Oto Oltvanji: "Izgleda da nas je neko prokleo onom starom kineskom..."

Čovek koji je prvi roman napisao sa 16 godina, pisac koji je detinjstvo proveo u Subotici, pa zatim odlučio da studentske dane, ali i sve one posle, provede u Beogradu, prevodilac, stripar, nedavno je objavio novu knjigu. Nakon tri romana po kojima je poznat, "Crne cipele", "Kičma noći" i "Iver", rešio je da svojim čitaocima ponudi nešto malo drugačije - zbirku pripovedaka "Priče misterije i magije". O novoj knjizi, ali i o egzoričnom igralištu za svoje pripovesti, ostalim poslovima kojima se bavi, kao i o svojoj misteriji i magiji Oto Otlvanji govori u razgovoru za B92.

Izvor: Jovana Pantović
Pošaljite komentar
 1. OK je istaći da je neko pogrešio, ali ta greška ne menja suštinu onoga što je izgovorio tako da nema poente biti tako zajedljiv, pogotovo ako te pritom mrzi da podesiš azbuku i pišeš da "sh" i "ch" umesto š i č. Ima nešto u nekoj staroj knjizi o "vidiš trun u oku brata svoga, a u svojem ne vidiš deblo" ili tako nešto...
  (HPTN, 14. decembar 2017 12:26)

  # Link komentara

 2. Osvežavajuća i interesantna knjiga, jako zanimljovog čoveka i pisca. Nešto poput čivenog tv serijala "Black Mirror".
  p.s. (za ove što proveravaju citate) zar niste čuli one "stare srpske" izreke kao što su: "ma napravio to nemac" ili "izmislio to japanac" koje se koriste često ironično i u šali za stvari koje nemaju veze sa nemcima ili japancima. Slično tome, veoma često se za "citate" koji su postali opšte mesto, a niste sigurni ko je rekao onako u letu upotrebi "kao što stara kineaka poslovica kaže..."
   (bonus p**is pax in domus rekoše latini, 14. decembar 2017 06:30)

  # Link komentara

 3. Oto care!
  (Nenad, 13. decembar 2017 19:51)

  # Link komentara

 4. ponovo ja, evo na ovom sajtu quote investigator ima vise o nepostojecoj kineskoj poslovici 'may you live in interesting times'. I da poentiram, savet piscu: ako zelis da kazes nesto pametno prvo proveri citat.
  (Miljana, 13. decembar 2017 18:04)

  # Link komentara

 5. Kinezi za tu staru kinesku nikad chuli, proveri citat, pische!
  (miljana, 13. decembar 2017 17:59)

  # Link komentara

 6. sjajno je prevo Sudjaje i furije
   (m, 13. decembar 2017 16:41)

  # Link komentara

 7. Vrlo talentovan čovek
  (bgd167, 13. decembar 2017 13:07)

  # Link komentara

 8. Skroz dobar tip.
  (BladeRunner, 13. decembar 2017 12:19)

  # Link komentara