Četvrtak, 11.10.2018.

14:39

Ovo je najbolji film svih vremena

Izvor: mondo.rs

Ovo je najbolji film svih vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Swarog

pre 5 godina

Bezveze, najbolji film je, to svi znaju, Krstarica Potemkin! Kako covek kadrira u onoj sceni na Potemkinovim stepenicama u Odesi, pa to je prosto fenomenalno...

Detuš

pre 5 godina

Najbolji glumac na svetu svih vremena je Pavle Vujisić, u to sam sto posto siguran. To je potvrdio i Orson Vels. A govoriti da je ovaj ili onaj film najbolji to je već diskutabilno.

warlock

pre 5 godina

Forest Gump za mene broj 1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M. Radosavljevic, 12. oktobar 2018 11:18)

Medju TOP 10 svakako, pa braveheart, once upon a time in america/west, kumovi, idi i vidi-ruski, the good/bad/ugly, sosenk, jaws, miliusov conan, aleksandar nevsky, rashomon, ima ih jedno 20 tak mojih favorita

крадљивац бицикла

pre 5 godina

Јасуђиро Озу
(yeah)

Хвала. Видим да је Токијска Прича својевремено проглашен за најбољи филм свих времена. Мораћу да га погледам.

REALNI HOKAIDO

pre 5 godina

1-Kum
2-Povratak u budućnosti
3-Kad jaganjci utihnu
4-Svemirci su među nama
5-Izgubljeni u prevodu.

Ima tu jos dobrih filmova, ali kill bill nije ni u prvih 14!

bane

pre 5 godina

HAHAHAHAHAHAAH, ček da umrem od smeha, pa da me reanimiraju, pa da uzmem vazduh, pa hahahahaha, da opet umrem od smeha, pa tako jedno tri kruga. :))))))))))))))))))
Pa Kill BIll nije film, to je grupa sekvenci scena ubistava, bez ikakve priče.

Bruce lee

pre 5 godina

Veliki sam ljubitelj filmova bio ,a ovaj najbolji nisam ni pogledao.Americka glupost za tinejdzere. Pored Serdja Lenoe, Felinija i Bertolucija traziti najboljeg je namestaljka. Boljih od njih nema.

Nerazumni

pre 5 godina

"re njega je želeo Kevina Kostnera, potom Džeka Nikolsona, Kurta Rasela, Mikija Rurka, Berta Renoldsa i Vorena Bitija, koji je na kraju rekao: "Ne razumem o čemu se radi u filmu."

Pametni ljudi. Inace, covek moze da odgleda ovaj film pa da ne razume o cemu se radi!

johnny handsome

pre 5 godina

Najbolji filmovi svih vremena su Šmeker i Šećerna vodica i tu nema spora...dva velikana glumišta,Sonja i Lauš i nedostajete mi.Šalu na stranu,iako obožavam oba filma najbolji je Stakler Tarkovskog.Film ima sve što jeste život sam a i mnogo više od toga.

крадљивац бицикла

pre 5 godina

Све што се по овим коментарима помиње је само чиста забава (Бекство из Шошенка, Петпарачке приче...) и нема везе с уметношћу. Међутим, ако филм посматрамо као врсту уметности онда би прича о најбољем филму (боље рећи филмовима) требала да буде много озбиљнија и укључи неке друге ауторе и њихова остварења (Бергман, Антониони, Фелини, Годар итд). Али то би нас одвело далеко ван оквира овог забавног портала. Кад смо већ код забаве, ево мог адута: Апартман са Каселом и Белучијевом. Мене је тај филм откинуо.

Ombre

pre 5 godina

Kill Bill je vrlo dobar film, ali ovakvi neobjektivni izbori samo stvaraju konfuziju i izazivaju negativne reakcije. Samo u poslednje dve godine ste imali daleko bolja ostvarenja: Nocturnal Animals, Three Bilboards..., Call Me by Your Name, Blade Runner 2049...

гет даун он ит

pre 5 godina

немам појма који је филм најбољи на свету, како уопште може да постоји одговор на то питање? знам рецимо да су ме филмови Кшиштофа Кишловског дотакли. Мислим у оном смислу да сам осетио како је то нешто више од обичне забаве, како је то уметност. И рецимо неки филмови Поланског, и они одскачу ако мене питате. Има ту вероватно још њих, ове двојице сам се само одмах сетио.

Mr. White

pre 5 godina

Prva dva Tarantinova filma su remek dela moderne kinematografije. Sve posle toga sto je snimio je pretenciozno, isfolirano uglavnom negkedljivo djubre (uz par dobrih scena iz Ingl. Bast. Sa Volcom i De Kaprio sa lobanjom u Djangu) ali filmovi kao celina, jedno veliko nista...

Micko

pre 5 godina

Najbolji film svih vremena (za mene naravno) je 12 Angry Men. Bez specijalnih efekata. Radnja u dve prostorije ali prica fantasticna tako da je svako u svojoj glavi dozivi na svoj nacin. Kao da svako snima film za sebe na bazi jedne price. Jos kada uzmete da je snimljen pre 60-tak godina.

cezar

pre 5 godina

Kill Bill je zesca glupost od filma. Jos od Dzeki Braun Tarantino je krenuo da se gubi i snima besmislene gluposti.
(Mladen, 12. oktobar 2018 11:02)

Hateful eight je odličan.

Borg

pre 5 godina

Ma da, kakav crni Bergman, Kurosava, Tarkovski, Felini, Leone, sve je to Selo-gori nivo za vrednost, znacaj i duboku filozofiju Tarantinovih recikliranih palamud*enja.

