Sreda, 26.06.2019.

20:00

Koja je najbolja serija u poslednjih 10 godina? ANKETA

Izvor: B92

Koja je najbolja serija u poslednjih 10 godina? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

304 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 4 godine

U poslednjih 10, po mom ukusu, definitivno Westworld. Steta za GOT, ako bismo racunali samo prvih 5 sezona, verovatno bi ona bila no1. Cernobilj je tu odmah iza.

Dragan

pre 4 godine

Od svih ovih nabrojanih gledao sam samo GOT (prva sezona mi se svidela, ostale ne) , TWD (takođe prva sezona) i WW (blagi užas). Ostale, priznajem nisam gledao. Ali bez obzira mislim da se serije kao što su bile Mućke, Ja Klaudije, Jedrenjaci ili na primer The Winds of War i War and Remembrance više ne snimaju niti će se snimiti. Ali opet sve je to subjektivno zar ne.

ivi

pre 4 godine

GoT 6. i 7. sezona, Cernobil, True detective 1. i 2. sezona, Fargo 1. sezona, Better call Saul, Better things, Space time Odissey (naucna serija), Californication (malo starija od 10 god, cini mi se...), The Outlander 1. sezona, Arrow 1. sezona

sryugos

pre 4 godine

Nijednu s liste nisam gledao osim Černobila. Ima 5 epizoda i prekratka je da bi bila smatrana serijom. Ali tih 300 minuta programa treba da postane štivo u gimnazijama i to će verujem svako potpisati.
GOT i naučnu fantastiku ne podnosim. Hvala na komentarima, neka će mi skratiti još nešto gipsanih dana...

trta

pre 4 godine

Jack Ryan, Into the borderlands, Ray Donovan, Breaking bad (pocela pre 11god), Agents of S.H.I.E.L.D., The blacklist, Blindspot, Condor....

Paul

pre 4 godine

Nezavisno od poslednjih u 10 godina... TV Series: True Detective S1!!! Ray Donovan, Twin Peaks, The Affair, Breaking Bad, Mad Man, Ozark, The Bridge (Broen), The Killing, Homeland, Fargo, Mr Ribot, Killing Eve, The Leftovers, The Americans, Billions, Masters of Sex, Californication, Six Feet Under, Black Mirror...

BananaRepublic

pre 4 godine

Sex Education je top ali po meni najbolja GOT iako me stalno nervirala i zadnja sezona je katastrofa ali u odnosu na prethodne a ne na druge serije nekako me držala zakovanim za TV.

yellow

pre 4 godine

'Better Things' sa Pamelom Adlon mi je skroz simpaticna. Tu su jos i 'Crashing' sa Pete Holmes-om, 'High Maintenance', 'SMILF', 'Shameless'(US), 'Midnight Diner: Tokyo Stories', 'Kingdom', 'Mindhunter', 'Ash vs Evil Dead', 'Babylon Berlin', itd, itd.

jelena

pre 4 godine

Karasevde (Beskrajna ljubav) Nikada nisam gledala ni volela turske serije, ali ova je posebna. Bindzovala sam po celu noc. Toliko genijalna da ne pricaju na turskom, mislila bih da je italijanska ili americka. Zatim par mesta prazno pa Lost.

Brada

pre 4 godine

Upalio true detective, i jedva sam odgledao prvu epizodu, toliko me nista nije zainteresovalo da nzm ni ja, bas nemam zelju da nastavim dalje, ali aj mozda cu za koj dan dati sansu jos jednoj ili dve epizode, ako i posle toga budem osecao isto kao i posle prve, cao zdravo...

Sever

pre 4 godine

Counterpart. Najbolje iz oba sveta, mislim špijunskog i sci-fi žanra. Nije bilo jako mnogo takvih kombinacija.

Najbola u deceniji ... nije, ali među najboljih 10 sigurno.

dominus

pre 4 godine

Popsi

Petar je delimično u pravu, jer ta industrija zabave koliko bila ono što je opisao, ne možemo prenebregnuti činjenicu da tu ima izuzetno kvalitetnih stvari (iako na kašičicu) koje navode na razmišljanje uopšte o životu i svetu oko nas. Jedno je sigurno, gledali serije ili radili nešto korisnije, sve nas čeka isti scenario i memorija se briše a posle nije ni važno.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.
(Petar, 27. jun 2019 10:07)

Pa ako je neko osuđujen da ponavlja greške - to smo onda mi.

L. iz ugla čitalaca KŠ

pre 4 godine

@Fredi_topce
koliko vidim mnogi nisu pročitali,nabrajaju ovde,stvarno dobre serije,ali.... "pročitaj pa komentariši"...

Milosav

pre 4 godine

Ne gledam previse serija, ali one koje sam gledao bile su ekstra:

Boardwalk Empire
True Detective (prva sezona)
Fargo (prva i druga sezona)
Peaky Blinders (sve sezone)

kro-manjon

pre 4 godine

@Petar
A sta Srbi da rade na sebi posle 9-10 sati rada za 300e? Posle posla najradje legnu puste seriju da odmore glavu i to je to. Da imaju mogucnosti spakovali bi porodicu u auto i zapalili negde na veceru ili bilo gde drugde samo da nisu kod kuce. Ali porodicni izlazak je kod nad 30% mesecnih primanja pa onda bolje da se gleda serija.

alfie

pre 4 godine

Definitivno Peaky fockin' Blinders! Od pocetka do kraja, drzi paznju, 6 epizodica po sezoni - kratko ali 'bitacno! Nema smaranja, nema odugovlacenja, nema potrebe za predugim razvojem likova. Odlicna glumacka posta i gluma, scenografija, sve! ahhhhh

Alija Sirotanović

pre 4 godine

DARK-a nema na listi, jer bi to bila uvreda! Uporediti takvu seriju sa ovim na spisku je prosto nemoguće. Da li stvarno nema BB zato što je izašla 2008? Mada, i ona je van svih spiskova...

hvala doviđenja

pre 4 godine

Peaky Blinders, Taboo i Vikings su vrlo prosečne serije, sa šupljom pričom, mnogo poziranja i patetičnog glumatanja. Pogotovo je to slučaj sa Vikings. Lista svakako nije kompletna bez Breaking Bad a visoko pozicionirane bi morale da budu Fargo, GoT i Černobil kao i Modern Family.

Rodoljub

pre 4 godine

I jedna i druga serija su se nedavno završile.

U petom razredu osnovne skole sam dobio tri na pismenom jer sam napisao i jedna i druga a ne obe. Ko vama pise ove tekstove da mi je znati.

Mika

pre 4 godine

Fargo svakako daleko ispred True Detective gde je samo prva sezona bila fenomenalna, poslednje dve pretanko, dok je Fargo konstantno dobar. Jedva cekam cetvrtu sezonu. Sto se mene tice The Walking Dead u prvih pet svakako, Fargo, Narcos, Stranger Things i ne znam iz kojih razloga izostavljeni The Americans i Homeland. Onda The Haunting Of Hill House, Westworld, Vikings, Peaky Blinders, Penny Dreadful.

Tumbarajko

pre 4 godine

Gomorra, 4 sezona i kvalitet ne opada...
(Rozenkranc, 27. jun 2019 11:49)

Kako bre ne opada, treća je negde od pola već tanka, a ova četvrta je smešna. Nigde tenzije, nigde ekipa, ni do koga ti nije stalo...
Prve dve su genijalne, nema loše sekunde.

Nebojša

pre 4 godine

Dobra je serija chernobyl ali od mini serija meni je bolja 37 days iz 2014 a što se tiče Got cela zadnja sezona je promašaj zbrzano i loše odrađeno a dve godine imali da snime.

UnrealEngine

pre 4 godine

Izgleda da su poneki i naslove prestali da čitaju :) Serije koje su počele sa emitovanjem u poslednjih DESET godina! Dakle, ne Breaking Bad (2008), ne Mućke, Lost ili Twilight Zone. Meni lično fali na listi novi Twin Peaks (iako me razočarao, al na staru slavu).

DaLanik

pre 4 godine

Au, kakav bre Bejking Bed??? Prva sezona je dobra i to je to. smorili su za sve pare. Dosadna serija. izgleda da je stvarno dovoljno da na netu pocnu da pisu kako je to nesto najbolje i svi ce poverovati.... strasan smor serija. Tipicna americka budalastina, cak je i Better Call Saul zanimljiviji. Ameri i drama.. pih. True detective je jedna od najboljih koju sam ikad gledao ali samo prva sezona. Cernobil ne moze da se meri jer je prekratka. Stranger things je simpa i nista vise. Lost je bio dobar do 3. sezone. Prison Break je bio dobar do 3. sezone. Dekster! Svi su ga zaboravli, a jako dobra serija (isto sú preterali sa duzinom pa je poceo da smara). TWD, naravno fantazija. Game of Thrones jeste jedna od najboljih i pored loseg kraja. Ali i Simmonsov Terror je odlicna serija! Ima toga. Danas su serije mnogo bolje nego filmovi. U stvari, filmovi su grozni :)

Cinique

pre 4 godine

Sigurno je moralo da se nađe mesta među prvih dvadeset za "Čoveka u visokom dvorcu". Mi jesmo smoreni sa "Otpisanima" i tom vrstom fantastike kao alternativne istorije, pa sad više i ne primećujemo kada alteristorija napravi pun krug i kada nacizam postane stvarnost. Utoliko bolje bi trebalo da razumemo i takvu američku verziju.
TV serija, film, knjiga... vredi onoliko koliko nagoni na razmišljanje i posle gledanja. Ne sporim, Černobil u time jako dobro stoji, GoT takođe, ali ima ih dosta koje sam rado gledao i još brže zaboravio da sam ih gledao. E, to jeste ono "izgubljeno" odnosno stucano vreme.

neutralni felsh

pre 4 godine

breaking bad
game of thrones
the wire
better call saul
fargo
true detective
altered carbon
terror
american gods
sopranos


... redosled nebitan.

Satira

pre 4 godine

"Only Fools and Horses" ili ti "Mucke" i "Friends"?
One se izgleda ne racunaju.
(VanjaLFC, 27. jun 2019 11:51) # Link komentara

Serije koje spadaju medju fosile serija. Citaj naslov: U poslednjih deset godina. U pitanju su odlicne serije, ali one ne spadaju u ovu kategoriju, iako se i dalje prikazuju. A protiv toga nema niko nista.

Mixa

pre 4 godine

A kako moze da se uporedi Cernobilj sa Igrom prestola kad prva serija ima samo 5 epizoda, a druga ima 70ak? Drugo, ljudi ce uvek glasati za nesto sto su skoro gledali (jer su i dalje pid utiskom serije), a ne za neku seriju koja se zavrsila pre npr. 8 godina. Ja sam glasao za True detective - Metju Mekonahi i Vudi Harelson su najbolji detektivski duo ikada !

Ivan

pre 4 godine

Sopranovi,serija koja promijenila sve i uticala ne sve sledeće serije,meni je omiljena a ako objektivno gledamo,The Wire ili ti Žica je vjerovatno najkvalitetnije nešto snimljeno ikad što se tiče serija.

Posetilac

pre 4 godine

Kakav lapsus! Znaci neverovatno! haha pa nema Breaking Bad! To je neverovatno.
(dzeks, 27. jun 2019 11:53)

Taman sam krenuo da kucam al naleteo na tvoj komentar.Ubedljivo najbolja.
Jedan Entoni Hopkins rekao da je najbolja ikada i da je u dahu gledao i još zvao reditelja da mu čestita.

Fredi_Topce

pre 4 godine

"Only Fools and Horses" ili ti "Mucke" i "Friends"?
One se izgleda ne racunaju.
(VanjaLFC, 27. jun 2019 11:51)

Jesi ti procitao naslov?

Ahilej

pre 4 godine

Ne znam zašto se Chernobyl uopšte svrstava u kategoriju serije. On je poput jednog dugog filma, mini serija sa pričom koja je legalitet ljudskog roda. On je nešto dokumentaristički i dramaturški neprikosnoveno na TV ekranima ikada prikazano. Serije su manje-više fiktivne priče, dramaturški nabijene, Chernobyl je ekranizova epopeja (prije anti-epopeja) stvarnog događaja koji nas je mogao sve na koljena baciti.
Sama rečenica Legasova kada su stigli kod elektrane: “Imamo posla sa nečim što se nikada na planeti nije desilo” govori o ozbiljnosti teme.
Imajući sve ovo u vidu vrlo je neozbiljno Chernobyl staviti na bilo kakve liste, to je lektira čovječanstva.

