Subota, 16.02.2019.

21:00

Ćustić: Glumci mi se nisu obratili, izlaze da bi vršili opstrukciju

Izvor: N1

Æustiæ: Glumci mi se nisu obratili, izlaze da bi vršili opstrukciju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

EU Citizen

pre 5 godina

Da je ovo neki direktor, i da je SNS neka vlast, posle ovakve flagrantne političke opstrukcije normalnog funkcionisanja i komercijalnih obaveza pozorišta, svi potpisnici bi dobili neopozive otkaze. Ali naprednjaci su isti fušeri i populisti kao ovi luzeri koji šetaju i pokušavaju da ih skinu, na kraju krajeva svi su potekli iz ovog naroda i nose taj pečat ne previše zavidnog intelektualnog i moralnog kvaliteta :))

Bibika

pre 5 godina

Da se zaposleni čiji sam direktor ne obrate meni kao direktoru, znala bih da sam izgubila kontakt sa zaposlenima i da moram da odem, umesto da na njih svaljujem razloge za gubitak poverenja.
Balkan awards je trebalo otkazati, BDP je institucija i treba je očuvati.

Vanja

pre 5 godina

A kad JDP proda salu Mercedesu, to je u redu? Jer, auto industrija može da uđe u pozorište i tad niko nije imao ništa protiv? Koji je sistem vrednovanja? Zašto je Mercedes u redu, a domaća manifestacija je šund?
Otkad su Piloti estrada? Bjelogrlić, Lečić?
Zašto se oni ne jave sad da se obrate kolegama koji ih nazivaju kičem na posredan način?
Zašto Dragana Mirković ne sme da uđe u pozorište? Ona je niži sloj? A vi koji podržavate glumce ste neka elita i viši slojevi društva?
Dajte, ljudi, pa ovo je toliko jadno i očigledno!
Glumci imaju neki interni problem i uradili su ovo po sistemu - videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu - kao što su u Narodnom uradili.
Ćusta nikad nije bio umešan u politiku, dok su se svi ostali smenjivali na političkoj sceni.
Stvarno, zašto nisu otišli direktno kod njega i razrešili to bez medijske prašine?

Beogradjanin

pre 5 godina

Kad sa takvima saradjujes. sta drugo mozes i da ocekujes? :)

Razum poslovanja (kapitalizam), trzisna utakmica itd. sve je na strani Custica. Totalno nebitno da li je on na tom mestu ili neko drugi. Mora da se obezbedi novac za gomiu troskova... i naravno da sav taj novac ne moze doci iz gradskog ili republickog budzeta.
To bi mi vec kao poreskom obvezniku veoma smetalo... Ali reci tako nesto sada je veeeoma nepopularno jer je veliki broj politiko-glumaca danas. Pod parolom "Ako mi ne date novac iz budzeta, onda cu da kukam na cenzuru i da proglasavam totalitarnu drzavu" :)

Nadam se da vam nikada nece dati novac iz budzeta... ali dobro, to je samo moje misljenje a ima ih jos oko 7 miliona (misljenja). Tako da i nije vazno :)

Sto znaci kada god neko ne bude zadovoljan on moze da organizuje bojkot... sanjam dan kada ce vas privatizovati, kao i sportske klubove.
Pa kada organizujes bojkot kod gazde, on te izbaci na ulicu. Kao mene i 60% ove nase Srbije.

Srdacan pozdrav od coveka koji radi kod gazde za razliku od Vas pocastvovanih!

Марко

pre 5 godina

Bojkot svih snsovaca na svim nivoima neka stane Srbija ako treba! Sve dok ne ode OLOS
(Bane, 17. februar 2019 08:48)

И да сес врати она жута ОЛОШ која је спољни дуг за 13 година са 7 повећала на 34 милијарде долара, а запослесност смањила за 10%. Да се врате жути, па да распродају оно што нису стигли за време своје лоповске приватизације. Има још заинтересованих мафијаша за куповину фабрика за 3 евра.

Crossroads

pre 5 godina

"Mi nemamo takva imena kao JDP, naše predstave zato moraju da budu kvalitetne. To lupetanje da se prepolovio broj gledalaca..."
Ovo izjavljuje upravnik jednog pozirišta? Vredja svoje kolege, a tek kakvo mu je izražavanje - strašno!

Kusta

pre 5 godina

Custic, kadar SNSa, tako je dosao, ponisten je odlukom suda juna 2017. jer nije ispunjavao uslove za direktora. A sta je radio i kako je radio po pozoristu odlucio je nalaz budzetske inspekcije, kojim se odgovorni i nadlezni za oblast kulture ozbiljno moraju pozabaviti. Jos uvek nije kaznjen, a proglasen je odgovornim kao i sef racunovodstva koji je u medjuvremenu penzionisan.

Maka@

pre 5 godina

Taj sistem upravljanja nije izum naprednjaka, sad je samo mutirao i postao imun na poznate antibiotike. I sledeća partija da dođe isto bi tako bilo. 2000 je trebalo da se uspostavi pravna država i tržišna ekonomija ,a uspostavili smo imaginarijume kojima se samo menja boja. Sad da neko napravi rez prvo bi se pobunili ti paraziti iz para-državnih "preduzeća" i ustanova "kulture"

Olja

pre 5 godina

Ne bi nicim moglo da bude opravdano iznajmljivanje sale za ono sto nema veze sa kulturom.
A sto se tice "Oskara popularnosti" tu tek ima svasta za cudjenje. Sta reci, ako su na dodjeli, tik jedno uz drugo, glumac i pjevaljka! Zasto pojedini glumci i pjevaci poput Z. Colica, recimo, sebi dozvole da dijele i vrijeme i prostor sa nekim ko je miljama "ispod"? Granice postoje i kad je zabava u pitanju i ne bi ih olako trebalo prelaziti. Makar i kad im je prijeko potreban novac. Ali, oni mu, ocigledno, ne mogu da odole. Pa kad je vec tako, onda se ne mogu prodavati za nesto "iznad". Tako vidim i J.Orasanin. Ona bi, kad je o kulturi rijec, trebalo da cuti. Ne moze glumac "braniti" svoju bransu samo na daskama, a u privatnom zivotu koketirati sa onima, toboze, protiv kojih je.

