Petak, 27.04.2018.

08:35

"Bili smo švorc": Kopola je "Kuma III" snimio samo zbog para

Izvor: B92

"Bili smo švorc": Kopola je "Kuma III" snimio samo zbog para IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Iva Jovanovic

pre 5 godina

Najveći problem Kuma 3 je angazovanje njegove ćerke Sofije... Da je igrala bilo koja druga (profesionalna) glumica film bi bio još bolji.

mali radojica

pre 5 godina

Pa Don evo kratkog objašnjenja. Pošto pretpostavljam da si predstavnik mladje generacije razlog ne shvatanja filma Apocalyse Now lezi verovatno u nepoznavanju Vijetnamskog rata. Pored toga sto je to bio užasan i tragičan rat koji je koštao zivota preko 3.5 miliona Vijetnamaca(uglavnom civila u oba dela kao i pripadnika Viet konga)zatim preko 50.000 zivota Američkih vojnika(uglavnom 18-godisnjaka) i totalno razorenu infrastrukturu jugoistočne Azije to je bio i prvi televizijski rat sa direktnim prenosima ili snimcima od tog dana koji su se vrteli svako vece na Americkim i svetskim televizijama od 1965 do 1975. Kada su utihnuli topovi i dosao mir a vojske se povukle sa bojišta  Americka javnost ali i Holivud jednostavno su okrenuli glavu na drugu stranu i nisu hteli da se bave vise ovom temom. Veterani tog rata koji su se vratili bili su ne samo fizicki i psihički povredjeni vec i bojkotovani od strane javnosti. Posle 5 godina tišine prvo se pojavio Lovac na Jelene 1978 koji je na izvanredan nacin dočarao taj gradjanski psihički aspekt te tragedije i duboke rane koje je rat ostavio na obicnog pojedinca. Potom dolazi ovaj Kopolin film koji se vise bavio ratnom tematikom i koji je na fenomenalan nacin objasnio sav besmisao tog sukoba. Narocito se izdvajaju scene Roberta Duvala- "napalm" zatim bitka kod "okicenog"mosta i na kraju scene sa Brandom.Moze se slobodno reci da su ova dva filma kao i kasniji filmovi "Vod", "Full Metal Jacket", Casualties of War  itd. bili najači antiratni manifest Holivuda i susta suprotnost filmovima tipa Rambo i njemu slicnim.

don

pre 5 godina

Mene interesuje, neko spomenu film Apokalipsa Danas, šta je tu toliko posebno da ga istice. Mozda nisam shvatio film (jednom ga pogledao, predugo traje), meni je bio mnogo dosadan sve do scena sa Brandom. Ne secam se puno detalja tog filma, davno sam odgledao, ali znam da mi je delovao dosta razvuceno, pa mozda zbog toga i dosadno. Inace, dobra glumacka ekipa. Mislim prvenac Lorensa Fisburna. Pored Branda, jos Martin Sin i Robert Duval, ne secam se da je jos neko od poznatih igrao.
Inace, sva tri dela Kuma su mi odlicna. Svaki sam odgledao bar 1 godisnje unazad 20 godina.

Low Key Lyesmith

pre 5 godina

@pop, 27. april 2018 10:33
Poroci, poroci - u njima je objašnjenje Coppolainog, ahem, manjka efektive. Frančišek je, naime, bio dugogodišnji ljubitelj najpoznatijeg kolumbijskog proizvoda - možda ne kalibra stanovitog cartoon lika po imenu Dr. Rockso, but still - a tomu treba dodati i da cijela familija Coppola, baš i nema neki posebno dobar track record kada je o upravljanju financijama riječ (case in point - Nicholas Cage).
Odavno se zna da je The Godfather III urađen zbog para, pre svega da bi Signor Puzo - koji je bio pred bankrotom - nešto zaradio. A ako se ne varam, jedan od razloga je bio vezan i za Copyright. Sam film je bio apsolutno nepotreban.
Što se The Godfather I & II tiče, isti su, ipak, pomalo izvikani, mada to zavisi od toga kako ih posmatrate. Ako ih posmatrate kao u biti gangster movies s pričom iz perspektive samih kriminalaca, onda su najobičnije smeće koje šalje pogrešnu poruku i kao takvo ne zaslužuje hvalospeve. Ako ih posmatrate kao nekakvu immigrant story - sa svim njenim nijansama - onda bi se zaista moglo reći da su među najboljim filmovima ikada snimljenim.
A Coppolain najbolji film je svakako Apocalypse Now. Koji je zapravo neverovatan mess od filma, ali je uprkos tome - ili baš zbog toga - jedan od naboljih filmova ikad.

