Utorak, 27.08.2019.

21:12

"Bili smo najvažniji bend devedesetih": Deceniju od raspada Oejzisa, Galageri u nikad gorim odnosima

Izvor: N1, Hina

"Bili smo najvažniji bend devedesetih": Deceniju od raspada Oejzisa, Galageri u nikad gorim odnosima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

EU Citizen

pre 4 godine

Kako se ovi nebitni i intenzivno primitivni i iritantni slepci precenjuju, malo bolji pop bendić sa par polusimpatičnih hitića u doba kad su Nirvana, Matalika, Peppersi, Kejv i još barem pedeset nesravnjeno boljih bendova bili na vrhuncu karijera :))) Možda su i bili za britanske šiparice. i seljačiće, tko to zna.... :))

Myles Kennedy

pre 4 godine

sjajan bend ali najpopularniji bendovi 90ih su Metalica sa Black albumom, Guns N Roses sa Use your illusion albumima,Nirvana sa Nevermind,Pearl Jam...

pera car

pre 4 godine

U savremenoj muzici se gledaju liste i broj prodatih albuma. Na konto toga svašta može da se zaključi. Po logici Galagera drugi najuticajniji bend u Britaniji je nesumljivo Spice Girls.

Lala na kvadrat

pre 4 godine

O ukusima ne vredi raspravljati, ali da je covek u pravu, u pravu je. Posle njih nema ozbiljnog i znacajnog benda. Imali su dobre tekstove, dobra muzika, a Lijamov vokal moze da se svrsta u top 10 R'N'R-a. Sta god mislili o njima to je ipak bila muzika, ozbiljna muzika. Pratim Lijama i sada sta radi, ima dobre stvari, odlican je bio i na EXIT-u; a Noel bolje da je uzivao u penziji nego sto pravi ova nova sra..., pesme.

Milan

pre 4 godine

Ne znam, meni nikada nisu "legli". Previše slatkasta muzika za moj ukus. Od nabrojanih, Pulp su mi na prvom mestu, Jarvis Cocker mi je jedna od najfascinantnijih pojava u pop kulturi uopšte, sjajan stvaralac. Blur takodje, Radiohead.

Nebo7

pre 4 godine

Ukusi su različiti i o njima nema smisla diskutovati, ali je uprkos neizrecivoj prepotenciji Liam zasigurno mislio na najvažniji britpop bend, što isključuje grunge (neki vide Nirvanu, Pearl Jam…) i ostale u to vreme popularne žanrove. U konkurenciji velike petorke britpop-a – Oasis, Blur, Pulp, Suede, Verve, teško je razlučiti veličine, tim pre jer su Radiohead u 90-im i naročito kasnije imali alternativnu crtu i išli korak dalje ka nepoznatim teritorijama (zahvaljujući liderskom umeću Thom York) i ne bih i svrstavao u isti kontekst, iako su jedan od najznačajnijih ostrvskih bendova u poslednjih 30 godina.
Po mom subjektivnom mišljenju Blur su za koplje ispred favorizovanih Oasis, što se indirektno potvrdilo upravo 2000-im, kada je Damon Albarn pokazao raskošan talenat – kreirao je genijalni Gorillaz, potom i The Good, The Bad & the Queen. Uostalom, njegovi samostalni radovi jednako oduševljavaju i daleko su inovativniji od muzičkih nastavaka braće Gallagher, s obzirom da su i Noel i Liam doslovce sledili zvuk matičnog benda Oasis. O konstantnosti i prisustvu na sceni, aktivnom stvaranju različitih vrsta muzike, Albarn je ponovo bez premca.

alka seltzer

pre 4 godine

Najveci brit pop bend definitivno, ali najveci globalno ne verujem. Bila je tu i Alisa u lancima, rem, depesha itd. Svakako su u bili u vrhu 90ih.