Uroš I

pre 5 godina

(KOSIGNAS, 17. februar 2019 08:49)

Bravo, bravo sendvičaru...Zapad i Bela Kuća nekad postavljali direktore BDP, a sad patriJote? Da li ces ikada biti svestan ovih reci, i ti i slicni koji tako razmisljaju? I jos da dodam, rece kako nam trebaju lekari i uctelji??? Pa gde su,? otisli u Nemacku u velikom broju. Zasto patriJoto????

Pink

pre 5 godina

Mogu da kažem dve stvari. Posao pravog menadžera i jeste da "namiče" pare. Ovi naši arogantni i umišljeni glumci sad već stvarno počinju da me nerviraju. Očigledno ih ima previše, nemaju šta da rade (osim onih veliki npr Biković, Manojlović, Rakočević itd.), i kao rezultat toga bave se politikom. Briga me kojoj političkoj opciji pripadaju. Za njih smo svi mi, njihovi neistomišljenici, stoka. Eh koliko žalim za gospodom tipa Bate Stojkovića, Pavla Vujisića, Mije Aleksića, Gagija Nikolića, Olivere Marković, Milene Dravić itd, itd, itd.. Neka mi gore negde oproste sve one veličine koje nisam spomenuo.

KOSIGNAS

pre 5 godina

Kakvo licemerje glumaca, inače veoma alavih na novac.Sada bi i oni da se bave politikom i da kadruju. Nije im smetalo kada su direktore postavljale razne zapadne ambasade, NVO, žuto preduzeće i svi oni bez značajnijeg uporišta u srpskom narodu,a smeta im direktor na koga oni nemaju uticaj. Državo, prestani sa finansiranjem trutova i prodavaca magle. Okreni se onima koji te čine i koji te izdžavaju. Preusmeriti novac koji se izdvaja za pozorišta u zdravstvo i obrazovanje. Bez glumaca možemo, bez lekara i učitelja ne možemo.

Saul Goodman

pre 5 godina

Još jedan SNS poltron u nizu... Cilj mu je da što više omalovažava kolege jer tako mu je rečeno da radi. Nekada glumci trebaju stvari da rešavaju bez publike, ovo je taj momenat... Nažalost direktor BDP-a je izašao u javnost samo da bi dobio dodatne poene od centrale SNS-a.

VUK

pre 5 godina

Nisam član partije!!! I nisi. SNS nije politička organizacija. To je interesno udruženje rukovodilaca bez pokrića. Ne možeš biti direktor ljudima koji te ne žele. Egzistenciju tvoje brojne porodice, obezbedi glumom. To najbolje radiš. Zašto si politički borac odlazećeg lidera? Njega je Srbija potrošila. Ti si glumac koji može još 20 godina uspešno da radi. Ne pomažeš ti njemu. Njemu više ni svi glumci sveta ne mogu politički pomoći. On tebi čini zlo.

EU Citizen

pre 5 godina

Ovo je čisto politička limunacija. Ćustić je političko naimenovanje jedne opcije, što je, sve dok se to pozorište finansira iz budžeta (a tu je izvor svih problema i to finansiranje bi trebalo što pre ukinuti i privatizovati pozorište, pa neka ga uspešno vode ti glumci koji se danas bune i bahate od tuđeg krvavo zarađenog novca), potpuno normalno, šta god neko mislio o toj opciji, jer su pobedili na demokratskim izborima. Glumci očigledno podržavaju druge političke opcije i koriste jedan izuzetno glup povod da na arogantan i prema ljudima koji se bave folk muzikom i slušaju je diskriminatoran način, pokušaju da poljuljaju autoritet upravnika, verovatno jer misle da je još doba samoupravljanja ili su nostalgični za njim. Ja prvi ne mislim da je ta muzika estetska vrednost, ali to ne znači da to nisu građani i firme koji plaćaju porez i da nemaju prava da pod istim komercijalnim uslovima kao i bilo ko drugi iznajme tu salu kada je prazna. Jedina zamerka upravniku i njegovim političkim gazdama s moje strane je što, jer su takođe jeftini populisti, nisu podelili otkaze svoj dvadesetorici glumaca, pa neka se nave politikom za svoj novac.

mirko

pre 5 godina

Bez da stajem na stranu ovog SNS bota ne vidim zasto se ne bi bilo koja zgrada (pa cak i muzeji) izdavala u komercijalne svrhe. Sta god donosi pare u kasu - cepaj. Ovde u NYC se organizuju gala vecere po Metropol muzeju npr.

Andrea

pre 5 godina

Doticni gospodin ima veze sa SNS-om iako to negira. Dovoljno je da ukucate Slobodan Custic SNS u googlu i dobicete vesti od pre 2 godine gde javno istupa kao SNS glasac.