Fox Molder

pre 4 godine

Moja omiljena svih vremena je Homicide: Life on the Street.
Ne spada u grupu poslednjih deset godina, ali neprekidni kadrovi, dijalozi u sobi za ispitivanje, tabla sa nerešenim slučajevima su neprevaziđeni do danas.

Popsi

pre 4 godine

Petar je realno u pravu, sve se slazem, ali ipak volim dobru seriju da pogledam, ne sve i svasta.
Pogledala sam recimo, prve dve epizode serije Blac Mirror i sve mi je bilo jasno, odmah sam stala. Prikazana je istina, preuvelicana za sada ali istina. Da je ta serija zaista pobudila svest kod gledalaca, svi bi istog momenta prestali da je gledaju, okrenuli se necem korisnom, jer to je poenta.
Medjutim, evo ide valjda peta sezona...i ljudi ostaju sokirani i dalje idalje gledaju i buducnost ce biti kao sto je prikazana itd.

Caki

pre 4 godine

Neki (isti?) mrze GoT isto kao Novaka Đokovića. Deset godina su smatrani za budale, a onda jedva dočekali svojih 5 minuta da kažu kako su uvek bili u pravu.
Devet godina je Game of Thrones bio GOAT, ove godine nije najbolja i odmah je takvima WOAT.

Rhunchynoi

pre 4 godine

Cim nema Person Of Interest, Breaking bad, The Office, It Crowd na listi diskutabilo je uopste i pricati o ostalim serijama a i o kriterijumima za sastavljanje liste. Mesate babe i zabe i vodite se trenutnim hype-om oko nekih serija. Modern familly je laka komedija bazirana na neodrasloj glavi porodice, soccer mom, golddigger i klasicnoj semi jednog wunderkid-a i 2 panja. Tu i ako propustite nesto, niste nista propustili. Vikinzi su u rangu nasih Nemanjca, puni nebuloza i glupog dijaloga. GOT se gleda/o zbog jeftine pornografije.
I apsolutno se slazem sa onim sto rece Petar (Petar, 27. jun 2019 10:07)...

blabla

pre 4 godine

gledao 14 od 20 i sve su dobre! jedna koja se nije našla na listi a ako nekog interesuje podjednakog kvaliteta sa ovim serijama => Killing Eve

Vanja Petrović

pre 4 godine

Na žalost, moja lista se mnogo razlikuje od ponuđenih filmova:

1. Chicago P.D.
2. Ray Donovan
3. Person of Interest
4. Downton Abbey
5. Scandal
6. Prison Break
7. True Blood
8. Magic City
9. Fringe
10. Alcatraz

Možda ne baš ovim redom, ali prvih 5 je na pravom mestu! :)

dd

pre 4 godine

najbolja serija koju sam ja gledao u zivotu je "Band Of Brothers"

1.Band Of Brothers
2.Pacific
------------------
------------------
------------------
------------------
------------------

smesno je porediti cernobil i GOT sa "Band Of Brothers" i "Pacific"

tacno sam znao pre otvaranja teksta da ove serije nece biti na listi!nekako u zadnje vreme sve sto je najbolje ne pominje se i ne uvrstava ni na jednu listu,bas cudno???

Miroslav

pre 4 godine

A koji su najplaćeniji serijski glumci u istoriji ??? Charly Sheen i John Cryer. Zašto ? Pa zato što je to najbolja serija u ISTORIJI televizije. "Dva ipo muškarca" Two and a half man. Ko je lud da 12 godina plaća glumce po nekoliko miliona dolara po epizodi, a da to nije extra ?

4k4.Dex

pre 4 godine

Inace za ove sto smaraju sa Breaking Badom. BB jeste jedna od 5 najboljih serija ikada ali je pocela da se daje 2008 sto znaci daje starija od 10 godina i nije na listi, logicno.

Molder

pre 4 godine

Neke ne treba da su na listi, a neke najbolje nedostaju (Wire, Breaking Bad). Od ovih, Game of Thrones... Definitivno klutna serija, bez obzira na kontraverznu poslednju sezonu, koja meni je isto ok.

Granota

pre 4 godine

Medju prve tri serije u zadnjih 10 godina je sigurno Money Heist (Casa de Papel), a vi je ni nemate u spisku... Postoje poznate i kvalitetne serije i van engleskog govornog podrucja...

Stefan

pre 4 godine

Zvucacu kao neki deda sada ali ubposlednjih 10 godina nije izasla ni jedna serija koja moze da parira serijama koje su nastale pre 15 20 god.

4k4.Dex

pre 4 godine

Moram reci da je GoT definitivno najbolja od ovih zbog toga sto je 9 godina bila na navisem nivou i najbolje gradila likove. Uz naravno savrseno sve ostalo sto se tive produkcije, kostimografije, kamere itd... Upropastise kraj losim pisanjem ali to je sao 3 epizode. Chernobil npr. ne moze da se poredi zato sto je to mini serija i nikad ne moze da ima taj luk likova koliko prava serija. Vise je kao film nego serija. Posle GoT mozda ovako: Peaky blinders, House of cards, Narcos, Stranger things, True detektiv (s tim t je sao prvasezona bila bas bas top) i Fargo. Ovo ostalo na listi je prosek. S tim sto nisam sigura da Boardwalk empire nije bio pre 10 godina i ona je bila odlicna.

bone

pre 4 godine

Breaking Bad!!!!
Jasno je da su ukusi različiti, ali ne staviti je na listu to mi nije jasno.
Što se tiče Černobilja, to je mini serija i tu se svako poređenje završava.

Marija

pre 4 godine

Game of Thrones, Black Mirror pa Sluskinjina Prica su po meni najbolje. Cernobil je odlicna serija ali je previse kratka da bi mogla da je poredim sa ostalim serijama.

apolon

pre 4 godine

Smoriste sa BB, jeste dobra ali vi ga preteraste. Wire, Sopranos, Preacher, American Gods, Šerlok sa Benediktom, Bored to dead i gomila još pre BB

bros

pre 4 godine

Koji je to gubitak zivota gledati svu tu fikciju, satima i danima, od koje bukvalno nemas nista, zaista strasno... Biti pasivan i samo konzumirati, umesto sticati nove vestine, raditi na sebi i unapredjivati okoliku u kojoj zivis. Ispiranje mozga na najvisem nivou. Ljudi u opste nisu obrazovani i upuceni kako da poboljsaju svoj zivot, niko im to ne kaze, nego se samo trci do nekog sledece fiksa u vidu nove i jos bolje serije. Tako se vlada masama radnika u savremenom drustvu. Zalosno... Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.
(Petar, 27. jun 2019 10:07)

Zato ti unapredjujes samog sebe ostavljajuci komentare na B92. Svaka cast.

gagi

pre 4 godine

@(Petar, 27. jun 2019 10:07)

Definitivno Peaky Blinders.

E pa vidi drug, sve je to istina ocemu govoris. Ali u danasnje vreme urazvijeni zemljama gde se ljudi satiru od posla bez puno izbora, kada se vrate kuci mogu da biraju izmedju dve stvari. Potrositi zadnje atome energije u igri sa decom ili se zavaliti u sofu uz seriju malo odmoriti i pripremiti za novi dan. Sticanje novih vestina ostavljam tebi, a meni onoliko koliko mi je potrebno da prezivim.

plo

pre 4 godine

Svi pominju Breaking Bad??
Srbija realno.
Glumci sem glavnog lika ispod B produkcije.
Serija je dobra , dobra prica i losi ili prosecni glumci a to je najbitnija stavka.
Zamislite film Ko to tamo peva sa nekim levim glumcima ?

Borko

pre 4 godine

najuzbudljivija a ujedno je i po istinitim događajima,
Gomora
Pisac serije je pod zaštitom Italijanske države,jer mu je glava ucenjena.
Nema spavanja uz ovu seriju

Niššlija

pre 4 godine

Volim serije koje ne traju dugo kao recimo Igre prestola jer gubim želju za gledanjem ako mi jedna epizoda ne drži pažnju . Černobil je izuzetna serija baš zbog toga lepo objasnili ljudi u 5 epizoda kako gledaocima držati pažnju i odgledati je u jednom dahu do kraja.

Ljudi gusteri

pre 4 godine

Dark, stvarno odlična serija, ne sećam se kad me nešto toliko držalo prikovanim za ekran. Sad je krenula i druga sezona, ne opada kvalitet.

Low Key Lyesmith

pre 4 godine

Poslednjih 10 godina? Game of Thrones, definitivno. Uprkos poslednjoj sezoni čiji bi se kvalitet najbolje mogao opisati engleskom rečju abysmal. The Expanse bi bio close second - serija još uvek traje, pa je rano donositi neki konačni sud. Inače, većina serija za koje se može glasati je Scheiße. Uz nekoliko izuzetaka. Koji bi se mogli smatrati izuzecima koji potvrđuju pravilo. Stranger Things je OK, ali previše igra na 1980s nostalgia kartu (do te mere da cela stvar poprima obrise karikature). Peaky Blinders jeste sjajna serija, ali muku muči sa tzv. British brevity; najveći problem je što je to istodobno i prednost i nedostatak serije. True Detective, zaista vredi samo prva sezona, iako se i za nju može reći - "What Do You Mean, It Wasn't Made on Drugs?". Vikings je trebala završiti sa Ragnarovom smrću - mada je i do tog momenta imala previše padding materijala. No, barem je serija doprinela promociji stanovitog norveškog benda imenom Wardruna... I zašto među serijama za koje se može glasati nema Ash vs Evil Dead?
Ako bismo tražili najbolju seriju u poslednjih 20 godina? Battlestar Galactica. Bar none. I pored nekoliko prilično besmislenih epizoda - The Woman King, recimo - i prilično bizarnog finala. Šta još? The Wire (iako nipošto nije savršena kavom je neki smatraju), The Shield, Sons of Anarchy.

jedan od mnogih

pre 4 godine

Bron/Broen (The Bridge) prva sezona kao mini serija jer je celina

sve ostale su gledljivo stivo da prodje vreme i neke nisu lose

6. Zvezdina zvezda

pre 4 godine

Sopranosi?! Ono lici na parodiju. Odgledao pola prve epizode... Mafijasi u “Glupan i Tupan” izdanju.
E sad. Mozda sam imao pogresan pristup.
Dobri momci, Kazino, Kum, Nesalomivi, itd... ocekivao sam ozbiljnu pricu s opasnim momcima, a ne Dzim Kerija i Zandarme.

GOT?! Obozavam naucnu fantastiku, ali ovaj zanr, epska fantastika, to je zaista nivo visokih razreda osnovne skole. Mozda sam i tu imao los pristup.

Vikinzi. Kao da im falilo budzeta. Skrto u svakom smislu.

S ostalim se manje vise slazem. Dobra serija je i ona s Bushemijem... zaboravih kako se zove. Mafijaska iz 30ih godina.

Novi Sad, Srbija

pre 4 godine

Koji je to gubitak zivota gledati svu tu fikciju, satima i danima, od koje bukvalno nemas nista, zaista strasno... Biti pasivan i samo konzumirati, umesto sticati nove vestine, raditi na sebi i unapredjivati okoliku u kojoj zivis. Ispiranje mozga na najvisem nivou. Ljudi u opste nisu obrazovani i upuceni kako da poboljsaju svoj zivot, niko im to ne kaze, nego se samo trci do nekog sledece fiksa u vidu nove i jos bolje serije. Tako se vlada masama radnika u savremenom drustvu. Zalosno... Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.
(Petar, 27. jun 2019 10:07)

...ti malo poradi na pismenosti. Kad već popuješ narodu, da ne budeš smešan dok to radiš.
Sve najbolje.

Fredi_Topce

pre 4 godine

Ide mi na žice besumočno štancovanje sezona, pa zato ne mogu da glasam za "Igru prestola". Preteruje se, šta sad, daj 20-30 sezona, mož' misliti... Zato je "Černobilj" bolji, reci šta imaš u nekoliko epizoda i ne drvi ga više. Ne bih mogao da uporedim tematski, pošto je "Igra prestola" infatilna.

