Petak, 24.01.2020.

09:40

Evo šta je trebalo da se dogodi na kraju serije “Igra prestola”

Izvor: index.hr

Evo šta je trebalo da se dogodi na kraju serije “Igra prestola” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Ajde@

pre 4 godine

I npr ovp... Odgovor kako je Arja prišla do kralja noći i roknula ga onako, jos uvek je misterija!
Pomalo Montipajtonovski zaplet u kome je sve na kraju dovedeno do apsurda!

Ajde@

pre 4 godine

Ono kad kraljica odlepi odjednom u poslednje 2 epizode!?!
A do tada blage veze sa tim nema!
Kad bih nabrajao ovakve stvari, previše bi prostora bilo.
Od vrhunskih performansi u svemu što je pratilo seriju, napravili su djubre na kraju u svakom pogledu.

neinformisan

pre 4 godine

Prica pati od istog problema kao i svaka latino sapunica, plete razvoj koji je dobar i obecava, ali rasplet katastrofa. Niti su konci povezani niti dogadjaji i likovi ispostovani, nasilni pojednostavljeni kraj. Nadam se da ce Martin da barem malo ispravi stvar.

mrmlj

pre 4 godine

@Aleksandar: prve cetiri epizode dosta vernonprate knjige (naravno, uz neke neophodne izmene zbog razlika u medijima), peta sezona kao da namerno pravi otklon od knjiga da bi neko kupio i knjige kada/ako u nekom trenutku budu objavljene, a nakon pete je cista improvizacija kreatora serije sa uzasno zbrzanim i uproscenim krajem. meni je sve to ostavilo gorak ukus u ustima i ne verujem da cu ikada ponovo gledati tu seriju ali ne bih nikome rekao da je ne odgleda. baci pogled, pa vidi da li ti se svidja. u svakom trenutku mozes da prekines.

...

pre 4 godine

Poslednja sezona je izgubila kompas. Previse sapunice u svim sezaonama i kadrpvi su mogli biti malo bolji. Dosta su siromasni, sve u krupnom planu. Sve ostalo je skori pa desetka

voodoo

pre 4 godine

Sam zaborav ove serije od najpopularnije serije koja se prikazuje do potpune ravnodusnosti govori o kvalitetu cele serije, ne samo poslednje sezone. Ono sto ljude cini posebno razocaranim je sto i sve prethodne sezone su interesantne samo zbog te neizvesnosti sta ce biti sledece i na kraju i kad bude neki tunjav i nezanimljiv epilog svega onda i sve te prethodne sezone gube smisao. Ukratko ogromna senzacija pomugnuta nevidjenim markentingom za neku seriju do sad koja se pokazala samo kao money milker i razocarenje i za najzesce fanove, a ne tek casual gledaoce.

agent mahoun

pre 4 godine

8 sezona zaista epsko razočarenje.
Nešto tako dobro srozati u blato, tako sam se osećao prevarenim da je teško opisati.
Čak sam rekao sebi da je ovo poslednja serija koju sam pogledao. Više nikad neću odvojiti toliko vremena svog života da bi me zeznuli na kraju.

Ipak 3 epizoda 8 serije moram priznati da sam sedeo na ivici kauča... A poslednjih 10 min uz onu melodiju Ramina Džavadija neopisivo.

greota

pre 4 godine

Onu dvojicu (d&d) vise ne bih angazovao ni za mocne rendzere.

Ostace istorijski primer kako je zas*ana serija koja je obecavala da bude najbolja ikad.

10 godina gradis nesto i onda uzmes sibicu ....

dzigi

pre 4 godine

Ne znam što ste zapeli da je osma najgora kad je kraj serije i najpravedniji i najlogičniji. Da ne otkrivamo sada zašto, ali vas je zaslepila lepota plavuše i otud ne videste njen karakter.

Aragorn

pre 4 godine

Seriju ne vredi gledati ponovo, i iz moje perspektive, neću je više nikada gledati. Ali ako gledate prvi put, gledajte prvih šest sezona i ne gledajte uopšte sedmu koja nije loša sama po sebi, ali kao da je nekakva druga serija, čak se i likovi ne ponašaju isto . Osmu uopšte ne gledati...

jmunma

pre 4 godine

Ko nije gledao seriju, gledajte. Tesko da cete naci nesto bolje da gledate, ovi sto lupetaju o najgoroj zadnjoj sezoni ikada su klinci koji su previse citali americke komentare pa su tako formirali svoj stav. Zadnja sezona mozda nije savrsena ali nije uopste toliko losa, naravno ako gledas bez nekih ocekivanja sta bi trebalo da bude. Odlicna serija, mozda i najbolja serija ikada snimljena, glupo je da propustite zbog klinackih komentara.