KPJ

pre 5 godina

Kill Bill je meni licno omiljeni Tarantinov film jer je bukvalno kung fu samurajski vestern, ceo film je bukvalno gomila stvari iz mog detinjstva - spageti vesterni (neverovatna muzika Morikonea i Bakalova pogotovu), samurajski filmovi, Hong Kong akcioni filmovi (Brus Li pogotovu), anime, svega ima u ovom filmu i iskreno savrseno je ukomponovano. E sad da je film bolji od Kuma 1, Kuma 2, Dobar,los i zao itd. naravno da nije i bolji filmovi najverovatnije nikada nece ni biti snimljeni, ali ne vidim razlog da se Kill Bill omalovazava jer taj film je napravljen za nas ljubitelje tih zanrova, dok je recimo film kao Pulp Fiction za svakoga ko generalno voli dobar film.

Rajko

pre 5 godina

Možda da je smontirao prvi i drugi deo u jedan film,izbacio neke preduge i nepotrebne scene,možda bi bio jedan od boljih filmova ali nkada najbolji.

Jovan

pre 5 godina

Za mene je "Hopa cupa u krevetu", najbolje filmsko ostvarenje koje je po svim umetničkim kriterijumima, uticalo na moje odrastanje i stasavanje u pravu muškarčinu i ledolomca.

A omiljena glumica mi je... pa nije bila samo jedna!

pre 5 godina

Koliko umetnika na ovom svetu... a svaki operisan od istine i prema sebi samom, i prema životu! Toliko o toj njihovoj darovitosti!

Za mene je najbolji film svih vremena onaj prvi koji sam pogledao iz zabranjene kućne videoteke, kada sam kao tinejdžer najpre provalio da ih ima u kući, a potom ostao sam i pustio jednu!

E, to kome nije najbolji film svih vremena... neće mu pomoći ne samo film, ni Biblija mu neće mnogo pomoći! Iako zvuči paradoskalno zapravo je usko vezano.

Ali vi umetnici i kritičari to odlično znate, nema potrebe da vam ja sad to i objašnjavam!

CATAPA

pre 5 godina

Ovaj izbor za najboljeg samo znači da su neki obožavaoci ili čak da je neki kultni obožavalac ovog filma imao strahovito mnogo slobodnog vremena.
Sećam se da su neki fanovi horora tako isto proglasili Romerovu "Noć živih mrtvaca" za ni manje ni više nego najbolji film svih žanrova svih vremena.
Znači u najmanju ruku ima bar dva takva "najbolja".

das is Valter

pre 5 godina

Valter brani Sarajevo, naj u poslednjih 1000 godina. Vrhunski triler, špijunaže, ratni, lične tragedije, rodoljublja, vrh muzika, ček ima i jedne scene kung fua.

NiroDe

pre 5 godina

Veću glupost ne pročitah u životu. Pored jednog Kuma, za kog smatram da je najbolji film svih vremena u svakom pogledu (režija, scenario, gluma) pored Kjubrikovih remek- dela 2001: A Space Odyssey, Dr: Strangelove.. Pored Taxi Drivera, Razjarenog Bika, Leta iznad Kukavijčeg Gnezda, Apokalipse Danas... ovaj film izgleda smešno.

absolutezero

pre 5 godina

Haha pa to je cist plagijat vise filmova smuckano u jedan.Film je ok za tinejdžere ne znam kako odrasla osoba može da uziva u ovom filmu.
(Aleksandar, 12. oktobar 2018 08:34)

Zavisi iz kog ugla gledaš. Tarantinov omaž honkonškim kung-fu filmovima. Možda iz te perspektive i nije tako loš. I može da se uživa. Ja jesam.

Ukratko

pre 5 godina

Hm, meni bolji Django. Inglorious basterds prva scena sa nemackim oficirom u kuci mi je mozda njegova najbolja scena. Najvise problema imam sa njegovim ranijim radovim koji su toliko na dobrom glasu kao Ulicni psi. Fabula moze da stane u 3 recenice. Ceo film se koristi za razradu likova i onda kraj. Not my cup of tea

netko

pre 5 godina

U zadnje vreme jedini film koji mi je odvukao 100% paznju je ovaj zadnji Maze Runner. A ni prva dva dela nisu uopste za bacanje i 100% su bolji od plavokose zenskice koja u jednom trenutku ne moze da hoda nakon ustajanja iz kome a u drugom trenutku vec kolje sve zivo..ma idi begaj...ako je to najbolji film svih vremena onda nam je kinematografija na planeti otkad postoji jedno veliko nista..nula.

johnny

pre 5 godina

svasta, nije ni do kolena "dolar trilogiji" sa istvudom, nije ni blizu bilo kojeg dela kuma, nije blizu rokiju, rambu, nije blizu ni gospodaru prstenova...

ko prave ti ankete, ko pravi te analize...

Mare

pre 5 godina

He he, pa to cak nije ni Tarantinov najbolji film. Ispred njega su dva koplja Petparacke price, Ulicni psi i True romance (za koji je napisao scenario). Kill Bill ima samo dobru atmosferu, muziku i nista vise.

ацос

pre 5 godina

"Живот је леп" за мене најбољи филм свих времена иако је то немогуће одредити,али кад бих морао овај италијански култни филм би био мој избор.

rolna ili listici?

pre 5 godina

Cuj u izboru casopisa Watch and listen... auu jaka fora...taj casopis je u izboru za najbolju klozetsku literaturu osvojio solidno sesnaesto mesto u kategoriji "nepromocivi papir"

jeste dobar ali nije najbolji

pre 5 godina

Baš sam pre neki dan gledao najbolji film svih vremena a zove se Forest Gamp a pre njega sam gledao Deca neba...