Don’t look back in anger, Gallaghers

pre 4 godine

Ne, niste “važniji” od nabrojanih bendova. Šta uopšte znači biti “važniji” i zašto je to toliko važno? Uvek je napadao druge bendove, bezrazložno naravno. Pogotovo je neumesno poredjenje sa Radioheadom, pionirom u mnogo čemu (počevši od muzike i mešanja žanrova, do marketinga), koji je uvek imao svež zvuk, pa i sada.
Previše je dobrih bendova bilo na ostrvu. Oasis je bio brit pop bend, možda najpopularniji, ali nikako “najvažniji bend”. A u konkurenciji Blura i Stone Rosesa (koji nije ni pomenuo), teško je reći da ubedljivo osvajaju bitku i za najpopularniji brit pop bend.
Kad smo već kod toga, Englezi znaju koji je “jedini bend koji znači” (slobodan prevod), a to je The Clash.

opr

pre 4 godine

Hahahahah gde ste to bili, u kom crtanom filmu? Iritantnije grupe i iritantnijih likova na svetskoj muzickoj sceni nikada nije bilo niti ce biti. Totalni nadobudni bezveznjaci, rodjena braca pa na krv i noz, to dovoljno govori o svemu. A muzika im je limunada tipa Kiki Lesendric, sviraju britpop tralalajke, a govore o sebi k'o da su Bitlsi. Vek su bili smesni, sad su prosto degutantni.

extremesportist

pre 4 godine

Najveći UK bend 1990-tih verovatno jesu ali, globalno - nisam siguran da li su veći od Nirvane.
(Miloš_NS, 27. avgust 2019 23:20)


Kakva crna Nirvana. Možda samo po popularnosti koja je manje više proistekla iz stvari koje nemaju veze sa muzikom, ali realno su najlošiji od svih grunge bendova (Pearl Jam, Soundgarden...) u svakom smislu. RHCP, RATM ili genijalce iz Dream Theater-a da ne pominjem...

Mislim da je Liam u konkretnom slučaju hteo da kaže da su bili najveći od svih bendova britpop žanra, koji se javio kao odgovor na alternativnu muziku iz SAD u tom periodu, što je verovatno i tačno.

Petar

pre 4 godine

Ja sam novu muziku prestao da slušam kad su U2 objavili Achtung Baby. Ove likove uopšte ne znam. Slušam stare albume Nila Janga i Boba Dilana.
(Srdjan, 27. avgust 2019 23:12)

Achtung baby je zapravo antologijski album, u tome se svi relevantni kritičari slažu.
Tek nakon njega je usledio pad kvaliteta za U2.

Sally can wait

pre 4 godine

Za dezurne nostalgicare...Oasis je bez polemike bio VECI bend od svih navedenih, koliko god da su vam ovi drugi prirasli srcu. '93 su svirali na iznajmljenim i polovnim gitarama u skotskom pabu, a '96 su imali koncert na kom je prisustvovalo 250.000 ljudi, kosmicki uspon...Lijam je dalabu, ali nije to njegovo misljenje, to je cinjenica. Njihove pesme su himne 90ih i jedne ere, ali globalno. E sad da li to znaci i da su kvalitetniji, diskutabilno...prva 3 albuma nemaju konkurenciju, posle je dosta drugacija prica.

Axl

pre 4 godine

Hejteri su tu za svaku vest. Oasis jeste najveci Rnr bend od Bitlsa koji je Uk imala. Medjutim mnogo pre raspada više nisu imali kreativnu energiju realno. Oba Galaghera su nastavila ali je Liamova karijera poslednje 3-4 godine nestvarno dobra. As you were album je fantastičan (Bold,Wall of Glass, Gresy Soul itd). Dok pišem ovu vest izacice i spot za pesmu One Of Us koja je singl za sledeci album. Bacite pogled na Liamovu nogu muziku i uleosajte sebi dan.

stoler

pre 4 godine

Najvazniji bend devedesetih? Kako za koga. U odnosu na vas Radiohead je definitivno druga dimenzija, a cak i od ovih par sto je nabrojao su bar dva vaznija sigurno. Da ne nabrajam jos gomilu bitnijih i vaznijh bendova devedesetih. Ali lik koji napise da je samo Columbia jaca od celog rada Radioheada je retko vidjen strucnjak i poznavalac muzike. Kakva smejurija. Don't look back in anger decko, Radiohead su za njih nedostizni i nedodirljivi.

џангризалосаурус ст.

pre 4 godine

Осим песме Supersonic, где су били на врху, све остало је испод Blur, Suede, Pulp, Lush, Elastica, The Boo Radleys, Echobelly, High Llamas...

