Subota, 06.01.2018.

13:59

Sledeći Džejms Bond će biti nešto potpuno neočekivano?

Izvor: Net.hr

Sledeæi Džejms Bond æe biti nešto potpuno neoèekivano? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Hinko

pre 6 godina

Novi Džejms Bond treba da bude transrodni White Walker LGBT orijentacije, koji sluša glam-metal i nosi ljubičastu frizuru, vozi Toyotu Prius i vegan je. Ako to ne zadovolji moderne kritičare, onda je stvarno vreme za smak sveta.

DsZK

pre 6 godina

Filmovi o Bondu su dugotrajna franšiza i neke manje promene su tu i tamo zaista potrebne kako bi se serijal prilagodio novim gledaocima i tehnološkom duhu vremenu - ali NIKAKO i političko-socijalnim "imperativima korektnosti" koje određene društvene grupe pokušavaju da nameću u svemu, pa tako i u oblasti filma. Bond je ARHETIPNI lik i definitivno postoji granica do koje se u tom liku nešto može menjati - preko te granice, to više jednostavno nije Bond, već obična karikatura. Ako žele da snime film o opakom tajnom agentu koji je bela feministkinja ili crni homoseksualac, a koji ne pije, ne puši, ne jede meso i redovno ide na zen meditaciju ili jogu (dakle, sasvim u skladu sa "duhom vremena"), nemam ništa protiv - neka snime baš TAJ i TAKAV film, kako god se junak zvao ili izgledao i kakvu god mu "podobnu retoriku" stavljali u usta. Ali, to naprosto NIJE i NE MOŽE biti Bond !! Bojim se da prisustvujemo orvelovskom "prilagođavanju" i "apdejtovanju" svega što nije po ukusu tih novih jakobinaca i zilota političke korektnosti, koja se rapidno pretvara u krajnje rigidnu totalitarističku ideologiju. Šta je sledeće ? Zabraniti sve Bondove filmove iz 60-ih i 70-ih ? Ponovo ih snimiti u CGI kako bi bili po ukusu "nove političke svesti" ? Retroaktivno izmeniti sve likove iz popularne kulture koji nisu po volji novih totalitaraca ? Neverovatno koliko sve počinje da liči na Orvelovu "1984", gde se čak i prošlost menja kako bi odgovarala aktuelnim "imperativima" vladajuće ideologije.

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

Бонд је заводник који у сваком наставку има нову девојку. Замислите сад жену у улози агента. Филм би више личио на љубавну драму, а не на акцију. Или црнац да буде. Кажу да када црнац добије главну улогу у неком филму, онда мора да има црне пријатеље, родбину, девојку и на крају то све изгледа као филм о црнцима. Зато их избегавају. Мени се свиђа филм о Бонду откако је Крејг у њему - није више комичан са нереалним акцијама и акробацијама које ни Џеки Чен не би могао да изведе.

lorenzo

pre 6 godina

da su imali mozga prije i da nisu slušali kritike zadržali bi Timoti Daltona...dva njegova filma su mi daleko bolja od svih ovih Krejgovih...takođe i Pirs je bio sjajan, izgled, glas i držanje međutim imali su neke loše scene koje tadašnji cgi nije mogao da iznese...Krejg koliko god da ga smatraju revolucionarnim, da je napravio neku "tamu" u liku i sl. sve je to bilo kod Daltona...Daltonov Bond je bio na svoju ruku, ne previše iskusan...

N.N.

pre 6 godina

Kada je Rodzer Mur bio tamnokos. Po meni od Krega je Bond izbugio onu čar koju su imali raniji filmovi o Bondu. Polticika korektnost, rodna ravnnpravnost, anti alkholna i pusacka kampanaj su napravili od Bonda bledu senku lika kakav je Bond bio u filmovima Son Konerija i Rodzer Mura. Da li bi sada bila npr snimljena scena i ako bi bila snimljena (verovaton bi morala da bude isecena posle test projekcije zbog pobune feministikinja, poverenica ...) iz filma Goldfinger gde npr Bond sljepne po guzi neku plavusu i kaze joj da donese pice dok on razgovara sa agentom CIA i prijateljom Feliksom. Tak da ocekujem za neku godinu da ce Bond umesto Martinija i Don perinjona piti cokoladno mleko a umesto cigara ce grickati celer

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

Бонд је заводник који у сваком наставку има нову девојку. Замислите сад жену у улози агента. Филм би више личио на љубавну драму, а не на акцију. Или црнац да буде. Кажу да када црнац добије главну улогу у неком филму, онда мора да има црне пријатеље, родбину, девојку и на крају то све изгледа као филм о црнцима. Зато их избегавају. Мени се свиђа филм о Бонду откако је Крејг у њему - није више комичан са нереалним акцијама и акробацијама које ни Џеки Чен не би могао да изведе.

