bila kad Del treba da leti na paraglajderu,Rodni kao treba da ga izvuce iz toga pod izgovorom da mu zvoni telefon u autu a oni i nemaju telefon?
(milos, 17. septembar 2020 11:13)

Tako je, jedna od.
A ovaj onako res pecen - odakle nama telefon. Kidanje.
Ali i prva scena kad se pojavljuje u kolicima izlomljen, znaci kidanje. Ili kad krene da ustane iz kolica pa shvati da se z...bao. Kidanje.
Suze mi idu, najjaci svih vremena.
Kada drzi pice u obe ruke i konabarica treba da naplati zavlacenjem ruke u dzep. Ne taj dzep, drugi dzep ... Kidanje.

Slavica

pre 3 godine

A kad Del posalje Rodnijev crtez na decje takmicenje,pa pobedi i kao nagradu dobiju putovanje za troje, pa krenu Del i Kasandra kao muz i zena a Rodni sin hahhahahh
(Stevo,

Joj Stevo živ bio :) podseti me kako smo nas tri zbog te epizode izbačena sa časa
Gde je Rodni? Eno ga sanka se sa drugarima hahah

kako je lepo biti glup

pre 3 godine

-Albert kaže da pije rum jer kruti pisaljku.Marlin se nadovezuje "Daj jedan i Bojsiju" ;
-Poker sa Bojsijem i Rodni,koji na kraju,kad Del bacaš novčić za opkladu za kraj,kaže "glava" iako zna da je novčić sa dva pisma;
-jedna od najstarijih kad Rodni, u ranoj mladosti uleće u šemu sa Ajrin MkKej kojoj je muž naš robiji i koja ima preko 40 godina.Kad ga Del ispituje koliko ona ima godina,polako licitira,diže godine,pa kad Rodni kaže da ima 40 i neku,deka ga zakucava "za nju bih i ja razmislio"

fidelio

pre 3 godine

Pored nabrojenih mogao bih dodati.. Kada je Del nadmudrio Slejtera u stanici. Onda do hala i natrag kada je na kraju serije bacio pare kroz prozor jer je mislio da su lazne. Lutke na naduvavanje. Rodni kada se zabavljao sa policajkom..prodaje vode iz cesme. I jos dosta dosta toga

Vladan R

pre 3 godine

Meni lično, ova scena jeste, jedna od prvih asocijacija kad se spomenu Mućke. Mada bez Trigera, i rebusa u kojem se prvo našao, kad mu je Delboj, nestao iz vidokruga, a onda novog rebusa, kad se opet pojavio, scena ne bi bila ni blizu toliko urnebesna.

VS

pre 3 godine

jolly boys outting... kad legnu da spavaju i kreće priča...

boleli me obrazi dva meseca od ekstremnog smejanja... dobio spazam mišića

ThoR

pre 3 godine

A kada se Rodni skrivao u prostoriji na vrhu njihove zgrade. Del Boj ga provali i dođe gore po njega. Uzima gutljaj vode iz neke posude, a Rodni mu kaže: " POsle svega što sam radio u tu vodu, ja je ne bih pio da sam na tvom mestu".

John

pre 3 godine

A da ne spominjem najvecu scenu ikada, koju su izgleda svi zaboravili, a to je trcanje Betmena i Robina.

(zemunski trol, 17. septembar 2020 13:09)

Scena je "reprizirana" na zatvaranju Olimpijskih igara 2012. Mada nisu njih dvojica...

Sanja

pre 3 godine

Meni je bilo smešno kad dođu policajke u Raginu glavu, a Delboj počne da ih skida, misleći da su striptizete. Ili kad su bili zarobljeni u supermarketu, pa Albert odglumi srčani udar, ali ga svi iskuliraju.

Njakalo

pre 3 godine

Za mene i scena kada menjaju lustere spada u isti rang "pad kroz šank" , jer je totalno neočekivano, toliko dugo su gradili tu scenu i onda "BUM" :)))))))))))

vjeran

pre 3 godine

scena kada rodney i del boy pričaju s dvije žene i upucavaju se. kaže del boy da su oni profesionalni tenisači. jedna žena pita rodneya da li više voli travu ili sintetiku a on odgovara da sintetiku još nije pušio...

mahir

pre 3 godine

Epizoda sa Delovim drugom iz mladosti koji je otisao u Australiju i dolazi da kupi auta od Bojsija, ona scena kad mu Del skine periku a prije toga se kladi sa Bojsijem da je frizura laznjak je vrh, pa tek one zajebancije s njegovom celom ostalih iz ekipe, neponovljivo. Ljudi,ovu seriju treba proglasiti za religiju.

Srdjan

pre 3 godine

Neko je spomenuo g. Cvetkovića kao prevodioca. Mućke je izvorno prevodila Mignon Mihaljević sa TV Zagreb i ako nekome treba da se zahvalimo onda je to ona. Pokojna g. Mihaljević je izvršila i lokalizaciju jezika serije, stvorila imena i izraze koje pamtimo. Cvetković je to prebacio na ekavicu, eto, toliko je on zaslužan.

Срба

pre 3 godine

Лустер убедљиво,никад се нисам смејао као када сам први пут видео ту сцену

Баук или ала

pre 3 godine

Деда морнар: - "Био сам и на Титанику и на Лузитанији. Знате како су ме звали?"
Родни: - "Џона?" (код енглеских морнара митско биће које запоседа и потапа бродове)
Гушење, срце трокира...

Ovo je doba železnice

pre 3 godine

Niko nije spomenuo fosforescentnu boju za tunele kojom su farbali sobu nekom Indijcu, pa zidovi sljaste, on stavio naocare za sunce i cvili "What have you done to my walls?" Del mu objasni da je to nova boja koja stedi energiju i kaze "Razumem, vidimo se ujutru".
- Hoce da mu vratimo pare?
- Ne, hoce da mu okrecimo i dnevnu sobu.
Spominjali ste spomenik koji svetli ali meni je i ova scena iz te epizode simpaticna.

Popravni

pre 3 godine

@King Roger
Nine je na nemačkom "ne", a Rodni je shvatio da je rekao devet i povezao to sa brojem njenih prstiju, biće da nisi shvatio.

majtimajk

pre 3 godine

Znam engleski ali brate stvarno ne razumem sta je tu toliko smesno.Ukusi su definitivno razliciti.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:26)

- kako inace objasniti da neko iz Srbije obozava onu slinu, Rodzera!? Tu se vise ne radi o ukusima vec o karakteru coveka. Slina slinu privlaci.

I budala i konj

pre 3 godine

Лустер убедљиво,никад се нисам смејао као када сам први пут видео ту сцену
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Срба, 17. septembar 2020 15:58)

Luster, naravno. Uvek se smejem, ne samo kad gledam, vec i kad se samo setim te scene.

neko iz mase

pre 3 godine

...znači odoh od prve epizode da je gledam , čitam i smejem se komentarima. i ako sam je odgledao celu ,nisam je gledao već godinama i sada eto dobio želju

Bro

pre 3 godine

Meni su najdraže scene iz svakodnevnog života, kad sede na foteljama i gledaju 2 TV-a, kad deka spremi neku zagorelu klopu ili prepucavanje u Raginoj glavi...

Amigdala

pre 3 godine

Epizoda kada Del na crnoj berzi kupi odašiljač za navođenje aviona misleći da je Bojsijeva satelitska antena. Rodni u debaklu jer je puko pare za hotel, Kasandra sletela na drugi aerodrom, avio saobraćaj u kolapsu širom Evrope i finale u kom avion okreće ka njihovoj terasi u Pekamu. What a plonkers! :D

urke

pre 3 godine

duo ,
poredis serije Nepristojni ljudi i Mucke?
Mucke su svetlosnim godinama ispred.Cak sta vise,serija Nepristojni ljudi vrlo opravdava svoj naziv....

Milan

pre 3 godine

Tesko je izdvojiti jednu stvar, ali nikad necu zaboraviti epizodu u kojoj ganjaju onog leptira, na kraju ga uhvate, a drug na rolsulama pljesne po dlanovima Delboja u znak pozdrava. A na dlanu je leptir mokrih krila.

During the war...

pre 3 godine

Scena kad su u kuhinji u vili bogataša sa čijom ćerkom se Rodni muvao. Sedi Albert sa kuvaricama i batlerima i priča kako su u njegovoj familiji svi tradicionalno, mornari. A onda se "pohvali" kako mu je rođak bio oficir za bezbednost na Titaniku :D

mali mikica

pre 3 godine

A kad upadnu obuceni kao Betmen i Robin na sahranu?! Secam se da sam vristala od smeha kad trce kroz onu izmaglicu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikolina, 17. septembar 2020 15:25)

I onda nastavak sa Trigerovim pitanjem: "Vi sigurno niste culi da je Henri umro?".
Za mene je to vrhunac serije ali naravno tesko je izabrati jednu scenu verovatno ona i ne postoji posle toliko maestralnih.

DuckyDuck

pre 3 godine

A Sheffid steel... Kad ucjenjuje Bojsija da ga ubaci u Masone, pa preko telefona priča sa Marlene, spominjući ŠEFILD, gdje Bojsi ima ljubavnicu, a u stvari priča o udici za pecanje ribe iz Šefilda...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dany2806, 17. septembar 2020 20:08)

Ovoga sam se setio kad sam iznajmio stan i u njemu zatekao nozeve napravljene od Sefildskog celika :)

Mucke na citav zivot uticu

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Ja sam imao tu sreću da vrativši se od drugara gde smo konzumirali najpoznatiji proizvod iz Jovanjice, prvi put pogledam dve vezane epizode u kojima Rodni i Kasandra osvežavaju brak roll play-om, Rodni kao gladijator (Russel Craw), a ona kao policajka. U toj epizodi Del Boy učestvuje u kvizu. Trigger svraća dok se svi spremaju jer će Del Boy da ga vozi u bar, a Dave ga pita zašto kad on živi bliže baru nego oni i to sa druge strane. Onda mu pusti neku simfoniju koju ovaj nazove karaoke verzijom jer nema reči. Kviz je bio totalni hit. Ja sam se smejao kao što nisam duugo, dugo. A ove legdarne scene na koje me podsećate u komentarima, necu nikad zaboraviti. Kao da sve likove lično poznajem. Hvala im!

mali radojica

pre 3 godine

@Slavko ne znam gde i kako se ti informises i da li si ikada ziveo negde van Balkana ali da te malkice prosvetlim. Ova serija zajedno sa Crnim Gujom i Nepristojnim muskarcima je u prvih 6 sitkoma u skoro svim zemljama Evrope ali i sire. Serija Alo ALo iako veoma zabavna je u stvari ta koja nije naisla na neki veliki odjek narocito u Francuskoj(jer se sprda sa La Resistance)ali i u nekim drugim zemljama koji naciste pamte po mnogo cemu drugome. A s druge strane ako pogledas na IMDB listi najpopularnijih sitcoma videces da se tu nalaze i neke potpuno nezanimljive i krajnje cudne serije koje ne mogu da te nasmeju cak i da popijes po neku. To su serije tipa Arrested Development,The Larry Sanders Show,Scrubbs,Frasier,zatim izuzetno dosadni Parks and Recreations i krajnje bljutavi Family Guy. Na toj listi nema nijedne od ove tri fenomenalne Britanske serije iako po komentarima na samom IMDB mnogi sastavljacu te liste mnogo stosta zameraju a medju prvim zamerkama je nedostatak Britanskog humora i serija.

