Ponedeljak, 04.06.2018.

16:22

"Posledica Holivuda i Elvisa Prislija je rijaliti šou koji danas živimo"

Izvor: Tanjug

"Posledica Holivuda i Elvisa Prislija je rijaliti šou koji danas živimo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

ne postoji tako mala vlast koje neće razotkriti još manjeg čoveka

pre 5 godina

Najbolji dokaz da ova samoproglašeni Nemanja koji bez "države" ne bi imao šta da jede priča besmislice je što tamo gde države još uvek haraju i u sve se mešaju, kao što u tome što su od zemlje napravili on i njemu slični, to su kazamati, odakle čoveku treba sto ausvajsa da bi mogao da izađe i kreće se po normalnonm svetu. Ako hoće da se preseli iz tog kazamata negde u slobodu, treba mu 1000 ausvajsa. Za razliku od te 'apsane i bastiona neslobode, tamo gde su drževe oslabele, tamo nije potrebno ništa, ni granice odavno ne postoje, samo se preselite gde hoćete i onda tražite posao i to je sve. Da ne pričamo o pomenutoj neslobodi, što tu gde je on, ne samo da država autoritarno hara, nego hara nešto još gore - palanački mentalitet, oduševljavanje autoritaritetama i kao najgorim od svih "narodom" koji "najbolje zna" pa je tako odredio kad se jede, kad se s*re, kad se p*rdi, kad se diše, pa se tačno zna "kad se šta valja" , "na koji se dan kako radi" i svi nešto osuđuju sve koji nisu "mi" i drznu se da žive kako oni misle da treba a ne kako "narod" smatra da treba. Nije onda ni čudno što egzemplarni ispr... ovaj, izdanak tog i takvog mentaliteta je ovaj umEtnik, koji se oduševljava "državama". Džaba ga bilo. I ko je on uopšte, napravio dva dobra filma pre 30 godina, onda otišao tamo gde nema država da se sisa, nego mora da sa zaradi, pa još brže pobegao, i od tada postao veliki mislilac i kriticar svega normalnog. Kako da ne. Verujemo, verujemo. Frustrirani patuljak, to je on.

Nemanja

pre 5 godina

Vidim ovde se neki "intelektualci" cude sto je pomenuo Elvisa. Zato sto je Elvis napravio proboj u sou programu. Od tada sve baljezgarije koje je napravio Holivud i njihova pop kultura su optocene "zlatom" koje se zove SOU! Dakle od rodjenje do sahrane, od svadbe do razvoda sve prolazi ako je ZABAVNO! Odatle i kritika, nije Kusturica doveo u pitanje Elvisove sposobnosti. A to sto drzi Apple, pa nece na kamenu da cita vesti...

p.s. Citajte Malkolma X. Nemojte dozovliti da vam neprijatelji uce decu, uzmite sto vam treba ostalo odbacite. Nemojte da nasedate na holivudske lazi i ostalo djubre koje serviraju

Stojko

pre 5 godina

@ogorcena
A ko je pre Elvisa bio rock superstar, mega popularan pevac i glumac koga su napravili i unistili producenti zbog para? Da li su Srbi oduvek bili narod koji retko ukljuci mozak ali zato odgovorno tvrdi da se u sve razume?

phoeb

pre 5 godina

Ono kada neko hoće da deluje kao da je intelektualac, a ne zna ništa, pa iznosi šokantne tvrdnje (spomenik frižideru, skupština u bioskopu) da ispadne pametan. Filmovi su mu isto takvi: kao umetnost, kao kultura, a kada malo razmisliš skontaš da su plitki k'o glistin grob.

Mitropolit Jovan

pre 5 godina

Za stanje u Srbiji krivi Elvis i Holivud...vecu glupost nisam cuo odavno!
(pprvi dan skole u Svedskoj, 5. jun 2018 12:45)
-------
Bukvalistima je tešeko da povežu i shvate. Jeste za stanje u Srbiji su Krivi Elvis i Holivud, baš ste to lepo "ukapirali"?!

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Predosetio sam da će se na pomen samog imena Emira Kusturice, na ovaj članak, masa srpskog plebsa, osuti drvljem i kamenjem, čak i oni koji nisu sposobni da "podnesu" više od dve-tri rečenice ovoga teksta. Oni ne vole, ili mrze, Kusturicu, što je dovoljno da zaključe kako se "nalupetao"?! Mišljenje gospodina Kusturice je toliko tačno da nam ne preostaje ništa drugo da kažemo osim, bravo?! Mislim da je na malo ekstravagantan, mnogima nepopularan, način, oslikao današnje stanje u kulturi. Tačno je, sve je, da li namerno, ili nesvesno, podredjeno ljudskoj duhovnoj i moralnoj destrukciji. Pogledajte šta se dešava oko nas? Nisu svinje evoluirale i svoje potrebe približile ljudskim već su ljudi kao narod shvatili da je "kukuruz" jestiviji od "bisera". Duhovito, lepo i tačno. Svaka čast gospodine Kusturica. Dugo nisam pročitao ništa preciznije.

