Sreda, 15.01.2020.

08:35

Da li Netfliksove 24 nominacije znače novo doba Oskara?

Izvor: B92

Da li Netfliksove 24 nominacije znaèe novo doba Oskara? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

ime

pre 4 godine

(Armim, 15. januar 2020 12:08)

Postujem.

Al to sto je snimio film za sebe, sto je romantik (na svoj nacin), sto je izrezirao, iskadrirao... mozda je sve to dovoljno za biografije o njemu, udzbenike i slicno.
Meni nije.
Ja sam samo prosecan gledalac koji uziva u filmovima.

Njegovi prethodni filmovi, ta dva navedena, bar su dobra zabava i razbibriga.

Ispada da sam ljut na Tarantina... (: Samo sam se malo iznervirao. Dva ipo sata sam cekao da se nesto desi, bar kraj upecatljiv, sltakogorak, bizaran, crnohumorski, tarantinovski... kad ono- prijateljski zagrljaj i uspavanka za kraj.

ime

pre 4 godine

Slazem se za Di Kaprija. Na pocetku karijere mi se ucinio samo jos jednim lepim licem Holivuda. Ipak...
Strasan glumac. Obozavam njegove filmove.
Iako se ne vezujem za glumce (osim ako to nije De Niro). Niti me zanimaju omaži i skrivene poruke, fotografije, rasvete i posvete... uopste, tehnicke stvari i motivi me ne zanimaju.
Film je, ko i svaka umetnost, izvan realnosti, svakodnevnice i banalnosti.
Itd, itd...
Dakle, taj mali je glumcina.

Al Pacino uvek ima iste uloge. Svaka mu cast kako je obesio one kapke u “Insomniji”. I meni se prispavalo od belih noci... Ali! Osim pocetka karijere (Serpika, Skarfejsa) dobija tipsku ulogu. I onda covek pomisli da glumi samog sebe. Jer je uvek isti. Gledao “Irca” ili “Đavoljeg advokata”. Isti mi.

I ovo. Karakteristicno za americki film danas je da svi isto glume. I svi dobro glume. (ok, osim Hardija, Stene i sl.) Cak i Anđelina Džoli naucila.
Nije lako ostaviti licni pecat. Di Kaprio to moze.

U svakom slucaju. Oba filma o kojima danas pricamo bice brzo zaboravljeni.

Mozda je i “Ad Astra” omaz Bazu Oldrinu, al je bezvredan.

Strokavi mozak

pre 4 godine

Problem je meni što nemam netflix i ne znam kako da dodjem do njega, a volim filmove i verovatno neću nikad ni gledati irca
(ja, 15. januar 2020 11:54)
Imas interent i ubaci torent.Sve lepo gledas,jes da malo kasnije nego sto izadje,ali ne placas nista osim interneta.

Jr

pre 4 godine

"Raznolikost je naša snaga" i "Narandžasti čovek loš". Komunizam je pre svega mentalna bolest. Rekao bih dijagnoza od F20 pa nadalje... mnogo brojeva.

Msbravo

pre 4 godine

Ali honeyland fantasticna prikazna,i zalosno e sta na balķanu vakvi prikazni ima na svaki cekor a drzava namesto da finansira vakvi filmski proekti finansira razno razni akteri i nivni istoriski filmovi

wendler

pre 4 godine

"Za "Irca", koji govori o nestanku vođe sindikata Džimija Hofa, Martin Skorceze dobio je nominaciju za najboljeg režisera, a Al Pačino i Džo Peši za sporedne uloge."
Robert De Niro izgleda kao losa 3D animacija u filmu. Oci kao kod slabo odradjenog robota, zbog tog downaging-a takozvanog. Zato ga zaobisla nominacija

Armim

pre 4 godine

@ime

Mislio sam da Tarantina nakon Hateful Eight necu više gledati. Ne volim ni Djanga, a pogotovo Basterds.
E, sad, u OUATIH, Tarantino se odmakao od prenategnutog, samodopadljivog dijaloga i to je jedan od razloga zasto mi se film svidio. Radnja? Film nema radnju (a to nije najbitnije - nema je ni Kubrikov Shining, pa je remek djelo. I jos koliko slicnih primjera ima), ali je predivno snimljen, reziran majstorski i iznad svega je lijepi omaž filmskom dobu koje je izumrlo, posvjeta tom vremenu od čovjeka kod koga se vidi da voli film djetinjom iskrenošću. To sto na kraju nije "ubio" lijepu Sharon Tate, najdirljiviji je trenutak filmske 2019, kako reče jedan kritičar.
Irac? Nista novo, ni od Skorcesea, ni od stila, zanra, glume itd. Vidjeno dosta puta.
Marriage Story je dobra drama, i ništa više od toga, ali i ništa manje.
Jojo Rabbit? Kad na početku i na kraju filma u naci Njemačkoj cujete The Beatles i D.Bowieja....nek' svako sudi po svom.
Joker? Film koji žudi da milenijalima pokaže kako ne treba niko, jel'te, da vam soli pamet - uzmite stvar u svoje ruke, vi imate moć. Kažem, milenijalima, jer starijim od 30 ovakav Joker, prikazan kao manijak zamaskiran, ne prolazi. Da je režirao neko drugi, a ne Phillips, možda bi film bio bolji. A možda i ne bi.
Pozdrav svima.

Pseudoharms

pre 4 godine

@ime Koliko ti nemas pojma o filmu, u tri stavke:

1. Joker ti je promasaj.
2. Ocigledno ne razumes premise na kojima je zasnovan "Bilo jednom u Holivudu", niti bogat zbir referenci iz istog filma, a vezanih za neka od remek dela kinematografije iz datog razdoblja, koje ovaj film, predstavljaju jednom vrstom omaza citavom jednom periodu filmske istorije.
3. Gledao si taj film, a promakla ti je glumacka bravura Di Kaprija, kakvu Holivud odavno nije video.

