Petak, 09.02.2018.

09:45

Preminuo Nebojša Glogovac

Izvor: B92

Preminuo Nebojša Glogovac IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

946 Komentari

Sortiraj po:

marija

pre 6 godina

Nebojsa Glogovac,Bata Zivojinovic,Dragan Nikolic,Milorad Mandic,Zika Milenkovic,Zoran Radmilovic,Nikola Simic,Petar Kralj,Josif Tatic,Danilo Lazovic,Milenko Zablacanski,Bogoljub Mitic,Pavle Vuisic,Miodrag Petrovic,Marinko Madzgalj,Ruzica Sokic,Radmila Savicevic...
Nebo iznad Srbije...
(fg, 10. februar 2018 00:37)

Ljuba Tadić, Bora todorović, Pavle Vuisić, Mija Aleksić, ...

Boske

pre 6 godina

Startovah ga posle jedne predstave u Becu, sa prilicno supljom pricom da smo zemljaci i da smo obojica kao klinci provodili ljeta u nevesinjskim selima, ja u mom, on u njegovom. Nije mu zasmetalo, naprotiv, ispricasmo se kao stari drugari, pored sanka, uz rakijicu, ja jednu, on, pa nekoliko, sve pod budnim i, ucini mi se, zabrinutim pogledom njegovog kuma Cetkovica, koji je stajao u cosku, opkoljen nekim djevojkama. Srce mi je bilo kao planina, bio sam beskrajno ponosan na njega, kao glumca, antologijsku pojavu na nasem umjetnickom nebu, a jos vise kao covjeka, jednostavnog i dragog, s kojim ja, eto, ovdje cumuram o nasim djetinjstvima u hercegovackom krsu. Ali, tada sam shvatio i da nije naslijedio samo ulogu vodeceg glumackog barda od nasih nekad najvecih, poput recimo Pavla Vujisica, nego i njihovu boemstinu i ne bas, sto se zdravlja tice, besprekoran nacin zivota. Pomislio sam tada: kad tako nesebicno otvaras i prosipas dusu na tim daskama, to se posle valjda mora nekako kompenzovati i zacepiti necim da ne otekne sve bestraga...

Eto, sad se ta velika, prekrasna dusa pretocila medju zvijezde, ukrasila bozije vrtove i duboko se naklonila armiji andjela, koji mu, dakako, u transu aplaudiraju. Zbogom, zemljace moj!

GM

pre 6 godina

Poseban glumac. Koji je u svakom filmu izgledao kao poseban lik. A ne u svakoj ulozi da je isti.

To ne mogu prosečni glumci. Već samo najveći. Beograd će te pamtiti jer ces mu nedostajati.

radica

pre 6 godina

Mili Nebojša, pa da si samo odigrao Bogdana Bilogorca u "Ubistvu sa predumišljajem" bilo bi dovoljno da budeš naš velikan, ljudski i glumački. Hvala ti na svemu i večna ti slava!

Gasa

pre 6 godina

Znas vec sam ti rekla,otisao je otisao zauvek...Mozes da psujes do prekosutra,da redjas sta hooces i koga hoces,nece biti lakse,bolece...Uvek cu se secati ovako kad otkuca ponoc,ode iz zivota al iz srca nikad!
Znas jednom su mi rekli da rastanak sluzi samo da shvatimo sta nam odlazi,nisam htela da znam,nisam htela da osetim,tesko je to,odlaze najbolji.Znas necu dugo pricati o njemu,bolje je...Te reci cuvacu samo za svoju tisinu...ZBOGOM NAJBOLJI

fg

pre 6 godina

Nebojsa Glogovac,Bata Zivojinovic,Dragan Nikolic,Milorad Mandic,Zika Milenkovic,Zoran Radmilovic,Nikola Simic,Petar Kralj,Josif Tatic,Danilo Lazovic,Milenko Zablacanski,Bogoljub Mitic,Pavle Vuisic,Miodrag Petrovic,Marinko Madzgalj,Ruzica Sokic,Radmila Savicevic...
Nebo iznad Srbije...

Niki Lauda

pre 6 godina

Gledam i slusam ljude oko sebe I sticem utisak da je pored svih velikana naseg glumista koji su nas napustili u skorije vreme,ova tragicna smrt izazvala najvise zalosti i iskrene tuge.Otisao je covek koji je govorio u ime svakog normalnog i pristojnog Srbina,bez silovanja medija i pojavljivanja u istim!Covek koji je tek trebao da da ono najbolje od sebe.Sa njim smo trebali jos mnogo da se smejemo i placemo ali eto...Odglumio je i poslednju ulogu,ovu zivotnu.Neka mu je vecna slava i spokoj u dusi!

Ivan

pre 6 godina

Tuga velika!! Večnaja pamjat dragi dobri čoveče i veliki glumče!! Ostavio si neizbrisiv trag i večno ću te pamtiti po tvom uzornom životu i tvojim vrhunskim filmskim ulogama!! Prerano si otišao, prerano!! Počivaj u miru!!

eye of beholder

pre 6 godina

Kakav čovek, kakav glumac, kakva legenda. Juče da me neko pitao koji je trenutno naš najbplji živi glumac - svakako bih etiketirao Glogovca.

Tragedija.

Hvala ti majstore, hvala ti za sve!

SAŠA FRANKFURT

pre 6 godina

Počivaj u miru legendo!! Strašno kako počinju dve zadnje godine, sa smrtima glumaca!! Porodici i prijateljima najiskrenije saučešće!!

Mirko?

pre 6 godina

Dragi boze daj mu vjecni mir i pokoj dusi, neka se sad u raju smije i odmara dusu. Ovdje u mom gradu ima jedan nas srbin iz bosne, familijski kolega, nalik isti pljunut pokojni Glogivac, isto lice, oci, usta nos, obrve, onako neobrijan, osmijeh isti, glas ma sve, i uvek sam mu govorio da je isti on. Sad cu ga zvati na rakiju da popijemo za nasu legendu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Branko32, 9. februar 2018 20:08)

Da nije Mirko elektricar, upoznao sam pre 9 godina na Zlatiboru, radio je tamo po raznim gradjevinama. Sjajan covek iz Hercegovine. Kada mu rekoh da lici na Nebojsu, on rece da su rodjaci. Izgleda da im je dobrota u familiji.

kume Srecka Sojica

pre 6 godina

iskreno sozalje porodici!
Vanserijski glumac i covek. Toliko sam zeleo da ga vidim u pozoristu, prvi put kad idem za Bg i .....
Zaista nije fer i u Sloveniji 10. decembra 2017 u 49. godini od jednom (na skijanju) u slo na maloj planini otisao za uvjek jedan najveci glumac Jernej Šugman.

JDP i druge istitucije, odmah okrenite 2 telefona i rezervisite sto pre 2h pola bazena barem 2x nedeljno na Banjici,.... ima domacih i stranih firma koji mogu da plate bez problema i lekarske preglede ,....

Pocivaj u miru , svu snagu porodici

Branko32

pre 6 godina

Dragi boze daj mu vjecni mir i pokoj dusi, neka se sad u raju smije i odmara dusu. Ovdje u mom gradu ima jedan nas srbin iz bosne, familijski kolega, nalik isti pljunut pokojni Glogivac, isto lice, oci, usta nos, obrve, onako neobrijan, osmijeh isti, glas ma sve, i uvek sam mu govorio da je isti on. Sad cu ga zvati na rakiju da popijemo za nasu legendu.

Pera

pre 6 godina

Duboko u dusi se nadam da ce ovi komentari stici gore kod tebe legendo, pocivaj u miru , pamticemo te moj sin i ja , zavoleo je kosarku posle nebeske udice , danas je student i dalje igra basket i danas kad te nema vidim koliko te je voleo Kajo

munze srb

pre 6 godina

Вечна памјат Небојша. Нека ти Господ дарује Царство Небеско! Не плачите људи, на бољем је месту!

Nikodije IV

pre 6 godina

Mnogi veliki glumci i glumice su prerano otisli. Uvek cu se secati Nebojsinog karakteristicnog lica i njegovih uloga. Moje saucesve porodici i srpskom glumistu.

Dragana Ciric

pre 6 godina

Поштовање . Млади човече . Одмори своје тело од болести . Вечно мир и слава .грехота је боже . Млад човек . Шта рећи сузе и бол . Нема човека кога ова вест није погодила . Надали смо се није касно да га Сунце још греје ?????изненади нас нада . Лаж нема наде .

Zuba

pre 6 godina

Tesio sam samog sebe, nadao se da posle smrti velikana srpskog glumista koji su nas napustili u zadnje vreme ostajes bar ti Nebojsa. Kao istinski bard glume jos uvek "mlad" da nas napustis. I sta sad. Ovo boli...

Zlaja

pre 6 godina

Definitivno najbolji glumac te srednje generacije.Svaka uloga na filmu mu je bila pravo remek delo.Po meni ona scena sa bercekom u filmu bure baruta je jedna od boljih u nasoj kinematografiji, pa onda bravure sa brankom i natasom u ubistvu s predumisljajem i klopki pa sa anom u nebeskoj udici...Kakav glumac

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Sramotno je da neuki likovi čak i ovdje na ovoj tragičnoj vijesti prosipaju firerovsku propagandu!
Mladene Mladenoviću, ta tvoja "radijacija" ne prolazi kroz list papira i ima domet koji metar, ajde malo proguglaj alfa, beta i gama zračenja!
Da, uzrok svega jesu te divlje deponije, npr. nemate posebno odlaganje baterija, a to ti je straaaašno veliki problem kad godinama milioni i milijarde baterija cure u zemlju i podzemne vode, koji crni osiromašeni uranijum!
(Sine ratio, 9. februar 2018 11:36)
------
Ne može sve da se progugla. Od "guglanja" ste zastranili gospodine. Umesto "guglanja" razmislite i zapitajte se, "koliko ja ne znam"?! Ako vidite ogromnu i crnu šupljinu, ne bojte se, ima nade. To je prvi znak da ste shvatili.

Miki Avala

pre 6 godina

(filip, 09. februar 2018 14:37)
Po prilicno si u pravu, samo je redosled malo obrnut.Pogledaj koliko je porasla smrtnost pasa od karcinoma, posto za njih ima podatak, a oni se ne hrane na pijaci, ne puse, ne piju...
Pocivaj u miru legendo, mnogo ces nam nedostajati!

Damjan

pre 6 godina

Od kad sam izgubio sina na smrt gledam sasvim drugačije. Zamišljam, tj ubedjen sam da je onaj svet gde odlaze naši dragi mnogo bolji i lepši, da Bog uzima odavde najbolje kako bi onaj svet učinio boljim i kako se ovde ne bi gubilo vreme. Verujem da je i Nebojšu Bog odabrao, da je zaslužio to bolje mesto....
Neka te andjeli čuvaju.
Saučešće porodici.

Powerslave

pre 6 godina

Da je bilo što biti neće apsolutno sam siguran da bi jednog dana Glogovac stajao rame uz rame sa našim najboljim glumcem ikada, Batom Stojkovićem.
Mada, i ovako spada u sam krem, među sve one velikane, da ih ne nabrajam sad.
Glumci obično svoje najbolje uloge odigraju posle pedesete godine, Nebojša ih nije ni dočekao, ali je svakako iza sebe imao gomilu vrhunskih.

Tužno je što ovako mladi ljudi odlaze, tužno je što nema nikog da ih zameni. Mislim da nemamo više od 10 glumaca (i muških i ženskih) sve ukupno za koje se može reći da su vrhunskog kvaliteta, a svi su 45-50+

Milan

pre 6 godina

Sinoć u "rođacima sa sela"scena N.Glogovac sa tako malo reči odglumio Oca Milutina , navelo me na razmišljanje koliko je veliki glumac.Danas ne prestajem da plačem !

Nenad

pre 6 godina

Pre par godina sam ga sreo u jednom hiper marketu i prišao mu sa mojim ćerkama. Dobrodušnost i srdačnost koju je ispoljio me je ostavila bez daha. Rekao sam mu da je jedan od, po meni, naših najvećih glumaca, a njega je zanimalo koja mi se uloga najviše dopala. Zapravo me je to najviše oduševilo. Neka mu je laka zemlja.

Srki

pre 6 godina

Poslednji pozdrav dragom Nebojši, odrastao sam uz tvoje filmove i serije, hvala ti, ostaćeš u najboljem sećanju ;( neka ti je laka zemlja legendo!

WTF

pre 6 godina

Krugovi...po meni njegova najbolja uloga.
https://www.youtube.com/watch?v=QkHvDbMtRjU&t=207s

Zao mi je sto nismo imali cast da vidimo jos od njega, vidim po intervjuima da je bio dobar covjek. :(

nikola

pre 6 godina

Molim lokalne televizije, da u cast coveka koji je hteo da kultura ovlada nasim kanalima i da nasa deca rastu uz emisije obrazovanja, ne emituju rijaliti emisije u narednih 3 dana!!! Pruzite mu bar toliko...

Maki

pre 6 godina

Ne mogu da shvatim ove koji lupaju minus na ovakvu vest i komentare u kojima neko izjavljuje saucesce ili zali za ovakvim covekom!? Pa to nisu trolovi, nego su obicna djubrad!

Zdravko88

pre 6 godina

Veceras kad dodjem sa posla pravac fotelja i TV pa redom: Nebeska udica, Bumerang, Kengur...Presrecan sam jer sve ih imam na original DVD izdanju... LEGENDO ZIVIS!

Пјер Де Кубертен

pre 6 godina

Земаљска Србија је остала без сјајног човека и глумца:( небеска Србија се данас радује.

Ljuba

pre 6 godina

Putuj veliki covece. Smejem se a plakao bih ali ti si toliko pozitivan covek da nema mesta suzi. Sa osmehom se oprastam od tebe sa nadom da ce ovaj narod nesto nauciti od tebe. Covek, ljudina sa stavom, malo je ovakvih ostalo zato nakl i jeste ovako kako nam je danas!!!

tanja

pre 6 godina

Ne pamtim da je vise ljudi u mom okruzenje zaplakalo na vest o necijoj smrti... Rasplakao si naciju! To ipak ne moze svako. Pocivaj u miru ljudska gromado!

Dačo

pre 6 godina

Da bi bio veliki glumac moraš da imaš talenat,emotivnost,harizmu da si čovjek.Zato nas je i napuštilo njih toliko poslednjih god.Sve to političari nemaju i opstaju kao amebe i vladaju ovom zemljom prokletom.Hvala ti za sve nezaboravne uloge,u svakoj si ostavio svoj pečat za sva vremena i meni lično donio lijepe trenutke svaki put.Laka ti zemlja legendo za života.

Delije Čikago

pre 6 godina

U Hadersfildu prešao igricu, ono kad znaš da nekog voliš i da je legenda, kako da ne pustiš suzu, kako da ne voliš i da ne patiš za ovakvom gromadom od čoveka, Delije tvoje Nebojša će večno da te pamte, živiš legendo!!!

usamama

pre 6 godina

Muz i ja gledali Hedersfild u Cikagu u oktobru. Njegova gluma bila daleko najbolja. Nista tada nije ukazivalo na tragediju. Mnogo mi je zao. Mir dusi njegovoj.

Никола

pre 6 godina

Koliko si genijalno iritantan bio u "Porodičnom blagu" svaki put se oduševljavam sve više. To pokazuje kolika si glumčina bio. Počivaj u miru, legendo :(

Beobrad

pre 6 godina

Preminuo je vanredno talentovan glumac, a reklo bi se i dobar covek!
Bio je u klasi pokojnog profesora Vlade Jeftovica, verovatno najboljoj klasi u poslednjih 30 godina!
Neka ti je vecna slava i hvala, dobri nas Nebojsa!

Realnost

pre 6 godina

Saucesce njegovoj porodici, prijateljima i svima onima koji su se divili njegovoj glumi, kako u pozoristu tako i na filmu. Otisao je veliki glumac i dobar covek.

Бгд 079

pre 6 godina

Како ми је жао... Каква громада од човека, глумца... Само је десет Година старији од мене... А тако волим његову глуму... Филмове... Нека те Анђели чувају добри човече...

Ljuba

pre 6 godina

Citao sam Nebojsin intervju pre nekoliko godina. U to vreme je bio aktuelan film Andjeline Dzoli o ratu u Bosni. Nebojsa je odbio da glumi u tom filmu jer nije imao uvid u scenario. Kada su ga pitali zasto, rekao je: "Kako mogu da pristanem da glumim u filmu a da ne znam o cemu se radi? Sta ako je u pitanju pornic, a ja nisam spreman?"

Pocivaj u miru legendo!

Хаузер

pre 6 godina

Златко Гавриловић се придржио другу Миксеру на неком бољем месту, где их неће јурити лажни просјаци. Почивајте у миру легенде!

mala Sanja

pre 6 godina

Otvaram sajt JDP-a, decembar 2017. Razmisljam za koje predstave da rezervišem kartu posle novogodišnjih praznika. Pogledam u kojima igra Nebojša Glogovac i rešim problem ☺ Da sam tada znala..Hvala za vredne lekcije o životu kao borbi,zaletanju na vetrenjače..žao mi je što sam mislila da će uvek biti vremena za još poneku :( Hvala za dane koje smo proveli očarani umećem, kvalitetom i verom da možemo biti najbolji u tome što najviše volimo. Ovaj grad je bolji sa tobom u njemu..

NikolaKG80

pre 6 godina

Iznenađen sam, zaista sam se nadao da će se izvući. Imao je još mnogo toga da pruži. Mogao je i do sada mnogo više da pruži, da je naša kinematografija u boljem stanju, da je bilo više projekata koje bi on sigurno sjajno izneo. Prokleta boleština.

Jelena

pre 6 godina

Da li Nebojsa zna kolike je zivote dirnuo svojom maestralnom glumom, cistotom i toplim srcem? Da ga milioni nas koji ga licno ne poznajemo - iskreno zalimo? Da tamo neka nasa zena u Kanadi, koja je imala privilegiju da gleda samo nekoliko njegovih uloga (premalo), oseca kao da je izgubila nekog bliskog, ne moze da dodje sebi od soka i tuge? Takav glumac i takav covek...brzo ziveo, i tako brzo otisao...Nije se stedeo i nije gubio vreme; kao da je zeleo sto vise remek dela da uradi za to kratko vreme koliko mu je bilo dato na zemlji. Neka Bog da snagu i utehu njegovoj porodici i rodbini...i svima koji su imali privilegiju da mu budu prijatelji i deo njegovog zivota. Neka mu je spokoj dusi...

tuga

pre 6 godina

Vec sam ostavio komentar jutros, ja sam onaj "tuga" koji ga je poredio sa Zokijem, Pavlem itt. Izostavio sam tu da pomeneme Ljubu Tadica na koga je mozda i ponajvise licio nekom tezinom koju je nosio. Od tog komentara sam nekoliko puta rasplakao, iako mi je 56 godina i ne zivim u Srbiji vec 18 godina... kako pogledam koju scenu krenu mi suze, ovaj covek je na neki nacin bio metafora svega sto nam se desilo (i nama koji smo otisli i onim koji su ostali) poslednjih 25 godina. Jos kada sam prvi put video u "Ubistvo sa predumisljajem" osetio sam tu snagu i tezinu. Nikada ga nisam upoznao licno (iako sam jedno vreme imao dodira sa glumackim svetom), ali, nekako, kao da smo se znali jako dobro. Valjda je to snaga velikog glumca... i velikog coveka.
Posle svog danasnjeg plakanja u nekom trenutku sam se smirio i shvatio da, bez obzira na svu tragediju njegovog preranog odlaska, nije on taj koga treba zaliti nego to smo svi mi (prvi ja) koji tracimo zivot na prolazne gluposti i lazne uspehe. On se 'imao zasta i roditi' a meni (i, verovatno, mnogim drugim) ostaje da vidimo kako mozemo da svetu poklonimo bar mali deo one lepote koju je on nesebicno delio sa nama.
Naravno, nikada necu prezaliti sto ga nisam gledao u pozoristu, kakav gubitak - Zokija RAdmilovica sam gledao ko zna koliko puta u "Radovanu", a, eto, jedanako velikog Nebojsu ni jednom. Slava mu.

nenad zagreb

pre 6 godina

Razmisljam danas,nakon ove tuzne vjesti o Nebojsi......
I pitam se dali se itko u Hrvatskoj pitao zasto je hrvatski reziser odabrao bas Nebojsu da glumi njegov glavni lik, u sada vec hvaljenom i nagradivanom filmu Ustav Republike Hrvatske"?Zasto bas beogradan,zasto bas Nebojsa....?Nikom nije palo na pamet da se to pita....nikom...razlog je vise nego ocit....
Nema na horizontu takve glumcine....
NEMA.

atymen

pre 6 godina

legenda..super glumac..extra lik..a unlike-ove stvaljaju botovi..jer se dobro znalo kakvo je misljenje imao Nebojsa o ovom sadasnjem vlastcu..

čarobna moć glume

pre 6 godina

Jugoslovensko dramsko pozorište više neće biti isto bez tebe, veliki, jedini, neponovljivi, magični...Duboki naklon, Maestro.

Milorad

pre 6 godina

Deda i ja...idem da kupimo burek, pivo...a vi...mislim, vi vidite sta cete. Ajde deda! Dvaaaa brata rodjenaaaa....Ovo je vreme paklenih vozacaaaaa....

Nikola

pre 6 godina

Ti si bio predvodnik
"novog" talasa naseg glumista,posle velicina koje su nas napustile (Zorana,Bate,Bore,Mije,Paje,Ckalje..Dragana,Ljubise) ,
veliki si bio,mnogo generacija te je obozavalo. I gledace te duugo u svemu sto si nam ostavio.

Bio si smeker,bez pompe i kicha,bez laznih novinara i posrnulog ali naseg drustva koje volimo.
Odrastali smo uz tebe,
Pocivaj u miru na nekom malo boljem mestu,

U hladu borova,blizu mora,sa travkom u ustima...u onoj tvojoj mornarskoj majici.

Neka ti Bog cuva decu,

Zauvek cemo te voleti.

Aleksandar

pre 6 godina

Glumcina i nadasve ljudina. Mozemo ga svrstati uz legende naseg glumista Zorana,Paju,Danila-Batu,Miju,Velimira-Batu,Smokija....E kuda ide ovaj svet kada nam odlaze najbolji.

London

pre 6 godina

>> Ajde sto si operisan od umetnosti, nego sto si od svih serija, filmova, predstava koje je igrao, ti gledao samo seriju Radosa Bajića, jos se hvalis time. Pa strašno.

>> Sablja dimiskija, Klopka, Hadersfild, Nebeska udica, Hamlet..nista a? Samo Rts samo Bajic, e moj zemljace koliko si ogranicen.
>>(Saut Park, 9. februar 2018 13:08)

Treba zaista biti niskog intelekta, da ne kažem slabouman, ili pak vidovit, pa iz mog komentara zaključiti:

- Da sam gledao "Ravnu goru"
- Da sam gledao samo "Ravnu goru"
- Da sam operisan od umetnosti
- Da sam "ograničen"
- Da gledam samo RTS
- Da gledam samo uradke Radoša Bajića

Ja nisam pomenuo Glogovčevu glumu ni na filmu/tv-u, ni u pozorištu, samo sam dao komentar na činjenicu da je on davao intervjue u kojima se osetio pozvan da objašnjava/opravdava četništvo i kolaboraciju sa nacistima iz ugla mihajlovića, samo zato što je glumio dražu u seriji. Žao mi je što to niste uspeli da shvatite, u pitanju je jedna relativno jednostavna rečenica a za vas ipak suviše kompleksna.

karma

pre 6 godina

opet rak... kažu 20000 K+ ljudi godišnje ljudi umre od toga u Srbiji, to je jedno srednje mesto... truju nas kroz hranu, pićem i svim najlošijeg kvaliteta pored bombardovanja osiromašenim uranijumom... hoće da nas zbrišu sa lica zemlje... počivaju u miru, legendo

Darko

pre 6 godina

Epidemija karcinoma u Srbiji...neka pričaju šta hoće, ali mi smo naglo zatrovani bombardovanjem, do tada smo bili jedna od najčistijih teritorija u Evropi i u Svetu. Da li je trebalo gurati prst u oko NATO paktu? Ni pola od onoga što se desilo do 99-te nije trebalo da se desi, a bombardovanje 99-te kao šlag na torti, kao epilog besmisla, sasvim sigurno nije trebalo da se desi...koliko će još sjajnih Glogovaca morati da ode pa da se opametimo - ako je to uopšte moguće?

asteroid

pre 6 godina

pretužno! ovo nije normalno!!! cela nacija je bolesna i ljudi umiru zbog NATO.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 9. februar 2018 10:05) # Link komentara
jeli radikali, jeste culi nekad za vezu između raka pluća i pušenja duvana? verovatno mislite da je i to neka teorija zavere, zao mi vas je, nemate toliko takta pa cak i na ovakve tragicne vesti uplicete politiku. neverovatni ste

THE FINAL CUT

pre 6 godina

I posle kazu bog je pravedan... Previse mladih i dobrih ljudi nas je napustilo u prethodnih par godina... Nastavice Nebojsa da zivi kroz svoje filmove!

Pera Trta

pre 6 godina

Odličan glumac, dobar čovek, ali treba makar sada, progovoriti o pravoj bolesti koja je dovela do raka jetre, i naterati državu da konačno krene da se stvarno bori protiv pošasti koja odnosi sve više života...

?????

pre 6 godina

Ne mogu a da ne spomenem nesto sto me boli vise i od ove vesti o glogovcu.Zasto ali zasto odlaze samo divnu ljudi, andjeli, one koje smo voleli kao rod najrodjeniji:tose, zablacanski, madzgalj,bata, gaga, ljubisa, manda,glogovac.Svi su bili jako jako dobri ljudi.

ZaphodBeeblebrox

pre 6 godina

Rekao bih da je rak bolest koja ne bira, ali koja, nažalost, uzima najbolje umesto šljama kojeg bi trebalo da uništava.
Nešo, slava ti i hvala, uvek ću te pamtiti po "Kad porastem biću Kengur" jer si tu bio blistaviji od svih!

>>dramer

pre 6 godina

otisao je MOJ OMILJENI GLUMAC TAKO MLAD NIJE SE NIKADA CULO NISTA RUZNO O TOM COVEKU....A KAKVE ULOGE JE ODIGRAO.... ODLAZE DOBRI LJUDI DOK ONI STO NAS UBIJAJU VLADAJU OVOM ZEMLJOM!! POCIVAJ U MIRU A MI CEMO TE SE SECATI KROZ TVOJE ULOGE KAO I SVE OSTALE NASE GLUMCE KOJI CE ZIVETI VECNO....

Dačo

pre 6 godina

ovi matori političari penzioneri zdravi ko drijen i tako god,sve što valja odlazi rano .Zašto je tako nema pravde u životu...Počivaj u miru veliki majstore scene.Život je surov,dok paraziti razni iz medija ne silaze sa tv ekrana.Kakvo li se remjek dijelo snima gore na nebu sve same veličine i legende za života.Tuga.

Kad nece suza na oko

pre 6 godina

Samo mi nije jasno ko stavlja unlike na ove komentare?! Ljudi zale ovog velikog coveka, a neko stavlja unlike?!
(Porto, 9. februar 2018 12:23)

Mozda zato sto Srbi na neki poseban nacin, njima svojstven, i kad izrazavaju saucesca naprave od toga kic, cirkus. Nema u svemu tome ni trunke pijeteta, ni iskrene zalosti, bar kod dobrog dela "ozaloscenih". Eto, mozda zbog toga neki daju "unlike" toj jeftinoj patetici.

Milos

pre 6 godina

Pocivaj u miru, Majstore!
U ovoj zemlji, normalni, kulturni, pametni,obrazovani i vaspitani ljudi, dobijaju udarne stranice u novinama i udarne termine na televizijama, SAMO KADA UMRU! Pre i posle toga, njihove strane i udarne termine zauzimaju silkonski otpad i narkomanski talog!

Momcilo

pre 6 godina

Tragedija, aufff, pustih suzu pred kolegama, saza suzu stize, RIP, rip... samo su neki od komentara koji su toliko isprazni da nemam reci. Poruka redakciji bi bila da se sprece komentari na neciju smrt jer su glupi i nebulozni. Ovi ljudi ne poznaju pokojnog Glogovca tako da ni njihovi komentari nemaju smisla. Pocinjem da se pitam da li vama odgovara velika posecenost pa odobravate i komentare na neciju smrt? Razocaran sam sa b92 redakcijom. Mislim da sve ovo vodi u veliku malogradjanstinu i da nam nema spasa, kada ste i vi tako nisko pali. Posle se ljudi pitaju gde odose oni gradjani, pa nema ih vise, ni vi niste ono sto ste bili 90-tih...

Ante

pre 6 godina

Jutros u kafiću kazem, "vidi ovo, preminuo Nebojsa Glogovac.. nisam ni znao da je bolestan".. ekipa i mladjih i starijih, koji inace komentiraju "koga briga", bas se kao nezgodno iznenadili.. svatko se pozitivno izrazio o njemu kao glumcu, kao covjeka ga nitko od nas nezna dovoljno dobro, al kako su rekli "ne moze biti los, vidi se to.."
Eto, Nebojsa, i u Hrvatskoj si ostavio pozitivan trag, meni osobno si bio jako drag glumac..
Pocivao u miru..

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

U soku sam. Ovo je veliki gubitak za Srbiju. Zbogom Zlatko, i pozdravi nam deda Trajka i pogotovo Miksera, kazi im koliko nam nedostaju. Zauvek cu se Nebojse secati kao Zlatka Gavrilovica.

filip

pre 6 godina

(VUK, 9. februar 2018 10:33)

Saucesce porodici Glogovac i svima koji su Nebojsu poznavali.

Da li ti je poznat pojam "karenca"? Ako nije, evo objasnjenja: to je vreme potrebno da otrov iz povrca i voca nestane i da se posle to voce i povrce nadje na pijacama. Ti otrovi su od prskanja. Sta ti mislis da seljak u Srbiji postuje to vreme? Da kako da ne. Kada kupis mlad luk, kupio si otrov. Idemo dalje, sta u proseku Srbija jede? Parizere, salame, virsle i ostale mesne preradjevine prepune nitrita i nitrata, pojacivaca ukusa i cega sve ne. Apsolutno nezdrava hrana. Idemo dalje, kakve navike u proseku Srbija ima? Cast izucecima, ali dobar deo mojih sunarodnika se zalepi ispred tv-a, gleda parove, serije, ovo ili ono. Koliko njih je fizicki aktivno, koliko vozi bajs, planinari? Koliko se samo pusi i pije. Idemo dalje, kakav nam je standard i sa tim u vezi povecanje stresa? A zna se da je stres ubica broj jedan. Idemo dalje, kakvo nam je zdavstvo? Da li tu uopste treba odgovor? Idemo dalje, zagadjene reke, jezera, uopste aljkava i zapustena zemlja. E sada tek dolazimo do NATO-a, ali posle koliko stavki? Ne najbolje je uvek kriviti nekog drugog. Radijacija ne zna za granice. Bombardovano je najvise Kosovo pa posle jug srbije. Vetar i voda su nosili cestice r.uranijuma na sve cetiri strane sveta, pa je tako sigurno zavrsio i van nasih granica. Ali i pored toga prosek oboljevanja je isti kao i u svetu. Umire se mnogo vise, pa odatle taj utisak da je kod nas haos.

Ko se rodi, mora s time racunati da ce pre ili kasnije i umreti.

pre 6 godina

Cekaj bre, 49 godina? Mora da je bila gusteraca? Samo ona tako brzo nosi. Ona je i Dejvidu Bouviju dosla glave.

nikola

pre 6 godina

A kako sam se samo obradovao kada sam citao da slce se mozda snimati nastavak Munja... u ovom tuznom svetu odlaze ljudi koji su bar na kratko mogli zivot da vam ucine boljim, da nas nasmeju bez problema... porodici saucesce, Nebojsi, ako te tamo neko iznervira slobodno ih posalji u “donji” urgentni!

Vera

pre 6 godina

Da li slučajno ove anlajkove ne šalju fanovi izvođača Cece, o kojoj je pokojni Nebojša imao svoje mišljenje. Nema smisla ljudi, ako već niste ljudi...

Иван

pre 6 godina

Pogledajte film Hadersfild. Nebojsa je maestralan u filmu, iako je film radjen bez budžeta i nije u odnosu na predstavu iskoristio ono što može da ima kroz scenske efekte, otvoren prostor... A predstava je nešto savršeno, a on potpuno genijalan. Hvala Bogu pa sam je odgledao. Nisam mogao nakon predstave vrata pozorišta da pogodim. Kakva glumčina!!! Vječnaja pamjat!

djolezloba

pre 6 godina

@guga
Hadersfield je odličan, baš mi je žao što nisam nikad pogledao predstavu. Film "Država mrtvih" nije ni približno kao predstava (u originalu "Janez"), iako Goga Dorćolac baš leži Glogovcu kao uloga.

Poslednji pozdrav

Vujke

pre 6 godina

Strasno je ovo sto se desava ali nažalost jedino kad neka poznata ličnost premine od ove opake bolesti javnost reaguje a vlast bi trebalo da cuje.
Ako se nastavi ovim tempom nama ne treba nikakav rat, glad ili bela kuga, naš će da istrebe tumori.
Nadam se da tamo u vladi sedi neko ko ima viziju o budućnosti Srbije i misli o nama na duže staze, i pod hitno uvesti obavezne preglede makar jednom godišnje, kao i testiranje na ovu opasku bolest.
Isto tako nabavljanje svih eksperimentalnih lekova kao i uvođenje novih metoda lecenja.
Slava glumcu, legendi počivaju u miru i da niko nikad vise ne doživi ovakvu smrt. Rip.

Petar

pre 6 godina

Zanemeo sam. Morao sam da ustanem sa radnog stola i napravim pauzu...

Tvorac je izgleda odlučio najbolje da nam uzme.
Počivaj u miru Legendo.

Murmasica

pre 6 godina

...glumac se ne postaje,glumac se radja i ti si bio taj rodjeni glumac i znalac svog posla,toliko vrhunskih uloga i u svakoj snazan licni pecat...Hvala za sve suze i smeh i one divne,neobjasnjive emocije koji si budio...

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Srbija je po broju obolelih od raka negde oko četrdesetog mesta !
Na primer i austriji godišnje oboli oko 40 000 građana !

Ovaj Rast broja obolelih ima veze i sa modernom medicinom i time boljim metodama oko dijagnosticiranja !

Logično je da se u poredenjunu sa ranijim periodom , kada mnogih aparata nije bilo , danas više otkrije !

Ovim ne želim da negiram štetnost osiromašenog uranijuma koji je korišćen kod bombardovanja !

Inače što se umiranja tice naravno DA više boli kad je neko iz familije ili nedaj bože iz porodice a još više ako je ta osoba mlada !

Ix

pre 6 godina

Pre par nedelja vidim ga za bekom, setaju. Zivot je tako je*eno nefer. Gledala sam predstave, obožavala filmove. Bila sam zaljubljenik u njegov rad. Faliće publici. Porodicinajiskrenije saucesce.

teacher

pre 6 godina

Tuga i tragedija sto je prerano ostavio svoji porodicu i prijatelje. Ista tolika tuga i sto je lisio nasu umetnicku scenu svojih maestralnih uloga, trebalo je da ih bude jos vise...Strasna tragedija...

fidelio

pre 6 godina

Covek pre svega i sigurno najbolji glumac sadasnjice.Nenadoknadiv gubitak ..jedna ogromna rupa ..praznili.Pocivaj u miru dobro covece.

bogi

pre 6 godina

Samo mi nije jasno ko stavlja unlike na ove komentare?! Ljudi zale ovog velikog coveka, a neko stavlja unlike?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Porto, 9. februar 2018 12:23)

Kad citam komentare na telefonu, skrolujem desnim palcem, pa se neretko desi da slucajno kliknem unlike. Nadam se da je i ovde to slucaj.
Pocivaj u miru dobri Nebojsa!

Saut Park

pre 6 godina

London, 9. februar 2018 11:13)

Ajde sto si operisan od umetnosti, nego sto si od svih serija, filmova, predstava koje je igrao, ti gledao samo seriju Radosa Bajića, jos se hvalis time. Pa strašno.

Sablja dimiskija, Klopka, Hadersfild, Nebeska udica, Hamlet..nista a? Samo Rts samo Bajic, e moj zemljace koliko si ogranicen.

Stefan

pre 6 godina

Pocivaj u miru, velicino! Jako tuzna vest!

A sto se tice polemike oko osiromasenog uranijuma, mase ljudi poentu. Nije toliki problem uranijum, vec cinjenica da su nam deset godina sankcija i bombardovanje potpuno unistili privredu, samim tim i zdravstveni sistem. Tu je i nasa krivica sto smo se inatili, jer sila Boga ne moli, tako prosto funkcionise svet.

