Četvrtak, 14.03.2019.

11:25

Biković: Putin mi je rekao da je učestvovao u zauzimanju aerodroma Slatina

Izvor: Nedeljnik

Bikoviæ: Putin mi je rekao da je uèestvovao u zauzimanju aerodroma Slatina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 5 godina

Zar Vi Albanci nemate neki svoj sajt? Zašto komentarišete članke na Srpskim sajtovima? Da nije kosova republjik propala pa nemate pametnijeg posla?

milorad

pre 5 godina

Dajte vise te lozane sa Rusima. DA JE Rusiji stalo do Srbije, poslali bi na Kosovo jedno 1000 vojnika, na sta imaju prava po svim dogovorima koji jos vaze. I te price da su nas Rusi oslobodili u II svetskom ratu su tacne, ali samo delimicno. Rusi su imali dogovr sa Hitlerom o nenapadanju. To sto su bili geografski blizi od Amera i zapadnih trupa, je jedini razlog zasto su prvi usli. Sve zemlje koje su "oslobodili" tad, slave danas dan kada su izbegli rusku cizmu. Jedino Srbija sanja da bude pod Rusijom.

Biće bolje

pre 5 godina

I danas ne daj bože da krene NATO na nas bili bi sami i nažaloat bez ikoga. Rusi bi mogli da pomognu kao što danas pomažu Siriji, nažalost velike civilne žrtve i razaranja bili bi neminovni. Ono što se desilo na aerodromu Slatina bio je međunarodni incident, Vesli Klark je hteo da interveniše i time izazove potencijalni sukob ali verujem da se nebi ništa bitno desilo. Veliki se nikad neće zameriti stradaju mali i nemoćni.

opala

pre 5 godina

Čudno me je pogledao. Posle sam tek shvatio da je imao na umu samu akciju na aerodromu Slatina, a ja sam mislio da se njegove reči odnose na to da je podržao film", 

Da, da... Odbranili nas Rusi samo tako. Jedina istina za koju javnost zna je ta da su Rusi posle bombardovanja dosli ovde i kupili NIS za tepsiju ribe. A sad ti Bikovicu prosvetli nas sa ruskim akcijama i odbranama.

Ana

pre 5 godina

Kain je ubio Avelja zbog zavisti!!!Osnovna osobina srpskog naroda danas. Ne prasta uspeh. Strasni komentari. Strasni ljudi...uzas...nama ne treba neprijatelj!

ратник за тастатуром

pre 5 godina

Биковићу, ако Русија настави да нас штити и брани бојим се да ћемо и Војводину да изгубимо. Спусти се мало на земљу и узми прво нешто прочитај, не залећи се.

UnknownUser

pre 5 godina

A verovatno ti nije ispričao da je i pobegao čim su mu zapretili. 
Rusi su jaki samo na rečima.
(Lebriti, 14. mart 2019 11:49)

Vidim, povukli su se i iz Sirije, Gruzije, Krima, istoka Ukrajine, bas su onako sturu uhvatili glavom bez obzira. ;-) Rusija 1999 i danas nije ista Rusija. Rusija je 1996-1997 bila u bankrotu, a povukla se sa Kosova jer im je zapad obecao investicije i spas za privredu, sto se i desilo nakon toga. Rusija se vise nikad nece povuci ni milimetar!

Фрфљави

pre 5 godina

Овог глумца сам јако готивио. Ал јако. Ал када сам видео ордење, сликовање, љубљење са АВ, Путином, Русољубље па сада и ов8...постао је баш обичан човек из масе. Шта ради један глумац са тако великим председником једне велике земље?

zz

pre 5 godina

O al drma Rusofobija ovde.. Kažu propagandni film.. Pa onda vam je 90% filmova iz Holivuda propaganda pa ne vidim da kmečite tako.. Još će ispasti da su Ameri dobri što su nam bacali taj uranijum na glavu, a Rusi loši jer nas nisu dovoljno branili.. Nikad mi neće biti jasan taj princip..
A ako se zanemare i Rusi i Ameri, najgore je što sami sebe najviše mrzimo i štete činimo..

Hm

pre 5 godina

Samo jedno znam, jadan je ovaj svet kad Putin umre i hijene sa Zapada stave šape na Rusiju i njene resurse. Mučno je bilo 90-tih gledati šta se dešava i nama i Rusiji pod pijanim Jeljcinom i gubernatorima koji rade šta hoće po celoj zemlji. A i da nam Rusi više nikada ne pomognu, uvek se setite 2 velike činjenice - da nije bilo ulaska carske Rusije u WW1 (čime su "uvukli" u rat i Francuze uzajamnim sporazumom) i kasnije još jednog važnog za nas ultimatuma cara saveznicima da prevezu brodovima polumrtve Srbe na Krf, nas bi Germani, Bugari i Arnauti ubrzo istrebili. I setite se ko je oslobodio Bgd i Srbiju u WW2. Partizani nisu imali snage ni opreme da pobede i tako oslabljene Nemce koji su se ubrzano pakovali i bežali kući. A što se tiče Kosova, Putin je došao na već zatečeno stanje. Da je on bio 99. nisam siguran da bi NATO tek tako krenuo na nas, da se junači čak 19 država gađajući stotinama aviona sa 11.000m visine i brodovima iz Jadrana jednu malu i ponositu zemlju. I to kasetnim bombama i uranijumom. Prave junačine. Gde god da su krenuli u direktan sukob, dobili su po labrnji. A Šiptari znaju kako su prošli u frontalnim napadima, zajedno sa plaćenicima koji su ih obučavali. O tome snimite film, da se oda počast deci od 19 god. koja je branila Srbiju ko Leonida i njegovih 300.

daki

pre 5 godina

Ne lupajte gluposti . Rusi nisu pobegli sa aerodroma. Djindjic je rekao da njihovo prisustvo vise nije bilo potrebno tj da je Nato garant mira i oni se pokupise i odose .
(pamtimo, 14. mart 2019 13:31)

Ti lupaš gluposti! Rusi su se sa aerodroma povukli 1999.g. par mjeseci nakon što su zauzeli aerodrom. Đinđić postaje premijer 2001.g.

da i ja nešto kažem...

pre 5 godina

... eto nas ovakvi kakvi smo... sve znamo i opet radimo isto... staviti prst na čelo bukvalno ne boli a može da pomogne!

Djuro

pre 5 godina

@ Sad će Vučić da izvrši desant na Nikolu Teslu zajedno sa Vulinom koji je sad vojno osposobljen!
(djoka, 14. mart 2019 13:48)






hahaha!! A NVO bojovnici bez prigovora savjesti, zajedno sa petom kolonom u odbrani zauzetog aerodroma!!
Kakav bi to okršaj bio! :))))

slovak

pre 5 godina

@rada opste poznata cinjenica je da rusi, koji su dosli iz bosne, nisu mogli da dopreme pojacanje i ucvrste svoje pozicije jer njihovim avionima nije data dozvola za prelet preko NATO zemalja.