Što se ovih ostalih navedenih tiče...

"Pravi detektiv" i "Zapadni svet" su precenjeni. Poslednja epizoda prve sezone "Pravog detektiva" je takav šamar gledaocima, da to nije normalno.

"Čudne stvari" je serija za decu. "Kuća od karata" je trebalo da se završi sa drugom sezonom, previše su je razvukli. Serije o mafiji ne gledam, dosadne su mi.

Fredi_Topce

pre 4 godine

A da, zaboravili ste BBC-evu seriju "Šerlok"! Šteta što ste se ograničili na 10 god, pa ne ulaze sjajne serije "Džeriko" i "Svemirski broj Galaktika"...

ASOT

pre 4 godine

@A na listi zapravo nema najbolje serije u poslednjih deset godina, netfliksov Dark.
(Nenad, 27. jun 2019 10:10)
Serija je vrhunska. Odgledao drugu epizodu druge sezone. Samo sto sam malo zaboravio sva desavanja iz prve sezone,pa dok se pohvatam.

J.

pre 4 godine

Možda zato što je prva koju sam gledala, ali Madmen mi je jako legla, na nivou velikih američkih romana, Dreisera, Phillips Rotha. Naravno, i mnoge druge, osim pomenutih recimo Deutschland 1986... neke jer su majstorski urađene, neke zbog sadržaja. Fargo svakako, pa i Homeland, osim poslednje sezone.

Nenad

pre 4 godine

Najjaci su ovi sto kukaju za Breaking Bad, jel vi ljudi citate tekst? Na listi su serije koje su pocele da se emituju od 2009. BB je izasao 2008.

Nebojša

pre 4 godine

Chernobyl je mini serija samo 5 epizoda mislim da joj nije mesto ovde sa dugometraznim serijama a imače fale neke serije na primer breaking bad a verovatno bi se moglo još štošta pronaći.

Petar

pre 4 godine

Koji je to gubitak zivota gledati svu tu fikciju, satima i danima, od koje bukvalno nemas nista, zaista strasno... Biti pasivan i samo konzumirati, umesto sticati nove vestine, raditi na sebi i unapredjivati okoliku u kojoj zivis. Ispiranje mozga na najvisem nivou. Ljudi u opste nisu obrazovani i upuceni kako da poboljsaju svoj zivot, niko im to ne kaze, nego se samo trci do nekog sledece fiksa u vidu nove i jos bolje serije. Tako se vlada masama radnika u savremenom drustvu. Zalosno... Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.

Iz Niksica

pre 4 godine

True Detektive prva sezona. Zasto? Nije pretenciozna kao neke (Game of...), nema potrebe za visokim budzetom kao neke (Game of...), nema potrebe za nasminkanim i lijepim glumcima kao neke druge serije, a zu to ima dobar scenario i fenomenalnu glumu i reziju. I da, gleda se u jednom dahu.

kralj

pre 4 godine

Zavisi sve ko kakve zanrove voli,ja volim avanturisticke tj.serije koje imaju staru borbu macevima( recimo Viking),neko voli stripove,neko SF,ne ulazim u kvalitet produkcije,scenario I koja je najskuplja.

CATAPA

pre 4 godine

Ako (nekako) ipak mogu da se porede različiti žanrovi, ne mogu različite kategorije. "Černobil" je nesumnjivo urađen odlično, ali može da se poredi samo sa takođe miniserijom "The Act", na primer. The Act se dokumentaristički bavi jednom drugačijom "lančanom reakcijom" i povratnom spregom koja se još manje može izmeriti, čak i detektovati. Obe se na svoj način maestralno bave onim koliko je put do pakla popločan "dobrim namerama". Naravno, u "Černobilu" je i pakao tipično kolektivistička ustanova, dok je u "The Act" onakav kakav stvarno i jeste: individualan i univerzalan. Pa ko kakav više (ne) preferira, na volju dragih gledalaca.

Fei Li

pre 4 godine

Najbolja mini-serija ikada - "Černobilj".

Najbolja serija ikada - "Breaking bad".


Nefer je porediti ove 2 kategorije, drugačija je produkcija, logistika...

brm

pre 4 godine

How I Met Your Mother. Retko koji sitcom ima toliku dubinu i toliko skrivenih značenja i poruka. Kad se malo više udubite, shvatite da je serija remek-delo. E sad, da li se ubraja u seriju od ove decenije, pošto je prikazivana i u ovoj i prethodnoj.

Bojan

pre 4 godine

Pobogu, ljudi, nema Sons of Anarchy i Breaking Bad.

Što se tiče Game of Thrones, kad se izuzme sve ono što je ubačeno da bi izazvalo šok i nevericu kod publike, kao i bogata i spektakularna scenografija dobije se jedna osrednja serija. Gomila nelogičnosti, rupa u priči i rešenja za bezizlazne situacije koje bi i malo dete bolje osmislilo.

dragan

pre 4 godine

Ovde bas ima glupih serija za decu ili gledaoce Farme. Medju prvi 5, a nema je u spisku je Amazonova komedija The Marvelous Mrs. Maisel. Čovek u visokom dvorcu je takođe odlična.

N.

pre 4 godine

Od svih serija iz poslednjih 30-40 godina vi ovih 20 nađoste? Ok, neke jesu dobre, ali ima tu još dosta serija koje bi trebalo da su na spisku pre nekij drugih. Od holivudskih "The Americans", "Mad Men", "Breaking Bad", "Dexter", sogurno još neke, a umesto "Ozark", "Taboo" i sličnih. Da ne govorimo o evropskim vrhunskim serijama poput "The Bridge" i "The Killing", pa i "Luther", a bogami i starije serije poput remek dela "Twin Peaks" ili recimo "X-files". Sve u svemu, od vašeg spiska na mom bi bilo možda 6-7 serija, za toliko sam i glasao.
Čuj "The Walking Dead". Neozbiljno. :)

Kobster

pre 4 godine

Ovo je neki vic? Nema najbolje serije svih vremena Breaking Bad. Pored fenomenalne price, ono gde je ova serija bez premca je razvoj glavnog lika.

RAJKO

pre 4 godine

Černobil je serija koja je zasnovana na " istinitom" događaju i trajala je 1(jednu) sezonu. GOT je izmišljena i trajala je 8( OSAM) sezona i za koju je trebalo smišljati unapred radnje kako bi se trenutna završila tako da se može nastaviti posle 5-6 epizoda. Mislim da nije realno upoređivati takve serije. Jeste Černobilj izazvao reakciju publike,ali američke, koja nije baš zahtevna mnogo.

Moljac

pre 4 godine

Downton Abbey. Mnogo akcije, bombi, eksplozija, svakojakih čuda, intriga, sve je to sad moderno, ali ova serija je sve suprotno tome. Suptilni humor, slikanje klasnih odnosa bez zauzimanja strane, ljudi sa svojim vrlinama i manama u realnim situacijama predstavljenog perioda, odlični kostimi, gluma, ambijent. Naravno, u današnjem svetu, koji ne mari za suštinu već samo teži brzini i površnosti, ovu seriju niste uvrstili ni u 20. Greška.

frka panika

pre 4 godine

Pohvalno je što je na listi i Russian Doll i Sex Education, Stranger Things sam očekivao malo višlje na listi. Iako volim Modern Family jer su izašli iz okvira klasičnog sitkoma, mislim da je nepravedno da se nađe na listi na kojoj nema Arrested Development...

apolo

pre 4 godine

Game of Thrones je narusio Rating sa poslednje 2 sezone. Koliko god da je serija bila do tad odlična, ukupan utisak je značajno degradiran.

Milos

pre 4 godine

Ne moze se uporedjivati neuporedivo!!! Kao kada bi uporedjivali Zvezdinu titulu iz Barija i Partizanovu iz Istanbula. Svaka od ovih serija je u nekom momentu izazvala jake emocije i to je njihov pojedinacni kvalitet.

SalaZabava

pre 4 godine

Najbolja ikad - The Sopranos!

Ostale neka se poredjaju kako im volja.
Na ovoj listi ima nezavrsenih serija tako da je tesko njih oceniti ali glasao sam za Game of Thrones. Nisam nesto zadovoljan sa zadnjom sezonom ali gledajuci od pocetka.... Bolja je od ostalih. Moje misljenje, naravno :)

Petar

pre 4 godine

Koji je to gubitak zivota gledati svu tu fikciju, satima i danima, od koje bukvalno nemas nista, zaista strasno... Biti pasivan i samo konzumirati, umesto sticati nove vestine, raditi na sebi i unapredjivati okoliku u kojoj zivis. Ispiranje mozga na najvisem nivou. Ljudi u opste nisu obrazovani i upuceni kako da poboljsaju svoj zivot, niko im to ne kaze, nego se samo trci do nekog sledece fiksa u vidu nove i jos bolje serije. Tako se vlada masama radnika u savremenom drustvu. Zalosno... Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.

Fei Li

pre 4 godine

Najbolja mini-serija ikada - "Černobilj".

Najbolja serija ikada - "Breaking bad".


Nefer je porediti ove 2 kategorije, drugačija je produkcija, logistika...

bros

pre 4 godine

Koji je to gubitak zivota gledati svu tu fikciju, satima i danima, od koje bukvalno nemas nista, zaista strasno... Biti pasivan i samo konzumirati, umesto sticati nove vestine, raditi na sebi i unapredjivati okoliku u kojoj zivis. Ispiranje mozga na najvisem nivou. Ljudi u opste nisu obrazovani i upuceni kako da poboljsaju svoj zivot, niko im to ne kaze, nego se samo trci do nekog sledece fiksa u vidu nove i jos bolje serije. Tako se vlada masama radnika u savremenom drustvu. Zalosno... Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.
(Petar, 27. jun 2019 10:07)

Zato ti unapredjujes samog sebe ostavljajuci komentare na B92. Svaka cast.

Iz Niksica

pre 4 godine

True Detektive prva sezona. Zasto? Nije pretenciozna kao neke (Game of...), nema potrebe za visokim budzetom kao neke (Game of...), nema potrebe za nasminkanim i lijepim glumcima kao neke druge serije, a zu to ima dobar scenario i fenomenalnu glumu i reziju. I da, gleda se u jednom dahu.

Kobster

pre 4 godine

Ovo je neki vic? Nema najbolje serije svih vremena Breaking Bad. Pored fenomenalne price, ono gde je ova serija bez premca je razvoj glavnog lika.

apolo

pre 4 godine

Game of Thrones je narusio Rating sa poslednje 2 sezone. Koliko god da je serija bila do tad odlična, ukupan utisak je značajno degradiran.

Bojan

pre 4 godine

Pobogu, ljudi, nema Sons of Anarchy i Breaking Bad.

Što se tiče Game of Thrones, kad se izuzme sve ono što je ubačeno da bi izazvalo šok i nevericu kod publike, kao i bogata i spektakularna scenografija dobije se jedna osrednja serija. Gomila nelogičnosti, rupa u priči i rešenja za bezizlazne situacije koje bi i malo dete bolje osmislilo.

Moljac

pre 4 godine

Downton Abbey. Mnogo akcije, bombi, eksplozija, svakojakih čuda, intriga, sve je to sad moderno, ali ova serija je sve suprotno tome. Suptilni humor, slikanje klasnih odnosa bez zauzimanja strane, ljudi sa svojim vrlinama i manama u realnim situacijama predstavljenog perioda, odlični kostimi, gluma, ambijent. Naravno, u današnjem svetu, koji ne mari za suštinu već samo teži brzini i površnosti, ovu seriju niste uvrstili ni u 20. Greška.

Milos

pre 4 godine

Ne moze se uporedjivati neuporedivo!!! Kao kada bi uporedjivali Zvezdinu titulu iz Barija i Partizanovu iz Istanbula. Svaka od ovih serija je u nekom momentu izazvala jake emocije i to je njihov pojedinacni kvalitet.

RAJKO

pre 4 godine

Černobil je serija koja je zasnovana na " istinitom" događaju i trajala je 1(jednu) sezonu. GOT je izmišljena i trajala je 8( OSAM) sezona i za koju je trebalo smišljati unapred radnje kako bi se trenutna završila tako da se može nastaviti posle 5-6 epizoda. Mislim da nije realno upoređivati takve serije. Jeste Černobilj izazvao reakciju publike,ali američke, koja nije baš zahtevna mnogo.