Komša

pre 6 godina

@Dragan Obrenović
Ne smeta njemu uloga toliko (mada bi mu više prijalo da je Bulajić režirao) koliko jedna izjava Nebojše Glogovca o gradjanskom ratu u Bosni.Valjda čoveku nije jasno kako Hercegovac može da govori i misli slično Dučiću (a neprirodno bi bilo da nije tako).
Onda je iskoristio Dolores da "reaguje" kako bi rekao nešto loše o pokojniku a da ne ispadne da se samo zato javio. Da nije ona pomenuta nakačio bi se na neki drugi komentar da prikrije šta ga tišti.
Aktivista.
Tužno.
Glogovac je odličan glumac.Jedan od najboljih (po mom mišljenju najbolji,ali to je već stvar subjektivna) u toj generaciji...ni 50 godina...mnogo toga bi još pružio.
Jako tužna vest.

Boem

pre 6 godina

Cesto sam ga vidjao na Dorcolu preko puta crkve u malom kaficu. Tu su dolazili jos neke poznate face i cinilo mi se ponekad da se taj mali kafic pretvara u pozornicu. Kao obicnom posmatracu sa strane, koji upija sve i ima tu cast da bude u blizini velikih glumackih talenata, dozivljavao sam to sa odusevljenjem. On je ziveo svoje uloge i u zivotu, ponekad je zivot i los reziser bio. Velika tragedija, saucesce ne samo porodici vec i svima koji tuguju za ovakvom veliciniom.

Washington

pre 6 godina

Prerano u pm...

Pocivaj u miru kralju!

Ljudi cuvajte zdravlje, manje sekiracije, manje vesti, manje politike pogotovo srpske, ubija i dusu i telo!

Zvoncica

pre 6 godina

Kada nekog coveka nikada uzivi nisi video, a uzasno ti je zao kada umre, znaci da je bio gromada od coveka!!! Pocivaj u miru Zlatko Gavrilovicu, prva simpatijo detinjstva moga :/

momke

pre 6 godina

Samo mi nije jasno ko stavlja unlike na ove komentare?! Ljudi zale ovog velikog coveka, a neko stavlja unlike?!
(Porto, 09. februar 2018 12:23).


Nije unlike, nego se slucajno klinr prilikom skrolovanja.

Slavisa Vukosavljevic

pre 6 godina

"Zanemeh.."

Nisam zanemeo jer smo na taj muk svi bili spremni. Bolest od koje je umro je surova, ne da coveku pravo na dostojanstvenu smrt, ali se bar rodbina pripremi na neminovan gubitak. Meni je otac izdahnuo na rukama bukvalno trenutno, iako smo nekoliko sekundi pre toga normalno sedeli i pricali. Infarkt je takav, preminuli ne pati, ali rodbinu presece. Teska vremena smo prosli, teska zivimo, ne znamo ni sta je ispred nas. Cesto uhvatim sebe kako zavidim mojim roditeljima koji su skoro pola veka ('45-'90) proveli u miru, vremenu kad se nije imalo mnogo, ali su ljudi i sa to malo umeli da budu srecni.

Vecna ti slava, generacijo.

Nenad Pirot

pre 6 godina

Iskreno mi je zao saucesce njegovoj porodici,znam kako je,veliki je bio glumac a i kao covek,i ja imam kod kuce bolesnika sa malignim oboljenjem tesko je ziveti kad znas da je bolest neizleiciva i da se no tvoj muci,zelim svima da imaju zdravlje trebaju porodici,Nebojsa nije izdrzao,velika mu slava...

Bobica

pre 6 godina

Skroman i fin. Genijalan glumac, utisak i da je bio divan covjek. Takav ce ostati u sjecanju mnogih. Prokleta bolest. Uzas. Tuga. Divlhenje za djelo Nebojsino. Zalost.:-(

Torcide Jupiter

pre 6 godina

Uzas!
Nisam ga pretjerano dozivljavao dok nisam gledao Hetersfild ili tako nesto. Tu me je odusevio I postao mi jedan od najboljih glumaca u tzv region. Pocivao u miru. Nisam imao pojma da je bolestan.

Croata

pre 6 godina

Srbin kojeg sam volio. Почивај у миру. Вечна памјат. Danas je uistinu tuzan dan za sve nas, Srbe, Hrvate i ostale.

Outsider pravi

pre 6 godina

Najubedljiviji glumac u godinama našeg sveobuhvatnog raspada. Veliki gubitak za našu sve manju kulturnu scenu i ljudski, uopšte. Počivaj u miru Veliki majstore!

Capt.Cabeceo

pre 6 godina

Po meni najbolji glumac mladje generacije otišao je mesečevom rekom. Zbogom dobri čoveće prebrzo si nas napustio. Pozdravi Batu, Gagu, Boru, sve velikane sa kojima ćes siguran sam sada oslobođen odigrati još koju rolu.

.орг

pre 6 godina

захумљански љути камен из питоме банатске равнице.
вечна Ти слава и хвала.

zoran S

pre 6 godina

Pridruzujem se svima koji oplakuju za COVEKA, GLUMCA, kojeg smo imali priliku da slusamo i gledamo.Moje duboko i iskreno saucesce porodici, nek ti je laka zemlja i pozdravi mi sve legende sa kojima ces se ponovo sresti.Ostaje mi u secanju scena iz serije- Rodjak sa sela gde glumi popa i dolazi kod preminule babe i opteva joj pesmu.Neka ti svi oproste grehove ako si ih imao dobri covece.Suze idu iako sam musko.

palančanin

pre 6 godina

Moj omiljeni glumac iz te generacije i jedan od nasih najboljih glumaca ikad. Ne mogu da vjerujem :( strasno , Nebojsa legendo vjecno ces zivjeti, nadam se da ima Boga i da si na boljem mjestu.

Dejan

pre 6 godina

Хвала ти за сва задовољства и радости које си нам приуштио магијом звана глума. Надам се да си отишао у бољи свет са анђелима. Моје искрено саучешће породици.

kuga

pre 6 godina

I tako otvorim b92 kad ono baaam,i posle koliko nezam vremena doso sam do sebe.
Kad neko odise prirodnoscu kao pojava,kao da su se sve karakteriske jednog naroda sazele u jednu osobu, tesko ga je ne voleti.Sretno tamo.

Chana

pre 6 godina

Nastranu umetnost, a bio je umetnik...
Ovaj čovek je bio ČOVEK, a nama takvih manjka.
Zato je njegova smrt jedan ekser više u sanduk naše duše!
Neka mu je laka crna zemlja, anđeli ga čuvali, saučešće porodici...

zoran

pre 6 godina

Postavljam sebi cesto jedno pitanje!

Mamin ujak,(general sa kućom na Dedinju), upisao je pravo na beogradskom univerzitetu, nije dao ni jedan, jedini ispit, ali je pristupio komunistickoj partiji, i po izbijanju rata, vratio se u rodni kraj i podigao ustanak(crna Gora).
E sad, pouzdano se zna da je on lično pobio čitav jedan zaseok, nekih 30 ljudi, iz jedne familije(braca, braca od striceva, snaje....)
E sada poenta ovog napred.
General je ziveo blizu 100 godina, čitava porodica je oskrbljena zdrava(hvala bogu) i sve ide onako kako treba.

Kako neki drugi, istinske veličine kao što je bio Glogovac odlaze tako rano, a sve je bilo pred njima. Ovde je reč i o onim neponatim, malim, dobrim ljudima.
Ima li odgovora na ovo pitanje ?

Богдан

pre 6 godina

По мени је био најбољи глумац из нашег региона, можда и шире. Манда, Маџгаљ и сад Глоговац. Поранише ови људи, узеше их разне болести. Велика штета. Ја нисам од јуче, али знам много случајева смрти од рака особа старости од 12 до 65 година. Било је рака и раније, али се сада ипак превише од њега умире, много више него раније. По некој мојој процени, три пута. Глоговац је био фасцинантан у улози карактерних и најчешће суморних људи. Увек је деловао забринуто, замишљено... Такве су му биле улоге, али је деловало превише стварно. Да ли је у питању био његов вансеријски таленат или је заиста нешто осећао... Велика штета за овог човека, баш ми је жао. И убиство Оливера Ивановића чију смрт морам да споменем је јако болна. Много туге у овој Србији. Најискреније саучешће његовој породици и фамилији. Нека му је вечна слава и хвала. Почивај у миру Небојша.

Branko32

pre 6 godina

Sta se ovo desava? Pa u roku dve tri godine ostasmo bez nasih najboljih glumaca. Glogovac mi je bio kao osoba i glumac vrh vrhova. Kad je Bata umro, i Ljubisa i ostali...uvek sam se tjesio da imamo jos uvek naseg Nebojsu. Dragi brate, andjele neka ti je mir vecni i slava u vjecnosti... Boze gde si vise....

Lemilence

pre 6 godina

ne znam da li sam zalosniji dto je umro nas dobar glumac ili kada citam ove komentare. Pokoj mu dusi ,svoju pre svega zivotnu ulogu odigrao je maestrralno,steta sto je rano otisao.

Komša

pre 6 godina

@Dragan Obrenović
Ne smeta njemu uloga "negativca" (nije mesto za raspravu da li je Draža uopšte bio negativac) već izjava Nebojše Glogovca vezana za rat u Bosni.
To gospodinu smeta i onda je našao način da "unizi" pokojnika.
Našao je povod da se "nakači" na komentar neki (da nije tog izabrao bi neki drugi) i da zamaskira pravi povod javljanja.
Tužno.
(Žigon ,kojeg ste pomenuli je glumčina.Čovek je komunista bio do zadnjeg dana života.Sve najgore mislim o komunizmu ali mi je jako žao bilo kada je taj čovek preminuo.Ljude ne čini samo ideologija.Ovo ne pišem zbog Glogovca jer on nije ostavljao utisak "politički ostrašćene osobe" niti je običan posmatrač mogao da ga poistoveti sa bilo kakvim političkim stavom, već zbog površnosti gospodina kojem ste s pravom skrenuli pažnju na ponašanje.)

Boki

pre 6 godina

Braco Srbi, okrenimo se prirodi i zdravom zivotu, a ne farmama pinkovi a grandovima i pijancenju uz acu lukasa i cvarke. Glogovac je bio fantastican glumac, ali koliko cujem i imao zivot "boema", za sta je sam rekao da ga je majka kudila. Pocivaj u miru stari.

Sta je to u ljudskom biću...

pre 6 godina

Ne postoji vest, bilo da je ovako tuzna, ili da je vesela poput pronalaska leka za celavost, da se Srbi, u komentarima, ne posvadjaju !

slavce

pre 6 godina

U filmu Hadersfild je odličan, ali ko je gledao pozorišnu predstavu u JDP zna da on u toj predstavi briljira. Ja od te predstave na njega gledam drugim očima. Najjači glumac iz mladje generacije.

xMADx

pre 6 godina

(Porto, 09. februar 2018 12:23)

Mnogi greakon i ja na skoro svaku veat udar bar jen unlike greakom do skroluje posto svi skrolujemo desnim palcem doduse uvek imas par trulih jabuka

Kapa dole, divni covece!

pre 6 godina

Zivim u vremenu jednog Nebojse Glogovca, za mene licno on nikad nece otici! Covek i Glumac, Veliki Nebojsa! Kralj Glume danasnjeg vremena!

zvezdas-rajvoSa

pre 6 godina

Potrešen sam kao da mi je rod rodjeni Pocivaj u miru,dobri covece. Veliki glumac. Ostace u mom mozgu ona cuvena njegova o tome kako se postaje šampion. Vecno pocivaj u miru. Ogorcen sam na NATO. Srbija je zemlja sa najvise dobijenih karcinoma po stopu stanovnistva u Evropi a to je zbog 1999. godine.

Aleksandar M.

pre 6 godina

Čitajući prve reči ove tužne vesti, zatvaram oči i gledam ga kako glumi, maestralno, poslednji čin, završava scenu i ponosno se klanja, dok pogledom prelazi preko publike, onako, spokojno, zna da je dobar, ali skroman je to pogled, neočekuje mnogo, malu pažnju, možda aplauz ili neku sreću na licu. A meni? Meni srce puno, a osmeh mi se proteže sve do scene, grli ga i šapuće u uvo "Nebojša, hvala ti na svemu!"

Zuba

pre 6 godina

U šoku sam. Znao sam da je u teškom stanju ali sam se sve nešto nadao. Kakva nas je glumačka gromada napustila. Da se pitam dao bih mu posthumno Dobričiin prsten. Zaslužio ga je.

Mila

pre 6 godina

Velika tuga ,upravo pisem dok lezim na grudnom u bolnici,u jednom malom mestu.Usvakoj sobi po jedan karcinom pluca!Pa recite da nije posledica bombardovanja,normalno ako imate savesti!

mare

pre 6 godina

rip legendo. i kako su ga svi pljuvali kada se razveo od zene pre par godina.... sada niko to ne spominje... mozda je i hteo jos dece kada je saznao da je bolestan. tako vam je to, naso je mladju i plodnu jer je hteo jos naslednika da ostavi iza sebe, humano. pocivaj u miru legendo.

Jova

pre 6 godina

Kamo sreće da je osiromašeni uranijum jedini krivac za pojavu raka. Ako pogledate statistiku, oboljeva ogroman broj ljudi od raka i u zemljama zapadne Evrope: stanovništvo stari, slabo se kreću, stres, način života... Treba razlikovati broj obolelih od broja umrlih. Tamo puno ljudi oboljeva ali su to sve uređene zemlje sa dobrim zdravstvenim sistemom tako da je duži period života i manje ljudi umire od raka. Kod nas se otkrije rak uglavnom u poodmakloj fazi kada je naravno i teže (iz)lečenje. Budimo iskreni: da li jedemo dva puta nedeljno losos, tunu, skušu, brancin, oradu (a ne masnog šarana jednom godišnje), da li se šetamo i rekreiramo, da li svi imamo posao i da li smo zadovoljni tim zaposlenjem, da li jedemo skuvano domaće ili 's nogu? Složen je mehanizam promene tih ćelija, ali ono što je poznato je da pušenje, gojaznost i stres svakako ne doprinose zdravlju čoveka. A opet ima i onih koji nikada nisu pušili, vode računa o svom zdravlju pa opet dobiju rak. Hajde bar da se potrudimo i uradimo ono što od nas zavisi, a ne da zapalimo cigaretu i krivimo Nato-to je najlakše.
Glumca mi je naravno žao. To je jedna jako podla bolest i veliki je izazov za svakog lekara i pacijenta koji se zajedno bore sa tom gadnom bolešću.

Ivana

pre 6 godina

Први пут сам га гледала у представи Тамна је ноћ пре много година и био је сјајан. Издвојио се од почетка и остао доследан себи до краја.

Stranac9

pre 6 godina

Moj blizak rodjak.. sjedio sam sa njegovim kolegama glumcima ali nam se nije dalo da se upoznamo.
Mislio sam ima vremana, mladi smo jos!
Pocivaj u miru legendo, u pravom smislu te rijeci!!

Mirko

pre 6 godina

Glumio je u našem hrvatskom filmu Ustav Republike Hrvatske i podigao ga na zavidno visoku razinu. ne znam zašto niste naveli da je glumio u tom hrvatskom filmu jer ovdje u RH Nebojša je izuzetno cijenjen i omiljen glumac. Uz neke serije najupečatljiviju ulogu imao je u spomenutom filmu. Bio je vrhunski glumac i čovjek. Počivao u miru. Veliki gubitak za glumište!

Ivan Livno CRO

pre 6 godina

Veliki glumac i veliki čovjek, jedan od omiljeni glumaca u regionu, šteta za sve nas koji smo ga obožavali, ali Bog uvjek zove sebi velike ljude, počivao u miru Bozijem!

младен

pre 6 godina

Поздрав Златку који губи паре, Каји што учи сина да изађе на терен кад је најтеже, Симкету што је град његов, Дражи који окупља Србе на Равној Гори, Микију што му убију жену на венчању, Младену који убија човека јер му је син болестан, болесном лику из Хедерсфилда, бизнисмена коме Никола одузима фирму у Убице мог оца, поздрав многима са којима си нас упознао и поздрав оном глумцу ком је аутомобил увек пун јер никада не прође поред стопера.

drago

pre 6 godina

Jbt kakav sok...ko iz vedra neba. Nisam znao za ovo. Bio je super pozitivan tip. Mlad covjek, trebao je zivjeti jos bar 30 godina.
Ostat ce velika praznina na malim ekranima.

zapazanje

pre 6 godina

Tek sad dolaze na videlo blagotvorna dejstva osiromasenog uranijuma... Za njega svi znamo pa smo u šoku, i ja sam sada, a koliko jos maldih ljudi umre od takvih stvari nemamo pojma. Jad i beda sta nam uradi NATO 99te. Mislim da su oni vise ljudi ubili u svetu nego Adolf i njegov režim!
(vlado, 9. februar 2018 10:56)

Pokoj dusi Nebojsi.

A tebi, vlado, i ostalima koji koriste ovakve vesti za propagandu, poruka: postoji akcija i reakcija. Bombardovanje je bilo reakcija protiv akcija koje su Milosevic i kompanija sprovodili 90-tih po celoj Jugoslaviji. Ne pravdam NATO, ali... Udavismo se u sopstvenom djubretu, kesama, otpadu, i ocigledno mislimo da ce to neko drugi da resi umesto nas.
Jos jednom, sram vas bilo, vlado i ostali, sa propagandom najgore vrste!

TU

pre 6 godina

Strasna vest. Odlazi glumčina.

Nismo verovali koliko je tesko... i ozbiljno. Uvek jak, uvek promisljen, uvek zamisljen... Produhovljen i mudar čovek.

Zbogom, Nebojša.

Saucesce porodici.

laki78

pre 6 godina

Znam da svi moramo da odemo jednog dana, ali ti si nas napustio prerano.Imao si još puno toga da daš,puno toga je ostalo nedovršeno....ali ipak i ovo što si uradio dovoljno je za ulazak u legendu, za besmrtnost.Počivaj u miru.

eto tako 2

pre 6 godina

Velika legendo pocivaj u miru. Nevjerovatno je da takva glumčina i takav covjek premine u tim godinama, tako rano. Vjecno cemo te pamtiti LEGENDO!

bokoroka

pre 6 godina

Svi pominju Hadersfild i Nebesku udicu, ali meni je Ubistvo s predumisljajem omiljeni, s druga strane Kengur, kao komedija...
Slava mu!!

sryugos

pre 6 godina

Sta se desava sa glumcima u ovoj zemlji? Boze sacuvaj, neka mu je laka crna zemlja.
Skoro sam pogledao Hadersfild, uloga za sva vremena i pamcenje.

Delije Čikago

pre 6 godina

Bio si jedan od nas, srca su nam slomljena, Delije će te ispratiti na večni počinak kako dolikuje jednoj veličini, veliki gubitak za Srbiju, danas je dan žalosti, počivaj u miru prijatelju moj.

ne vidim te, ali te vidim

pre 6 godina

@Predrag: razumem šta osećaš, ali slobodno zaplači, nije sramota, duši je potrebna kiša, baš kao što treba i zemlji i pločniku i crepu i oluku ...

X

pre 6 godina

Zoran Radmilovic, Bata Stojkovic, Petar Kralj, Bora Todorovic i Dragan Nikolic te cekaju... Pocivaj u miru, u tom drustvu se neces stideti legendo...

coki

pre 6 godina

Milos...ovde si nasao da lupas gluposti o radikalskoj anti nato propagandi,dosta vise,ko je glup neka pogleda struce i naucne analize pa ce videti da u Srbiji ne oboljeva vise ljudi od ove bolesti nego u bilo kojoj zapadnoj zemlji,zbog takvih i imamo epidemiju jer nisu hteli da vakcinisu decu jer su im neobrazovani objasnili kako nas truju.Dosta sa zatucanoscu,ako si neobrazovan slusaj neki doktor,strucnjak sta ti govori i bude sve ok.

Oliver

pre 6 godina

@...,
Ne pricajte gluposti.Rak pluca se retko otkrije rano,zato sto ne postoji nikakav specifican preventivni test,a pocetni simptomi su nespecificni pa se 2/3 karcinoma pluca otkrije u kasnoj fazi,kada su inoperabilni,a operacija je jedina kakva-takva sansa,mada i onda retko ko prezivi 5 godina.Hemio- i radioterapija ne mogu dovesti do izlecenja,a i karcinom pluca slabo reaguje na njih.Od svih karcinoma(a ima ih preko 100),karcinom pluca je najagresivniji,najpodmukliji i najstrasniji.On moze da metastazira bukvalno u bilo koji deo tela,u najudaljenije i najcudnije delove tela.Faktor rizika broj jedan,uz genetiku,je pusenje cigareta.Nece svaki pusac dobiti rak pluca,ali gotovo svaki oboleli od raka pluca je strastveni pusac.
@maximus
Glogovac je bio u Nemackoj pocetkom godine,na konsultaciji kod nemackih onkologa.Cim se vratio u Beograd,znaci da su mu rekli da nema nikakve nade.Toliko o vasim citostaticima "8. generacije".Uznapredovali rak pluca je nemoguce izleciti bilo gde na kugli zemaljskoj.Ne zavaravajte ljude laznom nadom.

...

pre 6 godina

Delije će na sahranu doći sa nekoliko hiljada upaljenih baklji. Goreće nebo nad Beogradom!
(Samo da se zna, 9. februar 2018 11:20)

Kamo svece, vernici, zar od svega treba da se pravi cirkus?
Saucesce porodici i prijateljima, bio je velik glumac.

STOJAN LETICA

pre 6 godina

GUBITAK JE VELIKI SAUČESĆE PORODICI. ALI RADUJTE SE ŠTO JE BIO PORED VAS I ŠTO JE ŽIVEO KAO SKROMAN ČOVEK. OTIŠAO JE AL ĆE ŽIVETI SA ONIMA KOJI ZNAJU ŠTA JE TO BITI ČESTIT ČOVEK.

Петар П

pre 6 godina

Нека му вечна слава и хвала. Видело се да је био не само добар глумац, него и добар и паматан човек пре свега.

trenerZG

pre 6 godina

Pokoj mu duši.
Moj najdraži glumac. Pretužan sam.
Veliki pozdrav, Nebojša, veliki čovječe. Hvala ti na svemu.
Iskrena sućut obitelji.

Muškarac 37

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02) 

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim? 
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 09. februar 2018 10:15)

Šporete i vešmašine ne bacaju u naše reke. Ali zato na nas bacaju osiromašen uranijum i pitaj boga šta još, pa od toga lipsavamo kao pacovi. Ali o tome mediji ćute. Valda zato što je u pitanju "zapadna demokratija" ili kako su tu pošast novog doba već nazvali.

ArtNoveau

pre 6 godina

RIP veliki čoveče. Beograd je jedan od najzagađenijih gradova Evrope. Fekalije se ne prečišćavaju i izlivaju pravo u Savu i Dunav, vazduh je pun raznoraznih otrova i čestica koja ulaze u dubinu pluća i krvotok iz termoelektrana, grejanja na čvrsta goriva i starog voznog parka. Divlje deponije na sve strane. Ne postoje spalionice za stare lekove i životinjski otpad nego sve završava u zemljištu i vodi. Ulazak u bilo koji restoran je ravan masovnom trovanju jer nije zabranjeno pušenje.

STOJAN LETICA

pre 6 godina

SAUČEŠĆE PORODICI. GUBITAK JE VELIKI ALI RADUJTE SE ŠTO STE GA IMALI PORED SEBE KAO NAJBLIŽEG. A MI KOJI ZNAMO CENITI ČESTITE LJUDE KOJI SU SKROMNI. NEKA GA GOSPOD PRIMI U CARSTVO NEBESKO I NEKA GA PRIMI U HOR SVOJIH ANĐELA KAO VELIKOG UMETNIKA. SLAVA MU.

Џони

pre 6 godina

У принципу, предосећао сам ово још од оног наслова из ведра неба "Хитно примљен у болницу", али ипак сам се све време надао и веровао, највише због његових година. Слава ти, Небојша.

room 1408

pre 6 godina

Neka mu je vecna slava.Za mene je postao heroj kada je odbio ulogu u filmu Andjeline Dzoli.Kad su ga pitali sto?Kaze ne može da glumi u filmu gde osudjuju samo jedan narod.Njegov narod,...?

djole

pre 6 godina

Beskrajno tuzna vest... nema reci kojima bih umeo da opisem divljenje prema ovom coveku. Uvek odmeren u izjavama, najbolji u svom poslu, omiljen u narodu. Tezak udarac za sve zaljubljenike u film i pozoriste.

Стварно

pre 6 godina

Аааааа, не верујем!!!! Нека ти је лака црна земља. Саучешће породици. Један од оних генијалних глумаца који изнесу улогу до перфекције. Клопка, какав филм. Страшно.

Sine ratio

pre 6 godina

dokle god su za nas opasnije "stare mašine i šporeti", od bombi sa osiromašenim uranijumom, nećemo skoro doći pameti. Više se ovaj narod boji pendreka nego radijacije. Kažu, "pendrek boli, a radijacija se ništa ne oseća"?! Neka je laka zemlja ovom divnom čoveku, koji je svojom sveukupnom lepotom ukrašavao ovaj narod i ovu državu.
(Mladen Mladenović, 9. februar 2018 10:50)

Sramotno je da neuki likovi čak i ovdje na ovoj tragičnoj vijesti prosipaju firerovsku propagandu!
Mladene Mladenoviću, ta tvoja "radijacija" ne prolazi kroz list papira i ima domet koji metar, ajde malo proguglaj alfa, beta i gama zračenja!
Da, uzrok svega jesu te divlje deponije, npr. nemate posebno odlaganje baterija, a to ti je straaaašno veliki problem kad godinama milioni i milijarde baterija cure u zemlju i podzemne vode, koji crni osiromašeni uranijum!

cukce

pre 6 godina

2 puta ste stavili "Nebeska udica". Svakako treba spomenuti "Do koske" i "Spasitelj". Jes da je Radoš Bajić režirao i da nema neku radnju ali treba pomenuti ulogu Čiča Draže u "Ravnoj Gori"! Najveći gubitak za porodicu a onda za pozorište, film, nas geldaoce i publiku!

гокси

pre 6 godina

Почивај у миру Небојша. Био си одличан глумац и још бољи човек. Српско глумиште је изгубило истинску величину која је тек могла да покаже свој највећи сјај. Али онај горе је имао други план.

Parter B

pre 6 godina

Kada sam te gledao uživo u Hadersfildu,shvatio sam da niko ne može da ti parira po umeću,vrlini,talentu iz tzv.novog talasa domaćih glumaca...
Videsmo se pre par meseci,pitao sam te o našoj Zvezdi,kako ćemo u Londonu,rekao si biće teško,sa tvojim prepoznatljivim polutužnim osmehom...
Slava ti veliki čoveče,glumčino,moj Zvezdašu...

London

pre 6 godina

>> kao Dolores iz Cranberries nedavno, sad Glogovac, umre, sa njima umire i deo nas.
>> A to se već prečesto dešava zadnjih godina.
>> (Draža, 9. februar 2018 10:14)

Možda zato što starite pa kada imate 45+ godina onda vaši ispisnici i idoli iz mladosti imaju 50, pa je i šansa da umru nešto veća nego kada imaju 25.

I ko može da u istu rečenicu stavi nekoga kao Dolores, ženu koja je svojim unikatnim glasom i neverovatnom emocijom osvojila svet, i čoveka koji je u seriji radoša bajića glumio mihajlovića i onda umislio da je on, pa davao intervjue malo kao draža malo kao glogovac.

Boban

pre 6 godina

strasno losa vest.Veliki glumac ,covek koji je stizao do svakog dao nam je puno lepih trenutaka.Ja cu ga se secati i postovati njegov lik i delo.Ako ima nesto"posle ovog zivota"i tamo ces biti pozitivac i isti vedar i nasmejan.Vecna slava i hvala ti.

GuGa

pre 6 godina

Pogledajte film Hadersfild, koji je iz nekog razloga podcijenjen i manje poznat gdje se vidi sav raskoš talenta velikog Nebojše Glogovca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sančo pansa, 9. februar 2018 10:39)

Svakako njegova najzahtevnija i rekao bih najbolja uloga. A film podcenjen totalno, kako i kazes

Kolman

pre 6 godina

U jednom davnom intervjuu reče oko selidbe porodice iz Hercegovine u Vojvodinu *... došli smo iz sredine u kojoj se ručak me počinje dok najstariji ne sedne u čelo stola i ne naspe prvi tanjir u sredinu u kojoj starije drže u kući pored i odnesu im poluhladan obrok ...* Ova rečenica mi je promenila život i ključ po kome gledam i doživljavam ljude. Hvala mu što je postojao i bio baš onakav kakav jeste. Inspiracija i radost.

Eidos

pre 6 godina

"Nisam mislio da ce se ovako zavrsiti . Zavrsiti? Ne,putovanje se ne zavrsava ovde. Smrt je samo jos jedan put ,jedan kojim svi moramo poci . Siva kisna zavesa ovoga sveta se podize i sve se pretvara u srebrno staklo a onda vidis.. Bele obale,a u daljini zelene povrsine pod brzim izlaskom Sunca ".

Vidimo se na nekom boljem mestu legendo !

iz hrvatske s ljubavlju

pre 6 godina

Prvi sms danas, umro Nebojša Glogovac. Šok, doslovno. Ode čovek u samo deset dana. Džaba želja za životom, džaba snaga, džaba sve. Strašno mi ga je žao, strašno.

Lekar

pre 6 godina

VUK@; da je samo NATO !
Zemlju zatrpasmo otpadom, čitam danas šta Grci traže, vezano bas za otpad.
Posledica, našeg ludila na svakom koraku.
Stradaju najsenzibilniji.Iskreno tužna, na vest o talentovanom, dobrom coveku, saosecam sa porodicom.

Zizu

pre 6 godina

oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 09. februar 2018 10:15)

E jadan ti, zaboravio si sta je bilo '99, jos imas obraza da branis amerikance? tufa tuga!

markokrle

pre 6 godina

duša me boli, knedla stoji u grlu. posle svih glumaca koji su nas napustili u poslednje dve godine, Nebojše mi je najzalije, najmlađi je uz Marinka Madžgalja. Legendo, nisi izdržao, izgubio si najveću bitku, ali zato ćeš ostati upamćen po brojnim ulogama koje si ostavio iza sebe, tvoji najbliži mogu da budu ponosni.. Pocivaj u miru legendo, neka te andjeli cuvaju

Slavonac

pre 6 godina

Neki dan sam gledao film "Ustav Republike Hrvatske " u kojoj igra glavnu ulogu, odličan film, još bolja gluma Nebojše, želeći saznati o njemu više nakon filma, jer me oduševio, vidjeh da je teško bolestan i da je baš tih dana završio u bolnici, a danas već ovo. Tužno.

zvezda to je ljubav

pre 6 godina

Zlatko Gavrilovicu uzivao sam i odrastao u tvojoj ulozi koju si vrhunski odigrao kao i sve druge, sada ces zabavljati na nekom drugom mestu zajedno sa Mikserom. Poslednji pozdrav.

nenad

pre 6 godina

Saucesce porodici. Tuga. Moja porodica se trenutno bori sa maminim kancerom, nadao sam se za Glogovca da ce se izvuci koliko i za nju. Suze i osecaj mucnine mi krenu kada samo pomislim koliki su sada bol i tuga u njegovoj porodici.
Zapita se covek da li ima neke pravde na ovom svetu, kada ovakvi ljudi odu rano a toliko olosa doceka starost i prezivi ovakve probleme.

devlinjo

pre 6 godina

Kada je preminuo Gaga rekao sam sebi, ostao nam je još samo Nebojša, kao jedini koji može da iznese karakterne uloge. Sada smo nažalost ostali bez ikoga. Počivaj u miru dobri čoveče, veliki umetniče, bilo je zadovoljstvo gledati tvoje filmove i predstave.

Bojan

pre 6 godina

Nemogu da verujem ljudi moji saucesce porodici neka se zapita nasa vlada u kolko godine srarosna penzija kad mladi umiru srasno i tuzno.....

besan ker

pre 6 godina

Scena na nebu još bogatija, a mi dole još siromašniji... Počivaj u miru, ostaju tvoji filmovi da svedoče kakva si glumčina bio.

...

pre 6 godina

Jedan od jos svega par vrhunskih koji su bili preostali...Neverica...Kojom brzinom je on zavrsio...Za tri nedelje... Ja stvarno ne razumem neodgovornost ljudi prema samim sebima. Znate li vi koliko dugo se razvija rak na plucima? Koliko dugo imate fore da ga otkrijete? PAZITE SE, LJUDI! VODITE RACUNA O SEBI! RADITE OSNOVNE GODISNJE ANALIZE! AKO VI NE BRINETE O SEBI, NIKO DRUGI NECE! KO SE CUVA, I BOG GA CUVA!

zzop

pre 6 godina

raznorazni ojadnici, zmajevi i ostali ostaju, a ljudi kao nebojsa, marinko m. odlaze... ka ta stro fa... nebojsa, počivaju u miru, zaslužio si

nixon

pre 6 godina

Pokoj ti duši, veliki čoveče.

Od svoh uloga koji si odigrao, kupio si me ulogom u filmu Hadersfild. Fiml je prošao malo nezapaženo ali tvoja uloga mi je promenila pogled na mnoge stvari.

Hvala ti za sve lepe trenutke u mom životu...

ddoa

pre 6 godina

"Raso, treba da imas nekog. Svakome treba neko." Mi smo imali tebe Ivane!
Skoro smo u drustvu komentarisali kako se ovakav glumac retko, ali bas retko pojavljuje. Klopka i Hadersfild, ostavljaju bez daha!
Pocivaj u miru Nebojsa!

Pedja

pre 6 godina

Fenomenalan glumac,ja sam pripadnik mladje generacije ali smatram da je on jedan od nasih najboljih glumaca iz tog doba uz Cetkovica,Segeja,Koju,Bjelu...bas sam se sokirao kada sam cuo jutros,saucesce porodici.

Vitez Lukic od Lamburginija

pre 6 godina

Pitao sam se dugo da li iko moze da zameni Batu Stojkovica, Ckalju, Boru Todorovica, a onda iz vedra neba su se pojavili ljudi koji su bili tu vec dugo, glumci na koje nisam obracao paznju a izrasli u glumce koji su dostojno uspeli da zamene njihove ucitelje. Jedan od te sacice ljudi bio je Nebojsa Glogovac. Nisam neki emotivac ali pune oci suze kad sam otvorio stranicu.

Nebojsa je davno usao u legende, samo je sada promenio mesto prebivalista. Pocivaj u miru, necemo te zaboraviti.

Спасоје Ђого

pre 6 godina

Баш ми је жао. Познавао сам га. Био је велики човек, глумац и патриота.Прави Херцеговац. Породиц искрено саучеће.

gogo

pre 6 godina

Velika steta iz dva razloga, prvo jer je bio srpska glumacka velicina i drugo jer je jako mlad, 48 godina, to ti je bre najlepse zivotno doba, iskusan a vitalan. Nek mu je laka zemlja

MarePo

pre 6 godina

Kontaktirao sam sa njenim kasting agentima, rekli su mi da su me videli u filmu "Klopka" i ne znam kojim još, i ponudili su mi saradnju. Ali pošto je poslednjih godina u holivudskoj produkciji nekakav trend da smo samo mi u ovim ratovima ubijali, klali, silovali, dok su ostali ne znam šta radili, i to bez ikakve filmske estetike koja jedino opravdava postojanje nekog filma, bio sam oprezan. Nikako ne bih voleo da igram u priči u kojoj je samo jedan narod kriv, i lud, i krvoločan, a svi drugi su divni i male mace, bez obzira na to o kom narodu je reč. Taj scenario Anđeline Džoli, čije ime njeni agenti s kojima sam se dopisivao nisu pominjali, već su je neprestano nazivali "ši" (she, na engl.), nikako nisam mogao da vidim. Nekako je ostao tajnovit, nisu hteli da mi pokažu, što je meni bilo čudno, pošto je reč o priči koju treba da vidi nekoliko miliona ljudi - rekao je Glogovac na tu temu.

Pančevac

pre 6 godina

Plačem zato što je otišao, plačem jer ga neću više gledati...
Kao deca smo nekada davno zajedno u Uspenskom hramu u Pančevu recitovali na Svetog Savu, još tada se video ogroman talenat, a svi kažu to je Protin mali.
Taj Prota me je krstio i kada god bi se sreli videlo se da je bio beskrajno ponosan na Nebojšu, kako i ne bi...
Saučešće porodici, saučešće glumačkoj umetnosti.
Ovo je ogroman gubitak za Srbiju i takav talenat se više neće roditi.

Damir

pre 6 godina

Ne verujem šta sam pročitao. Jako tužna vest. Gledao sam ga JDP-u pre par meseci i bio je briljantan kao i uvek. Saučešće porodici i prijateljima.

nek te andjeli prate majstore

pre 6 godina

Ajmo sad svi...saucesce porodici i slicne gluposti
(Predrag, 9. februar 2018 10:03)
Zasto si imao potrebu uci ovde i napisati ovako nesto? Nadji zivot mali covece!!!

Jarić T Živadin

pre 6 godina

Prokletstvo porodičnog blaga se nastavlja.Nakon preranog odlaska nama dragih:Zablećanskog,Lazovića,Mitića Đoše,njima se pridružio i Glogovac.Toliko toga dragog i lepog su nam ostavili,a toliko malo opravdanja za njihov odlazak imaju pred bogom.
Počivajte u miru,dragi naši junaci.