Saša

pre 4 godine

Kakve veze ima da li su u pitanju 3 filma od po 2-3h ili jedna sezona od 8 epizoda koje su trajale po 1-1,5h? B&B su upropastili ovo umetničko delo u poslednje dve sezone, a osma sezona je jedna od najvećih mrlja u istoriji HBO produkcije.

laki

pre 4 godine

poceo da gledam pa odustao tolika se frka digla ..
a secajuci se kako su znali da zapetljaju i obezvrede ranije hit serije odgledacu natenane ko zna kad ..laganica

Omega

pre 4 godine

Ja sam znao da će HBO da se osveti za čekanje poslednje sezone od gotovo dve godine . Ne samo da neće , nego nema šanse da HBO ikad više izađe u susret ovoj seriji i skupu glavešina serije a kamo li peticijama fanova .

palop

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Prve 4 sezone fantasticne, nakon toga ide pad, ali je i dalje dobro, 7. prilicno slaba kad pogledas ovako nakon svega, ali je bila zanimljiva, 8. katastrofa, pogotovo sam kraj. Ipak i pored toga mislim da vredi pogledati, sa razlogom je bila verovatno najpopularnija serija ikada.
Mozda je mene (a i ostale) kraj toliko razocarao jer smo pratili seriju godinama i onda drugacije doziveli sve to...

CATAPA

pre 4 godine

Seriju takvog tipa i obima nije moguće realizovati živim glumcima. Gledaocima naravno ne smeta, ali pogotovo glavni likovi bi bili osuđeni da pola karijere ili celu glume jedan isti lik. Deca sa početka serije su odrasla, pa je i to zakomplikovalo i kompromitovalo rasplet, a neka događanja s početaka su naprosto morala da budu potpuno ignorisana, po gledaocima i izneverena.
Jasno, kraj je zbrzan i iznuđeno je zbrzan. Kada animacija likova bude dostigla standarde "žive glume" biće i cela serija prerađena, ne samo osma sezona. I sasvim izvesno, ta osma neće biti ni poslednja.

Do tada, valjda će i Martin da dovrši priču, mada u seriji to poodavno više i nije bila njegova priča.

Pavle

pre 4 godine

Ja mada volim neku vrstu nadrealnih prica...nisam ni citao knjigu a ni gledao seriju...do prosle godine kad sam morao da odgledam sa devojkom tu zadnju sezonu da me uveri da je vrhunski. Ispostovao sam ali Nista specijalno. Jednostavno mazu ljudima oci sa tim nekim srednjovekovnim fazonom pa jos i zmajevi. Pa onda jos kao i gluma odlicna...Gluma je ok. Ali ja serijom nisam odusevljen...Uvek bi pre gledao nesto kao Fargo Ozark Braquo Gomora..

Black Irish

pre 4 godine

Ne preteruj. do osme sezone je serija odlicna,mozda i najbolja ikad snimljena. osma sezona je za zaborav.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dexter, 24. januar 2020 21:40) nisi ti gledao Rej Donovana!

oberin martel

pre 4 godine

Knjige, pročitajte prvo Martinove knjige pa tek onda odgledajte seriju. Tada ćete spoznati šta znači razočaranje. Knjige su za tri klase bolje od serije(pogotovo dve poslednje sezone). Zbog para Martin je upropastio svoje životno delo.

@c72

pre 4 godine

Čini mi se da sam jedan od rijetkih ravnodušnih, jer koliko vidim mišljenja su od užas, nikako ne preporučujem ili remek djelo, obavezno pogledati. Pogledao sam sve epizode, uključujući i neke specijale sa snimanja i analize likova i zbilja mogu reći da sam potpuno ravnodušan. Ne bih nikome preporučio da gleda, za razliku od nekih drugih serija, a opet ako neko želi da gleda ne bih ga ni odvraćao, nije da nije interesantno na neki način. Znači ravna linija, totalno!

Nikola

pre 4 godine

Ja sa ove distance, kao neko ko je prvo gledao seriju, pa tek onda citao knjige, mislim da su knjige bolje i vise sam uzivao u karakterima kao i samim dogadjajima, ali mi je pak serija pomogla sa vizualizacijom u toku citanja. Uglavnom za mene licno knjiga pre serije, Martin je poceo, pa bi trebalo on i da zavrsi, ali mimo zbrzane radnje u poslednjoj sezoni koja se prosto ne uklapa u celu sagu, mislim da je produkcija bila vrhunska, glumci odlicni i zaista vredi pogledati i seriju.

Hgg

pre 4 godine

Preporučila bih svakom ko je oduvek želeo da se u klasičnoj sapunjari malo više vitla mačevima i prolete zmajevi.
Zabavno da, ali dalje od toga ništa bitno.

magnusmk9

pre 4 godine

Naravno da preporučujem! Ukusi se razlikuju a meni je lično odlična priča, od početka do kraja. Naravno da se neće svakome svideti

kiza D

pre 4 godine

Александре,препоручио бих да прво прочиташ књиге.
После са уживањем одгледаш серију.

Saša 2.

pre 4 godine

@Aleksandar, vredi gledati zbog vrhunskih glumaca jer je svaka uloga, pa i ona najmanja, za Oskara. I vredi gledati kao ogledalo istorije sveta i savremenih događanja jer Martinove poruke su jasne, vrlo inteligente i sveukupna ideja jeste njegovo umetničko delo, iako na nekoj umetničkoj skali jeste mnogo ispod Tolkina. On i sam skromno kaže: "ako tražite dubinu, čitajte Tolkina, a ja vam nudim pre svega dobru zabavu". Međutim, svakako je i on dubinski dotakao mnoge teme i treba pogledati i seriju (uz malo premotavanja unaored tokom smorne 3. sezone) ko već ne želi da čita opširne knjige.

KRiS.exe

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Nikako najvece smece ikad snimljeno!