Benny Hill

pre 5 godina

kakva propaganda...uzeli aerport Slatina pa ga predali posle englezima posle 48 sata...isti su kao amerikanci filmovi o Vietnamu...pa Rambo... sve su propaganda

оће то

pre 5 godina

@ NATO je tražio od Rusa da uđu na aerodrom jer je postojala opasnost da ga vojska neće predati bez borbe, iako je potpisan sporazum u Kumanovu. Da bi izbegli krvoproliće Rusi su ušli da bi izvršili mirnu tranziciju. Naravno, naša propaganda je to predstavila kao da su došli da nas štite, a nesrećni narod poverovao u to. Kada je posao bio gotov, okrenuli se i otišli.
(Millennium, 14. mart 2019 13:49) А зашто би наша Војска бранила само аеродром, а све је претходно повучено с Косова? Мислим која би била сврха једне такве одбране аеродрома и докле би она уопште могла да траје? Налупетао си се опасно.

obican posmatac

pre 5 godina

A da li ti je rekao i da je on kao "veliki prijatelj Srbine" doneo odluku da se vojska povuce 08.05.2003...i da svoju "braću" proda za sitne pare...

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

(SchOne, 14. mart 2019 12:52)

Hoćeš da kažeš da tvoj otac koji je bio tamo zna bolje od Bikovića koji je tada imao 4-5 godina... Njemu Putin lično pričao...

braka

pre 5 godina

Jesu rusi došli iz Bosne i zauzeli aerodrom. Trenalo je da dolete dve eskadrile sa kompletnom opremom, PVO i ostalo. Medjutim Amerikanci su napravili ogroman pritisak na okolne zemlje da ne dozvole prelet aviona, naročito je pritisak bio jak na Madjare.

Amerikanci su snimili dokumentarni film o ovome, potrkrepljen sa mnogim relevantnim detaljima.

Djordje Stanojevic

pre 5 godina

Zauzeli Slatinu? Od koga? Mislis dosli kad su ih zvali i otisli kad su ih oterali? Ja ne znam jel ovaj glumi ili je ispran kao farmerke, mozda sve ovo da bi dobio rusko drzavljanstvo?

D

pre 5 godina

Najnormalniji je bio u onoj Pavicevoj seriji kad je bio mali...ovo sto je stariji, vise nema pojma gde udara...verovatno ce sve vise da iritira

Kiza

pre 5 godina

Pa, nece biti bas tako. Da obavestim doticnog da je Putin dao naredbu o povlacenju Rusa sa aerodroma. Sada se vidi kakva je to greska bila, ali sada je kasno za sve.

nebitan srbin

pre 5 godina

jel ti reko da su se povukli kao znas vec. jel ti reko da ce nas i dalje tako braniti i u buducnosti. koje kude nema nama spasa kad nas oni brane. od kad je sveta i veka. ne treba se na njih oslanjati.

Lale

pre 5 godina

A što nereče zašto su se Rusi povukli, kad su već prvi stigli na Slatinu 1999.g? Šta to tad bi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rada, 14. mart 2019 13:55)

Verovatno si mlada rada ali i tad je bilo price da je sklopljen dogovor izmedju Amera i Rusa.

Pazi sad, oni se nesto dogovore i 6 meseci kasnije Boris predaje poziciju na potpuno diktatorski nacin Putinu (bez demokratskih izbora predsednik postaje neko koga niko nije birao), a na zapadu tisina. Niko da zucne ej.

Sta li su dogovorili? Da li je Putin zaboravio?

Izglesa da nije.

Ivan

pre 5 godina

Ne lupajte gluposti . Rusi nisu pobegli sa aerodroma. Djindjic je rekao da njihovo prisustvo vise nije bilo potrebno tj da je Nato garant mira i oni se pokupise i odose .
(pamtimo, 14. mart 2019 13:31)

Kako te nije sramota? Em to nikad nije rekao em je Djindjic je ubijen marta 2003 godine. Rusi su otisli u avgustu 2003. To sto pricas je tipicna udbaska matrica kako je trazio bombardovanje a nije, kako je izdajnik a bio najveci patriota ove zemlje poslednjih 50 godina, kako je krimos a bio im nocna mora itd. Sram te bilo da te sram bilo!

Douglas Bader

pre 5 godina

NATO je tražio od Rusa da uđu na aerodrom jer je postojala opasnost da ga vojska neće predati bez borbe, iako je potpisan sporazum u Kumanovu. Da bi izbegli krvoproliće Rusi su ušli da bi izvršili mirnu tranziciju. Naravno, naša propaganda je to predstavila kao da su došli da nas štite, a nesrećni narod poverovao u to. Kada je posao bio gotov, okrenuli se i otišli. (Millennium, 14. mart 2019 13:49)

Samo zbog pluseva koje si dobio... Ovo nije istina.

b

pre 5 godina

Koliko sam ja čuo, Rusi bi ostali, ali im je trebalo pojačanje iz Rusije, koje nije stiglo jer su NATO zemlje okolo zabranile prelet transportnog aviona do Kosova.

Sale Cakija

pre 5 godina

e koliko jadnog sveta. pustite decka da zivi. vi ste ljubomorni ratnici jaki na tastaturi. i jos su tu i nato jadnici koji napadaju ruse i putina u svakom kontekstu, za pare. kad se jednom oslobodi srbija iz ove okupacije bezacete vi odavde ko nemci ja vam kazem.

Marko Boltužić

pre 5 godina

Miloše,

Simpa si momak ali nemoj da preteruješ.

Ako ne preteruješ ti, onda taj koji te savetuje neka se zaustavi sa samopromocijom koja je glupa, jako glupa.

Tuzlak

pre 5 godina

U okrilju noci, konvoj od nekoliko borbenih vozila ruskog kontigenta smjestenom u bazi Ugljevik se prebacilo iz BiH na pristinski aerodrome. Toliko su bili u zurbi, tih nekoliko desetina vojnika, koji su do tada imali svoj podsektor u okviru americkog sektora u SFOR-u, da su zaboravili da ponesu dovoljno hrane za boravak na aerodromu. Kada su NATO snage pod komandom britanskog generala Dzeksona usli na Kosovo i dosli do Pristine i aerodrome, Rusi su jedva imali hrane. General Dzekson je izdao naredjenje da ih NATO snabdjeva obrocima. Kasnije je jedan ruski bataljon dobio svoj podsektor u Kosovskoj Kamenici gdje su ostali sve do 2003 kada je Putin naredio povlacenje kontigenta jer je posao bio obavljen na Kosovu, barem sto se tice ruske strane. Sve do 2003 godine, ruska vojna vozila i dalje su imala natpis SFOR umjesto KFOR.

drvobradi

pre 5 godina

@pamtimo
Koliko se secam, Rusi nisu imali para da placaju boravak trupa na Kosovu. Manje vise su besciljno boravili tamo, a bili su u sastavu KFOR-a. Inace odnosi Zapada i Rusije su u tom periodu bili vise nego ok. Nazalost, Srbija je jadna zemlja koja nema digitalnu arhivu dostupnu na netu (pamcenje imamo kao amebe) pa jedini link koji sam pronasao je ovaj https://www.blic.rs/vesti/politika/rusi-odlaze/j25lmny

boris

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao od hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.
(SchOne, 14. mart 2019 12:52)
@SchOne
Tvoj komentar je delom neistinit i to vezano za kontrolu i zauzece albanaca aerodromom ili nisi zapamtio dobro pricu.
Sto se tice Bikovica ne znam zasto se petlja u temu koja je za Srbe jako bolna a pogotovo to sa dolaskom Rusa koje smo gledali kao jedini spas, dosli jedno vece i posle pobegli, ostavili Srbe i Srbiju na cedilu, tako smo mi svi to shvatili. Tema nije za film nikako, bar za Srbe.

Lune

pre 5 godina

Bolje što su nas oni bombardovali nego što nam ovi nisu pomogli, je l' tako braćo Srbi? Ja sam tako skontao ne samo komentara za ovaj već i ostale tekstove vezane za odnose zapad-Rusija.

vodonosa

pre 5 godina

Bikoviću,nemoj više molim te.Znam da moras,al jadno je to.Mnogo su te naložili a ti poverovao da si postao faca.Nisi brate,nema tu štofa.

