Ponedeljak, 11.09.2017.

11:45

Glumac Rejf Fajns dobio državljanstvo Srbije

Izvor: Beta

Glumac Rejf Fajns dobio državljanstvo Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

ANDREJ

pre 6 godina

STVARNO MI NIJE JASNO,STA CE GLUMCU fAJNSU,DRZAVLJANSTVO SRBIJE.TO MU U DALJEM
ZIVOTU,MOZE VREDETI ISTO TOLIKO,KAO DA JE DOBIO NEKO IREALNO DRZAVLJANSTVO
CIROKI INDIJANACA.NI MI KOJI IMAMO DRZAVLJANSTVO SRBIJE,NE ZNAMO STA SA NJIM
JADNI I NESRECNI,DA RADIMO!

Salamander

pre 6 godina

Hahahahhah,jesu ga prislili da uzme? Mozda nije ni bio na preuzimanju,ili čak nije ni obavešten o tome. Sad ce mu trebati radna dozvola za rodjenu zemlju.

Миднајт експрес

pre 6 godina

Можда је чуо да Палма дели паре пензионерима и шаком и капом!? За господина 3 'иљаде (најмање!!)!

Dragan

pre 6 godina

U mom slucaju procedura dobijanja drzavljanstva trajala je nepune 3 godine. Inace, rodjen sam u Srbiji i od rodjenja neprekidno zivim u njoj.

Ljiljana

pre 6 godina

Secam se kada je objavljena prica o Albanki koja se udala za naseg coveka u selu blizu Prokuplja, rodila dvoje dečice a on nastradao sekući drva u šumi.I tako svekrva, ona i dvoje male dece, teska beda.A bitokratija neumoljiva.I da se javnost nije ustalasala ko zna kad bi dobila drzavljanstvo i sva ostala prava( penzija lecenje itd).
Obozavam Fajnsa, ali neka mi neko kaze u cemu su njegove zasluge za Srbiju?

komentatorka

pre 6 godina

kakva precica
pokojni T. Dz. Bajford jedva posle 40 godina dobi to drzavljanstvo a radio i ziveo srbiji, a ovaj protrcao kroz srbiju i bupete, dobi drzavljanstvo
da li vrhovni sud srbije bi smeo da dzarne u ove ekspresne slucajeve, da li je to stvarno po zakonu?

Zemljoradnik

pre 6 godina

Rodjen sam u Sloveniji, moj otac je bio Srbin, mogu ja tako brzo da postanem Srbin?dokler bre?
(Aleksa_Slo, 11. septembar 2017 18:22)
- Verovatno možete samo ne vidim zašto vam to treba.

NN

pre 6 godina

Mi mnogo olako delisemo drzalvjantva bilo ovim VIP licnostim i poznatima , a onda i ostalima pa se tako delise nase drzavljanstov i pravo nevidlilmim kojiam je potrebno samo 2 svedoka da bi to dobila koji bi svedocili da su rodjeni na tlu Srbije a sada imamo u poslednej vreme da se olako delise i nudi i nekim azilnatima .Samo da ne bude kada mu propadne karijera i ostane bez love, i da pod stare dane se preseli u Srbiju i da onda kuka i trazi nacionalnu penziju Srbije. Tako je jedan Britanac se vratio posle dugog niza godina pa je kukao prvo za obicnu penziju za vreme kooje je radio u Srbiji, pa onda je kukao za nacionalnu penziju koju je dobio, posle je kukao i trazio lekove ....

B

pre 6 godina

A ja sam se smejao kad sam cuo da je Taksin Sinavatra, bivsi premijer Taklanda, dobio crnogorsko drzavljanstvo. Crnogorci, izvinite, mi vas uvek nadmasimo u glupostima.

kisovito na balkanu

pre 6 godina

Koliko je Toma bio ne bazdaren po pitanju odlikovanja i ordenja,toliko je Dacic darezljiv po dodeli pasosa strancima.
Verovatno ima plan i program podele. Ili radi po svom nahođenju,ipak je sef diplomatije. Mozda je i povecanje proizvodnje srpskih pasosa deo privrede,koji je u stalnom porastu,bducnost ove zemlje.
Srba ima u svetu ukupno 10 miliona,a ima 123 miliona srpskih pasosa izdato! Bice to sjajan biznis siromasne drzave.

supergrass

pre 6 godina

A nama za Veliku Britaniju još uvek trebaju vize... I to kad hoćeš da posetiš VB ne dobiješ multi-entry vizu na 10 godina kao za SAD, nego dobiješ single entry na pola godine za slučaj da ti se putovanje poremeti i šlus.
(Aleksandar, 11. septembar 2017 17:05)

o tome treba politicka elita u Srbiji koja natuca engleski da razmislja i resi tu stvar sa vizama za VB. a kad pogledas tu 'elitu' verovatno cekaju da ih Britanci mole da li zele da se gradjanima Srbije ukinu vize za Britaniju. ni oni prethodni, malo evropskiji to nisu resili, kako ce ovi.