Marko

pre 4 godine

Možda najveći brit-pop bend... Najveći bend, nikako....Žao mu je što nisu nikad imali mesto broj 1 na top listama u USA? Paaaa vi ste BRIT pop.... u Britaniji ste bili na broj 1.... kakvi papani....
PS da li ste bili veći od Nirvane? Pearl Jam? A da ne pričamo o tome da Metallica recimo, objavljuje svoj crni album 1991. od toga nista bili veći nikako... Pa guns and roses imaju najveću popularnost početkom 90tih... ah...

sisavac

pre 4 godine

Daj Marko stani, ispadas smesan. Kakva Columbia. Albumi Bands I OK Computer su remek dela. Dok su Oasis pravili himnice Radiohead su pravili Pesme

Kurtu je Lenon bio idol

pre 4 godine

Najveći UK bend 1990-tih verovatno jesu ali, globalno - nisam siguran da li su veći od Nirvane.
(Miloš_NS)

Nirvana je prica o ruralnom roku. Nikakvog globalnog uticaja tu nije bilo.

Frank Zappa

pre 4 godine

Xe, Xe, Xe, veći od Radioheada. Nešto nisam čuo da vašu muziku izučavaju po najvećim svjetskim muzičkim konzervatorijima.

extremesportist

pre 4 godine

Najveći UK bend 1990-tih verovatno jesu ali, globalno - nisam siguran da li su veći od Nirvane.

(Miloš_NS, 27. avgust 2019 23:20)

Kakva crna Nirvana, možda po popularnosti koja je proistekla iz stvari koje nemaju veze sa muzikom, ali realno su najlošiji od svih grunge bendova (Pearl Jam, Soungarden...) u svakom pogledu. RHCP, RATM ili genijalce iz Dream Theater-a da ne pominjem...

Mislim da je u konkretnom primeru Liam hteo da kaže da su bili najveći bend britpop žanra, koji se pojavio kao odgovor na alternativnu muziku u SAD iz tog perioda, što je verovatno tačno.

Marko

pre 4 godine

Veći od Radiohead-a. Šta je bilo kada si se probudio Liam-e.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (silent, 27. avgust 2019 22:44)

Pa samo jedna pesma Oasisa, "Columbia", bolja je od celokupnog opusa Radioheda.

A sta radi mali Neca

pre 4 godine

Najbolji bend 90-tih? Vi se salite? Za koga to? Krajnje diskutabilno. Mogu navesti minimum deset bendova koji su pravili duplo kvalitetniju muziku u to vreme.

Anica

pre 4 godine

"Važniji od Vervea, važniji od Blura, važniji od Rejdioheda, važniji od Svida i Pulpa". Mozda, mozda ste tu negde, ali vazniji... Vazi, kako da ne.

Srdjan

pre 4 godine

Ja sam novu muziku prestao da slušam kad su U2 objavili Achtung Baby. Ove likove uopšte ne znam. Slušam stare albume Nila Janga i Boba Dilana.

miki

pre 4 godine

mozda su bili najveci bend tih godina...ali u svojim glavama.nije tu bilo nikakvog konstantnog kvaliteta a kad sad vidim te njihove gadne glavudze sa tim idiotskim frizurama umrem od smeha.stariji bata ovo sto sad radi sam mi je mnogo bolje nego sto je radio u grupi.

Mr. White

pre 4 godine

Svaka mu je na mestu, bili su najveci brit pop bend 90tih ali taj ego i jezicine ih je kostao neceg veceg. Beatles su imali strava pesme ali su i bili dopadljivi za razliku od ova dva navijaca pogresnog mancesterkog tima :) Ima dobra fora u filmu Yesterday vezana za Oasis, znace oni koji su gledali

A sta radi mali Neca

pre 4 godine

Najbolji bend 90-tih? Vi se salite? Za koga to? Krajnje diskutabilno. Mogu navesti minimum deset bendova koji su pravili duplo kvalitetniju muziku u to vreme.

Mr. White

pre 4 godine

Svaka mu je na mestu, bili su najveci brit pop bend 90tih ali taj ego i jezicine ih je kostao neceg veceg. Beatles su imali strava pesme ali su i bili dopadljivi za razliku od ova dva navijaca pogresnog mancesterkog tima :) Ima dobra fora u filmu Yesterday vezana za Oasis, znace oni koji su gledali

Anica

pre 4 godine

"Važniji od Vervea, važniji od Blura, važniji od Rejdioheda, važniji od Svida i Pulpa". Mozda, mozda ste tu negde, ali vazniji... Vazi, kako da ne.

miki

pre 4 godine

mozda su bili najveci bend tih godina...ali u svojim glavama.nije tu bilo nikakvog konstantnog kvaliteta a kad sad vidim te njihove gadne glavudze sa tim idiotskim frizurama umrem od smeha.stariji bata ovo sto sad radi sam mi je mnogo bolje nego sto je radio u grupi.