Ljudi gusteri

pre 4 godine

Dark, stvarno odlična serija, ne sećam se kad me nešto toliko držalo prikovanim za ekran. Sad je krenula i druga sezona, ne opada kvalitet.

kro-manjon

pre 4 godine

@Petar
A sta Srbi da rade na sebi posle 9-10 sati rada za 300e? Posle posla najradje legnu puste seriju da odmore glavu i to je to. Da imaju mogucnosti spakovali bi porodicu u auto i zapalili negde na veceru ili bilo gde drugde samo da nisu kod kuce. Ali porodicni izlazak je kod nad 30% mesecnih primanja pa onda bolje da se gleda serija.

Novi Sad, Srbija

pre 4 godine

Koji je to gubitak zivota gledati svu tu fikciju, satima i danima, od koje bukvalno nemas nista, zaista strasno... Biti pasivan i samo konzumirati, umesto sticati nove vestine, raditi na sebi i unapredjivati okoliku u kojoj zivis. Ispiranje mozga na najvisem nivou. Ljudi u opste nisu obrazovani i upuceni kako da poboljsaju svoj zivot, niko im to ne kaze, nego se samo trci do nekog sledece fiksa u vidu nove i jos bolje serije. Tako se vlada masama radnika u savremenom drustvu. Zalosno... Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.
(Petar, 27. jun 2019 10:07)

...ti malo poradi na pismenosti. Kad već popuješ narodu, da ne budeš smešan dok to radiš.
Sve najbolje.

Borko

pre 4 godine

najuzbudljivija a ujedno je i po istinitim događajima,
Gomora
Pisac serije je pod zaštitom Italijanske države,jer mu je glava ucenjena.
Nema spavanja uz ovu seriju

N.

pre 4 godine

Od svih serija iz poslednjih 30-40 godina vi ovih 20 nađoste? Ok, neke jesu dobre, ali ima tu još dosta serija koje bi trebalo da su na spisku pre nekij drugih. Od holivudskih "The Americans", "Mad Men", "Breaking Bad", "Dexter", sogurno još neke, a umesto "Ozark", "Taboo" i sličnih. Da ne govorimo o evropskim vrhunskim serijama poput "The Bridge" i "The Killing", pa i "Luther", a bogami i starije serije poput remek dela "Twin Peaks" ili recimo "X-files". Sve u svemu, od vašeg spiska na mom bi bilo možda 6-7 serija, za toliko sam i glasao.
Čuj "The Walking Dead". Neozbiljno. :)

SalaZabava

pre 4 godine

Najbolja ikad - The Sopranos!

Ostale neka se poredjaju kako im volja.
Na ovoj listi ima nezavrsenih serija tako da je tesko njih oceniti ali glasao sam za Game of Thrones. Nisam nesto zadovoljan sa zadnjom sezonom ali gledajuci od pocetka.... Bolja je od ostalih. Moje misljenje, naravno :)

4k4.Dex

pre 4 godine

Inace za ove sto smaraju sa Breaking Badom. BB jeste jedna od 5 najboljih serija ikada ali je pocela da se daje 2008 sto znaci daje starija od 10 godina i nije na listi, logicno.

CATAPA

pre 4 godine

Ako (nekako) ipak mogu da se porede različiti žanrovi, ne mogu različite kategorije. "Černobil" je nesumnjivo urađen odlično, ali može da se poredi samo sa takođe miniserijom "The Act", na primer. The Act se dokumentaristički bavi jednom drugačijom "lančanom reakcijom" i povratnom spregom koja se još manje može izmeriti, čak i detektovati. Obe se na svoj način maestralno bave onim koliko je put do pakla popločan "dobrim namerama". Naravno, u "Černobilu" je i pakao tipično kolektivistička ustanova, dok je u "The Act" onakav kakav stvarno i jeste: individualan i univerzalan. Pa ko kakav više (ne) preferira, na volju dragih gledalaca.

bone

pre 4 godine

Breaking Bad!!!!
Jasno je da su ukusi različiti, ali ne staviti je na listu to mi nije jasno.
Što se tiče Černobilja, to je mini serija i tu se svako poređenje završava.

Stefan

pre 4 godine

Zvucacu kao neki deda sada ali ubposlednjih 10 godina nije izasla ni jedna serija koja moze da parira serijama koje su nastale pre 15 20 god.

gagi

pre 4 godine

@(Petar, 27. jun 2019 10:07)

Definitivno Peaky Blinders.

E pa vidi drug, sve je to istina ocemu govoris. Ali u danasnje vreme urazvijeni zemljama gde se ljudi satiru od posla bez puno izbora, kada se vrate kuci mogu da biraju izmedju dve stvari. Potrositi zadnje atome energije u igri sa decom ili se zavaliti u sofu uz seriju malo odmoriti i pripremiti za novi dan. Sticanje novih vestina ostavljam tebi, a meni onoliko koliko mi je potrebno da prezivim.

Granota

pre 4 godine

Medju prve tri serije u zadnjih 10 godina je sigurno Money Heist (Casa de Papel), a vi je ni nemate u spisku... Postoje poznate i kvalitetne serije i van engleskog govornog podrucja...

brm

pre 4 godine

How I Met Your Mother. Retko koji sitcom ima toliku dubinu i toliko skrivenih značenja i poruka. Kad se malo više udubite, shvatite da je serija remek-delo. E sad, da li se ubraja u seriju od ove decenije, pošto je prikazivana i u ovoj i prethodnoj.

apolon

pre 4 godine

Smoriste sa BB, jeste dobra ali vi ga preteraste. Wire, Sopranos, Preacher, American Gods, Šerlok sa Benediktom, Bored to dead i gomila još pre BB

kralj

pre 4 godine

Zavisi sve ko kakve zanrove voli,ja volim avanturisticke tj.serije koje imaju staru borbu macevima( recimo Viking),neko voli stripove,neko SF,ne ulazim u kvalitet produkcije,scenario I koja je najskuplja.

Brada

pre 4 godine

Upalio true detective, i jedva sam odgledao prvu epizodu, toliko me nista nije zainteresovalo da nzm ni ja, bas nemam zelju da nastavim dalje, ali aj mozda cu za koj dan dati sansu jos jednoj ili dve epizode, ako i posle toga budem osecao isto kao i posle prve, cao zdravo...

Milosav

pre 4 godine

Ne gledam previse serija, ali one koje sam gledao bile su ekstra:

Boardwalk Empire
True Detective (prva sezona)
Fargo (prva i druga sezona)
Peaky Blinders (sve sezone)

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.
(Petar, 27. jun 2019 10:07)

Pa ako je neko osuđujen da ponavlja greške - to smo onda mi.

Rodoljub

pre 4 godine

I jedna i druga serija su se nedavno završile.

U petom razredu osnovne skole sam dobio tri na pismenom jer sam napisao i jedna i druga a ne obe. Ko vama pise ove tekstove da mi je znati.

Alija Sirotanović

pre 4 godine

DARK-a nema na listi, jer bi to bila uvreda! Uporediti takvu seriju sa ovim na spisku je prosto nemoguće. Da li stvarno nema BB zato što je izašla 2008? Mada, i ona je van svih spiskova...

Sever

pre 4 godine

Counterpart. Najbolje iz oba sveta, mislim špijunskog i sci-fi žanra. Nije bilo jako mnogo takvih kombinacija.

Najbola u deceniji ... nije, ali među najboljih 10 sigurno.

dd

pre 4 godine

najbolja serija koju sam ja gledao u zivotu je "Band Of Brothers"

1.Band Of Brothers
2.Pacific
------------------
------------------
------------------
------------------
------------------

smesno je porediti cernobil i GOT sa "Band Of Brothers" i "Pacific"

tacno sam znao pre otvaranja teksta da ove serije nece biti na listi!nekako u zadnje vreme sve sto je najbolje ne pominje se i ne uvrstava ni na jednu listu,bas cudno???

Tumbarajko

pre 4 godine

Gomorra, 4 sezona i kvalitet ne opada...
(Rozenkranc, 27. jun 2019 11:49)

Kako bre ne opada, treća je negde od pola već tanka, a ova četvrta je smešna. Nigde tenzije, nigde ekipa, ni do koga ti nije stalo...
Prve dve su genijalne, nema loše sekunde.

alfie

pre 4 godine

Definitivno Peaky fockin' Blinders! Od pocetka do kraja, drzi paznju, 6 epizodica po sezoni - kratko ali 'bitacno! Nema smaranja, nema odugovlacenja, nema potrebe za predugim razvojem likova. Odlicna glumacka posta i gluma, scenografija, sve! ahhhhh

plo

pre 4 godine

Svi pominju Breaking Bad??
Srbija realno.
Glumci sem glavnog lika ispod B produkcije.
Serija je dobra , dobra prica i losi ili prosecni glumci a to je najbitnija stavka.
Zamislite film Ko to tamo peva sa nekim levim glumcima ?

Fredi_Topce

pre 4 godine

"Only Fools and Horses" ili ti "Mucke" i "Friends"?
One se izgleda ne racunaju.
(VanjaLFC, 27. jun 2019 11:51)

Jesi ti procitao naslov?

dominus

pre 4 godine

Popsi

Petar je delimično u pravu, jer ta industrija zabave koliko bila ono što je opisao, ne možemo prenebregnuti činjenicu da tu ima izuzetno kvalitetnih stvari (iako na kašičicu) koje navode na razmišljanje uopšte o životu i svetu oko nas. Jedno je sigurno, gledali serije ili radili nešto korisnije, sve nas čeka isti scenario i memorija se briše a posle nije ni važno.

Ahilej

pre 4 godine

Ne znam zašto se Chernobyl uopšte svrstava u kategoriju serije. On je poput jednog dugog filma, mini serija sa pričom koja je legalitet ljudskog roda. On je nešto dokumentaristički i dramaturški neprikosnoveno na TV ekranima ikada prikazano. Serije su manje-više fiktivne priče, dramaturški nabijene, Chernobyl je ekranizova epopeja (prije anti-epopeja) stvarnog događaja koji nas je mogao sve na koljena baciti.
Sama rečenica Legasova kada su stigli kod elektrane: “Imamo posla sa nečim što se nikada na planeti nije desilo” govori o ozbiljnosti teme.
Imajući sve ovo u vidu vrlo je neozbiljno Chernobyl staviti na bilo kakve liste, to je lektira čovječanstva.

dragan

pre 4 godine

Ovde bas ima glupih serija za decu ili gledaoce Farme. Medju prvi 5, a nema je u spisku je Amazonova komedija The Marvelous Mrs. Maisel. Čovek u visokom dvorcu je takođe odlična.

J.

pre 4 godine

Možda zato što je prva koju sam gledala, ali Madmen mi je jako legla, na nivou velikih američkih romana, Dreisera, Phillips Rotha. Naravno, i mnoge druge, osim pomenutih recimo Deutschland 1986... neke jer su majstorski urađene, neke zbog sadržaja. Fargo svakako, pa i Homeland, osim poslednje sezone.

L. iz ugla čitalaca KŠ

pre 4 godine

@Fredi_topce
koliko vidim mnogi nisu pročitali,nabrajaju ovde,stvarno dobre serije,ali.... "pročitaj pa komentariši"...

4k4.Dex

pre 4 godine

Moram reci da je GoT definitivno najbolja od ovih zbog toga sto je 9 godina bila na navisem nivou i najbolje gradila likove. Uz naravno savrseno sve ostalo sto se tive produkcije, kostimografije, kamere itd... Upropastise kraj losim pisanjem ali to je sao 3 epizode. Chernobil npr. ne moze da se poredi zato sto je to mini serija i nikad ne moze da ima taj luk likova koliko prava serija. Vise je kao film nego serija. Posle GoT mozda ovako: Peaky blinders, House of cards, Narcos, Stranger things, True detektiv (s tim t je sao prvasezona bila bas bas top) i Fargo. Ovo ostalo na listi je prosek. S tim sto nisam sigura da Boardwalk empire nije bio pre 10 godina i ona je bila odlicna.

Molder

pre 4 godine

Neke ne treba da su na listi, a neke najbolje nedostaju (Wire, Breaking Bad). Od ovih, Game of Thrones... Definitivno klutna serija, bez obzira na kontraverznu poslednju sezonu, koja meni je isto ok.