Savamala

pre 5 godina

prvo i prvo, glumci ne zele pevaljke i sund na svojoj sceni! To je njihovo legitimno pravo! Kao drugo, oni nemaju sta da pricaju sa Vucicevim namesnikom. A ko ce platiti "stetu"? Pa SNS, Custic je Vucicevo cedo! Ili sam Custic? Tako prolaze oni koji se zaigraju sa politicarima!

karving

pre 5 godina

Iznajmio prostor covek da se prihoduju sredstva za instituciju, vi ga pljujete ovde. Ja bi im debelo to naplatio pa neka dodje ko hoce. Zamislite da te estradne licnosti pokupuju sve karte na godisnjem nivou, sto vecina moze, sta cete onda da radite ? Ali, kad imate anje i ostale koji setaju i ispijaju pivo iz limenki po ulici svake subote, umesto da stvarno studiraju, dotle cete imati i ovakva razmisljanja !!!

Drug Ostoja

pre 5 godina

Ovaj lik je ocajan glumac. Pogledajte ga u Drzavni Posao.. Tako neuverljivo glumi.. Takodje onaj visoki lik sto glumi batlera u Bela Ladja, tek je onaj talenta bez. I da ne zaboravimo onog lika sto je bio Gidrin sin u Zikinoj Dinastiji.

Zamena teza i soinovanje

pre 5 godina

@ "SNP u Novom Sadu to radi opusteno. Izdaje se sala za koncerte i ostale manifestacije.. Sva pozorista to rade, zive od toga."
(janbo, 16. februar 2019 22:20)

Pre nekoliko godina, Robert Lepage - verovatno prvo ime svetskog pozorista - je kao upravnik kvebeckog "Grand teatra" (drzavno vlasnistvo) iznajmio preko vikenda glavnu scenu Dejvidu Koperfildu (Dosao sa 12 kamiona opreme). Niko nista nije imao kontra toga. Naprotiv.

Ovakvi istupi glumaca i "glumaca" su cist elitizam. U inostranstvu niko za njih nije cuo, pa "daj da talasamo" bar ovde.

Verujem Custicu i mislim da ne treba da popusta. Verujem mu i to nije stranacaki opredeljen.

da

pre 5 godina

Ne žele sns kadar, ništa lično, sns kadar jer su nestručni pritom rade protiv svog naroda i države a ne kako lažno proklamuju da su mesije boljitka

Велинко Клаћ

pre 5 godina

Срећа па те убише инфарктом у "ДП"-у, најкраћа и најбоља улога коју си могао добити...

Branko

pre 5 godina

Apsolutno nemam pojma sta se tacno desava u BDP, ali cim neko dodje u klinc sa kolegama glumcima preko medija,taj vise nije za mesto upravnika.
To je vazilo za Narodno pozoriste, vazice i za BDP i svako drugo.
Prljav ves se pere u vlastitoj kuci, a ko za to nije sposoban treba da se tiho povuce.

Andjelka

pre 5 godina

Ja stvarno ništa ne razumem?
Zašto jedna takva manifestacija želi da se odigra u pozorištu pored Kombank dvorana i gomile još prostora zgodnih za takav događaj?
S kojim legitimitetom protestuje Jelisaveta Orašanin koja je drugarica sa onom Breninom snajkom i bila joj je na svadbi? I kako je nije sramota da drži mesto u pozorištu, a živi u Americi udata za košrarkaša milionera. Gde je tu savest? Kolegijalnost?
Zašto Ćustić sedi na mestu upravnika, ako ne može jednu ovakvu stvar da spreči ili sprovede? Kako ga nije sramota da vodi kolektiv koji ga toliko ne podnosi?
Šta izigravaju glumci? Od kog novca će sada BDP da plati odštetu? A oštećena manifestacija ima pravo na odštetu, jer postoji ugovor. To nije pitanje šunda i kiča, nego prava.
Ovde je sve toliko pogrešno.

Andjelka

pre 5 godina

Ja stvarno ništa ne razumem?
Zašto jedna takva manifestacija želi da se odigra u pozorištu pored Kombank dvorana i gomile još prostora zgodnih za takav događaj?
S kojim legitimitetom protestuje Jelisaveta Orašanin koja je drugarica sa onom Breninom snajkom i bila joj je na svadbi? I kako je nije sramota da drži mesto u pozorištu, a živi u Americi udata za košrarkaša milionera. Gde je tu savest? Kolegijalnost?
Zašto Ćustić sedi na mestu upravnika, ako ne može jednu ovakvu stvar da spreči ili sprovede? Kako ga nije sramota da vodi kolektiv koji ga toliko ne podnosi?
Šta izigravaju glumci? Od kog novca će sada BDP da plati odštetu? A oštećena manifestacija ima pravo na odštetu, jer postoji ugovor. To nije pitanje šunda i kiča, nego prava.
Ovde je sve toliko pogrešno.

Branko

pre 5 godina

Apsolutno nemam pojma sta se tacno desava u BDP, ali cim neko dodje u klinc sa kolegama glumcima preko medija,taj vise nije za mesto upravnika.
To je vazilo za Narodno pozoriste, vazice i za BDP i svako drugo.
Prljav ves se pere u vlastitoj kuci, a ko za to nije sposoban treba da se tiho povuce.

Saul Goodman

pre 5 godina

Još jedan SNS poltron u nizu... Cilj mu je da što više omalovažava kolege jer tako mu je rečeno da radi. Nekada glumci trebaju stvari da rešavaju bez publike, ovo je taj momenat... Nažalost direktor BDP-a je izašao u javnost samo da bi dobio dodatne poene od centrale SNS-a.