JPR24

pre 4 godine

Martin je toliko zagrizao za pare, kao da ije nije imao, pa su napravili totalnu glupost sa zadnjom sezonom! A ono sto je najgore, knjige poslata tamo neke leve i krive drine i nikad da završi serijal. Sto je totalno nepoštovanje svojih čitalaca !

Cooi

pre 4 godine

Bilo bi super kad bi uspeo da odgledaš sve osim poslednje sezone.
Ali je problem što je prvih šest sezona toliko dobro (i sedma je ok) da nećeš moći da odoliš da ne odgledaš osmu sezonu koja se bukvalno uneredila po prethodnim sezonama i priči koja se razvijala sve do tada.
I sad bih odgledao prethodne sezone ponovo, a za poslednju bih čekao da Martin konačno napiše knjigu i na taj način kompletiram priču.
Teško je uopšte opisati (teško je i poverovati) koliki je pad u kvalitetu svega u poslednjoj sezoni u odnosu na prethodne (gluma, montaža, razvoj priče, razvoj likova ... ma sve - ako bih krenuo da nabrajam gluposti nikad ne bih završio).
Ko je odgledao osmu sezonu i ostao razočaran može da pogleda na youtube: Game of Thrones Season 8 Pitch Meeting - gde je čovek na veoma duhovit način izdvojio neke od problema sa ovom sezonom

MadMac

pre 4 godine

(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)
da, serija je dobra bez obzira na nesto losiju poslednju sezonu, nije bas remek delo ali vredi pogledati. Sjajni efekti i uzbudljivi zapleti.

iosonostefan

pre 4 godine

@Aleksandar
Iskreno ne. Jako sam teško podneo poslednje dve sezone. Izuzetno cenim priču i pročitao sam sve knjige do sada ali kraj... Nije problem da pobedi ili da se desi nešto neočekivano. Ovde je problem što se dešavaju stvari koje nisu logične i veze sa vezom nemaju. Poslednja sezona je neka sasvim druga serija a i gluma se značajno pokvarila. Preporučujem novu seriju Messiah! Izašla je cela prva sezona, pogledao sam je u dva dana!

miloscj

pre 4 godine

@ Aleksandre, što se mene tiče svakako mogu. To je vrhunska serija! Fantastična priča, gluma, produkcija... Osma sezona nije ispunila očekivanja koja su postavljena u prvih sedam sezona, ali ti nikako ne znači da seriju ne bi trebalo gledati... Ovo je definitivno jedna od najboljih serija ikada snimljenih i svakako najnepredvidljivija. Svaka preporuka da se pogleda!

sibke

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Prve dve sdzone obavezno, ostalo djene djene

Lars

pre 4 godine

@Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Postoje i gori nacini da se potrosi 80ak sati zivota.

mighty banana

pre 4 godine

Mogu da je preporučim, sad je i bolje, odgledaš sve odjednom a ne 10 godina da čekaš. Ja sam zbog ove serije odlučio da gledam samo završene, ništa što je u toku. Inače knjiga je mnogo bolja, moje mišljenje.

partizan

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)
Naravno, dobra je serija, narocito prva polovina, druga je ok, a sam kraj je bezveze. Samo treba gledati sa paznjom, ima jako puno detalja. Sve zavisi da li taj tip fantastike nekome odgovara, ako ne, onda bolje preskoci. Ima puno ljudi koji pogledaju jednu epizodu ili jednu sezonu, i tvrde kako je totalna glupost, a zapravo su videli 1% ukupne radnje, samo treba biti strpljiv.

Gandalf

pre 4 godine

@Aleksandar
Mogu reci da gledam serije mnogo vise od filmova.Nisam ljubitelj epske fantastike ali nemam nista protiv.
Ovo vredi pogledati,ali da zasluzuje ovoliku famu-to ne.

Nikola

pre 4 godine

Ja sa ove distance, kao neko ko je prvo gledao seriju, pa tek onda citao knjige, mislim da su knjige bolje i vise sam uzivao u karakterima kao i samim dogadjajima, ali mi je pak serija pomogla sa vizualizacijom u toku citanja. Uglavnom za mene licno knjiga pre serije, Martin je poceo, pa bi trebalo on i da zavrsi, ali mimo zbrzane radnje u poslednjoj sezoni koja se prosto ne uklapa u celu sagu, mislim da je produkcija bila vrhunska, glumci odlicni i zaista vredi pogledati i seriju.

Cooi

pre 4 godine

Bilo bi super kad bi uspeo da odgledaš sve osim poslednje sezone.
Ali je problem što je prvih šest sezona toliko dobro (i sedma je ok) da nećeš moći da odoliš da ne odgledaš osmu sezonu koja se bukvalno uneredila po prethodnim sezonama i priči koja se razvijala sve do tada.
I sad bih odgledao prethodne sezone ponovo, a za poslednju bih čekao da Martin konačno napiše knjigu i na taj način kompletiram priču.
Teško je uopšte opisati (teško je i poverovati) koliki je pad u kvalitetu svega u poslednjoj sezoni u odnosu na prethodne (gluma, montaža, razvoj priče, razvoj likova ... ma sve - ako bih krenuo da nabrajam gluposti nikad ne bih završio).
Ko je odgledao osmu sezonu i ostao razočaran može da pogleda na youtube: Game of Thrones Season 8 Pitch Meeting - gde je čovek na veoma duhovit način izdvojio neke od problema sa ovom sezonom

partizan

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)
Naravno, dobra je serija, narocito prva polovina, druga je ok, a sam kraj je bezveze. Samo treba gledati sa paznjom, ima jako puno detalja. Sve zavisi da li taj tip fantastike nekome odgovara, ako ne, onda bolje preskoci. Ima puno ljudi koji pogledaju jednu epizodu ili jednu sezonu, i tvrde kako je totalna glupost, a zapravo su videli 1% ukupne radnje, samo treba biti strpljiv.

mighty banana

pre 4 godine

Mogu da je preporučim, sad je i bolje, odgledaš sve odjednom a ne 10 godina da čekaš. Ja sam zbog ove serije odlučio da gledam samo završene, ništa što je u toku. Inače knjiga je mnogo bolja, moje mišljenje.