P.S. Plus, Pacino ti je mlak a Skorsezeov film spor, tako da sam uveren da je jedini njegov film koii si gledao Vuk i mozda Shutter, jer je Skorseze majstor sporog ritma.

keops

pre 4 godine

Politička korektnost ubi sve sfere društva. Pa šta su to rediteljke kvalitetno napravile toko prošle godine da bi bile nominovane? Ili "afroamerikanke"?
(Mrgud, 15. januar 2020 09:25)

Ovih dana je Stiven King napadnut jer je izjavio da ga ne zanima "raznovrsnost" već "kvalitet". Samo što ga nisu nazvali fašistom. Spočitavali su mu da ne bi smeo da se žali, jer je on uspeo kao "beli muškarac", što valjda znači da beli muškarac danas nema pravo na kritiku.

Predaleko je otišlo sve ovo sa političkom korektnošću, došlo je do afirmacije ekstremnih levičara u svim sferama.

Aron

pre 4 godine

(ime, 15. januar 2020 10:18)

Odlična analiza i ocena filma "Bilo jednom u Holivudu". Doduše ne slažem se sa tvojim mišljenjem o filmu "Irac", denkle slažem se da je paćinova gluma malo prenaglašena ali samo na početku kasnije on postaje dosta dobar. Njegova gluma u dve scene sa kriminalcema Alom u zatvoru i Majamiju sa kriminalcema Alom su epske. Takođe i gluma u sceni kod svečanosti u dodeli nagrade liku koji glumi De niro. Ovaj film ima toliko dobru priču da je Džo Peši odlučio da prihvati da se vrati glumi posle skoro 20 godina pauze. Ja se ne slažem i u tvojoj oceni da je "Džoker" promašaj. Film iako se zapravo oslanja na lik Džokea i Joakim Finiksa odlično se bavi veoma složenim temama kao što su bsihičke bolesti, siromaštvo klasne razlike, klasna borba, pitanje identiteta, nebrizi društva za pojedinca, negativan uticaj agresivnog društva na ličnost, porodično vaspitanje... Posle "Parazita " najbolj film, njemu dajem prednost iz razloga što iako nema toliko kompleksnih tema koji je obrado "Džoker", ali ima više razvijenijih likova, bolji, tempo, humor, iako mu je ton filma isto mračan.

mile

pre 4 godine

obozavam mafijaske filmove ali irac je totalno razocarenje,ja ne verujem da su ga snimili,i sad kao za oskara,nije ni prici casinu,dobri momci,doni brasko,dzon goti

Zohan

pre 4 godine

Problem polne i rasne raznolikosti se resava svuda samo ne na dodeli nagrada. Kvalitet filma ili uloge bi trebalo da budu jedini kriterijumi. I ovako Oskara vec bije glas da se oskar u poslednje dobija samo ako si nesto drugo sem belac i to hetero. Diskriminacija se ne resava drugom diskriminacijom. Vigo Mortesen je morao dobiti oskara za Green Book. Di Kaprio je sad pokidao u ovom Tarantinovom filmu, ali za ulogu cenim da Finiks dobija za Dzokera

Honeyland

pre 4 godine

Usput, makedonski dokumentarac 'Medena zemlja', tj 'HoneyLand' je dobio duplu nominaciju - za najbolji dokumentarac i za najbolji medjunarodni film. Ovo je prvi put da dokumentarac dobije nominaciju u kategoriji klasicnih dugometraznih 'feature' filmova.

Film je vec dobio tri nagrade na Sundance festivalu prosle godine.

O cemu se radi - siromasna pcelarka koja zivi u nedodjiji i skuplja med po principu 'pola meni - pola pcelama'. Kasnije se doseljavaju komsije koje forsiraju produkciju i ugrozavaju tanani eko-sistem. Fantasticna istinita prica i kinematografija - dokumentarac je bio sniman tokom cetiri godine u neverovatnim uslovima, u kucerku u kojem su jedino mogli da stanu Hatidze (pcelarka), njena bolesna majka i kamera (fotoaparat).

Izvanredan film.

Petar

pre 4 godine

Pošto se ljudima intenzivno ispira mozak o holivudskim filmovima, rekoh, hajde da uprkos skoro dvadesetogodišnjem moratorijumu na ovakle filmove pogledam tog Džokera. Smeće od filma! Ali pokazuje u kom stanju je psiha tih koji to prave i konzumiraju. Nije ni čudo što imaju svaki čas neko masovno ubistvo. Društvo mentalno obolelih.

Mrki pogled

pre 4 godine

Pa sta sada treba, da se dodeljuju Oskari samo zato sto su crnci a ne belci? Koje je to tek diskriminacija... Kada budu uradili i zasluzili da dobiju oskara dobice ga bilo da je to zena, crnac ili liliputanac... Do tada dobijaju ga oni koji su to zasluzili. Danas je izgleda greh ako si belac i hetero muskarac, ne razumem? Gomila dokonih ljudi...

Nikola

pre 4 godine

Ova borba za ženska prava postaje birba za ženske privilegije. Neka snime dobar film, pa neka samo to bude merilo. Dokleće više da se gleda pol?

