Utorak, 04.02.2020.

14:31

Mićalovićeva: Žene su zalutale i nije dobro da preuzimaju ulogu muškarca

Izvor: Tanjug

Miæaloviæeva: Žene su zalutale i nije dobro da preuzimaju ulogu muškarca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Nemam reci

pre 4 godine

Ovakva zbrka u komentarima a i u "veleumnoj" izjavi, cista je shizofrenija!
O odnosima zena-muskarac sve je jas o, a i bistro rekao jos Jovan Ducic...
Obrazujte se citajuci Blago cara Radovana i Jutra sa Leutara...

Mare N

pre 4 godine

Ovej njen komentar bi pored mene prosao neopazeno da ga nije dala kao najava za Predstavu "Tre sorelle". Ko je gledao predstavu, svojevremeno, zna o cemu pricam. Gospodja je u zivotu imala mogucnosti i da se opismeni, i da se obrazuje, i da bira profesiju, i da se tom profesijom bavi, i da bira muza, i da sutra razvede ako do toga dodje (ne bi bila ubijena i fala Bogu da ne ni, kao sto su mnoge)... Sve to je prigrlila a sada drugima govori kako ne treba da rade i da preuzimaju necije uloge time podpirujuci izrazito mizoginska osecanja koja su sve cesca u nasem drustvu. Kao covek koji ima dve sestre ne mogu cudom da se nacudim ni njenim izjavama ni ovolikom mrznjom prema zenama od strane naseg pola...

Faruk je kralj

pre 4 godine

Zalutale, kažeš? Ne treba da rade?
Stavljaj onda kecelju i pravac u kuhinju, šta blebećeš tu u mikrofon, a još i glumiš? Ostavi posao muškarcima i idi motaj sarme!

Popsi

pre 4 godine

Ova predstavlja definiciju kvazi svega.
Niti je ono o cemu prica, niti suprotno.
Ona je ta koja luta u svom neznanju, dodvoravajuci se tamo gde misli da ce se okoristiti, da ce je smatrati damom.
Prilicno supogljava.
Sto bi rekli ne se*i tamo gde jedes.

dodji sebi

pre 4 godine

Muskarci ne lozite se, ova jedno prica, drugo radi. U javnosti dobra zenica, a privatno se gura gde treba i gde ne treba.
Ne moze da se zivi od nje, ima je u svakom projektu. I nje i njene sestre, a kladim se da ce i cerke da ugura u glumu.

I sve to dok prica kako je najveca sreca zeni da bude domacica. Jos ce ispasti da je jadna htela da kuva i pere po ceo dan al je sudbina oterala u glumu.

Usvari kad razmislim pametna je ona. prica ljudima sta hoce da cuju a ovamo sve radi suprotno. Skidam kapu za prepredenost, gospodjo.

N

pre 4 godine

Ako već priča o povratku tradicionalno-patrijahalnim odnosima, zamolila bih gospođu da najpre krene od sebe. Dakle, neka konačno prestane da se predstavlja devojačkim prezimenom i preuzme muževljevo. Dalje, neka raskine radni odnos i vrati se mužu, deci i kuhinji.

daTiObjasnim

pre 4 godine

a ko je izgradio ovaj svet?!!Ko?
Ja volim i postujem zene i pomazem svojoj kao i ona meni ali se zna svacija uloga..zato Slobodi svaka cast na trezvenom i razumnom stavu..
(Dragan, 4. februar 2020 15:48)

Brate da zene nisu izmislile uzgajanje biljaka i zivotinja takozvani farming, vi muskarci bi i dalje jurili okolo s lukom i strelom. Tako da bice da su ipak zene imale vaznu ulogu u izgradnji sveta. Osim ako ne mislis bukvalno na gradjavinu, to vam prepustamo, ne volim ja te prljave poslove.

recimo

pre 4 godine

Ja mislim da je rešenje u tome da se otvore centri koji će da rade na edukaciji žena i njihovo prevaspitavanju. Da se ne lažemo nasilje će prestati kad se isplati biti fin kao što je to slučaj na Zapadu. Žene i devojke moraju da prestanu sa seksualnom marginalizacijom i satanizacijom kulturnih muškaraca, svrstavajući ih u kategoriju mekušaca i slabića. Takođe moraju da prestanu da glorifikuju mačo likove. Inače ako se to ne uradi sve će ići po starom jer treba se baviti uzrokom ne posledicom.
(Aron, 4. februar 2020 18:19)

Cekaj, cekaj. Muskarci su ti koji ubijaju zene ali nama trebaju centri za prevaspitavanje ZENA? Jedino ako to prevaspitavanje podrazumeva kung fu i upotrebu lakog oruzja uz besplatno oruzje i dozvolu za nosenje na kraju "prevaspitavanja".

kraljica

pre 4 godine

(Aron, 4. februar 2020 18:19)

Pazi bogati, umjesto zaštite od nasilja škola za dresuru cura? Moraju vam dati jer ste fini, inače ode glava? Auuu, kud ti ode...

Bvv

pre 4 godine

Simpatično je kako uvek tako neki ljudi poput glumica, pevačica, vozača i mehaničara nemaju trunku sramote da smatraju da neki neurohirurzi, astrofizičari, pedijatri, hemičari ne treba da rade jer su "pogrešnog" pola.

Radan

pre 4 godine

Bravo za ovu lepu, pametnu i odmerenu zenu!

A ovdasnjim zapenjenim feministkinjama koje bahato, navijacki prete Vedranom i samaranjem - cudo jedno kako se pretnje fizickim nasiljem koje rade zene pustaju kao komentar, mora da je u pitanju girl power, koji je vrlo prefinjen i odmeren, bas kao motorna testera koriscena da se sece becka snicla.

Drugo, ako vec zelite da nekog imitirate kao badass strong women, ne gledajte dalje od zivotinjskog carstva i - hijena!! Da, da...hijena - naime, hijene imaju matrijarhalnu drustvenu strukturu, ali je kod njih primeceno da iz nekog razloga mnogi matrijarsi imaju - lazni penis!