JPR24

pre 4 godine

Martin je toliko zagrizao za pare, kao da ije nije imao, pa su napravili totalnu glupost sa zadnjom sezonom! A ono sto je najgore, knjige poslata tamo neke leve i krive drine i nikad da završi serijal. Sto je totalno nepoštovanje svojih čitalaca !

miloscj

pre 4 godine

@ Aleksandre, što se mene tiče svakako mogu. To je vrhunska serija! Fantastična priča, gluma, produkcija... Osma sezona nije ispunila očekivanja koja su postavljena u prvih sedam sezona, ali ti nikako ne znači da seriju ne bi trebalo gledati... Ovo je definitivno jedna od najboljih serija ikada snimljenih i svakako najnepredvidljivija. Svaka preporuka da se pogleda!

Saša 2.

pre 4 godine

@Aleksandar, vredi gledati zbog vrhunskih glumaca jer je svaka uloga, pa i ona najmanja, za Oskara. I vredi gledati kao ogledalo istorije sveta i savremenih događanja jer Martinove poruke su jasne, vrlo inteligente i sveukupna ideja jeste njegovo umetničko delo, iako na nekoj umetničkoj skali jeste mnogo ispod Tolkina. On i sam skromno kaže: "ako tražite dubinu, čitajte Tolkina, a ja vam nudim pre svega dobru zabavu". Međutim, svakako je i on dubinski dotakao mnoge teme i treba pogledati i seriju (uz malo premotavanja unaored tokom smorne 3. sezone) ko već ne želi da čita opširne knjige.

Hgg

pre 4 godine

Preporučila bih svakom ko je oduvek želeo da se u klasičnoj sapunjari malo više vitla mačevima i prolete zmajevi.
Zabavno da, ali dalje od toga ništa bitno.

kiza D

pre 4 godine

Александре,препоручио бих да прво прочиташ књиге.
После са уживањем одгледаш серију.

MadMac

pre 4 godine

(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)
da, serija je dobra bez obzira na nesto losiju poslednju sezonu, nije bas remek delo ali vredi pogledati. Sjajni efekti i uzbudljivi zapleti.

KRiS.exe

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Nikako najvece smece ikad snimljeno!

magnusmk9

pre 4 godine

Naravno da preporučujem! Ukusi se razlikuju a meni je lično odlična priča, od početka do kraja. Naravno da se neće svakome svideti

Lars

pre 4 godine

@Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Postoje i gori nacini da se potrosi 80ak sati zivota.

iosonostefan

pre 4 godine

@Aleksandar
Iskreno ne. Jako sam teško podneo poslednje dve sezone. Izuzetno cenim priču i pročitao sam sve knjige do sada ali kraj... Nije problem da pobedi ili da se desi nešto neočekivano. Ovde je problem što se dešavaju stvari koje nisu logične i veze sa vezom nemaju. Poslednja sezona je neka sasvim druga serija a i gluma se značajno pokvarila. Preporučujem novu seriju Messiah! Izašla je cela prva sezona, pogledao sam je u dva dana!

Gandalf

pre 4 godine

@Aleksandar
Mogu reci da gledam serije mnogo vise od filmova.Nisam ljubitelj epske fantastike ali nemam nista protiv.
Ovo vredi pogledati,ali da zasluzuje ovoliku famu-to ne.

sibke

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Prve dve sdzone obavezno, ostalo djene djene

greota

pre 4 godine

Onu dvojicu (d&d) vise ne bih angazovao ni za mocne rendzere.

Ostace istorijski primer kako je zas*ana serija koja je obecavala da bude najbolja ikad.

10 godina gradis nesto i onda uzmes sibicu ....

mrmlj

pre 4 godine

@Aleksandar: prve cetiri epizode dosta vernonprate knjige (naravno, uz neke neophodne izmene zbog razlika u medijima), peta sezona kao da namerno pravi otklon od knjiga da bi neko kupio i knjige kada/ako u nekom trenutku budu objavljene, a nakon pete je cista improvizacija kreatora serije sa uzasno zbrzanim i uproscenim krajem. meni je sve to ostavilo gorak ukus u ustima i ne verujem da cu ikada ponovo gledati tu seriju ali ne bih nikome rekao da je ne odgleda. baci pogled, pa vidi da li ti se svidja. u svakom trenutku mozes da prekines.

jmunma

pre 4 godine

Ko nije gledao seriju, gledajte. Tesko da cete naci nesto bolje da gledate, ovi sto lupetaju o najgoroj zadnjoj sezoni ikada su klinci koji su previse citali americke komentare pa su tako formirali svoj stav. Zadnja sezona mozda nije savrsena ali nije uopste toliko losa, naravno ako gledas bez nekih ocekivanja sta bi trebalo da bude. Odlicna serija, mozda i najbolja serija ikada snimljena, glupo je da propustite zbog klinackih komentara.