Special snowflake

pre 6 godina

Kao sto rekoh, Hardi Bond, Nolan da snimi, nema greske za tu kategoriju filma. A ovu politizaciju svega i svacega ne bih komentarisao, necu da mi radi zeludac.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Kako moze James Bond da bude zensko. Moze da se napravi novi serijal potpumo sa zenom kao glavnim likom, ali JAMES BOND ne moze biti zena...

kaokakao

pre 6 godina

Sta je meni upecatljivo, danas covjek ako ima misljenje a kosi se sa misljenjem LGBT populacije, mora da se pravdas sta si htio da kazes, da ne uvrijedis tu gospodu i obavezno da dodas da nemas nista protiv te populacije. E ja imam! Imam da svudje mecu svoj nos i sve bi da pretvore u to sto su oni, pa evo i Bonda bi! Nisam ljubitelj filmova o Bondu, al stvarno vise mi je muka od pretvaranja svega u nesto sto nije i da svake godine u konkurenciji za najbolji film bude neka gej prica.

dr Nis

pre 6 godina

Pierce Brosnan je bio odličan Bond. Sklonjen je u najboljim godinama, kada je još mogao da snima i postavljen čovek bez harizme Daniel Kraig. Neke nelogičnosti su bile i ranije Roger Moore je zamenio Sean Connery i ako je bio stariji od njega. Da Bond bude žensko pričalo se u vreme kada je Obama bio kandidat za predsednika SAD, prvi crni predsednik.

milan

pre 6 godina

Koja poenta?
Postoje granice koje se ne prelaze. Bond je belac, dzentlmen, zavodnik, sarmer, smeker...
Stavite i drvosecu i pingvina, sve jedno je, ubijate poentu. Interesantno da zivimo u drustvu koje ubija poentu svega. A mi kao da ne vidimo

прозорљив у прошлост :)

pre 6 godina

Па могла би и она да промени презиме. Рецимо у Сланиница.... Да не увреди оне, Који не волимо Броколи.

mare

pre 6 godina

Ali mi želimo Džejmsa kakav treba da bude, a ne neke preokrete.
Na početku završava prethodnu misiju, onda ide špica sa dobrom muzikom, zatim dolazi kod Manipeni, dobija zadatak od M, uzima opremu od Q, uz neku dobru šalu, i ide da sredi neke mnogo zajebane zlikovce. I na kraju završi sa vrhunskom ženskom u opuštajućoj situaciji da se, zasluženo, odmori.
E to je Bond!

milam

pre 6 godina

dzejms je gospodin nije terminator, musko je, dzet set...ima sf u svemu... ali ovo sto sad snimaju pa jos i zensko. ko ce da ga glumi boki13. fuj

Icarus

pre 6 godina

@nebitan lik
Craig je jako dobro odradio Bonda. Prvi Bond koji je zaista dobijao batine, pogled ubice i čoveka koji ima dozvolu da ubije. Connery je bio smeker, zavodnik. Brosman pravi britanski lik. Sa tobom se slažem samo oko Tom Hardya . Slažem se da Bond treba da ostane belac i muškarac. Ako već treba da bude crnac, onda Idris Elba. Denzel ne može, jer nema britanski akcenat. A za žensko.. Ma kakvi... Pogledajte Atomsku plavušu i vedecete kako izgleda kada žena glumi tajnog agenta.

postovalac

pre 6 godina

I ja se slažem da treba konačno da bude žena ili neko drugačije seksualne orijentacije. To bi lepo osvežilo serijal i siguran sam da bi samo učvrstilo legendu o Bondu.

hmmm

pre 6 godina

U ime korektnosti mogli bi da snime film o američkom jugu gde bi robovi bili belci a gospodari crnci. Zašto ne bi afroamerikanci mogli da glume bogate robovlasnike?

Glas za Jane Bond

pre 6 godina

Recimo da izaberu ovu sto glumi wonder woman, ja bi se vratio serijalu Dzejms Bond i opet bi gledao te filmove, naravno pod uslovom da se zove Dzejmi, Dzejn, ... i naravno kao sto Dzejms promeni jedno 3 partnerke u svakom filmu, tu bi tradiciju morala i Dzejn Bond da odrzi, a radi zapleta i odrzavanja tradicije takozvanih Bond devojaka, kao i zastupljenosti lgbt populacije treba u ta tri svrstati i jednu lepu Bond devojku, ili bolje tri :-)

Dejan A

pre 6 godina

Osoba sa prezimenom Brokoli moze eventualno da bude kuvar u nekom veganskom ultrakorektnom restoranu a ne da producira filmove o Džejmsu koga su već dovoljno nagrdili plavokosim ubicom umesto šmekerom.

Mraz

pre 6 godina

Snime deo sa ženskim "Bondom" a od ikada su klasika za svaki deo bile "Bond d evojke", šta će biti lezbejka Bond ili "Bond momci"? Gluposti. Odstupe od knjige i pripašće im serijal u potpunosti. Svi znamo kako je prošao "Female Ghostbusters" (znam da nije poredjenje na mestu ali i to je kultni film). Ko je čitao knjige potvrdiće da ga je Pirs Brosnan najbolje predstavio..

Moravac

pre 6 godina

Slažem se u potpunosti sa Murovom izjavom. Lik agenta 007 je Fleming zamislio tako kako je zamislio i predstavljati Bonda drugačije je čist falsifikat. Ni Krejg mi nije lik za Bonda jer nema tu harizmu i osmeh kakvu su imali neprikosnoveni Koneri ili Brosnan.

London na vodi

pre 6 godina

Mislim da će novina u serijalu o Džejms Bondu biti to da će ovaj agent prvi dolaziti na posao, najviše raditi i govoriti kako "Britaniji nikad nije bilo bolje".

