Četvrtak, 24.08.2017.

11:59

Oliver Dragojević: "Da, istina je, bolestan sam"

Izvor: 100posto.hr

Oliver Dragojeviæ: "Da, istina je, bolestan sam" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Joimontenegro

pre 6 godina

Cesto sam razmisljao,kako cu slusat njegove pjesme ako jednom ode..Drzi se andjele,nisi reka zadnju! Dosta nas bi dalo 10 g. zivota za te,a ja 20 da te cujem uzivo.Pozdrav iz MNE.

Nikola

pre 6 godina

Prostor bivse Jugoslavije nema boljeg, kompletnijeg muzicara. Zelim mu ozdravljenje, srecu.
(Ziveo Oli, 25. avgust 2017 08:13)

Gde li si ti ziveo sve ove godine kad mozes jednu takvu glupost da odvalis?

T-Zex

pre 6 godina

Zelim mu da se oporavi od teske bolesti sto pre. I da tako zdrav ostane pri obecanju da nikad nece doci u Bgd. Jer ne zasluzuje da peva ovde .

ZokiNS

pre 6 godina

Sjajan umetnik,sa nepotrebno losim stavom prema Srbima(mislim da cak i Ante Gotovina ima bolje misljenje).Najbolje zelje za oporavak i ako se ne varam postoji ona Kubanska Vakcina za pluca..nek mu neko prenese da to moze da pomogne..pozdrav iz NS

Gmaz

pre 6 godina

> poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije.

Znači, u Beogradu nije želeo da nastupa zbog loših odnosa Srbije i Crne Gore? Sad mi je malo jasnije.

Raymond

pre 6 godina

Čovjek je žestoki pušač cijeli život. Ni sad, kad je očito da ga je taj porok koštao terminalne bolesti, ne može sam sebi priznati. Jednom ovisnik, uvijek ovisnik.
(megatronman, 24. avgust 2017 19:10)

Pametno zboris.

coki

pre 6 godina

Oliver je Beogradski pevac,u vreme kada je pocinjao nikoga nije bilo briga za njega i njegovu muziku,niti mu je pruzio sansu,prvo slavu je stekao u Beogradu,isto kao i grupa FIT koja je i album i sve spotove snimala u Beogradu,tu se proslavili,zato je veoma bezveze sto Oliver nije zeleo posle rata da dodje da nastupa u gradu koji ga je napravio tim sto jeste,zvezdom.

old boy

pre 6 godina

Lijepi komentari,cine da se nekad duboko zastidim nekih mojih tzv. velikih hrvata! Svako dobro dobri ljudi, vama i vasoj djeci, nikad vise ne ucinili nista nazao jedni drugima

megatronman

pre 6 godina

Čovjek je žestoki pušač cijeli život. Ni sad, kad je očito da ga je taj porok koštao terminalne bolesti, ne može sam sebi priznati. Jednom ovisnik, uvijek ovisnik.

da dopunim

pre 6 godina

Samo da dodam da sam tek pre neku godinu saznao da on prakticno ni notu ni rec nije napisao, vec mu je sve uradio Zdenko Runjic, koji je pravi autor svih onih divnih balada, ali, eto, Oliver bolje peva.
@Goran

Najlepse pesme su mu napisali Gibboni, Petar Graso, Hari Roncevic...

Старац Исаија

pre 6 godina

Jel nije bilo davno ni kad je Stefan Nemanja uzeo katoličku vjeru? (looki, 24. avgust 2017 18:38)

Пре него што напишете овакву глупост мислећи да износите неки аргумент, прочитајте нешто о историји Хришћанства да се не брукате следећом приликом.

looki

pre 6 godina

@Ante Naravno da Messi i Bolt nisu porijeklom Srbi ali je jako mnogo htvatskih porodica u Dalmaciji i Hercegovini porijeklom iz Crne Gore i Stare Hercegovine,pogledaj samo prezimena kao Miletic,Jovanovic,Mijatovic,Misic,Jovic,Vujevic,Ostojic,Luburic,oni svi zanju svoje porijeklo,nije bilo tako davno kada su uzeli katolicku vjeru!
(Dragan, 24. avgust 2017 15:25)

Jel nije bilo davno ni kad je Stefan Nemanja uzeo katoličku vjeru?

Поглед са Ртња

pre 6 godina

Изузетан човек и певач.Његове песме остаће за сва времена. Посебно ценим његову искреност и патриотизам. Никад није крио да не подноси Србе,за разлику од неких других који се сад љубе једни са другима за нешто пара,иако је јасно шта већина Срба мисли о Хрватима и шта Хрвати мисле о нама.

Nürnberg

pre 6 godina

Ako si hriscanin ne trebas ni svoje neprijatelje da mrzis.On nije moj neprijatelj,naprotiv voleo sam i volim njegov glas i pesme i sada,samo mi ga je zao da je kod njega mrznja preovladala,mrznja prema nama!? Zasto druze? A i nije hriscanski,kapiras? Zelim mu ozdravljenje i da jos dugo,dugo peva.

slavija

pre 6 godina

Oliver Dragojević je pevao u Beogradu. Lično sam ga slušala u hotelu Jugoslavija dalekih osamdesetih. I verujem da nas je tada voleo.
Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:38

Svako ko želi da bude imalo objektivan, ne bi imao obraza da kaže "šta smo uradili drugim ljudima" nego bi zbog neke, barem prividne objektivnosti, rekao šta smo jedni drugima uradili. Sumnjam da ste odavde i provlačite malicioznost prema Srbima kroz vaš komentar.

PsychoTheRapist

pre 6 godina

Želim ti od sveg srca da ozdraviš i da se oporaviš.
Isto tako ti od sveg srca želim da nikad u životu više održiš koncert u BG jer ti to kao čovjek i ne zaslužuješ.
Pozdravljam i ove divne duše što pune Arenu po nekoliko puta kada im dođe Dino Merlin (uz to i neviđen plagijator i antitalenat) i ostale dežurne pljuvače po naciji kojoj pripadaju i misli da bi sutra napunili Marakanu kad bi im došao Tompsom da pjeva a oni bi skandirali - Izvinite što ste nas klali!
Napominjem da ne mrzim nikog i nisam nacionalista ali smo izgubili dignitet.
Najbolje Oliver zna zašto neće u BG a zato mu nismo mi krivi. Zna on najbolje zašto.
Srećan oporavak i mnogo zdravlja

Vladimir

pre 6 godina

Ravnodušan sam za njegovu sudbinu a svi vi koji ga sada bodrite kao „velikog čoveka“ i velikog umetnika, ne zaboravite da za razliku od vas, koji u njemu vidite pojedinca, čoveka sa licem i delom, on sve vas (to jest nas) gledao kao pripadnike jednog omrženog mu naroda. Generaluzovane grupe zločinaca, stada, četnika, okupatora i agresora... naroda koji nije vredan njegovog dela.
On nije shvatio problem, kao što su to uradili Kesovija ili Balašević, nego je ostao zatrovan mržnjom na koju, na žalost, Srbi polažu isto a ako ne i veće pravo. Sličan slučaj kao Leni Riefenstahl. Mali je to čovek.

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

U svakom slučaju kontraverzna ličnost u duhu svog prezimena. Ex Yu prostor je suviše mali prostor za čisti etnos a još teže za čiste etos. Jedostavno je to prostor gde su se sudarile tri vere, koje su podelile pa moglo bi se reci jedan narod. Jedna vera jedna večera.

Aleksandar, Beograd

pre 6 godina

(Зоран, 24. avgust 2017 14:14)
Dosta više sa tim da Oliver mrzi Srbe. Ne mrzi nas. Lično sam ga čuo nekoliko puta, doslovno je govorio: Neću više pevati u Beogradu. Ali, sve ovo što danas jesam dugujem Beogradu jer da bi bili priznati na ovim prostorima, mora vam se Beograd pokloniti. Tako je bilo u Jugoslaviji, tako je i danas. U Beogradu imam dosta prijatelja, lepi životni trenuci me vežu za taj grad. Znam da u Srbiji imam armiju obožavalaca, dosta ih dolazi po koncertima u regionu i obavezno se posle koncerta nađu iza scene kako bi me pozdravili." Dakle, dosta više laži o tome da je on rekao ovo ili ono. Oliveru Dragojeviću želim brz oporavak. Imao sam priliku da ga slušam uživo, upoznam i slikam se sa njim. Ne daj se Galebe!

mamakoa

pre 6 godina

Ranije Nisam slusala njegove pesme,Ali u poslednje vreme bas cesto.Zelim mu da ozdravi,sta je pricao-bas me briga.Ali price o losim Srbima!!!!Koja zemlja u okolini je primila vise izbeglica.Nemoguce je da su svi bili losi.Znaci tisina.

vladan

pre 6 godina

Meister Jakob, 24. avgust 2017 14:13)

Da, lepo ste to primetili, većina Srba Hrvatsku i sve vezano za Hrvatsku gleda sa rezervom i sa gardom, sve zbog nekog imaginarnog hrvatskog nacionalizma, "ustaštva", nekih navodnih neprijatnih dogadjaja iz bliže istorije...Prosto se čovek zapita odakle Srbima takvo retrogradno razmišljanje i stav prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu...Čudni su ti Srbi.

zamb

pre 6 godina

@Ante - Ne znam za ceo svet, ali primorje i mnoge otoke su nastanjivali ljudi iz unutrašnjosti Balkana, mahom Starosrbi. Korčula je klasičan primer, a imaš sve u Dubrovačkom arhivu. Da li to čini Dubrovčane, Korčuljane i mnoge druge Dalmatince Srbima? Ne, oni su Hrvati. Da li to obara rasne i druge NDH teorije (o Vlasima, Turcima i sl)? Da, apsolutno. Legendi Oliveru želim ozdravljenje.

marija

pre 6 godina

Како Срби имају кратко памћење, прекратко. Поздрав Оливеру и желим му брз опоравак јер то је људски. Није људски оно што су он и остали као јавне личности изговарали и распиривали мржњу према својим суграђанима.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Влада, 24. avgust 2017 14:46)

"Ko sam ja da ti(mu) sudim."

Beograd nije dao pet para i praštao je onima koje je voleo,
a njih je mali broj.
Jedan od njih je Oliver.
Uz to nije jasna ni priča po kojoj su pretili njegovoj deci ako reši da ipak dodje i održi koncert u Srbiji.
Pozvao je nas da odemo u Split na njegov koncert i to bi bio jedini razlog da u ovom momentu odem u Hrvatsku.

sauron

pre 6 godina

najgori su ovi srbi nostalgicari kod kojih je proradio osecaj krivice..." drzi se oli...uz tebe smo...i ne trebas da pevas u bg s obzirom sta smo vam sve radili.."

ivan0309

pre 6 godina

Oliver je karakteran i dobar čovjek.Želim mu brz, uspješan oporavak i još mnogo dobrih pjesama.Nije nacionalista ni šovinista kao što neki ovdje tvrde već je rekao da neće nikad pjevati u Srbiji zbog agresije na Hrvatsku.Čovjek drži do rječi ja mu se divim.

vlajko

pre 6 godina

Sto se tice (ne)pevanja u Beogradu, nedavno je pred koncert u Moskvi koji su organizovale i podrzale Hrvatska ambasada i hrvatsko-srpska firma Vellstroj i gde je naravno bilo najvise srba, Oliver je na pitanje zasto ne peva u Beogradu rekao "ne mogu, mnogo sam sra..."