role zarolaj

pre 6 godina

Ja sam kao stranac ozenio beogradjanku, privremeno zivim u beogradu 10 godina. Imamo 3 dece drzavljana srbije od 11,8,6 godina. Imam li i ja pravo na foru da dobijem to drzavljanstvo??
(Sale, 11. septembar 2017 1

Mozda si sumnjiv? ;)

Aleksandar

pre 6 godina

A nama za Veliku Britaniju još uvek trebaju vize... I to kad hoćeš da posetiš VB ne dobiješ multi-entry vizu na 10 godina kao za SAD, nego dobiješ single entry na pola godine za slučaj da ti se putovanje poremeti i šlus.

CATAPA

pre 6 godina

Iskreno ne mogu da vidim ni njegov, ni naš, ni bilo čiji interes za ovo. Deluje mi kao nadrealna situacija kada je i jednima i drugima neprijatno kada se odbije, pa se zato prihvati.
To doživim kada mi nude domaću rakiju, a znaju i da je ne volim i da ne valja. Sigurno je i fajns tako probao i šta će nego da kaže "Uuu, doobra..." "Hoćeš još jednu?" "Neću, hvala".

Srećom, ne mogu da mu ponude drugo državljanstvo jer je "došao na dve noge". Srbija je oduvek nadrealni vilajet, pokatkad i zarazno. Nekada racionalnih objašnjenje prosto nema.

mrmlj

pre 6 godina

@(Sale, 11. septembar 2017 13:36)
nisam se bavio tom problematikom jer sam drzavljanstvo srbije dobio rodjenjem, ali mi deluje da ispunjavas sve uslove, i jos i preko.
ako ili za 10 godina zivota u srbiji ili brakom sa drzavljankom srbije nisi stekao pravo na drzavljanstvo, a kamoli kombinacijom oba, onda je nesto izuzetno pogresno u tom procesu dobijanja drzavljanstva.
ne mogu da verujem da su te odbili za drzavljanstvo. o.O

kluni djordje

pre 6 godina

Ma verovatno je uzeo drzavljanstvo da bi izbegao placanje visokih poreza za strance, kad vec snima film kod nas...a premijerka gleda da ga na taj nacin motivise da ulaze u Srbiju i radi na imidžu zemlje.

Goran

pre 6 godina

"Joooj, blago njemu, jel se odrekao britanskog, koliko znam Srbija ne dozvoljava dvojna državljanstva!
(Ludnica!, 11. septembar 2017 12:28)

Grešiš ja imam dvojno USA i Srpsko a moj prijatelj ima trojni Južno afrička republika, USA i Srpsko.
(Tiberije, 11. septembar 2017 13:08)"

Ne greši čovek, nego ti kršiš zakon :) Isto tako nije dozvoljeno ni imati račun u inostranstvu (osim u izuzetnim slučajevima), niti voziti preko 120 na srpskim autoputevima, niti pregaziti devojku na pešačkom prelazu ...

despicable me

pre 6 godina

Imam li i ja pravo na foru da dobijem to drzavljanstvo??
(Sale, 11. septembar 2017 13:36)

Imas pravo ne na foru nego normalnim postupkom ako zelis i ispunjavas zakonske uslove (boravak vec imas).

Tiberije

pre 6 godina

Joooj, blago njemu, jel se odrekao britanskog, koliko znam Srbija ne dozvoljava dvojna državljanstva!
(Ludnica!, 11. septembar 2017 12:28)

Grešiš ja imam dvojno USA i Srpsko a moj prijatelj ima trojni Južno afrička republika, USA i Srpsko.

Deks

pre 6 godina

Moj omiljeni glumac. Sjajan je bio u "Engleskom pacijentu", "Šindlerovoj listi" i naročito u filmu "Sunshine" Ištvana Saboa. Ne može mu se ništa zameriti ni kao osobi. Veoma mi je drago da je dobio naše državljanstvo ali istovremeno apelujem na državne organe da olakšaju proceduru dobijanja našeg državljanstva za obične ljude strance koji ispunjavaju uslove poput godina boravka ovde ili bračne zajednice sa našim ljudima. Zemlja smo u kojoj vlada niski natalitet pa i lakše davanja državljantva strancima može doprineti da u budućnosti imamo više stanovnika.

Hulk

pre 6 godina

Od najpostovanijeg pasosa na svetu do banana pasosa koji dobijes ako si poznat i sleteo si na Surcin. Pitacu ja Segala i Fiennesa kad budu morali od saltera do saltera da produze pasos...

