Utorak, 20.11.2018.

18:48

Predstava sa Sergejem Trifunovićem izbačena sa festivala

Izvor: B92

Predstava sa Sergejem Trifunoviæem izbaèena sa festivala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

180 Komentari

Sortiraj po:

Fajt

pre 5 godina

Kakvo smesno objasnjenje! Pa mogli su da traze misljenje od Komisije za resavanje sukoba interesa, a ne da prave skandale kako bi sakrii sopstvenu nesposobnost da predvide i rese probleme, ili jos gore, nedostatak elementarnog integriteta u strahu od politicih mocnika. Bruka i sramota!

transvestija

pre 5 godina

Moji favoriti za danas su 'magdalena' i 'mirko'. 
(Gabrijel Omar, 21. novembar 2018 12:10)

Nema razloga misliti da botovska imena "mirko" i "magdalena" odgovaraju muskom, odnosno zenskom polu.

Gabrijel Omar

pre 5 godina

Auh, zadnje vreme doslo kad su vucibOtine pocele da dolaze na deo 'kultura' . Pade mi na pamet da kad su vec tu, izaberemo svaki put 'miss' i 'mister' bot. Kriterijumi su idiotluk, banalnost i beskicmenjastvo. Moji favoriti za danas su 'magdalena' i 'mirko'.
PS. Podrska Sergeju, naravno.5757!

VV

pre 5 godina

Zbog sukoba interesa kažete? Da li je sukob interesa to što je Ministar prosvete (tako se piše, veliko m, malo p) vlasnik privatnih škola koje pohađaju Vučićeva deca? Koliko tu ima sukoba interesa?

AcoN

pre 5 godina

Trifunovic mi se ne svidja ni kao glumac, ni kao osoba, ALI zanima me da li će njegove kolege shvatiti da mora da ga zaštite da bi zaštitili sebe.
I ne samo glumci,već svi kulturni radici. Ovo je za generalni štrajk...

neutralni felsh

pre 5 godina

Čudno malo minusa. 
Podnaslov "kultura". Tu botovi ne ulaze da čitaju.
(Bosanac, 21. novembar 2018 06:29)


ali kad najzad udju i nacitaju se, naprave dar-mar :)

Aco

pre 5 godina

Zbog svog ponasanja u javnosti Sergej ne zasluzuje da bude gledan od starne gledalaca.Jer mozes biti za ili protiv nekog ali kao javna licnost moras biti krajnje primeran u svom ponasanju.
(magdalena, 21. novembar 2018 08:05)

Ide li uz sendvic i neki sok.

Miljan

pre 5 godina

Primer kako se diktatorski režimi bore protiv kritičara, udar na kulturu iz niskih pobuda je očigledan. I ako ja lično Sergeja smatram za jednog jako nekulturnog I primitivnog stvaraoca, koji se jako malo razlikuje od onih koje kritikuje i koji ga sada zabranjuju.... U svakom slučaju sramota za društvo u koje živimo!

bljak

pre 5 godina

Čudno malo minusa. 
Podnaslov "kultura". Tu botovi ne ulaze da čitaju.
(Bosanac, 21. novembar 2018 06:29)

U medjuvremenu su dobili dojavu i dorucak, pa - na posao! Botovski komentari i minusi nadiru kao kanalizacija iz poplavljenog podruma.
Stvarno ne razumem smisao botisanja, narocito ne u rubrici Kultura. Sta hoce time da postignu? Laznu sliku javnog mnjenja? Pa vesti iz kulture obican narod ne cita, a oni koji prate kulturu ne pisu takve pi-pi-kva-kva-kokoda-kokoda komentare.

R

pre 5 godina

Čudno malo minusa.
Podnaslov "kultura". Tu botovi ne ulaze da čitaju.
(Bosanac, 21. novembar 2018 06:29)

Potcenio si njihove mizerije od karaktera. Samo im je trebalo neko vreme da zađu u kulturu, gde inače ne zalaze. Ali čim se neko usudi da kritikuje, eto ih. Kao buba-švabe.

Zoran

pre 5 godina

Meni su botine najsmeshnije. Zamishljam kako ga komesar tera, od rana jutra, da ide po vestima i lupa minuse, a ovaj sendvichem vitla ispred botovskog lica.
Koliko moras biti karakterno mizeran da radish taj posao..?? JEZA.

magdalena

pre 5 godina

Zbog svog ponasanja u javnosti Sergej ne zasluzuje da bude gledan od starne gledalaca.Jer mozes biti za ili protiv nekog ali kao javna licnost moras biti krajnje primeran u svom ponasanju.

Milan obrenovic

pre 5 godina

Gura njusku u drzavna pitanja,mora da ga krate,bolje za predstavu nego za glavu.Za njega se bar i cuje a sta je sa nama ostalim anonimusima obicnim radnicima koji za rec ostaju bez posla.......

Рајко

pre 5 godina

@Xman
И за господина,мајица са већ поменутим ликом(Ј.Д.).Госпође и господо,ако се овако настави,нећемо имати довољно мајица,мораћемо увести из БиХ нове количине.

Desetar

pre 5 godina

Ovo su normalne stvari u borbi protiv fašizma. Hitler je nekoliko godina sprovodio tiraniju u Nemačkoj i Evropi, znamo svi kako se završilo. Sloba je isto tako sprovodio tiraniju pa je završio tako što je zakopan u dvorištu. I ovo zlo će proći, jednostavno negde mora da pukne...

Duck Dodgers

pre 5 godina

mixi@
Зар нисте схватили да наш полтронизан и произлази из тога што су земље где су живели Срби дуго биле под влашћу или Турске или Аустрије, те таман кад смо одржали прво како тако демократско окупљање 1804, у исто тренутку је та мешавина варошкиј трговаца и сељака велепоседника почела да тражи вођу, јер је навикла да не одлучује о својој судбини... први помак Совјет, и онда му Карађорђе узме готово сву власт... па Милош којо је под притиском помало освешћених Срба допистио Сретењски устав (један од најнапреднијих устава свога времена), док је са стране радио са Русијом, Аустријом и Турском да га укину, и убрзо и јесу. Без обичних грађана нема демократије... али код нас су партије које су требале да представљају некакве идњјњ народа, увек биле некакави клановски табори који се боре за моћ и новац (као и свугде) и готово никад за идеју. И тако је било са мањим помацима све до 2000. године... е онда су ови који су у тој првој години били демократе, почели да се претварају у кланове за грабљење новца. Онда је један који је имао намеру да пресече (прво са институцијом сведока сарадника, променом Устава, решењем за Косово, удаљавањем од великих компанија и влада које су биле донатори) и окрене се Србији засметао, и дозвољено је да буде склоњен... Какав смо тих првих година полет осећали, али брзо је сасечен са хиљаду интересних подела унутар власти и тада смешном опозицијом, данас црвено-црном коалицијом, да бисмо ето данас опет били за кратко време народ поданичког менталитета, продати за уље, шећер, хиљаду синара, мизерну плату... демократија настаје кад престанеш да верујеш у то да не можеш да одлучујеш сам, када верујеш у своје мишљење и став, код нас је изгледа људима лакше да се не питају за ништа и зато им и јесте тако како јесте.

Yoyo

pre 5 godina

@..."Budimo objektivni: jeste sukob interesa."
(Samosvesna gradjanka, 20. novembar 2018 22:34)

Budimo objektivni, Ceca je nosila samo nanogicu, samosvesna građanko. I pored proneverenih miliona evra, pronađenog oružja i svega u vezi nje ti i dan danas imaš kokoške po Srbiji kojima je ona idol, draga samosvesna građanko.

Mirko

pre 5 godina

Ako predstava kvalitetom ne zasluzuje da bude na programu festivala ne vidim nikakv razlog da se bez potrebe dize ovolika galama, treba je ukloniti.

alek

pre 5 godina

Kome nije jasno zašto se poglavlja u EU ne otvaraju i zašto nismo napredovali u nekim već otvorenim, evo odgovora.