Goran

pre 6 godina

Zelim mu uspesan oporavak, uvek sam slusao pesme koje je pevao i zeleo da odem na njegov koncert, ali nikad nisam imao prilike. Samo da dodam da sam tek pre neku godinu saznao da on prakticno ni notu ni rec nije napisao, vec mu je sve uradio Zdenko Runjic, koji je pravi autor svih onih divnih balada, ali, eto, Oliver bolje peva.

place your bet

pre 6 godina

a šta smo mi to uradili a da nam oni nisu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (obi van, 24. avgust 2017 14:26)

pa bombardirali nase gradove naprimjer. I kako bi nakon svega toga izgledalo da Oliver pjeva o ljubavi u Beogradu? Nije da on mrzi Srbe, nego jednostavno covjek je iskren i ima takve pjesme da to ne ide skupa. Ja se kladim da je njemu drago kada dođu Srbi na njegov koncert u hr jer onda zna da su to dobri ljudi koji se ne boje doći i koji nemaju ništa sa prošlim ratom.

Ana

pre 6 godina

Secam se kada se otvarala Hala Jezero u Kragujevcu, 7 000 posetilaca.Koncert za pamcenje.Volim da slusam Olivera, volim njegove pesme.Zelim da se sto pre oporavi.

neobavezno

pre 6 godina

Boze dragi pa zar vas toliko boli sto ne zeli doc u Srbiju? Zato dolaze drugi i ne fali nam nista. Zar moraju svi da nas vole? Ne moraju, ni ja ne volim sve i svakog, samo poneke.
Oliveru sve najbolje!

Slovenac

pre 6 godina

Znam rusku kliniku jednu dobru u BG, Olivere! Menjanje krvi, maticne celije... Ono sto ste samo citali da rade u Americi i kosta 100 ili 200hiljada. U Bg za 10....

zex

pre 6 godina

Ispod ovog neba samo ti, dusu znas mi taknuti...... zelim ti da se boris jer od izlecenja nema nista veruj mi.Ali moze se ziveti.Veliki si covek, veliki umetnik, zelim ti sve najbolje.Pozdrav iz Srbije jer ja licno nemam nista protiv Hrvata,Bosanaca i Makedonaca nekada smo bili jedno i bili smo sila.Ponosan sam na nas Jugoslovenski talenat u svakom pogledu.Razbio nas zpad jer smo bili mnogo jaki.Drzite se ljidi nemojte da sirite mrznju zivot je kratak da bi smo se ubijali i mrzeli bez ikakvog razloga.Pa mi srbi nemozemo smi sa sobom svakog dana neko nekog ubije sami sebi smo najveci neprijatelji.pozz

Tissen

pre 6 godina

Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:38)

A ono sto su ti drugi nama uradili to nikom nista, to se ne broji. Ko velis, Srbina muciti i ubiti je normalno, cak pozeljno? Jadnice ti autosovinisticka.

Eugen

pre 6 godina

Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?
(Ante, 24. avgust 2017 13:32)

Ante ti znas vise cak i od nas. Hvala ti za informaciju. Nisam do sada znao da su Messi i Bolt poreklom Srbi. Hvala jos jednom. Jos kad bi i Ronaldo bio Srbin bili bismo kompletni.

Dragan

pre 6 godina

@Ante Naravno da Messi i Bolt nisu porijeklom Srbi ali je jako mnogo htvatskih porodica u Dalmaciji i Hercegovini porijeklom iz Crne Gore i Stare Hercegovine,pogledaj samo prezimena kao Miletic,Jovanovic,Mijatovic,Misic,Jovic,Vujevic,Ostojic,Luburic,oni svi zanju svoje porijeklo,nije bilo tako davno kada su uzeli katolicku vjeru!

Raymond

pre 6 godina

“Da, bolestan sam i upravo sam u procesu pretraga. Treba videti kakvim metodama ću se lečiti, pronađeno je tumorno tkivo“, rekao je i dodao da njegova bolest nije uzrokovana pušenjem cigareta nego starošću."

Nisam znao do sada da se rak pluca dobija starenjem. Ja rek'o od pusenja kad ono, "Dr". Oliver Dragojevic zna ocigledno bolje.

Harwy

pre 6 godina

Oliver Dragojević ima 70 godina i jedan je od najpopularnijih hrvatskih pjevača, nastupao je u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji i Opera Houseu u Sydneyu.
Kako Index doznaje, Oliveru je dijagnoza postavljena nedavno, riječ je o "fleki" na plućima koja je otkrivena tijekom jednog pregleda. Doznajemo i da je pjevač veoma optimističan te vjeruje da će pobijediti opaku bolest.
Iz KBC-a Split su nam ranije potvrdili i da glazbenik već ide na pretrage na splitski onkološki odjel.

nn

pre 6 godina

@Olivera A
Poštovana
Moram priznati, iskreno, 'takli' ste me svojom porukom pa moram ovo napisati, moj duboki naklon i poštovanje, uvjeren sam da niste jedina i draga osoba koja tako razmišlja u vašoj zemlji a najbitnije od svega je da se Vi i osobe poput vas ne stide zbog nekih loših ljudi sa kojima dijelite ništa više nego samo državljanstvo.
Oliveru nemojte zamjerati previše. Možda se u svojim godinama boji da ne bi dobro pjevao izvan svog terena ;) a to je more, šteta ako ga niste imali prilike čuti na tom 'njegovom' terenu.
Bilo bi mi zadovoljstvo pozvati Vas i biti u Vašoj blizini na nekom njegovom budućem koncertu. Vjerujmo da će ih biti... vjerujmo da ako se već neće vratiti 80-e da će onda bar dobro biti iznad zla ili da i zlo može dati neko dobro, hm, kao možda u slučaju cigareta i predobrog Oliverovog glasa...
Budite mi dobro.
Srdačan pozdrav iz Rijeke

goja

pre 6 godina

Nikada ni jednu ružnu reč nije izgovorio za Srbiju.
Nedolazak u Bg je njegov protest između ostalog i za razaranje i spaljivanje Konavala!

Igor

pre 6 godina

Mene zanima jedna stvar. Npr. Oliver Dragojevic odluci da procita ove komentare u kome mu 95% ljudi pruza podrsku da se iscupa iz grozne zdravstvene situacije u koju je, na zalost, upao. Zanima me sta mu u tom trenutku prodje kroz glavu? Ljude koje generalno ne voli mu vecinski zele svu srecu?! Paradoks, ali je tako ... Sta li bi pomislio u tom trenutku?
I naravno, ja mu zelim svu srecu ovog sveta i da se izvuce iz grozne situacije.

Biba

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona. (Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)

Prebrojavanje krvnih zrnaca - hobi br. 1 u Srbiji. Odvratni ste sa tim komentarima.

Programer

pre 6 godina

@Olivera A. Inace ti znas sta su Srbi radili drugima, bila si u vojsci, ratovala, sve videla. Dragojevicu svaka cast jer je karakter, zelim mu oporavak.

vjeran

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)

protiv Napoleona kažeš, pa đe će Srbin na Srbina?

Meister Jakob

pre 6 godina

da ne bi 'mrske' jugoslavije, sa sve srbima, niko ne bi čuo za tebe...
(moj galebe, 24. avgust 2017 13:40)

On je na primjer super velika zvijezda u Češkoj, među Česima koji ni ne razumiju tekstove njegovih pjesama, napunio je stadion nekoliko puta bez problema!
I on nikad nije izjavio da mu je Srbija mrska niti je ikad išta rekao ružno o Srbiji i Srbima, jednostavno je odlučio da neće nastupati u Srbiji, isto tako je mogao reći da neće nikad nastupati u Zambiji, šta sve okrećete na neku nacionalističku kavziustašku motivaciju?!

Prosinečki

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)
Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?
(Ante, 24. avgust 2017 13:32)

Ante, istina je da niko nije pomenuo Srbiju, nego Crnu goru. Samo tvoj poremećeni um je video Kragujevac i Niš.

Sofer iz Kanade

pre 6 godina

Tvoje pjesme su me obradovale i davale snage bezbroj hladnih tamnih noci dok sam vozio po kanadskim divljinama, mastajuci da sam ponovo u svojoj rodnoj Makarskoj. Drz se legendo!

zivTinamaBio-nismomiVi

pre 6 godina

Čovek nije nikakav neprijatelj Srba, već ne želi da peva u Beogradu posle svega sto se desavalo devedesetih.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladan, 24. avgust 2017 13:29)

a sta se desavalo???
Pa on je popularnost stekao u Srbiji,popularniji bio u Srbiji nego u HR..I zakljucak...Pa ja da sam bio neko i nesto u hr i popularan,ne bi ista rekao lose o njima,ovako mi idu na da ne kazem na sta..Covek je priznali ili ne nacional-sovinista,ali neka zivi i duze mene,da ne bude da sam zao,iako imam 40 godina i mladji sam od njega 3 decenije.

Влада

pre 6 godina

Како Срби имају кратко памћење, прекратко. Поздрав Оливеру и желим му брз опоравак јер то је људски. Није људски оно што су он и остали као јавне личности изговарали и распиривали мржњу према својим суграђанима.

