Nedelja, 21.01.2018.

12:42

Objavljena lista najboljih humorističkih serija, jedna se ipak izdvaja

Izvor: index.hr

Objavljena lista najboljih humoristièkih serija, jedna se ipak izdvaja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

182 Komentari

Sortiraj po:

Hygge

pre 6 godina

To su američke serije. Potpuno OPERISANE od humora. Moja lista je sledeća, i tu nema NIJEDNE američke serije:

1) Bottom
2) Only fools and horses
3) Faulty Towers
4) Blackadder
5) Allo, allo

Sigurno sam neku i ispustio a i redosled nije važan. Osim u "Married with children", ni na jednu "šalu" u nekoj američkoj seriji se nisam nasmejao. Englezi su za Amerikance izmislili humor.

EU Citizen

pre 6 godina

Nijedna stvarno dobra, osim Sajnfelda, koji međutim ima vrlo specifičan humor koji mnogima ne paše (mene isto malo počinje da davi posle nekog vremena, iako ga volim) i Big Bang Theory, koja nažalost nike održala kvalitet dugo. Prvi "Prijatelji" su po meni definicija mediokritetske serike, možda su zato i najpopularniji :)) U svakom slučaju, mislim da to Britanci nešto bolje rade od Amerikanaca, mada daleko od toga da to ogromno tržište nema svoje adute.

Bez reci

pre 6 godina

Prijatelji, Svi vole Rejmonda (neprevazidjeni Meri i Frenk), Treci kamen od Sunca, Vesele 70-te, Alo alo, Mucke, Nepristojni ljudi... Ima stvarno dosta dobrih serija. Ne moze se samo jedna izdvojiti kao najbolja. Ne razumem Teoriju praska...niti mi je smesna. A da, zaboravila sam Vil &Grejs, odlican humor.

ZaphodBeeblebrox

pre 6 godina

Ukusi su različiti i razumem zašto su Prijatelji toliko popularni. Ali, kada bih pravio neku svoju listu 10 najboljih humorističkih serija, jedino bi tri bile američke - Police Squad (vrhunska serija od koje su nastali "Naked gun" filmovi), Sledge Hammer i South Park. Prvi, za klasu iznad svih, Pajtonovci, a posle toga Falični pansion, Mućke, Crna guja, Parovi...
Ne znam, čini se da nama nekako više "leži" Britanski tip humora, mada su i oni zastranili poslednjih godina i nemaju kvalitetne serije kao nekada.

ko nema ukusa, sve mu je dobro

pre 6 godina

najbolja je "Chavo del ocho" kao i "Crna guja".. a to "prijatelji" ja je smatram tako dosadnom da nisam nikad izdrzao vise od 15min da je gledam, ustvari mi je smjesno da je ta serija drugima smjesna

Da se ne muce

pre 6 godina

1.pajtonovci i alan ford (posebna kategorija)
2.mucke
3.crna guja
4.top lista nadrealista
5.grlom u jagode

Amerika- 3 kamen,70 te,2/5 muskarca ,always sunny

mr.wolf

pre 6 godina

Sve je stvar ukusa. Puno serija kojih nema u top 10 bi se kod mene naslo tu, a velika vecina ovih bi se preselila ispod top 10. Britanci imaju dobar smisao za humor (sto se mene tice).

mr.wolf

pre 6 godina

Odgledao sam preko 50 serija! I sa pravom mogu da kazem da su PRIJATELJI njjaca humoristicna serija ikada! Ovi sto pljuju prijatelje, a ima ih malo, su istripovani ljudi koji zele da budu drugaciji...
(Neki Lik, 21. januar 2018 15:09)

Ne, samo imam drugaciji ukus od tebe. Postuj to, kao sto ja postujem tvoj ukus, zato te i ne vredjam.

lol

pre 6 godina

Prijatelji su mozda u top 10 AMERICKIH humoristickih, za mene sto se tice americke produkcije, married with children i modern family, ostale su mi nekako izlizane price, moze doduse i shameless u top 3 sa njima, mada je shameless originalno britanska serija pa tek onda americka. ma, kada razmislim, prijatelje ne bih stavio ni u top 10, ne znaci da su losa serija, samo nije to to, ali svakako su bolji nego na primer HIMYM, koliko god pokusavali da njih guraju, iako je HIMYM maltene kopija prijatelja, samo za noviju generaciju, kao sto su prijatelji "nasledili" seinfeld...

palop

pre 6 godina

Mislim da 'dva ipo muskarca' daleko najbolja humoristicka serija . Nazalost nijedna zena nece glasati za humor Charlija Shina.
(sasa, 21. januar 2018 13:39)

Nije ni u top 10. Kao mladjem mi je bila smesna, ali sad kad vidim, 0 bodova. Serije koje su neki naveli u komentarima su daleko bolje, kao Mucke, Alo alo, Monti Pajton, Crna Guja, a cak bih i neke sa ove liste iz vesti stavio lagano ispred...

eskim

pre 6 godina

Prijatelji su odlična serija! Da se ne lažemo. Duhovita (ne nužno i smešna) i bez cinizma svojstvenog drugim komedijama. Prijatelji su čitav jedan svet prijatnih i neopterećenih likova u koji utoneš i izroniš nakon 20 minuta. Svi vole Prijatelje (čak i kada ne priznaju svi su barem jednom pogledali ceo serijal) Nisu imali lošu sezonu (što je slučaj sa drugim serijama, npr 2 i po muškaraca čije pojedine epizode su urnebesne ali poslednje epizode Ashtona i Charlia su katastrofa). Možda nisu moj No1 ali zaslužuju da budu barem u prvih 5 na bilo kojoj listi.
Mućke su verovatno najbolji sitkom ikada kad se sve uzme u obzir. Tu nema šta da se doda. Crna guja u vrhu. Monti pajton apsolutno nije smešan milenijalcima, to je arhaični izraz koji je za one rodjene čak pre '80.
Ostalo je stvar ukusa. Npr. Sainfeld je nekom urnebesan a nekom besmislen ( meni se dopao na drugu loptu). Frejžer je nekom omiljen, meni onako. Ja sam veliki fan Kako sam upoznao vašu majku, ali razumem kad neko kaže da mu je serija iritantna. Teorija praska mi nije ništa smešnija od Treći kamen od sunca. Britanski Office mi je bolji od Amerskog. Extras sa pomenutim Rickom Gervaisom bolji od oba Office-a...

my way

pre 6 godina

Prijatelji su kao instant test inteligencije. Što je više vole, to je IQ niži.
(stecky, 21. januar 2018 14:09)
Само дно заузимају они који интелигенцију мере по ситкомима, најлаганијом телевизијском, књижевном, било каквом формом искључиве забаве коју је човек створио и која је по самој својој суштини намењена потпуном растерећењу мозга.

Kyle and Peel

pre 6 godina

Dva i po coveka me uvek opuste. Prijatelji su velika serija ali su oni neki miks komedije i romantike.

Cheers je divna serija, zaista ko je nije gledao, propustio je divnu storiju.

Coupling je isto gledljiva a Men behaving badly je neoprostivo propustena. Al ajd, britanski humor nine za Amerikance jer uvek ima notu socijalnog u sebi. Amerima se to ne daje da gledaju.

savsimipametan

pre 6 godina

Nista dok Srbin ne objasni Ameru sta je najbolje. E, to je najbolja komedija.
(kit, 21. januar 2018 17:52)

pa, cemu sluze komentari?

aleksa

pre 6 godina

Od novijih silicon valley je odlicna , louie najbolja ,office takodje dobra sto se tice malo starijih mucke naravno , the big bang theory postala mnogo veliko smece prestao sam da ih gledam .