Dejan

pre 3 godine

Kada Delu stižu rezultati testa, čita: "my test is negative" i hvata se za glavu A deda i Rodni zabrinuti, dok Rodni nije ukapirao da je to ustvari dobro.

anotherplace

pre 3 godine

scena kad rodni treba da izadje sa nekom devojkom nakon raskida sa kasandrom,pa del objasnjava stricu albertu da treba da izgleda iznenadjeno....

mighty banana

pre 3 godine

Toj fori sam se najviše smejao, ali celu scenu koja me je dovela do suza u Španiji sa dedom u zatvoru, od početka kad uđu do kraja kad čuvar zavrne Dela za pare je vrištanje.

rodny

pre 3 godine

Odlicna scena ali ipak scena kada deka odvija luster,a Del Boj i Rodni cekaju kod drugog lustera nesto najsmešnije sto sam video za svoje 43 godine......

Bor'ša

pre 3 godine

Kad im dodje Lisa na veceru i scena kad Rodni izladi sa sirom u ruci, a pre toga bio u solarijimu. Sav pregoreo i jos u belom odelu i Fel boy mu kaze Hawk. Ubedljivo najjaca pojedinacna scena..
(Slucajni prolaznik, 17. septembar 2020 11:57)
- Roders, ličiš na šibicu: tanak, dugačak, sa crvenom glavom.
Ali zato mu je Rodni vratio punom merom sa onim "Pa mi uopšte nemamo telefon u kolima".
Možda ipak najjača epizoda... bar meni. Plačem od smeha uvek. Kakvi divni ludaci!
(Cune, 17. septembar 2020 15:20)
Da, da... Ubedljivo najjaca epizoda!

Dino

pre 3 godine

Nisam znao da je nas Bojsi jalova Jaffa.Sta?Pa,Narandza bez kostica.
ps Kad Bojsijeva zena saopstava da je u njemu problem sto nemaju decu

dany2806

pre 3 godine

A Sheffid steel... Kad ucjenjuje Bojsija da ga ubaci u Masone, pa preko telefona priča sa Marlene, spominjući ŠEFILD, gdje Bojsi ima ljubavnicu, a u stvari priča o udici za pecanje ribe iz Šefilda...

Cune

pre 3 godine

Kad im dodje Lisa na veceru i scena kad Rodni izladi sa sirom u ruci, a pre toga bio u solarijimu. Sav pregoreo i jos u belom odelu i Fel boy mu kaze Hawk. Ubedljivo najjaca pojedinacna scena..
(Slucajni prolaznik, 17. septembar 2020 11:57)
- Roders, ličiš na šibicu: tanak, dugačak, sa crvenom glavom.
Ali zato mu je Rodni vratio punom merom sa onim "Pa mi uopšte nemamo telefon u kolima".
Možda ipak najjača epizoda... bar meni. Plačem od smeha uvek. Kakvi divni ludaci!

N

pre 3 godine

Alber spava zavaljen u fotelji sa sve keceljom, lopaticom i metlicom. Kako ce čuje otvaranje vrata, Albert pada na kolena i "čisti" kuću i kaže nešto u fazonu "Ceo dan čistim, moj problem je u tome što ne znam kada treba da stanem", a Del Boj podiže polu praznu flašu konjaka i kaže "Istina, istina..."

Nikola

pre 3 godine

Stvarno serija za sva vremena imam 19. godina i ne znam dal ima bolje serije od Mucki a Del Boy najbolje opisuje radnicku klasu Balkana

I Delovo poznavanje "francuskog" (haha)

pre 3 godine

Scena kada farbaju spomenik na groblju fluorescentnom bojom (jer su želeli da ga srede) i Rodnijev komentar na "rezultat" tog rada (da ne otkrivam sve, ako će neko iznova da gleda).
I, scena kada se Bojsi pretvara da je lekar (uz reči: "Let the doctor see the patient.", dok pokazuje rezervaciju sa stola, kao legitimaciju (ili tako nešto); da bi skinuo sa ruke koferče trgovcu nakita, kome je nedugo pre toga "pozlilo").

caokliperi

pre 3 godine

1. najjači lik - miki pirs
2. stajling dellboya - kratka jakna, blede farmerke, bele patike i ona kapa
3. Lice dellboya kada je video don oketija na slici 3 x 3, zatim objasnjavanje rodniju gde su oni ustvari i kod koga

NEPROCENJIVO

alex

pre 3 godine

A kad ujka Albert greškom popije kereće lekove pa nakon ispiranja stomaka Del Boj dođe po njega u bolnicu:"Alberte (zvižduk), dođi, dođi..."

Slavko

pre 3 godine

Ova serija je dobra i uvek se slatko ismejem kada je gledam.
Ipak, ima jedna istina koja boli.
Dok nigde u Evropi nije u top 10 sitkoma, kod nas je na prvom mestu, najvise zbog toga sto su mucke i prevare da bi se doslo do novca u nasem mentalitetu.
Mi ove karaktere bolje razumemo od Nemaca ili Svedjana jer svercujemo raznu robu, varamo drzavu za porez, preprodajemo, varamo u skoli, na poslu itd

Jasna

pre 3 godine

Legendarna serija, mogu da je gledam stalno. Mislim da sam citala negde da ova scena nije bila ovako planirana, samo je barmen zaboravio da spusti pult nazad pa je ostala tako kako je... ma koliko puta je pogledala uvek se smejem kao da je prvi put vidim. Mogli bi ponovo reprize, ne bi imala nista protiv.

Srki

pre 3 godine

Kada Driskol braća ulaze u pab i jedan od njih daje funtu da časti celu kafanu i traži kusur. Ili kada Triger objašnjava da je dobio medalju jer je 20 godina čistio ulice istom metlom haaahahahaha

Brkajlo

pre 3 godine

If it's a girl, they gonna name her Sigourney, after some actress broad and if it's a boy, theys gonna name him Rodney, after Dave...

John

pre 3 godine

a i mladi mogu nešto da nauče prije pisanja komentara.
(Srdjan, 17. septembar 2020 20:52)

Stariji bi mogli malo da uključe mozak (ako im još uvek funkcioniše) i sete se da su Simpsonovi ovde išli u isto vreme kao i u Hrvatskoj, ako ne i ranije i nema šanse da je to moglo da se desi.
A mogli bi i stariji da nauče (ako već ne znaju) da se, ma koliko bili isti/slični, srpski i hrvatski, ne mogu "prevoditi" prostim prebacivanjem ekavice u ijekavicu ili obrnuto (ili tako što bi se zamenile tisuća i hiljada)

P.S. Naravno, morao je neko i na vesti o "Mućkama" da se javi da pametuje...

Gde ja živim

pre 3 godine

Ova scena naravno.

Dekina ispovest o krijumčarenju oružja.

Slejter ispituje Dela o ukradenim mikrotalasnim: "Sorry, Del Boy. I'm just reading these descriptions of the Phantom of the Market! Oh, it's good, Del. It's good! According to you and your family, we are looking for a 6ft 7 in dwarf, aged between 15 and 50, a white male with oriental features, who's as black as Newgate's knocker! And, oh yeah, he wears a deaf-aid!

Albertov užasnuti izraz lica.

Bojsi, Marlin, beba i Luj Armstrong.

Lutke na naduvavanje.

Na kraju šlag na tortu, bogaćenje i aplauz u Raginoj glavi.

Mnogo scena i ne mogu svih da se setim trenutno. Jedna od najboljih stvari koje je ljudski mozak ikada izmislio u sferi zabave.

Vanja LFC

pre 3 godine

Moze izvuci stotine fora iz Mućki. Krsna koja je previdena...
Del Boy i Trigger u priči:
Triger: "I've never met my father."
Del Boy: "So what was his name, what does it say on your birth certificate?"
Triger: "Some soldiers".
Dva minuta mi ke trebalo da se opasuljim.
Naravno, uz padanje u nesvest na licitaciji, sa lusterima, scena za šankom jeste najbolja. Pogotovo kada se uzme u obzir da je snimana na keca...bez ponavljanja a čak je i vino oatalo u čaši. Nema boljih od njih.

2CRAZY

pre 3 godine

Ma daj, bilo je deset puta smesnijih scena od te.
Ona kad se Rakel poradja, ona kad se ona strankinja poradja, petak 13 kad odu da pecaju ribu, pa ih napadne manijak iz ludnice itd...

Рајко

pre 3 godine

За мене једна од најбољих сцена је кад Дел Бој и Дејв крену на маскенбал маскирани у Бетмена и Робина.Наравно,ауто им се квари пре него ...
Ма шта ја ту вама препричавам када вам је, као и мени, та епизода позната до најситнијих детаља.

Emilio Pascucci

pre 3 godine

Luster i ova scena neprevazidjene u televizijskoj antologiji zajedno na scenom kad pijani prijatelji Žika i Milan skaču u vodu, pa Žika u zadnjem trenutku odustane

John

pre 3 godine

Cvetković je to prebacio na ekavicu, eto, toliko je on zaslužan.
(Srdjan, 17. septembar 2020 18:57)

Da nije možda i prevod Simpsonovih prebacivao na ekavicu?
Ili Alo Alo? ("Dobar jutar", "Hoćem prućiš s Ronija", "Imam loša nevest" - pozornik Krebtri, naravno)

ja

pre 3 godine

Znao sam koja je scena u pitanju i pre nego što sam pročitao tekst članka. Ja ne znam da li sam se u životu više smejao nego kad je Del propao kroz šank. Takođe urnebesna je scena kad odluči da se ženi, pa kad, mrtav pijan, upada sa šampanjcem u stan, a vrata, koja nasilno otvori, se rikošetiraju i zveknu ga po tintari.

прастари мрмот

pre 3 godine

Негде сам прочитао да он у ствари није ни знао да је шанк отворен, уопште није било у сценарију али су оставили тај снимак, као непоновљив и спонтан...

beki

pre 3 godine

Jedna od boljih scena je kad Rodni pusti sekretaricu koju je Rekel kupila del boju i sazna za medicinslu sestru,a u tom trenutku ulazi del boy i peva da je djavolak ???

Sasa

pre 3 godine

Boze koliko je ovo genijalna serija, za mene najbolja svih vremena i mogla bih vecno da je gledam !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mici, 17. septembar 2020 10:06) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Sve zavisi od subjektivnog osecaja, sto je potrebno postovati.
Objektivno, ima ih mnogo koje su bile vrhunske, koje se mogu nazvati jednim od najboljih u istoriji. Svakako je deo te grupe i Alo Alo.

Roki

pre 3 godine

Mnogo je smešnih koje su neprevazidjene. Meni omiljena emotivna scena je kad Kasandra i Rodni izgube bebu, a Rodni ne uspeva da se izbori sa tim. Del ih namerno zaglavi u liftu da bi ga naterao da priča o tome.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Scena kada muvaju dve devojke u klubu i lažu kako je Rodni profesionalni teniser. Devojka ga pita sta misli o astroturfu, Rodni odgovara, ne znm to nisam pušio!
(taxi driver, 17. septembar 2020 13:34)

Pita ga da li više voli astetorf ili travu.

Sledece godine u ovo doba bicemo milioneri

pre 3 godine

Mnogo volim Mucke evo zbog ovog clanka idem da odgledam neku epizodu.Strasno koliko ima dobrih epizoda ali najvise volim epizodu kad Delboj dobije Bojsija na pokeru, i epizodu kad postaju milioneri.Obozavam da ih gledam i nikad mi nisu dosadni.

P.S: Kad sam bio klinac mislio da je zivot slican kao u Muckama.Mucices se u zivotu,radices,zaradjivaces a onda jednog dana doci ce nagrada za to mucenje i obogatices se kao Del Boj i Rodni.Nazalost ovo je Srbija.....Pozdrav svim fanovima Mucki!!!!

Stole

pre 3 godine

Ona scena kad odu na maskenbal obučeni kao Betmen i robin, a tip kod koga je žurka trebala da bude umro u međuvremenu, pa su mu organizovali bdenje, svi u crnini sem Dela i Rodnija.
(đed_đuro, 17. septembar 2020 22:48)
Ni Triger nije znao, nego se maskirao kao grobar.