XXL

pre 6 godina

Sledeći Džem Bond mora biti - SRBADIN sa sve zašiljeni opanci, šajkačom, šljivkom, frulom i prazilukom jer je Džems Bond rađen i rođen po liku srbina.

stanoje

pre 6 godina

Tako je, ocekujem gej zenu kao novo Bond agento (primetite da koristim polno neutralni srednji pol). Ionako je proces emaskulizacije muskaraca i osnazivanja zena u Holivudu u punom jeku, u svakom novom akcionom filmu bilo koja glumica ima vestine na kojima bi joj pozavideo i Brus Li.

Baba Stanojka

pre 6 godina

Zamislite da neko snimi film o Martinu Luteru Kingu i daju ulogu belom glumcu!? Zamislite kakva bi se frka napravila. Nema ovo veze sa ravnopravnoscu vec sa nekim pravilima.

mlekadzija

pre 6 godina

Ima li kraja ovoj ludoriji od koje kakve korektnosti???? Nova agentkinja 007 tamnoputa, gej, samohrana majka, invalid, muslimanske isposvesti.... Lepo je R. Mur objasnio ali ne vredi,EXUM klatno je otislo suvise na jednu stranu....

Jamesdin

pre 6 godina

Ako se uloga Bonda gleda iz ugla "ljudskih prava i jednakosti", onda će novi Bond biti crne boje kože, ženskog pola, Romska manjina i invalid. Zamišljam... Alo bre, rodžaci... Pa ne ide!

Boxer

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim o ovome.. Ok, moze da bude zanimljivo.. Kao "spinoff".. Kao jedan film.. Da se malo razmrda situacija... Ali samo da bi videli nesto malo drugacije, a ako neko misli da progura ovo da bi bilo "politicki korektno", zarad neke polne/rasne jednakosti.. Onda je to najveca glupost... Nikog ne ponizavam, ili osporavam, niti sam sovinista, rasista ili homofob, daleko od toga.. Ali Bond je Bond.. Meni cak ni Krejg nije bas za tu ulogu.. Ali dobro, filmovi su bili dobri

ronin

pre 6 godina

ma daj, kakve su to gluposti???
kad je nešto provereno dobro, onda se to poštuje i gradi se tradicija... to Britanci treba da znaju...

да да

pre 6 godina

Фуј, као што су и последња три наставка звезданих стаза чисто ђубре тако ће изгледа бити и нови Џ.

matorac

pre 6 godina

ser Rodzer Mur je potpuno u pravu. Ako se filmovi baziraju na liku iz knjige onda postoje granice koje, ako se probiju, brisu sve veze sa tim likom. Zato su ameri snimili Nemogucu misiju 1, 2, 3,...

nebitan lik

pre 6 godina

Nemam nista protiv Craiga, ali po mom ukusu njemu ne lezi ova uloga. Ako bi to trbao da bude neki crnac voleo bih da bude Denzel Washington, sto se belaca tice Tom Hardy, a sto se zena tice Natali Portman ili Anne Hathaway.

Nemanja

pre 6 godina

Rodzer Mur je potpuno u pravu. Nije rec o bilo cemu drugom, vec o liku! Hari Poter ne moze da bude devojcica, kao sto m oge crne ili zenske uloge ne mogu da budu beli muskarci. Ovaj svet ide dodjavola sa tim pokusajima da se sve izjednaci, uvedu reci za oba pola itd.

Millennium

pre 6 godina

Da li im je išta sveto? Ostavite neke stvari na miru i prestanite da unakažavate nešto na čemu su odrasle generacije. Šta je sledeće? Šaka Zulu belac?

Millennium

pre 6 godina

Da li im je išta sveto? Ostavite neke stvari na miru i prestanite da unakažavate nešto na čemu su odrasle generacije. Šta je sledeće? Šaka Zulu belac?

Nemanja

pre 6 godina

Rodzer Mur je potpuno u pravu. Nije rec o bilo cemu drugom, vec o liku! Hari Poter ne moze da bude devojcica, kao sto m oge crne ili zenske uloge ne mogu da budu beli muskarci. Ovaj svet ide dodjavola sa tim pokusajima da se sve izjednaci, uvedu reci za oba pola itd.

matorac

pre 6 godina

ser Rodzer Mur je potpuno u pravu. Ako se filmovi baziraju na liku iz knjige onda postoje granice koje, ako se probiju, brisu sve veze sa tim likom. Zato su ameri snimili Nemogucu misiju 1, 2, 3,...

Boxer

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim o ovome.. Ok, moze da bude zanimljivo.. Kao "spinoff".. Kao jedan film.. Da se malo razmrda situacija... Ali samo da bi videli nesto malo drugacije, a ako neko misli da progura ovo da bi bilo "politicki korektno", zarad neke polne/rasne jednakosti.. Onda je to najveca glupost... Nikog ne ponizavam, ili osporavam, niti sam sovinista, rasista ili homofob, daleko od toga.. Ali Bond je Bond.. Meni cak ni Krejg nije bas za tu ulogu.. Ali dobro, filmovi su bili dobri

да да

pre 6 godina

Фуј, као што су и последња три наставка звезданих стаза чисто ђубре тако ће изгледа бити и нови Џ.

