1. To onda nije Karmen. Mozda npr. Karen. U stvari, ako neko uspe od autora da dobije saglasnost da je Karmen od danas ovakva, a ne onakva, onda nemam nista protiv. Bezidejna i sugava danasnjica, gde se sve uglavnom svodi na remix verzije umetnickih dela, a u formi ulizivanja odredjenim drustvenim slojevima, mrezama, politickim grupacijama i rijaliti programima.
  (Toto-ko-tunjo, 19. januar 2018 08:22)

  # Link komentara

 2. Sledeca verzija je sa happy end om jer su svoje probleme resil kod savetnika za parove,
  (nostradamko, 11. januar 2018 23:34)

  # Link komentara

 3. Cekam i film gde ce Julija da ozivi nekako i da onda trazi imovinu umrlog nevecnanog partera Romea.
  (NN, 11. januar 2018 23:31)

  # Link komentara

 4. A zašto je skandalozno? Holivud je tolika književna dela unakaradio pa se i dalje isto zovu, što sad neko ne bi mogao da napravi Karmen sa modifikovanim završetkom? Kome se ne sviđa ne mora da gleda.
  (Vita, 11. januar 2018 22:02)

  # Link komentara

 5. A dobro...
  Ako muškarac gine, onda je to ok...
  Bljucnuću od ove feminističke korektnosti!
  Daj da odmah menjamo i Romea i Juliju i sve ostala libreta, gde žene umiru.
  Dovoljno je da umre i samo muškarac
   (Pera, 11. januar 2018 21:34)

  # Link komentara

 6. SKANDAL !!! Ajde da prepravljamo Sekspira i Tolstoja da bi se udovoljilo licemernom pokretu...neverovatno...u pravu je Alen Delon,"ova epoha je odvratna,napusticu svet bez zaljenje".Stvarno je sve otislo ..mozda da liberali preprave i Tosku i Travijatu,da naprave "politicki korektnu operu sa istaknutim manjinskim i rodnim pravima..",neverovatno u kako sugavom svetu zivimo.
  (Bahamut with 50 red eyes, 11. januar 2018 21:02)

  # Link komentara

 7. Kretenizam do ekstrema doterane politicke korektnosti. Neshvatljivo.
   (BSN, 11. januar 2018 19:04)

  # Link komentara

 8. kakva glupost... nema potrebe za objasnjenjem...
   (A, 11. januar 2018 18:04)

  # Link komentara

 9. Skandalozno i licemerno! Skandalozno jer je nedopustivo da se menja originalni scenario, a opera da se i dalje zove isto. A licemerno jer je ubistvo zene zamenjeno ubistvom muskarca. Ako zaista zele da pokazu borbu protiv nasilja, onda ne treba niko niukoga da puca!
  (kroz gusto granje, 11. januar 2018 15:04)

  # Link komentara

 10. Svako vredno umetničko delo postaje vanvremensko upravo zbog svoje karakteristike da se adaptira u odnosu na promenljive kontekste i društvene promene. Ali me čudi da neki interpretijraju svako delo kroz didakticku funkciju. Pa upravo tragična smrt junakinje diže svest o društvenom problemu. Opis najgoreg stanja u društvu na pozornici je pobuna protiv dominantih normi koje su meta kritike. Ako ja napišem knjigu u kome je muški lik predstavljen kao seksista, to ne znači da ja šaljem poruku masi da tako treba da se ponašaju ili da opravdavam takvo ponašanje aman. Polako idemo u drugi ekstrem gde se gubi svaka uloga umetnosti. I što je gore, uspostavlja se oblik cenzure sličan onoj u totalitarnim režimima kada ti izdavači kažu "moraš da promeniš crte ovog junaka jer je homofobičan" . A ja upravo hteo da pokažem da je ta njegova homofobija besmislena. Od sad stvaramo dela gde su svi srećni, politički korektni i poštuju jedni druge. Tome deca treba da se uče od malih nogu u porodici i u školi. I postoji divna dečija literatura u te svrhe. Ovako, pusti me da opišem najgore stanje u našem društvu jer samo tako mogu da uputim kritiku.
   (Mika, 11. januar 2018 14:15)

  # Link komentara