Četvrtak, 25.01.2018.

08:30

Nominacije za Oskara razbesnele fanove, jedan film potpuno ignorisan

Izvor: index.hr

Nominacije za Oskara razbesnele fanove, jedan film potpuno ignorisan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Middie

pre 6 godina

Ja bih pre rekla da je pokraden Florida Project,divan film sa izvrsnom malom glumicom koja je morala da bude nominovana us glavnu ulogu. Ovo je samo glupe propaganda oko glupog filma koji ništa neće promeniti u svetu.

Aleksandar

pre 6 godina

A da se mi lepo potrudimo da nađemo patuljastu, transrodnu, kvadriplegičnu indo-crnkinju lezbejku iz Somalije i da je posadimo na čelo sveta pa da ona lepo odlučuje umesto svih nas jer niko drugi neće moći da je stigne na Žrtvenoj Olimpijadi? Zašto da se uopšte zezamo među-rešenjima kad je ovo očigledno cilj onih koji bi da uguraju politiku identiteta u svaku poru društva? Da lepo mi presečemo i da se ne mučimo...

Sabre

pre 6 godina

"Ne mogu da verujem da su nominovani Baby Driver i Blade Runner 2049, a Wonder Woman nije", samo su neki od komentara.


Mozda zato sto su zapravo odlicni filmovi a ovo je jos jedan tres superhero(ine) movie? Zaista cu peglati vise od ovih SJW-ova..ali stvarno.

Morfeus

pre 6 godina

U Kejptaunu recikliraju vodu iz toaleta jer će u aprilu totalno presušiti. U Francuskoj revolucija zbog teglice Nutele na popustu, Holivud se bori za ženska prava filmom Wonder Woman, a ne daj bože da se danas nakašlješ pored neke ženske osobe, odmah te optuže za seksualno zlostavljanje. Kvazi uticajni milenijalci suze prolivaju po drštvenim mrežama stajući u odbranu umetničkih dometa gore pomenutog WW ostvarenja, iznoseći snažne kritike bogatim vokabularom koji staje u 160 karaktera na tviteru. Sve ukazuje na to da je Ragnarok (Armagedon) na pragu civilizacije.
Inače Thor: Ragnarok je sasvim solidan film za razbibrigu. Totalna sprdnja i osveženje u moru superherojske hiperprodukcije, pogledajte ga pre nego nas stvarno zadesi

what a silly...

pre 6 godina

за:Low Key Lyesmith

"...a good vaste of time..."

Мајсторе, пише се "a good waste of time", али немој да те то обесхрабри, важно је да редовно вежбаш и уредно шаљеш коментаре на полу-енглеском, једног дана ће се упорност исплатити и успећеш све енглеске речи да напишеш правилно.

neutralni felsh

pre 6 godina

professor martson and the wonder woman je svojevrsno stivo,prequel ako se tako moze reci ovog ocaja od filma,objasnjenje kako je wonder woman uopste nastala kao lik... strip je oduvek bio sredstvo uticaja I formiranja licnosti jer se crtezom I porukama obraca prevashodno najmladjoj populaciji.sada kada je u punom jeku prebacivanje na filmsko platno svako na neki nacin svako moze da bira poruku koja mu odgovara. poruka wonder woman je da su gotovo svi novi superherojski filmovi kompletan gubitak vremena
(anti-reklamozder, 25. januar 2018 11:58)


:)

ipak

pre 6 godina

Pogledajte argentinski film "Wild Tales", mnogo je dobar I drugaciji od ovih nabedjenih sa istom temom koji nam se serviraju poslednjih godina. Trejler ne govori nista, ali je film fantastican, pogotovo za nas ovde jer mozemo dosta da se poistivetimo.

Sarah Connor rulez

pre 6 godina

Dzejms Kameron je jako dobro komentarisao "Wonder Woman". Ne boris se za ravnopravnost polova tako sto obuces bivsu mis Izraela u minijaturni pripijeni kostim. Naprotiv, tako samo podrzavas postojece steretipe.

Petrija

pre 6 godina

A što su oštetili Franka i njegov film samo na osnovu glupe optužbe koja uopšte ne mora da bude tačna, to je sasvim okej? Čovek je pokidao kao Tomi, trebalo je da dobije nominaciju. Svi znaju da će Oldman ove godine dobiti Oskara, ali i dalje, nominacija je sama po sebi velika stvar

banderaš

pre 6 godina

Film je krš (ljubitelj sam žanra) isto kao i Get out. Giljermo je opet napravio vrhunski film. Pitanje je da li će opet ubosti oskara. Što se ženskih uloga tiče, ako Frensis ne dobije oskara, to će biti bruka&sramota. Isto će biti i ako Meril dobije.

Nikola

pre 6 godina

Svi filmovi sa super herojima i cela ta pomama za njima su teško s...!!! Ti filmovi su bezvredni i odlično je što nije nominovan, makar ga i vanzemaljac snimao!

Auroraborealis

pre 6 godina

ww je najbolji superherojski film ikada, po mom misljenju, ali da zasluzuje nominaciju u to nisam siguran. Doduse siguran sam i da baby driver ne zasluzuje ali ko me pa pita :) The shape of water je stvarno dobar film, ovde je sve stvar ukusa ali Bogu hvala pa postoji net i mesto na kome svako moze da kaze svoje misljenje. Inace, nadam se da filmovi o superhorijama nikada nece dobiti Oskara, iako ih rado gledam, jer su mindless i sluze samo za gubljenje vremena i za opustanje
(srb, 25. januar 2018 13:00)

Iako ne volim inace kada ljudi to rade prestao sam da citam tvoj komentar nakon ww je najbolji superherojski film ikada. Wonder Woman je malo iznad proseka superherojskih filmova i to je nazalost to a i prosek je srozan jer se sve svodi na efekte. Ne mozes reci da je WW bolji od bilo kog filma iz Dark Knight trilogije, a posebno ne od maestralnog drugog dela. Takodje Marvelovi Amazing Spiderman filmovi su daleko kvalitetniji. Pa onda Batman iz 1989 godine sa Dzek Niklsonom kao maestralnim Dzokerom. Pa ako cemo ubaciti i crtane filmove koji su takodje filmovi, onda Batmanov Mask of phantasm sa Hamilom kao ubedljivo najboljim Dzoker glasom i smehom pa onda genijalni film Flash point paradox sa Flashom kao glavnim likom... Mogu ovako do sutra i sto se tice crtanih i sto se tice igranih filmova... Jedino sto stoji jeste sto je WW najbolji DC film od Dark Knight trilogije jer su ostali potpuna tropa (sa novojim Marvel ostvarenjima nisam previse upoznat)

esma

pre 6 godina

Na nevidjeno zelim da ucestvujem i kazem ,kao sto mi je svet nezamisliv bez muskaraca tako mi ni film ne moze biti dobar bez muske protivteze,A posebno sto Holiwood bez muskih rezisera ,glumaca nikada ne bi imao tako sjajne filmove za sva vremena ,uglavnom uz zenski dekor uz izuzetke naravno.Verovatno ne bi ni bilo ekstremnog ponasanja koje izlazi na videlo ,ali sto ne umanjuje znacaj Holiwooda u zivotnom ushicenju.Kao ideja film sa odredjenom karakteristikom koju najavljuju kao film o samo gej poulaciji i lezbejkama meni odmah pokazuje rasplet u kojem vidim talasanje koje rusi granice izmedju muskaraca i zena.Jednostavno saradnju musko zenskog sveta smatram neprikosnovenom.Pa i na filmu.

neko iz mase

pre 6 godina

svi pricaju o blade runneru, film sam uspeo odgledati tek iz treceg puta, svaki put bih zaspao posle 45 minuta, radnja je toliko bespotrebno spora da to nije normalno, ima dobrih stvari u filmu ali generalno nije film koji ostavlja bez daha, pricha po meni nista znacajna, moja devojka koja je prespavala pola filma se probudila kod scene kada upoznaje onu sto usadjuje secanja i kaze to je to dete i nastavila da spava, toliko o zapletu, slaba je bila ova godina generalno sto se filma tiche, svi su napljuvali get out, ali taj film ima nekako drugaciju vrednost u odnosu na ostale, film jeste jako cudan, ali ubedljivo najoriganilniji film godine!!u jednom momentu sam se uplasio da ce i mene da hipnotise!! sto se tiche ove teme, WW je sigurno najbolji film od akcionih heroja, jedini ima da kazem iole ozbiljnu prichu, ali nominacija za oskara? tesko pitanje..

Milos

pre 6 godina

Svi Nolanovi filmovi su isti, tj. imaju Neil pomracinu u sebi.To je moglo da prodje samo kod Mracnog Viteza (najvise zbog tragedije koja prati taj film) i nigde vise.Da se razumemo, svidjaju se meni i Betmeni i Interstelar i ostala Nolanova ostvarenja, ali njega, Abramsa i Beja mozes da prepoznas zatvorenih ociju.Sarajte malo...

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

@konto, 25. januar 2018 11:20
"besmrtnici"? Smrtnici, valjda...
Anyway, to što često u svojim komentarima koristim engleski, je manje-više profesionalna deformacija (is that the right term?). Gro onih koji rade u IT-u, su skloni tome. Mislim da je stanoviti Miodrag Kuzmanović to najbolje objasnio u jednoj od svojih "Ja, igrač!" kolumni. Sem toga, gomila termina zvuči apsolutno rogobatno prevedena na srpski. Ili transkribovana na isti. Comic book fan zvuči znatno bolje od ljubitelj stripa, naročito kada u obzir uzmete činjenicu da termin strip isključivo podrazumeva kratku novinsku formu (nešto nalik onome što g. Somborac radi). A termin popcorn movies je opšteprihvaćen termin za kategoriju filmova u koju spada i Wonder Woman - filmovi za kratkotrajnu zabavu bez neke stvarne umetničke vrednosti. Na koncu, ovde je reč o komentarima na jednom, istina popularnom, web portalu, a ne o diplomskim radovima na Katedri za srpski jezik. Tako da su i greške (npr. ona koju sam napravio u prethodnom komentaru: bi ste umesto biste), i upotreba drugih jezika (hrvatskog, recimo - što često činim) i slično, dozvoljeni... Comprende?