Sale

pre 6 godina

Ja sam kao stranac ozenio beogradjanku, privremeno zivim u beogradu 10 godina. Imamo 3 dece drzavljana srbije od 11,8,6 godina. Imam li i ja pravo na foru da dobijem to drzavljanstvo??

Troll level 100

pre 6 godina

Fascinantni su mi ovi sto se pitaju cime je on zasluzio drzavljanstvo. To da treba da se zasluzi ne bi se davalo po rodjenju, kao da je drzavljanstvo nesto bitno dao bih mu ja moje za engleski pasos odmah.

zgodni

pre 6 godina

А Алберт Андијев, момак који је оставио око на Косову, борећи се за нас, 18 година не може да добије исто, иако живи овде!?

Објавите коментар

Meister Jakob

pre 6 godina

Od moje sestre muž koji je rođen i odrastao u Londonu njegovo ime izgovara nešto između Ralf i Relf s tim da l malo proguta, čudno nešto, ne mogu ja to izgovoriti ko on!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Sta je ovo cim jedan glumac dodje u Srbiju dobije nase drzavljanstvo, prvo Steva Sigal sad ovaj. Neka onda i Monika Beluci dobije drzavljanstvo Srbije kao i ona glumica sto je bila sa muzem u Beogradu.

S

pre 6 godina

Izuzetan glumac ali čime je on zaslužio srpsko drzavljanstvo? Moj suprug stalno mora da vadi vizu jad putujemo za Srbiju a on toliko voli našu zemlju da uvek pred put kaže "idem kuci". Nikad neće moći da dobije drzavljanstvo. Sigurna sam da si u drugi u sličnoj situaciji.

Jelena

pre 6 godina

Dajte drzavljanstvo mom suprugu; stranac je i zaista mu je stalo da ima nase drzavljanstvo ali ga nikad nece dobiti jer nije slavna licnost koja je jednom svratila u Srbiju.

joka

pre 6 godina

a bitno da su naše babe i dede koje žive 60 i kusur godina u beogradu ostale bez državljanstva kad se CG otcepila samo zato što su rođeni dole. Znate koliko košta taksa za preimenovanje državljanstva u srpsko?

Wait for it...

18 hiljada dinara!

Sasa

pre 6 godina

@ganja, kakva sprdnja covece bre? Raspitaj se malo zasto je dobio drzavljanstvo i koliko je ucinio za promociju nase kulture odnosno drzave. A ti? Sta si ti ucinio po tom pitanju? Ako izuzmemo ovo sedentarno pljuvanje koje je tvoja svakodnevnica.

Komedija od države

pre 6 godina

Ja cenim ovoga glumca. Ali mi smeta činjenica da se državljanstva dele, onako, od oka. Ko je simpatičan, sladak, ko može svojim imidžom da pomogne vlasti.

Opet je državljanstvo dodeljeno preko reda, po ko zna koji put.

Mora da se zna neki red.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

P.S. Jel znate kad ce neki nas glumac tipa Aleksandar Bercek dobiti americko drzavljanstvo? Nikad, iako je cak glumio Amerikanca.A ovi nasi drzavni zvanicnici dele drzavljanstva kao bombone.

S

pre 6 godina

Izuzetan glumac ali čime je on zaslužio srpsko drzavljanstvo? Moj suprug stalno mora da vadi vizu jad putujemo za Srbiju a on toliko voli našu zemlju da uvek pred put kaže "idem kuci". Nikad neće moći da dobije drzavljanstvo. Sigurna sam da si u drugi u sličnoj situaciji.

Jelena

pre 6 godina

Dajte drzavljanstvo mom suprugu; stranac je i zaista mu je stalo da ima nase drzavljanstvo ali ga nikad nece dobiti jer nije slavna licnost koja je jednom svratila u Srbiju.

Sale

pre 6 godina

Ja sam kao stranac ozenio beogradjanku, privremeno zivim u beogradu 10 godina. Imamo 3 dece drzavljana srbije od 11,8,6 godina. Imam li i ja pravo na foru da dobijem to drzavljanstvo??

Hulk

pre 6 godina

Od najpostovanijeg pasosa na svetu do banana pasosa koji dobijes ako si poznat i sleteo si na Surcin. Pitacu ja Segala i Fiennesa kad budu morali od saltera do saltera da produze pasos...