Miki

pre 6 godina

Rec "najbolja" je prilicno hrabro izabrana.
Moze biti najpopularnija, ali gluplja serija nije snimljena. Ceo zaplet je socio-inzenjering bez ikakve realnosti. Vise treba da deluje "edukativno" i ispira mozak mladim generacijama.
I cudi me married with children nije na listi.
U svakom slucaju stanje oslikava totalni intelektualni pad i pobedu ispodprosecnosti.

bazan

pre 6 godina

A dva ipo muskarca?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (max, 21. januar 2018 17:41)

DA.I mucke.A big bang theory nije za listu.

Anna

pre 6 godina

Ja sam toliko razocarana u The big bang theory, bolje da su prekinuli prikazivanje posle 6. sezone. Sada u 11. je sve usiljeno, pa i njihova gluma. Od price o genijalnim mladicima sve se svelo na musko-zenske odnose. Generalno, od trenutka kada svi zenski likovi ulaze u pricu kvalitet serije ide silaznom putanjom..

deki

pre 6 godina

Lezi Kartmen kod MekKija na sofi i ima problem,koji pita MekKi,pa izgubio sam humor,nista mi vise nije smesno...okeej rece MekKi, uvek ces moci da pises scenario za Prijatelje..eto toliko

ctrl

pre 6 godina

Porediti humor iz "Strebera" i recimo Pajtonovaca je greh.

Pajtonovci, Mucke, Crna Guja, Nepristojni ljudi, Falicni Hotel... To je drugi univerzum u odnosu na americke serije i njihov humor.

tiberije

pre 6 godina

Izgleda da niko sem amera ne zna da napravi humoristički program.

Šteta za Mućke, Pajtonivce i Crnu Guji..

Nisu ni znali koliko nisu smešni

chombe

pre 6 godina

Najbolji su "Nemanjici". Crkoh od smeha, a nije proslo ni deset minuta prve epizode. Na pola sam promenio program, ni toliko smeha nije zdravo.

Nizdis

pre 6 godina

"Men behaving badly" .... ne secam se da sam ista smesnije gledao. Topla oreporuka za ove zimske i kisne dane. A lista je ono...americka, ocekivana.

sryugos

pre 6 godina

Realno je da Dva i po muskarca (sa Carli Sinom) deli prvo mesto sa Prijateljima. Onda nek se redjaju ostale kako ko zeli. I mislim da je lik Berte najbolji sporedni lik ikada u nekoj humoristickoj seriji.

Alija Sirotanović

pre 6 godina

MPFC, Fawlty Towers, Office (UK&USA), Arrested Development, The It Crowd, Crub Youy Enthusiasm, Blackadder (s03&s04), Third Rock from the Sun, Bored to Death i jedni i jedini Rick and Morty

Mućke, Alo Alo i sl. mogu biti smešne samo ljudima sa prizemnim smislom za humor.

St3fan KG

pre 6 godina

Britanski humor je svetlosnim godinama ispred americkog (da da, znam da je to mera za prostor a ne za vreme), tako da je bezveze porediti americke sitkome sa genijalnoscu kakve su Mucke pre svega. Izdvojio bih Married with children od americkih, serija je dve klase visa od svih ostalih njihovih humoristickih

Vesele osamdesete

pre 6 godina

Niko da pomene Sledge Hammer! Najbolja recenica u serijama ikada `Trust me - I know what I'm doing!`. Steta sto su snimljene samo dve sezone.

Martin Silenus

pre 6 godina

Rang liste van sporta su najčešće besmislene u rangiranju, ispravnije bi bilo 5(recimo) najboljih, jer teško je staviti neki vid umjetnosti na prvo mjesto. Koja je najbolja simfonija svih vremena? Da, i TV serija je vid umjetnosti. :)
Po mom mišljenju Seinfeld je najbolja humoristična serija, mada su mi i Mućke takođe tu negdje, sve zavisi od perioda u kojem sam ih gledao, tj moje zrelosti i sposobnosti da shvatim šale, okruženje i društvo u kojima se radnja serije odvija.
Recimo, nebrojeno je primjera među mojim prijateljima koji tvrde da je Seinfeld nešto najgluplje što su ikada vidjeli, i da im nije jasno kako to nekome može biti smiješno, a dok se druge strane valjaju od smijeha na npr. The Office. Jednostavno, mora se shvatiti društvo(mentalitet) i način života u kojima se odvija radnja serije da bi se njihov humor shvatio "najtačnije". Mućke su izuzetno popularne kod nas upravo iz tog razloga, zbog patnje i borbe običnog čovjeka s kojima se naš narod vrlo lako mogao poistovjetiti.
Neki se ovdje žale na američke serije iz razloga "čuje se publika kako se smije na šale, ne trebaju meni govoriti kad je smiješno...", zar i Mućke nemaju "laugh track"? :)

Mojih ličnih top 5 bi bilo Seinfeld, Mućke, Crna Guja, Prijatelji, Rick and Morty(novija, ali nevjerovatna). Nema prvog mjesta, jednostavno nije fer.

nebo

pre 6 godina

"Monty Python's Flying Circus" ce ostati zapamcen kao serija koja je pomerala granice i bila kopirna mnogo puta. ostali ce biti brzo zaboravljeni

sasa jokic

pre 6 godina

Ja sam imao problem da se nasmejem kada sam sa devojkama gledao prijatelje. Tipican humor za zene. Kafic u zdravlje je deset puta bolja humoristicka serija.

Toronto

pre 6 godina

Only Fools and Horses se nikada i nisu prikazivele u USA, barem ne na nekoj od važnijih tv mreža. Velika većina nikad nije ni čula za ovu seriju, kao ni za mnoge druga remek dela britanskog serijskog i filmskog tv programa (koje je producirao BBC, ITV itd), kao što su Sherlock Holmes sa Jeremy Brett- om u glavnoj ulozi, Poirot sa David Suchet- om, Alo-Alo i mnogi drugi. Naslov bi možda mogao da bude Najbolje američke humorističke serije i onsa je sve u redu.

oek

pre 6 godina

How I met your mother sam prestao da gledam posle jedne sezone! Bilo je ocigledno da serija nikud ne vodi i da je samo gubljenje vremena, tj. naslov bas i nema preterane veze sa serijom.
Seinfeld "the show about nothing", bukvalno...

zlopamtilo

pre 6 godina

Najbolja serija, po mom skromnom mišljenju, je " Crna Guja " i to sezona kad su obradili Prvi svetski rat ! Uz sjajan humor neprevaziđena kritika ratova !
Odmah zatim " Mućke" pa sve ostalo kako se dogovorimo !

Aleksandar

pre 6 godina

Baš niko da spomene Rika i Mortija.Meni je i Ren i Stimpi sa nasom sinhronizacijom medju najsmesnijim serijama ali to bas nije za svakoga.Isto su mi bas dobre Raising Hope i My Name is Earl.Dobri su Prijatelji ali to je polu ljubavna polu humoristička serija.

Legi

pre 6 godina

Po meni su "Mućke". Ali ovde su izgleda samo američke serije uzete u obzir. Šteta što na listi nema serije "Zajednica/Community". Sjajna serija bez lažnog smeha.