Bog te, kao u Orvelovom 1984.

Sramno

pre 5 godina

Ovamo daju Tomi vilu,televiziji daju 200miliona koju drzi kriminalac,pa sto nekome od nas ne daju te novce,ako ako, zbog ovakvih nazovi gluposti pala je prosla vlast koja je bila sto se demokratije tice za ovu sadasnju pa malo je reci kao nebo i zemlja,tako da samo neka nastave....nicija nije gorela do zore pa nece ni njihova,koliko su postali bahati i osioni....Srbijo ne zatvaraj oci....

modesti

pre 5 godina

A sada, sto neko vec napisa, svi olovke u ruke, i da se zapisuju ova imena: da nam se ne dogodi da ponovo izadjemo na ulice sa preletacima. Valjda smo nesto i naucili, koliko smo protracili zivota u uvoj zemlji sa ovom bandom. Lustracija! Dosta vise ovih nepismenih, osionih, preletaca i lopova. Podrska za Sergeja!

Sojic

pre 5 godina

Ma ne nije zabrana. To je kao u Brozovo vrema kada bi predstava dovela do "opravdanog revolta sirokih narodnih masa" i na zahev istih , uklonjena. Svaka slicnost sa prosloscu je slucajna.

gde ja zivim

pre 5 godina

I posle kukamo kad nam EU postavi kao uslov za otvaranje poglavlja, slobodu medija, o korupciji i sudstvu tek da ne pricamo. Ovaj se decko zamerio bagri i sada placa! Ne smes da zucnes, jel ti jasno!? To je moto vladajuce elite.

Pefi

pre 5 godina

Nije on meta vlasti zbog humanitarne organizacije već zbog kritike vlasti. Pokušavaju da mu nađu nešto ali džaba. Sa milion mana pošteniji je čovek od njih.

Nesha

pre 5 godina

Milosevic je promenjen jer je zapad tako hteo i organizovao je sve protiv njega. Ovog nece da menjaju jer rastura drzavu i drugima daje nase, pa ga pustaju da radi sta hoce. Aj nemoj da kazes da je Milosevica promenio narod samovoljno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vatra, 20. novembar 2018 21:53)

Hoćete da kažete da su Legija, vojska, i policija platili stranci da ne pucaju na narod?
Ne, Milošević je pao kada su ovdašnje Službe shvatile da im pravi više štete nego koristi, a da je para u državi ostalo premalo da bi se delio plen.
Zato nije bilo lustracije.
I da, narod je većinski glasao da tiranin ode, ne ušuškavajte se i ne zavarajte se u teorije zavere.

A

pre 5 godina

Trifunovic treba da bude novi Branislav Lecic. Ko se seca protesta ‘92, shvatice. Ima taj temperament, moze da zapali ljude, on treba da bude iskra promena. Necu da ulazim u njegov karakter, niti u profesionalno umece, ali to sto treba da donese, nema niko drugi u ovom momentu od javnoh licnosti. A sad ima i licni motiv
(Michael Myers, 20. novembar 2018 20:17)

Pa već si ušao u njegov karakter čim kažeš da može da zapali ljude.

Sta bilo kratija

pre 5 godina

Kljucna recenica:

Da, to je istina, to je tačno, to će se desiti.

Da su na primer iz BDP rekli 'onda ne dolazimo' mozda bi bilo neke nade. Ovako, podvili su rep kao sto su/ce vecina, i tako ce to da se vuce u nedogled.

Nolov

pre 5 godina

Nevezano za ovaj slucaj ali da li ima i jedan nas glumac da mu neko od roditelja nije bio neki reziser, scenarista, scenograf u nekom pozoristu ili neki sluzbenik pri nekoj kulturnoj instituciji? Jeste mnogo njih i talentovano ali to sto su bas svi "necija" djeca pa makar i pomocnika direktora pomocnog festivala u malom gradu ipak im daje vece sanse da upisu akademiju, steknu iskustvo ali i dobiju podrsku od tatinih kolega...

Nesha

pre 5 godina

Da li će ostali učesnici ovog festivala sada bojkotovati festival?
Gde vam je granica kraja trpljenja i početka borbe za ono što nam pripada, a to je sloboda?

Ljubisa livac

pre 5 godina

@samosvesna gradjanka

Ma o cemu pricate?! Kakav sukob interesa? U pitanju je pozorisni festival, gde je cilj kulturoloski, a ne neki izbor za mis gde pobednik uzima sve pa da se neko brine zbog protekcije. Umetnicki direktor je vise simbolicna funkcija i nemam nikakav uticaj na odlucivanje publike.

bla bla

pre 5 godina

zaista je vreme da se prekine sa ovom vlašću, Srbija nije zemlja u kojoj može da vlada diktatura.
(Mixi, 20. novembar 2018 21:58)

A ipak, od kada je sveta i veka u Srbiji i ne znamo ništa drugo osim diktature.

Joanikije

pre 5 godina

Kakav marketinski potez uprave.
Ja do sad nikad nisam cuo za festival u Aleksincu, ne znam ni da ima tamo pozoriste, a verujem ni vecina gradjana Srbije.
A sad, em znamo da imaju pozoriste, em imaju i festival, em znamo i koje ce predstave biti ili nece biti.
Svaka cast onom ko se setio kako da privuce medijsku paznju.

Alarm

pre 5 godina

Milosevic je promenjen jer je zapad tako hteo i organizovao je sve protiv njega. Ovog nece da menjaju jer rastura drzavu i drugima daje nase, pa ga pustaju da radi sta hoce. Aj nemoj da kazes da je Milosevica promenio narod samovoljno.
(Vatra, 20. novembar 2018 21:53)

Silno grešiš. Zapad je spasao Miloševića vešanja na Terazijama, već 6-og oktobra. Zbog njih se 6-ti nije ni desio.

Milena Miletic

pre 5 godina

Kao rodjenu Aleksincanku me je sramota do neba. Taj mali veliki grad u kome vec dva veka kultura zaista igra vaznu ulogu su stvorili ljudi dobrog i jakog duha. Pre nekoliko godina, ista opstinska vlast se tako ponela prema vlastitom sugradjaninu glumcu Andreju Sepetkovskom, skandal je bio do neba. Pri svemu, ta ista vlast je opterecena grdnim aferama pocev od opstinskog toaleta od 30 000 evra, platoa na centralnom trgu od 250 000 evra (zasigurno vredi barem 4 puta manje), progonom medija koji im nisu po volji, i drugim sramotama. oni bi trebalo da budu u zatvoru a ne da vedre i oblace igde.

Samosvesna gradjanka

pre 5 godina

... predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo “eventualnog sukoba interesa”, jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.


Budimo objektivni: jeste sukob interesa.

Pera

pre 5 godina

"Da pođem i dolinom sjena smrtnoga, neću se bojati zla; jer si ti sa mnom; štap tvoj i palica tvoja tješi me."

Tesko je danas misliti svojom glavom i delati svojom rukom u paklu koji se zove Srbija i koju nastanjuju demoni koji sebe nazivaju ljudima. Sergej, mojne da trepnes ni na na ove komentare ovde, ni na zlodela vlasti, nego cepaj kako ti savest kaze. Mnogi su uz tebe.

Darko

pre 5 godina

Zemlja sreće, zemlja mira - nema bolje duž svemira. Radost iskri, nebom jezdi, vođi kliću u miniću. Lep je vođa, ružan nije, pogled teleć, usna jaka, ko u lutke iz Monaka. Krupan, silan, nema šale, taj će sredit mačke male. Tek za miša strah i strava, noćna mora i za mrava. Obiliću, ajd u stranu, stiže junak na megdanu. Džaba koplje , džaba džilit, pesmom Turke kani smirit - mjauk silni pusti mačić, a imenom Iva Dačić.
Ne daj se Sergej, gotoviiiii suuuu.