VUK

pre 5 godina

Nisam član partije!!! I nisi. SNS nije politička organizacija. To je interesno udruženje rukovodilaca bez pokrića. Ne možeš biti direktor ljudima koji te ne žele. Egzistenciju tvoje brojne porodice, obezbedi glumom. To najbolje radiš. Zašto si politički borac odlazećeg lidera? Njega je Srbija potrošila. Ti si glumac koji može još 20 godina uspešno da radi. Ne pomažeš ti njemu. Njemu više ni svi glumci sveta ne mogu politički pomoći. On tebi čini zlo.

da

pre 5 godina

Ne žele sns kadar, ništa lično, sns kadar jer su nestručni pritom rade protiv svog naroda i države a ne kako lažno proklamuju da su mesije boljitka

Andrea

pre 5 godina

Doticni gospodin ima veze sa SNS-om iako to negira. Dovoljno je da ukucate Slobodan Custic SNS u googlu i dobicete vesti od pre 2 godine gde javno istupa kao SNS glasac.

Savamala

pre 5 godina

prvo i prvo, glumci ne zele pevaljke i sund na svojoj sceni! To je njihovo legitimno pravo! Kao drugo, oni nemaju sta da pricaju sa Vucicevim namesnikom. A ko ce platiti "stetu"? Pa SNS, Custic je Vucicevo cedo! Ili sam Custic? Tako prolaze oni koji se zaigraju sa politicarima!

Велинко Клаћ

pre 5 godina

Срећа па те убише инфарктом у "ДП"-у, најкраћа и најбоља улога коју си могао добити...

Drug Ostoja

pre 5 godina

Ovaj lik je ocajan glumac. Pogledajte ga u Drzavni Posao.. Tako neuverljivo glumi.. Takodje onaj visoki lik sto glumi batlera u Bela Ladja, tek je onaj talenta bez. I da ne zaboravimo onog lika sto je bio Gidrin sin u Zikinoj Dinastiji.

Crossroads

pre 5 godina

"Mi nemamo takva imena kao JDP, naše predstave zato moraju da budu kvalitetne. To lupetanje da se prepolovio broj gledalaca..."
Ovo izjavljuje upravnik jednog pozirišta? Vredja svoje kolege, a tek kakvo mu je izražavanje - strašno!

Bibika

pre 5 godina

Da se zaposleni čiji sam direktor ne obrate meni kao direktoru, znala bih da sam izgubila kontakt sa zaposlenima i da moram da odem, umesto da na njih svaljujem razloge za gubitak poverenja.
Balkan awards je trebalo otkazati, BDP je institucija i treba je očuvati.

Kusta

pre 5 godina

Custic, kadar SNSa, tako je dosao, ponisten je odlukom suda juna 2017. jer nije ispunjavao uslove za direktora. A sta je radio i kako je radio po pozoristu odlucio je nalaz budzetske inspekcije, kojim se odgovorni i nadlezni za oblast kulture ozbiljno moraju pozabaviti. Jos uvek nije kaznjen, a proglasen je odgovornim kao i sef racunovodstva koji je u medjuvremenu penzionisan.

Zamena teza i soinovanje

pre 5 godina

@ "SNP u Novom Sadu to radi opusteno. Izdaje se sala za koncerte i ostale manifestacije.. Sva pozorista to rade, zive od toga."
(janbo, 16. februar 2019 22:20)

Pre nekoliko godina, Robert Lepage - verovatno prvo ime svetskog pozorista - je kao upravnik kvebeckog "Grand teatra" (drzavno vlasnistvo) iznajmio preko vikenda glavnu scenu Dejvidu Koperfildu (Dosao sa 12 kamiona opreme). Niko nista nije imao kontra toga. Naprotiv.

Ovakvi istupi glumaca i "glumaca" su cist elitizam. U inostranstvu niko za njih nije cuo, pa "daj da talasamo" bar ovde.

Verujem Custicu i mislim da ne treba da popusta. Verujem mu i to nije stranacaki opredeljen.

mirko

pre 5 godina

Bez da stajem na stranu ovog SNS bota ne vidim zasto se ne bi bilo koja zgrada (pa cak i muzeji) izdavala u komercijalne svrhe. Sta god donosi pare u kasu - cepaj. Ovde u NYC se organizuju gala vecere po Metropol muzeju npr.

Pink

pre 5 godina

Mogu da kažem dve stvari. Posao pravog menadžera i jeste da "namiče" pare. Ovi naši arogantni i umišljeni glumci sad već stvarno počinju da me nerviraju. Očigledno ih ima previše, nemaju šta da rade (osim onih veliki npr Biković, Manojlović, Rakočević itd.), i kao rezultat toga bave se politikom. Briga me kojoj političkoj opciji pripadaju. Za njih smo svi mi, njihovi neistomišljenici, stoka. Eh koliko žalim za gospodom tipa Bate Stojkovića, Pavla Vujisića, Mije Aleksića, Gagija Nikolića, Olivere Marković, Milene Dravić itd, itd, itd.. Neka mi gore negde oproste sve one veličine koje nisam spomenuo.

KOSIGNAS

pre 5 godina

Kakvo licemerje glumaca, inače veoma alavih na novac.Sada bi i oni da se bave politikom i da kadruju. Nije im smetalo kada su direktore postavljale razne zapadne ambasade, NVO, žuto preduzeće i svi oni bez značajnijeg uporišta u srpskom narodu,a smeta im direktor na koga oni nemaju uticaj. Državo, prestani sa finansiranjem trutova i prodavaca magle. Okreni se onima koji te čine i koji te izdžavaju. Preusmeriti novac koji se izdvaja za pozorišta u zdravstvo i obrazovanje. Bez glumaca možemo, bez lekara i učitelja ne možemo.