Srdjan

pre 4 godine

Ja sam novu muziku prestao da slušam kad su U2 objavili Achtung Baby. Ove likove uopšte ne znam. Slušam stare albume Nila Janga i Boba Dilana.

Myles Kennedy

pre 4 godine

sjajan bend ali najpopularniji bendovi 90ih su Metalica sa Black albumom, Guns N Roses sa Use your illusion albumima,Nirvana sa Nevermind,Pearl Jam...

Marko

pre 4 godine

Veći od Radiohead-a. Šta je bilo kada si se probudio Liam-e.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (silent, 27. avgust 2019 22:44)

Pa samo jedna pesma Oasisa, "Columbia", bolja je od celokupnog opusa Radioheda.

opr

pre 4 godine

Hahahahah gde ste to bili, u kom crtanom filmu? Iritantnije grupe i iritantnijih likova na svetskoj muzickoj sceni nikada nije bilo niti ce biti. Totalni nadobudni bezveznjaci, rodjena braca pa na krv i noz, to dovoljno govori o svemu. A muzika im je limunada tipa Kiki Lesendric, sviraju britpop tralalajke, a govore o sebi k'o da su Bitlsi. Vek su bili smesni, sad su prosto degutantni.

pera car

pre 4 godine

U savremenoj muzici se gledaju liste i broj prodatih albuma. Na konto toga svašta može da se zaključi. Po logici Galagera drugi najuticajniji bend u Britaniji je nesumljivo Spice Girls.

Milan

pre 4 godine

Ne znam, meni nikada nisu "legli". Previše slatkasta muzika za moj ukus. Od nabrojanih, Pulp su mi na prvom mestu, Jarvis Cocker mi je jedna od najfascinantnijih pojava u pop kulturi uopšte, sjajan stvaralac. Blur takodje, Radiohead.

Marko

pre 4 godine

Možda najveći brit-pop bend... Najveći bend, nikako....Žao mu je što nisu nikad imali mesto broj 1 na top listama u USA? Paaaa vi ste BRIT pop.... u Britaniji ste bili na broj 1.... kakvi papani....
PS da li ste bili veći od Nirvane? Pearl Jam? A da ne pričamo o tome da Metallica recimo, objavljuje svoj crni album 1991. od toga nista bili veći nikako... Pa guns and roses imaju najveću popularnost početkom 90tih... ah...

stoler

pre 4 godine

Najvazniji bend devedesetih? Kako za koga. U odnosu na vas Radiohead je definitivno druga dimenzija, a cak i od ovih par sto je nabrojao su bar dva vaznija sigurno. Da ne nabrajam jos gomilu bitnijih i vaznijh bendova devedesetih. Ali lik koji napise da je samo Columbia jaca od celog rada Radioheada je retko vidjen strucnjak i poznavalac muzike. Kakva smejurija. Don't look back in anger decko, Radiohead su za njih nedostizni i nedodirljivi.

Petar

pre 4 godine

Ja sam novu muziku prestao da slušam kad su U2 objavili Achtung Baby. Ove likove uopšte ne znam. Slušam stare albume Nila Janga i Boba Dilana.
(Srdjan, 27. avgust 2019 23:12)

Achtung baby je zapravo antologijski album, u tome se svi relevantni kritičari slažu.
Tek nakon njega je usledio pad kvaliteta za U2.

Sally can wait

pre 4 godine

Za dezurne nostalgicare...Oasis je bez polemike bio VECI bend od svih navedenih, koliko god da su vam ovi drugi prirasli srcu. '93 su svirali na iznajmljenim i polovnim gitarama u skotskom pabu, a '96 su imali koncert na kom je prisustvovalo 250.000 ljudi, kosmicki uspon...Lijam je dalabu, ali nije to njegovo misljenje, to je cinjenica. Njihove pesme su himne 90ih i jedne ere, ali globalno. E sad da li to znaci i da su kvalitetniji, diskutabilno...prva 3 albuma nemaju konkurenciju, posle je dosta drugacija prica.