Ne lazem vas, lazan je, ali podseca, bas onako neodoljivo!

Stoga, nemojte posle da kazete da vas nisam upozorio, kada se jednog dana probudite, onako badass i empowered smejuci se nekontrolisano i gazeci po muskim stomacima i lobanjama tako bogom dane i nadasve zenstvene i prelepe, ako pocne nesto da vas zulja tamo gde biste to najmanje ocekivale!

Bolje spreciti nego leciti, trk na proucavanje bliznjih vam hijena!

Srdacan pozdrav!

Lemy L.

pre 4 godine

@sladoledsmesom
lepo si predvideo,ostrvili su se,i to kladim se oni rovci koji ni supu ne umeju da skuvaju a guraju se prvi da dokazuju nešto gde god se nađu. Pa i ovde da komentarišu nešto što nisu razumele. Srećom pojedini komentari su preveli na njihov jezik šta je Sloboda htela reći i na koju ravnopravnost misli. Uvek sam sa devojkom kroio dogovor ,(da ne pričam sada opširnije )a na ovu temu se uglavnom sprdamo.

Ana

pre 4 godine

Koliko površan i razmažen mora čovek da bude da bi borbu za preživljavanje dece i očuvanje ljudskog dostojanstva kod današnjih žena nazvao lutanjem! I to žena?! Negde mi je,paradoksalno, drago da je eto neka od nas zaštićena i nema pojma sa čim se uglavnom suočavamo.

J.

pre 4 godine

"mislim da smo danas dosta slobodne, imamo pravo mišljenja i malo smo možda zalutale"
Kako jedna žena može da obesmisli višedecenijsku borbu drugih žena, to niko ne može. Nije slučajno što je oduševljeni srpski komentatori toliko hvale. Zalutale, kaže?!

sanjuro

pre 4 godine

Sve su zene mocne i nezavisne, dok im se karton sa jajima ne zakotrlja niz stepenice i ostanu bez istih. Sve zene imaju brdo mogucnosti do 35. godine. E, onda krecu da se goje, farbaju kosu u ljubicasto i bave se politikom. Glorifikuju razvod, abortus i LGBT zajednicu. Prosto obozaaavaju pse ili macke. Mrze porodicu i sve udate zene smatraju zatucanim glupacama. U medjuvremenu gutaju 3 sake tableta za smirenje dnevno. Svakako, smatraju zene ne nose nikakvu licnu odgovornost za sopstvene odluke. Udaju se za nasilnike jer ih isti seksualno uzbudjuju, pa im krivi svi muskarci na planeti jer ih je isti premlatio. Svi krivi osim nje.

Cinique

pre 4 godine

Problem nije što neke žene hoće jedno, a neke drugo. Glavni ženski problem je što sve one hoće nekada jedno, a nekada drugo. Pritom ni same nisu načisto kada jedno, a kada drugo, ali s nekim pravom očekuju da druge žene & sorele i svi muškarci to jasno znaju.
Ali verovatno ne umem ja to da objasnim ovako dobro kao što je objasnila ona.

Boba

pre 4 godine

Ona kaze da nije dobro žene da rade? Kad pogledate njena gluma i nije nikakav rad, nego dodje kao hobi, zanima se s tim, a muž joj plaća sve što poželi. To što je onda našla takvu naivčinu, ne znači da može ostalima da soli pamet. Rad je stvorio čoveka, a to njeno čaršijako raspredanje praznih priča zna se kakve žene stvara.

Sorela

pre 4 godine

To je ono - pričaš gluposti da privučeš pažnju jer je to jedini način. Ili da se skine, što gospoji takođe nije strano.
Sve u svemu, kao i većina izvikanih glumaca, svuda se trpa, nikoga ne zanima ali ona hoće da je proglase lepoticom (???) i pametnicom (!!!) a i velikom glumicom. Loš kvalitet.

Sanja

pre 4 godine

Možda je trebalo da se ograniči time da se u kraju iz koga potiče tako razmišlja, jer je to istina i osnovna razlika manji - veći grad. Strašna je njena neosvešćenost i projekcija toga na sve žene. I trebalo bi da svoje savete primeni prvo na sebe i prestane da radi, da sedi kući i brine o porodu, umesto što se lakta (i to loše) na sceni. Da ne bude licimer.

nije nego

pre 4 godine

smatram da doticna ima prilicno primitivne stavove, i ranije je imala slicne izjave. sestro, to sto si se ti dobro uvalila ne znaci da mi ostale treba da budemo na kolenima. vedrana rudan bi ti zviznula samarcinu da preletis jadran.

basketas

pre 4 godine

Za vas koji/e ne znate da citate, rekla je da su prava u potpunosti jednaka, a mozda cak i da idete predaleko i mislite samo na zenska prava(jer muska ne postoje).

Ana

pre 4 godine

Jel to ona rekla da su žene zalutale jer imaju pravo mišljenja?
(On pomera brda i vozi leteći auto, 4. februar 2020 14:59)

Ne zna ni ona sam sta je rekla. Nikada nije bila inteligentna. Ne morate bas da prenosite svakojake budalastine sto izgovaraju tzv. javne licnosti.