Olja

pre 5 godina

Ne bi nicim moglo da bude opravdano iznajmljivanje sale za ono sto nema veze sa kulturom.
A sto se tice "Oskara popularnosti" tu tek ima svasta za cudjenje. Sta reci, ako su na dodjeli, tik jedno uz drugo, glumac i pjevaljka! Zasto pojedini glumci i pjevaci poput Z. Colica, recimo, sebi dozvole da dijele i vrijeme i prostor sa nekim ko je miljama "ispod"? Granice postoje i kad je zabava u pitanju i ne bi ih olako trebalo prelaziti. Makar i kad im je prijeko potreban novac. Ali, oni mu, ocigledno, ne mogu da odole. Pa kad je vec tako, onda se ne mogu prodavati za nesto "iznad". Tako vidim i J.Orasanin. Ona bi, kad je o kulturi rijec, trebalo da cuti. Ne moze glumac "braniti" svoju bransu samo na daskama, a u privatnom zivotu koketirati sa onima, toboze, protiv kojih je.

Vanja

pre 5 godina

A kad JDP proda salu Mercedesu, to je u redu? Jer, auto industrija može da uđe u pozorište i tad niko nije imao ništa protiv? Koji je sistem vrednovanja? Zašto je Mercedes u redu, a domaća manifestacija je šund?
Otkad su Piloti estrada? Bjelogrlić, Lečić?
Zašto se oni ne jave sad da se obrate kolegama koji ih nazivaju kičem na posredan način?
Zašto Dragana Mirković ne sme da uđe u pozorište? Ona je niži sloj? A vi koji podržavate glumce ste neka elita i viši slojevi društva?
Dajte, ljudi, pa ovo je toliko jadno i očigledno!
Glumci imaju neki interni problem i uradili su ovo po sistemu - videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu - kao što su u Narodnom uradili.
Ćusta nikad nije bio umešan u politiku, dok su se svi ostali smenjivali na političkoj sceni.
Stvarno, zašto nisu otišli direktno kod njega i razrešili to bez medijske prašine?

EU Citizen

pre 5 godina

Ovo je čisto politička limunacija. Ćustić je političko naimenovanje jedne opcije, što je, sve dok se to pozorište finansira iz budžeta (a tu je izvor svih problema i to finansiranje bi trebalo što pre ukinuti i privatizovati pozorište, pa neka ga uspešno vode ti glumci koji se danas bune i bahate od tuđeg krvavo zarađenog novca), potpuno normalno, šta god neko mislio o toj opciji, jer su pobedili na demokratskim izborima. Glumci očigledno podržavaju druge političke opcije i koriste jedan izuzetno glup povod da na arogantan i prema ljudima koji se bave folk muzikom i slušaju je diskriminatoran način, pokušaju da poljuljaju autoritet upravnika, verovatno jer misle da je još doba samoupravljanja ili su nostalgični za njim. Ja prvi ne mislim da je ta muzika estetska vrednost, ali to ne znači da to nisu građani i firme koji plaćaju porez i da nemaju prava da pod istim komercijalnim uslovima kao i bilo ko drugi iznajme tu salu kada je prazna. Jedina zamerka upravniku i njegovim političkim gazdama s moje strane je što, jer su takođe jeftini populisti, nisu podelili otkaze svoj dvadesetorici glumaca, pa neka se nave politikom za svoj novac.

Uroš I

pre 5 godina

(KOSIGNAS, 17. februar 2019 08:49)

Bravo, bravo sendvičaru...Zapad i Bela Kuća nekad postavljali direktore BDP, a sad patriJote? Da li ces ikada biti svestan ovih reci, i ti i slicni koji tako razmisljaju? I jos da dodam, rece kako nam trebaju lekari i uctelji??? Pa gde su,? otisli u Nemacku u velikom broju. Zasto patriJoto????

karving

pre 5 godina

Iznajmio prostor covek da se prihoduju sredstva za instituciju, vi ga pljujete ovde. Ja bi im debelo to naplatio pa neka dodje ko hoce. Zamislite da te estradne licnosti pokupuju sve karte na godisnjem nivou, sto vecina moze, sta cete onda da radite ? Ali, kad imate anje i ostale koji setaju i ispijaju pivo iz limenki po ulici svake subote, umesto da stvarno studiraju, dotle cete imati i ovakva razmisljanja !!!

Maka@

pre 5 godina

Taj sistem upravljanja nije izum naprednjaka, sad je samo mutirao i postao imun na poznate antibiotike. I sledeća partija da dođe isto bi tako bilo. 2000 je trebalo da se uspostavi pravna država i tržišna ekonomija ,a uspostavili smo imaginarijume kojima se samo menja boja. Sad da neko napravi rez prvo bi se pobunili ti paraziti iz para-državnih "preduzeća" i ustanova "kulture"

Beogradjanin

pre 5 godina

Kad sa takvima saradjujes. sta drugo mozes i da ocekujes? :)

Razum poslovanja (kapitalizam), trzisna utakmica itd. sve je na strani Custica. Totalno nebitno da li je on na tom mestu ili neko drugi. Mora da se obezbedi novac za gomiu troskova... i naravno da sav taj novac ne moze doci iz gradskog ili republickog budzeta.
To bi mi vec kao poreskom obvezniku veoma smetalo... Ali reci tako nesto sada je veeeoma nepopularno jer je veliki broj politiko-glumaca danas. Pod parolom "Ako mi ne date novac iz budzeta, onda cu da kukam na cenzuru i da proglasavam totalitarnu drzavu" :)

Nadam se da vam nikada nece dati novac iz budzeta... ali dobro, to je samo moje misljenje a ima ih jos oko 7 miliona (misljenja). Tako da i nije vazno :)

Sto znaci kada god neko ne bude zadovoljan on moze da organizuje bojkot... sanjam dan kada ce vas privatizovati, kao i sportske klubove.
Pa kada organizujes bojkot kod gazde, on te izbaci na ulicu. Kao mene i 60% ove nase Srbije.