Dante

pre 6 godina

Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?
(Ante, 24. avgust 2017 13:32)

A vidiš ja sam čuo da je Messi iz okolice Varaždina a da je Boltu majka sa Korčule?

ssss

pre 6 godina

postoje ne bas sjajni ljudi koje vodi mrznja,ali imaju karakter,on je jedini koji je pljunuo a nije polizao,za vreme rata svi su vikali nikad vise ovi vamo ovi nasi tamo,a na kraju bio merlin u bg bio corba u hr bio balasevic u beogradu al oliver nikad u srbiju i zato mu skidam kapu zato sto ma koliko nas mrzio ima karakter i draze mi je da postoje takvi ko on nego ovakve ljige kao ostali...jer ovi sto bi zbog love sve uradili su poceli rat nisu ovi koji nikad i nisu hteli nista zajednicko ni sa kim...iako nas mrzis ja tebi na tvom karakteru i pjesmama skidam kapu..al ne volim ni ja tebe bio bih lud da volim nekoga ko me mrzi,ali te ni ne mrzim nije nam ista vera mi nismo uceni da mrzimo

sasa

pre 6 godina

@Piroman, ne treba zaboraviti ono sto je govorio. i ja sam novosadjanin i uz njega sam. nikome nije lako radi ovoga, jer je on covek kao i mi. zelim mu brz oporavak. ali zapamtite, nacionalizam i mrznja jesu banalne stvare. to tek ljudi shvate kada se dozive ovakve strahote, nakon kojih vecina sklopi oci i vise nikada ne oseti sunce i vetar, kisu i sneg na svom licu.

obi van

pre 6 godina

@Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole. 
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:

a šta smo mi to uradili a da nam oni nisu?

poeta

pre 6 godina

potrosi san mladost i dusu i tilo
a,sve lipo ca je bilo,ca je ludo srce snilo,u pismi se skrilo
sad ladne su noci i grko je vino
neka skonca ovo tilo,kad sve lipo ca je bilo,tek srcu se snilo
potrosi san mladost i dusu i tilo

Зоран

pre 6 godina

Oliver Dragojević je pevao u Beogradu. Lično sam ga slušala u hotelu Jugoslavija dalekih osamdesetih. I verujem da nas je tada voleo.
Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:38)

Да мрзи цео један народ може само неко ко је духовно и ментално скучен као коцкица за јамб! Уосталом, тај се онда не разликује много од Хитлера јер он је мрзео све Јевреје! Мени је добар део фамилије са мајчине стране страдао у Јасеновцу од усташа, па јел сада треба да мрзим све Хрвате? Не мрзим их, упознао сам Хрвате који су дивни људи и прави пријатељи, верујем да је Оливер довољно интелигентан да схвати да и међу Србима има таквих, чак су и већина! И ја му желим све најбоље...

гане

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)

Знао сам да је Србин!

Abrakapokus

pre 6 godina

Veliki pozdrav legendi i brz oporavak! Ne mogu da verujem da u komentarima čitam prebrojavanje njegovih krvnih zrnaca i gluposti kako "mrzi Srbe". Sram da vas bude sve. Čovek NIKAD ništa loše nije rekao o Srbima i Srbiji. Jedino je sebi zacrtao da ovde više neće nastupati i održao je obećanje, za razliku od nekih koji su svašta izjavljivali i pljuvali na sve strane, a posle dolazili ovde da pokupe pare.

BoltonBastard

pre 6 godina

Bez obzira što nisam ljubitelj dotičnog kao osobe niti njegovog muzičkog opusa, želim mu kao čoveku brzo i uspešno ozdravljenje.

Joao

pre 6 godina

Sve što se ima reći je da mu želimo oporavak. Veliki je to pevač. Ali ostaće mrlja u odnosu njega i srpske publike (govorim o onima koji su ga iskreno voleli i ništa mu ružno nisu rekli, ni učinili). Sve nas je stavio u isti koš, a to nikada nije dobro za umetnost. Povredio je time mnoge iskrene poštovaoce, i u stvari učinio uslugu onima koji su omrazu i izazivali...

Olivera A.

pre 6 godina

Iako ti nas Srbe ne volis i nikada nisi hteo da dodjes kod nas, ja te veoma cenim kao umetnika, i nadam se da ces prevazici ovaj tezak period da jos malo uzivamo u tvojoj fantasticnoj muzici...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (DarioHubner, 24. avgust 2017 12:04)

Oliver Dragojević je pevao u Beogradu. Lično sam ga slušala u hotelu Jugoslavija dalekih osamdesetih. I verujem da nas je tada voleo.
Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.

Pera

pre 6 godina

Iako ti nas Srbe ne volis i nikada nisi hteo da dodjes kod nas, ja te veoma cenim kao umetnika, i nadam se da ces prevazici ovaj tezak period da jos malo uzivamo u tvojoj fantasticnoj muzici...
(DarioHubner, 24. avgust 2017 12:04)

Pa ti mozes da uzivas u njegovoj fantasticnoj muzici i ako on ne prevazidje ovaj tezak period.. ;)

lokator

pre 6 godina

U Opatiji u hotelu Opatija sa porodicom ranih osamdesetih na letovanju, silazimo na dorucak a Oliver Dragojevic svira klavir u sali za rucavanje.Bori se i izdrzi sto duze maestro.

vladan

pre 6 godina

I ako si jedan od vatrenijih protivnika Srba i Srbije, ja lično obožavam tvoje pesme i od srca ti želim brzo ozdravljenje, i poručujem, bori se majstore!
(alergolog, 24. avgust 2017 12:47)

Čovek nije nikakav neprijatelj Srba, već ne želi da peva u Beogradu posle svega sto se desavalo devedesetih.

marija

pre 6 godina

PS. Pozadina priče o njegovom nedolasku u Srbiju je, prema svedočenju iz Hrvatske, pretnja ekstremista Oliveru i njegovoj porodici ako dodje u Srbiju.

risus sardonicus

pre 6 godina

On je rekao da nece dolaziti u Srbiju da peva, i nije dosao, to mogu da postujem. Ne mogu da postujem one koji su govorili protiv Srbije pa na kraju, ipak, dosli da uberu med (Kesovija, Merlin).

Ante

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)
Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?

marija

pre 6 godina

Kakva starost, dragi naš Olivere...
Karika koja nas spaja nam treba više od svega, a to si ti, moj Velalučanine.
Beograd peva sa tobom svih ovih godina, znaš to.

Bori se, i pobedi!
Naše misli iz sve snage su uz tebe.
Veliki pozdrav našem Oliveru iz Beograda od mene i moje familije.

alergolog

pre 6 godina

I ako si jedan od vatrenijih protivnika Srba i Srbije, ja lično obožavam tvoje pesme i od srca ti želim brzo ozdravljenje, i poručujem, bori se majstore!

John Isner

pre 6 godina

Odrastao sam uz njegove pesme. Želimo ti brzi oporavak. Pismo mojaaa, iscidi san dušu u teeebeee i pustija te u sviiiit..

Pozdrav iz Novog Sada..

Dragan

pre 6 godina

Veliki pevac, legenda. Jako mi je zao, obozavam da ga slusam i bio sam na njegovim koncertima u regionu. Ne mislim da on mrzi ikoga zato sto nije dosao u Srbiju, jednostavno, on je tamo ikona i nije hteo da se konfrontira sa vecinom. Svako ima pravo na svoj izbor, ali je nesporno da ga srpska publika voli. Mogu da kazem da je vecina posletilaca na koncertu u Puli iz Srbije. Inace, hvata me jeza kad pomislim da je pri kraju cela jedna generacija iz osamdesetih: Bora, Balasevic, Bajaga...

Masha

pre 6 godina

Volim pesme ovog coveka, emotivne su i tople, nezne, one me najvise podsecaju na detinjstvo provedeno letima u Dalmaciji.... zao mi je sto je rekao da nikada nece pevati u Srbiji, volela bih da ga cujem i uzivo... ali pitanje je sad da li ce to uopste biti moguce. Sve najbolje mu zelim!

DarioHubner

pre 6 godina

Iako ti nas Srbe ne volis i nikada nisi hteo da dodjes kod nas, ja te veoma cenim kao umetnika, i nadam se da ces prevazici ovaj tezak period da jos malo uzivamo u tvojoj fantasticnoj muzici...

Ivica Đurović

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.

alergolog

pre 6 godina

I ako si jedan od vatrenijih protivnika Srba i Srbije, ja lično obožavam tvoje pesme i od srca ti želim brzo ozdravljenje, i poručujem, bori se majstore!

Ante

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)
Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?

DarioHubner

pre 6 godina

Iako ti nas Srbe ne volis i nikada nisi hteo da dodjes kod nas, ja te veoma cenim kao umetnika, i nadam se da ces prevazici ovaj tezak period da jos malo uzivamo u tvojoj fantasticnoj muzici...

risus sardonicus

pre 6 godina

On je rekao da nece dolaziti u Srbiju da peva, i nije dosao, to mogu da postujem. Ne mogu da postujem one koji su govorili protiv Srbije pa na kraju, ipak, dosli da uberu med (Kesovija, Merlin).

Ivica Đurović

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.

Abrakapokus

pre 6 godina

Veliki pozdrav legendi i brz oporavak! Ne mogu da verujem da u komentarima čitam prebrojavanje njegovih krvnih zrnaca i gluposti kako "mrzi Srbe". Sram da vas bude sve. Čovek NIKAD ništa loše nije rekao o Srbima i Srbiji. Jedino je sebi zacrtao da ovde više neće nastupati i održao je obećanje, za razliku od nekih koji su svašta izjavljivali i pljuvali na sve strane, a posle dolazili ovde da pokupe pare.

Masha

pre 6 godina

Volim pesme ovog coveka, emotivne su i tople, nezne, one me najvise podsecaju na detinjstvo provedeno letima u Dalmaciji.... zao mi je sto je rekao da nikada nece pevati u Srbiji, volela bih da ga cujem i uzivo... ali pitanje je sad da li ce to uopste biti moguce. Sve najbolje mu zelim!

marija

pre 6 godina

Kakva starost, dragi naš Olivere...
Karika koja nas spaja nam treba više od svega, a to si ti, moj Velalučanine.
Beograd peva sa tobom svih ovih godina, znaš to.

Bori se, i pobedi!
Naše misli iz sve snage su uz tebe.
Veliki pozdrav našem Oliveru iz Beograda od mene i moje familije.

Olivera A.

pre 6 godina

Iako ti nas Srbe ne volis i nikada nisi hteo da dodjes kod nas, ja te veoma cenim kao umetnika, i nadam se da ces prevazici ovaj tezak period da jos malo uzivamo u tvojoj fantasticnoj muzici...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (DarioHubner, 24. avgust 2017 12:04)

Oliver Dragojević je pevao u Beogradu. Lično sam ga slušala u hotelu Jugoslavija dalekih osamdesetih. I verujem da nas je tada voleo.
Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.

vladan

pre 6 godina

I ako si jedan od vatrenijih protivnika Srba i Srbije, ja lično obožavam tvoje pesme i od srca ti želim brzo ozdravljenje, i poručujem, bori se majstore!
(alergolog, 24. avgust 2017 12:47)

Čovek nije nikakav neprijatelj Srba, već ne želi da peva u Beogradu posle svega sto se desavalo devedesetih.

lokator

pre 6 godina

U Opatiji u hotelu Opatija sa porodicom ranih osamdesetih na letovanju, silazimo na dorucak a Oliver Dragojevic svira klavir u sali za rucavanje.Bori se i izdrzi sto duze maestro.

гане

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)

Знао сам да је Србин!

Tissen

pre 6 godina

Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:38)

A ono sto su ti drugi nama uradili to nikom nista, to se ne broji. Ko velis, Srbina muciti i ubiti je normalno, cak pozeljno? Jadnice ti autosovinisticka.