KyloRen...

pre 5 godina

Jadni smo mi kad se u ovakvim situacijama pozivamo na Kesića (koji je šampion nad šampionima) a na izbore ne izlazimo jer naš glas neće ništa promeniti. Omladino dozovi se pameti i nadaj se da nije prekasno...

DR

pre 5 godina

Kad bi svi sto podrzavamo Segeja izasli na izbore ovi ne bih ni pobedili, ali izgleda da je bolje sedeti kuci i ne glasati bolje a onda kukati i psovati vlast naredne cetiri godine. Totalno besmisleno!

Pametnjaković

pre 5 godina

To je sigurno sam Sergej tražio da mu posle vlast ne bi nabijala na nos kako mu je otac nešto sredio preko veze. Dobra odluka, što je sigurno sigurno je.

BeKo

pre 5 godina

Ulizice - to su za mene najgori ljudi na svijetu, najštetniji, najpokvareniji.

Oni podržavaju svaku vlast, oni i jesu vlast, oni siju strah bez milosti, bez ikakvog obzira, hladni kao led, oštri kao nož, kao psi vjerni svakoj državi, kao kurve nevjerni svakom pojedincu, najmanje ljudi od svih ljudi.
Dok njih bude nema sreće na svijetu, jer će uništiti sve što je istinska ljudska vrijednost.

Meša Selimović

A uvek će ih biti.

Gile

pre 5 godina

Sve koji si protiv vlasti treba surovo kazniti za primer ostalima. Šta vi mislite kad bi ih pustili da se ponašaju poput ovog Trifunovića gde bi nas to odvelo. Neka vežu konja di im gazda kaže! I neka gazda nikad nije radio ništa on je gazda i ima da se sluša.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ako je ovo urađeno po političkoj liniji, onda je ovo pogubno po vlast. 
Ovako je i Milošević krenuo pa znamo kako je završio.
(Kokorayko, 20. novembar 2018 20:06)

Kako je to Sloba završio? Tako smo smo proveli deset godina u mraku, tako što smo ratovali protiv celog sveta i izgubili. On je čovek umro kao neosudjen a mi svi smo bili kažnjeni teškom robijom.

Da Sloba nije gubitnik a mi svi neki pobednici? Ne druže..

Uostalom, da ne idemo u to kako je on to "izgubio" izbore.

Vatra

pre 5 godina

Trifunovic treba da bude novi Branislav Lecic. Ko se seca protesta ‘92, shvatice. Ima taj temperament, moze da zapali ljude, on treba da bude iskra promena. Necu da ulazim u njegov karakter, niti u profesionalno umece, ali to sto treba da donese, nema niko drugi u ovom momentu od javnoh licnosti. A sad ima i licni motiv
(Michael Myers, 20. novembar 2018 20:17)

Milosevic je promenjen jer je zapad tako hteo i organizovao je sve protiv njega. Ovog nece da menjaju jer rastura drzavu i drugima daje nase, pa ga pustaju da radi sta hoce. Aj nemoj da kazes da je Milosevica promenio narod samovoljno.

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...lep čovek, pametan, duhovit, talentovan, ima svoj stav...5 argumenata da je opasan za vlast...malo li je ???

pera

pre 5 godina

I sad treba da se zaplacemo. Sergej i u svakoj prilici Sergej. Intelktualno estradno humanitano rnr gromada. Sve zna sve ume. A i tata a i brat. CHFC.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Bruka i sramota....da.ostali glumci imaju obraza svi bi bojkotovali festival
(mika, 20. novembar 2018 19:42)

Imaju obraza, ali nemaju para, ionako samo kukaju kako im je malo.

Ziveo Sergej!

pre 5 godina

Sergej, hteo ti ili ne ti si u politici sada i pratimo te zato dovedi neke promene jer imas taj temperament! Hajde ustaj, umij se, i budi nam lider!

Michael Myers

pre 5 godina

Trifunovic treba da bude novi Branislav Lecic. Ko se seca protesta ‘92, shvatice. Ima taj temperament, moze da zapali ljude, on treba da bude iskra promena. Necu da ulazim u njegov karakter, niti u profesionalno umece, ali to sto treba da donese, nema niko drugi u ovom momentu od javnoh licnosti. A sad ima i licni motiv

marija

pre 5 godina

Čestitam Sergej,
zabranom predstave sad si i zvanično "politički nepodoban".

Partijski komesari na visini zadatka.
Šta je sledeće?
Spaljivanje knjiga?

Anja

pre 5 godina

Meni je dosta tog Sergeja, a uopste nisam za ovu vlast. Hajde vi mladi budite malo kreativni i nesto radite, menjajte neke stvari na bolje, a ne samo tracarenje.

selekcija-rudnik

pre 5 godina

SUTRA IDEM DA TRAŽIM PARE ZA KOMPLET NAZAD .
G. SERGEJ JE IGRAO U PREDSTAVAMA " VOZ" I " JULIJE CEZAR " PRE DVE GODINE I G. TOMA TIFUNOVIĆ JE I TAD BIO SELEKTOR , IGRAO JE I G. BANE . POŠTO SAM KUPIO KARTE ZNAČI DA JE SITUACIJA U ALEKSINCU BOLJA NEGO U ZAJEČARU JER SU TAMO KARTE ZA FESTIVAL DELILI UZ ČLANSKU KARTU .

Anja

pre 5 godina

Meni je dosta tog Sergeja, a uopste nisam za ovu vlast. Hajde vi mladi budite malo kreativni i nesto radite, menjajte neke stvari na bolje, a ne samo tracarenje.

selekcija-rudnik

pre 5 godina

SUTRA IDEM DA TRAŽIM PARE ZA KOMPLET NAZAD .
G. SERGEJ JE IGRAO U PREDSTAVAMA " VOZ" I " JULIJE CEZAR " PRE DVE GODINE I G. TOMA TIFUNOVIĆ JE I TAD BIO SELEKTOR , IGRAO JE I G. BANE . POŠTO SAM KUPIO KARTE ZNAČI DA JE SITUACIJA U ALEKSINCU BOLJA NEGO U ZAJEČARU JER SU TAMO KARTE ZA FESTIVAL DELILI UZ ČLANSKU KARTU .

Samosvesna gradjanka

pre 5 godina

... predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo “eventualnog sukoba interesa”, jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.


Budimo objektivni: jeste sukob interesa.

pera

pre 5 godina

I sad treba da se zaplacemo. Sergej i u svakoj prilici Sergej. Intelktualno estradno humanitano rnr gromada. Sve zna sve ume. A i tata a i brat. CHFC.

Michael Myers

pre 5 godina

Trifunovic treba da bude novi Branislav Lecic. Ko se seca protesta ‘92, shvatice. Ima taj temperament, moze da zapali ljude, on treba da bude iskra promena. Necu da ulazim u njegov karakter, niti u profesionalno umece, ali to sto treba da donese, nema niko drugi u ovom momentu od javnoh licnosti. A sad ima i licni motiv

marija

pre 5 godina

Čestitam Sergej,
zabranom predstave sad si i zvanično "politički nepodoban".

Partijski komesari na visini zadatka.
Šta je sledeće?
Spaljivanje knjiga?

Joanikije

pre 5 godina

Kakav marketinski potez uprave.
Ja do sad nikad nisam cuo za festival u Aleksincu, ne znam ni da ima tamo pozoriste, a verujem ni vecina gradjana Srbije.
A sad, em znamo da imaju pozoriste, em imaju i festival, em znamo i koje ce predstave biti ili nece biti.
Svaka cast onom ko se setio kako da privuce medijsku paznju.

Mirko

pre 5 godina

Ako predstava kvalitetom ne zasluzuje da bude na programu festivala ne vidim nikakv razlog da se bez potrebe dize ovolika galama, treba je ukloniti.