Srdacan pozdrav od coveka koji radi kod gazde za razliku od Vas pocastvovanih!

Марко

pre 5 godina

Bojkot svih snsovaca na svim nivoima neka stane Srbija ako treba! Sve dok ne ode OLOS
(Bane, 17. februar 2019 08:48)

И да сес врати она жута ОЛОШ која је спољни дуг за 13 година са 7 повећала на 34 милијарде долара, а запослесност смањила за 10%. Да се врате жути, па да распродају оно што нису стигли за време своје лоповске приватизације. Има још заинтересованих мафијаша за куповину фабрика за 3 евра.

EU Citizen

pre 5 godina

Da je ovo neki direktor, i da je SNS neka vlast, posle ovakve flagrantne političke opstrukcije normalnog funkcionisanja i komercijalnih obaveza pozorišta, svi potpisnici bi dobili neopozive otkaze. Ali naprednjaci su isti fušeri i populisti kao ovi luzeri koji šetaju i pokušavaju da ih skinu, na kraju krajeva svi su potekli iz ovog naroda i nose taj pečat ne previše zavidnog intelektualnog i moralnog kvaliteta :))

KOSIGNAS

pre 5 godina

Kakvo licemerje glumaca, inače veoma alavih na novac.Sada bi i oni da se bave politikom i da kadruju. Nije im smetalo kada su direktore postavljale razne zapadne ambasade, NVO, žuto preduzeće i svi oni bez značajnijeg uporišta u srpskom narodu,a smeta im direktor na koga oni nemaju uticaj. Državo, prestani sa finansiranjem trutova i prodavaca magle. Okreni se onima koji te čine i koji te izdžavaju. Preusmeriti novac koji se izdvaja za pozorišta u zdravstvo i obrazovanje. Bez glumaca možemo, bez lekara i učitelja ne možemo.

Zamena teza i soinovanje

pre 5 godina

@ "SNP u Novom Sadu to radi opusteno. Izdaje se sala za koncerte i ostale manifestacije.. Sva pozorista to rade, zive od toga."
(janbo, 16. februar 2019 22:20)

Pre nekoliko godina, Robert Lepage - verovatno prvo ime svetskog pozorista - je kao upravnik kvebeckog "Grand teatra" (drzavno vlasnistvo) iznajmio preko vikenda glavnu scenu Dejvidu Koperfildu (Dosao sa 12 kamiona opreme). Niko nista nije imao kontra toga. Naprotiv.

Ovakvi istupi glumaca i "glumaca" su cist elitizam. U inostranstvu niko za njih nije cuo, pa "daj da talasamo" bar ovde.

Verujem Custicu i mislim da ne treba da popusta. Verujem mu i to nije stranacaki opredeljen.

karving

pre 5 godina

Iznajmio prostor covek da se prihoduju sredstva za instituciju, vi ga pljujete ovde. Ja bi im debelo to naplatio pa neka dodje ko hoce. Zamislite da te estradne licnosti pokupuju sve karte na godisnjem nivou, sto vecina moze, sta cete onda da radite ? Ali, kad imate anje i ostale koji setaju i ispijaju pivo iz limenki po ulici svake subote, umesto da stvarno studiraju, dotle cete imati i ovakva razmisljanja !!!

EU Citizen

pre 5 godina

Ovo je čisto politička limunacija. Ćustić je političko naimenovanje jedne opcije, što je, sve dok se to pozorište finansira iz budžeta (a tu je izvor svih problema i to finansiranje bi trebalo što pre ukinuti i privatizovati pozorište, pa neka ga uspešno vode ti glumci koji se danas bune i bahate od tuđeg krvavo zarađenog novca), potpuno normalno, šta god neko mislio o toj opciji, jer su pobedili na demokratskim izborima. Glumci očigledno podržavaju druge političke opcije i koriste jedan izuzetno glup povod da na arogantan i prema ljudima koji se bave folk muzikom i slušaju je diskriminatoran način, pokušaju da poljuljaju autoritet upravnika, verovatno jer misle da je još doba samoupravljanja ili su nostalgični za njim. Ja prvi ne mislim da je ta muzika estetska vrednost, ali to ne znači da to nisu građani i firme koji plaćaju porez i da nemaju prava da pod istim komercijalnim uslovima kao i bilo ko drugi iznajme tu salu kada je prazna. Jedina zamerka upravniku i njegovim političkim gazdama s moje strane je što, jer su takođe jeftini populisti, nisu podelili otkaze svoj dvadesetorici glumaca, pa neka se nave politikom za svoj novac.