Aron

pre 4 godine

Iskreno ne znam da li znači "novo doba" ali u svakom smučaju studiji dobili su jaku i ravopravnu konkurenciju ove godine od Netfliksa. Filmovi su im ove godine zaista dobri. "Irac" je veliki povratak Skosezea mafijaškom žanru, dosta dobar film inspirisan istinitim događajima i likovima. Naetfliks je uradio zaista dobar posao dajuć velike količine para Skorszezeu, 150 miliona, za ovaj film da bi mogla da se sprovede tehnologija podmlađivanje tri glavna glumca. Teško da bi za ovaj poduhvat to on dobio od klasičnih studija. Film je kao što svi znaju jeste predugačak ali u drugom delu postaje sve zanimljiviji, inteligentnij i brži. Prepuno odlične glume, humora i jakih scena. Džo Peši je prosto izdominirao u svakom smislu, zaista je bio fenomenalan kao lokalni šef mafije. Dao je zaista neku dozu zanimljive jezivosti u ovom liku, imaš osećaj da ovaj čovek može da ubije i naredi svaku akciju bukvalno da ne trepne i sve sa blagim osmehom i manirima. "Marriage Story" je dobar film o razvodu dva umetnčka para u šoubiznisu, potpuno zaslužuje u ovoj konkurenciji nominaciju. "Dve pae" isto je dobar biografski film sa dobrom temom i jakim starijim glumcima. Netfliks je i ranijih godina imao dobre i zanimljive fimlove koji su se bavili temama koji drugi nisu hteli. Kao recimo veoma potresni i fenomenalni film o deci ratnicima u africi "Beast with No nation" sa Idris Elbom. Reditelj Parazita je takođe dobio novac za film "Okja" pre 3 godine.

ime

pre 4 godine

Bilo jednom u Holivudu.
Covek se posle odgledanog filma pita sta je zapravo gledao. Cemu svrha. Gde je poenta.
Film nedorecen. Ima sasvim obican tok (za jednu filmsku pricu) sa krajem koji treba, valjda, da da poentu dvocasovne price.
Film koji se gleda jednom u zivotu i nikad vise.
Ko bi rekao da je jedan majstor intrige i mašte uspeo da rezira nesto ovako.
Dosadnije od najdosadnijeg dokumentaraca. Koliko nebitnih i dugackih scena.

Irac.
Moze se slicno reci. Valjda je to trend u Holivudu. Zgrnuti na brzinu jos para na staru slavu. A bez ideje. Vec sam pricao na sta lici film i glumci. Sad vidim da je i Al Pacino nominovan... a njegova gluma toliko prenaglasena, do glumatanja. Ko da se nije spremao za ulogu. Dovukli ga s plaze da odradi scene besa i ljutnje. Kad drzi one govore, samo je pozajmio sebe iz nekih prethodnih uloga. Nista autenticno. Nikakav Hofa tu nije vidjen.

Džoker.
Vec sam pisao o tom promasaju.

Uglavnom.
Filmska industrija ide u smeru u kom i covecanstvo. Jasno.

Mrgud

pre 4 godine

Politička korektnost ubi sve sfere društva. Pa šta su to rediteljke kvalitetno napravile toko prošle godine da bi bile nominovane? Ili "afroamerikanke"? Evo sad u svakom filmu morate da imate afroamerikance. I? Odlazi generacija odličnih glumaca poput Idriza Elbe, Kjube Gudinga, Denzel je mator... nema ko da ih zameni. Gde su vam glumci? Glume u serijama. Gde su vam rediteljke? Snimaju filmove za festivale, rodbinu i prijatelje. Tu je odgovor. A onda pametnjakovići i SJW seire po tviteru... Sve ste zagadili...

bratke

pre 4 godine

netflix produkcija je nešto najgore što se desilo filmu i serijama u poslednje vreme. toliko "mlakih" izdanja na jednom mestu i hiperprodukcija da bi milenijalci bili u fazonu "joj brt jesi video novu NAJJAČU seriju IKADA", i onda je gledaju mesec dana i promene na novu NAJJAČU SERIJU IKADA.

Ružica iz Švajcarske

pre 4 godine

Trebalo bi da dobiju nagradu za najbolji animirani film. Klaus je topao, nežan i odličan filmić koji će u budućnosti sigurno biti pravi božićni klasik. Ali će nagradu verovatno uzeti Dizni.

Mrki pogled

pre 4 godine

Pa sta sada treba, da se dodeljuju Oskari samo zato sto su crnci a ne belci? Koje je to tek diskriminacija... Kada budu uradili i zasluzili da dobiju oskara dobice ga bilo da je to zena, crnac ili liliputanac... Do tada dobijaju ga oni koji su to zasluzili. Danas je izgleda greh ako si belac i hetero muskarac, ne razumem? Gomila dokonih ljudi...

Honeyland

pre 4 godine

Usput, makedonski dokumentarac 'Medena zemlja', tj 'HoneyLand' je dobio duplu nominaciju - za najbolji dokumentarac i za najbolji medjunarodni film. Ovo je prvi put da dokumentarac dobije nominaciju u kategoriji klasicnih dugometraznih 'feature' filmova.

Film je vec dobio tri nagrade na Sundance festivalu prosle godine.

O cemu se radi - siromasna pcelarka koja zivi u nedodjiji i skuplja med po principu 'pola meni - pola pcelama'. Kasnije se doseljavaju komsije koje forsiraju produkciju i ugrozavaju tanani eko-sistem. Fantasticna istinita prica i kinematografija - dokumentarac je bio sniman tokom cetiri godine u neverovatnim uslovima, u kucerku u kojem su jedino mogli da stanu Hatidze (pcelarka), njena bolesna majka i kamera (fotoaparat).

Izvanredan film.