* Nadam se da će komentar biti objavljen u celosti.

srb

pre 6 godina

ww je najbolji superherojski film ikada, po mom misljenju, ali da zasluzuje nominaciju u to nisam siguran. Doduse siguran sam i da baby driver ne zasluzuje ali ko me pa pita :) The shape of water je stvarno dobar film, ovde je sve stvar ukusa ali Bogu hvala pa postoji net i mesto na kome svako moze da kaze svoje misljenje. Inace, nadam se da filmovi o superhorijama nikada nece dobiti Oskara, iako ih rado gledam, jer su mindless i sluze samo za gubljenje vremena i za opustanje

Prita

pre 6 godina

Čudesna žena je jedan od boljih filmova rađen po stripu ! Medjutim kao i Spajdermen nemoguće je još snimiti efekte sa današnjom tehnologijom ,koliko god to zvučalo nekome nemoguće.
Tako da osim prelepe glumice koja svoju ulogu zaista igra krajnje profesionalno film ne može nešto puno da zablista.
Ali ruku na srce kakvi glupi filmovi jesu ušli u uži krug za nominaciju, čudesna žena je remek delo u odnosu na njih !

danny

pre 6 godina

Ako The Dark Knight nije dobio oskara da li zaista mislite da Wonder Women treba da dobije oskara!!! To sto ga je radila zena nema apsolutno veze, ni Detroit nije nominovan pa nikom nista. Ne mogu svi da budu zadovoljni!

шоне

pre 6 godina

Обично награду за најбољи филм добије неки веома лош, тако да...
Овде је вредна помена само награда за најбољу глумицу и глумца.

Seneka

pre 6 godina

Tri Bilborda su u ovakvoj konkurenciji dobar film. Ali ako gledamo realno, plitka je prica, i naravno, u centru je paznje zbog samih skandala, inace film nista specijalno. Tako je i prosle godine Moonlight dobio oskara za najbolji film, a film ispod proseka. Lady Bird mi je tek prica. Tinejdzerski filmic, koji ni sam ne znam kako sam odgledao do kraja. Gde je Blade Runner 2049 na listi? Get Out? Verovatno najslabija dodela Oskara do sada. Uzas od filmova, ne racunajuci nominacije za strane filmove. Sve zbog politicke korektnosti.

anti-reklamozder

pre 6 godina

@Aron

sta se dalje desilo je stvar opsteg obrazovanja...uopste nisu vazna imena glavnih likova ,nisam siguran ni da su ih igde jasno istakli,sustina je dosta dobro prikazana za dati trenutak u 2. svetskom ratu i ako bi zamerke moglo biti ,to je izostanak nesto intenzivnijeg prisustva nemaca mada je I to dosta dobro uradjeno obzirom na zeljeni efekat (jer drzi publiku u iscekivanju do kraja filma).
moje misljenje o filmu je da je zasluzeni kandidat mada znam da se mnogima nije svideo.

Kale

pre 6 godina

Decko, ja ne znam sta ti ocekujes od filma snimljenog po stripu. Medjutim ako ti nebi privuklo paznju da su sve Amazonke gole na filmu, onda bratko imas ti drugih problema osim ukusa za filmove.

Deda Gligorije

pre 6 godina

Misljenje je kao dupe, svako ga ima! Tako da sto mnogi misle da je WW zasluzio oskara... sta reci. Generalno ni sam oskar nije merilo kvaliteta filma nego politicko natecanje. Po meni je naprimer Blade Runner 2049 jedan od boljih filmova koje sam odgledao ako ne i najbolji, scenario, gluma, rezija, muzika, scenografija, kostimografija... pa opet nominovan samo za mozda 2 oskara. Tako da dragi moji nemojte se mnogo uzbudjivati oko cele ove price, ponovo samo pokusavaju da nam nametnu privid da je na ovom svetu sve uredu i politicki korektno, a svi znamo da nikad nece biti!

Gde ja živim

pre 6 godina

Juče sam rekao da su Rusi mnogo zatucani. E pa i Zapadnjaci su zatucani samo na drugi način. Na osnovu čega WW da dobije Oskara. Kao što neko već reče jedino Gal za lepotu i možda neki vizuelni aspekt, efekte i to. Ja volim da pogledam superherojski film. Volim da čitam stripove, ima tu jako dobrih i moćnih priča, ali live action adaptacije nisu za Oskara. Kada Dark Knight nije dobio onda ne treba vala ni jedan. Isto kao i Avatar pre nekoliko. Vizuelno remek-delo, ali priča ispričana 100 puta i na 100 načina. Kako da dobije Oskara? No dobro, svet je ionako prolupao pa nema veze.

Salle

pre 6 godina

Slažem se da ne može da se poredi sa Blade Runnerom, ali da li je neko slučajno gledao Baby Driver??? Ja izdržao čitavih 23min ili tako nešto...trash,...pure trash. I taj film je nominovan...znači mogao je onda i WW da dobije nominaciju.

Lud i Ludji

pre 6 godina

Definitivno steta. Mislim da potpuno zasluzuje nominaciju jer su oskara davno prestali dobijati stvarno kvalitetni filmovi...

Ime

pre 6 godina

Get Out je samo potvrda u kakvoj se krizi nalazi film danas.
Pre 30 godina tako nesto ne bi ni bilo snimlieno, a danas je to hit.

Ipak, najvece razocaranje je novi Blejd Raner. Koji nam donosi odlicne specijalne efekte i solidnu atmosferu... i nista visee od toga. Apsolutno nema pricu, radnju, zaplet... Ravan i nem. Nemiji od nemog filma. Oblanda.

Sibirski berberin u procesu likvidacije

pre 6 godina

Feministicki pokreti ce uskoro izdejstvovati i Agenta 007 koji je zensko. Ako je mogao jedan od Terminatora postati zensko, zasto ne bi mogao i Agent 007? ;) Ako je WW za nominaciju, onda je i neki film Adama Sendlera takodje. Svet izrazava svoju povrsnost sve vise kroz umetnost odnosno njenog glasnika, Holivud. Sto je gore jos, to je vec postalo povrsna umetnost, ali i ta povrsnost ce mutirati u jos radikalnije po drustvo. Uzalud je sto smo sve inteligentniji, kada su sve gluplji.

Mladen

pre 6 godina

Strasno. Sta reci za neloga ko poredi Blade Runnera i Wander Woman ?!
(Orion, 25. januar 2018 10:10)

Hvala. Tj gledao sam i Wonder Woman i nisam žalio, ali što se vrednosti filma i opšteg utiska svako poređenje...

Dag Kristi

pre 6 godina

Ja planiram 2021.da napravim film,jos gluplji od ovog,gde planiram da mi svi glumci i glumice budu gej populacija,i pucam na Oskara.Eto,bukvalno je tako,ne pita te niko vise za film i tematiku...

anti-reklamozder

pre 6 godina

professor martson and the wonder woman je svojevrsno stivo,prequel ako se tako moze reci ovog ocaja od filma,objasnjenje kako je wonder woman uopste nastala kao lik... strip je oduvek bio sredstvo uticaja I formiranja licnosti jer se crtezom I porukama obraca prevashodno najmladjoj populaciji.sada kada je u punom jeku prebacivanje na filmsko platno svako na neki nacin svako moze da bira poruku koja mu odgovara. poruka wonder woman je da su gotovo svi novi superherojski filmovi kompletan gubitak vremena

igorpg

pre 6 godina

Najbolji film ove godine koji je medju nominovanima je, po mom misljenju, bez sumnje, ,,3 bilborda ispred Ebinga u Misuriju". Vrhunski film, savjetujem da ga pogledate, ako vec niste. Pozdrav! P. S. Slazem se da superherojski filmovi treba da imaju svoj zaseban status ,,B" ili ,,C" lige.

Dag Kristi

pre 6 godina

Film je toliko glup da ga ne bi ucinilo gledljivim ni da su sve Amazonke bile gole...
(RX, 25. januar 2018 10:08)

E sad,nemojmo preterivati za ovaj drugi deo tvog komentara. :)

Milan

pre 6 godina

To je ta moderna, bolesna opsednutost "političkom korektnošću", koja se sama polako pretvara u fašizam - protiv koga se tobože deklarativno bori.

Kenozoik

pre 6 godina

Da su žene veći filmofili od muškaraca "njihovi" filmovi bi prolazili bolje. Da žene imaju šta bolje da ponude u filmskoj industriji po pitanju režije bolje bi njihovi filmovi prolazili. Ovaj film je na nivou mašte dvanaestogodišnjeg deteta!

jasdf

pre 6 godina

Nisam gledao film, ali mi fraza "bar neku nominaciju" zvuci povrsno. Kada bi se reklo konkretno koju nominaciju i zbog kojih kvaliteta trebalo bi se uzeti u razmatranje, ovako.

wer

pre 6 godina

ok,

sutra napravimo film, gej rezira, gej glumci, gej scenarista, gej direktor fotografije, pa sve do nosaca bureka, i eto oskara? naravno...

prekosutra ide all black, komplet cela ekipa je Red=0, Green=0, Blue=0, eto drugog oskara? naravno

WGF za pricu i kvalitet filma...

konto

pre 6 godina

@Low Key Lyesmith
So, comic book fan, popcorn movies - a good vaste of time, graphic novels, besides...
Ako bi mogao da odlučiš kojim ćeš jezikom pisati bio bih ti neizmerno zahvalan! Čisto da bi besmrtnici lakše razumeli tvoju ingenioznost...

Đimi

pre 6 godina

Volim skroz ovaj žanr filmova, ali ljudi, WW je toliko dosadno glup film da nemam reči. Da li je snimila žena, muškarac ili koza nije bitno.

fan a ne fen

pre 6 godina

Kao da kazete zena koja se borila za ravnopravnost polova lupila samar seksisti i ovekuje da joj ne vrati. Druga je stvar dali je on dzentlmen.

Леонов

pre 6 godina

@Арон,ајде ти полако у позориште па тамо слушај дијалоге.Филм је одличан.

Znalac

pre 6 godina

To je ta nova FeminACistička stvarnost: nagrade, hvale, uzdizanja i veličanja Ženama bez obzira da li to zaslužuju!

Isključivo onaj ko ima vaginu treba da dobije sve privilegije, nagrade, zaštitu, poseban status, povlastice a onaj ko ima penis ništa od toga-to se zove "ravnopravnost" i "jednakost"...

Dr

pre 6 godina

Naravno, sve to stoji. Ne bi trebalo da bude nominovan samo zato sto ga je rezirala zena i glume sve zene. Ali, kada se Blade Runner uzme u obzir, onda je WW odlucan film. Vece smece od BR-a nije izaslo ove godine.

Djenka

pre 6 godina

Koje djubre od filma. Kakvo djubre od glume. Svi u filmu su morali da prilagode svoje akcente glavnoj glumici koja "govori sve svetske jezike" ali ima uzasan naglasak. U tom procesu zu zaboravili na pricu. A tek sto je oskar djubre od nagrade koje dodeljuju djubrad od ljudi.

predrag

pre 6 godina

Kada ce zene i oni koji se tako osecaju shvatiti da na ovome svetu vazi pravilo " sila boga ne moli " to jest nema nikada nece biti ravnopravnosi jer je to prosto ne moguce i uvek ce vaziti zakon jaceg.

otac

pre 6 godina

Gledao sam shape of water i film je toliko bzvz da ne znam šta bih napisao pozitivno o njemu. Iseckan, likovi u samom filmu nepovezani, potenciranje na gej orijentaciji jednog lika bez da je to u bilo kom trenutku bitno za samu radnju filma, šuplja priča...ok...film naginje ka fantaziji ali to ne znači da možeš da fantaziraš dok ga snimaš.