Зоран

pre 6 godina

Oliver Dragojević je pevao u Beogradu. Lično sam ga slušala u hotelu Jugoslavija dalekih osamdesetih. I verujem da nas je tada voleo.
Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:38)

Да мрзи цео један народ може само неко ко је духовно и ментално скучен као коцкица за јамб! Уосталом, тај се онда не разликује много од Хитлера јер он је мрзео све Јевреје! Мени је добар део фамилије са мајчине стране страдао у Јасеновцу од усташа, па јел сада треба да мрзим све Хрвате? Не мрзим их, упознао сам Хрвате који су дивни људи и прави пријатељи, верујем да је Оливер довољно интелигентан да схвати да и међу Србима има таквих, чак су и већина! И ја му желим све најбоље...

slavija

pre 6 godina

Oliver Dragojević je pevao u Beogradu. Lično sam ga slušala u hotelu Jugoslavija dalekih osamdesetih. I verujem da nas je tada voleo.
Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:38

Svako ko želi da bude imalo objektivan, ne bi imao obraza da kaže "šta smo uradili drugim ljudima" nego bi zbog neke, barem prividne objektivnosti, rekao šta smo jedni drugima uradili. Sumnjam da ste odavde i provlačite malicioznost prema Srbima kroz vaš komentar.

John Isner

pre 6 godina

Odrastao sam uz njegove pesme. Želimo ti brzi oporavak. Pismo mojaaa, iscidi san dušu u teeebeee i pustija te u sviiiit..

Pozdrav iz Novog Sada..

Eugen

pre 6 godina

Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?
(Ante, 24. avgust 2017 13:32)

Ante ti znas vise cak i od nas. Hvala ti za informaciju. Nisam do sada znao da su Messi i Bolt poreklom Srbi. Hvala jos jednom. Jos kad bi i Ronaldo bio Srbin bili bismo kompletni.

vjeran

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)

protiv Napoleona kažeš, pa đe će Srbin na Srbina?

Влада

pre 6 godina

Како Срби имају кратко памћење, прекратко. Поздрав Оливеру и желим му брз опоравак јер то је људски. Није људски оно што су он и остали као јавне личности изговарали и распиривали мржњу према својим суграђанима.

poeta

pre 6 godina

potrosi san mladost i dusu i tilo
a,sve lipo ca je bilo,ca je ludo srce snilo,u pismi se skrilo
sad ladne su noci i grko je vino
neka skonca ovo tilo,kad sve lipo ca je bilo,tek srcu se snilo
potrosi san mladost i dusu i tilo

vlajko

pre 6 godina

Sto se tice (ne)pevanja u Beogradu, nedavno je pred koncert u Moskvi koji su organizovale i podrzale Hrvatska ambasada i hrvatsko-srpska firma Vellstroj i gde je naravno bilo najvise srba, Oliver je na pitanje zasto ne peva u Beogradu rekao "ne mogu, mnogo sam sra..."

Sofer iz Kanade

pre 6 godina

Tvoje pjesme su me obradovale i davale snage bezbroj hladnih tamnih noci dok sam vozio po kanadskim divljinama, mastajuci da sam ponovo u svojoj rodnoj Makarskoj. Drz se legendo!

BoltonBastard

pre 6 godina

Bez obzira što nisam ljubitelj dotičnog kao osobe niti njegovog muzičkog opusa, želim mu kao čoveku brzo i uspešno ozdravljenje.

Prosinečki

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)
Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?
(Ante, 24. avgust 2017 13:32)

Ante, istina je da niko nije pomenuo Srbiju, nego Crnu goru. Samo tvoj poremećeni um je video Kragujevac i Niš.

zamb

pre 6 godina

@Ante - Ne znam za ceo svet, ali primorje i mnoge otoke su nastanjivali ljudi iz unutrašnjosti Balkana, mahom Starosrbi. Korčula je klasičan primer, a imaš sve u Dubrovačkom arhivu. Da li to čini Dubrovčane, Korčuljane i mnoge druge Dalmatince Srbima? Ne, oni su Hrvati. Da li to obara rasne i druge NDH teorije (o Vlasima, Turcima i sl)? Da, apsolutno. Legendi Oliveru želim ozdravljenje.

PsychoTheRapist

pre 6 godina

Želim ti od sveg srca da ozdraviš i da se oporaviš.
Isto tako ti od sveg srca želim da nikad u životu više održiš koncert u BG jer ti to kao čovjek i ne zaslužuješ.
Pozdravljam i ove divne duše što pune Arenu po nekoliko puta kada im dođe Dino Merlin (uz to i neviđen plagijator i antitalenat) i ostale dežurne pljuvače po naciji kojoj pripadaju i misli da bi sutra napunili Marakanu kad bi im došao Tompsom da pjeva a oni bi skandirali - Izvinite što ste nas klali!
Napominjem da ne mrzim nikog i nisam nacionalista ali smo izgubili dignitet.
Najbolje Oliver zna zašto neće u BG a zato mu nismo mi krivi. Zna on najbolje zašto.
Srećan oporavak i mnogo zdravlja

place your bet

pre 6 godina

a šta smo mi to uradili a da nam oni nisu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (obi van, 24. avgust 2017 14:26)

pa bombardirali nase gradove naprimjer. I kako bi nakon svega toga izgledalo da Oliver pjeva o ljubavi u Beogradu? Nije da on mrzi Srbe, nego jednostavno covjek je iskren i ima takve pjesme da to ne ide skupa. Ja se kladim da je njemu drago kada dođu Srbi na njegov koncert u hr jer onda zna da su to dobri ljudi koji se ne boje doći i koji nemaju ništa sa prošlim ratom.

Biba

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona. (Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)

Prebrojavanje krvnih zrnaca - hobi br. 1 u Srbiji. Odvratni ste sa tim komentarima.

Dragan

pre 6 godina

@Ante Naravno da Messi i Bolt nisu porijeklom Srbi ali je jako mnogo htvatskih porodica u Dalmaciji i Hercegovini porijeklom iz Crne Gore i Stare Hercegovine,pogledaj samo prezimena kao Miletic,Jovanovic,Mijatovic,Misic,Jovic,Vujevic,Ostojic,Luburic,oni svi zanju svoje porijeklo,nije bilo tako davno kada su uzeli katolicku vjeru!

obi van

pre 6 godina

@Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole. 
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:

a šta smo mi to uradili a da nam oni nisu?

goja

pre 6 godina

Nikada ni jednu ružnu reč nije izgovorio za Srbiju.
Nedolazak u Bg je njegov protest između ostalog i za razaranje i spaljivanje Konavala!

Dragan

pre 6 godina

Veliki pevac, legenda. Jako mi je zao, obozavam da ga slusam i bio sam na njegovim koncertima u regionu. Ne mislim da on mrzi ikoga zato sto nije dosao u Srbiju, jednostavno, on je tamo ikona i nije hteo da se konfrontira sa vecinom. Svako ima pravo na svoj izbor, ali je nesporno da ga srpska publika voli. Mogu da kazem da je vecina posletilaca na koncertu u Puli iz Srbije. Inace, hvata me jeza kad pomislim da je pri kraju cela jedna generacija iz osamdesetih: Bora, Balasevic, Bajaga...

Programer

pre 6 godina

@Olivera A. Inace ti znas sta su Srbi radili drugima, bila si u vojsci, ratovala, sve videla. Dragojevicu svaka cast jer je karakter, zelim mu oporavak.

sauron

pre 6 godina

najgori su ovi srbi nostalgicari kod kojih je proradio osecaj krivice..." drzi se oli...uz tebe smo...i ne trebas da pevas u bg s obzirom sta smo vam sve radili.."

Meister Jakob

pre 6 godina

da ne bi 'mrske' jugoslavije, sa sve srbima, niko ne bi čuo za tebe...
(moj galebe, 24. avgust 2017 13:40)

On je na primjer super velika zvijezda u Češkoj, među Česima koji ni ne razumiju tekstove njegovih pjesama, napunio je stadion nekoliko puta bez problema!
I on nikad nije izjavio da mu je Srbija mrska niti je ikad išta rekao ružno o Srbiji i Srbima, jednostavno je odlučio da neće nastupati u Srbiji, isto tako je mogao reći da neće nikad nastupati u Zambiji, šta sve okrećete na neku nacionalističku kavziustašku motivaciju?!

Aleksandar, Beograd

pre 6 godina

(Зоран, 24. avgust 2017 14:14)
Dosta više sa tim da Oliver mrzi Srbe. Ne mrzi nas. Lično sam ga čuo nekoliko puta, doslovno je govorio: Neću više pevati u Beogradu. Ali, sve ovo što danas jesam dugujem Beogradu jer da bi bili priznati na ovim prostorima, mora vam se Beograd pokloniti. Tako je bilo u Jugoslaviji, tako je i danas. U Beogradu imam dosta prijatelja, lepi životni trenuci me vežu za taj grad. Znam da u Srbiji imam armiju obožavalaca, dosta ih dolazi po koncertima u regionu i obavezno se posle koncerta nađu iza scene kako bi me pozdravili." Dakle, dosta više laži o tome da je on rekao ovo ili ono. Oliveru Dragojeviću želim brz oporavak. Imao sam priliku da ga slušam uživo, upoznam i slikam se sa njim. Ne daj se Galebe!

nn

pre 6 godina

@Olivera A
Poštovana
Moram priznati, iskreno, 'takli' ste me svojom porukom pa moram ovo napisati, moj duboki naklon i poštovanje, uvjeren sam da niste jedina i draga osoba koja tako razmišlja u vašoj zemlji a najbitnije od svega je da se Vi i osobe poput vas ne stide zbog nekih loših ljudi sa kojima dijelite ništa više nego samo državljanstvo.
Oliveru nemojte zamjerati previše. Možda se u svojim godinama boji da ne bi dobro pjevao izvan svog terena ;) a to je more, šteta ako ga niste imali prilike čuti na tom 'njegovom' terenu.
Bilo bi mi zadovoljstvo pozvati Vas i biti u Vašoj blizini na nekom njegovom budućem koncertu. Vjerujmo da će ih biti... vjerujmo da ako se već neće vratiti 80-e da će onda bar dobro biti iznad zla ili da i zlo može dati neko dobro, hm, kao možda u slučaju cigareta i predobrog Oliverovog glasa...
Budite mi dobro.
Srdačan pozdrav iz Rijeke

megatronman

pre 6 godina

Čovjek je žestoki pušač cijeli život. Ni sad, kad je očito da ga je taj porok koštao terminalne bolesti, ne može sam sebi priznati. Jednom ovisnik, uvijek ovisnik.

Nürnberg

pre 6 godina

Ako si hriscanin ne trebas ni svoje neprijatelje da mrzis.On nije moj neprijatelj,naprotiv voleo sam i volim njegov glas i pesme i sada,samo mi ga je zao da je kod njega mrznja preovladala,mrznja prema nama!? Zasto druze? A i nije hriscanski,kapiras? Zelim mu ozdravljenje i da jos dugo,dugo peva.

