Crnogorci izbrisali Nemanjiće?

Iz Statuta Narodnog muzeja Crne Gore, iz dela koji obuhvata istraživanje, prikupljanje, stručnu obradu i prezentaciju muzejskih predmeta koji se odnose na dinastije koje su vladale Crnom Gorom, izbrisani su Nemanjići, pišu "Novosti".

Izvor: novosti.rs
Pošaljite komentar
 1. Tako nastaju nacije na Balkanu. Kosovari, Bosnjaci, Crnogorci. Ili odlukom komunista ili Amerikanaca ili nekih muzejskih papana iz polusveta. A zna se kako prave nacije nastaju, ratovima i kulturnim nasledjem.
   (Kraken, 14. oktobar 2017 17:31)

  # Link komentara

 2. Crna Gora = Srpska Sparta
  (boban, 14. oktobar 2017 17:29)

  # Link komentara

 3. John Malkovich pre neki dan je izjavio da je crnogorac, zamislite sad da neko njemu prevede sve ove komentare!
  (Mamer N'goj, 14. oktobar 2017 16:00)

  # Link komentara

 4. (Crna Gora Lovcenac, 13. oktobar 2017 11:29)

  Poštovani,

  meni, ali i mnogim drugim ljudima otvorenog uma, objektivnim i neostrašćenima je jasno da ste vi Crnogorci sasvim druga država i sasvim drugi narod. U svemu ste nam pokazali da ne želite da imate nikava udruženja sa Srbijom, počeli ste da menjate jezik, istoriju, i da sprovodite veštačku demenciju...Elem, ja to sve poštujem; niko se ne može na silu zadržati. Ali, ne možemo biti stranci sa beneficijama, to je više no apsurdno. Treba lepo da uvedemo vize jedni drugima, dozvole boravka i rada, i da nikoga ne interesuje šta onaj drugi radi u svojoj kući.
  Ali, sve to bi trebalo da se uradi dostojanstveno, bez ikakvog omalažavanja onog drugog. Veoma zameram mnogim Srbima što i dalje žive u oblacima bratstva i jedinstva koje nikada nije ni postojalo u stvarnosti. Moji Srbi su dosta sentimentalni, razmišljaju srcem a ne logikom, pate od Štokholmskog sindroma, i tu nastaju trzavice i gorke reči. Takođe i vi kao stranci, ne bi trebalo da vređate nas Srbe, da nas optužujete za koještarije, i da ispitujete našu istoriju, već da nas uvažavate kao građane iz zemlje sa kojom se graničite.
  Znači, laganica, vi sa vašim istorijama, narodima, jezikom, a mi ćemo sa ovim našim srpskim jer drugoga nemamo, a i ne želimo da ga krojimo po nekim novim aršinima.
  (Vanja Petrović, 14. oktobar 2017 14:35)

  # Link komentara

 5. Zamolio bih sve nase "susjede" koji pokusavaju da grade svoje narodnosti/narode kroz negiranje svake veze sa Srbima da procitaju za pocetak samo dve knjige. Prva je Ljetopis popa Dukljanina (cuveni Barski rodoslov napisan u XII veku) i Kraljevstvo Slavena napisano od strane benediktanskog svestenika Don Mavra Orbina (Mauro Orbini) i izdato 1601. Mozda vam neke stvari postanu jasne. A za svu odrodjenu bracu imam samo jedan stih Vladike Njegosa: "Odrodilo se plaho i lakomo..." p.s. ne kaze se E VIVA MONTENEGRO, nego DA JE VJECNA CRNA GORA.
  (vlado, 14. oktobar 2017 14:05)

  # Link komentara

 6. Za ove sto kažu da vole Srbije više od samih ljudi koji žive u Srbiji, imam jedno pitanje?
  Na koji to način volite Srbiju? Tako što samo kažete ili tako što delate? Tako što glasnije navijate na utakmicama, tako što dizete 3 prsta tamo gde treba i ne treba. Kako to vi volite Srbiju više od mene? Jel plaćate porez ovde? Ne. Jel otvarate prodavnice, fabrike ili neku drugu delatnost ovde, ili firme iz Srbije pomažu vaše da ne bi otišle u stečaj. Jeste li 99.te sprecavali nato, pravili proteste, pravili diverzije? Ne niste. Jeste li bili na Kosovu 99 kao ja i mnogi moji vršnjaci? Niste, a moj ujak iz Srbije je poginuo u Bosni. Srbija vam je dobra kad treba deca da se školuju, da nauče zanat i šta već. Pitam ja vas, gde sipate gorivo, gde kupujete stvari, u Srbiji ili Bosni, Crnoj Gori? Pa naravno ne u Srbiji gde je sve skuplje. pa ako ste tolike patriote zašto ne kupite u Srbiji pa platite poreze ovde i pomognete da se i mi razvijamo kao vi? A to vam nije u interesu.
  Mani te me se poljoprivrednih slagera (čitaj krajiskih večeri) već gledajte svoja posla a pustite nas da živimo svoj bedan život.
   (Nixon, 14. oktobar 2017 13:27)

  # Link komentara

 7. Izbrisali svoje@У праву си.Шта ви Бугари уопште имате заједничко са Србима и српским владарским породицама.
   (Милан, 14. oktobar 2017 13:03)

  # Link komentara

 8. Što se mene tiče neka slobodno brišu svaku vezu koja ima sa nama Srbima.Na crnogorskim portalima vijesti iz Srbije su rijetkost.Uglavnom na njihovim portalima su dešavanja iz Crne Gore i poneka vijest iz Evrope.Svjetska zbivanja se kod njih ne objavljuju.Kod nas u Republici Srpskoj nije baš poželjno sklapati brakove sa crnogorskim državljanima.Koja se god udala u Crnu Goru kao da je za familiju izgubljena.
  (David, 14. oktobar 2017 12:08)

  # Link komentara

 9. Nema Crnogorca koji ne zna da poimence navede svakog muškog direktnog pretka i po 12 kolena unazad. Znaju oni dobro šta su. A brkati đedovi ih samo gledaju.
   (Marija, 13. oktobar 2017 22:56)

  # Link komentara

 10. @ivica i marica
  Baljezgarije.
  Crnogorci nijesu mali narod. Ima nas 7 miliona, taman isto koliko Hercegovaca - znaci 14 miliona Srba, worldwide!
  (Zika, 13. oktobar 2017 22:38)

  # Link komentara

 11. CRNA GORA Nikad Srbija!Mi nikad nismo bili Srbi, ako smo mi Srbi vi ste Hrvati jer Nemanjici bijese bili Rimokatolici i Hrvati
   (AudiA6, 13. oktobar 2017 22:30)