Holocene

pre 6 godina

Ignorisanje filma Mother! pokazuje na kom nivou retardiranosti je bar taj deo covecanstva koji odredjuje koji film ce biti nominovan. Idiocracy.

Стварно

pre 6 godina

Јенкији су дефинитивно погубили компас. Све горе и горе. Постају легло површности. Од филмова као што су Бен Хур, Кум и слични, дошли смо до Чудесне жене. Напредак!!!

Milan

pre 6 godina

Apsolutna glupost tražiti Oskara za WW. Da se razumemo, gledao sam film u bioskopu, uživao sam, odličan mi je, najbolji moderni DC film i možda bolji i od nekih Marvelovih, ali nije materijal za Oskara. Oskar se dodeljuje za pojedinačne kvalitete, a WW ih nema toliko koliko je kao celina zabavan blokbaster. Ne može da ide na najbolje vizelne efekte zbog očajnog CGI negativca na kraju. Baš treba biti težak SJW slučaj da kreneš u priču da treba oskar za ovaj film. Opet, nominovati ga za šminku i kostime, a film koji treba da promeni svest o ženama - ni to im verovatno ne bi odgovaralo. Social Justice Warriors - kancer modernog društva.

mina

pre 6 godina

koliko vidim get out je nominovan. toliko je uzas film da ja nemam reci i oni ga nominuju. Jako su losi filmivi u poslednjih nekoliko godina, kvalitet je zaista opao a i alabo se anima. akcenat he trenutno na snimanju serija, tu ima vise para.

Boye se ne boye

pre 6 godina

Iako film nije nešto, ali ipak su sve žene... da im damo jednog oskara (nominaciju).

Gore opravdanje u životu nisam čuo, osim kod učiteljice, koja je pojedinim drugarima davala dvojke jer su uložili "izuzetan trud i rad"...

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Film je deciji i cista glupost, nije vredno neke posebne paznje. Po ovome i Volverin bi trebao da dobije Oskara, a evo nije niti mislim da treba da dobije. Ovo sto danas rade zbog politicke, religijske, rasne i feministicke korektnosti izaziva sve suprotno kod ljudi od onoga sto ove gore navedene grupe hoce da postignu.

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

Recimo to ovako - kako bi ste okarakterisali film koji je režirao muškarac, i u kome glavne uloge igraju isključivo muškarci?
Kao seksistički, zar ne?
So...
No, mada sam comic book fan od malih nogu, smatram apsolutno besmislenim da se ekranizacije stripa, i filmovi bazirani na stripovima, nađu u trci za Oskara i/ili slične nagrade. Radi se ipak o popcorn movies - a good vaste of time, ali ništa više od toga. Izuzetak bi, možda, mogli biti filmovi bazirani na tzv. graphic novels (Watchmen je jedan takav film). Besides, koliko god ga hvalili, Wonder Woman je, u najboljem slučaju, osrednji film. Spašava ga to što, nekako po inerciji, gro publike ima izuzetno niska očekivanja od nekog DC Universe filma, pa kada taj film u izvesnoj meri nadmaši ta očekivanja...

malica

pre 6 godina

ke*a mi se vise od ove mode ravnopravnosti polova! ne kazem da sam homofob, ali brate naporno je vise. Te prosle godine bojkot crnaca, sada wonder woman. Nisam gledao film, ali po slici bih rekao da je film garant vrhunski, neprevazidjen, medj' 10 najboljih svih vremena. Zene, crnci, zuti napravite dobar film i nagrade ce sigurno doci.

djuro

pre 6 godina

@:) 
šteta što nije dobio nijednu nominaciju. to bi zaista bilo u duhu vremena. Duhu idiotizma kakav do sada nije viđen na planeti.
(djuro, 25. januar 2018 09:12)

Bravo đuka!! ni sam ne bi bolje reka'...

Бин Зајеб

pre 6 godina

Потпуно је малоумно да играш само на карту феминисткиња и да очекујеш номинације само због тога.
Чак и за доделу Оскара филм мора да има бар неки квалитет.

ikac klisa

pre 6 godina

Superherojska smeca izbaciti sa liste 100 najboljih filmova ikad sa IMDB i kreirati zasebnu listu "100 najboljih superherojskih smece filmova".

fan a ne fen

pre 6 godina

Ako ste gledali film jasno vam je da ste ga zaboravili odmah... Ne zasluzuje nikakvu nominaciju. Ravnopravnost polova da, ali iskoriscavanje istog ne.

Akira Fudou

pre 6 godina

Wonder woman je običan film o superherojima koji ispari iz glave par dana nakon gledanja. Mogli su da ga nominuju samo za najlepšu glavnu glumicu ?

kaokakao

pre 6 godina

"Wonder Woman, osim što je važan u probijanju barijera nametnutih ženama u Holivudu" Kakvih barijera? Diskriminacije muskaraca? Valjda se bore za ravnopravnost? Uostalom, ako se film npr. odvija u zatvoru u kome su sve muskarci, sta treba, da ubace zene da bi bile ravnopravne? Budalastine.

Aha1996

pre 6 godina

Možda je mogao za vizuelne efekte ili kostimografiju, ali ništa više... inače, jedino Nolanova Dark Knight trilogija, zapravo prva dva dela su jedini superherojski filmovi koji su smisleni i obradili su teme koje su stvarne. Ovo je žanr za zabavu, ne za postavljanje novih pravila.

Aron

pre 6 godina

Te kritkike su potpuno besmislene. To je neozbiljan superherojski film, šta su očekivali?. Onda bi trebali da nominuju i "King Kong Scoul Island" ili "Thor Ragnarok". Ono što treba da se kritikuje je ovoliko nominacija filma "Dunkirk".Nikakva priča i dijalozi, likovi nerazvijeni, nejasna tema i poruka filma, scene preduge i nezanimljive. Jedina dobra scena je bombardovanje i potonuće ratnog broda.Kada sam ga gledao u bioskopu posle kraja filma ljudi su bili zbunjeni kao i ja jer su očekivali da će nešto da se desi. A trajao je samo sat i 40 minuta.Ovo je po meni potpuno potecenjen film u javnosti u kojoj je preovladao sindrom "carevog novog odela". Zato što je Nolan sjajan reditelj niko se ne usuđuje da ga kritikuje i svi ga hvale pod izgovorom nekakvog "realizma" i "originalnosti" u filmu. Ja kažem da je car go, ali je i dalje car.

CryBaby

pre 6 godina

Da bude nominovan SAMO zato sto su zene radile film, a ne zbog kvalteta sto bi trebalo da bude prvenstveno? Njih tamo stvarno treba Tramp da dovede u red, dokle bre vise ovakve kvazi politiki korektne gluposti? Gledao sam film i ok je, cisto da ne zaboravim da spomenem.

bbb

pre 6 godina

Sto se tice nominacija zasluzil su bar neku u tehnickim nominacijama i zbog rodne ravnpravnosti pre su trebali da nominuju rediteljku ovog filma nego rediteklju filma Lady Bird. Vidimo da se ove godine islo na ravnopravnost polova, rasa, pa imamo zenu nominovanu za reziju, nekoiko afroamerikanaca u nominacijam za glavnu musku ulogu i sporednu zensku, dobro su prosle i manjine u SAD hispanska Giljermo... ne znam samo da li je neki azijac dobio neku vazniju nominaciju ove godine.

Akira Fudou

pre 6 godina

Wonder woman je običan film o superherojima koji ispari iz glave par dana nakon gledanja. Mogli su da ga nominuju samo za najlepšu glavnu glumicu ?

fan a ne fen

pre 6 godina

Ako ste gledali film jasno vam je da ste ga zaboravili odmah... Ne zasluzuje nikakvu nominaciju. Ravnopravnost polova da, ali iskoriscavanje istog ne.

Бин Зајеб

pre 6 godina

Потпуно је малоумно да играш само на карту феминисткиња и да очекујеш номинације само због тога.
Чак и за доделу Оскара филм мора да има бар неки квалитет.

Стварно

pre 6 godina

Јенкији су дефинитивно погубили компас. Све горе и горе. Постају легло површности. Од филмова као што су Бен Хур, Кум и слични, дошли смо до Чудесне жене. Напредак!!!

ikac klisa

pre 6 godina

Superherojska smeca izbaciti sa liste 100 najboljih filmova ikad sa IMDB i kreirati zasebnu listu "100 najboljih superherojskih smece filmova".

Milan

pre 6 godina

Apsolutna glupost tražiti Oskara za WW. Da se razumemo, gledao sam film u bioskopu, uživao sam, odličan mi je, najbolji moderni DC film i možda bolji i od nekih Marvelovih, ali nije materijal za Oskara. Oskar se dodeljuje za pojedinačne kvalitete, a WW ih nema toliko koliko je kao celina zabavan blokbaster. Ne može da ide na najbolje vizelne efekte zbog očajnog CGI negativca na kraju. Baš treba biti težak SJW slučaj da kreneš u priču da treba oskar za ovaj film. Opet, nominovati ga za šminku i kostime, a film koji treba da promeni svest o ženama - ni to im verovatno ne bi odgovaralo. Social Justice Warriors - kancer modernog društva.

malica

pre 6 godina

ke*a mi se vise od ove mode ravnopravnosti polova! ne kazem da sam homofob, ali brate naporno je vise. Te prosle godine bojkot crnaca, sada wonder woman. Nisam gledao film, ali po slici bih rekao da je film garant vrhunski, neprevazidjen, medj' 10 najboljih svih vremena. Zene, crnci, zuti napravite dobar film i nagrade ce sigurno doci.

CryBaby

pre 6 godina

Da bude nominovan SAMO zato sto su zene radile film, a ne zbog kvalteta sto bi trebalo da bude prvenstveno? Njih tamo stvarno treba Tramp da dovede u red, dokle bre vise ovakve kvazi politiki korektne gluposti? Gledao sam film i ok je, cisto da ne zaboravim da spomenem.

kaokakao

pre 6 godina

"Wonder Woman, osim što je važan u probijanju barijera nametnutih ženama u Holivudu" Kakvih barijera? Diskriminacije muskaraca? Valjda se bore za ravnopravnost? Uostalom, ako se film npr. odvija u zatvoru u kome su sve muskarci, sta treba, da ubace zene da bi bile ravnopravne? Budalastine.

djuro

pre 6 godina

@:) 
šteta što nije dobio nijednu nominaciju. to bi zaista bilo u duhu vremena. Duhu idiotizma kakav do sada nije viđen na planeti.
(djuro, 25. januar 2018 09:12)

Bravo đuka!! ni sam ne bi bolje reka'...

