1. Niko ne kaže o čemu se zapravo radi , tako da je neozbiljno da presudjujemo ko je u pravu . Mene fascinira taj naš PR kadar koji zamišlja da je u nekom američkom filmu gde su oni heroji koji spašavaju svet...kakva bre tužba ? Ti ćeš da dobiješ tužbu protiv nemačkog državljanina , člana nemačke institucije ,za nepoštovanje ugovora u vezi dirigovanja ???? Stvarno treba te PR stručnjake izbaciti iz ozbiljnog posla i prepustiti im vašar u Negotinu ....mada , i tamo ljudi nešto znaju ...
  (darko soldo, 16. januar 2020 09:00)

  # Link komentara

 2. Kad potpišeš ugovor nema više pregovora!
  (Predrag, 16. januar 2020 08:49)

  # Link komentara

 3. Nekako vise verujem njemu, nego nasim galipterima!
   (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime, 16. januar 2020 08:15)

  # Link komentara

 4. Dirigenta na poligraf a termin dati Sasi Popovicu pa da vidite sta je zabava.
  (Aleksa Pufta, 16. januar 2020 06:47)

  # Link komentara

 5. Muzičari na zapadu su veliki profesionalci. Nešto sumnjam da bi otkazao koncert da je sve bilo u redu i u skladu sa ugovorom. Na žalost, poznat mi je naš poslovni moto - kako čemo, lako ćemo.
   (1234, 16. januar 2020 04:36)

  # Link komentara

 6. Leopold?
   (koma, 16. januar 2020 02:01)

  # Link komentara

 7. Шокантно какав улизички менталитет имамо према странцима из западне Европе. Скоро 20 година радим за скандинавске и немачке фирме, и ако им можда улизивање понекад и прија, нисам приметио да имало цене улизице, напротив. Вероватно то пролази само код нас и Турака.
  Да ово уради негде на западу, обезбедио би себи наступе по сеоским прославама. Зато је и похитао да се први огласи.
   (nehumani tip, 16. januar 2020 00:10)

  # Link komentara

 8. Lik nije “cuveni dirigent” - aktivan sam kao muzicar u zapadnoj Evropi i nikad cuo za njega nisam. Izjava Gabriela Felca, sef-dirigenta BF za sajt slipped-disc: Mr. Märkl’s comment(s) suprised me a lot and makes me very sad. He doesn`t know the orchestra at all and I`m sure he will regret this. I don`t like to comment the specific facts which created this situation beetwen my collegues in Belgrade and Mr. Märkl because I wasn`t there at this time. But I absolutely can`t believe that they did anything of what Mr. Märkl described. This is not the way how we work in Belgrade.
  My cooperation with Beogradska Filharmonija, the Belgrad Philharmonic Orchestra exist(s) now more than ten years. Since September 2017 I`m very glad to work in this beautiful city as chief conductor. Without any doubt I can defenitely say – this orchestra is a treasure!
  Always passionate, curious for the opinion of the conductor, highly trained and on stage during the performance, like a real dream team – with an amazing will and spirit to give always the very very best. I never met a guest conductor wh(o) didn`t want to be re-invited again. Many soloists, singers, conductors, agents and other people made also a lot of very positive comments – also about the administration and organisation – including the employees there.
  (firstserve, 15. januar 2020 23:32)

  # Link komentara

 9. ... mada, on se očigledno oseća veoma uvređeno iz nekog razloga. Filharmonija je ipak mogla da mu izađe u susret i prepravi ugovor za toliko. Umetnici, pogotovo dirigenti, nemaju baš neki osećaj za ugovaranje. Njima su probe glavno u poslu i stvaranju - a potpis nije proba. Meni je ipak žao što je ovako ispalo a maestru bih dobronamerno preporučio da ovakve stvari prepusti nekoj pouzdnijoj agenciji tako da može da se potpuno posveti umetničkom izrazu.
  (Saša, 15. januar 2020 22:12)

  # Link komentara

 10. Ovako okruglo na ćoše, ne vidi se o čemu se radi i čime je nezadovoljan dirigent. Umetnici ne raskidaju tek tako ugovore, a pogotovu ne ovako pred koncert. Nešto su ga žešće nagazili, u našem maniru APP, ali nije prošlo. Molim objavite punu informaciju o ovom skandalu.
  (molimo punu informaciju, 15. januar 2020 22:11)

  # Link komentara

 11. nisu mogli da se dogovore sa maestrom oko avio-karte, i sada će filharmonija da troši mnogo veće pare na advokate i sudove. kakav način da se doskoči! time sasvim sigurno neće steći simpatije ni umetnika, ni izvođača, ni publike. nešto mi se čini da se filharmonija neće mnogo 'leba najesti od muzike sa parničarskom reputacijom.
  (miuki, 15. januar 2020 21:31)

  # Link komentara

 12. Gospodin je potpisao ugovor u kom se obavezao na način i obavezu pokrivanja troškova avio transporta. Uobičajen ugovor. Ne znam ostale detalje ali ne razumem o čemu bi posle potpisivanja dalje pregovarao i zašto on misli da ga je neko prevario? Kad Nemac poludi zbog 100 evra ništa užasnije nema...
  (Saša, 15. januar 2020 20:11)

  # Link komentara

 13. Filharmonija beogradska ne postoji. Leglo maminih tatinih sinova. Jadni muzicari koji moraju da zive od necega pa se ponizavaju u sklopu ove "institucije"
   (justis, 15. januar 2020 20:08)

  # Link komentara

 14. Ovakvom komentaru nije mesto ovim povodom,inače se slažem da komentarom.Nesporazumi ovog tipa nanose štetu filharmoniji i našem kulturnom ugledu.
   (pc,Niš., 15. januar 2020 19:11)

  # Link komentara

 15. Džaba Bg Filharmonija objavljuje saopštenje za javnost. 99 odsto Srba nije ni čulo za čoveka, a u Evropi niko ga neće ni objaviti...
  A ja inače, imam puno poverenje u naše ljude, jer mi, kao opštepoznati časni ljudi, nikad nikog nismo prevarili...
   (Todor, 15. januar 2020 18:15)

  # Link komentara

 16. Razmaženi švaba.
   (Mare, 15. januar 2020 18:02)

  # Link komentara

 17. Zovite preCednika.Ako ne reši problem, .......onda on može da diriguje.
  Sigurno može, on sve zna. Kako se rade potporni zidovi, kako se vozi autobus, koliko visok tunel treba da bude...
  Čak i gde stanuje mrak, on zna.
   (ja pa ja, 15. januar 2020 16:52)

  # Link komentara