BeKo

pre 5 godina

Ulizice - to su za mene najgori ljudi na svijetu, najštetniji, najpokvareniji.

Oni podržavaju svaku vlast, oni i jesu vlast, oni siju strah bez milosti, bez ikakvog obzira, hladni kao led, oštri kao nož, kao psi vjerni svakoj državi, kao kurve nevjerni svakom pojedincu, najmanje ljudi od svih ljudi.
Dok njih bude nema sreće na svijetu, jer će uništiti sve što je istinska ljudska vrijednost.

Meša Selimović

A uvek će ih biti.

Ziveo Sergej!

pre 5 godina

Sergej, hteo ti ili ne ti si u politici sada i pratimo te zato dovedi neke promene jer imas taj temperament! Hajde ustaj, umij se, i budi nam lider!

Pametnjaković

pre 5 godina

To je sigurno sam Sergej tražio da mu posle vlast ne bi nabijala na nos kako mu je otac nešto sredio preko veze. Dobra odluka, što je sigurno sigurno je.

magdalena

pre 5 godina

Zbog svog ponasanja u javnosti Sergej ne zasluzuje da bude gledan od starne gledalaca.Jer mozes biti za ili protiv nekog ali kao javna licnost moras biti krajnje primeran u svom ponasanju.

Darko

pre 5 godina

Zemlja sreće, zemlja mira - nema bolje duž svemira. Radost iskri, nebom jezdi, vođi kliću u miniću. Lep je vođa, ružan nije, pogled teleć, usna jaka, ko u lutke iz Monaka. Krupan, silan, nema šale, taj će sredit mačke male. Tek za miša strah i strava, noćna mora i za mrava. Obiliću, ajd u stranu, stiže junak na megdanu. Džaba koplje , džaba džilit, pesmom Turke kani smirit - mjauk silni pusti mačić, a imenom Iva Dačić.
Ne daj se Sergej, gotoviiiii suuuu.

Gile

pre 5 godina

Sve koji si protiv vlasti treba surovo kazniti za primer ostalima. Šta vi mislite kad bi ih pustili da se ponašaju poput ovog Trifunovića gde bi nas to odvelo. Neka vežu konja di im gazda kaže! I neka gazda nikad nije radio ništa on je gazda i ima da se sluša.

Nolov

pre 5 godina

Nevezano za ovaj slucaj ali da li ima i jedan nas glumac da mu neko od roditelja nije bio neki reziser, scenarista, scenograf u nekom pozoristu ili neki sluzbenik pri nekoj kulturnoj instituciji? Jeste mnogo njih i talentovano ali to sto su bas svi "necija" djeca pa makar i pomocnika direktora pomocnog festivala u malom gradu ipak im daje vece sanse da upisu akademiju, steknu iskustvo ali i dobiju podrsku od tatinih kolega...

Milena Miletic

pre 5 godina

Kao rodjenu Aleksincanku me je sramota do neba. Taj mali veliki grad u kome vec dva veka kultura zaista igra vaznu ulogu su stvorili ljudi dobrog i jakog duha. Pre nekoliko godina, ista opstinska vlast se tako ponela prema vlastitom sugradjaninu glumcu Andreju Sepetkovskom, skandal je bio do neba. Pri svemu, ta ista vlast je opterecena grdnim aferama pocev od opstinskog toaleta od 30 000 evra, platoa na centralnom trgu od 250 000 evra (zasigurno vredi barem 4 puta manje), progonom medija koji im nisu po volji, i drugim sramotama. oni bi trebalo da budu u zatvoru a ne da vedre i oblace igde.

Pera

pre 5 godina

"Da pođem i dolinom sjena smrtnoga, neću se bojati zla; jer si ti sa mnom; štap tvoj i palica tvoja tješi me."

Tesko je danas misliti svojom glavom i delati svojom rukom u paklu koji se zove Srbija i koju nastanjuju demoni koji sebe nazivaju ljudima. Sergej, mojne da trepnes ni na na ove komentare ovde, ni na zlodela vlasti, nego cepaj kako ti savest kaze. Mnogi su uz tebe.

alek

pre 5 godina

Kome nije jasno zašto se poglavlja u EU ne otvaraju i zašto nismo napredovali u nekim već otvorenim, evo odgovora.

Bog te, kao u Orvelovom 1984.

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...lep čovek, pametan, duhovit, talentovan, ima svoj stav...5 argumenata da je opasan za vlast...malo li je ???

Vatra

pre 5 godina

Trifunovic treba da bude novi Branislav Lecic. Ko se seca protesta ‘92, shvatice. Ima taj temperament, moze da zapali ljude, on treba da bude iskra promena. Necu da ulazim u njegov karakter, niti u profesionalno umece, ali to sto treba da donese, nema niko drugi u ovom momentu od javnoh licnosti. A sad ima i licni motiv
(Michael Myers, 20. novembar 2018 20:17)

Milosevic je promenjen jer je zapad tako hteo i organizovao je sve protiv njega. Ovog nece da menjaju jer rastura drzavu i drugima daje nase, pa ga pustaju da radi sta hoce. Aj nemoj da kazes da je Milosevica promenio narod samovoljno.

modesti

pre 5 godina

A sada, sto neko vec napisa, svi olovke u ruke, i da se zapisuju ova imena: da nam se ne dogodi da ponovo izadjemo na ulice sa preletacima. Valjda smo nesto i naucili, koliko smo protracili zivota u uvoj zemlji sa ovom bandom. Lustracija! Dosta vise ovih nepismenih, osionih, preletaca i lopova. Podrska za Sergeja!

Pefi

pre 5 godina

Nije on meta vlasti zbog humanitarne organizacije već zbog kritike vlasti. Pokušavaju da mu nađu nešto ali džaba. Sa milion mana pošteniji je čovek od njih.

DR

pre 5 godina

Kad bi svi sto podrzavamo Segeja izasli na izbore ovi ne bih ni pobedili, ali izgleda da je bolje sedeti kuci i ne glasati bolje a onda kukati i psovati vlast naredne cetiri godine. Totalno besmisleno!

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Bruka i sramota....da.ostali glumci imaju obraza svi bi bojkotovali festival
(mika, 20. novembar 2018 19:42)

Imaju obraza, ali nemaju para, ionako samo kukaju kako im je malo.

KyloRen...

pre 5 godina

Jadni smo mi kad se u ovakvim situacijama pozivamo na Kesića (koji je šampion nad šampionima) a na izbore ne izlazimo jer naš glas neće ništa promeniti. Omladino dozovi se pameti i nadaj se da nije prekasno...

Sojic

pre 5 godina

Ma ne nije zabrana. To je kao u Brozovo vrema kada bi predstava dovela do "opravdanog revolta sirokih narodnih masa" i na zahev istih , uklonjena. Svaka slicnost sa prosloscu je slucajna.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ako je ovo urađeno po političkoj liniji, onda je ovo pogubno po vlast. 
Ovako je i Milošević krenuo pa znamo kako je završio.
(Kokorayko, 20. novembar 2018 20:06)

Kako je to Sloba završio? Tako smo smo proveli deset godina u mraku, tako što smo ratovali protiv celog sveta i izgubili. On je čovek umro kao neosudjen a mi svi smo bili kažnjeni teškom robijom.

Da Sloba nije gubitnik a mi svi neki pobednici? Ne druže..

Uostalom, da ne idemo u to kako je on to "izgubio" izbore.

gde ja zivim

pre 5 godina

I posle kukamo kad nam EU postavi kao uslov za otvaranje poglavlja, slobodu medija, o korupciji i sudstvu tek da ne pricamo. Ovaj se decko zamerio bagri i sada placa! Ne smes da zucnes, jel ti jasno!? To je moto vladajuce elite.

Sta bilo kratija

pre 5 godina

Kljucna recenica:

Da, to je istina, to je tačno, to će se desiti.