  # Link komentara

 12. Sve mi je jasno, ali zasto Hasanaginicu...
  (big all, 13. oktobar 2017 22:29)

  # Link komentara

 13. Malo je onih koji su "hardcore" Crnogorci, a razlog je jasan - svaki PRAVI nacionalista mora dobro da poznaje istoriju i kulturu (genius, 13. oktobar 2017 14:54)

  Onaj ko *zaista* dobro poznaje istoriju i kulturu svog naroda (usudio bih se reci - bilo kog naroda), ali, PRAVU istoriju, tesko moze biti nacionalist.
  (trojanski konjusar, 13. oktobar 2017 22:19)

  # Link komentara

 14. @ (Posmatrač, 13. oktobar 2017 12:19)
  Koliko čovjek mora biti neobrazovan i ostrašćen da bi tako nešto izjavio, prvi genocid i Nemanjići, hahaha. Ljudska civilizacija obiluje genocidima, starijih od Nemanjićima hiljadama godina. U vrijeme Nemanjića su se genocidi dešavali na sve strane, pogotovo koji vijek ranije, kada su se hrišćani redovno obračunavali i uništavali čitave gradove, sela, plemena mnogobožaca koji nisu htjeli preći na hrišćanstvo. Mnogi Srbi su tako izgubili živote, što su bili tvrdi u staroj vjeri i nisu htjeli prihvatiti hiršćanstvo. Bitno je da Milini tvorci novoistorije prema Milinom liku i djelu ispiraju mozgove po Crnoj Gori. Sve za saku dolara. Sva vam je istorija srpska, ali zbog dnevne politike i dinastijskih borbi izmišljate nove nacije, pod pokroviteljstvom latina. Srbi treba da zapamte, da svi izrodi, zvijeri postaju prema svome narodu, te da štite svoj narod od takvih zvijeri, da ga ne bi ponovo trijebili, kao što su doskora radili. Mile i sledbenici nisu daleko od Fra Sotone i kompanije.
  (marlone, 13. oktobar 2017 21:53)

  # Link komentara

 15. A Nemanjici NISU NI BILI SRBI nego CRNOGORCI-Katolici pa ti vidi.Sta ja iz Pirota imam zajednicko sa Nemanjicima?AMa bas nista,isto koliko i sa Dubrovcanima.
  (Izbrisali svoje, 13. oktobar 2017 21:47)

  # Link komentara

 16. Svi Srbi u jednoj drzavi.
   (Drti Hari, 13. oktobar 2017 20:49)

  # Link komentara

 17. Sta to nas briga? CG nece nista sa Srbima i to je to, to treba prihvatiti mirno, uvesti vize ako hoce da zive i rade u Srbiji i slicno, isto vazi i za Republiku Srpsku. Srbija je sama, ali mi to ne zelimo prihvatiti.
  (Milovan, 13. oktobar 2017 09:56)
  @Milovan
  Milovne, što mešate R. Srpsku u ove kontekste, Srbi iz Srpske vole Srbiju i više su dali za nju iz svih uglova nego 80% građana same Srbije. Čak su i Crnogorci puno bolju nego što ih ovde predstavljaju ali politika njihove vlasti opstaje na nacionalizmu i konstantnom plašenju naroda od veliko srpske ideje (koja inače i ne postoji).
   (Boki, 13. oktobar 2017 20:43)

  # Link komentara

 18. Kulturocid: Ti covece imas ozbiljan problem. Ne znam samo odakle ti svi ti podaci koje navodis. Pises proizvoljno neku svoju 'crnogorsku' nadri istoriju. Morate da shvatite i vi, a i Bosnjaci jedanput za sva vremena. Vi ste svi Srbi. Govorite srpskim jezikom, zivite na prostoru nekadasnjih srpskih srednjovekovnih zemalja Duklje, Huma, Raske, Zete i Bosne. Dakle, niste vi nikakvi Iliri, Kelti, Tracani, vi ste Srbi pravoslavne, islamske i delom katolicke veroispovesti. A ti mozes da pricas sta hoces.
   (Lozac kotlare, 13. oktobar 2017 20:36)

  # Link komentara

 19. A da sprovedemo istragu crnogoraca?
  (mali cinik, 13. oktobar 2017 20:18)

  # Link komentara

 20. Господе Боже,какав народ! Јединствени су у свету. Мењају се по потреби. Били су велики Руси,па велики комунисти,па велики Срби сад су велики Европејци.Шта ли је следеће?
  (Сокобањац, 13. oktobar 2017 19:29)

  # Link komentara

 21. Tako i trba...sve su to izmisljotine
  (katalonac, 13. oktobar 2017 19:27)

  # Link komentara

 22. Властимировићи, Војисављевићи, Немањићи, Паганија, Тривунија, Зета, Дукља, Босна, Рашка, Србија. Зна се све.
  (marko, 13. oktobar 2017 19:14)

  # Link komentara

 23. Istorija Srba je mitomanska i lažana.
  (Istina, 13. oktobar 2017 14:43)
  -------
  To je tako noirmalan način razmišljanja kod svih onih država koje su to postale u devedesetim godinama ovoga veka. Mora da je mitomanska i, iz perspektive stanovnika tih državolikih tvorevina, od juče, svaka istorija duga 1500 i više godina, mora biti "lažna". Vi za razliku od SRba, možete da se setite svih detalja vezanih za svoju državu, koja je tek stekla punoletstvo. Kao da je bilo juče?! A bilo je. Sada Vam preostaje teži deo posla i puta. Morate da osmislite i napišete svoju najstariju istoriju, koja će se protezati dokle vam god mašta seže. I, naravno, da usput prisvojite sve one mitomanske dogadjaje i ličnosti iz srpske ili grčke istorije, kako bi bili ubedljiviji.
  (Mladen Mladenović, 13. oktobar 2017 18:55)

  # Link komentara

 24. Istorija Srba je mitomanska i lažana.
  (Istina, 13. oktobar 2017 14:43)
  -------
  To je tako noirmalan način razmišljanja kod svih onih država koje su to postale u devedesetim godinama ovoga veka. Mora da je mitomanska i, iz perspektive stanovnika tih državolikih tvorevina, od juče, svaka istorija duga 1500 i više godina, mora biti "lažna". Vi za razliku od SRba, možete da se setite svih detalja vezanih za svoju državu, koja je tek stekla punoletstvo. Kao da je bilo juče?! A bilo je. Sada Vam preostaje teži deo posla i puta. Morate da osmislite i napišete svoju najstariju istoriju, koja će se protezati dokle vam god mašta seže. I, naravno, da usput prisvojite sve one mitomanske dogadjaje i ličnosti iz srpske ili grčke istorije, kako bi bili ubedljiviji.
  (Mladen Mladenović, 13. oktobar 2017 18:55)

  # Link komentara

 25. Sramota.
   (B sa onoga svijeta, 13. oktobar 2017 18:24)

  # Link komentara

 26. Ne znam zašto to rade. Odriču se svog sopstvenog nasleđa.

  Današnja Srbija bi cela bila još uvek Bugarska da je Crnogorci Nemanjići nisu iz nje iščupali i formirali. Crna Gora je osvajač i stvoritelj Srbije, a ne obrnuto.