Baba Stanojka

pre 6 godina

Zamislite da neko snimi film o Martinu Luteru Kingu i daju ulogu belom glumcu!? Zamislite kakva bi se frka napravila. Nema ovo veze sa ravnopravnoscu vec sa nekim pravilima.

N.N.

pre 6 godina

Kada je Rodzer Mur bio tamnokos. Po meni od Krega je Bond izbugio onu čar koju su imali raniji filmovi o Bondu. Polticika korektnost, rodna ravnnpravnost, anti alkholna i pusacka kampanaj su napravili od Bonda bledu senku lika kakav je Bond bio u filmovima Son Konerija i Rodzer Mura. Da li bi sada bila npr snimljena scena i ako bi bila snimljena (verovaton bi morala da bude isecena posle test projekcije zbog pobune feministikinja, poverenica ...) iz filma Goldfinger gde npr Bond sljepne po guzi neku plavusu i kaze joj da donese pice dok on razgovara sa agentom CIA i prijateljom Feliksom. Tak da ocekujem za neku godinu da ce Bond umesto Martinija i Don perinjona piti cokoladno mleko a umesto cigara ce grickati celer

mare

pre 6 godina

Ali mi želimo Džejmsa kakav treba da bude, a ne neke preokrete.
Na početku završava prethodnu misiju, onda ide špica sa dobrom muzikom, zatim dolazi kod Manipeni, dobija zadatak od M, uzima opremu od Q, uz neku dobru šalu, i ide da sredi neke mnogo zajebane zlikovce. I na kraju završi sa vrhunskom ženskom u opuštajućoj situaciji da se, zasluženo, odmori.
E to je Bond!

kaokakao

pre 6 godina

Sta je meni upecatljivo, danas covjek ako ima misljenje a kosi se sa misljenjem LGBT populacije, mora da se pravdas sta si htio da kazes, da ne uvrijedis tu gospodu i obavezno da dodas da nemas nista protiv te populacije. E ja imam! Imam da svudje mecu svoj nos i sve bi da pretvore u to sto su oni, pa evo i Bonda bi! Nisam ljubitelj filmova o Bondu, al stvarno vise mi je muka od pretvaranja svega u nesto sto nije i da svake godine u konkurenciji za najbolji film bude neka gej prica.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Kako moze James Bond da bude zensko. Moze da se napravi novi serijal potpumo sa zenom kao glavnim likom, ali JAMES BOND ne moze biti zena...

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

Бонд је заводник који у сваком наставку има нову девојку. Замислите сад жену у улози агента. Филм би више личио на љубавну драму, а не на акцију. Или црнац да буде. Кажу да када црнац добије главну улогу у неком филму, онда мора да има црне пријатеље, родбину, девојку и на крају то све изгледа као филм о црнцима. Зато их избегавају. Мени се свиђа филм о Бонду откако је Крејг у њему - није више комичан са нереалним акцијама и акробацијама које ни Џеки Чен не би могао да изведе.

Special snowflake

pre 6 godina

Kao sto rekoh, Hardi Bond, Nolan da snimi, nema greske za tu kategoriju filma. A ovu politizaciju svega i svacega ne bih komentarisao, necu da mi radi zeludac.

milan

pre 6 godina

Koja poenta?
Postoje granice koje se ne prelaze. Bond je belac, dzentlmen, zavodnik, sarmer, smeker...
Stavite i drvosecu i pingvina, sve jedno je, ubijate poentu. Interesantno da zivimo u drustvu koje ubija poentu svega. A mi kao da ne vidimo

dr Nis

pre 6 godina

Pierce Brosnan je bio odličan Bond. Sklonjen je u najboljim godinama, kada je još mogao da snima i postavljen čovek bez harizme Daniel Kraig. Neke nelogičnosti su bile i ranije Roger Moore je zamenio Sean Connery i ako je bio stariji od njega. Da Bond bude žensko pričalo se u vreme kada je Obama bio kandidat za predsednika SAD, prvi crni predsednik.

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

Бонд је заводник који у сваком наставку има нову девојку. Замислите сад жену у улози агента. Филм би више личио на љубавну драму, а не на акцију. Или црнац да буде. Кажу да када црнац добије главну улогу у неком филму, онда мора да има црне пријатеље, родбину, девојку и на крају то све изгледа као филм о црнцима. Зато их избегавају. Мени се свиђа филм о Бонду откако је Крејг у њему - није више комичан са нереалним акцијама и акробацијама које ни Џеки Чен не би могао да изведе.

lorenzo

pre 6 godina

da su imali mozga prije i da nisu slušali kritike zadržali bi Timoti Daltona...dva njegova filma su mi daleko bolja od svih ovih Krejgovih...takođe i Pirs je bio sjajan, izgled, glas i držanje međutim imali su neke loše scene koje tadašnji cgi nije mogao da iznese...Krejg koliko god da ga smatraju revolucionarnim, da je napravio neku "tamu" u liku i sl. sve je to bilo kod Daltona...Daltonov Bond je bio na svoju ruku, ne previše iskusan...