Živan Radosavljević

pre 6 godina

Tužno. Počivaj u miru. Veliki glumac je to bio. A nažalost sve je više bolesti i umiranja... Bog neka nas sačuva.

Modesti

pre 6 godina

:(:(:(:(. kakva glumčina! ogromne stvafi si ostavio iza sebe, predivne uloge, decu... puno si uradio za kratko vreme i prerano otisao. bas mi je zao:(. zivot je prekratak.

tuga

pre 6 godina

Pokoj dusi i mir Boziji. Sokiran sam. Ovaj covek je za mene u rangu pokojnog Bata Stojkovica, Zokija Radmilovica, Paje Vujisica, itt. U svakom filmu koji je igrao je ostavio neizbrisiv pecat, a "Klopka" je, po mome, uloga za Oskara i sve druge glumacke nagrade koje se mogu dobiti. Rano, mnogo rano, dragi Nebojsa.

Zoran T.

pre 6 godina

Siguran sam da će Bata Stojkoić, Pavle Vujisić, Gaga Nikolić, Pera Kralj, Gaga Nikolić, Olivera, Mija, Čkalja,Bora Todorović, Nikola Simić,Bata Živojinović, Šurda ......i ostala mnogobrojna ekipa prirediti Nebojši doček kakav zaslužuje.
Legenda.Nek mu je večna slava.

kako da ne

pre 6 godina

@zvezdan
U Danskoj koju nisu pipnuli Amerikanci oboljeva vise ljudi od raka nego u Srbiji, samo sto je u Srbiji smrtnost na nivou Africkih zemalja jer je zdravstveni sistem ocajan, uopsteno ceo sistem je katastrofa. Doktori godinama daju pacijentima lekove za glavobolje i vrtoglavice, na kraju posle 4-5 godina isti pacijent je na postelji i otkrivaju mu rak. Eto ti stanja u Srbiji. U uredjenim zemljama se otkriva odmah, a u Srbiji na kraju. Sto verujem da je bio slucaj i sa Nebojsom cim je ovako brzo otisao! Svakako nije vreme za pominjanje Amerikanaca, Rusa i ostalog, prvo ocistite svoje dvoriste.
Steta za Nebojsu, takodje sam jedna od mladjih generacija koja je volela njegove filmove i serije. Oduvek mi je spadao u sam vrh sa Sergejem, Kojom...Pocivaj u miru legendo, hvala na svemu!

Audax

pre 6 godina

Нека ти је вечан спомен, достојан блаженства и вечног спомена драги брате наш Небојша.

novica

pre 6 godina

O, Bože, zašto? Što nam najbolje među nama uzimaš tako lako?
Počivaj u miru, dragi Nebojša, odmori svoju anđeosku dušu.
Saučešće porodici i prijateljima.

GuGa

pre 6 godina

Uz duzno postovanje prema ostalim glumcima iz njegove generacije, danas smo izgubili verovatno najveceg umetnika i glumca (uz Ziku Todorovica) iz ovog novijeg vala glumaca.

Odrastao sam gledajuci filmove velikih umetnika poput Bate Stojkovica, Dragana Nikolica, Bate Zivojinovica, Pavla Vujisica, Bore Todorovica, Ljubise Samardzica, Nikole Simica, Slavka Stimca, Mije Aleksica i drugih...

Posle njih dosao je "novi val" glumaca sa Kojom, Bjelogrlicem, Djurickom, Glogovcem, Sergejom i ostalima i medju njima licno najvise gotivim Glogovca, koji je i kao glumac i kao licnost izgradio taj neki status da ga cene redom i kolege i publika bez obzira na generaciju.

Izgubili smo velikog umetnika i jednako velikog coveka!

Putuj mirno, slava ti!

NS#1

pre 6 godina

A daj, pa da li je moguce... Od ovog coveka sam ocekivao da postane nas najbolji i najveci glumac svih vremena. Od svih velikana naseg glumista, a svi se secamo velikih legendi, ovaj covek je imao najvecu moc transformacije. Verovao sam mu sta god da je glumio, radio je sve sa nekom lakocom.
Ne pamtim da sam se ovako potresao zbog necije smrti (a da ga, pritom, licno ne poznajem).
Neka ti je laka zemlja, legendo!

VUK

pre 6 godina

Nažalost , cancer u Srbiji posle 1999 miliosrdno ili nemilosrdno ubija . Kada uđete u prostoriju gde ima 10 ljudi , ako je ta prostorija u nekoj drugoj zemlji , od raka će umreti skoro 3 osobe u narednih 20 godina , ili precizno statistički 2, 7...a ako je ta prostorija u Srbiji , onda skoro 7 , ili 6,8 . To je direktna posledica bombardovanja. Rak ne bira po profesijama i ne zaobilazi javne ličnosti. Nažalost svakodnevni prizor u Kliničkom centru u BG je jeziv. Koliko dece , mladih ljudi i penzionera koji neće stići da uživaju u svojoj pošteno zarađenoj penziji. Odlazak na ovakav način sjajnog umetnika u naponu snage , je samo slika kakvo zlo je posejano na našim prostorima. Država mora preduzeti mere da se ako je moguće , broj obolelih smanji i da se poradi na otklanjanju posledica NATO bombardovanja.

.bb

pre 6 godina

jorgovan/Srbija je danas izgubila poslednjeg glumca,ovo sto osta sve pozeri!!!Jedino jos Natasa Ninkovic se glumicom moze zvati!!!Svi zivimo bedno i stresno,osim vlasti!!!

Bgd

pre 6 godina

@(zvezdan, 9. februar 2018 10:02)

Pre neki dan iz reke Ibar kod Kraljeva za samo JEDAN dan izvađeno je 3.5 tone plastičnog otpada koji je reka nanela na privremenu branu. Kod Obrenovca pronađene tone zakopanog opasnog otpada. Ko to radi Zvezdane? Da nisu možda Amerikanci? I oni su nam naneli mnogo zla ali ovi ovo što mi radimo sami sebi ne može se ničim objasniti. Svakom od nas je potreban novac za život ali ima li negde mera, neka etička barijera, da kažeš sebi: "E ovo neću da radim, neću da trujem svoju i tuđu decu, druge ljude..." Očigledno je nema, sve se negde zagubilo, na površinu je isplivao najgori šljam i ološ kojih je sve više a najbolji odlaze. Jedan po jedan. Možda tako mora da bude. Počivaj u miru Nebojša!

Blueblueblue

pre 6 godina

Zauvek cete biti deo istorije nase zemlje, pocivajte u miru gospodine Glogovac, hvala vam na svemu, na svim suzama i sav smeh.

Može biti samo je*an

pre 6 godina

Ponadao sam se da se dolaskom nove godine završio onaj crni niz prošlogodišnjih odlazaka velikana našeg glumišta...
Kad, evo danas još jedna tragedija...
Saučešće porodici i svima koji su ga poznavali, i onima koji su ga voleli zato što je bio izvanredan glumac i čovek...
Jbg....

Ognjen

pre 6 godina

Au, kakva nesreca...bas me je potreslo! Skoro sam procitao da je tesko bolestan, sve sam se tesio da ce izdrzati, ali na zalost, nije uspeo. On je bio veliki glumac, smeker, faca. Laka mu zemlja i neka pociva u miru!

Komša

pre 6 godina

@abcd
Uvek padne na pamet Živac.Ne replika,nego onaj trenutak kada bi progovorio ali ne sme zbog Gangule - kad lomi hemijsku i bori se da ne ne progovori.Vrhunski.
Jako tužna vest.
Pokoj mu duši.
Odličan glumac,baš se izdvajao (uz Ninkovićku).

mm 89

pre 6 godina

Političari,starlete,mc Stojani i ostali nam ostaju,a ovako kvalitetni glumci i ljudi umiru... Šta li će biti sa nama u budućnosti,Srbijo moja...

BAKI

pre 6 godina

Malo je reći da sam ostao u neverici kad sam otvorio ovu vest. Prvo Marinko Madžgalj koji je bio dosta mladji pa sad Nebojša. Ostajemo bez odličnih glumaca koji su mogli još dugo da traju. NEKA MU JE LAKA CRNA ZEMLJA,ZBOGOM LEGENDO !!! Duboko saučešće porodici...

Ljiljana

pre 6 godina

Zbogom predivni Nebojsa, savrsene uloge, a najvise cu te pamtili po ulozi Vjekoslava iz Ustava Republike Hrvatske! Vrh, neprevazidjena gluma.

sava

pre 6 godina

na Pinku vest : Umro Nebosja Glogovac..sledeci kadar Dea I Sarapa nasmejani of uva do uva najvljuju gosta Bodu Ninkovica koji veselo prica o svojim novim projektima..ni da pomene kolegu..kakvi smo to ljudi postali?!!?

Gadafi

pre 6 godina

....., @ Kakve imaju veze???!!! Da li si ti stvarno to napisao??? Ti si 2000. godiste? Pa se ne secas bombardovanja osiromasenim uranijumom? A ovi sto su ti dali pluseve su ti verovatno drugari iz razreda.

Jorgovan

pre 6 godina

Glumci u Srbiji nisu dobro plaćeni, žive stresno, vrlo često i poročno, zbog svoje slave često žive u grču jer se trude da javnost ne sazna koliko zapravo skromno žive i sve to često prouzrokuje prerani odlazak.

slobodan

pre 6 godina

Pocivaj u miru legendo, neka ti je laka cena zemlja. Mi smo igubili mnogo tvojim ranim odlaskom a nas volji gospod je dobio puno tvojim dolaskom u carsko nebesko.

maximus

pre 6 godina

Ljudi se u Grckoj lece sa citostaticima 7me generacije, u Nemackoj 8me generacije, samo u Srbiji koriste i dalhe citostatike druge generacije koji su se javili jos 80tih godina.
Najdrazi Nebojsa pocivaj u miru.

JMJ

pre 6 godina

Šok pa neverica. Nadala sam se da ce se izvući. Nekako me ovako nešto baš pogodi, kao da mi je rod rođeni. Zbogom dragi coveče. Živiš ti i dalje kroz svoje uloge. Saučešće porodici.

Stefan

pre 6 godina

Tako to ide ovde, samo najbolji odlaze. Na ovaj ili onaj nacin. Svi koje si dotakao cuvace u sebi jedan kutak za tebe. Nadam se da si nasao mir.

Dejan

pre 6 godina

Gledao sam film Hadersfild,NEVEROVATNO KAKO JE ODIGRAO,BRILIJANTO.Predstavu na zalost nisam,a kazu da je tu jos bolji.Ostace njegova dela da ga pamtimo.

Сви на стадион!

pre 6 godina

- Је л знаш ти како се постаје прави шампион?
- Тако што изађеш на терен кад је најтеже и победиш!

Dejan

pre 6 godina

Moje saucesce!
Retko kada imam potrebu da napisem komentar kada se desi ovako nesto, ali Nebojsa je vec u sred karijere dostigao status legende. Najpre veliki covek. Zatim, po meni najbolji glumac novijih generacija, i mozda najperspektivniji svih vremena na ovim prostorima. Uz Srdjana Todorovica, koga je takodje skoro zadesila tragedija, svakako. Neverovatno da poslednjih godina najveci odlaze, a bagra ostaje...

zemunski kej

pre 6 godina

Umiremo kao muve.Sta je ovo? Da li postoji zemlja da ima ovoliko kancera,dijabetesa,srcanih udara,umiremo i od boginja,jel to neko prokletstvo ili posledica loseg zivota .stresa.zracenja?

TORINO CLUB BORGO SAN DALMAZZO

pre 6 godina

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 9. februar 2018 10:15)

Oni to ne rade.. oni rade mnogo gore stvari!

izgubljen u prevodu

pre 6 godina

Klopka- najbolja uloga koju je ikad iko odigrao na nasim prostorima..GLUMCINA I LJUDINA..kao da mi je iz kuce koliko mi ga je zao..

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 6 godina

@cobe

BRAVO za komentar, BRAVO za pozdrav...
Jednom mi je Nebojša u slučajnom susretu sa Njim, na moju pohvalu na jednu od Njegovih uloga, rekao:"Služimo narodu" sa predivnim osmehom i gestikulacijom...
Žao mi je... Jako...

Scorpio

pre 6 godina

Opet gađaju... Neizmerno tužan, heroju mog detinjstva. Nikada se nisam zapitao da li glumiš dok sam gledao tvoje filmove, toliko si dobro glumio. Ti si jedan od onih zbog pored kojeg su svi kliše, ti si velikan. Ti si postao pravi šampion. Izgradićemo teren sa tvojim dvokorakom na pameti večno Kajo.

Bardami

pre 6 godina

Tradicija glumačke boemije i uopšte umetnosti kao takve ima svoju cenu. Skoro cela stara garda glumaca je stradala tako. Čuvaj se i Bog te čuva, kaže naš narod. Ali, to je život. Neka my je laka zemlja i široko nebo.

Јабучило

pre 6 godina

Ajmo sad svi...saucesce porodici i slicne gluposti
(Predrag, 09. februar 2018 10:03)

Предраже, у праву си донекле. Али људи су искрено погођени вешћу и траже начин да искажу поштовање и саосећање. И верујем да ће, ако у овом тренутку или касније прочитају коментаре, породици више значити и најглупље срочена подршка него ово наше мудровање.
Слава Глоговцу и саучешће породици.

vlado

pre 6 godina

Tek sad dolaze na videlo blagotvorna dejstva osiromasenog uranijuma... Za njega svi znamo pa smo u šoku, i ja sam sada, a koliko jos maldih ljudi umre od takvih stvari nemamo pojma. Jad i beda sta nam uradi NATO 99te. Mislim da su oni vise ljudi ubili u svetu nego Adolf i njegov režim!

Gde ja živim

pre 6 godina

Odavno nisam ovako ostao bez teksta. Veliki ste bili gospodine Glogovac, jedan od najboljih. Neka vam je laka zemlja. Saučešće porodici.

Toza Vampir

pre 6 godina

Možda i poslednji glumac koji je stvarno vredeo od mlađe garde. Sada neće biti čudo da se repriziraju filmovi od 20+ godina starosti, jer noviji filmovi ne vrede ništa. Večna ti slava legendo!

Draža

pre 6 godina

Baš lepo, još jedan prevremeno izgubljen život. Svaki put kada neko mlad, ko je bio deo naših života, posebno u mladosti, kao Dolores iz Cranberries nedavno, sad Glogovac, umre, sa njima umire i deo nas.
A to se već prečesto dešava zadnjih godina.
Stvarno katastrofa.

abcd

pre 6 godina

¯ivac, zbogom! Pocivaj u miru. "E sad ajde, ajde ti mi objasni sta rade ti stilisti, sta sad kao ti nemas stila odes kod stiliste i imas stila?"

deniro

pre 6 godina

Iskreno se nadam da je Tamo bolje......i lepše......i pravednije,za istinskog čoveka.Da budemo iskreni,možda današnji Svet i ne zaslužuje ljude poput tebe.
Volimo te.

severnjaca

pre 6 godina

Otišao je jedan od najvećih. Ostaje nam samo da se sećamo čovečnosti, duha i glumačke veličine koju smo izgubili. Nek ti je laka zemlja Nebojša.

Deki

pre 6 godina

Koliko mi je zao, moj najomiljeniji glumac, pa ni 50god nije imao...odrastao sam uz njega. Svaku ulogu je razvalio...mator čovek a placem, bas mi je zao...
Živiš večno legendo

VV

pre 6 godina

ovo je pre svega tragedija za njegovu decu, roditelje, braću, sestre

u Srbiji godišnje oboli od kancera oko 35000 a umre oko 20000 ljudi

Da li neko misli na te obične ljude I njihove porodice kroz šta prolaze u ovoj siromašnoj Srbiji?

Da li bi se neko od nas odrekao detetove proslave rodjendana u igraonici I uplatio tih 500€ Institutu za Onkologiju I Radiologiju Srbije?

Da li bi ste se odrekli možda proslave slave, Božića, Uskrsa I donirali 1000€ Društvu za borbu protiv raka?

Možda jednog godišnjeg odmora?

Meraklija

pre 6 godina

Зашто бре он....зашто...најбољи глумац тзв млађе генерације...анђели чувајте нашег Нецу у рају,заслужио је то...породици изрази најдубљег саучешћа...нека Вас бог чува

zeka

pre 6 godina

hvala ti za lepe trenutke bezanja od stvarnosti nase teske mladosti.izasao si na teren kad je bilo najteze i za sve nas si pobedio.pozdrav nasa legendo.

vojvodank

pre 6 godina

stadion zanemeo
pozdravi sestica
ne psuj jelo nije to za zenska usta
mogao bih satima nabrajati njegove genijalne replike
laka ti crna zemlja legendo

Tuga

pre 6 godina

Neverovatan gubitak, strasno kako ovo vreme uzima danak. A tek je trebao da odigra najvece uloge svog zivota....najiskrenije saucesce porodici.

Čovek iz senke

pre 6 godina

U šoku sam, mislio sam da je tek počeo sa lečenjem...prosto ne mogu da verujem šta sam pročitao? Za mene će ostati najbolji kao Živac iz Kengura, tu sam najviše voleo da ga gledam. Počivaj u miru Nebojša.

Raps

pre 6 godina

Strasno, strasno, strasno. Ode jedan od najboljih glumaca. I to sa 48 godina. Srbijo drzavo nesrecna kad sahranjujes najbolje od svih. Saucesce porodici.

Kangrga

pre 6 godina

Pušači pamet u glavu!
Ako mrzite sebe i želite da se trujete, setite se svojih najmilijih kada ih sledeći put ugušite dimom...
Jako mi je žao Glogovca. Bio je jedan od mojih omiljenih glumaca:(

milan

pre 6 godina

Nakon sto smo culi vest na poslu, kolega i ja gledamo jedan u drugog i obojica jedva zadrzavamo suze. Mislim da bi i kamen sad zaplakao. Ostavio je neizbrisiv trag u srpskoj kulturi i sigurno stoji uz rame nasim najvecim glumcima. Veliki gubitak za sve nas.

Goran

pre 6 godina

"Kakva je to opaka bolest da te odnese za desetak dana? Sta je to sunce ti?
(John Isner, 09. februar 2018 10:12)"

Rak :( kad metastazira, odnese te za čas :(

St3fan KG

pre 6 godina

E smorio sam se kao niko. Ocekivao sam da ce se ovo desiti nakon svih ovih vesti poslednjih dana ali sam se opet nadao da ce ozdraviti. Napusti nas jos jedna glumacka legenda. Saucesce porodici

Marko

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02)

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?

Da upravo oni sto se tice otpada oni i EU. Malo bolje prouci pa onda komentarisi. Sve to rade preko politicara kupljenih na raznorazne nacine.

Zanemeo.

pre 6 godina

Kakav je to usud - biti glumac kod nas... Ti ljudi zive prosecno manje i par decenija. Od Glogovca, davno nije bilo boljeg.
Pocivaj u miru, dobri Nebojsa.

мангупаријацз

pre 6 godina

Почивај у миру, Небојша. Велики човек, глумац и Звездаш. Недостајаће.

Калист

pre 6 godina

Упокој Господе уснулог раба твојега и опрости му сва сагрешења, свесна и несвесна. Амин

Oliver

pre 6 godina

Mozda je ovo pravi trenutak da se pusaci zamisle nad svojom pogubnom i smrtonosnom navikom. Danilo Kis,Ivan Djuric,Stojan Cerovic,..Nebojsa Glogovac.Svi umrli rapidno od karcinoma pluca i svi strastveni pusaci.Ljudi,ostavljajte to zlo,ako ne zbog sebe,onda zbog svojih porodica,kako ne bi prerano tugovale.Veliki glumac neka pociva u miru.

anonymous

pre 6 godina

Ljudi moji da li je ovo moguce? U soku sam. Odrastao sam uz filmove ovog coveka, gotivio sam ga mnogo, glumcina jedna. I kao osoba mi je uvek bio simpatican, sjajan glumac. I onda da ga ovako bolest pokosi. Zaista sam u neverici. Iskreno saucesce porodici. Nisu samo oni izgubili oca i muza, svi mi smo izgubili, velikog umetnika i velikog coveka. Hvala ti za sve, nastavices da zivis u svojim filmovima i u svima nama. Neka ti je vecna slava!

sančo pansa

pre 6 godina

Pogledajte film Hadersfild, koji je iz nekog razloga podcijenjen i manje poznat gdje se vidi sav raskoš talenta velikog Nebojše Glogovca.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02)

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 9. februar 2018 10:15)
------
Uprkos ovom tužnom dogadjaju moram da se nadovežem na vaš komentar, koji, nažalost, možda nema veze sa ovom temom a, možda i ima? Očajan sam kada vidim kako ovaj narod poput najprljavijih životinja za sobom ostavlja fekalije i otrove najrazličitijih vrsta, kao da smo svinje ali, dokle god su za nas opasnije "stare mašine i šporeti", od bombi sa osiromašenim uranijumom, nećemo skoro doći pameti. Više se ovaj narod boji pendreka nego radijacije. Kažu, "pendrek boli, a radijacija se ništa ne oseća"?! Neka je laka zemlja ovom divnom čoveku, koji je svojom sveukupnom lepotom ukrašavao ovaj narod i ovu državu.

eccles

pre 6 godina

slava mu, bio je izuzetan glumac koji se nije valjao po blatu domace estrade. njegova uloga u filmu "janez" je nesto da se covek najezi.
iskreno saucesce porodici.

Bruder Jakob

pre 6 godina

A jooj, strašno!
Gledao sam ga samo u Bure baruta prije 15 godina u Beču i to vjerovali ili ne posudio sam ga iz američke videoteke s engleskim titlovima, osim šta je film super dodtno nam je zabavno bilo vidjeti kako su nas preveli na englski, pogotovo prostačenje.

e amerikanci prokleti bili neka ti je vecna slava dobri covece.
(zvezdan, 9. februar 2018 10:02)
Zvezdane, ovo nije mjesto ni prilika za naprednu propagandu, taj uran je bezopasan i nema veze s njegovom smrću, neka sto tamo gdje je i nema problema, samo nemoj da ga jedeš!

nenad 65

pre 6 godina

Ne vredi pristojni i kvalitetni prerano odlaze. Ubi ih nepravda, lopovluk, primitivizam, nasilje.
Kakva glumacka gromada. I kakav normalan covek.

srbin sin

pre 6 godina

otiša je roditelj, sin, brat..... počivaj u miru brate nek ti je laka crna zemlja..a tvojim najmilijima nek bog da snage da izdrze...

Gargamel

pre 6 godina

Ovakve vesti vas ostavljaju bez reči iako vam kroz glavu istovremeno prolazi na stotine misli, ali sve one bi mogle da stanu u jednu definiciju:

"OVO NEMA SMISLA"!

.....

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02)

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?

aleksije

pre 6 godina

Najbolji glumac, sa ubedljivo najvecim spektrom uloga koje je mogao maestralno da igra. Vecina mu nije ni do kolena bila. Neko ko je mogao da igra poremecenog lika u Hadersfildu do Zlatka u Porodicnom blagu, dalje ne treba ni komentarisati. Vecna ti slava legendo! I ako te nikada nisam uzivo ni video odjvel si mi nekako bio blizak i drag! Hvala ti na svemu!

Srbija plače

pre 6 godina

Duša naša! Napustio nas je pre svega čovek i intelektualac. Prerano. Najdublje saučešće porodici, a i svima nama jer smo izgubili čoveka.

Hvala Nebojša

pre 6 godina

E,moj Nebojša. Veliko hvala na predivnom detinjstvu,kad si mojoj generaciji tokom devedesetih, a i posle, predstavljao glas razuma u bezumlju, nadu u bolje sutra. Odrastao sam uz tvoje uloge.Hvala na iskrenosti, beskompromisnom stavu i neverovatnom intelektu. Bilo je zadovoljstvo slušati te i čitati tvoje intervjue. Izvini, jer nikad neću biti u prilici da te sretnem na ulici i kažem: "Hvala."Nebojša Glogovac-jedan od naših poslednjih glumaca.Za mene ćeš zauvek ostati i glumac mlađe generacije,dobričina, sa onim, samo tvojim, šeretskim osmehom.

nena

pre 6 godina

Neko je napisao Kakve veze imaju Amerikanci sa ovim? .. Naravno da imaju! KO nas je bombardovao i zatrovao, nikad se necemo oporaviti, bice nam samo jos gore! Ko zna koliko cemo i ziveti .. A onaj nas, da ne kazem sta, svaki dan u vestima, novinama, prodaje nam pricu o EU i kako su nam Amerikanci prijatelji.. STRASNO. NIKADA nam nece biti bolje!! .. Pocivaj u miru Nebojsa, saucesce tebi i tvojoj porodici :(

anonymous

pre 6 godina

Ljudi moji da li je ovo moguce? U soku sam. Odrastao sam uz filmove ovog coveka, gotivio sam ga mnogo, glumcina jedna. I kao osoba mi je uvek bio simpatican, sjajan glumac. I onda da ga ovako bolest pokosi. Zaista sam u neverici. Iskreno saucesce porodici. Nisu samo oni izgubili oca i muza, svi mi smo izgubili, velikog umetnika i velikog coveka. Hvala ti za sve, nastavices da zivis u svojim filmovima i u svima nama. Neka ti je vecna slava!

.....

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02)

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?

NS#1

pre 6 godina

A daj, pa da li je moguce... Od ovog coveka sam ocekivao da postane nas najbolji i najveci glumac svih vremena. Od svih velikana naseg glumista, a svi se secamo velikih legendi, ovaj covek je imao najvecu moc transformacije. Verovao sam mu sta god da je glumio, radio je sve sa nekom lakocom.
Ne pamtim da sam se ovako potresao zbog necije smrti (a da ga, pritom, licno ne poznajem).
Neka ti je laka zemlja, legendo!

Toza Vampir

pre 6 godina

Možda i poslednji glumac koji je stvarno vredeo od mlađe garde. Sada neće biti čudo da se repriziraju filmovi od 20+ godina starosti, jer noviji filmovi ne vrede ništa. Večna ti slava legendo!

nenad

pre 6 godina

Saucesce porodici. Tuga. Moja porodica se trenutno bori sa maminim kancerom, nadao sam se za Glogovca da ce se izvuci koliko i za nju. Suze i osecaj mucnine mi krenu kada samo pomislim koliki su sada bol i tuga u njegovoj porodici.
Zapita se covek da li ima neke pravde na ovom svetu, kada ovakvi ljudi odu rano a toliko olosa doceka starost i prezivi ovakve probleme.

mala Sanja

pre 6 godina

Otvaram sajt JDP-a, decembar 2017. Razmisljam za koje predstave da rezervišem kartu posle novogodišnjih praznika. Pogledam u kojima igra Nebojša Glogovac i rešim problem ☺ Da sam tada znala..Hvala za vredne lekcije o životu kao borbi,zaletanju na vetrenjače..žao mi je što sam mislila da će uvek biti vremena za još poneku :( Hvala za dane koje smo proveli očarani umećem, kvalitetom i verom da možemo biti najbolji u tome što najviše volimo. Ovaj grad je bolji sa tobom u njemu..

Gde ja živim

pre 6 godina

Odavno nisam ovako ostao bez teksta. Veliki ste bili gospodine Glogovac, jedan od najboljih. Neka vam je laka zemlja. Saučešće porodici.

abcd

pre 6 godina

¯ivac, zbogom! Pocivaj u miru. "E sad ajde, ajde ti mi objasni sta rade ti stilisti, sta sad kao ti nemas stila odes kod stiliste i imas stila?"

Jorgovan

pre 6 godina

Glumci u Srbiji nisu dobro plaćeni, žive stresno, vrlo često i poročno, zbog svoje slave često žive u grču jer se trude da javnost ne sazna koliko zapravo skromno žive i sve to često prouzrokuje prerani odlazak.

besan ker

pre 6 godina

Scena na nebu još bogatija, a mi dole još siromašniji... Počivaj u miru, ostaju tvoji filmovi da svedoče kakva si glumčina bio.

Draža

pre 6 godina

Baš lepo, još jedan prevremeno izgubljen život. Svaki put kada neko mlad, ko je bio deo naših života, posebno u mladosti, kao Dolores iz Cranberries nedavno, sad Glogovac, umre, sa njima umire i deo nas.
A to se već prečesto dešava zadnjih godina.
Stvarno katastrofa.

Ljuba

pre 6 godina

Citao sam Nebojsin intervju pre nekoliko godina. U to vreme je bio aktuelan film Andjeline Dzoli o ratu u Bosni. Nebojsa je odbio da glumi u tom filmu jer nije imao uvid u scenario. Kada su ga pitali zasto, rekao je: "Kako mogu da pristanem da glumim u filmu a da ne znam o cemu se radi? Sta ako je u pitanju pornic, a ja nisam spreman?"

Pocivaj u miru legendo!

nenad zagreb

pre 6 godina

Razmisljam danas,nakon ove tuzne vjesti o Nebojsi......
I pitam se dali se itko u Hrvatskoj pitao zasto je hrvatski reziser odabrao bas Nebojsu da glumi njegov glavni lik, u sada vec hvaljenom i nagradivanom filmu Ustav Republike Hrvatske"?Zasto bas beogradan,zasto bas Nebojsa....?Nikom nije palo na pamet da se to pita....nikom...razlog je vise nego ocit....
Nema na horizontu takve glumcine....
NEMA.

Raps

pre 6 godina

Strasno, strasno, strasno. Ode jedan od najboljih glumaca. I to sa 48 godina. Srbijo drzavo nesrecna kad sahranjujes najbolje od svih. Saucesce porodici.

GuGa

pre 6 godina

Pogledajte film Hadersfild, koji je iz nekog razloga podcijenjen i manje poznat gdje se vidi sav raskoš talenta velikog Nebojše Glogovca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sančo pansa, 9. februar 2018 10:39)

Svakako njegova najzahtevnija i rekao bih najbolja uloga. A film podcenjen totalno, kako i kazes

Aleksandar M.

pre 6 godina

Čitajući prve reči ove tužne vesti, zatvaram oči i gledam ga kako glumi, maestralno, poslednji čin, završava scenu i ponosno se klanja, dok pogledom prelazi preko publike, onako, spokojno, zna da je dobar, ali skroman je to pogled, neočekuje mnogo, malu pažnju, možda aplauz ili neku sreću na licu. A meni? Meni srce puno, a osmeh mi se proteže sve do scene, grli ga i šapuće u uvo "Nebojša, hvala ti na svemu!"

Lekar

pre 6 godina

VUK@; da je samo NATO !
Zemlju zatrpasmo otpadom, čitam danas šta Grci traže, vezano bas za otpad.
Posledica, našeg ludila na svakom koraku.
Stradaju najsenzibilniji.Iskreno tužna, na vest o talentovanom, dobrom coveku, saosecam sa porodicom.

Jelena

pre 6 godina

Da li Nebojsa zna kolike je zivote dirnuo svojom maestralnom glumom, cistotom i toplim srcem? Da ga milioni nas koji ga licno ne poznajemo - iskreno zalimo? Da tamo neka nasa zena u Kanadi, koja je imala privilegiju da gleda samo nekoliko njegovih uloga (premalo), oseca kao da je izgubila nekog bliskog, ne moze da dodje sebi od soka i tuge? Takav glumac i takav covek...brzo ziveo, i tako brzo otisao...Nije se stedeo i nije gubio vreme; kao da je zeleo sto vise remek dela da uradi za to kratko vreme koliko mu je bilo dato na zemlji. Neka Bog da snagu i utehu njegovoj porodici i rodbini...i svima koji su imali privilegiju da mu budu prijatelji i deo njegovog zivota. Neka mu je spokoj dusi...

Kolman

pre 6 godina

U jednom davnom intervjuu reče oko selidbe porodice iz Hercegovine u Vojvodinu *... došli smo iz sredine u kojoj se ručak me počinje dok najstariji ne sedne u čelo stola i ne naspe prvi tanjir u sredinu u kojoj starije drže u kući pored i odnesu im poluhladan obrok ...* Ova rečenica mi je promenila život i ključ po kome gledam i doživljavam ljude. Hvala mu što je postojao i bio baš onakav kakav jeste. Inspiracija i radost.

Калист

pre 6 godina

Упокој Господе уснулог раба твојега и опрости му сва сагрешења, свесна и несвесна. Амин

Vera

pre 6 godina

Da li slučajno ove anlajkove ne šalju fanovi izvođača Cece, o kojoj je pokojni Nebojša imao svoje mišljenje. Nema smisla ljudi, ako već niste ljudi...

iz hrvatske s ljubavlju

pre 6 godina

Prvi sms danas, umro Nebojša Glogovac. Šok, doslovno. Ode čovek u samo deset dana. Džaba želja za životom, džaba snaga, džaba sve. Strašno mi ga je žao, strašno.

slobodan

pre 6 godina

Pocivaj u miru legendo, neka ti je laka cena zemlja. Mi smo igubili mnogo tvojim ranim odlaskom a nas volji gospod je dobio puno tvojim dolaskom u carsko nebesko.

Tuga

pre 6 godina

Neverovatan gubitak, strasno kako ovo vreme uzima danak. A tek je trebao da odigra najvece uloge svog zivota....najiskrenije saucesce porodici.

room 1408

pre 6 godina

Neka mu je vecna slava.Za mene je postao heroj kada je odbio ulogu u filmu Andjeline Dzoli.Kad su ga pitali sto?Kaze ne može da glumi u filmu gde osudjuju samo jedan narod.Njegov narod,...?

devlinjo

pre 6 godina

Kada je preminuo Gaga rekao sam sebi, ostao nam je još samo Nebojša, kao jedini koji može da iznese karakterne uloge. Sada smo nažalost ostali bez ikoga. Počivaj u miru dobri čoveče, veliki umetniče, bilo je zadovoljstvo gledati tvoje filmove i predstave.

coki

pre 6 godina

Milos...ovde si nasao da lupas gluposti o radikalskoj anti nato propagandi,dosta vise,ko je glup neka pogleda struce i naucne analize pa ce videti da u Srbiji ne oboljeva vise ljudi od ove bolesti nego u bilo kojoj zapadnoj zemlji,zbog takvih i imamo epidemiju jer nisu hteli da vakcinisu decu jer su im neobrazovani objasnili kako nas truju.Dosta sa zatucanoscu,ako si neobrazovan slusaj neki doktor,strucnjak sta ti govori i bude sve ok.

filip

pre 6 godina

(VUK, 9. februar 2018 10:33)

Saucesce porodici Glogovac i svima koji su Nebojsu poznavali.

Da li ti je poznat pojam "karenca"? Ako nije, evo objasnjenja: to je vreme potrebno da otrov iz povrca i voca nestane i da se posle to voce i povrce nadje na pijacama. Ti otrovi su od prskanja. Sta ti mislis da seljak u Srbiji postuje to vreme? Da kako da ne. Kada kupis mlad luk, kupio si otrov. Idemo dalje, sta u proseku Srbija jede? Parizere, salame, virsle i ostale mesne preradjevine prepune nitrita i nitrata, pojacivaca ukusa i cega sve ne. Apsolutno nezdrava hrana. Idemo dalje, kakve navike u proseku Srbija ima? Cast izucecima, ali dobar deo mojih sunarodnika se zalepi ispred tv-a, gleda parove, serije, ovo ili ono. Koliko njih je fizicki aktivno, koliko vozi bajs, planinari? Koliko se samo pusi i pije. Idemo dalje, kakav nam je standard i sa tim u vezi povecanje stresa? A zna se da je stres ubica broj jedan. Idemo dalje, kakvo nam je zdavstvo? Da li tu uopste treba odgovor? Idemo dalje, zagadjene reke, jezera, uopste aljkava i zapustena zemlja. E sada tek dolazimo do NATO-a, ali posle koliko stavki? Ne najbolje je uvek kriviti nekog drugog. Radijacija ne zna za granice. Bombardovano je najvise Kosovo pa posle jug srbije. Vetar i voda su nosili cestice r.uranijuma na sve cetiri strane sveta, pa je tako sigurno zavrsio i van nasih granica. Ali i pored toga prosek oboljevanja je isti kao i u svetu. Umire se mnogo vise, pa odatle taj utisak da je kod nas haos.

St3fan KG

pre 6 godina

E smorio sam se kao niko. Ocekivao sam da ce se ovo desiti nakon svih ovih vesti poslednjih dana ali sam se opet nadao da ce ozdraviti. Napusti nas jos jedna glumacka legenda. Saucesce porodici

>>dramer

pre 6 godina

otisao je MOJ OMILJENI GLUMAC TAKO MLAD NIJE SE NIKADA CULO NISTA RUZNO O TOM COVEKU....A KAKVE ULOGE JE ODIGRAO.... ODLAZE DOBRI LJUDI DOK ONI STO NAS UBIJAJU VLADAJU OVOM ZEMLJOM!! POCIVAJ U MIRU A MI CEMO TE SE SECATI KROZ TVOJE ULOGE KAO I SVE OSTALE NASE GLUMCE KOJI CE ZIVETI VECNO....