Mrgud

pre 4 godine

Politička korektnost ubi sve sfere društva. Pa šta su to rediteljke kvalitetno napravile toko prošle godine da bi bile nominovane? Ili "afroamerikanke"? Evo sad u svakom filmu morate da imate afroamerikance. I? Odlazi generacija odličnih glumaca poput Idriza Elbe, Kjube Gudinga, Denzel je mator... nema ko da ih zameni. Gde su vam glumci? Glume u serijama. Gde su vam rediteljke? Snimaju filmove za festivale, rodbinu i prijatelje. Tu je odgovor. A onda pametnjakovići i SJW seire po tviteru... Sve ste zagadili...

ime

pre 4 godine

Bilo jednom u Holivudu.
Covek se posle odgledanog filma pita sta je zapravo gledao. Cemu svrha. Gde je poenta.
Film nedorecen. Ima sasvim obican tok (za jednu filmsku pricu) sa krajem koji treba, valjda, da da poentu dvocasovne price.
Film koji se gleda jednom u zivotu i nikad vise.
Ko bi rekao da je jedan majstor intrige i mašte uspeo da rezira nesto ovako.
Dosadnije od najdosadnijeg dokumentaraca. Koliko nebitnih i dugackih scena.

Irac.
Moze se slicno reci. Valjda je to trend u Holivudu. Zgrnuti na brzinu jos para na staru slavu. A bez ideje. Vec sam pricao na sta lici film i glumci. Sad vidim da je i Al Pacino nominovan... a njegova gluma toliko prenaglasena, do glumatanja. Ko da se nije spremao za ulogu. Dovukli ga s plaze da odradi scene besa i ljutnje. Kad drzi one govore, samo je pozajmio sebe iz nekih prethodnih uloga. Nista autenticno. Nikakav Hofa tu nije vidjen.

Džoker.
Vec sam pisao o tom promasaju.

Uglavnom.
Filmska industrija ide u smeru u kom i covecanstvo. Jasno.

Nikola

pre 4 godine

Ova borba za ženska prava postaje birba za ženske privilegije. Neka snime dobar film, pa neka samo to bude merilo. Dokleće više da se gleda pol?

bratke

pre 4 godine

netflix produkcija je nešto najgore što se desilo filmu i serijama u poslednje vreme. toliko "mlakih" izdanja na jednom mestu i hiperprodukcija da bi milenijalci bili u fazonu "joj brt jesi video novu NAJJAČU seriju IKADA", i onda je gledaju mesec dana i promene na novu NAJJAČU SERIJU IKADA.

Ružica iz Švajcarske

pre 4 godine

Trebalo bi da dobiju nagradu za najbolji animirani film. Klaus je topao, nežan i odličan filmić koji će u budućnosti sigurno biti pravi božićni klasik. Ali će nagradu verovatno uzeti Dizni.

Aron

pre 4 godine

Iskreno ne znam da li znači "novo doba" ali u svakom smučaju studiji dobili su jaku i ravopravnu konkurenciju ove godine od Netfliksa. Filmovi su im ove godine zaista dobri. "Irac" je veliki povratak Skosezea mafijaškom žanru, dosta dobar film inspirisan istinitim događajima i likovima. Naetfliks je uradio zaista dobar posao dajuć velike količine para Skorszezeu, 150 miliona, za ovaj film da bi mogla da se sprovede tehnologija podmlađivanje tri glavna glumca. Teško da bi za ovaj poduhvat to on dobio od klasičnih studija. Film je kao što svi znaju jeste predugačak ali u drugom delu postaje sve zanimljiviji, inteligentnij i brži. Prepuno odlične glume, humora i jakih scena. Džo Peši je prosto izdominirao u svakom smislu, zaista je bio fenomenalan kao lokalni šef mafije. Dao je zaista neku dozu zanimljive jezivosti u ovom liku, imaš osećaj da ovaj čovek može da ubije i naredi svaku akciju bukvalno da ne trepne i sve sa blagim osmehom i manirima. "Marriage Story" je dobar film o razvodu dva umetnčka para u šoubiznisu, potpuno zaslužuje u ovoj konkurenciji nominaciju. "Dve pae" isto je dobar biografski film sa dobrom temom i jakim starijim glumcima. Netfliks je i ranijih godina imao dobre i zanimljive fimlove koji su se bavili temama koji drugi nisu hteli. Kao recimo veoma potresni i fenomenalni film o deci ratnicima u africi "Beast with No nation" sa Idris Elbom. Reditelj Parazita je takođe dobio novac za film "Okja" pre 3 godine.

keops

pre 4 godine

Politička korektnost ubi sve sfere društva. Pa šta su to rediteljke kvalitetno napravile toko prošle godine da bi bile nominovane? Ili "afroamerikanke"?
(Mrgud, 15. januar 2020 09:25)

Ovih dana je Stiven King napadnut jer je izjavio da ga ne zanima "raznovrsnost" već "kvalitet". Samo što ga nisu nazvali fašistom. Spočitavali su mu da ne bi smeo da se žali, jer je on uspeo kao "beli muškarac", što valjda znači da beli muškarac danas nema pravo na kritiku.

Predaleko je otišlo sve ovo sa političkom korektnošću, došlo je do afirmacije ekstremnih levičara u svim sferama.

Aron

pre 4 godine

(ime, 15. januar 2020 10:18)

Odlična analiza i ocena filma "Bilo jednom u Holivudu". Doduše ne slažem se sa tvojim mišljenjem o filmu "Irac", denkle slažem se da je paćinova gluma malo prenaglašena ali samo na početku kasnije on postaje dosta dobar. Njegova gluma u dve scene sa kriminalcema Alom u zatvoru i Majamiju sa kriminalcema Alom su epske. Takođe i gluma u sceni kod svečanosti u dodeli nagrade liku koji glumi De niro. Ovaj film ima toliko dobru priču da je Džo Peši odlučio da prihvati da se vrati glumi posle skoro 20 godina pauze. Ja se ne slažem i u tvojoj oceni da je "Džoker" promašaj. Film iako se zapravo oslanja na lik Džokea i Joakim Finiksa odlično se bavi veoma složenim temama kao što su bsihičke bolesti, siromaštvo klasne razlike, klasna borba, pitanje identiteta, nebrizi društva za pojedinca, negativan uticaj agresivnog društva na ličnost, porodično vaspitanje... Posle "Parazita " najbolj film, njemu dajem prednost iz razloga što iako nema toliko kompleksnih tema koji je obrado "Džoker", ali ima više razvijenijih likova, bolji, tempo, humor, iako mu je ton filma isto mračan.