Aragorn

pre 4 godine

Seriju ne vredi gledati ponovo, i iz moje perspektive, neću je više nikada gledati. Ali ako gledate prvi put, gledajte prvih šest sezona i ne gledajte uopšte sedmu koja nije loša sama po sebi, ali kao da je nekakva druga serija, čak se i likovi ne ponašaju isto . Osmu uopšte ne gledati...

agent mahoun

pre 4 godine

8 sezona zaista epsko razočarenje.
Nešto tako dobro srozati u blato, tako sam se osećao prevarenim da je teško opisati.
Čak sam rekao sebi da je ovo poslednja serija koju sam pogledao. Više nikad neću odvojiti toliko vremena svog života da bi me zeznuli na kraju.

Ipak 3 epizoda 8 serije moram priznati da sam sedeo na ivici kauča... A poslednjih 10 min uz onu melodiju Ramina Džavadija neopisivo.

oberin martel

pre 4 godine

Knjige, pročitajte prvo Martinove knjige pa tek onda odgledajte seriju. Tada ćete spoznati šta znači razočaranje. Knjige su za tri klase bolje od serije(pogotovo dve poslednje sezone). Zbog para Martin je upropastio svoje životno delo.

Saša

pre 4 godine

Kakve veze ima da li su u pitanju 3 filma od po 2-3h ili jedna sezona od 8 epizoda koje su trajale po 1-1,5h? B&B su upropastili ovo umetničko delo u poslednje dve sezone, a osma sezona je jedna od najvećih mrlja u istoriji HBO produkcije.

voodoo

pre 4 godine

Sam zaborav ove serije od najpopularnije serije koja se prikazuje do potpune ravnodusnosti govori o kvalitetu cele serije, ne samo poslednje sezone. Ono sto ljude cini posebno razocaranim je sto i sve prethodne sezone su interesantne samo zbog te neizvesnosti sta ce biti sledece i na kraju i kad bude neki tunjav i nezanimljiv epilog svega onda i sve te prethodne sezone gube smisao. Ukratko ogromna senzacija pomugnuta nevidjenim markentingom za neku seriju do sad koja se pokazala samo kao money milker i razocarenje i za najzesce fanove, a ne tek casual gledaoce.

neinformisan

pre 4 godine

Prica pati od istog problema kao i svaka latino sapunica, plete razvoj koji je dobar i obecava, ali rasplet katastrofa. Niti su konci povezani niti dogadjaji i likovi ispostovani, nasilni pojednostavljeni kraj. Nadam se da ce Martin da barem malo ispravi stvar.

palop

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Prve 4 sezone fantasticne, nakon toga ide pad, ali je i dalje dobro, 7. prilicno slaba kad pogledas ovako nakon svega, ali je bila zanimljiva, 8. katastrofa, pogotovo sam kraj. Ipak i pored toga mislim da vredi pogledati, sa razlogom je bila verovatno najpopularnija serija ikada.
Mozda je mene (a i ostale) kraj toliko razocarao jer smo pratili seriju godinama i onda drugacije doziveli sve to...

dzigi

pre 4 godine

Ne znam što ste zapeli da je osma najgora kad je kraj serije i najpravedniji i najlogičniji. Da ne otkrivamo sada zašto, ali vas je zaslepila lepota plavuše i otud ne videste njen karakter.

Omega

pre 4 godine

Ja sam znao da će HBO da se osveti za čekanje poslednje sezone od gotovo dve godine . Ne samo da neće , nego nema šanse da HBO ikad više izađe u susret ovoj seriji i skupu glavešina serije a kamo li peticijama fanova .

...

pre 4 godine

Poslednja sezona je izgubila kompas. Previse sapunice u svim sezaonama i kadrpvi su mogli biti malo bolji. Dosta su siromasni, sve u krupnom planu. Sve ostalo je skori pa desetka

Black Irish

pre 4 godine

Ne preteruj. do osme sezone je serija odlicna,mozda i najbolja ikad snimljena. osma sezona je za zaborav.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dexter, 24. januar 2020 21:40) nisi ti gledao Rej Donovana!

Ajde@

pre 4 godine

Ono kad kraljica odlepi odjednom u poslednje 2 epizode!?!
A do tada blage veze sa tim nema!
Kad bih nabrajao ovakve stvari, previše bi prostora bilo.
Od vrhunskih performansi u svemu što je pratilo seriju, napravili su djubre na kraju u svakom pogledu.

CATAPA

pre 4 godine

Seriju takvog tipa i obima nije moguće realizovati živim glumcima. Gledaocima naravno ne smeta, ali pogotovo glavni likovi bi bili osuđeni da pola karijere ili celu glume jedan isti lik. Deca sa početka serije su odrasla, pa je i to zakomplikovalo i kompromitovalo rasplet, a neka događanja s početaka su naprosto morala da budu potpuno ignorisana, po gledaocima i izneverena.
Jasno, kraj je zbrzan i iznuđeno je zbrzan. Kada animacija likova bude dostigla standarde "žive glume" biće i cela serija prerađena, ne samo osma sezona. I sasvim izvesno, ta osma neće biti ni poslednja.