Ciki

pre 5 godina

Ja zaista volim ovaj film, ali nikako se ne mogu složiti da je najbolji svih vremena. Takođe volim mnogo i Tarantinovo iživljavanje, otvorenost, hodanje po ivici nerealnosti.... ipak, teško se može reći da Kill Bill može da parira nekim filmskim veličinama, tipa Kum, Bekstvo iz zatvora itd...

direwolf

pre 5 godina

Tarantinovi filmovi su jednostavno to, filmovi. Scenario nije adaptirana prica nekog romana ili neka banalna istinita prica vec jednostavno prica koju je on smislio. Svi njegovi filmovi su dobri i zasluzuju da se nadju na listi najboljih svih vremena ali da je ovaj film najbolji od svih ja licno ne verujem. Cak i Citizen Kane koji je kao drugi na listi nije po meni toliko dobar. Ali o ukusima se ne diskutuje, to je umetnost i svako je dozivljava na sebi jedinstven nacin. Recimo meni licno u konkurenciji za najbolji film su "To kill a mockingbird", "12 angry men", "A clockwork orange", uz neizostavne "Kumove" i "Shawshenk redemtion", filmove koje mogu da gledam svaki dan.

D10S

pre 5 godina

Volim Tarantina i Kill Bill je genijalno odradjen! Ali meni je su i Pretperecke price i Django bolji ld Kill Billa.
Ali slozicemo se: Postoje barem 20 boljih filmova od ovoga.

Озрен Јанићијевић

pre 5 godina

Најбољи филм свих времена-„Грађанин Кејн" можете погледати у суботу у 21ч у Југословенској кинотеци у Косовској.

ccc

pre 5 godina

Vala, jeste! Ja uopšte ne volim akcione filmove, krv do kolena i takve budalaštine i ovaj film nisam ni pokušala da gledam( on je iz devedesetih). Pre godinu-dve iz dosade počnem da gledam. Od tada gledam kad god se pojavi na nekom kanalu. I uživam!

Misa

pre 5 godina

E bas me lepo nasmejaste odmah izjutra!!! Eto da lupim onako iz prve, Amarkord a ima i boljih, je daleko ispred gluposti i smeca iz holivuda. Smesno je stavljati holivudske filmove na listu naboljih ikad, mada nadje se i tamo pokoji pristojan.

mihailo

pre 5 godina

Smešno, šta drugo reći. Pored toliko fenomenalnih filmova ovaj Tarantinov krš je kao najbolji. Baš me zanima koji su ti pametni koji su glasali.

Mr.Realno

pre 5 godina

Možda se ja ne razumem ali je meni ovo teška glupost od filma. Prvi deo sam sa sve premotavanjem odgledao jedva jednom a drugi nisam imao ni želju. Muzika je iritantna, tekstovi i scene debilni. Specijalne efekte da ni ne komentarišem jer su pravljeni tako da se ljudi smeju a ne da dožive kao nešto zastrašujuće. Film mi je u rangu "Glupan i Tupan" sa Dzim Kerijem.

Самурај_са_југа

pre 5 godina

Глупо је причати који филм је најбољи. То је субјективна ствар. Филм је одличан, да ли је најбољи, није ни битно

Aleksandar

pre 5 godina

"Kill Bill" je jedan od najboljih Tarantinovih filmova. Ipak, nemoguće je odabrati koji je najbolji film svih vremena, jer su ukusi različiti. Ovo je glupa anketa.

bankok

pre 5 godina

Hahahaahhha,cirkus,...Mora da su glasalo slicni ovim našim sto slušaju Grand i za bolje ne znaju.Po meni sramno je ovaj film stavljati ispred “Kuma” i drugih velikih filmskih dostignuća,...

Aleksandar

pre 5 godina

Haha pa to je cist plagijat vise filmova smuckano u jedan.Film je ok za tinejdžere ne znam kako odrasla osoba može da uziva u ovom filmu.

scholes

pre 5 godina

Nemoguće je proglasiti neki film za najbolji svih vremena a da svi budu zadovoljni. Ove liste se prave samo zato što su ljudi navučeni na iste pa podižu rejting magazina.
Inače dobar je film Kill Bill ali naravno ni po meni nije najbolji ikada sigurno. Za mene je to trilogija LoTR.

rolna ili listici?

pre 5 godina

Cuj u izboru casopisa Watch and listen... auu jaka fora...taj casopis je u izboru za najbolju klozetsku literaturu osvojio solidno sesnaesto mesto u kategoriji "nepromocivi papir"

NiroDe

pre 5 godina

Veću glupost ne pročitah u životu. Pored jednog Kuma, za kog smatram da je najbolji film svih vremena u svakom pogledu (režija, scenario, gluma) pored Kjubrikovih remek- dela 2001: A Space Odyssey, Dr: Strangelove.. Pored Taxi Drivera, Razjarenog Bika, Leta iznad Kukavijčeg Gnezda, Apokalipse Danas... ovaj film izgleda smešno.

ацос

pre 5 godina

"Живот је леп" за мене најбољи филм свих времена иако је то немогуће одредити,али кад бих морао овај италијански култни филм би био мој избор.

Aleksandar

pre 5 godina

"Kill Bill" je jedan od najboljih Tarantinovih filmova. Ipak, nemoguće je odabrati koji je najbolji film svih vremena, jer su ukusi različiti. Ovo je glupa anketa.

Aleksandar

pre 5 godina

Haha pa to je cist plagijat vise filmova smuckano u jedan.Film je ok za tinejdžere ne znam kako odrasla osoba može da uziva u ovom filmu.