  Nikada nijedan Vlah, ili Piroćanac ili Nišlija ili Moravac nije zauzeo Crnu Goru i svrgo tamošnju dinastiju, nego je to uradio potomak Crnog Đorđa, koji je možda bio druga ili treća generacija Crnogoraca koji su se naselili u Srbiji!

  Prema tome sukob Srbije i Crne Gore ne postoji, postoji samo vekovno takmičenje Crnogoraca koji su zavladali Srbijom i Crnogoraca koji su ostali u Crnoj Gori.

  Crnoj Gori hvala za naše postojanje i za slavne pobede koje su platile uspon naše zasebne kulture i identiteta. Nema potrebe da se laže radi spasa. Stvari su takve kakve su, istorija je takva kakva je, pa neka je!

  Neka smo mi svi zdravi i veseli i da se volimo kao dobra braća, a poštujemo kao dete (Srbija) svog roditelja (Crnu Goru). A vi se nemojte između sebe deliti oko nas, niti zbog nas bežati od samih sebe, a molimo vas, nemojte nam zameriti nego nam oprostite za ono što smo se kadgod o vas iz ludosti ogrešili.
  (živeli, 13. oktobar 2017 18:13)

  # Link komentara

 27. @neutralni felš
  Da,Srbija do svemira.
  Ne govorim o Srbiji već o Srbima - narodu.
  Potpuno si pogrešno skapirao - ja baš kritikujem te priče o "svim Srbima u jednoj državi".
  Da li će jedan narod živeti u jednoj,dve ili pet država stvar je njegove sposobnosti ali i objektivnih istorijskih okolnosti ali i medjusobnog odnosa delova tog naroda.
  Kakav će status taj narod imati u tim državama opet zavisi i od drugih i od njega.
  Dakle,nikako nisam za nekakve "Srbije do Tokija" i smatram jako štetnim gledanje na Srbiju kao na "maticu svih Srba".
  Srbija nema monopol na to pravo,tačnije isto pravo na to ima i Crna Gora npr. (rekao bih i obavezu).
  (Komša, 13. oktobar 2017 17:51)

  # Link komentara

 28. Nije problem izbrisati Nemanjice nego naći načina da ih zameniš nekim drugim. Vidite problem je u tome sto ako izbrišeš dva veka Nemanjića ti moraš izmisliti druge vladare, a takvih nema na tom prostoru. Možeš probati i sa nekom pričom o narodu koji je bio potlačen, ali onda ni to ne stoji jer ne postoji nikakav spis koji će bilo šta tako potvrditi. Takođe ideš u kontru od svega sto su zabeležili tadašnji narodi pa čak i kontra onoga sto Hrvati danas prodaju kao svoju istoriju jer se ni tu ne poklapa ništa. Čemu potreba brisanja Nemanjića? Samo zato sto se osećaš nesigurno i strah te je za danasnju državu i njenu budućnost jer ja drugo objasnjenje nemam. Nije srpska istorija lišena ni Turaka, ni vazalnih odnosa, ni danka u krvi, janjičara, niti rimskog carstva, seoba i svega drugog. Jel smo trebali da brišemo stavku po stavku da bi se osećali bolje?! Ovo je notorna glupost prosto.
  (čudo, 13. oktobar 2017 17:31)

  # Link komentara

 29. Nemanjici su u CG napravili prvi genocid
  (Torcida, 13. oktobar 2017 17:28)

  # Link komentara

 30. Biće borba neprestana.
  (Vladika Rade (Njegoš), 13. oktobar 2017 17:14)

  # Link komentara

 31. Istorija Srba je mitomanska i lažana.
  (Istina, 13. oktobar 2017 14:43)

  Komsije, nemojte samo vi o vasoj istoriji, nepostojecim kraljevima, antifasistickoj borbi, i slicnim glupostima. Za razliku od svih vas mi bar imamo istoriju.
  (haha, 13. oktobar 2017 16:50)

  # Link komentara

 32. I ja sam njih.
  (Milan, 13. oktobar 2017 16:29)

  # Link komentara

 33. Par primjedbi ovima sto komentarisu.
  Ovo je vlast uradila. Nas Srba ima dosta, ali ipak ne dovoljno da mozemo da odlucujemo o bilo cemu. Znaci li to da treba da vas boli briga za sve u CG ? A ima nas 200 hiljada. Dalje, Cetinjski manastir je i dalje nas hvala Bogu, a tako ce i ostati, dok je god Mitropolije Crnogorsko Primorske. Dalje, nemojte da mrzite Crnogorce po Srbiji, narocito studente. 90% od njih nisu Dukljani nego Srbi, uglavnom sa sjevera CG, gdje smo i vecina.
  (Nikola, 13. oktobar 2017 16:06)

  # Link komentara

 34. @trojanski konjušar
  I ne samo Nemanja.Većina Srba od Bara do Splita su bili katolici.Ne pokatoličeni nego su bili katolici od kada im je Hrišćanstvo nametnuto.Tako im se zalomilo.
  I nije im smetalo da ostanu Srbi.Njihovo rasrbljavanje je počelo sredinom 19. veka i završilo se svehrvatskim katoličkim saborom saborom.
  Vatikan se nije na Balkanu ponašao antisrpski dok nije Austrougarska izvršila pritisak u cilju uspostavljanja kontrole nad Balkanom posle odlaska Turaka.
  I na kraju - niti Srbi postoje od Nemanje niti je pripadnost nekoj religiji najbitnija za identitet jednog naroda pa samim tim nije ni bitno za etničku pripadnost da li je vladar jedne srpske države oteo nešto drugom srpskom vladaru.
  (Komša, 13. oktobar 2017 15:57)

  # Link komentara

 35. Malo po malo pa nece biti ni Crne Gore. Od silne zelje da ukine svaku pa i krvnu vezu sa Srbima, desice joj se da ce na kraju morati ukinuti sama sebe.
   (olja, 13. oktobar 2017 15:30)