Armim

pre 4 godine

@ime

Mislio sam da Tarantina nakon Hateful Eight necu više gledati. Ne volim ni Djanga, a pogotovo Basterds.
E, sad, u OUATIH, Tarantino se odmakao od prenategnutog, samodopadljivog dijaloga i to je jedan od razloga zasto mi se film svidio. Radnja? Film nema radnju (a to nije najbitnije - nema je ni Kubrikov Shining, pa je remek djelo. I jos koliko slicnih primjera ima), ali je predivno snimljen, reziran majstorski i iznad svega je lijepi omaž filmskom dobu koje je izumrlo, posvjeta tom vremenu od čovjeka kod koga se vidi da voli film djetinjom iskrenošću. To sto na kraju nije "ubio" lijepu Sharon Tate, najdirljiviji je trenutak filmske 2019, kako reče jedan kritičar.
Irac? Nista novo, ni od Skorcesea, ni od stila, zanra, glume itd. Vidjeno dosta puta.
Marriage Story je dobra drama, i ništa više od toga, ali i ništa manje.
Jojo Rabbit? Kad na početku i na kraju filma u naci Njemačkoj cujete The Beatles i D.Bowieja....nek' svako sudi po svom.
Joker? Film koji žudi da milenijalima pokaže kako ne treba niko, jel'te, da vam soli pamet - uzmite stvar u svoje ruke, vi imate moć. Kažem, milenijalima, jer starijim od 30 ovakav Joker, prikazan kao manijak zamaskiran, ne prolazi. Da je režirao neko drugi, a ne Phillips, možda bi film bio bolji. A možda i ne bi.
Pozdrav svima.

Zohan

pre 4 godine

Problem polne i rasne raznolikosti se resava svuda samo ne na dodeli nagrada. Kvalitet filma ili uloge bi trebalo da budu jedini kriterijumi. I ovako Oskara vec bije glas da se oskar u poslednje dobija samo ako si nesto drugo sem belac i to hetero. Diskriminacija se ne resava drugom diskriminacijom. Vigo Mortesen je morao dobiti oskara za Green Book. Di Kaprio je sad pokidao u ovom Tarantinovom filmu, ali za ulogu cenim da Finiks dobija za Dzokera

Pseudoharms

pre 4 godine

@ime Koliko ti nemas pojma o filmu, u tri stavke:

1. Joker ti je promasaj.
2. Ocigledno ne razumes premise na kojima je zasnovan "Bilo jednom u Holivudu", niti bogat zbir referenci iz istog filma, a vezanih za neka od remek dela kinematografije iz datog razdoblja, koje ovaj film, predstavljaju jednom vrstom omaza citavom jednom periodu filmske istorije.
3. Gledao si taj film, a promakla ti je glumacka bravura Di Kaprija, kakvu Holivud odavno nije video.

P.S. Plus, Pacino ti je mlak a Skorsezeov film spor, tako da sam uveren da je jedini njegov film koii si gledao Vuk i mozda Shutter, jer je Skorseze majstor sporog ritma.

mile

pre 4 godine

obozavam mafijaske filmove ali irac je totalno razocarenje,ja ne verujem da su ga snimili,i sad kao za oskara,nije ni prici casinu,dobri momci,doni brasko,dzon goti

ime

pre 4 godine

Slazem se za Di Kaprija. Na pocetku karijere mi se ucinio samo jos jednim lepim licem Holivuda. Ipak...
Strasan glumac. Obozavam njegove filmove.
Iako se ne vezujem za glumce (osim ako to nije De Niro). Niti me zanimaju omaži i skrivene poruke, fotografije, rasvete i posvete... uopste, tehnicke stvari i motivi me ne zanimaju.
Film je, ko i svaka umetnost, izvan realnosti, svakodnevnice i banalnosti.
Itd, itd...
Dakle, taj mali je glumcina.

Al Pacino uvek ima iste uloge. Svaka mu cast kako je obesio one kapke u “Insomniji”. I meni se prispavalo od belih noci... Ali! Osim pocetka karijere (Serpika, Skarfejsa) dobija tipsku ulogu. I onda covek pomisli da glumi samog sebe. Jer je uvek isti. Gledao “Irca” ili “Đavoljeg advokata”. Isti mi.

I ovo. Karakteristicno za americki film danas je da svi isto glume. I svi dobro glume. (ok, osim Hardija, Stene i sl.) Cak i Anđelina Džoli naucila.
Nije lako ostaviti licni pecat. Di Kaprio to moze.

U svakom slucaju. Oba filma o kojima danas pricamo bice brzo zaboravljeni.

Mozda je i “Ad Astra” omaz Bazu Oldrinu, al je bezvredan.

Petar

pre 4 godine

Pošto se ljudima intenzivno ispira mozak o holivudskim filmovima, rekoh, hajde da uprkos skoro dvadesetogodišnjem moratorijumu na ovakle filmove pogledam tog Džokera. Smeće od filma! Ali pokazuje u kom stanju je psiha tih koji to prave i konzumiraju. Nije ni čudo što imaju svaki čas neko masovno ubistvo. Društvo mentalno obolelih.