Deks

pre 6 godina

Moj omiljeni glumac. Sjajan je bio u "Engleskom pacijentu", "Šindlerovoj listi" i naročito u filmu "Sunshine" Ištvana Saboa. Ne može mu se ništa zameriti ni kao osobi. Veoma mi je drago da je dobio naše državljanstvo ali istovremeno apelujem na državne organe da olakšaju proceduru dobijanja našeg državljanstva za obične ljude strance koji ispunjavaju uslove poput godina boravka ovde ili bračne zajednice sa našim ljudima. Zemlja smo u kojoj vlada niski natalitet pa i lakše davanja državljantva strancima može doprineti da u budućnosti imamo više stanovnika.

joka

pre 6 godina

a bitno da su naše babe i dede koje žive 60 i kusur godina u beogradu ostale bez državljanstva kad se CG otcepila samo zato što su rođeni dole. Znate koliko košta taksa za preimenovanje državljanstva u srpsko?

Wait for it...

18 hiljada dinara!

Komedija od države

pre 6 godina

Ja cenim ovoga glumca. Ali mi smeta činjenica da se državljanstva dele, onako, od oka. Ko je simpatičan, sladak, ko može svojim imidžom da pomogne vlasti.

Opet je državljanstvo dodeljeno preko reda, po ko zna koji put.

Mora da se zna neki red.

Tiberije

pre 6 godina

Joooj, blago njemu, jel se odrekao britanskog, koliko znam Srbija ne dozvoljava dvojna državljanstva!
(Ludnica!, 11. septembar 2017 12:28)

Grešiš ja imam dvojno USA i Srpsko a moj prijatelj ima trojni Južno afrička republika, USA i Srpsko.

CATAPA

pre 6 godina

Iskreno ne mogu da vidim ni njegov, ni naš, ni bilo čiji interes za ovo. Deluje mi kao nadrealna situacija kada je i jednima i drugima neprijatno kada se odbije, pa se zato prihvati.
To doživim kada mi nude domaću rakiju, a znaju i da je ne volim i da ne valja. Sigurno je i fajns tako probao i šta će nego da kaže "Uuu, doobra..." "Hoćeš još jednu?" "Neću, hvala".

Srećom, ne mogu da mu ponude drugo državljanstvo jer je "došao na dve noge". Srbija je oduvek nadrealni vilajet, pokatkad i zarazno. Nekada racionalnih objašnjenje prosto nema.

zgodni

pre 6 godina

А Алберт Андијев, момак који је оставио око на Косову, борећи се за нас, 18 година не може да добије исто, иако живи овде!?

Објавите коментар

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

P.S. Jel znate kad ce neki nas glumac tipa Aleksandar Bercek dobiti americko drzavljanstvo? Nikad, iako je cak glumio Amerikanca.A ovi nasi drzavni zvanicnici dele drzavljanstva kao bombone.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Sta je ovo cim jedan glumac dodje u Srbiju dobije nase drzavljanstvo, prvo Steva Sigal sad ovaj. Neka onda i Monika Beluci dobije drzavljanstvo Srbije kao i ona glumica sto je bila sa muzem u Beogradu.

Troll level 100

pre 6 godina

Fascinantni su mi ovi sto se pitaju cime je on zasluzio drzavljanstvo. To da treba da se zasluzi ne bi se davalo po rodjenju, kao da je drzavljanstvo nesto bitno dao bih mu ja moje za engleski pasos odmah.

kluni djordje

pre 6 godina

Ma verovatno je uzeo drzavljanstvo da bi izbegao placanje visokih poreza za strance, kad vec snima film kod nas...a premijerka gleda da ga na taj nacin motivise da ulaze u Srbiju i radi na imidžu zemlje.

Goran

pre 6 godina

"Joooj, blago njemu, jel se odrekao britanskog, koliko znam Srbija ne dozvoljava dvojna državljanstva!
(Ludnica!, 11. septembar 2017 12:28)

Grešiš ja imam dvojno USA i Srpsko a moj prijatelj ima trojni Južno afrička republika, USA i Srpsko.
(Tiberije, 11. septembar 2017 13:08)"

Ne greši čovek, nego ti kršiš zakon :) Isto tako nije dozvoljeno ni imati račun u inostranstvu (osim u izuzetnim slučajevima), niti voziti preko 120 na srpskim autoputevima, niti pregaziti devojku na pešačkom prelazu ...

mrmlj

pre 6 godina

@(Sale, 11. septembar 2017 13:36)
nisam se bavio tom problematikom jer sam drzavljanstvo srbije dobio rodjenjem, ali mi deluje da ispunjavas sve uslove, i jos i preko.
ako ili za 10 godina zivota u srbiji ili brakom sa drzavljankom srbije nisi stekao pravo na drzavljanstvo, a kamoli kombinacijom oba, onda je nesto izuzetno pogresno u tom procesu dobijanja drzavljanstva.
ne mogu da verujem da su te odbili za drzavljanstvo. o.O

Aleksandar

pre 6 godina

A nama za Veliku Britaniju još uvek trebaju vize... I to kad hoćeš da posetiš VB ne dobiješ multi-entry vizu na 10 godina kao za SAD, nego dobiješ single entry na pola godine za slučaj da ti se putovanje poremeti i šlus.