DJ88

pre 6 godina

Community, Parks and Recreation, 30 Rock, Scrubs I naravno ovde već pomenute Only Fools and Horses I Also Alo. Neshvatljivo kako ove serije nisu u top 10...a da nije bilo laugh trek-a da pokaže ljudima gde da se smeju.

Boske

pre 6 godina

Jedine humoristicke serije koje sam redovno gledao su bile Mucke, Alo, alo i Two and a half man (naravno, samo one sa Carli Sinom). Sve ostalo je neuporedivo sa ova tri remek-djela humora i ne zasluzuje utrosak vremena.

Neki Lik

pre 6 godina

Odgledao sam preko 50 serija! I sa pravom mogu da kazem da su PRIJATELJI njjaca humoristicna serija ikada! Ovi sto pljuju prijatelje, a ima ih malo, su istripovani ljudi koji zele da budu drugaciji...

Papageno

pre 6 godina

pored Mućki i Crne guje, bbc-jev serija Horrible histories. Odličan je. Jes da nije klasična serija ali je vrhunski, posebno bob hejl

maxy

pre 6 godina

u demokratiji i baba i žaba imaju pravo glasa koji isto vredi. prema tome, nemojte se puno jediti. mucke nisu prikazivane u SADu ko zna od kad, pa su verovatno manje poznate mladjim gledaocima koji i nisu vise okrenuti televiziji vec drugim platformama.

bob

pre 6 godina

1.mucke,2.alo alo.3 nepristojni ljudi,4 dva ipo muskarca,5 sainfild,6 rejmond,7 treci kamen od sunca,pa pedeset praznih mesta pa teorija velikog praska,pa hiljadu mesta prazno pa prijatelji

voja

pre 6 godina

Amerikanci glasali takva je i lista. Ako se gleda globalno Mucke broj 1 a po meni i britanska serija Moja porodica bi mogla da se nadje u prvih 10. Ko nije gledao toplo preporucujem.

Dragan

pre 6 godina

Amerikanci i njihov smisao za humor... Mucke su pet kopalja iznad Prijatelja, cak i prve sezone Alo alo. Ako bas mora americko, Sainfild je daleko iznad drugih.

my way

pre 6 godina

За "Пријатеље" се нема шта рећи, без икакве дилеме најбоља! Серија која свакако заслужује бољу позицију је "MASH".

Cetinjanin

pre 6 godina

Ukusi su razliciti, definitivno jedna od najboljih, sto se mene tice, morala se nac u top 3 a ođe ke nema ni u 10, Mućke, pa mozda i dva i po muskarca, period sa Čarli Šinom, onda Treći kamen od sunca, ako ke bilo mjesta za Sejnfilda, lude 70ete,moralo je bit ibza neku od ovih.

Hell

pre 6 godina

Ma daaaj,kakvi Prijatelji?! Serija jeste dobra,ali najbolja humoristicka nikako. Po humoru nije ni u prvih deset a kamo li prva,stvarno svasta!

heavy

pre 6 godina

Only foolf and horses
.
.
.
Two and a half man
.
.
.
Big bang theory
Alo alo
Friends
Worst week in my life

....
dobre su i ostale ali ni blizu gore navedenim

Slobodan Zika Jalovina

pre 6 godina

Po mom licnom ukusu je Seinfeld daleko ispred ostalih, ali dobro. Vise je zabrinjavajuce da se stvarno kvalitetne komedije vise ne snimaju.

да да

pre 6 godina

Ово је наравно америчка листа америчких серија ! Они мућке и ало ало ни не могу да схвате а камо ли да се смеју !

Gde ja živim

pre 6 godina

Nema nekog posebnog redosleda, neka poređa ko kako voli:

- "Mućke"
- "Alo alo"
- "Men behaving badly"
- "Crna guja"
- "Monty Pajton"
- "Prijatelji"
- "Treći kamen od Sunca"
- "Frejžer"
- "Sajnfeld" i "Cheers" sam malo gledao.
- "Open all hours"...

su serije koje su mi obeležile dosadašnji tok života. Od naših "Otvorena vrata" (ona stara, nova su malo veća komercijala) i "Crni Gruja". Možda nisu klasične komedije, ali su dobre.

sima

pre 6 godina

Big bang theory serija je cist prosek,jedino sto je dobro kod nje su bile prve 2-3 sezone ostalo je ocajno,na svaku izgovorenu rec se cuje onaj lazni smeh koji jako iritira kao da ja ne znam sta je smesno pa moraju oni da mi kazu.

Časlav

pre 6 godina

Amerikanci glasali za američke serije, logično. Jedna BBC serija tipa Allo Allo vredi više nego sve pobrojane u tekstu. Da ne pominjem Keeping up appearances, Mućke, i ostale.

DarioHubner

pre 6 godina

Nisam gledao sve sa ovog spiska, ali Prijatelji su ne sumnjam zaista najbolja serija, sada vec kultna. Serija koju mozete gledati iks puta i da vam i dalje bude zanimljiva, to je dovoljno da bude na prvom mestu.

Sofokle

pre 6 godina

OK svi smo voleli prijatelje ali uporediti seriju sa lažnim smejanjem sa Black adderom ili Muckama stvarno nije fer. Ako se morala birat Američka onda su barem mogli The Office.

Sofokle

pre 6 godina

OK svi smo voleli prijatelje ali uporediti seriju sa lažnim smejanjem sa Black adderom ili Muckama stvarno nije fer. Ako se morala birat Američka onda su barem mogli The Office.

Cetinjanin

pre 6 godina

Ukusi su razliciti, definitivno jedna od najboljih, sto se mene tice, morala se nac u top 3 a ođe ke nema ni u 10, Mućke, pa mozda i dva i po muskarca, period sa Čarli Šinom, onda Treći kamen od sunca, ako ke bilo mjesta za Sejnfilda, lude 70ete,moralo je bit ibza neku od ovih.

Gde ja živim

pre 6 godina

Nema nekog posebnog redosleda, neka poređa ko kako voli:

- "Mućke"
- "Alo alo"
- "Men behaving badly"
- "Crna guja"
- "Monty Pajton"
- "Prijatelji"
- "Treći kamen od Sunca"
- "Frejžer"
- "Sajnfeld" i "Cheers" sam malo gledao.
- "Open all hours"...

su serije koje su mi obeležile dosadašnji tok života. Od naših "Otvorena vrata" (ona stara, nova su malo veća komercijala) i "Crni Gruja". Možda nisu klasične komedije, ali su dobre.

Hell

pre 6 godina

Ma daaaj,kakvi Prijatelji?! Serija jeste dobra,ali najbolja humoristicka nikako. Po humoru nije ni u prvih deset a kamo li prva,stvarno svasta!

ctrl

pre 6 godina

Porediti humor iz "Strebera" i recimo Pajtonovaca je greh.

Pajtonovci, Mucke, Crna Guja, Nepristojni ljudi, Falicni Hotel... To je drugi univerzum u odnosu na americke serije i njihov humor.

sima

pre 6 godina

Big bang theory serija je cist prosek,jedino sto je dobro kod nje su bile prve 2-3 sezone ostalo je ocajno,na svaku izgovorenu rec se cuje onaj lazni smeh koji jako iritira kao da ja ne znam sta je smesno pa moraju oni da mi kazu.

Časlav

pre 6 godina

Amerikanci glasali za američke serije, logično. Jedna BBC serija tipa Allo Allo vredi više nego sve pobrojane u tekstu. Da ne pominjem Keeping up appearances, Mućke, i ostale.

chombe

pre 6 godina

Najbolji su "Nemanjici". Crkoh od smeha, a nije proslo ni deset minuta prve epizode. Na pola sam promenio program, ni toliko smeha nije zdravo.