Nebo7

pre 4 godine

Ukusi su različiti i o njima nema smisla diskutovati, ali je uprkos neizrecivoj prepotenciji Liam zasigurno mislio na najvažniji britpop bend, što isključuje grunge (neki vide Nirvanu, Pearl Jam…) i ostale u to vreme popularne žanrove. U konkurenciji velike petorke britpop-a – Oasis, Blur, Pulp, Suede, Verve, teško je razlučiti veličine, tim pre jer su Radiohead u 90-im i naročito kasnije imali alternativnu crtu i išli korak dalje ka nepoznatim teritorijama (zahvaljujući liderskom umeću Thom York) i ne bih i svrstavao u isti kontekst, iako su jedan od najznačajnijih ostrvskih bendova u poslednjih 30 godina.
Po mom subjektivnom mišljenju Blur su za koplje ispred favorizovanih Oasis, što se indirektno potvrdilo upravo 2000-im, kada je Damon Albarn pokazao raskošan talenat – kreirao je genijalni Gorillaz, potom i The Good, The Bad & the Queen. Uostalom, njegovi samostalni radovi jednako oduševljavaju i daleko su inovativniji od muzičkih nastavaka braće Gallagher, s obzirom da su i Noel i Liam doslovce sledili zvuk matičnog benda Oasis. O konstantnosti i prisustvu na sceni, aktivnom stvaranju različitih vrsta muzike, Albarn je ponovo bez premca.

sisavac

pre 4 godine

Daj Marko stani, ispadas smesan. Kakva Columbia. Albumi Bands I OK Computer su remek dela. Dok su Oasis pravili himnice Radiohead su pravili Pesme

extremesportist

pre 4 godine

Najveći UK bend 1990-tih verovatno jesu ali, globalno - nisam siguran da li su veći od Nirvane.

(Miloš_NS, 27. avgust 2019 23:20)

Kakva crna Nirvana, možda po popularnosti koja je proistekla iz stvari koje nemaju veze sa muzikom, ali realno su najlošiji od svih grunge bendova (Pearl Jam, Soungarden...) u svakom pogledu. RHCP, RATM ili genijalce iz Dream Theater-a da ne pominjem...

Mislim da je u konkretnom primeru Liam hteo da kaže da su bili najveći bend britpop žanra, koji se pojavio kao odgovor na alternativnu muziku u SAD iz tog perioda, što je verovatno tačno.

Don’t look back in anger, Gallaghers

pre 4 godine

Ne, niste “važniji” od nabrojanih bendova. Šta uopšte znači biti “važniji” i zašto je to toliko važno? Uvek je napadao druge bendove, bezrazložno naravno. Pogotovo je neumesno poredjenje sa Radioheadom, pionirom u mnogo čemu (počevši od muzike i mešanja žanrova, do marketinga), koji je uvek imao svež zvuk, pa i sada.
Previše je dobrih bendova bilo na ostrvu. Oasis je bio brit pop bend, možda najpopularniji, ali nikako “najvažniji bend”. A u konkurenciji Blura i Stone Rosesa (koji nije ni pomenuo), teško je reći da ubedljivo osvajaju bitku i za najpopularniji brit pop bend.
Kad smo već kod toga, Englezi znaju koji je “jedini bend koji znači” (slobodan prevod), a to je The Clash.

alka seltzer

pre 4 godine

Najveci brit pop bend definitivno, ali najveci globalno ne verujem. Bila je tu i Alisa u lancima, rem, depesha itd. Svakako su u bili u vrhu 90ih.

Frank Zappa

pre 4 godine

Xe, Xe, Xe, veći od Radioheada. Nešto nisam čuo da vašu muziku izučavaju po najvećim svjetskim muzičkim konzervatorijima.

Axl

pre 4 godine

Hejteri su tu za svaku vest. Oasis jeste najveci Rnr bend od Bitlsa koji je Uk imala. Medjutim mnogo pre raspada više nisu imali kreativnu energiju realno. Oba Galaghera su nastavila ali je Liamova karijera poslednje 3-4 godine nestvarno dobra. As you were album je fantastičan (Bold,Wall of Glass, Gresy Soul itd). Dok pišem ovu vest izacice i spot za pesmu One Of Us koja je singl za sledeci album. Bacite pogled na Liamovu nogu muziku i uleosajte sebi dan.

џангризалосаурус ст.

pre 4 godine

Осим песме Supersonic, где су били на врху, све остало је испод Blur, Suede, Pulp, Lush, Elastica, The Boo Radleys, Echobelly, High Llamas...

extremesportist

pre 4 godine

Najveći UK bend 1990-tih verovatno jesu ali, globalno - nisam siguran da li su veći od Nirvane.
(Miloš_NS, 27. avgust 2019 23:20)


Kakva crna Nirvana. Možda samo po popularnosti koja je manje više proistekla iz stvari koje nemaju veze sa muzikom, ali realno su najlošiji od svih grunge bendova (Pearl Jam, Soundgarden...) u svakom smislu. RHCP, RATM ili genijalce iz Dream Theater-a da ne pominjem...