Da su na primer iz BDP rekli 'onda ne dolazimo' mozda bi bilo neke nade. Ovako, podvili su rep kao sto su/ce vecina, i tako ce to da se vuce u nedogled.

Alarm

pre 5 godina

Milosevic je promenjen jer je zapad tako hteo i organizovao je sve protiv njega. Ovog nece da menjaju jer rastura drzavu i drugima daje nase, pa ga pustaju da radi sta hoce. Aj nemoj da kazes da je Milosevica promenio narod samovoljno.
(Vatra, 20. novembar 2018 21:53)

Silno grešiš. Zapad je spasao Miloševića vešanja na Terazijama, već 6-og oktobra. Zbog njih se 6-ti nije ni desio.

Nesha

pre 5 godina

Da li će ostali učesnici ovog festivala sada bojkotovati festival?
Gde vam je granica kraja trpljenja i početka borbe za ono što nam pripada, a to je sloboda?

Zoran

pre 5 godina

Meni su botine najsmeshnije. Zamishljam kako ga komesar tera, od rana jutra, da ide po vestima i lupa minuse, a ovaj sendvichem vitla ispred botovskog lica.
Koliko moras biti karakterno mizeran da radish taj posao..?? JEZA.

Yoyo

pre 5 godina

@..."Budimo objektivni: jeste sukob interesa."
(Samosvesna gradjanka, 20. novembar 2018 22:34)

Budimo objektivni, Ceca je nosila samo nanogicu, samosvesna građanko. I pored proneverenih miliona evra, pronađenog oružja i svega u vezi nje ti i dan danas imaš kokoške po Srbiji kojima je ona idol, draga samosvesna građanko.

Desetar

pre 5 godina

Ovo su normalne stvari u borbi protiv fašizma. Hitler je nekoliko godina sprovodio tiraniju u Nemačkoj i Evropi, znamo svi kako se završilo. Sloba je isto tako sprovodio tiraniju pa je završio tako što je zakopan u dvorištu. I ovo zlo će proći, jednostavno negde mora da pukne...

Fajt

pre 5 godina

Kakvo smesno objasnjenje! Pa mogli su da traze misljenje od Komisije za resavanje sukoba interesa, a ne da prave skandale kako bi sakrii sopstvenu nesposobnost da predvide i rese probleme, ili jos gore, nedostatak elementarnog integriteta u strahu od politicih mocnika. Bruka i sramota!

Ljubisa livac

pre 5 godina

@samosvesna gradjanka

Ma o cemu pricate?! Kakav sukob interesa? U pitanju je pozorisni festival, gde je cilj kulturoloski, a ne neki izbor za mis gde pobednik uzima sve pa da se neko brine zbog protekcije. Umetnicki direktor je vise simbolicna funkcija i nemam nikakav uticaj na odlucivanje publike.

bla bla

pre 5 godina

zaista je vreme da se prekine sa ovom vlašću, Srbija nije zemlja u kojoj može da vlada diktatura.
(Mixi, 20. novembar 2018 21:58)

A ipak, od kada je sveta i veka u Srbiji i ne znamo ništa drugo osim diktature.

Nesha

pre 5 godina

Milosevic je promenjen jer je zapad tako hteo i organizovao je sve protiv njega. Ovog nece da menjaju jer rastura drzavu i drugima daje nase, pa ga pustaju da radi sta hoce. Aj nemoj da kazes da je Milosevica promenio narod samovoljno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vatra, 20. novembar 2018 21:53)

Hoćete da kažete da su Legija, vojska, i policija platili stranci da ne pucaju na narod?
Ne, Milošević je pao kada su ovdašnje Službe shvatile da im pravi više štete nego koristi, a da je para u državi ostalo premalo da bi se delio plen.
Zato nije bilo lustracije.
I da, narod je većinski glasao da tiranin ode, ne ušuškavajte se i ne zavarajte se u teorije zavere.

Duck Dodgers

pre 5 godina

mixi@
Зар нисте схватили да наш полтронизан и произлази из тога што су земље где су живели Срби дуго биле под влашћу или Турске или Аустрије, те таман кад смо одржали прво како тако демократско окупљање 1804, у исто тренутку је та мешавина варошкиј трговаца и сељака велепоседника почела да тражи вођу, јер је навикла да не одлучује о својој судбини... први помак Совјет, и онда му Карађорђе узме готово сву власт... па Милош којо је под притиском помало освешћених Срба допистио Сретењски устав (један од најнапреднијих устава свога времена), док је са стране радио са Русијом, Аустријом и Турском да га укину, и убрзо и јесу. Без обичних грађана нема демократије... али код нас су партије које су требале да представљају некакве идњјњ народа, увек биле некакави клановски табори који се боре за моћ и новац (као и свугде) и готово никад за идеју. И тако је било са мањим помацима све до 2000. године... е онда су ови који су у тој првој години били демократе, почели да се претварају у кланове за грабљење новца. Онда је један који је имао намеру да пресече (прво са институцијом сведока сарадника, променом Устава, решењем за Косово, удаљавањем од великих компанија и влада које су биле донатори) и окрене се Србији засметао, и дозвољено је да буде склоњен... Какав смо тих првих година полет осећали, али брзо је сасечен са хиљаду интересних подела унутар власти и тада смешном опозицијом, данас црвено-црном коалицијом, да бисмо ето данас опет били за кратко време народ поданичког менталитета, продати за уље, шећер, хиљаду синара, мизерну плату... демократија настаје кад престанеш да верујеш у то да не можеш да одлучујеш сам, када верујеш у своје мишљење и став, код нас је изгледа људима лакше да се не питају за ништа и зато им и јесте тако како јесте.

A

pre 5 godina

Trifunovic treba da bude novi Branislav Lecic. Ko se seca protesta ‘92, shvatice. Ima taj temperament, moze da zapali ljude, on treba da bude iskra promena. Necu da ulazim u njegov karakter, niti u profesionalno umece, ali to sto treba da donese, nema niko drugi u ovom momentu od javnoh licnosti. A sad ima i licni motiv
(Michael Myers, 20. novembar 2018 20:17)

Pa već si ušao u njegov karakter čim kažeš da može da zapali ljude.

Milan obrenovic

pre 5 godina

Gura njusku u drzavna pitanja,mora da ga krate,bolje za predstavu nego za glavu.Za njega se bar i cuje a sta je sa nama ostalim anonimusima obicnim radnicima koji za rec ostaju bez posla.......

VV

pre 5 godina

Zbog sukoba interesa kažete? Da li je sukob interesa to što je Ministar prosvete (tako se piše, veliko m, malo p) vlasnik privatnih škola koje pohađaju Vučićeva deca? Koliko tu ima sukoba interesa?

Sramno

pre 5 godina

Ovamo daju Tomi vilu,televiziji daju 200miliona koju drzi kriminalac,pa sto nekome od nas ne daju te novce,ako ako, zbog ovakvih nazovi gluposti pala je prosla vlast koja je bila sto se demokratije tice za ovu sadasnju pa malo je reci kao nebo i zemlja,tako da samo neka nastave....nicija nije gorela do zore pa nece ni njihova,koliko su postali bahati i osioni....Srbijo ne zatvaraj oci....

Gabrijel Omar

pre 5 godina

Auh, zadnje vreme doslo kad su vucibOtine pocele da dolaze na deo 'kultura' . Pade mi na pamet da kad su vec tu, izaberemo svaki put 'miss' i 'mister' bot. Kriterijumi su idiotluk, banalnost i beskicmenjastvo. Moji favoriti za danas su 'magdalena' i 'mirko'.
PS. Podrska Sergeju, naravno.5757!