Mixa

pre 4 godine

A kako moze da se uporedi Cernobilj sa Igrom prestola kad prva serija ima samo 5 epizoda, a druga ima 70ak? Drugo, ljudi ce uvek glasati za nesto sto su skoro gledali (jer su i dalje pid utiskom serije), a ne za neku seriju koja se zavrsila pre npr. 8 godina. Ja sam glasao za True detective - Metju Mekonahi i Vudi Harelson su najbolji detektivski duo ikada !

frka panika

pre 4 godine

Pohvalno je što je na listi i Russian Doll i Sex Education, Stranger Things sam očekivao malo višlje na listi. Iako volim Modern Family jer su izašli iz okvira klasičnog sitkoma, mislim da je nepravedno da se nađe na listi na kojoj nema Arrested Development...

Nenad

pre 4 godine

Najjaci su ovi sto kukaju za Breaking Bad, jel vi ljudi citate tekst? Na listi su serije koje su pocele da se emituju od 2009. BB je izasao 2008.

ASOT

pre 4 godine

@A na listi zapravo nema najbolje serije u poslednjih deset godina, netfliksov Dark.
(Nenad, 27. jun 2019 10:10)
Serija je vrhunska. Odgledao drugu epizodu druge sezone. Samo sto sam malo zaboravio sva desavanja iz prve sezone,pa dok se pohvatam.

blabla

pre 4 godine

gledao 14 od 20 i sve su dobre! jedna koja se nije našla na listi a ako nekog interesuje podjednakog kvaliteta sa ovim serijama => Killing Eve

Fox Molder

pre 4 godine

Moja omiljena svih vremena je Homicide: Life on the Street.
Ne spada u grupu poslednjih deset godina, ali neprekidni kadrovi, dijalozi u sobi za ispitivanje, tabla sa nerešenim slučajevima su neprevaziđeni do danas.

Posetilac

pre 4 godine

Kakav lapsus! Znaci neverovatno! haha pa nema Breaking Bad! To je neverovatno.
(dzeks, 27. jun 2019 11:53)

Taman sam krenuo da kucam al naleteo na tvoj komentar.Ubedljivo najbolja.
Jedan Entoni Hopkins rekao da je najbolja ikada i da je u dahu gledao i još zvao reditelja da mu čestita.

DaLanik

pre 4 godine

Au, kakav bre Bejking Bed??? Prva sezona je dobra i to je to. smorili su za sve pare. Dosadna serija. izgleda da je stvarno dovoljno da na netu pocnu da pisu kako je to nesto najbolje i svi ce poverovati.... strasan smor serija. Tipicna americka budalastina, cak je i Better Call Saul zanimljiviji. Ameri i drama.. pih. True detective je jedna od najboljih koju sam ikad gledao ali samo prva sezona. Cernobil ne moze da se meri jer je prekratka. Stranger things je simpa i nista vise. Lost je bio dobar do 3. sezone. Prison Break je bio dobar do 3. sezone. Dekster! Svi su ga zaboravli, a jako dobra serija (isto sú preterali sa duzinom pa je poceo da smara). TWD, naravno fantazija. Game of Thrones jeste jedna od najboljih i pored loseg kraja. Ali i Simmonsov Terror je odlicna serija! Ima toga. Danas su serije mnogo bolje nego filmovi. U stvari, filmovi su grozni :)

Fredi_Topce

pre 4 godine

A da, zaboravili ste BBC-evu seriju "Šerlok"! Šteta što ste se ograničili na 10 god, pa ne ulaze sjajne serije "Džeriko" i "Svemirski broj Galaktika"...

Niššlija

pre 4 godine

Volim serije koje ne traju dugo kao recimo Igre prestola jer gubim želju za gledanjem ako mi jedna epizoda ne drži pažnju . Černobil je izuzetna serija baš zbog toga lepo objasnili ljudi u 5 epizoda kako gledaocima držati pažnju i odgledati je u jednom dahu do kraja.

Ivan

pre 4 godine

Sopranovi,serija koja promijenila sve i uticala ne sve sledeće serije,meni je omiljena a ako objektivno gledamo,The Wire ili ti Žica je vjerovatno najkvalitetnije nešto snimljeno ikad što se tiče serija.

6. Zvezdina zvezda

pre 4 godine

Sopranosi?! Ono lici na parodiju. Odgledao pola prve epizode... Mafijasi u “Glupan i Tupan” izdanju.
E sad. Mozda sam imao pogresan pristup.
Dobri momci, Kazino, Kum, Nesalomivi, itd... ocekivao sam ozbiljnu pricu s opasnim momcima, a ne Dzim Kerija i Zandarme.

GOT?! Obozavam naucnu fantastiku, ali ovaj zanr, epska fantastika, to je zaista nivo visokih razreda osnovne skole. Mozda sam i tu imao los pristup.

Vikinzi. Kao da im falilo budzeta. Skrto u svakom smislu.

S ostalim se manje vise slazem. Dobra serija je i ona s Bushemijem... zaboravih kako se zove. Mafijaska iz 30ih godina.

Fredi_Topce

pre 4 godine

Ide mi na žice besumočno štancovanje sezona, pa zato ne mogu da glasam za "Igru prestola". Preteruje se, šta sad, daj 20-30 sezona, mož' misliti... Zato je "Černobilj" bolji, reci šta imaš u nekoliko epizoda i ne drvi ga više. Ne bih mogao da uporedim tematski, pošto je "Igra prestola" infatilna.

Što se ovih ostalih navedenih tiče...

"Pravi detektiv" i "Zapadni svet" su precenjeni. Poslednja epizoda prve sezone "Pravog detektiva" je takav šamar gledaocima, da to nije normalno.

"Čudne stvari" je serija za decu. "Kuća od karata" je trebalo da se završi sa drugom sezonom, previše su je razvukli. Serije o mafiji ne gledam, dosadne su mi.

Marija

pre 4 godine

Game of Thrones, Black Mirror pa Sluskinjina Prica su po meni najbolje. Cernobil je odlicna serija ali je previse kratka da bi mogla da je poredim sa ostalim serijama.

UnrealEngine

pre 4 godine

Izgleda da su poneki i naslove prestali da čitaju :) Serije koje su počele sa emitovanjem u poslednjih DESET godina! Dakle, ne Breaking Bad (2008), ne Mućke, Lost ili Twilight Zone. Meni lično fali na listi novi Twin Peaks (iako me razočarao, al na staru slavu).

jedan od mnogih

pre 4 godine

Bron/Broen (The Bridge) prva sezona kao mini serija jer je celina

sve ostale su gledljivo stivo da prodje vreme i neke nisu lose

Nebojša

pre 4 godine

Chernobyl je mini serija samo 5 epizoda mislim da joj nije mesto ovde sa dugometraznim serijama a imače fale neke serije na primer breaking bad a verovatno bi se moglo još štošta pronaći.

Satira

pre 4 godine

"Only Fools and Horses" ili ti "Mucke" i "Friends"?
One se izgleda ne racunaju.
(VanjaLFC, 27. jun 2019 11:51) # Link komentara

Serije koje spadaju medju fosile serija. Citaj naslov: U poslednjih deset godina. U pitanju su odlicne serije, ali one ne spadaju u ovu kategoriju, iako se i dalje prikazuju. A protiv toga nema niko nista.

Mika

pre 4 godine

Fargo svakako daleko ispred True Detective gde je samo prva sezona bila fenomenalna, poslednje dve pretanko, dok je Fargo konstantno dobar. Jedva cekam cetvrtu sezonu. Sto se mene tice The Walking Dead u prvih pet svakako, Fargo, Narcos, Stranger Things i ne znam iz kojih razloga izostavljeni The Americans i Homeland. Onda The Haunting Of Hill House, Westworld, Vikings, Peaky Blinders, Penny Dreadful.

Low Key Lyesmith

pre 4 godine

Poslednjih 10 godina? Game of Thrones, definitivno. Uprkos poslednjoj sezoni čiji bi se kvalitet najbolje mogao opisati engleskom rečju abysmal. The Expanse bi bio close second - serija još uvek traje, pa je rano donositi neki konačni sud. Inače, većina serija za koje se može glasati je Scheiße. Uz nekoliko izuzetaka. Koji bi se mogli smatrati izuzecima koji potvrđuju pravilo. Stranger Things je OK, ali previše igra na 1980s nostalgia kartu (do te mere da cela stvar poprima obrise karikature). Peaky Blinders jeste sjajna serija, ali muku muči sa tzv. British brevity; najveći problem je što je to istodobno i prednost i nedostatak serije. True Detective, zaista vredi samo prva sezona, iako se i za nju može reći - "What Do You Mean, It Wasn't Made on Drugs?". Vikings je trebala završiti sa Ragnarovom smrću - mada je i do tog momenta imala previše padding materijala. No, barem je serija doprinela promociji stanovitog norveškog benda imenom Wardruna... I zašto među serijama za koje se može glasati nema Ash vs Evil Dead?
Ako bismo tražili najbolju seriju u poslednjih 20 godina? Battlestar Galactica. Bar none. I pored nekoliko prilično besmislenih epizoda - The Woman King, recimo - i prilično bizarnog finala. Šta još? The Wire (iako nipošto nije savršena kavom je neki smatraju), The Shield, Sons of Anarchy.

Cinique

pre 4 godine

Sigurno je moralo da se nađe mesta među prvih dvadeset za "Čoveka u visokom dvorcu". Mi jesmo smoreni sa "Otpisanima" i tom vrstom fantastike kao alternativne istorije, pa sad više i ne primećujemo kada alteristorija napravi pun krug i kada nacizam postane stvarnost. Utoliko bolje bi trebalo da razumemo i takvu američku verziju.
TV serija, film, knjiga... vredi onoliko koliko nagoni na razmišljanje i posle gledanja. Ne sporim, Černobil u time jako dobro stoji, GoT takođe, ali ima ih dosta koje sam rado gledao i još brže zaboravio da sam ih gledao. E, to jeste ono "izgubljeno" odnosno stucano vreme.

neutralni felsh

pre 4 godine

breaking bad
game of thrones
the wire
better call saul
fargo
true detective
altered carbon
terror
american gods
sopranos


... redosled nebitan.

hvala doviđenja

pre 4 godine

Peaky Blinders, Taboo i Vikings su vrlo prosečne serije, sa šupljom pričom, mnogo poziranja i patetičnog glumatanja. Pogotovo je to slučaj sa Vikings. Lista svakako nije kompletna bez Breaking Bad a visoko pozicionirane bi morale da budu Fargo, GoT i Černobil kao i Modern Family.

jelena

pre 4 godine

Karasevde (Beskrajna ljubav) Nikada nisam gledala ni volela turske serije, ali ova je posebna. Bindzovala sam po celu noc. Toliko genijalna da ne pricaju na turskom, mislila bih da je italijanska ili americka. Zatim par mesta prazno pa Lost.

Dragan

pre 4 godine

Od svih ovih nabrojanih gledao sam samo GOT (prva sezona mi se svidela, ostale ne) , TWD (takođe prva sezona) i WW (blagi užas). Ostale, priznajem nisam gledao. Ali bez obzira mislim da se serije kao što su bile Mućke, Ja Klaudije, Jedrenjaci ili na primer The Winds of War i War and Remembrance više ne snimaju niti će se snimiti. Ali opet sve je to subjektivno zar ne.

Nenad

pre 4 godine

U poslednjih 10, po mom ukusu, definitivno Westworld. Steta za GOT, ako bismo racunali samo prvih 5 sezona, verovatno bi ona bila no1. Cernobilj je tu odmah iza.

Popsi

pre 4 godine

Petar je realno u pravu, sve se slazem, ali ipak volim dobru seriju da pogledam, ne sve i svasta.
Pogledala sam recimo, prve dve epizode serije Blac Mirror i sve mi je bilo jasno, odmah sam stala. Prikazana je istina, preuvelicana za sada ali istina. Da je ta serija zaista pobudila svest kod gledalaca, svi bi istog momenta prestali da je gledaju, okrenuli se necem korisnom, jer to je poenta.
Medjutim, evo ide valjda peta sezona...i ljudi ostaju sokirani i dalje idalje gledaju i buducnost ce biti kao sto je prikazana itd.

