Ni paklena vrućina nije "oterala" knjigoljupce u jubilarnoj "Noći knjige"

Jubilarna 20. "Noć knjige" održana je ovog petka od 17 časova, pa do ponoći. Već od prvih minuta ljubitelji pisane reči počeli da pristižu u knjižare, da po izuzetno povoljnim cenama kupe knjige. Nakon prvih nekoliko sati, već su bili jasni naslovi koji se najviše traže u najpopularnijoj knjižari Delfi u SKC.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Laguna je polako povećavala cenu knjiga po principu žabe koju kuvate tako što joj postepeno povećacate temperaturu vode. Izdanja su im u proseku oko 1000 dinara, međutim, kvalitet papira i poveza je blago rečeno skandalozan (knjiga koju sam želeo da kupim izgledala mi je kao ukoričena fotokopija) a nekada su i prevodi najblaže rečeno čudni (neke rečenice podsećaju više na hrvatski nego na srpski jezik). Nedostatak konkurencije ili potencijalni dogovor između izdavača dozvoljava im takvo ponašanje.
  S druge strane, uzimajući u obzir hronični nedostatak novca kod naših građana kao i činjenicu da se jako malo čita onda su ovakve manifestacije odlične i trebalo bi da ih bude više tokom godine.
   (ArtuDitu, 17. jun 2019 00:53)

  # Link komentara

 2. Koristim već drugi put Noć knjiga, ali ne tako što odlazim u knjižaru, nego kupujem na internetu. Sad polje mog interesovanja su strane knjige jednog određenog govornog područja i znam šta hoću. Naravno da ne nađem to što hoću ali ponešto da. Sad, ukucajte naslov knjige, ima ih u raznim izdanjima, tako da neki paperback košta veoma malo u odnosu na isto izdanje u kvalitetnijem povezu. Ne patim od toga. Iskreno ne bih rekla da je popust značajan, ali kakav takav. Pošto baš često razgledam njihov sajt nisam primetila da su cene bile povećana, pa onda snižene. Isto i u gift programu. Kako god ne mogu da odolim.
  (night owl, 16. jun 2019 13:55)

  # Link komentara

 3. Noc knjige. Kao "noc muzeja". Sta li je sljedece? Noc ... Ne, ne mogu da predvidim, ali neko ce vec smisliti nesto. Domisljat smo mi narod.
  Ovo sa knjigama je cist marketinski potez - prodati i zaraditi, a zna se, zaradu donosi ono sto pise J. B. Alimpic i drugi, slicni joj po rijeci. Po svoj prilici tu je bila samo mrvica onoga za sto bismo mogli reci da je kultura. Ali, neka se prodaje ...
   (Olja, 16. jun 2019 10:05)

  # Link komentara

 4. Bio juce i mogu reci da su popusti cista fatamorgana. Povecali su sve cene pred noc knjiga, da bi nam na te cene davali popuste, na kraju sve dodje na isto. Znaci, dan kao i svaki drugi dan.
   (Nikola, 15. jun 2019 11:28)

  # Link komentara

 5. Dva puta sam bio na sajmu knjiga u Beogradu, a voleo bih nekada tu da obiđem Noć knjige.
  (PeCa, 15. jun 2019 11:17)

  # Link komentara

 6. knjigoljupci?! jelena bačić alimpić, mislim...
  (mladići borovi, devojke jele, 15. jun 2019 10:56)

  # Link komentara