  # Link komentara

 36. Ko kaže da nije Srbin, nije Srbin.
  (Sasa31lpb, 13. oktobar 2017 15:20)

  # Link komentara

 37. pa neka su izbacili te falsifikate i izmisljotine e da smo mi tako svanulo bi nam
  (srbin, 13. oktobar 2017 15:06)

  # Link komentara

 38. A na komentarima Fatoni, Mustafe itd ubise se da dokazu nametnutu istoriju... hehe. Polako. Braco. Sve se okrece, kako sejete...
  (Aleksandar, 13. oktobar 2017 15:05)

  # Link komentara

 39. @skeptik
  Neistina.Crnogorci svoju državnost i identitet nikada nisu gradili na antisrpstvu.Naprotiv ,ako ćemo realno kralj Nikola je možda jedini čovek koji je uspeo da pronadje balans - da gradi Crnogorsku naciju na temelju srpstva i tako odgovori izatovima novog doba.
  Zelenaši,oni pravi su jako dobro pravili razliku izmedju pojmova kao što su Srbijanac,Crnogorac i Srbin.Čak i jedan sraman potez kralja Aleksandra i Nikole Pašića nije naterao te ljude da negiraju da su Srbi.
  Antisrpstvo u CG ima dve polazne tačke - Drljevićevsto i komunizam.Obe ,i ova Drljevićevsks i austrokomunistička struja su uspele ono što čak i Austrougarska nije - da zavade Srbe iz Srbije i CG (podsećam na slučaj Nastic koji je režirala Austeougarska u te svrhe - kralj Nikola se nije "upecao").
  Čak i prognan,kada je upućivao teške reči on je uvek pominjao "srbijansku vlast" " srbijansku dinastiju" dobro pazeći da svojim kritikama ne "zakači" srpski narod (Srbe iz Srbije).
  (Komša, 13. oktobar 2017 15:02)

  # Link komentara

 40. Pa gramatiku su im pisali hrvati a sada im albanski lobi sa evropom brise istoriju.
  Tuga srbi moji sa juga TUGA.
  (Ua evropa, 13. oktobar 2017 15:00)

  # Link komentara

 41. Beda jednog izpolitizovanog naroda. Gospodo vlastodršci - sram vas bilo.
   (stanislav, 13. oktobar 2017 14:55)

  # Link komentara

 42. @СрбинсонКрусо
  Nije baš tako. Imaš dole ljudi koji su u vreme kada su mogli da ostanu bez posla srbovali bez mere. Sa druge strane, imaš gomilu ljudi koji se osećaju Srbima, ali se na popisu izjašnjavaju kao Crnogorci i članovi su Milove partije. Slično nešto imate i u Srbiji, samo bez tog nacionalnog elementa (jer je ipak u CG politika nerazdvojna od "nacionalnog pitanja"), pa je optuživati ljude tamo u najmanju ruku nemoralno.
  Malo je onih koji su "hardcore" Crnogorci, a razlog je jasan - svaki PRAVI nacionalista mora dobro da poznaje istoriju i kulturu, a dva koraka u istoriju crnogorskog naroda vas vraća u srpski nacionalni korpus. Onaj ko hoće da bude "crnogorski nacionalista" na način na koji se to danas pokušava je u gadnom problemu. Cenim da čim prestane politički progon svega srpskog u Crnoj Gori (a to ne može doveka da traje), bićemo kao Austrija i Nemačka (u nacionalnom smislu). Svima će biti jasno ko su i šta su.
  Baš iz tog razloga, ako je nacionalni cilj Srba i Srbije da na duži rok obezbedi da se kompletan srpski nacionalni korpus očuva - na region se treba delovati pre svega onim čime niko ne može da vam parira, a to je univerzitet (kakav god da je BG univerzitet, nema boljeg do Beča). Ali, ako nije - onda pod hitno priznati nezavisnost Kosova, predložiti ukidanje Republike Srpske, organizovati referendum u Vojvodini, Sandžaku i Preševskoj dolini, pitati Bugare šta oni hoće, a Hrvate da li su zainteresovani za Mačvu, pošto Vojvodina više nije naša briga.
  (genius, 13. oktobar 2017 14:54)

  # Link komentara

 43. Мислим да би студентима из ЦГ требало да наплаћујемо студирање као и свим осталим страним држављанима и да за њих нема места у домовима. Не да ја имам нешто против њих већ порез који ми плаћамо иде на њихов живот и студије. Они не плаћају нама порез а узимају од нас на неки начин и наших људи. Поштовање постоји али и цена, ни ја кад одем у ЦГ на море не идем бесплатно већ платим. Чист рачун - дуга љубав.
   (Realista, 13. oktobar 2017 14:52)

  # Link komentara

 44. Kao prvo: niko u CG ne mrzi nikoga. Uvijek su veci narodi svojatali manje i bili gluvi na njihovu istoriju i njihov pogled na svijet (npr. kao danas Spanija i Katalonija , Kina i Tibet i sl. ).
  Tako Srbi vole da misle da je sve sto oni misle tacno. I da su svi ustvari Srbi. E pa nije tako. Procitajte hladne glave i druge knjige a ne samo one koje niste procitali ali ih cvrsto stitite. Kultura i istorija CG i Srbije se u mnogome razlikuje. Pocevsi od razmisljanja, muzike, folklora, hrane i sl. pa do pogleda kako se treba ponasati u globalnoj politici, ko im trebaju biti saveznici i kako se treba ophoditi prema komsijama, nacionalnim manjinama i sl. To ne znaci da tvrdim da su razliciti narodi ( a ne tvrdim ni da su isti ). Samim tim - rade kako misle da je najbolje ZA NJIH. Sto se tice epskih pjesama- odavno su ove pjesme izbacene iz osnovnih skola u CG iz prostog razloga sto ( iako se to mnogima kod vas cini smijesno ) raspiruju medjunacionalnu mrznju i sukobe. Kako da se muslimansko dijete osjeca dok uci te pjesme? Razmislite i o tome... CG je par koraka dalje od susjeda sto se tice zastite nacionalnih manjina i njihovog ucesca u vlasti...
  (ivica i marica, 13. oktobar 2017 14:51)

  # Link komentara

 45. Svakako su izgubili identitet, Crnogorci su moji u proslosti bili i znali ko, kada, kako, a sada???
   (voša, 13. oktobar 2017 14:51)

  # Link komentara

 46. Istorija Srba je mitomanska i lažana.
  (Istina, 13. oktobar 2017 14:43)

  # Link komentara

 47. Pa šta je onda bilo na jezerskoj visoravni. Ko se sa kime tukao oko čega? Čiji je bio Jabučilo? To nije geografski u Srbiji današnjoj.