Slova se ne izgovaraju nego pisu

pre 3 godine

@ "Scena kad Toni Anđelino peva Orbisonovu "Crying" u duetu sa Rakel, na proslavi rođendana majke jednog od lokalnih mafijaša. Tada se ispostavlja da Toni ne ume pravilno da izgovara određena slova. One zabezeknute face Delboja, Rodnija, mafijaša i ljudi u sali dok to slušaju. Neprocenjivo :D"
(Kuajing..., 17. septembar 2020 14:05)

Slovo je ZNAK za glas. Prema tome, Toni ne moze pravilno da IZGOVARA odredjene GLASOVE.

Cinique

pre 3 godine

Da sam neko, ko što nisam, podigao bih im spomenik na počasnom mestu Aleje Velikana Komedije. Tik pored Radovana i Rumenke, familije Topalovič, ekipe Kostić & sin & putnici i likova iz Cvjećare. To su jedini i autentični heroji nas običnih ljudi, muka mi je od idealizovanja aristokratije, generala i popova i svih takvih protuva.
Makar neka ulica da se nazove ulicom "Narodnog heroja Dereka Trotera". Zabole me da li je iz Pekama ili Koteža, Delboj je Srbin.

Kole

pre 3 godine

Kad Del i Rodni jure nekog retkog i skupocenog leptira po celom Londonu prolazeći kroz niz avantura i vratolomija. Na kraju ga nađu u jednoj fontani u koju Del mora da uđe i pokvasi se do pojasa. Konačno ga iznosi držeći ga na otvorenim dlanovima. Od nekud se pojavljuje Denzel i sa obe ruke raspali po Delovim dlanovima uz pozdrav i pitanje, dali se vidimo večeras. On veselo odlazi, a ova dvojica se samo u užasu pogledaju.

King Roger

pre 3 godine

meni najaca kad Albert prica o Helgi...i kako joj falio mali prst desne ruke...
I asked her to marry me... and she said no, just like that. No.
Everytime I'm watching a German war film and I hear the word nein, I always think of Helga.
A Rodney ce na to: Why, cause thats how many fingers she had?
Hahahahaha
(Pantelija, 17. septembar 2020 10:49)

Znam engleski ali brate stvarno ne razumem sta je tu toliko smesno.Ukusi su definitivno razliciti.

ljutikrilo

pre 3 godine

meni je jedna od najjačih fora kada Rodni šatro pobegne od kuće i vrati se posle 3-4 dana... Del ga pita, gde si bio dokle si dogurao?
Rodni krene da laže kako je bio u Sen Tropeu na jahti kod neke bogatašice...
Del ga pita, pa što si se vratio?
Rodni: pa nedostajao mi je Pekam, ova divlja lepota Pekama.
Del: Lepota? Pa nas je i Luftvafe zaobišao...

Na engleskom mislim da kaže: only one who can miss this wild beaty was bloody Luftwaffe.

Torrente

pre 3 godine

Delboj u baru predstavlja devojkama Rodnija kao slavnog tenisera, a on je kao njegov menadžer.

Devoke: Da li više voliš travu ili astroturf?
Rodni: Ne znam, nikada nisam pušio astroturf.
Delboj: You, wally!

marko

pre 3 godine

Scena, kad su u poseti, Del boy i Rodni na imanju čini mi se nekog vojvode, i on im kaže "Ceo dan da se vozimo autom, ne bi obišli svo moje imanje" A Rodni kaže : Imamo i mi takav auto.

borivoje surdilovic

pre 3 godine

albert sprema stan....del i rodni ulaze u stan i na delovo pitanje sta je sve spremio...albert kaze...spremio sam sve sem tvoje i rodnijeve sobe....

Srki Velja

pre 3 godine

Најбоље епизоде су ми када иду на летовање а Родни мора да глуми да је дете пошто га је Дел пријавио на такмичење у сликарству...и она кад је Дел у викендици са серијским убицом и лудаком па играју невидљиви билијар....???

Aga

pre 3 godine

Kada Albert pomeša lekove i uzme vitamine za Bojsijevu dogu...
Zaglavi u bolnicu i na izlazu ga Del i Rodni zovu na na "APORT!!"
(g12, 17. septembar 2020 14:50)
Pre toga se lepo dogovore da ne zezaju dedu jer je svo ono testiranje i klistiranje u bolnici teško podneo i uplašio se.
Na kraju ipak ne mogu da odole: "Hajde Alberte, idemo kući. C'mon boy!"

Broj 1

pre 3 godine

Sjajna serija, nemoguce je izdvojiti najbolju scenu. Pomenuo bih scenu kad Albert popije Kasandrin uzorak, kao i ono kad Del prica s Albertom o tome kako je zima napolju, a Rodni kupio masu kutija kreme za suncanje.

Srdjan

pre 3 godine

@john
Za Simpsonove ništa nisam napisao. Nisam čak ni gledao tu seriju u srpskoj obradi. Moji komentari odnosili su se isključivo na prevod Mućki i Alo, alo. A "prevođenje" sa hrvatskog na srpski naravno ne odnosi se samo na ubacivanje ekavice, ali apsolutno se ne može porediti sa pravim prevođenjem sa stranog jezika. Znam, pošto za život zarađujem radeći i jedno i drugo već 20+ godina.

undercover

pre 3 godine

najbolje epizode su mi ona u Majamiju i ona kad zaglave u supermarketu sa onim pljackasem koji je zakasnio jer se sef automatski zakljucava u 8 uvece i moraju svi zajedno (Rodni,Del,Deka,upravnik,sef obezbedjenja i pljackas) da cekaju do ujutru.

King Roger

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.

DEDA CVETKO

pre 3 godine

Nema sumnje da je serija bila sjajna, ali zamislite kako bi izgledalo kad bi statisticki zanemarivi uzorak Srba kategoricki proglasio "Maratonce" najboljom svetskom komedijom svih vremena. Smesno, zar ne?

Дражен

pre 3 godine

Из специјала- кад Бојси слика животиње по Еверглејдсу и услика Дел Боја...

King Roger

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.

King Roger

pre 3 godine

meni najaca kad Albert prica o Helgi...i kako joj falio mali prst desne ruke...
I asked her to marry me... and she said no, just like that. No.
Everytime I'm watching a German war film and I hear the word nein, I always think of Helga.
A Rodney ce na to: Why, cause thats how many fingers she had?
Hahahahaha
(Pantelija, 17. septembar 2020 10:49)

Znam engleski ali brate stvarno ne razumem sta je tu toliko smesno.Ukusi su definitivno razliciti.

Sasa

pre 3 godine

Boze koliko je ovo genijalna serija, za mene najbolja svih vremena i mogla bih vecno da je gledam !
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mici, 17. septembar 2020 10:06) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Sve zavisi od subjektivnog osecaja, sto je potrebno postovati.
Objektivno, ima ih mnogo koje su bile vrhunske, koje se mogu nazvati jednim od najboljih u istoriji. Svakako je deo te grupe i Alo Alo.

DEDA CVETKO

pre 3 godine

Nema sumnje da je serija bila sjajna, ali zamislite kako bi izgledalo kad bi statisticki zanemarivi uzorak Srba kategoricki proglasio "Maratonce" najboljom svetskom komedijom svih vremena. Smesno, zar ne?

Nenad

pre 3 godine

Popularnost Mucki kazuje da smo mi 1989. trebali da krenemo prema Engleskoj a ne ka Kini i Iraku. Bolje bi prosli sa starim nego ovim saveznicima u pokusaju.

Slova se ne izgovaraju nego pisu

pre 3 godine

@ "Scena kad Toni Anđelino peva Orbisonovu "Crying" u duetu sa Rakel, na proslavi rođendana majke jednog od lokalnih mafijaša. Tada se ispostavlja da Toni ne ume pravilno da izgovara određena slova. One zabezeknute face Delboja, Rodnija, mafijaša i ljudi u sali dok to slušaju. Neprocenjivo :D"
(Kuajing..., 17. septembar 2020 14:05)

Slovo je ZNAK za glas. Prema tome, Toni ne moze pravilno da IZGOVARA odredjene GLASOVE.

Slavko

pre 3 godine

Ova serija je dobra i uvek se slatko ismejem kada je gledam.
Ipak, ima jedna istina koja boli.
Dok nigde u Evropi nije u top 10 sitkoma, kod nas je na prvom mestu, najvise zbog toga sto su mucke i prevare da bi se doslo do novca u nasem mentalitetu.
Mi ove karaktere bolje razumemo od Nemaca ili Svedjana jer svercujemo raznu robu, varamo drzavu za porez, preprodajemo, varamo u skoli, na poslu itd

John

pre 3 godine

a i mladi mogu nešto da nauče prije pisanja komentara.
(Srdjan, 17. septembar 2020 20:52)

Stariji bi mogli malo da uključe mozak (ako im još uvek funkcioniše) i sete se da su Simpsonovi ovde išli u isto vreme kao i u Hrvatskoj, ako ne i ranije i nema šanse da je to moglo da se desi.
A mogli bi i stariji da nauče (ako već ne znaju) da se, ma koliko bili isti/slični, srpski i hrvatski, ne mogu "prevoditi" prostim prebacivanjem ekavice u ijekavicu ili obrnuto (ili tako što bi se zamenile tisuća i hiljada)

P.S. Naravno, morao je neko i na vesti o "Mućkama" da se javi da pametuje...

You plonker!

pre 3 godine

Obožavao sam mućke i crnog guju. Alo alo i nepristojni ljudi su mi dragi i zabavni, ali ne tako smešni kao ove dve. A ove američke usiljene - kako sam upoznao tvoju majku, 2 i po muškarca i slično - sačuvaj me bože takvog humora.

I konj i budala

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:22)

Znam ja zasto, a to sad najbolje i objasnjava koji ljudi mogu da navijaju za Federera: Oni bez imalo duha i duse.

Marko BG

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:22)
Nisi ti u winklu, em ti je Rodzer idol em ne volis Engleski humor, verovatno si navijac Celsija ili tako nesto.

urke

pre 3 godine

duo ,
poredis serije Nepristojni ljudi i Mucke?
Mucke su svetlosnim godinama ispred.Cak sta vise,serija Nepristojni ljudi vrlo opravdava svoj naziv....

Srdjan

pre 3 godine

"Why do only fools and horses work?" na naš jezik prevelo bi se "Pa, zar ne rade samo budale i konji?"
Naslov serije, naravno, referiše se na kokni izreku da samo budale i konji u životu moraju da rade, ali ta izreka nije šire poznata, čak ni u Engleskoj, tako da je Džon Saliven napisao pjesmu u kojoj je objasnio o čemu se radi.
Naravno

Srdjan

pre 3 godine

Neko je spomenuo g. Cvetkovića kao prevodioca. Mućke je izvorno prevodila Mignon Mihaljević sa TV Zagreb i ako nekome treba da se zahvalimo onda je to ona. Pokojna g. Mihaljević je izvršila i lokalizaciju jezika serije, stvorila imena i izraze koje pamtimo. Cvetković je to prebacio na ekavicu, eto, toliko je on zaslužan.

Alex

pre 3 godine

Nisu oni popularni kod nas jer su se snalazili i dovijali na razne načine da prežive. Oni su popularni kod nas jer su DUHOVITI, imaju odlične dosetke ,što može da se vidi i iz ovih nekoliko rečenica koje ste naveli. E, to ne može svako da razume a ne može ni da smisli. To mogu samo narodi i ljudi sa razvijenom emocionalnom i socijalnom inteligencijom. Nećete valjda da očekujete da jedan emotivno otuđeni German ili Skandinavac razume ove stvari? U tome leži veličina ovog serijala i nije za svakog.Pozdrav!