rani radovi

pre 5 godina

Drugacije bi pricao da je napravio neki uspeh u tom Holivudu a imao je sve preduslove koje malo koji reziser ima. I dobre glumce i odlicnu muziku samo je falio dobar film.(cica, 05. jun 2018 06:33)Otišao probao,video da to nije za njega i vratio se.Mogao je da ostane i dalje da snima,ali nije hteo da pravi kompromise.Napravio odličan film,ali to ni tada,a pogotovo danas ne prolazi u Hollywoodu.Čast izuzecima,ali u Hollywoodu se ne prave kvalitetni filmovi još od kraja 70-ih,od kada je za njih film postao roba za masovnu prodaju.Tamo nema kvalitetnih reditelja,scenarista,glumaca,montažera...

Na Barikadama su opet Zastave

pre 5 godina

Kad bi svi vi koji mrzite Kustu i ne slažete se sa ovim što je rekao, otišli “negde” daleko daleko (najbolje tamo odakle ste došli), ovaj Svet bi procvetao!!!

crni talas

pre 5 godina

Za stanje u Srbiji krivi Elvis i Holivud...vecu glupost nisam cuo odavno!(p, 05. jun 2018 07:52)Pažljivo sam pročitao tekst i u njemu se između ostalog pominju pojedine zemlje(Rusija,Kina...),ideologije,kulture,istorijske ličnosti i sl.,ali nigde se ne pominje Srbija.Ali je tačno da Srbija nije pošteđena globalizma i globalne kulture,bolje reći nekulture.Sve te loše pojave u kulturi:kič,šund,estrada,reality,starlete...su izmišljene na zapadu,mnogo pre nego što su pristigle kod nas.Naravno mnoge dobre stvari u kulturi su takođe došle sa zapada,ali globalni trend,koji se širi sa zapada,zadnjih 2-3 decenije je negativan.

Tzar bomba

pre 5 godina

Od kad i zasto ste poceli Kusturicu da mrzite pa ostavljate ove negativne komentare?
Ovde mu je svaka na mestu. A to za maca pa sta ce covek da nosi kucacu masinu?

cicmil

pre 5 godina

pre svega, kakve veze ima kusturica sa Beogradom, osim što je bio huškač pri paljenju američke ambasade 2008? a o besmislenoj tezi holivud-prisli da ne trošim reči, čovek ima veliki problem sam sa sobom...i kad bude odlučivao o našim životima, tek će se to pokazati.

Profesionalac

pre 5 godina

Kusturica je foler uz svaku vlast. Nosi Laptop ali isto tako je u Drvengradu bila zabranjena Coca Cola a sam je obilazio radove sa istom flasom u ruci. Video svojim ocima.

SrbinsonKruso

pre 5 godina

U pravu je ali zašto ne govori i o našoj vlasti koja je u rukama korporacija kije su transnacionalnog tipa. Ovako uopšteno i ja mogu izgovoriti sve ove reči, a u stvari optužiti nekog dalekog. Da nema poltrona i potkupljivih u vlasti, koji su vođeni propagandom da su pare život, pa za malo istih daju sve što nije njihovo da daju, imali bismo otpor globalizaciji. Svi koji količinom novca mere svoj život su potkupljivi i saradnici globalizacije, ali nisu oni krivi ta laž im je servirana putem medija, reklama i političara pre njih. Svet klizi ka 1984. samo nas ne nadgleda totalitarna vlast, nas nadgledaju multinacionalne kompanije, stvaraju i izazivaju naše želje i zatim ih koriste za profit.

cica

pre 5 godina

Drugacije bi pricao da je napravio neki uspeh u tom Holivudu a imao je sve preduslove koje malo koji reziser ima. I dobre glumce i odlicnu muziku samo je falio dobar film.

Ptor

pre 5 godina

Covek ima teske komplekse provincijalske osobe, koja se sudari sa zapadnim svetom, kom nije dorastao.
I umesto da se potrudi da razume i shvati nesto, on koristi mehanizme odbrane, da bi spasao sopstveni ego, okrece se mrznji.

Do te mere je okrenut negiranju realnosti, da su mu drustveni modeli, koje propagira komunisticka Kina i Rusija.

A da ne govorim o finansijskim dobitima, jet svaku njegovu aktivnost, festival finasiraju NIS, ruska ambasada....

Covek je izgubio svaku trunku dostojanstva.