Aron

pre 6 godina

Te kritkike su potpuno besmislene. To je neozbiljan superherojski film, šta su očekivali?. Onda bi trebali da nominuju i "King Kong Scoul Island" ili "Thor Ragnarok". Ono što treba da se kritikuje je ovoliko nominacija filma "Dunkirk".Nikakva priča i dijalozi, likovi nerazvijeni, nejasna tema i poruka filma, scene preduge i nezanimljive. Jedina dobra scena je bombardovanje i potonuće ratnog broda.Kada sam ga gledao u bioskopu posle kraja filma ljudi su bili zbunjeni kao i ja jer su očekivali da će nešto da se desi. A trajao je samo sat i 40 minuta.Ovo je po meni potpuno potecenjen film u javnosti u kojoj je preovladao sindrom "carevog novog odela". Zato što je Nolan sjajan reditelj niko se ne usuđuje da ga kritikuje i svi ga hvale pod izgovorom nekakvog "realizma" i "originalnosti" u filmu. Ja kažem da je car go, ali je i dalje car.

Aha1996

pre 6 godina

Možda je mogao za vizuelne efekte ili kostimografiju, ali ništa više... inače, jedino Nolanova Dark Knight trilogija, zapravo prva dva dela su jedini superherojski filmovi koji su smisleni i obradili su teme koje su stvarne. Ovo je žanr za zabavu, ne za postavljanje novih pravila.

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

Recimo to ovako - kako bi ste okarakterisali film koji je režirao muškarac, i u kome glavne uloge igraju isključivo muškarci?
Kao seksistički, zar ne?
So...
No, mada sam comic book fan od malih nogu, smatram apsolutno besmislenim da se ekranizacije stripa, i filmovi bazirani na stripovima, nađu u trci za Oskara i/ili slične nagrade. Radi se ipak o popcorn movies - a good vaste of time, ali ništa više od toga. Izuzetak bi, možda, mogli biti filmovi bazirani na tzv. graphic novels (Watchmen je jedan takav film). Besides, koliko god ga hvalili, Wonder Woman je, u najboljem slučaju, osrednji film. Spašava ga to što, nekako po inerciji, gro publike ima izuzetno niska očekivanja od nekog DC Universe filma, pa kada taj film u izvesnoj meri nadmaši ta očekivanja...

otac

pre 6 godina

Gledao sam shape of water i film je toliko bzvz da ne znam šta bih napisao pozitivno o njemu. Iseckan, likovi u samom filmu nepovezani, potenciranje na gej orijentaciji jednog lika bez da je to u bilo kom trenutku bitno za samu radnju filma, šuplja priča...ok...film naginje ka fantaziji ali to ne znači da možeš da fantaziraš dok ga snimaš.

Holocene

pre 6 godina

Ignorisanje filma Mother! pokazuje na kom nivou retardiranosti je bar taj deo covecanstva koji odredjuje koji film ce biti nominovan. Idiocracy.

fan a ne fen

pre 6 godina

Kao da kazete zena koja se borila za ravnopravnost polova lupila samar seksisti i ovekuje da joj ne vrati. Druga je stvar dali je on dzentlmen.

Deda Gligorije

pre 6 godina

Misljenje je kao dupe, svako ga ima! Tako da sto mnogi misle da je WW zasluzio oskara... sta reci. Generalno ni sam oskar nije merilo kvaliteta filma nego politicko natecanje. Po meni je naprimer Blade Runner 2049 jedan od boljih filmova koje sam odgledao ako ne i najbolji, scenario, gluma, rezija, muzika, scenografija, kostimografija... pa opet nominovan samo za mozda 2 oskara. Tako da dragi moji nemojte se mnogo uzbudjivati oko cele ove price, ponovo samo pokusavaju da nam nametnu privid da je na ovom svetu sve uredu i politicki korektno, a svi znamo da nikad nece biti!

bbb

pre 6 godina

Sto se tice nominacija zasluzil su bar neku u tehnickim nominacijama i zbog rodne ravnpravnosti pre su trebali da nominuju rediteljku ovog filma nego rediteklju filma Lady Bird. Vidimo da se ove godine islo na ravnopravnost polova, rasa, pa imamo zenu nominovanu za reziju, nekoiko afroamerikanaca u nominacijam za glavnu musku ulogu i sporednu zensku, dobro su prosle i manjine u SAD hispanska Giljermo... ne znam samo da li je neki azijac dobio neku vazniju nominaciju ove godine.

wer

pre 6 godina

ok,

sutra napravimo film, gej rezira, gej glumci, gej scenarista, gej direktor fotografije, pa sve do nosaca bureka, i eto oskara? naravno...

prekosutra ide all black, komplet cela ekipa je Red=0, Green=0, Blue=0, eto drugog oskara? naravno

WGF za pricu i kvalitet filma...

Kale

pre 6 godina

Decko, ja ne znam sta ti ocekujes od filma snimljenog po stripu. Medjutim ako ti nebi privuklo paznju da su sve Amazonke gole na filmu, onda bratko imas ti drugih problema osim ukusa za filmove.

Milan

pre 6 godina

To je ta moderna, bolesna opsednutost "političkom korektnošću", koja se sama polako pretvara u fašizam - protiv koga se tobože deklarativno bori.

Dag Kristi

pre 6 godina

Film je toliko glup da ga ne bi ucinilo gledljivim ni da su sve Amazonke bile gole...
(RX, 25. januar 2018 10:08)

E sad,nemojmo preterivati za ovaj drugi deo tvog komentara. :)

Dag Kristi

pre 6 godina

Ja planiram 2021.da napravim film,jos gluplji od ovog,gde planiram da mi svi glumci i glumice budu gej populacija,i pucam na Oskara.Eto,bukvalno je tako,ne pita te niko vise za film i tematiku...

Gde ja živim

pre 6 godina

Juče sam rekao da su Rusi mnogo zatucani. E pa i Zapadnjaci su zatucani samo na drugi način. Na osnovu čega WW da dobije Oskara. Kao što neko već reče jedino Gal za lepotu i možda neki vizuelni aspekt, efekte i to. Ja volim da pogledam superherojski film. Volim da čitam stripove, ima tu jako dobrih i moćnih priča, ali live action adaptacije nisu za Oskara. Kada Dark Knight nije dobio onda ne treba vala ni jedan. Isto kao i Avatar pre nekoliko. Vizuelno remek-delo, ali priča ispričana 100 puta i na 100 načina. Kako da dobije Oskara? No dobro, svet je ionako prolupao pa nema veze.

igorpg

pre 6 godina

Najbolji film ove godine koji je medju nominovanima je, po mom misljenju, bez sumnje, ,,3 bilborda ispred Ebinga u Misuriju". Vrhunski film, savjetujem da ga pogledate, ako vec niste. Pozdrav! P. S. Slazem se da superherojski filmovi treba da imaju svoj zaseban status ,,B" ili ,,C" lige.

Sarah Connor rulez

pre 6 godina

Dzejms Kameron je jako dobro komentarisao "Wonder Woman". Ne boris se za ravnopravnost polova tako sto obuces bivsu mis Izraela u minijaturni pripijeni kostim. Naprotiv, tako samo podrzavas postojece steretipe.

Đimi

pre 6 godina

Volim skroz ovaj žanr filmova, ali ljudi, WW je toliko dosadno glup film da nemam reči. Da li je snimila žena, muškarac ili koza nije bitno.

Znalac

pre 6 godina

To je ta nova FeminACistička stvarnost: nagrade, hvale, uzdizanja i veličanja Ženama bez obzira da li to zaslužuju!

Isključivo onaj ko ima vaginu treba da dobije sve privilegije, nagrade, zaštitu, poseban status, povlastice a onaj ko ima penis ništa od toga-to se zove "ravnopravnost" i "jednakost"...

Djenka

pre 6 godina

Koje djubre od filma. Kakvo djubre od glume. Svi u filmu su morali da prilagode svoje akcente glavnoj glumici koja "govori sve svetske jezike" ali ima uzasan naglasak. U tom procesu zu zaboravili na pricu. A tek sto je oskar djubre od nagrade koje dodeljuju djubrad od ljudi.

jasdf

pre 6 godina

Nisam gledao film, ali mi fraza "bar neku nominaciju" zvuci povrsno. Kada bi se reklo konkretno koju nominaciju i zbog kojih kvaliteta trebalo bi se uzeti u razmatranje, ovako.

Nikola

pre 6 godina

Svi filmovi sa super herojima i cela ta pomama za njima su teško s...!!! Ti filmovi su bezvredni i odlično je što nije nominovan, makar ga i vanzemaljac snimao!

Boye se ne boye

pre 6 godina

Iako film nije nešto, ali ipak su sve žene... da im damo jednog oskara (nominaciju).

Gore opravdanje u životu nisam čuo, osim kod učiteljice, koja je pojedinim drugarima davala dvojke jer su uložili "izuzetan trud i rad"...

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Film je deciji i cista glupost, nije vredno neke posebne paznje. Po ovome i Volverin bi trebao da dobije Oskara, a evo nije niti mislim da treba da dobije. Ovo sto danas rade zbog politicke, religijske, rasne i feministicke korektnosti izaziva sve suprotno kod ljudi od onoga sto ove gore navedene grupe hoce da postignu.

danny

pre 6 godina

Ako The Dark Knight nije dobio oskara da li zaista mislite da Wonder Women treba da dobije oskara!!! To sto ga je radila zena nema apsolutno veze, ni Detroit nije nominovan pa nikom nista. Ne mogu svi da budu zadovoljni!

Sibirski berberin u procesu likvidacije

pre 6 godina

Feministicki pokreti ce uskoro izdejstvovati i Agenta 007 koji je zensko. Ako je mogao jedan od Terminatora postati zensko, zasto ne bi mogao i Agent 007? ;) Ako je WW za nominaciju, onda je i neki film Adama Sendlera takodje. Svet izrazava svoju povrsnost sve vise kroz umetnost odnosno njenog glasnika, Holivud. Sto je gore jos, to je vec postalo povrsna umetnost, ali i ta povrsnost ce mutirati u jos radikalnije po drustvo. Uzalud je sto smo sve inteligentniji, kada su sve gluplji.

Kenozoik

pre 6 godina

Da su žene veći filmofili od muškaraca "njihovi" filmovi bi prolazili bolje. Da žene imaju šta bolje da ponude u filmskoj industriji po pitanju režije bolje bi njihovi filmovi prolazili. Ovaj film je na nivou mašte dvanaestogodišnjeg deteta!

konto

pre 6 godina

@Low Key Lyesmith
So, comic book fan, popcorn movies - a good vaste of time, graphic novels, besides...
Ako bi mogao da odlučiš kojim ćeš jezikom pisati bio bih ti neizmerno zahvalan! Čisto da bi besmrtnici lakše razumeli tvoju ingenioznost...