D10S

pre 5 godina

Volim Tarantina i Kill Bill je genijalno odradjen! Ali meni je su i Pretperecke price i Django bolji ld Kill Billa.
Ali slozicemo se: Postoje barem 20 boljih filmova od ovoga.

johnny

pre 5 godina

svasta, nije ni do kolena "dolar trilogiji" sa istvudom, nije ni blizu bilo kojeg dela kuma, nije blizu rokiju, rambu, nije blizu ni gospodaru prstenova...

ko prave ti ankete, ko pravi te analize...

bankok

pre 5 godina

Hahahaahhha,cirkus,...Mora da su glasalo slicni ovim našim sto slušaju Grand i za bolje ne znaju.Po meni sramno je ovaj film stavljati ispred “Kuma” i drugih velikih filmskih dostignuća,...

jeste dobar ali nije najbolji

pre 5 godina

Baš sam pre neki dan gledao najbolji film svih vremena a zove se Forest Gamp a pre njega sam gledao Deca neba...

das is Valter

pre 5 godina

Valter brani Sarajevo, naj u poslednjih 1000 godina. Vrhunski triler, špijunaže, ratni, lične tragedije, rodoljublja, vrh muzika, ček ima i jedne scene kung fua.

Mare

pre 5 godina

He he, pa to cak nije ni Tarantinov najbolji film. Ispred njega su dva koplja Petparacke price, Ulicni psi i True romance (za koji je napisao scenario). Kill Bill ima samo dobru atmosferu, muziku i nista vise.

Самурај_са_југа

pre 5 godina

Глупо је причати који филм је најбољи. То је субјективна ствар. Филм је одличан, да ли је најбољи, није ни битно

CATAPA

pre 5 godina

Ovaj izbor za najboljeg samo znači da su neki obožavaoci ili čak da je neki kultni obožavalac ovog filma imao strahovito mnogo slobodnog vremena.
Sećam se da su neki fanovi horora tako isto proglasili Romerovu "Noć živih mrtvaca" za ni manje ni više nego najbolji film svih žanrova svih vremena.
Znači u najmanju ruku ima bar dva takva "najbolja".

Mr.Realno

pre 5 godina

Možda se ja ne razumem ali je meni ovo teška glupost od filma. Prvi deo sam sa sve premotavanjem odgledao jedva jednom a drugi nisam imao ni želju. Muzika je iritantna, tekstovi i scene debilni. Specijalne efekte da ni ne komentarišem jer su pravljeni tako da se ljudi smeju a ne da dožive kao nešto zastrašujuće. Film mi je u rangu "Glupan i Tupan" sa Dzim Kerijem.

bane

pre 5 godina

HAHAHAHAHAHAAH, ček da umrem od smeha, pa da me reanimiraju, pa da uzmem vazduh, pa hahahahaha, da opet umrem od smeha, pa tako jedno tri kruga. :))))))))))))))))))
Pa Kill BIll nije film, to je grupa sekvenci scena ubistava, bez ikakve priče.

Озрен Јанићијевић

pre 5 godina

Најбољи филм свих времена-„Грађанин Кејн" можете погледати у суботу у 21ч у Југословенској кинотеци у Косовској.

Ciki

pre 5 godina

Ja zaista volim ovaj film, ali nikako se ne mogu složiti da je najbolji svih vremena. Takođe volim mnogo i Tarantinovo iživljavanje, otvorenost, hodanje po ivici nerealnosti.... ipak, teško se može reći da Kill Bill može da parira nekim filmskim veličinama, tipa Kum, Bekstvo iz zatvora itd...

Misa

pre 5 godina

E bas me lepo nasmejaste odmah izjutra!!! Eto da lupim onako iz prve, Amarkord a ima i boljih, je daleko ispred gluposti i smeca iz holivuda. Smesno je stavljati holivudske filmove na listu naboljih ikad, mada nadje se i tamo pokoji pristojan.

absolutezero

pre 5 godina

Haha pa to je cist plagijat vise filmova smuckano u jedan.Film je ok za tinejdžere ne znam kako odrasla osoba može da uziva u ovom filmu.
(Aleksandar, 12. oktobar 2018 08:34)

Zavisi iz kog ugla gledaš. Tarantinov omaž honkonškim kung-fu filmovima. Možda iz te perspektive i nije tako loš. I može da se uživa. Ja jesam.

mihailo

pre 5 godina

Smešno, šta drugo reći. Pored toliko fenomenalnih filmova ovaj Tarantinov krš je kao najbolji. Baš me zanima koji su ti pametni koji su glasali.

scholes

pre 5 godina

Nemoguće je proglasiti neki film za najbolji svih vremena a da svi budu zadovoljni. Ove liste se prave samo zato što su ljudi navučeni na iste pa podižu rejting magazina.
Inače dobar je film Kill Bill ali naravno ni po meni nije najbolji ikada sigurno. Za mene je to trilogija LoTR.

direwolf

pre 5 godina

Tarantinovi filmovi su jednostavno to, filmovi. Scenario nije adaptirana prica nekog romana ili neka banalna istinita prica vec jednostavno prica koju je on smislio. Svi njegovi filmovi su dobri i zasluzuju da se nadju na listi najboljih svih vremena ali da je ovaj film najbolji od svih ja licno ne verujem. Cak i Citizen Kane koji je kao drugi na listi nije po meni toliko dobar. Ali o ukusima se ne diskutuje, to je umetnost i svako je dozivljava na sebi jedinstven nacin. Recimo meni licno u konkurenciji za najbolji film su "To kill a mockingbird", "12 angry men", "A clockwork orange", uz neizostavne "Kumove" i "Shawshenk redemtion", filmove koje mogu da gledam svaki dan.

A omiljena glumica mi je... pa nije bila samo jedna!

pre 5 godina

Koliko umetnika na ovom svetu... a svaki operisan od istine i prema sebi samom, i prema životu! Toliko o toj njihovoj darovitosti!

Za mene je najbolji film svih vremena onaj prvi koji sam pogledao iz zabranjene kućne videoteke, kada sam kao tinejdžer najpre provalio da ih ima u kući, a potom ostao sam i pustio jednu!

E, to kome nije najbolji film svih vremena... neće mu pomoći ne samo film, ni Biblija mu neće mnogo pomoći! Iako zvuči paradoskalno zapravo je usko vezano.