John

pre 3 godine

Cvetković je to prebacio na ekavicu, eto, toliko je on zaslužan.
(Srdjan, 17. septembar 2020 18:57)

Da nije možda i prevod Simpsonovih prebacivao na ekavicu?
Ili Alo Alo? ("Dobar jutar", "Hoćem prućiš s Ronija", "Imam loša nevest" - pozornik Krebtri, naravno)

Srdjan

pre 3 godine

Da nije možda i prevod Simpsonovih prebacivao na ekavicu?
Ili Alo Alo? ("Dobar jutar", "Hoćem prućiš s Ronija", "Imam loša nevest" - pozornik Krebtri, naravno)
(John, 17. septembar 2020 19:21)

Za Simpsonove ne znam, ali Alo, alo dolazi iz iste prevodilačke redakcije kojom je rukovodila Mignon Mihaljević. Dobar jutar i sve te fore su otud. Mućke i Alo, alo zajedno su debitovali krajem osamdesetih u Programu plus TV Zagreb. Stariji se toga sjećaju, a i mladi mogu nešto da nauče prije pisanja komentara.

brm

pre 3 godine

Na ovakvo glasanje je sigurno imalo uticaja jer na YT postoji jedan video sa ovom scenom koji glasi, parafraziram "najbolja scena iz Mućki" i tamo stoji pa bar 7-8 godina, i onda često mnogi to tako i vide i sete se najpre ove scene u tom kontekstu.

Za mene su bolje mnoge druge scene. Npr. kad Del vadi dva para asova protiv Bojsija, ili kad je Bojsi smeje Delu što hoće da kupi RR, pa mu onda pokaže ček. Isto, kada svojoj devojci koja mu je ukrala sliku i prepisala na sebe i dobila potvrdu da je kod njih generacijama u porodici, kaže za vreme aukcije da je slika ukradena i da nije znao kako da je se reši. To mi je ovako sa vrha pameti...sigurno bih se setio još nekih koje su meni draže.

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Ja sam imao tu sreću da vrativši se od drugara gde smo konzumirali najpoznatiji proizvod iz Jovanjice, prvi put pogledam dve vezane epizode u kojima Rodni i Kasandra osvežavaju brak roll play-om, Rodni kao gladijator (Russel Craw), a ona kao policajka. U toj epizodi Del Boy učestvuje u kvizu. Trigger svraća dok se svi spremaju jer će Del Boy da ga vozi u bar, a Dave ga pita zašto kad on živi bliže baru nego oni i to sa druge strane. Onda mu pusti neku simfoniju koju ovaj nazove karaoke verzijom jer nema reči. Kviz je bio totalni hit. Ja sam se smejao kao što nisam duugo, dugo. A ove legdarne scene na koje me podsećate u komentarima, necu nikad zaboraviti. Kao da sve likove lično poznajem. Hvala im!

Emilio Pascucci

pre 3 godine

Luster i ova scena neprevazidjene u televizijskoj antologiji zajedno na scenom kad pijani prijatelji Žika i Milan skaču u vodu, pa Žika u zadnjem trenutku odustane

Branči Vu

pre 3 godine

U knjizi Grejema Mekena o seriji Mućke, o tome kako je nastala i kako se odvijala radnja čitave serije piše da je ključna scena koja je prelomila da se nastavi snimanje i treće sezone bila ta kada Deka, Del Boj i Rodni čiste luster u grofovskoj vili i kada deka spletom okolnosti udari čekićem pogrešan šraf, takođe kadar koji je obeležio seriju.
Moram opet da je gledam! ?

Pantelija

pre 3 godine

meni najaca kad Albert prica o Helgi...i kako joj falio mali prst desne ruke...
I asked her to marry me... and she said no, just like that. No.
Everytime I'm watching a German war film and I hear the word nein, I always think of Helga.
A Rodney ce na to: Why, cause thats how many fingers she had?
Hahahahaha

majtimajk

pre 3 godine

Znam engleski ali brate stvarno ne razumem sta je tu toliko smesno.Ukusi su definitivno razliciti.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:26)

- kako inace objasniti da neko iz Srbije obozava onu slinu, Rodzera!? Tu se vise ne radi o ukusima vec o karakteru coveka. Slina slinu privlaci.

Mare

pre 3 godine

Svako ima svoju omiljenu scenu u Muckama. Meni licno, omiljena je ona kada se Rodni ozenio, zaposlio i poceo da zivi sa Kasandrom. Dolazi posle posla kod Dela, dize noge na sto, uzima novine i pita, Sta ima da se jede? Del mu prilazi sa ocinskom figurom i kaze: Dacu ti savet koji ce ti mnogo znaciti u zivotu... Ti vise ne zivis ovde...

Back in Black

pre 3 godine

Svaka scena u kojoj se pojavljuje Triger je najbolja svih vremena.A ona scena kada Del Boj pada sa šanka je najbolja u univerzumu.Ko nije dugo video neka ukuca "Del Boy falls"

Igor Gavran

pre 3 godine

Cak ni blizu. Najbolja scena je sa Oonom Kirsch, kad Rodni zamoli Dela da mu kupi casopis za odrasle, ali diskretno, posto bi prodavacica mogla da pomisli da je nastran: "Exchange and Mart and give me one of your dirty magazines darling, will ya? Rodney, which one do you want?"

Toronto

pre 3 godine

Деда морнар: - "Био сам и на Титанику и на Лузитанији. Знате како су ме звали?"
Родни: - "Џона?" (код енглеских морнара митско биће које запоседа и потапа бродове)
Гушење, срце трокира...
(Баук или ала, 17. septembar 2020 20:13)

Jonah/Jonas je biblijski prorok a ne mitsko biće koje potapa brodove. Mornari su nazivali Jonah (Džona ili Jona kako mi izgovaramo) osobu na brodu za koju su mislili da je baksuz i da tu osobu prate loše stvari. A zašto baš Jona, uzmite Bibliju pa pričitajte Knjigu proroka Jone, pa će vam biti jasno.
Što se tiče Mućki, jedna od najsmešnijih scena meni je ona sa lusterima. Cela serija je fantastična.

Kuajing...

pre 3 godine

Scena kad Toni Anđelino peva Orbisonovu "Crying" u duetu sa Rakel, na proslavi rođendana majke jednog od lokalnih mafijaša. Tada se ispostavlja da Toni ne ume pravilno da izgovara određena slova. One zabezeknute face Delboja, Rodnija, mafijaša i ljudi u sali dok to slušaju. Neprocenjivo :D

mali radojica

pre 3 godine

@Slavko ne znam gde i kako se ti informises i da li si ikada ziveo negde van Balkana ali da te malkice prosvetlim. Ova serija zajedno sa Crnim Gujom i Nepristojnim muskarcima je u prvih 6 sitkoma u skoro svim zemljama Evrope ali i sire. Serija Alo ALo iako veoma zabavna je u stvari ta koja nije naisla na neki veliki odjek narocito u Francuskoj(jer se sprda sa La Resistance)ali i u nekim drugim zemljama koji naciste pamte po mnogo cemu drugome. A s druge strane ako pogledas na IMDB listi najpopularnijih sitcoma videces da se tu nalaze i neke potpuno nezanimljive i krajnje cudne serije koje ne mogu da te nasmeju cak i da popijes po neku. To su serije tipa Arrested Development,The Larry Sanders Show,Scrubbs,Frasier,zatim izuzetno dosadni Parks and Recreations i krajnje bljutavi Family Guy. Na toj listi nema nijedne od ove tri fenomenalne Britanske serije iako po komentarima na samom IMDB mnogi sastavljacu te liste mnogo stosta zameraju a medju prvim zamerkama je nedostatak Britanskog humora i serija.

milan010

pre 3 godine

Del Boj i Rodni muvaju dve devojke u kafiću i Del laže da je Rodni profi teniser a on njegov trener. Rodni zeva sa strane a devojke ga pitaju koja mu je omiljena podloga, trava ili astroturf. On pogleda devojke, one ponove pitanje: trava ili astroturf? Kaže Rodni: ne znam, astroturf nisam pušio. ?

Баук или ала

pre 3 godine

Деда морнар: - "Био сам и на Титанику и на Лузитанији. Знате како су ме звали?"
Родни: - "Џона?" (код енглеских морнара митско биће које запоседа и потапа бродове)
Гушење, срце трокира...

Triger

pre 3 godine

Kasandra dozivi spontani pobacaj i Del tesi Rodnija u bolnici kako mora biti jak kada udje kod nje u sobu, kako nema plakanja i tugovanja... Ulaze njih dvojica u sobu i Del pocne da place i da vristi kao malo dete xD

Zabjelcanin

pre 3 godine

Meni je jos bolja kad pridju djevojkana i pitaju da li planiraju da krenu, one srecne kazu da i Rodni kaze odlicno, da mi zauzmemo sto.

milos

pre 3 godine

smesnija scena je bila kad Del treba da leti na paraglajderu,Rodni kao treba da ga izvuce iz toga pod izgovorom da mu zvoni telefon u autu a oni i nemaju telefon?

прастари мрмот

pre 3 godine

Негде сам прочитао да он у ствари није ни знао да је шанк отворен, уопште није било у сценарију али су оставили тај снимак, као непоновљив и спонтан...

STRUČNI KONSULTANT

pre 3 godine

Scena kada muvaju dve devojke u klubu i lažu kako je Rodni profesionalni teniser. Devojka ga pita sta misli o astroturfu, Rodni odgovara, ne znm to nisam pušio!
(taxi driver, 17. septembar 2020 13:34)

Pita ga da li više voli astetorf ili travu.

Popravni

pre 3 godine

@King Roger
Nine je na nemačkom "ne", a Rodni je shvatio da je rekao devet i povezao to sa brojem njenih prstiju, biće da nisi shvatio.

101%

pre 3 godine

@King Roger
Ne moraš da se pravdaš pa nemoguće je da svi imaju zdrav smisao za humor....samo nastavi sa američkim bljuvotinama i uživaj u životu.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Jedna od najsmjesnijih scena je ona kada Del nagovori Bojsija da usvoji dijete koje je rodila Njemica koja se zadesila tu kod njih a ne zeli ga,i sve u redu pristane Bojsi,Del naravno vec racuna koliko ce zaraditi i onda sve propadne zbog jedne "sitnice",dijete je crno...i onda Bojsi kaze Delu-pa moze li covjek ista kupiti od tebe a da nije roba sa greskom :))))

Јабучило

pre 3 godine

Кад овако читам наводе, готово да личи на Алан Форд! Што је заправо и тачно. Сличан друштвени миље.

besan ker

pre 3 godine

Scena kad deka ponosno silazi niz stepenice, a skupoceni luster razvaljen u 1000 komada, sa šokiranim facama Del Boja i Rodnija, je za mene najupečatljiviji momenat serije.

donja_crta

pre 3 godine

Ipak, kad smo kod ovd serije, red je spomenuti i genijalnog prevodioca - Nebojšu Cvetkovića! Čovek je prevodio Mućke, Simpsonove, Alo alo... Mislim da su ovo izvrsni prevodi, a o čoveku ne znamo ništa.

Mare

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
(King Roger, 17. septembar 2020 12:22)

Ovakvo trolovanje ipak zasluzuje odgovor. Posto sam ziveo u Engleskoj, malo ih i poznajem. Za njih mozes da kazes razlicite stvari: da su kolonijalisti, rasisti, elitisti, autisticni, ksenofobicni, odbojni u komunikaciji, o konstantnosti njihove spoljne politike prema Srbiji da i ne govorim... Ali jednu stvar im niko ne moze osporiti - neverovatan smisao za humor. U tome su neprevazidjeni majstori: Monti Pajton, Falicni pansion, Crna Guja, Mucke, Nepristojni muskarci, da nabrojim samo meni najmilije..

