1. Prilično netačno.
   (Smuleco, 19. avgust 2017 11:36)

  # Link komentara

 2. @Potencijalac, ne možete tako govoriti i postavljati stvari. Žene sve do pre otprilike sto pedeset godina nisu ni išle u školu. Učili ste valjda istoriju.

  @Zapata, sve što ste naveli je stereotipno razmišljanje. Moje drugarice i ja razgovaramo isključivo o politici, dešavanjima širom sveta, umetnosti, filozofiji, smislu života. Pitam se koliko žena vi koji tvrdite da žene pričaju samo o porodicama, modi itd. uopšte i poznajete. U stvari, i koliko ste se uopšte potrudili da ih upoznate i da ih pitate za mišljenje na ono što vi smatrate muškim temama.
  (Tora, 14. avgust 2017 20:35)

  # Link komentara

 3. Skandinavija, koja prednjaci po pitanju rodne ravnopravnosti finasira podjednako filmove i muskih i zenskih scenarista. To se desava zadnjih deset godina. Ono sto je zanimljivo da filmovi koje prave zene zaradjuju sad vise para u bioskopu. Slusala predavanje direktorke Svedskog filmskog centra.
  (Sve se menja, 14. avgust 2017 15:18)

  # Link komentara

 4. hahahaha
   (draža, 14. avgust 2017 08:31)

  # Link komentara

 5. Po komentarima vidim da imamo divne muskarce.Svet je ogledalo onog kakvi su.Nasilje,lopovluk,ubistva-divota.Sve je to njihov mozak.Al cega se pametan stidi......
   (mamakoka, 14. avgust 2017 02:08)

  # Link komentara

 6. Malo replika? U pravu su...hoćemo replike Šeron Stoun na svakom koraku i u svako doba dana i noći.
  (Noje, 13. avgust 2017 23:25)

  # Link komentara

 7. a komentari su kao i uvek na nivoju "brdovitog balkana"
  (sasa, 13. avgust 2017 23:11)

  # Link komentara

 8. Kao u South Park-u " Zenama svakako treba dozvoliti da se bave sportom,samo ne ocekujte da neko zeli to da gleda "
   (Glava, 13. avgust 2017 23:08)

  # Link komentara

 9. Konkretno, replika zene sa slike iz ove vesti u filmu "Matrix" (LE) je: "Stani, Neo, nemoj da izlazis napolje... Da li si corav..... Zar ne vidis da kisa napolje pada..."
  (Morpheus LE, 13. avgust 2017 23:08)

  # Link komentara

 10. Boga mi, Meryl Streep i te kako dobija ozbiljne tekstove i opasne dijaloge... ali ona dobija jer je sigurno najbolja glumica na planeti.Ona ima problem sa potcenjivanjem i nedovoljnim honorarima na njen talenat. A ovakve probleme imaju osrednje i nikakve glumice za koje se zna kako su dobijale uloge.
  (i vi svako dozvolite da izjavi nesto, 13. avgust 2017 23:01)

  # Link komentara

 11. Ima jedan fenomen koji svako može da proveri: žene uvek pričaju o nekome, muškarci uvek o nečemu. Shodno tome, žene imaju više teksta u dramama koje se bave likovima, muškarci u ostalim žanrovima koji se bave događajima.
  Tako nastaje i podela na muške i ženske filmove. Muškarce je uglavnom nemoguće naterati da gledaju te "ženske" filmove, obrnuto je ipak lakše i producenti to dobro znaju.

  Naravno, kada je balans dobar, publika je obostrana i to je recimo tajna uspeha serije Game of Thrones, na primer.
  (CATAPA, 13. avgust 2017 22:56)

  # Link komentara

 12. Ceo film Sex i grad je loša replika, bivša devojka oduševljena, ja kao da su me šamarali, glava mi nabubrila od gluposti.
  (štangla, 13. avgust 2017 22:36)

  # Link komentara

 13. Koliko je pod komandom žena branjeno ili napadano u ratovima, i ko je inicijator svih istorijskih događaja? Pogotovu ko je snimio prvu fotografiju, pokretne slike, i zvučni zapis. Čisto zbog činjenične konstrukcije. A onda procentualno možemo da analiziramo prirodu stanja stvari kao i o zasutupljenost dominantnih dijaloga u filmovima.
  (Potencijalac, 13. avgust 2017 20:42)


  Covece, ti kao da pricas o nekom paralelnom univerzumu gde su zene oduvek bile ravnopravne sa muskarcima.