Ali vi umetnici i kritičari to odlično znate, nema potrebe da vam ja sad to i objašnjavam!

Micko

pre 5 godina

Najbolji film svih vremena (za mene naravno) je 12 Angry Men. Bez specijalnih efekata. Radnja u dve prostorije ali prica fantasticna tako da je svako u svojoj glavi dozivi na svoj nacin. Kao da svako snima film za sebe na bazi jedne price. Jos kada uzmete da je snimljen pre 60-tak godina.

ccc

pre 5 godina

Vala, jeste! Ja uopšte ne volim akcione filmove, krv do kolena i takve budalaštine i ovaj film nisam ni pokušala da gledam( on je iz devedesetih). Pre godinu-dve iz dosade počnem da gledam. Od tada gledam kad god se pojavi na nekom kanalu. I uživam!

Borg

pre 5 godina

Ma da, kakav crni Bergman, Kurosava, Tarkovski, Felini, Leone, sve je to Selo-gori nivo za vrednost, znacaj i duboku filozofiju Tarantinovih recikliranih palamud*enja.

гет даун он ит

pre 5 godina

немам појма који је филм најбољи на свету, како уопште може да постоји одговор на то питање? знам рецимо да су ме филмови Кшиштофа Кишловског дотакли. Мислим у оном смислу да сам осетио како је то нешто више од обичне забаве, како је то уметност. И рецимо неки филмови Поланског, и они одскачу ако мене питате. Има ту вероватно још њих, ове двојице сам се само одмах сетио.

Bruce lee

pre 5 godina

Veliki sam ljubitelj filmova bio ,a ovaj najbolji nisam ni pogledao.Americka glupost za tinejdzere. Pored Serdja Lenoe, Felinija i Bertolucija traziti najboljeg je namestaljka. Boljih od njih nema.

cezar

pre 5 godina

Kill Bill je zesca glupost od filma. Jos od Dzeki Braun Tarantino je krenuo da se gubi i snima besmislene gluposti.
(Mladen, 12. oktobar 2018 11:02)

Hateful eight je odličan.

netko

pre 5 godina

U zadnje vreme jedini film koji mi je odvukao 100% paznju je ovaj zadnji Maze Runner. A ni prva dva dela nisu uopste za bacanje i 100% su bolji od plavokose zenskice koja u jednom trenutku ne moze da hoda nakon ustajanja iz kome a u drugom trenutku vec kolje sve zivo..ma idi begaj...ako je to najbolji film svih vremena onda nam je kinematografija na planeti otkad postoji jedno veliko nista..nula.

Ukratko

pre 5 godina

Hm, meni bolji Django. Inglorious basterds prva scena sa nemackim oficirom u kuci mi je mozda njegova najbolja scena. Najvise problema imam sa njegovim ranijim radovim koji su toliko na dobrom glasu kao Ulicni psi. Fabula moze da stane u 3 recenice. Ceo film se koristi za razradu likova i onda kraj. Not my cup of tea

Jovan

pre 5 godina

Za mene je "Hopa cupa u krevetu", najbolje filmsko ostvarenje koje je po svim umetničkim kriterijumima, uticalo na moje odrastanje i stasavanje u pravu muškarčinu i ledolomca.

Nerazumni

pre 5 godina

"re njega je želeo Kevina Kostnera, potom Džeka Nikolsona, Kurta Rasela, Mikija Rurka, Berta Renoldsa i Vorena Bitija, koji je na kraju rekao: "Ne razumem o čemu se radi u filmu."

Pametni ljudi. Inace, covek moze da odgleda ovaj film pa da ne razume o cemu se radi!

Mr. White

pre 5 godina

Prva dva Tarantinova filma su remek dela moderne kinematografije. Sve posle toga sto je snimio je pretenciozno, isfolirano uglavnom negkedljivo djubre (uz par dobrih scena iz Ingl. Bast. Sa Volcom i De Kaprio sa lobanjom u Djangu) ali filmovi kao celina, jedno veliko nista...

крадљивац бицикла

pre 5 godina

Све што се по овим коментарима помиње је само чиста забава (Бекство из Шошенка, Петпарачке приче...) и нема везе с уметношћу. Међутим, ако филм посматрамо као врсту уметности онда би прича о најбољем филму (боље рећи филмовима) требала да буде много озбиљнија и укључи неке друге ауторе и њихова остварења (Бергман, Антониони, Фелини, Годар итд). Али то би нас одвело далеко ван оквира овог забавног портала. Кад смо већ код забаве, ево мог адута: Апартман са Каселом и Белучијевом. Мене је тај филм откинуо.

KPJ

pre 5 godina

Kill Bill je meni licno omiljeni Tarantinov film jer je bukvalno kung fu samurajski vestern, ceo film je bukvalno gomila stvari iz mog detinjstva - spageti vesterni (neverovatna muzika Morikonea i Bakalova pogotovu), samurajski filmovi, Hong Kong akcioni filmovi (Brus Li pogotovu), anime, svega ima u ovom filmu i iskreno savrseno je ukomponovano. E sad da je film bolji od Kuma 1, Kuma 2, Dobar,los i zao itd. naravno da nije i bolji filmovi najverovatnije nikada nece ni biti snimljeni, ali ne vidim razlog da se Kill Bill omalovazava jer taj film je napravljen za nas ljubitelje tih zanrova, dok je recimo film kao Pulp Fiction za svakoga ko generalno voli dobar film.

johnny handsome

pre 5 godina

Najbolji filmovi svih vremena su Šmeker i Šećerna vodica i tu nema spora...dva velikana glumišta,Sonja i Lauš i nedostajete mi.Šalu na stranu,iako obožavam oba filma najbolji je Stakler Tarkovskog.Film ima sve što jeste život sam a i mnogo više od toga.