Pera

pre 6 godina

Iako ti nas Srbe ne volis i nikada nisi hteo da dodjes kod nas, ja te veoma cenim kao umetnika, i nadam se da ces prevazici ovaj tezak period da jos malo uzivamo u tvojoj fantasticnoj muzici...
(DarioHubner, 24. avgust 2017 12:04)

Pa ti mozes da uzivas u njegovoj fantasticnoj muzici i ako on ne prevazidje ovaj tezak period.. ;)

marija

pre 6 godina

PS. Pozadina priče o njegovom nedolasku u Srbiju je, prema svedočenju iz Hrvatske, pretnja ekstremista Oliveru i njegovoj porodici ako dodje u Srbiju.

Joao

pre 6 godina

Sve što se ima reći je da mu želimo oporavak. Veliki je to pevač. Ali ostaće mrlja u odnosu njega i srpske publike (govorim o onima koji su ga iskreno voleli i ništa mu ružno nisu rekli, ni učinili). Sve nas je stavio u isti koš, a to nikada nije dobro za umetnost. Povredio je time mnoge iskrene poštovaoce, i u stvari učinio uslugu onima koji su omrazu i izazivali...

zivTinamaBio-nismomiVi

pre 6 godina

Čovek nije nikakav neprijatelj Srba, već ne želi da peva u Beogradu posle svega sto se desavalo devedesetih.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladan, 24. avgust 2017 13:29)

a sta se desavalo???
Pa on je popularnost stekao u Srbiji,popularniji bio u Srbiji nego u HR..I zakljucak...Pa ja da sam bio neko i nesto u hr i popularan,ne bi ista rekao lose o njima,ovako mi idu na da ne kazem na sta..Covek je priznali ili ne nacional-sovinista,ali neka zivi i duze mene,da ne bude da sam zao,iako imam 40 godina i mladji sam od njega 3 decenije.

marija

pre 6 godina

Како Срби имају кратко памћење, прекратко. Поздрав Оливеру и желим му брз опоравак јер то је људски. Није људски оно што су он и остали као јавне личности изговарали и распиривали мржњу према својим суграђанима.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Влада, 24. avgust 2017 14:46)

"Ko sam ja da ti(mu) sudim."

Beograd nije dao pet para i praštao je onima koje je voleo,
a njih je mali broj.
Jedan od njih je Oliver.
Uz to nije jasna ni priča po kojoj su pretili njegovoj deci ako reši da ipak dodje i održi koncert u Srbiji.
Pozvao je nas da odemo u Split na njegov koncert i to bi bio jedini razlog da u ovom momentu odem u Hrvatsku.

Harwy

pre 6 godina

Oliver Dragojević ima 70 godina i jedan je od najpopularnijih hrvatskih pjevača, nastupao je u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji i Opera Houseu u Sydneyu.
Kako Index doznaje, Oliveru je dijagnoza postavljena nedavno, riječ je o "fleki" na plućima koja je otkrivena tijekom jednog pregleda. Doznajemo i da je pjevač veoma optimističan te vjeruje da će pobijediti opaku bolest.
Iz KBC-a Split su nam ranije potvrdili i da glazbenik već ide na pretrage na splitski onkološki odjel.

old boy

pre 6 godina

Lijepi komentari,cine da se nekad duboko zastidim nekih mojih tzv. velikih hrvata! Svako dobro dobri ljudi, vama i vasoj djeci, nikad vise ne ucinili nista nazao jedni drugima

vladan

pre 6 godina

Meister Jakob, 24. avgust 2017 14:13)

Da, lepo ste to primetili, većina Srba Hrvatsku i sve vezano za Hrvatsku gleda sa rezervom i sa gardom, sve zbog nekog imaginarnog hrvatskog nacionalizma, "ustaštva", nekih navodnih neprijatnih dogadjaja iz bliže istorije...Prosto se čovek zapita odakle Srbima takvo retrogradno razmišljanje i stav prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu...Čudni su ti Srbi.

zex

pre 6 godina

Ispod ovog neba samo ti, dusu znas mi taknuti...... zelim ti da se boris jer od izlecenja nema nista veruj mi.Ali moze se ziveti.Veliki si covek, veliki umetnik, zelim ti sve najbolje.Pozdrav iz Srbije jer ja licno nemam nista protiv Hrvata,Bosanaca i Makedonaca nekada smo bili jedno i bili smo sila.Ponosan sam na nas Jugoslovenski talenat u svakom pogledu.Razbio nas zpad jer smo bili mnogo jaki.Drzite se ljidi nemojte da sirite mrznju zivot je kratak da bi smo se ubijali i mrzeli bez ikakvog razloga.Pa mi srbi nemozemo smi sa sobom svakog dana neko nekog ubije sami sebi smo najveci neprijatelji.pozz

Dante

pre 6 godina

Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?
(Ante, 24. avgust 2017 13:32)

A vidiš ja sam čuo da je Messi iz okolice Varaždina a da je Boltu majka sa Korčule?

Vladimir

pre 6 godina

Ravnodušan sam za njegovu sudbinu a svi vi koji ga sada bodrite kao „velikog čoveka“ i velikog umetnika, ne zaboravite da za razliku od vas, koji u njemu vidite pojedinca, čoveka sa licem i delom, on sve vas (to jest nas) gledao kao pripadnike jednog omrženog mu naroda. Generaluzovane grupe zločinaca, stada, četnika, okupatora i agresora... naroda koji nije vredan njegovog dela.
On nije shvatio problem, kao što su to uradili Kesovija ili Balašević, nego je ostao zatrovan mržnjom na koju, na žalost, Srbi polažu isto a ako ne i veće pravo. Sličan slučaj kao Leni Riefenstahl. Mali je to čovek.

Igor

pre 6 godina

Mene zanima jedna stvar. Npr. Oliver Dragojevic odluci da procita ove komentare u kome mu 95% ljudi pruza podrsku da se iscupa iz grozne zdravstvene situacije u koju je, na zalost, upao. Zanima me sta mu u tom trenutku prodje kroz glavu? Ljude koje generalno ne voli mu vecinski zele svu srecu?! Paradoks, ali je tako ... Sta li bi pomislio u tom trenutku?
I naravno, ja mu zelim svu srecu ovog sveta i da se izvuce iz grozne situacije.

looki

pre 6 godina

@Ante Naravno da Messi i Bolt nisu porijeklom Srbi ali je jako mnogo htvatskih porodica u Dalmaciji i Hercegovini porijeklom iz Crne Gore i Stare Hercegovine,pogledaj samo prezimena kao Miletic,Jovanovic,Mijatovic,Misic,Jovic,Vujevic,Ostojic,Luburic,oni svi zanju svoje porijeklo,nije bilo tako davno kada su uzeli katolicku vjeru!
(Dragan, 24. avgust 2017 15:25)

Jel nije bilo davno ni kad je Stefan Nemanja uzeo katoličku vjeru?

ivan0309

pre 6 godina

Oliver je karakteran i dobar čovjek.Želim mu brz, uspješan oporavak i još mnogo dobrih pjesama.Nije nacionalista ni šovinista kao što neki ovdje tvrde već je rekao da neće nikad pjevati u Srbiji zbog agresije na Hrvatsku.Čovjek drži do rječi ja mu se divim.

Raymond

pre 6 godina

“Da, bolestan sam i upravo sam u procesu pretraga. Treba videti kakvim metodama ću se lečiti, pronađeno je tumorno tkivo“, rekao je i dodao da njegova bolest nije uzrokovana pušenjem cigareta nego starošću."

Nisam znao do sada da se rak pluca dobija starenjem. Ja rek'o od pusenja kad ono, "Dr". Oliver Dragojevic zna ocigledno bolje.

Поглед са Ртња

pre 6 godina

Изузетан човек и певач.Његове песме остаће за сва времена. Посебно ценим његову искреност и патриотизам. Никад није крио да не подноси Србе,за разлику од неких других који се сад љубе једни са другима за нешто пара,иако је јасно шта већина Срба мисли о Хрватима и шта Хрвати мисле о нама.

ssss

pre 6 godina

postoje ne bas sjajni ljudi koje vodi mrznja,ali imaju karakter,on je jedini koji je pljunuo a nije polizao,za vreme rata svi su vikali nikad vise ovi vamo ovi nasi tamo,a na kraju bio merlin u bg bio corba u hr bio balasevic u beogradu al oliver nikad u srbiju i zato mu skidam kapu zato sto ma koliko nas mrzio ima karakter i draze mi je da postoje takvi ko on nego ovakve ljige kao ostali...jer ovi sto bi zbog love sve uradili su poceli rat nisu ovi koji nikad i nisu hteli nista zajednicko ni sa kim...iako nas mrzis ja tebi na tvom karakteru i pjesmama skidam kapu..al ne volim ni ja tebe bio bih lud da volim nekoga ko me mrzi,ali te ni ne mrzim nije nam ista vera mi nismo uceni da mrzimo

neobavezno

pre 6 godina

Boze dragi pa zar vas toliko boli sto ne zeli doc u Srbiju? Zato dolaze drugi i ne fali nam nista. Zar moraju svi da nas vole? Ne moraju, ni ja ne volim sve i svakog, samo poneke.
Oliveru sve najbolje!

Ana

pre 6 godina

Secam se kada se otvarala Hala Jezero u Kragujevcu, 7 000 posetilaca.Koncert za pamcenje.Volim da slusam Olivera, volim njegove pesme.Zelim da se sto pre oporavi.

Slovenac

pre 6 godina

Znam rusku kliniku jednu dobru u BG, Olivere! Menjanje krvi, maticne celije... Ono sto ste samo citali da rade u Americi i kosta 100 ili 200hiljada. U Bg za 10....

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

U svakom slučaju kontraverzna ličnost u duhu svog prezimena. Ex Yu prostor je suviše mali prostor za čisti etnos a još teže za čiste etos. Jedostavno je to prostor gde su se sudarile tri vere, koje su podelile pa moglo bi se reci jedan narod. Jedna vera jedna večera.

T-Zex

pre 6 godina

Zelim mu da se oporavi od teske bolesti sto pre. I da tako zdrav ostane pri obecanju da nikad nece doci u Bgd. Jer ne zasluzuje da peva ovde .

Старац Исаија

pre 6 godina

Jel nije bilo davno ni kad je Stefan Nemanja uzeo katoličku vjeru? (looki, 24. avgust 2017 18:38)

Пре него што напишете овакву глупост мислећи да износите неки аргумент, прочитајте нешто о историји Хришћанства да се не брукате следећом приликом.