Nizdis

pre 6 godina

"Men behaving badly" .... ne secam se da sam ista smesnije gledao. Topla oreporuka za ove zimske i kisne dane. A lista je ono...americka, ocekivana.

tiberije

pre 6 godina

Izgleda da niko sem amera ne zna da napravi humoristički program.

Šteta za Mućke, Pajtonivce i Crnu Guji..

Nisu ni znali koliko nisu smešni

Slobodan Zika Jalovina

pre 6 godina

Po mom licnom ukusu je Seinfeld daleko ispred ostalih, ali dobro. Vise je zabrinjavajuce da se stvarno kvalitetne komedije vise ne snimaju.

да да

pre 6 godina

Ово је наравно америчка листа америчких серија ! Они мућке и ало ало ни не могу да схвате а камо ли да се смеју !

Vesele osamdesete

pre 6 godina

Niko da pomene Sledge Hammer! Najbolja recenica u serijama ikada `Trust me - I know what I'm doing!`. Steta sto su snimljene samo dve sezone.

sryugos

pre 6 godina

Realno je da Dva i po muskarca (sa Carli Sinom) deli prvo mesto sa Prijateljima. Onda nek se redjaju ostale kako ko zeli. I mislim da je lik Berte najbolji sporedni lik ikada u nekoj humoristickoj seriji.

heavy

pre 6 godina

Only foolf and horses
.
.
.
Two and a half man
.
.
.
Big bang theory
Alo alo
Friends
Worst week in my life

....
dobre su i ostale ali ni blizu gore navedenim

bob

pre 6 godina

1.mucke,2.alo alo.3 nepristojni ljudi,4 dva ipo muskarca,5 sainfild,6 rejmond,7 treci kamen od sunca,pa pedeset praznih mesta pa teorija velikog praska,pa hiljadu mesta prazno pa prijatelji

mr.wolf

pre 6 godina

Odgledao sam preko 50 serija! I sa pravom mogu da kazem da su PRIJATELJI njjaca humoristicna serija ikada! Ovi sto pljuju prijatelje, a ima ih malo, su istripovani ljudi koji zele da budu drugaciji...
(Neki Lik, 21. januar 2018 15:09)

Ne, samo imam drugaciji ukus od tebe. Postuj to, kao sto ja postujem tvoj ukus, zato te i ne vredjam.

voja

pre 6 godina

Amerikanci glasali takva je i lista. Ako se gleda globalno Mucke broj 1 a po meni i britanska serija Moja porodica bi mogla da se nadje u prvih 10. Ko nije gledao toplo preporucujem.

St3fan KG

pre 6 godina

Britanski humor je svetlosnim godinama ispred americkog (da da, znam da je to mera za prostor a ne za vreme), tako da je bezveze porediti americke sitkome sa genijalnoscu kakve su Mucke pre svega. Izdvojio bih Married with children od americkih, serija je dve klase visa od svih ostalih njihovih humoristickih

zlopamtilo

pre 6 godina

Najbolja serija, po mom skromnom mišljenju, je " Crna Guja " i to sezona kad su obradili Prvi svetski rat ! Uz sjajan humor neprevaziđena kritika ratova !
Odmah zatim " Mućke" pa sve ostalo kako se dogovorimo !

Toronto

pre 6 godina

Only Fools and Horses se nikada i nisu prikazivele u USA, barem ne na nekoj od važnijih tv mreža. Velika većina nikad nije ni čula za ovu seriju, kao ni za mnoge druga remek dela britanskog serijskog i filmskog tv programa (koje je producirao BBC, ITV itd), kao što su Sherlock Holmes sa Jeremy Brett- om u glavnoj ulozi, Poirot sa David Suchet- om, Alo-Alo i mnogi drugi. Naslov bi možda mogao da bude Najbolje američke humorističke serije i onsa je sve u redu.

nebo

pre 6 godina

"Monty Python's Flying Circus" ce ostati zapamcen kao serija koja je pomerala granice i bila kopirna mnogo puta. ostali ce biti brzo zaboravljeni

savsimipametan

pre 6 godina

Nista dok Srbin ne objasni Ameru sta je najbolje. E, to je najbolja komedija.
(kit, 21. januar 2018 17:52)

pa, cemu sluze komentari?

sasa jokic

pre 6 godina

Ja sam imao problem da se nasmejem kada sam sa devojkama gledao prijatelje. Tipican humor za zene. Kafic u zdravlje je deset puta bolja humoristicka serija.

Hygge

pre 6 godina

To su američke serije. Potpuno OPERISANE od humora. Moja lista je sledeća, i tu nema NIJEDNE američke serije:

1) Bottom
2) Only fools and horses
3) Faulty Towers
4) Blackadder
5) Allo, allo

Sigurno sam neku i ispustio a i redosled nije važan. Osim u "Married with children", ni na jednu "šalu" u nekoj američkoj seriji se nisam nasmejao. Englezi su za Amerikance izmislili humor.

Martin Silenus

pre 6 godina

Rang liste van sporta su najčešće besmislene u rangiranju, ispravnije bi bilo 5(recimo) najboljih, jer teško je staviti neki vid umjetnosti na prvo mjesto. Koja je najbolja simfonija svih vremena? Da, i TV serija je vid umjetnosti. :)
Po mom mišljenju Seinfeld je najbolja humoristična serija, mada su mi i Mućke takođe tu negdje, sve zavisi od perioda u kojem sam ih gledao, tj moje zrelosti i sposobnosti da shvatim šale, okruženje i društvo u kojima se radnja serije odvija.
Recimo, nebrojeno je primjera među mojim prijateljima koji tvrde da je Seinfeld nešto najgluplje što su ikada vidjeli, i da im nije jasno kako to nekome može biti smiješno, a dok se druge strane valjaju od smijeha na npr. The Office. Jednostavno, mora se shvatiti društvo(mentalitet) i način života u kojima se odvija radnja serije da bi se njihov humor shvatio "najtačnije". Mućke su izuzetno popularne kod nas upravo iz tog razloga, zbog patnje i borbe običnog čovjeka s kojima se naš narod vrlo lako mogao poistovjetiti.
Neki se ovdje žale na američke serije iz razloga "čuje se publika kako se smije na šale, ne trebaju meni govoriti kad je smiješno...", zar i Mućke nemaju "laugh track"? :)

Mojih ličnih top 5 bi bilo Seinfeld, Mućke, Crna Guja, Prijatelji, Rick and Morty(novija, ali nevjerovatna). Nema prvog mjesta, jednostavno nije fer.

mr.wolf

pre 6 godina

Sve je stvar ukusa. Puno serija kojih nema u top 10 bi se kod mene naslo tu, a velika vecina ovih bi se preselila ispod top 10. Britanci imaju dobar smisao za humor (sto se mene tice).

DarioHubner

pre 6 godina

Nisam gledao sve sa ovog spiska, ali Prijatelji su ne sumnjam zaista najbolja serija, sada vec kultna. Serija koju mozete gledati iks puta i da vam i dalje bude zanimljiva, to je dovoljno da bude na prvom mestu.

my way

pre 6 godina

Prijatelji su kao instant test inteligencije. Što je više vole, to je IQ niži.
(stecky, 21. januar 2018 14:09)
Само дно заузимају они који интелигенцију мере по ситкомима, најлаганијом телевизијском, књижевном, било каквом формом искључиве забаве коју је човек створио и која је по самој својој суштини намењена потпуном растерећењу мозга.