Sasa

pre 6 godina

@ganja, kakva sprdnja covece bre? Raspitaj se malo zasto je dobio drzavljanstvo i koliko je ucinio za promociju nase kulture odnosno drzave. A ti? Sta si ti ucinio po tom pitanju? Ako izuzmemo ovo sedentarno pljuvanje koje je tvoja svakodnevnica.

Meister Jakob

pre 6 godina

Od moje sestre muž koji je rođen i odrastao u Londonu njegovo ime izgovara nešto između Ralf i Relf s tim da l malo proguta, čudno nešto, ne mogu ja to izgovoriti ko on!

Ljiljana

pre 6 godina

Secam se kada je objavljena prica o Albanki koja se udala za naseg coveka u selu blizu Prokuplja, rodila dvoje dečice a on nastradao sekući drva u šumi.I tako svekrva, ona i dvoje male dece, teska beda.A bitokratija neumoljiva.I da se javnost nije ustalasala ko zna kad bi dobila drzavljanstvo i sva ostala prava( penzija lecenje itd).
Obozavam Fajnsa, ali neka mi neko kaze u cemu su njegove zasluge za Srbiju?

komentatorka

pre 6 godina

kakva precica
pokojni T. Dz. Bajford jedva posle 40 godina dobi to drzavljanstvo a radio i ziveo srbiji, a ovaj protrcao kroz srbiju i bupete, dobi drzavljanstvo
da li vrhovni sud srbije bi smeo da dzarne u ove ekspresne slucajeve, da li je to stvarno po zakonu?

Dragan

pre 6 godina

U mom slucaju procedura dobijanja drzavljanstva trajala je nepune 3 godine. Inace, rodjen sam u Srbiji i od rodjenja neprekidno zivim u njoj.

Миднајт експрес

pre 6 godina

Можда је чуо да Палма дели паре пензионерима и шаком и капом!? За господина 3 'иљаде (најмање!!)!

ANDREJ

pre 6 godina

STVARNO MI NIJE JASNO,STA CE GLUMCU fAJNSU,DRZAVLJANSTVO SRBIJE.TO MU U DALJEM
ZIVOTU,MOZE VREDETI ISTO TOLIKO,KAO DA JE DOBIO NEKO IREALNO DRZAVLJANSTVO
CIROKI INDIJANACA.NI MI KOJI IMAMO DRZAVLJANSTVO SRBIJE,NE ZNAMO STA SA NJIM
JADNI I NESRECNI,DA RADIMO!

despicable me

pre 6 godina

Imam li i ja pravo na foru da dobijem to drzavljanstvo??
(Sale, 11. septembar 2017 13:36)

Imas pravo ne na foru nego normalnim postupkom ako zelis i ispunjavas zakonske uslove (boravak vec imas).

B

pre 6 godina

A ja sam se smejao kad sam cuo da je Taksin Sinavatra, bivsi premijer Taklanda, dobio crnogorsko drzavljanstvo. Crnogorci, izvinite, mi vas uvek nadmasimo u glupostima.

Zemljoradnik

pre 6 godina

Rodjen sam u Sloveniji, moj otac je bio Srbin, mogu ja tako brzo da postanem Srbin?dokler bre?
(Aleksa_Slo, 11. septembar 2017 18:22)
- Verovatno možete samo ne vidim zašto vam to treba.

role zarolaj

pre 6 godina

Ja sam kao stranac ozenio beogradjanku, privremeno zivim u beogradu 10 godina. Imamo 3 dece drzavljana srbije od 11,8,6 godina. Imam li i ja pravo na foru da dobijem to drzavljanstvo??
(Sale, 11. septembar 2017 1

Mozda si sumnjiv? ;)

supergrass

pre 6 godina

A nama za Veliku Britaniju još uvek trebaju vize... I to kad hoćeš da posetiš VB ne dobiješ multi-entry vizu na 10 godina kao za SAD, nego dobiješ single entry na pola godine za slučaj da ti se putovanje poremeti i šlus.
(Aleksandar, 11. septembar 2017 17:05)

o tome treba politicka elita u Srbiji koja natuca engleski da razmislja i resi tu stvar sa vizama za VB. a kad pogledas tu 'elitu' verovatno cekaju da ih Britanci mole da li zele da se gradjanima Srbije ukinu vize za Britaniju. ni oni prethodni, malo evropskiji to nisu resili, kako ce ovi.