London na vodi

pre 6 godina

Mislim da će novina u serijalu o Džejms Bondu biti to da će ovaj agent prvi dolaziti na posao, najviše raditi i govoriti kako "Britaniji nikad nije bilo bolje".

mlekadzija

pre 6 godina

Ima li kraja ovoj ludoriji od koje kakve korektnosti???? Nova agentkinja 007 tamnoputa, gej, samohrana majka, invalid, muslimanske isposvesti.... Lepo je R. Mur objasnio ali ne vredi,EXUM klatno je otislo suvise na jednu stranu....

hmmm

pre 6 godina

U ime korektnosti mogli bi da snime film o američkom jugu gde bi robovi bili belci a gospodari crnci. Zašto ne bi afroamerikanci mogli da glume bogate robovlasnike?

Jamesdin

pre 6 godina

Ako se uloga Bonda gleda iz ugla "ljudskih prava i jednakosti", onda će novi Bond biti crne boje kože, ženskog pola, Romska manjina i invalid. Zamišljam... Alo bre, rodžaci... Pa ne ide!

Mraz

pre 6 godina

Snime deo sa ženskim "Bondom" a od ikada su klasika za svaki deo bile "Bond d evojke", šta će biti lezbejka Bond ili "Bond momci"? Gluposti. Odstupe od knjige i pripašće im serijal u potpunosti. Svi znamo kako je prošao "Female Ghostbusters" (znam da nije poredjenje na mestu ali i to je kultni film). Ko je čitao knjige potvrdiće da ga je Pirs Brosnan najbolje predstavio..

milam

pre 6 godina

dzejms je gospodin nije terminator, musko je, dzet set...ima sf u svemu... ali ovo sto sad snimaju pa jos i zensko. ko ce da ga glumi boki13. fuj

Moravac

pre 6 godina

Slažem se u potpunosti sa Murovom izjavom. Lik agenta 007 je Fleming zamislio tako kako je zamislio i predstavljati Bonda drugačije je čist falsifikat. Ni Krejg mi nije lik za Bonda jer nema tu harizmu i osmeh kakvu su imali neprikosnoveni Koneri ili Brosnan.

nebitan lik

pre 6 godina

Nemam nista protiv Craiga, ali po mom ukusu njemu ne lezi ova uloga. Ako bi to trbao da bude neki crnac voleo bih da bude Denzel Washington, sto se belaca tice Tom Hardy, a sto se zena tice Natali Portman ili Anne Hathaway.

Dejan A

pre 6 godina

Osoba sa prezimenom Brokoli moze eventualno da bude kuvar u nekom veganskom ultrakorektnom restoranu a ne da producira filmove o Džejmsu koga su već dovoljno nagrdili plavokosim ubicom umesto šmekerom.

прозорљив у прошлост :)

pre 6 godina

Па могла би и она да промени презиме. Рецимо у Сланиница.... Да не увреди оне, Који не волимо Броколи.

stanoje

pre 6 godina

Tako je, ocekujem gej zenu kao novo Bond agento (primetite da koristim polno neutralni srednji pol). Ionako je proces emaskulizacije muskaraca i osnazivanja zena u Holivudu u punom jeku, u svakom novom akcionom filmu bilo koja glumica ima vestine na kojima bi joj pozavideo i Brus Li.

XXL

pre 6 godina

Sledeći Džem Bond mora biti - SRBADIN sa sve zašiljeni opanci, šajkačom, šljivkom, frulom i prazilukom jer je Džems Bond rađen i rođen po liku srbina.

Icarus

pre 6 godina

@nebitan lik
Craig je jako dobro odradio Bonda. Prvi Bond koji je zaista dobijao batine, pogled ubice i čoveka koji ima dozvolu da ubije. Connery je bio smeker, zavodnik. Brosman pravi britanski lik. Sa tobom se slažem samo oko Tom Hardya . Slažem se da Bond treba da ostane belac i muškarac. Ako već treba da bude crnac, onda Idris Elba. Denzel ne može, jer nema britanski akcenat. A za žensko.. Ma kakvi... Pogledajte Atomsku plavušu i vedecete kako izgleda kada žena glumi tajnog agenta.

ronin

pre 6 godina

ma daj, kakve su to gluposti???
kad je nešto provereno dobro, onda se to poštuje i gradi se tradicija... to Britanci treba da znaju...

Glas za Jane Bond

pre 6 godina

Recimo da izaberu ovu sto glumi wonder woman, ja bi se vratio serijalu Dzejms Bond i opet bi gledao te filmove, naravno pod uslovom da se zove Dzejmi, Dzejn, ... i naravno kao sto Dzejms promeni jedno 3 partnerke u svakom filmu, tu bi tradiciju morala i Dzejn Bond da odrzi, a radi zapleta i odrzavanja tradicije takozvanih Bond devojaka, kao i zastupljenosti lgbt populacije treba u ta tri svrstati i jednu lepu Bond devojku, ili bolje tri :-)