R

pre 5 godina

Čudno malo minusa.
Podnaslov "kultura". Tu botovi ne ulaze da čitaju.
(Bosanac, 21. novembar 2018 06:29)

Potcenio si njihove mizerije od karaktera. Samo im je trebalo neko vreme da zađu u kulturu, gde inače ne zalaze. Ali čim se neko usudi da kritikuje, eto ih. Kao buba-švabe.

Aco

pre 5 godina

Zbog svog ponasanja u javnosti Sergej ne zasluzuje da bude gledan od starne gledalaca.Jer mozes biti za ili protiv nekog ali kao javna licnost moras biti krajnje primeran u svom ponasanju.
(magdalena, 21. novembar 2018 08:05)

Ide li uz sendvic i neki sok.

neutralni felsh

pre 5 godina

Čudno malo minusa. 
Podnaslov "kultura". Tu botovi ne ulaze da čitaju.
(Bosanac, 21. novembar 2018 06:29)


ali kad najzad udju i nacitaju se, naprave dar-mar :)

bljak

pre 5 godina

Čudno malo minusa. 
Podnaslov "kultura". Tu botovi ne ulaze da čitaju.
(Bosanac, 21. novembar 2018 06:29)

U medjuvremenu su dobili dojavu i dorucak, pa - na posao! Botovski komentari i minusi nadiru kao kanalizacija iz poplavljenog podruma.
Stvarno ne razumem smisao botisanja, narocito ne u rubrici Kultura. Sta hoce time da postignu? Laznu sliku javnog mnjenja? Pa vesti iz kulture obican narod ne cita, a oni koji prate kulturu ne pisu takve pi-pi-kva-kva-kokoda-kokoda komentare.

AcoN

pre 5 godina

Trifunovic mi se ne svidja ni kao glumac, ni kao osoba, ALI zanima me da li će njegove kolege shvatiti da mora da ga zaštite da bi zaštitili sebe.
I ne samo glumci,već svi kulturni radici. Ovo je za generalni štrajk...

transvestija

pre 5 godina

Moji favoriti za danas su 'magdalena' i 'mirko'. 
(Gabrijel Omar, 21. novembar 2018 12:10)

Nema razloga misliti da botovska imena "mirko" i "magdalena" odgovaraju muskom, odnosno zenskom polu.

Miljan

pre 5 godina

Primer kako se diktatorski režimi bore protiv kritičara, udar na kulturu iz niskih pobuda je očigledan. I ako ja lično Sergeja smatram za jednog jako nekulturnog I primitivnog stvaraoca, koji se jako malo razlikuje od onih koje kritikuje i koji ga sada zabranjuju.... U svakom slučaju sramota za društvo u koje živimo!

Рајко

pre 5 godina

@Xman
И за господина,мајица са већ поменутим ликом(Ј.Д.).Госпође и господо,ако се овако настави,нећемо имати довољно мајица,мораћемо увести из БиХ нове количине.

selekcija-rudnik

pre 5 godina

SUTRA IDEM DA TRAŽIM PARE ZA KOMPLET NAZAD .
G. SERGEJ JE IGRAO U PREDSTAVAMA " VOZ" I " JULIJE CEZAR " PRE DVE GODINE I G. TOMA TIFUNOVIĆ JE I TAD BIO SELEKTOR , IGRAO JE I G. BANE . POŠTO SAM KUPIO KARTE ZNAČI DA JE SITUACIJA U ALEKSINCU BOLJA NEGO U ZAJEČARU JER SU TAMO KARTE ZA FESTIVAL DELILI UZ ČLANSKU KARTU .

marija

pre 5 godina

Čestitam Sergej,
zabranom predstave sad si i zvanično "politički nepodoban".

Partijski komesari na visini zadatka.
Šta je sledeće?
Spaljivanje knjiga?

Michael Myers

pre 5 godina

Trifunovic treba da bude novi Branislav Lecic. Ko se seca protesta ‘92, shvatice. Ima taj temperament, moze da zapali ljude, on treba da bude iskra promena. Necu da ulazim u njegov karakter, niti u profesionalno umece, ali to sto treba da donese, nema niko drugi u ovom momentu od javnoh licnosti. A sad ima i licni motiv

BeKo

pre 5 godina

Ulizice - to su za mene najgori ljudi na svijetu, najštetniji, najpokvareniji.

Oni podržavaju svaku vlast, oni i jesu vlast, oni siju strah bez milosti, bez ikakvog obzira, hladni kao led, oštri kao nož, kao psi vjerni svakoj državi, kao kurve nevjerni svakom pojedincu, najmanje ljudi od svih ljudi.
Dok njih bude nema sreće na svijetu, jer će uništiti sve što je istinska ljudska vrijednost.

Meša Selimović

A uvek će ih biti.

Ziveo Sergej!

pre 5 godina

Sergej, hteo ti ili ne ti si u politici sada i pratimo te zato dovedi neke promene jer imas taj temperament! Hajde ustaj, umij se, i budi nam lider!

Darko

pre 5 godina

Zemlja sreće, zemlja mira - nema bolje duž svemira. Radost iskri, nebom jezdi, vođi kliću u miniću. Lep je vođa, ružan nije, pogled teleć, usna jaka, ko u lutke iz Monaka. Krupan, silan, nema šale, taj će sredit mačke male. Tek za miša strah i strava, noćna mora i za mrava. Obiliću, ajd u stranu, stiže junak na megdanu. Džaba koplje , džaba džilit, pesmom Turke kani smirit - mjauk silni pusti mačić, a imenom Iva Dačić.
Ne daj se Sergej, gotoviiiii suuuu.

Milena Miletic

pre 5 godina

Kao rodjenu Aleksincanku me je sramota do neba. Taj mali veliki grad u kome vec dva veka kultura zaista igra vaznu ulogu su stvorili ljudi dobrog i jakog duha. Pre nekoliko godina, ista opstinska vlast se tako ponela prema vlastitom sugradjaninu glumcu Andreju Sepetkovskom, skandal je bio do neba. Pri svemu, ta ista vlast je opterecena grdnim aferama pocev od opstinskog toaleta od 30 000 evra, platoa na centralnom trgu od 250 000 evra (zasigurno vredi barem 4 puta manje), progonom medija koji im nisu po volji, i drugim sramotama. oni bi trebalo da budu u zatvoru a ne da vedre i oblace igde.

Vatra

pre 5 godina

Trifunovic treba da bude novi Branislav Lecic. Ko se seca protesta ‘92, shvatice. Ima taj temperament, moze da zapali ljude, on treba da bude iskra promena. Necu da ulazim u njegov karakter, niti u profesionalno umece, ali to sto treba da donese, nema niko drugi u ovom momentu od javnoh licnosti. A sad ima i licni motiv
(Michael Myers, 20. novembar 2018 20:17)

Milosevic je promenjen jer je zapad tako hteo i organizovao je sve protiv njega. Ovog nece da menjaju jer rastura drzavu i drugima daje nase, pa ga pustaju da radi sta hoce. Aj nemoj da kazes da je Milosevica promenio narod samovoljno.

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...lep čovek, pametan, duhovit, talentovan, ima svoj stav...5 argumenata da je opasan za vlast...malo li je ???

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ako je ovo urađeno po političkoj liniji, onda je ovo pogubno po vlast. 
Ovako je i Milošević krenuo pa znamo kako je završio.
(Kokorayko, 20. novembar 2018 20:06)

Kako je to Sloba završio? Tako smo smo proveli deset godina u mraku, tako što smo ratovali protiv celog sveta i izgubili. On je čovek umro kao neosudjen a mi svi smo bili kažnjeni teškom robijom.

Da Sloba nije gubitnik a mi svi neki pobednici? Ne druže..

Uostalom, da ne idemo u to kako je on to "izgubio" izbore.

Pera

pre 5 godina

"Da pođem i dolinom sjena smrtnoga, neću se bojati zla; jer si ti sa mnom; štap tvoj i palica tvoja tješi me."