Џони

pre 6 godina

У принципу, предосећао сам ово још од оног наслова из ведра неба "Хитно примљен у болницу", али ипак сам се све време надао и веровао, највише због његових година. Слава ти, Небојша.

tuga

pre 6 godina

Vec sam ostavio komentar jutros, ja sam onaj "tuga" koji ga je poredio sa Zokijem, Pavlem itt. Izostavio sam tu da pomeneme Ljubu Tadica na koga je mozda i ponajvise licio nekom tezinom koju je nosio. Od tog komentara sam nekoliko puta rasplakao, iako mi je 56 godina i ne zivim u Srbiji vec 18 godina... kako pogledam koju scenu krenu mi suze, ovaj covek je na neki nacin bio metafora svega sto nam se desilo (i nama koji smo otisli i onim koji su ostali) poslednjih 25 godina. Jos kada sam prvi put video u "Ubistvo sa predumisljajem" osetio sam tu snagu i tezinu. Nikada ga nisam upoznao licno (iako sam jedno vreme imao dodira sa glumackim svetom), ali, nekako, kao da smo se znali jako dobro. Valjda je to snaga velikog glumca... i velikog coveka.
Posle svog danasnjeg plakanja u nekom trenutku sam se smirio i shvatio da, bez obzira na svu tragediju njegovog preranog odlaska, nije on taj koga treba zaliti nego to smo svi mi (prvi ja) koji tracimo zivot na prolazne gluposti i lazne uspehe. On se 'imao zasta i roditi' a meni (i, verovatno, mnogim drugim) ostaje da vidimo kako mozemo da svetu poklonimo bar mali deo one lepote koju je on nesebicno delio sa nama.
Naravno, nikada necu prezaliti sto ga nisam gledao u pozoristu, kakav gubitak - Zokija RAdmilovica sam gledao ko zna koliko puta u "Radovanu", a, eto, jedanako velikog Nebojsu ni jednom. Slava mu.

nikola

pre 6 godina

A kako sam se samo obradovao kada sam citao da slce se mozda snimati nastavak Munja... u ovom tuznom svetu odlaze ljudi koji su bar na kratko mogli zivot da vam ucine boljim, da nas nasmeju bez problema... porodici saucesce, Nebojsi, ako te tamo neko iznervira slobodno ih posalji u “donji” urgentni!

Иван

pre 6 godina

Pogledajte film Hadersfild. Nebojsa je maestralan u filmu, iako je film radjen bez budžeta i nije u odnosu na predstavu iskoristio ono što može da ima kroz scenske efekte, otvoren prostor... A predstava je nešto savršeno, a on potpuno genijalan. Hvala Bogu pa sam je odgledao. Nisam mogao nakon predstave vrata pozorišta da pogodim. Kakva glumčina!!! Vječnaja pamjat!

atymen

pre 6 godina

legenda..super glumac..extra lik..a unlike-ove stvaljaju botovi..jer se dobro znalo kakvo je misljenje imao Nebojsa o ovom sadasnjem vlastcu..

Ante

pre 6 godina

Jutros u kafiću kazem, "vidi ovo, preminuo Nebojsa Glogovac.. nisam ni znao da je bolestan".. ekipa i mladjih i starijih, koji inace komentiraju "koga briga", bas se kao nezgodno iznenadili.. svatko se pozitivno izrazio o njemu kao glumcu, kao covjeka ga nitko od nas nezna dovoljno dobro, al kako su rekli "ne moze biti los, vidi se to.."
Eto, Nebojsa, i u Hrvatskoj si ostavio pozitivan trag, meni osobno si bio jako drag glumac..
Pocivao u miru..

Slavonac

pre 6 godina

Neki dan sam gledao film "Ustav Republike Hrvatske " u kojoj igra glavnu ulogu, odličan film, još bolja gluma Nebojše, želeći saznati o njemu više nakon filma, jer me oduševio, vidjeh da je teško bolestan i da je baš tih dana završio u bolnici, a danas već ovo. Tužno.

Croata

pre 6 godina

Srbin kojeg sam volio. Почивај у миру. Вечна памјат. Danas je uistinu tuzan dan za sve nas, Srbe, Hrvate i ostale.

STOJAN LETICA

pre 6 godina

GUBITAK JE VELIKI SAUČESĆE PORODICI. ALI RADUJTE SE ŠTO JE BIO PORED VAS I ŠTO JE ŽIVEO KAO SKROMAN ČOVEK. OTIŠAO JE AL ĆE ŽIVETI SA ONIMA KOJI ZNAJU ŠTA JE TO BITI ČESTIT ČOVEK.

sava

pre 6 godina

na Pinku vest : Umro Nebosja Glogovac..sledeci kadar Dea I Sarapa nasmejani of uva do uva najvljuju gosta Bodu Ninkovica koji veselo prica o svojim novim projektima..ni da pomene kolegu..kakvi smo to ljudi postali?!!?

Gargamel

pre 6 godina

Ovakve vesti vas ostavljaju bez reči iako vam kroz glavu istovremeno prolazi na stotine misli, ali sve one bi mogle da stanu u jednu definiciju:

"OVO NEMA SMISLA"!

X

pre 6 godina

Zoran Radmilovic, Bata Stojkovic, Petar Kralj, Bora Todorovic i Dragan Nikolic te cekaju... Pocivaj u miru, u tom drustvu se neces stideti legendo...

zeka

pre 6 godina

hvala ti za lepe trenutke bezanja od stvarnosti nase teske mladosti.izasao si na teren kad je bilo najteze i za sve nas si pobedio.pozdrav nasa legendo.

Ljiljana

pre 6 godina

Zbogom predivni Nebojsa, savrsene uloge, a najvise cu te pamtili po ulozi Vjekoslava iz Ustava Republike Hrvatske! Vrh, neprevazidjena gluma.

laki78

pre 6 godina

Znam da svi moramo da odemo jednog dana, ali ti si nas napustio prerano.Imao si još puno toga da daš,puno toga je ostalo nedovršeno....ali ipak i ovo što si uradio dovoljno je za ulazak u legendu, za besmrtnost.Počivaj u miru.

Хаузер

pre 6 godina

Златко Гавриловић се придржио другу Миксеру на неком бољем месту, где их неће јурити лажни просјаци. Почивајте у миру легенде!

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

U soku sam. Ovo je veliki gubitak za Srbiju. Zbogom Zlatko, i pozdravi nam deda Trajka i pogotovo Miksera, kazi im koliko nam nedostaju. Zauvek cu se Nebojse secati kao Zlatka Gavrilovica.

Chana

pre 6 godina

Nastranu umetnost, a bio je umetnik...
Ovaj čovek je bio ČOVEK, a nama takvih manjka.
Zato je njegova smrt jedan ekser više u sanduk naše duše!
Neka mu je laka crna zemlja, anđeli ga čuvali, saučešće porodici...

ddoa

pre 6 godina

"Raso, treba da imas nekog. Svakome treba neko." Mi smo imali tebe Ivane!
Skoro smo u drustvu komentarisali kako se ovakav glumac retko, ali bas retko pojavljuje. Klopka i Hadersfild, ostavljaju bez daha!
Pocivaj u miru Nebojsa!

Realnost

pre 6 godina

Saucesce njegovoj porodici, prijateljima i svima onima koji su se divili njegovoj glumi, kako u pozoristu tako i na filmu. Otisao je veliki glumac i dobar covek.

Muškarac 37

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02) 

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim? 
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 09. februar 2018 10:15)

Šporete i vešmašine ne bacaju u naše reke. Ali zato na nas bacaju osiromašen uranijum i pitaj boga šta još, pa od toga lipsavamo kao pacovi. Ali o tome mediji ćute. Valda zato što je u pitanju "zapadna demokratija" ili kako su tu pošast novog doba već nazvali.

мангупаријацз

pre 6 godina

Почивај у миру, Небојша. Велики човек, глумац и Звездаш. Недостајаће.

Milos

pre 6 godina

Pocivaj u miru, Majstore!
U ovoj zemlji, normalni, kulturni, pametni,obrazovani i vaspitani ljudi, dobijaju udarne stranice u novinama i udarne termine na televizijama, SAMO KADA UMRU! Pre i posle toga, njihove strane i udarne termine zauzimaju silkonski otpad i narkomanski talog!

Nenad

pre 6 godina

Pre par godina sam ga sreo u jednom hiper marketu i prišao mu sa mojim ćerkama. Dobrodušnost i srdačnost koju je ispoljio me je ostavila bez daha. Rekao sam mu da je jedan od, po meni, naših najvećih glumaca, a njega je zanimalo koja mi se uloga najviše dopala. Zapravo me je to najviše oduševilo. Neka mu je laka zemlja.

VV

pre 6 godina

ovo je pre svega tragedija za njegovu decu, roditelje, braću, sestre

u Srbiji godišnje oboli od kancera oko 35000 a umre oko 20000 ljudi

Da li neko misli na te obične ljude I njihove porodice kroz šta prolaze u ovoj siromašnoj Srbiji?

Da li bi se neko od nas odrekao detetove proslave rodjendana u igraonici I uplatio tih 500€ Institutu za Onkologiju I Radiologiju Srbije?

Da li bi ste se odrekli možda proslave slave, Božića, Uskrsa I donirali 1000€ Društvu za borbu protiv raka?

Možda jednog godišnjeg odmora?

Бгд 079

pre 6 godina

Како ми је жао... Каква громада од човека, глумца... Само је десет Година старији од мене... А тако волим његову глуму... Филмове... Нека те Анђели чувају добри човече...

nikola

pre 6 godina

Molim lokalne televizije, da u cast coveka koji je hteo da kultura ovlada nasim kanalima i da nasa deca rastu uz emisije obrazovanja, ne emituju rijaliti emisije u narednih 3 dana!!! Pruzite mu bar toliko...

Damjan

pre 6 godina

Od kad sam izgubio sina na smrt gledam sasvim drugačije. Zamišljam, tj ubedjen sam da je onaj svet gde odlaze naši dragi mnogo bolji i lepši, da Bog uzima odavde najbolje kako bi onaj svet učinio boljim i kako se ovde ne bi gubilo vreme. Verujem da je i Nebojšu Bog odabrao, da je zaslužio to bolje mesto....
Neka te andjeli čuvaju.
Saučešće porodici.

Damir

pre 6 godina

Ne verujem šta sam pročitao. Jako tužna vest. Gledao sam ga JDP-u pre par meseci i bio je briljantan kao i uvek. Saučešće porodici i prijateljima.

Bgd

pre 6 godina

@(zvezdan, 9. februar 2018 10:02)

Pre neki dan iz reke Ibar kod Kraljeva za samo JEDAN dan izvađeno je 3.5 tone plastičnog otpada koji je reka nanela na privremenu branu. Kod Obrenovca pronađene tone zakopanog opasnog otpada. Ko to radi Zvezdane? Da nisu možda Amerikanci? I oni su nam naneli mnogo zla ali ovi ovo što mi radimo sami sebi ne može se ničim objasniti. Svakom od nas je potreban novac za život ali ima li negde mera, neka etička barijera, da kažeš sebi: "E ovo neću da radim, neću da trujem svoju i tuđu decu, druge ljude..." Očigledno je nema, sve se negde zagubilo, na površinu je isplivao najgori šljam i ološ kojih je sve više a najbolji odlaze. Jedan po jedan. Možda tako mora da bude. Počivaj u miru Nebojša!

djolezloba

pre 6 godina

@guga
Hadersfield je odličan, baš mi je žao što nisam nikad pogledao predstavu. Film "Država mrtvih" nije ni približno kao predstava (u originalu "Janez"), iako Goga Dorćolac baš leži Glogovcu kao uloga.

Poslednji pozdrav

MarePo

pre 6 godina

Kontaktirao sam sa njenim kasting agentima, rekli su mi da su me videli u filmu "Klopka" i ne znam kojim još, i ponudili su mi saradnju. Ali pošto je poslednjih godina u holivudskoj produkciji nekakav trend da smo samo mi u ovim ratovima ubijali, klali, silovali, dok su ostali ne znam šta radili, i to bez ikakve filmske estetike koja jedino opravdava postojanje nekog filma, bio sam oprezan. Nikako ne bih voleo da igram u priči u kojoj je samo jedan narod kriv, i lud, i krvoločan, a svi drugi su divni i male mace, bez obzira na to o kom narodu je reč. Taj scenario Anđeline Džoli, čije ime njeni agenti s kojima sam se dopisivao nisu pominjali, već su je neprestano nazivali "ši" (she, na engl.), nikako nisam mogao da vidim. Nekako je ostao tajnovit, nisu hteli da mi pokažu, što je meni bilo čudno, pošto je reč o priči koju treba da vidi nekoliko miliona ljudi - rekao je Glogovac na tu temu.

Pančevac

pre 6 godina

Plačem zato što je otišao, plačem jer ga neću više gledati...
Kao deca smo nekada davno zajedno u Uspenskom hramu u Pančevu recitovali na Svetog Savu, još tada se video ogroman talenat, a svi kažu to je Protin mali.
Taj Prota me je krstio i kada god bi se sreli videlo se da je bio beskrajno ponosan na Nebojšu, kako i ne bi...
Saučešće porodici, saučešće glumačkoj umetnosti.
Ovo je ogroman gubitak za Srbiju i takav talenat se više neće roditi.

Zlaja

pre 6 godina

Definitivno najbolji glumac te srednje generacije.Svaka uloga na filmu mu je bila pravo remek delo.Po meni ona scena sa bercekom u filmu bure baruta je jedna od boljih u nasoj kinematografiji, pa onda bravure sa brankom i natasom u ubistvu s predumisljajem i klopki pa sa anom u nebeskoj udici...Kakav glumac

Pera

pre 6 godina

Duboko u dusi se nadam da ce ovi komentari stici gore kod tebe legendo, pocivaj u miru , pamticemo te moj sin i ja , zavoleo je kosarku posle nebeske udice , danas je student i dalje igra basket i danas kad te nema vidim koliko te je voleo Kajo

nixon

pre 6 godina

Pokoj ti duši, veliki čoveče.

Od svoh uloga koji si odigrao, kupio si me ulogom u filmu Hadersfild. Fiml je prošao malo nezapaženo ali tvoja uloga mi je promenila pogled na mnoge stvari.

Hvala ti za sve lepe trenutke u mom životu...

...

pre 6 godina

Jedan od jos svega par vrhunskih koji su bili preostali...Neverica...Kojom brzinom je on zavrsio...Za tri nedelje... Ja stvarno ne razumem neodgovornost ljudi prema samim sebima. Znate li vi koliko dugo se razvija rak na plucima? Koliko dugo imate fore da ga otkrijete? PAZITE SE, LJUDI! VODITE RACUNA O SEBI! RADITE OSNOVNE GODISNJE ANALIZE! AKO VI NE BRINETE O SEBI, NIKO DRUGI NECE! KO SE CUVA, I BOG GA CUVA!

Momcilo

pre 6 godina

Tragedija, aufff, pustih suzu pred kolegama, saza suzu stize, RIP, rip... samo su neki od komentara koji su toliko isprazni da nemam reci. Poruka redakciji bi bila da se sprece komentari na neciju smrt jer su glupi i nebulozni. Ovi ljudi ne poznaju pokojnog Glogovca tako da ni njihovi komentari nemaju smisla. Pocinjem da se pitam da li vama odgovara velika posecenost pa odobravate i komentare na neciju smrt? Razocaran sam sa b92 redakcijom. Mislim da sve ovo vodi u veliku malogradjanstinu i da nam nema spasa, kada ste i vi tako nisko pali. Posle se ljudi pitaju gde odose oni gradjani, pa nema ih vise, ni vi niste ono sto ste bili 90-tih...

zzop

pre 6 godina

raznorazni ojadnici, zmajevi i ostali ostaju, a ljudi kao nebojsa, marinko m. odlaze... ka ta stro fa... nebojsa, počivaju u miru, zaslužio si

kako da ne

pre 6 godina

@zvezdan
U Danskoj koju nisu pipnuli Amerikanci oboljeva vise ljudi od raka nego u Srbiji, samo sto je u Srbiji smrtnost na nivou Africkih zemalja jer je zdravstveni sistem ocajan, uopsteno ceo sistem je katastrofa. Doktori godinama daju pacijentima lekove za glavobolje i vrtoglavice, na kraju posle 4-5 godina isti pacijent je na postelji i otkrivaju mu rak. Eto ti stanja u Srbiji. U uredjenim zemljama se otkriva odmah, a u Srbiji na kraju. Sto verujem da je bio slucaj i sa Nebojsom cim je ovako brzo otisao! Svakako nije vreme za pominjanje Amerikanaca, Rusa i ostalog, prvo ocistite svoje dvoriste.
Steta za Nebojsu, takodje sam jedna od mladjih generacija koja je volela njegove filmove i serije. Oduvek mi je spadao u sam vrh sa Sergejem, Kojom...Pocivaj u miru legendo, hvala na svemu!

NikolaKG80

pre 6 godina

Iznenađen sam, zaista sam se nadao da će se izvući. Imao je još mnogo toga da pruži. Mogao je i do sada mnogo više da pruži, da je naša kinematografija u boljem stanju, da je bilo više projekata koje bi on sigurno sjajno izneo. Prokleta boleština.

Capt.Cabeceo

pre 6 godina

Po meni najbolji glumac mladje generacije otišao je mesečevom rekom. Zbogom dobri čoveće prebrzo si nas napustio. Pozdravi Batu, Gagu, Boru, sve velikane sa kojima ćes siguran sam sada oslobođen odigrati još koju rolu.

Darko

pre 6 godina

Epidemija karcinoma u Srbiji...neka pričaju šta hoće, ali mi smo naglo zatrovani bombardovanjem, do tada smo bili jedna od najčistijih teritorija u Evropi i u Svetu. Da li je trebalo gurati prst u oko NATO paktu? Ni pola od onoga što se desilo do 99-te nije trebalo da se desi, a bombardovanje 99-te kao šlag na torti, kao epilog besmisla, sasvim sigurno nije trebalo da se desi...koliko će još sjajnih Glogovaca morati da ode pa da se opametimo - ako je to uopšte moguće?

Pedja

pre 6 godina

Fenomenalan glumac,ja sam pripadnik mladje generacije ali smatram da je on jedan od nasih najboljih glumaca iz tog doba uz Cetkovica,Segeja,Koju,Bjelu...bas sam se sokirao kada sam cuo jutros,saucesce porodici.

Zizu

pre 6 godina

oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 09. februar 2018 10:15)

E jadan ti, zaboravio si sta je bilo '99, jos imas obraza da branis amerikance? tufa tuga!

vlado

pre 6 godina

Tek sad dolaze na videlo blagotvorna dejstva osiromasenog uranijuma... Za njega svi znamo pa smo u šoku, i ja sam sada, a koliko jos maldih ljudi umre od takvih stvari nemamo pojma. Jad i beda sta nam uradi NATO 99te. Mislim da su oni vise ljudi ubili u svetu nego Adolf i njegov režim!

karma

pre 6 godina

opet rak... kažu 20000 K+ ljudi godišnje ljudi umre od toga u Srbiji, to je jedno srednje mesto... truju nas kroz hranu, pićem i svim najlošijeg kvaliteta pored bombardovanja osiromašenim uranijumom... hoće da nas zbrišu sa lica zemlje... počivaju u miru, legendo

maximus

pre 6 godina

Ljudi se u Grckoj lece sa citostaticima 7me generacije, u Nemackoj 8me generacije, samo u Srbiji koriste i dalhe citostatike druge generacije koji su se javili jos 80tih godina.
Najdrazi Nebojsa pocivaj u miru.

Dragana Ciric

pre 6 godina

Поштовање . Млади човече . Одмори своје тело од болести . Вечно мир и слава .грехота је боже . Млад човек . Шта рећи сузе и бол . Нема човека кога ова вест није погодила . Надали смо се није касно да га Сунце још греје ?????изненади нас нада . Лаж нема наде .

GuGa

pre 6 godina

Uz duzno postovanje prema ostalim glumcima iz njegove generacije, danas smo izgubili verovatno najveceg umetnika i glumca (uz Ziku Todorovica) iz ovog novijeg vala glumaca.

Odrastao sam gledajuci filmove velikih umetnika poput Bate Stojkovica, Dragana Nikolica, Bate Zivojinovica, Pavla Vujisica, Bore Todorovica, Ljubise Samardzica, Nikole Simica, Slavka Stimca, Mije Aleksica i drugih...

Posle njih dosao je "novi val" glumaca sa Kojom, Bjelogrlicem, Djurickom, Glogovcem, Sergejom i ostalima i medju njima licno najvise gotivim Glogovca, koji je i kao glumac i kao licnost izgradio taj neki status da ga cene redom i kolege i publika bez obzira na generaciju.

Izgubili smo velikog umetnika i jednako velikog coveka!

Putuj mirno, slava ti!

VUK

pre 6 godina

Nažalost , cancer u Srbiji posle 1999 miliosrdno ili nemilosrdno ubija . Kada uđete u prostoriju gde ima 10 ljudi , ako je ta prostorija u nekoj drugoj zemlji , od raka će umreti skoro 3 osobe u narednih 20 godina , ili precizno statistički 2, 7...a ako je ta prostorija u Srbiji , onda skoro 7 , ili 6,8 . To je direktna posledica bombardovanja. Rak ne bira po profesijama i ne zaobilazi javne ličnosti. Nažalost svakodnevni prizor u Kliničkom centru u BG je jeziv. Koliko dece , mladih ljudi i penzionera koji neće stići da uživaju u svojoj pošteno zarađenoj penziji. Odlazak na ovakav način sjajnog umetnika u naponu snage , je samo slika kakvo zlo je posejano na našim prostorima. Država mora preduzeti mere da se ako je moguće , broj obolelih smanji i da se poradi na otklanjanju posledica NATO bombardovanja.

sryugos

pre 6 godina

Sta se desava sa glumcima u ovoj zemlji? Boze sacuvaj, neka mu je laka crna zemlja.
Skoro sam pogledao Hadersfild, uloga za sva vremena i pamcenje.

tuga

pre 6 godina

Pokoj dusi i mir Boziji. Sokiran sam. Ovaj covek je za mene u rangu pokojnog Bata Stojkovica, Zokija Radmilovica, Paje Vujisica, itt. U svakom filmu koji je igrao je ostavio neizbrisiv pecat, a "Klopka" je, po mome, uloga za Oskara i sve druge glumacke nagrade koje se mogu dobiti. Rano, mnogo rano, dragi Nebojsa.

Eidos

pre 6 godina

"Nisam mislio da ce se ovako zavrsiti . Zavrsiti? Ne,putovanje se ne zavrsava ovde. Smrt je samo jos jedan put ,jedan kojim svi moramo poci . Siva kisna zavesa ovoga sveta se podize i sve se pretvara u srebrno staklo a onda vidis.. Bele obale,a u daljini zelene povrsine pod brzim izlaskom Sunca ".

Vidimo se na nekom boljem mestu legendo !

Ix

pre 6 godina

Pre par nedelja vidim ga za bekom, setaju. Zivot je tako je*eno nefer. Gledala sam predstave, obožavala filmove. Bila sam zaljubljenik u njegov rad. Faliće publici. Porodicinajiskrenije saucesce.

severnjaca

pre 6 godina

Otišao je jedan od najvećih. Ostaje nam samo da se sećamo čovečnosti, duha i glumačke veličine koju smo izgubili. Nek ti je laka zemlja Nebojša.

Zuba

pre 6 godina

Tesio sam samog sebe, nadao se da posle smrti velikana srpskog glumista koji su nas napustili u zadnje vreme ostajes bar ti Nebojsa. Kao istinski bard glume jos uvek "mlad" da nas napustis. I sta sad. Ovo boli...

Zvoncica

pre 6 godina

Kada nekog coveka nikada uzivi nisi video, a uzasno ti je zao kada umre, znaci da je bio gromada od coveka!!! Pocivaj u miru Zlatko Gavrilovicu, prva simpatijo detinjstva moga :/

Nikola

pre 6 godina

Ti si bio predvodnik
"novog" talasa naseg glumista,posle velicina koje su nas napustile (Zorana,Bate,Bore,Mije,Paje,Ckalje..Dragana,Ljubise) ,
veliki si bio,mnogo generacija te je obozavalo. I gledace te duugo u svemu sto si nam ostavio.

Bio si smeker,bez pompe i kicha,bez laznih novinara i posrnulog ali naseg drustva koje volimo.
Odrastali smo uz tebe,
Pocivaj u miru na nekom malo boljem mestu,

U hladu borova,blizu mora,sa travkom u ustima...u onoj tvojoj mornarskoj majici.

Neka ti Bog cuva decu,

Zauvek cemo te voleti.

Kad nece suza na oko

pre 6 godina

Samo mi nije jasno ko stavlja unlike na ove komentare?! Ljudi zale ovog velikog coveka, a neko stavlja unlike?!
(Porto, 9. februar 2018 12:23)

Mozda zato sto Srbi na neki poseban nacin, njima svojstven, i kad izrazavaju saucesca naprave od toga kic, cirkus. Nema u svemu tome ni trunke pijeteta, ni iskrene zalosti, bar kod dobrog dela "ozaloscenih". Eto, mozda zbog toga neki daju "unlike" toj jeftinoj patetici.

srbin sin

pre 6 godina

otiša je roditelj, sin, brat..... počivaj u miru brate nek ti je laka crna zemlja..a tvojim najmilijima nek bog da snage da izdrze...

Јабучило

pre 6 godina

Ajmo sad svi...saucesce porodici i slicne gluposti
(Predrag, 09. februar 2018 10:03)

Предраже, у праву си донекле. Али људи су искрено погођени вешћу и траже начин да искажу поштовање и саосећање. И верујем да ће, ако у овом тренутку или касније прочитају коментаре, породици више значити и најглупље срочена подршка него ово наше мудровање.
Слава Глоговцу и саучешће породици.

Washington

pre 6 godina

Prerano u pm...

Pocivaj u miru kralju!

Ljudi cuvajte zdravlje, manje sekiracije, manje vesti, manje politike pogotovo srpske, ubija i dusu i telo!

Vujke

pre 6 godina

Strasno je ovo sto se desava ali nažalost jedino kad neka poznata ličnost premine od ove opake bolesti javnost reaguje a vlast bi trebalo da cuje.
Ako se nastavi ovim tempom nama ne treba nikakav rat, glad ili bela kuga, naš će da istrebe tumori.
Nadam se da tamo u vladi sedi neko ko ima viziju o budućnosti Srbije i misli o nama na duže staze, i pod hitno uvesti obavezne preglede makar jednom godišnje, kao i testiranje na ovu opasku bolest.
Isto tako nabavljanje svih eksperimentalnih lekova kao i uvođenje novih metoda lecenja.
Slava glumcu, legendi počivaju u miru i da niko nikad vise ne doživi ovakvu smrt. Rip.

nek te andjeli prate majstore

pre 6 godina

Ajmo sad svi...saucesce porodici i slicne gluposti
(Predrag, 9. februar 2018 10:03)
Zasto si imao potrebu uci ovde i napisati ovako nesto? Nadji zivot mali covece!!!

Živan Radosavljević

pre 6 godina

Tužno. Počivaj u miru. Veliki glumac je to bio. A nažalost sve je više bolesti i umiranja... Bog neka nas sačuva.

tanja

pre 6 godina

Ne pamtim da je vise ljudi u mom okruzenje zaplakalo na vest o necijoj smrti... Rasplakao si naciju! To ipak ne moze svako. Pocivaj u miru ljudska gromado!

Branko32

pre 6 godina

Dragi boze daj mu vjecni mir i pokoj dusi, neka se sad u raju smije i odmara dusu. Ovdje u mom gradu ima jedan nas srbin iz bosne, familijski kolega, nalik isti pljunut pokojni Glogivac, isto lice, oci, usta nos, obrve, onako neobrijan, osmijeh isti, glas ma sve, i uvek sam mu govorio da je isti on. Sad cu ga zvati na rakiju da popijemo za nasu legendu.

Stefan

pre 6 godina

Tako to ide ovde, samo najbolji odlaze. Na ovaj ili onaj nacin. Svi koje si dotakao cuvace u sebi jedan kutak za tebe. Nadam se da si nasao mir.

Boem

pre 6 godina

Cesto sam ga vidjao na Dorcolu preko puta crkve u malom kaficu. Tu su dolazili jos neke poznate face i cinilo mi se ponekad da se taj mali kafic pretvara u pozornicu. Kao obicnom posmatracu sa strane, koji upija sve i ima tu cast da bude u blizini velikih glumackih talenata, dozivljavao sam to sa odusevljenjem. On je ziveo svoje uloge i u zivotu, ponekad je zivot i los reziser bio. Velika tragedija, saucesce ne samo porodici vec i svima koji tuguju za ovakvom veliciniom.

nenad 65

pre 6 godina

Ne vredi pristojni i kvalitetni prerano odlaze. Ubi ih nepravda, lopovluk, primitivizam, nasilje.
Kakva glumacka gromada. I kakav normalan covek.

Mirko

pre 6 godina

Glumio je u našem hrvatskom filmu Ustav Republike Hrvatske i podigao ga na zavidno visoku razinu. ne znam zašto niste naveli da je glumio u tom hrvatskom filmu jer ovdje u RH Nebojša je izuzetno cijenjen i omiljen glumac. Uz neke serije najupečatljiviju ulogu imao je u spomenutom filmu. Bio je vrhunski glumac i čovjek. Počivao u miru. Veliki gubitak za glumište!

djole

pre 6 godina

Beskrajno tuzna vest... nema reci kojima bih umeo da opisem divljenje prema ovom coveku. Uvek odmeren u izjavama, najbolji u svom poslu, omiljen u narodu. Tezak udarac za sve zaljubljenike u film i pozoriste.

Beobrad

pre 6 godina

Preminuo je vanredno talentovan glumac, a reklo bi se i dobar covek!
Bio je u klasi pokojnog profesora Vlade Jeftovica, verovatno najboljoj klasi u poslednjih 30 godina!
Neka ti je vecna slava i hvala, dobri nas Nebojsa!

Nikodije IV

pre 6 godina

Mnogi veliki glumci i glumice su prerano otisli. Uvek cu se secati Nebojsinog karakteristicnog lica i njegovih uloga. Moje saucesve porodici i srpskom glumistu.

?????

pre 6 godina

Ne mogu a da ne spomenem nesto sto me boli vise i od ove vesti o glogovcu.Zasto ali zasto odlaze samo divnu ljudi, andjeli, one koje smo voleli kao rod najrodjeniji:tose, zablacanski, madzgalj,bata, gaga, ljubisa, manda,glogovac.Svi su bili jako jako dobri ljudi.

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 6 godina

@cobe

BRAVO za komentar, BRAVO za pozdrav...
Jednom mi je Nebojša u slučajnom susretu sa Njim, na moju pohvalu na jednu od Njegovih uloga, rekao:"Služimo narodu" sa predivnim osmehom i gestikulacijom...
Žao mi je... Jako...

aleksije

pre 6 godina

Najbolji glumac, sa ubedljivo najvecim spektrom uloga koje je mogao maestralno da igra. Vecina mu nije ni do kolena bila. Neko ko je mogao da igra poremecenog lika u Hadersfildu do Zlatka u Porodicnom blagu, dalje ne treba ni komentarisati. Vecna ti slava legendo! I ako te nikada nisam uzivo ni video odjvel si mi nekako bio blizak i drag! Hvala ti na svemu!

Dejan

pre 6 godina

Gledao sam film Hadersfild,NEVEROVATNO KAKO JE ODIGRAO,BRILIJANTO.Predstavu na zalost nisam,a kazu da je tu jos bolji.Ostace njegova dela da ga pamtimo.

Slavisa Vukosavljevic

pre 6 godina

"Zanemeh.."

Nisam zanemeo jer smo na taj muk svi bili spremni. Bolest od koje je umro je surova, ne da coveku pravo na dostojanstvenu smrt, ali se bar rodbina pripremi na neminovan gubitak. Meni je otac izdahnuo na rukama bukvalno trenutno, iako smo nekoliko sekundi pre toga normalno sedeli i pricali. Infarkt je takav, preminuli ne pati, ali rodbinu presece. Teska vremena smo prosli, teska zivimo, ne znamo ni sta je ispred nas. Cesto uhvatim sebe kako zavidim mojim roditeljima koji su skoro pola veka ('45-'90) proveli u miru, vremenu kad se nije imalo mnogo, ali su ljudi i sa to malo umeli da budu srecni.

Vecna ti slava, generacijo.

munze srb

pre 6 godina

Вечна памјат Небојша. Нека ти Господ дарује Царство Небеско! Не плачите људи, на бољем је месту!

Dejan

pre 6 godina

Moje saucesce!
Retko kada imam potrebu da napisem komentar kada se desi ovako nesto, ali Nebojsa je vec u sred karijere dostigao status legende. Najpre veliki covek. Zatim, po meni najbolji glumac novijih generacija, i mozda najperspektivniji svih vremena na ovim prostorima. Uz Srdjana Todorovica, koga je takodje skoro zadesila tragedija, svakako. Neverovatno da poslednjih godina najveci odlaze, a bagra ostaje...

Mladen Mladenović

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02)

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 9. februar 2018 10:15)
------
Uprkos ovom tužnom dogadjaju moram da se nadovežem na vaš komentar, koji, nažalost, možda nema veze sa ovom temom a, možda i ima? Očajan sam kada vidim kako ovaj narod poput najprljavijih životinja za sobom ostavlja fekalije i otrove najrazličitijih vrsta, kao da smo svinje ali, dokle god su za nas opasnije "stare mašine i šporeti", od bombi sa osiromašenim uranijumom, nećemo skoro doći pameti. Više se ovaj narod boji pendreka nego radijacije. Kažu, "pendrek boli, a radijacija se ništa ne oseća"?! Neka je laka zemlja ovom divnom čoveku, koji je svojom sveukupnom lepotom ukrašavao ovaj narod i ovu državu.

palančanin

pre 6 godina

Moj omiljeni glumac iz te generacije i jedan od nasih najboljih glumaca ikad. Ne mogu da vjerujem :( strasno , Nebojsa legendo vjecno ces zivjeti, nadam se da ima Boga i da si na boljem mjestu.

Oliver

pre 6 godina

Mozda je ovo pravi trenutak da se pusaci zamisle nad svojom pogubnom i smrtonosnom navikom. Danilo Kis,Ivan Djuric,Stojan Cerovic,..Nebojsa Glogovac.Svi umrli rapidno od karcinoma pluca i svi strastveni pusaci.Ljudi,ostavljajte to zlo,ako ne zbog sebe,onda zbog svojih porodica,kako ne bi prerano tugovale.Veliki glumac neka pociva u miru.

Dačo

pre 6 godina

ovi matori političari penzioneri zdravi ko drijen i tako god,sve što valja odlazi rano .Zašto je tako nema pravde u životu...Počivaj u miru veliki majstore scene.Život je surov,dok paraziti razni iz medija ne silaze sa tv ekrana.Kakvo li se remjek dijelo snima gore na nebu sve same veličine i legende za života.Tuga.

Zoran T.

pre 6 godina

Siguran sam da će Bata Stojkoić, Pavle Vujisić, Gaga Nikolić, Pera Kralj, Gaga Nikolić, Olivera, Mija, Čkalja,Bora Todorović, Nikola Simić,Bata Živojinović, Šurda ......i ostala mnogobrojna ekipa prirediti Nebojši doček kakav zaslužuje.
Legenda.Nek mu je večna slava.

zoran

pre 6 godina

Postavljam sebi cesto jedno pitanje!

Mamin ujak,(general sa kućom na Dedinju), upisao je pravo na beogradskom univerzitetu, nije dao ni jedan, jedini ispit, ali je pristupio komunistickoj partiji, i po izbijanju rata, vratio se u rodni kraj i podigao ustanak(crna Gora).
E sad, pouzdano se zna da je on lično pobio čitav jedan zaseok, nekih 30 ljudi, iz jedne familije(braca, braca od striceva, snaje....)
E sada poenta ovog napred.
General je ziveo blizu 100 godina, čitava porodica je oskrbljena zdrava(hvala bogu) i sve ide onako kako treba.

Kako neki drugi, istinske veličine kao što je bio Glogovac odlaze tako rano, a sve je bilo pred njima. Ovde je reč i o onim neponatim, malim, dobrim ljudima.
Ima li odgovora na ovo pitanje ?

ZaphodBeeblebrox

pre 6 godina

Rekao bih da je rak bolest koja ne bira, ali koja, nažalost, uzima najbolje umesto šljama kojeg bi trebalo da uništava.
Nešo, slava ti i hvala, uvek ću te pamtiti po "Kad porastem biću Kengur" jer si tu bio blistaviji od svih!

usamama

pre 6 godina

Muz i ja gledali Hedersfild u Cikagu u oktobru. Njegova gluma bila daleko najbolja. Nista tada nije ukazivalo na tragediju. Mnogo mi je zao. Mir dusi njegovoj.

mm 89

pre 6 godina

Političari,starlete,mc Stojani i ostali nam ostaju,a ovako kvalitetni glumci i ljudi umiru... Šta li će biti sa nama u budućnosti,Srbijo moja...