Caki

pre 4 godine

Neki (isti?) mrze GoT isto kao Novaka Đokovića. Deset godina su smatrani za budale, a onda jedva dočekali svojih 5 minuta da kažu kako su uvek bili u pravu.
Devet godina je Game of Thrones bio GOAT, ove godine nije najbolja i odmah je takvima WOAT.

Rhunchynoi

pre 4 godine

Cim nema Person Of Interest, Breaking bad, The Office, It Crowd na listi diskutabilo je uopste i pricati o ostalim serijama a i o kriterijumima za sastavljanje liste. Mesate babe i zabe i vodite se trenutnim hype-om oko nekih serija. Modern familly je laka komedija bazirana na neodrasloj glavi porodice, soccer mom, golddigger i klasicnoj semi jednog wunderkid-a i 2 panja. Tu i ako propustite nesto, niste nista propustili. Vikinzi su u rangu nasih Nemanjca, puni nebuloza i glupog dijaloga. GOT se gleda/o zbog jeftine pornografije.
I apsolutno se slazem sa onim sto rece Petar (Petar, 27. jun 2019 10:07)...

Nebojša

pre 4 godine

Dobra je serija chernobyl ali od mini serija meni je bolja 37 days iz 2014 a što se tiče Got cela zadnja sezona je promašaj zbrzano i loše odrađeno a dve godine imali da snime.

Miroslav

pre 4 godine

A koji su najplaćeniji serijski glumci u istoriji ??? Charly Sheen i John Cryer. Zašto ? Pa zato što je to najbolja serija u ISTORIJI televizije. "Dva ipo muškarca" Two and a half man. Ko je lud da 12 godina plaća glumce po nekoliko miliona dolara po epizodi, a da to nije extra ?

sryugos

pre 4 godine

Nijednu s liste nisam gledao osim Černobila. Ima 5 epizoda i prekratka je da bi bila smatrana serijom. Ali tih 300 minuta programa treba da postane štivo u gimnazijama i to će verujem svako potpisati.
GOT i naučnu fantastiku ne podnosim. Hvala na komentarima, neka će mi skratiti još nešto gipsanih dana...

Paul

pre 4 godine

Nezavisno od poslednjih u 10 godina... TV Series: True Detective S1!!! Ray Donovan, Twin Peaks, The Affair, Breaking Bad, Mad Man, Ozark, The Bridge (Broen), The Killing, Homeland, Fargo, Mr Ribot, Killing Eve, The Leftovers, The Americans, Billions, Masters of Sex, Californication, Six Feet Under, Black Mirror...

Vanja Petrović

pre 4 godine

Na žalost, moja lista se mnogo razlikuje od ponuđenih filmova:

1. Chicago P.D.
2. Ray Donovan
3. Person of Interest
4. Downton Abbey
5. Scandal
6. Prison Break
7. True Blood
8. Magic City
9. Fringe
10. Alcatraz

Možda ne baš ovim redom, ali prvih 5 je na pravom mestu! :)

BananaRepublic

pre 4 godine

Sex Education je top ali po meni najbolja GOT iako me stalno nervirala i zadnja sezona je katastrofa ali u odnosu na prethodne a ne na druge serije nekako me držala zakovanim za TV.

trta

pre 4 godine

Jack Ryan, Into the borderlands, Ray Donovan, Breaking bad (pocela pre 11god), Agents of S.H.I.E.L.D., The blacklist, Blindspot, Condor....

yellow

pre 4 godine

'Better Things' sa Pamelom Adlon mi je skroz simpaticna. Tu su jos i 'Crashing' sa Pete Holmes-om, 'High Maintenance', 'SMILF', 'Shameless'(US), 'Midnight Diner: Tokyo Stories', 'Kingdom', 'Mindhunter', 'Ash vs Evil Dead', 'Babylon Berlin', itd, itd.

ivi

pre 4 godine

GoT 6. i 7. sezona, Cernobil, True detective 1. i 2. sezona, Fargo 1. sezona, Better call Saul, Better things, Space time Odissey (naucna serija), Californication (malo starija od 10 god, cini mi se...), The Outlander 1. sezona, Arrow 1. sezona

Petar

pre 4 godine

Koji je to gubitak zivota gledati svu tu fikciju, satima i danima, od koje bukvalno nemas nista, zaista strasno... Biti pasivan i samo konzumirati, umesto sticati nove vestine, raditi na sebi i unapredjivati okoliku u kojoj zivis. Ispiranje mozga na najvisem nivou. Ljudi u opste nisu obrazovani i upuceni kako da poboljsaju svoj zivot, niko im to ne kaze, nego se samo trci do nekog sledece fiksa u vidu nove i jos bolje serije. Tako se vlada masama radnika u savremenom drustvu. Zalosno... Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.

jelena

pre 4 godine

Karasevde (Beskrajna ljubav) Nikada nisam gledala ni volela turske serije, ali ova je posebna. Bindzovala sam po celu noc. Toliko genijalna da ne pricaju na turskom, mislila bih da je italijanska ili americka. Zatim par mesta prazno pa Lost.

brm

pre 4 godine

How I Met Your Mother. Retko koji sitcom ima toliku dubinu i toliko skrivenih značenja i poruka. Kad se malo više udubite, shvatite da je serija remek-delo. E sad, da li se ubraja u seriju od ove decenije, pošto je prikazivana i u ovoj i prethodnoj.

N.

pre 4 godine

Od svih serija iz poslednjih 30-40 godina vi ovih 20 nađoste? Ok, neke jesu dobre, ali ima tu još dosta serija koje bi trebalo da su na spisku pre nekij drugih. Od holivudskih "The Americans", "Mad Men", "Breaking Bad", "Dexter", sogurno još neke, a umesto "Ozark", "Taboo" i sličnih. Da ne govorimo o evropskim vrhunskim serijama poput "The Bridge" i "The Killing", pa i "Luther", a bogami i starije serije poput remek dela "Twin Peaks" ili recimo "X-files". Sve u svemu, od vašeg spiska na mom bi bilo možda 6-7 serija, za toliko sam i glasao.
Čuj "The Walking Dead". Neozbiljno. :)

Brada

pre 4 godine

Upalio true detective, i jedva sam odgledao prvu epizodu, toliko me nista nije zainteresovalo da nzm ni ja, bas nemam zelju da nastavim dalje, ali aj mozda cu za koj dan dati sansu jos jednoj ili dve epizode, ako i posle toga budem osecao isto kao i posle prve, cao zdravo...

Fei Li

pre 4 godine

Najbolja mini-serija ikada - "Černobilj".

Najbolja serija ikada - "Breaking bad".


Nefer je porediti ove 2 kategorije, drugačija je produkcija, logistika...

RAJKO

pre 4 godine

Černobil je serija koja je zasnovana na " istinitom" događaju i trajala je 1(jednu) sezonu. GOT je izmišljena i trajala je 8( OSAM) sezona i za koju je trebalo smišljati unapred radnje kako bi se trenutna završila tako da se može nastaviti posle 5-6 epizoda. Mislim da nije realno upoređivati takve serije. Jeste Černobilj izazvao reakciju publike,ali američke, koja nije baš zahtevna mnogo.

SalaZabava

pre 4 godine

Najbolja ikad - The Sopranos!

Ostale neka se poredjaju kako im volja.
Na ovoj listi ima nezavrsenih serija tako da je tesko njih oceniti ali glasao sam za Game of Thrones. Nisam nesto zadovoljan sa zadnjom sezonom ali gledajuci od pocetka.... Bolja je od ostalih. Moje misljenje, naravno :)

Stefan

pre 4 godine

Zvucacu kao neki deda sada ali ubposlednjih 10 godina nije izasla ni jedna serija koja moze da parira serijama koje su nastale pre 15 20 god.

Bojan

pre 4 godine

Pobogu, ljudi, nema Sons of Anarchy i Breaking Bad.

Što se tiče Game of Thrones, kad se izuzme sve ono što je ubačeno da bi izazvalo šok i nevericu kod publike, kao i bogata i spektakularna scenografija dobije se jedna osrednja serija. Gomila nelogičnosti, rupa u priči i rešenja za bezizlazne situacije koje bi i malo dete bolje osmislilo.

plo

pre 4 godine

Svi pominju Breaking Bad??
Srbija realno.
Glumci sem glavnog lika ispod B produkcije.
Serija je dobra , dobra prica i losi ili prosecni glumci a to je najbitnija stavka.
Zamislite film Ko to tamo peva sa nekim levim glumcima ?

bros

pre 4 godine

Koji je to gubitak zivota gledati svu tu fikciju, satima i danima, od koje bukvalno nemas nista, zaista strasno... Biti pasivan i samo konzumirati, umesto sticati nove vestine, raditi na sebi i unapredjivati okoliku u kojoj zivis. Ispiranje mozga na najvisem nivou. Ljudi u opste nisu obrazovani i upuceni kako da poboljsaju svoj zivot, niko im to ne kaze, nego se samo trci do nekog sledece fiksa u vidu nove i jos bolje serije. Tako se vlada masama radnika u savremenom drustvu. Zalosno... Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.
(Petar, 27. jun 2019 10:07)

Zato ti unapredjujes samog sebe ostavljajuci komentare na B92. Svaka cast.

Kobster

pre 4 godine

Ovo je neki vic? Nema najbolje serije svih vremena Breaking Bad. Pored fenomenalne price, ono gde je ova serija bez premca je razvoj glavnog lika.

dd

pre 4 godine

najbolja serija koju sam ja gledao u zivotu je "Band Of Brothers"

1.Band Of Brothers
2.Pacific
------------------
------------------
------------------
------------------
------------------

smesno je porediti cernobil i GOT sa "Band Of Brothers" i "Pacific"

tacno sam znao pre otvaranja teksta da ove serije nece biti na listi!nekako u zadnje vreme sve sto je najbolje ne pominje se i ne uvrstava ni na jednu listu,bas cudno???

Iz Niksica

pre 4 godine

True Detektive prva sezona. Zasto? Nije pretenciozna kao neke (Game of...), nema potrebe za visokim budzetom kao neke (Game of...), nema potrebe za nasminkanim i lijepim glumcima kao neke druge serije, a zu to ima dobar scenario i fenomenalnu glumu i reziju. I da, gleda se u jednom dahu.

6. Zvezdina zvezda

pre 4 godine

Sopranosi?! Ono lici na parodiju. Odgledao pola prve epizode... Mafijasi u “Glupan i Tupan” izdanju.
E sad. Mozda sam imao pogresan pristup.
Dobri momci, Kazino, Kum, Nesalomivi, itd... ocekivao sam ozbiljnu pricu s opasnim momcima, a ne Dzim Kerija i Zandarme.

GOT?! Obozavam naucnu fantastiku, ali ovaj zanr, epska fantastika, to je zaista nivo visokih razreda osnovne skole. Mozda sam i tu imao los pristup.

Vikinzi. Kao da im falilo budzeta. Skrto u svakom smislu.

S ostalim se manje vise slazem. Dobra serija je i ona s Bushemijem... zaboravih kako se zove. Mafijaska iz 30ih godina.