Swarog

pre 5 godina

Bezveze, najbolji film je, to svi znaju, Krstarica Potemkin! Kako covek kadrira u onoj sceni na Potemkinovim stepenicama u Odesi, pa to je prosto fenomenalno...

Ombre

pre 5 godina

Kill Bill je vrlo dobar film, ali ovakvi neobjektivni izbori samo stvaraju konfuziju i izazivaju negativne reakcije. Samo u poslednje dve godine ste imali daleko bolja ostvarenja: Nocturnal Animals, Three Bilboards..., Call Me by Your Name, Blade Runner 2049...

warlock

pre 5 godina

Forest Gump za mene broj 1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M. Radosavljevic, 12. oktobar 2018 11:18)

Medju TOP 10 svakako, pa braveheart, once upon a time in america/west, kumovi, idi i vidi-ruski, the good/bad/ugly, sosenk, jaws, miliusov conan, aleksandar nevsky, rashomon, ima ih jedno 20 tak mojih favorita

Detuš

pre 5 godina

Najbolji glumac na svetu svih vremena je Pavle Vujisić, u to sam sto posto siguran. To je potvrdio i Orson Vels. A govoriti da je ovaj ili onaj film najbolji to je već diskutabilno.

REALNI HOKAIDO

pre 5 godina

1-Kum
2-Povratak u budućnosti
3-Kad jaganjci utihnu
4-Svemirci su među nama
5-Izgubljeni u prevodu.

Ima tu jos dobrih filmova, ali kill bill nije ni u prvih 14!

Rajko

pre 5 godina

Možda da je smontirao prvi i drugi deo u jedan film,izbacio neke preduge i nepotrebne scene,možda bi bio jedan od boljih filmova ali nkada najbolji.

крадљивац бицикла

pre 5 godina

Јасуђиро Озу
(yeah)

Хвала. Видим да је Токијска Прича својевремено проглашен за најбољи филм свих времена. Мораћу да га погледам.

Mr.Realno

pre 5 godina

Možda se ja ne razumem ali je meni ovo teška glupost od filma. Prvi deo sam sa sve premotavanjem odgledao jedva jednom a drugi nisam imao ni želju. Muzika je iritantna, tekstovi i scene debilni. Specijalne efekte da ni ne komentarišem jer su pravljeni tako da se ljudi smeju a ne da dožive kao nešto zastrašujuće. Film mi je u rangu "Glupan i Tupan" sa Dzim Kerijem.

A omiljena glumica mi je... pa nije bila samo jedna!

pre 5 godina

Koliko umetnika na ovom svetu... a svaki operisan od istine i prema sebi samom, i prema životu! Toliko o toj njihovoj darovitosti!

Za mene je najbolji film svih vremena onaj prvi koji sam pogledao iz zabranjene kućne videoteke, kada sam kao tinejdžer najpre provalio da ih ima u kući, a potom ostao sam i pustio jednu!

E, to kome nije najbolji film svih vremena... neće mu pomoći ne samo film, ni Biblija mu neće mnogo pomoći! Iako zvuči paradoskalno zapravo je usko vezano.

Ali vi umetnici i kritičari to odlično znate, nema potrebe da vam ja sad to i objašnjavam!

Aleksandar

pre 5 godina

Haha pa to je cist plagijat vise filmova smuckano u jedan.Film je ok za tinejdžere ne znam kako odrasla osoba može da uziva u ovom filmu.

johnny

pre 5 godina

svasta, nije ni do kolena "dolar trilogiji" sa istvudom, nije ni blizu bilo kojeg dela kuma, nije blizu rokiju, rambu, nije blizu ni gospodaru prstenova...

ko prave ti ankete, ko pravi te analize...

Ukratko

pre 5 godina

Hm, meni bolji Django. Inglorious basterds prva scena sa nemackim oficirom u kuci mi je mozda njegova najbolja scena. Najvise problema imam sa njegovim ranijim radovim koji su toliko na dobrom glasu kao Ulicni psi. Fabula moze da stane u 3 recenice. Ceo film se koristi za razradu likova i onda kraj. Not my cup of tea

netko

pre 5 godina

U zadnje vreme jedini film koji mi je odvukao 100% paznju je ovaj zadnji Maze Runner. A ni prva dva dela nisu uopste za bacanje i 100% su bolji od plavokose zenskice koja u jednom trenutku ne moze da hoda nakon ustajanja iz kome a u drugom trenutku vec kolje sve zivo..ma idi begaj...ako je to najbolji film svih vremena onda nam je kinematografija na planeti otkad postoji jedno veliko nista..nula.

absolutezero

pre 5 godina

Haha pa to je cist plagijat vise filmova smuckano u jedan.Film je ok za tinejdžere ne znam kako odrasla osoba može da uziva u ovom filmu.
(Aleksandar, 12. oktobar 2018 08:34)

Zavisi iz kog ugla gledaš. Tarantinov omaž honkonškim kung-fu filmovima. Možda iz te perspektive i nije tako loš. I može da se uživa. Ja jesam.

ccc

pre 5 godina

Vala, jeste! Ja uopšte ne volim akcione filmove, krv do kolena i takve budalaštine i ovaj film nisam ni pokušala da gledam( on je iz devedesetih). Pre godinu-dve iz dosade počnem da gledam. Od tada gledam kad god se pojavi na nekom kanalu. I uživam!

bankok

pre 5 godina

Hahahaahhha,cirkus,...Mora da su glasalo slicni ovim našim sto slušaju Grand i za bolje ne znaju.Po meni sramno je ovaj film stavljati ispred “Kuma” i drugih velikih filmskih dostignuća,...