Aron

pre 4 godine

Slažem se sa njenom ocenom,žene danas imaju potunu slobodu i jednake sa muškarcima još od vremena komunizma. Danas trenutno u Srbiji ti je najvažnija veza, partiska, famijarna ili mito, i svejedno je da li si žena ili muškarac. Naravno postoji problem nasilja ali iskreno mislim da se sa tim preteruje u javnosti. Mi smo zemlja u kojoj je broj ubijenih žena na 100 000 stanovnika nivou zemalja EU, na primer taj broj je 3 puta veći nego u Litvaniji. Razlog tog preterivanja leži u tome da se prikrije pronevera sredstava EU u tu svrhu. Na primer mi imamo samo 11 sigurnih kuća umesto da ih imamo 111. Za jedan takav objekat ti treba oko milion evra a mi smo od EU fondova dobili za ovih 20 godina bar 300, 400 miliona u vezi prava žena. Jedna ministarka je je jednom otvorila sigurnu kuću i rekla da je taj poduhvat koštao 50 miliona evra! Pa za taj nova se može izgraditi novi stadion od 30 000 gedalaca. Tu prosto fakti i vidi se odmah da je to samo vrh ledenog brega lopovluka i korupcije. Ja mislim da je rešenje u tome da se otvore centri koji će da rade na edukaciji žena i njihovo prevaspitavanju. Da se ne lažemo nasilje će prestati kad se isplati biti fin kao što je to slučaj na Zapadu. Žene i devojke moraju da prestanu sa seksualnom marginalizacijom i satanizacijom kulturnih muškaraca, svrstavajući ih u kategoriju mekušaca i slabića. Takođe moraju da prestanu da glorifikuju mačo likove. Inače ako se to ne uradi sve će ići po starom jer treba se baviti uzrokom ne posledicom.

Mediterano Blanco

pre 4 godine

Tre sorelas,tres sobrinas,per mai,por mas,yeaaa.Solo Espanol-Italiano,što se tice simpaticne gospodje-umetnice- čuvene glumice Slobode Micalovic,ne znam da li je ozbiljno mislila,ali je živa istina,vecina devojaka-žena su danas zalutale,pre svega prema same sebi,pa prema ostalima,pogotovo kod današnjih mladih devojaka-žena ovde na Balkanu vlada totalna konfuzija u glavi.

Lola

pre 4 godine

Nije u pravu. Evo moja majka, 60+ godina, kako je starija sve više govori kako decu ne treba rađati. Pritom i meni kaže da ne rađam, jer ću samo da se mučim. To što glumica ima stav da neće da stari sama je u redu, ali mora da prihvati i suprotno mišljenje, da njoj neko ne bi rekao da se udala i rađala decu kako bi kasnije njima bila na grbači. Svako ima pravo na svoj izbor, ali ne sme svoj izbor predstavljati kao jedini ispravan.

Dogovor, a ne feredža

pre 4 godine

@ Sanja, 4. februar 2020 15:00

Evo na ja bih volela da imam muškarca da ne bih morala da, na primer, otpušavam lavabo, to mi je baš odvratno, a on ne bi morao da rađa decu. Tako nekako, ugrubo.

Miloš

pre 4 godine

Dama, svako ko je video Slobodu uživo, da ne pričamo ako je neko imao priliku da porazgovara sa njom, zna da je ona istinska Dama i žena za primer. Žene jesu pogrešno shvatile ravnopravnost, umesto da se izjednače sa muškarcima u smislu prava glasa, prava na školovanje, prava na rad, izjednačile su se sa muškim sirovinama koje zategnu iz pete i pljunu na beton. Umesto da ostanu dostojanstvene žene, ali sa potpunom samostalnošću koju ima i muškarac. Na sreću i dalje ima dama.

Драган

pre 4 godine

Нису оне залутале, него су намерно заведене, од стране оних који би на разне начине да их искориштавају.

Dragan

pre 4 godine

Zena je nazalost 100% u pravu..e sad sto ove takozvane feminiskinje vide samo ono sto zele to je njihov problem..nazalost kazem jer to istina koji mnogi nece da priznaju..nismo mi cvecke i to niko nikad nije osporio ali vecina zena odmah skace na kritiku a same se guraju kako mogu sve same itd a ovamo kuka se na sve strane te tesko roditi kuvati itd..kao da je sve to u zivotu i mi nista ne radimo samo lezimo itd..a ko je izgradio ovaj svet?!!Ko?
Ja volim i postujem zene i pomazem svojoj kao i ona meni ali se zna svacija uloga..zato Slobodi svaka cast na trezvenom i razumnom stavu..

Sanja

pre 4 godine

A sta su uloge zene i muskarca?
To je sve tako jasno definisano, zapisnaou kamenu i svako se svoje drzi, casni i posteno?
Nikada mi nije bilo jasno da neko moze d abude toliko ispranog mozga da sam sebi navlaci "feredzu", a da ne mora...
Problem je jos veci kada, sticajem okolnosti, ta osoba ima i mikrofon te moze da se obraca javnosti.

nije nego

pre 4 godine

smatram da doticna ima prilicno primitivne stavove, i ranije je imala slicne izjave. sestro, to sto si se ti dobro uvalila ne znaci da mi ostale treba da budemo na kolenima. vedrana rudan bi ti zviznula samarcinu da preletis jadran.

Sanja

pre 4 godine

A sta su uloge zene i muskarca?
To je sve tako jasno definisano, zapisnaou kamenu i svako se svoje drzi, casni i posteno?
Nikada mi nije bilo jasno da neko moze d abude toliko ispranog mozga da sam sebi navlaci "feredzu", a da ne mora...
Problem je jos veci kada, sticajem okolnosti, ta osoba ima i mikrofon te moze da se obraca javnosti.

Ana

pre 4 godine

Jel to ona rekla da su žene zalutale jer imaju pravo mišljenja?
(On pomera brda i vozi leteći auto, 4. februar 2020 14:59)

Ne zna ni ona sam sta je rekla. Nikada nije bila inteligentna. Ne morate bas da prenosite svakojake budalastine sto izgovaraju tzv. javne licnosti.

Sanja

pre 4 godine

Možda je trebalo da se ograniči time da se u kraju iz koga potiče tako razmišlja, jer je to istina i osnovna razlika manji - veći grad. Strašna je njena neosvešćenost i projekcija toga na sve žene. I trebalo bi da svoje savete primeni prvo na sebe i prestane da radi, da sedi kući i brine o porodu, umesto što se lakta (i to loše) na sceni. Da ne bude licimer.