  Izgleda da su u "mračnom srednjem veku" bili kosmoplitskiji nego danas.
   (boris, 13. oktobar 2017 14:39)

  # Link komentara

 48. Ni vladari nisu bas nesto posebno uzivali u srednjem veku, sve je to bilo ratovanje po blatu i puko prezivljavanje koje nama iz 21 veka deluje romanticno. Jedva su imali za esceg.
  (Istorija je nauka, 13. oktobar 2017 14:37)

  # Link komentara

 49. (Milovan, 13. oktobar 2017 09:56) 

  Tako je, bravo, Milovane! Toliko godina imamo problem sa migrantima koji ubijaju, pljačkaju, pale, siluju, diluju drogu, samo što nam ne dolaze iz Azije već sa jugozapada. Hteli su državu? Uvesti vize i radne dozvole. Ne pričaju srpskim jezikom? Uvesti jezičke testove. Žele u Nato pakt? Uvesti bezbednosne provere i izbaciti sve iz državnih institucija. Tako rade civilizovane države.
  (Zadrigo, 13. oktobar 2017 10:18)


  znas mi ti sta je civilizovana drzava...
   (neutralni felsh, 13. oktobar 2017 14:29)

  # Link komentara

 50. Od kuda sa to?Rts vec dva dana u udarnim vestima javlja da nam je, dosao neki crnogorac Brajovic i sastao se sa Majom Gojkovic, te Vucicem, i da odnosi sa Crnom Gorom, u zadnjih 10 godina,nikad bolji?
  (Srbija, 13. oktobar 2017 14:28)

  # Link komentara

 51. Nama Crnogorci nisu prijatelji zato sto svoju nezavisnost baziraju na antisrpstvu i brisanju svega sto ima srpski predznak iako su se pocetkom 20. veka izjasnjavali kao najveci Srbi u popisu stanovnistva tako da ovo nista nije cudno. Njihov izbor kao sto je i moj da moja noga tamo vise nikad nece krociti, a njihovu muziku, knjizevnost i filmove prestao jos odavno da pratim. Jedino mi zao naseg naroda sto mora da zivi i pati tamo dole, bolje im bi bilo da dodju ovde da zive medju svojima.
  (skeptik, 13. oktobar 2017 13:09)


  primi ih u svoju kucu.
   (neutralni felsh, 13. oktobar 2017 14:25)

  # Link komentara

 52. @Milovan 
  Neće ništa Srbima? Pa šta su Crnogorci nego Srbi.Negiranje srpstva u CG je negiranje državnosti CG. 
  Mi Srbijanci imamo Srbiju,Crnogorci CG - i jedni i drugi smo Srbi. 
  I Bosna srednjevekovna je srpska država.
  (Komša, 13. oktobar 2017 13:24)


  srbija do tokija, a?
   (neutralni felsh, 13. oktobar 2017 14:24)

  # Link komentara

 53. Možda sam malo zaostala ali zar nisu i Crnogorci Srbi? Meni su oni uvek bili kao moja braca,bas kao i Srbi iz RS.Ispade da oni nas bas mrze,bas šteta,ali dobro svako sebi bira ko mu odgovara valjda
  (To, 13. oktobar 2017 14:18)

  # Link komentara

 54. Црногорци који дођу у Србију да уче, живе и раде су највећи Срби, али из користи док су код нас, а кад оду доле највећи су Црногорци... Време је да почну да се третирају као странци, као што то они нама чине.. без обзира на националну припадност.
  (СрбинсонКрусо, 13. oktobar 2017 14:15)

  # Link komentara

 55. Svako voli svoje, pustite vi nas gledajte u svoje dvoriste hvala
   (Aleks, 13. oktobar 2017 14:12)

  # Link komentara

 56. 2. део

  Не зна се ко је већи: Немања владар или Симеон монарх, нити Симеон монах или Симеон мироточиви, нити онај пре смрти или овај после смрти. Неколико људи у једном човеку. Ратник и државник, народољубац и богољубац, богаташ и убоги подвижник, светски човек и светац. Сава и Стеван, синови његови и животописци његови нису ни мало преувеличали богату и многоструку личност свога оца. Дела и факта оправдавају сваки славопој Немањи, и не дозвољавају наџивети се речима. Само једно објашњава целог Немању у свим његовим пројавама – слуга Божји.

  Чудан је човек био Немања: Он је имао два крштења, два имена, два звања у животу своме, а по смрти два гроба. Прво је крштен по католички, потом кад је одрастао одбацио је то латинско крштење и крстио се по православном закону. Звао се као владар Немања – по библијском имену Нехемија – а после као монах звао се Симеон. Био је владар и маченосац, а под старост монах и крстоносац. Прва гробница му је била у Хиландару а потоња у Студеници. Он је корен свете лозе Немањића. Оставио је после себе не само крв у потомцима својим, него мач и крст као програм у служби Господу. Био је он Теодул – слуга Божји – и као маченосац и као крстоносац, и као Немања и као монах Симеон. Чак и по смрти, као мироточиви светац, остао је слуга Божји и помоћник народни. У њему је сва дубока историја његове династије као и неизразива судбинска историја српскога народа до данас.
  (В.Н., 13. oktobar 2017 13:50)

  # Link komentara

 57. 1. део

  Сви богољубци и народољубци били су у овоме животу велики паћеници. То Библија прејасно потврђује, износећи пример Јакова, Јосифа, Мојсеја, Исуса Навина, Самуила, Давида, Јова, свих пророка и праведника Старога Завета. И сав Нови Завет и сва историја цркве потврђује то не са десет или сто примера него са милионима. Шта је хришћански календар друго него списак типичних паћеника, кажемо типичних, јер сваки календарски тип паћеника повлачи за собом хиљаде сличних а не записаних паћеника за Бога, за душу и за народ кроз последњих 2000 година.