Msbravo

pre 4 godine

Ali honeyland fantasticna prikazna,i zalosno e sta na balķanu vakvi prikazni ima na svaki cekor a drzava namesto da finansira vakvi filmski proekti finansira razno razni akteri i nivni istoriski filmovi

Jr

pre 4 godine

"Raznolikost je naša snaga" i "Narandžasti čovek loš". Komunizam je pre svega mentalna bolest. Rekao bih dijagnoza od F20 pa nadalje... mnogo brojeva.

ime

pre 4 godine

(Armim, 15. januar 2020 12:08)

Postujem.

Al to sto je snimio film za sebe, sto je romantik (na svoj nacin), sto je izrezirao, iskadrirao... mozda je sve to dovoljno za biografije o njemu, udzbenike i slicno.
Meni nije.
Ja sam samo prosecan gledalac koji uziva u filmovima.

Njegovi prethodni filmovi, ta dva navedena, bar su dobra zabava i razbibriga.

Ispada da sam ljut na Tarantina... (: Samo sam se malo iznervirao. Dva ipo sata sam cekao da se nesto desi, bar kraj upecatljiv, sltakogorak, bizaran, crnohumorski, tarantinovski... kad ono- prijateljski zagrljaj i uspavanka za kraj.

wendler

pre 4 godine

"Za "Irca", koji govori o nestanku vođe sindikata Džimija Hofa, Martin Skorceze dobio je nominaciju za najboljeg režisera, a Al Pačino i Džo Peši za sporedne uloge."
Robert De Niro izgleda kao losa 3D animacija u filmu. Oci kao kod slabo odradjenog robota, zbog tog downaging-a takozvanog. Zato ga zaobisla nominacija

Strokavi mozak

pre 4 godine

Problem je meni što nemam netflix i ne znam kako da dodjem do njega, a volim filmove i verovatno neću nikad ni gledati irca
(ja, 15. januar 2020 11:54)
Imas interent i ubaci torent.Sve lepo gledas,jes da malo kasnije nego sto izadje,ali ne placas nista osim interneta.

ime

pre 4 godine

Bilo jednom u Holivudu.
Covek se posle odgledanog filma pita sta je zapravo gledao. Cemu svrha. Gde je poenta.
Film nedorecen. Ima sasvim obican tok (za jednu filmsku pricu) sa krajem koji treba, valjda, da da poentu dvocasovne price.
Film koji se gleda jednom u zivotu i nikad vise.
Ko bi rekao da je jedan majstor intrige i mašte uspeo da rezira nesto ovako.
Dosadnije od najdosadnijeg dokumentaraca. Koliko nebitnih i dugackih scena.

Irac.
Moze se slicno reci. Valjda je to trend u Holivudu. Zgrnuti na brzinu jos para na staru slavu. A bez ideje. Vec sam pricao na sta lici film i glumci. Sad vidim da je i Al Pacino nominovan... a njegova gluma toliko prenaglasena, do glumatanja. Ko da se nije spremao za ulogu. Dovukli ga s plaze da odradi scene besa i ljutnje. Kad drzi one govore, samo je pozajmio sebe iz nekih prethodnih uloga. Nista autenticno. Nikakav Hofa tu nije vidjen.

Džoker.
Vec sam pisao o tom promasaju.

Uglavnom.
Filmska industrija ide u smeru u kom i covecanstvo. Jasno.

bratke

pre 4 godine

netflix produkcija je nešto najgore što se desilo filmu i serijama u poslednje vreme. toliko "mlakih" izdanja na jednom mestu i hiperprodukcija da bi milenijalci bili u fazonu "joj brt jesi video novu NAJJAČU seriju IKADA", i onda je gledaju mesec dana i promene na novu NAJJAČU SERIJU IKADA.

Aron

pre 4 godine

Iskreno ne znam da li znači "novo doba" ali u svakom smučaju studiji dobili su jaku i ravopravnu konkurenciju ove godine od Netfliksa. Filmovi su im ove godine zaista dobri. "Irac" je veliki povratak Skosezea mafijaškom žanru, dosta dobar film inspirisan istinitim događajima i likovima. Naetfliks je uradio zaista dobar posao dajuć velike količine para Skorszezeu, 150 miliona, za ovaj film da bi mogla da se sprovede tehnologija podmlađivanje tri glavna glumca. Teško da bi za ovaj poduhvat to on dobio od klasičnih studija. Film je kao što svi znaju jeste predugačak ali u drugom delu postaje sve zanimljiviji, inteligentnij i brži. Prepuno odlične glume, humora i jakih scena. Džo Peši je prosto izdominirao u svakom smislu, zaista je bio fenomenalan kao lokalni šef mafije. Dao je zaista neku dozu zanimljive jezivosti u ovom liku, imaš osećaj da ovaj čovek može da ubije i naredi svaku akciju bukvalno da ne trepne i sve sa blagim osmehom i manirima. "Marriage Story" je dobar film o razvodu dva umetnčka para u šoubiznisu, potpuno zaslužuje u ovoj konkurenciji nominaciju. "Dve pae" isto je dobar biografski film sa dobrom temom i jakim starijim glumcima. Netfliks je i ranijih godina imao dobre i zanimljive fimlove koji su se bavili temama koji drugi nisu hteli. Kao recimo veoma potresni i fenomenalni film o deci ratnicima u africi "Beast with No nation" sa Idris Elbom. Reditelj Parazita je takođe dobio novac za film "Okja" pre 3 godine.

Mrki pogled

pre 4 godine

Pa sta sada treba, da se dodeljuju Oskari samo zato sto su crnci a ne belci? Koje je to tek diskriminacija... Kada budu uradili i zasluzili da dobiju oskara dobice ga bilo da je to zena, crnac ili liliputanac... Do tada dobijaju ga oni koji su to zasluzili. Danas je izgleda greh ako si belac i hetero muskarac, ne razumem? Gomila dokonih ljudi...