Salamander

pre 6 godina

Hahahahhah,jesu ga prislili da uzme? Mozda nije ni bio na preuzimanju,ili čak nije ni obavešten o tome. Sad ce mu trebati radna dozvola za rodjenu zemlju.

kisovito na balkanu

pre 6 godina

Koliko je Toma bio ne bazdaren po pitanju odlikovanja i ordenja,toliko je Dacic darezljiv po dodeli pasosa strancima.
Verovatno ima plan i program podele. Ili radi po svom nahođenju,ipak je sef diplomatije. Mozda je i povecanje proizvodnje srpskih pasosa deo privrede,koji je u stalnom porastu,bducnost ove zemlje.
Srba ima u svetu ukupno 10 miliona,a ima 123 miliona srpskih pasosa izdato! Bice to sjajan biznis siromasne drzave.

NN

pre 6 godina

Mi mnogo olako delisemo drzalvjantva bilo ovim VIP licnostim i poznatima , a onda i ostalima pa se tako delise nase drzavljanstov i pravo nevidlilmim kojiam je potrebno samo 2 svedoka da bi to dobila koji bi svedocili da su rodjeni na tlu Srbije a sada imamo u poslednej vreme da se olako delise i nudi i nekim azilnatima .Samo da ne bude kada mu propadne karijera i ostane bez love, i da pod stare dane se preseli u Srbiju i da onda kuka i trazi nacionalnu penziju Srbije. Tako je jedan Britanac se vratio posle dugog niza godina pa je kukao prvo za obicnu penziju za vreme kooje je radio u Srbiji, pa onda je kukao za nacionalnu penziju koju je dobio, posle je kukao i trazio lekove ....

Sasa

pre 6 godina

@ganja, kakva sprdnja covece bre? Raspitaj se malo zasto je dobio drzavljanstvo i koliko je ucinio za promociju nase kulture odnosno drzave. A ti? Sta si ti ucinio po tom pitanju? Ako izuzmemo ovo sedentarno pljuvanje koje je tvoja svakodnevnica.

Troll level 100

pre 6 godina

Fascinantni su mi ovi sto se pitaju cime je on zasluzio drzavljanstvo. To da treba da se zasluzi ne bi se davalo po rodjenju, kao da je drzavljanstvo nesto bitno dao bih mu ja moje za engleski pasos odmah.

Goran

pre 6 godina

"Joooj, blago njemu, jel se odrekao britanskog, koliko znam Srbija ne dozvoljava dvojna državljanstva!
(Ludnica!, 11. septembar 2017 12:28)

Grešiš ja imam dvojno USA i Srpsko a moj prijatelj ima trojni Južno afrička republika, USA i Srpsko.
(Tiberije, 11. septembar 2017 13:08)"

Ne greši čovek, nego ti kršiš zakon :) Isto tako nije dozvoljeno ni imati račun u inostranstvu (osim u izuzetnim slučajevima), niti voziti preko 120 na srpskim autoputevima, niti pregaziti devojku na pešačkom prelazu ...

Jelena

pre 6 godina

Dajte drzavljanstvo mom suprugu; stranac je i zaista mu je stalo da ima nase drzavljanstvo ali ga nikad nece dobiti jer nije slavna licnost koja je jednom svratila u Srbiju.

S

pre 6 godina

Izuzetan glumac ali čime je on zaslužio srpsko drzavljanstvo? Moj suprug stalno mora da vadi vizu jad putujemo za Srbiju a on toliko voli našu zemlju da uvek pred put kaže "idem kuci". Nikad neće moći da dobije drzavljanstvo. Sigurna sam da si u drugi u sličnoj situaciji.

Meister Jakob

pre 6 godina

Od moje sestre muž koji je rođen i odrastao u Londonu njegovo ime izgovara nešto između Ralf i Relf s tim da l malo proguta, čudno nešto, ne mogu ja to izgovoriti ko on!

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

P.S. Jel znate kad ce neki nas glumac tipa Aleksandar Bercek dobiti americko drzavljanstvo? Nikad, iako je cak glumio Amerikanca.A ovi nasi drzavni zvanicnici dele drzavljanstva kao bombone.

kluni djordje

pre 6 godina

Ma verovatno je uzeo drzavljanstvo da bi izbegao placanje visokih poreza za strance, kad vec snima film kod nas...a premijerka gleda da ga na taj nacin motivise da ulaze u Srbiju i radi na imidžu zemlje.