Manu Chao

pre 5 godina

Kusto nije to globalizacija sto ti odeš da sviraš u Argentinu, globalizacija je sasvim nešto drugo, delimično si u pravu a najviše si u pravu za holivud, to je to neko nametanje standarda i kreiranje sveta sa ciljem da deliš njihovu kulturu..

jm

pre 5 godina

Procitao sam samo naslov al mi se ovako ofrlje cini da Holivud i Elvis i nisu bas neko zla, naprotiv.To je uglavnom sve stvar percepcije koja i nije kod svih na svu srecu ista... Svakako hvala Elvisu, Holivudu i Kusturici do i ukljucujuci CMBM.

Džoni

pre 5 godina

A što Elvis?
(ogorcena, 4. jun 2018 21:07)

Zato što je za originalnog klovna iz Vegasa (Liberace) malo ko od sadašnjih čuo, a za Elvisa jesu.

Zoro

pre 5 godina

Ima li kraja ovom lupetanju? Nema! To je još jedino ostalo od nekada autentičnog umetnika. Slizavao se sa svim najgorima. Svoju korist u opšte principe pretvarao.

cc

pre 5 godina

..samo se Vi Gdine Kusturica ne javljajte za rec, niko nije vise "doprineo" rastucem kichu i prostakluku na ovim prostorima od Vas i Vasih filmova..neukus i primitivizam su osnovne karakteristike Vasih filmova, a poslednjih desetak godina i Vasih upornih nastupa i pojavljivanja u javnosti..zalosno.

CATAPA

pre 5 godina

Madona ili Maradona, u čemu je uopšte razlika? Ovaj čovek samo neprestano i već dosadno leči komplekse zbog svog holivudskog debakla.
Tako da čak i u onom gde je u pravu ispada najobičniji licemer.

samuraj i Srbi

pre 5 godina

Emire, malo ko se seca ali ti si upravo postao bogatas tako sto si odigrao savrseno ulogu unistavanja kulture Srba tako sto si poistovetio Ederlezi sa Djurdjevdanom a rome sa Srbima.

I ti pricas nama o Holivudu. Pa ti si gore stete naneo sa tvojim Perjem nego Marvelovi junaci. Oni nas se ne ticu , ali kada se onakav jad i beda prikazu kao da su to Srbi a neko neko indijsko romsko pleme koje se ko zna kada rasirilo po svetu, onda je to unistavanje kulture.

Trebalo bi da te je sramota.

Necu da pominjem ovde tvoje rendzere koji su ljudima otimali livade po mokroj gori. I ti pricas o kulturi. Kako te samo nije sramota.

neko

pre 5 godina

Elvisa pominje, mislim, jer su mediji prvo njega poceli da prate tj pisu sta je obukao, gdje je bio, sa kim je bio i td. U tom smislu rialiti.

Kolubarac

pre 5 godina

Ali se na Mokroj gori i u Drvengradu sve plaća, kao i u Andrić gradu, pa je dao Bori Čorbi Andrićevu nagradu a s druge strane pljuje po zapadnoj kulturi i kapitalizmu ko Dule Savić.Baš me zanima u kojoj banci drži lovu.Svet se po višoj promisli kreće u određenom pravcu i šta je tu je, koliko god se to nama sviđalo ili ne.

Bojan

pre 5 godina

I posle 40 godina nije se pojavila osoba koja moze da pridje Elvisu i po popularnosti i po harizmi...
Ove danasnje 'Zvezde'nisu cak ni njegove blede kopije.
Elvis se mozda moze spomenuti u ovakvom tekstu,ali samo kao zrtva kapitalistickog sistema i ljudi kojima je novac iznad zivota kao sto je bio Tom Parker.

Ptor

pre 5 godina

Covek ima teske komplekse provincijalske osobe, koja se sudari sa zapadnim svetom, kom nije dorastao.
I umesto da se potrudi da razume i shvati nesto, on koristi mehanizme odbrane, da bi spasao sopstveni ego, okrece se mrznji.

Do te mere je okrenut negiranju realnosti, da su mu drustveni modeli, koje propagira komunisticka Kina i Rusija.

A da ne govorim o finansijskim dobitima, jet svaku njegovu aktivnost, festival finasiraju NIS, ruska ambasada....

Covek je izgubio svaku trunku dostojanstva.

Profesionalac

pre 5 godina

Kusturica je foler uz svaku vlast. Nosi Laptop ali isto tako je u Drvengradu bila zabranjena Coca Cola a sam je obilazio radove sa istom flasom u ruci. Video svojim ocima.

cicmil

pre 5 godina

pre svega, kakve veze ima kusturica sa Beogradom, osim što je bio huškač pri paljenju američke ambasade 2008? a o besmislenoj tezi holivud-prisli da ne trošim reči, čovek ima veliki problem sam sa sobom...i kad bude odlučivao o našim životima, tek će se to pokazati.

CATAPA

pre 5 godina

Madona ili Maradona, u čemu je uopšte razlika? Ovaj čovek samo neprestano i već dosadno leči komplekse zbog svog holivudskog debakla.
Tako da čak i u onom gde je u pravu ispada najobičniji licemer.