  Велики је паћеник био и Немања, зачетник и почетник осмостолетне историје српске. Ако један велики човек није паћеник, он је авантурист, сличан Бонапарти. Немања је био троструки паћеник: за Христа Бога, за народ и за своју душу. И пре Немање било је српских жупана и светитеља паћеника. Био је Часлав и Војислав и Бодин, а нарочито свети Јован Владимир, сви паћеници за народ, био је свети Прохор и свети Јован Осоговски и Јован Рилски, паћеници за своју душу. Исто тако и света Петка српска, и ко зна колико њих уз ове паћенике. Али Немања је све њих ујединио у себи. Он је био троструки паћеник, и ваистину велики паћеник. Али зато и велики победник и бесмртник.
  (В.Н., 13. oktobar 2017 13:47)

  # Link komentara

 58. @Posmatrač
  Realno,svi vladari koji su prihvatili Hrišćanstvo "utemeljili" su ga ognjem i mačem.
  Time su osiguravali mesto u hrišćanskoj eliti.Konverriti kao Vladimir u Rusiji ili Mutimir kid nas tako su postali saveznici najjače sile u "regionu"(Romejskog carstva) i dozvolili jednom delu njenog državnog aparata (Crkvi) da vršlja po njihovoj teritoriji i briše identitet njihovih naroda.

  Bogumili su samo hrišćanska verska sekta i njihov sukob sa hrišćanskim vladarima je bila borba izmedju institucionalnog hrišćanstva i običnog,narodnog.

  Najveći zločin je načinjen prema starovercima i tu se Nemanjići ne razlikuju od bilo kojeg evropskog vladara tog vremena.
  (Komša, 13. oktobar 2017 13:41)

  # Link komentara

 59. E' VIVA MONTENEGRO !!!
   (Vlado34, 13. oktobar 2017 13:40)

  # Link komentara

 60. Oni idu ka tome da proglase Nemanjiće kao osvajače koji su im nametnuli Pravoslavlje a oni su ustvari bili Katolici.To je ta priča. (zoran, 13. oktobar 2017 12:23)

  Vidis, "ustvari" i jeste bilo tako. "Ustvari", Nemanja je i sam bio katolik, sve dok mu dva sina nisu nanjusila shemu "nesvrstane" politike, kao potencijalno profitabilne, sto ih je, na kraju, odvelo u pravoslavlje.
  (trojanski konjusar, 13. oktobar 2017 13:39)

  # Link komentara

 61. @kulturocid

  E ovako izgleda kad se skorojevićki "istoričari" late da tumače prošlost davnih dana! Jesi ti sine pročitao išta šta su savremenici Vojisavljevića pisali o njima?!?

  Revnosni hroničari onog vremena, vizantijski prije svega: Jovan Skilica, Georgije Kedrin, Keukamenos, Porfirogent, Ana Komnena, Nikita Honijat nešto kasnije, itd.. primjera radi, pominju redom svi Stefana i Mihaila Vojislava (osnivače prve vladarske dinastije ondašnje Duklje/Zete) kao vladare (arhonte) Srba i Tribala:
  >>>
  "ὁ τῶν Σέρβων ἄρχων",
  "Τριβαλλών και Σέρβων...αρχηγός"
  Komnena Mihaila zove i "Exarch of Serbia"..
  (Idiotocid, 13. oktobar 2017 13:38)

  # Link komentara

 62. @Milorad
  ---…--
  A od koga su je osvojili "Ognjem i macem"? Nisu valjda ti starosedeoci, koje su Nemanjici satrli "ognjem i macem" , bili ovi danasnji "Milogorci"?! Ovo je samo jos jedna prilika da se i Srbi i Crnogorci uvere da Crnom Gorom vladaju beskorenovici, vladaju tuga, jad i beda.
   (Mladen Mladenovic, 13. oktobar 2017 13:31)

  # Link komentara

 63. Koliko glupih komentara Boze pomagaj! Nema potrebe da ih poktrepljujem dokazima. Pozdrav
  (Mitar, 13. oktobar 2017 13:29)

  # Link komentara

 64. @Milovan
  Neće ništa Srbima? Pa šta su Crnogorci nego Srbi.Negiranje srpstva u CG je negiranje državnosti CG.
  Mi Srbijanci imamo Srbiju,Crnogorci CG - i jedni i drugi smo Srbi.
  I Bosna srednjevekovna je srpska država.
  (Komša, 13. oktobar 2017 13:24)

  # Link komentara

 65. Oduvek sam bio zacudjen Crnogorcima i njihovim stavovima generalno, ne odnosi se to na ove novogorce, nego uopste i stari kolonisti su svi na svoju ruku, kao da nikada u Srbiju nisu dosli niti sa njom veze imali.
  Rodjen sam i odrastao u Vojvodini mogu da kazem da su nasi Madjari i Slovaci vece patriote i lojalniji Srbiji nego sto ce to Crnogorci ikada biti.
  Mislim da im treba uvesti vize, od njih smo najvise mafijasa dobili i studenata koji se besplatno skoluju, a nekog reciprocnog postovanja uopste nema. Bitno je da su oni gordi i da teraju svoju stvar.
  (tocka, 13. oktobar 2017 13:18)

  # Link komentara

 66. Nama Crnogorci nisu prijatelji zato sto svoju nezavisnost baziraju na antisrpstvu i brisanju svega sto ima srpski predznak iako su se pocetkom 20. veka izjasnjavali kao najveci Srbi u popisu stanovnistva tako da ovo nista nije cudno. Njihov izbor kao sto je i moj da moja noga tamo vise nikad nece krociti, a njihovu muziku, knjizevnost i filmove prestao jos odavno da pratim. Jedino mi zao naseg naroda sto mora da zivi i pati tamo dole, bolje im bi bilo da dodju ovde da zive medju svojima.
  (skeptik, 13. oktobar 2017 13:09)

  # Link komentara

 67. Stvarna istorija čovečanstva u liberlnoj doktrini uvek mora biti samo takva da je počela danas a najdalje juče (u suprotnom broj budala bi mogao da opadne).
  (biti slobodan je pokoriti se besmislu, 13. oktobar 2017 13:00)

  # Link komentara

 68. Завади па владај!
  Јел Вам познат овај ватикански принцип?
  Не дај се народе
  (матори, 13. oktobar 2017 12:57)

  # Link komentara

 69. Najjači crnOgorci su iz Vojvodine, jacijeeeeh neema
  (urke, 13. oktobar 2017 12:53)

  # Link komentara

 70. Podrška braći Srbima koji žive u Milovoj Crnoj Gori.
   (look1, 13. oktobar 2017 12:51)

  # Link komentara

 71. kad je srbija jaka i kad pobjedjuje svi su srbi i svi joj se ulizuju. kad je slaba, svi joj okrecu ledja i pljuju po njoj
   (abraham, 13. oktobar 2017 12:48)

  # Link komentara

 72. Eto jedinstvenog slucaja da su oni tikve bez korena! Dakle i to postoji.
   (mile pile, 13. oktobar 2017 12:39)

  # Link komentara

 73. "Crnogorac koji nije Srbin, nečije je kopile". -Njegos
  (Miske, 13. oktobar 2017 12:38)

  # Link komentara

 74. Potpuno ispravno. Nemanjići su Zetu osvojili kako oni sami kažu "Ognjem i mačem, tako da ne osta ni kam na kamenu". Znači klasični osvajači.
  (Milorad, 13. oktobar 2017 12:30)

  # Link komentara

 75. Oni idu ka tome da proglase Nemanjiće kao osvajače koji su im nametnuli Pravoslavlje a oni su ustvari bili Katolici.To je ta priča.
   (zoran, 13. oktobar 2017 12:23)

  # Link komentara

 76. Ma šta me više briga šta crnogorci rade u svojoj državi?!

  Jedino što i njih i Crnu Goru treba početi tretirati kao i bilo koju stranu zemlju ... npr. Maroko.