Bruder Jakob

pre 6 godina

A jooj, strašno!
Gledao sam ga samo u Bure baruta prije 15 godina u Beču i to vjerovali ili ne posudio sam ga iz američke videoteke s engleskim titlovima, osim šta je film super dodtno nam je zabavno bilo vidjeti kako su nas preveli na englski, pogotovo prostačenje.

e amerikanci prokleti bili neka ti je vecna slava dobri covece.
(zvezdan, 9. februar 2018 10:02)
Zvezdane, ovo nije mjesto ni prilika za naprednu propagandu, taj uran je bezopasan i nema veze s njegovom smrću, neka sto tamo gdje je i nema problema, samo nemoj da ga jedeš!

Meraklija

pre 6 godina

Зашто бре он....зашто...најбољи глумац тзв млађе генерације...анђели чувајте нашег Нецу у рају,заслужио је то...породици изрази најдубљег саучешћа...нека Вас бог чува

Torcide Jupiter

pre 6 godina

Uzas!
Nisam ga pretjerano dozivljavao dok nisam gledao Hetersfild ili tako nesto. Tu me je odusevio I postao mi jedan od najboljih glumaca u tzv region. Pocivao u miru. Nisam imao pojma da je bolestan.

Vitez Lukic od Lamburginija

pre 6 godina

Pitao sam se dugo da li iko moze da zameni Batu Stojkovica, Ckalju, Boru Todorovica, a onda iz vedra neba su se pojavili ljudi koji su bili tu vec dugo, glumci na koje nisam obracao paznju a izrasli u glumce koji su dostojno uspeli da zamene njihove ucitelje. Jedan od te sacice ljudi bio je Nebojsa Glogovac. Nisam neki emotivac ali pune oci suze kad sam otvorio stranicu.

Nebojsa je davno usao u legende, samo je sada promenio mesto prebivalista. Pocivaj u miru, necemo te zaboraviti.

Goran

pre 6 godina

"Kakva je to opaka bolest da te odnese za desetak dana? Sta je to sunce ti?
(John Isner, 09. februar 2018 10:12)"

Rak :( kad metastazira, odnese te za čas :(

Hvala Nebojša

pre 6 godina

E,moj Nebojša. Veliko hvala na predivnom detinjstvu,kad si mojoj generaciji tokom devedesetih, a i posle, predstavljao glas razuma u bezumlju, nadu u bolje sutra. Odrastao sam uz tvoje uloge.Hvala na iskrenosti, beskompromisnom stavu i neverovatnom intelektu. Bilo je zadovoljstvo slušati te i čitati tvoje intervjue. Izvini, jer nikad neću biti u prilici da te sretnem na ulici i kažem: "Hvala."Nebojša Glogovac-jedan od naših poslednjih glumaca.Za mene ćeš zauvek ostati i glumac mlađe generacije,dobričina, sa onim, samo tvojim, šeretskim osmehom.

Komša

pre 6 godina

@abcd
Uvek padne na pamet Živac.Ne replika,nego onaj trenutak kada bi progovorio ali ne sme zbog Gangule - kad lomi hemijsku i bori se da ne ne progovori.Vrhunski.
Jako tužna vest.
Pokoj mu duši.
Odličan glumac,baš se izdvajao (uz Ninkovićku).

Delije Čikago

pre 6 godina

U Hadersfildu prešao igricu, ono kad znaš da nekog voliš i da je legenda, kako da ne pustiš suzu, kako da ne voliš i da ne patiš za ovakvom gromadom od čoveka, Delije tvoje Nebojša će večno da te pamte, živiš legendo!!!

Kangrga

pre 6 godina

Pušači pamet u glavu!
Ako mrzite sebe i želite da se trujete, setite se svojih najmilijih kada ih sledeći put ugušite dimom...
Jako mi je žao Glogovca. Bio je jedan od mojih omiljenih glumaca:(

zapazanje

pre 6 godina

Tek sad dolaze na videlo blagotvorna dejstva osiromasenog uranijuma... Za njega svi znamo pa smo u šoku, i ja sam sada, a koliko jos maldih ljudi umre od takvih stvari nemamo pojma. Jad i beda sta nam uradi NATO 99te. Mislim da su oni vise ljudi ubili u svetu nego Adolf i njegov režim!
(vlado, 9. februar 2018 10:56)

Pokoj dusi Nebojsi.

A tebi, vlado, i ostalima koji koriste ovakve vesti za propagandu, poruka: postoji akcija i reakcija. Bombardovanje je bilo reakcija protiv akcija koje su Milosevic i kompanija sprovodili 90-tih po celoj Jugoslaviji. Ne pravdam NATO, ali... Udavismo se u sopstvenom djubretu, kesama, otpadu, i ocigledno mislimo da ce to neko drugi da resi umesto nas.
Jos jednom, sram vas bilo, vlado i ostali, sa propagandom najgore vrste!

.орг

pre 6 godina

захумљански љути камен из питоме банатске равнице.
вечна Ти слава и хвала.

Deki

pre 6 godina

Koliko mi je zao, moj najomiljeniji glumac, pa ni 50god nije imao...odrastao sam uz njega. Svaku ulogu je razvalio...mator čovek a placem, bas mi je zao...
Živiš večno legendo

zemunski kej

pre 6 godina

Umiremo kao muve.Sta je ovo? Da li postoji zemlja da ima ovoliko kancera,dijabetesa,srcanih udara,umiremo i od boginja,jel to neko prokletstvo ili posledica loseg zivota .stresa.zracenja?

Powerslave

pre 6 godina

Da je bilo što biti neće apsolutno sam siguran da bi jednog dana Glogovac stajao rame uz rame sa našim najboljim glumcem ikada, Batom Stojkovićem.
Mada, i ovako spada u sam krem, među sve one velikane, da ih ne nabrajam sad.
Glumci obično svoje najbolje uloge odigraju posle pedesete godine, Nebojša ih nije ni dočekao, ali je svakako iza sebe imao gomilu vrhunskih.

Tužno je što ovako mladi ljudi odlaze, tužno je što nema nikog da ih zameni. Mislim da nemamo više od 10 glumaca (i muških i ženskih) sve ukupno za koje se može reći da su vrhunskog kvaliteta, a svi su 45-50+

gogo

pre 6 godina

Velika steta iz dva razloga, prvo jer je bio srpska glumacka velicina i drugo jer je jako mlad, 48 godina, to ti je bre najlepse zivotno doba, iskusan a vitalan. Nek mu je laka zemlja

milan

pre 6 godina

Nakon sto smo culi vest na poslu, kolega i ja gledamo jedan u drugog i obojica jedva zadrzavamo suze. Mislim da bi i kamen sad zaplakao. Ostavio je neizbrisiv trag u srpskoj kulturi i sigurno stoji uz rame nasim najvecim glumcima. Veliki gubitak za sve nas.

Gadafi

pre 6 godina

....., @ Kakve imaju veze???!!! Da li si ti stvarno to napisao??? Ti si 2000. godiste? Pa se ne secas bombardovanja osiromasenim uranijumom? A ovi sto su ti dali pluseve su ti verovatno drugari iz razreda.

Jova

pre 6 godina

Kamo sreće da je osiromašeni uranijum jedini krivac za pojavu raka. Ako pogledate statistiku, oboljeva ogroman broj ljudi od raka i u zemljama zapadne Evrope: stanovništvo stari, slabo se kreću, stres, način života... Treba razlikovati broj obolelih od broja umrlih. Tamo puno ljudi oboljeva ali su to sve uređene zemlje sa dobrim zdravstvenim sistemom tako da je duži period života i manje ljudi umire od raka. Kod nas se otkrije rak uglavnom u poodmakloj fazi kada je naravno i teže (iz)lečenje. Budimo iskreni: da li jedemo dva puta nedeljno losos, tunu, skušu, brancin, oradu (a ne masnog šarana jednom godišnje), da li se šetamo i rekreiramo, da li svi imamo posao i da li smo zadovoljni tim zaposlenjem, da li jedemo skuvano domaće ili 's nogu? Složen je mehanizam promene tih ćelija, ali ono što je poznato je da pušenje, gojaznost i stres svakako ne doprinose zdravlju čoveka. A opet ima i onih koji nikada nisu pušili, vode računa o svom zdravlju pa opet dobiju rak. Hajde bar da se potrudimo i uradimo ono što od nas zavisi, a ne da zapalimo cigaretu i krivimo Nato-to je najlakše.
Glumca mi je naravno žao. To je jedna jako podla bolest i veliki je izazov za svakog lekara i pacijenta koji se zajedno bore sa tom gadnom bolešću.

Aleksandar

pre 6 godina

Glumcina i nadasve ljudina. Mozemo ga svrstati uz legende naseg glumista Zorana,Paju,Danila-Batu,Miju,Velimira-Batu,Smokija....E kuda ide ovaj svet kada nam odlaze najbolji.

Milan

pre 6 godina

Sinoć u "rođacima sa sela"scena N.Glogovac sa tako malo reči odglumio Oca Milutina , navelo me na razmišljanje koliko je veliki glumac.Danas ne prestajem da plačem !

JMJ

pre 6 godina

Šok pa neverica. Nadala sam se da ce se izvući. Nekako me ovako nešto baš pogodi, kao da mi je rod rođeni. Zbogom dragi coveče. Živiš ti i dalje kroz svoje uloge. Saučešće porodici.

Saut Park

pre 6 godina

London, 9. februar 2018 11:13)

Ajde sto si operisan od umetnosti, nego sto si od svih serija, filmova, predstava koje je igrao, ti gledao samo seriju Radosa Bajića, jos se hvalis time. Pa strašno.

Sablja dimiskija, Klopka, Hadersfild, Nebeska udica, Hamlet..nista a? Samo Rts samo Bajic, e moj zemljace koliko si ogranicen.

eto tako 2

pre 6 godina

Velika legendo pocivaj u miru. Nevjerovatno je da takva glumčina i takav covjek premine u tim godinama, tako rano. Vjecno cemo te pamtiti LEGENDO!

Zdravko88

pre 6 godina

Veceras kad dodjem sa posla pravac fotelja i TV pa redom: Nebeska udica, Bumerang, Kengur...Presrecan sam jer sve ih imam na original DVD izdanju... LEGENDO ZIVIS!

sančo pansa

pre 6 godina

Pogledajte film Hadersfild, koji je iz nekog razloga podcijenjen i manje poznat gdje se vidi sav raskoš talenta velikog Nebojše Glogovca.

izgubljen u prevodu

pre 6 godina

Klopka- najbolja uloga koju je ikad iko odigrao na nasim prostorima..GLUMCINA I LJUDINA..kao da mi je iz kuce koliko mi ga je zao..

Komša

pre 6 godina

@Dragan Obrenović
Ne smeta njemu uloga toliko (mada bi mu više prijalo da je Bulajić režirao) koliko jedna izjava Nebojše Glogovca o gradjanskom ratu u Bosni.Valjda čoveku nije jasno kako Hercegovac može da govori i misli slično Dučiću (a neprirodno bi bilo da nije tako).
Onda je iskoristio Dolores da "reaguje" kako bi rekao nešto loše o pokojniku a da ne ispadne da se samo zato javio. Da nije ona pomenuta nakačio bi se na neki drugi komentar da prikrije šta ga tišti.
Aktivista.
Tužno.
Glogovac je odličan glumac.Jedan od najboljih (po mom mišljenju najbolji,ali to je već stvar subjektivna) u toj generaciji...ni 50 godina...mnogo toga bi još pružio.
Jako tužna vest.

vojvodank

pre 6 godina

stadion zanemeo
pozdravi sestica
ne psuj jelo nije to za zenska usta
mogao bih satima nabrajati njegove genijalne replike
laka ti crna zemlja legendo

Milorad

pre 6 godina

Deda i ja...idem da kupimo burek, pivo...a vi...mislim, vi vidite sta cete. Ajde deda! Dvaaaa brata rodjenaaaa....Ovo je vreme paklenih vozacaaaaa....

asteroid

pre 6 godina

pretužno! ovo nije normalno!!! cela nacija je bolesna i ljudi umiru zbog NATO.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 9. februar 2018 10:05) # Link komentara
jeli radikali, jeste culi nekad za vezu između raka pluća i pušenja duvana? verovatno mislite da je i to neka teorija zavere, zao mi vas je, nemate toliko takta pa cak i na ovakve tragicne vesti uplicete politiku. neverovatni ste

Zanemeo.

pre 6 godina

Kakav je to usud - biti glumac kod nas... Ti ljudi zive prosecno manje i par decenija. Od Glogovca, davno nije bilo boljeg.
Pocivaj u miru, dobri Nebojsa.

deniro

pre 6 godina

Iskreno se nadam da je Tamo bolje......i lepše......i pravednije,za istinskog čoveka.Da budemo iskreni,možda današnji Svet i ne zaslužuje ljude poput tebe.
Volimo te.

Srki

pre 6 godina

Poslednji pozdrav dragom Nebojši, odrastao sam uz tvoje filmove i serije, hvala ti, ostaćeš u najboljem sećanju ;( neka ti je laka zemlja legendo!

ne vidim te, ali te vidim

pre 6 godina

@Predrag: razumem šta osećaš, ali slobodno zaplači, nije sramota, duši je potrebna kiša, baš kao što treba i zemlji i pločniku i crepu i oluku ...

Стварно

pre 6 godina

Аааааа, не верујем!!!! Нека ти је лака црна земља. Саучешће породици. Један од оних генијалних глумаца који изнесу улогу до перфекције. Клопка, какав филм. Страшно.

Oliver

pre 6 godina

@...,
Ne pricajte gluposti.Rak pluca se retko otkrije rano,zato sto ne postoji nikakav specifican preventivni test,a pocetni simptomi su nespecificni pa se 2/3 karcinoma pluca otkrije u kasnoj fazi,kada su inoperabilni,a operacija je jedina kakva-takva sansa,mada i onda retko ko prezivi 5 godina.Hemio- i radioterapija ne mogu dovesti do izlecenja,a i karcinom pluca slabo reaguje na njih.Od svih karcinoma(a ima ih preko 100),karcinom pluca je najagresivniji,najpodmukliji i najstrasniji.On moze da metastazira bukvalno u bilo koji deo tela,u najudaljenije i najcudnije delove tela.Faktor rizika broj jedan,uz genetiku,je pusenje cigareta.Nece svaki pusac dobiti rak pluca,ali gotovo svaki oboleli od raka pluca je strastveni pusac.
@maximus
Glogovac je bio u Nemackoj pocetkom godine,na konsultaciji kod nemackih onkologa.Cim se vratio u Beograd,znaci da su mu rekli da nema nikakve nade.Toliko o vasim citostaticima "8. generacije".Uznapredovali rak pluca je nemoguce izleciti bilo gde na kugli zemaljskoj.Ne zavaravajte ljude laznom nadom.

zoran S

pre 6 godina

Pridruzujem se svima koji oplakuju za COVEKA, GLUMCA, kojeg smo imali priliku da slusamo i gledamo.Moje duboko i iskreno saucesce porodici, nek ti je laka zemlja i pozdravi mi sve legende sa kojima ces se ponovo sresti.Ostaje mi u secanju scena iz serije- Rodjak sa sela gde glumi popa i dolazi kod preminule babe i opteva joj pesmu.Neka ti svi oproste grehove ako si ih imao dobri covece.Suze idu iako sam musko.

Pera Trta

pre 6 godina

Odličan glumac, dobar čovek, ali treba makar sada, progovoriti o pravoj bolesti koja je dovela do raka jetre, i naterati državu da konačno krene da se stvarno bori protiv pošasti koja odnosi sve više života...

Dačo

pre 6 godina

Da bi bio veliki glumac moraš da imaš talenat,emotivnost,harizmu da si čovjek.Zato nas je i napuštilo njih toliko poslednjih god.Sve to političari nemaju i opstaju kao amebe i vladaju ovom zemljom prokletom.Hvala ti za sve nezaboravne uloge,u svakoj si ostavio svoj pečat za sva vremena i meni lično donio lijepe trenutke svaki put.Laka ti zemlja legendo za života.

Boske

pre 6 godina

Startovah ga posle jedne predstave u Becu, sa prilicno supljom pricom da smo zemljaci i da smo obojica kao klinci provodili ljeta u nevesinjskim selima, ja u mom, on u njegovom. Nije mu zasmetalo, naprotiv, ispricasmo se kao stari drugari, pored sanka, uz rakijicu, ja jednu, on, pa nekoliko, sve pod budnim i, ucini mi se, zabrinutim pogledom njegovog kuma Cetkovica, koji je stajao u cosku, opkoljen nekim djevojkama. Srce mi je bilo kao planina, bio sam beskrajno ponosan na njega, kao glumca, antologijsku pojavu na nasem umjetnickom nebu, a jos vise kao covjeka, jednostavnog i dragog, s kojim ja, eto, ovdje cumuram o nasim djetinjstvima u hercegovackom krsu. Ali, tada sam shvatio i da nije naslijedio samo ulogu vodeceg glumackog barda od nasih nekad najvecih, poput recimo Pavla Vujisica, nego i njihovu boemstinu i ne bas, sto se zdravlja tice, besprekoran nacin zivota. Pomislio sam tada: kad tako nesebicno otvaras i prosipas dusu na tim daskama, to se posle valjda mora nekako kompenzovati i zacepiti necim da ne otekne sve bestraga...

Eto, sad se ta velika, prekrasna dusa pretocila medju zvijezde, ukrasila bozije vrtove i duboko se naklonila armiji andjela, koji mu, dakako, u transu aplaudiraju. Zbogom, zemljace moj!

Srbija plače

pre 6 godina

Duša naša! Napustio nas je pre svega čovek i intelektualac. Prerano. Najdublje saučešće porodici, a i svima nama jer smo izgubili čoveka.

.bb

pre 6 godina

jorgovan/Srbija je danas izgubila poslednjeg glumca,ovo sto osta sve pozeri!!!Jedino jos Natasa Ninkovic se glumicom moze zvati!!!Svi zivimo bedno i stresno,osim vlasti!!!

Marko

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02)

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?

Da upravo oni sto se tice otpada oni i EU. Malo bolje prouci pa onda komentarisi. Sve to rade preko politicara kupljenih na raznorazne nacine.

kuga

pre 6 godina

I tako otvorim b92 kad ono baaam,i posle koliko nezam vremena doso sam do sebe.
Kad neko odise prirodnoscu kao pojava,kao da su se sve karakteriske jednog naroda sazele u jednu osobu, tesko ga je ne voleti.Sretno tamo.

Outsider pravi

pre 6 godina

Najubedljiviji glumac u godinama našeg sveobuhvatnog raspada. Veliki gubitak za našu sve manju kulturnu scenu i ljudski, uopšte. Počivaj u miru Veliki majstore!

Petar

pre 6 godina

Zanemeo sam. Morao sam da ustanem sa radnog stola i napravim pauzu...

Tvorac je izgleda odlučio najbolje da nam uzme.
Počivaj u miru Legendo.

Murmasica

pre 6 godina

...glumac se ne postaje,glumac se radja i ti si bio taj rodjeni glumac i znalac svog posla,toliko vrhunskih uloga i u svakoj snazan licni pecat...Hvala za sve suze i smeh i one divne,neobjasnjive emocije koji si budio...

čarobna moć glume

pre 6 godina

Jugoslovensko dramsko pozorište više neće biti isto bez tebe, veliki, jedini, neponovljivi, magični...Duboki naklon, Maestro.

Спасоје Ђого

pre 6 godina

Баш ми је жао. Познавао сам га. Био је велики човек, глумац и патриота.Прави Херцеговац. Породиц искрено саучеће.

Nenad Pirot

pre 6 godina

Iskreno mi je zao saucesce njegovoj porodici,znam kako je,veliki je bio glumac a i kao covek,i ja imam kod kuce bolesnika sa malignim oboljenjem tesko je ziveti kad znas da je bolest neizleiciva i da se no tvoj muci,zelim svima da imaju zdravlje trebaju porodici,Nebojsa nije izdrzao,velika mu slava...

fidelio

pre 6 godina

Covek pre svega i sigurno najbolji glumac sadasnjice.Nenadoknadiv gubitak ..jedna ogromna rupa ..praznili.Pocivaj u miru dobro covece.

Сви на стадион!

pre 6 godina

- Је л знаш ти како се постаје прави шампион?
- Тако што изађеш на терен кад је најтеже и победиш!

teacher

pre 6 godina

Tuga i tragedija sto je prerano ostavio svoji porodicu i prijatelje. Ista tolika tuga i sto je lisio nasu umetnicku scenu svojih maestralnih uloga, trebalo je da ih bude jos vise...Strasna tragedija...

TORINO CLUB BORGO SAN DALMAZZO

pre 6 godina

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 9. februar 2018 10:15)

Oni to ne rade.. oni rade mnogo gore stvari!

nena

pre 6 godina

Neko je napisao Kakve veze imaju Amerikanci sa ovim? .. Naravno da imaju! KO nas je bombardovao i zatrovao, nikad se necemo oporaviti, bice nam samo jos gore! Ko zna koliko cemo i ziveti .. A onaj nas, da ne kazem sta, svaki dan u vestima, novinama, prodaje nam pricu o EU i kako su nam Amerikanci prijatelji.. STRASNO. NIKADA nam nece biti bolje!! .. Pocivaj u miru Nebojsa, saucesce tebi i tvojoj porodici :(

Blueblueblue

pre 6 godina

Zauvek cete biti deo istorije nase zemlje, pocivajte u miru gospodine Glogovac, hvala vam na svemu, na svim suzama i sav smeh.

bogi

pre 6 godina

Samo mi nije jasno ko stavlja unlike na ove komentare?! Ljudi zale ovog velikog coveka, a neko stavlja unlike?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Porto, 9. februar 2018 12:23)

Kad citam komentare na telefonu, skrolujem desnim palcem, pa se neretko desi da slucajno kliknem unlike. Nadam se da je i ovde to slucaj.
Pocivaj u miru dobri Nebojsa!

Bobica

pre 6 godina

Skroman i fin. Genijalan glumac, utisak i da je bio divan covjek. Takav ce ostati u sjecanju mnogih. Prokleta bolest. Uzas. Tuga. Divlhenje za djelo Nebojsino. Zalost.:-(

momke

pre 6 godina

Samo mi nije jasno ko stavlja unlike na ove komentare?! Ljudi zale ovog velikog coveka, a neko stavlja unlike?!
(Porto, 09. februar 2018 12:23).


Nije unlike, nego se slucajno klinr prilikom skrolovanja.

Bardami

pre 6 godina

Tradicija glumačke boemije i uopšte umetnosti kao takve ima svoju cenu. Skoro cela stara garda glumaca je stradala tako. Čuvaj se i Bog te čuva, kaže naš narod. Ali, to je život. Neka my je laka zemlja i široko nebo.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

I posle kazu bog je pravedan... Previse mladih i dobrih ljudi nas je napustilo u prethodnih par godina... Nastavice Nebojsa da zivi kroz svoje filmove!

Ognjen

pre 6 godina

Au, kakva nesreca...bas me je potreslo! Skoro sam procitao da je tesko bolestan, sve sam se tesio da ce izdrzati, ali na zalost, nije uspeo. On je bio veliki glumac, smeker, faca. Laka mu zemlja i neka pociva u miru!

BAKI

pre 6 godina

Malo je reći da sam ostao u neverici kad sam otvorio ovu vest. Prvo Marinko Madžgalj koji je bio dosta mladji pa sad Nebojša. Ostajemo bez odličnih glumaca koji su mogli još dugo da traju. NEKA MU JE LAKA CRNA ZEMLJA,ZBOGOM LEGENDO !!! Duboko saučešće porodici...

младен

pre 6 godina

Поздрав Златку који губи паре, Каји што учи сина да изађе на терен кад је најтеже, Симкету што је град његов, Дражи који окупља Србе на Равној Гори, Микију што му убију жену на венчању, Младену који убија човека јер му је син болестан, болесном лику из Хедерсфилда, бизнисмена коме Никола одузима фирму у Убице мог оца, поздрав многима са којима си нас упознао и поздрав оном глумцу ком је аутомобил увек пун јер никада не прође поред стопера.

Ko se rodi, mora s time racunati da ce pre ili kasnije i umreti.

pre 6 godina

Cekaj bre, 49 godina? Mora da je bila gusteraca? Samo ona tako brzo nosi. Ona je i Dejvidu Bouviju dosla glave.

Пјер Де Кубертен

pre 6 godina

Земаљска Србија је остала без сјајног човека и глумца:( небеска Србија се данас радује.

London

pre 6 godina

>> kao Dolores iz Cranberries nedavno, sad Glogovac, umre, sa njima umire i deo nas.
>> A to se već prečesto dešava zadnjih godina.
>> (Draža, 9. februar 2018 10:14)

Možda zato što starite pa kada imate 45+ godina onda vaši ispisnici i idoli iz mladosti imaju 50, pa je i šansa da umru nešto veća nego kada imaju 25.

I ko može da u istu rečenicu stavi nekoga kao Dolores, ženu koja je svojim unikatnim glasom i neverovatnom emocijom osvojila svet, i čoveka koji je u seriji radoša bajića glumio mihajlovića i onda umislio da je on, pa davao intervjue malo kao draža malo kao glogovac.

Kapa dole, divni covece!

pre 6 godina

Zivim u vremenu jednog Nebojse Glogovca, za mene licno on nikad nece otici! Covek i Glumac, Veliki Nebojsa! Kralj Glume danasnjeg vremena!

Stefan

pre 6 godina

Pocivaj u miru, velicino! Jako tuzna vest!

A sto se tice polemike oko osiromasenog uranijuma, mase ljudi poentu. Nije toliki problem uranijum, vec cinjenica da su nam deset godina sankcija i bombardovanje potpuno unistili privredu, samim tim i zdravstveni sistem. Tu je i nasa krivica sto smo se inatili, jer sila Boga ne moli, tako prosto funkcionise svet.

Богдан

pre 6 godina

По мени је био најбољи глумац из нашег региона, можда и шире. Манда, Маџгаљ и сад Глоговац. Поранише ови људи, узеше их разне болести. Велика штета. Ја нисам од јуче, али знам много случајева смрти од рака особа старости од 12 до 65 година. Било је рака и раније, али се сада ипак превише од њега умире, много више него раније. По некој мојој процени, три пута. Глоговац је био фасцинантан у улози карактерних и најчешће суморних људи. Увек је деловао забринуто, замишљено... Такве су му биле улоге, али је деловало превише стварно. Да ли је у питању био његов вансеријски таленат или је заиста нешто осећао... Велика штета за овог човека, баш ми је жао. И убиство Оливера Ивановића чију смрт морам да споменем је јако болна. Много туге у овој Србији. Најискреније саучешће његовој породици и фамилији. Нека му је вечна слава и хвала. Почивај у миру Небојша.

Stranac9

pre 6 godina

Moj blizak rodjak.. sjedio sam sa njegovim kolegama glumcima ali nam se nije dalo da se upoznamo.
Mislio sam ima vremana, mladi smo jos!
Pocivaj u miru legendo, u pravom smislu te rijeci!!

Scorpio

pre 6 godina

Opet gađaju... Neizmerno tužan, heroju mog detinjstva. Nikada se nisam zapitao da li glumiš dok sam gledao tvoje filmove, toliko si dobro glumio. Ti si jedan od onih zbog pored kojeg su svi kliše, ti si velikan. Ti si postao pravi šampion. Izgradićemo teren sa tvojim dvokorakom na pameti večno Kajo.

eccles

pre 6 godina

slava mu, bio je izuzetan glumac koji se nije valjao po blatu domace estrade. njegova uloga u filmu "janez" je nesto da se covek najezi.
iskreno saucesce porodici.

Audax

pre 6 godina

Нека ти је вечан спомен, достојан блаженства и вечног спомена драги брате наш Небојша.

Ljuba

pre 6 godina

Putuj veliki covece. Smejem se a plakao bih ali ti si toliko pozitivan covek da nema mesta suzi. Sa osmehom se oprastam od tebe sa nadom da ce ovaj narod nesto nauciti od tebe. Covek, ljudina sa stavom, malo je ovakvih ostalo zato nakl i jeste ovako kako nam je danas!!!

WTF

pre 6 godina

Krugovi...po meni njegova najbolja uloga.
https://www.youtube.com/watch?v=QkHvDbMtRjU&t=207s

Zao mi je sto nismo imali cast da vidimo jos od njega, vidim po intervjuima da je bio dobar covjek. :(

Čovek iz senke

pre 6 godina

U šoku sam, mislio sam da je tek počeo sa lečenjem...prosto ne mogu da verujem šta sam pročitao? Za mene će ostati najbolji kao Živac iz Kengura, tu sam najviše voleo da ga gledam. Počivaj u miru Nebojša.

Modesti

pre 6 godina

:(:(:(:(. kakva glumčina! ogromne stvafi si ostavio iza sebe, predivne uloge, decu... puno si uradio za kratko vreme i prerano otisao. bas mi je zao:(. zivot je prekratak.

Zuba

pre 6 godina

U šoku sam. Znao sam da je u teškom stanju ali sam se sve nešto nadao. Kakva nas je glumačka gromada napustila. Da se pitam dao bih mu posthumno Dobričiin prsten. Zaslužio ga je.

Maki

pre 6 godina

Ne mogu da shvatim ove koji lupaju minus na ovakvu vest i komentare u kojima neko izjavljuje saucesce ili zali za ovakvim covekom!? Pa to nisu trolovi, nego su obicna djubrad!

Ivan Livno CRO

pre 6 godina

Veliki glumac i veliki čovjek, jedan od omiljeni glumaca u regionu, šteta za sve nas koji smo ga obožavali, ali Bog uvjek zove sebi velike ljude, počivao u miru Bozijem!

slavce

pre 6 godina

U filmu Hadersfild je odličan, ali ko je gledao pozorišnu predstavu u JDP zna da on u toj predstavi briljira. Ja od te predstave na njega gledam drugim očima. Najjači glumac iz mladje generacije.

...

pre 6 godina

Delije će na sahranu doći sa nekoliko hiljada upaljenih baklji. Goreće nebo nad Beogradom!
(Samo da se zna, 9. februar 2018 11:20)

Kamo svece, vernici, zar od svega treba da se pravi cirkus?
Saucesce porodici i prijateljima, bio je velik glumac.

TU

pre 6 godina

Strasna vest. Odlazi glumčina.

Nismo verovali koliko je tesko... i ozbiljno. Uvek jak, uvek promisljen, uvek zamisljen... Produhovljen i mudar čovek.

Zbogom, Nebojša.

Saucesce porodici.

drago

pre 6 godina

Jbt kakav sok...ko iz vedra neba. Nisam znao za ovo. Bio je super pozitivan tip. Mlad covjek, trebao je zivjeti jos bar 30 godina.
Ostat ce velika praznina na malim ekranima.

Dejan

pre 6 godina

Хвала ти за сва задовољства и радости које си нам приуштио магијом звана глума. Надам се да си отишао у бољи свет са анђелима. Моје искрено саучешће породици.

Никола

pre 6 godina

Koliko si genijalno iritantan bio u "Porodičnom blagu" svaki put se oduševljavam sve više. To pokazuje kolika si glumčina bio. Počivaj u miru, legendo :(

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Sramotno je da neuki likovi čak i ovdje na ovoj tragičnoj vijesti prosipaju firerovsku propagandu!
Mladene Mladenoviću, ta tvoja "radijacija" ne prolazi kroz list papira i ima domet koji metar, ajde malo proguglaj alfa, beta i gama zračenja!
Da, uzrok svega jesu te divlje deponije, npr. nemate posebno odlaganje baterija, a to ti je straaaašno veliki problem kad godinama milioni i milijarde baterija cure u zemlju i podzemne vode, koji crni osiromašeni uranijum!
(Sine ratio, 9. februar 2018 11:36)
------
Ne može sve da se progugla. Od "guglanja" ste zastranili gospodine. Umesto "guglanja" razmislite i zapitajte se, "koliko ja ne znam"?! Ako vidite ogromnu i crnu šupljinu, ne bojte se, ima nade. To je prvi znak da ste shvatili.

Jarić T Živadin

pre 6 godina

Prokletstvo porodičnog blaga se nastavlja.Nakon preranog odlaska nama dragih:Zablećanskog,Lazovića,Mitića Đoše,njima se pridružio i Glogovac.Toliko toga dragog i lepog su nam ostavili,a toliko malo opravdanja za njihov odlazak imaju pred bogom.
Počivajte u miru,dragi naši junaci.

Boki

pre 6 godina

Braco Srbi, okrenimo se prirodi i zdravom zivotu, a ne farmama pinkovi a grandovima i pijancenju uz acu lukasa i cvarke. Glogovac je bio fantastican glumac, ali koliko cujem i imao zivot "boema", za sta je sam rekao da ga je majka kudila. Pocivaj u miru stari.

Može biti samo je*an

pre 6 godina

Ponadao sam se da se dolaskom nove godine završio onaj crni niz prošlogodišnjih odlazaka velikana našeg glumišta...
Kad, evo danas još jedna tragedija...
Saučešće porodici i svima koji su ga poznavali, i onima koji su ga voleli zato što je bio izvanredan glumac i čovek...
Jbg....

Komša

pre 6 godina

@Dragan Obrenović
Ne smeta njemu uloga "negativca" (nije mesto za raspravu da li je Draža uopšte bio negativac) već izjava Nebojše Glogovca vezana za rat u Bosni.
To gospodinu smeta i onda je našao način da "unizi" pokojnika.
Našao je povod da se "nakači" na komentar neki (da nije tog izabrao bi neki drugi) i da zamaskira pravi povod javljanja.
Tužno.
(Žigon ,kojeg ste pomenuli je glumčina.Čovek je komunista bio do zadnjeg dana života.Sve najgore mislim o komunizmu ali mi je jako žao bilo kada je taj čovek preminuo.Ljude ne čini samo ideologija.Ovo ne pišem zbog Glogovca jer on nije ostavljao utisak "politički ostrašćene osobe" niti je običan posmatrač mogao da ga poistoveti sa bilo kakvim političkim stavom, već zbog površnosti gospodina kojem ste s pravom skrenuli pažnju na ponašanje.)

ArtNoveau

pre 6 godina

RIP veliki čoveče. Beograd je jedan od najzagađenijih gradova Evrope. Fekalije se ne prečišćavaju i izlivaju pravo u Savu i Dunav, vazduh je pun raznoraznih otrova i čestica koja ulaze u dubinu pluća i krvotok iz termoelektrana, grejanja na čvrsta goriva i starog voznog parka. Divlje deponije na sve strane. Ne postoje spalionice za stare lekove i životinjski otpad nego sve završava u zemljištu i vodi. Ulazak u bilo koji restoran je ravan masovnom trovanju jer nije zabranjeno pušenje.

Branko32

pre 6 godina

Sta se ovo desava? Pa u roku dve tri godine ostasmo bez nasih najboljih glumaca. Glogovac mi je bio kao osoba i glumac vrh vrhova. Kad je Bata umro, i Ljubisa i ostali...uvek sam se tjesio da imamo jos uvek naseg Nebojsu. Dragi brate, andjele neka ti je mir vecni i slava u vjecnosti... Boze gde si vise....

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Srbija je po broju obolelih od raka negde oko četrdesetog mesta !
Na primer i austriji godišnje oboli oko 40 000 građana !

Ovaj Rast broja obolelih ima veze i sa modernom medicinom i time boljim metodama oko dijagnosticiranja !

Logično je da se u poredenjunu sa ranijim periodom , kada mnogih aparata nije bilo , danas više otkrije !

Ovim ne želim da negiram štetnost osiromašenog uranijuma koji je korišćen kod bombardovanja !

Inače što se umiranja tice naravno DA više boli kad je neko iz familije ili nedaj bože iz porodice a još više ako je ta osoba mlada !

Ivana

pre 6 godina

Први пут сам га гледала у представи Тамна је ноћ пре много година и био је сјајан. Издвојио се од почетка и остао доследан себи до краја.

novica

pre 6 godina

O, Bože, zašto? Što nam najbolje među nama uzimaš tako lako?
Počivaj u miru, dragi Nebojša, odmori svoju anđeosku dušu.
Saučešće porodici i prijateljima.

trenerZG

pre 6 godina

Pokoj mu duši.
Moj najdraži glumac. Pretužan sam.
Veliki pozdrav, Nebojša, veliki čovječe. Hvala ti na svemu.
Iskrena sućut obitelji.

GM

pre 6 godina

Poseban glumac. Koji je u svakom filmu izgledao kao poseban lik. A ne u svakoj ulozi da je isti.

To ne mogu prosečni glumci. Već samo najveći. Beograd će te pamtiti jer ces mu nedostajati.