Raymond

pre 6 godina

Čovjek je žestoki pušač cijeli život. Ni sad, kad je očito da ga je taj porok koštao terminalne bolesti, ne može sam sebi priznati. Jednom ovisnik, uvijek ovisnik.
(megatronman, 24. avgust 2017 19:10)

Pametno zboris.

coki

pre 6 godina

Oliver je Beogradski pevac,u vreme kada je pocinjao nikoga nije bilo briga za njega i njegovu muziku,niti mu je pruzio sansu,prvo slavu je stekao u Beogradu,isto kao i grupa FIT koja je i album i sve spotove snimala u Beogradu,tu se proslavili,zato je veoma bezveze sto Oliver nije zeleo posle rata da dodje da nastupa u gradu koji ga je napravio tim sto jeste,zvezdom.

Gmaz

pre 6 godina

> poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije.

Znači, u Beogradu nije želeo da nastupa zbog loših odnosa Srbije i Crne Gore? Sad mi je malo jasnije.

mamakoa

pre 6 godina

Ranije Nisam slusala njegove pesme,Ali u poslednje vreme bas cesto.Zelim mu da ozdravi,sta je pricao-bas me briga.Ali price o losim Srbima!!!!Koja zemlja u okolini je primila vise izbeglica.Nemoguce je da su svi bili losi.Znaci tisina.

sasa

pre 6 godina

@Piroman, ne treba zaboraviti ono sto je govorio. i ja sam novosadjanin i uz njega sam. nikome nije lako radi ovoga, jer je on covek kao i mi. zelim mu brz oporavak. ali zapamtite, nacionalizam i mrznja jesu banalne stvare. to tek ljudi shvate kada se dozive ovakve strahote, nakon kojih vecina sklopi oci i vise nikada ne oseti sunce i vetar, kisu i sneg na svom licu.

ZokiNS

pre 6 godina

Sjajan umetnik,sa nepotrebno losim stavom prema Srbima(mislim da cak i Ante Gotovina ima bolje misljenje).Najbolje zelje za oporavak i ako se ne varam postoji ona Kubanska Vakcina za pluca..nek mu neko prenese da to moze da pomogne..pozdrav iz NS

Goran

pre 6 godina

Zelim mu uspesan oporavak, uvek sam slusao pesme koje je pevao i zeleo da odem na njegov koncert, ali nikad nisam imao prilike. Samo da dodam da sam tek pre neku godinu saznao da on prakticno ni notu ni rec nije napisao, vec mu je sve uradio Zdenko Runjic, koji je pravi autor svih onih divnih balada, ali, eto, Oliver bolje peva.

da dopunim

pre 6 godina

Samo da dodam da sam tek pre neku godinu saznao da on prakticno ni notu ni rec nije napisao, vec mu je sve uradio Zdenko Runjic, koji je pravi autor svih onih divnih balada, ali, eto, Oliver bolje peva.
@Goran

Najlepse pesme su mu napisali Gibboni, Petar Graso, Hari Roncevic...

Nikola

pre 6 godina

Prostor bivse Jugoslavije nema boljeg, kompletnijeg muzicara. Zelim mu ozdravljenje, srecu.
(Ziveo Oli, 25. avgust 2017 08:13)

Gde li si ti ziveo sve ove godine kad mozes jednu takvu glupost da odvalis?

Joimontenegro

pre 6 godina

Cesto sam razmisljao,kako cu slusat njegove pjesme ako jednom ode..Drzi se andjele,nisi reka zadnju! Dosta nas bi dalo 10 g. zivota za te,a ja 20 da te cujem uzivo.Pozdrav iz MNE.

Olivera A.

pre 6 godina

Iako ti nas Srbe ne volis i nikada nisi hteo da dodjes kod nas, ja te veoma cenim kao umetnika, i nadam se da ces prevazici ovaj tezak period da jos malo uzivamo u tvojoj fantasticnoj muzici...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (DarioHubner, 24. avgust 2017 12:04)

Oliver Dragojević je pevao u Beogradu. Lično sam ga slušala u hotelu Jugoslavija dalekih osamdesetih. I verujem da nas je tada voleo.
Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.

Ante

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)
Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?

Ivica Đurović

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.

marija

pre 6 godina

PS. Pozadina priče o njegovom nedolasku u Srbiju je, prema svedočenju iz Hrvatske, pretnja ekstremista Oliveru i njegovoj porodici ako dodje u Srbiju.

alergolog

pre 6 godina

I ako si jedan od vatrenijih protivnika Srba i Srbije, ja lično obožavam tvoje pesme i od srca ti želim brzo ozdravljenje, i poručujem, bori se majstore!

DarioHubner

pre 6 godina

Iako ti nas Srbe ne volis i nikada nisi hteo da dodjes kod nas, ja te veoma cenim kao umetnika, i nadam se da ces prevazici ovaj tezak period da jos malo uzivamo u tvojoj fantasticnoj muzici...

sauron

pre 6 godina

najgori su ovi srbi nostalgicari kod kojih je proradio osecaj krivice..." drzi se oli...uz tebe smo...i ne trebas da pevas u bg s obzirom sta smo vam sve radili.."

Abrakapokus

pre 6 godina

Veliki pozdrav legendi i brz oporavak! Ne mogu da verujem da u komentarima čitam prebrojavanje njegovih krvnih zrnaca i gluposti kako "mrzi Srbe". Sram da vas bude sve. Čovek NIKAD ništa loše nije rekao o Srbima i Srbiji. Jedino je sebi zacrtao da ovde više neće nastupati i održao je obećanje, za razliku od nekih koji su svašta izjavljivali i pljuvali na sve strane, a posle dolazili ovde da pokupe pare.

vladan

pre 6 godina

I ako si jedan od vatrenijih protivnika Srba i Srbije, ja lično obožavam tvoje pesme i od srca ti želim brzo ozdravljenje, i poručujem, bori se majstore!
(alergolog, 24. avgust 2017 12:47)

Čovek nije nikakav neprijatelj Srba, već ne želi da peva u Beogradu posle svega sto se desavalo devedesetih.

marija

pre 6 godina

Kakva starost, dragi naš Olivere...
Karika koja nas spaja nam treba više od svega, a to si ti, moj Velalučanine.
Beograd peva sa tobom svih ovih godina, znaš to.

Bori se, i pobedi!
Naše misli iz sve snage su uz tebe.
Veliki pozdrav našem Oliveru iz Beograda od mene i moje familije.

place your bet

pre 6 godina

a šta smo mi to uradili a da nam oni nisu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (obi van, 24. avgust 2017 14:26)

pa bombardirali nase gradove naprimjer. I kako bi nakon svega toga izgledalo da Oliver pjeva o ljubavi u Beogradu? Nije da on mrzi Srbe, nego jednostavno covjek je iskren i ima takve pjesme da to ne ide skupa. Ja se kladim da je njemu drago kada dođu Srbi na njegov koncert u hr jer onda zna da su to dobri ljudi koji se ne boje doći i koji nemaju ništa sa prošlim ratom.

Tissen

pre 6 godina

Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:38)

A ono sto su ti drugi nama uradili to nikom nista, to se ne broji. Ko velis, Srbina muciti i ubiti je normalno, cak pozeljno? Jadnice ti autosovinisticka.

Masha

pre 6 godina

Volim pesme ovog coveka, emotivne su i tople, nezne, one me najvise podsecaju na detinjstvo provedeno letima u Dalmaciji.... zao mi je sto je rekao da nikada nece pevati u Srbiji, volela bih da ga cujem i uzivo... ali pitanje je sad da li ce to uopste biti moguce. Sve najbolje mu zelim!

slavija

pre 6 godina

Oliver Dragojević je pevao u Beogradu. Lično sam ga slušala u hotelu Jugoslavija dalekih osamdesetih. I verujem da nas je tada voleo.
Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:38

Svako ko želi da bude imalo objektivan, ne bi imao obraza da kaže "šta smo uradili drugim ljudima" nego bi zbog neke, barem prividne objektivnosti, rekao šta smo jedni drugima uradili. Sumnjam da ste odavde i provlačite malicioznost prema Srbima kroz vaš komentar.

Raymond

pre 6 godina

“Da, bolestan sam i upravo sam u procesu pretraga. Treba videti kakvim metodama ću se lečiti, pronađeno je tumorno tkivo“, rekao je i dodao da njegova bolest nije uzrokovana pušenjem cigareta nego starošću."

Nisam znao do sada da se rak pluca dobija starenjem. Ja rek'o od pusenja kad ono, "Dr". Oliver Dragojevic zna ocigledno bolje.

гане

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)

Знао сам да је Србин!

marija

pre 6 godina

Како Срби имају кратко памћење, прекратко. Поздрав Оливеру и желим му брз опоравак јер то је људски. Није људски оно што су он и остали као јавне личности изговарали и распиривали мржњу према својим суграђанима.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Влада, 24. avgust 2017 14:46)

"Ko sam ja da ti(mu) sudim."

Beograd nije dao pet para i praštao je onima koje je voleo,
a njih je mali broj.
Jedan od njih je Oliver.
Uz to nije jasna ni priča po kojoj su pretili njegovoj deci ako reši da ipak dodje i održi koncert u Srbiji.
Pozvao je nas da odemo u Split na njegov koncert i to bi bio jedini razlog da u ovom momentu odem u Hrvatsku.

zivTinamaBio-nismomiVi

pre 6 godina

Čovek nije nikakav neprijatelj Srba, već ne želi da peva u Beogradu posle svega sto se desavalo devedesetih.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladan, 24. avgust 2017 13:29)

a sta se desavalo???
Pa on je popularnost stekao u Srbiji,popularniji bio u Srbiji nego u HR..I zakljucak...Pa ja da sam bio neko i nesto u hr i popularan,ne bi ista rekao lose o njima,ovako mi idu na da ne kazem na sta..Covek je priznali ili ne nacional-sovinista,ali neka zivi i duze mene,da ne bude da sam zao,iako imam 40 godina i mladji sam od njega 3 decenije.

PsychoTheRapist

pre 6 godina

Želim ti od sveg srca da ozdraviš i da se oporaviš.
Isto tako ti od sveg srca želim da nikad u životu više održiš koncert u BG jer ti to kao čovjek i ne zaslužuješ.
Pozdravljam i ove divne duše što pune Arenu po nekoliko puta kada im dođe Dino Merlin (uz to i neviđen plagijator i antitalenat) i ostale dežurne pljuvače po naciji kojoj pripadaju i misli da bi sutra napunili Marakanu kad bi im došao Tompsom da pjeva a oni bi skandirali - Izvinite što ste nas klali!
Napominjem da ne mrzim nikog i nisam nacionalista ali smo izgubili dignitet.
Najbolje Oliver zna zašto neće u BG a zato mu nismo mi krivi. Zna on najbolje zašto.
Srećan oporavak i mnogo zdravlja

Влада

pre 6 godina

Како Срби имају кратко памћење, прекратко. Поздрав Оливеру и желим му брз опоравак јер то је људски. Није људски оно што су он и остали као јавне личности изговарали и распиривали мржњу према својим суграђанима.

