BBC preporučuje: Posetite Nišville jazz festival

Britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel proteklog vikenda je objavio tekst pod nazivom „Serbia: the place to be“ sa preporukama za turiste koji planiraju da posete Srbiju ovoga leta.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Novinari Guardiana su vec godinama za mene sveto pismo.
  Vrhunski profesionalci koji zaista pisu znalacki I objektivno.
   (gargleblaster, 20. jun 2017 12:37)

  # Link komentara

 2. Bravo Nišlije, pozdrav iz Subitice.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Xhafiq, 19. jun 2017 16:38)

  Od 10.-13.8. je finiš festivala, mada se već krenulo sa predfestivalskim manifestacijama. Provedite par dana u Nišu, uživajte u dobrom provodu, niškom bureku i roštilju. Nikada ni jedan ministar kulture nije došao na Nišvill, što jeste dobra preporuka za odličan provod.
  (nišlijka, 20. jun 2017 09:38)

  # Link komentara

 3. Sećam se Nišvila još iz doba kada se održavao u Domu vojske po jedno veče. Dolazio iz grada u kome sam tada živeo samo zbog atmosfere koja je pratila događaj. Razvio se festival, veći evropski gradovi da pozavide. I umesto da grad što više pogura (a nije da nisu davali grdne pare na razne Cece, predstave jednom viđene a milione koštale, ovi ranije sa Kikijem Pilotom i Balaševićem svako malo...)podmeću se noge na svakom koraku. Jer 'gde sam tu ja', 'gde je mojih neznamkolkoposto'?
  (dking, 19. jun 2017 16:01)


  prosle godine se se iz gradske uprave zalili da festival ugrozava zidove tvrdjave... kad pevala ceca, niko rec nije rekao.
   (neutralni felsh, 19. jun 2017 19:47)

  # Link komentara

 4. Atmosfera u Nišu tokom leta je predobra. Grad ima poseban vajb. Sve to kulminira u toku džez festivala. Nekako su svi sretni i opušteni.
   (petar, 19. jun 2017 18:18)

  # Link komentara

 5. Bravo Nišlije, pozdrav iz Subitice.
   (Xhafiq, 19. jun 2017 16:38)

  # Link komentara

 6. Sećam se Nišvila još iz doba kada se održavao u Domu vojske po jedno veče. Dolazio iz grada u kome sam tada živeo samo zbog atmosfere koja je pratila događaj. Razvio se festival, veći evropski gradovi da pozavide. I umesto da grad što više pogura (a nije da nisu davali grdne pare na razne Cece, predstave jednom viđene a milione koštale, ovi ranije sa Kikijem Pilotom i Balaševićem svako malo...)podmeću se noge na svakom koraku. Jer 'gde sam tu ja', 'gde je mojih neznamkolkoposto'?
  (dking, 19. jun 2017 16:01)

  # Link komentara

 7. Ovo je vec lepo. Kao neko ko je iz Nisa, toplo preporucujem ovaj festival, nebitno da li ste zaljubljeni u dzez ili ga samo povremeno slusate. Prelepa je atmosfera uz mnogo kvalitetnih pratecih sadrzaja.
   (Nastja, 19. jun 2017 15:39)

  # Link komentara

 8. Ne slusam Džez ali zaista je sramota koliko grad Niš nije briga za ovaj festival. Gotovo nikakve pare se ne izdvajaju za Nišvil a sam grad bi mogao mnogo da zaradi na njemu. Doduše budžet za kulturu je mizeran i na nivou države jer je u interesu vlasti da mu narod bude zatucan i mota kablove ceo život. Bolje je izgleda organizovati vanredne izbore na svakih mesec dana.
   (scholes, 19. jun 2017 15:39)

  # Link komentara