Nikola

pre 3 godine

Stvarno serija za sva vremena imam 19. godina i ne znam dal ima bolje serije od Mucki a Del Boy najbolje opisuje radnicku klasu Balkana

buzz dowan

pre 3 godine

Ne znam zasto ali meni britanski humor nikad nije bio smesan.Najiskreniji kad gledam Alo Alo ili Mucke ne smejem se nekad i u citavu epizodu.Jednostavno mi te stvari nisu smesne.Najsmesniji sitkom po meni je Dva ipo miskarca.Britanci i humor ne idu zajedno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 17. septembar 2020 12:22)


What a plonker!!

Trotter iz Niš

pre 3 godine

Malo Nišlija ovo zna osim nas "starih". Mi ovde imamo jednu pravu porodicu Trotter. Njihov pradeda je ostao u Nišu nakon 1919 kada su Britanci došli u Srbiju nakon savezničkog proboja solunskog fronta. Kao bolničar ili vojni lekar, nisam siguran, ostao je ovde u engleskom domu kod Učitelj Tasine škole, i oženio Nišlijku. Nakon ćetiri generacije sad su srpski Troteri i, ne, još se nisu obogatili. Žive u skromnoj kući s početka 20 veka. A i biznis nikako da krene. I mi Nišlije Trotere za trku imamo.

Simon le Bon

pre 3 godine

Ne,ne,ne,nije ovo neko nemačko ili japansko đubre, ovo je novi fm radio, Musa, made in Albania!
I na kraju im Musa zapali bus...
E to je scena, Rodnijev ispraćaj pogledom busa koji leti u nebo dok priča u telefonskoj govornici sa Kasandrom...
Za svojih 46 godina, nisam video ništa smešnije...
Ali to je samo mali segment ovih vrhunskih komičara, ekipe koja je bila toliko spontana, prirodna, opuštena i familijarna, nikada više na žalost skup takvih majstora svog posla na jednom mestu...
Osamdesete, savršene serije, New wave muzika, to su bila vremena...
Da mi se ponovo probuditi recimo '82...
Moja Detelinara sva u drveću, graja dece iz Dositejeve škole, iz stanova se čuje Depeche Mode, Duran Duran, devojke nasmejane, život cveta....
Eh,kao da je prošao vek, dva...

Zuba

pre 3 godine

Scena kada Bojsijevo cerekanje prelazi u sok kada mu Rodni pokaze papir sa racunom od para prilikom kupovine Rols Rojsa za Del Boja.
A sta tek reci za aplauz koji dobijaju prilikom ulaska u Raginu Glavu posle aukcije sata.
A tek cuveni Pekamski izvor pijace vode.

Mogao bih ovako do jutra. Nego jedina dobra stvar kod ovih maski u GSP-u sto nisu gledali moje cerekanje dok sam citao vase komentare i secao se svih scena koje ste nabrajali.

Maximuss

pre 3 godine

Ima bas vrhunskih fora... Kada Del i Rodni muvaju neke devojke u klubu predstavljajuci se kao teniseri. Jedna pita Rodnija sta vise voli travu ili vestacku travu, a Rodni kaze, ne znam, nikad nisam pusio vestacku travu. Prijatelje i Mucke mogu 100 puta da gledam.

GM

pre 3 godine

Podsecanje na gledanje ove serije, vraca osecaj koji je to pruzrokovalo... a to je neki mir, opustenost, smeh i sreca... jednom recju bezanje iz realnosti i problema koji se gomilaju.

Sam taj osecaj vraca zelju da se serija ponovo gleda i na taj nacin zaborave svi problemi i uziva kao u nekom paralenom svetu, kao da se ucestvuje u seriji i samo osmeh na licu.

markonisd

pre 3 godine

Zestoka je konkurencija...jedna od boljih je I kad licitiraju sat koji su nasli u garazi, a Del Boj cuje cifru I pada u nesvest, ili kad navlaci Bojsija na pokeru, pa ga na kraju odere, ili kad vodi Rodnija u Spaniju kao 14-o godisnjaka I dobiju na lutriji million pezosa...ma stvarno genijalna serija...

POPovanje

pre 3 godine

A šta reći. Gledao punoooo puta, i iako gotovo sve replike znam napamet smejem se kao da gledam prvi put. Mućke toliko volim da mi je čak i muzika na mobitelu s najavne špice.

Brkajlo

pre 3 godine

Za mene ima i par dražih scena, iako je navedena zaista među najprepoznatljivijima:
1. Luj XIV
2. Još jedan par kečeva.
3. My grandma didn't estimate it, she nicked it. (za sliku na aukciji)

big lebowski

pre 3 godine

A kad biraju predednika stanara zgrade, u sali aktuelni predsednik u ostavci, Triger i Rodni. I predsednik predlozi Rodnija za tu funkciju, i stavi predlog na glasanje. Za su predsednik i Triger, a Rodni je protiv ?. I posto je nadglasan, postane novi predsednik saveta stanara. Kraljevi!

Андреј

pre 3 godine

Ако погледате коментаре, скоро ниједан нема негативну оцјену. То довољно говори о самој серији...

ja

pre 3 godine

Znao sam koja je scena u pitanju i pre nego što sam pročitao tekst članka. Ja ne znam da li sam se u životu više smejao nego kad je Del propao kroz šank. Takođe urnebesna je scena kad odluči da se ženi, pa kad, mrtav pijan, upada sa šampanjcem u stan, a vrata, koja nasilno otvori, se rikošetiraju i zveknu ga po tintari.

Štirlic

pre 3 godine

Legendarna serija! Stotine urnebesnih scena u desetinama sjajnih epizoda. Mnoge scene su nabrojane u komentarima. Meni omiljena epizoda je specijal u Majamiju i scena kad Del vidi sebe (Don Oketija) na slikama sa papom, Frenk Sinatrom... Njegov izraz lica... :)))))

I Delovo poznavanje "francuskog" (haha)

pre 3 godine

Scena kada farbaju spomenik na groblju fluorescentnom bojom (jer su želeli da ga srede) i Rodnijev komentar na "rezultat" tog rada (da ne otkrivam sve, ako će neko iznova da gleda).
I, scena kada se Bojsi pretvara da je lekar (uz reči: "Let the doctor see the patient.", dok pokazuje rezervaciju sa stola, kao legitimaciju (ili tako nešto); da bi skinuo sa ruke koferče trgovcu nakita, kome je nedugo pre toga "pozlilo").

mahir

pre 3 godine

Epizoda sa Delovim drugom iz mladosti koji je otisao u Australiju i dolazi da kupi auta od Bojsija, ona scena kad mu Del skine periku a prije toga se kladi sa Bojsijem da je frizura laznjak je vrh, pa tek one zajebancije s njegovom celom ostalih iz ekipe, neponovljivo. Ljudi,ovu seriju treba proglasiti za religiju.

Tenk

pre 3 godine

Meni je najjača scena i epizoda ona sa kanarincem kad kreče stan od onog Denzila. Pa ona scena kad Rodni dovodi kući onu trudnu nemicu sa stomakom do zuba a Del Boy priča na telefon pa kaže "izvini moram da prekinem iskrslo mi je nešto krupno" hahaha

Dragan

pre 3 godine

Scena kad Rodni i Miki Pirs podignu onaj krš od kosilice koji su pazarili na aukciji.

Del im kroz zafrkanciju kaže: "To nije obična kosilica".
Na to će Rodni pun nade da pogleda u Dela a isti će šeretski: "To je pokvarena kosilica".

caokliperi

pre 3 godine

1. najjači lik - miki pirs
2. stajling dellboya - kratka jakna, blede farmerke, bele patike i ona kapa
3. Lice dellboya kada je video don oketija na slici 3 x 3, zatim objasnjavanje rodniju gde su oni ustvari i kod koga

NEPROCENJIVO

igor

pre 3 godine

Najuzasnija epizoda je kad se rodni muva sa vojvodinom ćerkom i kad odu u operu.
Jeste, to je DaVinci.
Nikadd nisam uspeo odjednom da je odgledam, od smeha i transfera blama

đed_đuro

pre 3 godine

Ona scena kad odu na maskenbal obučeni kao Betmen i robin, a tip kod koga je žurka trebala da bude umro u međuvremenu, pa su mu organizovali bdenje, svi u crnini sem Dela i Rodnija.

Njakalo

pre 3 godine

Za mene i scena kada menjaju lustere spada u isti rang "pad kroz šank" , jer je totalno neočekivano, toliko dugo su gradili tu scenu i onda "BUM" :)))))))))))

drinska divizija

pre 3 godine

Meni je jedna od najboljih scena u baru, kada Rodni glumi tenisera, a Del njegovog trenera. Startuju neke dve ribe i jedna ih pita na kojim turnirima nastupaju, a Del kaze samo na najvecim. Ona pita jeste bili na Vimbldonu? A Del odgovori, ne samo na najvecim turnirima. Posle toga Del kaze da Rodni igra na novoj podlozi koja se zove astroturf. Riba pita Rodnija sta je bolje trava, ili astroturf, a on, posto naravno nije slusao sta Del prica, mrtav ladan kaze ne znam, astroturf jos nisam pusio.

Blek Sten

pre 3 godine

Scena kada pada luster je istinita, taj događaj je Džonu Salivenu, piscu Mućki, pričao otac, to se desilo u firmi za koju je on radio. Kada je to čuo, Saliven je pao na pod plačuči od smeha a otac ga je samo nemo gledao i onda mu rekao, "ništa nije smešno zbog toga je nekoliko ljudi izgubilo posao". Ovo je naravno kasnije u baru, autor Mućki ispričao Del Boju koji je odmah skočio sa stolice i rekao "ovo moramo da stavimo u šou".

N

pre 3 godine

Albert spava zavaljen u fotelji sa sve keceljom, lopaticom i metlicom. Kako ce čuje otvaranje vrata, Albert pada na kolena i "čisti" kuću i kaže nešto u fazonu "Ceo dan čistim, moj problem je u tome što ne znam kada treba da stanem", a Del Boj podiže polu praznu flašu konjaka i kaže "Istina, istina..."

Dino

pre 3 godine

Nisam znao da je nas Bojsi jalova Jaffa.Sta?Pa,Narandza bez kostica.
ps Kad Bojsijeva zena saopstava da je u njemu problem sto nemaju decu

zemunski trol

pre 3 godine

Ne mogu da verujem da ste zaboravili jednu od boljih scena, kada Rodni upozna Kasandru i laze da zivi u Kings Road. Kasandra ga ostavlja ispred tudje gajbe a Rodni moli Boga da ode vec jednom, dok u isto vreme izlazi pravi vlasnik kuce na prozor.

A da ne spominjem najvecu scenu ikada, koju su izgleda svi zaboravili, a to je trcanje Betmena i Robina.

Bice tri dana zalosti kada umre Del.

Srki

pre 3 godine

Meni je najbolja scena kada Driskol braća ulaze u pab. "Here is a pound and I want change!". Dobra je i ona scena kada Triger objašnjava da je dobio medalju jer je 20 godina čistio ulice istom metlom haaahahahahaha

Milos

pre 3 godine

Meni je najbolja scena kad prodaju sat na aukciju pa kad cuju pocetnu scenu prvo u nesvest pada Del boj i onda kad se prosvestio u hodnik Rodni objasnjava da se aukcija nastavila i kad se vraćaju i kad su culi sledecu cifru onda Rodni pada u nesvest i onda onaj deo u kolima kao mrtvi hladni i onda kao jer krecemo i picinju da se deru

Vanja LFC

pre 3 godine

Moze izvuci stotine fora iz Mućki. Krsna koja je previdena...
Del Boy i Trigger u priči:
Triger: "I've never met my father."
Del Boy: "So what was his name, what does it say on your birth certificate?"
Triger: "Some soldiers".
Dva minuta mi ke trebalo da se opasuljim.
Naravno, uz padanje u nesvest na licitaciji, sa lusterima, scena za šankom jeste najbolja. Pogotovo kada se uzme u obzir da je snimana na keca...bez ponavljanja a čak je i vino oatalo u čaši. Nema boljih od njih.

rodny

pre 3 godine

Odlicna scena ali ipak scena kada deka odvija luster,a Del Boj i Rodni cekaju kod drugog lustera nesto najsmešnije sto sam video za svoje 43 godine......