Aleksandar

pre 6 godina

A da se mi lepo potrudimo da nađemo patuljastu, transrodnu, kvadriplegičnu indo-crnkinju lezbejku iz Somalije i da je posadimo na čelo sveta pa da ona lepo odlučuje umesto svih nas jer niko drugi neće moći da je stigne na Žrtvenoj Olimpijadi? Zašto da se uopšte zezamo među-rešenjima kad je ovo očigledno cilj onih koji bi da uguraju politiku identiteta u svaku poru društva? Da lepo mi presečemo i da se ne mučimo...

Auroraborealis

pre 6 godina

ww je najbolji superherojski film ikada, po mom misljenju, ali da zasluzuje nominaciju u to nisam siguran. Doduse siguran sam i da baby driver ne zasluzuje ali ko me pa pita :) The shape of water je stvarno dobar film, ovde je sve stvar ukusa ali Bogu hvala pa postoji net i mesto na kome svako moze da kaze svoje misljenje. Inace, nadam se da filmovi o superhorijama nikada nece dobiti Oskara, iako ih rado gledam, jer su mindless i sluze samo za gubljenje vremena i za opustanje
(srb, 25. januar 2018 13:00)

Iako ne volim inace kada ljudi to rade prestao sam da citam tvoj komentar nakon ww je najbolji superherojski film ikada. Wonder Woman je malo iznad proseka superherojskih filmova i to je nazalost to a i prosek je srozan jer se sve svodi na efekte. Ne mozes reci da je WW bolji od bilo kog filma iz Dark Knight trilogije, a posebno ne od maestralnog drugog dela. Takodje Marvelovi Amazing Spiderman filmovi su daleko kvalitetniji. Pa onda Batman iz 1989 godine sa Dzek Niklsonom kao maestralnim Dzokerom. Pa ako cemo ubaciti i crtane filmove koji su takodje filmovi, onda Batmanov Mask of phantasm sa Hamilom kao ubedljivo najboljim Dzoker glasom i smehom pa onda genijalni film Flash point paradox sa Flashom kao glavnim likom... Mogu ovako do sutra i sto se tice crtanih i sto se tice igranih filmova... Jedino sto stoji jeste sto je WW najbolji DC film od Dark Knight trilogije jer su ostali potpuna tropa (sa novojim Marvel ostvarenjima nisam previse upoznat)

Morfeus

pre 6 godina

U Kejptaunu recikliraju vodu iz toaleta jer će u aprilu totalno presušiti. U Francuskoj revolucija zbog teglice Nutele na popustu, Holivud se bori za ženska prava filmom Wonder Woman, a ne daj bože da se danas nakašlješ pored neke ženske osobe, odmah te optuže za seksualno zlostavljanje. Kvazi uticajni milenijalci suze prolivaju po drštvenim mrežama stajući u odbranu umetničkih dometa gore pomenutog WW ostvarenja, iznoseći snažne kritike bogatim vokabularom koji staje u 160 karaktera na tviteru. Sve ukazuje na to da je Ragnarok (Armagedon) na pragu civilizacije.
Inače Thor: Ragnarok je sasvim solidan film za razbibrigu. Totalna sprdnja i osveženje u moru superherojske hiperprodukcije, pogledajte ga pre nego nas stvarno zadesi

mina

pre 6 godina

koliko vidim get out je nominovan. toliko je uzas film da ja nemam reci i oni ga nominuju. Jako su losi filmivi u poslednjih nekoliko godina, kvalitet je zaista opao a i alabo se anima. akcenat he trenutno na snimanju serija, tu ima vise para.

Salle

pre 6 godina

Slažem se da ne može da se poredi sa Blade Runnerom, ali da li je neko slučajno gledao Baby Driver??? Ja izdržao čitavih 23min ili tako nešto...trash,...pure trash. I taj film je nominovan...znači mogao je onda i WW da dobije nominaciju.

anti-reklamozder

pre 6 godina

professor martson and the wonder woman je svojevrsno stivo,prequel ako se tako moze reci ovog ocaja od filma,objasnjenje kako je wonder woman uopste nastala kao lik... strip je oduvek bio sredstvo uticaja I formiranja licnosti jer se crtezom I porukama obraca prevashodno najmladjoj populaciji.sada kada je u punom jeku prebacivanje na filmsko platno svako na neki nacin svako moze da bira poruku koja mu odgovara. poruka wonder woman je da su gotovo svi novi superherojski filmovi kompletan gubitak vremena

Sabre

pre 6 godina

"Ne mogu da verujem da su nominovani Baby Driver i Blade Runner 2049, a Wonder Woman nije", samo su neki od komentara.


Mozda zato sto su zapravo odlicni filmovi a ovo je jos jedan tres superhero(ine) movie? Zaista cu peglati vise od ovih SJW-ova..ali stvarno.

banderaš

pre 6 godina

Film je krš (ljubitelj sam žanra) isto kao i Get out. Giljermo je opet napravio vrhunski film. Pitanje je da li će opet ubosti oskara. Što se ženskih uloga tiče, ako Frensis ne dobije oskara, to će biti bruka&sramota. Isto će biti i ako Meril dobije.

Milos

pre 6 godina

Svi Nolanovi filmovi su isti, tj. imaju Neil pomracinu u sebi.To je moglo da prodje samo kod Mracnog Viteza (najvise zbog tragedije koja prati taj film) i nigde vise.Da se razumemo, svidjaju se meni i Betmeni i Interstelar i ostala Nolanova ostvarenja, ali njega, Abramsa i Beja mozes da prepoznas zatvorenih ociju.Sarajte malo...

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

@konto, 25. januar 2018 11:20
"besmrtnici"? Smrtnici, valjda...
Anyway, to što često u svojim komentarima koristim engleski, je manje-više profesionalna deformacija (is that the right term?). Gro onih koji rade u IT-u, su skloni tome. Mislim da je stanoviti Miodrag Kuzmanović to najbolje objasnio u jednoj od svojih "Ja, igrač!" kolumni. Sem toga, gomila termina zvuči apsolutno rogobatno prevedena na srpski. Ili transkribovana na isti. Comic book fan zvuči znatno bolje od ljubitelj stripa, naročito kada u obzir uzmete činjenicu da termin strip isključivo podrazumeva kratku novinsku formu (nešto nalik onome što g. Somborac radi). A termin popcorn movies je opšteprihvaćen termin za kategoriju filmova u koju spada i Wonder Woman - filmovi za kratkotrajnu zabavu bez neke stvarne umetničke vrednosti. Na koncu, ovde je reč o komentarima na jednom, istina popularnom, web portalu, a ne o diplomskim radovima na Katedri za srpski jezik. Tako da su i greške (npr. ona koju sam napravio u prethodnom komentaru: bi ste umesto biste), i upotreba drugih jezika (hrvatskog, recimo - što često činim) i slično, dozvoljeni... Comprende?

* Nadam se da će komentar biti objavljen u celosti.

what a silly...

pre 6 godina

за:Low Key Lyesmith

"...a good vaste of time..."

Мајсторе, пише се "a good waste of time", али немој да те то обесхрабри, важно је да редовно вежбаш и уредно шаљеш коментаре на полу-енглеском, једног дана ће се упорност исплатити и успећеш све енглеске речи да напишеш правилно.

Ime

pre 6 godina

Get Out je samo potvrda u kakvoj se krizi nalazi film danas.
Pre 30 godina tako nesto ne bi ni bilo snimlieno, a danas je to hit.

Ipak, najvece razocaranje je novi Blejd Raner. Koji nam donosi odlicne specijalne efekte i solidnu atmosferu... i nista visee od toga. Apsolutno nema pricu, radnju, zaplet... Ravan i nem. Nemiji od nemog filma. Oblanda.

anti-reklamozder

pre 6 godina

@Aron

sta se dalje desilo je stvar opsteg obrazovanja...uopste nisu vazna imena glavnih likova ,nisam siguran ni da su ih igde jasno istakli,sustina je dosta dobro prikazana za dati trenutak u 2. svetskom ratu i ako bi zamerke moglo biti ,to je izostanak nesto intenzivnijeg prisustva nemaca mada je I to dosta dobro uradjeno obzirom na zeljeni efekat (jer drzi publiku u iscekivanju do kraja filma).
moje misljenje o filmu je da je zasluzeni kandidat mada znam da se mnogima nije svideo.

Petrija

pre 6 godina

A što su oštetili Franka i njegov film samo na osnovu glupe optužbe koja uopšte ne mora da bude tačna, to je sasvim okej? Čovek je pokidao kao Tomi, trebalo je da dobije nominaciju. Svi znaju da će Oldman ove godine dobiti Oskara, ali i dalje, nominacija je sama po sebi velika stvar

Mladen

pre 6 godina

Strasno. Sta reci za neloga ko poredi Blade Runnera i Wander Woman ?!
(Orion, 25. januar 2018 10:10)

Hvala. Tj gledao sam i Wonder Woman i nisam žalio, ali što se vrednosti filma i opšteg utiska svako poređenje...

ipak

pre 6 godina

Pogledajte argentinski film "Wild Tales", mnogo je dobar I drugaciji od ovih nabedjenih sa istom temom koji nam se serviraju poslednjih godina. Trejler ne govori nista, ali je film fantastican, pogotovo za nas ovde jer mozemo dosta da se poistivetimo.

neko iz mase

pre 6 godina

svi pricaju o blade runneru, film sam uspeo odgledati tek iz treceg puta, svaki put bih zaspao posle 45 minuta, radnja je toliko bespotrebno spora da to nije normalno, ima dobrih stvari u filmu ali generalno nije film koji ostavlja bez daha, pricha po meni nista znacajna, moja devojka koja je prespavala pola filma se probudila kod scene kada upoznaje onu sto usadjuje secanja i kaze to je to dete i nastavila da spava, toliko o zapletu, slaba je bila ova godina generalno sto se filma tiche, svi su napljuvali get out, ali taj film ima nekako drugaciju vrednost u odnosu na ostale, film jeste jako cudan, ali ubedljivo najoriganilniji film godine!!u jednom momentu sam se uplasio da ce i mene da hipnotise!! sto se tiche ove teme, WW je sigurno najbolji film od akcionih heroja, jedini ima da kazem iole ozbiljnu prichu, ali nominacija za oskara? tesko pitanje..

neutralni felsh

pre 6 godina

professor martson and the wonder woman je svojevrsno stivo,prequel ako se tako moze reci ovog ocaja od filma,objasnjenje kako je wonder woman uopste nastala kao lik... strip je oduvek bio sredstvo uticaja I formiranja licnosti jer se crtezom I porukama obraca prevashodno najmladjoj populaciji.sada kada je u punom jeku prebacivanje na filmsko platno svako na neki nacin svako moze da bira poruku koja mu odgovara. poruka wonder woman je da su gotovo svi novi superherojski filmovi kompletan gubitak vremena
(anti-reklamozder, 25. januar 2018 11:58)


:)

predrag

pre 6 godina

Kada ce zene i oni koji se tako osecaju shvatiti da na ovome svetu vazi pravilo " sila boga ne moli " to jest nema nikada nece biti ravnopravnosi jer je to prosto ne moguce i uvek ce vaziti zakon jaceg.