DsZK

pre 6 godina

Filmovi o Bondu su dugotrajna franšiza i neke manje promene su tu i tamo zaista potrebne kako bi se serijal prilagodio novim gledaocima i tehnološkom duhu vremenu - ali NIKAKO i političko-socijalnim "imperativima korektnosti" koje određene društvene grupe pokušavaju da nameću u svemu, pa tako i u oblasti filma. Bond je ARHETIPNI lik i definitivno postoji granica do koje se u tom liku nešto može menjati - preko te granice, to više jednostavno nije Bond, već obična karikatura. Ako žele da snime film o opakom tajnom agentu koji je bela feministkinja ili crni homoseksualac, a koji ne pije, ne puši, ne jede meso i redovno ide na zen meditaciju ili jogu (dakle, sasvim u skladu sa "duhom vremena"), nemam ništa protiv - neka snime baš TAJ i TAKAV film, kako god se junak zvao ili izgledao i kakvu god mu "podobnu retoriku" stavljali u usta. Ali, to naprosto NIJE i NE MOŽE biti Bond !! Bojim se da prisustvujemo orvelovskom "prilagođavanju" i "apdejtovanju" svega što nije po ukusu tih novih jakobinaca i zilota političke korektnosti, koja se rapidno pretvara u krajnje rigidnu totalitarističku ideologiju. Šta je sledeće ? Zabraniti sve Bondove filmove iz 60-ih i 70-ih ? Ponovo ih snimiti u CGI kako bi bili po ukusu "nove političke svesti" ? Retroaktivno izmeniti sve likove iz popularne kulture koji nisu po volji novih totalitaraca ? Neverovatno koliko sve počinje da liči na Orvelovu "1984", gde se čak i prošlost menja kako bi odgovarala aktuelnim "imperativima" vladajuće ideologije.

Hinko

pre 6 godina

Novi Džejms Bond treba da bude transrodni White Walker LGBT orijentacije, koji sluša glam-metal i nosi ljubičastu frizuru, vozi Toyotu Prius i vegan je. Ako to ne zadovolji moderne kritičare, onda je stvarno vreme za smak sveta.

postovalac

pre 6 godina

I ja se slažem da treba konačno da bude žena ili neko drugačije seksualne orijentacije. To bi lepo osvežilo serijal i siguran sam da bi samo učvrstilo legendu o Bondu.

nebitan lik

pre 6 godina

Nemam nista protiv Craiga, ali po mom ukusu njemu ne lezi ova uloga. Ako bi to trbao da bude neki crnac voleo bih da bude Denzel Washington, sto se belaca tice Tom Hardy, a sto se zena tice Natali Portman ili Anne Hathaway.

postovalac

pre 6 godina

I ja se slažem da treba konačno da bude žena ili neko drugačije seksualne orijentacije. To bi lepo osvežilo serijal i siguran sam da bi samo učvrstilo legendu o Bondu.

да да

pre 6 godina

Фуј, као што су и последња три наставка звезданих стаза чисто ђубре тако ће изгледа бити и нови Џ.

Icarus

pre 6 godina

@nebitan lik
Craig je jako dobro odradio Bonda. Prvi Bond koji je zaista dobijao batine, pogled ubice i čoveka koji ima dozvolu da ubije. Connery je bio smeker, zavodnik. Brosman pravi britanski lik. Sa tobom se slažem samo oko Tom Hardya . Slažem se da Bond treba da ostane belac i muškarac. Ako već treba da bude crnac, onda Idris Elba. Denzel ne može, jer nema britanski akcenat. A za žensko.. Ma kakvi... Pogledajte Atomsku plavušu i vedecete kako izgleda kada žena glumi tajnog agenta.

lorenzo

pre 6 godina

da su imali mozga prije i da nisu slušali kritike zadržali bi Timoti Daltona...dva njegova filma su mi daleko bolja od svih ovih Krejgovih...takođe i Pirs je bio sjajan, izgled, glas i držanje međutim imali su neke loše scene koje tadašnji cgi nije mogao da iznese...Krejg koliko god da ga smatraju revolucionarnim, da je napravio neku "tamu" u liku i sl. sve je to bilo kod Daltona...Daltonov Bond je bio na svoju ruku, ne previše iskusan...

Millennium

pre 6 godina

Da li im je išta sveto? Ostavite neke stvari na miru i prestanite da unakažavate nešto na čemu su odrasle generacije. Šta je sledeće? Šaka Zulu belac?

Boxer

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim o ovome.. Ok, moze da bude zanimljivo.. Kao "spinoff".. Kao jedan film.. Da se malo razmrda situacija... Ali samo da bi videli nesto malo drugacije, a ako neko misli da progura ovo da bi bilo "politicki korektno", zarad neke polne/rasne jednakosti.. Onda je to najveca glupost... Nikog ne ponizavam, ili osporavam, niti sam sovinista, rasista ili homofob, daleko od toga.. Ali Bond je Bond.. Meni cak ni Krejg nije bas za tu ulogu.. Ali dobro, filmovi su bili dobri

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

Бонд је заводник који у сваком наставку има нову девојку. Замислите сад жену у улози агента. Филм би више личио на љубавну драму, а не на акцију. Или црнац да буде. Кажу да када црнац добије главну улогу у неком филму, онда мора да има црне пријатеље, родбину, девојку и на крају то све изгледа као филм о црнцима. Зато их избегавају. Мени се свиђа филм о Бонду откако је Крејг у њему - није више комичан са нереалним акцијама и акробацијама које ни Џеки Чен не би могао да изведе.