Kolubarac

pre 5 godina

Ali se na Mokroj gori i u Drvengradu sve plaća, kao i u Andrić gradu, pa je dao Bori Čorbi Andrićevu nagradu a s druge strane pljuje po zapadnoj kulturi i kapitalizmu ko Dule Savić.Baš me zanima u kojoj banci drži lovu.Svet se po višoj promisli kreće u određenom pravcu i šta je tu je, koliko god se to nama sviđalo ili ne.

samuraj i Srbi

pre 5 godina

Emire, malo ko se seca ali ti si upravo postao bogatas tako sto si odigrao savrseno ulogu unistavanja kulture Srba tako sto si poistovetio Ederlezi sa Djurdjevdanom a rome sa Srbima.

I ti pricas nama o Holivudu. Pa ti si gore stete naneo sa tvojim Perjem nego Marvelovi junaci. Oni nas se ne ticu , ali kada se onakav jad i beda prikazu kao da su to Srbi a neko neko indijsko romsko pleme koje se ko zna kada rasirilo po svetu, onda je to unistavanje kulture.

Trebalo bi da te je sramota.

Necu da pominjem ovde tvoje rendzere koji su ljudima otimali livade po mokroj gori. I ti pricas o kulturi. Kako te samo nije sramota.

cc

pre 5 godina

..samo se Vi Gdine Kusturica ne javljajte za rec, niko nije vise "doprineo" rastucem kichu i prostakluku na ovim prostorima od Vas i Vasih filmova..neukus i primitivizam su osnovne karakteristike Vasih filmova, a poslednjih desetak godina i Vasih upornih nastupa i pojavljivanja u javnosti..zalosno.

cica

pre 5 godina

Drugacije bi pricao da je napravio neki uspeh u tom Holivudu a imao je sve preduslove koje malo koji reziser ima. I dobre glumce i odlicnu muziku samo je falio dobar film.

Zoro

pre 5 godina

Ima li kraja ovom lupetanju? Nema! To je još jedino ostalo od nekada autentičnog umetnika. Slizavao se sa svim najgorima. Svoju korist u opšte principe pretvarao.

Tzar bomba

pre 5 godina

Od kad i zasto ste poceli Kusturicu da mrzite pa ostavljate ove negativne komentare?
Ovde mu je svaka na mestu. A to za maca pa sta ce covek da nosi kucacu masinu?

Bojan

pre 5 godina

I posle 40 godina nije se pojavila osoba koja moze da pridje Elvisu i po popularnosti i po harizmi...
Ove danasnje 'Zvezde'nisu cak ni njegove blede kopije.
Elvis se mozda moze spomenuti u ovakvom tekstu,ali samo kao zrtva kapitalistickog sistema i ljudi kojima je novac iznad zivota kao sto je bio Tom Parker.

Džoni

pre 5 godina

A što Elvis?
(ogorcena, 4. jun 2018 21:07)

Zato što je za originalnog klovna iz Vegasa (Liberace) malo ko od sadašnjih čuo, a za Elvisa jesu.

SrbinsonKruso

pre 5 godina

U pravu je ali zašto ne govori i o našoj vlasti koja je u rukama korporacija kije su transnacionalnog tipa. Ovako uopšteno i ja mogu izgovoriti sve ove reči, a u stvari optužiti nekog dalekog. Da nema poltrona i potkupljivih u vlasti, koji su vođeni propagandom da su pare život, pa za malo istih daju sve što nije njihovo da daju, imali bismo otpor globalizaciji. Svi koji količinom novca mere svoj život su potkupljivi i saradnici globalizacije, ali nisu oni krivi ta laž im je servirana putem medija, reklama i političara pre njih. Svet klizi ka 1984. samo nas ne nadgleda totalitarna vlast, nas nadgledaju multinacionalne kompanije, stvaraju i izazivaju naše želje i zatim ih koriste za profit.

neko

pre 5 godina

Elvisa pominje, mislim, jer su mediji prvo njega poceli da prate tj pisu sta je obukao, gdje je bio, sa kim je bio i td. U tom smislu rialiti.

phoeb

pre 5 godina

Ono kada neko hoće da deluje kao da je intelektualac, a ne zna ništa, pa iznosi šokantne tvrdnje (spomenik frižideru, skupština u bioskopu) da ispadne pametan. Filmovi su mu isto takvi: kao umetnost, kao kultura, a kada malo razmisliš skontaš da su plitki k'o glistin grob.

