Vudstok - moćan događaj koji nikada nije bio "samo festival"

Ovaj festival muzike i umetnosti se zapravo nije ni održao u Vudstoku. To čak nikada nije ni bio samo festival. Štaviše, i nezvaničnu festivalsku himnu napisala je osoba koja nije nastupala na festivalu. Zar je ovaj događaj bio toliko moćan da je mogao da proguta sve to? NARAVNO DA JESTE!

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. @kimi
  upravo. A da vremeplov,i dan pre usred polja. Sumnjam da bih se ikada vratio.
   (lemy iz ugla čitalaca, 15. maj 2019 12:11)

  # Link komentara

 2. Prva obojena revolucija modernog vremena.
  (dragan, 15. maj 2019 12:06)

  # Link komentara

 3. Iako sam matori panker:), hipi pokret smatram za jednu od najboljih i najlepsih stvari koje je doneo XX vek.
  (Pedja, 14. maj 2019 20:07)
  iako sam matori metalac, slazem se skroz-naskroz :)
   (neutralni felsh, 15. maj 2019 10:39)

  # Link komentara

 4. Suvise radikalan pokret, da bi ga vladajuci prihvatili cak ni kao eventualnu opciju za buducnost. Pa je unisten...Ostale su uspomene, ali bojim se cak neshvatljive za danasnju mladez kojoj je nametnut ,novi put' u svetlu buducnost
   (Desa, 15. maj 2019 09:24)

  # Link komentara

 5. 7$ za kartu za festival. Kud ode ovaj svet...
  (wiener, 15. maj 2019 05:58)

  # Link komentara

 6. Baš danas gledam Jeferson Airplain sa tog nastupa i stvar ,,Somebody to Love",kao da su s druge planete,oni su jednostavno stopljeni sa onim što rade (droga u službi muzike a ne ega)!
   (Arch Enemy, 14. maj 2019 23:04)

  # Link komentara

 7. Meni taj period predivan. Propagirala se ljubav, mir, jednakost...
  @Hajzenberg sedmi
  I meni. Mnogi od tih muzicara su i dalje aktivni (Neil Young: Let's Impeach The President) sa slicnim antiratnim porukama. Nazalost, generacija koja je slusala taj koncert bila je na vlasti, ali ratova (americkih) ima sve vise i vise.
  Zivim u USA, protesti se danas jedva cuju, svi znaju da je druga strana bad a njihova good, da se ustvari zrtvuju da bi pomogli svetu u borbi protiv diktatora... U doba Vudstoka je postojao draft, ako te izvuku moras da ides, ucestvujes u grozotama, mozda i pogines. Danas drafta nema, tehnologija je napredovala pa se manje gine, vlast ti kaze da si ti dobar a oni nevaljali, i onda je najlakse i najpametnij biti (ili se praviti) slep. Ako neko i talasa, vecina patriota ga ucutka kao izdajnika...
  (Pera, 14. maj 2019 20:59)

  # Link komentara

 8. Iako sam matori panker:),
  hipi pokret smatram za
  jednu od najboljih i najlepsih
  stvari koje je doneo XX vek.
  (Pedja, 14. maj 2019 20:07)

  # Link komentara

 9. Kakva je ovo riba na slici....
   (deda, 14. maj 2019 19:42)

  # Link komentara

 10. Legendarno i neponovljivo!
  Kada bih imao vremeplov i samo 1 mesto da mogu da posetim, to bi bio Woodstock i ta era 70ih u sustini.
  Ovo nije bio samo festival, ovo je bilo nesto sto se pamti ceo zivot.
  Jos nisam procitao na netu komentar nekog ko je bio tamo, a da je rekao/la da je bilo sranje... bezobzirno dal je ta osoba tada imala 40 ,25,12 godina..
  Kakav je blam ovo sto zele da urade ove godine na godisnjicu .. ja sam se taman ponadao da ce biti samo rock old school, mozda i neki koji su bili tada svirali , kada ono...
  Samo jos jedna potvrda da je Woodstock neponovljiv, jer to nije samo festival i muzika, tesko ko to moze danas da razume.
  (kimi, 14. maj 2019 19:21)

  # Link komentara

 11. Imali smo u to vreme priliku samo da čujemo to samo kao neku vest i posle par godina i dokum. film. koji se puštao samo u domu omladine u Bg.
  I zaboravili ste Santanu koje je nastup tamo vinuo među najveće zvezde.
   (Zile, 14. maj 2019 19:21)

  # Link komentara

 12. Obavezno treba posetiti izložbu u Noći Muzeja. Ove godine se navršava 50 godina od Vudstoka i u Americi se priprema velika centralna proslava. Čitav "kontrakulturni" pokret tog vremena je po kvalitetu bio i ostao neprevaziđen, čak i kao politički fenomen, a ne samo muzički ili kulturni. Pogotovo su danas, u ofanzivi krajnje desnih konzervativnih snaga u celom svetu tadašnji ideali lične slobode, jednakosti, socijalne pravde i mirnog rešavanja sukoba skoro nedostižni civilizacijski domet. Izložena decenijskoj žestokoj i lažnoj desničarskoj propagandi o "drogama i razvratu" većina mladih danas ustvari i ne zna prave političke i kulturne osnove hipi i kontrakulturnog pokreta, ali o njegovom ogromnom značaju i uticaju najbolje govori čak 50 godina aktuelnosti. Kao primer evo te čuvene "himne" Džoni Mičel.
  (Pera, 14. maj 2019 19:17)

  # Link komentara

 13. Meni taj period predivan. Propagirala se ljubav, mir, jednakost. A danas je sve u sponzorstvu, novcu i ko ima najnoviji iphone. Ali ok proći će i ovaj tehnološki hajp, nadam se.
   (Hajzenberg sedmi, 14. maj 2019 18:13)

  # Link komentara

 14. Zapadni festival / proslava rasturanja porodice kao osnovne ćelije društva kod ljudske vrste, posledice se vide na nezadovoljnom pojedincu i njegovom potomstvu koje je osuđeno na iste greške.
   (TNN, 14. maj 2019 16:04)

  # Link komentara