Mislim da je Liam u konkretnom slučaju hteo da kaže da su bili najveći od svih bendova britpop žanra, koji se javio kao odgovor na alternativnu muziku iz SAD u tom periodu, što je verovatno i tačno.

Lala na kvadrat

pre 4 godine

O ukusima ne vredi raspravljati, ali da je covek u pravu, u pravu je. Posle njih nema ozbiljnog i znacajnog benda. Imali su dobre tekstove, dobra muzika, a Lijamov vokal moze da se svrsta u top 10 R'N'R-a. Sta god mislili o njima to je ipak bila muzika, ozbiljna muzika. Pratim Lijama i sada sta radi, ima dobre stvari, odlican je bio i na EXIT-u; a Noel bolje da je uzivao u penziji nego sto pravi ova nova sra..., pesme.

EU Citizen

pre 4 godine

Kako se ovi nebitni i intenzivno primitivni i iritantni slepci precenjuju, malo bolji pop bendić sa par polusimpatičnih hitića u doba kad su Nirvana, Matalika, Peppersi, Kejv i još barem pedeset nesravnjeno boljih bendova bili na vrhuncu karijera :))) Možda su i bili za britanske šiparice. i seljačiće, tko to zna.... :))

Kurtu je Lenon bio idol

pre 4 godine

Najveći UK bend 1990-tih verovatno jesu ali, globalno - nisam siguran da li su veći od Nirvane.
(Miloš_NS)

Nirvana je prica o ruralnom roku. Nikakvog globalnog uticaja tu nije bilo.

Marko

pre 4 godine

Veći od Radiohead-a. Šta je bilo kada si se probudio Liam-e.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (silent, 27. avgust 2019 22:44)

Pa samo jedna pesma Oasisa, "Columbia", bolja je od celokupnog opusa Radioheda.

Srdjan

pre 4 godine

Ja sam novu muziku prestao da slušam kad su U2 objavili Achtung Baby. Ove likove uopšte ne znam. Slušam stare albume Nila Janga i Boba Dilana.

miki

pre 4 godine

mozda su bili najveci bend tih godina...ali u svojim glavama.nije tu bilo nikakvog konstantnog kvaliteta a kad sad vidim te njihove gadne glavudze sa tim idiotskim frizurama umrem od smeha.stariji bata ovo sto sad radi sam mi je mnogo bolje nego sto je radio u grupi.

A sta radi mali Neca

pre 4 godine

Najbolji bend 90-tih? Vi se salite? Za koga to? Krajnje diskutabilno. Mogu navesti minimum deset bendova koji su pravili duplo kvalitetniju muziku u to vreme.

Mr. White

pre 4 godine

Svaka mu je na mestu, bili su najveci brit pop bend 90tih ali taj ego i jezicine ih je kostao neceg veceg. Beatles su imali strava pesme ali su i bili dopadljivi za razliku od ova dva navijaca pogresnog mancesterkog tima :) Ima dobra fora u filmu Yesterday vezana za Oasis, znace oni koji su gledali

Axl

pre 4 godine

Hejteri su tu za svaku vest. Oasis jeste najveci Rnr bend od Bitlsa koji je Uk imala. Medjutim mnogo pre raspada više nisu imali kreativnu energiju realno. Oba Galaghera su nastavila ali je Liamova karijera poslednje 3-4 godine nestvarno dobra. As you were album je fantastičan (Bold,Wall of Glass, Gresy Soul itd). Dok pišem ovu vest izacice i spot za pesmu One Of Us koja je singl za sledeci album. Bacite pogled na Liamovu nogu muziku i uleosajte sebi dan.

Anica

pre 4 godine

"Važniji od Vervea, važniji od Blura, važniji od Rejdioheda, važniji od Svida i Pulpa". Mozda, mozda ste tu negde, ali vazniji... Vazi, kako da ne.

Sally can wait

pre 4 godine

Za dezurne nostalgicare...Oasis je bez polemike bio VECI bend od svih navedenih, koliko god da su vam ovi drugi prirasli srcu. '93 su svirali na iznajmljenim i polovnim gitarama u skotskom pabu, a '96 su imali koncert na kom je prisustvovalo 250.000 ljudi, kosmicki uspon...Lijam je dalabu, ali nije to njegovo misljenje, to je cinjenica. Njihove pesme su himne 90ih i jedne ere, ali globalno. E sad da li to znaci i da su kvalitetniji, diskutabilno...prva 3 albuma nemaju konkurenciju, posle je dosta drugacija prica.