Džoni

pre 5 godina

Kada je bilo jasno da snage UN(čitaj NATO) ulaze na Kosovo i da se naša vojska i policija povlače onda je dogovoreno sa Rusima da im se obezbedi koridor i da se bataljon koji je bio stacioniran u BIH (RS) prebaci pod velom tajnosti na Slatinu. Rusi su umesto SFOR na svojim vozilima napisali KFOR i u pratnji naše policije stigli prvi na aerodrom. Po dolasku Britanaca(NATO) došlo je do čarki i čak je Britanski oficir imao naređenja od komande da nasilno zauzme aerodrom ali se on oglušio o naredbu i sve se mirno završilo. Jedina nepoznanica je zašto su Rusi imali imperativ zauzimanja aerodroma kada su se nedugo posle toga povukli sa celog Kosova? Mnogo je špekulacija zašto je to tako urađeno ali do danas nije poznat pravi razlog iako je tada aerodrom Slatina bio naš najmoderniji vojni aerodrom sa podzemnim delom za smeštaj aviona i vojne tehnike sa koga je prilikom povlačenja naših snaga poletelo 11 migova 21 u besprekornoj formaciji i pored konstantnog bombardovanja svih 78 dana i noći.

Neko iz mase

pre 5 godina

"Nisam sigurna o čemu se radi: da li je njemu toliko ispran mozak, ili on misli da smo mi bez mozga?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (J., 14. mart 2019 14:10)"

Ovo drugo. I po poslednjim rezultatima anketa 55% stanovništva je u toj grupi.

DAVOR

pre 5 godina

A ruski nosac aviona koji je isplovio jos 1999g. iz Sevastopolja vec 20 godina plovi svetskim morma da nam stigne u pomoc.Zli Frncuzi i Britanci jesu kalkulisali ali su ipak nihove ladje te 1915g. stigle do Soluna kada je Srbija nestajala u svakom smislu. Ruski pohod na Aerodrom Slatina sveo se samo na popagandnu vojnu pardu kroz Srbiju obasipan cvecem i nadom, tada raspamecenog naroda uz mnogo sljivovice. Nego kada bi Bikovic snimio neki film o petokolonasima i propagandi. Mislim da je u toj temi mnogo strucniji.

Милан

pre 5 godina

Руси су нас прешли око Косова, Милошевић је пристао на капитулацију јер ће уз НАТО ући и Руси па је та коска пуштена народу, као ето није НАТО, него УН трупе. Руси, када су схватили колико их то кошта, побегли главом без обзира, за Косово их савршено боли уво. Цела забуна, која траје и данас, настала је зато што људима није речена истина, а то је да је рат завршен потпуном капитулацијом, у Куманову је потписан технички споразум, како ће ВЈ да напусти Косово, а на који начин победник НАТО да уђе, да не би дошло до контакта две војксе и опасних последица, све остало је било потпишите овде наше услове и губите се одавде. Што пре схватимо, биће нам лакше

sibke

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao od hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.
(SchOne, 14. mart 2019 12:52

kako su ga albanci zauzeli,a po prekidu neprijateljstva odatle poleteli 12 aviona mig 21?

KaraMile

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao odv hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.
... lično sam dočekao ruje kada su tog maglovitog jutra uleteli kao furije neobeleženim kamionima, njih pedesetak, na aerodrom... niko nije znao da dolaze osim naravno komadanta... tako da to što pričaš je totalna glupost...

Millennium

pre 5 godina

NATO je tražio od Rusa da uđu na aerodrom jer je postojala opasnost da ga vojska neće predati bez borbe, iako je potpisan sporazum u Kumanovu. Da bi izbegli krvoproliće Rusi su ušli da bi izvršili mirnu tranziciju. Naravno, naša propaganda je to predstavila kao da su došli da nas štite, a nesrećni narod poverovao u to. Kada je posao bio gotov, okrenuli se i otišli.

novi svetski poredak poslednja epizoda

pre 5 godina

doci ce oni uskoro opet, ali ovoga puta da ostanu... a nato ce da se povuce bez ispaljenog metka, a siptari ce ih docekati sa cvecem kao i sve osvajace kroz istoriju!

pamtimo

pre 5 godina

Ne lupajte gluposti . Rusi nisu pobegli sa aerodroma. Djindjic je rekao da njihovo prisustvo vise nije bilo potrebno tj da je Nato garant mira i oni se pokupise i odose .

DJ Ape

pre 5 godina

Koja cirkusijada, hahaha... Zauzeli ga i pokupili se posle nekoliko dana kao da ništa nije bilo. O čemu će tačno da bude film?! Sačuvaj Bože i sakloni...

SchOne

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao od hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.

SchOne

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao od hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.

Millennium

pre 5 godina

NATO je tražio od Rusa da uđu na aerodrom jer je postojala opasnost da ga vojska neće predati bez borbe, iako je potpisan sporazum u Kumanovu. Da bi izbegli krvoproliće Rusi su ušli da bi izvršili mirnu tranziciju. Naravno, naša propaganda je to predstavila kao da su došli da nas štite, a nesrećni narod poverovao u to. Kada je posao bio gotov, okrenuli se i otišli.

DJ Ape

pre 5 godina

Koja cirkusijada, hahaha... Zauzeli ga i pokupili se posle nekoliko dana kao da ništa nije bilo. O čemu će tačno da bude film?! Sačuvaj Bože i sakloni...

KaraMile

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao odv hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.
... lično sam dočekao ruje kada su tog maglovitog jutra uleteli kao furije neobeleženim kamionima, njih pedesetak, na aerodrom... niko nije znao da dolaze osim naravno komadanta... tako da to što pričaš je totalna glupost...

Ivan

pre 5 godina

Ne lupajte gluposti . Rusi nisu pobegli sa aerodroma. Djindjic je rekao da njihovo prisustvo vise nije bilo potrebno tj da je Nato garant mira i oni se pokupise i odose .
(pamtimo, 14. mart 2019 13:31)

Kako te nije sramota? Em to nikad nije rekao em je Djindjic je ubijen marta 2003 godine. Rusi su otisli u avgustu 2003. To sto pricas je tipicna udbaska matrica kako je trazio bombardovanje a nije, kako je izdajnik a bio najveci patriota ove zemlje poslednjih 50 godina, kako je krimos a bio im nocna mora itd. Sram te bilo da te sram bilo!

pamtimo

pre 5 godina

Ne lupajte gluposti . Rusi nisu pobegli sa aerodroma. Djindjic je rekao da njihovo prisustvo vise nije bilo potrebno tj da je Nato garant mira i oni se pokupise i odose .

opala

pre 5 godina

Čudno me je pogledao. Posle sam tek shvatio da je imao na umu samu akciju na aerodromu Slatina, a ja sam mislio da se njegove reči odnose na to da je podržao film", 

Da, da... Odbranili nas Rusi samo tako. Jedina istina za koju javnost zna je ta da su Rusi posle bombardovanja dosli ovde i kupili NIS za tepsiju ribe. A sad ti Bikovicu prosvetli nas sa ruskim akcijama i odbranama.

vodonosa

pre 5 godina

Bikoviću,nemoj više molim te.Znam da moras,al jadno je to.Mnogo su te naložili a ti poverovao da si postao faca.Nisi brate,nema tu štofa.