Dragan

pre 6 godina

Amerikanci i njihov smisao za humor... Mucke su pet kopalja iznad Prijatelja, cak i prve sezone Alo alo. Ako bas mora americko, Sainfild je daleko iznad drugih.

ZaphodBeeblebrox

pre 6 godina

Ukusi su različiti i razumem zašto su Prijatelji toliko popularni. Ali, kada bih pravio neku svoju listu 10 najboljih humorističkih serija, jedino bi tri bile američke - Police Squad (vrhunska serija od koje su nastali "Naked gun" filmovi), Sledge Hammer i South Park. Prvi, za klasu iznad svih, Pajtonovci, a posle toga Falični pansion, Mućke, Crna guja, Parovi...
Ne znam, čini se da nama nekako više "leži" Britanski tip humora, mada su i oni zastranili poslednjih godina i nemaju kvalitetne serije kao nekada.

my way

pre 6 godina

За "Пријатеље" се нема шта рећи, без икакве дилеме најбоља! Серија која свакако заслужује бољу позицију је "MASH".

Boske

pre 6 godina

Jedine humoristicke serije koje sam redovno gledao su bile Mucke, Alo, alo i Two and a half man (naravno, samo one sa Carli Sinom). Sve ostalo je neuporedivo sa ova tri remek-djela humora i ne zasluzuje utrosak vremena.

deki

pre 6 godina

Lezi Kartmen kod MekKija na sofi i ima problem,koji pita MekKi,pa izgubio sam humor,nista mi vise nije smesno...okeej rece MekKi, uvek ces moci da pises scenario za Prijatelje..eto toliko

Anna

pre 6 godina

Ja sam toliko razocarana u The big bang theory, bolje da su prekinuli prikazivanje posle 6. sezone. Sada u 11. je sve usiljeno, pa i njihova gluma. Od price o genijalnim mladicima sve se svelo na musko-zenske odnose. Generalno, od trenutka kada svi zenski likovi ulaze u pricu kvalitet serije ide silaznom putanjom..

oek

pre 6 godina

How I met your mother sam prestao da gledam posle jedne sezone! Bilo je ocigledno da serija nikud ne vodi i da je samo gubljenje vremena, tj. naslov bas i nema preterane veze sa serijom.
Seinfeld "the show about nothing", bukvalno...

Kyle and Peel

pre 6 godina

Dva i po coveka me uvek opuste. Prijatelji su velika serija ali su oni neki miks komedije i romantike.

Cheers je divna serija, zaista ko je nije gledao, propustio je divnu storiju.

Coupling je isto gledljiva a Men behaving badly je neoprostivo propustena. Al ajd, britanski humor nine za Amerikance jer uvek ima notu socijalnog u sebi. Amerima se to ne daje da gledaju.

Miki

pre 6 godina

Rec "najbolja" je prilicno hrabro izabrana.
Moze biti najpopularnija, ali gluplja serija nije snimljena. Ceo zaplet je socio-inzenjering bez ikakve realnosti. Vise treba da deluje "edukativno" i ispira mozak mladim generacijama.
I cudi me married with children nije na listi.
U svakom slucaju stanje oslikava totalni intelektualni pad i pobedu ispodprosecnosti.

Neki Lik

pre 6 godina

Odgledao sam preko 50 serija! I sa pravom mogu da kazem da su PRIJATELJI njjaca humoristicna serija ikada! Ovi sto pljuju prijatelje, a ima ih malo, su istripovani ljudi koji zele da budu drugaciji...

Da se ne muce

pre 6 godina

1.pajtonovci i alan ford (posebna kategorija)
2.mucke
3.crna guja
4.top lista nadrealista
5.grlom u jagode

Amerika- 3 kamen,70 te,2/5 muskarca ,always sunny

maxy

pre 6 godina

u demokratiji i baba i žaba imaju pravo glasa koji isto vredi. prema tome, nemojte se puno jediti. mucke nisu prikazivane u SADu ko zna od kad, pa su verovatno manje poznate mladjim gledaocima koji i nisu vise okrenuti televiziji vec drugim platformama.

ko nema ukusa, sve mu je dobro

pre 6 godina

najbolja je "Chavo del ocho" kao i "Crna guja".. a to "prijatelji" ja je smatram tako dosadnom da nisam nikad izdrzao vise od 15min da je gledam, ustvari mi je smjesno da je ta serija drugima smjesna

EU Citizen

pre 6 godina

Nijedna stvarno dobra, osim Sajnfelda, koji međutim ima vrlo specifičan humor koji mnogima ne paše (mene isto malo počinje da davi posle nekog vremena, iako ga volim) i Big Bang Theory, koja nažalost nike održala kvalitet dugo. Prvi "Prijatelji" su po meni definicija mediokritetske serike, možda su zato i najpopularniji :)) U svakom slučaju, mislim da to Britanci nešto bolje rade od Amerikanaca, mada daleko od toga da to ogromno tržište nema svoje adute.

eskim

pre 6 godina

Prijatelji su odlična serija! Da se ne lažemo. Duhovita (ne nužno i smešna) i bez cinizma svojstvenog drugim komedijama. Prijatelji su čitav jedan svet prijatnih i neopterećenih likova u koji utoneš i izroniš nakon 20 minuta. Svi vole Prijatelje (čak i kada ne priznaju svi su barem jednom pogledali ceo serijal) Nisu imali lošu sezonu (što je slučaj sa drugim serijama, npr 2 i po muškaraca čije pojedine epizode su urnebesne ali poslednje epizode Ashtona i Charlia su katastrofa). Možda nisu moj No1 ali zaslužuju da budu barem u prvih 5 na bilo kojoj listi.
Mućke su verovatno najbolji sitkom ikada kad se sve uzme u obzir. Tu nema šta da se doda. Crna guja u vrhu. Monti pajton apsolutno nije smešan milenijalcima, to je arhaični izraz koji je za one rodjene čak pre '80.
Ostalo je stvar ukusa. Npr. Sainfeld je nekom urnebesan a nekom besmislen ( meni se dopao na drugu loptu). Frejžer je nekom omiljen, meni onako. Ja sam veliki fan Kako sam upoznao vašu majku, ali razumem kad neko kaže da mu je serija iritantna. Teorija praska mi nije ništa smešnija od Treći kamen od sunca. Britanski Office mi je bolji od Amerskog. Extras sa pomenutim Rickom Gervaisom bolji od oba Office-a...

palop

pre 6 godina

Mislim da 'dva ipo muskarca' daleko najbolja humoristicka serija . Nazalost nijedna zena nece glasati za humor Charlija Shina.
(sasa, 21. januar 2018 13:39)

Nije ni u top 10. Kao mladjem mi je bila smesna, ali sad kad vidim, 0 bodova. Serije koje su neki naveli u komentarima su daleko bolje, kao Mucke, Alo alo, Monti Pajton, Crna Guja, a cak bih i neke sa ove liste iz vesti stavio lagano ispred...

Legi

pre 6 godina

Po meni su "Mućke". Ali ovde su izgleda samo američke serije uzete u obzir. Šteta što na listi nema serije "Zajednica/Community". Sjajna serija bez lažnog smeha.