Petar

pre 4 godine

Pošto se ljudima intenzivno ispira mozak o holivudskim filmovima, rekoh, hajde da uprkos skoro dvadesetogodišnjem moratorijumu na ovakle filmove pogledam tog Džokera. Smeće od filma! Ali pokazuje u kom stanju je psiha tih koji to prave i konzumiraju. Nije ni čudo što imaju svaki čas neko masovno ubistvo. Društvo mentalno obolelih.

Nikola

pre 4 godine

Ova borba za ženska prava postaje birba za ženske privilegije. Neka snime dobar film, pa neka samo to bude merilo. Dokleće više da se gleda pol?

Mrgud

pre 4 godine

Politička korektnost ubi sve sfere društva. Pa šta su to rediteljke kvalitetno napravile toko prošle godine da bi bile nominovane? Ili "afroamerikanke"? Evo sad u svakom filmu morate da imate afroamerikance. I? Odlazi generacija odličnih glumaca poput Idriza Elbe, Kjube Gudinga, Denzel je mator... nema ko da ih zameni. Gde su vam glumci? Glume u serijama. Gde su vam rediteljke? Snimaju filmove za festivale, rodbinu i prijatelje. Tu je odgovor. A onda pametnjakovići i SJW seire po tviteru... Sve ste zagadili...

Pseudoharms

pre 4 godine

@ime Koliko ti nemas pojma o filmu, u tri stavke:

1. Joker ti je promasaj.
2. Ocigledno ne razumes premise na kojima je zasnovan "Bilo jednom u Holivudu", niti bogat zbir referenci iz istog filma, a vezanih za neka od remek dela kinematografije iz datog razdoblja, koje ovaj film, predstavljaju jednom vrstom omaza citavom jednom periodu filmske istorije.
3. Gledao si taj film, a promakla ti je glumacka bravura Di Kaprija, kakvu Holivud odavno nije video.

P.S. Plus, Pacino ti je mlak a Skorsezeov film spor, tako da sam uveren da je jedini njegov film koii si gledao Vuk i mozda Shutter, jer je Skorseze majstor sporog ritma.

Armim

pre 4 godine

@ime

Mislio sam da Tarantina nakon Hateful Eight necu više gledati. Ne volim ni Djanga, a pogotovo Basterds.
E, sad, u OUATIH, Tarantino se odmakao od prenategnutog, samodopadljivog dijaloga i to je jedan od razloga zasto mi se film svidio. Radnja? Film nema radnju (a to nije najbitnije - nema je ni Kubrikov Shining, pa je remek djelo. I jos koliko slicnih primjera ima), ali je predivno snimljen, reziran majstorski i iznad svega je lijepi omaž filmskom dobu koje je izumrlo, posvjeta tom vremenu od čovjeka kod koga se vidi da voli film djetinjom iskrenošću. To sto na kraju nije "ubio" lijepu Sharon Tate, najdirljiviji je trenutak filmske 2019, kako reče jedan kritičar.
Irac? Nista novo, ni od Skorcesea, ni od stila, zanra, glume itd. Vidjeno dosta puta.
Marriage Story je dobra drama, i ništa više od toga, ali i ništa manje.
Jojo Rabbit? Kad na početku i na kraju filma u naci Njemačkoj cujete The Beatles i D.Bowieja....nek' svako sudi po svom.
Joker? Film koji žudi da milenijalima pokaže kako ne treba niko, jel'te, da vam soli pamet - uzmite stvar u svoje ruke, vi imate moć. Kažem, milenijalima, jer starijim od 30 ovakav Joker, prikazan kao manijak zamaskiran, ne prolazi. Da je režirao neko drugi, a ne Phillips, možda bi film bio bolji. A možda i ne bi.
Pozdrav svima.

Ružica iz Švajcarske

pre 4 godine

Trebalo bi da dobiju nagradu za najbolji animirani film. Klaus je topao, nežan i odličan filmić koji će u budućnosti sigurno biti pravi božićni klasik. Ali će nagradu verovatno uzeti Dizni.

keops

pre 4 godine

Politička korektnost ubi sve sfere društva. Pa šta su to rediteljke kvalitetno napravile toko prošle godine da bi bile nominovane? Ili "afroamerikanke"?
(Mrgud, 15. januar 2020 09:25)

Ovih dana je Stiven King napadnut jer je izjavio da ga ne zanima "raznovrsnost" već "kvalitet". Samo što ga nisu nazvali fašistom. Spočitavali su mu da ne bi smeo da se žali, jer je on uspeo kao "beli muškarac", što valjda znači da beli muškarac danas nema pravo na kritiku.

Predaleko je otišlo sve ovo sa političkom korektnošću, došlo je do afirmacije ekstremnih levičara u svim sferama.

Jr

pre 4 godine

"Raznolikost je naša snaga" i "Narandžasti čovek loš". Komunizam je pre svega mentalna bolest. Rekao bih dijagnoza od F20 pa nadalje... mnogo brojeva.

Honeyland

pre 4 godine

Usput, makedonski dokumentarac 'Medena zemlja', tj 'HoneyLand' je dobio duplu nominaciju - za najbolji dokumentarac i za najbolji medjunarodni film. Ovo je prvi put da dokumentarac dobije nominaciju u kategoriji klasicnih dugometraznih 'feature' filmova.

Film je vec dobio tri nagrade na Sundance festivalu prosle godine.