D

pre 5 godina

Najnormalniji je bio u onoj Pavicevoj seriji kad je bio mali...ovo sto je stariji, vise nema pojma gde udara...verovatno ce sve vise da iritira

Djordje Stanojevic

pre 5 godina

Zauzeli Slatinu? Od koga? Mislis dosli kad su ih zvali i otisli kad su ih oterali? Ja ne znam jel ovaj glumi ili je ispran kao farmerke, mozda sve ovo da bi dobio rusko drzavljanstvo?

Hm

pre 5 godina

Samo jedno znam, jadan je ovaj svet kad Putin umre i hijene sa Zapada stave šape na Rusiju i njene resurse. Mučno je bilo 90-tih gledati šta se dešava i nama i Rusiji pod pijanim Jeljcinom i gubernatorima koji rade šta hoće po celoj zemlji. A i da nam Rusi više nikada ne pomognu, uvek se setite 2 velike činjenice - da nije bilo ulaska carske Rusije u WW1 (čime su "uvukli" u rat i Francuze uzajamnim sporazumom) i kasnije još jednog važnog za nas ultimatuma cara saveznicima da prevezu brodovima polumrtve Srbe na Krf, nas bi Germani, Bugari i Arnauti ubrzo istrebili. I setite se ko je oslobodio Bgd i Srbiju u WW2. Partizani nisu imali snage ni opreme da pobede i tako oslabljene Nemce koji su se ubrzano pakovali i bežali kući. A što se tiče Kosova, Putin je došao na već zatečeno stanje. Da je on bio 99. nisam siguran da bi NATO tek tako krenuo na nas, da se junači čak 19 država gađajući stotinama aviona sa 11.000m visine i brodovima iz Jadrana jednu malu i ponositu zemlju. I to kasetnim bombama i uranijumom. Prave junačine. Gde god da su krenuli u direktan sukob, dobili su po labrnji. A Šiptari znaju kako su prošli u frontalnim napadima, zajedno sa plaćenicima koji su ih obučavali. O tome snimite film, da se oda počast deci od 19 god. koja je branila Srbiju ko Leonida i njegovih 300.

Neko iz mase

pre 5 godina

"Nisam sigurna o čemu se radi: da li je njemu toliko ispran mozak, ili on misli da smo mi bez mozga?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (J., 14. mart 2019 14:10)"

Ovo drugo. I po poslednjim rezultatima anketa 55% stanovništva je u toj grupi.

novi svetski poredak poslednja epizoda

pre 5 godina

doci ce oni uskoro opet, ali ovoga puta da ostanu... a nato ce da se povuce bez ispaljenog metka, a siptari ce ih docekati sa cvecem kao i sve osvajace kroz istoriju!

daki

pre 5 godina

Ne lupajte gluposti . Rusi nisu pobegli sa aerodroma. Djindjic je rekao da njihovo prisustvo vise nije bilo potrebno tj da je Nato garant mira i oni se pokupise i odose .
(pamtimo, 14. mart 2019 13:31)

Ti lupaš gluposti! Rusi su se sa aerodroma povukli 1999.g. par mjeseci nakon što su zauzeli aerodrom. Đinđić postaje premijer 2001.g.

Marko Boltužić

pre 5 godina

Miloše,

Simpa si momak ali nemoj da preteruješ.

Ako ne preteruješ ti, onda taj koji te savetuje neka se zaustavi sa samopromocijom koja je glupa, jako glupa.

ратник за тастатуром

pre 5 godina

Биковићу, ако Русија настави да нас штити и брани бојим се да ћемо и Војводину да изгубимо. Спусти се мало на земљу и узми прво нешто прочитај, не залећи се.

Kiza

pre 5 godina

Pa, nece biti bas tako. Da obavestim doticnog da je Putin dao naredbu o povlacenju Rusa sa aerodroma. Sada se vidi kakva je to greska bila, ali sada je kasno za sve.

zz

pre 5 godina

O al drma Rusofobija ovde.. Kažu propagandni film.. Pa onda vam je 90% filmova iz Holivuda propaganda pa ne vidim da kmečite tako.. Još će ispasti da su Ameri dobri što su nam bacali taj uranijum na glavu, a Rusi loši jer nas nisu dovoljno branili.. Nikad mi neće biti jasan taj princip..
A ako se zanemare i Rusi i Ameri, najgore je što sami sebe najviše mrzimo i štete činimo..

nebitan srbin

pre 5 godina

jel ti reko da su se povukli kao znas vec. jel ti reko da ce nas i dalje tako braniti i u buducnosti. koje kude nema nama spasa kad nas oni brane. od kad je sveta i veka. ne treba se na njih oslanjati.

Фрфљави

pre 5 godina

Овог глумца сам јако готивио. Ал јако. Ал када сам видео ордење, сликовање, љубљење са АВ, Путином, Русољубље па сада и ов8...постао је баш обичан човек из масе. Шта ради један глумац са тако великим председником једне велике земље?

Ana

pre 5 godina

Kain je ubio Avelja zbog zavisti!!!Osnovna osobina srpskog naroda danas. Ne prasta uspeh. Strasni komentari. Strasni ljudi...uzas...nama ne treba neprijatelj!

realno

pre 5 godina

Zar Vi Albanci nemate neki svoj sajt? Zašto komentarišete članke na Srpskim sajtovima? Da nije kosova republjik propala pa nemate pametnijeg posla?

Lale

pre 5 godina

A što nereče zašto su se Rusi povukli, kad su već prvi stigli na Slatinu 1999.g? Šta to tad bi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rada, 14. mart 2019 13:55)

Verovatno si mlada rada ali i tad je bilo price da je sklopljen dogovor izmedju Amera i Rusa.

Pazi sad, oni se nesto dogovore i 6 meseci kasnije Boris predaje poziciju na potpuno diktatorski nacin Putinu (bez demokratskih izbora predsednik postaje neko koga niko nije birao), a na zapadu tisina. Niko da zucne ej.

Sta li su dogovorili? Da li je Putin zaboravio?

Izglesa da nije.

Douglas Bader

pre 5 godina

NATO je tražio od Rusa da uđu na aerodrom jer je postojala opasnost da ga vojska neće predati bez borbe, iako je potpisan sporazum u Kumanovu. Da bi izbegli krvoproliće Rusi su ušli da bi izvršili mirnu tranziciju. Naravno, naša propaganda je to predstavila kao da su došli da nas štite, a nesrećni narod poverovao u to. Kada je posao bio gotov, okrenuli se i otišli. (Millennium, 14. mart 2019 13:49)

Samo zbog pluseva koje si dobio... Ovo nije istina.

UnknownUser

pre 5 godina

A verovatno ti nije ispričao da je i pobegao čim su mu zapretili. 
Rusi su jaki samo na rečima.
(Lebriti, 14. mart 2019 11:49)

Vidim, povukli su se i iz Sirije, Gruzije, Krima, istoka Ukrajine, bas su onako sturu uhvatili glavom bez obzira. ;-) Rusija 1999 i danas nije ista Rusija. Rusija je 1996-1997 bila u bankrotu, a povukla se sa Kosova jer im je zapad obecao investicije i spas za privredu, sto se i desilo nakon toga. Rusija se vise nikad nece povuci ni milimetar!

Lune

pre 5 godina

Bolje što su nas oni bombardovali nego što nam ovi nisu pomogli, je l' tako braćo Srbi? Ja sam tako skontao ne samo komentara za ovaj već i ostale tekstove vezane za odnose zapad-Rusija.