Mihailo

pre 5 godina

Jeste slabiji od prva dva ali je bio neophodan kao kraj priče. U tom smislu je dobar. Nije lako uvek dati magiju filmu da bi on uspeo. Pravo je čudo da je drugi deo jednako dobar kao prvi. To je uspeh. Treći je dosta vremenski uradjen ...duh vremena se rapidno bio promenio samim tim i sastav u ukus trećeg dela. Manje umetnosti više konzumantnosti.

etto

pre 5 godina

Pa ne znam bas da je bio svorc, odakle mu inace lova za vinariju u Napi iznad San Franciska koja je prilicno velika. Btw. vina su mu solidna u odnosu sta se seve mucka u Kaliforniji.

Hanibal

pre 5 godina

Ako ni zbog cega drugog, samo zbog scene kada Majklov sin peva Bruscia la Terra i Majklovih secanja u tom trenutku vredi pogledati. Fenomenalna muzika i glumci.

boki

pre 5 godina

Kao zaseban film, to bi bio jedan dobar film. Ovako, posle prva dva, morao je biti blagi promašaj, previše bi bilo da su sva tri remek djela.

Divos

pre 5 godina

Искрено и поштено.

Кум 1 и 2, можемо гледати, ја гледам, као један филм. И то је толико заокружено, толико садржајно са фантастичним дијалозима који су се цитирали небројено пута, да ту једноставно не оставља простора да се дода неки наставак, додатак.

Кум 3, када сам га погледао, остао је некако осећај, не разочарења, празнине, оно, није то то. Касније сам погледао још неколико пута, сваки пута утисак бољи, и апсолутно одличан филм, могуће и понајбољи те године, превише је ту доброг, уосталом глумачка екипа сам врх, одчични и дијалози, радња богата, но није то, уз све квалитете, исти доживљај као Кум 1-2, ова два филма су једноставно речено нека друга димензија.

Не знам, сваки одличан филм је добитак за филмску уметност, а Кум 3 је апсолутно одличан филм, но некако, а можда грешим, за мене би то ипак боље испало да се није ни снимио, некако да све остане на ова 2 која ако нису савршентво, врло, врло близу су савршенства.

Но добро, Френсис објаснио, беспарица притисла, није до њега.

Back in Black

pre 5 godina

Kum 3 po meni nikakve veze sa prva dva.Al Pacino se uopste nije uneo u lik Majkl Korleonea vec je glumio totalno nekog drugog lika.Za mene jedina svetla tacka u tom filmu je Endi Garsija ovo drugo pape,biskupi, cerka Kopole totalni promasaj.Gledas drugi deo i odmah posle njega pustis treci i vidis razliku posebno u glumi Al Pacina jeste on tu vec stariji ali ipak je trebao da se potrudi da se malo unese u glavni lik,koji je onako bio malo mracniji,nije mnogo pricao i imao je onaj njegov pogled.

Džoni

pre 5 godina

Kuma 3 nikada nisam odgledao od početka do kraja jer jetotalni promašaj za razliku od prva dva dela koji su fenomenalni filmovi! Kao uostalom i treći nastavak svakog filma koji je imao svoje nastavke!

Kurtz

pre 5 godina

Apokalipsa danas je neprevazidjen,gledao sam ga x puta i nije dosadio. Kum da ne pominjem. Ti filmovi su evergreen. The Conversation je solidan,ostali su mu losiji.

Strucnjak :)

agent mahoun

pre 5 godina

Meni se lično dopao kum 3 da nije dobar koliko i prva dva dela ali meni je film fantastičan. Malo stariji i mudriji Majkl kaje se za svoje grehove ali ne može da izbegne ono što je zaslužio... Film je prejak.

