Skupština ULUS-a bez raprave o Dragici Nikolić

Na Skupština ULUS-a koja je održana 14. aprila bez prisustva novinara u paviljonu Cvijete Zuzorić nije bilo reči o eventualnoj kandidaturi Dragice Nikolić za počasnog člana udruženja, zaključuje se iz saopštenja UO ULUS.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Разлог сукуба је једноставан, положај самосталних умет. чланова УЛУС-а и умет. чл. УЛУС-а који су у радном односу није исти. Њихови интереси, ако изузмемо уметничка стремљења- потпуно су супротстављени.
  Нпр, умет. професор у радном односу може да подигне кредит у банци – самос. умет. то не може ни за хиљаду година - а као равноправни су чл. удружења. Сликовити примери су бљесци "велике моралности" умет. у радном односу: нелегално откупљивање атељеа, отмање и осталих простара (нпр. у Мишарској улици у Београду).Остатак атељеа УЛУС-а, добијао се по принципу „док некоме не смркне, другоме не сване“. Смркавало се само самос. умет.
  Хитно формирати Удружење самосталних уметника Србије.
  Умет. у радном односу је сасвим свеједно у ком су удружењу. Њихова уметност неће бити ни генијална ни просечна ако су чл. УЛУС-а. Члановима који су у радном односу у УЛУС-у није потврда уметничке вредности већ струковне солидарности и организовања коју могу остваривати било где и са било ким у било ком удруживању.
  Када Удружење самосталних уметника Србије (УСУС) буде формиран као еснаф самосталних уметника, он ће имати будућност, а не сдашња теревенка неиспуњених хобиста и аматера који одређују конфорне критеријуме разбибриге и естетику неиспуњених амбиција.
  (Новак Никач, 17. april 2018 10:55)

  # Link komentara

 2. A da li je bilo vrsenja nuzde u sali za sastanke?
  (ha ha, 17. april 2018 09:50)

  # Link komentara

 3. ......Dragica? Hi.....hi....! Kakve ona ima kvalifikacije? Mozda za udruzenje za zastitu pasa? .....I to je upitno?
   (Mihajlo, 17. april 2018 07:27)

  # Link komentara

 4. Sta ima da se prica, to je gotova stvar. I to da bude odmah pocasni dozivotni predsednik, i da se Tomina i njena bista urade i postave ispred ulaza u "Cvijetu Zuzoric"
   (dr.kadzija, 17. april 2018 01:44)

  # Link komentara