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

(SchOne, 14. mart 2019 12:52)

Hoćeš da kažeš da tvoj otac koji je bio tamo zna bolje od Bikovića koji je tada imao 4-5 godina... Njemu Putin lično pričao...

Sale Cakija

pre 5 godina

e koliko jadnog sveta. pustite decka da zivi. vi ste ljubomorni ratnici jaki na tastaturi. i jos su tu i nato jadnici koji napadaju ruse i putina u svakom kontekstu, za pare. kad se jednom oslobodi srbija iz ove okupacije bezacete vi odavde ko nemci ja vam kazem.

оће то

pre 5 godina

@ NATO je tražio od Rusa da uđu na aerodrom jer je postojala opasnost da ga vojska neće predati bez borbe, iako je potpisan sporazum u Kumanovu. Da bi izbegli krvoproliće Rusi su ušli da bi izvršili mirnu tranziciju. Naravno, naša propaganda je to predstavila kao da su došli da nas štite, a nesrećni narod poverovao u to. Kada je posao bio gotov, okrenuli se i otišli.
(Millennium, 14. mart 2019 13:49) А зашто би наша Војска бранила само аеродром, а све је претходно повучено с Косова? Мислим која би била сврха једне такве одбране аеродрома и докле би она уопште могла да траје? Налупетао си се опасно.

milorad

pre 5 godina

Dajte vise te lozane sa Rusima. DA JE Rusiji stalo do Srbije, poslali bi na Kosovo jedno 1000 vojnika, na sta imaju prava po svim dogovorima koji jos vaze. I te price da su nas Rusi oslobodili u II svetskom ratu su tacne, ali samo delimicno. Rusi su imali dogovr sa Hitlerom o nenapadanju. To sto su bili geografski blizi od Amera i zapadnih trupa, je jedini razlog zasto su prvi usli. Sve zemlje koje su "oslobodili" tad, slave danas dan kada su izbegli rusku cizmu. Jedino Srbija sanja da bude pod Rusijom.

b

pre 5 godina

Koliko sam ja čuo, Rusi bi ostali, ali im je trebalo pojačanje iz Rusije, koje nije stiglo jer su NATO zemlje okolo zabranile prelet transportnog aviona do Kosova.

Benny Hill

pre 5 godina

kakva propaganda...uzeli aerport Slatina pa ga predali posle englezima posle 48 sata...isti su kao amerikanci filmovi o Vietnamu...pa Rambo... sve su propaganda

obican posmatac

pre 5 godina

A da li ti je rekao i da je on kao "veliki prijatelj Srbine" doneo odluku da se vojska povuce 08.05.2003...i da svoju "braću" proda za sitne pare...

Djuro

pre 5 godina

@ Sad će Vučić da izvrši desant na Nikolu Teslu zajedno sa Vulinom koji je sad vojno osposobljen!
(djoka, 14. mart 2019 13:48)






hahaha!! A NVO bojovnici bez prigovora savjesti, zajedno sa petom kolonom u odbrani zauzetog aerodroma!!
Kakav bi to okršaj bio! :))))

Милан

pre 5 godina

Руси су нас прешли око Косова, Милошевић је пристао на капитулацију јер ће уз НАТО ући и Руси па је та коска пуштена народу, као ето није НАТО, него УН трупе. Руси, када су схватили колико их то кошта, побегли главом без обзира, за Косово их савршено боли уво. Цела забуна, која траје и данас, настала је зато што људима није речена истина, а то је да је рат завршен потпуном капитулацијом, у Куманову је потписан технички споразум, како ће ВЈ да напусти Косово, а на који начин победник НАТО да уђе, да не би дошло до контакта две војксе и опасних последица, све остало је било потпишите овде наше услове и губите се одавде. Што пре схватимо, биће нам лакше

da i ja nešto kažem...

pre 5 godina

... eto nas ovakvi kakvi smo... sve znamo i opet radimo isto... staviti prst na čelo bukvalno ne boli a može da pomogne!

drvobradi

pre 5 godina

@pamtimo
Koliko se secam, Rusi nisu imali para da placaju boravak trupa na Kosovu. Manje vise su besciljno boravili tamo, a bili su u sastavu KFOR-a. Inace odnosi Zapada i Rusije su u tom periodu bili vise nego ok. Nazalost, Srbija je jadna zemlja koja nema digitalnu arhivu dostupnu na netu (pamcenje imamo kao amebe) pa jedini link koji sam pronasao je ovaj https://www.blic.rs/vesti/politika/rusi-odlaze/j25lmny

Tuzlak

pre 5 godina

U okrilju noci, konvoj od nekoliko borbenih vozila ruskog kontigenta smjestenom u bazi Ugljevik se prebacilo iz BiH na pristinski aerodrome. Toliko su bili u zurbi, tih nekoliko desetina vojnika, koji su do tada imali svoj podsektor u okviru americkog sektora u SFOR-u, da su zaboravili da ponesu dovoljno hrane za boravak na aerodromu. Kada su NATO snage pod komandom britanskog generala Dzeksona usli na Kosovo i dosli do Pristine i aerodrome, Rusi su jedva imali hrane. General Dzekson je izdao naredjenje da ih NATO snabdjeva obrocima. Kasnije je jedan ruski bataljon dobio svoj podsektor u Kosovskoj Kamenici gdje su ostali sve do 2003 kada je Putin naredio povlacenje kontigenta jer je posao bio obavljen na Kosovu, barem sto se tice ruske strane. Sve do 2003 godine, ruska vojna vozila i dalje su imala natpis SFOR umjesto KFOR.

boris

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao od hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.
(SchOne, 14. mart 2019 12:52)
@SchOne
Tvoj komentar je delom neistinit i to vezano za kontrolu i zauzece albanaca aerodromom ili nisi zapamtio dobro pricu.
Sto se tice Bikovica ne znam zasto se petlja u temu koja je za Srbe jako bolna a pogotovo to sa dolaskom Rusa koje smo gledali kao jedini spas, dosli jedno vece i posle pobegli, ostavili Srbe i Srbiju na cedilu, tako smo mi svi to shvatili. Tema nije za film nikako, bar za Srbe.

braka

pre 5 godina

Jesu rusi došli iz Bosne i zauzeli aerodrom. Trenalo je da dolete dve eskadrile sa kompletnom opremom, PVO i ostalo. Medjutim Amerikanci su napravili ogroman pritisak na okolne zemlje da ne dozvole prelet aviona, naročito je pritisak bio jak na Madjare.

Amerikanci su snimili dokumentarni film o ovome, potrkrepljen sa mnogim relevantnim detaljima.

Biće bolje

pre 5 godina

I danas ne daj bože da krene NATO na nas bili bi sami i nažaloat bez ikoga. Rusi bi mogli da pomognu kao što danas pomažu Siriji, nažalost velike civilne žrtve i razaranja bili bi neminovni. Ono što se desilo na aerodromu Slatina bio je međunarodni incident, Vesli Klark je hteo da interveniše i time izazove potencijalni sukob ali verujem da se nebi ništa bitno desilo. Veliki se nikad neće zameriti stradaju mali i nemoćni.

DAVOR

pre 5 godina

A ruski nosac aviona koji je isplovio jos 1999g. iz Sevastopolja vec 20 godina plovi svetskim morma da nam stigne u pomoc.Zli Frncuzi i Britanci jesu kalkulisali ali su ipak nihove ladje te 1915g. stigle do Soluna kada je Srbija nestajala u svakom smislu. Ruski pohod na Aerodrom Slatina sveo se samo na popagandnu vojnu pardu kroz Srbiju obasipan cvecem i nadom, tada raspamecenog naroda uz mnogo sljivovice. Nego kada bi Bikovic snimio neki film o petokolonasima i propagandi. Mislim da je u toj temi mnogo strucniji.

sibke

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao od hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.
(SchOne, 14. mart 2019 12:52

kako su ga albanci zauzeli,a po prekidu neprijateljstva odatle poleteli 12 aviona mig 21?