Bez reci

pre 6 godina

Prijatelji, Svi vole Rejmonda (neprevazidjeni Meri i Frenk), Treci kamen od Sunca, Vesele 70-te, Alo alo, Mucke, Nepristojni ljudi... Ima stvarno dosta dobrih serija. Ne moze se samo jedna izdvojiti kao najbolja. Ne razumem Teoriju praska...niti mi je smesna. A da, zaboravila sam Vil &Grejs, odlican humor.

bazan

pre 6 godina

A dva ipo muskarca?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (max, 21. januar 2018 17:41)

DA.I mucke.A big bang theory nije za listu.

lol

pre 6 godina

Prijatelji su mozda u top 10 AMERICKIH humoristickih, za mene sto se tice americke produkcije, married with children i modern family, ostale su mi nekako izlizane price, moze doduse i shameless u top 3 sa njima, mada je shameless originalno britanska serija pa tek onda americka. ma, kada razmislim, prijatelje ne bih stavio ni u top 10, ne znaci da su losa serija, samo nije to to, ali svakako su bolji nego na primer HIMYM, koliko god pokusavali da njih guraju, iako je HIMYM maltene kopija prijatelja, samo za noviju generaciju, kao sto su prijatelji "nasledili" seinfeld...

Papageno

pre 6 godina

pored Mućki i Crne guje, bbc-jev serija Horrible histories. Odličan je. Jes da nije klasična serija ali je vrhunski, posebno bob hejl

aleksa

pre 6 godina

Od novijih silicon valley je odlicna , louie najbolja ,office takodje dobra sto se tice malo starijih mucke naravno , the big bang theory postala mnogo veliko smece prestao sam da ih gledam .

Aleksandar

pre 6 godina

Baš niko da spomene Rika i Mortija.Meni je i Ren i Stimpi sa nasom sinhronizacijom medju najsmesnijim serijama ali to bas nije za svakoga.Isto su mi bas dobre Raising Hope i My Name is Earl.Dobri su Prijatelji ali to je polu ljubavna polu humoristička serija.

Alija Sirotanović

pre 6 godina

MPFC, Fawlty Towers, Office (UK&USA), Arrested Development, The It Crowd, Crub Youy Enthusiasm, Blackadder (s03&s04), Third Rock from the Sun, Bored to Death i jedni i jedini Rick and Morty

Mućke, Alo Alo i sl. mogu biti smešne samo ljudima sa prizemnim smislom za humor.

DJ88

pre 6 godina

Community, Parks and Recreation, 30 Rock, Scrubs I naravno ovde već pomenute Only Fools and Horses I Also Alo. Neshvatljivo kako ove serije nisu u top 10...a da nije bilo laugh trek-a da pokaže ljudima gde da se smeju.

Alija Sirotanović

pre 6 godina

MPFC, Fawlty Towers, Office (UK&USA), Arrested Development, The It Crowd, Crub Youy Enthusiasm, Blackadder (s03&s04), Third Rock from the Sun, Bored to Death i jedni i jedini Rick and Morty

Mućke, Alo Alo i sl. mogu biti smešne samo ljudima sa prizemnim smislom za humor.

my way

pre 6 godina

За "Пријатеље" се нема шта рећи, без икакве дилеме најбоља! Серија која свакако заслужује бољу позицију је "MASH".

DarioHubner

pre 6 godina

Nisam gledao sve sa ovog spiska, ali Prijatelji su ne sumnjam zaista najbolja serija, sada vec kultna. Serija koju mozete gledati iks puta i da vam i dalje bude zanimljiva, to je dovoljno da bude na prvom mestu.

Neki Lik

pre 6 godina

Odgledao sam preko 50 serija! I sa pravom mogu da kazem da su PRIJATELJI njjaca humoristicna serija ikada! Ovi sto pljuju prijatelje, a ima ih malo, su istripovani ljudi koji zele da budu drugaciji...

sryugos

pre 6 godina

Realno je da Dva i po muskarca (sa Carli Sinom) deli prvo mesto sa Prijateljima. Onda nek se redjaju ostale kako ko zeli. I mislim da je lik Berte najbolji sporedni lik ikada u nekoj humoristickoj seriji.

Hell

pre 6 godina

Ma daaaj,kakvi Prijatelji?! Serija jeste dobra,ali najbolja humoristicka nikako. Po humoru nije ni u prvih deset a kamo li prva,stvarno svasta!

Sofokle

pre 6 godina

OK svi smo voleli prijatelje ali uporediti seriju sa lažnim smejanjem sa Black adderom ili Muckama stvarno nije fer. Ako se morala birat Američka onda su barem mogli The Office.

Cetinjanin

pre 6 godina

Ukusi su razliciti, definitivno jedna od najboljih, sto se mene tice, morala se nac u top 3 a ođe ke nema ni u 10, Mućke, pa mozda i dva i po muskarca, period sa Čarli Šinom, onda Treći kamen od sunca, ako ke bilo mjesta za Sejnfilda, lude 70ete,moralo je bit ibza neku od ovih.

bob

pre 6 godina

1.mucke,2.alo alo.3 nepristojni ljudi,4 dva ipo muskarca,5 sainfild,6 rejmond,7 treci kamen od sunca,pa pedeset praznih mesta pa teorija velikog praska,pa hiljadu mesta prazno pa prijatelji

heavy

pre 6 godina

Only foolf and horses
.
.
.
Two and a half man
.
.
.
Big bang theory
Alo alo
Friends
Worst week in my life

....
dobre su i ostale ali ni blizu gore navedenim

sima

pre 6 godina

Big bang theory serija je cist prosek,jedino sto je dobro kod nje su bile prve 2-3 sezone ostalo je ocajno,na svaku izgovorenu rec se cuje onaj lazni smeh koji jako iritira kao da ja ne znam sta je smesno pa moraju oni da mi kazu.

Slobodan Zika Jalovina

pre 6 godina

Po mom licnom ukusu je Seinfeld daleko ispred ostalih, ali dobro. Vise je zabrinjavajuce da se stvarno kvalitetne komedije vise ne snimaju.

да да

pre 6 godina

Ово је наравно америчка листа америчких серија ! Они мућке и ало ало ни не могу да схвате а камо ли да се смеју !

sasa jokic

pre 6 godina

Ja sam imao problem da se nasmejem kada sam sa devojkama gledao prijatelje. Tipican humor za zene. Kafic u zdravlje je deset puta bolja humoristicka serija.

Časlav

pre 6 godina

Amerikanci glasali za američke serije, logično. Jedna BBC serija tipa Allo Allo vredi više nego sve pobrojane u tekstu. Da ne pominjem Keeping up appearances, Mućke, i ostale.

Da se ne muce

pre 6 godina

1.pajtonovci i alan ford (posebna kategorija)
2.mucke
3.crna guja
4.top lista nadrealista
5.grlom u jagode

Amerika- 3 kamen,70 te,2/5 muskarca ,always sunny

Bez reci

pre 6 godina

Prijatelji, Svi vole Rejmonda (neprevazidjeni Meri i Frenk), Treci kamen od Sunca, Vesele 70-te, Alo alo, Mucke, Nepristojni ljudi... Ima stvarno dosta dobrih serija. Ne moze se samo jedna izdvojiti kao najbolja. Ne razumem Teoriju praska...niti mi je smesna. A da, zaboravila sam Vil &Grejs, odlican humor.