Manu Chao

pre 5 godina

Kusto nije to globalizacija sto ti odeš da sviraš u Argentinu, globalizacija je sasvim nešto drugo, delimično si u pravu a najviše si u pravu za holivud, to je to neko nametanje standarda i kreiranje sveta sa ciljem da deliš njihovu kulturu..

jm

pre 5 godina

Procitao sam samo naslov al mi se ovako ofrlje cini da Holivud i Elvis i nisu bas neko zla, naprotiv.To je uglavnom sve stvar percepcije koja i nije kod svih na svu srecu ista... Svakako hvala Elvisu, Holivudu i Kusturici do i ukljucujuci CMBM.

ne postoji tako mala vlast koje neće razotkriti još manjeg čoveka

pre 5 godina

Najbolji dokaz da ova samoproglašeni Nemanja koji bez "države" ne bi imao šta da jede priča besmislice je što tamo gde države još uvek haraju i u sve se mešaju, kao što u tome što su od zemlje napravili on i njemu slični, to su kazamati, odakle čoveku treba sto ausvajsa da bi mogao da izađe i kreće se po normalnonm svetu. Ako hoće da se preseli iz tog kazamata negde u slobodu, treba mu 1000 ausvajsa. Za razliku od te 'apsane i bastiona neslobode, tamo gde su drževe oslabele, tamo nije potrebno ništa, ni granice odavno ne postoje, samo se preselite gde hoćete i onda tražite posao i to je sve. Da ne pričamo o pomenutoj neslobodi, što tu gde je on, ne samo da država autoritarno hara, nego hara nešto još gore - palanački mentalitet, oduševljavanje autoritaritetama i kao najgorim od svih "narodom" koji "najbolje zna" pa je tako odredio kad se jede, kad se s*re, kad se p*rdi, kad se diše, pa se tačno zna "kad se šta valja" , "na koji se dan kako radi" i svi nešto osuđuju sve koji nisu "mi" i drznu se da žive kako oni misle da treba a ne kako "narod" smatra da treba. Nije onda ni čudno što egzemplarni ispr... ovaj, izdanak tog i takvog mentaliteta je ovaj umEtnik, koji se oduševljava "državama". Džaba ga bilo. I ko je on uopšte, napravio dva dobra filma pre 30 godina, onda otišao tamo gde nema država da se sisa, nego mora da sa zaradi, pa još brže pobegao, i od tada postao veliki mislilac i kriticar svega normalnog. Kako da ne. Verujemo, verujemo. Frustrirani patuljak, to je on.

rani radovi

pre 5 godina

Drugacije bi pricao da je napravio neki uspeh u tom Holivudu a imao je sve preduslove koje malo koji reziser ima. I dobre glumce i odlicnu muziku samo je falio dobar film.(cica, 05. jun 2018 06:33)Otišao probao,video da to nije za njega i vratio se.Mogao je da ostane i dalje da snima,ali nije hteo da pravi kompromise.Napravio odličan film,ali to ni tada,a pogotovo danas ne prolazi u Hollywoodu.Čast izuzecima,ali u Hollywoodu se ne prave kvalitetni filmovi još od kraja 70-ih,od kada je za njih film postao roba za masovnu prodaju.Tamo nema kvalitetnih reditelja,scenarista,glumaca,montažera...

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Predosetio sam da će se na pomen samog imena Emira Kusturice, na ovaj članak, masa srpskog plebsa, osuti drvljem i kamenjem, čak i oni koji nisu sposobni da "podnesu" više od dve-tri rečenice ovoga teksta. Oni ne vole, ili mrze, Kusturicu, što je dovoljno da zaključe kako se "nalupetao"?! Mišljenje gospodina Kusturice je toliko tačno da nam ne preostaje ništa drugo da kažemo osim, bravo?! Mislim da je na malo ekstravagantan, mnogima nepopularan, način, oslikao današnje stanje u kulturi. Tačno je, sve je, da li namerno, ili nesvesno, podredjeno ljudskoj duhovnoj i moralnoj destrukciji. Pogledajte šta se dešava oko nas? Nisu svinje evoluirale i svoje potrebe približile ljudskim već su ljudi kao narod shvatili da je "kukuruz" jestiviji od "bisera". Duhovito, lepo i tačno. Svaka čast gospodine Kusturica. Dugo nisam pročitao ništa preciznije.

Na Barikadama su opet Zastave

pre 5 godina

Kad bi svi vi koji mrzite Kustu i ne slažete se sa ovim što je rekao, otišli “negde” daleko daleko (najbolje tamo odakle ste došli), ovaj Svet bi procvetao!!!