Sine ratio

pre 6 godina

dokle god su za nas opasnije "stare mašine i šporeti", od bombi sa osiromašenim uranijumom, nećemo skoro doći pameti. Više se ovaj narod boji pendreka nego radijacije. Kažu, "pendrek boli, a radijacija se ništa ne oseća"?! Neka je laka zemlja ovom divnom čoveku, koji je svojom sveukupnom lepotom ukrašavao ovaj narod i ovu državu.
(Mladen Mladenović, 9. februar 2018 10:50)

Sramotno je da neuki likovi čak i ovdje na ovoj tragičnoj vijesti prosipaju firerovsku propagandu!
Mladene Mladenoviću, ta tvoja "radijacija" ne prolazi kroz list papira i ima domet koji metar, ajde malo proguglaj alfa, beta i gama zračenja!
Da, uzrok svega jesu te divlje deponije, npr. nemate posebno odlaganje baterija, a to ti je straaaašno veliki problem kad godinama milioni i milijarde baterija cure u zemlju i podzemne vode, koji crni osiromašeni uranijum!

Mila

pre 6 godina

Velika tuga ,upravo pisem dok lezim na grudnom u bolnici,u jednom malom mestu.Usvakoj sobi po jedan karcinom pluca!Pa recite da nije posledica bombardovanja,normalno ako imate savesti!

Lemilence

pre 6 godina

ne znam da li sam zalosniji dto je umro nas dobar glumac ili kada citam ove komentare. Pokoj mu dusi ,svoju pre svega zivotnu ulogu odigrao je maestrralno,steta sto je rano otisao.

bokoroka

pre 6 godina

Svi pominju Hadersfild i Nebesku udicu, ali meni je Ubistvo s predumisljajem omiljeni, s druga strane Kengur, kao komedija...
Slava mu!!

zvezdas-rajvoSa

pre 6 godina

Potrešen sam kao da mi je rod rodjeni Pocivaj u miru,dobri covece. Veliki glumac. Ostace u mom mozgu ona cuvena njegova o tome kako se postaje šampion. Vecno pocivaj u miru. Ogorcen sam na NATO. Srbija je zemlja sa najvise dobijenih karcinoma po stopu stanovnistva u Evropi a to je zbog 1999. godine.

Miki Avala

pre 6 godina

(filip, 09. februar 2018 14:37)
Po prilicno si u pravu, samo je redosled malo obrnut.Pogledaj koliko je porasla smrtnost pasa od karcinoma, posto za njih ima podatak, a oni se ne hrane na pijaci, ne puse, ne piju...
Pocivaj u miru legendo, mnogo ces nam nedostajati!

Mirko?

pre 6 godina

Dragi boze daj mu vjecni mir i pokoj dusi, neka se sad u raju smije i odmara dusu. Ovdje u mom gradu ima jedan nas srbin iz bosne, familijski kolega, nalik isti pljunut pokojni Glogivac, isto lice, oci, usta nos, obrve, onako neobrijan, osmijeh isti, glas ma sve, i uvek sam mu govorio da je isti on. Sad cu ga zvati na rakiju da popijemo za nasu legendu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Branko32, 9. februar 2018 20:08)

Da nije Mirko elektricar, upoznao sam pre 9 godina na Zlatiboru, radio je tamo po raznim gradjevinama. Sjajan covek iz Hercegovine. Kada mu rekoh da lici na Nebojsu, on rece da su rodjaci. Izgleda da im je dobrota u familiji.

radica

pre 6 godina

Mili Nebojša, pa da si samo odigrao Bogdana Bilogorca u "Ubistvu sa predumišljajem" bilo bi dovoljno da budeš naš velikan, ljudski i glumački. Hvala ti na svemu i večna ti slava!

Parter B

pre 6 godina

Kada sam te gledao uživo u Hadersfildu,shvatio sam da niko ne može da ti parira po umeću,vrlini,talentu iz tzv.novog talasa domaćih glumaca...
Videsmo se pre par meseci,pitao sam te o našoj Zvezdi,kako ćemo u Londonu,rekao si biće teško,sa tvojim prepoznatljivim polutužnim osmehom...
Slava ti veliki čoveče,glumčino,moj Zvezdašu...

London

pre 6 godina

>> Ajde sto si operisan od umetnosti, nego sto si od svih serija, filmova, predstava koje je igrao, ti gledao samo seriju Radosa Bajića, jos se hvalis time. Pa strašno.

>> Sablja dimiskija, Klopka, Hadersfild, Nebeska udica, Hamlet..nista a? Samo Rts samo Bajic, e moj zemljace koliko si ogranicen.
>>(Saut Park, 9. februar 2018 13:08)

Treba zaista biti niskog intelekta, da ne kažem slabouman, ili pak vidovit, pa iz mog komentara zaključiti:

- Da sam gledao "Ravnu goru"
- Da sam gledao samo "Ravnu goru"
- Da sam operisan od umetnosti
- Da sam "ograničen"
- Da gledam samo RTS
- Da gledam samo uradke Radoša Bajića

Ja nisam pomenuo Glogovčevu glumu ni na filmu/tv-u, ni u pozorištu, samo sam dao komentar na činjenicu da je on davao intervjue u kojima se osetio pozvan da objašnjava/opravdava četništvo i kolaboraciju sa nacistima iz ugla mihajlovića, samo zato što je glumio dražu u seriji. Žao mi je što to niste uspeli da shvatite, u pitanju je jedna relativno jednostavna rečenica a za vas ipak suviše kompleksna.

Niki Lauda

pre 6 godina

Gledam i slusam ljude oko sebe I sticem utisak da je pored svih velikana naseg glumista koji su nas napustili u skorije vreme,ova tragicna smrt izazvala najvise zalosti i iskrene tuge.Otisao je covek koji je govorio u ime svakog normalnog i pristojnog Srbina,bez silovanja medija i pojavljivanja u istim!Covek koji je tek trebao da da ono najbolje od sebe.Sa njim smo trebali jos mnogo da se smejemo i placemo ali eto...Odglumio je i poslednju ulogu,ovu zivotnu.Neka mu je vecna slava i spokoj u dusi!

cukce

pre 6 godina

2 puta ste stavili "Nebeska udica". Svakako treba spomenuti "Do koske" i "Spasitelj". Jes da je Radoš Bajić režirao i da nema neku radnju ali treba pomenuti ulogu Čiča Draže u "Ravnoj Gori"! Najveći gubitak za porodicu a onda za pozorište, film, nas geldaoce i publiku!

Sta je to u ljudskom biću...

pre 6 godina

Ne postoji vest, bilo da je ovako tuzna, ili da je vesela poput pronalaska leka za celavost, da se Srbi, u komentarima, ne posvadjaju !

eye of beholder

pre 6 godina

Kakav čovek, kakav glumac, kakva legenda. Juče da me neko pitao koji je trenutno naš najbplji živi glumac - svakako bih etiketirao Glogovca.

Tragedija.

Hvala ti majstore, hvala ti za sve!

Delije Čikago

pre 6 godina

Bio si jedan od nas, srca su nam slomljena, Delije će te ispratiti na večni počinak kako dolikuje jednoj veličini, veliki gubitak za Srbiju, danas je dan žalosti, počivaj u miru prijatelju moj.

SAŠA FRANKFURT

pre 6 godina

Počivaj u miru legendo!! Strašno kako počinju dve zadnje godine, sa smrtima glumaca!! Porodici i prijateljima najiskrenije saučešće!!

гокси

pre 6 godina

Почивај у миру Небојша. Био си одличан глумац и још бољи човек. Српско глумиште је изгубило истинску величину која је тек могла да покаже свој највећи сјај. Али онај горе је имао други план.

Gasa

pre 6 godina

Znas vec sam ti rekla,otisao je otisao zauvek...Mozes da psujes do prekosutra,da redjas sta hooces i koga hoces,nece biti lakse,bolece...Uvek cu se secati ovako kad otkuca ponoc,ode iz zivota al iz srca nikad!
Znas jednom su mi rekli da rastanak sluzi samo da shvatimo sta nam odlazi,nisam htela da znam,nisam htela da osetim,tesko je to,odlaze najbolji.Znas necu dugo pricati o njemu,bolje je...Te reci cuvacu samo za svoju tisinu...ZBOGOM NAJBOLJI

Петар П

pre 6 godina

Нека му вечна слава и хвала. Видело се да је био не само добар глумац, него и добар и паматан човек пре свега.

STOJAN LETICA

pre 6 godina

SAUČEŠĆE PORODICI. GUBITAK JE VELIKI ALI RADUJTE SE ŠTO STE GA IMALI PORED SEBE KAO NAJBLIŽEG. A MI KOJI ZNAMO CENITI ČESTITE LJUDE KOJI SU SKROMNI. NEKA GA GOSPOD PRIMI U CARSTVO NEBESKO I NEKA GA PRIMI U HOR SVOJIH ANĐELA KAO VELIKOG UMETNIKA. SLAVA MU.

Boban

pre 6 godina

strasno losa vest.Veliki glumac ,covek koji je stizao do svakog dao nam je puno lepih trenutaka.Ja cu ga se secati i postovati njegov lik i delo.Ako ima nesto"posle ovog zivota"i tamo ces biti pozitivac i isti vedar i nasmejan.Vecna slava i hvala ti.

markokrle

pre 6 godina

duša me boli, knedla stoji u grlu. posle svih glumaca koji su nas napustili u poslednje dve godine, Nebojše mi je najzalije, najmlađi je uz Marinka Madžgalja. Legendo, nisi izdržao, izgubio si najveću bitku, ali zato ćeš ostati upamćen po brojnim ulogama koje si ostavio iza sebe, tvoji najbliži mogu da budu ponosni.. Pocivaj u miru legendo, neka te andjeli cuvaju

Ivan

pre 6 godina

Tuga velika!! Večnaja pamjat dragi dobri čoveče i veliki glumče!! Ostavio si neizbrisiv trag i večno ću te pamtiti po tvom uzornom životu i tvojim vrhunskim filmskim ulogama!! Prerano si otišao, prerano!! Počivaj u miru!!

zvezda to je ljubav

pre 6 godina

Zlatko Gavrilovicu uzivao sam i odrastao u tvojoj ulozi koju si vrhunski odigrao kao i sve druge, sada ces zabavljati na nekom drugom mestu zajedno sa Mikserom. Poslednji pozdrav.

marija

pre 6 godina

Nebojsa Glogovac,Bata Zivojinovic,Dragan Nikolic,Milorad Mandic,Zika Milenkovic,Zoran Radmilovic,Nikola Simic,Petar Kralj,Josif Tatic,Danilo Lazovic,Milenko Zablacanski,Bogoljub Mitic,Pavle Vuisic,Miodrag Petrovic,Marinko Madzgalj,Ruzica Sokic,Radmila Savicevic...
Nebo iznad Srbije...
(fg, 10. februar 2018 00:37)

Ljuba Tadić, Bora todorović, Pavle Vuisić, Mija Aleksić, ...

Bojan

pre 6 godina

Nemogu da verujem ljudi moji saucesce porodici neka se zapita nasa vlada u kolko godine srarosna penzija kad mladi umiru srasno i tuzno.....

kume Srecka Sojica

pre 6 godina

iskreno sozalje porodici!
Vanserijski glumac i covek. Toliko sam zeleo da ga vidim u pozoristu, prvi put kad idem za Bg i .....
Zaista nije fer i u Sloveniji 10. decembra 2017 u 49. godini od jednom (na skijanju) u slo na maloj planini otisao za uvjek jedan najveci glumac Jernej Šugman.

JDP i druge istitucije, odmah okrenite 2 telefona i rezervisite sto pre 2h pola bazena barem 2x nedeljno na Banjici,.... ima domacih i stranih firma koji mogu da plate bez problema i lekarske preglede ,....

Pocivaj u miru , svu snagu porodici

mare

pre 6 godina

rip legendo. i kako su ga svi pljuvali kada se razveo od zene pre par godina.... sada niko to ne spominje... mozda je i hteo jos dece kada je saznao da je bolestan. tako vam je to, naso je mladju i plodnu jer je hteo jos naslednika da ostavi iza sebe, humano. pocivaj u miru legendo.

xMADx

pre 6 godina

(Porto, 09. februar 2018 12:23)

Mnogi greakon i ja na skoro svaku veat udar bar jen unlike greakom do skroluje posto svi skrolujemo desnim palcem doduse uvek imas par trulih jabuka

fg

pre 6 godina

Nebojsa Glogovac,Bata Zivojinovic,Dragan Nikolic,Milorad Mandic,Zika Milenkovic,Zoran Radmilovic,Nikola Simic,Petar Kralj,Josif Tatic,Danilo Lazovic,Milenko Zablacanski,Bogoljub Mitic,Pavle Vuisic,Miodrag Petrovic,Marinko Madzgalj,Ruzica Sokic,Radmila Savicevic...
Nebo iznad Srbije...

London

pre 6 godina

>> kao Dolores iz Cranberries nedavno, sad Glogovac, umre, sa njima umire i deo nas.
>> A to se već prečesto dešava zadnjih godina.
>> (Draža, 9. februar 2018 10:14)

Možda zato što starite pa kada imate 45+ godina onda vaši ispisnici i idoli iz mladosti imaju 50, pa je i šansa da umru nešto veća nego kada imaju 25.

I ko može da u istu rečenicu stavi nekoga kao Dolores, ženu koja je svojim unikatnim glasom i neverovatnom emocijom osvojila svet, i čoveka koji je u seriji radoša bajića glumio mihajlovića i onda umislio da je on, pa davao intervjue malo kao draža malo kao glogovac.

.....

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02)

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?

London

pre 6 godina

>> Ajde sto si operisan od umetnosti, nego sto si od svih serija, filmova, predstava koje je igrao, ti gledao samo seriju Radosa Bajića, jos se hvalis time. Pa strašno.

>> Sablja dimiskija, Klopka, Hadersfild, Nebeska udica, Hamlet..nista a? Samo Rts samo Bajic, e moj zemljace koliko si ogranicen.
>>(Saut Park, 9. februar 2018 13:08)

Treba zaista biti niskog intelekta, da ne kažem slabouman, ili pak vidovit, pa iz mog komentara zaključiti:

- Da sam gledao "Ravnu goru"
- Da sam gledao samo "Ravnu goru"
- Da sam operisan od umetnosti
- Da sam "ograničen"
- Da gledam samo RTS
- Da gledam samo uradke Radoša Bajića

Ja nisam pomenuo Glogovčevu glumu ni na filmu/tv-u, ni u pozorištu, samo sam dao komentar na činjenicu da je on davao intervjue u kojima se osetio pozvan da objašnjava/opravdava četništvo i kolaboraciju sa nacistima iz ugla mihajlovića, samo zato što je glumio dražu u seriji. Žao mi je što to niste uspeli da shvatite, u pitanju je jedna relativno jednostavna rečenica a za vas ipak suviše kompleksna.

Muškarac 37

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02) 

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim? 
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 09. februar 2018 10:15)

Šporete i vešmašine ne bacaju u naše reke. Ali zato na nas bacaju osiromašen uranijum i pitaj boga šta još, pa od toga lipsavamo kao pacovi. Ali o tome mediji ćute. Valda zato što je u pitanju "zapadna demokratija" ili kako su tu pošast novog doba već nazvali.

Ko se rodi, mora s time racunati da ce pre ili kasnije i umreti.

pre 6 godina

Cekaj bre, 49 godina? Mora da je bila gusteraca? Samo ona tako brzo nosi. Ona je i Dejvidu Bouviju dosla glave.

coki

pre 6 godina

Milos...ovde si nasao da lupas gluposti o radikalskoj anti nato propagandi,dosta vise,ko je glup neka pogleda struce i naucne analize pa ce videti da u Srbiji ne oboljeva vise ljudi od ove bolesti nego u bilo kojoj zapadnoj zemlji,zbog takvih i imamo epidemiju jer nisu hteli da vakcinisu decu jer su im neobrazovani objasnili kako nas truju.Dosta sa zatucanoscu,ako si neobrazovan slusaj neki doktor,strucnjak sta ti govori i bude sve ok.

Zizu

pre 6 godina

oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 09. februar 2018 10:15)

E jadan ti, zaboravio si sta je bilo '99, jos imas obraza da branis amerikance? tufa tuga!

Bruder Jakob

pre 6 godina

A jooj, strašno!
Gledao sam ga samo u Bure baruta prije 15 godina u Beču i to vjerovali ili ne posudio sam ga iz američke videoteke s engleskim titlovima, osim šta je film super dodtno nam je zabavno bilo vidjeti kako su nas preveli na englski, pogotovo prostačenje.

e amerikanci prokleti bili neka ti je vecna slava dobri covece.
(zvezdan, 9. februar 2018 10:02)
Zvezdane, ovo nije mjesto ni prilika za naprednu propagandu, taj uran je bezopasan i nema veze s njegovom smrću, neka sto tamo gdje je i nema problema, samo nemoj da ga jedeš!

vlado

pre 6 godina

Tek sad dolaze na videlo blagotvorna dejstva osiromasenog uranijuma... Za njega svi znamo pa smo u šoku, i ja sam sada, a koliko jos maldih ljudi umre od takvih stvari nemamo pojma. Jad i beda sta nam uradi NATO 99te. Mislim da su oni vise ljudi ubili u svetu nego Adolf i njegov režim!

Jorgovan

pre 6 godina

Glumci u Srbiji nisu dobro plaćeni, žive stresno, vrlo često i poročno, zbog svoje slave često žive u grču jer se trude da javnost ne sazna koliko zapravo skromno žive i sve to često prouzrokuje prerani odlazak.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Sramotno je da neuki likovi čak i ovdje na ovoj tragičnoj vijesti prosipaju firerovsku propagandu!
Mladene Mladenoviću, ta tvoja "radijacija" ne prolazi kroz list papira i ima domet koji metar, ajde malo proguglaj alfa, beta i gama zračenja!
Da, uzrok svega jesu te divlje deponije, npr. nemate posebno odlaganje baterija, a to ti je straaaašno veliki problem kad godinama milioni i milijarde baterija cure u zemlju i podzemne vode, koji crni osiromašeni uranijum!
(Sine ratio, 9. februar 2018 11:36)
------
Ne može sve da se progugla. Od "guglanja" ste zastranili gospodine. Umesto "guglanja" razmislite i zapitajte se, "koliko ja ne znam"?! Ako vidite ogromnu i crnu šupljinu, ne bojte se, ima nade. To je prvi znak da ste shvatili.

Калист

pre 6 godina

Упокој Господе уснулог раба твојега и опрости му сва сагрешења, свесна и несвесна. Амин

Momcilo

pre 6 godina

Tragedija, aufff, pustih suzu pred kolegama, saza suzu stize, RIP, rip... samo su neki od komentara koji su toliko isprazni da nemam reci. Poruka redakciji bi bila da se sprece komentari na neciju smrt jer su glupi i nebulozni. Ovi ljudi ne poznaju pokojnog Glogovca tako da ni njihovi komentari nemaju smisla. Pocinjem da se pitam da li vama odgovara velika posecenost pa odobravate i komentare na neciju smrt? Razocaran sam sa b92 redakcijom. Mislim da sve ovo vodi u veliku malogradjanstinu i da nam nema spasa, kada ste i vi tako nisko pali. Posle se ljudi pitaju gde odose oni gradjani, pa nema ih vise, ni vi niste ono sto ste bili 90-tih...

nena

pre 6 godina

Neko je napisao Kakve veze imaju Amerikanci sa ovim? .. Naravno da imaju! KO nas je bombardovao i zatrovao, nikad se necemo oporaviti, bice nam samo jos gore! Ko zna koliko cemo i ziveti .. A onaj nas, da ne kazem sta, svaki dan u vestima, novinama, prodaje nam pricu o EU i kako su nam Amerikanci prijatelji.. STRASNO. NIKADA nam nece biti bolje!! .. Pocivaj u miru Nebojsa, saucesce tebi i tvojoj porodici :(

VUK

pre 6 godina

Nažalost , cancer u Srbiji posle 1999 miliosrdno ili nemilosrdno ubija . Kada uđete u prostoriju gde ima 10 ljudi , ako je ta prostorija u nekoj drugoj zemlji , od raka će umreti skoro 3 osobe u narednih 20 godina , ili precizno statistički 2, 7...a ako je ta prostorija u Srbiji , onda skoro 7 , ili 6,8 . To je direktna posledica bombardovanja. Rak ne bira po profesijama i ne zaobilazi javne ličnosti. Nažalost svakodnevni prizor u Kliničkom centru u BG je jeziv. Koliko dece , mladih ljudi i penzionera koji neće stići da uživaju u svojoj pošteno zarađenoj penziji. Odlazak na ovakav način sjajnog umetnika u naponu snage , je samo slika kakvo zlo je posejano na našim prostorima. Država mora preduzeti mere da se ako je moguće , broj obolelih smanji i da se poradi na otklanjanju posledica NATO bombardovanja.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02)

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 9. februar 2018 10:15)
------
Uprkos ovom tužnom dogadjaju moram da se nadovežem na vaš komentar, koji, nažalost, možda nema veze sa ovom temom a, možda i ima? Očajan sam kada vidim kako ovaj narod poput najprljavijih životinja za sobom ostavlja fekalije i otrove najrazličitijih vrsta, kao da smo svinje ali, dokle god su za nas opasnije "stare mašine i šporeti", od bombi sa osiromašenim uranijumom, nećemo skoro doći pameti. Više se ovaj narod boji pendreka nego radijacije. Kažu, "pendrek boli, a radijacija se ništa ne oseća"?! Neka je laka zemlja ovom divnom čoveku, koji je svojom sveukupnom lepotom ukrašavao ovaj narod i ovu državu.

Marko

pre 6 godina

(zvezdan, 09. februar 2018 10:02)

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?

Da upravo oni sto se tice otpada oni i EU. Malo bolje prouci pa onda komentarisi. Sve to rade preko politicara kupljenih na raznorazne nacine.

Raps

pre 6 godina

Strasno, strasno, strasno. Ode jedan od najboljih glumaca. I to sa 48 godina. Srbijo drzavo nesrecna kad sahranjujes najbolje od svih. Saucesce porodici.

mare

pre 6 godina

rip legendo. i kako su ga svi pljuvali kada se razveo od zene pre par godina.... sada niko to ne spominje... mozda je i hteo jos dece kada je saznao da je bolestan. tako vam je to, naso je mladju i plodnu jer je hteo jos naslednika da ostavi iza sebe, humano. pocivaj u miru legendo.

Gadafi

pre 6 godina

....., @ Kakve imaju veze???!!! Da li si ti stvarno to napisao??? Ti si 2000. godiste? Pa se ne secas bombardovanja osiromasenim uranijumom? A ovi sto su ti dali pluseve su ti verovatno drugari iz razreda.

zapazanje

pre 6 godina

Tek sad dolaze na videlo blagotvorna dejstva osiromasenog uranijuma... Za njega svi znamo pa smo u šoku, i ja sam sada, a koliko jos maldih ljudi umre od takvih stvari nemamo pojma. Jad i beda sta nam uradi NATO 99te. Mislim da su oni vise ljudi ubili u svetu nego Adolf i njegov režim!
(vlado, 9. februar 2018 10:56)

Pokoj dusi Nebojsi.

A tebi, vlado, i ostalima koji koriste ovakve vesti za propagandu, poruka: postoji akcija i reakcija. Bombardovanje je bilo reakcija protiv akcija koje su Milosevic i kompanija sprovodili 90-tih po celoj Jugoslaviji. Ne pravdam NATO, ali... Udavismo se u sopstvenom djubretu, kesama, otpadu, i ocigledno mislimo da ce to neko drugi da resi umesto nas.
Jos jednom, sram vas bilo, vlado i ostali, sa propagandom najgore vrste!

Vera

pre 6 godina

Da li slučajno ove anlajkove ne šalju fanovi izvođača Cece, o kojoj je pokojni Nebojša imao svoje mišljenje. Nema smisla ljudi, ako već niste ljudi...

asteroid

pre 6 godina

pretužno! ovo nije normalno!!! cela nacija je bolesna i ljudi umiru zbog NATO.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miloš, 9. februar 2018 10:05) # Link komentara
jeli radikali, jeste culi nekad za vezu između raka pluća i pušenja duvana? verovatno mislite da je i to neka teorija zavere, zao mi vas je, nemate toliko takta pa cak i na ovakve tragicne vesti uplicete politiku. neverovatni ste

Kad nece suza na oko

pre 6 godina

Samo mi nije jasno ko stavlja unlike na ove komentare?! Ljudi zale ovog velikog coveka, a neko stavlja unlike?!
(Porto, 9. februar 2018 12:23)

Mozda zato sto Srbi na neki poseban nacin, njima svojstven, i kad izrazavaju saucesca naprave od toga kic, cirkus. Nema u svemu tome ni trunke pijeteta, ni iskrene zalosti, bar kod dobrog dela "ozaloscenih". Eto, mozda zbog toga neki daju "unlike" toj jeftinoj patetici.

filip

pre 6 godina

(VUK, 9. februar 2018 10:33)

Saucesce porodici Glogovac i svima koji su Nebojsu poznavali.

Da li ti je poznat pojam "karenca"? Ako nije, evo objasnjenja: to je vreme potrebno da otrov iz povrca i voca nestane i da se posle to voce i povrce nadje na pijacama. Ti otrovi su od prskanja. Sta ti mislis da seljak u Srbiji postuje to vreme? Da kako da ne. Kada kupis mlad luk, kupio si otrov. Idemo dalje, sta u proseku Srbija jede? Parizere, salame, virsle i ostale mesne preradjevine prepune nitrita i nitrata, pojacivaca ukusa i cega sve ne. Apsolutno nezdrava hrana. Idemo dalje, kakve navike u proseku Srbija ima? Cast izucecima, ali dobar deo mojih sunarodnika se zalepi ispred tv-a, gleda parove, serije, ovo ili ono. Koliko njih je fizicki aktivno, koliko vozi bajs, planinari? Koliko se samo pusi i pije. Idemo dalje, kakav nam je standard i sa tim u vezi povecanje stresa? A zna se da je stres ubica broj jedan. Idemo dalje, kakvo nam je zdavstvo? Da li tu uopste treba odgovor? Idemo dalje, zagadjene reke, jezera, uopste aljkava i zapustena zemlja. E sada tek dolazimo do NATO-a, ali posle koliko stavki? Ne najbolje je uvek kriviti nekog drugog. Radijacija ne zna za granice. Bombardovano je najvise Kosovo pa posle jug srbije. Vetar i voda su nosili cestice r.uranijuma na sve cetiri strane sveta, pa je tako sigurno zavrsio i van nasih granica. Ali i pored toga prosek oboljevanja je isti kao i u svetu. Umire se mnogo vise, pa odatle taj utisak da je kod nas haos.

Darko

pre 6 godina

Epidemija karcinoma u Srbiji...neka pričaju šta hoće, ali mi smo naglo zatrovani bombardovanjem, do tada smo bili jedna od najčistijih teritorija u Evropi i u Svetu. Da li je trebalo gurati prst u oko NATO paktu? Ni pola od onoga što se desilo do 99-te nije trebalo da se desi, a bombardovanje 99-te kao šlag na torti, kao epilog besmisla, sasvim sigurno nije trebalo da se desi...koliko će još sjajnih Glogovaca morati da ode pa da se opametimo - ako je to uopšte moguće?

Kolman

pre 6 godina

U jednom davnom intervjuu reče oko selidbe porodice iz Hercegovine u Vojvodinu *... došli smo iz sredine u kojoj se ručak me počinje dok najstariji ne sedne u čelo stola i ne naspe prvi tanjir u sredinu u kojoj starije drže u kući pored i odnesu im poluhladan obrok ...* Ova rečenica mi je promenila život i ključ po kome gledam i doživljavam ljude. Hvala mu što je postojao i bio baš onakav kakav jeste. Inspiracija i radost.

Draža

pre 6 godina

Baš lepo, još jedan prevremeno izgubljen život. Svaki put kada neko mlad, ko je bio deo naših života, posebno u mladosti, kao Dolores iz Cranberries nedavno, sad Glogovac, umre, sa njima umire i deo nas.
A to se već prečesto dešava zadnjih godina.
Stvarno katastrofa.

Toza Vampir

pre 6 godina

Možda i poslednji glumac koji je stvarno vredeo od mlađe garde. Sada neće biti čudo da se repriziraju filmovi od 20+ godina starosti, jer noviji filmovi ne vrede ništa. Večna ti slava legendo!

TORINO CLUB BORGO SAN DALMAZZO

pre 6 godina

Kakve veze Amerikanci imaju sa ovim?
Jel oni bacaju stare mašine i šporete h reke? Jel oni zakopavaju burad sa radioaktivnim otpadom u zemlju?
(....., 9. februar 2018 10:15)

Oni to ne rade.. oni rade mnogo gore stvari!

room 1408

pre 6 godina

Neka mu je vecna slava.Za mene je postao heroj kada je odbio ulogu u filmu Andjeline Dzoli.Kad su ga pitali sto?Kaze ne može da glumi u filmu gde osudjuju samo jedan narod.Njegov narod,...?

karma

pre 6 godina

opet rak... kažu 20000 K+ ljudi godišnje ljudi umre od toga u Srbiji, to je jedno srednje mesto... truju nas kroz hranu, pićem i svim najlošijeg kvaliteta pored bombardovanja osiromašenim uranijumom... hoće da nas zbrišu sa lica zemlje... počivaju u miru, legendo

abcd

pre 6 godina

¯ivac, zbogom! Pocivaj u miru. "E sad ajde, ajde ti mi objasni sta rade ti stilisti, sta sad kao ti nemas stila odes kod stiliste i imas stila?"

kako da ne

pre 6 godina

@zvezdan
U Danskoj koju nisu pipnuli Amerikanci oboljeva vise ljudi od raka nego u Srbiji, samo sto je u Srbiji smrtnost na nivou Africkih zemalja jer je zdravstveni sistem ocajan, uopsteno ceo sistem je katastrofa. Doktori godinama daju pacijentima lekove za glavobolje i vrtoglavice, na kraju posle 4-5 godina isti pacijent je na postelji i otkrivaju mu rak. Eto ti stanja u Srbiji. U uredjenim zemljama se otkriva odmah, a u Srbiji na kraju. Sto verujem da je bio slucaj i sa Nebojsom cim je ovako brzo otisao! Svakako nije vreme za pominjanje Amerikanaca, Rusa i ostalog, prvo ocistite svoje dvoriste.
Steta za Nebojsu, takodje sam jedna od mladjih generacija koja je volela njegove filmove i serije. Oduvek mi je spadao u sam vrh sa Sergejem, Kojom...Pocivaj u miru legendo, hvala na svemu!

Lekar

pre 6 godina

VUK@; da je samo NATO !
Zemlju zatrpasmo otpadom, čitam danas šta Grci traže, vezano bas za otpad.
Posledica, našeg ludila na svakom koraku.
Stradaju najsenzibilniji.Iskreno tužna, na vest o talentovanom, dobrom coveku, saosecam sa porodicom.

Miki Avala

pre 6 godina

(filip, 09. februar 2018 14:37)
Po prilicno si u pravu, samo je redosled malo obrnut.Pogledaj koliko je porasla smrtnost pasa od karcinoma, posto za njih ima podatak, a oni se ne hrane na pijaci, ne puse, ne piju...
Pocivaj u miru legendo, mnogo ces nam nedostajati!

anonymous

pre 6 godina

Ljudi moji da li je ovo moguce? U soku sam. Odrastao sam uz filmove ovog coveka, gotivio sam ga mnogo, glumcina jedna. I kao osoba mi je uvek bio simpatican, sjajan glumac. I onda da ga ovako bolest pokosi. Zaista sam u neverici. Iskreno saucesce porodici. Nisu samo oni izgubili oca i muza, svi mi smo izgubili, velikog umetnika i velikog coveka. Hvala ti za sve, nastavices da zivis u svojim filmovima i u svima nama. Neka ti je vecna slava!

slobodan

pre 6 godina

Pocivaj u miru legendo, neka ti je laka cena zemlja. Mi smo igubili mnogo tvojim ranim odlaskom a nas volji gospod je dobio puno tvojim dolaskom u carsko nebesko.

...

pre 6 godina

Jedan od jos svega par vrhunskih koji su bili preostali...Neverica...Kojom brzinom je on zavrsio...Za tri nedelje... Ja stvarno ne razumem neodgovornost ljudi prema samim sebima. Znate li vi koliko dugo se razvija rak na plucima? Koliko dugo imate fore da ga otkrijete? PAZITE SE, LJUDI! VODITE RACUNA O SEBI! RADITE OSNOVNE GODISNJE ANALIZE! AKO VI NE BRINETE O SEBI, NIKO DRUGI NECE! KO SE CUVA, I BOG GA CUVA!

nenad zagreb

pre 6 godina

Razmisljam danas,nakon ove tuzne vjesti o Nebojsi......
I pitam se dali se itko u Hrvatskoj pitao zasto je hrvatski reziser odabrao bas Nebojsu da glumi njegov glavni lik, u sada vec hvaljenom i nagradivanom filmu Ustav Republike Hrvatske"?Zasto bas beogradan,zasto bas Nebojsa....?Nikom nije palo na pamet da se to pita....nikom...razlog je vise nego ocit....
Nema na horizontu takve glumcine....
NEMA.

NS#1

pre 6 godina

A daj, pa da li je moguce... Od ovog coveka sam ocekivao da postane nas najbolji i najveci glumac svih vremena. Od svih velikana naseg glumista, a svi se secamo velikih legendi, ovaj covek je imao najvecu moc transformacije. Verovao sam mu sta god da je glumio, radio je sve sa nekom lakocom.
Ne pamtim da sam se ovako potresao zbog necije smrti (a da ga, pritom, licno ne poznajem).
Neka ti je laka zemlja, legendo!

atymen

pre 6 godina

legenda..super glumac..extra lik..a unlike-ove stvaljaju botovi..jer se dobro znalo kakvo je misljenje imao Nebojsa o ovom sadasnjem vlastcu..

St3fan KG

pre 6 godina

E smorio sam se kao niko. Ocekivao sam da ce se ovo desiti nakon svih ovih vesti poslednjih dana ali sam se opet nadao da ce ozdraviti. Napusti nas jos jedna glumacka legenda. Saucesce porodici

Oliver

pre 6 godina

Mozda je ovo pravi trenutak da se pusaci zamisle nad svojom pogubnom i smrtonosnom navikom. Danilo Kis,Ivan Djuric,Stojan Cerovic,..Nebojsa Glogovac.Svi umrli rapidno od karcinoma pluca i svi strastveni pusaci.Ljudi,ostavljajte to zlo,ako ne zbog sebe,onda zbog svojih porodica,kako ne bi prerano tugovale.Veliki glumac neka pociva u miru.

Џони

pre 6 godina

У принципу, предосећао сам ово још од оног наслова из ведра неба "Хитно примљен у болницу", али ипак сам се све време надао и веровао, највише због његових година. Слава ти, Небојша.

Ljuba

pre 6 godina

Citao sam Nebojsin intervju pre nekoliko godina. U to vreme je bio aktuelan film Andjeline Dzoli o ratu u Bosni. Nebojsa je odbio da glumi u tom filmu jer nije imao uvid u scenario. Kada su ga pitali zasto, rekao je: "Kako mogu da pristanem da glumim u filmu a da ne znam o cemu se radi? Sta ako je u pitanju pornic, a ja nisam spreman?"

Pocivaj u miru legendo!

mala Sanja

pre 6 godina

Otvaram sajt JDP-a, decembar 2017. Razmisljam za koje predstave da rezervišem kartu posle novogodišnjih praznika. Pogledam u kojima igra Nebojša Glogovac i rešim problem ☺ Da sam tada znala..Hvala za vredne lekcije o životu kao borbi,zaletanju na vetrenjače..žao mi je što sam mislila da će uvek biti vremena za još poneku :( Hvala za dane koje smo proveli očarani umećem, kvalitetom i verom da možemo biti najbolji u tome što najviše volimo. Ovaj grad je bolji sa tobom u njemu..

Damjan

pre 6 godina

Od kad sam izgubio sina na smrt gledam sasvim drugačije. Zamišljam, tj ubedjen sam da je onaj svet gde odlaze naši dragi mnogo bolji i lepši, da Bog uzima odavde najbolje kako bi onaj svet učinio boljim i kako se ovde ne bi gubilo vreme. Verujem da je i Nebojšu Bog odabrao, da je zaslužio to bolje mesto....
Neka te andjeli čuvaju.
Saučešće porodici.

munze srb

pre 6 godina

Вечна памјат Небојша. Нека ти Господ дарује Царство Небеско! Не плачите људи, на бољем је месту!

Kangrga

pre 6 godina

Pušači pamet u glavu!
Ako mrzite sebe i želite da se trujete, setite se svojih najmilijih kada ih sledeći put ugušite dimom...
Jako mi je žao Glogovca. Bio je jedan od mojih omiljenih glumaca:(

zoran

pre 6 godina

Postavljam sebi cesto jedno pitanje!

Mamin ujak,(general sa kućom na Dedinju), upisao je pravo na beogradskom univerzitetu, nije dao ni jedan, jedini ispit, ali je pristupio komunistickoj partiji, i po izbijanju rata, vratio se u rodni kraj i podigao ustanak(crna Gora).
E sad, pouzdano se zna da je on lično pobio čitav jedan zaseok, nekih 30 ljudi, iz jedne familije(braca, braca od striceva, snaje....)
E sada poenta ovog napred.
General je ziveo blizu 100 godina, čitava porodica je oskrbljena zdrava(hvala bogu) i sve ide onako kako treba.