Gde ja živim

pre 6 godina

Nema nekog posebnog redosleda, neka poređa ko kako voli:

- "Mućke"
- "Alo alo"
- "Men behaving badly"
- "Crna guja"
- "Monty Pajton"
- "Prijatelji"
- "Treći kamen od Sunca"
- "Frejžer"
- "Sajnfeld" i "Cheers" sam malo gledao.
- "Open all hours"...

su serije koje su mi obeležile dosadašnji tok života. Od naših "Otvorena vrata" (ona stara, nova su malo veća komercijala) i "Crni Gruja". Možda nisu klasične komedije, ali su dobre.

mr.wolf

pre 6 godina

Odgledao sam preko 50 serija! I sa pravom mogu da kazem da su PRIJATELJI njjaca humoristicna serija ikada! Ovi sto pljuju prijatelje, a ima ih malo, su istripovani ljudi koji zele da budu drugaciji...
(Neki Lik, 21. januar 2018 15:09)

Ne, samo imam drugaciji ukus od tebe. Postuj to, kao sto ja postujem tvoj ukus, zato te i ne vredjam.

Hygge

pre 6 godina

To su američke serije. Potpuno OPERISANE od humora. Moja lista je sledeća, i tu nema NIJEDNE američke serije:

1) Bottom
2) Only fools and horses
3) Faulty Towers
4) Blackadder
5) Allo, allo

Sigurno sam neku i ispustio a i redosled nije važan. Osim u "Married with children", ni na jednu "šalu" u nekoj američkoj seriji se nisam nasmejao. Englezi su za Amerikance izmislili humor.

chombe

pre 6 godina

Najbolji su "Nemanjici". Crkoh od smeha, a nije proslo ni deset minuta prve epizode. Na pola sam promenio program, ni toliko smeha nije zdravo.

ctrl

pre 6 godina

Porediti humor iz "Strebera" i recimo Pajtonovaca je greh.

Pajtonovci, Mucke, Crna Guja, Nepristojni ljudi, Falicni Hotel... To je drugi univerzum u odnosu na americke serije i njihov humor.

palop

pre 6 godina

Mislim da 'dva ipo muskarca' daleko najbolja humoristicka serija . Nazalost nijedna zena nece glasati za humor Charlija Shina.
(sasa, 21. januar 2018 13:39)

Nije ni u top 10. Kao mladjem mi je bila smesna, ali sad kad vidim, 0 bodova. Serije koje su neki naveli u komentarima su daleko bolje, kao Mucke, Alo alo, Monti Pajton, Crna Guja, a cak bih i neke sa ove liste iz vesti stavio lagano ispred...

eskim

pre 6 godina

Prijatelji su odlična serija! Da se ne lažemo. Duhovita (ne nužno i smešna) i bez cinizma svojstvenog drugim komedijama. Prijatelji su čitav jedan svet prijatnih i neopterećenih likova u koji utoneš i izroniš nakon 20 minuta. Svi vole Prijatelje (čak i kada ne priznaju svi su barem jednom pogledali ceo serijal) Nisu imali lošu sezonu (što je slučaj sa drugim serijama, npr 2 i po muškaraca čije pojedine epizode su urnebesne ali poslednje epizode Ashtona i Charlia su katastrofa). Možda nisu moj No1 ali zaslužuju da budu barem u prvih 5 na bilo kojoj listi.
Mućke su verovatno najbolji sitkom ikada kad se sve uzme u obzir. Tu nema šta da se doda. Crna guja u vrhu. Monti pajton apsolutno nije smešan milenijalcima, to je arhaični izraz koji je za one rodjene čak pre '80.
Ostalo je stvar ukusa. Npr. Sainfeld je nekom urnebesan a nekom besmislen ( meni se dopao na drugu loptu). Frejžer je nekom omiljen, meni onako. Ja sam veliki fan Kako sam upoznao vašu majku, ali razumem kad neko kaže da mu je serija iritantna. Teorija praska mi nije ništa smešnija od Treći kamen od sunca. Britanski Office mi je bolji od Amerskog. Extras sa pomenutim Rickom Gervaisom bolji od oba Office-a...

ko nema ukusa, sve mu je dobro

pre 6 godina

najbolja je "Chavo del ocho" kao i "Crna guja".. a to "prijatelji" ja je smatram tako dosadnom da nisam nikad izdrzao vise od 15min da je gledam, ustvari mi je smjesno da je ta serija drugima smjesna

deki

pre 6 godina

Lezi Kartmen kod MekKija na sofi i ima problem,koji pita MekKi,pa izgubio sam humor,nista mi vise nije smesno...okeej rece MekKi, uvek ces moci da pises scenario za Prijatelje..eto toliko

voja

pre 6 godina

Amerikanci glasali takva je i lista. Ako se gleda globalno Mucke broj 1 a po meni i britanska serija Moja porodica bi mogla da se nadje u prvih 10. Ko nije gledao toplo preporucujem.

nebo

pre 6 godina

"Monty Python's Flying Circus" ce ostati zapamcen kao serija koja je pomerala granice i bila kopirna mnogo puta. ostali ce biti brzo zaboravljeni

Boske

pre 6 godina

Jedine humoristicke serije koje sam redovno gledao su bile Mucke, Alo, alo i Two and a half man (naravno, samo one sa Carli Sinom). Sve ostalo je neuporedivo sa ova tri remek-djela humora i ne zasluzuje utrosak vremena.

DJ88

pre 6 godina

Community, Parks and Recreation, 30 Rock, Scrubs I naravno ovde već pomenute Only Fools and Horses I Also Alo. Neshvatljivo kako ove serije nisu u top 10...a da nije bilo laugh trek-a da pokaže ljudima gde da se smeju.

Vesele osamdesete

pre 6 godina

Niko da pomene Sledge Hammer! Najbolja recenica u serijama ikada `Trust me - I know what I'm doing!`. Steta sto su snimljene samo dve sezone.

my way

pre 6 godina

Prijatelji su kao instant test inteligencije. Što je više vole, to je IQ niži.
(stecky, 21. januar 2018 14:09)
Само дно заузимају они који интелигенцију мере по ситкомима, најлаганијом телевизијском, књижевном, било каквом формом искључиве забаве коју је човек створио и која је по самој својој суштини намењена потпуном растерећењу мозга.

EU Citizen

pre 6 godina

Nijedna stvarno dobra, osim Sajnfelda, koji međutim ima vrlo specifičan humor koji mnogima ne paše (mene isto malo počinje da davi posle nekog vremena, iako ga volim) i Big Bang Theory, koja nažalost nike održala kvalitet dugo. Prvi "Prijatelji" su po meni definicija mediokritetske serike, možda su zato i najpopularniji :)) U svakom slučaju, mislim da to Britanci nešto bolje rade od Amerikanaca, mada daleko od toga da to ogromno tržište nema svoje adute.

oek

pre 6 godina

How I met your mother sam prestao da gledam posle jedne sezone! Bilo je ocigledno da serija nikud ne vodi i da je samo gubljenje vremena, tj. naslov bas i nema preterane veze sa serijom.
Seinfeld "the show about nothing", bukvalno...

Miki

pre 6 godina

Rec "najbolja" je prilicno hrabro izabrana.
Moze biti najpopularnija, ali gluplja serija nije snimljena. Ceo zaplet je socio-inzenjering bez ikakve realnosti. Vise treba da deluje "edukativno" i ispira mozak mladim generacijama.
I cudi me married with children nije na listi.
U svakom slucaju stanje oslikava totalni intelektualni pad i pobedu ispodprosecnosti.

aleksa

pre 6 godina

Od novijih silicon valley je odlicna , louie najbolja ,office takodje dobra sto se tice malo starijih mucke naravno , the big bang theory postala mnogo veliko smece prestao sam da ih gledam .