Vladimir

pre 6 godina

Ravnodušan sam za njegovu sudbinu a svi vi koji ga sada bodrite kao „velikog čoveka“ i velikog umetnika, ne zaboravite da za razliku od vas, koji u njemu vidite pojedinca, čoveka sa licem i delom, on sve vas (to jest nas) gledao kao pripadnike jednog omrženog mu naroda. Generaluzovane grupe zločinaca, stada, četnika, okupatora i agresora... naroda koji nije vredan njegovog dela.
On nije shvatio problem, kao što su to uradili Kesovija ili Balašević, nego je ostao zatrovan mržnjom na koju, na žalost, Srbi polažu isto a ako ne i veće pravo. Sličan slučaj kao Leni Riefenstahl. Mali je to čovek.

Dragan

pre 6 godina

Veliki pevac, legenda. Jako mi je zao, obozavam da ga slusam i bio sam na njegovim koncertima u regionu. Ne mislim da on mrzi ikoga zato sto nije dosao u Srbiju, jednostavno, on je tamo ikona i nije hteo da se konfrontira sa vecinom. Svako ima pravo na svoj izbor, ali je nesporno da ga srpska publika voli. Mogu da kazem da je vecina posletilaca na koncertu u Puli iz Srbije. Inace, hvata me jeza kad pomislim da je pri kraju cela jedna generacija iz osamdesetih: Bora, Balasevic, Bajaga...

lokator

pre 6 godina

U Opatiji u hotelu Opatija sa porodicom ranih osamdesetih na letovanju, silazimo na dorucak a Oliver Dragojevic svira klavir u sali za rucavanje.Bori se i izdrzi sto duze maestro.

obi van

pre 6 godina

@Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole. 
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:

a šta smo mi to uradili a da nam oni nisu?

Biba

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona. (Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)

Prebrojavanje krvnih zrnaca - hobi br. 1 u Srbiji. Odvratni ste sa tim komentarima.

John Isner

pre 6 godina

Odrastao sam uz njegove pesme. Želimo ti brzi oporavak. Pismo mojaaa, iscidi san dušu u teeebeee i pustija te u sviiiit..

Pozdrav iz Novog Sada..

vladan

pre 6 godina

Meister Jakob, 24. avgust 2017 14:13)

Da, lepo ste to primetili, većina Srba Hrvatsku i sve vezano za Hrvatsku gleda sa rezervom i sa gardom, sve zbog nekog imaginarnog hrvatskog nacionalizma, "ustaštva", nekih navodnih neprijatnih dogadjaja iz bliže istorije...Prosto se čovek zapita odakle Srbima takvo retrogradno razmišljanje i stav prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu...Čudni su ti Srbi.

Pera

pre 6 godina

Iako ti nas Srbe ne volis i nikada nisi hteo da dodjes kod nas, ja te veoma cenim kao umetnika, i nadam se da ces prevazici ovaj tezak period da jos malo uzivamo u tvojoj fantasticnoj muzici...
(DarioHubner, 24. avgust 2017 12:04)

Pa ti mozes da uzivas u njegovoj fantasticnoj muzici i ako on ne prevazidje ovaj tezak period.. ;)

looki

pre 6 godina

@Ante Naravno da Messi i Bolt nisu porijeklom Srbi ali je jako mnogo htvatskih porodica u Dalmaciji i Hercegovini porijeklom iz Crne Gore i Stare Hercegovine,pogledaj samo prezimena kao Miletic,Jovanovic,Mijatovic,Misic,Jovic,Vujevic,Ostojic,Luburic,oni svi zanju svoje porijeklo,nije bilo tako davno kada su uzeli katolicku vjeru!
(Dragan, 24. avgust 2017 15:25)

Jel nije bilo davno ni kad je Stefan Nemanja uzeo katoličku vjeru?

ssss

pre 6 godina

postoje ne bas sjajni ljudi koje vodi mrznja,ali imaju karakter,on je jedini koji je pljunuo a nije polizao,za vreme rata svi su vikali nikad vise ovi vamo ovi nasi tamo,a na kraju bio merlin u bg bio corba u hr bio balasevic u beogradu al oliver nikad u srbiju i zato mu skidam kapu zato sto ma koliko nas mrzio ima karakter i draze mi je da postoje takvi ko on nego ovakve ljige kao ostali...jer ovi sto bi zbog love sve uradili su poceli rat nisu ovi koji nikad i nisu hteli nista zajednicko ni sa kim...iako nas mrzis ja tebi na tvom karakteru i pjesmama skidam kapu..al ne volim ni ja tebe bio bih lud da volim nekoga ko me mrzi,ali te ni ne mrzim nije nam ista vera mi nismo uceni da mrzimo

goja

pre 6 godina

Nikada ni jednu ružnu reč nije izgovorio za Srbiju.
Nedolazak u Bg je njegov protest između ostalog i za razaranje i spaljivanje Konavala!

mamakoa

pre 6 godina

Ranije Nisam slusala njegove pesme,Ali u poslednje vreme bas cesto.Zelim mu da ozdravi,sta je pricao-bas me briga.Ali price o losim Srbima!!!!Koja zemlja u okolini je primila vise izbeglica.Nemoguce je da su svi bili losi.Znaci tisina.

BoltonBastard

pre 6 godina

Bez obzira što nisam ljubitelj dotičnog kao osobe niti njegovog muzičkog opusa, želim mu kao čoveku brzo i uspešno ozdravljenje.

Aleksandar, Beograd

pre 6 godina

(Зоран, 24. avgust 2017 14:14)
Dosta više sa tim da Oliver mrzi Srbe. Ne mrzi nas. Lično sam ga čuo nekoliko puta, doslovno je govorio: Neću više pevati u Beogradu. Ali, sve ovo što danas jesam dugujem Beogradu jer da bi bili priznati na ovim prostorima, mora vam se Beograd pokloniti. Tako je bilo u Jugoslaviji, tako je i danas. U Beogradu imam dosta prijatelja, lepi životni trenuci me vežu za taj grad. Znam da u Srbiji imam armiju obožavalaca, dosta ih dolazi po koncertima u regionu i obavezno se posle koncerta nađu iza scene kako bi me pozdravili." Dakle, dosta više laži o tome da je on rekao ovo ili ono. Oliveru Dragojeviću želim brz oporavak. Imao sam priliku da ga slušam uživo, upoznam i slikam se sa njim. Ne daj se Galebe!

Поглед са Ртња

pre 6 godina

Изузетан човек и певач.Његове песме остаће за сва времена. Посебно ценим његову искреност и патриотизам. Никад није крио да не подноси Србе,за разлику од неких других који се сад љубе једни са другима за нешто пара,иако је јасно шта већина Срба мисли о Хрватима и шта Хрвати мисле о нама.

zamb

pre 6 godina

@Ante - Ne znam za ceo svet, ali primorje i mnoge otoke su nastanjivali ljudi iz unutrašnjosti Balkana, mahom Starosrbi. Korčula je klasičan primer, a imaš sve u Dubrovačkom arhivu. Da li to čini Dubrovčane, Korčuljane i mnoge druge Dalmatince Srbima? Ne, oni su Hrvati. Da li to obara rasne i druge NDH teorije (o Vlasima, Turcima i sl)? Da, apsolutno. Legendi Oliveru želim ozdravljenje.

Dragan

pre 6 godina

@Ante Naravno da Messi i Bolt nisu porijeklom Srbi ali je jako mnogo htvatskih porodica u Dalmaciji i Hercegovini porijeklom iz Crne Gore i Stare Hercegovine,pogledaj samo prezimena kao Miletic,Jovanovic,Mijatovic,Misic,Jovic,Vujevic,Ostojic,Luburic,oni svi zanju svoje porijeklo,nije bilo tako davno kada su uzeli katolicku vjeru!

Meister Jakob

pre 6 godina

da ne bi 'mrske' jugoslavije, sa sve srbima, niko ne bi čuo za tebe...
(moj galebe, 24. avgust 2017 13:40)

On je na primjer super velika zvijezda u Češkoj, među Česima koji ni ne razumiju tekstove njegovih pjesama, napunio je stadion nekoliko puta bez problema!
I on nikad nije izjavio da mu je Srbija mrska niti je ikad išta rekao ružno o Srbiji i Srbima, jednostavno je odlučio da neće nastupati u Srbiji, isto tako je mogao reći da neće nikad nastupati u Zambiji, šta sve okrećete na neku nacionalističku kavziustašku motivaciju?!

vjeran

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)

protiv Napoleona kažeš, pa đe će Srbin na Srbina?

zex

pre 6 godina

Ispod ovog neba samo ti, dusu znas mi taknuti...... zelim ti da se boris jer od izlecenja nema nista veruj mi.Ali moze se ziveti.Veliki si covek, veliki umetnik, zelim ti sve najbolje.Pozdrav iz Srbije jer ja licno nemam nista protiv Hrvata,Bosanaca i Makedonaca nekada smo bili jedno i bili smo sila.Ponosan sam na nas Jugoslovenski talenat u svakom pogledu.Razbio nas zpad jer smo bili mnogo jaki.Drzite se ljidi nemojte da sirite mrznju zivot je kratak da bi smo se ubijali i mrzeli bez ikakvog razloga.Pa mi srbi nemozemo smi sa sobom svakog dana neko nekog ubije sami sebi smo najveci neprijatelji.pozz

T-Zex

pre 6 godina

Zelim mu da se oporavi od teske bolesti sto pre. I da tako zdrav ostane pri obecanju da nikad nece doci u Bgd. Jer ne zasluzuje da peva ovde .

nn

pre 6 godina

@Olivera A
Poštovana
Moram priznati, iskreno, 'takli' ste me svojom porukom pa moram ovo napisati, moj duboki naklon i poštovanje, uvjeren sam da niste jedina i draga osoba koja tako razmišlja u vašoj zemlji a najbitnije od svega je da se Vi i osobe poput vas ne stide zbog nekih loših ljudi sa kojima dijelite ništa više nego samo državljanstvo.
Oliveru nemojte zamjerati previše. Možda se u svojim godinama boji da ne bi dobro pjevao izvan svog terena ;) a to je more, šteta ako ga niste imali prilike čuti na tom 'njegovom' terenu.
Bilo bi mi zadovoljstvo pozvati Vas i biti u Vašoj blizini na nekom njegovom budućem koncertu. Vjerujmo da će ih biti... vjerujmo da ako se već neće vratiti 80-e da će onda bar dobro biti iznad zla ili da i zlo može dati neko dobro, hm, kao možda u slučaju cigareta i predobrog Oliverovog glasa...
Budite mi dobro.
Srdačan pozdrav iz Rijeke

Prosinečki

pre 6 godina

Oliver Dragojević je rođen u Veloj Luci na Korčuli a poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije. Dragojevići su se 1806. godine nastanili na Korčuli a došli su iz Crne Gore kako bi se borili protiv Napoleona.
(Ivica Đurović, 24. avgust 2017 12:24)
Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?
(Ante, 24. avgust 2017 13:32)

Ante, istina je da niko nije pomenuo Srbiju, nego Crnu goru. Samo tvoj poremećeni um je video Kragujevac i Niš.

vlajko

pre 6 godina

Sto se tice (ne)pevanja u Beogradu, nedavno je pred koncert u Moskvi koji su organizovale i podrzale Hrvatska ambasada i hrvatsko-srpska firma Vellstroj i gde je naravno bilo najvise srba, Oliver je na pitanje zasto ne peva u Beogradu rekao "ne mogu, mnogo sam sra..."