Lala na kvadrat

pre 4 godine

O ukusima ne vredi raspravljati, ali da je covek u pravu, u pravu je. Posle njih nema ozbiljnog i znacajnog benda. Imali su dobre tekstove, dobra muzika, a Lijamov vokal moze da se svrsta u top 10 R'N'R-a. Sta god mislili o njima to je ipak bila muzika, ozbiljna muzika. Pratim Lijama i sada sta radi, ima dobre stvari, odlican je bio i na EXIT-u; a Noel bolje da je uzivao u penziji nego sto pravi ova nova sra..., pesme.

extremesportist

pre 4 godine

Najveći UK bend 1990-tih verovatno jesu ali, globalno - nisam siguran da li su veći od Nirvane.

(Miloš_NS, 27. avgust 2019 23:20)

Kakva crna Nirvana, možda po popularnosti koja je proistekla iz stvari koje nemaju veze sa muzikom, ali realno su najlošiji od svih grunge bendova (Pearl Jam, Soungarden...) u svakom pogledu. RHCP, RATM ili genijalce iz Dream Theater-a da ne pominjem...

Mislim da je u konkretnom primeru Liam hteo da kaže da su bili najveći bend britpop žanra, koji se pojavio kao odgovor na alternativnu muziku u SAD iz tog perioda, što je verovatno tačno.

џангризалосаурус ст.

pre 4 godine

Осим песме Supersonic, где су били на врху, све остало је испод Blur, Suede, Pulp, Lush, Elastica, The Boo Radleys, Echobelly, High Llamas...

Kurtu je Lenon bio idol

pre 4 godine

Najveći UK bend 1990-tih verovatno jesu ali, globalno - nisam siguran da li su veći od Nirvane.
(Miloš_NS)

Nirvana je prica o ruralnom roku. Nikakvog globalnog uticaja tu nije bilo.

Petar

pre 4 godine

Ja sam novu muziku prestao da slušam kad su U2 objavili Achtung Baby. Ove likove uopšte ne znam. Slušam stare albume Nila Janga i Boba Dilana.
(Srdjan, 27. avgust 2019 23:12)

Achtung baby je zapravo antologijski album, u tome se svi relevantni kritičari slažu.
Tek nakon njega je usledio pad kvaliteta za U2.

opr

pre 4 godine

Hahahahah gde ste to bili, u kom crtanom filmu? Iritantnije grupe i iritantnijih likova na svetskoj muzickoj sceni nikada nije bilo niti ce biti. Totalni nadobudni bezveznjaci, rodjena braca pa na krv i noz, to dovoljno govori o svemu. A muzika im je limunada tipa Kiki Lesendric, sviraju britpop tralalajke, a govore o sebi k'o da su Bitlsi. Vek su bili smesni, sad su prosto degutantni.

alka seltzer

pre 4 godine

Najveci brit pop bend definitivno, ali najveci globalno ne verujem. Bila je tu i Alisa u lancima, rem, depesha itd. Svakako su u bili u vrhu 90ih.

Myles Kennedy

pre 4 godine

sjajan bend ali najpopularniji bendovi 90ih su Metalica sa Black albumom, Guns N Roses sa Use your illusion albumima,Nirvana sa Nevermind,Pearl Jam...

extremesportist

pre 4 godine

Najveći UK bend 1990-tih verovatno jesu ali, globalno - nisam siguran da li su veći od Nirvane.
(Miloš_NS, 27. avgust 2019 23:20)


Kakva crna Nirvana. Možda samo po popularnosti koja je manje više proistekla iz stvari koje nemaju veze sa muzikom, ali realno su najlošiji od svih grunge bendova (Pearl Jam, Soundgarden...) u svakom smislu. RHCP, RATM ili genijalce iz Dream Theater-a da ne pominjem...

Mislim da je Liam u konkretnom slučaju hteo da kaže da su bili najveći od svih bendova britpop žanra, koji se javio kao odgovor na alternativnu muziku iz SAD u tom periodu, što je verovatno i tačno.

Frank Zappa

pre 4 godine

Xe, Xe, Xe, veći od Radioheada. Nešto nisam čuo da vašu muziku izučavaju po najvećim svjetskim muzičkim konzervatorijima.