H.

pre 5 godina

Fascinantni vođa mračne organizacije, mračni ćutolog Majkl Korleone, pretvara se u poslednjem Kumu u ostarelo blebetalo. Zašto je to bilo potrebno?

Nikola YNWA

pre 5 godina

Primeti se...
Odradjen posao cisto da se zove da je odradjen.
Najbolje bi bilo da je stao sa prvim filmom (prvim delom), jer je Kum 2 promasaj, a za Kuma 3 necu da trosim slova...

iron

pre 5 godina

Po meni je i Kum 3 jedan od najboljih filmova ikada..poslednja scena gde Majkl Korleone sedi sam i priseca se svoje ćerke i dve zene pre nego sto umre, ima toliko emocija da se svaki put najezim kad gledam

uiplavi

pre 5 godina

Kum III je morao nastati i zaokruziti celu pricu jer bi sve ostalo nedoreceno. Istina je da je najslabiji, ali je i dalje dobar film, u odnosu na vrhunska prva 2 dela

nikka....

pre 5 godina

Dokaz da iz nekih skrajnutih razloga moze da proizadje nesto dobro......

Kum III je vise nego pristojan film, i sasvim prirodan nastavak (u svakom smislu.....psiholoskom,socioloskom,a pre svega logicnom.....) Kuma I i Kuma II.....

Michael Clayton

pre 5 godina

Kakav je mogao biti treci nastavak dva kultna filma,kum 3 je odlicno ispao. Film je i vise nego uredu. I sa njim je zaokruzen jedan tragican zivot Majkla Korleonea.

Pare ljude kvare

pre 5 godina

Da je ½Kum III½ čista komercijala, to je očigledno. Šteta, jer je tako pokvario ½umjetnički dojam½ prethodna dva filma, koji su zaista zaslužili Oskare koje su osvojili. Da je sreće da treći deo nije uopšte snimljen.

Cxevu

pre 5 godina

Uvek bilo i uvek ce i biti.
I okej je, tri dela i to je to, mada me cudi da posle prva dva dela nije obezbedio lozu za marednih 200 godina.
Kako god, makar nisu preterivali, kao danas sa Paklenim ulicama 17.

Cigan

pre 5 godina

Pa kakve veze ima sto je snimio zbog para. Kum III jeste najslabiji film u trilogiji i to daleko slabiji i od prvog i pogotovo drugog dela, ali je i takav bolji od mnogih drugih filmova.

Svuda

pre 5 godina

Mene ni 4 kuma III ne bi izvadilo, koliko god para da sam imao njoj malo jedan muškarac. A zakopčana do grla, čovek nikad ne bi rekao.

a

pre 5 godina

Da, iz aviona se vidi da je tako. Dosta konfuzan i usiljen film napravljen čisto da se iskoristi brend i franšiza. Pogotovo me nervira degradacija lika Majkla Korleonea koji je u zadnjem delu bukvalno karikatura u odnosu na prva dva dela. Deluje kao neki loš komičar a ne na harizmatičnog hladnog mafijaša. I to su prosto fakti.

Divos

pre 5 godina

Искрено и поштено.

Кум 1 и 2, можемо гледати, ја гледам, као један филм. И то је толико заокружено, толико садржајно са фантастичним дијалозима који су се цитирали небројено пута, да ту једноставно не оставља простора да се дода неки наставак, додатак.

Кум 3, када сам га погледао, остао је некако осећај, не разочарења, празнине, оно, није то то. Касније сам погледао још неколико пута, сваки пута утисак бољи, и апсолутно одличан филм, могуће и понајбољи те године, превише је ту доброг, уосталом глумачка екипа сам врх, одчични и дијалози, радња богата, но није то, уз све квалитете, исти доживљај као Кум 1-2, ова два филма су једноставно речено нека друга димензија.

Не знам, сваки одличан филм је добитак за филмску уметност, а Кум 3 је апсолутно одличан филм, но некако, а можда грешим, за мене би то ипак боље испало да се није ни снимио, некако да све остане на ова 2 која ако нису савршентво, врло, врло близу су савршенства.

Но добро, Френсис објаснио, беспарица притисла, није до њега.

boki

pre 5 godina

Kao zaseban film, to bi bio jedan dobar film. Ovako, posle prva dva, morao je biti blagi promašaj, previše bi bilo da su sva tri remek djela.