DaLanik

pre 4 godine

Au, kakav bre Bejking Bed??? Prva sezona je dobra i to je to. smorili su za sve pare. Dosadna serija. izgleda da je stvarno dovoljno da na netu pocnu da pisu kako je to nesto najbolje i svi ce poverovati.... strasan smor serija. Tipicna americka budalastina, cak je i Better Call Saul zanimljiviji. Ameri i drama.. pih. True detective je jedna od najboljih koju sam ikad gledao ali samo prva sezona. Cernobil ne moze da se meri jer je prekratka. Stranger things je simpa i nista vise. Lost je bio dobar do 3. sezone. Prison Break je bio dobar do 3. sezone. Dekster! Svi su ga zaboravli, a jako dobra serija (isto sú preterali sa duzinom pa je poceo da smara). TWD, naravno fantazija. Game of Thrones jeste jedna od najboljih i pored loseg kraja. Ali i Simmonsov Terror je odlicna serija! Ima toga. Danas su serije mnogo bolje nego filmovi. U stvari, filmovi su grozni :)

dragan

pre 4 godine

Ovde bas ima glupih serija za decu ili gledaoce Farme. Medju prvi 5, a nema je u spisku je Amazonova komedija The Marvelous Mrs. Maisel. Čovek u visokom dvorcu je takođe odlična.

hvala doviđenja

pre 4 godine

Peaky Blinders, Taboo i Vikings su vrlo prosečne serije, sa šupljom pričom, mnogo poziranja i patetičnog glumatanja. Pogotovo je to slučaj sa Vikings. Lista svakako nije kompletna bez Breaking Bad a visoko pozicionirane bi morale da budu Fargo, GoT i Černobil kao i Modern Family.

apolon

pre 4 godine

Smoriste sa BB, jeste dobra ali vi ga preteraste. Wire, Sopranos, Preacher, American Gods, Šerlok sa Benediktom, Bored to dead i gomila još pre BB

Low Key Lyesmith

pre 4 godine

Poslednjih 10 godina? Game of Thrones, definitivno. Uprkos poslednjoj sezoni čiji bi se kvalitet najbolje mogao opisati engleskom rečju abysmal. The Expanse bi bio close second - serija još uvek traje, pa je rano donositi neki konačni sud. Inače, većina serija za koje se može glasati je Scheiße. Uz nekoliko izuzetaka. Koji bi se mogli smatrati izuzecima koji potvrđuju pravilo. Stranger Things je OK, ali previše igra na 1980s nostalgia kartu (do te mere da cela stvar poprima obrise karikature). Peaky Blinders jeste sjajna serija, ali muku muči sa tzv. British brevity; najveći problem je što je to istodobno i prednost i nedostatak serije. True Detective, zaista vredi samo prva sezona, iako se i za nju može reći - "What Do You Mean, It Wasn't Made on Drugs?". Vikings je trebala završiti sa Ragnarovom smrću - mada je i do tog momenta imala previše padding materijala. No, barem je serija doprinela promociji stanovitog norveškog benda imenom Wardruna... I zašto među serijama za koje se može glasati nema Ash vs Evil Dead?
Ako bismo tražili najbolju seriju u poslednjih 20 godina? Battlestar Galactica. Bar none. I pored nekoliko prilično besmislenih epizoda - The Woman King, recimo - i prilično bizarnog finala. Šta još? The Wire (iako nipošto nije savršena kavom je neki smatraju), The Shield, Sons of Anarchy.

Fredi_Topce

pre 4 godine

Ide mi na žice besumočno štancovanje sezona, pa zato ne mogu da glasam za "Igru prestola". Preteruje se, šta sad, daj 20-30 sezona, mož' misliti... Zato je "Černobilj" bolji, reci šta imaš u nekoliko epizoda i ne drvi ga više. Ne bih mogao da uporedim tematski, pošto je "Igra prestola" infatilna.

Što se ovih ostalih navedenih tiče...

"Pravi detektiv" i "Zapadni svet" su precenjeni. Poslednja epizoda prve sezone "Pravog detektiva" je takav šamar gledaocima, da to nije normalno.

"Čudne stvari" je serija za decu. "Kuća od karata" je trebalo da se završi sa drugom sezonom, previše su je razvukli. Serije o mafiji ne gledam, dosadne su mi.

frka panika

pre 4 godine

Pohvalno je što je na listi i Russian Doll i Sex Education, Stranger Things sam očekivao malo višlje na listi. Iako volim Modern Family jer su izašli iz okvira klasičnog sitkoma, mislim da je nepravedno da se nađe na listi na kojoj nema Arrested Development...

Milos

pre 4 godine

Ne moze se uporedjivati neuporedivo!!! Kao kada bi uporedjivali Zvezdinu titulu iz Barija i Partizanovu iz Istanbula. Svaka od ovih serija je u nekom momentu izazvala jake emocije i to je njihov pojedinacni kvalitet.

Nenad

pre 4 godine

U poslednjih 10, po mom ukusu, definitivno Westworld. Steta za GOT, ako bismo racunali samo prvih 5 sezona, verovatno bi ona bila no1. Cernobilj je tu odmah iza.

Novi Sad, Srbija

pre 4 godine

Koji je to gubitak zivota gledati svu tu fikciju, satima i danima, od koje bukvalno nemas nista, zaista strasno... Biti pasivan i samo konzumirati, umesto sticati nove vestine, raditi na sebi i unapredjivati okoliku u kojoj zivis. Ispiranje mozga na najvisem nivou. Ljudi u opste nisu obrazovani i upuceni kako da poboljsaju svoj zivot, niko im to ne kaze, nego se samo trci do nekog sledece fiksa u vidu nove i jos bolje serije. Tako se vlada masama radnika u savremenom drustvu. Zalosno... Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.
(Petar, 27. jun 2019 10:07)

...ti malo poradi na pismenosti. Kad već popuješ narodu, da ne budeš smešan dok to radiš.
Sve najbolje.

bone

pre 4 godine

Breaking Bad!!!!
Jasno je da su ukusi različiti, ali ne staviti je na listu to mi nije jasno.
Što se tiče Černobilja, to je mini serija i tu se svako poređenje završava.

Miroslav

pre 4 godine

A koji su najplaćeniji serijski glumci u istoriji ??? Charly Sheen i John Cryer. Zašto ? Pa zato što je to najbolja serija u ISTORIJI televizije. "Dva ipo muškarca" Two and a half man. Ko je lud da 12 godina plaća glumce po nekoliko miliona dolara po epizodi, a da to nije extra ?

Rhunchynoi

pre 4 godine

Cim nema Person Of Interest, Breaking bad, The Office, It Crowd na listi diskutabilo je uopste i pricati o ostalim serijama a i o kriterijumima za sastavljanje liste. Mesate babe i zabe i vodite se trenutnim hype-om oko nekih serija. Modern familly je laka komedija bazirana na neodrasloj glavi porodice, soccer mom, golddigger i klasicnoj semi jednog wunderkid-a i 2 panja. Tu i ako propustite nesto, niste nista propustili. Vikinzi su u rangu nasih Nemanjca, puni nebuloza i glupog dijaloga. GOT se gleda/o zbog jeftine pornografije.
I apsolutno se slazem sa onim sto rece Petar (Petar, 27. jun 2019 10:07)...

Granota

pre 4 godine

Medju prve tri serije u zadnjih 10 godina je sigurno Money Heist (Casa de Papel), a vi je ni nemate u spisku... Postoje poznate i kvalitetne serije i van engleskog govornog podrucja...

Molder

pre 4 godine

Neke ne treba da su na listi, a neke najbolje nedostaju (Wire, Breaking Bad). Od ovih, Game of Thrones... Definitivno klutna serija, bez obzira na kontraverznu poslednju sezonu, koja meni je isto ok.

Vanja Petrović

pre 4 godine

Na žalost, moja lista se mnogo razlikuje od ponuđenih filmova:

1. Chicago P.D.
2. Ray Donovan
3. Person of Interest
4. Downton Abbey
5. Scandal
6. Prison Break
7. True Blood
8. Magic City
9. Fringe
10. Alcatraz

Možda ne baš ovim redom, ali prvih 5 je na pravom mestu! :)

4k4.Dex

pre 4 godine

Moram reci da je GoT definitivno najbolja od ovih zbog toga sto je 9 godina bila na navisem nivou i najbolje gradila likove. Uz naravno savrseno sve ostalo sto se tive produkcije, kostimografije, kamere itd... Upropastise kraj losim pisanjem ali to je sao 3 epizode. Chernobil npr. ne moze da se poredi zato sto je to mini serija i nikad ne moze da ima taj luk likova koliko prava serija. Vise je kao film nego serija. Posle GoT mozda ovako: Peaky blinders, House of cards, Narcos, Stranger things, True detektiv (s tim t je sao prvasezona bila bas bas top) i Fargo. Ovo ostalo na listi je prosek. S tim sto nisam sigura da Boardwalk empire nije bio pre 10 godina i ona je bila odlicna.

blabla

pre 4 godine

gledao 14 od 20 i sve su dobre! jedna koja se nije našla na listi a ako nekog interesuje podjednakog kvaliteta sa ovim serijama => Killing Eve

Caki

pre 4 godine

Neki (isti?) mrze GoT isto kao Novaka Đokovića. Deset godina su smatrani za budale, a onda jedva dočekali svojih 5 minuta da kažu kako su uvek bili u pravu.
Devet godina je Game of Thrones bio GOAT, ove godine nije najbolja i odmah je takvima WOAT.

Posetilac

pre 4 godine

Kakav lapsus! Znaci neverovatno! haha pa nema Breaking Bad! To je neverovatno.
(dzeks, 27. jun 2019 11:53)

Taman sam krenuo da kucam al naleteo na tvoj komentar.Ubedljivo najbolja.
Jedan Entoni Hopkins rekao da je najbolja ikada i da je u dahu gledao i još zvao reditelja da mu čestita.

Fredi_Topce

pre 4 godine

A da, zaboravili ste BBC-evu seriju "Šerlok"! Šteta što ste se ograničili na 10 god, pa ne ulaze sjajne serije "Džeriko" i "Svemirski broj Galaktika"...

kro-manjon

pre 4 godine

@Petar
A sta Srbi da rade na sebi posle 9-10 sati rada za 300e? Posle posla najradje legnu puste seriju da odmore glavu i to je to. Da imaju mogucnosti spakovali bi porodicu u auto i zapalili negde na veceru ili bilo gde drugde samo da nisu kod kuce. Ali porodicni izlazak je kod nad 30% mesecnih primanja pa onda bolje da se gleda serija.

alfie

pre 4 godine

Definitivno Peaky fockin' Blinders! Od pocetka do kraja, drzi paznju, 6 epizodica po sezoni - kratko ali 'bitacno! Nema smaranja, nema odugovlacenja, nema potrebe za predugim razvojem likova. Odlicna glumacka posta i gluma, scenografija, sve! ahhhhh

Milosav

pre 4 godine

Ne gledam previse serija, ali one koje sam gledao bile su ekstra:

Boardwalk Empire
True Detective (prva sezona)
Fargo (prva i druga sezona)
Peaky Blinders (sve sezone)

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Bar bi Srbi trebali biti dovoljo pronicljivi, jer kroz tezak zivot imali su vremena da zastanu i razmisle, da vide kroz tu sarenu lazu.
(Petar, 27. jun 2019 10:07)

Pa ako je neko osuđujen da ponavlja greške - to smo onda mi.

Dragan

pre 4 godine

Od svih ovih nabrojanih gledao sam samo GOT (prva sezona mi se svidela, ostale ne) , TWD (takođe prva sezona) i WW (blagi užas). Ostale, priznajem nisam gledao. Ali bez obzira mislim da se serije kao što su bile Mućke, Ja Klaudije, Jedrenjaci ili na primer The Winds of War i War and Remembrance više ne snimaju niti će se snimiti. Ali opet sve je to subjektivno zar ne.

apolo

pre 4 godine

Game of Thrones je narusio Rating sa poslednje 2 sezone. Koliko god da je serija bila do tad odlična, ukupan utisak je značajno degradiran.

Moljac

pre 4 godine

Downton Abbey. Mnogo akcije, bombi, eksplozija, svakojakih čuda, intriga, sve je to sad moderno, ali ova serija je sve suprotno tome. Suptilni humor, slikanje klasnih odnosa bez zauzimanja strane, ljudi sa svojim vrlinama i manama u realnim situacijama predstavljenog perioda, odlični kostimi, gluma, ambijent. Naravno, u današnjem svetu, koji ne mari za suštinu već samo teži brzini i površnosti, ovu seriju niste uvrstili ni u 20. Greška.

Nebojša

pre 4 godine

Chernobyl je mini serija samo 5 epizoda mislim da joj nije mesto ovde sa dugometraznim serijama a imače fale neke serije na primer breaking bad a verovatno bi se moglo još štošta pronaći.

gagi

pre 4 godine

@(Petar, 27. jun 2019 10:07)

Definitivno Peaky Blinders.