Pink

pre 5 godina

Mogu da kažem dve stvari. Posao pravog menadžera i jeste da "namiče" pare. Ovi naši arogantni i umišljeni glumci sad već stvarno počinju da me nerviraju. Očigledno ih ima previše, nemaju šta da rade (osim onih veliki npr Biković, Manojlović, Rakočević itd.), i kao rezultat toga bave se politikom. Briga me kojoj političkoj opciji pripadaju. Za njih smo svi mi, njihovi neistomišljenici, stoka. Eh koliko žalim za gospodom tipa Bate Stojkovića, Pavla Vujisića, Mije Aleksića, Gagija Nikolića, Olivere Marković, Milene Dravić itd, itd, itd.. Neka mi gore negde oproste sve one veličine koje nisam spomenuo.

Марко

pre 5 godina

Bojkot svih snsovaca na svim nivoima neka stane Srbija ako treba! Sve dok ne ode OLOS
(Bane, 17. februar 2019 08:48)

И да сес врати она жута ОЛОШ која је спољни дуг за 13 година са 7 повећала на 34 милијарде долара, а запослесност смањила за 10%. Да се врате жути, па да распродају оно што нису стигли за време своје лоповске приватизације. Има још заинтересованих мафијаша за куповину фабрика за 3 евра.

Andjelka

pre 5 godina

Ja stvarno ništa ne razumem?
Zašto jedna takva manifestacija želi da se odigra u pozorištu pored Kombank dvorana i gomile još prostora zgodnih za takav događaj?
S kojim legitimitetom protestuje Jelisaveta Orašanin koja je drugarica sa onom Breninom snajkom i bila joj je na svadbi? I kako je nije sramota da drži mesto u pozorištu, a živi u Americi udata za košrarkaša milionera. Gde je tu savest? Kolegijalnost?
Zašto Ćustić sedi na mestu upravnika, ako ne može jednu ovakvu stvar da spreči ili sprovede? Kako ga nije sramota da vodi kolektiv koji ga toliko ne podnosi?
Šta izigravaju glumci? Od kog novca će sada BDP da plati odštetu? A oštećena manifestacija ima pravo na odštetu, jer postoji ugovor. To nije pitanje šunda i kiča, nego prava.
Ovde je sve toliko pogrešno.

Vanja

pre 5 godina

A kad JDP proda salu Mercedesu, to je u redu? Jer, auto industrija može da uđe u pozorište i tad niko nije imao ništa protiv? Koji je sistem vrednovanja? Zašto je Mercedes u redu, a domaća manifestacija je šund?
Otkad su Piloti estrada? Bjelogrlić, Lečić?
Zašto se oni ne jave sad da se obrate kolegama koji ih nazivaju kičem na posredan način?
Zašto Dragana Mirković ne sme da uđe u pozorište? Ona je niži sloj? A vi koji podržavate glumce ste neka elita i viši slojevi društva?
Dajte, ljudi, pa ovo je toliko jadno i očigledno!
Glumci imaju neki interni problem i uradili su ovo po sistemu - videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu - kao što su u Narodnom uradili.
Ćusta nikad nije bio umešan u politiku, dok su se svi ostali smenjivali na političkoj sceni.
Stvarno, zašto nisu otišli direktno kod njega i razrešili to bez medijske prašine?

mirko

pre 5 godina

Bez da stajem na stranu ovog SNS bota ne vidim zasto se ne bi bilo koja zgrada (pa cak i muzeji) izdavala u komercijalne svrhe. Sta god donosi pare u kasu - cepaj. Ovde u NYC se organizuju gala vecere po Metropol muzeju npr.

Branko

pre 5 godina

Apsolutno nemam pojma sta se tacno desava u BDP, ali cim neko dodje u klinc sa kolegama glumcima preko medija,taj vise nije za mesto upravnika.
To je vazilo za Narodno pozoriste, vazice i za BDP i svako drugo.
Prljav ves se pere u vlastitoj kuci, a ko za to nije sposoban treba da se tiho povuce.

Beogradjanin

pre 5 godina

Kad sa takvima saradjujes. sta drugo mozes i da ocekujes? :)

Razum poslovanja (kapitalizam), trzisna utakmica itd. sve je na strani Custica. Totalno nebitno da li je on na tom mestu ili neko drugi. Mora da se obezbedi novac za gomiu troskova... i naravno da sav taj novac ne moze doci iz gradskog ili republickog budzeta.
To bi mi vec kao poreskom obvezniku veoma smetalo... Ali reci tako nesto sada je veeeoma nepopularno jer je veliki broj politiko-glumaca danas. Pod parolom "Ako mi ne date novac iz budzeta, onda cu da kukam na cenzuru i da proglasavam totalitarnu drzavu" :)

Nadam se da vam nikada nece dati novac iz budzeta... ali dobro, to je samo moje misljenje a ima ih jos oko 7 miliona (misljenja). Tako da i nije vazno :)

Sto znaci kada god neko ne bude zadovoljan on moze da organizuje bojkot... sanjam dan kada ce vas privatizovati, kao i sportske klubove.
Pa kada organizujes bojkot kod gazde, on te izbaci na ulicu. Kao mene i 60% ove nase Srbije.

Srdacan pozdrav od coveka koji radi kod gazde za razliku od Vas pocastvovanih!

Drug Ostoja

pre 5 godina

Ovaj lik je ocajan glumac. Pogledajte ga u Drzavni Posao.. Tako neuverljivo glumi.. Takodje onaj visoki lik sto glumi batlera u Bela Ladja, tek je onaj talenta bez. I da ne zaboravimo onog lika sto je bio Gidrin sin u Zikinoj Dinastiji.