Michael Clayton

pre 5 godina

Kakav je mogao biti treci nastavak dva kultna filma,kum 3 je odlicno ispao. Film je i vise nego uredu. I sa njim je zaokruzen jedan tragican zivot Majkla Korleonea.

iron

pre 5 godina

Po meni je i Kum 3 jedan od najboljih filmova ikada..poslednja scena gde Majkl Korleone sedi sam i priseca se svoje ćerke i dve zene pre nego sto umre, ima toliko emocija da se svaki put najezim kad gledam

agent mahoun

pre 5 godina

Meni se lično dopao kum 3 da nije dobar koliko i prva dva dela ali meni je film fantastičan. Malo stariji i mudriji Majkl kaje se za svoje grehove ali ne može da izbegne ono što je zaslužio... Film je prejak.

uiplavi

pre 5 godina

Kum III je morao nastati i zaokruziti celu pricu jer bi sve ostalo nedoreceno. Istina je da je najslabiji, ali je i dalje dobar film, u odnosu na vrhunska prva 2 dela

nikka....

pre 5 godina

Dokaz da iz nekih skrajnutih razloga moze da proizadje nesto dobro......

Kum III je vise nego pristojan film, i sasvim prirodan nastavak (u svakom smislu.....psiholoskom,socioloskom,a pre svega logicnom.....) Kuma I i Kuma II.....

Cigan

pre 5 godina

Pa kakve veze ima sto je snimio zbog para. Kum III jeste najslabiji film u trilogiji i to daleko slabiji i od prvog i pogotovo drugog dela, ali je i takav bolji od mnogih drugih filmova.

Cxevu

pre 5 godina

Uvek bilo i uvek ce i biti.
I okej je, tri dela i to je to, mada me cudi da posle prva dva dela nije obezbedio lozu za marednih 200 godina.
Kako god, makar nisu preterivali, kao danas sa Paklenim ulicama 17.

Kurtz

pre 5 godina

Apokalipsa danas je neprevazidjen,gledao sam ga x puta i nije dosadio. Kum da ne pominjem. Ti filmovi su evergreen. The Conversation je solidan,ostali su mu losiji.

Strucnjak :)

H.

pre 5 godina

Fascinantni vođa mračne organizacije, mračni ćutolog Majkl Korleone, pretvara se u poslednjem Kumu u ostarelo blebetalo. Zašto je to bilo potrebno?

a

pre 5 godina

Da, iz aviona se vidi da je tako. Dosta konfuzan i usiljen film napravljen čisto da se iskoristi brend i franšiza. Pogotovo me nervira degradacija lika Majkla Korleonea koji je u zadnjem delu bukvalno karikatura u odnosu na prva dva dela. Deluje kao neki loš komičar a ne na harizmatičnog hladnog mafijaša. I to su prosto fakti.

Back in Black

pre 5 godina

Kum 3 po meni nikakve veze sa prva dva.Al Pacino se uopste nije uneo u lik Majkl Korleonea vec je glumio totalno nekog drugog lika.Za mene jedina svetla tacka u tom filmu je Endi Garsija ovo drugo pape,biskupi, cerka Kopole totalni promasaj.Gledas drugi deo i odmah posle njega pustis treci i vidis razliku posebno u glumi Al Pacina jeste on tu vec stariji ali ipak je trebao da se potrudi da se malo unese u glavni lik,koji je onako bio malo mracniji,nije mnogo pricao i imao je onaj njegov pogled.

Svuda

pre 5 godina

Mene ni 4 kuma III ne bi izvadilo, koliko god para da sam imao njoj malo jedan muškarac. A zakopčana do grla, čovek nikad ne bi rekao.

Pare ljude kvare

pre 5 godina

Da je ½Kum III½ čista komercijala, to je očigledno. Šteta, jer je tako pokvario ½umjetnički dojam½ prethodna dva filma, koji su zaista zaslužili Oskare koje su osvojili. Da je sreće da treći deo nije uopšte snimljen.