  Kakva su prava i mogucnosti imale npr. u vreme prvih fotografija i zvucnog zapisa u vecini drzava, uglavnom nisu imale cak ni pravo glasa, bile su lisavane naslednih, radnih prava i da ne nabrajam.

  I jos se pozivas na nekakvu "cinjenicnu konstrukciju" ...
  (Fuel-injected suicide machine, 13. avgust 2017 22:35)

  # Link komentara

 14. Zahvaljujem se Svevišnjem da je tako.
  (srećan čovek, 13. avgust 2017 22:19)

  # Link komentara

 15. nonsens!
  (ludak, 13. avgust 2017 21:44)

  # Link komentara

 16. @Potencijalac
  Ne mozes bas tako da gledaš. Žene do skoro u školu nisu mogle da idu, fakultet da ne spominjem, sedi kući, kuvaj ručak, rađaj decu... To je bio njihov svet. Sad, sto se tiče istraživanja, rekao bih da je čista glupost. Zavisi koje filmove gleda. Uzmi seks i grad, ili dnevnik bridzit dzouns, i slične filmove, mada ne mogu da tvrdim, poprilično sam siguran da su glumice dobile više teksta i bolje replike. Tako da od zavisnosti koji se filmovi posmatraju, rezultati će mnogo varirati .
   (ja, 13. avgust 2017 21:22)

  # Link komentara

 17. Hahaha smešno. Ma dajte molim vas. Jesam žena ali i sada u zemljama polne jednakosti u čemu se žene u većini mogu kao pol takmičiti sa muškarcima?Možda u kuvanju. Prosto je van pameteti porediti. Jači pol će uvek biti muški pol. Uz svo poštovanje pripadnicama mog pola. Ako su jači pol zato su nosioci i dužih dijaloga.
  (Mila, 13. avgust 2017 21:06)

  # Link komentara

 18. Žene su te koje jedino mogu da promene a ne da traže od muškaraca da im prepuste nešto. Sve se vrti oko novca, pa nek ubede one sa novcem da njima treba da daju više.
   (Same se menjajte, 13. avgust 2017 21:02)

  # Link komentara

 19. Ne znam o cemu pricate ja sam jos zaljubljen u Triniti. Moja neostvarena ljubav...
  (Op, 13. avgust 2017 20:52)

  # Link komentara

 20. Prvo neka se napravi statistika, koliki je odnos u procentima objavljenih naučnih radova, kao i prijavljenih patenata, kao i procenat žena u istaživačkim misijama, to jest onih koje su predvodile žene? Koliko je pod komandom žena branjeno ili napadano u ratovima, i ko je inicijator svih istorijskih događaja? Pogotovu ko je snimio prvu fotografiju, pokretne slike, i zvučni zapis. Čisto zbog činjenične konstrukcije. A onda procentualno možemo da analiziramo prirodu stanja stvari kao i o zasutupljenost dominantnih dijaloga u filmovima.
   (Potencijalac, 13. avgust 2017 20:42)

  # Link komentara

 21. Pa sta je tu cudno? Udjite u kafic u drustvo od 3-4 zene, o cemu ce pricati (u zavisnosti od dobi)? - O deci, muzevima, momcima, cipelama, drugim zenama, sopingu, telefonima. Udjite medju musku ekipu u istom kaficu i sta cete cuti? - Pametovanje o politici, trenutnim ratovima, sportu, kladionici, fazonima, anegdotama. Uz to, bez namere da budem seksista, muskarci su generalno skloniji humoru i lakse podnose saljivo vredjanje, sto je zanimljivije za akcione dijaloge. Da ne pominjem razlike u poslovima, prisutnost u vojsci i policiji tj ''filmskim'' delatnostima... Jednostavno, razliciti smo i tako nas je neko (Bog, priroda, vasiona, ko god) napravio i takvi smo, sto i samo po sebi ima svrhu u drustvu i biologiji i oduvek je imalo, a sve to se oslikava na filmove.
  (Zapata, 13. avgust 2017 20:41)

  # Link komentara

 22. pa dobro.nek prave svoje filmove pa da vidimo ko ce ih gledati
   (axminator, 13. avgust 2017 20:35)

  # Link komentara

 23. dal su zene te koje pisu tekst?
  (jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, 13. avgust 2017 20:35)

  # Link komentara