Uručena prva nagrada "Gavrilo Princip"

Božici Slavković i Nedeljki Perišić Bjelanović, prvim dobitnicima novoustanovljene nagrade "Gavrilo Princip", koja se dodeljuje u dve kategorije - za najbolji književni rad i istorijsku studiju, priznanje je uručeno danas u Vukovoj zadužbini.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ferdinand je bio vladar zemlje koja je okupirala Bosnu.Da je neko ubio Hitlera prilikom posete okupiranom Parizu da li bi tu osobu sada nazivali teroristom?Terorista je osoba koja ubija civile i nedužne a Princip je za mene uvek bio i ostaće heroj.
  (Iluminat, 27. jul 2017 00:48)

  # Link komentara

 2. Dok nagrade budemo nazivali po teroristima, ići će nam ovako, i još ćemo se iščuđavati što nas svi smatraju za divljake i levake.
  (EU Citizen, 26. jul 2017 15:44)

  Principa cak ni Austrijanci ne smatraju teroristom, dok su za Franca Ferdinanda misljenja podijeljena: ljubitelji zivotinja ga smatraju za najveceg ubicu svih vremena (zbog najvece zbirke svojerucno ubijenih divljih zivotinja u istoriji).

  Inace, vrlo sam ponosan sto ce nas radi toga smatrati za "divljake i levake" i strasno mi se gade ovi nasi "civilizovani i desnjaci".
   (Boske, 26. jul 2017 19:20)

  # Link komentara

 3. Dok nagrade budemo nazivali po teroristima, ići će nam ovako, i još ćemo se iščuđavati što nas svi smatraju za divljake i levake.
   (EU Citizen, 26. jul 2017 15:44)

  # Link komentara

 4. @sdf

  Iako prvi put čujem za ovu nagradu, rekao bih da je srž u dve reči: "istorija" i "studija". Radi se nagradi koja treba da promoviše dostignuća u razjašnjavanju istorijskih nedoumica i zabluda. A tvoj komentar najbolje povezuje ovu nagradu sa Gavrilom Principom. Nazvati ga samo atentatorom je isto što i nazvati ga kriminalcem, a to ne čine čak ni svetski istorijčari već samo plaćeni glasnogovornici i ovdašnji nacionalni "istoričari" po kojima je Stepinac "svetac" a Izetbegović "borac za slobodu.
  (Nikad ne ostavljam komentar ako ne pročitam ceo članak detaljno, 26. jul 2017 12:46)

  # Link komentara

 5. blago nosiocu te i takve nagrade
   (gile, 26. jul 2017 12:00)

  # Link komentara

 6. Nagrada Gavrilo ubica.On je jedan disident zbog kog su izginuli mnogi mladici bez potrebe.Srbija ovakve treba da osudjuje a ne da velica.
   (srce sumadije, 26. jul 2017 11:27)

  # Link komentara

 7. Pomislio sam da se nagradje pucanje iz pistolja u trku kad ono knjizevnost pa bih zamolio da mi neko objasni vezu izmedju atentatora i knjizevnosti, iskreno ne razumem.
  (sdf, 25. jul 2017 16:25)

  # Link komentara