Jasna

pre 3 godine

Legendarna serija, mogu da je gledam stalno. Mislim da sam citala negde da ova scena nije bila ovako planirana, samo je barmen zaboravio da spusti pult nazad pa je ostala tako kako je... ma koliko puta je pogledala uvek se smejem kao da je prvi put vidim. Mogli bi ponovo reprize, ne bi imala nista protiv.

Lugenc Dort

pre 3 godine

Svaka scena s Trigerom. Rodni objašnjava da je Vorhol rekao da će svi imati svojih 15 minuta slave, pa nabraja neke one-hit wonders, a kaže Trig ili recimo Gandi. Svi ga pogledaju začuđeno, a on onda "objasni" da je Gandi snimio samo jedan film i nestao s lica zemlje.

gargleblaster

pre 3 godine

@King Roger
Vidim da si redovna musterija ovde I molim te da se drzis svojih dnevnosportskih kladionicarskih tema koje mozak ne naprezu.
Svi smo zadivljeni sto znas I engleski (?) ali nedostatak smisla za humor (onaj koji napreze mozak) nije ono sto bi trebalo promovisati pred gomilom ljubitelja I poznavalaca.
Pitam se, kako izgleda zivot vas trolova I kako to podnose vasi roditelji jer moraju ziveti sa vama.

VS

pre 3 godine

jolly boys outting... kad legnu da spavaju i kreće priča...

boleli me obrazi dva meseca od ekstremnog smejanja... dobio spazam mišića

Dundjer

pre 3 godine

Ortak i ja u Dohi, u neko gluvo doba,uzimamo taksi. Kažemo taksisti adresu zgrade i on nas pita gde je zgrada tačno. Ortak mu kaže “Pered zgrade Qatar Airways” . Taksista pita “ A čime se vi bavite”? A nas dvojica u glas “ WE ARE KONKORD PILOTS”

Sanja

pre 3 godine

Meni je bilo smešno kad dođu policajke u Raginu glavu, a Delboj počne da ih skida, misleći da su striptizete. Ili kad su bili zarobljeni u supermarketu, pa Albert odglumi srčani udar, ali ga svi iskuliraju.

bre

pre 3 godine

Mućke...neću da pišem po stoti put koliki sam fan iste, ali mi je serija bukvalno život spasila u najtežem trenutku u mom životu. Zbog nje nisam klonuo duhom. Naravno da je odlična pobednička scena. Moj favorit je ipak Rodnijev dejt sa nervoznom Neris kada on izigrava opasnog uličnog momka vozi je u Reliant Regalu u provaljuje iza sebe pankere sa kojima se prethodno sukobio. I počinje trka, a ja počinjem da plačem od smeha. Svaki put, pa i malopre :)

Ovo je doba železnice

pre 3 godine

Niko nije spomenuo fosforescentnu boju za tunele kojom su farbali sobu nekom Indijcu, pa zidovi sljaste, on stavio naocare za sunce i cvili "What have you done to my walls?" Del mu objasni da je to nova boja koja stedi energiju i kaze "Razumem, vidimo se ujutru".
- Hoce da mu vratimo pare?
- Ne, hoce da mu okrecimo i dnevnu sobu.
Spominjali ste spomenik koji svetli ali meni je i ova scena iz te epizode simpaticna.

Ilija

pre 3 godine

Sve ste skoro nabrojali ali ipak ste zaboravili onu epizidu posle djedove smrti kad ujka albert upadne u podrum ragine glave nebili izvukao koju paru.Naravno to bi mu i uspjelo da del boy nije bio proklet pa htjeo vise.Na sudjenju kad advokat pocne nabrajati gdje je sve djed upadao u podrume i u tom trenutku face del boya i rodnija znaci plakanje.Neprevazidjena serija a meni je najdraze sto sam na tu seriju navukao i svoju djecu.Kad vidim da je i oni gledaju bez daha onda vidis da kada je nesto kvalitet rok trajanja nema.

Jr

pre 3 godine

Albert: "Hladno vam je li? Ne znate vi deco šta je hladnoća. Niste bili sa mnom u ruskim konvojima. Jedne noći je bilo toliko hladno da mi se plamen na upaljaču zaledio." :)

wasp

pre 3 godine

Bojsi kod njih u stanu i stalno gleda kroz prozor.Na pitanje o čemu se radi, kaže gleda da mu neko ne ošteti automobil.Del : u našem kraju to ne rade..
Bojsi: ovde da Boing 747
leti niže poskidali bi mu
točkove....

Srki Velja

pre 3 godine

Најбоље епизоде су ми када иду на летовање а Родни мора да глуми да је дете пошто га је Дел пријавио на такмичење у сликарству...и она кад је Дел у викендици са серијским убицом и лудаком па играју невидљиви билијар....???

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Meni je najbolji momenat kada Del Boj glumi ekstremnog sportistu pred zenskom i nalaze Rodniju da ga pozove na razgovor mobilnim u njihovoj trokolici a Rodni ljut zato sto ga je Del Boj ispekao u solarijumu na ponovljeno pitanje Del Boja pred liticom sa letecim zmajem da li to zvoni mobilni u kolima odgovara da oni nikada nisu imali mobilni u kolima.

heavy

pre 3 godine

Teško je izdvojiti jednu scenu.
Prvo što mi pade na pamet je svetleći,fluorescentni spomenik i ono kada su zamenili mrtvog papagaja živim.
Neponovljivi !

?

pre 3 godine

Dve scene koje ne navodite.
Prva je kad se Rodni smuva sa starijom zenskom. I kad kaze Delu i deki da ona ima 40ak godina (mislim 45), Del kaze, pa suvise je stara za mene. A deka iz pozadine: 'cak bih i ja morao dvaput da razmislim'.
Druga kada idu na pecanje a upadne im u kucu odbegli ludak. I tera Dela da igraju bilijar, samo, kaze, Del mora da ga pobedi, posto ludak ne voli da pobedjuje (tata ga terao kad je bio mali). A Del samo slozi facu i kaze 'ocemo u pet funti?'

Milan

pre 3 godine

Tesko je izdvojiti jednu stvar, ali nikad necu zaboraviti epizodu u kojoj ganjaju onog leptira, na kraju ga uhvate, a drug na rolsulama pljesne po dlanovima Delboja u znak pozdrava. A na dlanu je leptir mokrih krila.

samo mucke

pre 3 godine

smesnija scena je bila kad Del treba da leti na paraglajderu,Rodni kao treba da ga izvuce iz toga pod izgovorom da mu zvoni telefon u autu a oni i nemaju telefon?
(milos, 17. septembar 2020 11:13)

Tako je, jedna od.
A ovaj onako res pecen - odakle nama telefon. Kidanje.
Ali i prva scena kad se pojavljuje u kolicima izlomljen, znaci kidanje. Ili kad krene da ustane iz kolica pa shvati da se z...bao. Kidanje.
Suze mi idu, najjaci svih vremena.
Kada drzi pice u obe ruke i konabarica treba da naplati zavlacenjem ruke u dzep. Ne taj dzep, drugi dzep ... Kidanje.

pomorac

pre 3 godine

Kad Del Boj konacno uhvati skupog leptira na sred jezerca, i drzi ga izmedju saka, i naidje Denzil na rolsuama, Del da mu pokaze leptira otvori sake, a Denzil mu da petaka...Delova uzasnuta faca koja traje 3 sekunde, i onda samo otrese prasinu od leptira, okrene se i krene prolaznicima da prodaje ogradu koja je bila oko jezerceta...

City Slicker

pre 3 godine

Scena jeste smešna ali mora da se posmatra u kontekstu cele epizode gde je Del Boj bio u fazonu "japija". Utripovao se da je moderno i cool biti "japi" pa je čitavo svoje ponašanje prilagodio tome, uključujući i odlazak u bar gde se "japiji" okupljaju posle radnog vremena. Čitava radnja je smešna do bola, a ovaj pad kroz šank je finale situacije koja se svakako pamti ceo život.

Slucajni prolaznik

pre 3 godine

Kad im dodje Lisa na veceru i scena kad Rodni izladi sa sirom u ruci, a pre toga bio u solarijimu. Sav pregoreo i jos u belom odelu i Fel boy mu kaze Hawk. Ubedljivo najjaca pojedinacna scena..

N

pre 3 godine

Alber spava zavaljen u fotelji sa sve keceljom, lopaticom i metlicom. Kako ce čuje otvaranje vrata, Albert pada na kolena i "čisti" kuću i kaže nešto u fazonu "Ceo dan čistim, moj problem je u tome što ne znam kada treba da stanem", a Del Boj podiže polu praznu flašu konjaka i kaže "Istina, istina..."

Prosecana Estradna Zvezda

pre 3 godine

Tu nema kraja najboljim scenama: Luster, Paraglajding, Poker sa Bojsijem, Don Oketi, Pekam Spring, Spomenik, Imunitet za kradju Mikrotalasnih, Demijan, itd. itd. Sa Crnom Gujom, i Alo, Alo vrhunac Britanskog humora!

Ivan ZG

pre 3 godine

Ova serija mi dođe kao ekranizirani strip Alan Ford. Sve je malo karikirano, ali sve skupa urnebesno smiješno. Te situacije, face.
Nije lako napraviti takve dijaloge da izgledaju beskonačno glupo, a uvjerljivo. Tu je naivni Rodni, glupi Brzi, Pohlepni Bojs(z)i...
Ekipa snova.
Pa onda Del jeftino nabavi prave kožne kofere ze koje nema šifru za otvaranje, videokamere koje su veće od metra iz Rusije, pokvarene kosilice koje jedva proda, a kupio ih Rodni duplo skuplje preko posrednika pa se Delu hvali kako je dobar posao sklopio...
Svaku sam epizodu gledao valjda 3 puta, a mogao bi još toliko i ne bi mi bilo dosadno.

leks

pre 3 godine

Au kakva serija, ni sa jednom je ne mogu uporediti. Nekako ti likovi su prirasli za srce. Mogao bih dugo nabrajati smesne scene, ali kada Rodni na putovanju ima kao 14 godina i Del i Kasandra ga trpaju neprocenjivo. Kaze rodni u trci skejtom bio je drugi, a Del mu kaze dok sam gledao bio si prvi, dok Rodni pao sam

vjeran

pre 3 godine

scena kada rodney i del boy pričaju s dvije žene i upucavaju se. kaže del boy da su oni profesionalni tenisači. jedna žena pita rodneya da li više voli travu ili sintetiku a on odgovara da sintetiku još nije pušio...

KOSTA1703

pre 3 godine

Ovu ste zaboravili.....

Rodni je poznati teniser a Del njegov menadžer, muvaju neke ribe.
-Igra na astroturfu i na travi- kaže Del
-Šta se tebi više svidja, trava ili astroturf?-pitaju devojke.
-Ne znam, nisam nikad pušio astroturf.

Mare

pre 3 godine

Deka Albert i scena kada opisuje kako je video lava.