Tesko je danas misliti svojom glavom i delati svojom rukom u paklu koji se zove Srbija i koju nastanjuju demoni koji sebe nazivaju ljudima. Sergej, mojne da trepnes ni na na ove komentare ovde, ni na zlodela vlasti, nego cepaj kako ti savest kaze. Mnogi su uz tebe.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Bruka i sramota....da.ostali glumci imaju obraza svi bi bojkotovali festival
(mika, 20. novembar 2018 19:42)

Imaju obraza, ali nemaju para, ionako samo kukaju kako im je malo.

Gile

pre 5 godina

Sve koji si protiv vlasti treba surovo kazniti za primer ostalima. Šta vi mislite kad bi ih pustili da se ponašaju poput ovog Trifunovića gde bi nas to odvelo. Neka vežu konja di im gazda kaže! I neka gazda nikad nije radio ništa on je gazda i ima da se sluša.

DR

pre 5 godina

Kad bi svi sto podrzavamo Segeja izasli na izbore ovi ne bih ni pobedili, ali izgleda da je bolje sedeti kuci i ne glasati bolje a onda kukati i psovati vlast naredne cetiri godine. Totalno besmisleno!

alek

pre 5 godina

Kome nije jasno zašto se poglavlja u EU ne otvaraju i zašto nismo napredovali u nekim već otvorenim, evo odgovora.

Bog te, kao u Orvelovom 1984.

Anja

pre 5 godina

Meni je dosta tog Sergeja, a uopste nisam za ovu vlast. Hajde vi mladi budite malo kreativni i nesto radite, menjajte neke stvari na bolje, a ne samo tracarenje.

modesti

pre 5 godina

A sada, sto neko vec napisa, svi olovke u ruke, i da se zapisuju ova imena: da nam se ne dogodi da ponovo izadjemo na ulice sa preletacima. Valjda smo nesto i naucili, koliko smo protracili zivota u uvoj zemlji sa ovom bandom. Lustracija! Dosta vise ovih nepismenih, osionih, preletaca i lopova. Podrska za Sergeja!

Pefi

pre 5 godina

Nije on meta vlasti zbog humanitarne organizacije već zbog kritike vlasti. Pokušavaju da mu nađu nešto ali džaba. Sa milion mana pošteniji je čovek od njih.

Sojic

pre 5 godina

Ma ne nije zabrana. To je kao u Brozovo vrema kada bi predstava dovela do "opravdanog revolta sirokih narodnih masa" i na zahev istih , uklonjena. Svaka slicnost sa prosloscu je slucajna.

Duck Dodgers

pre 5 godina

mixi@
Зар нисте схватили да наш полтронизан и произлази из тога што су земље где су живели Срби дуго биле под влашћу или Турске или Аустрије, те таман кад смо одржали прво како тако демократско окупљање 1804, у исто тренутку је та мешавина варошкиј трговаца и сељака велепоседника почела да тражи вођу, јер је навикла да не одлучује о својој судбини... први помак Совјет, и онда му Карађорђе узме готово сву власт... па Милош којо је под притиском помало освешћених Срба допистио Сретењски устав (један од најнапреднијих устава свога времена), док је са стране радио са Русијом, Аустријом и Турском да га укину, и убрзо и јесу. Без обичних грађана нема демократије... али код нас су партије које су требале да представљају некакве идњјњ народа, увек биле некакави клановски табори који се боре за моћ и новац (као и свугде) и готово никад за идеју. И тако је било са мањим помацима све до 2000. године... е онда су ови који су у тој првој години били демократе, почели да се претварају у кланове за грабљење новца. Онда је један који је имао намеру да пресече (прво са институцијом сведока сарадника, променом Устава, решењем за Косово, удаљавањем од великих компанија и влада које су биле донатори) и окрене се Србији засметао, и дозвољено је да буде склоњен... Какав смо тих првих година полет осећали, али брзо је сасечен са хиљаду интересних подела унутар власти и тада смешном опозицијом, данас црвено-црном коалицијом, да бисмо ето данас опет били за кратко време народ поданичког менталитета, продати за уље, шећер, хиљаду синара, мизерну плату... демократија настаје кад престанеш да верујеш у то да не можеш да одлучујеш сам, када верујеш у своје мишљење и став, код нас је изгледа људима лакше да се не питају за ништа и зато им и јесте тако како јесте.

Zoran

pre 5 godina

Meni su botine najsmeshnije. Zamishljam kako ga komesar tera, od rana jutra, da ide po vestima i lupa minuse, a ovaj sendvichem vitla ispred botovskog lica.
Koliko moras biti karakterno mizeran da radish taj posao..?? JEZA.

Nesha

pre 5 godina

Da li će ostali učesnici ovog festivala sada bojkotovati festival?
Gde vam je granica kraja trpljenja i početka borbe za ono što nam pripada, a to je sloboda?

transvestija

pre 5 godina

Moji favoriti za danas su 'magdalena' i 'mirko'. 
(Gabrijel Omar, 21. novembar 2018 12:10)

Nema razloga misliti da botovska imena "mirko" i "magdalena" odgovaraju muskom, odnosno zenskom polu.

A

pre 5 godina

Trifunovic treba da bude novi Branislav Lecic. Ko se seca protesta ‘92, shvatice. Ima taj temperament, moze da zapali ljude, on treba da bude iskra promena. Necu da ulazim u njegov karakter, niti u profesionalno umece, ali to sto treba da donese, nema niko drugi u ovom momentu od javnoh licnosti. A sad ima i licni motiv
(Michael Myers, 20. novembar 2018 20:17)

Pa već si ušao u njegov karakter čim kažeš da može da zapali ljude.

Sta bilo kratija

pre 5 godina

Kljucna recenica:

Da, to je istina, to je tačno, to će se desiti.

Da su na primer iz BDP rekli 'onda ne dolazimo' mozda bi bilo neke nade. Ovako, podvili su rep kao sto su/ce vecina, i tako ce to da se vuce u nedogled.

Yoyo

pre 5 godina

@..."Budimo objektivni: jeste sukob interesa."
(Samosvesna gradjanka, 20. novembar 2018 22:34)

Budimo objektivni, Ceca je nosila samo nanogicu, samosvesna građanko. I pored proneverenih miliona evra, pronađenog oružja i svega u vezi nje ti i dan danas imaš kokoške po Srbiji kojima je ona idol, draga samosvesna građanko.

KyloRen...

pre 5 godina

Jadni smo mi kad se u ovakvim situacijama pozivamo na Kesića (koji je šampion nad šampionima) a na izbore ne izlazimo jer naš glas neće ništa promeniti. Omladino dozovi se pameti i nadaj se da nije prekasno...

Nesha

pre 5 godina

Milosevic je promenjen jer je zapad tako hteo i organizovao je sve protiv njega. Ovog nece da menjaju jer rastura drzavu i drugima daje nase, pa ga pustaju da radi sta hoce. Aj nemoj da kazes da je Milosevica promenio narod samovoljno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vatra, 20. novembar 2018 21:53)

Hoćete da kažete da su Legija, vojska, i policija platili stranci da ne pucaju na narod?
Ne, Milošević je pao kada su ovdašnje Službe shvatile da im pravi više štete nego koristi, a da je para u državi ostalo premalo da bi se delio plen.
Zato nije bilo lustracije.
I da, narod je većinski glasao da tiranin ode, ne ušuškavajte se i ne zavarajte se u teorije zavere.

gde ja zivim

pre 5 godina

I posle kukamo kad nam EU postavi kao uslov za otvaranje poglavlja, slobodu medija, o korupciji i sudstvu tek da ne pricamo. Ovaj se decko zamerio bagri i sada placa! Ne smes da zucnes, jel ti jasno!? To je moto vladajuce elite.