Low Key Lyesmith

pre 5 godina

@pop, 27. april 2018 10:33
Poroci, poroci - u njima je objašnjenje Coppolainog, ahem, manjka efektive. Frančišek je, naime, bio dugogodišnji ljubitelj najpoznatijeg kolumbijskog proizvoda - možda ne kalibra stanovitog cartoon lika po imenu Dr. Rockso, but still - a tomu treba dodati i da cijela familija Coppola, baš i nema neki posebno dobar track record kada je o upravljanju financijama riječ (case in point - Nicholas Cage).
Odavno se zna da je The Godfather III urađen zbog para, pre svega da bi Signor Puzo - koji je bio pred bankrotom - nešto zaradio. A ako se ne varam, jedan od razloga je bio vezan i za Copyright. Sam film je bio apsolutno nepotreban.
Što se The Godfather I & II tiče, isti su, ipak, pomalo izvikani, mada to zavisi od toga kako ih posmatrate. Ako ih posmatrate kao u biti gangster movies s pričom iz perspektive samih kriminalaca, onda su najobičnije smeće koje šalje pogrešnu poruku i kao takvo ne zaslužuje hvalospeve. Ako ih posmatrate kao nekakvu immigrant story - sa svim njenim nijansama - onda bi se zaista moglo reći da su među najboljim filmovima ikada snimljenim.
A Coppolain najbolji film je svakako Apocalypse Now. Koji je zapravo neverovatan mess od filma, ali je uprkos tome - ili baš zbog toga - jedan od naboljih filmova ikad.

Hanibal

pre 5 godina

Ako ni zbog cega drugog, samo zbog scene kada Majklov sin peva Bruscia la Terra i Majklovih secanja u tom trenutku vredi pogledati. Fenomenalna muzika i glumci.

Mihailo

pre 5 godina

Jeste slabiji od prva dva ali je bio neophodan kao kraj priče. U tom smislu je dobar. Nije lako uvek dati magiju filmu da bi on uspeo. Pravo je čudo da je drugi deo jednako dobar kao prvi. To je uspeh. Treći je dosta vremenski uradjen ...duh vremena se rapidno bio promenio samim tim i sastav u ukus trećeg dela. Manje umetnosti više konzumantnosti.

mali radojica

pre 5 godina

Pa Don evo kratkog objašnjenja. Pošto pretpostavljam da si predstavnik mladje generacije razlog ne shvatanja filma Apocalyse Now lezi verovatno u nepoznavanju Vijetnamskog rata. Pored toga sto je to bio užasan i tragičan rat koji je koštao zivota preko 3.5 miliona Vijetnamaca(uglavnom civila u oba dela kao i pripadnika Viet konga)zatim preko 50.000 zivota Američkih vojnika(uglavnom 18-godisnjaka) i totalno razorenu infrastrukturu jugoistočne Azije to je bio i prvi televizijski rat sa direktnim prenosima ili snimcima od tog dana koji su se vrteli svako vece na Americkim i svetskim televizijama od 1965 do 1975. Kada su utihnuli topovi i dosao mir a vojske se povukle sa bojišta  Americka javnost ali i Holivud jednostavno su okrenuli glavu na drugu stranu i nisu hteli da se bave vise ovom temom. Veterani tog rata koji su se vratili bili su ne samo fizicki i psihički povredjeni vec i bojkotovani od strane javnosti. Posle 5 godina tišine prvo se pojavio Lovac na Jelene 1978 koji je na izvanredan nacin dočarao taj gradjanski psihički aspekt te tragedije i duboke rane koje je rat ostavio na obicnog pojedinca. Potom dolazi ovaj Kopolin film koji se vise bavio ratnom tematikom i koji je na fenomenalan nacin objasnio sav besmisao tog sukoba. Narocito se izdvajaju scene Roberta Duvala- "napalm" zatim bitka kod "okicenog"mosta i na kraju scene sa Brandom.Moze se slobodno reci da su ova dva filma kao i kasniji filmovi "Vod", "Full Metal Jacket", Casualties of War  itd. bili najači antiratni manifest Holivuda i susta suprotnost filmovima tipa Rambo i njemu slicnim.