Aleksandar

pre 6 godina

Baš niko da spomene Rika i Mortija.Meni je i Ren i Stimpi sa nasom sinhronizacijom medju najsmesnijim serijama ali to bas nije za svakoga.Isto su mi bas dobre Raising Hope i My Name is Earl.Dobri su Prijatelji ali to je polu ljubavna polu humoristička serija.

tiberije

pre 6 godina

Izgleda da niko sem amera ne zna da napravi humoristički program.

Šteta za Mućke, Pajtonivce i Crnu Guji..

Nisu ni znali koliko nisu smešni

Anna

pre 6 godina

Ja sam toliko razocarana u The big bang theory, bolje da su prekinuli prikazivanje posle 6. sezone. Sada u 11. je sve usiljeno, pa i njihova gluma. Od price o genijalnim mladicima sve se svelo na musko-zenske odnose. Generalno, od trenutka kada svi zenski likovi ulaze u pricu kvalitet serije ide silaznom putanjom..

savsimipametan

pre 6 godina

Nista dok Srbin ne objasni Ameru sta je najbolje. E, to je najbolja komedija.
(kit, 21. januar 2018 17:52)

pa, cemu sluze komentari?

zlopamtilo

pre 6 godina

Najbolja serija, po mom skromnom mišljenju, je " Crna Guja " i to sezona kad su obradili Prvi svetski rat ! Uz sjajan humor neprevaziđena kritika ratova !
Odmah zatim " Mućke" pa sve ostalo kako se dogovorimo !

St3fan KG

pre 6 godina

Britanski humor je svetlosnim godinama ispred americkog (da da, znam da je to mera za prostor a ne za vreme), tako da je bezveze porediti americke sitkome sa genijalnoscu kakve su Mucke pre svega. Izdvojio bih Married with children od americkih, serija je dve klase visa od svih ostalih njihovih humoristickih

Martin Silenus

pre 6 godina

Rang liste van sporta su najčešće besmislene u rangiranju, ispravnije bi bilo 5(recimo) najboljih, jer teško je staviti neki vid umjetnosti na prvo mjesto. Koja je najbolja simfonija svih vremena? Da, i TV serija je vid umjetnosti. :)
Po mom mišljenju Seinfeld je najbolja humoristična serija, mada su mi i Mućke takođe tu negdje, sve zavisi od perioda u kojem sam ih gledao, tj moje zrelosti i sposobnosti da shvatim šale, okruženje i društvo u kojima se radnja serije odvija.
Recimo, nebrojeno je primjera među mojim prijateljima koji tvrde da je Seinfeld nešto najgluplje što su ikada vidjeli, i da im nije jasno kako to nekome može biti smiješno, a dok se druge strane valjaju od smijeha na npr. The Office. Jednostavno, mora se shvatiti društvo(mentalitet) i način života u kojima se odvija radnja serije da bi se njihov humor shvatio "najtačnije". Mućke su izuzetno popularne kod nas upravo iz tog razloga, zbog patnje i borbe običnog čovjeka s kojima se naš narod vrlo lako mogao poistovjetiti.
Neki se ovdje žale na američke serije iz razloga "čuje se publika kako se smije na šale, ne trebaju meni govoriti kad je smiješno...", zar i Mućke nemaju "laugh track"? :)

Mojih ličnih top 5 bi bilo Seinfeld, Mućke, Crna Guja, Prijatelji, Rick and Morty(novija, ali nevjerovatna). Nema prvog mjesta, jednostavno nije fer.

Nizdis

pre 6 godina

"Men behaving badly" .... ne secam se da sam ista smesnije gledao. Topla oreporuka za ove zimske i kisne dane. A lista je ono...americka, ocekivana.

lol

pre 6 godina

Prijatelji su mozda u top 10 AMERICKIH humoristickih, za mene sto se tice americke produkcije, married with children i modern family, ostale su mi nekako izlizane price, moze doduse i shameless u top 3 sa njima, mada je shameless originalno britanska serija pa tek onda americka. ma, kada razmislim, prijatelje ne bih stavio ni u top 10, ne znaci da su losa serija, samo nije to to, ali svakako su bolji nego na primer HIMYM, koliko god pokusavali da njih guraju, iako je HIMYM maltene kopija prijatelja, samo za noviju generaciju, kao sto su prijatelji "nasledili" seinfeld...

ZaphodBeeblebrox

pre 6 godina

Ukusi su različiti i razumem zašto su Prijatelji toliko popularni. Ali, kada bih pravio neku svoju listu 10 najboljih humorističkih serija, jedino bi tri bile američke - Police Squad (vrhunska serija od koje su nastali "Naked gun" filmovi), Sledge Hammer i South Park. Prvi, za klasu iznad svih, Pajtonovci, a posle toga Falični pansion, Mućke, Crna guja, Parovi...
Ne znam, čini se da nama nekako više "leži" Britanski tip humora, mada su i oni zastranili poslednjih godina i nemaju kvalitetne serije kao nekada.

Dragan

pre 6 godina

Amerikanci i njihov smisao za humor... Mucke su pet kopalja iznad Prijatelja, cak i prve sezone Alo alo. Ako bas mora americko, Sainfild je daleko iznad drugih.

bazan

pre 6 godina

A dva ipo muskarca?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (max, 21. januar 2018 17:41)

DA.I mucke.A big bang theory nije za listu.

Kyle and Peel

pre 6 godina

Dva i po coveka me uvek opuste. Prijatelji su velika serija ali su oni neki miks komedije i romantike.

Cheers je divna serija, zaista ko je nije gledao, propustio je divnu storiju.

Coupling je isto gledljiva a Men behaving badly je neoprostivo propustena. Al ajd, britanski humor nine za Amerikance jer uvek ima notu socijalnog u sebi. Amerima se to ne daje da gledaju.

maxy

pre 6 godina

u demokratiji i baba i žaba imaju pravo glasa koji isto vredi. prema tome, nemojte se puno jediti. mucke nisu prikazivane u SADu ko zna od kad, pa su verovatno manje poznate mladjim gledaocima koji i nisu vise okrenuti televiziji vec drugim platformama.

Toronto

pre 6 godina

Only Fools and Horses se nikada i nisu prikazivele u USA, barem ne na nekoj od važnijih tv mreža. Velika većina nikad nije ni čula za ovu seriju, kao ni za mnoge druga remek dela britanskog serijskog i filmskog tv programa (koje je producirao BBC, ITV itd), kao što su Sherlock Holmes sa Jeremy Brett- om u glavnoj ulozi, Poirot sa David Suchet- om, Alo-Alo i mnogi drugi. Naslov bi možda mogao da bude Najbolje američke humorističke serije i onsa je sve u redu.

Legi

pre 6 godina

Po meni su "Mućke". Ali ovde su izgleda samo američke serije uzete u obzir. Šteta što na listi nema serije "Zajednica/Community". Sjajna serija bez lažnog smeha.

mr.wolf

pre 6 godina

Sve je stvar ukusa. Puno serija kojih nema u top 10 bi se kod mene naslo tu, a velika vecina ovih bi se preselila ispod top 10. Britanci imaju dobar smisao za humor (sto se mene tice).

Papageno

pre 6 godina

pored Mućki i Crne guje, bbc-jev serija Horrible histories. Odličan je. Jes da nije klasična serija ali je vrhunski, posebno bob hejl