He look at me i look at him and arrrr..and i pee myself
Its fine, everyone would do the same in front of lion
No, i mean now when i say arrrr i pee myself :D

taxi driver

pre 3 godine

Scena kada muvaju dve devojke u klubu i lažu kako je Rodni profesionalni teniser. Devojka ga pita sta misli o astroturfu, Rodni odgovara, ne znm to nisam pušio!

Stevo

pre 3 godine

A kad Del posalje Rodnijev crtez na decje takmicenje,pa pobedi i kao nagradu dobiju putovanje za troje, pa krenu Del i Kasandra kao muz i zena a Rodni sin hahhahahh

Roki

pre 3 godine

Mnogo je smešnih koje su neprevazidjene. Meni omiljena emotivna scena je kad Kasandra i Rodni izgube bebu, a Rodni ne uspeva da se izbori sa tim. Del ih namerno zaglavi u liftu da bi ga naterao da priča o tome.

Slavica

pre 3 godine

A kad Del posalje Rodnijev crtez na decje takmicenje,pa pobedi i kao nagradu dobiju putovanje za troje, pa krenu Del i Kasandra kao muz i zena a Rodni sin hahhahahh
(Stevo,

Joj Stevo živ bio :) podseti me kako smo nas tri zbog te epizode izbačena sa časa
Gde je Rodni? Eno ga sanka se sa drugarima hahah

Dejan

pre 3 godine

Kada Delu stižu rezultati testa, čita: "my test is negative" i hvata se za glavu A deda i Rodni zabrinuti, dok Rodni nije ukapirao da je to ustvari dobro.

fidelio

pre 3 godine

Pored nabrojenih mogao bih dodati.. Kada je Del nadmudrio Slejtera u stanici. Onda do hala i natrag kada je na kraju serije bacio pare kroz prozor jer je mislio da su lazne. Lutke na naduvavanje. Rodni kada se zabavljao sa policajkom..prodaje vode iz cesme. I jos dosta dosta toga

neko iz mase

pre 3 godine

...znači odoh od prve epizode da je gledam , čitam i smejem se komentarima. i ako sam je odgledao celu ,nisam je gledao već godinama i sada eto dobio želju

mighty banana

pre 3 godine

Toj fori sam se najviše smejao, ali celu scenu koja me je dovela do suza u Španiji sa dedom u zatvoru, od početka kad uđu do kraja kad čuvar zavrne Dela za pare je vrištanje.

2CRAZY

pre 3 godine

Ma daj, bilo je deset puta smesnijih scena od te.
Ona kad se Rakel poradja, ona kad se ona strankinja poradja, petak 13 kad odu da pecaju ribu, pa ih napadne manijak iz ludnice itd...

Bor'ša

pre 3 godine

Kad im dodje Lisa na veceru i scena kad Rodni izladi sa sirom u ruci, a pre toga bio u solarijimu. Sav pregoreo i jos u belom odelu i Fel boy mu kaze Hawk. Ubedljivo najjaca pojedinacna scena..
(Slucajni prolaznik, 17. septembar 2020 11:57)
- Roders, ličiš na šibicu: tanak, dugačak, sa crvenom glavom.
Ali zato mu je Rodni vratio punom merom sa onim "Pa mi uopšte nemamo telefon u kolima".
Možda ipak najjača epizoda... bar meni. Plačem od smeha uvek. Kakvi divni ludaci!
(Cune, 17. septembar 2020 15:20)
Da, da... Ubedljivo najjaca epizoda!

Vladan R

pre 3 godine

Meni lično, ova scena jeste, jedna od prvih asocijacija kad se spomenu Mućke. Mada bez Trigera, i rebusa u kojem se prvo našao, kad mu je Delboj, nestao iz vidokruga, a onda novog rebusa, kad se opet pojavio, scena ne bi bila ni blizu toliko urnebesna.

petar

pre 3 godine

luster i scena kada del treba da poleti paraglajdingom. "nemamo telefon u autu". inace od ovde navedenih citata ovaj najbolji "Naravno da nije znao da pliva, imao je samo jednu ruku. Išao bi ukrug, zar ne? (Del Boj)"

Zema

pre 3 godine

A kad uhvate skupog leptira, pa im Denzel lupi pet... evo opet se kezim. Ili prvi deda koji ponavlja "žuti kanarinac, žuti kanarinac" sa onim akcentom... Uhhh, carevi.

Something like that

pre 3 godine

Kada Rodni zaljubljeno cvrkuće preko telefona dok razgovara sa Ajrin MekKej na šta ga Del upita ko je to na telefonu. Na to će Rodni mrtav ladan - Miki Pirs. Del umalo da povrati doručak, upozorivši Rodnija da to više ne radi, jer u njihovoj familiji "takvog nečeg" nikad nije bilo.

dany2806

pre 3 godine

Meni je jedna u moru kultnih scena ona kafa Rodni poslije svog vjenčanja dolazi kod Dela, sjeda u fotelju, uzima novine... A ZABORAVIO DA IMA SVOJU KUĆU I ŽENU... FENOMENALNI SALIVEN...

ThoR

pre 3 godine

A kada se Rodni skrivao u prostoriji na vrhu njihove zgrade. Del Boj ga provali i dođe gore po njega. Uzima gutljaj vode iz neke posude, a Rodni mu kaže: " POsle svega što sam radio u tu vodu, ja je ne bih pio da sam na tvom mestu".

dany2806

pre 3 godine

A Sheffid steel... Kad ucjenjuje Bojsija da ga ubaci u Masone, pa preko telefona priča sa Marlene, spominjući ŠEFILD, gdje Bojsi ima ljubavnicu, a u stvari priča o udici za pecanje ribe iz Šefilda...

Mickey O'Neil

pre 3 godine

Mikrotalasna rerna, partija pokera, Toni Anđelino, letenje zmajem, Mental Miki, PVC lutke, lusteri, kanarinac, pas Vojvoda i Albertove pilule za spavanje, dijamanti, trudna Nemica, video Mikija Pirsa u Delovom stanu,
vojvoda od Malberija, trgovac nakitom Arni, izlet u Margejtu, kradena antena
sa Getvika, Kuc-Kuc i tuča sa Albertom, voda iz Pekama, Arapin Gari ...

Brzi

pre 3 godine

Scena kad Majk i Triger doteraju kući Dela koji se izlomio na paraglajderu. Triger govori da je Del pao na televizijski relej. Rodni pita da li je nešto slomio(misleći na Delove povrede) a na to će Triger: "Misle da se televizijski relej više ne može popraviti".

Alberte, vraže jedan...

pre 3 godine

Kad odu u ono francusko selo gde se Albert krio tokom okupacije, a ono svaki drugi stanovnik istog, pljunuti Albert (nabijen, ćelav, gusta brada....).

YNWAzija

pre 3 godine

Milion scena ima zbog kojih sam plakao od smeha, ali ako bih morao da izdvojim jednu, scena kad skidaju onaj džinovski luster da ga šatro očiste i repariraju i postave se ispod pogrešnog... :)))

Mućkalo

pre 3 godine

Ono kad prodaju fluorescentnu boju, kradenu od železnice, nekom Kinezu restorandžiji, pa ih on zove da se žali iz te prostorije sa sve naočarima za sunce. Pa se sete da su ofarbali time i majčin nadgrobni spomenik.

Cinique

pre 3 godine

Da sam neko, ko što nisam, podigao bih im spomenik na počasnom mestu Aleje Velikana Komedije. Tik pored Radovana i Rumenke, familije Topalovič, ekipe Kostić & sin & putnici i likova iz Cvjećare. To su jedini i autentični heroji nas običnih ljudi, muka mi je od idealizovanja aristokratije, generala i popova i svih takvih protuva.
Makar neka ulica da se nazove ulicom "Narodnog heroja Dereka Trotera". Zabole me da li je iz Pekama ili Koteža, Delboj je Srbin.

Torrente

pre 3 godine

Delboj u baru predstavlja devojkama Rodnija kao slavnog tenisera, a on je kao njegov menadžer.

Devoke: Da li više voliš travu ili astroturf?
Rodni: Ne znam, nikada nisam pušio astroturf.
Delboj: You, wally!

donja_crta

pre 3 godine

Meni su legendarne scene sa Albertom, kad objašnjava kako su potopili američki nosač aviona i u Margejtu, kad priča kako su se smrzli u ruskim konvojima ?

John

pre 3 godine

Ima i ona scena kad igraju poker. I Del posle kaže Rodniju - "Znaš kako sam znao da (Bojsi) vara? To nisu bile karte koje sam mu podelio."
Tu je bilo i ono sa novčićem sa dve glave - Del nudi Bojsiju duplo ili ništa (ne sećam se baš najbolje) na bacanje novčića i kaže "Evo, Rodni neka kaže", a Rodni kaže "Pismo".

A za scenu propadanja kroz bar je u jednom dokumentarcu pričao scenarista ili režiser. Rekao je da je u jednom pabu prisustvovao sličnoj sceni, samo što tip nije pao na patos nego je uspeo da se zadrži.

boki

pre 3 godine

- kada del boj i rodni muvaju neke cure pa pitaju rodnija šta više voli travu ili astroturf a ovaj odgovara da to nikad nije pušio astroturf

- kad del boj prije poletanja zmajem pita rodnija da li se to čuje telefon iz njihovog auta a ovaj odgovara da oni nemaju telefon u autu

- kad nagovore dedu da se iščudi kad čuje da rodni kaže da izlazi sa drugom djevojkom u bioskop

ovako se može do sutra nabrajati
jednostavno najbolja serija svih vremena.

Munzeovac

pre 3 godine

Satelitski risiver, koji je u stvari ukraden sa aerodroma, za navodjenje aviona (scena na kraju, kad avion ide ka zgradi u Pekamu ???)

majtimajk

pre 3 godine

...ili kad Rodni pita Trigera, zasto ga stalno zove Dejv, a ovaj mu odgovara - pa tako ti je ime! Onda je Rodni potrosio vremena da mu objasni da se zove Rodni… I posle krace pauze i onim blago-telecim pogledom, Triger pita: "Are you sure"?

Nikola

pre 3 godine

Ne treba zaboraviti ni legendarnu epizodu kada Del i Rodni idu na zabavu obučeni kao Betmen i Robin i igrom slučaja spasu od pljačke neku odbornicu koja treba da odluči da li će stan pripasti njima. Na kraju uleću u tu kuću ne znavši da je zabava otkazana jer je domaćin preminuo a Bojsi je 'zaboravio' da im javi.

Bro

pre 3 godine

Meni su najdraže scene iz svakodnevnog života, kad sede na foteljama i gledaju 2 TV-a, kad deka spremi neku zagorelu klopu ili prepucavanje u Raginoj glavi...

Srki

pre 3 godine

Kada Driskol braća ulaze u pab i jedan od njih daje funtu da časti celu kafanu i traži kusur. Ili kada Triger objašnjava da je dobio medalju jer je 20 godina čistio ulice istom metlom haaahahahaha

Рајко

pre 3 godine

За мене једна од најбољих сцена је кад Дел Бој и Дејв крену на маскенбал маскирани у Бетмена и Робина.Наравно,ауто им се квари пре него ...
Ма шта ја ту вама препричавам када вам је, као и мени, та епизода позната до најситнијих детаља.

alex

pre 3 godine

A kad ujka Albert greškom popije kereće lekove pa nakon ispiranja stomaka Del Boj dođe po njega u bolnicu:"Alberte (zvižduk), dođi, dođi..."

Amigdala

pre 3 godine

Epizoda kada Del na crnoj berzi kupi odašiljač za navođenje aviona misleći da je Bojsijeva satelitska antena. Rodni u debaklu jer je puko pare za hotel, Kasandra sletela na drugi aerodrom, avio saobraćaj u kolapsu širom Evrope i finale u kom avion okreće ka njihovoj terasi u Pekamu. What a plonkers! :D

Gde ja živim

pre 3 godine

Ova scena naravno.