Kako neki drugi, istinske veličine kao što je bio Glogovac odlaze tako rano, a sve je bilo pred njima. Ovde je reč i o onim neponatim, malim, dobrim ljudima.
Ima li odgovora na ovo pitanje ?

devlinjo

pre 6 godina

Kada je preminuo Gaga rekao sam sebi, ostao nam je još samo Nebojša, kao jedini koji može da iznese karakterne uloge. Sada smo nažalost ostali bez ikoga. Počivaj u miru dobri čoveče, veliki umetniče, bilo je zadovoljstvo gledati tvoje filmove i predstave.

Sine ratio

pre 6 godina

dokle god su za nas opasnije "stare mašine i šporeti", od bombi sa osiromašenim uranijumom, nećemo skoro doći pameti. Više se ovaj narod boji pendreka nego radijacije. Kažu, "pendrek boli, a radijacija se ništa ne oseća"?! Neka je laka zemlja ovom divnom čoveku, koji je svojom sveukupnom lepotom ukrašavao ovaj narod i ovu državu.
(Mladen Mladenović, 9. februar 2018 10:50)

Sramotno je da neuki likovi čak i ovdje na ovoj tragičnoj vijesti prosipaju firerovsku propagandu!
Mladene Mladenoviću, ta tvoja "radijacija" ne prolazi kroz list papira i ima domet koji metar, ajde malo proguglaj alfa, beta i gama zračenja!
Da, uzrok svega jesu te divlje deponije, npr. nemate posebno odlaganje baterija, a to ti je straaaašno veliki problem kad godinama milioni i milijarde baterija cure u zemlju i podzemne vode, koji crni osiromašeni uranijum!

Stefan

pre 6 godina

Pocivaj u miru, velicino! Jako tuzna vest!

A sto se tice polemike oko osiromasenog uranijuma, mase ljudi poentu. Nije toliki problem uranijum, vec cinjenica da su nam deset godina sankcija i bombardovanje potpuno unistili privredu, samim tim i zdravstveni sistem. Tu je i nasa krivica sto smo se inatili, jer sila Boga ne moli, tako prosto funkcionise svet.

Иван

pre 6 godina

Pogledajte film Hadersfild. Nebojsa je maestralan u filmu, iako je film radjen bez budžeta i nije u odnosu na predstavu iskoristio ono što može da ima kroz scenske efekte, otvoren prostor... A predstava je nešto savršeno, a on potpuno genijalan. Hvala Bogu pa sam je odgledao. Nisam mogao nakon predstave vrata pozorišta da pogodim. Kakva glumčina!!! Vječnaja pamjat!

>>dramer

pre 6 godina

otisao je MOJ OMILJENI GLUMAC TAKO MLAD NIJE SE NIKADA CULO NISTA RUZNO O TOM COVEKU....A KAKVE ULOGE JE ODIGRAO.... ODLAZE DOBRI LJUDI DOK ONI STO NAS UBIJAJU VLADAJU OVOM ZEMLJOM!! POCIVAJ U MIRU A MI CEMO TE SE SECATI KROZ TVOJE ULOGE KAO I SVE OSTALE NASE GLUMCE KOJI CE ZIVETI VECNO....

sryugos

pre 6 godina

Sta se desava sa glumcima u ovoj zemlji? Boze sacuvaj, neka mu je laka crna zemlja.
Skoro sam pogledao Hadersfild, uloga za sva vremena i pamcenje.

nenad

pre 6 godina

Saucesce porodici. Tuga. Moja porodica se trenutno bori sa maminim kancerom, nadao sam se za Glogovca da ce se izvuci koliko i za nju. Suze i osecaj mucnine mi krenu kada samo pomislim koliki su sada bol i tuga u njegovoj porodici.
Zapita se covek da li ima neke pravde na ovom svetu, kada ovakvi ljudi odu rano a toliko olosa doceka starost i prezivi ovakve probleme.

xMADx

pre 6 godina

(Porto, 09. februar 2018 12:23)

Mnogi greakon i ja na skoro svaku veat udar bar jen unlike greakom do skroluje posto svi skrolujemo desnim palcem doduse uvek imas par trulih jabuka

s.nikolić, austrija

pre 6 godina

Srbija je po broju obolelih od raka negde oko četrdesetog mesta !
Na primer i austriji godišnje oboli oko 40 000 građana !

Ovaj Rast broja obolelih ima veze i sa modernom medicinom i time boljim metodama oko dijagnosticiranja !

Logično je da se u poredenjunu sa ranijim periodom , kada mnogih aparata nije bilo , danas više otkrije !

Ovim ne želim da negiram štetnost osiromašenog uranijuma koji je korišćen kod bombardovanja !

Inače što se umiranja tice naravno DA više boli kad je neko iz familije ili nedaj bože iz porodice a još više ako je ta osoba mlada !

nek te andjeli prate majstore

pre 6 godina

Ajmo sad svi...saucesce porodici i slicne gluposti
(Predrag, 9. februar 2018 10:03)
Zasto si imao potrebu uci ovde i napisati ovako nesto? Nadji zivot mali covece!!!

GuGa

pre 6 godina

Pogledajte film Hadersfild, koji je iz nekog razloga podcijenjen i manje poznat gdje se vidi sav raskoš talenta velikog Nebojše Glogovca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sančo pansa, 9. februar 2018 10:39)

Svakako njegova najzahtevnija i rekao bih najbolja uloga. A film podcenjen totalno, kako i kazes

THE FINAL CUT

pre 6 godina

I posle kazu bog je pravedan... Previse mladih i dobrih ljudi nas je napustilo u prethodnih par godina... Nastavice Nebojsa da zivi kroz svoje filmove!

Maki

pre 6 godina

Ne mogu da shvatim ove koji lupaju minus na ovakvu vest i komentare u kojima neko izjavljuje saucesce ili zali za ovakvim covekom!? Pa to nisu trolovi, nego su obicna djubrad!

nikola

pre 6 godina

Molim lokalne televizije, da u cast coveka koji je hteo da kultura ovlada nasim kanalima i da nasa deca rastu uz emisije obrazovanja, ne emituju rijaliti emisije u narednih 3 dana!!! Pruzite mu bar toliko...

Bgd

pre 6 godina

@(zvezdan, 9. februar 2018 10:02)

Pre neki dan iz reke Ibar kod Kraljeva za samo JEDAN dan izvađeno je 3.5 tone plastičnog otpada koji je reka nanela na privremenu branu. Kod Obrenovca pronađene tone zakopanog opasnog otpada. Ko to radi Zvezdane? Da nisu možda Amerikanci? I oni su nam naneli mnogo zla ali ovi ovo što mi radimo sami sebi ne može se ničim objasniti. Svakom od nas je potreban novac za život ali ima li negde mera, neka etička barijera, da kažeš sebi: "E ovo neću da radim, neću da trujem svoju i tuđu decu, druge ljude..." Očigledno je nema, sve se negde zagubilo, na površinu je isplivao najgori šljam i ološ kojih je sve više a najbolji odlaze. Jedan po jedan. Možda tako mora da bude. Počivaj u miru Nebojša!

.bb

pre 6 godina

jorgovan/Srbija je danas izgubila poslednjeg glumca,ovo sto osta sve pozeri!!!Jedino jos Natasa Ninkovic se glumicom moze zvati!!!Svi zivimo bedno i stresno,osim vlasti!!!

sava

pre 6 godina

na Pinku vest : Umro Nebosja Glogovac..sledeci kadar Dea I Sarapa nasmejani of uva do uva najvljuju gosta Bodu Ninkovica koji veselo prica o svojim novim projektima..ni da pomene kolegu..kakvi smo to ljudi postali?!!?

maximus

pre 6 godina

Ljudi se u Grckoj lece sa citostaticima 7me generacije, u Nemackoj 8me generacije, samo u Srbiji koriste i dalhe citostatike druge generacije koji su se javili jos 80tih godina.
Najdrazi Nebojsa pocivaj u miru.

izgubljen u prevodu

pre 6 godina

Klopka- najbolja uloga koju je ikad iko odigrao na nasim prostorima..GLUMCINA I LJUDINA..kao da mi je iz kuce koliko mi ga je zao..

STOJAN LETICA

pre 6 godina

GUBITAK JE VELIKI SAUČESĆE PORODICI. ALI RADUJTE SE ŠTO JE BIO PORED VAS I ŠTO JE ŽIVEO KAO SKROMAN ČOVEK. OTIŠAO JE AL ĆE ŽIVETI SA ONIMA KOJI ZNAJU ŠTA JE TO BITI ČESTIT ČOVEK.

besan ker

pre 6 godina

Scena na nebu još bogatija, a mi dole još siromašniji... Počivaj u miru, ostaju tvoji filmovi da svedoče kakva si glumčina bio.

Aleksandar M.

pre 6 godina

Čitajući prve reči ove tužne vesti, zatvaram oči i gledam ga kako glumi, maestralno, poslednji čin, završava scenu i ponosno se klanja, dok pogledom prelazi preko publike, onako, spokojno, zna da je dobar, ali skroman je to pogled, neočekuje mnogo, malu pažnju, možda aplauz ili neku sreću na licu. A meni? Meni srce puno, a osmeh mi se proteže sve do scene, grli ga i šapuće u uvo "Nebojša, hvala ti na svemu!"

zvezdas-rajvoSa

pre 6 godina

Potrešen sam kao da mi je rod rodjeni Pocivaj u miru,dobri covece. Veliki glumac. Ostace u mom mozgu ona cuvena njegova o tome kako se postaje šampion. Vecno pocivaj u miru. Ogorcen sam na NATO. Srbija je zemlja sa najvise dobijenih karcinoma po stopu stanovnistva u Evropi a to je zbog 1999. godine.

Jova

pre 6 godina

Kamo sreće da je osiromašeni uranijum jedini krivac za pojavu raka. Ako pogledate statistiku, oboljeva ogroman broj ljudi od raka i u zemljama zapadne Evrope: stanovništvo stari, slabo se kreću, stres, način života... Treba razlikovati broj obolelih od broja umrlih. Tamo puno ljudi oboljeva ali su to sve uređene zemlje sa dobrim zdravstvenim sistemom tako da je duži period života i manje ljudi umire od raka. Kod nas se otkrije rak uglavnom u poodmakloj fazi kada je naravno i teže (iz)lečenje. Budimo iskreni: da li jedemo dva puta nedeljno losos, tunu, skušu, brancin, oradu (a ne masnog šarana jednom godišnje), da li se šetamo i rekreiramo, da li svi imamo posao i da li smo zadovoljni tim zaposlenjem, da li jedemo skuvano domaće ili 's nogu? Složen je mehanizam promene tih ćelija, ali ono što je poznato je da pušenje, gojaznost i stres svakako ne doprinose zdravlju čoveka. A opet ima i onih koji nikada nisu pušili, vode računa o svom zdravlju pa opet dobiju rak. Hajde bar da se potrudimo i uradimo ono što od nas zavisi, a ne da zapalimo cigaretu i krivimo Nato-to je najlakše.
Glumca mi je naravno žao. To je jedna jako podla bolest i veliki je izazov za svakog lekara i pacijenta koji se zajedno bore sa tom gadnom bolešću.

Washington

pre 6 godina

Prerano u pm...

Pocivaj u miru kralju!

Ljudi cuvajte zdravlje, manje sekiracije, manje vesti, manje politike pogotovo srpske, ubija i dusu i telo!

Milos

pre 6 godina

Pocivaj u miru, Majstore!
U ovoj zemlji, normalni, kulturni, pametni,obrazovani i vaspitani ljudi, dobijaju udarne stranice u novinama i udarne termine na televizijama, SAMO KADA UMRU! Pre i posle toga, njihove strane i udarne termine zauzimaju silkonski otpad i narkomanski talog!

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

U soku sam. Ovo je veliki gubitak za Srbiju. Zbogom Zlatko, i pozdravi nam deda Trajka i pogotovo Miksera, kazi im koliko nam nedostaju. Zauvek cu se Nebojse secati kao Zlatka Gavrilovica.

nikola

pre 6 godina

A kako sam se samo obradovao kada sam citao da slce se mozda snimati nastavak Munja... u ovom tuznom svetu odlaze ljudi koji su bar na kratko mogli zivot da vam ucine boljim, da nas nasmeju bez problema... porodici saucesce, Nebojsi, ako te tamo neko iznervira slobodno ih posalji u “donji” urgentni!

tuga

pre 6 godina

Vec sam ostavio komentar jutros, ja sam onaj "tuga" koji ga je poredio sa Zokijem, Pavlem itt. Izostavio sam tu da pomeneme Ljubu Tadica na koga je mozda i ponajvise licio nekom tezinom koju je nosio. Od tog komentara sam nekoliko puta rasplakao, iako mi je 56 godina i ne zivim u Srbiji vec 18 godina... kako pogledam koju scenu krenu mi suze, ovaj covek je na neki nacin bio metafora svega sto nam se desilo (i nama koji smo otisli i onim koji su ostali) poslednjih 25 godina. Jos kada sam prvi put video u "Ubistvo sa predumisljajem" osetio sam tu snagu i tezinu. Nikada ga nisam upoznao licno (iako sam jedno vreme imao dodira sa glumackim svetom), ali, nekako, kao da smo se znali jako dobro. Valjda je to snaga velikog glumca... i velikog coveka.
Posle svog danasnjeg plakanja u nekom trenutku sam se smirio i shvatio da, bez obzira na svu tragediju njegovog preranog odlaska, nije on taj koga treba zaliti nego to smo svi mi (prvi ja) koji tracimo zivot na prolazne gluposti i lazne uspehe. On se 'imao zasta i roditi' a meni (i, verovatno, mnogim drugim) ostaje da vidimo kako mozemo da svetu poklonimo bar mali deo one lepote koju je on nesebicno delio sa nama.
Naravno, nikada necu prezaliti sto ga nisam gledao u pozoristu, kakav gubitak - Zokija RAdmilovica sam gledao ko zna koliko puta u "Radovanu", a, eto, jedanako velikog Nebojsu ni jednom. Slava mu.

Nikodije IV

pre 6 godina

Mnogi veliki glumci i glumice su prerano otisli. Uvek cu se secati Nebojsinog karakteristicnog lica i njegovih uloga. Moje saucesve porodici i srpskom glumistu.

Tuga

pre 6 godina

Neverovatan gubitak, strasno kako ovo vreme uzima danak. A tek je trebao da odigra najvece uloge svog zivota....najiskrenije saucesce porodici.

novica

pre 6 godina

O, Bože, zašto? Što nam najbolje među nama uzimaš tako lako?
Počivaj u miru, dragi Nebojša, odmori svoju anđeosku dušu.
Saučešće porodici i prijateljima.

nenad 65

pre 6 godina

Ne vredi pristojni i kvalitetni prerano odlaze. Ubi ih nepravda, lopovluk, primitivizam, nasilje.
Kakva glumacka gromada. I kakav normalan covek.

VV

pre 6 godina

ovo je pre svega tragedija za njegovu decu, roditelje, braću, sestre

u Srbiji godišnje oboli od kancera oko 35000 a umre oko 20000 ljudi

Da li neko misli na te obične ljude I njihove porodice kroz šta prolaze u ovoj siromašnoj Srbiji?

Da li bi se neko od nas odrekao detetove proslave rodjendana u igraonici I uplatio tih 500€ Institutu za Onkologiju I Radiologiju Srbije?

Da li bi ste se odrekli možda proslave slave, Božića, Uskrsa I donirali 1000€ Društvu za borbu protiv raka?

Možda jednog godišnjeg odmora?

Bardami

pre 6 godina

Tradicija glumačke boemije i uopšte umetnosti kao takve ima svoju cenu. Skoro cela stara garda glumaca je stradala tako. Čuvaj se i Bog te čuva, kaže naš narod. Ali, to je život. Neka my je laka zemlja i široko nebo.

ne vidim te, ali te vidim

pre 6 godina

@Predrag: razumem šta osećaš, ali slobodno zaplači, nije sramota, duši je potrebna kiša, baš kao što treba i zemlji i pločniku i crepu i oluku ...

iz hrvatske s ljubavlju

pre 6 godina

Prvi sms danas, umro Nebojša Glogovac. Šok, doslovno. Ode čovek u samo deset dana. Džaba želja za životom, džaba snaga, džaba sve. Strašno mi ga je žao, strašno.

...

pre 6 godina

Delije će na sahranu doći sa nekoliko hiljada upaljenih baklji. Goreće nebo nad Beogradom!
(Samo da se zna, 9. februar 2018 11:20)

Kamo svece, vernici, zar od svega treba da se pravi cirkus?
Saucesce porodici i prijateljima, bio je velik glumac.

Mila

pre 6 godina

Velika tuga ,upravo pisem dok lezim na grudnom u bolnici,u jednom malom mestu.Usvakoj sobi po jedan karcinom pluca!Pa recite da nije posledica bombardovanja,normalno ako imate savesti!

djolezloba

pre 6 godina

@guga
Hadersfield je odličan, baš mi je žao što nisam nikad pogledao predstavu. Film "Država mrtvih" nije ni približno kao predstava (u originalu "Janez"), iako Goga Dorćolac baš leži Glogovcu kao uloga.

Poslednji pozdrav

Realnost

pre 6 godina

Saucesce njegovoj porodici, prijateljima i svima onima koji su se divili njegovoj glumi, kako u pozoristu tako i na filmu. Otisao je veliki glumac i dobar covek.

Gde ja živim

pre 6 godina

Odavno nisam ovako ostao bez teksta. Veliki ste bili gospodine Glogovac, jedan od najboljih. Neka vam je laka zemlja. Saučešće porodici.

Živan Radosavljević

pre 6 godina

Tužno. Počivaj u miru. Veliki glumac je to bio. A nažalost sve je više bolesti i umiranja... Bog neka nas sačuva.

nixon

pre 6 godina

Pokoj ti duši, veliki čoveče.

Od svoh uloga koji si odigrao, kupio si me ulogom u filmu Hadersfild. Fiml je prošao malo nezapaženo ali tvoja uloga mi je promenila pogled na mnoge stvari.

Hvala ti za sve lepe trenutke u mom životu...

ddoa

pre 6 godina

"Raso, treba da imas nekog. Svakome treba neko." Mi smo imali tebe Ivane!
Skoro smo u drustvu komentarisali kako se ovakav glumac retko, ali bas retko pojavljuje. Klopka i Hadersfild, ostavljaju bez daha!
Pocivaj u miru Nebojsa!

мангупаријацз

pre 6 godina

Почивај у миру, Небојша. Велики човек, глумац и Звездаш. Недостајаће.

Zoran T.

pre 6 godina

Siguran sam da će Bata Stojkoić, Pavle Vujisić, Gaga Nikolić, Pera Kralj, Gaga Nikolić, Olivera, Mija, Čkalja,Bora Todorović, Nikola Simić,Bata Živojinović, Šurda ......i ostala mnogobrojna ekipa prirediti Nebojši doček kakav zaslužuje.
Legenda.Nek mu je večna slava.

MarePo

pre 6 godina

Kontaktirao sam sa njenim kasting agentima, rekli su mi da su me videli u filmu "Klopka" i ne znam kojim još, i ponudili su mi saradnju. Ali pošto je poslednjih godina u holivudskoj produkciji nekakav trend da smo samo mi u ovim ratovima ubijali, klali, silovali, dok su ostali ne znam šta radili, i to bez ikakve filmske estetike koja jedino opravdava postojanje nekog filma, bio sam oprezan. Nikako ne bih voleo da igram u priči u kojoj je samo jedan narod kriv, i lud, i krvoločan, a svi drugi su divni i male mace, bez obzira na to o kom narodu je reč. Taj scenario Anđeline Džoli, čije ime njeni agenti s kojima sam se dopisivao nisu pominjali, već su je neprestano nazivali "ši" (she, na engl.), nikako nisam mogao da vidim. Nekako je ostao tajnovit, nisu hteli da mi pokažu, što je meni bilo čudno, pošto je reč o priči koju treba da vidi nekoliko miliona ljudi - rekao je Glogovac na tu temu.

Meraklija

pre 6 godina

Зашто бре он....зашто...најбољи глумац тзв млађе генерације...анђели чувајте нашег Нецу у рају,заслужио је то...породици изрази најдубљег саучешћа...нека Вас бог чува

Slavonac

pre 6 godina

Neki dan sam gledao film "Ustav Republike Hrvatske " u kojoj igra glavnu ulogu, odličan film, još bolja gluma Nebojše, želeći saznati o njemu više nakon filma, jer me oduševio, vidjeh da je teško bolestan i da je baš tih dana završio u bolnici, a danas već ovo. Tužno.

X

pre 6 godina

Zoran Radmilovic, Bata Stojkovic, Petar Kralj, Bora Todorovic i Dragan Nikolic te cekaju... Pocivaj u miru, u tom drustvu se neces stideti legendo...

ArtNoveau

pre 6 godina

RIP veliki čoveče. Beograd je jedan od najzagađenijih gradova Evrope. Fekalije se ne prečišćavaju i izlivaju pravo u Savu i Dunav, vazduh je pun raznoraznih otrova i čestica koja ulaze u dubinu pluća i krvotok iz termoelektrana, grejanja na čvrsta goriva i starog voznog parka. Divlje deponije na sve strane. Ne postoje spalionice za stare lekove i životinjski otpad nego sve završava u zemljištu i vodi. Ulazak u bilo koji restoran je ravan masovnom trovanju jer nije zabranjeno pušenje.

Saut Park

pre 6 godina

London, 9. februar 2018 11:13)

Ajde sto si operisan od umetnosti, nego sto si od svih serija, filmova, predstava koje je igrao, ti gledao samo seriju Radosa Bajića, jos se hvalis time. Pa strašno.

Sablja dimiskija, Klopka, Hadersfild, Nebeska udica, Hamlet..nista a? Samo Rts samo Bajic, e moj zemljace koliko si ogranicen.

bogi

pre 6 godina

Samo mi nije jasno ko stavlja unlike na ove komentare?! Ljudi zale ovog velikog coveka, a neko stavlja unlike?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Porto, 9. februar 2018 12:23)

Kad citam komentare na telefonu, skrolujem desnim palcem, pa se neretko desi da slucajno kliknem unlike. Nadam se da je i ovde to slucaj.
Pocivaj u miru dobri Nebojsa!

zoran S

pre 6 godina

Pridruzujem se svima koji oplakuju za COVEKA, GLUMCA, kojeg smo imali priliku da slusamo i gledamo.Moje duboko i iskreno saucesce porodici, nek ti je laka zemlja i pozdravi mi sve legende sa kojima ces se ponovo sresti.Ostaje mi u secanju scena iz serije- Rodjak sa sela gde glumi popa i dolazi kod preminule babe i opteva joj pesmu.Neka ti svi oproste grehove ako si ih imao dobri covece.Suze idu iako sam musko.

Komša

pre 6 godina

@Dragan Obrenović
Ne smeta njemu uloga toliko (mada bi mu više prijalo da je Bulajić režirao) koliko jedna izjava Nebojše Glogovca o gradjanskom ratu u Bosni.Valjda čoveku nije jasno kako Hercegovac može da govori i misli slično Dučiću (a neprirodno bi bilo da nije tako).
Onda je iskoristio Dolores da "reaguje" kako bi rekao nešto loše o pokojniku a da ne ispadne da se samo zato javio. Da nije ona pomenuta nakačio bi se na neki drugi komentar da prikrije šta ga tišti.
Aktivista.
Tužno.
Glogovac je odličan glumac.Jedan od najboljih (po mom mišljenju najbolji,ali to je već stvar subjektivna) u toj generaciji...ni 50 godina...mnogo toga bi još pružio.
Jako tužna vest.

Dačo

pre 6 godina

ovi matori političari penzioneri zdravi ko drijen i tako god,sve što valja odlazi rano .Zašto je tako nema pravde u životu...Počivaj u miru veliki majstore scene.Život je surov,dok paraziti razni iz medija ne silaze sa tv ekrana.Kakvo li se remjek dijelo snima gore na nebu sve same veličine i legende za života.Tuga.

Nikola

pre 6 godina

Ti si bio predvodnik
"novog" talasa naseg glumista,posle velicina koje su nas napustile (Zorana,Bate,Bore,Mije,Paje,Ckalje..Dragana,Ljubise) ,
veliki si bio,mnogo generacija te je obozavalo. I gledace te duugo u svemu sto si nam ostavio.

Bio si smeker,bez pompe i kicha,bez laznih novinara i posrnulog ali naseg drustva koje volimo.
Odrastali smo uz tebe,
Pocivaj u miru na nekom malo boljem mestu,

U hladu borova,blizu mora,sa travkom u ustima...u onoj tvojoj mornarskoj majici.

Neka ti Bog cuva decu,

Zauvek cemo te voleti.

ZaphodBeeblebrox

pre 6 godina

Rekao bih da je rak bolest koja ne bira, ali koja, nažalost, uzima najbolje umesto šljama kojeg bi trebalo da uništava.
Nešo, slava ti i hvala, uvek ću te pamtiti po "Kad porastem biću Kengur" jer si tu bio blistaviji od svih!

Хаузер

pre 6 godina

Златко Гавриловић се придржио другу Миксеру на неком бољем месту, где их неће јурити лажни просјаци. Почивајте у миру легенде!

Бгд 079

pre 6 godina

Како ми је жао... Каква громада од човека, глумца... Само је десет Година старији од мене... А тако волим његову глуму... Филмове... Нека те Анђели чувају добри човече...

Jelena

pre 6 godina

Da li Nebojsa zna kolike je zivote dirnuo svojom maestralnom glumom, cistotom i toplim srcem? Da ga milioni nas koji ga licno ne poznajemo - iskreno zalimo? Da tamo neka nasa zena u Kanadi, koja je imala privilegiju da gleda samo nekoliko njegovih uloga (premalo), oseca kao da je izgubila nekog bliskog, ne moze da dodje sebi od soka i tuge? Takav glumac i takav covek...brzo ziveo, i tako brzo otisao...Nije se stedeo i nije gubio vreme; kao da je zeleo sto vise remek dela da uradi za to kratko vreme koliko mu je bilo dato na zemlji. Neka Bog da snagu i utehu njegovoj porodici i rodbini...i svima koji su imali privilegiju da mu budu prijatelji i deo njegovog zivota. Neka mu je spokoj dusi...

Milan

pre 6 godina

Sinoć u "rođacima sa sela"scena N.Glogovac sa tako malo reči odglumio Oca Milutina , navelo me na razmišljanje koliko je veliki glumac.Danas ne prestajem da plačem !

Zuba

pre 6 godina

Tesio sam samog sebe, nadao se da posle smrti velikana srpskog glumista koji su nas napustili u zadnje vreme ostajes bar ti Nebojsa. Kao istinski bard glume jos uvek "mlad" da nas napustis. I sta sad. Ovo boli...

Branko32

pre 6 godina

Dragi boze daj mu vjecni mir i pokoj dusi, neka se sad u raju smije i odmara dusu. Ovdje u mom gradu ima jedan nas srbin iz bosne, familijski kolega, nalik isti pljunut pokojni Glogivac, isto lice, oci, usta nos, obrve, onako neobrijan, osmijeh isti, glas ma sve, i uvek sam mu govorio da je isti on. Sad cu ga zvati na rakiju da popijemo za nasu legendu.

Pera

pre 6 godina

Duboko u dusi se nadam da ce ovi komentari stici gore kod tebe legendo, pocivaj u miru , pamticemo te moj sin i ja , zavoleo je kosarku posle nebeske udice , danas je student i dalje igra basket i danas kad te nema vidim koliko te je voleo Kajo

srbin sin

pre 6 godina

otiša je roditelj, sin, brat..... počivaj u miru brate nek ti je laka crna zemlja..a tvojim najmilijima nek bog da snage da izdrze...

Stefan

pre 6 godina

Tako to ide ovde, samo najbolji odlaze. Na ovaj ili onaj nacin. Svi koje si dotakao cuvace u sebi jedan kutak za tebe. Nadam se da si nasao mir.

Ljiljana

pre 6 godina

Zbogom predivni Nebojsa, savrsene uloge, a najvise cu te pamtili po ulozi Vjekoslava iz Ustava Republike Hrvatske! Vrh, neprevazidjena gluma.

Gargamel

pre 6 godina

Ovakve vesti vas ostavljaju bez reči iako vam kroz glavu istovremeno prolazi na stotine misli, ali sve one bi mogle da stanu u jednu definiciju:

"OVO NEMA SMISLA"!

Dejan

pre 6 godina

Moje saucesce!
Retko kada imam potrebu da napisem komentar kada se desi ovako nesto, ali Nebojsa je vec u sred karijere dostigao status legende. Najpre veliki covek. Zatim, po meni najbolji glumac novijih generacija, i mozda najperspektivniji svih vremena na ovim prostorima. Uz Srdjana Todorovica, koga je takodje skoro zadesila tragedija, svakako. Neverovatno da poslednjih godina najveci odlaze, a bagra ostaje...

Jarić T Živadin

pre 6 godina

Prokletstvo porodičnog blaga se nastavlja.Nakon preranog odlaska nama dragih:Zablećanskog,Lazovića,Mitića Đoše,njima se pridružio i Glogovac.Toliko toga dragog i lepog su nam ostavili,a toliko malo opravdanja za njihov odlazak imaju pred bogom.
Počivajte u miru,dragi naši junaci.

Modesti

pre 6 godina

:(:(:(:(. kakva glumčina! ogromne stvafi si ostavio iza sebe, predivne uloge, decu... puno si uradio za kratko vreme i prerano otisao. bas mi je zao:(. zivot je prekratak.

Može biti samo je*an

pre 6 godina

Ponadao sam se da se dolaskom nove godine završio onaj crni niz prošlogodišnjih odlazaka velikana našeg glumišta...
Kad, evo danas još jedna tragedija...
Saučešće porodici i svima koji su ga poznavali, i onima koji su ga voleli zato što je bio izvanredan glumac i čovek...
Jbg....

JMJ

pre 6 godina

Šok pa neverica. Nadala sam se da ce se izvući. Nekako me ovako nešto baš pogodi, kao da mi je rod rođeni. Zbogom dragi coveče. Živiš ti i dalje kroz svoje uloge. Saučešće porodici.

tuga

pre 6 godina

Pokoj dusi i mir Boziji. Sokiran sam. Ovaj covek je za mene u rangu pokojnog Bata Stojkovica, Zokija Radmilovica, Paje Vujisica, itt. U svakom filmu koji je igrao je ostavio neizbrisiv pecat, a "Klopka" je, po mome, uloga za Oskara i sve druge glumacke nagrade koje se mogu dobiti. Rano, mnogo rano, dragi Nebojsa.

Стварно

pre 6 godina

Аааааа, не верујем!!!! Нека ти је лака црна земља. Саучешће породици. Један од оних генијалних глумаца који изнесу улогу до перфекције. Клопка, какав филм. Страшно.

Eidos

pre 6 godina

"Nisam mislio da ce se ovako zavrsiti . Zavrsiti? Ne,putovanje se ne zavrsava ovde. Smrt je samo jos jedan put ,jedan kojim svi moramo poci . Siva kisna zavesa ovoga sveta se podize i sve se pretvara u srebrno staklo a onda vidis.. Bele obale,a u daljini zelene povrsine pod brzim izlaskom Sunca ".

Vidimo se na nekom boljem mestu legendo !

Komša

pre 6 godina

@Dragan Obrenović
Ne smeta njemu uloga "negativca" (nije mesto za raspravu da li je Draža uopšte bio negativac) već izjava Nebojše Glogovca vezana za rat u Bosni.
To gospodinu smeta i onda je našao način da "unizi" pokojnika.
Našao je povod da se "nakači" na komentar neki (da nije tog izabrao bi neki drugi) i da zamaskira pravi povod javljanja.
Tužno.
(Žigon ,kojeg ste pomenuli je glumčina.Čovek je komunista bio do zadnjeg dana života.Sve najgore mislim o komunizmu ali mi je jako žao bilo kada je taj čovek preminuo.Ljude ne čini samo ideologija.Ovo ne pišem zbog Glogovca jer on nije ostavljao utisak "politički ostrašćene osobe" niti je običan posmatrač mogao da ga poistoveti sa bilo kakvim političkim stavom, već zbog površnosti gospodina kojem ste s pravom skrenuli pažnju na ponašanje.)

Богдан

pre 6 godina

По мени је био најбољи глумац из нашег региона, можда и шире. Манда, Маџгаљ и сад Глоговац. Поранише ови људи, узеше их разне болести. Велика штета. Ја нисам од јуче, али знам много случајева смрти од рака особа старости од 12 до 65 година. Било је рака и раније, али се сада ипак превише од њега умире, много више него раније. По некој мојој процени, три пута. Глоговац је био фасцинантан у улози карактерних и најчешће суморних људи. Увек је деловао забринуто, замишљено... Такве су му биле улоге, али је деловало превише стварно. Да ли је у питању био његов вансеријски таленат или је заиста нешто осећао... Велика штета за овог човека, баш ми је жао. И убиство Оливера Ивановића чију смрт морам да споменем је јако болна. Много туге у овој Србији. Најискреније саучешће његовој породици и фамилији. Нека му је вечна слава и хвала. Почивај у миру Небојша.

Boki

pre 6 godina

Braco Srbi, okrenimo se prirodi i zdravom zivotu, a ne farmama pinkovi a grandovima i pijancenju uz acu lukasa i cvarke. Glogovac je bio fantastican glumac, ali koliko cujem i imao zivot "boema", za sta je sam rekao da ga je majka kudila. Pocivaj u miru stari.

Lemilence

pre 6 godina

ne znam da li sam zalosniji dto je umro nas dobar glumac ili kada citam ove komentare. Pokoj mu dusi ,svoju pre svega zivotnu ulogu odigrao je maestrralno,steta sto je rano otisao.

Torcide Jupiter

pre 6 godina

Uzas!
Nisam ga pretjerano dozivljavao dok nisam gledao Hetersfild ili tako nesto. Tu me je odusevio I postao mi jedan od najboljih glumaca u tzv region. Pocivao u miru. Nisam imao pojma da je bolestan.

momke

pre 6 godina

Samo mi nije jasno ko stavlja unlike na ove komentare?! Ljudi zale ovog velikog coveka, a neko stavlja unlike?!
(Porto, 09. februar 2018 12:23).


Nije unlike, nego se slucajno klinr prilikom skrolovanja.

Croata

pre 6 godina

Srbin kojeg sam volio. Почивај у миру. Вечна памјат. Danas je uistinu tuzan dan za sve nas, Srbe, Hrvate i ostale.

Ix

pre 6 godina

Pre par nedelja vidim ga za bekom, setaju. Zivot je tako je*eno nefer. Gledala sam predstave, obožavala filmove. Bila sam zaljubljenik u njegov rad. Faliće publici. Porodicinajiskrenije saucesce.

Milorad

pre 6 godina

Deda i ja...idem da kupimo burek, pivo...a vi...mislim, vi vidite sta cete. Ajde deda! Dvaaaa brata rodjenaaaa....Ovo je vreme paklenih vozacaaaaa....

Pera Trta

pre 6 godina

Odličan glumac, dobar čovek, ali treba makar sada, progovoriti o pravoj bolesti koja je dovela do raka jetre, i naterati državu da konačno krene da se stvarno bori protiv pošasti koja odnosi sve više života...

?????

pre 6 godina

Ne mogu a da ne spomenem nesto sto me boli vise i od ove vesti o glogovcu.Zasto ali zasto odlaze samo divnu ljudi, andjeli, one koje smo voleli kao rod najrodjeniji:tose, zablacanski, madzgalj,bata, gaga, ljubisa, manda,glogovac.Svi su bili jako jako dobri ljudi.

WTF

pre 6 godina

Krugovi...po meni njegova najbolja uloga.
https://www.youtube.com/watch?v=QkHvDbMtRjU&t=207s

Zao mi je sto nismo imali cast da vidimo jos od njega, vidim po intervjuima da je bio dobar covjek. :(

Srki

pre 6 godina

Poslednji pozdrav dragom Nebojši, odrastao sam uz tvoje filmove i serije, hvala ti, ostaćeš u najboljem sećanju ;( neka ti je laka zemlja legendo!

Dragana Ciric

pre 6 godina

Поштовање . Млади човече . Одмори своје тело од болести . Вечно мир и слава .грехота је боже . Млад човек . Шта рећи сузе и бол . Нема човека кога ова вест није погодила . Надали смо се није касно да га Сунце још греје ?????изненади нас нада . Лаж нема наде .

Gasa

pre 6 godina

Znas vec sam ti rekla,otisao je otisao zauvek...Mozes da psujes do prekosutra,da redjas sta hooces i koga hoces,nece biti lakse,bolece...Uvek cu se secati ovako kad otkuca ponoc,ode iz zivota al iz srca nikad!
Znas jednom su mi rekli da rastanak sluzi samo da shvatimo sta nam odlazi,nisam htela da znam,nisam htela da osetim,tesko je to,odlaze najbolji.Znas necu dugo pricati o njemu,bolje je...Te reci cuvacu samo za svoju tisinu...ZBOGOM NAJBOLJI

zzop

pre 6 godina

raznorazni ojadnici, zmajevi i ostali ostaju, a ljudi kao nebojsa, marinko m. odlaze... ka ta stro fa... nebojsa, počivaju u miru, zaslužio si

severnjaca

pre 6 godina

Otišao je jedan od najvećih. Ostaje nam samo da se sećamo čovečnosti, duha i glumačke veličine koju smo izgubili. Nek ti je laka zemlja Nebojša.