Džoni

pre 5 godina

Kuma 3 nikada nisam odgledao od početka do kraja jer jetotalni promašaj za razliku od prva dva dela koji su fenomenalni filmovi! Kao uostalom i treći nastavak svakog filma koji je imao svoje nastavke!

etto

pre 5 godina

Pa ne znam bas da je bio svorc, odakle mu inace lova za vinariju u Napi iznad San Franciska koja je prilicno velika. Btw. vina su mu solidna u odnosu sta se seve mucka u Kaliforniji.

don

pre 5 godina

Mene interesuje, neko spomenu film Apokalipsa Danas, šta je tu toliko posebno da ga istice. Mozda nisam shvatio film (jednom ga pogledao, predugo traje), meni je bio mnogo dosadan sve do scena sa Brandom. Ne secam se puno detalja tog filma, davno sam odgledao, ali znam da mi je delovao dosta razvuceno, pa mozda zbog toga i dosadno. Inace, dobra glumacka ekipa. Mislim prvenac Lorensa Fisburna. Pored Branda, jos Martin Sin i Robert Duval, ne secam se da je jos neko od poznatih igrao.
Inace, sva tri dela Kuma su mi odlicna. Svaki sam odgledao bar 1 godisnje unazad 20 godina.

Iva Jovanovic

pre 5 godina

Najveći problem Kuma 3 je angazovanje njegove ćerke Sofije... Da je igrala bilo koja druga (profesionalna) glumica film bi bio još bolji.

Nikola YNWA

pre 5 godina

Primeti se...
Odradjen posao cisto da se zove da je odradjen.
Najbolje bi bilo da je stao sa prvim filmom (prvim delom), jer je Kum 2 promasaj, a za Kuma 3 necu da trosim slova...

Nikola YNWA

pre 5 godina

Primeti se...
Odradjen posao cisto da se zove da je odradjen.
Najbolje bi bilo da je stao sa prvim filmom (prvim delom), jer je Kum 2 promasaj, a za Kuma 3 necu da trosim slova...

Džoni

pre 5 godina

Kuma 3 nikada nisam odgledao od početka do kraja jer jetotalni promašaj za razliku od prva dva dela koji su fenomenalni filmovi! Kao uostalom i treći nastavak svakog filma koji je imao svoje nastavke!

Pare ljude kvare

pre 5 godina

Da je ½Kum III½ čista komercijala, to je očigledno. Šteta, jer je tako pokvario ½umjetnički dojam½ prethodna dva filma, koji su zaista zaslužili Oskare koje su osvojili. Da je sreće da treći deo nije uopšte snimljen.

H.

pre 5 godina

Fascinantni vođa mračne organizacije, mračni ćutolog Majkl Korleone, pretvara se u poslednjem Kumu u ostarelo blebetalo. Zašto je to bilo potrebno?

a

pre 5 godina

Da, iz aviona se vidi da je tako. Dosta konfuzan i usiljen film napravljen čisto da se iskoristi brend i franšiza. Pogotovo me nervira degradacija lika Majkla Korleonea koji je u zadnjem delu bukvalno karikatura u odnosu na prva dva dela. Deluje kao neki loš komičar a ne na harizmatičnog hladnog mafijaša. I to su prosto fakti.

Back in Black

pre 5 godina

Kum 3 po meni nikakve veze sa prva dva.Al Pacino se uopste nije uneo u lik Majkl Korleonea vec je glumio totalno nekog drugog lika.Za mene jedina svetla tacka u tom filmu je Endi Garsija ovo drugo pape,biskupi, cerka Kopole totalni promasaj.Gledas drugi deo i odmah posle njega pustis treci i vidis razliku posebno u glumi Al Pacina jeste on tu vec stariji ali ipak je trebao da se potrudi da se malo unese u glavni lik,koji je onako bio malo mracniji,nije mnogo pricao i imao je onaj njegov pogled.

iron

pre 5 godina

Po meni je i Kum 3 jedan od najboljih filmova ikada..poslednja scena gde Majkl Korleone sedi sam i priseca se svoje ćerke i dve zene pre nego sto umre, ima toliko emocija da se svaki put najezim kad gledam

boki

pre 5 godina

Kao zaseban film, to bi bio jedan dobar film. Ovako, posle prva dva, morao je biti blagi promašaj, previše bi bilo da su sva tri remek djela.

Michael Clayton

pre 5 godina

Kakav je mogao biti treci nastavak dva kultna filma,kum 3 je odlicno ispao. Film je i vise nego uredu. I sa njim je zaokruzen jedan tragican zivot Majkla Korleonea.