Do tada, valjda će i Martin da dovrši priču, mada u seriji to poodavno više i nije bila njegova priča.

laki

pre 4 godine

poceo da gledam pa odustao tolika se frka digla ..
a secajuci se kako su znali da zapetljaju i obezvrede ranije hit serije odgledacu natenane ko zna kad ..laganica

Ajde@

pre 4 godine

I npr ovp... Odgovor kako je Arja prišla do kralja noći i roknula ga onako, jos uvek je misterija!
Pomalo Montipajtonovski zaplet u kome je sve na kraju dovedeno do apsurda!

@c72

pre 4 godine

Čini mi se da sam jedan od rijetkih ravnodušnih, jer koliko vidim mišljenja su od užas, nikako ne preporučujem ili remek djelo, obavezno pogledati. Pogledao sam sve epizode, uključujući i neke specijale sa snimanja i analize likova i zbilja mogu reći da sam potpuno ravnodušan. Ne bih nikome preporučio da gleda, za razliku od nekih drugih serija, a opet ako neko želi da gleda ne bih ga ni odvraćao, nije da nije interesantno na neki način. Znači ravna linija, totalno!

Pavle

pre 4 godine

Ja mada volim neku vrstu nadrealnih prica...nisam ni citao knjigu a ni gledao seriju...do prosle godine kad sam morao da odgledam sa devojkom tu zadnju sezonu da me uveri da je vrhunski. Ispostovao sam ali Nista specijalno. Jednostavno mazu ljudima oci sa tim nekim srednjovekovnim fazonom pa jos i zmajevi. Pa onda jos kao i gluma odlicna...Gluma je ok. Ali ja serijom nisam odusevljen...Uvek bi pre gledao nesto kao Fargo Ozark Braquo Gomora..

KRiS.exe

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Nikako najvece smece ikad snimljeno!

Hgg

pre 4 godine

Preporučila bih svakom ko je oduvek želeo da se u klasičnoj sapunjari malo više vitla mačevima i prolete zmajevi.
Zabavno da, ali dalje od toga ništa bitno.

Saša 2.

pre 4 godine

@Aleksandar, vredi gledati zbog vrhunskih glumaca jer je svaka uloga, pa i ona najmanja, za Oskara. I vredi gledati kao ogledalo istorije sveta i savremenih događanja jer Martinove poruke su jasne, vrlo inteligente i sveukupna ideja jeste njegovo umetničko delo, iako na nekoj umetničkoj skali jeste mnogo ispod Tolkina. On i sam skromno kaže: "ako tražite dubinu, čitajte Tolkina, a ja vam nudim pre svega dobru zabavu". Međutim, svakako je i on dubinski dotakao mnoge teme i treba pogledati i seriju (uz malo premotavanja unaored tokom smorne 3. sezone) ko već ne želi da čita opširne knjige.

Lars

pre 4 godine

@Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Postoje i gori nacini da se potrosi 80ak sati zivota.

sibke

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Prve dve sdzone obavezno, ostalo djene djene

JPR24

pre 4 godine

Martin je toliko zagrizao za pare, kao da ije nije imao, pa su napravili totalnu glupost sa zadnjom sezonom! A ono sto je najgore, knjige poslata tamo neke leve i krive drine i nikad da završi serijal. Sto je totalno nepoštovanje svojih čitalaca !

iosonostefan

pre 4 godine

@Aleksandar
Iskreno ne. Jako sam teško podneo poslednje dve sezone. Izuzetno cenim priču i pročitao sam sve knjige do sada ali kraj... Nije problem da pobedi ili da se desi nešto neočekivano. Ovde je problem što se dešavaju stvari koje nisu logične i veze sa vezom nemaju. Poslednja sezona je neka sasvim druga serija a i gluma se značajno pokvarila. Preporučujem novu seriju Messiah! Izašla je cela prva sezona, pogledao sam je u dva dana!

Nikola

pre 4 godine

Ja sa ove distance, kao neko ko je prvo gledao seriju, pa tek onda citao knjige, mislim da su knjige bolje i vise sam uzivao u karakterima kao i samim dogadjajima, ali mi je pak serija pomogla sa vizualizacijom u toku citanja. Uglavnom za mene licno knjiga pre serije, Martin je poceo, pa bi trebalo on i da zavrsi, ali mimo zbrzane radnje u poslednjoj sezoni koja se prosto ne uklapa u celu sagu, mislim da je produkcija bila vrhunska, glumci odlicni i zaista vredi pogledati i seriju.

Pavle

pre 4 godine

Ja mada volim neku vrstu nadrealnih prica...nisam ni citao knjigu a ni gledao seriju...do prosle godine kad sam morao da odgledam sa devojkom tu zadnju sezonu da me uveri da je vrhunski. Ispostovao sam ali Nista specijalno. Jednostavno mazu ljudima oci sa tim nekim srednjovekovnim fazonom pa jos i zmajevi. Pa onda jos kao i gluma odlicna...Gluma je ok. Ali ja serijom nisam odusevljen...Uvek bi pre gledao nesto kao Fargo Ozark Braquo Gomora..