  Hoćeš da se useliš, studiraš ili lečiš u Srbiji?
  Može - prvo traži vizu pa ako je dobiješ onda sve ovo navedeno plaćaš kao i bilo koji drugi stranac.

  Čist račun - duga ljubav (komšijska).
   (marko_sthlm, 13. oktobar 2017 12:19)

  # Link komentara

 77. @"Profesor Veselin Matović kaže da je brisanje Nemanjića samo deo kulturocida ..." Verovatno zbog toga što su, prema upornom insistiranju nekih sveštenika SPC" toga što su Nemanjići deo prvog genocida u Evropi kada su pobili nenaoružane Bogumile. Pre 75. Pre 80. godina izdali su saopštenje prema kome je Hitler čovek koji spašava svet od Jevreja ali sa napomenom da je Hitler ukrao ideju od Nemanjića.
  (Posmatrač, 13. oktobar 2017 12:19)

  # Link komentara

 78. Полако. То само изазива бес народа а на крају ће све доћи на своје.
   (мерак, 13. oktobar 2017 12:18)

  # Link komentara

 79. Izbrisali sami sebe.
  (kuda to vodi, 13. oktobar 2017 12:17)

  # Link komentara

 80. Nijedan Srbin nikada Crnu Goru nije doživljavao ka svoju. Uvek je ona bila samo bolja verzija mesta za zivot u odnosu na Srbiju. Uglavnom svaki Srbin koji ima neku imovinu u Crnoj Gori ide dole samo preko leta, a ta imovina su kamp kućice. Crnogorci su dozvolili te kamp kućice iako se već predugo radi na modernizaciji cele države. Nemojte da lažemo sebe i govorimo kako je nešto naše a nikakve veze nemamo s tim. Možemo se buniti jedino ako smo rođaci Stefana iz Podgorice, zetskog kralja koji je zavladao Srbijom i ostalim okolnim državama.
   (LbJ, 13. oktobar 2017 12:14)

  # Link komentara

 81. Cista satanizacija .vise ni sami neznaju sta hoce i sta su. i ko su .Poceli ko i bosnjaci sve sto je srpsko da se izbaci pocev od jezika.
   (no name, 13. oktobar 2017 12:13)

  # Link komentara

 82. Hvala Crnogorci, hvala Makedonci, ma svima vam hvala, nastavljamo kampanju.
  (Hashim Thaci, 13. oktobar 2017 11:58)

  # Link komentara

 83. Ma brište koga hoćete samo što dalje od Beograda. Unesrećite druge.
  (ojhaaa, 13. oktobar 2017 11:36)

  # Link komentara

 84. autosovinizam!
  (bla, 13. oktobar 2017 11:30)

  # Link komentara

 85. @ Milovan

  Ne stavljaj u istu rečenicu današnju CG i Republiku Srpsku. Srbi sa zapadne obale Drine, Srbiju vole i poštuju više nego oni koji žive u njoj. Pa i u CG postoji podela na zapadni deo (stara Hercegovina), koji je bliži Srbiji i istočni (Pg i deo do granice sa Albanijom), koji je prozapadno orijentisan.
  (dominus, 13. oktobar 2017 11:29)

  # Link komentara

 86. Pogledajte Srbi Vasu istoriju,pa ce Vam biti mnogo jasnije...izbacili ste okupaciju Crne Gore od strane Srbije 1918 godine..i jos dosta toga..
  A komentari o Crnogorcima vise govore o Vama samima...
   (Crna Gora Lovcenac, 13. oktobar 2017 11:29)

  # Link komentara

 87. Teska vremena za Srbe, treba istrajati!
  (urke, 13. oktobar 2017 11:25)

  # Link komentara

 88. Majko nasa Crna Goro neka si vjecna
  za pravo cast i slobodu!!
   (Vlado34, 13. oktobar 2017 11:23)

  # Link komentara

 89. Сјајно! А Маја Гојковић јуче каже да су односи између двије земље одлични. Можда никад бољи! :)
  Е моји "милогорци" како сте само јадни...
   (Нико не може да забрани ККП да буде ККП! Па ни, 13. oktobar 2017 11:10)

  # Link komentara

 90. @Milovan

  znate li da se 30% žitelja Crne Gore se izjašnjavaju ko Srbi?
  stidim se Vašeg komentara
   (Vesna, 13. oktobar 2017 10:53)

  # Link komentara

 91. ahahaha... pa otkud "Hasanaginica" na listi, i ona je srpska? Nepismenonst i mitomanija - opasan spoj.
  (tovar, 13. oktobar 2017 10:53)

  # Link komentara

 92. pa kako ste ih izmislili i u celom Juznom regionu promenili istoriju drugih Naroda i nadmetnuli vasu tako ce ih izbrisati.
  (faton, 13. oktobar 2017 10:49)

  # Link komentara

 93. Milovane, da je sreće pa da se to napokon shvati. Da Srbiju gledaju samo kao lak plen i kravu muzaru. Lako je Srbadiji sa rezervnom domovinom da uništavaju ovu našu jedinu koju imamo.
  Da se sve postavi kao prema ostalima u regionu. A ne neke specijalne veze i ostale gluposti zbog kojih oni samo profitiraju, a naša deca i naši ljudi stradaju.
   (olo, 13. oktobar 2017 10:42)

  # Link komentara

 94. Kako sta nas briga? Pa sta nas briga za Krajinu,pa za Kosovo,pa za RS,pa ce doci pred vrata i ....
   (zeljko, 13. oktobar 2017 10:42)