Nemanja

pre 5 godina

Vidim ovde se neki "intelektualci" cude sto je pomenuo Elvisa. Zato sto je Elvis napravio proboj u sou programu. Od tada sve baljezgarije koje je napravio Holivud i njihova pop kultura su optocene "zlatom" koje se zove SOU! Dakle od rodjenje do sahrane, od svadbe do razvoda sve prolazi ako je ZABAVNO! Odatle i kritika, nije Kusturica doveo u pitanje Elvisove sposobnosti. A to sto drzi Apple, pa nece na kamenu da cita vesti...

p.s. Citajte Malkolma X. Nemojte dozovliti da vam neprijatelji uce decu, uzmite sto vam treba ostalo odbacite. Nemojte da nasedate na holivudske lazi i ostalo djubre koje serviraju

Mitropolit Jovan

pre 5 godina

Za stanje u Srbiji krivi Elvis i Holivud...vecu glupost nisam cuo odavno!
(pprvi dan skole u Svedskoj, 5. jun 2018 12:45)
-------
Bukvalistima je tešeko da povežu i shvate. Jeste za stanje u Srbiji su Krivi Elvis i Holivud, baš ste to lepo "ukapirali"?!

crni talas

pre 5 godina

Za stanje u Srbiji krivi Elvis i Holivud...vecu glupost nisam cuo odavno!(p, 05. jun 2018 07:52)Pažljivo sam pročitao tekst i u njemu se između ostalog pominju pojedine zemlje(Rusija,Kina...),ideologije,kulture,istorijske ličnosti i sl.,ali nigde se ne pominje Srbija.Ali je tačno da Srbija nije pošteđena globalizma i globalne kulture,bolje reći nekulture.Sve te loše pojave u kulturi:kič,šund,estrada,reality,starlete...su izmišljene na zapadu,mnogo pre nego što su pristigle kod nas.Naravno mnoge dobre stvari u kulturi su takođe došle sa zapada,ali globalni trend,koji se širi sa zapada,zadnjih 2-3 decenije je negativan.

Stojko

pre 5 godina

@ogorcena
A ko je pre Elvisa bio rock superstar, mega popularan pevac i glumac koga su napravili i unistili producenti zbog para? Da li su Srbi oduvek bili narod koji retko ukljuci mozak ali zato odgovorno tvrdi da se u sve razume?

Tzar bomba

pre 5 godina

Od kad i zasto ste poceli Kusturicu da mrzite pa ostavljate ove negativne komentare?
Ovde mu je svaka na mestu. A to za maca pa sta ce covek da nosi kucacu masinu?

Ptor

pre 5 godina

Covek ima teske komplekse provincijalske osobe, koja se sudari sa zapadnim svetom, kom nije dorastao.
I umesto da se potrudi da razume i shvati nesto, on koristi mehanizme odbrane, da bi spasao sopstveni ego, okrece se mrznji.

Do te mere je okrenut negiranju realnosti, da su mu drustveni modeli, koje propagira komunisticka Kina i Rusija.

A da ne govorim o finansijskim dobitima, jet svaku njegovu aktivnost, festival finasiraju NIS, ruska ambasada....

Covek je izgubio svaku trunku dostojanstva.

cicmil

pre 5 godina

pre svega, kakve veze ima kusturica sa Beogradom, osim što je bio huškač pri paljenju američke ambasade 2008? a o besmislenoj tezi holivud-prisli da ne trošim reči, čovek ima veliki problem sam sa sobom...i kad bude odlučivao o našim životima, tek će se to pokazati.

Profesionalac

pre 5 godina

Kusturica je foler uz svaku vlast. Nosi Laptop ali isto tako je u Drvengradu bila zabranjena Coca Cola a sam je obilazio radove sa istom flasom u ruci. Video svojim ocima.

cica

pre 5 godina

Drugacije bi pricao da je napravio neki uspeh u tom Holivudu a imao je sve preduslove koje malo koji reziser ima. I dobre glumce i odlicnu muziku samo je falio dobar film.

Manu Chao

pre 5 godina

Kusto nije to globalizacija sto ti odeš da sviraš u Argentinu, globalizacija je sasvim nešto drugo, delimično si u pravu a najviše si u pravu za holivud, to je to neko nametanje standarda i kreiranje sveta sa ciljem da deliš njihovu kulturu..

samuraj i Srbi

pre 5 godina

Emire, malo ko se seca ali ti si upravo postao bogatas tako sto si odigrao savrseno ulogu unistavanja kulture Srba tako sto si poistovetio Ederlezi sa Djurdjevdanom a rome sa Srbima.

I ti pricas nama o Holivudu. Pa ti si gore stete naneo sa tvojim Perjem nego Marvelovi junaci. Oni nas se ne ticu , ali kada se onakav jad i beda prikazu kao da su to Srbi a neko neko indijsko romsko pleme koje se ko zna kada rasirilo po svetu, onda je to unistavanje kulture.

Trebalo bi da te je sramota.

Necu da pominjem ovde tvoje rendzere koji su ljudima otimali livade po mokroj gori. I ti pricas o kulturi. Kako te samo nije sramota.

Zoro

pre 5 godina

Ima li kraja ovom lupetanju? Nema! To je još jedino ostalo od nekada autentičnog umetnika. Slizavao se sa svim najgorima. Svoju korist u opšte principe pretvarao.

cc

pre 5 godina

..samo se Vi Gdine Kusturica ne javljajte za rec, niko nije vise "doprineo" rastucem kichu i prostakluku na ovim prostorima od Vas i Vasih filmova..neukus i primitivizam su osnovne karakteristike Vasih filmova, a poslednjih desetak godina i Vasih upornih nastupa i pojavljivanja u javnosti..zalosno.