Aron

pre 4 godine

Slažem se sa njenom ocenom,žene danas imaju potunu slobodu i jednake sa muškarcima još od vremena komunizma. Danas trenutno u Srbiji ti je najvažnija veza, partiska, famijarna ili mito, i svejedno je da li si žena ili muškarac. Naravno postoji problem nasilja ali iskreno mislim da se sa tim preteruje u javnosti. Mi smo zemlja u kojoj je broj ubijenih žena na 100 000 stanovnika nivou zemalja EU, na primer taj broj je 3 puta veći nego u Litvaniji. Razlog tog preterivanja leži u tome da se prikrije pronevera sredstava EU u tu svrhu. Na primer mi imamo samo 11 sigurnih kuća umesto da ih imamo 111. Za jedan takav objekat ti treba oko milion evra a mi smo od EU fondova dobili za ovih 20 godina bar 300, 400 miliona u vezi prava žena. Jedna ministarka je je jednom otvorila sigurnu kuću i rekla da je taj poduhvat koštao 50 miliona evra! Pa za taj nova se može izgraditi novi stadion od 30 000 gedalaca. Tu prosto fakti i vidi se odmah da je to samo vrh ledenog brega lopovluka i korupcije. Ja mislim da je rešenje u tome da se otvore centri koji će da rade na edukaciji žena i njihovo prevaspitavanju. Da se ne lažemo nasilje će prestati kad se isplati biti fin kao što je to slučaj na Zapadu. Žene i devojke moraju da prestanu sa seksualnom marginalizacijom i satanizacijom kulturnih muškaraca, svrstavajući ih u kategoriju mekušaca i slabića. Takođe moraju da prestanu da glorifikuju mačo likove. Inače ako se to ne uradi sve će ići po starom jer treba se baviti uzrokom ne posledicom.

Miloš

pre 4 godine

Dama, svako ko je video Slobodu uživo, da ne pričamo ako je neko imao priliku da porazgovara sa njom, zna da je ona istinska Dama i žena za primer. Žene jesu pogrešno shvatile ravnopravnost, umesto da se izjednače sa muškarcima u smislu prava glasa, prava na školovanje, prava na rad, izjednačile su se sa muškim sirovinama koje zategnu iz pete i pljunu na beton. Umesto da ostanu dostojanstvene žene, ali sa potpunom samostalnošću koju ima i muškarac. Na sreću i dalje ima dama.

Lola

pre 4 godine

Nije u pravu. Evo moja majka, 60+ godina, kako je starija sve više govori kako decu ne treba rađati. Pritom i meni kaže da ne rađam, jer ću samo da se mučim. To što glumica ima stav da neće da stari sama je u redu, ali mora da prihvati i suprotno mišljenje, da njoj neko ne bi rekao da se udala i rađala decu kako bi kasnije njima bila na grbači. Svako ima pravo na svoj izbor, ali ne sme svoj izbor predstavljati kao jedini ispravan.

basketas

pre 4 godine

Za vas koji/e ne znate da citate, rekla je da su prava u potpunosti jednaka, a mozda cak i da idete predaleko i mislite samo na zenska prava(jer muska ne postoje).

Mediterano Blanco

pre 4 godine

Tre sorelas,tres sobrinas,per mai,por mas,yeaaa.Solo Espanol-Italiano,što se tice simpaticne gospodje-umetnice- čuvene glumice Slobode Micalovic,ne znam da li je ozbiljno mislila,ali je živa istina,vecina devojaka-žena su danas zalutale,pre svega prema same sebi,pa prema ostalima,pogotovo kod današnjih mladih devojaka-žena ovde na Balkanu vlada totalna konfuzija u glavi.

Dogovor, a ne feredža

pre 4 godine

@ Sanja, 4. februar 2020 15:00

Evo na ja bih volela da imam muškarca da ne bih morala da, na primer, otpušavam lavabo, to mi je baš odvratno, a on ne bi morao da rađa decu. Tako nekako, ugrubo.

N

pre 4 godine

Ako već priča o povratku tradicionalno-patrijahalnim odnosima, zamolila bih gospođu da najpre krene od sebe. Dakle, neka konačno prestane da se predstavlja devojačkim prezimenom i preuzme muževljevo. Dalje, neka raskine radni odnos i vrati se mužu, deci i kuhinji.

Popsi

pre 4 godine

Ova predstavlja definiciju kvazi svega.
Niti je ono o cemu prica, niti suprotno.
Ona je ta koja luta u svom neznanju, dodvoravajuci se tamo gde misli da ce se okoristiti, da ce je smatrati damom.
Prilicno supogljava.
Sto bi rekli ne se*i tamo gde jedes.

Dragan

pre 4 godine

Zena je nazalost 100% u pravu..e sad sto ove takozvane feminiskinje vide samo ono sto zele to je njihov problem..nazalost kazem jer to istina koji mnogi nece da priznaju..nismo mi cvecke i to niko nikad nije osporio ali vecina zena odmah skace na kritiku a same se guraju kako mogu sve same itd a ovamo kuka se na sve strane te tesko roditi kuvati itd..kao da je sve to u zivotu i mi nista ne radimo samo lezimo itd..a ko je izgradio ovaj svet?!!Ko?
Ja volim i postujem zene i pomazem svojoj kao i ona meni ali se zna svacija uloga..zato Slobodi svaka cast na trezvenom i razumnom stavu..

J.

pre 4 godine

"mislim da smo danas dosta slobodne, imamo pravo mišljenja i malo smo možda zalutale"
Kako jedna žena može da obesmisli višedecenijsku borbu drugih žena, to niko ne može. Nije slučajno što je oduševljeni srpski komentatori toliko hvale. Zalutale, kaže?!

dodji sebi

pre 4 godine

Muskarci ne lozite se, ova jedno prica, drugo radi. U javnosti dobra zenica, a privatno se gura gde treba i gde ne treba.
Ne moze da se zivi od nje, ima je u svakom projektu. I nje i njene sestre, a kladim se da ce i cerke da ugura u glumu.

I sve to dok prica kako je najveca sreca zeni da bude domacica. Jos ce ispasti da je jadna htela da kuva i pere po ceo dan al je sudbina oterala u glumu.

Usvari kad razmislim pametna je ona. prica ljudima sta hoce da cuju a ovamo sve radi suprotno. Skidam kapu za prepredenost, gospodjo.