Ljubisa livac

pre 5 godina

@samosvesna gradjanka

Ma o cemu pricate?! Kakav sukob interesa? U pitanju je pozorisni festival, gde je cilj kulturoloski, a ne neki izbor za mis gde pobednik uzima sve pa da se neko brine zbog protekcije. Umetnicki direktor je vise simbolicna funkcija i nemam nikakav uticaj na odlucivanje publike.

pera

pre 5 godina

I sad treba da se zaplacemo. Sergej i u svakoj prilici Sergej. Intelktualno estradno humanitano rnr gromada. Sve zna sve ume. A i tata a i brat. CHFC.

Alarm

pre 5 godina

Milosevic je promenjen jer je zapad tako hteo i organizovao je sve protiv njega. Ovog nece da menjaju jer rastura drzavu i drugima daje nase, pa ga pustaju da radi sta hoce. Aj nemoj da kazes da je Milosevica promenio narod samovoljno.
(Vatra, 20. novembar 2018 21:53)

Silno grešiš. Zapad je spasao Miloševića vešanja na Terazijama, već 6-og oktobra. Zbog njih se 6-ti nije ni desio.

Samosvesna gradjanka

pre 5 godina

... predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo “eventualnog sukoba interesa”, jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.


Budimo objektivni: jeste sukob interesa.

bla bla

pre 5 godina

zaista je vreme da se prekine sa ovom vlašću, Srbija nije zemlja u kojoj može da vlada diktatura.
(Mixi, 20. novembar 2018 21:58)

A ipak, od kada je sveta i veka u Srbiji i ne znamo ništa drugo osim diktature.

Desetar

pre 5 godina

Ovo su normalne stvari u borbi protiv fašizma. Hitler je nekoliko godina sprovodio tiraniju u Nemačkoj i Evropi, znamo svi kako se završilo. Sloba je isto tako sprovodio tiraniju pa je završio tako što je zakopan u dvorištu. I ovo zlo će proći, jednostavno negde mora da pukne...

Gabrijel Omar

pre 5 godina

Auh, zadnje vreme doslo kad su vucibOtine pocele da dolaze na deo 'kultura' . Pade mi na pamet da kad su vec tu, izaberemo svaki put 'miss' i 'mister' bot. Kriterijumi su idiotluk, banalnost i beskicmenjastvo. Moji favoriti za danas su 'magdalena' i 'mirko'.
PS. Podrska Sergeju, naravno.5757!

AcoN

pre 5 godina

Trifunovic mi se ne svidja ni kao glumac, ni kao osoba, ALI zanima me da li će njegove kolege shvatiti da mora da ga zaštite da bi zaštitili sebe.
I ne samo glumci,već svi kulturni radici. Ovo je za generalni štrajk...

Sramno

pre 5 godina

Ovamo daju Tomi vilu,televiziji daju 200miliona koju drzi kriminalac,pa sto nekome od nas ne daju te novce,ako ako, zbog ovakvih nazovi gluposti pala je prosla vlast koja je bila sto se demokratije tice za ovu sadasnju pa malo je reci kao nebo i zemlja,tako da samo neka nastave....nicija nije gorela do zore pa nece ni njihova,koliko su postali bahati i osioni....Srbijo ne zatvaraj oci....

VV

pre 5 godina

Zbog sukoba interesa kažete? Da li je sukob interesa to što je Ministar prosvete (tako se piše, veliko m, malo p) vlasnik privatnih škola koje pohađaju Vučićeva deca? Koliko tu ima sukoba interesa?

magdalena

pre 5 godina

Zbog svog ponasanja u javnosti Sergej ne zasluzuje da bude gledan od starne gledalaca.Jer mozes biti za ili protiv nekog ali kao javna licnost moras biti krajnje primeran u svom ponasanju.

R

pre 5 godina

Čudno malo minusa.
Podnaslov "kultura". Tu botovi ne ulaze da čitaju.
(Bosanac, 21. novembar 2018 06:29)

Potcenio si njihove mizerije od karaktera. Samo im je trebalo neko vreme da zađu u kulturu, gde inače ne zalaze. Ali čim se neko usudi da kritikuje, eto ih. Kao buba-švabe.

Aco

pre 5 godina

Zbog svog ponasanja u javnosti Sergej ne zasluzuje da bude gledan od starne gledalaca.Jer mozes biti za ili protiv nekog ali kao javna licnost moras biti krajnje primeran u svom ponasanju.
(magdalena, 21. novembar 2018 08:05)

Ide li uz sendvic i neki sok.

neutralni felsh

pre 5 godina

Čudno malo minusa. 
Podnaslov "kultura". Tu botovi ne ulaze da čitaju.
(Bosanac, 21. novembar 2018 06:29)


ali kad najzad udju i nacitaju se, naprave dar-mar :)

bljak

pre 5 godina

Čudno malo minusa. 
Podnaslov "kultura". Tu botovi ne ulaze da čitaju.
(Bosanac, 21. novembar 2018 06:29)

U medjuvremenu su dobili dojavu i dorucak, pa - na posao! Botovski komentari i minusi nadiru kao kanalizacija iz poplavljenog podruma.
Stvarno ne razumem smisao botisanja, narocito ne u rubrici Kultura. Sta hoce time da postignu? Laznu sliku javnog mnjenja? Pa vesti iz kulture obican narod ne cita, a oni koji prate kulturu ne pisu takve pi-pi-kva-kva-kokoda-kokoda komentare.

Pametnjaković

pre 5 godina

To je sigurno sam Sergej tražio da mu posle vlast ne bi nabijala na nos kako mu je otac nešto sredio preko veze. Dobra odluka, što je sigurno sigurno je.

Joanikije

pre 5 godina

Kakav marketinski potez uprave.
Ja do sad nikad nisam cuo za festival u Aleksincu, ne znam ni da ima tamo pozoriste, a verujem ni vecina gradjana Srbije.
A sad, em znamo da imaju pozoriste, em imaju i festival, em znamo i koje ce predstave biti ili nece biti.
Svaka cast onom ko se setio kako da privuce medijsku paznju.

Miljan

pre 5 godina

Primer kako se diktatorski režimi bore protiv kritičara, udar na kulturu iz niskih pobuda je očigledan. I ako ja lično Sergeja smatram za jednog jako nekulturnog I primitivnog stvaraoca, koji se jako malo razlikuje od onih koje kritikuje i koji ga sada zabranjuju.... U svakom slučaju sramota za društvo u koje živimo!

Mirko

pre 5 godina

Ako predstava kvalitetom ne zasluzuje da bude na programu festivala ne vidim nikakv razlog da se bez potrebe dize ovolika galama, treba je ukloniti.

Milan obrenovic

pre 5 godina

Gura njusku u drzavna pitanja,mora da ga krate,bolje za predstavu nego za glavu.Za njega se bar i cuje a sta je sa nama ostalim anonimusima obicnim radnicima koji za rec ostaju bez posla.......

Nolov

pre 5 godina

Nevezano za ovaj slucaj ali da li ima i jedan nas glumac da mu neko od roditelja nije bio neki reziser, scenarista, scenograf u nekom pozoristu ili neki sluzbenik pri nekoj kulturnoj instituciji? Jeste mnogo njih i talentovano ali to sto su bas svi "necija" djeca pa makar i pomocnika direktora pomocnog festivala u malom gradu ipak im daje vece sanse da upisu akademiju, steknu iskustvo ali i dobiju podrsku od tatinih kolega...

Рајко

pre 5 godina

@Xman
И за господина,мајица са већ поменутим ликом(Ј.Д.).Госпође и господо,ако се овако настави,нећемо имати довољно мајица,мораћемо увести из БиХ нове количине.

Fajt

pre 5 godina

Kakvo smesno objasnjenje! Pa mogli su da traze misljenje od Komisije za resavanje sukoba interesa, a ne da prave skandale kako bi sakrii sopstvenu nesposobnost da predvide i rese probleme, ili jos gore, nedostatak elementarnog integriteta u strahu od politicih mocnika. Bruka i sramota!