CATAPA

pre 5 godina

Madona ili Maradona, u čemu je uopšte razlika? Ovaj čovek samo neprestano i već dosadno leči komplekse zbog svog holivudskog debakla.
Tako da čak i u onom gde je u pravu ispada najobičniji licemer.

Nemanja

pre 5 godina

Vidim ovde se neki "intelektualci" cude sto je pomenuo Elvisa. Zato sto je Elvis napravio proboj u sou programu. Od tada sve baljezgarije koje je napravio Holivud i njihova pop kultura su optocene "zlatom" koje se zove SOU! Dakle od rodjenje do sahrane, od svadbe do razvoda sve prolazi ako je ZABAVNO! Odatle i kritika, nije Kusturica doveo u pitanje Elvisove sposobnosti. A to sto drzi Apple, pa nece na kamenu da cita vesti...

p.s. Citajte Malkolma X. Nemojte dozovliti da vam neprijatelji uce decu, uzmite sto vam treba ostalo odbacite. Nemojte da nasedate na holivudske lazi i ostalo djubre koje serviraju

Kolubarac

pre 5 godina

Ali se na Mokroj gori i u Drvengradu sve plaća, kao i u Andrić gradu, pa je dao Bori Čorbi Andrićevu nagradu a s druge strane pljuje po zapadnoj kulturi i kapitalizmu ko Dule Savić.Baš me zanima u kojoj banci drži lovu.Svet se po višoj promisli kreće u određenom pravcu i šta je tu je, koliko god se to nama sviđalo ili ne.

Bojan

pre 5 godina

I posle 40 godina nije se pojavila osoba koja moze da pridje Elvisu i po popularnosti i po harizmi...
Ove danasnje 'Zvezde'nisu cak ni njegove blede kopije.
Elvis se mozda moze spomenuti u ovakvom tekstu,ali samo kao zrtva kapitalistickog sistema i ljudi kojima je novac iznad zivota kao sto je bio Tom Parker.

neko

pre 5 godina

Elvisa pominje, mislim, jer su mediji prvo njega poceli da prate tj pisu sta je obukao, gdje je bio, sa kim je bio i td. U tom smislu rialiti.

jm

pre 5 godina

Procitao sam samo naslov al mi se ovako ofrlje cini da Holivud i Elvis i nisu bas neko zla, naprotiv.To je uglavnom sve stvar percepcije koja i nije kod svih na svu srecu ista... Svakako hvala Elvisu, Holivudu i Kusturici do i ukljucujuci CMBM.

Džoni

pre 5 godina

A što Elvis?
(ogorcena, 4. jun 2018 21:07)

Zato što je za originalnog klovna iz Vegasa (Liberace) malo ko od sadašnjih čuo, a za Elvisa jesu.

SrbinsonKruso

pre 5 godina

U pravu je ali zašto ne govori i o našoj vlasti koja je u rukama korporacija kije su transnacionalnog tipa. Ovako uopšteno i ja mogu izgovoriti sve ove reči, a u stvari optužiti nekog dalekog. Da nema poltrona i potkupljivih u vlasti, koji su vođeni propagandom da su pare život, pa za malo istih daju sve što nije njihovo da daju, imali bismo otpor globalizaciji. Svi koji količinom novca mere svoj život su potkupljivi i saradnici globalizacije, ali nisu oni krivi ta laž im je servirana putem medija, reklama i političara pre njih. Svet klizi ka 1984. samo nas ne nadgleda totalitarna vlast, nas nadgledaju multinacionalne kompanije, stvaraju i izazivaju naše želje i zatim ih koriste za profit.

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Predosetio sam da će se na pomen samog imena Emira Kusturice, na ovaj članak, masa srpskog plebsa, osuti drvljem i kamenjem, čak i oni koji nisu sposobni da "podnesu" više od dve-tri rečenice ovoga teksta. Oni ne vole, ili mrze, Kusturicu, što je dovoljno da zaključe kako se "nalupetao"?! Mišljenje gospodina Kusturice je toliko tačno da nam ne preostaje ništa drugo da kažemo osim, bravo?! Mislim da je na malo ekstravagantan, mnogima nepopularan, način, oslikao današnje stanje u kulturi. Tačno je, sve je, da li namerno, ili nesvesno, podredjeno ljudskoj duhovnoj i moralnoj destrukciji. Pogledajte šta se dešava oko nas? Nisu svinje evoluirale i svoje potrebe približile ljudskim već su ljudi kao narod shvatili da je "kukuruz" jestiviji od "bisera". Duhovito, lepo i tačno. Svaka čast gospodine Kusturica. Dugo nisam pročitao ništa preciznije.