Ana

pre 4 godine

Koliko površan i razmažen mora čovek da bude da bi borbu za preživljavanje dece i očuvanje ljudskog dostojanstva kod današnjih žena nazvao lutanjem! I to žena?! Negde mi je,paradoksalno, drago da je eto neka od nas zaštićena i nema pojma sa čim se uglavnom suočavamo.

recimo

pre 4 godine

Ja mislim da je rešenje u tome da se otvore centri koji će da rade na edukaciji žena i njihovo prevaspitavanju. Da se ne lažemo nasilje će prestati kad se isplati biti fin kao što je to slučaj na Zapadu. Žene i devojke moraju da prestanu sa seksualnom marginalizacijom i satanizacijom kulturnih muškaraca, svrstavajući ih u kategoriju mekušaca i slabića. Takođe moraju da prestanu da glorifikuju mačo likove. Inače ako se to ne uradi sve će ići po starom jer treba se baviti uzrokom ne posledicom.
(Aron, 4. februar 2020 18:19)

Cekaj, cekaj. Muskarci su ti koji ubijaju zene ali nama trebaju centri za prevaspitavanje ZENA? Jedino ako to prevaspitavanje podrazumeva kung fu i upotrebu lakog oruzja uz besplatno oruzje i dozvolu za nosenje na kraju "prevaspitavanja".

Драган

pre 4 godine

Нису оне залутале, него су намерно заведене, од стране оних који би на разне начине да их искориштавају.

Bvv

pre 4 godine

Simpatično je kako uvek tako neki ljudi poput glumica, pevačica, vozača i mehaničara nemaju trunku sramote da smatraju da neki neurohirurzi, astrofizičari, pedijatri, hemičari ne treba da rade jer su "pogrešnog" pola.

daTiObjasnim

pre 4 godine

a ko je izgradio ovaj svet?!!Ko?
Ja volim i postujem zene i pomazem svojoj kao i ona meni ali se zna svacija uloga..zato Slobodi svaka cast na trezvenom i razumnom stavu..
(Dragan, 4. februar 2020 15:48)

Brate da zene nisu izmislile uzgajanje biljaka i zivotinja takozvani farming, vi muskarci bi i dalje jurili okolo s lukom i strelom. Tako da bice da su ipak zene imale vaznu ulogu u izgradnji sveta. Osim ako ne mislis bukvalno na gradjavinu, to vam prepustamo, ne volim ja te prljave poslove.

Sorela

pre 4 godine

To je ono - pričaš gluposti da privučeš pažnju jer je to jedini način. Ili da se skine, što gospoji takođe nije strano.
Sve u svemu, kao i većina izvikanih glumaca, svuda se trpa, nikoga ne zanima ali ona hoće da je proglase lepoticom (???) i pametnicom (!!!) a i velikom glumicom. Loš kvalitet.

Boba

pre 4 godine

Ona kaze da nije dobro žene da rade? Kad pogledate njena gluma i nije nikakav rad, nego dodje kao hobi, zanima se s tim, a muž joj plaća sve što poželi. To što je onda našla takvu naivčinu, ne znači da može ostalima da soli pamet. Rad je stvorio čoveka, a to njeno čaršijako raspredanje praznih priča zna se kakve žene stvara.

kraljica

pre 4 godine

(Aron, 4. februar 2020 18:19)

Pazi bogati, umjesto zaštite od nasilja škola za dresuru cura? Moraju vam dati jer ste fini, inače ode glava? Auuu, kud ti ode...

Mare N

pre 4 godine

Ovej njen komentar bi pored mene prosao neopazeno da ga nije dala kao najava za Predstavu "Tre sorelle". Ko je gledao predstavu, svojevremeno, zna o cemu pricam. Gospodja je u zivotu imala mogucnosti i da se opismeni, i da se obrazuje, i da bira profesiju, i da se tom profesijom bavi, i da bira muza, i da sutra razvede ako do toga dodje (ne bi bila ubijena i fala Bogu da ne ni, kao sto su mnoge)... Sve to je prigrlila a sada drugima govori kako ne treba da rade i da preuzimaju necije uloge time podpirujuci izrazito mizoginska osecanja koja su sve cesca u nasem drustvu. Kao covek koji ima dve sestre ne mogu cudom da se nacudim ni njenim izjavama ni ovolikom mrznjom prema zenama od strane naseg pola...

Faruk je kralj

pre 4 godine

Zalutale, kažeš? Ne treba da rade?
Stavljaj onda kecelju i pravac u kuhinju, šta blebećeš tu u mikrofon, a još i glumiš? Ostavi posao muškarcima i idi motaj sarme!

sanjuro

pre 4 godine

Sve su zene mocne i nezavisne, dok im se karton sa jajima ne zakotrlja niz stepenice i ostanu bez istih. Sve zene imaju brdo mogucnosti do 35. godine. E, onda krecu da se goje, farbaju kosu u ljubicasto i bave se politikom. Glorifikuju razvod, abortus i LGBT zajednicu. Prosto obozaaavaju pse ili macke. Mrze porodicu i sve udate zene smatraju zatucanim glupacama. U medjuvremenu gutaju 3 sake tableta za smirenje dnevno. Svakako, smatraju zene ne nose nikakvu licnu odgovornost za sopstvene odluke. Udaju se za nasilnike jer ih isti seksualno uzbudjuju, pa im krivi svi muskarci na planeti jer ih je isti premlatio. Svi krivi osim nje.

Radan

pre 4 godine

Bravo za ovu lepu, pametnu i odmerenu zenu!

A ovdasnjim zapenjenim feministkinjama koje bahato, navijacki prete Vedranom i samaranjem - cudo jedno kako se pretnje fizickim nasiljem koje rade zene pustaju kao komentar, mora da je u pitanju girl power, koji je vrlo prefinjen i odmeren, bas kao motorna testera koriscena da se sece becka snicla.