Seneka

pre 6 godina

Tri Bilborda su u ovakvoj konkurenciji dobar film. Ali ako gledamo realno, plitka je prica, i naravno, u centru je paznje zbog samih skandala, inace film nista specijalno. Tako je i prosle godine Moonlight dobio oskara za najbolji film, a film ispod proseka. Lady Bird mi je tek prica. Tinejdzerski filmic, koji ni sam ne znam kako sam odgledao do kraja. Gde je Blade Runner 2049 na listi? Get Out? Verovatno najslabija dodela Oskara do sada. Uzas od filmova, ne racunajuci nominacije za strane filmove. Sve zbog politicke korektnosti.

esma

pre 6 godina

Na nevidjeno zelim da ucestvujem i kazem ,kao sto mi je svet nezamisliv bez muskaraca tako mi ni film ne moze biti dobar bez muske protivteze,A posebno sto Holiwood bez muskih rezisera ,glumaca nikada ne bi imao tako sjajne filmove za sva vremena ,uglavnom uz zenski dekor uz izuzetke naravno.Verovatno ne bi ni bilo ekstremnog ponasanja koje izlazi na videlo ,ali sto ne umanjuje znacaj Holiwooda u zivotnom ushicenju.Kao ideja film sa odredjenom karakteristikom koju najavljuju kao film o samo gej poulaciji i lezbejkama meni odmah pokazuje rasplet u kojem vidim talasanje koje rusi granice izmedju muskaraca i zena.Jednostavno saradnju musko zenskog sveta smatram neprikosnovenom.Pa i na filmu.

Dr

pre 6 godina

Naravno, sve to stoji. Ne bi trebalo da bude nominovan samo zato sto ga je rezirala zena i glume sve zene. Ali, kada se Blade Runner uzme u obzir, onda je WW odlucan film. Vece smece od BR-a nije izaslo ove godine.

Lud i Ludji

pre 6 godina

Definitivno steta. Mislim da potpuno zasluzuje nominaciju jer su oskara davno prestali dobijati stvarno kvalitetni filmovi...

Prita

pre 6 godina

Čudesna žena je jedan od boljih filmova rađen po stripu ! Medjutim kao i Spajdermen nemoguće je još snimiti efekte sa današnjom tehnologijom ,koliko god to zvučalo nekome nemoguće.
Tako da osim prelepe glumice koja svoju ulogu zaista igra krajnje profesionalno film ne može nešto puno da zablista.
Ali ruku na srce kakvi glupi filmovi jesu ušli u uži krug za nominaciju, čudesna žena je remek delo u odnosu na njih !

Леонов

pre 6 godina

@Арон,ајде ти полако у позориште па тамо слушај дијалоге.Филм је одличан.

srb

pre 6 godina

ww je najbolji superherojski film ikada, po mom misljenju, ali da zasluzuje nominaciju u to nisam siguran. Doduse siguran sam i da baby driver ne zasluzuje ali ko me pa pita :) The shape of water je stvarno dobar film, ovde je sve stvar ukusa ali Bogu hvala pa postoji net i mesto na kome svako moze da kaze svoje misljenje. Inace, nadam se da filmovi o superhorijama nikada nece dobiti Oskara, iako ih rado gledam, jer su mindless i sluze samo za gubljenje vremena i za opustanje

шоне

pre 6 godina

Обично награду за најбољи филм добије неки веома лош, тако да...
Овде је вредна помена само награда за најбољу глумицу и глумца.

Middie

pre 6 godina

Ja bih pre rekla da je pokraden Florida Project,divan film sa izvrsnom malom glumicom koja je morala da bude nominovana us glavnu ulogu. Ovo je samo glupe propaganda oko glupog filma koji ništa neće promeniti u svetu.

Holocene

pre 6 godina

Ignorisanje filma Mother! pokazuje na kom nivou retardiranosti je bar taj deo covecanstva koji odredjuje koji film ce biti nominovan. Idiocracy.

bbb

pre 6 godina

Sto se tice nominacija zasluzil su bar neku u tehnickim nominacijama i zbog rodne ravnpravnosti pre su trebali da nominuju rediteljku ovog filma nego rediteklju filma Lady Bird. Vidimo da se ove godine islo na ravnopravnost polova, rasa, pa imamo zenu nominovanu za reziju, nekoiko afroamerikanaca u nominacijam za glavnu musku ulogu i sporednu zensku, dobro su prosle i manjine u SAD hispanska Giljermo... ne znam samo da li je neki azijac dobio neku vazniju nominaciju ove godine.

Aron

pre 6 godina

Te kritkike su potpuno besmislene. To je neozbiljan superherojski film, šta su očekivali?. Onda bi trebali da nominuju i "King Kong Scoul Island" ili "Thor Ragnarok". Ono što treba da se kritikuje je ovoliko nominacija filma "Dunkirk".Nikakva priča i dijalozi, likovi nerazvijeni, nejasna tema i poruka filma, scene preduge i nezanimljive. Jedina dobra scena je bombardovanje i potonuće ratnog broda.Kada sam ga gledao u bioskopu posle kraja filma ljudi su bili zbunjeni kao i ja jer su očekivali da će nešto da se desi. A trajao je samo sat i 40 minuta.Ovo je po meni potpuno potecenjen film u javnosti u kojoj je preovladao sindrom "carevog novog odela". Zato što je Nolan sjajan reditelj niko se ne usuđuje da ga kritikuje i svi ga hvale pod izgovorom nekakvog "realizma" i "originalnosti" u filmu. Ja kažem da je car go, ali je i dalje car.

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

Recimo to ovako - kako bi ste okarakterisali film koji je režirao muškarac, i u kome glavne uloge igraju isključivo muškarci?
Kao seksistički, zar ne?
So...
No, mada sam comic book fan od malih nogu, smatram apsolutno besmislenim da se ekranizacije stripa, i filmovi bazirani na stripovima, nađu u trci za Oskara i/ili slične nagrade. Radi se ipak o popcorn movies - a good vaste of time, ali ništa više od toga. Izuzetak bi, možda, mogli biti filmovi bazirani na tzv. graphic novels (Watchmen je jedan takav film). Besides, koliko god ga hvalili, Wonder Woman je, u najboljem slučaju, osrednji film. Spašava ga to što, nekako po inerciji, gro publike ima izuzetno niska očekivanja od nekog DC Universe filma, pa kada taj film u izvesnoj meri nadmaši ta očekivanja...

Ime

pre 6 godina

Get Out je samo potvrda u kakvoj se krizi nalazi film danas.
Pre 30 godina tako nesto ne bi ni bilo snimlieno, a danas je to hit.

Ipak, najvece razocaranje je novi Blejd Raner. Koji nam donosi odlicne specijalne efekte i solidnu atmosferu... i nista visee od toga. Apsolutno nema pricu, radnju, zaplet... Ravan i nem. Nemiji od nemog filma. Oblanda.

malica

pre 6 godina

ke*a mi se vise od ove mode ravnopravnosti polova! ne kazem da sam homofob, ali brate naporno je vise. Te prosle godine bojkot crnaca, sada wonder woman. Nisam gledao film, ali po slici bih rekao da je film garant vrhunski, neprevazidjen, medj' 10 najboljih svih vremena. Zene, crnci, zuti napravite dobar film i nagrade ce sigurno doci.

ikac klisa

pre 6 godina

Superherojska smeca izbaciti sa liste 100 najboljih filmova ikad sa IMDB i kreirati zasebnu listu "100 najboljih superherojskih smece filmova".

Dr

pre 6 godina

Naravno, sve to stoji. Ne bi trebalo da bude nominovan samo zato sto ga je rezirala zena i glume sve zene. Ali, kada se Blade Runner uzme u obzir, onda je WW odlucan film. Vece smece od BR-a nije izaslo ove godine.

neko iz mase

pre 6 godina

svi pricaju o blade runneru, film sam uspeo odgledati tek iz treceg puta, svaki put bih zaspao posle 45 minuta, radnja je toliko bespotrebno spora da to nije normalno, ima dobrih stvari u filmu ali generalno nije film koji ostavlja bez daha, pricha po meni nista znacajna, moja devojka koja je prespavala pola filma se probudila kod scene kada upoznaje onu sto usadjuje secanja i kaze to je to dete i nastavila da spava, toliko o zapletu, slaba je bila ova godina generalno sto se filma tiche, svi su napljuvali get out, ali taj film ima nekako drugaciju vrednost u odnosu na ostale, film jeste jako cudan, ali ubedljivo najoriganilniji film godine!!u jednom momentu sam se uplasio da ce i mene da hipnotise!! sto se tiche ove teme, WW je sigurno najbolji film od akcionih heroja, jedini ima da kazem iole ozbiljnu prichu, ali nominacija za oskara? tesko pitanje..

Леонов

pre 6 godina

@Арон,ајде ти полако у позориште па тамо слушај дијалоге.Филм је одличан.

srb

pre 6 godina

ww je najbolji superherojski film ikada, po mom misljenju, ali da zasluzuje nominaciju u to nisam siguran. Doduse siguran sam i da baby driver ne zasluzuje ali ko me pa pita :) The shape of water je stvarno dobar film, ovde je sve stvar ukusa ali Bogu hvala pa postoji net i mesto na kome svako moze da kaze svoje misljenje. Inace, nadam se da filmovi o superhorijama nikada nece dobiti Oskara, iako ih rado gledam, jer su mindless i sluze samo za gubljenje vremena i za opustanje

Milan

pre 6 godina

Apsolutna glupost tražiti Oskara za WW. Da se razumemo, gledao sam film u bioskopu, uživao sam, odličan mi je, najbolji moderni DC film i možda bolji i od nekih Marvelovih, ali nije materijal za Oskara. Oskar se dodeljuje za pojedinačne kvalitete, a WW ih nema toliko koliko je kao celina zabavan blokbaster. Ne može da ide na najbolje vizelne efekte zbog očajnog CGI negativca na kraju. Baš treba biti težak SJW slučaj da kreneš u priču da treba oskar za ovaj film. Opet, nominovati ga za šminku i kostime, a film koji treba da promeni svest o ženama - ni to im verovatno ne bi odgovaralo. Social Justice Warriors - kancer modernog društva.

Kale

pre 6 godina

Decko, ja ne znam sta ti ocekujes od filma snimljenog po stripu. Medjutim ako ti nebi privuklo paznju da su sve Amazonke gole na filmu, onda bratko imas ti drugih problema osim ukusa za filmove.

predrag

pre 6 godina

Kada ce zene i oni koji se tako osecaju shvatiti da na ovome svetu vazi pravilo " sila boga ne moli " to jest nema nikada nece biti ravnopravnosi jer je to prosto ne moguce i uvek ce vaziti zakon jaceg.

