Zafranović: Srpski film je veoma žilav

Srpski film je oduvek bio kontra komercijalnih vladajućih tokova svetske kinematografije, pravi se za male pare i vrlo je žilav, izjavio je za Tanjug reditelj Lordan Zafranović.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Po mom skromnom mišljenju jedan od razloga zašto je srpsk film dobar, tako žilav i životno stvaran je u tome šta srpski film nikad nije imao državne, odnosno partijske režisere kako se to nekada zvalo. Postoj jedan srpsk film kojeg na žalost, pošto se reprizra u sitnm satima, nikada nisam odgledao u cjelosti. Taj film nazivam Tarantino prije Tarantina. Radnja filma je smještena negdje u Vojvodin početkom sedamdesetih. Prepliću se ubstvo iz strasti i osvete i politički motivi. Scena sahrane momka koji je izvršio ubistvo i osvete i strasti je po meni jedna od najsnažnijih u srpskom filmu. Ide kočija sa pokojnikom, a iza nje samo tri uboge duše.
  (Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com, 24. februar 2018 08:02)

  # Link komentara

 2. Duboki naklon za velikog reditelja i coveka. Jedan od retkih, ako ne i jedini hrvatski autor koji se nije libio da istrazuje fenomen NDH, koji je u jugoslovenskoj kinematografiji bio tabu. Njegovi dokumentarni i igrani filmovi prvi su prikazali monstruoznost ustaskog rezima. Od njegovog dokumentarca "Krv i pepeo Jasenovca" niko se nije udostojio da dalje istrazuje ovaj genocid, jedan od najjezivijih u istoriji covecanstva. Za Radosa Bajica imamo pare, za dokumentarni film koji bi bio uradjen na svetskom nivou, naravno nemamo.
  (Marko (Dorcol), 23. februar 2018 21:31)

  # Link komentara

 3. hocu ovaj sesir !!! gde je kupio? :-D fenomenalan je!!!
  (dragan, 23. februar 2018 17:37)

  # Link komentara