Drugo, ako vec zelite da nekog imitirate kao badass strong women, ne gledajte dalje od zivotinjskog carstva i - hijena!! Da, da...hijena - naime, hijene imaju matrijarhalnu drustvenu strukturu, ali je kod njih primeceno da iz nekog razloga mnogi matrijarsi imaju - lazni penis!

Ne lazem vas, lazan je, ali podseca, bas onako neodoljivo!

Stoga, nemojte posle da kazete da vas nisam upozorio, kada se jednog dana probudite, onako badass i empowered smejuci se nekontrolisano i gazeci po muskim stomacima i lobanjama tako bogom dane i nadasve zenstvene i prelepe, ako pocne nesto da vas zulja tamo gde biste to najmanje ocekivale!

Bolje spreciti nego leciti, trk na proucavanje bliznjih vam hijena!

Srdacan pozdrav!

Cinique

pre 4 godine

Problem nije što neke žene hoće jedno, a neke drugo. Glavni ženski problem je što sve one hoće nekada jedno, a nekada drugo. Pritom ni same nisu načisto kada jedno, a kada drugo, ali s nekim pravom očekuju da druge žene & sorele i svi muškarci to jasno znaju.
Ali verovatno ne umem ja to da objasnim ovako dobro kao što je objasnila ona.

Lemy L.

pre 4 godine

@sladoledsmesom
lepo si predvideo,ostrvili su se,i to kladim se oni rovci koji ni supu ne umeju da skuvaju a guraju se prvi da dokazuju nešto gde god se nađu. Pa i ovde da komentarišu nešto što nisu razumele. Srećom pojedini komentari su preveli na njihov jezik šta je Sloboda htela reći i na koju ravnopravnost misli. Uvek sam sa devojkom kroio dogovor ,(da ne pričam sada opširnije )a na ovu temu se uglavnom sprdamo.

Nemam reci

pre 4 godine

Ovakva zbrka u komentarima a i u "veleumnoj" izjavi, cista je shizofrenija!
O odnosima zena-muskarac sve je jas o, a i bistro rekao jos Jovan Ducic...
Obrazujte se citajuci Blago cara Radovana i Jutra sa Leutara...

Sanja

pre 4 godine

A sta su uloge zene i muskarca?
To je sve tako jasno definisano, zapisnaou kamenu i svako se svoje drzi, casni i posteno?
Nikada mi nije bilo jasno da neko moze d abude toliko ispranog mozga da sam sebi navlaci "feredzu", a da ne mora...
Problem je jos veci kada, sticajem okolnosti, ta osoba ima i mikrofon te moze da se obraca javnosti.

Dragan

pre 4 godine

Zena je nazalost 100% u pravu..e sad sto ove takozvane feminiskinje vide samo ono sto zele to je njihov problem..nazalost kazem jer to istina koji mnogi nece da priznaju..nismo mi cvecke i to niko nikad nije osporio ali vecina zena odmah skace na kritiku a same se guraju kako mogu sve same itd a ovamo kuka se na sve strane te tesko roditi kuvati itd..kao da je sve to u zivotu i mi nista ne radimo samo lezimo itd..a ko je izgradio ovaj svet?!!Ko?
Ja volim i postujem zene i pomazem svojoj kao i ona meni ali se zna svacija uloga..zato Slobodi svaka cast na trezvenom i razumnom stavu..

nije nego

pre 4 godine

smatram da doticna ima prilicno primitivne stavove, i ranije je imala slicne izjave. sestro, to sto si se ti dobro uvalila ne znaci da mi ostale treba da budemo na kolenima. vedrana rudan bi ti zviznula samarcinu da preletis jadran.

Ana

pre 4 godine

Jel to ona rekla da su žene zalutale jer imaju pravo mišljenja?
(On pomera brda i vozi leteći auto, 4. februar 2020 14:59)

Ne zna ni ona sam sta je rekla. Nikada nije bila inteligentna. Ne morate bas da prenosite svakojake budalastine sto izgovaraju tzv. javne licnosti.

Miloš

pre 4 godine

Dama, svako ko je video Slobodu uživo, da ne pričamo ako je neko imao priliku da porazgovara sa njom, zna da je ona istinska Dama i žena za primer. Žene jesu pogrešno shvatile ravnopravnost, umesto da se izjednače sa muškarcima u smislu prava glasa, prava na školovanje, prava na rad, izjednačile su se sa muškim sirovinama koje zategnu iz pete i pljunu na beton. Umesto da ostanu dostojanstvene žene, ali sa potpunom samostalnošću koju ima i muškarac. Na sreću i dalje ima dama.

basketas

pre 4 godine

Za vas koji/e ne znate da citate, rekla je da su prava u potpunosti jednaka, a mozda cak i da idete predaleko i mislite samo na zenska prava(jer muska ne postoje).

Aron

pre 4 godine

Slažem se sa njenom ocenom,žene danas imaju potunu slobodu i jednake sa muškarcima još od vremena komunizma. Danas trenutno u Srbiji ti je najvažnija veza, partiska, famijarna ili mito, i svejedno je da li si žena ili muškarac. Naravno postoji problem nasilja ali iskreno mislim da se sa tim preteruje u javnosti. Mi smo zemlja u kojoj je broj ubijenih žena na 100 000 stanovnika nivou zemalja EU, na primer taj broj je 3 puta veći nego u Litvaniji. Razlog tog preterivanja leži u tome da se prikrije pronevera sredstava EU u tu svrhu. Na primer mi imamo samo 11 sigurnih kuća umesto da ih imamo 111. Za jedan takav objekat ti treba oko milion evra a mi smo od EU fondova dobili za ovih 20 godina bar 300, 400 miliona u vezi prava žena. Jedna ministarka je je jednom otvorila sigurnu kuću i rekla da je taj poduhvat koštao 50 miliona evra! Pa za taj nova se može izgraditi novi stadion od 30 000 gedalaca. Tu prosto fakti i vidi se odmah da je to samo vrh ledenog brega lopovluka i korupcije. Ja mislim da je rešenje u tome da se otvore centri koji će da rade na edukaciji žena i njihovo prevaspitavanju. Da se ne lažemo nasilje će prestati kad se isplati biti fin kao što je to slučaj na Zapadu. Žene i devojke moraju da prestanu sa seksualnom marginalizacijom i satanizacijom kulturnih muškaraca, svrstavajući ih u kategoriju mekušaca i slabića. Takođe moraju da prestanu da glorifikuju mačo likove. Inače ako se to ne uradi sve će ići po starom jer treba se baviti uzrokom ne posledicom.