Džoni

pre 5 godina

Kada je bilo jasno da snage UN(čitaj NATO) ulaze na Kosovo i da se naša vojska i policija povlače onda je dogovoreno sa Rusima da im se obezbedi koridor i da se bataljon koji je bio stacioniran u BIH (RS) prebaci pod velom tajnosti na Slatinu. Rusi su umesto SFOR na svojim vozilima napisali KFOR i u pratnji naše policije stigli prvi na aerodrom. Po dolasku Britanaca(NATO) došlo je do čarki i čak je Britanski oficir imao naređenja od komande da nasilno zauzme aerodrom ali se on oglušio o naredbu i sve se mirno završilo. Jedina nepoznanica je zašto su Rusi imali imperativ zauzimanja aerodroma kada su se nedugo posle toga povukli sa celog Kosova? Mnogo je špekulacija zašto je to tako urađeno ali do danas nije poznat pravi razlog iako je tada aerodrom Slatina bio naš najmoderniji vojni aerodrom sa podzemnim delom za smeštaj aviona i vojne tehnike sa koga je prilikom povlačenja naših snaga poletelo 11 migova 21 u besprekornoj formaciji i pored konstantnog bombardovanja svih 78 dana i noći.

slovak

pre 5 godina

@rada opste poznata cinjenica je da rusi, koji su dosli iz bosne, nisu mogli da dopreme pojacanje i ucvrste svoje pozicije jer njihovim avionima nije data dozvola za prelet preko NATO zemalja.

pamtimo

pre 5 godina

Ne lupajte gluposti . Rusi nisu pobegli sa aerodroma. Djindjic je rekao da njihovo prisustvo vise nije bilo potrebno tj da je Nato garant mira i oni se pokupise i odose .

novi svetski poredak poslednja epizoda

pre 5 godina

doci ce oni uskoro opet, ali ovoga puta da ostanu... a nato ce da se povuce bez ispaljenog metka, a siptari ce ih docekati sa cvecem kao i sve osvajace kroz istoriju!

SchOne

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao od hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.

Millennium

pre 5 godina

NATO je tražio od Rusa da uđu na aerodrom jer je postojala opasnost da ga vojska neće predati bez borbe, iako je potpisan sporazum u Kumanovu. Da bi izbegli krvoproliće Rusi su ušli da bi izvršili mirnu tranziciju. Naravno, naša propaganda je to predstavila kao da su došli da nas štite, a nesrećni narod poverovao u to. Kada je posao bio gotov, okrenuli se i otišli.

KaraMile

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao odv hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.
... lično sam dočekao ruje kada su tog maglovitog jutra uleteli kao furije neobeleženim kamionima, njih pedesetak, na aerodrom... niko nije znao da dolaze osim naravno komadanta... tako da to što pričaš je totalna glupost...

UnknownUser

pre 5 godina

A verovatno ti nije ispričao da je i pobegao čim su mu zapretili. 
Rusi su jaki samo na rečima.
(Lebriti, 14. mart 2019 11:49)

Vidim, povukli su se i iz Sirije, Gruzije, Krima, istoka Ukrajine, bas su onako sturu uhvatili glavom bez obzira. ;-) Rusija 1999 i danas nije ista Rusija. Rusija je 1996-1997 bila u bankrotu, a povukla se sa Kosova jer im je zapad obecao investicije i spas za privredu, sto se i desilo nakon toga. Rusija se vise nikad nece povuci ni milimetar!

DJ Ape

pre 5 godina

Koja cirkusijada, hahaha... Zauzeli ga i pokupili se posle nekoliko dana kao da ništa nije bilo. O čemu će tačno da bude film?! Sačuvaj Bože i sakloni...

Sale Cakija

pre 5 godina

e koliko jadnog sveta. pustite decka da zivi. vi ste ljubomorni ratnici jaki na tastaturi. i jos su tu i nato jadnici koji napadaju ruse i putina u svakom kontekstu, za pare. kad se jednom oslobodi srbija iz ove okupacije bezacete vi odavde ko nemci ja vam kazem.

Hm

pre 5 godina

Samo jedno znam, jadan je ovaj svet kad Putin umre i hijene sa Zapada stave šape na Rusiju i njene resurse. Mučno je bilo 90-tih gledati šta se dešava i nama i Rusiji pod pijanim Jeljcinom i gubernatorima koji rade šta hoće po celoj zemlji. A i da nam Rusi više nikada ne pomognu, uvek se setite 2 velike činjenice - da nije bilo ulaska carske Rusije u WW1 (čime su "uvukli" u rat i Francuze uzajamnim sporazumom) i kasnije još jednog važnog za nas ultimatuma cara saveznicima da prevezu brodovima polumrtve Srbe na Krf, nas bi Germani, Bugari i Arnauti ubrzo istrebili. I setite se ko je oslobodio Bgd i Srbiju u WW2. Partizani nisu imali snage ni opreme da pobede i tako oslabljene Nemce koji su se ubrzano pakovali i bežali kući. A što se tiče Kosova, Putin je došao na već zatečeno stanje. Da je on bio 99. nisam siguran da bi NATO tek tako krenuo na nas, da se junači čak 19 država gađajući stotinama aviona sa 11.000m visine i brodovima iz Jadrana jednu malu i ponositu zemlju. I to kasetnim bombama i uranijumom. Prave junačine. Gde god da su krenuli u direktan sukob, dobili su po labrnji. A Šiptari znaju kako su prošli u frontalnim napadima, zajedno sa plaćenicima koji su ih obučavali. O tome snimite film, da se oda počast deci od 19 god. koja je branila Srbiju ko Leonida i njegovih 300.

Lune

pre 5 godina

Bolje što su nas oni bombardovali nego što nam ovi nisu pomogli, je l' tako braćo Srbi? Ja sam tako skontao ne samo komentara za ovaj već i ostale tekstove vezane za odnose zapad-Rusija.

Фрфљави

pre 5 godina

Овог глумца сам јако готивио. Ал јако. Ал када сам видео ордење, сликовање, љубљење са АВ, Путином, Русољубље па сада и ов8...постао је баш обичан човек из масе. Шта ради један глумац са тако великим председником једне велике земље?

Ana

pre 5 godina

Kain je ubio Avelja zbog zavisti!!!Osnovna osobina srpskog naroda danas. Ne prasta uspeh. Strasni komentari. Strasni ljudi...uzas...nama ne treba neprijatelj!

zz

pre 5 godina

O al drma Rusofobija ovde.. Kažu propagandni film.. Pa onda vam je 90% filmova iz Holivuda propaganda pa ne vidim da kmečite tako.. Još će ispasti da su Ameri dobri što su nam bacali taj uranijum na glavu, a Rusi loši jer nas nisu dovoljno branili.. Nikad mi neće biti jasan taj princip..
A ako se zanemare i Rusi i Ameri, najgore je što sami sebe najviše mrzimo i štete činimo..

milorad

pre 5 godina

Dajte vise te lozane sa Rusima. DA JE Rusiji stalo do Srbije, poslali bi na Kosovo jedno 1000 vojnika, na sta imaju prava po svim dogovorima koji jos vaze. I te price da su nas Rusi oslobodili u II svetskom ratu su tacne, ali samo delimicno. Rusi su imali dogovr sa Hitlerom o nenapadanju. To sto su bili geografski blizi od Amera i zapadnih trupa, je jedini razlog zasto su prvi usli. Sve zemlje koje su "oslobodili" tad, slave danas dan kada su izbegli rusku cizmu. Jedino Srbija sanja da bude pod Rusijom.

opala

pre 5 godina

Čudno me je pogledao. Posle sam tek shvatio da je imao na umu samu akciju na aerodromu Slatina, a ja sam mislio da se njegove reči odnose na to da je podržao film", 

Da, da... Odbranili nas Rusi samo tako. Jedina istina za koju javnost zna je ta da su Rusi posle bombardovanja dosli ovde i kupili NIS za tepsiju ribe. A sad ti Bikovicu prosvetli nas sa ruskim akcijama i odbranama.