E pa vidi drug, sve je to istina ocemu govoris. Ali u danasnje vreme urazvijeni zemljama gde se ljudi satiru od posla bez puno izbora, kada se vrate kuci mogu da biraju izmedju dve stvari. Potrositi zadnje atome energije u igri sa decom ili se zavaliti u sofu uz seriju malo odmoriti i pripremiti za novi dan. Sticanje novih vestina ostavljam tebi, a meni onoliko koliko mi je potrebno da prezivim.

ivi

pre 4 godine

GoT 6. i 7. sezona, Cernobil, True detective 1. i 2. sezona, Fargo 1. sezona, Better call Saul, Better things, Space time Odissey (naucna serija), Californication (malo starija od 10 god, cini mi se...), The Outlander 1. sezona, Arrow 1. sezona

Niššlija

pre 4 godine

Volim serije koje ne traju dugo kao recimo Igre prestola jer gubim želju za gledanjem ako mi jedna epizoda ne drži pažnju . Černobil je izuzetna serija baš zbog toga lepo objasnili ljudi u 5 epizoda kako gledaocima držati pažnju i odgledati je u jednom dahu do kraja.

J.

pre 4 godine

Možda zato što je prva koju sam gledala, ali Madmen mi je jako legla, na nivou velikih američkih romana, Dreisera, Phillips Rotha. Naravno, i mnoge druge, osim pomenutih recimo Deutschland 1986... neke jer su majstorski urađene, neke zbog sadržaja. Fargo svakako, pa i Homeland, osim poslednje sezone.

Marija

pre 4 godine

Game of Thrones, Black Mirror pa Sluskinjina Prica su po meni najbolje. Cernobil je odlicna serija ali je previse kratka da bi mogla da je poredim sa ostalim serijama.

Borko

pre 4 godine

najuzbudljivija a ujedno je i po istinitim događajima,
Gomora
Pisac serije je pod zaštitom Italijanske države,jer mu je glava ucenjena.
Nema spavanja uz ovu seriju

neutralni felsh

pre 4 godine

breaking bad
game of thrones
the wire
better call saul
fargo
true detective
altered carbon
terror
american gods
sopranos


... redosled nebitan.

Alija Sirotanović

pre 4 godine

DARK-a nema na listi, jer bi to bila uvreda! Uporediti takvu seriju sa ovim na spisku je prosto nemoguće. Da li stvarno nema BB zato što je izašla 2008? Mada, i ona je van svih spiskova...

Nenad

pre 4 godine

Najjaci su ovi sto kukaju za Breaking Bad, jel vi ljudi citate tekst? Na listi su serije koje su pocele da se emituju od 2009. BB je izasao 2008.

Ahilej

pre 4 godine

Ne znam zašto se Chernobyl uopšte svrstava u kategoriju serije. On je poput jednog dugog filma, mini serija sa pričom koja je legalitet ljudskog roda. On je nešto dokumentaristički i dramaturški neprikosnoveno na TV ekranima ikada prikazano. Serije su manje-više fiktivne priče, dramaturški nabijene, Chernobyl je ekranizova epopeja (prije anti-epopeja) stvarnog događaja koji nas je mogao sve na koljena baciti.
Sama rečenica Legasova kada su stigli kod elektrane: “Imamo posla sa nečim što se nikada na planeti nije desilo” govori o ozbiljnosti teme.
Imajući sve ovo u vidu vrlo je neozbiljno Chernobyl staviti na bilo kakve liste, to je lektira čovječanstva.

Ivan

pre 4 godine

Sopranovi,serija koja promijenila sve i uticala ne sve sledeće serije,meni je omiljena a ako objektivno gledamo,The Wire ili ti Žica je vjerovatno najkvalitetnije nešto snimljeno ikad što se tiče serija.

Rodoljub

pre 4 godine

I jedna i druga serija su se nedavno završile.

U petom razredu osnovne skole sam dobio tri na pismenom jer sam napisao i jedna i druga a ne obe. Ko vama pise ove tekstove da mi je znati.

Tumbarajko

pre 4 godine

Gomorra, 4 sezona i kvalitet ne opada...
(Rozenkranc, 27. jun 2019 11:49)

Kako bre ne opada, treća je negde od pola već tanka, a ova četvrta je smešna. Nigde tenzije, nigde ekipa, ni do koga ti nije stalo...
Prve dve su genijalne, nema loše sekunde.

sryugos

pre 4 godine

Nijednu s liste nisam gledao osim Černobila. Ima 5 epizoda i prekratka je da bi bila smatrana serijom. Ali tih 300 minuta programa treba da postane štivo u gimnazijama i to će verujem svako potpisati.
GOT i naučnu fantastiku ne podnosim. Hvala na komentarima, neka će mi skratiti još nešto gipsanih dana...

kralj

pre 4 godine

Zavisi sve ko kakve zanrove voli,ja volim avanturisticke tj.serije koje imaju staru borbu macevima( recimo Viking),neko voli stripove,neko SF,ne ulazim u kvalitet produkcije,scenario I koja je najskuplja.

CATAPA

pre 4 godine

Ako (nekako) ipak mogu da se porede različiti žanrovi, ne mogu različite kategorije. "Černobil" je nesumnjivo urađen odlično, ali može da se poredi samo sa takođe miniserijom "The Act", na primer. The Act se dokumentaristički bavi jednom drugačijom "lančanom reakcijom" i povratnom spregom koja se još manje može izmeriti, čak i detektovati. Obe se na svoj način maestralno bave onim koliko je put do pakla popločan "dobrim namerama". Naravno, u "Černobilu" je i pakao tipično kolektivistička ustanova, dok je u "The Act" onakav kakav stvarno i jeste: individualan i univerzalan. Pa ko kakav više (ne) preferira, na volju dragih gledalaca.

Ljudi gusteri

pre 4 godine

Dark, stvarno odlična serija, ne sećam se kad me nešto toliko držalo prikovanim za ekran. Sad je krenula i druga sezona, ne opada kvalitet.

Mika

pre 4 godine

Fargo svakako daleko ispred True Detective gde je samo prva sezona bila fenomenalna, poslednje dve pretanko, dok je Fargo konstantno dobar. Jedva cekam cetvrtu sezonu. Sto se mene tice The Walking Dead u prvih pet svakako, Fargo, Narcos, Stranger Things i ne znam iz kojih razloga izostavljeni The Americans i Homeland. Onda The Haunting Of Hill House, Westworld, Vikings, Peaky Blinders, Penny Dreadful.

L. iz ugla čitalaca KŠ

pre 4 godine

@Fredi_topce
koliko vidim mnogi nisu pročitali,nabrajaju ovde,stvarno dobre serije,ali.... "pročitaj pa komentariši"...

dominus

pre 4 godine

Popsi

Petar je delimično u pravu, jer ta industrija zabave koliko bila ono što je opisao, ne možemo prenebregnuti činjenicu da tu ima izuzetno kvalitetnih stvari (iako na kašičicu) koje navode na razmišljanje uopšte o životu i svetu oko nas. Jedno je sigurno, gledali serije ili radili nešto korisnije, sve nas čeka isti scenario i memorija se briše a posle nije ni važno.

Sever

pre 4 godine

Counterpart. Najbolje iz oba sveta, mislim špijunskog i sci-fi žanra. Nije bilo jako mnogo takvih kombinacija.

Najbola u deceniji ... nije, ali među najboljih 10 sigurno.

jedan od mnogih

pre 4 godine

Bron/Broen (The Bridge) prva sezona kao mini serija jer je celina

sve ostale su gledljivo stivo da prodje vreme i neke nisu lose

ASOT

pre 4 godine

@A na listi zapravo nema najbolje serije u poslednjih deset godina, netfliksov Dark.
(Nenad, 27. jun 2019 10:10)
Serija je vrhunska. Odgledao drugu epizodu druge sezone. Samo sto sam malo zaboravio sva desavanja iz prve sezone,pa dok se pohvatam.

Fox Molder

pre 4 godine

Moja omiljena svih vremena je Homicide: Life on the Street.
Ne spada u grupu poslednjih deset godina, ali neprekidni kadrovi, dijalozi u sobi za ispitivanje, tabla sa nerešenim slučajevima su neprevaziđeni do danas.

Cinique

pre 4 godine

Sigurno je moralo da se nađe mesta među prvih dvadeset za "Čoveka u visokom dvorcu". Mi jesmo smoreni sa "Otpisanima" i tom vrstom fantastike kao alternativne istorije, pa sad više i ne primećujemo kada alteristorija napravi pun krug i kada nacizam postane stvarnost. Utoliko bolje bi trebalo da razumemo i takvu američku verziju.
TV serija, film, knjiga... vredi onoliko koliko nagoni na razmišljanje i posle gledanja. Ne sporim, Černobil u time jako dobro stoji, GoT takođe, ali ima ih dosta koje sam rado gledao i još brže zaboravio da sam ih gledao. E, to jeste ono "izgubljeno" odnosno stucano vreme.

Nebojša

pre 4 godine

Dobra je serija chernobyl ali od mini serija meni je bolja 37 days iz 2014 a što se tiče Got cela zadnja sezona je promašaj zbrzano i loše odrađeno a dve godine imali da snime.

Paul

pre 4 godine

Nezavisno od poslednjih u 10 godina... TV Series: True Detective S1!!! Ray Donovan, Twin Peaks, The Affair, Breaking Bad, Mad Man, Ozark, The Bridge (Broen), The Killing, Homeland, Fargo, Mr Ribot, Killing Eve, The Leftovers, The Americans, Billions, Masters of Sex, Californication, Six Feet Under, Black Mirror...

4k4.Dex

pre 4 godine

Inace za ove sto smaraju sa Breaking Badom. BB jeste jedna od 5 najboljih serija ikada ali je pocela da se daje 2008 sto znaci daje starija od 10 godina i nije na listi, logicno.

Popsi

pre 4 godine

Petar je realno u pravu, sve se slazem, ali ipak volim dobru seriju da pogledam, ne sve i svasta.
Pogledala sam recimo, prve dve epizode serije Blac Mirror i sve mi je bilo jasno, odmah sam stala. Prikazana je istina, preuvelicana za sada ali istina. Da je ta serija zaista pobudila svest kod gledalaca, svi bi istog momenta prestali da je gledaju, okrenuli se necem korisnom, jer to je poenta.
Medjutim, evo ide valjda peta sezona...i ljudi ostaju sokirani i dalje idalje gledaju i buducnost ce biti kao sto je prikazana itd.

Fredi_Topce

pre 4 godine

"Only Fools and Horses" ili ti "Mucke" i "Friends"?
One se izgleda ne racunaju.
(VanjaLFC, 27. jun 2019 11:51)

Jesi ti procitao naslov?

Satira

pre 4 godine

"Only Fools and Horses" ili ti "Mucke" i "Friends"?
One se izgleda ne racunaju.
(VanjaLFC, 27. jun 2019 11:51) # Link komentara

Serije koje spadaju medju fosile serija. Citaj naslov: U poslednjih deset godina. U pitanju su odlicne serije, ali one ne spadaju u ovu kategoriju, iako se i dalje prikazuju. A protiv toga nema niko nista.

Mixa

pre 4 godine

A kako moze da se uporedi Cernobilj sa Igrom prestola kad prva serija ima samo 5 epizoda, a druga ima 70ak? Drugo, ljudi ce uvek glasati za nesto sto su skoro gledali (jer su i dalje pid utiskom serije), a ne za neku seriju koja se zavrsila pre npr. 8 godina. Ja sam glasao za True detective - Metju Mekonahi i Vudi Harelson su najbolji detektivski duo ikada !

UnrealEngine

pre 4 godine

Izgleda da su poneki i naslove prestali da čitaju :) Serije koje su počele sa emitovanjem u poslednjih DESET godina! Dakle, ne Breaking Bad (2008), ne Mućke, Lost ili Twilight Zone. Meni lično fali na listi novi Twin Peaks (iako me razočarao, al na staru slavu).

trta

pre 4 godine

Jack Ryan, Into the borderlands, Ray Donovan, Breaking bad (pocela pre 11god), Agents of S.H.I.E.L.D., The blacklist, Blindspot, Condor....

yellow

pre 4 godine

'Better Things' sa Pamelom Adlon mi je skroz simpaticna. Tu su jos i 'Crashing' sa Pete Holmes-om, 'High Maintenance', 'SMILF', 'Shameless'(US), 'Midnight Diner: Tokyo Stories', 'Kingdom', 'Mindhunter', 'Ash vs Evil Dead', 'Babylon Berlin', itd, itd.

BananaRepublic

pre 4 godine

Sex Education je top ali po meni najbolja GOT iako me stalno nervirala i zadnja sezona je katastrofa ali u odnosu na prethodne a ne na druge serije nekako me držala zakovanim za TV.