Deks

pre 6 godina

Moj omiljeni glumac. Sjajan je bio u "Engleskom pacijentu", "Šindlerovoj listi" i naročito u filmu "Sunshine" Ištvana Saboa. Ne može mu se ništa zameriti ni kao osobi. Veoma mi je drago da je dobio naše državljanstvo ali istovremeno apelujem na državne organe da olakšaju proceduru dobijanja našeg državljanstva za obične ljude strance koji ispunjavaju uslove poput godina boravka ovde ili bračne zajednice sa našim ljudima. Zemlja smo u kojoj vlada niski natalitet pa i lakše davanja državljantva strancima može doprineti da u budućnosti imamo više stanovnika.

Hulk

pre 6 godina

Od najpostovanijeg pasosa na svetu do banana pasosa koji dobijes ako si poznat i sleteo si na Surcin. Pitacu ja Segala i Fiennesa kad budu morali od saltera do saltera da produze pasos...

Komedija od države

pre 6 godina

Ja cenim ovoga glumca. Ali mi smeta činjenica da se državljanstva dele, onako, od oka. Ko je simpatičan, sladak, ko može svojim imidžom da pomogne vlasti.

Opet je državljanstvo dodeljeno preko reda, po ko zna koji put.

Mora da se zna neki red.

joka

pre 6 godina

a bitno da su naše babe i dede koje žive 60 i kusur godina u beogradu ostale bez državljanstva kad se CG otcepila samo zato što su rođeni dole. Znate koliko košta taksa za preimenovanje državljanstva u srpsko?

Wait for it...

18 hiljada dinara!

despicable me

pre 6 godina

Imam li i ja pravo na foru da dobijem to drzavljanstvo??
(Sale, 11. septembar 2017 13:36)

Imas pravo ne na foru nego normalnim postupkom ako zelis i ispunjavas zakonske uslove (boravak vec imas).

Aleksandar

pre 6 godina

A nama za Veliku Britaniju još uvek trebaju vize... I to kad hoćeš da posetiš VB ne dobiješ multi-entry vizu na 10 godina kao za SAD, nego dobiješ single entry na pola godine za slučaj da ti se putovanje poremeti i šlus.

Tiberije

pre 6 godina

Joooj, blago njemu, jel se odrekao britanskog, koliko znam Srbija ne dozvoljava dvojna državljanstva!
(Ludnica!, 11. septembar 2017 12:28)

Grešiš ja imam dvojno USA i Srpsko a moj prijatelj ima trojni Južno afrička republika, USA i Srpsko.

NN

pre 6 godina

Mi mnogo olako delisemo drzalvjantva bilo ovim VIP licnostim i poznatima , a onda i ostalima pa se tako delise nase drzavljanstov i pravo nevidlilmim kojiam je potrebno samo 2 svedoka da bi to dobila koji bi svedocili da su rodjeni na tlu Srbije a sada imamo u poslednej vreme da se olako delise i nudi i nekim azilnatima .Samo da ne bude kada mu propadne karijera i ostane bez love, i da pod stare dane se preseli u Srbiju i da onda kuka i trazi nacionalnu penziju Srbije. Tako je jedan Britanac se vratio posle dugog niza godina pa je kukao prvo za obicnu penziju za vreme kooje je radio u Srbiji, pa onda je kukao za nacionalnu penziju koju je dobio, posle je kukao i trazio lekove ....

CATAPA

pre 6 godina

Iskreno ne mogu da vidim ni njegov, ni naš, ni bilo čiji interes za ovo. Deluje mi kao nadrealna situacija kada je i jednima i drugima neprijatno kada se odbije, pa se zato prihvati.
To doživim kada mi nude domaću rakiju, a znaju i da je ne volim i da ne valja. Sigurno je i fajns tako probao i šta će nego da kaže "Uuu, doobra..." "Hoćeš još jednu?" "Neću, hvala".

Srećom, ne mogu da mu ponude drugo državljanstvo jer je "došao na dve noge". Srbija je oduvek nadrealni vilajet, pokatkad i zarazno. Nekada racionalnih objašnjenje prosto nema.

Sale

pre 6 godina

Ja sam kao stranac ozenio beogradjanku, privremeno zivim u beogradu 10 godina. Imamo 3 dece drzavljana srbije od 11,8,6 godina. Imam li i ja pravo na foru da dobijem to drzavljanstvo??

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

Sta je ovo cim jedan glumac dodje u Srbiju dobije nase drzavljanstvo, prvo Steva Sigal sad ovaj. Neka onda i Monika Beluci dobije drzavljanstvo Srbije kao i ona glumica sto je bila sa muzem u Beogradu.

zgodni

pre 6 godina

А Алберт Андијев, момак који је оставио око на Косову, борећи се за нас, 18 година не може да добије исто, иако живи овде!?

Објавите коментар

B

pre 6 godina

A ja sam se smejao kad sam cuo da je Taksin Sinavatra, bivsi premijer Taklanda, dobio crnogorsko drzavljanstvo. Crnogorci, izvinite, mi vas uvek nadmasimo u glupostima.