ацос

pre 5 godina

"Живот је леп" за мене најбољи филм свих времена иако је то немогуће одредити,али кад бих морао овај италијански култни филм би био мој избор.

das is Valter

pre 5 godina

Valter brani Sarajevo, naj u poslednjih 1000 godina. Vrhunski triler, špijunaže, ratni, lične tragedije, rodoljublja, vrh muzika, ček ima i jedne scene kung fua.

scholes

pre 5 godina

Nemoguće je proglasiti neki film za najbolji svih vremena a da svi budu zadovoljni. Ove liste se prave samo zato što su ljudi navučeni na iste pa podižu rejting magazina.
Inače dobar je film Kill Bill ali naravno ni po meni nije najbolji ikada sigurno. Za mene je to trilogija LoTR.

jeste dobar ali nije najbolji

pre 5 godina

Baš sam pre neki dan gledao najbolji film svih vremena a zove se Forest Gamp a pre njega sam gledao Deca neba...

Озрен Јанићијевић

pre 5 godina

Најбољи филм свих времена-„Грађанин Кејн" можете погледати у суботу у 21ч у Југословенској кинотеци у Косовској.

rolna ili listici?

pre 5 godina

Cuj u izboru casopisa Watch and listen... auu jaka fora...taj casopis je u izboru za najbolju klozetsku literaturu osvojio solidno sesnaesto mesto u kategoriji "nepromocivi papir"

NiroDe

pre 5 godina

Veću glupost ne pročitah u životu. Pored jednog Kuma, za kog smatram da je najbolji film svih vremena u svakom pogledu (režija, scenario, gluma) pored Kjubrikovih remek- dela 2001: A Space Odyssey, Dr: Strangelove.. Pored Taxi Drivera, Razjarenog Bika, Leta iznad Kukavijčeg Gnezda, Apokalipse Danas... ovaj film izgleda smešno.

bane

pre 5 godina

HAHAHAHAHAHAAH, ček da umrem od smeha, pa da me reanimiraju, pa da uzmem vazduh, pa hahahahaha, da opet umrem od smeha, pa tako jedno tri kruga. :))))))))))))))))))
Pa Kill BIll nije film, to je grupa sekvenci scena ubistava, bez ikakve priče.

Ombre

pre 5 godina

Kill Bill je vrlo dobar film, ali ovakvi neobjektivni izbori samo stvaraju konfuziju i izazivaju negativne reakcije. Samo u poslednje dve godine ste imali daleko bolja ostvarenja: Nocturnal Animals, Three Bilboards..., Call Me by Your Name, Blade Runner 2049...

mihailo

pre 5 godina

Smešno, šta drugo reći. Pored toliko fenomenalnih filmova ovaj Tarantinov krš je kao najbolji. Baš me zanima koji su ti pametni koji su glasali.

крадљивац бицикла

pre 5 godina

Све што се по овим коментарима помиње је само чиста забава (Бекство из Шошенка, Петпарачке приче...) и нема везе с уметношћу. Међутим, ако филм посматрамо као врсту уметности онда би прича о најбољем филму (боље рећи филмовима) требала да буде много озбиљнија и укључи неке друге ауторе и њихова остварења (Бергман, Антониони, Фелини, Годар итд). Али то би нас одвело далеко ван оквира овог забавног портала. Кад смо већ код забаве, ево мог адута: Апартман са Каселом и Белучијевом. Мене је тај филм откинуо.

Misa

pre 5 godina

E bas me lepo nasmejaste odmah izjutra!!! Eto da lupim onako iz prve, Amarkord a ima i boljih, je daleko ispred gluposti i smeca iz holivuda. Smesno je stavljati holivudske filmove na listu naboljih ikad, mada nadje se i tamo pokoji pristojan.

KPJ

pre 5 godina

Kill Bill je meni licno omiljeni Tarantinov film jer je bukvalno kung fu samurajski vestern, ceo film je bukvalno gomila stvari iz mog detinjstva - spageti vesterni (neverovatna muzika Morikonea i Bakalova pogotovu), samurajski filmovi, Hong Kong akcioni filmovi (Brus Li pogotovu), anime, svega ima u ovom filmu i iskreno savrseno je ukomponovano. E sad da je film bolji od Kuma 1, Kuma 2, Dobar,los i zao itd. naravno da nije i bolji filmovi najverovatnije nikada nece ni biti snimljeni, ali ne vidim razlog da se Kill Bill omalovazava jer taj film je napravljen za nas ljubitelje tih zanrova, dok je recimo film kao Pulp Fiction za svakoga ko generalno voli dobar film.

direwolf

pre 5 godina

Tarantinovi filmovi su jednostavno to, filmovi. Scenario nije adaptirana prica nekog romana ili neka banalna istinita prica vec jednostavno prica koju je on smislio. Svi njegovi filmovi su dobri i zasluzuju da se nadju na listi najboljih svih vremena ali da je ovaj film najbolji od svih ja licno ne verujem. Cak i Citizen Kane koji je kao drugi na listi nije po meni toliko dobar. Ali o ukusima se ne diskutuje, to je umetnost i svako je dozivljava na sebi jedinstven nacin. Recimo meni licno u konkurenciji za najbolji film su "To kill a mockingbird", "12 angry men", "A clockwork orange", uz neizostavne "Kumove" i "Shawshenk redemtion", filmove koje mogu da gledam svaki dan.

Mare

pre 5 godina

He he, pa to cak nije ni Tarantinov najbolji film. Ispred njega su dva koplja Petparacke price, Ulicni psi i True romance (za koji je napisao scenario). Kill Bill ima samo dobru atmosferu, muziku i nista vise.

Bruce lee

pre 5 godina

Veliki sam ljubitelj filmova bio ,a ovaj najbolji nisam ni pogledao.Americka glupost za tinejdzere. Pored Serdja Lenoe, Felinija i Bertolucija traziti najboljeg je namestaljka. Boljih od njih nema.