Saul Goodman

pre 5 godina

Još jedan SNS poltron u nizu... Cilj mu je da što više omalovažava kolege jer tako mu je rečeno da radi. Nekada glumci trebaju stvari da rešavaju bez publike, ovo je taj momenat... Nažalost direktor BDP-a je izašao u javnost samo da bi dobio dodatne poene od centrale SNS-a.

VUK

pre 5 godina

Nisam član partije!!! I nisi. SNS nije politička organizacija. To je interesno udruženje rukovodilaca bez pokrića. Ne možeš biti direktor ljudima koji te ne žele. Egzistenciju tvoje brojne porodice, obezbedi glumom. To najbolje radiš. Zašto si politički borac odlazećeg lidera? Njega je Srbija potrošila. Ti si glumac koji može još 20 godina uspešno da radi. Ne pomažeš ti njemu. Njemu više ni svi glumci sveta ne mogu politički pomoći. On tebi čini zlo.

Savamala

pre 5 godina

prvo i prvo, glumci ne zele pevaljke i sund na svojoj sceni! To je njihovo legitimno pravo! Kao drugo, oni nemaju sta da pricaju sa Vucicevim namesnikom. A ko ce platiti "stetu"? Pa SNS, Custic je Vucicevo cedo! Ili sam Custic? Tako prolaze oni koji se zaigraju sa politicarima!

da

pre 5 godina

Ne žele sns kadar, ništa lično, sns kadar jer su nestručni pritom rade protiv svog naroda i države a ne kako lažno proklamuju da su mesije boljitka

Kusta

pre 5 godina

Custic, kadar SNSa, tako je dosao, ponisten je odlukom suda juna 2017. jer nije ispunjavao uslove za direktora. A sta je radio i kako je radio po pozoristu odlucio je nalaz budzetske inspekcije, kojim se odgovorni i nadlezni za oblast kulture ozbiljno moraju pozabaviti. Jos uvek nije kaznjen, a proglasen je odgovornim kao i sef racunovodstva koji je u medjuvremenu penzionisan.

Bibika

pre 5 godina

Da se zaposleni čiji sam direktor ne obrate meni kao direktoru, znala bih da sam izgubila kontakt sa zaposlenima i da moram da odem, umesto da na njih svaljujem razloge za gubitak poverenja.
Balkan awards je trebalo otkazati, BDP je institucija i treba je očuvati.

EU Citizen

pre 5 godina

Da je ovo neki direktor, i da je SNS neka vlast, posle ovakve flagrantne političke opstrukcije normalnog funkcionisanja i komercijalnih obaveza pozorišta, svi potpisnici bi dobili neopozive otkaze. Ali naprednjaci su isti fušeri i populisti kao ovi luzeri koji šetaju i pokušavaju da ih skinu, na kraju krajeva svi su potekli iz ovog naroda i nose taj pečat ne previše zavidnog intelektualnog i moralnog kvaliteta :))

Andrea

pre 5 godina

Doticni gospodin ima veze sa SNS-om iako to negira. Dovoljno je da ukucate Slobodan Custic SNS u googlu i dobicete vesti od pre 2 godine gde javno istupa kao SNS glasac.

Велинко Клаћ

pre 5 godina

Срећа па те убише инфарктом у "ДП"-у, најкраћа и најбоља улога коју си могао добити...

Crossroads

pre 5 godina

"Mi nemamo takva imena kao JDP, naše predstave zato moraju da budu kvalitetne. To lupetanje da se prepolovio broj gledalaca..."
Ovo izjavljuje upravnik jednog pozirišta? Vredja svoje kolege, a tek kakvo mu je izražavanje - strašno!

Olja

pre 5 godina

Ne bi nicim moglo da bude opravdano iznajmljivanje sale za ono sto nema veze sa kulturom.
A sto se tice "Oskara popularnosti" tu tek ima svasta za cudjenje. Sta reci, ako su na dodjeli, tik jedno uz drugo, glumac i pjevaljka! Zasto pojedini glumci i pjevaci poput Z. Colica, recimo, sebi dozvole da dijele i vrijeme i prostor sa nekim ko je miljama "ispod"? Granice postoje i kad je zabava u pitanju i ne bi ih olako trebalo prelaziti. Makar i kad im je prijeko potreban novac. Ali, oni mu, ocigledno, ne mogu da odole. Pa kad je vec tako, onda se ne mogu prodavati za nesto "iznad". Tako vidim i J.Orasanin. Ona bi, kad je o kulturi rijec, trebalo da cuti. Ne moze glumac "braniti" svoju bransu samo na daskama, a u privatnom zivotu koketirati sa onima, toboze, protiv kojih je.

Maka@

pre 5 godina

Taj sistem upravljanja nije izum naprednjaka, sad je samo mutirao i postao imun na poznate antibiotike. I sledeća partija da dođe isto bi tako bilo. 2000 je trebalo da se uspostavi pravna država i tržišna ekonomija ,a uspostavili smo imaginarijume kojima se samo menja boja. Sad da neko napravi rez prvo bi se pobunili ti paraziti iz para-državnih "preduzeća" i ustanova "kulture"

Uroš I

pre 5 godina

(KOSIGNAS, 17. februar 2019 08:49)

Bravo, bravo sendvičaru...Zapad i Bela Kuća nekad postavljali direktore BDP, a sad patriJote? Da li ces ikada biti svestan ovih reci, i ti i slicni koji tako razmisljaju? I jos da dodam, rece kako nam trebaju lekari i uctelji??? Pa gde su,? otisli u Nemacku u velikom broju. Zasto patriJoto????