Marko

pre 4 godine

Možda najveći brit-pop bend... Najveći bend, nikako....Žao mu je što nisu nikad imali mesto broj 1 na top listama u USA? Paaaa vi ste BRIT pop.... u Britaniji ste bili na broj 1.... kakvi papani....
PS da li ste bili veći od Nirvane? Pearl Jam? A da ne pričamo o tome da Metallica recimo, objavljuje svoj crni album 1991. od toga nista bili veći nikako... Pa guns and roses imaju najveću popularnost početkom 90tih... ah...

Milan

pre 4 godine

Ne znam, meni nikada nisu "legli". Previše slatkasta muzika za moj ukus. Od nabrojanih, Pulp su mi na prvom mestu, Jarvis Cocker mi je jedna od najfascinantnijih pojava u pop kulturi uopšte, sjajan stvaralac. Blur takodje, Radiohead.

sisavac

pre 4 godine

Daj Marko stani, ispadas smesan. Kakva Columbia. Albumi Bands I OK Computer su remek dela. Dok su Oasis pravili himnice Radiohead su pravili Pesme

stoler

pre 4 godine

Najvazniji bend devedesetih? Kako za koga. U odnosu na vas Radiohead je definitivno druga dimenzija, a cak i od ovih par sto je nabrojao su bar dva vaznija sigurno. Da ne nabrajam jos gomilu bitnijih i vaznijh bendova devedesetih. Ali lik koji napise da je samo Columbia jaca od celog rada Radioheada je retko vidjen strucnjak i poznavalac muzike. Kakva smejurija. Don't look back in anger decko, Radiohead su za njih nedostizni i nedodirljivi.

Nebo7

pre 4 godine

Ukusi su različiti i o njima nema smisla diskutovati, ali je uprkos neizrecivoj prepotenciji Liam zasigurno mislio na najvažniji britpop bend, što isključuje grunge (neki vide Nirvanu, Pearl Jam…) i ostale u to vreme popularne žanrove. U konkurenciji velike petorke britpop-a – Oasis, Blur, Pulp, Suede, Verve, teško je razlučiti veličine, tim pre jer su Radiohead u 90-im i naročito kasnije imali alternativnu crtu i išli korak dalje ka nepoznatim teritorijama (zahvaljujući liderskom umeću Thom York) i ne bih i svrstavao u isti kontekst, iako su jedan od najznačajnijih ostrvskih bendova u poslednjih 30 godina.
Po mom subjektivnom mišljenju Blur su za koplje ispred favorizovanih Oasis, što se indirektno potvrdilo upravo 2000-im, kada je Damon Albarn pokazao raskošan talenat – kreirao je genijalni Gorillaz, potom i The Good, The Bad & the Queen. Uostalom, njegovi samostalni radovi jednako oduševljavaju i daleko su inovativniji od muzičkih nastavaka braće Gallagher, s obzirom da su i Noel i Liam doslovce sledili zvuk matičnog benda Oasis. O konstantnosti i prisustvu na sceni, aktivnom stvaranju različitih vrsta muzike, Albarn je ponovo bez premca.

Don’t look back in anger, Gallaghers

pre 4 godine

Ne, niste “važniji” od nabrojanih bendova. Šta uopšte znači biti “važniji” i zašto je to toliko važno? Uvek je napadao druge bendove, bezrazložno naravno. Pogotovo je neumesno poredjenje sa Radioheadom, pionirom u mnogo čemu (počevši od muzike i mešanja žanrova, do marketinga), koji je uvek imao svež zvuk, pa i sada.
Previše je dobrih bendova bilo na ostrvu. Oasis je bio brit pop bend, možda najpopularniji, ali nikako “najvažniji bend”. A u konkurenciji Blura i Stone Rosesa (koji nije ni pomenuo), teško je reći da ubedljivo osvajaju bitku i za najpopularniji brit pop bend.
Kad smo već kod toga, Englezi znaju koji je “jedini bend koji znači” (slobodan prevod), a to je The Clash.

EU Citizen

pre 4 godine

Kako se ovi nebitni i intenzivno primitivni i iritantni slepci precenjuju, malo bolji pop bendić sa par polusimpatičnih hitića u doba kad su Nirvana, Matalika, Peppersi, Kejv i još barem pedeset nesravnjeno boljih bendova bili na vrhuncu karijera :))) Možda su i bili za britanske šiparice. i seljačiće, tko to zna.... :))

pera car

pre 4 godine

U savremenoj muzici se gledaju liste i broj prodatih albuma. Na konto toga svašta može da se zaključi. Po logici Galagera drugi najuticajniji bend u Britaniji je nesumljivo Spice Girls.