Gandalf

pre 4 godine

@Aleksandar
Mogu reci da gledam serije mnogo vise od filmova.Nisam ljubitelj epske fantastike ali nemam nista protiv.
Ovo vredi pogledati,ali da zasluzuje ovoliku famu-to ne.

miloscj

pre 4 godine

@ Aleksandre, što se mene tiče svakako mogu. To je vrhunska serija! Fantastična priča, gluma, produkcija... Osma sezona nije ispunila očekivanja koja su postavljena u prvih sedam sezona, ali ti nikako ne znači da seriju ne bi trebalo gledati... Ovo je definitivno jedna od najboljih serija ikada snimljenih i svakako najnepredvidljivija. Svaka preporuka da se pogleda!

dzigi

pre 4 godine

Ne znam što ste zapeli da je osma najgora kad je kraj serije i najpravedniji i najlogičniji. Da ne otkrivamo sada zašto, ali vas je zaslepila lepota plavuše i otud ne videste njen karakter.

Cooi

pre 4 godine

Bilo bi super kad bi uspeo da odgledaš sve osim poslednje sezone.
Ali je problem što je prvih šest sezona toliko dobro (i sedma je ok) da nećeš moći da odoliš da ne odgledaš osmu sezonu koja se bukvalno uneredila po prethodnim sezonama i priči koja se razvijala sve do tada.
I sad bih odgledao prethodne sezone ponovo, a za poslednju bih čekao da Martin konačno napiše knjigu i na taj način kompletiram priču.
Teško je uopšte opisati (teško je i poverovati) koliki je pad u kvalitetu svega u poslednjoj sezoni u odnosu na prethodne (gluma, montaža, razvoj priče, razvoj likova ... ma sve - ako bih krenuo da nabrajam gluposti nikad ne bih završio).
Ko je odgledao osmu sezonu i ostao razočaran može da pogleda na youtube: Game of Thrones Season 8 Pitch Meeting - gde je čovek na veoma duhovit način izdvojio neke od problema sa ovom sezonom

jmunma

pre 4 godine

Ko nije gledao seriju, gledajte. Tesko da cete naci nesto bolje da gledate, ovi sto lupetaju o najgoroj zadnjoj sezoni ikada su klinci koji su previse citali americke komentare pa su tako formirali svoj stav. Zadnja sezona mozda nije savrsena ali nije uopste toliko losa, naravno ako gledas bez nekih ocekivanja sta bi trebalo da bude. Odlicna serija, mozda i najbolja serija ikada snimljena, glupo je da propustite zbog klinackih komentara.

kiza D

pre 4 godine

Александре,препоручио бих да прво прочиташ књиге.
После са уживањем одгледаш серију.

partizan

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)
Naravno, dobra je serija, narocito prva polovina, druga je ok, a sam kraj je bezveze. Samo treba gledati sa paznjom, ima jako puno detalja. Sve zavisi da li taj tip fantastike nekome odgovara, ako ne, onda bolje preskoci. Ima puno ljudi koji pogledaju jednu epizodu ili jednu sezonu, i tvrde kako je totalna glupost, a zapravo su videli 1% ukupne radnje, samo treba biti strpljiv.

magnusmk9

pre 4 godine

Naravno da preporučujem! Ukusi se razlikuju a meni je lično odlična priča, od početka do kraja. Naravno da se neće svakome svideti

mighty banana

pre 4 godine

Mogu da je preporučim, sad je i bolje, odgledaš sve odjednom a ne 10 godina da čekaš. Ja sam zbog ove serije odlučio da gledam samo završene, ništa što je u toku. Inače knjiga je mnogo bolja, moje mišljenje.

neinformisan

pre 4 godine

Prica pati od istog problema kao i svaka latino sapunica, plete razvoj koji je dobar i obecava, ali rasplet katastrofa. Niti su konci povezani niti dogadjaji i likovi ispostovani, nasilni pojednostavljeni kraj. Nadam se da ce Martin da barem malo ispravi stvar.

voodoo

pre 4 godine

Sam zaborav ove serije od najpopularnije serije koja se prikazuje do potpune ravnodusnosti govori o kvalitetu cele serije, ne samo poslednje sezone. Ono sto ljude cini posebno razocaranim je sto i sve prethodne sezone su interesantne samo zbog te neizvesnosti sta ce biti sledece i na kraju i kad bude neki tunjav i nezanimljiv epilog svega onda i sve te prethodne sezone gube smisao. Ukratko ogromna senzacija pomugnuta nevidjenim markentingom za neku seriju do sad koja se pokazala samo kao money milker i razocarenje i za najzesce fanove, a ne tek casual gledaoce.

agent mahoun

pre 4 godine

8 sezona zaista epsko razočarenje.
Nešto tako dobro srozati u blato, tako sam se osećao prevarenim da je teško opisati.
Čak sam rekao sebi da je ovo poslednja serija koju sam pogledao. Više nikad neću odvojiti toliko vremena svog života da bi me zeznuli na kraju.

Ipak 3 epizoda 8 serije moram priznati da sam sedeo na ivici kauča... A poslednjih 10 min uz onu melodiju Ramina Džavadija neopisivo.

MadMac

pre 4 godine

(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)
da, serija je dobra bez obzira na nesto losiju poslednju sezonu, nije bas remek delo ali vredi pogledati. Sjajni efekti i uzbudljivi zapleti.