Divos

pre 5 godina

Искрено и поштено.

Кум 1 и 2, можемо гледати, ја гледам, као један филм. И то је толико заокружено, толико садржајно са фантастичним дијалозима који су се цитирали небројено пута, да ту једноставно не оставља простора да се дода неки наставак, додатак.

Кум 3, када сам га погледао, остао је некако осећај, не разочарења, празнине, оно, није то то. Касније сам погледао још неколико пута, сваки пута утисак бољи, и апсолутно одличан филм, могуће и понајбољи те године, превише је ту доброг, уосталом глумачка екипа сам врх, одчични и дијалози, радња богата, но није то, уз све квалитете, исти доживљај као Кум 1-2, ова два филма су једноставно речено нека друга димензија.

Не знам, сваки одличан филм је добитак за филмску уметност, а Кум 3 је апсолутно одличан филм, но некако, а можда грешим, за мене би то ипак боље испало да се није ни снимио, некако да све остане на ова 2 која ако нису савршентво, врло, врло близу су савршенства.

Но добро, Френсис објаснио, беспарица притисла, није до њега.

nikka....

pre 5 godina

Dokaz da iz nekih skrajnutih razloga moze da proizadje nesto dobro......

Kum III je vise nego pristojan film, i sasvim prirodan nastavak (u svakom smislu.....psiholoskom,socioloskom,a pre svega logicnom.....) Kuma I i Kuma II.....

agent mahoun

pre 5 godina

Meni se lično dopao kum 3 da nije dobar koliko i prva dva dela ali meni je film fantastičan. Malo stariji i mudriji Majkl kaje se za svoje grehove ali ne može da izbegne ono što je zaslužio... Film je prejak.

Low Key Lyesmith

pre 5 godina

@pop, 27. april 2018 10:33
Poroci, poroci - u njima je objašnjenje Coppolainog, ahem, manjka efektive. Frančišek je, naime, bio dugogodišnji ljubitelj najpoznatijeg kolumbijskog proizvoda - možda ne kalibra stanovitog cartoon lika po imenu Dr. Rockso, but still - a tomu treba dodati i da cijela familija Coppola, baš i nema neki posebno dobar track record kada je o upravljanju financijama riječ (case in point - Nicholas Cage).
Odavno se zna da je The Godfather III urađen zbog para, pre svega da bi Signor Puzo - koji je bio pred bankrotom - nešto zaradio. A ako se ne varam, jedan od razloga je bio vezan i za Copyright. Sam film je bio apsolutno nepotreban.
Što se The Godfather I & II tiče, isti su, ipak, pomalo izvikani, mada to zavisi od toga kako ih posmatrate. Ako ih posmatrate kao u biti gangster movies s pričom iz perspektive samih kriminalaca, onda su najobičnije smeće koje šalje pogrešnu poruku i kao takvo ne zaslužuje hvalospeve. Ako ih posmatrate kao nekakvu immigrant story - sa svim njenim nijansama - onda bi se zaista moglo reći da su među najboljim filmovima ikada snimljenim.
A Coppolain najbolji film je svakako Apocalypse Now. Koji je zapravo neverovatan mess od filma, ali je uprkos tome - ili baš zbog toga - jedan od naboljih filmova ikad.

don

pre 5 godina

Mene interesuje, neko spomenu film Apokalipsa Danas, šta je tu toliko posebno da ga istice. Mozda nisam shvatio film (jednom ga pogledao, predugo traje), meni je bio mnogo dosadan sve do scena sa Brandom. Ne secam se puno detalja tog filma, davno sam odgledao, ali znam da mi je delovao dosta razvuceno, pa mozda zbog toga i dosadno. Inace, dobra glumacka ekipa. Mislim prvenac Lorensa Fisburna. Pored Branda, jos Martin Sin i Robert Duval, ne secam se da je jos neko od poznatih igrao.
Inace, sva tri dela Kuma su mi odlicna. Svaki sam odgledao bar 1 godisnje unazad 20 godina.

Svuda

pre 5 godina

Mene ni 4 kuma III ne bi izvadilo, koliko god para da sam imao njoj malo jedan muškarac. A zakopčana do grla, čovek nikad ne bi rekao.