Kenozoik

pre 6 godina

Da su žene veći filmofili od muškaraca "njihovi" filmovi bi prolazili bolje. Da žene imaju šta bolje da ponude u filmskoj industriji po pitanju režije bolje bi njihovi filmovi prolazili. Ovaj film je na nivou mašte dvanaestogodišnjeg deteta!

Prita

pre 6 godina

Čudesna žena je jedan od boljih filmova rađen po stripu ! Medjutim kao i Spajdermen nemoguće je još snimiti efekte sa današnjom tehnologijom ,koliko god to zvučalo nekome nemoguće.
Tako da osim prelepe glumice koja svoju ulogu zaista igra krajnje profesionalno film ne može nešto puno da zablista.
Ali ruku na srce kakvi glupi filmovi jesu ušli u uži krug za nominaciju, čudesna žena je remek delo u odnosu na njih !

CryBaby

pre 6 godina

Da bude nominovan SAMO zato sto su zene radile film, a ne zbog kvalteta sto bi trebalo da bude prvenstveno? Njih tamo stvarno treba Tramp da dovede u red, dokle bre vise ovakve kvazi politiki korektne gluposti? Gledao sam film i ok je, cisto da ne zaboravim da spomenem.

Стварно

pre 6 godina

Јенкији су дефинитивно погубили компас. Све горе и горе. Постају легло површности. Од филмова као што су Бен Хур, Кум и слични, дошли смо до Чудесне жене. Напредак!!!

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

@konto, 25. januar 2018 11:20
"besmrtnici"? Smrtnici, valjda...
Anyway, to što često u svojim komentarima koristim engleski, je manje-više profesionalna deformacija (is that the right term?). Gro onih koji rade u IT-u, su skloni tome. Mislim da je stanoviti Miodrag Kuzmanović to najbolje objasnio u jednoj od svojih "Ja, igrač!" kolumni. Sem toga, gomila termina zvuči apsolutno rogobatno prevedena na srpski. Ili transkribovana na isti. Comic book fan zvuči znatno bolje od ljubitelj stripa, naročito kada u obzir uzmete činjenicu da termin strip isključivo podrazumeva kratku novinsku formu (nešto nalik onome što g. Somborac radi). A termin popcorn movies je opšteprihvaćen termin za kategoriju filmova u koju spada i Wonder Woman - filmovi za kratkotrajnu zabavu bez neke stvarne umetničke vrednosti. Na koncu, ovde je reč o komentarima na jednom, istina popularnom, web portalu, a ne o diplomskim radovima na Katedri za srpski jezik. Tako da su i greške (npr. ona koju sam napravio u prethodnom komentaru: bi ste umesto biste), i upotreba drugih jezika (hrvatskog, recimo - što često činim) i slično, dozvoljeni... Comprende?

* Nadam se da će komentar biti objavljen u celosti.

Akira Fudou

pre 6 godina

Wonder woman je običan film o superherojima koji ispari iz glave par dana nakon gledanja. Mogli su da ga nominuju samo za najlepšu glavnu glumicu ?

fan a ne fen

pre 6 godina

Ako ste gledali film jasno vam je da ste ga zaboravili odmah... Ne zasluzuje nikakvu nominaciju. Ravnopravnost polova da, ali iskoriscavanje istog ne.

djuro

pre 6 godina

@:) 
šteta što nije dobio nijednu nominaciju. to bi zaista bilo u duhu vremena. Duhu idiotizma kakav do sada nije viđen na planeti.
(djuro, 25. januar 2018 09:12)

Bravo đuka!! ni sam ne bi bolje reka'...

otac

pre 6 godina

Gledao sam shape of water i film je toliko bzvz da ne znam šta bih napisao pozitivno o njemu. Iseckan, likovi u samom filmu nepovezani, potenciranje na gej orijentaciji jednog lika bez da je to u bilo kom trenutku bitno za samu radnju filma, šuplja priča...ok...film naginje ka fantaziji ali to ne znači da možeš da fantaziraš dok ga snimaš.

konto

pre 6 godina

@Low Key Lyesmith
So, comic book fan, popcorn movies - a good vaste of time, graphic novels, besides...
Ako bi mogao da odlučiš kojim ćeš jezikom pisati bio bih ti neizmerno zahvalan! Čisto da bi besmrtnici lakše razumeli tvoju ingenioznost...

Salle

pre 6 godina

Slažem se da ne može da se poredi sa Blade Runnerom, ali da li je neko slučajno gledao Baby Driver??? Ja izdržao čitavih 23min ili tako nešto...trash,...pure trash. I taj film je nominovan...znači mogao je onda i WW da dobije nominaciju.

Đimi

pre 6 godina

Volim skroz ovaj žanr filmova, ali ljudi, WW je toliko dosadno glup film da nemam reči. Da li je snimila žena, muškarac ili koza nije bitno.

Бин Зајеб

pre 6 godina

Потпуно је малоумно да играш само на карту феминисткиња и да очекујеш номинације само због тога.
Чак и за доделу Оскара филм мора да има бар неки квалитет.

Znalac

pre 6 godina

To je ta nova FeminACistička stvarnost: nagrade, hvale, uzdizanja i veličanja Ženama bez obzira da li to zaslužuju!

Isključivo onaj ko ima vaginu treba da dobije sve privilegije, nagrade, zaštitu, poseban status, povlastice a onaj ko ima penis ništa od toga-to se zove "ravnopravnost" i "jednakost"...

wer

pre 6 godina

ok,

sutra napravimo film, gej rezira, gej glumci, gej scenarista, gej direktor fotografije, pa sve do nosaca bureka, i eto oskara? naravno...

prekosutra ide all black, komplet cela ekipa je Red=0, Green=0, Blue=0, eto drugog oskara? naravno

WGF za pricu i kvalitet filma...

Deda Gligorije

pre 6 godina

Misljenje je kao dupe, svako ga ima! Tako da sto mnogi misle da je WW zasluzio oskara... sta reci. Generalno ni sam oskar nije merilo kvaliteta filma nego politicko natecanje. Po meni je naprimer Blade Runner 2049 jedan od boljih filmova koje sam odgledao ako ne i najbolji, scenario, gluma, rezija, muzika, scenografija, kostimografija... pa opet nominovan samo za mozda 2 oskara. Tako da dragi moji nemojte se mnogo uzbudjivati oko cele ove price, ponovo samo pokusavaju da nam nametnu privid da je na ovom svetu sve uredu i politicki korektno, a svi znamo da nikad nece biti!

kaokakao

pre 6 godina

"Wonder Woman, osim što je važan u probijanju barijera nametnutih ženama u Holivudu" Kakvih barijera? Diskriminacije muskaraca? Valjda se bore za ravnopravnost? Uostalom, ako se film npr. odvija u zatvoru u kome su sve muskarci, sta treba, da ubace zene da bi bile ravnopravne? Budalastine.

anti-reklamozder

pre 6 godina

professor martson and the wonder woman je svojevrsno stivo,prequel ako se tako moze reci ovog ocaja od filma,objasnjenje kako je wonder woman uopste nastala kao lik... strip je oduvek bio sredstvo uticaja I formiranja licnosti jer se crtezom I porukama obraca prevashodno najmladjoj populaciji.sada kada je u punom jeku prebacivanje na filmsko platno svako na neki nacin svako moze da bira poruku koja mu odgovara. poruka wonder woman je da su gotovo svi novi superherojski filmovi kompletan gubitak vremena

anti-reklamozder

pre 6 godina

@Aron

sta se dalje desilo je stvar opsteg obrazovanja...uopste nisu vazna imena glavnih likova ,nisam siguran ni da su ih igde jasno istakli,sustina je dosta dobro prikazana za dati trenutak u 2. svetskom ratu i ako bi zamerke moglo biti ,to je izostanak nesto intenzivnijeg prisustva nemaca mada je I to dosta dobro uradjeno obzirom na zeljeni efekat (jer drzi publiku u iscekivanju do kraja filma).
moje misljenje o filmu je da je zasluzeni kandidat mada znam da se mnogima nije svideo.

Seneka

pre 6 godina

Tri Bilborda su u ovakvoj konkurenciji dobar film. Ali ako gledamo realno, plitka je prica, i naravno, u centru je paznje zbog samih skandala, inace film nista specijalno. Tako je i prosle godine Moonlight dobio oskara za najbolji film, a film ispod proseka. Lady Bird mi je tek prica. Tinejdzerski filmic, koji ni sam ne znam kako sam odgledao do kraja. Gde je Blade Runner 2049 na listi? Get Out? Verovatno najslabija dodela Oskara do sada. Uzas od filmova, ne racunajuci nominacije za strane filmove. Sve zbog politicke korektnosti.

what a silly...

pre 6 godina

за:Low Key Lyesmith

"...a good vaste of time..."

Мајсторе, пише се "a good waste of time", али немој да те то обесхрабри, важно је да редовно вежбаш и уредно шаљеш коментаре на полу-енглеском, једног дана ће се упорност исплатити и успећеш све енглеске речи да напишеш правилно.

mina

pre 6 godina

koliko vidim get out je nominovan. toliko je uzas film da ja nemam reci i oni ga nominuju. Jako su losi filmivi u poslednjih nekoliko godina, kvalitet je zaista opao a i alabo se anima. akcenat he trenutno na snimanju serija, tu ima vise para.

Lud i Ludji

pre 6 godina

Definitivno steta. Mislim da potpuno zasluzuje nominaciju jer su oskara davno prestali dobijati stvarno kvalitetni filmovi...

esma

pre 6 godina

Na nevidjeno zelim da ucestvujem i kazem ,kao sto mi je svet nezamisliv bez muskaraca tako mi ni film ne moze biti dobar bez muske protivteze,A posebno sto Holiwood bez muskih rezisera ,glumaca nikada ne bi imao tako sjajne filmove za sva vremena ,uglavnom uz zenski dekor uz izuzetke naravno.Verovatno ne bi ni bilo ekstremnog ponasanja koje izlazi na videlo ,ali sto ne umanjuje znacaj Holiwooda u zivotnom ushicenju.Kao ideja film sa odredjenom karakteristikom koju najavljuju kao film o samo gej poulaciji i lezbejkama meni odmah pokazuje rasplet u kojem vidim talasanje koje rusi granice izmedju muskaraca i zena.Jednostavno saradnju musko zenskog sveta smatram neprikosnovenom.Pa i na filmu.

Aha1996

pre 6 godina

Možda je mogao za vizuelne efekte ili kostimografiju, ali ništa više... inače, jedino Nolanova Dark Knight trilogija, zapravo prva dva dela su jedini superherojski filmovi koji su smisleni i obradili su teme koje su stvarne. Ovo je žanr za zabavu, ne za postavljanje novih pravila.