Dekina ispovest o krijumčarenju oružja.

Slejter ispituje Dela o ukradenim mikrotalasnim: "Sorry, Del Boy. I'm just reading these descriptions of the Phantom of the Market! Oh, it's good, Del. It's good! According to you and your family, we are looking for a 6ft 7 in dwarf, aged between 15 and 50, a white male with oriental features, who's as black as Newgate's knocker! And, oh yeah, he wears a deaf-aid!

Albertov užasnuti izraz lica.

Bojsi, Marlin, beba i Luj Armstrong.

Lutke na naduvavanje.

Na kraju šlag na tortu, bogaćenje i aplauz u Raginoj glavi.

Mnogo scena i ne mogu svih da se setim trenutno. Jedna od najboljih stvari koje je ljudski mozak ikada izmislio u sferi zabave.

During the war...

pre 3 godine

Scena kad su u kuhinji u vili bogataša sa čijom ćerkom se Rodni muvao. Sedi Albert sa kuvaricama i batlerima i priča kako su u njegovoj familiji svi tradicionalno, mornari. A onda se "pohvali" kako mu je rođak bio oficir za bezbednost na Titaniku :D

Kizamen

pre 3 godine

Scena kad im dolaze neki gosti, a deda gleda 2TV-a... Pitaju ovi što deda gleda na dva TV-a... A Del mrtav ladan odgovara:zato što je treći na popravci..

Brkajlo

pre 3 godine

If it's a girl, they gonna name her Sigourney, after some actress broad and if it's a boy, theys gonna name him Rodney, after Dave...

Mare

pre 3 godine

Baš sam nedavno završio sa gledanjem komplet svih sezona. Naravno gledalo se i ranije ali onako na preskoke, kad se uhvati na tv-u. Reko' daj bre da odgledam sve kao čovek!
Kakvo uživanje, kakav skup likova, zavoliš ih kao da su ti porodica.
Neobično mi kad njih dvojicu sada vidim, prosto mozak odbija da veruje da su omatorili, za mene će oni uvek biti Del Boj i Rodni koji se voze žutim kršem na tri točka. :)

beki

pre 3 godine

Jedna od boljih scena je kad Rodni pusti sekretaricu koju je Rekel kupila del boju i sazna za medicinslu sestru,a u tom trenutku ulazi del boy i peva da je djavolak ???

kako je lepo biti glup

pre 3 godine

-Albert kaže da pije rum jer kruti pisaljku.Marlin se nadovezuje "Daj jedan i Bojsiju" ;
-Poker sa Bojsijem i Rodni,koji na kraju,kad Del bacaš novčić za opkladu za kraj,kaže "glava" iako zna da je novčić sa dva pisma;
-jedna od najstarijih kad Rodni, u ranoj mladosti uleće u šemu sa Ajrin MkKej kojoj je muž naš robiji i koja ima preko 40 godina.Kad ga Del ispituje koliko ona ima godina,polako licitira,diže godine,pa kad Rodni kaže da ima 40 i neku,deka ga zakucava "za nju bih i ja razmislio"

Cune

pre 3 godine

Kad im dodje Lisa na veceru i scena kad Rodni izladi sa sirom u ruci, a pre toga bio u solarijimu. Sav pregoreo i jos u belom odelu i Fel boy mu kaze Hawk. Ubedljivo najjaca pojedinacna scena..
(Slucajni prolaznik, 17. septembar 2020 11:57)
- Roders, ličiš na šibicu: tanak, dugačak, sa crvenom glavom.
Ali zato mu je Rodni vratio punom merom sa onim "Pa mi uopšte nemamo telefon u kolima".
Možda ipak najjača epizoda... bar meni. Plačem od smeha uvek. Kakvi divni ludaci!

anotherplace

pre 3 godine

scena kad rodni treba da izadje sa nekom devojkom nakon raskida sa kasandrom,pa del objasnjava stricu albertu da treba da izgleda iznenadjeno....

Срба

pre 3 godine

Лустер убедљиво,никад се нисам смејао као када сам први пут видео ту сцену

Mariano Markoni

pre 3 godine

Tesko je izdvojiti najbolju, ali meni je omiljena kada Rodni se posvadja sa Kasandrom i treba da ide u bioskop sa drugom a Del i Albert treba da se iznenade kada kaze da ne ide sa Kasandorom
I druga scena kada. Rodni kaze na recenicu od Indusa da im je imanje toliko da treba 4 sata da se vozis da bi ga obisao "i mi smo imali nekada takav auto"

mali mikica

pre 3 godine

A kad upadnu obuceni kao Betmen i Robin na sahranu?! Secam se da sam vristala od smeha kad trce kroz onu izmaglicu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nikolina, 17. septembar 2020 15:25)

I onda nastavak sa Trigerovim pitanjem: "Vi sigurno niste culi da je Henri umro?".
Za mene je to vrhunac serije ali naravno tesko je izabrati jednu scenu verovatno ona i ne postoji posle toliko maestralnih.

I budala i konj

pre 3 godine

Лустер убедљиво,никад се нисам смејао као када сам први пут видео ту сцену
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Срба, 17. septembar 2020 15:58)

Luster, naravno. Uvek se smejem, ne samo kad gledam, vec i kad se samo setim te scene.

Maui

pre 3 godine

Prica kad je Albert bio navigator na podmornici, pa su se sudarili u sred bela dana sa svojim nosacem aviona. A pri tom je japanska podmornica otisla. Kaze del, osetila se suvisno pored alberta.

Aleksandar

pre 3 godine

Prosto ne moze da se odabere koja je scena najbolja. Najjaca ikad serija. Setio sam se i scene kad Rodni dovede pandurku kucu. Delova faca neprocenjivo.

John

pre 3 godine

A da ne spominjem najvecu scenu ikada, koju su izgleda svi zaboravili, a to je trcanje Betmena i Robina.

(zemunski trol, 17. septembar 2020 13:09)

Scena je "reprizirana" na zatvaranju Olimpijskih igara 2012. Mada nisu njih dvojica...

Long live!

pre 3 godine

Ova serija je za mene nesto najbolje sto se ikada pojavilo na tv ekranu. Jedine reprize koje mi nikada ne smetaju. Gledam kad god stignem i uvek se ponovo iscepam od smeha. Moj favorit je scena sa skidanjem lustera. Ludilo!

DuckyDuck

pre 3 godine

A Sheffid steel... Kad ucjenjuje Bojsija da ga ubaci u Masone, pa preko telefona priča sa Marlene, spominjući ŠEFILD, gdje Bojsi ima ljubavnicu, a u stvari priča o udici za pecanje ribe iz Šefilda...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dany2806, 17. septembar 2020 20:08)

Ovoga sam se setio kad sam iznajmio stan i u njemu zatekao nozeve napravljene od Sefildskog celika :)

Mucke na citav zivot uticu

Bob Rock

pre 3 godine

Кад Родни у очајању пита Тригера,... Зашто ме зовеш Дејв?
Каже овај, Па зар се ти не зовеш Дејв?...

kiko

pre 3 godine

Uzivanje bi bilo gledati ih opet...samo da je to moguce.....da je vreme stalo....a svi mi isti.Kad sad gledam Delboya u drugim ulogama,omatorio i polako odlazi ali vidim ga sa Rodnijem i ekipom i dalje.Trajace vecno,sjajno

marko

pre 3 godine

Scena, kad su u poseti, Del boy i Rodni na imanju čini mi se nekog vojvode, i on im kaže "Ceo dan da se vozimo autom, ne bi obišli svo moje imanje" A Rodni kaže : Imamo i mi takav auto.

Aga

pre 3 godine

Kada Albert pomeša lekove i uzme vitamine za Bojsijevu dogu...
Zaglavi u bolnicu i na izlazu ga Del i Rodni zovu na na "APORT!!"
(g12, 17. septembar 2020 14:50)
Pre toga se lepo dogovore da ne zezaju dedu jer je svo ono testiranje i klistiranje u bolnici teško podneo i uplašio se.
Na kraju ipak ne mogu da odole: "Hajde Alberte, idemo kući. C'mon boy!"

ljutikrilo

pre 3 godine

meni je jedna od najjačih fora kada Rodni šatro pobegne od kuće i vrati se posle 3-4 dana... Del ga pita, gde si bio dokle si dogurao?
Rodni krene da laže kako je bio u Sen Tropeu na jahti kod neke bogatašice...
Del ga pita, pa što si se vratio?
Rodni: pa nedostajao mi je Pekam, ova divlja lepota Pekama.
Del: Lepota? Pa nas je i Luftvafe zaobišao...

Na engleskom mislim da kaže: only one who can miss this wild beaty was bloody Luftwaffe.

Дражен

pre 3 godine

Из специјала- кад Бојси слика животиње по Еверглејдсу и услика Дел Боја...

borivoje surdilovic

pre 3 godine

albert sprema stan....del i rodni ulaze u stan i na delovo pitanje sta je sve spremio...albert kaze...spremio sam sve sem tvoje i rodnijeve sobe....

Srdjan

pre 3 godine

@john
Za Simpsonove ništa nisam napisao. Nisam čak ni gledao tu seriju u srpskoj obradi. Moji komentari odnosili su se isključivo na prevod Mućki i Alo, alo. A "prevođenje" sa hrvatskog na srpski naravno ne odnosi se samo na ubacivanje ekavice, ali apsolutno se ne može porediti sa pravim prevođenjem sa stranog jezika. Znam, pošto za život zarađujem radeći i jedno i drugo već 20+ godina.

undercover

pre 3 godine

najbolje epizode su mi ona u Majamiju i ona kad zaglave u supermarketu sa onim pljackasem koji je zakasnio jer se sef automatski zakljucava u 8 uvece i moraju svi zajedno (Rodni,Del,Deka,upravnik,sef obezbedjenja i pljackas) da cekaju do ujutru.

Broj 1

pre 3 godine

Sjajna serija, nemoguce je izdvojiti najbolju scenu. Pomenuo bih scenu kad Albert popije Kasandrin uzorak, kao i ono kad Del prica s Albertom o tome kako je zima napolju, a Rodni kupio masu kutija kreme za suncanje.

Stole

pre 3 godine

Ona scena kad odu na maskenbal obučeni kao Betmen i robin, a tip kod koga je žurka trebala da bude umro u međuvremenu, pa su mu organizovali bdenje, svi u crnini sem Dela i Rodnija.
(đed_đuro, 17. septembar 2020 22:48)
Ni Triger nije znao, nego se maskirao kao grobar.

Kole

pre 3 godine

Kad Del i Rodni jure nekog retkog i skupocenog leptira po celom Londonu prolazeći kroz niz avantura i vratolomija. Na kraju ga nađu u jednoj fontani u koju Del mora da uđe i pokvasi se do pojasa. Konačno ga iznosi držeći ga na otvorenim dlanovima. Od nekud se pojavljuje Denzel i sa obe ruke raspali po Delovim dlanovima uz pozdrav i pitanje, dali se vidimo večeras. On veselo odlazi, a ova dvojica se samo u užasu pogledaju.

Sledece godine u ovo doba bicemo milioneri

pre 3 godine

Mnogo volim Mucke evo zbog ovog clanka idem da odgledam neku epizodu.Strasno koliko ima dobrih epizoda ali najvise volim epizodu kad Delboj dobije Bojsija na pokeru, i epizodu kad postaju milioneri.Obozavam da ih gledam i nikad mi nisu dosadni.

P.S: Kad sam bio klinac mislio da je zivot slican kao u Muckama.Mucices se u zivotu,radices,zaradjivaces a onda jednog dana doci ce nagrada za to mucenje i obogatices se kao Del Boj i Rodni.Nazalost ovo je Srbija.....Pozdrav svim fanovima Mucki!!!!