@c72

pre 4 godine

Čini mi se da sam jedan od rijetkih ravnodušnih, jer koliko vidim mišljenja su od užas, nikako ne preporučujem ili remek djelo, obavezno pogledati. Pogledao sam sve epizode, uključujući i neke specijale sa snimanja i analize likova i zbilja mogu reći da sam potpuno ravnodušan. Ne bih nikome preporučio da gleda, za razliku od nekih drugih serija, a opet ako neko želi da gleda ne bih ga ni odvraćao, nije da nije interesantno na neki način. Znači ravna linija, totalno!

Black Irish

pre 4 godine

Ne preteruj. do osme sezone je serija odlicna,mozda i najbolja ikad snimljena. osma sezona je za zaborav.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dexter, 24. januar 2020 21:40) nisi ti gledao Rej Donovana!

CATAPA

pre 4 godine

Seriju takvog tipa i obima nije moguće realizovati živim glumcima. Gledaocima naravno ne smeta, ali pogotovo glavni likovi bi bili osuđeni da pola karijere ili celu glume jedan isti lik. Deca sa početka serije su odrasla, pa je i to zakomplikovalo i kompromitovalo rasplet, a neka događanja s početaka su naprosto morala da budu potpuno ignorisana, po gledaocima i izneverena.
Jasno, kraj je zbrzan i iznuđeno je zbrzan. Kada animacija likova bude dostigla standarde "žive glume" biće i cela serija prerađena, ne samo osma sezona. I sasvim izvesno, ta osma neće biti ni poslednja.

Do tada, valjda će i Martin da dovrši priču, mada u seriji to poodavno više i nije bila njegova priča.

laki

pre 4 godine

poceo da gledam pa odustao tolika se frka digla ..
a secajuci se kako su znali da zapetljaju i obezvrede ranije hit serije odgledacu natenane ko zna kad ..laganica

greota

pre 4 godine

Onu dvojicu (d&d) vise ne bih angazovao ni za mocne rendzere.

Ostace istorijski primer kako je zas*ana serija koja je obecavala da bude najbolja ikad.

10 godina gradis nesto i onda uzmes sibicu ....

Saša

pre 4 godine

Kakve veze ima da li su u pitanju 3 filma od po 2-3h ili jedna sezona od 8 epizoda koje su trajale po 1-1,5h? B&B su upropastili ovo umetničko delo u poslednje dve sezone, a osma sezona je jedna od najvećih mrlja u istoriji HBO produkcije.

Aragorn

pre 4 godine

Seriju ne vredi gledati ponovo, i iz moje perspektive, neću je više nikada gledati. Ali ako gledate prvi put, gledajte prvih šest sezona i ne gledajte uopšte sedmu koja nije loša sama po sebi, ali kao da je nekakva druga serija, čak se i likovi ne ponašaju isto . Osmu uopšte ne gledati...

...

pre 4 godine

Poslednja sezona je izgubila kompas. Previse sapunice u svim sezaonama i kadrpvi su mogli biti malo bolji. Dosta su siromasni, sve u krupnom planu. Sve ostalo je skori pa desetka

oberin martel

pre 4 godine

Knjige, pročitajte prvo Martinove knjige pa tek onda odgledajte seriju. Tada ćete spoznati šta znači razočaranje. Knjige su za tri klase bolje od serije(pogotovo dve poslednje sezone). Zbog para Martin je upropastio svoje životno delo.

palop

pre 4 godine

Da li sa ove distance mozete nekome ko nije gledao seriju da je preporucite?
(Aleksandar, 24. januar 2020 19:32)

Prve 4 sezone fantasticne, nakon toga ide pad, ali je i dalje dobro, 7. prilicno slaba kad pogledas ovako nakon svega, ali je bila zanimljiva, 8. katastrofa, pogotovo sam kraj. Ipak i pored toga mislim da vredi pogledati, sa razlogom je bila verovatno najpopularnija serija ikada.
Mozda je mene (a i ostale) kraj toliko razocarao jer smo pratili seriju godinama i onda drugacije doziveli sve to...

Omega

pre 4 godine

Ja sam znao da će HBO da se osveti za čekanje poslednje sezone od gotovo dve godine . Ne samo da neće , nego nema šanse da HBO ikad više izađe u susret ovoj seriji i skupu glavešina serije a kamo li peticijama fanova .

mrmlj

pre 4 godine

@Aleksandar: prve cetiri epizode dosta vernonprate knjige (naravno, uz neke neophodne izmene zbog razlika u medijima), peta sezona kao da namerno pravi otklon od knjiga da bi neko kupio i knjige kada/ako u nekom trenutku budu objavljene, a nakon pete je cista improvizacija kreatora serije sa uzasno zbrzanim i uproscenim krajem. meni je sve to ostavilo gorak ukus u ustima i ne verujem da cu ikada ponovo gledati tu seriju ali ne bih nikome rekao da je ne odgleda. baci pogled, pa vidi da li ti se svidja. u svakom trenutku mozes da prekines.

Ajde@

pre 4 godine

Ono kad kraljica odlepi odjednom u poslednje 2 epizode!?!
A do tada blage veze sa tim nema!
Kad bih nabrajao ovakve stvari, previše bi prostora bilo.
Od vrhunskih performansi u svemu što je pratilo seriju, napravili su djubre na kraju u svakom pogledu.

Ajde@

pre 4 godine

I npr ovp... Odgovor kako je Arja prišla do kralja noći i roknula ga onako, jos uvek je misterija!
Pomalo Montipajtonovski zaplet u kome je sve na kraju dovedeno do apsurda!