Dragan

pre 6 godina

U mom slucaju procedura dobijanja drzavljanstva trajala je nepune 3 godine. Inace, rodjen sam u Srbiji i od rodjenja neprekidno zivim u njoj.

Salamander

pre 6 godina

Hahahahhah,jesu ga prislili da uzme? Mozda nije ni bio na preuzimanju,ili čak nije ni obavešten o tome. Sad ce mu trebati radna dozvola za rodjenu zemlju.

ANDREJ

pre 6 godina

STVARNO MI NIJE JASNO,STA CE GLUMCU fAJNSU,DRZAVLJANSTVO SRBIJE.TO MU U DALJEM
ZIVOTU,MOZE VREDETI ISTO TOLIKO,KAO DA JE DOBIO NEKO IREALNO DRZAVLJANSTVO
CIROKI INDIJANACA.NI MI KOJI IMAMO DRZAVLJANSTVO SRBIJE,NE ZNAMO STA SA NJIM
JADNI I NESRECNI,DA RADIMO!

mrmlj

pre 6 godina

@(Sale, 11. septembar 2017 13:36)
nisam se bavio tom problematikom jer sam drzavljanstvo srbije dobio rodjenjem, ali mi deluje da ispunjavas sve uslove, i jos i preko.
ako ili za 10 godina zivota u srbiji ili brakom sa drzavljankom srbije nisi stekao pravo na drzavljanstvo, a kamoli kombinacijom oba, onda je nesto izuzetno pogresno u tom procesu dobijanja drzavljanstva.
ne mogu da verujem da su te odbili za drzavljanstvo. o.O

Ljiljana

pre 6 godina

Secam se kada je objavljena prica o Albanki koja se udala za naseg coveka u selu blizu Prokuplja, rodila dvoje dečice a on nastradao sekući drva u šumi.I tako svekrva, ona i dvoje male dece, teska beda.A bitokratija neumoljiva.I da se javnost nije ustalasala ko zna kad bi dobila drzavljanstvo i sva ostala prava( penzija lecenje itd).
Obozavam Fajnsa, ali neka mi neko kaze u cemu su njegove zasluge za Srbiju?

role zarolaj

pre 6 godina

Ja sam kao stranac ozenio beogradjanku, privremeno zivim u beogradu 10 godina. Imamo 3 dece drzavljana srbije od 11,8,6 godina. Imam li i ja pravo na foru da dobijem to drzavljanstvo??
(Sale, 11. septembar 2017 1

Mozda si sumnjiv? ;)

supergrass

pre 6 godina

A nama za Veliku Britaniju još uvek trebaju vize... I to kad hoćeš da posetiš VB ne dobiješ multi-entry vizu na 10 godina kao za SAD, nego dobiješ single entry na pola godine za slučaj da ti se putovanje poremeti i šlus.
(Aleksandar, 11. septembar 2017 17:05)

o tome treba politicka elita u Srbiji koja natuca engleski da razmislja i resi tu stvar sa vizama za VB. a kad pogledas tu 'elitu' verovatno cekaju da ih Britanci mole da li zele da se gradjanima Srbije ukinu vize za Britaniju. ni oni prethodni, malo evropskiji to nisu resili, kako ce ovi.

komentatorka

pre 6 godina

kakva precica
pokojni T. Dz. Bajford jedva posle 40 godina dobi to drzavljanstvo a radio i ziveo srbiji, a ovaj protrcao kroz srbiju i bupete, dobi drzavljanstvo
da li vrhovni sud srbije bi smeo da dzarne u ove ekspresne slucajeve, da li je to stvarno po zakonu?

Миднајт експрес

pre 6 godina

Можда је чуо да Палма дели паре пензионерима и шаком и капом!? За господина 3 'иљаде (најмање!!)!

kisovito na balkanu

pre 6 godina

Koliko je Toma bio ne bazdaren po pitanju odlikovanja i ordenja,toliko je Dacic darezljiv po dodeli pasosa strancima.
Verovatno ima plan i program podele. Ili radi po svom nahođenju,ipak je sef diplomatije. Mozda je i povecanje proizvodnje srpskih pasosa deo privrede,koji je u stalnom porastu,bducnost ove zemlje.
Srba ima u svetu ukupno 10 miliona,a ima 123 miliona srpskih pasosa izdato! Bice to sjajan biznis siromasne drzave.

Zemljoradnik

pre 6 godina

Rodjen sam u Sloveniji, moj otac je bio Srbin, mogu ja tako brzo da postanem Srbin?dokler bre?
(Aleksa_Slo, 11. septembar 2017 18:22)
- Verovatno možete samo ne vidim zašto vam to treba.