Живчан_неки_лик

pre 6 godina

Бонд је заводник који у сваком наставку има нову девојку. Замислите сад жену у улози агента. Филм би више личио на љубавну драму, а не на акцију. Или црнац да буде. Кажу да када црнац добије главну улогу у неком филму, онда мора да има црне пријатеље, родбину, девојку и на крају то све изгледа као филм о црнцима. Зато их избегавају. Мени се свиђа филм о Бонду откако је Крејг у њему - није више комичан са нереалним акцијама и акробацијама које ни Џеки Чен не би могао да изведе.

Nemanja

pre 6 godina

Rodzer Mur je potpuno u pravu. Nije rec o bilo cemu drugom, vec o liku! Hari Poter ne moze da bude devojcica, kao sto m oge crne ili zenske uloge ne mogu da budu beli muskarci. Ovaj svet ide dodjavola sa tim pokusajima da se sve izjednaci, uvedu reci za oba pola itd.

Baba Stanojka

pre 6 godina

Zamislite da neko snimi film o Martinu Luteru Kingu i daju ulogu belom glumcu!? Zamislite kakva bi se frka napravila. Nema ovo veze sa ravnopravnoscu vec sa nekim pravilima.

Glas za Jane Bond

pre 6 godina

Recimo da izaberu ovu sto glumi wonder woman, ja bi se vratio serijalu Dzejms Bond i opet bi gledao te filmove, naravno pod uslovom da se zove Dzejmi, Dzejn, ... i naravno kao sto Dzejms promeni jedno 3 partnerke u svakom filmu, tu bi tradiciju morala i Dzejn Bond da odrzi, a radi zapleta i odrzavanja tradicije takozvanih Bond devojaka, kao i zastupljenosti lgbt populacije treba u ta tri svrstati i jednu lepu Bond devojku, ili bolje tri :-)

matorac

pre 6 godina

ser Rodzer Mur je potpuno u pravu. Ako se filmovi baziraju na liku iz knjige onda postoje granice koje, ako se probiju, brisu sve veze sa tim likom. Zato su ameri snimili Nemogucu misiju 1, 2, 3,...

dr Nis

pre 6 godina

Pierce Brosnan je bio odličan Bond. Sklonjen je u najboljim godinama, kada je još mogao da snima i postavljen čovek bez harizme Daniel Kraig. Neke nelogičnosti su bile i ranije Roger Moore je zamenio Sean Connery i ako je bio stariji od njega. Da Bond bude žensko pričalo se u vreme kada je Obama bio kandidat za predsednika SAD, prvi crni predsednik.

N.N.

pre 6 godina

Kada je Rodzer Mur bio tamnokos. Po meni od Krega je Bond izbugio onu čar koju su imali raniji filmovi o Bondu. Polticika korektnost, rodna ravnnpravnost, anti alkholna i pusacka kampanaj su napravili od Bonda bledu senku lika kakav je Bond bio u filmovima Son Konerija i Rodzer Mura. Da li bi sada bila npr snimljena scena i ako bi bila snimljena (verovaton bi morala da bude isecena posle test projekcije zbog pobune feministikinja, poverenica ...) iz filma Goldfinger gde npr Bond sljepne po guzi neku plavusu i kaze joj da donese pice dok on razgovara sa agentom CIA i prijateljom Feliksom. Tak da ocekujem za neku godinu da ce Bond umesto Martinija i Don perinjona piti cokoladno mleko a umesto cigara ce grickati celer

Dejan A

pre 6 godina

Osoba sa prezimenom Brokoli moze eventualno da bude kuvar u nekom veganskom ultrakorektnom restoranu a ne da producira filmove o Džejmsu koga su već dovoljno nagrdili plavokosim ubicom umesto šmekerom.

kaokakao

pre 6 godina

Sta je meni upecatljivo, danas covjek ako ima misljenje a kosi se sa misljenjem LGBT populacije, mora da se pravdas sta si htio da kazes, da ne uvrijedis tu gospodu i obavezno da dodas da nemas nista protiv te populacije. E ja imam! Imam da svudje mecu svoj nos i sve bi da pretvore u to sto su oni, pa evo i Bonda bi! Nisam ljubitelj filmova o Bondu, al stvarno vise mi je muka od pretvaranja svega u nesto sto nije i da svake godine u konkurenciji za najbolji film bude neka gej prica.

stanoje

pre 6 godina

Tako je, ocekujem gej zenu kao novo Bond agento (primetite da koristim polno neutralni srednji pol). Ionako je proces emaskulizacije muskaraca i osnazivanja zena u Holivudu u punom jeku, u svakom novom akcionom filmu bilo koja glumica ima vestine na kojima bi joj pozavideo i Brus Li.

XXL

pre 6 godina

Sledeći Džem Bond mora biti - SRBADIN sa sve zašiljeni opanci, šajkačom, šljivkom, frulom i prazilukom jer je Džems Bond rađen i rođen po liku srbina.

прозорљив у прошлост :)

pre 6 godina

Па могла би и она да промени презиме. Рецимо у Сланиница.... Да не увреди оне, Који не волимо Броколи.