ратник за тастатуром

pre 5 godina

Биковићу, ако Русија настави да нас штити и брани бојим се да ћемо и Војводину да изгубимо. Спусти се мало на земљу и узми прво нешто прочитај, не залећи се.

b

pre 5 godina

Koliko sam ja čuo, Rusi bi ostali, ali im je trebalo pojačanje iz Rusije, koje nije stiglo jer su NATO zemlje okolo zabranile prelet transportnog aviona do Kosova.

Kiza

pre 5 godina

Pa, nece biti bas tako. Da obavestim doticnog da je Putin dao naredbu o povlacenju Rusa sa aerodroma. Sada se vidi kakva je to greska bila, ali sada je kasno za sve.

Djordje Stanojevic

pre 5 godina

Zauzeli Slatinu? Od koga? Mislis dosli kad su ih zvali i otisli kad su ih oterali? Ja ne znam jel ovaj glumi ili je ispran kao farmerke, mozda sve ovo da bi dobio rusko drzavljanstvo?

D

pre 5 godina

Najnormalniji je bio u onoj Pavicevoj seriji kad je bio mali...ovo sto je stariji, vise nema pojma gde udara...verovatno ce sve vise da iritira

Ivan

pre 5 godina

Ne lupajte gluposti . Rusi nisu pobegli sa aerodroma. Djindjic je rekao da njihovo prisustvo vise nije bilo potrebno tj da je Nato garant mira i oni se pokupise i odose .
(pamtimo, 14. mart 2019 13:31)

Kako te nije sramota? Em to nikad nije rekao em je Djindjic je ubijen marta 2003 godine. Rusi su otisli u avgustu 2003. To sto pricas je tipicna udbaska matrica kako je trazio bombardovanje a nije, kako je izdajnik a bio najveci patriota ove zemlje poslednjih 50 godina, kako je krimos a bio im nocna mora itd. Sram te bilo da te sram bilo!

Douglas Bader

pre 5 godina

NATO je tražio od Rusa da uđu na aerodrom jer je postojala opasnost da ga vojska neće predati bez borbe, iako je potpisan sporazum u Kumanovu. Da bi izbegli krvoproliće Rusi su ušli da bi izvršili mirnu tranziciju. Naravno, naša propaganda je to predstavila kao da su došli da nas štite, a nesrećni narod poverovao u to. Kada je posao bio gotov, okrenuli se i otišli. (Millennium, 14. mart 2019 13:49)

Samo zbog pluseva koje si dobio... Ovo nije istina.

vodonosa

pre 5 godina

Bikoviću,nemoj više molim te.Znam da moras,al jadno je to.Mnogo su te naložili a ti poverovao da si postao faca.Nisi brate,nema tu štofa.

nebitan srbin

pre 5 godina

jel ti reko da su se povukli kao znas vec. jel ti reko da ce nas i dalje tako braniti i u buducnosti. koje kude nema nama spasa kad nas oni brane. od kad je sveta i veka. ne treba se na njih oslanjati.

Marko Boltužić

pre 5 godina

Miloše,

Simpa si momak ali nemoj da preteruješ.

Ako ne preteruješ ti, onda taj koji te savetuje neka se zaustavi sa samopromocijom koja je glupa, jako glupa.

Lale

pre 5 godina

A što nereče zašto su se Rusi povukli, kad su već prvi stigli na Slatinu 1999.g? Šta to tad bi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rada, 14. mart 2019 13:55)

Verovatno si mlada rada ali i tad je bilo price da je sklopljen dogovor izmedju Amera i Rusa.

Pazi sad, oni se nesto dogovore i 6 meseci kasnije Boris predaje poziciju na potpuno diktatorski nacin Putinu (bez demokratskih izbora predsednik postaje neko koga niko nije birao), a na zapadu tisina. Niko da zucne ej.

Sta li su dogovorili? Da li je Putin zaboravio?

Izglesa da nije.

Benny Hill

pre 5 godina

kakva propaganda...uzeli aerport Slatina pa ga predali posle englezima posle 48 sata...isti su kao amerikanci filmovi o Vietnamu...pa Rambo... sve su propaganda

daki

pre 5 godina

Ne lupajte gluposti . Rusi nisu pobegli sa aerodroma. Djindjic je rekao da njihovo prisustvo vise nije bilo potrebno tj da je Nato garant mira i oni se pokupise i odose .
(pamtimo, 14. mart 2019 13:31)

Ti lupaš gluposti! Rusi su se sa aerodroma povukli 1999.g. par mjeseci nakon što su zauzeli aerodrom. Đinđić postaje premijer 2001.g.

Neko iz mase

pre 5 godina

"Nisam sigurna o čemu se radi: da li je njemu toliko ispran mozak, ili on misli da smo mi bez mozga?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (J., 14. mart 2019 14:10)"

Ovo drugo. I po poslednjim rezultatima anketa 55% stanovništva je u toj grupi.

braka

pre 5 godina

Jesu rusi došli iz Bosne i zauzeli aerodrom. Trenalo je da dolete dve eskadrile sa kompletnom opremom, PVO i ostalo. Medjutim Amerikanci su napravili ogroman pritisak na okolne zemlje da ne dozvole prelet aviona, naročito je pritisak bio jak na Madjare.

Amerikanci su snimili dokumentarni film o ovome, potrkrepljen sa mnogim relevantnim detaljima.

obican posmatac

pre 5 godina

A da li ti je rekao i da je on kao "veliki prijatelj Srbine" doneo odluku da se vojska povuce 08.05.2003...i da svoju "braću" proda za sitne pare...

Djuro

pre 5 godina

@ Sad će Vučić da izvrši desant na Nikolu Teslu zajedno sa Vulinom koji je sad vojno osposobljen!
(djoka, 14. mart 2019 13:48)






hahaha!! A NVO bojovnici bez prigovora savjesti, zajedno sa petom kolonom u odbrani zauzetog aerodroma!!
Kakav bi to okršaj bio! :))))

оће то

pre 5 godina

@ NATO je tražio od Rusa da uđu na aerodrom jer je postojala opasnost da ga vojska neće predati bez borbe, iako je potpisan sporazum u Kumanovu. Da bi izbegli krvoproliće Rusi su ušli da bi izvršili mirnu tranziciju. Naravno, naša propaganda je to predstavila kao da su došli da nas štite, a nesrećni narod poverovao u to. Kada je posao bio gotov, okrenuli se i otišli.
(Millennium, 14. mart 2019 13:49) А зашто би наша Војска бранила само аеродром, а све је претходно повучено с Косова? Мислим која би била сврха једне такве одбране аеродрома и докле би она уопште могла да траје? Налупетао си се опасно.