Djenka

pre 6 godina

Koje djubre od filma. Kakvo djubre od glume. Svi u filmu su morali da prilagode svoje akcente glavnoj glumici koja "govori sve svetske jezike" ali ima uzasan naglasak. U tom procesu zu zaboravili na pricu. A tek sto je oskar djubre od nagrade koje dodeljuju djubrad od ljudi.

jasdf

pre 6 godina

Nisam gledao film, ali mi fraza "bar neku nominaciju" zvuci povrsno. Kada bi se reklo konkretno koju nominaciju i zbog kojih kvaliteta trebalo bi se uzeti u razmatranje, ovako.

ipak

pre 6 godina

Pogledajte argentinski film "Wild Tales", mnogo je dobar I drugaciji od ovih nabedjenih sa istom temom koji nam se serviraju poslednjih godina. Trejler ne govori nista, ali je film fantastican, pogotovo za nas ovde jer mozemo dosta da se poistivetimo.

Dag Kristi

pre 6 godina

Ja planiram 2021.da napravim film,jos gluplji od ovog,gde planiram da mi svi glumci i glumice budu gej populacija,i pucam na Oskara.Eto,bukvalno je tako,ne pita te niko vise za film i tematiku...

Gde ja živim

pre 6 godina

Juče sam rekao da su Rusi mnogo zatucani. E pa i Zapadnjaci su zatucani samo na drugi način. Na osnovu čega WW da dobije Oskara. Kao što neko već reče jedino Gal za lepotu i možda neki vizuelni aspekt, efekte i to. Ja volim da pogledam superherojski film. Volim da čitam stripove, ima tu jako dobrih i moćnih priča, ali live action adaptacije nisu za Oskara. Kada Dark Knight nije dobio onda ne treba vala ni jedan. Isto kao i Avatar pre nekoliko. Vizuelno remek-delo, ali priča ispričana 100 puta i na 100 načina. Kako da dobije Oskara? No dobro, svet je ionako prolupao pa nema veze.

igorpg

pre 6 godina

Najbolji film ove godine koji je medju nominovanima je, po mom misljenju, bez sumnje, ,,3 bilborda ispred Ebinga u Misuriju". Vrhunski film, savjetujem da ga pogledate, ako vec niste. Pozdrav! P. S. Slazem se da superherojski filmovi treba da imaju svoj zaseban status ,,B" ili ,,C" lige.

шоне

pre 6 godina

Обично награду за најбољи филм добије неки веома лош, тако да...
Овде је вредна помена само награда за најбољу глумицу и глумца.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Film je deciji i cista glupost, nije vredno neke posebne paznje. Po ovome i Volverin bi trebao da dobije Oskara, a evo nije niti mislim da treba da dobije. Ovo sto danas rade zbog politicke, religijske, rasne i feministicke korektnosti izaziva sve suprotno kod ljudi od onoga sto ove gore navedene grupe hoce da postignu.

Sibirski berberin u procesu likvidacije

pre 6 godina

Feministicki pokreti ce uskoro izdejstvovati i Agenta 007 koji je zensko. Ako je mogao jedan od Terminatora postati zensko, zasto ne bi mogao i Agent 007? ;) Ako je WW za nominaciju, onda je i neki film Adama Sendlera takodje. Svet izrazava svoju povrsnost sve vise kroz umetnost odnosno njenog glasnika, Holivud. Sto je gore jos, to je vec postalo povrsna umetnost, ali i ta povrsnost ce mutirati u jos radikalnije po drustvo. Uzalud je sto smo sve inteligentniji, kada su sve gluplji.

Milan

pre 6 godina

To je ta moderna, bolesna opsednutost "političkom korektnošću", koja se sama polako pretvara u fašizam - protiv koga se tobože deklarativno bori.

Milos

pre 6 godina

Svi Nolanovi filmovi su isti, tj. imaju Neil pomracinu u sebi.To je moglo da prodje samo kod Mracnog Viteza (najvise zbog tragedije koja prati taj film) i nigde vise.Da se razumemo, svidjaju se meni i Betmeni i Interstelar i ostala Nolanova ostvarenja, ali njega, Abramsa i Beja mozes da prepoznas zatvorenih ociju.Sarajte malo...

Nikola

pre 6 godina

Svi filmovi sa super herojima i cela ta pomama za njima su teško s...!!! Ti filmovi su bezvredni i odlično je što nije nominovan, makar ga i vanzemaljac snimao!

banderaš

pre 6 godina

Film je krš (ljubitelj sam žanra) isto kao i Get out. Giljermo je opet napravio vrhunski film. Pitanje je da li će opet ubosti oskara. Što se ženskih uloga tiče, ako Frensis ne dobije oskara, to će biti bruka&sramota. Isto će biti i ako Meril dobije.

Morfeus

pre 6 godina

U Kejptaunu recikliraju vodu iz toaleta jer će u aprilu totalno presušiti. U Francuskoj revolucija zbog teglice Nutele na popustu, Holivud se bori za ženska prava filmom Wonder Woman, a ne daj bože da se danas nakašlješ pored neke ženske osobe, odmah te optuže za seksualno zlostavljanje. Kvazi uticajni milenijalci suze prolivaju po drštvenim mrežama stajući u odbranu umetničkih dometa gore pomenutog WW ostvarenja, iznoseći snažne kritike bogatim vokabularom koji staje u 160 karaktera na tviteru. Sve ukazuje na to da je Ragnarok (Armagedon) na pragu civilizacije.
Inače Thor: Ragnarok je sasvim solidan film za razbibrigu. Totalna sprdnja i osveženje u moru superherojske hiperprodukcije, pogledajte ga pre nego nas stvarno zadesi

fan a ne fen

pre 6 godina

Kao da kazete zena koja se borila za ravnopravnost polova lupila samar seksisti i ovekuje da joj ne vrati. Druga je stvar dali je on dzentlmen.

Boye se ne boye

pre 6 godina

Iako film nije nešto, ali ipak su sve žene... da im damo jednog oskara (nominaciju).

Gore opravdanje u životu nisam čuo, osim kod učiteljice, koja je pojedinim drugarima davala dvojke jer su uložili "izuzetan trud i rad"...

danny

pre 6 godina

Ako The Dark Knight nije dobio oskara da li zaista mislite da Wonder Women treba da dobije oskara!!! To sto ga je radila zena nema apsolutno veze, ni Detroit nije nominovan pa nikom nista. Ne mogu svi da budu zadovoljni!

Auroraborealis

pre 6 godina

ww je najbolji superherojski film ikada, po mom misljenju, ali da zasluzuje nominaciju u to nisam siguran. Doduse siguran sam i da baby driver ne zasluzuje ali ko me pa pita :) The shape of water je stvarno dobar film, ovde je sve stvar ukusa ali Bogu hvala pa postoji net i mesto na kome svako moze da kaze svoje misljenje. Inace, nadam se da filmovi o superhorijama nikada nece dobiti Oskara, iako ih rado gledam, jer su mindless i sluze samo za gubljenje vremena i za opustanje
(srb, 25. januar 2018 13:00)

Iako ne volim inace kada ljudi to rade prestao sam da citam tvoj komentar nakon ww je najbolji superherojski film ikada. Wonder Woman je malo iznad proseka superherojskih filmova i to je nazalost to a i prosek je srozan jer se sve svodi na efekte. Ne mozes reci da je WW bolji od bilo kog filma iz Dark Knight trilogije, a posebno ne od maestralnog drugog dela. Takodje Marvelovi Amazing Spiderman filmovi su daleko kvalitetniji. Pa onda Batman iz 1989 godine sa Dzek Niklsonom kao maestralnim Dzokerom. Pa ako cemo ubaciti i crtane filmove koji su takodje filmovi, onda Batmanov Mask of phantasm sa Hamilom kao ubedljivo najboljim Dzoker glasom i smehom pa onda genijalni film Flash point paradox sa Flashom kao glavnim likom... Mogu ovako do sutra i sto se tice crtanih i sto se tice igranih filmova... Jedino sto stoji jeste sto je WW najbolji DC film od Dark Knight trilogije jer su ostali potpuna tropa (sa novojim Marvel ostvarenjima nisam previse upoznat)

neutralni felsh

pre 6 godina

professor martson and the wonder woman je svojevrsno stivo,prequel ako se tako moze reci ovog ocaja od filma,objasnjenje kako je wonder woman uopste nastala kao lik... strip je oduvek bio sredstvo uticaja I formiranja licnosti jer se crtezom I porukama obraca prevashodno najmladjoj populaciji.sada kada je u punom jeku prebacivanje na filmsko platno svako na neki nacin svako moze da bira poruku koja mu odgovara. poruka wonder woman je da su gotovo svi novi superherojski filmovi kompletan gubitak vremena
(anti-reklamozder, 25. januar 2018 11:58)


:)

Aleksandar

pre 6 godina

A da se mi lepo potrudimo da nađemo patuljastu, transrodnu, kvadriplegičnu indo-crnkinju lezbejku iz Somalije i da je posadimo na čelo sveta pa da ona lepo odlučuje umesto svih nas jer niko drugi neće moći da je stigne na Žrtvenoj Olimpijadi? Zašto da se uopšte zezamo među-rešenjima kad je ovo očigledno cilj onih koji bi da uguraju politiku identiteta u svaku poru društva? Da lepo mi presečemo i da se ne mučimo...

Dag Kristi

pre 6 godina

Film je toliko glup da ga ne bi ucinilo gledljivim ni da su sve Amazonke bile gole...
(RX, 25. januar 2018 10:08)

E sad,nemojmo preterivati za ovaj drugi deo tvog komentara. :)

Mladen

pre 6 godina

Strasno. Sta reci za neloga ko poredi Blade Runnera i Wander Woman ?!
(Orion, 25. januar 2018 10:10)

Hvala. Tj gledao sam i Wonder Woman i nisam žalio, ali što se vrednosti filma i opšteg utiska svako poređenje...

Petrija

pre 6 godina

A što su oštetili Franka i njegov film samo na osnovu glupe optužbe koja uopšte ne mora da bude tačna, to je sasvim okej? Čovek je pokidao kao Tomi, trebalo je da dobije nominaciju. Svi znaju da će Oldman ove godine dobiti Oskara, ali i dalje, nominacija je sama po sebi velika stvar

Sarah Connor rulez

pre 6 godina

Dzejms Kameron je jako dobro komentarisao "Wonder Woman". Ne boris se za ravnopravnost polova tako sto obuces bivsu mis Izraela u minijaturni pripijeni kostim. Naprotiv, tako samo podrzavas postojece steretipe.

Sabre

pre 6 godina

"Ne mogu da verujem da su nominovani Baby Driver i Blade Runner 2049, a Wonder Woman nije", samo su neki od komentara.


Mozda zato sto su zapravo odlicni filmovi a ovo je jos jedan tres superhero(ine) movie? Zaista cu peglati vise od ovih SJW-ova..ali stvarno.

Middie

pre 6 godina

Ja bih pre rekla da je pokraden Florida Project,divan film sa izvrsnom malom glumicom koja je morala da bude nominovana us glavnu ulogu. Ovo je samo glupe propaganda oko glupog filma koji ništa neće promeniti u svetu.