Nürnberg

pre 6 godina

Ako si hriscanin ne trebas ni svoje neprijatelje da mrzis.On nije moj neprijatelj,naprotiv voleo sam i volim njegov glas i pesme i sada,samo mi ga je zao da je kod njega mrznja preovladala,mrznja prema nama!? Zasto druze? A i nije hriscanski,kapiras? Zelim mu ozdravljenje i da jos dugo,dugo peva.

Programer

pre 6 godina

@Olivera A. Inace ti znas sta su Srbi radili drugima, bila si u vojsci, ratovala, sve videla. Dragojevicu svaka cast jer je karakter, zelim mu oporavak.

ivan0309

pre 6 godina

Oliver je karakteran i dobar čovjek.Želim mu brz, uspješan oporavak i još mnogo dobrih pjesama.Nije nacionalista ni šovinista kao što neki ovdje tvrde već je rekao da neće nikad pjevati u Srbiji zbog agresije na Hrvatsku.Čovjek drži do rječi ja mu se divim.

risus sardonicus

pre 6 godina

On je rekao da nece dolaziti u Srbiju da peva, i nije dosao, to mogu da postujem. Ne mogu da postujem one koji su govorili protiv Srbije pa na kraju, ipak, dosli da uberu med (Kesovija, Merlin).

Зоран

pre 6 godina

Oliver Dragojević je pevao u Beogradu. Lično sam ga slušala u hotelu Jugoslavija dalekih osamdesetih. I verujem da nas je tada voleo.
Ali posle svega šta smo uradili drugim ljudima, ni malo me ne čudi da nas neki više ne vole.
Pridružujem se željama za brzo ozdravljenje.
(Olivera A., 24. avgust 2017 13:38)

Да мрзи цео један народ може само неко ко је духовно и ментално скучен као коцкица за јамб! Уосталом, тај се онда не разликује много од Хитлера јер он је мрзео све Јевреје! Мени је добар део фамилије са мајчине стране страдао у Јасеновцу од усташа, па јел сада треба да мрзим све Хрвате? Не мрзим их, упознао сам Хрвате који су дивни људи и прави пријатељи, верујем да је Оливер довољно интелигентан да схвати да и међу Србима има таквих, чак су и већина! И ја му желим све најбоље...

Nikola

pre 6 godina

Prostor bivse Jugoslavije nema boljeg, kompletnijeg muzicara. Zelim mu ozdravljenje, srecu.
(Ziveo Oli, 25. avgust 2017 08:13)

Gde li si ti ziveo sve ove godine kad mozes jednu takvu glupost da odvalis?

Dante

pre 6 godina

Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?
(Ante, 24. avgust 2017 13:32)

A vidiš ja sam čuo da je Messi iz okolice Varaždina a da je Boltu majka sa Korčule?

Eugen

pre 6 godina

Jel postoji još netko na svijetu da nema srpske korijene? Čuo sam da je Messi inače iz okolice Kragujevca a Boltu majka iz Niša. Jel istina?
(Ante, 24. avgust 2017 13:32)

Ante ti znas vise cak i od nas. Hvala ti za informaciju. Nisam do sada znao da su Messi i Bolt poreklom Srbi. Hvala jos jednom. Jos kad bi i Ronaldo bio Srbin bili bismo kompletni.

Sin lovca na medvede

pre 6 godina

U svakom slučaju kontraverzna ličnost u duhu svog prezimena. Ex Yu prostor je suviše mali prostor za čisti etnos a još teže za čiste etos. Jedostavno je to prostor gde su se sudarile tri vere, koje su podelile pa moglo bi se reci jedan narod. Jedna vera jedna večera.

coki

pre 6 godina

Oliver je Beogradski pevac,u vreme kada je pocinjao nikoga nije bilo briga za njega i njegovu muziku,niti mu je pruzio sansu,prvo slavu je stekao u Beogradu,isto kao i grupa FIT koja je i album i sve spotove snimala u Beogradu,tu se proslavili,zato je veoma bezveze sto Oliver nije zeleo posle rata da dodje da nastupa u gradu koji ga je napravio tim sto jeste,zvezdom.

Igor

pre 6 godina

Mene zanima jedna stvar. Npr. Oliver Dragojevic odluci da procita ove komentare u kome mu 95% ljudi pruza podrsku da se iscupa iz grozne zdravstvene situacije u koju je, na zalost, upao. Zanima me sta mu u tom trenutku prodje kroz glavu? Ljude koje generalno ne voli mu vecinski zele svu srecu?! Paradoks, ali je tako ... Sta li bi pomislio u tom trenutku?
I naravno, ja mu zelim svu srecu ovog sveta i da se izvuce iz grozne situacije.

Старац Исаија

pre 6 godina

Jel nije bilo davno ni kad je Stefan Nemanja uzeo katoličku vjeru? (looki, 24. avgust 2017 18:38)

Пре него што напишете овакву глупост мислећи да износите неки аргумент, прочитајте нешто о историји Хришћанства да се не брукате следећом приликом.

Joao

pre 6 godina

Sve što se ima reći je da mu želimo oporavak. Veliki je to pevač. Ali ostaće mrlja u odnosu njega i srpske publike (govorim o onima koji su ga iskreno voleli i ništa mu ružno nisu rekli, ni učinili). Sve nas je stavio u isti koš, a to nikada nije dobro za umetnost. Povredio je time mnoge iskrene poštovaoce, i u stvari učinio uslugu onima koji su omrazu i izazivali...

neobavezno

pre 6 godina

Boze dragi pa zar vas toliko boli sto ne zeli doc u Srbiju? Zato dolaze drugi i ne fali nam nista. Zar moraju svi da nas vole? Ne moraju, ni ja ne volim sve i svakog, samo poneke.
Oliveru sve najbolje!

megatronman

pre 6 godina

Čovjek je žestoki pušač cijeli život. Ni sad, kad je očito da ga je taj porok koštao terminalne bolesti, ne može sam sebi priznati. Jednom ovisnik, uvijek ovisnik.

poeta

pre 6 godina

potrosi san mladost i dusu i tilo
a,sve lipo ca je bilo,ca je ludo srce snilo,u pismi se skrilo
sad ladne su noci i grko je vino
neka skonca ovo tilo,kad sve lipo ca je bilo,tek srcu se snilo
potrosi san mladost i dusu i tilo

Goran

pre 6 godina

Zelim mu uspesan oporavak, uvek sam slusao pesme koje je pevao i zeleo da odem na njegov koncert, ali nikad nisam imao prilike. Samo da dodam da sam tek pre neku godinu saznao da on prakticno ni notu ni rec nije napisao, vec mu je sve uradio Zdenko Runjic, koji je pravi autor svih onih divnih balada, ali, eto, Oliver bolje peva.

ZokiNS

pre 6 godina

Sjajan umetnik,sa nepotrebno losim stavom prema Srbima(mislim da cak i Ante Gotovina ima bolje misljenje).Najbolje zelje za oporavak i ako se ne varam postoji ona Kubanska Vakcina za pluca..nek mu neko prenese da to moze da pomogne..pozdrav iz NS

Sofer iz Kanade

pre 6 godina

Tvoje pjesme su me obradovale i davale snage bezbroj hladnih tamnih noci dok sam vozio po kanadskim divljinama, mastajuci da sam ponovo u svojoj rodnoj Makarskoj. Drz se legendo!

Harwy

pre 6 godina

Oliver Dragojević ima 70 godina i jedan je od najpopularnijih hrvatskih pjevača, nastupao je u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji i Opera Houseu u Sydneyu.
Kako Index doznaje, Oliveru je dijagnoza postavljena nedavno, riječ je o "fleki" na plućima koja je otkrivena tijekom jednog pregleda. Doznajemo i da je pjevač veoma optimističan te vjeruje da će pobijediti opaku bolest.
Iz KBC-a Split su nam ranije potvrdili i da glazbenik već ide na pretrage na splitski onkološki odjel.

Ana

pre 6 godina

Secam se kada se otvarala Hala Jezero u Kragujevcu, 7 000 posetilaca.Koncert za pamcenje.Volim da slusam Olivera, volim njegove pesme.Zelim da se sto pre oporavi.

da dopunim

pre 6 godina

Samo da dodam da sam tek pre neku godinu saznao da on prakticno ni notu ni rec nije napisao, vec mu je sve uradio Zdenko Runjic, koji je pravi autor svih onih divnih balada, ali, eto, Oliver bolje peva.
@Goran

Najlepse pesme su mu napisali Gibboni, Petar Graso, Hari Roncevic...

Gmaz

pre 6 godina

> poreklom je iz stare Crne Gore i to iz Katunske nahije.

Znači, u Beogradu nije želeo da nastupa zbog loših odnosa Srbije i Crne Gore? Sad mi je malo jasnije.

sasa

pre 6 godina

@Piroman, ne treba zaboraviti ono sto je govorio. i ja sam novosadjanin i uz njega sam. nikome nije lako radi ovoga, jer je on covek kao i mi. zelim mu brz oporavak. ali zapamtite, nacionalizam i mrznja jesu banalne stvare. to tek ljudi shvate kada se dozive ovakve strahote, nakon kojih vecina sklopi oci i vise nikada ne oseti sunce i vetar, kisu i sneg na svom licu.

old boy

pre 6 godina

Lijepi komentari,cine da se nekad duboko zastidim nekih mojih tzv. velikih hrvata! Svako dobro dobri ljudi, vama i vasoj djeci, nikad vise ne ucinili nista nazao jedni drugima

Slovenac

pre 6 godina

Znam rusku kliniku jednu dobru u BG, Olivere! Menjanje krvi, maticne celije... Ono sto ste samo citali da rade u Americi i kosta 100 ili 200hiljada. U Bg za 10....

Raymond

pre 6 godina

Čovjek je žestoki pušač cijeli život. Ni sad, kad je očito da ga je taj porok koštao terminalne bolesti, ne može sam sebi priznati. Jednom ovisnik, uvijek ovisnik.
(megatronman, 24. avgust 2017 19:10)

Pametno zboris.

Joimontenegro

pre 6 godina

Cesto sam razmisljao,kako cu slusat njegove pjesme ako jednom ode..Drzi se andjele,nisi reka zadnju! Dosta nas bi dalo 10 g. zivota za te,a ja 20 da te cujem uzivo.Pozdrav iz MNE.