1. O nagradi više govori ko je nominator nego ko je nominovani. Po onom sistemu "ne dobija lep nego uporan".
  Komično je što su i nagradu za književnost najviše devalvirali oni koji sada protestuju zbog dodele inače bezvrednom piscu Handkeu. Upravo su takvi doveli do toga da je i bezvredni dobijaju.

  Ili, kako bi reko Umberto Eko: "Živimo pod najezdom idiota". U takvom ambijentu, talenat je hendikep, a integritet neoprostiv. Uostalom, zato Nobela Ummberto Eko nije dobio, a dobile su takve literarne veličine kao Bob Dilan i Peter Handke.

  Nobel za književnost je postao nešto slično Oskaru; nije isključeno da dobije i neko ko je zavređuje, ali praktično nema šanse.
  Tipujem da sledeće godine dobija crnac. Nobela, a možda i Oskara. Možda i isti crnac, što da ne?
  (Cinique, 3. decembar 2019 17:14)

  # Link komentara

 2. A nisu napustili neki clanovi posle sramnih dodela iste za mir?
  ("Drajfus", 2. decembar 2019 20:50)

  # Link komentara

 3. Sa svakom novom nagradom obezvređuju prethodne. Trebalo bi dodelu Nobela za književnost suspendovati dok ne bude adekvatnih kandidata. Postala je kao Nobelova za mir "daj bilo kome samo da se dodeli".

  Nobel nije predvideo idiokratiju, svet bez intelektualnih autoriteta. I onih koji bi nagradu trebalo da prime, ali i onih koji treba da je dodele.
  (CATAPA, 2. decembar 2019 19:23)

  # Link komentara

 4. Kaka je on dobio Nobelovu nagradu ( koja vise posle Obame nema neku vrednost u svetu ) bio sam srećan kao da sam je ja dobio. Iskreni i pravi prijatelj Srbije i Srba koji je mnogo uradio da se čuje istina i oomagao nam na svakom koraku.
  (jovi, 2. decembar 2019 18:54)

  # Link komentara