1. Ретко се помиње рок-сцена 90-их, не знам због чега. Стално се истиче нови талас, а нико не помиње гомилу бендова који су настали за време ратова и хипер-инфлације.

  Већина није избацила само пар хитова или један добар албум (а било је и таквих, што није безначајно), већ читаву серију, а многи су активни и данас.
  (Рејџ Агенст, 2. decembar 2019 12:14)

  # Link komentara

 2. Bože blagi, kakva megalomanija, pet-šest bendova, desetak likovnih umetnika, dve-tri koncertne sale i desetak likovnih umetnika koji su bili za nešto i družili se s muzičarima, i ovi likovi (svi od reda druga liga, čak i Šaper, jer da nije bilo Divljana, muzičkog spiritus movensa,. nikad ništa od tog benda ne bi bilo) se već porede sa Londonom :)) Da ih ne znam većinu, i da nisam doživeo možda ne to vreme, nešto sam mlađi, ali sve te ljude, klubove, partije, koncerte, muziku, još bih im poverovao, ovako moram da mlađe upozorim da treba sve te megalomanske i nostalgične priče likova koji su (čast retkim izuzecima) uglavnom bili najbolji u životu kao tinejdžeri i mlađi adolescenti, a otada im većinom i ne ide baš najbolje ako se nisu prodali politici najgore vrste, kao Šaper, a neki, kao Krle i par puta, :) da uzimaju sa povelikim zrnom soli, jeste se u tom trenutku pogodilo da postoji nešto veći broj kreativnih ljudi u Beogradu, i jeste izbačeno nekoliko produkata koji posle toga nisu nadmašeni, ali uglavnom zato što je kasnija produkcija zbog rata i raspada društva bila na jako niskom nivou, a oni od nas koji su imali prilike da u to vreme malo više putuju i žive i inostranstvu, nisu bili nimalo impresionirani ni tom scenom, ni tim produktima, uglavnom je sve to realno bilo bleda kopija zapdnih uzora, ali mi smo narod sklon neumerenom veličamju skromnih dometa i mitomaniji :) Bez obzira šta vas ubeđuju matore hipajderske ruine, čak i u ovakvom Beogradu,. koji nije baš ništa specijalno, život je nesravnjeno zanimljiviji, lakši i kvalitetniji nego u ono doba, a to što mnogo domaće kulture nema više nego nadoknađuje neuporedivo veća dostupnost svetske kulture i lakoća sa kojom neko kvalitetan i kreativan danas može ds ode u neki veliki centar ili iz Srbije funkcioniše globalno.
   (EU Citizen, 1. decembar 2019 00:51)

  # Link komentara

 3. Novi talas je poceo u Slovenji pojavom Pankrta.Zatim u Rijeci pojavom Parafa,Mrtvog kanala,Termita.U Srbiji su to bili Pekinska patka iz Novog Sada,2 minuta mrznje,GBB.U Beogradu Sarlo akrobata i mozda najbolji pank bend koji je kod nas prasio-Solunski front iz Zemuna.A da,KUD idijoti iz Pule,RIP Tusta.
  Viva la punk,viva la Ruma:).
  (Brigate Rosse, 30. novembar 2019 08:30)

  # Link komentara