Lola

pre 4 godine

Nije u pravu. Evo moja majka, 60+ godina, kako je starija sve više govori kako decu ne treba rađati. Pritom i meni kaže da ne rađam, jer ću samo da se mučim. To što glumica ima stav da neće da stari sama je u redu, ali mora da prihvati i suprotno mišljenje, da njoj neko ne bi rekao da se udala i rađala decu kako bi kasnije njima bila na grbači. Svako ima pravo na svoj izbor, ali ne sme svoj izbor predstavljati kao jedini ispravan.

Sanja

pre 4 godine

Možda je trebalo da se ograniči time da se u kraju iz koga potiče tako razmišlja, jer je to istina i osnovna razlika manji - veći grad. Strašna je njena neosvešćenost i projekcija toga na sve žene. I trebalo bi da svoje savete primeni prvo na sebe i prestane da radi, da sedi kući i brine o porodu, umesto što se lakta (i to loše) na sceni. Da ne bude licimer.

Mediterano Blanco

pre 4 godine

Tre sorelas,tres sobrinas,per mai,por mas,yeaaa.Solo Espanol-Italiano,što se tice simpaticne gospodje-umetnice- čuvene glumice Slobode Micalovic,ne znam da li je ozbiljno mislila,ali je živa istina,vecina devojaka-žena su danas zalutale,pre svega prema same sebi,pa prema ostalima,pogotovo kod današnjih mladih devojaka-žena ovde na Balkanu vlada totalna konfuzija u glavi.

sanjuro

pre 4 godine

Sve su zene mocne i nezavisne, dok im se karton sa jajima ne zakotrlja niz stepenice i ostanu bez istih. Sve zene imaju brdo mogucnosti do 35. godine. E, onda krecu da se goje, farbaju kosu u ljubicasto i bave se politikom. Glorifikuju razvod, abortus i LGBT zajednicu. Prosto obozaaavaju pse ili macke. Mrze porodicu i sve udate zene smatraju zatucanim glupacama. U medjuvremenu gutaju 3 sake tableta za smirenje dnevno. Svakako, smatraju zene ne nose nikakvu licnu odgovornost za sopstvene odluke. Udaju se za nasilnike jer ih isti seksualno uzbudjuju, pa im krivi svi muskarci na planeti jer ih je isti premlatio. Svi krivi osim nje.

Radan

pre 4 godine

Bravo za ovu lepu, pametnu i odmerenu zenu!

A ovdasnjim zapenjenim feministkinjama koje bahato, navijacki prete Vedranom i samaranjem - cudo jedno kako se pretnje fizickim nasiljem koje rade zene pustaju kao komentar, mora da je u pitanju girl power, koji je vrlo prefinjen i odmeren, bas kao motorna testera koriscena da se sece becka snicla.

Drugo, ako vec zelite da nekog imitirate kao badass strong women, ne gledajte dalje od zivotinjskog carstva i - hijena!! Da, da...hijena - naime, hijene imaju matrijarhalnu drustvenu strukturu, ali je kod njih primeceno da iz nekog razloga mnogi matrijarsi imaju - lazni penis!

Ne lazem vas, lazan je, ali podseca, bas onako neodoljivo!

Stoga, nemojte posle da kazete da vas nisam upozorio, kada se jednog dana probudite, onako badass i empowered smejuci se nekontrolisano i gazeci po muskim stomacima i lobanjama tako bogom dane i nadasve zenstvene i prelepe, ako pocne nesto da vas zulja tamo gde biste to najmanje ocekivale!

Bolje spreciti nego leciti, trk na proucavanje bliznjih vam hijena!

Srdacan pozdrav!

Драган

pre 4 godine

Нису оне залутале, него су намерно заведене, од стране оних који би на разне начине да их искориштавају.

Cinique

pre 4 godine

Problem nije što neke žene hoće jedno, a neke drugo. Glavni ženski problem je što sve one hoće nekada jedno, a nekada drugo. Pritom ni same nisu načisto kada jedno, a kada drugo, ali s nekim pravom očekuju da druge žene & sorele i svi muškarci to jasno znaju.
Ali verovatno ne umem ja to da objasnim ovako dobro kao što je objasnila ona.

Dogovor, a ne feredža

pre 4 godine

@ Sanja, 4. februar 2020 15:00

Evo na ja bih volela da imam muškarca da ne bih morala da, na primer, otpušavam lavabo, to mi je baš odvratno, a on ne bi morao da rađa decu. Tako nekako, ugrubo.

Lemy L.

pre 4 godine

@sladoledsmesom
lepo si predvideo,ostrvili su se,i to kladim se oni rovci koji ni supu ne umeju da skuvaju a guraju se prvi da dokazuju nešto gde god se nađu. Pa i ovde da komentarišu nešto što nisu razumele. Srećom pojedini komentari su preveli na njihov jezik šta je Sloboda htela reći i na koju ravnopravnost misli. Uvek sam sa devojkom kroio dogovor ,(da ne pričam sada opširnije )a na ovu temu se uglavnom sprdamo.