D10S

pre 5 godina

Volim Tarantina i Kill Bill je genijalno odradjen! Ali meni je su i Pretperecke price i Django bolji ld Kill Billa.
Ali slozicemo se: Postoje barem 20 boljih filmova od ovoga.

Nerazumni

pre 5 godina

"re njega je želeo Kevina Kostnera, potom Džeka Nikolsona, Kurta Rasela, Mikija Rurka, Berta Renoldsa i Vorena Bitija, koji je na kraju rekao: "Ne razumem o čemu se radi u filmu."

Pametni ljudi. Inace, covek moze da odgleda ovaj film pa da ne razume o cemu se radi!

REALNI HOKAIDO

pre 5 godina

1-Kum
2-Povratak u budućnosti
3-Kad jaganjci utihnu
4-Svemirci su među nama
5-Izgubljeni u prevodu.

Ima tu jos dobrih filmova, ali kill bill nije ni u prvih 14!

cezar

pre 5 godina

Kill Bill je zesca glupost od filma. Jos od Dzeki Braun Tarantino je krenuo da se gubi i snima besmislene gluposti.
(Mladen, 12. oktobar 2018 11:02)

Hateful eight je odličan.

johnny handsome

pre 5 godina

Najbolji filmovi svih vremena su Šmeker i Šećerna vodica i tu nema spora...dva velikana glumišta,Sonja i Lauš i nedostajete mi.Šalu na stranu,iako obožavam oba filma najbolji je Stakler Tarkovskog.Film ima sve što jeste život sam a i mnogo više od toga.

Mr. White

pre 5 godina

Prva dva Tarantinova filma su remek dela moderne kinematografije. Sve posle toga sto je snimio je pretenciozno, isfolirano uglavnom negkedljivo djubre (uz par dobrih scena iz Ingl. Bast. Sa Volcom i De Kaprio sa lobanjom u Djangu) ali filmovi kao celina, jedno veliko nista...

Ciki

pre 5 godina

Ja zaista volim ovaj film, ali nikako se ne mogu složiti da je najbolji svih vremena. Takođe volim mnogo i Tarantinovo iživljavanje, otvorenost, hodanje po ivici nerealnosti.... ipak, teško se može reći da Kill Bill može da parira nekim filmskim veličinama, tipa Kum, Bekstvo iz zatvora itd...

Самурај_са_југа

pre 5 godina

Глупо је причати који филм је најбољи. То је субјективна ствар. Филм је одличан, да ли је најбољи, није ни битно

Detuš

pre 5 godina

Najbolji glumac na svetu svih vremena je Pavle Vujisić, u to sam sto posto siguran. To je potvrdio i Orson Vels. A govoriti da je ovaj ili onaj film najbolji to je već diskutabilno.

Jovan

pre 5 godina

Za mene je "Hopa cupa u krevetu", najbolje filmsko ostvarenje koje je po svim umetničkim kriterijumima, uticalo na moje odrastanje i stasavanje u pravu muškarčinu i ledolomca.

CATAPA

pre 5 godina

Ovaj izbor za najboljeg samo znači da su neki obožavaoci ili čak da je neki kultni obožavalac ovog filma imao strahovito mnogo slobodnog vremena.
Sećam se da su neki fanovi horora tako isto proglasili Romerovu "Noć živih mrtvaca" za ni manje ni više nego najbolji film svih žanrova svih vremena.
Znači u najmanju ruku ima bar dva takva "najbolja".

Swarog

pre 5 godina

Bezveze, najbolji film je, to svi znaju, Krstarica Potemkin! Kako covek kadrira u onoj sceni na Potemkinovim stepenicama u Odesi, pa to je prosto fenomenalno...

Aleksandar

pre 5 godina

"Kill Bill" je jedan od najboljih Tarantinovih filmova. Ipak, nemoguće je odabrati koji je najbolji film svih vremena, jer su ukusi različiti. Ovo je glupa anketa.

warlock

pre 5 godina

Forest Gump za mene broj 1.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M. Radosavljevic, 12. oktobar 2018 11:18)

Medju TOP 10 svakako, pa braveheart, once upon a time in america/west, kumovi, idi i vidi-ruski, the good/bad/ugly, sosenk, jaws, miliusov conan, aleksandar nevsky, rashomon, ima ih jedno 20 tak mojih favorita

Rajko

pre 5 godina

Možda da je smontirao prvi i drugi deo u jedan film,izbacio neke preduge i nepotrebne scene,možda bi bio jedan od boljih filmova ali nkada najbolji.

Borg

pre 5 godina

Ma da, kakav crni Bergman, Kurosava, Tarkovski, Felini, Leone, sve je to Selo-gori nivo za vrednost, znacaj i duboku filozofiju Tarantinovih recikliranih palamud*enja.

гет даун он ит

pre 5 godina

немам појма који је филм најбољи на свету, како уопште може да постоји одговор на то питање? знам рецимо да су ме филмови Кшиштофа Кишловског дотакли. Мислим у оном смислу да сам осетио како је то нешто више од обичне забаве, како је то уметност. И рецимо неки филмови Поланског, и они одскачу ако мене питате. Има ту вероватно још њих, ове двојице сам се само одмах сетио.

Micko

pre 5 godina

Najbolji film svih vremena (za mene naravno) je 12 Angry Men. Bez specijalnih efekata. Radnja u dve prostorije ali prica fantasticna tako da je svako u svojoj glavi dozivi na svoj nacin. Kao da svako snima film za sebe na bazi jedne price. Jos kada uzmete da je snimljen pre 60-tak godina.

крадљивац бицикла

pre 5 godina

Јасуђиро Озу
(yeah)

Хвала. Видим да је Токијска Прича својевремено проглашен за најбољи филм свих времена. Мораћу да га погледам.