O cemu se radi - siromasna pcelarka koja zivi u nedodjiji i skuplja med po principu 'pola meni - pola pcelama'. Kasnije se doseljavaju komsije koje forsiraju produkciju i ugrozavaju tanani eko-sistem. Fantasticna istinita prica i kinematografija - dokumentarac je bio sniman tokom cetiri godine u neverovatnim uslovima, u kucerku u kojem su jedino mogli da stanu Hatidze (pcelarka), njena bolesna majka i kamera (fotoaparat).

Izvanredan film.

Aron

pre 4 godine

(ime, 15. januar 2020 10:18)

Odlična analiza i ocena filma "Bilo jednom u Holivudu". Doduše ne slažem se sa tvojim mišljenjem o filmu "Irac", denkle slažem se da je paćinova gluma malo prenaglašena ali samo na početku kasnije on postaje dosta dobar. Njegova gluma u dve scene sa kriminalcema Alom u zatvoru i Majamiju sa kriminalcema Alom su epske. Takođe i gluma u sceni kod svečanosti u dodeli nagrade liku koji glumi De niro. Ovaj film ima toliko dobru priču da je Džo Peši odlučio da prihvati da se vrati glumi posle skoro 20 godina pauze. Ja se ne slažem i u tvojoj oceni da je "Džoker" promašaj. Film iako se zapravo oslanja na lik Džokea i Joakim Finiksa odlično se bavi veoma složenim temama kao što su bsihičke bolesti, siromaštvo klasne razlike, klasna borba, pitanje identiteta, nebrizi društva za pojedinca, negativan uticaj agresivnog društva na ličnost, porodično vaspitanje... Posle "Parazita " najbolj film, njemu dajem prednost iz razloga što iako nema toliko kompleksnih tema koji je obrado "Džoker", ali ima više razvijenijih likova, bolji, tempo, humor, iako mu je ton filma isto mračan.

mile

pre 4 godine

obozavam mafijaske filmove ali irac je totalno razocarenje,ja ne verujem da su ga snimili,i sad kao za oskara,nije ni prici casinu,dobri momci,doni brasko,dzon goti

Zohan

pre 4 godine

Problem polne i rasne raznolikosti se resava svuda samo ne na dodeli nagrada. Kvalitet filma ili uloge bi trebalo da budu jedini kriterijumi. I ovako Oskara vec bije glas da se oskar u poslednje dobija samo ako si nesto drugo sem belac i to hetero. Diskriminacija se ne resava drugom diskriminacijom. Vigo Mortesen je morao dobiti oskara za Green Book. Di Kaprio je sad pokidao u ovom Tarantinovom filmu, ali za ulogu cenim da Finiks dobija za Dzokera

wendler

pre 4 godine

"Za "Irca", koji govori o nestanku vođe sindikata Džimija Hofa, Martin Skorceze dobio je nominaciju za najboljeg režisera, a Al Pačino i Džo Peši za sporedne uloge."
Robert De Niro izgleda kao losa 3D animacija u filmu. Oci kao kod slabo odradjenog robota, zbog tog downaging-a takozvanog. Zato ga zaobisla nominacija

Msbravo

pre 4 godine

Ali honeyland fantasticna prikazna,i zalosno e sta na balķanu vakvi prikazni ima na svaki cekor a drzava namesto da finansira vakvi filmski proekti finansira razno razni akteri i nivni istoriski filmovi

Strokavi mozak

pre 4 godine

Problem je meni što nemam netflix i ne znam kako da dodjem do njega, a volim filmove i verovatno neću nikad ni gledati irca
(ja, 15. januar 2020 11:54)
Imas interent i ubaci torent.Sve lepo gledas,jes da malo kasnije nego sto izadje,ali ne placas nista osim interneta.

ime

pre 4 godine

(Armim, 15. januar 2020 12:08)

Postujem.

Al to sto je snimio film za sebe, sto je romantik (na svoj nacin), sto je izrezirao, iskadrirao... mozda je sve to dovoljno za biografije o njemu, udzbenike i slicno.
Meni nije.
Ja sam samo prosecan gledalac koji uziva u filmovima.

Njegovi prethodni filmovi, ta dva navedena, bar su dobra zabava i razbibriga.

Ispada da sam ljut na Tarantina... (: Samo sam se malo iznervirao. Dva ipo sata sam cekao da se nesto desi, bar kraj upecatljiv, sltakogorak, bizaran, crnohumorski, tarantinovski... kad ono- prijateljski zagrljaj i uspavanka za kraj.

ime

pre 4 godine

Slazem se za Di Kaprija. Na pocetku karijere mi se ucinio samo jos jednim lepim licem Holivuda. Ipak...
Strasan glumac. Obozavam njegove filmove.
Iako se ne vezujem za glumce (osim ako to nije De Niro). Niti me zanimaju omaži i skrivene poruke, fotografije, rasvete i posvete... uopste, tehnicke stvari i motivi me ne zanimaju.
Film je, ko i svaka umetnost, izvan realnosti, svakodnevnice i banalnosti.
Itd, itd...
Dakle, taj mali je glumcina.

Al Pacino uvek ima iste uloge. Svaka mu cast kako je obesio one kapke u “Insomniji”. I meni se prispavalo od belih noci... Ali! Osim pocetka karijere (Serpika, Skarfejsa) dobija tipsku ulogu. I onda covek pomisli da glumi samog sebe. Jer je uvek isti. Gledao “Irca” ili “Đavoljeg advokata”. Isti mi.

I ovo. Karakteristicno za americki film danas je da svi isto glume. I svi dobro glume. (ok, osim Hardija, Stene i sl.) Cak i Anđelina Džoli naucila.
Nije lako ostaviti licni pecat. Di Kaprio to moze.

U svakom slucaju. Oba filma o kojima danas pricamo bice brzo zaboravljeni.

Mozda je i “Ad Astra” omaz Bazu Oldrinu, al je bezvredan.