Nemam reci

pre 4 godine

Ovakva zbrka u komentarima a i u "veleumnoj" izjavi, cista je shizofrenija!
O odnosima zena-muskarac sve je jas o, a i bistro rekao jos Jovan Ducic...
Obrazujte se citajuci Blago cara Radovana i Jutra sa Leutara...

daTiObjasnim

pre 4 godine

a ko je izgradio ovaj svet?!!Ko?
Ja volim i postujem zene i pomazem svojoj kao i ona meni ali se zna svacija uloga..zato Slobodi svaka cast na trezvenom i razumnom stavu..
(Dragan, 4. februar 2020 15:48)

Brate da zene nisu izmislile uzgajanje biljaka i zivotinja takozvani farming, vi muskarci bi i dalje jurili okolo s lukom i strelom. Tako da bice da su ipak zene imale vaznu ulogu u izgradnji sveta. Osim ako ne mislis bukvalno na gradjavinu, to vam prepustamo, ne volim ja te prljave poslove.

N

pre 4 godine

Ako već priča o povratku tradicionalno-patrijahalnim odnosima, zamolila bih gospođu da najpre krene od sebe. Dakle, neka konačno prestane da se predstavlja devojačkim prezimenom i preuzme muževljevo. Dalje, neka raskine radni odnos i vrati se mužu, deci i kuhinji.

Boba

pre 4 godine

Ona kaze da nije dobro žene da rade? Kad pogledate njena gluma i nije nikakav rad, nego dodje kao hobi, zanima se s tim, a muž joj plaća sve što poželi. To što je onda našla takvu naivčinu, ne znači da može ostalima da soli pamet. Rad je stvorio čoveka, a to njeno čaršijako raspredanje praznih priča zna se kakve žene stvara.

recimo

pre 4 godine

Ja mislim da je rešenje u tome da se otvore centri koji će da rade na edukaciji žena i njihovo prevaspitavanju. Da se ne lažemo nasilje će prestati kad se isplati biti fin kao što je to slučaj na Zapadu. Žene i devojke moraju da prestanu sa seksualnom marginalizacijom i satanizacijom kulturnih muškaraca, svrstavajući ih u kategoriju mekušaca i slabića. Takođe moraju da prestanu da glorifikuju mačo likove. Inače ako se to ne uradi sve će ići po starom jer treba se baviti uzrokom ne posledicom.
(Aron, 4. februar 2020 18:19)

Cekaj, cekaj. Muskarci su ti koji ubijaju zene ali nama trebaju centri za prevaspitavanje ZENA? Jedino ako to prevaspitavanje podrazumeva kung fu i upotrebu lakog oruzja uz besplatno oruzje i dozvolu za nosenje na kraju "prevaspitavanja".

J.

pre 4 godine

"mislim da smo danas dosta slobodne, imamo pravo mišljenja i malo smo možda zalutale"
Kako jedna žena može da obesmisli višedecenijsku borbu drugih žena, to niko ne može. Nije slučajno što je oduševljeni srpski komentatori toliko hvale. Zalutale, kaže?!

kraljica

pre 4 godine

(Aron, 4. februar 2020 18:19)

Pazi bogati, umjesto zaštite od nasilja škola za dresuru cura? Moraju vam dati jer ste fini, inače ode glava? Auuu, kud ti ode...

Popsi

pre 4 godine

Ova predstavlja definiciju kvazi svega.
Niti je ono o cemu prica, niti suprotno.
Ona je ta koja luta u svom neznanju, dodvoravajuci se tamo gde misli da ce se okoristiti, da ce je smatrati damom.
Prilicno supogljava.
Sto bi rekli ne se*i tamo gde jedes.

Sorela

pre 4 godine

To je ono - pričaš gluposti da privučeš pažnju jer je to jedini način. Ili da se skine, što gospoji takođe nije strano.
Sve u svemu, kao i većina izvikanih glumaca, svuda se trpa, nikoga ne zanima ali ona hoće da je proglase lepoticom (???) i pametnicom (!!!) a i velikom glumicom. Loš kvalitet.

dodji sebi

pre 4 godine

Muskarci ne lozite se, ova jedno prica, drugo radi. U javnosti dobra zenica, a privatno se gura gde treba i gde ne treba.
Ne moze da se zivi od nje, ima je u svakom projektu. I nje i njene sestre, a kladim se da ce i cerke da ugura u glumu.

I sve to dok prica kako je najveca sreca zeni da bude domacica. Jos ce ispasti da je jadna htela da kuva i pere po ceo dan al je sudbina oterala u glumu.

Usvari kad razmislim pametna je ona. prica ljudima sta hoce da cuju a ovamo sve radi suprotno. Skidam kapu za prepredenost, gospodjo.

Ana

pre 4 godine

Koliko površan i razmažen mora čovek da bude da bi borbu za preživljavanje dece i očuvanje ljudskog dostojanstva kod današnjih žena nazvao lutanjem! I to žena?! Negde mi je,paradoksalno, drago da je eto neka od nas zaštićena i nema pojma sa čim se uglavnom suočavamo.

Bvv

pre 4 godine

Simpatično je kako uvek tako neki ljudi poput glumica, pevačica, vozača i mehaničara nemaju trunku sramote da smatraju da neki neurohirurzi, astrofizičari, pedijatri, hemičari ne treba da rade jer su "pogrešnog" pola.

Mare N

pre 4 godine

Ovej njen komentar bi pored mene prosao neopazeno da ga nije dala kao najava za Predstavu "Tre sorelle". Ko je gledao predstavu, svojevremeno, zna o cemu pricam. Gospodja je u zivotu imala mogucnosti i da se opismeni, i da se obrazuje, i da bira profesiju, i da se tom profesijom bavi, i da bira muza, i da sutra razvede ako do toga dodje (ne bi bila ubijena i fala Bogu da ne ni, kao sto su mnoge)... Sve to je prigrlila a sada drugima govori kako ne treba da rade i da preuzimaju necije uloge time podpirujuci izrazito mizoginska osecanja koja su sve cesca u nasem drustvu. Kao covek koji ima dve sestre ne mogu cudom da se nacudim ni njenim izjavama ni ovolikom mrznjom prema zenama od strane naseg pola...

Faruk je kralj

pre 4 godine

Zalutale, kažeš? Ne treba da rade?
Stavljaj onda kecelju i pravac u kuhinju, šta blebećeš tu u mikrofon, a još i glumiš? Ostavi posao muškarcima i idi motaj sarme!