Милан

pre 5 godina

Руси су нас прешли око Косова, Милошевић је пристао на капитулацију јер ће уз НАТО ући и Руси па је та коска пуштена народу, као ето није НАТО, него УН трупе. Руси, када су схватили колико их то кошта, побегли главом без обзира, за Косово их савршено боли уво. Цела забуна, која траје и данас, настала је зато што људима није речена истина, а то је да је рат завршен потпуном капитулацијом, у Куманову је потписан технички споразум, како ће ВЈ да напусти Косово, а на који начин победник НАТО да уђе, да не би дошло до контакта две војксе и опасних последица, све остало је било потпишите овде наше услове и губите се одавде. Што пре схватимо, биће нам лакше

Biće bolje

pre 5 godina

I danas ne daj bože da krene NATO na nas bili bi sami i nažaloat bez ikoga. Rusi bi mogli da pomognu kao što danas pomažu Siriji, nažalost velike civilne žrtve i razaranja bili bi neminovni. Ono što se desilo na aerodromu Slatina bio je međunarodni incident, Vesli Klark je hteo da interveniše i time izazove potencijalni sukob ali verujem da se nebi ništa bitno desilo. Veliki se nikad neće zameriti stradaju mali i nemoćni.

DAVOR

pre 5 godina

A ruski nosac aviona koji je isplovio jos 1999g. iz Sevastopolja vec 20 godina plovi svetskim morma da nam stigne u pomoc.Zli Frncuzi i Britanci jesu kalkulisali ali su ipak nihove ladje te 1915g. stigle do Soluna kada je Srbija nestajala u svakom smislu. Ruski pohod na Aerodrom Slatina sveo se samo na popagandnu vojnu pardu kroz Srbiju obasipan cvecem i nadom, tada raspamecenog naroda uz mnogo sljivovice. Nego kada bi Bikovic snimio neki film o petokolonasima i propagandi. Mislim da je u toj temi mnogo strucniji.

slovak

pre 5 godina

@rada opste poznata cinjenica je da rusi, koji su dosli iz bosne, nisu mogli da dopreme pojacanje i ucvrste svoje pozicije jer njihovim avionima nije data dozvola za prelet preko NATO zemalja.

realno

pre 5 godina

Zar Vi Albanci nemate neki svoj sajt? Zašto komentarišete članke na Srpskim sajtovima? Da nije kosova republjik propala pa nemate pametnijeg posla?

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

(SchOne, 14. mart 2019 12:52)

Hoćeš da kažeš da tvoj otac koji je bio tamo zna bolje od Bikovića koji je tada imao 4-5 godina... Njemu Putin lično pričao...

drvobradi

pre 5 godina

@pamtimo
Koliko se secam, Rusi nisu imali para da placaju boravak trupa na Kosovu. Manje vise su besciljno boravili tamo, a bili su u sastavu KFOR-a. Inace odnosi Zapada i Rusije su u tom periodu bili vise nego ok. Nazalost, Srbija je jadna zemlja koja nema digitalnu arhivu dostupnu na netu (pamcenje imamo kao amebe) pa jedini link koji sam pronasao je ovaj https://www.blic.rs/vesti/politika/rusi-odlaze/j25lmny

Tuzlak

pre 5 godina

U okrilju noci, konvoj od nekoliko borbenih vozila ruskog kontigenta smjestenom u bazi Ugljevik se prebacilo iz BiH na pristinski aerodrome. Toliko su bili u zurbi, tih nekoliko desetina vojnika, koji su do tada imali svoj podsektor u okviru americkog sektora u SFOR-u, da su zaboravili da ponesu dovoljno hrane za boravak na aerodromu. Kada su NATO snage pod komandom britanskog generala Dzeksona usli na Kosovo i dosli do Pristine i aerodrome, Rusi su jedva imali hrane. General Dzekson je izdao naredjenje da ih NATO snabdjeva obrocima. Kasnije je jedan ruski bataljon dobio svoj podsektor u Kosovskoj Kamenici gdje su ostali sve do 2003 kada je Putin naredio povlacenje kontigenta jer je posao bio obavljen na Kosovu, barem sto se tice ruske strane. Sve do 2003 godine, ruska vojna vozila i dalje su imala natpis SFOR umjesto KFOR.

boris

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao od hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.
(SchOne, 14. mart 2019 12:52)
@SchOne
Tvoj komentar je delom neistinit i to vezano za kontrolu i zauzece albanaca aerodromom ili nisi zapamtio dobro pricu.
Sto se tice Bikovica ne znam zasto se petlja u temu koja je za Srbe jako bolna a pogotovo to sa dolaskom Rusa koje smo gledali kao jedini spas, dosli jedno vece i posle pobegli, ostavili Srbe i Srbiju na cedilu, tako smo mi svi to shvatili. Tema nije za film nikako, bar za Srbe.

Džoni

pre 5 godina

Kada je bilo jasno da snage UN(čitaj NATO) ulaze na Kosovo i da se naša vojska i policija povlače onda je dogovoreno sa Rusima da im se obezbedi koridor i da se bataljon koji je bio stacioniran u BIH (RS) prebaci pod velom tajnosti na Slatinu. Rusi su umesto SFOR na svojim vozilima napisali KFOR i u pratnji naše policije stigli prvi na aerodrom. Po dolasku Britanaca(NATO) došlo je do čarki i čak je Britanski oficir imao naređenja od komande da nasilno zauzme aerodrom ali se on oglušio o naredbu i sve se mirno završilo. Jedina nepoznanica je zašto su Rusi imali imperativ zauzimanja aerodroma kada su se nedugo posle toga povukli sa celog Kosova? Mnogo je špekulacija zašto je to tako urađeno ali do danas nije poznat pravi razlog iako je tada aerodrom Slatina bio naš najmoderniji vojni aerodrom sa podzemnim delom za smeštaj aviona i vojne tehnike sa koga je prilikom povlačenja naših snaga poletelo 11 migova 21 u besprekornoj formaciji i pored konstantnog bombardovanja svih 78 dana i noći.

sibke

pre 5 godina

Evo ja ću vam reći istinu o aerodromu Slatina. Moj otac i je bio desetar i iz neposredne blizine je branio sa svojim drugovima aerodrom . Dan , noć u rovovima ,kiša je neprestano padala , cigara se nije smela zapaliti jer aerodrom je mnogo ranije zauzet od strane Albanaca . Kada bi ih napali oni su signalizirali NATO agresorima gde se nalaze Srbi da tu bombarduju. Rusi nisu ni blizu aerodromu prišli i ovo je čista laž. Cela očeva družina se vratila sa kosova i jedan po jedan umirali od raka ( na početku voda na pluća ) noćima je sanjao kako ih bombarduju i osetio sam strah koliko je tamo bilo strašno ...rekao mi je samo jednom dok nije postao od hemoterapija i raka biljka da je na aerodromu Slatina tj. u njenoj neposrednoj blizini gde se nalazila vojska SRJ bačeno najviše bombi na celoj teritoriji KiM. Rusi poštujem ih ali oko kosova su nam pomogli tek da se ne kaže da nisu, toliko o tome.
(SchOne, 14. mart 2019 12:52

kako su ga albanci zauzeli,a po prekidu neprijateljstva odatle poleteli 12 aviona mig 21?

da i ja nešto kažem...

pre 5 godina

... eto nas ovakvi kakvi smo... sve znamo i opet radimo isto... staviti prst na čelo bukvalno ne boli a može da pomogne!