Moravac

pre 6 godina

Slažem se u potpunosti sa Murovom izjavom. Lik agenta 007 je Fleming zamislio tako kako je zamislio i predstavljati Bonda drugačije je čist falsifikat. Ni Krejg mi nije lik za Bonda jer nema tu harizmu i osmeh kakvu su imali neprikosnoveni Koneri ili Brosnan.

hmmm

pre 6 godina

U ime korektnosti mogli bi da snime film o američkom jugu gde bi robovi bili belci a gospodari crnci. Zašto ne bi afroamerikanci mogli da glume bogate robovlasnike?

milam

pre 6 godina

dzejms je gospodin nije terminator, musko je, dzet set...ima sf u svemu... ali ovo sto sad snimaju pa jos i zensko. ko ce da ga glumi boki13. fuj

Mraz

pre 6 godina

Snime deo sa ženskim "Bondom" a od ikada su klasika za svaki deo bile "Bond d evojke", šta će biti lezbejka Bond ili "Bond momci"? Gluposti. Odstupe od knjige i pripašće im serijal u potpunosti. Svi znamo kako je prošao "Female Ghostbusters" (znam da nije poredjenje na mestu ali i to je kultni film). Ko je čitao knjige potvrdiće da ga je Pirs Brosnan najbolje predstavio..

Special snowflake

pre 6 godina

Kao sto rekoh, Hardi Bond, Nolan da snimi, nema greske za tu kategoriju filma. A ovu politizaciju svega i svacega ne bih komentarisao, necu da mi radi zeludac.

Hinko

pre 6 godina

Novi Džejms Bond treba da bude transrodni White Walker LGBT orijentacije, koji sluša glam-metal i nosi ljubičastu frizuru, vozi Toyotu Prius i vegan je. Ako to ne zadovolji moderne kritičare, onda je stvarno vreme za smak sveta.

ronin

pre 6 godina

ma daj, kakve su to gluposti???
kad je nešto provereno dobro, onda se to poštuje i gradi se tradicija... to Britanci treba da znaju...

Jamesdin

pre 6 godina

Ako se uloga Bonda gleda iz ugla "ljudskih prava i jednakosti", onda će novi Bond biti crne boje kože, ženskog pola, Romska manjina i invalid. Zamišljam... Alo bre, rodžaci... Pa ne ide!

London na vodi

pre 6 godina

Mislim da će novina u serijalu o Džejms Bondu biti to da će ovaj agent prvi dolaziti na posao, najviše raditi i govoriti kako "Britaniji nikad nije bilo bolje".

mlekadzija

pre 6 godina

Ima li kraja ovoj ludoriji od koje kakve korektnosti???? Nova agentkinja 007 tamnoputa, gej, samohrana majka, invalid, muslimanske isposvesti.... Lepo je R. Mur objasnio ali ne vredi,EXUM klatno je otislo suvise na jednu stranu....

mare

pre 6 godina

Ali mi želimo Džejmsa kakav treba da bude, a ne neke preokrete.
Na početku završava prethodnu misiju, onda ide špica sa dobrom muzikom, zatim dolazi kod Manipeni, dobija zadatak od M, uzima opremu od Q, uz neku dobru šalu, i ide da sredi neke mnogo zajebane zlikovce. I na kraju završi sa vrhunskom ženskom u opuštajućoj situaciji da se, zasluženo, odmori.
E to je Bond!

milan

pre 6 godina

Koja poenta?
Postoje granice koje se ne prelaze. Bond je belac, dzentlmen, zavodnik, sarmer, smeker...
Stavite i drvosecu i pingvina, sve jedno je, ubijate poentu. Interesantno da zivimo u drustvu koje ubija poentu svega. A mi kao da ne vidimo

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Kako moze James Bond da bude zensko. Moze da se napravi novi serijal potpumo sa zenom kao glavnim likom, ali JAMES BOND ne moze biti zena...

DsZK

pre 6 godina

Filmovi o Bondu su dugotrajna franšiza i neke manje promene su tu i tamo zaista potrebne kako bi se serijal prilagodio novim gledaocima i tehnološkom duhu vremenu - ali NIKAKO i političko-socijalnim "imperativima korektnosti" koje određene društvene grupe pokušavaju da nameću u svemu, pa tako i u oblasti filma. Bond je ARHETIPNI lik i definitivno postoji granica do koje se u tom liku nešto može menjati - preko te granice, to više jednostavno nije Bond, već obična karikatura. Ako žele da snime film o opakom tajnom agentu koji je bela feministkinja ili crni homoseksualac, a koji ne pije, ne puši, ne jede meso i redovno ide na zen meditaciju ili jogu (dakle, sasvim u skladu sa "duhom vremena"), nemam ništa protiv - neka snime baš TAJ i TAKAV film, kako god se junak zvao ili izgledao i kakvu god mu "podobnu retoriku" stavljali u usta. Ali, to naprosto NIJE i NE MOŽE biti Bond !! Bojim se da prisustvujemo orvelovskom "prilagođavanju" i "apdejtovanju" svega što nije po ukusu tih novih jakobinaca i zilota političke korektnosti, koja se rapidno pretvara u krajnje rigidnu totalitarističku ideologiju. Šta je sledeće ? Zabraniti sve Bondove filmove iz 60-ih i 70-ih ? Ponovo ih snimiti u CGI kako bi bili po ukusu "nove političke svesti" ? Retroaktivno izmeniti sve likove iz popularne kulture koji nisu po volji novih totalitaraca ? Neverovatno koliko sve počinje da liči na Orvelovu "1984", gde se čak i prošlost menja kako bi odgovarala aktuelnim "imperativima" vladajuće ideologije.