Mitropolit Jovan

pre 5 godina

Za stanje u Srbiji krivi Elvis i Holivud...vecu glupost nisam cuo odavno!
(pprvi dan skole u Svedskoj, 5. jun 2018 12:45)
-------
Bukvalistima je tešeko da povežu i shvate. Jeste za stanje u Srbiji su Krivi Elvis i Holivud, baš ste to lepo "ukapirali"?!

ne postoji tako mala vlast koje neće razotkriti još manjeg čoveka

pre 5 godina

Najbolji dokaz da ova samoproglašeni Nemanja koji bez "države" ne bi imao šta da jede priča besmislice je što tamo gde države još uvek haraju i u sve se mešaju, kao što u tome što su od zemlje napravili on i njemu slični, to su kazamati, odakle čoveku treba sto ausvajsa da bi mogao da izađe i kreće se po normalnonm svetu. Ako hoće da se preseli iz tog kazamata negde u slobodu, treba mu 1000 ausvajsa. Za razliku od te 'apsane i bastiona neslobode, tamo gde su drževe oslabele, tamo nije potrebno ništa, ni granice odavno ne postoje, samo se preselite gde hoćete i onda tražite posao i to je sve. Da ne pričamo o pomenutoj neslobodi, što tu gde je on, ne samo da država autoritarno hara, nego hara nešto još gore - palanački mentalitet, oduševljavanje autoritaritetama i kao najgorim od svih "narodom" koji "najbolje zna" pa je tako odredio kad se jede, kad se s*re, kad se p*rdi, kad se diše, pa se tačno zna "kad se šta valja" , "na koji se dan kako radi" i svi nešto osuđuju sve koji nisu "mi" i drznu se da žive kako oni misle da treba a ne kako "narod" smatra da treba. Nije onda ni čudno što egzemplarni ispr... ovaj, izdanak tog i takvog mentaliteta je ovaj umEtnik, koji se oduševljava "državama". Džaba ga bilo. I ko je on uopšte, napravio dva dobra filma pre 30 godina, onda otišao tamo gde nema država da se sisa, nego mora da sa zaradi, pa još brže pobegao, i od tada postao veliki mislilac i kriticar svega normalnog. Kako da ne. Verujemo, verujemo. Frustrirani patuljak, to je on.

crni talas

pre 5 godina

Za stanje u Srbiji krivi Elvis i Holivud...vecu glupost nisam cuo odavno!(p, 05. jun 2018 07:52)Pažljivo sam pročitao tekst i u njemu se između ostalog pominju pojedine zemlje(Rusija,Kina...),ideologije,kulture,istorijske ličnosti i sl.,ali nigde se ne pominje Srbija.Ali je tačno da Srbija nije pošteđena globalizma i globalne kulture,bolje reći nekulture.Sve te loše pojave u kulturi:kič,šund,estrada,reality,starlete...su izmišljene na zapadu,mnogo pre nego što su pristigle kod nas.Naravno mnoge dobre stvari u kulturi su takođe došle sa zapada,ali globalni trend,koji se širi sa zapada,zadnjih 2-3 decenije je negativan.

rani radovi

pre 5 godina

Drugacije bi pricao da je napravio neki uspeh u tom Holivudu a imao je sve preduslove koje malo koji reziser ima. I dobre glumce i odlicnu muziku samo je falio dobar film.(cica, 05. jun 2018 06:33)Otišao probao,video da to nije za njega i vratio se.Mogao je da ostane i dalje da snima,ali nije hteo da pravi kompromise.Napravio odličan film,ali to ni tada,a pogotovo danas ne prolazi u Hollywoodu.Čast izuzecima,ali u Hollywoodu se ne prave kvalitetni filmovi još od kraja 70-ih,od kada je za njih film postao roba za masovnu prodaju.Tamo nema kvalitetnih reditelja,scenarista,glumaca,montažera...

phoeb

pre 5 godina

Ono kada neko hoće da deluje kao da je intelektualac, a ne zna ništa, pa iznosi šokantne tvrdnje (spomenik frižideru, skupština u bioskopu) da ispadne pametan. Filmovi su mu isto takvi: kao umetnost, kao kultura, a kada malo razmisliš skontaš da su plitki k'o glistin grob.

Na Barikadama su opet Zastave

pre 5 godina

Kad bi svi vi koji mrzite Kustu i ne slažete se sa ovim što je rekao, otišli “negde” daleko daleko (najbolje tamo odakle ste došli), ovaj Svet bi procvetao!!!

Stojko

pre 5 godina

@ogorcena
A ko je pre Elvisa bio rock superstar, mega popularan pevac i glumac koga su napravili i unistili producenti zbog para? Da li su Srbi oduvek bili narod koji retko ukljuci mozak ali zato odgovorno tvrdi da se u sve razume?