Сви на стадион!

pre 6 godina

- Је л знаш ти како се постаје прави шампион?
- Тако што изађеш на терен кад је најтеже и победиш!

mm 89

pre 6 godina

Političari,starlete,mc Stojani i ostali nam ostaju,a ovako kvalitetni glumci i ljudi umiru... Šta li će biti sa nama u budućnosti,Srbijo moja...

GuGa

pre 6 godina

Uz duzno postovanje prema ostalim glumcima iz njegove generacije, danas smo izgubili verovatno najveceg umetnika i glumca (uz Ziku Todorovica) iz ovog novijeg vala glumaca.

Odrastao sam gledajuci filmove velikih umetnika poput Bate Stojkovica, Dragana Nikolica, Bate Zivojinovica, Pavla Vujisica, Bore Todorovica, Ljubise Samardzica, Nikole Simica, Slavka Stimca, Mije Aleksica i drugih...

Posle njih dosao je "novi val" glumaca sa Kojom, Bjelogrlicem, Djurickom, Glogovcem, Sergejom i ostalima i medju njima licno najvise gotivim Glogovca, koji je i kao glumac i kao licnost izgradio taj neki status da ga cene redom i kolege i publika bez obzira na generaciju.

Izgubili smo velikog umetnika i jednako velikog coveka!

Putuj mirno, slava ti!

eccles

pre 6 godina

slava mu, bio je izuzetan glumac koji se nije valjao po blatu domace estrade. njegova uloga u filmu "janez" je nesto da se covek najezi.
iskreno saucesce porodici.

BAKI

pre 6 godina

Malo je reći da sam ostao u neverici kad sam otvorio ovu vest. Prvo Marinko Madžgalj koji je bio dosta mladji pa sad Nebojša. Ostajemo bez odličnih glumaca koji su mogli još dugo da traju. NEKA MU JE LAKA CRNA ZEMLJA,ZBOGOM LEGENDO !!! Duboko saučešće porodici...

Komša

pre 6 godina

@abcd
Uvek padne na pamet Živac.Ne replika,nego onaj trenutak kada bi progovorio ali ne sme zbog Gangule - kad lomi hemijsku i bori se da ne ne progovori.Vrhunski.
Jako tužna vest.
Pokoj mu duši.
Odličan glumac,baš se izdvajao (uz Ninkovićku).

Goran

pre 6 godina

"Kakva je to opaka bolest da te odnese za desetak dana? Sta je to sunce ti?
(John Isner, 09. februar 2018 10:12)"

Rak :( kad metastazira, odnese te za čas :(

djole

pre 6 godina

Beskrajno tuzna vest... nema reci kojima bih umeo da opisem divljenje prema ovom coveku. Uvek odmeren u izjavama, najbolji u svom poslu, omiljen u narodu. Tezak udarac za sve zaljubljenike u film i pozoriste.

eto tako 2

pre 6 godina

Velika legendo pocivaj u miru. Nevjerovatno je da takva glumčina i takav covjek premine u tim godinama, tako rano. Vjecno cemo te pamtiti LEGENDO!

laki78

pre 6 godina

Znam da svi moramo da odemo jednog dana, ali ti si nas napustio prerano.Imao si još puno toga da daš,puno toga je ostalo nedovršeno....ali ipak i ovo što si uradio dovoljno je za ulazak u legendu, za besmrtnost.Počivaj u miru.

Sta je to u ljudskom biću...

pre 6 godina

Ne postoji vest, bilo da je ovako tuzna, ili da je vesela poput pronalaska leka za celavost, da se Srbi, u komentarima, ne posvadjaju !

Branko32

pre 6 godina

Sta se ovo desava? Pa u roku dve tri godine ostasmo bez nasih najboljih glumaca. Glogovac mi je bio kao osoba i glumac vrh vrhova. Kad je Bata umro, i Ljubisa i ostali...uvek sam se tjesio da imamo jos uvek naseg Nebojsu. Dragi brate, andjele neka ti je mir vecni i slava u vjecnosti... Boze gde si vise....

Ivan Livno CRO

pre 6 godina

Veliki glumac i veliki čovjek, jedan od omiljeni glumaca u regionu, šteta za sve nas koji smo ga obožavali, ali Bog uvjek zove sebi velike ljude, počivao u miru Bozijem!

TU

pre 6 godina

Strasna vest. Odlazi glumčina.

Nismo verovali koliko je tesko... i ozbiljno. Uvek jak, uvek promisljen, uvek zamisljen... Produhovljen i mudar čovek.

Zbogom, Nebojša.

Saucesce porodici.

kuga

pre 6 godina

I tako otvorim b92 kad ono baaam,i posle koliko nezam vremena doso sam do sebe.
Kad neko odise prirodnoscu kao pojava,kao da su se sve karakteriske jednog naroda sazele u jednu osobu, tesko ga je ne voleti.Sretno tamo.

Bobica

pre 6 godina

Skroman i fin. Genijalan glumac, utisak i da je bio divan covjek. Takav ce ostati u sjecanju mnogih. Prokleta bolest. Uzas. Tuga. Divlhenje za djelo Nebojsino. Zalost.:-(

Slavisa Vukosavljevic

pre 6 godina

"Zanemeh.."

Nisam zanemeo jer smo na taj muk svi bili spremni. Bolest od koje je umro je surova, ne da coveku pravo na dostojanstvenu smrt, ali se bar rodbina pripremi na neminovan gubitak. Meni je otac izdahnuo na rukama bukvalno trenutno, iako smo nekoliko sekundi pre toga normalno sedeli i pricali. Infarkt je takav, preminuli ne pati, ali rodbinu presece. Teska vremena smo prosli, teska zivimo, ne znamo ni sta je ispred nas. Cesto uhvatim sebe kako zavidim mojim roditeljima koji su skoro pola veka ('45-'90) proveli u miru, vremenu kad se nije imalo mnogo, ali su ljudi i sa to malo umeli da budu srecni.

Vecna ti slava, generacijo.

Outsider pravi

pre 6 godina

Najubedljiviji glumac u godinama našeg sveobuhvatnog raspada. Veliki gubitak za našu sve manju kulturnu scenu i ljudski, uopšte. Počivaj u miru Veliki majstore!

Petar

pre 6 godina

Zanemeo sam. Morao sam da ustanem sa radnog stola i napravim pauzu...

Tvorac je izgleda odlučio najbolje da nam uzme.
Počivaj u miru Legendo.

Murmasica

pre 6 godina

...glumac se ne postaje,glumac se radja i ti si bio taj rodjeni glumac i znalac svog posla,toliko vrhunskih uloga i u svakoj snazan licni pecat...Hvala za sve suze i smeh i one divne,neobjasnjive emocije koji si budio...

.орг

pre 6 godina

захумљански љути камен из питоме банатске равнице.
вечна Ти слава и хвала.

palančanin

pre 6 godina

Moj omiljeni glumac iz te generacije i jedan od nasih najboljih glumaca ikad. Ne mogu da vjerujem :( strasno , Nebojsa legendo vjecno ces zivjeti, nadam se da ima Boga i da si na boljem mjestu.

Vujke

pre 6 godina

Strasno je ovo sto se desava ali nažalost jedino kad neka poznata ličnost premine od ove opake bolesti javnost reaguje a vlast bi trebalo da cuje.
Ako se nastavi ovim tempom nama ne treba nikakav rat, glad ili bela kuga, naš će da istrebe tumori.
Nadam se da tamo u vladi sedi neko ko ima viziju o budućnosti Srbije i misli o nama na duže staze, i pod hitno uvesti obavezne preglede makar jednom godišnje, kao i testiranje na ovu opasku bolest.
Isto tako nabavljanje svih eksperimentalnih lekova kao i uvođenje novih metoda lecenja.
Slava glumcu, legendi počivaju u miru i da niko nikad vise ne doživi ovakvu smrt. Rip.

Ante

pre 6 godina

Jutros u kafiću kazem, "vidi ovo, preminuo Nebojsa Glogovac.. nisam ni znao da je bolestan".. ekipa i mladjih i starijih, koji inace komentiraju "koga briga", bas se kao nezgodno iznenadili.. svatko se pozitivno izrazio o njemu kao glumcu, kao covjeka ga nitko od nas nezna dovoljno dobro, al kako su rekli "ne moze biti los, vidi se to.."
Eto, Nebojsa, i u Hrvatskoj si ostavio pozitivan trag, meni osobno si bio jako drag glumac..
Pocivao u miru..

NikolaKG80

pre 6 godina

Iznenađen sam, zaista sam se nadao da će se izvući. Imao je još mnogo toga da pruži. Mogao je i do sada mnogo više da pruži, da je naša kinematografija u boljem stanju, da je bilo više projekata koje bi on sigurno sjajno izneo. Prokleta boleština.

Пјер Де Кубертен

pre 6 godina

Земаљска Србија је остала без сјајног човека и глумца:( небеска Србија се данас радује.

usamama

pre 6 godina

Muz i ja gledali Hedersfild u Cikagu u oktobru. Njegova gluma bila daleko najbolja. Nista tada nije ukazivalo na tragediju. Mnogo mi je zao. Mir dusi njegovoj.

Nenad

pre 6 godina

Pre par godina sam ga sreo u jednom hiper marketu i prišao mu sa mojim ćerkama. Dobrodušnost i srdačnost koju je ispoljio me je ostavila bez daha. Rekao sam mu da je jedan od, po meni, naših najvećih glumaca, a njega je zanimalo koja mi se uloga najviše dopala. Zapravo me je to najviše oduševilo. Neka mu je laka zemlja.

Powerslave

pre 6 godina

Da je bilo što biti neće apsolutno sam siguran da bi jednog dana Glogovac stajao rame uz rame sa našim najboljim glumcem ikada, Batom Stojkovićem.
Mada, i ovako spada u sam krem, među sve one velikane, da ih ne nabrajam sad.
Glumci obično svoje najbolje uloge odigraju posle pedesete godine, Nebojša ih nije ni dočekao, ali je svakako iza sebe imao gomilu vrhunskih.

Tužno je što ovako mladi ljudi odlaze, tužno je što nema nikog da ih zameni. Mislim da nemamo više od 10 glumaca (i muških i ženskih) sve ukupno za koje se može reći da su vrhunskog kvaliteta, a svi su 45-50+

Zlaja

pre 6 godina

Definitivno najbolji glumac te srednje generacije.Svaka uloga na filmu mu je bila pravo remek delo.Po meni ona scena sa bercekom u filmu bure baruta je jedna od boljih u nasoj kinematografiji, pa onda bravure sa brankom i natasom u ubistvu s predumisljajem i klopki pa sa anom u nebeskoj udici...Kakav glumac

Boske

pre 6 godina

Startovah ga posle jedne predstave u Becu, sa prilicno supljom pricom da smo zemljaci i da smo obojica kao klinci provodili ljeta u nevesinjskim selima, ja u mom, on u njegovom. Nije mu zasmetalo, naprotiv, ispricasmo se kao stari drugari, pored sanka, uz rakijicu, ja jednu, on, pa nekoliko, sve pod budnim i, ucini mi se, zabrinutim pogledom njegovog kuma Cetkovica, koji je stajao u cosku, opkoljen nekim djevojkama. Srce mi je bilo kao planina, bio sam beskrajno ponosan na njega, kao glumca, antologijsku pojavu na nasem umjetnickom nebu, a jos vise kao covjeka, jednostavnog i dragog, s kojim ja, eto, ovdje cumuram o nasim djetinjstvima u hercegovackom krsu. Ali, tada sam shvatio i da nije naslijedio samo ulogu vodeceg glumackog barda od nasih nekad najvecih, poput recimo Pavla Vujisica, nego i njihovu boemstinu i ne bas, sto se zdravlja tice, besprekoran nacin zivota. Pomislio sam tada: kad tako nesebicno otvaras i prosipas dusu na tim daskama, to se posle valjda mora nekako kompenzovati i zacepiti necim da ne otekne sve bestraga...

Eto, sad se ta velika, prekrasna dusa pretocila medju zvijezde, ukrasila bozije vrtove i duboko se naklonila armiji andjela, koji mu, dakako, u transu aplaudiraju. Zbogom, zemljace moj!

marija

pre 6 godina

Nebojsa Glogovac,Bata Zivojinovic,Dragan Nikolic,Milorad Mandic,Zika Milenkovic,Zoran Radmilovic,Nikola Simic,Petar Kralj,Josif Tatic,Danilo Lazovic,Milenko Zablacanski,Bogoljub Mitic,Pavle Vuisic,Miodrag Petrovic,Marinko Madzgalj,Ruzica Sokic,Radmila Savicevic...
Nebo iznad Srbije...
(fg, 10. februar 2018 00:37)

Ljuba Tadić, Bora todorović, Pavle Vuisić, Mija Aleksić, ...

zeka

pre 6 godina

hvala ti za lepe trenutke bezanja od stvarnosti nase teske mladosti.izasao si na teren kad je bilo najteze i za sve nas si pobedio.pozdrav nasa legendo.

Hvala Nebojša

pre 6 godina

E,moj Nebojša. Veliko hvala na predivnom detinjstvu,kad si mojoj generaciji tokom devedesetih, a i posle, predstavljao glas razuma u bezumlju, nadu u bolje sutra. Odrastao sam uz tvoje uloge.Hvala na iskrenosti, beskompromisnom stavu i neverovatnom intelektu. Bilo je zadovoljstvo slušati te i čitati tvoje intervjue. Izvini, jer nikad neću biti u prilici da te sretnem na ulici i kažem: "Hvala."Nebojša Glogovac-jedan od naših poslednjih glumaca.Za mene ćeš zauvek ostati i glumac mlađe generacije,dobričina, sa onim, samo tvojim, šeretskim osmehom.

Јабучило

pre 6 godina

Ajmo sad svi...saucesce porodici i slicne gluposti
(Predrag, 09. februar 2018 10:03)

Предраже, у праву си донекле. Али људи су искрено погођени вешћу и траже начин да искажу поштовање и саосећање. И верујем да ће, ако у овом тренутку или касније прочитају коментаре, породици више значити и најглупље срочена подршка него ово наше мудровање.
Слава Глоговцу и саучешће породици.

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 6 godina

@cobe

BRAVO za komentar, BRAVO za pozdrav...
Jednom mi je Nebojša u slučajnom susretu sa Njim, na moju pohvalu na jednu od Njegovih uloga, rekao:"Služimo narodu" sa predivnim osmehom i gestikulacijom...
Žao mi je... Jako...

milan

pre 6 godina

Nakon sto smo culi vest na poslu, kolega i ja gledamo jedan u drugog i obojica jedva zadrzavamo suze. Mislim da bi i kamen sad zaplakao. Ostavio je neizbrisiv trag u srpskoj kulturi i sigurno stoji uz rame nasim najvecim glumcima. Veliki gubitak za sve nas.

Pančevac

pre 6 godina

Plačem zato što je otišao, plačem jer ga neću više gledati...
Kao deca smo nekada davno zajedno u Uspenskom hramu u Pančevu recitovali na Svetog Savu, još tada se video ogroman talenat, a svi kažu to je Protin mali.
Taj Prota me je krstio i kada god bi se sreli videlo se da je bio beskrajno ponosan na Nebojšu, kako i ne bi...
Saučešće porodici, saučešće glumačkoj umetnosti.
Ovo je ogroman gubitak za Srbiju i takav talenat se više neće roditi.

Zanemeo.

pre 6 godina

Kakav je to usud - biti glumac kod nas... Ti ljudi zive prosecno manje i par decenija. Od Glogovca, davno nije bilo boljeg.
Pocivaj u miru, dobri Nebojsa.

Deki

pre 6 godina

Koliko mi je zao, moj najomiljeniji glumac, pa ni 50god nije imao...odrastao sam uz njega. Svaku ulogu je razvalio...mator čovek a placem, bas mi je zao...
Živiš večno legendo

Vitez Lukic od Lamburginija

pre 6 godina

Pitao sam se dugo da li iko moze da zameni Batu Stojkovica, Ckalju, Boru Todorovica, a onda iz vedra neba su se pojavili ljudi koji su bili tu vec dugo, glumci na koje nisam obracao paznju a izrasli u glumce koji su dostojno uspeli da zamene njihove ucitelje. Jedan od te sacice ljudi bio je Nebojsa Glogovac. Nisam neki emotivac ali pune oci suze kad sam otvorio stranicu.

Nebojsa je davno usao u legende, samo je sada promenio mesto prebivalista. Pocivaj u miru, necemo te zaboraviti.

zemunski kej

pre 6 godina

Umiremo kao muve.Sta je ovo? Da li postoji zemlja da ima ovoliko kancera,dijabetesa,srcanih udara,umiremo i od boginja,jel to neko prokletstvo ili posledica loseg zivota .stresa.zracenja?

deniro

pre 6 godina

Iskreno se nadam da je Tamo bolje......i lepše......i pravednije,za istinskog čoveka.Da budemo iskreni,možda današnji Svet i ne zaslužuje ljude poput tebe.
Volimo te.

Спасоје Ђого

pre 6 godina

Баш ми је жао. Познавао сам га. Био је велики човек, глумац и патриота.Прави Херцеговац. Породиц искрено саучеће.

sančo pansa

pre 6 godina

Pogledajte film Hadersfild, koji je iz nekog razloga podcijenjen i manje poznat gdje se vidi sav raskoš talenta velikog Nebojše Glogovca.

Srbija plače

pre 6 godina

Duša naša! Napustio nas je pre svega čovek i intelektualac. Prerano. Najdublje saučešće porodici, a i svima nama jer smo izgubili čoveka.

vojvodank

pre 6 godina

stadion zanemeo
pozdravi sestica
ne psuj jelo nije to za zenska usta
mogao bih satima nabrajati njegove genijalne replike
laka ti crna zemlja legendo

Audax

pre 6 godina

Нека ти је вечан спомен, достојан блаженства и вечног спомена драги брате наш Небојша.

Dejan

pre 6 godina

Gledao sam film Hadersfild,NEVEROVATNO KAKO JE ODIGRAO,BRILIJANTO.Predstavu na zalost nisam,a kazu da je tu jos bolji.Ostace njegova dela da ga pamtimo.

Delije Čikago

pre 6 godina

Bio si jedan od nas, srca su nam slomljena, Delije će te ispratiti na večni počinak kako dolikuje jednoj veličini, veliki gubitak za Srbiju, danas je dan žalosti, počivaj u miru prijatelju moj.

bokoroka

pre 6 godina

Svi pominju Hadersfild i Nebesku udicu, ali meni je Ubistvo s predumisljajem omiljeni, s druga strane Kengur, kao komedija...
Slava mu!!

Oliver

pre 6 godina

@...,
Ne pricajte gluposti.Rak pluca se retko otkrije rano,zato sto ne postoji nikakav specifican preventivni test,a pocetni simptomi su nespecificni pa se 2/3 karcinoma pluca otkrije u kasnoj fazi,kada su inoperabilni,a operacija je jedina kakva-takva sansa,mada i onda retko ko prezivi 5 godina.Hemio- i radioterapija ne mogu dovesti do izlecenja,a i karcinom pluca slabo reaguje na njih.Od svih karcinoma(a ima ih preko 100),karcinom pluca je najagresivniji,najpodmukliji i najstrasniji.On moze da metastazira bukvalno u bilo koji deo tela,u najudaljenije i najcudnije delove tela.Faktor rizika broj jedan,uz genetiku,je pusenje cigareta.Nece svaki pusac dobiti rak pluca,ali gotovo svaki oboleli od raka pluca je strastveni pusac.
@maximus
Glogovac je bio u Nemackoj pocetkom godine,na konsultaciji kod nemackih onkologa.Cim se vratio u Beograd,znaci da su mu rekli da nema nikakve nade.Toliko o vasim citostaticima "8. generacije".Uznapredovali rak pluca je nemoguce izleciti bilo gde na kugli zemaljskoj.Ne zavaravajte ljude laznom nadom.

trenerZG

pre 6 godina

Pokoj mu duši.
Moj najdraži glumac. Pretužan sam.
Veliki pozdrav, Nebojša, veliki čovječe. Hvala ti na svemu.
Iskrena sućut obitelji.

Chana

pre 6 godina

Nastranu umetnost, a bio je umetnik...
Ovaj čovek je bio ČOVEK, a nama takvih manjka.
Zato je njegova smrt jedan ekser više u sanduk naše duše!
Neka mu je laka crna zemlja, anđeli ga čuvali, saučešće porodici...

Mirko

pre 6 godina

Glumio je u našem hrvatskom filmu Ustav Republike Hrvatske i podigao ga na zavidno visoku razinu. ne znam zašto niste naveli da je glumio u tom hrvatskom filmu jer ovdje u RH Nebojša je izuzetno cijenjen i omiljen glumac. Uz neke serije najupečatljiviju ulogu imao je u spomenutom filmu. Bio je vrhunski glumac i čovjek. Počivao u miru. Veliki gubitak za glumište!

младен

pre 6 godina

Поздрав Златку који губи паре, Каји што учи сина да изађе на терен кад је најтеже, Симкету што је град његов, Дражи који окупља Србе на Равној Гори, Микију што му убију жену на венчању, Младену који убија човека јер му је син болестан, болесном лику из Хедерсфилда, бизнисмена коме Никола одузима фирму у Убице мог оца, поздрав многима са којима си нас упознао и поздрав оном глумцу ком је аутомобил увек пун јер никада не прође поред стопера.

Zuba

pre 6 godina

U šoku sam. Znao sam da je u teškom stanju ali sam se sve nešto nadao. Kakva nas je glumačka gromada napustila. Da se pitam dao bih mu posthumno Dobričiin prsten. Zaslužio ga je.

Ivana

pre 6 godina

Први пут сам га гледала у представи Тамна је ноћ пре много година и био је сјајан. Издвојио се од почетка и остао доследан себи до краја.

slavce

pre 6 godina

U filmu Hadersfild je odličan, ali ko je gledao pozorišnu predstavu u JDP zna da on u toj predstavi briljira. Ja od te predstave na njega gledam drugim očima. Najjači glumac iz mladje generacije.

Stranac9

pre 6 godina

Moj blizak rodjak.. sjedio sam sa njegovim kolegama glumcima ali nam se nije dalo da se upoznamo.
Mislio sam ima vremana, mladi smo jos!
Pocivaj u miru legendo, u pravom smislu te rijeci!!

drago

pre 6 godina

Jbt kakav sok...ko iz vedra neba. Nisam znao za ovo. Bio je super pozitivan tip. Mlad covjek, trebao je zivjeti jos bar 30 godina.
Ostat ce velika praznina na malim ekranima.

Kapa dole, divni covece!

pre 6 godina

Zivim u vremenu jednog Nebojse Glogovca, za mene licno on nikad nece otici! Covek i Glumac, Veliki Nebojsa! Kralj Glume danasnjeg vremena!

Nenad Pirot

pre 6 godina

Iskreno mi je zao saucesce njegovoj porodici,znam kako je,veliki je bio glumac a i kao covek,i ja imam kod kuce bolesnika sa malignim oboljenjem tesko je ziveti kad znas da je bolest neizleiciva i da se no tvoj muci,zelim svima da imaju zdravlje trebaju porodici,Nebojsa nije izdrzao,velika mu slava...

Boem

pre 6 godina

Cesto sam ga vidjao na Dorcolu preko puta crkve u malom kaficu. Tu su dolazili jos neke poznate face i cinilo mi se ponekad da se taj mali kafic pretvara u pozornicu. Kao obicnom posmatracu sa strane, koji upija sve i ima tu cast da bude u blizini velikih glumackih talenata, dozivljavao sam to sa odusevljenjem. On je ziveo svoje uloge i u zivotu, ponekad je zivot i los reziser bio. Velika tragedija, saucesce ne samo porodici vec i svima koji tuguju za ovakvom veliciniom.

Dejan

pre 6 godina

Хвала ти за сва задовољства и радости које си нам приуштио магијом звана глума. Надам се да си отишао у бољи свет са анђелима. Моје искрено саучешће породици.

fidelio

pre 6 godina

Covek pre svega i sigurno najbolji glumac sadasnjice.Nenadoknadiv gubitak ..jedna ogromna rupa ..praznili.Pocivaj u miru dobro covece.

teacher

pre 6 godina

Tuga i tragedija sto je prerano ostavio svoji porodicu i prijatelje. Ista tolika tuga i sto je lisio nasu umetnicku scenu svojih maestralnih uloga, trebalo je da ih bude jos vise...Strasna tragedija...

Zvoncica

pre 6 godina

Kada nekog coveka nikada uzivi nisi video, a uzasno ti je zao kada umre, znaci da je bio gromada od coveka!!! Pocivaj u miru Zlatko Gavrilovicu, prva simpatijo detinjstva moga :/

Capt.Cabeceo

pre 6 godina

Po meni najbolji glumac mladje generacije otišao je mesečevom rekom. Zbogom dobri čoveće prebrzo si nas napustio. Pozdravi Batu, Gagu, Boru, sve velikane sa kojima ćes siguran sam sada oslobođen odigrati još koju rolu.

Aleksandar

pre 6 godina

Glumcina i nadasve ljudina. Mozemo ga svrstati uz legende naseg glumista Zorana,Paju,Danila-Batu,Miju,Velimira-Batu,Smokija....E kuda ide ovaj svet kada nam odlaze najbolji.

čarobna moć glume

pre 6 godina

Jugoslovensko dramsko pozorište više neće biti isto bez tebe, veliki, jedini, neponovljivi, magični...Duboki naklon, Maestro.

Никола

pre 6 godina

Koliko si genijalno iritantan bio u "Porodičnom blagu" svaki put se oduševljavam sve više. To pokazuje kolika si glumčina bio. Počivaj u miru, legendo :(

tanja

pre 6 godina

Ne pamtim da je vise ljudi u mom okruzenje zaplakalo na vest o necijoj smrti... Rasplakao si naciju! To ipak ne moze svako. Pocivaj u miru ljudska gromado!

Dačo

pre 6 godina

Da bi bio veliki glumac moraš da imaš talenat,emotivnost,harizmu da si čovjek.Zato nas je i napuštilo njih toliko poslednjih god.Sve to političari nemaju i opstaju kao amebe i vladaju ovom zemljom prokletom.Hvala ti za sve nezaboravne uloge,u svakoj si ostavio svoj pečat za sva vremena i meni lično donio lijepe trenutke svaki put.Laka ti zemlja legendo za života.

Beobrad

pre 6 godina

Preminuo je vanredno talentovan glumac, a reklo bi se i dobar covek!
Bio je u klasi pokojnog profesora Vlade Jeftovica, verovatno najboljoj klasi u poslednjih 30 godina!
Neka ti je vecna slava i hvala, dobri nas Nebojsa!

Zdravko88

pre 6 godina

Veceras kad dodjem sa posla pravac fotelja i TV pa redom: Nebeska udica, Bumerang, Kengur...Presrecan sam jer sve ih imam na original DVD izdanju... LEGENDO ZIVIS!

Delije Čikago

pre 6 godina

U Hadersfildu prešao igricu, ono kad znaš da nekog voliš i da je legenda, kako da ne pustiš suzu, kako da ne voliš i da ne patiš za ovakvom gromadom od čoveka, Delije tvoje Nebojša će večno da te pamte, živiš legendo!!!

Ljuba

pre 6 godina

Putuj veliki covece. Smejem se a plakao bih ali ti si toliko pozitivan covek da nema mesta suzi. Sa osmehom se oprastam od tebe sa nadom da ce ovaj narod nesto nauciti od tebe. Covek, ljudina sa stavom, malo je ovakvih ostalo zato nakl i jeste ovako kako nam je danas!!!

kume Srecka Sojica

pre 6 godina

iskreno sozalje porodici!
Vanserijski glumac i covek. Toliko sam zeleo da ga vidim u pozoristu, prvi put kad idem za Bg i .....
Zaista nije fer i u Sloveniji 10. decembra 2017 u 49. godini od jednom (na skijanju) u slo na maloj planini otisao za uvjek jedan najveci glumac Jernej Šugman.

JDP i druge istitucije, odmah okrenite 2 telefona i rezervisite sto pre 2h pola bazena barem 2x nedeljno na Banjici,.... ima domacih i stranih firma koji mogu da plate bez problema i lekarske preglede ,....

Pocivaj u miru , svu snagu porodici

Mirko?

pre 6 godina

Dragi boze daj mu vjecni mir i pokoj dusi, neka se sad u raju smije i odmara dusu. Ovdje u mom gradu ima jedan nas srbin iz bosne, familijski kolega, nalik isti pljunut pokojni Glogivac, isto lice, oci, usta nos, obrve, onako neobrijan, osmijeh isti, glas ma sve, i uvek sam mu govorio da je isti on. Sad cu ga zvati na rakiju da popijemo za nasu legendu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Branko32, 9. februar 2018 20:08)

Da nije Mirko elektricar, upoznao sam pre 9 godina na Zlatiboru, radio je tamo po raznim gradjevinama. Sjajan covek iz Hercegovine. Kada mu rekoh da lici na Nebojsu, on rece da su rodjaci. Izgleda da im je dobrota u familiji.

eye of beholder

pre 6 godina

Kakav čovek, kakav glumac, kakva legenda. Juče da me neko pitao koji je trenutno naš najbplji živi glumac - svakako bih etiketirao Glogovca.

Tragedija.

Hvala ti majstore, hvala ti za sve!

SAŠA FRANKFURT

pre 6 godina

Počivaj u miru legendo!! Strašno kako počinju dve zadnje godine, sa smrtima glumaca!! Porodici i prijateljima najiskrenije saučešće!!

Ivan

pre 6 godina

Tuga velika!! Večnaja pamjat dragi dobri čoveče i veliki glumče!! Ostavio si neizbrisiv trag i večno ću te pamtiti po tvom uzornom životu i tvojim vrhunskim filmskim ulogama!! Prerano si otišao, prerano!! Počivaj u miru!!

fg

pre 6 godina

Nebojsa Glogovac,Bata Zivojinovic,Dragan Nikolic,Milorad Mandic,Zika Milenkovic,Zoran Radmilovic,Nikola Simic,Petar Kralj,Josif Tatic,Danilo Lazovic,Milenko Zablacanski,Bogoljub Mitic,Pavle Vuisic,Miodrag Petrovic,Marinko Madzgalj,Ruzica Sokic,Radmila Savicevic...
Nebo iznad Srbije...

Niki Lauda

pre 6 godina

Gledam i slusam ljude oko sebe I sticem utisak da je pored svih velikana naseg glumista koji su nas napustili u skorije vreme,ova tragicna smrt izazvala najvise zalosti i iskrene tuge.Otisao je covek koji je govorio u ime svakog normalnog i pristojnog Srbina,bez silovanja medija i pojavljivanja u istim!Covek koji je tek trebao da da ono najbolje od sebe.Sa njim smo trebali jos mnogo da se smejemo i placemo ali eto...Odglumio je i poslednju ulogu,ovu zivotnu.Neka mu je vecna slava i spokoj u dusi!

radica

pre 6 godina

Mili Nebojša, pa da si samo odigrao Bogdana Bilogorca u "Ubistvu sa predumišljajem" bilo bi dovoljno da budeš naš velikan, ljudski i glumački. Hvala ti na svemu i večna ti slava!

GM

pre 6 godina

Poseban glumac. Koji je u svakom filmu izgledao kao poseban lik. A ne u svakoj ulozi da je isti.

To ne mogu prosečni glumci. Već samo najveći. Beograd će te pamtiti jer ces mu nedostajati.

Pedja

pre 6 godina

Fenomenalan glumac,ja sam pripadnik mladje generacije ali smatram da je on jedan od nasih najboljih glumaca iz tog doba uz Cetkovica,Segeja,Koju,Bjelu...bas sam se sokirao kada sam cuo jutros,saucesce porodici.

Damir

pre 6 godina

Ne verujem šta sam pročitao. Jako tužna vest. Gledao sam ga JDP-u pre par meseci i bio je briljantan kao i uvek. Saučešće porodici i prijateljima.

gogo

pre 6 godina

Velika steta iz dva razloga, prvo jer je bio srpska glumacka velicina i drugo jer je jako mlad, 48 godina, to ti je bre najlepse zivotno doba, iskusan a vitalan. Nek mu je laka zemlja

Scorpio

pre 6 godina

Opet gađaju... Neizmerno tužan, heroju mog detinjstva. Nikada se nisam zapitao da li glumiš dok sam gledao tvoje filmove, toliko si dobro glumio. Ti si jedan od onih zbog pored kojeg su svi kliše, ti si velikan. Ti si postao pravi šampion. Izgradićemo teren sa tvojim dvokorakom na pameti večno Kajo.

aleksije

pre 6 godina

Najbolji glumac, sa ubedljivo najvecim spektrom uloga koje je mogao maestralno da igra. Vecina mu nije ni do kolena bila. Neko ko je mogao da igra poremecenog lika u Hadersfildu do Zlatka u Porodicnom blagu, dalje ne treba ni komentarisati. Vecna ti slava legendo! I ako te nikada nisam uzivo ni video odjvel si mi nekako bio blizak i drag! Hvala ti na svemu!

Čovek iz senke

pre 6 godina

U šoku sam, mislio sam da je tek počeo sa lečenjem...prosto ne mogu da verujem šta sam pročitao? Za mene će ostati najbolji kao Živac iz Kengura, tu sam najviše voleo da ga gledam. Počivaj u miru Nebojša.

Ognjen

pre 6 godina

Au, kakva nesreca...bas me je potreslo! Skoro sam procitao da je tesko bolestan, sve sam se tesio da ce izdrzati, ali na zalost, nije uspeo. On je bio veliki glumac, smeker, faca. Laka mu zemlja i neka pociva u miru!

Blueblueblue

pre 6 godina

Zauvek cete biti deo istorije nase zemlje, pocivajte u miru gospodine Glogovac, hvala vam na svemu, na svim suzama i sav smeh.

Bojan

pre 6 godina

Nemogu da verujem ljudi moji saucesce porodici neka se zapita nasa vlada u kolko godine srarosna penzija kad mladi umiru srasno i tuzno.....

гокси

pre 6 godina

Почивај у миру Небојша. Био си одличан глумац и још бољи човек. Српско глумиште је изгубило истинску величину која је тек могла да покаже свој највећи сјај. Али онај горе је имао други план.

zvezda to je ljubav

pre 6 godina

Zlatko Gavrilovicu uzivao sam i odrastao u tvojoj ulozi koju si vrhunski odigrao kao i sve druge, sada ces zabavljati na nekom drugom mestu zajedno sa Mikserom. Poslednji pozdrav.

cukce

pre 6 godina

2 puta ste stavili "Nebeska udica". Svakako treba spomenuti "Do koske" i "Spasitelj". Jes da je Radoš Bajić režirao i da nema neku radnju ali treba pomenuti ulogu Čiča Draže u "Ravnoj Gori"! Najveći gubitak za porodicu a onda za pozorište, film, nas geldaoce i publiku!

STOJAN LETICA

pre 6 godina

SAUČEŠĆE PORODICI. GUBITAK JE VELIKI ALI RADUJTE SE ŠTO STE GA IMALI PORED SEBE KAO NAJBLIŽEG. A MI KOJI ZNAMO CENITI ČESTITE LJUDE KOJI SU SKROMNI. NEKA GA GOSPOD PRIMI U CARSTVO NEBESKO I NEKA GA PRIMI U HOR SVOJIH ANĐELA KAO VELIKOG UMETNIKA. SLAVA MU.

Parter B

pre 6 godina

Kada sam te gledao uživo u Hadersfildu,shvatio sam da niko ne može da ti parira po umeću,vrlini,talentu iz tzv.novog talasa domaćih glumaca...
Videsmo se pre par meseci,pitao sam te o našoj Zvezdi,kako ćemo u Londonu,rekao si biće teško,sa tvojim prepoznatljivim polutužnim osmehom...
Slava ti veliki čoveče,glumčino,moj Zvezdašu...

Петар П

pre 6 godina

Нека му вечна слава и хвала. Видело се да је био не само добар глумац, него и добар и паматан човек пре свега.

Boban

pre 6 godina

strasno losa vest.Veliki glumac ,covek koji je stizao do svakog dao nam je puno lepih trenutaka.Ja cu ga se secati i postovati njegov lik i delo.Ako ima nesto"posle ovog zivota"i tamo ces biti pozitivac i isti vedar i nasmejan.Vecna slava i hvala ti.

markokrle

pre 6 godina

duša me boli, knedla stoji u grlu. posle svih glumaca koji su nas napustili u poslednje dve godine, Nebojše mi je najzalije, najmlađi je uz Marinka Madžgalja. Legendo, nisi izdržao, izgubio si najveću bitku, ali zato ćeš ostati upamćen po brojnim ulogama koje si ostavio iza sebe, tvoji najbliži mogu da budu ponosni.. Pocivaj u miru legendo, neka te andjeli cuvaju