  # Link komentara

 95. Ničija nije gorela do zore pa neće ni Milova.
  (misko, 13. oktobar 2017 10:41)

  # Link komentara

 96. Sve ovo da ne bi jedan covek zaglavio zatvor.
  "Kоме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовјештвом"
  P.P.Njegos - covek koga uskoro nece biti
  (Vlada Rolovic, 13. oktobar 2017 10:41)

  # Link komentara

 97. Kad izbrisu Petrovice, a Njegosa vec jesu, one serdare, te Nemanjice... ostace im da se pozajmljuju ko Albanci, Makedonci i Hrvati. Skenderbegovima, Aleksandrima i Gundulicima.
  (Partizan, Torino, Al Ahli, 13. oktobar 2017 10:39)

  # Link komentara

 98. @ Milovan, 13. oktobar 2017 09:56

  Što drugar Republiku Srpsku, pa mi Srbiju volimo više i od Republike Srpske. Ne znam Za Crnu Goru, kako se tamo razmišlja, ali tvrdim da griješiš za Republiku Srpsku, mi smo uz i za Srbiju više nego neki koji žive tamo.
   (Izvan okvira, 13. oktobar 2017 10:36)

  # Link komentara

 99. Sta ce nama Hasanaginica kad vama Dacic pjeva na turskom? Svi smo izgleda zaboravili istoriju, ko smo i sta smo.
  (Hasanaginica, 13. oktobar 2017 10:35)

  # Link komentara

 100. mogli bi srbi naucit malo istinite istorije...
  ne mitove i laži
   (gile, 13. oktobar 2017 10:26)

  # Link komentara

 101. A zasto im ne uvedemo vize za rad i studije u Srbiji?
  Ovako, svako direktorsko mesto zauzimaju crnogorci..
   (jes, 13. oktobar 2017 10:21)

  # Link komentara

 102. Pa, misljenja su podeljena.Ta prica o Nemanjicima i njihovim vezama sa Crnom Gorom je napravljena upravo da bi se opravdala okupacija i polaganje prava na Crnu Goru.Jeste, Nemanjici su pobegli u Crnu Goru,tasdasnju Duklju od politickog progona i tu se rodio Nemanja.Kasnije ti isti Nemanjici su se vratili u Duklju i u 12 veku (1185)okupirali tu istu Duklju i porusili sve na sta su naisli("ne osta ni grada ni kamena").Sve grobove dinastije Vojisavljevic su unistili,sve crkve iz tog perioda.Jedina crkva koja je ostala iz perioda Duklje I dinastije Vojisavljevica je crkva u Stonu kod Dubrovnika.Sve ostale su spaljene i unistene, ne od osmanlija nego upravo od Nemanjica.Cak prica ide dotle da tursku tvrdjavu na Ribnici iz 15 veka predstavljaju kao Nemanjin grad.I sad recite vi meni zasto recimo u Srbiji niko Mehmeda Sokolovica ne uvrstava u srpske dinastije? Da li je to kulturocid,ili ako jednom narodu uzmete njegov identitet,jezik i kulturu i proglasite za svoju,da bi polagali pravo na njegovu teritoriju?
  (Kulturocid?, 13. oktobar 2017 10:21)

  # Link komentara

 103. pa i mi smo izbrisali Crnu Goru jos davno.Pravimo se sada da Duklja nije preteca Cg a svoju nezavosnost nismo imali dok su oni imali svoju drzavu,mi se glupirali i pravili kraljevinu sa Hrvatima i SLovencima,nista nam Tito nije trebao,i pre njega smo mi imali naseg Tita.
   (coki, 13. oktobar 2017 10:19)

  # Link komentara

 104. (Milovan, 13. oktobar 2017 09:56)

  Tako je, bravo, Milovane! Toliko godina imamo problem sa migrantima koji ubijaju, pljačkaju, pale, siluju, diluju drogu, samo što nam ne dolaze iz Azije već sa jugozapada. Hteli su državu? Uvesti vize i radne dozvole. Ne pričaju srpskim jezikom? Uvesti jezičke testove. Žele u Nato pakt? Uvesti bezbednosne provere i izbaciti sve iz državnih institucija. Tako rade civilizovane države.
  (Zadrigo, 13. oktobar 2017 10:18)

  # Link komentara

 105. narod u cg se ne buni, nema ih na ulicama... sto znaci da precutno podrzavaju sve ovo sto im milogorska vlast radi.
   (zoran, 13. oktobar 2017 10:17)

  # Link komentara

 106. Sta to nas briga? CG nece nista sa Srbima i to je to, to treba prihvatiti mirno, uvesti vize ako hoce da zive i rade u Srbiji i slicno, isto vazi i za Republiku Srpsku. Srbija je sama, ali mi to ne zelimo prihvatiti.
  (Milovan, 13. oktobar 2017 09:56)

  Ajde ne bulazni. Najbolje da nam NVO-aktivisti uređuju odnose sa Srpskom. Reci Borki i ekipi u 'centru za dekontaminaciju' da manje vina (...manje vina).
  (Proko, kiša burazere., 13. oktobar 2017 10:17)

  # Link komentara

 107. I ko kaže da prekrajanje istorije nije moguće? Evo vidite da je moguće.A o Hrvatskoj i da ne govorimo
   (miloš, 13. oktobar 2017 10:13)

  # Link komentara

 108. To nije Crna Gora, to je Montenegro. Zna se sta je srpska Crna Gora. A Montenegrini da vrate krunu Nemanjica koju drze u cetinjskom manastiru.
   (Against modern football, 13. oktobar 2017 10:06)

  # Link komentara

 109. Izbrisace i Petrovice, na kraju ce izpasti da ni pravoslavci nisu bili
  (Darko, 13. oktobar 2017 10:03)

  # Link komentara

 110. ali smo zato lideri u regionu!
  (pg, 13. oktobar 2017 10:02)

  # Link komentara

 111. juju bas ste braco zaglibili
   (Tor, 13. oktobar 2017 10:01)

  # Link komentara

 112. Nisu to Crnogorci, to su Dukljani. Sto napravise od Crne Gore! Ali, braco Srbi, nece to biti dovijeka! Ima nas vise nego dovoljno, ne mogu nas iskorijeniti! Sveti Savo moli Boga za nas!
   (ZokoMacijak, 13. oktobar 2017 10:01)

  # Link komentara

 113. Sta to nas briga? CG nece nista sa Srbima i to je to, to treba prihvatiti mirno, uvesti vize ako hoce da zive i rade u Srbiji i slicno, isto vazi i za Republiku Srpsku. Srbija je sama, ali mi to ne zelimo prihvatiti.
   (Milovan, 13. oktobar 2017 09:56)

  # Link komentara