Kurtz

pre 5 godina

Apokalipsa danas je neprevazidjen,gledao sam ga x puta i nije dosadio. Kum da ne pominjem. Ti filmovi su evergreen. The Conversation je solidan,ostali su mu losiji.

Strucnjak :)

uiplavi

pre 5 godina

Kum III je morao nastati i zaokruziti celu pricu jer bi sve ostalo nedoreceno. Istina je da je najslabiji, ali je i dalje dobar film, u odnosu na vrhunska prva 2 dela

Cxevu

pre 5 godina

Uvek bilo i uvek ce i biti.
I okej je, tri dela i to je to, mada me cudi da posle prva dva dela nije obezbedio lozu za marednih 200 godina.
Kako god, makar nisu preterivali, kao danas sa Paklenim ulicama 17.

Cigan

pre 5 godina

Pa kakve veze ima sto je snimio zbog para. Kum III jeste najslabiji film u trilogiji i to daleko slabiji i od prvog i pogotovo drugog dela, ali je i takav bolji od mnogih drugih filmova.

Hanibal

pre 5 godina

Ako ni zbog cega drugog, samo zbog scene kada Majklov sin peva Bruscia la Terra i Majklovih secanja u tom trenutku vredi pogledati. Fenomenalna muzika i glumci.

etto

pre 5 godina

Pa ne znam bas da je bio svorc, odakle mu inace lova za vinariju u Napi iznad San Franciska koja je prilicno velika. Btw. vina su mu solidna u odnosu sta se seve mucka u Kaliforniji.

Mihailo

pre 5 godina

Jeste slabiji od prva dva ali je bio neophodan kao kraj priče. U tom smislu je dobar. Nije lako uvek dati magiju filmu da bi on uspeo. Pravo je čudo da je drugi deo jednako dobar kao prvi. To je uspeh. Treći je dosta vremenski uradjen ...duh vremena se rapidno bio promenio samim tim i sastav u ukus trećeg dela. Manje umetnosti više konzumantnosti.

mali radojica

pre 5 godina

Pa Don evo kratkog objašnjenja. Pošto pretpostavljam da si predstavnik mladje generacije razlog ne shvatanja filma Apocalyse Now lezi verovatno u nepoznavanju Vijetnamskog rata. Pored toga sto je to bio užasan i tragičan rat koji je koštao zivota preko 3.5 miliona Vijetnamaca(uglavnom civila u oba dela kao i pripadnika Viet konga)zatim preko 50.000 zivota Američkih vojnika(uglavnom 18-godisnjaka) i totalno razorenu infrastrukturu jugoistočne Azije to je bio i prvi televizijski rat sa direktnim prenosima ili snimcima od tog dana koji su se vrteli svako vece na Americkim i svetskim televizijama od 1965 do 1975. Kada su utihnuli topovi i dosao mir a vojske se povukle sa bojišta  Americka javnost ali i Holivud jednostavno su okrenuli glavu na drugu stranu i nisu hteli da se bave vise ovom temom. Veterani tog rata koji su se vratili bili su ne samo fizicki i psihički povredjeni vec i bojkotovani od strane javnosti. Posle 5 godina tišine prvo se pojavio Lovac na Jelene 1978 koji je na izvanredan nacin dočarao taj gradjanski psihički aspekt te tragedije i duboke rane koje je rat ostavio na obicnog pojedinca. Potom dolazi ovaj Kopolin film koji se vise bavio ratnom tematikom i koji je na fenomenalan nacin objasnio sav besmisao tog sukoba. Narocito se izdvajaju scene Roberta Duvala- "napalm" zatim bitka kod "okicenog"mosta i na kraju scene sa Brandom.Moze se slobodno reci da su ova dva filma kao i kasniji filmovi "Vod", "Full Metal Jacket", Casualties of War  itd. bili najači antiratni manifest Holivuda i susta suprotnost filmovima tipa Rambo i njemu slicnim.

Iva Jovanovic

pre 5 godina

Najveći problem Kuma 3 je angazovanje njegove ćerke Sofije... Da je igrala bilo koja druga (profesionalna) glumica film bi bio još bolji.